Hoppträning

Morgonen spenderades på stallet, det var hoppträning för Pia idag och eftersom ridskolehästarna fil vara med så passade man ju på. Det är ju typ ett måste, får ta alla chanser man får till att vara med på sådant extra skoj. Nästa helg taggar vi för klubbis hoppas jag iallafall. Hur gick hoppträningar idag då, jo men sen gick väl skapligt skulle jag vilka säga. Tyckte han var lite springig idag och han brukar vara mer på hinderna, alltså suga tag i dem när man vänder upp mot dem. Det här passet saknade man det här suget, han var ju lugn mot det första hindret men när man hoppar linjer eller bågar så rinner han iväg för mig. Det känns som det iallafall, han springer iväg lite men fick ändå till ett par bra språng och banan på slutet gick bättre. Blev liten miss i mitten av banan men det tar jag på mig, sista bågen är väl det jag tyckte va det bästa utav hela hopptränignen. Minne på mobilen tog slut så dock ingen film på det, inte på min iallafall men tänkte att ni kunde få se kort från IG, https://instagram.com/p/BBNMJqOw3VtEBNarGbyRKaH_JdpZQWCim4M--40/ 

Det börjar närma sig....

Hoppträningen är bara en dag bort och Gud vad hoppsugen jag är nu  alltså. Nästa helg är det hopptävling, den första för iår. Har inte kunnat anmält mig ännu pågrund av att jag var med på förra men jag antar att jag får skriva upp mig till veckan. Än så länge finns det plats för mig att tävla Kupido och då kör vi 90cm, vår senaste tävling var i början av september. Därefter blev han ju halt och fick inte hoppa de närmaste tävlingarna efter det, men nu är vi tillbaka och kör på igen. Ser fram emot hoppträningen imorrn och hoppas att han är relativt lugn. Han kändes riktigt fin i onsdags, då fick jag nog tillbaka lite känsla i dressyren, sådana pass vill vi ha fler av.
 

fredag och helg!

 
Fick sluta tidigare och vem blir inte glad då lixom, behövde bara lyssna på en redovisning på historian sen skulle de som inte läst ut expeditionen läsa ut boken tills nästa gång vi sågs. Känns otroligt bra att ha läst ut boken sen en månad tillbaka, det måste nästan vara första gången jag gjort något klart riktigt tidigit men det är bara att man måste komma ihåg allt som hänt också. Dagen är slut efter två matte lektioner och en redovisning, skönt och nu är det helg. Denna vecka har gått riktigt fort och det kommer det säkert göra nu. Har inte så många kurser och det leder till att jag har mindre lektioner också, skönt men ändå lite sorgligt.

en helt annan häst!

Veckorna rullar på och går relativt snabbt ändå när man tagit sig förbi 3 skoldagar av fyra totalt. Som tidigare skrev jag att jag skulle till stallet efter jag käkat och självklart går man efter det man planerat. Åkte först och hämta upp Linnea som skulle få rida Tibor, så jag red samtidigt som henne strax innan träningen och tog sporrar idag på Sky och han var en helt annan häst. Jag förstår inte hur han kan kännas så himla annorlunda, det måste ha varit en bra dag för honom och kanske till och med mig. Fick höra från lite olika håll att han såg fin ut och det måste jag få säga att det är inte alltid man får höra det samtidigt som man tycker att det känns så otroligt bra själv. Känslan var på topp och det var riktigt kul att rida honom, tog även lite galopp idag och hästen var pigg och framåt. Han hade en bra bjudning som man kunde använda sig utav och bättre för mycket bjudning än ingenting alls. Han är ju en dressyrhäst och det vet vi ju men det är en häst man verkligen msåte rida för han gör inget gratis denna kille. Idag var han underbar, idag var han dyr kan jag lova. Efter vi ridit så såg jag och Linnéa en hoppträning innan vi åkte hem till henne, hon hade lite plugg och det hade jag med. Hjälpte väl henne lite med matten, hon har ju fått prova lite grunder från matte 1 på gymnasienivå. Nu är jag hemma iallafall och pappsen har köpt kollegieblock så jag har rutit till matten. 

första "provet" för iår avklarat

Tre eller fyra lektioner idag, beror på hur man ser på saken men hade ett litet prov imorse på matten då vi har tagit oss igenom det första kapitlet. Nu är vi redan igång med det andra och det kändes riktigt bra att lämna det första, det var inte så speciellt svårt måste jag säga och det vi fick prov på kändes ju mer än bra och det visade resultatet också att det var. Man får hoppas att nästa kapitlet inte blir så mycket svårare, det verkar lite klurigare men har inte kommit in i det riktigt än men har väl inte hunnit stött på några problem än utan uppgifterna rullar på. Jag måste fakstisk säga att denna kurs, matte 5 känns enklare än fyran och det känns lite mer logisk om jag ska säga så, det vi håller på med alltså. Efter matten så var det svenska och där kollade jag och Issa in det första minutrarna på the folowing så att vi kunde skriva om seriens första scen och hur man kommer in i serien sedan för att fortsätta att skriva om seriens handlingen. Lunch efter svenskan och det blev en nyttig lunch, kyckling och pastasallad med vitlökssås, sedan GYA och sist historia. Nu blir det lite snabbkäk inann stallet, det blir hamburgare och lökringar för att man ska orka med hela kvällen.

Onsdagen...

Ingen lektion utan en skolfri dag och det gillar man till tusen, så istället tog man en lång sovmorgon. Spelat lite Sims och  plus att det blev godmat till lunch, nämligen thai. På eftermiddagen for vi till stalle för att hinna med allt. Det skulle trimmas idag och det blev ett mycket lyckat ridpass. Jag fick Kupido väldigt avslappnad och han har ju varit lite på tårna de närmaste gångerna men nu så kan jag inte vara med en nöjd. Idag var han super duktig och det kändes bra, vilken skillnad från att jag började ridpasset till bara efter uppvärmingen. På söndag blir det hoppträning för oss och det ser vi fram emot.

Dax för minihelg...

Två dagar av skolan och jag får en lite helg nu eller en vilodag. Två lektioner i skolan sen stallet och nu hemma i soffan. Det var smaka kortfattat hur min dag såg ut. På stallet börja vi med att ha  möte, berätta vad och hur det går till i u-sek. Sen mockade vi och fixa till Blye innan jag red. Sky dig igen och vet inte när det är tänkt att han ska börja gå lektioner igen men vi kör på. Lär väl prata med Maria imorgon. Nu efter att ha både bubblat, bastat och duschat så har jag även hunnit se farmen och nu ser jag på glamour. Full rulle hela tiden.
Passade även på att övningsköra nu när jag åkte med pappsen.

stall, bio och stall igen

Det blev en snabb tripp till stallet först för att hinna med allt innan bion. Medan jag mocka fick kusin gå med Boye och sen så red vi Sky och Tibor som blev rädd för en häst som gjorde galoppombyte. Egentligen var det Tibor som blev rädd och Sky hängde väl på Tibor men det var i början, efter det så var det lugna båda två. Sky var väl lite seg kan jag tycka. Sedan var det bara att brassa in till stan när vi var redo, först in på dollar$tore för att köpa några drickor. Vi köpte biljetter där eftersom det var ett tag sen den hade premiär, det var ju lixom vid jul. Lite sent ute att kolla på men bättre sent än aldrig tyckte jag. Hade ju en biobiljett jag var tvungen att göra mig av med på stört då den gick ut nu på onsdag. Så man kan ju säga att man hade ju sista chansen att hinna gå på bio och det är något som man har planerat varje vardag men idag klämde vi in lite biomys. Sist jag gick på bio var under 2012, ett bra tag sen. Efter bion åkte vi hem fika och sen tog jag mig upp till stallet för att hjälpa syrran med det sista, så passade på att prata lite med Kupido innan vi larma och låste. Nu sitter man här efter att gästerna åkt hem och vi har hunnat se farmen. Slängde in bilderna jag tagit idag från min my story på snap bara för att vi hade gäster här men nu har det åkt och jag har tid att blogga och skriva lite mer.
Angående bion som vi var på idag klockan sex så var det ju inte fullsmockat som ni ser utan alla människor satt ovanför men det var inte alltför många. Jag och Linnéa såg En underbar jävla jul som hade premiär i slutet av förra året någon gång i november har jag för mig. Däremot har det inte blivit så att jag kommit iväg tidigare på någon bio utan har pratat om bland annat denna film och även the hunger games, den senaste men som sagt har det inte blivit något av de utan nu några månader senare. Hur var filmen då? Jo jag tycker att den var väldigt bra, det måste jag säga. Jag skrattade ju ett flertal gånger så nog måste den har varit rolig iallfall, den bjöd på lite av varje skulle man kunna säga. Lite humoristisk med dramakaos och med många fördomar kanske man skulle säga. Det var mycket dem sa utan att tänka på vad dem egentligen sa men vem gillar inte Robert Gustafsson, han är ju bra. En film jag tycker man ska se, jag tänker inte spoila något ifall någon av er tänker se den eller om ni kanske redan har hunnit sett den. Däremot kan jag säga att utan ha vetat något i förväg om denna film så var det lätt att ana eller förstå vad som skulle komma skall, inget kom väl som en chock om jag säger så men värd att se, så lägg det på minnet En underbar jävla jul med ett flertal igenkända skådisar. Filmens handlig lite kort bara. Det är ett killpar Simon och Oscar som tillsammans med sin vän Cissi köpt ett dödsbo, de alla tre delar en hemlighet som ingen av resten av deras familj/släkt vet. Den måste de nu dela med sig efter att ha skjutit upp den in i det sista. Cissi är gravid i nionde månaden och frågan är, vem är pappan.  Dessa nya husägarna vet en sak iallafall, det är hundra procent säkra på att denna trion ska bilda familj.
 

rakt från snap

Stavfelet på sista😂

skolan

Svenska lektionen började 9.40 och slutade 10:40, det var min dag det och har inget att klaga över. En genomgång var det skolan hade att erbjuda en måndag och mer behövdes inte. Nu blir det väl tid för att lata sig lite, spela lite på datorn innan man åker till stallet. Har sett klart första säsongen av the following, prefekt till våår kommande muntliga sak till skolan.
 

Helgen..

Det har varit en ganska lugn helg, tog lite stalledigt bara för att jag kan typ och det kändes skönt. Har inte heller haft någon riktigt skoluppgift som ska in som jag behövt göra utan det var i fredags och den blev inskickad och hoppas den blev bra tillslut. I början tyckte jag att det gick segt och hade typ jätte lite att skriva men när jag kom till slutet av analysen märkte jag att det nästan blev för mycket. Han hade en gräns på en sida först men den ändrades till 1 + 1/2, på något vänster känns det som jag inte fått med allt. Vi får hoppas den ger mig ett bra betyg för det är ju typ det skolan går ut på, att få ett bra betyg som man ska slita över för att lyckas uppnå. Vår kommande uppgift på svenskan är en liknande fast vi ska analysera en serie så har jag passade på att se serien jag tänkte skriva om och har bara två avsnitt kvar. Det blev lite trubbel så har inte kunnat sett dem men ska nog kolla om det funkar på någon annan dator. Både lördagen och söndagen har varit slapp och har inte riktig haft något skoj att skriva om, har sökt nått sommarjobb, så har uppdaterat mitt CV och skrev ett personligt brev. Det är en sak som jag kunnat använt med hjälp av skolan/svenskan. Sedan har ju fått ett nytt schema och det är typ dessa lektioner. Trodde ett tag att jag inte skulle få vara ledig på onsdag men det gick, så nöjd över det så att får nöja mig med det och säga att jag gillar vårt nya schema. Att man ens kan göra det är ju konstigt men i det här fallet så gör jag det.
 
 

Middag


❤Våra fina familjemedlemmar❤

 
 

Lugn lördag...

Det blev lite serie innan jag somna igår så tog en sovmorgon vilket var hur skönt som helst. Dammsög övervåningen lite snabbt bara och sedan blev man sittandes vid datorn. Åkte och simma lite på eftermiddagen, man kan inte bara vara hemma och slappa. Så det blev ett tjugotals längder plus att jag körde lite kanot. Nu sitter jag fast vid serien igen, nu har jag inte många avsnitt innan första säsongen når sitt slut.

en serie i repris...

Tänkte försöka hinna se the following iallafall första säsongen innan måndag och det ska nog gå. Det är nämlingen till ett skolarbete, vi ska då analysera en serie och det skadar inte att fräscha upp minnet. Det är mycket man glömmer men det finns i bakhuvudet någonstans. Redan sett en tredje del av första säsongen men det är inte speciellt långa för den delen heller.

FREDAG!

Två lektioner denna fredag, kändes lite långvarigt att gå i skolan så pass länge när man bara har två lektioner. Det blir det ändring på nästa vecka vilket är hur bra som helst. Matte först på morgonen och sen lång lunch skulle man kunna säga, 2 timmar och 20 minuter innan vi hade historia. På historia håller vi i par på att göra en tidslinje och här är min och Hannahs än så länge men den är ännu inte klar. Får se om det blir något stall idag, lite osäkert ännu men har lite plugg att göra och det får gå före idag. Det skulle ju vara bra om man blev klar med svenskan så jag kan skicka in den idag.
 

Halleluja...

Torsdag idag och matte som första lektion, precis som alla andra dagar jag har matte. Redan klar med första kapitlet och det är prov nästa vecka. Det går fort framåt nu, bara efter en vecka så har vi gjort klart första kapitlet, det är inte dåligt och hoppas att provet går lika bra som det gått hittills. Efter matten fick vi klart att vi skulle flytta vår onsdagslektion till fredag, på vårat hål. Det blir alltså dubbellektion i matte från och med nösta vecka på fredagar. Det gör att jag blir LEDIG VARJE ONSDAG!  Kan ni tänka er att få vara ledigt, så otroligt glad just nu. 
Från 16:30-21:30 var man på stallet, först red man Suzuki och sen kollade man på 2 hoppträningar, nästan alla tre innan vi åkte hem. Kallt var det på läktarn men klart man han gosa lite med Kupido. Nu efter att ha sett två senaste programmen av farmen så ser jag nu på Sveriges mästerkock.
Just nu är jag lika trött som Kupido är på bilden, tur han fick en vilodag såhär på en torsdag.

En dag närmare fredag..

Det blev inget inlägg igår efter att jag kom hem från stallet och sanningen är den att jag somnade i soffan. Vaknade vid fyra och nu har jag sett ett avsnitt av  arrow och nu blir det the flash igen. Börjar skolan om drygt fyra timmar och torsdag är väl numera min längsta dag i skolan men det skall nog gå.
Stallet igår
Åkte upp till stallet så fort alla var redo eller slutat praktik samt skola. När vi väl var på stallet så var Boye först ut som jag gick med i stora. Var lite rörigt och var men än var så kändes det som att man var i vägen och vi blev ju nästan påridna. Efter allt var fixat och klart till Boye så red jag Sky. Vad ska jag säga, han vill gärna bli lång och idag kände jag mig som en kratta när jag red. Vet inte vad problemet är, jag måste vara för svag för att kunna rida honom, han typ hänger i tyglarna och minsta chans han får så vill han gå och sträcka ut halsen mer än vanligt. Ingen hosta idag iallafall och det är ett stort plus. Efter det passet var det dax för lektion, markarbete med Kupido. Det gick väl halv bra, det gick helt klart bäst när första små skutten vi hoppa på en båge. I slutet var också ett av det bättre när vi hoppa en lätt bana som bara innehöll fem små sockerbitshinder och två bommar.

en timma tidigare...

Hade turen att få komma hem en timme tidigare än planerat, flyttade vår mentors samling till imorgon och det tycker jag vi kan göra hädanefter när det ändå går. Det gör ju att min onsdag blir kortare, man behöver inte sitta och vänta för att ha mentors i typ 5 minuter och det räcker lungt och väl med en lektion. Idag gick det väl relativt bra, vi har ju börjat med matte 5 nu och än så länge hänger jag med. Lite mycket att koma ihåg som symboler och vad allt betyder men det går framåt och än så länge har jag eller vi inte stött på någon jätte klurig men det kommer väl. Har ju matte alla dagar förutom måndag så man behöver väl inte känna någon stress än utan man ligger nog ganska bra i fas men det har ju bara gått två dagar också. Nu ska jag väl försöka plugga lite om det går, hade ju vart bra om man kommer lite framåt, svenska analysen ska lämnas in på fredag. Nu har man bara skrivit två rader men brukar rulla på bra hemma och speciellt sista dagen innan den ska in.

God morgon....

Klockan har passerat åtta och jag sitter och ser serie, har väl dragit igenom fem avsnitt nu och tur är väl de när jag vaknade så himla tidigt. Lite trögt att vakna så pass tidigt när man egentligen har sovmorgon men det finns ju tid att sova någon timma innan jag ska till skolan. Nu ska återgå till serie tittande för jag är nämligen fortfarande kvar i säsong 1 på the flash, man hinner inte kolla så mycket. Det är inte bara skola utan har blivit väldigt mycket i stallet, hästar som ska ridas igång och sen Boye på detta, inte många dagar det blir någon vila eller tid över åt serier. 

Hemsk/hemska lektioner...

Som jag skrev i förra inlägget så hade jag två lektioner och historia var min sista för dagen och vi hade en genomgång som pågick under hela timmen. Läraren pratar och jag får värsta hostattacken och känner att det typ tar stopp i halsen och ena stunden får jag inge luft men sen börja det bara jävlas i halsen kan man säga. Att försöka hålla hostan inne är inget jag rekomenderar för det blir bara kaos men jag gjorde allt för att försöka vara tyst och inte störa genomgången men det gick ju som det gick. Det var ju snällt att de fråga hur det gick med mig eftersom alla andra i min klass satt helt tysta medan jag förstör lektionen med att det irreterar i halsen och hostan bara kommer utan förvarning, herregud vad pinsamt allt ska vara. Det är typ som när man sitter på lektioner också börjar magen kurra, allt och alla är knäpptyst, alltså hela klassrummet är tyst och det är hur bra arbetsro som helst och magen låter som nån skrikande utomjordning. Man vill bara försvinna en stund, detta händer ofta mig och jag behöver inte ens vara hungrig utan magen kurrar när jag verkligen inte vill att den ska låta. Hoppas att denna rethosta försvinner snart för jag har den kvar och den kommer lite när som helst tycker jag, får gärna vara borta innan jag börjar min endaste lektion imorgon tio i elva. Sov gott för det ska jag försöka göra efter ett avsnitt av the flash och jag hoppas inte något av de ovanstående händer er!

Reklamen i farmen...

Då var man hemma och skola från 11:20-15:20 men bara två lektioner. En otroligt lång dag för två timmar lektion och resten hål, tur det finns serier säger jag. Dock var jag inge pepp på se serie idag men det var ju ingen som ville hitta på något skoj så då blev det the flash innan andra och sista lektionen. Det är synd om oss om vi skall behöva vänta två timmar varje vecka för att ha en lektion. Just nu vill jag bara ha ett nytt schema!
Efter skolan blev det en promenad hem till kusin där vi fikade lite innan vi åkte hem till mig och bytte om för att sedan åka upp till stallet. Först så gick jag med Boye och det blev lite kortare promenad idag då det blev lite rörigt o ridhuset att kag bestämde mig för att gå ut. Boye var pigg och väldigt sprallig i bena. Sedan red vi alla tre, jag, syrran och Linnea för att Suzuki, Tibor och sky skulle gå. Just det, Tibor har nu börjat att sättas igång men han har lite längre igångsättningars än de andra så det blir ett par veckor skritt för honom. Jag red Suzuki idag och han kändes inte lika bra som han gjort de andra dagarna eller han ville bara börja bråka idag när jag skulle flytta honom. Det var som han jobbade emot mig och ville bara flamsa. Det satt på slutet och man kan ju inte bara ha bra dagar. Nu sitter man hemma och kollar på farmen som man precis kom hem till och sen blir det glamour.

I hopp om ett bättre schema...

Jag håller verkligen tummarna att det blir någon ändring på vårat nya schema för det känns så ovärt att ens åka till skolan när man ska ha en lektion lixom. När det lixom skulle funka med att slå ihop någon dag, att flytta en lektion kan inte vara alltför svårt. Går det att lösa så vill man ju klart göra det så men det värsta är att vad vi just tycker kring detta med alla hål vi får, det verkar de inte bry sig om. Jag har nu tre olika kurser denna termin plus GYA, jag har två som har pågått i en termin plus en ny och det är sista matte kursen, matte 5. Matten var först utlagd på måndag men av någon anledning har de flyttat den till onsdagen så nu måste jag bege mig till skolan alla dagar i veckan. Det slutar alltid med att de säger att vi inte kan flytta lektionen för det finns ingen sal ledig. Det är jämt vi som står där utan sal, kul känner jag. Riktigt less på scheman nu. Nytt schema...

Då var skolan igång ordentligt och en ny termin har börjat, det är ju även min sista termin på Timrå Gymnasium även kallad tigy. Det blev en sovmorgon idag eftersom jag inte längre läser fysik. Så min första och även sista lektion var svenska. Exakt, jag har en lektion på måndagar sen lite eget arbete. Så jobbade nån timma innan jag åkte hem. Var inte länge hemma innan vi åkte ner till mormor där vi var fram till klockan fyra. Vid halv fem ungefär så var vi på stallet, började rida Suzuki dom var fin även idag. Andra dagen vi travade nu och det funkar fin fint. Sen blev det promenad för Boye som nu ska hålla igång 30 minuter. Nu sitter vi hemma framför tv, stallet är avklarat, farmen har vi sett och nu kollar vi en ska bort.

Tacos👍


Säsongsavslutning av How To Get Away With Murderer

 Idag såg jag klar den första säsongen av How To Get Away With Murderer (HTGAWM)och nästa säsong har inte kommit ut på viaplay så får kolla upp var jag kan se den andra. Bytte serie efter jag sett HTGAWM och såg ett par avsnitt av The Flash och där är jag också fortfarande på säsong 1 och försöker ta mig ifatt då jag ser på arrow och den har jag ju sett ikapp helt och väntar nästa avsnitt. Kan aldrig bli för mycket serie men känner att alla serier drar igång nästan samtidigt, det blir lite fullt upp hela tiden men det är bra att det finns någon serie man jämt ligger efter med. Om inte är det bara att börja kolla en ny elelr en ytterligare till serie? Bara det inte blir allför många eller vad säger ni?

Det blev två hästar istället för en idag√

Kollade lite serie tills syrran kom hem från praktiken, sedan for vi upp till stallet då hon börja jobba på en gång. Jag började göra iordning Sky för att hinna rida båda hästarna innan hoppträningen skulle börja, då slapp vi vara kvar på stallet hela kvällen. Efter Skywalker var riden så var det bara att snabba sig för att rida Suzuki men han gjorde inte saken lätt. Han hade legat så han var spåning från topp till tå vilket han inte var innan jag red första hästen, det var ju bara att börja borsta. Tiden gick ju och det blev inte mycket tid kvar men jag började rida och hann ju det och mycket mer. Det var tydligen ingen hoppträning utan mitt jäktande var ju helt i onödan, det är ju synd att det inte uppdateras om det är ledigt eller inte men jag hann ju rida och vi kunde åka hem tidigare än väntat. Efter stallet åkte vi till farmor och farfar där vi fick mackor och kom hem bra precis till fångarna på fortet.

Hoppträning 8/1 del 2


Vi kanske borde börja sikta in på att hoppa MITT över hindret men han glider lite utåt hela tiden, speciellt när han tycker att han inte får plats. Då kör han ut mot höger och fixar det, nästa gång får jag nog sikta in mig mot vänster kant så blir det mitt över. Det borde inte vara så svårt, skoja bara.... 

Finally friday!

Dagen har väl bara börjat och åkte till skolan och var där till tio över nio bara för att höra mitt betyg på religonen, 3 kurser är nu avslutade och en ny kurs ska börjas. Det blir lite schema ändringar och jag hoppas det blir bra så man inte får en massa luckor som är hur långa som helst. Betyger blev bra och kan inte bli mer nöjd över det så antar att det var värt att åka till skolan men måste erkänna att jag blev lite less när jag kom dit. Hon satt i möte så man fick vänta i över en timma och inget hade man att göra men nu är jag hemma och sett några avsnitt av How to get away with a murderer och ska väl se ett nytt nu. Har nästan tagit igenom mig hela första säsongen och ja, det är en ny serie jag började kolla i måndags. Det är bara tre eller två avsnitt kvar och det går rätt snabbt när det bara rulla på, när jag se på viaplay men tyvärr finns bara första säsongen där tråkigt nog. Vid tre tiden är jag på stallet.
 

10-15:50

Det blev en lång torsdag på skolan den här veckan. Inte alls vad jag hade tänkt mig men började tidigare för att skriva en utvärdering som gick på typ 5 min men ändå skulle vi var där 40 min. Rätt onödigt kan jag tycka men vad gör man inte när dem säger en sak, sen hade vi svenska där jag skrivit två rader, en början av en litteraturvetenskaplig analys på en novell. Sedan var det gymnasiearbete i ett par timmar där vi skrev på och lämnade ut vår enkät till vår klass, den ska sedan spridas lite mer över skolan, tanken är väl att alla på skolan ska få svara på den. Efter GYA var det bara film, såg på en timmas långfilm som ligger ute på youtube, stormaktstiden med bland annat Erik Haag och Björn Gustafsson. Kom inte hem förrän klockan var fyra idag men slutade vid kvart i tre. Däremot så har jag ingen lektion imorgon men helt ledig blir jag inte utan ska dit och få höra mitt betyg i religion bara. Har inte haft en religion lektion på jag vet inte hur länge alltså, känns som vi knappt varit på hälften av dem vi haft så det kanske inte var så konstigt att det blev så mycket ett tag. Däremot har vi fått jobbat på valfri plats så man har ju arbetet helt klart. Imorgon blir det stall iallafall, en häst ska ridas och det är Sky för idag fick han vila och samma sak för Suzuki. Ikväll blir det serie...
 


Onsdag 13 januari..

Då är man påväg hem efter en hel eftermiddag och kväll på stallet. Åkte hit direkt efter att jag slutat skolan och först var det Boye, promenera med honom i 20 mim, därefter mocka och fixa mat och vatten. Sen blev det lite paus och jag passa på att åt middag. Sara och jag red Sky och Suzuki, idag red jag Suzuki och han kändes faktiskt väldigt fin måste jag säga. Jag kunde böja och ställa honom utan några problem alls. Lektionen gick ju faktiskt också bra, mycket bättre än sist och visst kan jag tycka att jag skulle vilja ha honom lite mer avslappnad och kunde bibehålla det under hela lektionen. Idag var han bara det lite till och från men han var otroligt lugn, nästan lite seg. Vi hade två bommar på vardera långsida med 15m, dvs fyra galoppsprång. Sedan hade vi två sockerbitshinder placerad på volter. När vi hade hoppträning i fredags så typ attackerad Kupido sockerbitshindren men idag tog han det lugnt och sansat, allt gick så fint. Killen kan ju och får hoppas han håller det här lugnet framöver nu. Det går lite upp och ner ibland men nu vill vi nog ha lite uppförsbacke, tävlingssugna nu båda två tror jag.

En bättre skoldag..

Onsdagar har varit en av mina bättre dagar här i skolan, med bara en lektion innan är klar för dagen. Det är så underbart härligt att inte ha så mycket en onsdag då det ofta är fullt upp efter att jag slutar. Nu väntar jag på att bli upphämtad av syrran för att sedan åka raka vägen till stallet. Jag ska ta hand om Boye, hinna rida en häst innan min lektion börjar och förhoppningsvis även hinna få lite paus emellan.

Boye & Sky

På eftermiddag åkte vi upp och tog hand om och fixa klart allt till Boye innan vi red ridskolehästarna. Jobbade lite i skritt med skänkelvikning på Sky som är väldigt snäll. Han vill gärna bli lite lång men tror han känns längre än vad han ser ut att vara.
gamla bilder båda två
 

Mindre än 1 timma i skolan...

En väldigt kort skoldag måste jag säga, nästan onödig att vara på för när jag kom dit fick jag reda på att min sista lektion för dagen var inställd precis som igår. Samma lärare och på min första lektion så skulle jag bara få veta mitt betyg på matte nationella och mitt slutbetyg i matte 4. Nu är vi påväg till stallet för att sköta Boye och rida Sky och Suzuki.

Igångsättning för Skywalker

Då var det dags för Sky att få komma igång, han ska nu skrittas en vecka i sällskap med Suzuki som också ska ridas. Båda är kollad och såg bra ut, det är vi glada över och det var väl passande eftersom Melizza gick sin första riktiga lektion idag. Det vill säga att hon nu är inne i verksamheten och haft en ny ryttare på ryggen, hoppas verkligen att hon sköter sig men hon har varit riktigt snäll. Det var väl en eller två gånger hon försökt busa till det men det är inte mycket till bus om jag säger så. Det är en ponny med hovarna på jorden, hoppas hon fortsätter att vara så snäll nu i fortsättningen också. Nu blir det Sky som får stå ut med mig ochsist jag red honom var också igångsättning i april förra året, från en skada så det är ju inte alltför längesen jag red honom. När Sky kom och var ny tillsammans med hästen Griva så var det riktigt kul att rida honom även om det var väldigt jobbigt. Han är ju en dressyrhäst men jobbig att rida, har typ bara ridit honom själv och med det menar jag att det bara är någon enstaka gång jag ridit med honom på  lektion. Idag blev det en kort skrittpass och imorgon blir ett nytt, kanske ett lite längre och ska börja jobba honom lite mer då han mest hostade idag.
 
På tal om Boye idag, han var crazy. Medan Madicken ställde sig och mocka skulle jag gå med honom i ridhuset och eftersom det inte var ledigt i lilla så var vi tvungen att gå i stora. Det var rätt lugnt där, det var en som red och en till som gick och ledde. Till en början så gick han lugnt och var som vanligt men efter att det gått ungefär en kvart så börja han liksom flåsa och var på tårna. Sedan öppnades dörrarna och ytterligare en kom in och skulle rida, han var lika uppe på tårna och jag tyckte att det var lika bra att jag gick tillbaka innan han flyger iväg typ. Han blev typ rastlös så jag gick ut och hinner inte mer än att stänga ytterdörren från ridskolanstall så börjar han hoppa runt och stegra lite lätt. Jag fick honom lugn och vi gick försiktigt mot privatstallet och vi hinner komma halvvägs innan dörrarna öppnas och en massa ridskolehästar kommer ut från privatstallet. Boye flyger upp i luften  och jag försöker bara få han att lugna sig, det kommer bil men jag får honom lugn och barnen som bara stannar utanför dörrarna med ett led bakom in till stallet. Fick barnen att försökta gå mot sitt stall så att jag kunde ta han in till sitt stall, fick honom lite lugnare och han hade hovarna i marken och med hjälp så kom vi tillslut in i stallet.

Skolan igång igen..

Det är måndag och första dagen i skolan sen jullovet och för 2016. Vi går efter samma schema som innan jul och nästa vecka börjar vi med ett nytt. Har då eller nu läst klart religion 1matte 4 & fysik 2, däremot så börjar jag en ny kurs och de andra fortsätter. Det blir en ny och faktiskt den sista matte kursen, matte 5 och set säga att den är kättare en fyran men den lär ju inte vara så enkel ändå. Det blir lite mer matte lektioner än vi haft den här termin som nästan är över. Denna måndag är den dag jag går som längst i skolan men Malin var inte här, min lärare i religion så istället för att sluta tre så kom jag hem till 12. Det är väl ganska så mycket bättre och nu blir det lite serie, har börjat sett the flash, en serie som är baserad lite på arrow fast har en annan huvudkaraktär.

kissen och vovvenhemuppgift på lovet√

Vi har nu kommit till den allra sista dagen på mitt jullov, mitt sista jullov på gymnasiet, tänk att det faktiskt stämmer. Känner mig inte så stor att jag snart inte längre går i skolan, vet fortfarande inte om jag ska plugga vidare, det är fortfarande oklart för min del. Denna sista dag ska jag bara njuta av för imorgon börjar nästa termin och känner att det kommer bli tufft. Vi måste verkligen jobba och lägga ner mer tid på gymnasiearbetet för det känns långt ifrån klart. Sedan har jag väl haft en liten uppgift nu över lovet och det var ju att läsa ut boken vi läst under en längre period. Det har gått så långt emellan gångerna man läst att man nästan inte minns vad som hänt men nu har jag faktiskt lyckats läsa ut den. Passade på att göra det ifårkväll när jag inte kunde somna och gud vad skönt det känns att vara klar någon dag innan deadline. Vi ska väl få någon slutuppgift gällande boken också och hoppas den inte är alltför svår. Man vill ju börja skolan lite lättare för att komma in i rutinerna igen.

Hoppträning 8 januari

 Det kommer lite fler imorgon så det är bara att hålla utkik, det både bilder från Sara & My

 

Meicie❤


Sista fredagen på lovet; hoppträning, nöjeshallen, biteline

Hemma nu efter en dag med full rulle från morgon till kväll och riktigt slut i kroppen och otroligt trött, kommer nog somna tidigt inatt. Vi tar väl dagen från start och det börjde med att klockan var ställd på 9, snoozade ett tag innan jag klev upp. Sedan traskade jag och syrran iväg upp till stallet, Kupido hade gått ett dressyrpass  innan hoppträningen så han var lite rastad. Vi red fram lite självständigt kanske första tio i skritt och trav sedan hade vi även en gemensam uppvärmning med lite låga enkla hinder. Första skuttet så var Kupdio lysande, han väntade in hindret utan att bli för på men när vi skulle komma igen så bara sög han tag i det lilla sockerbitshindret. Han bytte till korsgalopp och bara flög iväg typ. Vi fortsatte att hoppa och började hoppa en kort bana, sedan ändra vi till en lite längre bana och tog någon llinje var för sig. Efter att tag började Kupdio bara att studsa och hoppa, han kom typ inte framåt utan galoppera mest uppåt och ut med rumpan åt alla möjliga håll och kanter. Sedan när jag lät han springa på lite så gick det bättre men jag skulle väl säga att det var lite mer okontrollerat, det är inte så att man känner att det är jag som bestämmer riktigt. Jag bestämmer riktning så fick han bestämma resten men det gick ju bättre och sen tror jag att jag kanske håller honom lite för mycket men han är ju inte alls såhär på tävling. Han blir så här i perioder och det varierar typ mellan att han blir halt, så vem vet kanske att han kommer vara så här på tills han blir halt igen. Inte för att jag vill att han ska bli halt men har varit så de senaste gångerna men idag så stannade han ju inte på vattenmattan iallafall så det var ju en förbättring sedan vi hopade förra onsdagen. Är lite mer nöjd över de sista sprången idag på träningen, dem sprången tar vi med till nästa hoppning. Vi vill ju att allt ska bli perfekt till slut så vi får kämpa vidare och jag får tänka på att andas, andas och andas.
Efter hoppträningen så tog syrran och jag en liten paus för att hinna hämta andan och orken för att rida ytterligare en häst var. Vi red fram lite självständigt och sedan tog vi några skutt med Melizza och Aaltje med. Det blev bara några enstaka hopp på sockerbithindret med Melizza då det var tillräckligt bökigt, hon har en väldigt stark vilja och blir lite vinglig nästan men vi tog oss över till slut. Hon blir rätt snabbt trött så därav blev det inte så mycket mer för henne utan det blev ett kortare pass med lite lätt hoppning bara, vi stod och vänta mycket. Annars så tyckte jag Melizza kändes fin, lite lugnare än vanligt tror jag men imorgon får dem vila och det blir en stallfri dag för mig. Ska försöka bli frisk nu!
Efter att vi var helklar i stallet så åkte vi hemåt och plockade upp pappa påvägen. Det var bara att hoppa in i duschen och klä sig inför avslutningen vi skulle ha med ungdomssektionen. Det var planerat att vi skulle på nöjeshallen och vi skulle köra ungefär samma sak som vi gjorde sist vi var där med u-sek. Först körde vi två spel lasermaxx och herregud vad slut jag blev, man fick ju variera mellan att springa och ta lite pauser ibland. Det var grymt jobbigt och hur varmt som helst, jag var alldeles kokande efter men efter två spel så var det dax att käka. Det blev ju biteline och självklart Gold and Gate pizzan jag äter där jämt och hungrig var jag eftersom jag typ inte käkat något mer än banan tidigare idag. Tror jag aldrig ätit så mycket av pizzan trots att det var en fjärdedel kvar. När vi kom hem så slocknade jag typ i soffan, var alldeles trött. Vet inte om jag somna men näst intill iallafall men nu blir det nog teen wolf sedan får jag se om jag inte bestämmer mig för att gå och lägga mig.

STALLET

Hela eftermiddagen och kvällen spenderades på stallet idag. Jag och syrran red Melizza och Aaltje på en gång vi kom dit. Sedan satt jag fast spikad på läktarn och kolla på hoppträning. Lite nya hästar framförallt som var med idag, så det var skojigt att se men hua vad hoppsugna man blir. Det är min tur imorgon iallafall. Det var väldigt kallt på läktaren men det var kallt överallt. 


hela fredagen planerad...

Fredagen är fullplanerad och jag är riktigt taggad för den. Dagen börjar med att jag har hoppträning 10:45 på Kupido för Pia, har ju inte ridit honom sen förra onsdagen då vi hade lite lätt hoppning. Den onsdagen var han inte i sitt esse utan var sketa fjantig för saker han egentligen inte bryr sig om. Jag hoppas han är på bättre humör och det borde han vara också. Efter den träningen måste vi hinna rida nyingarna och sen mot eftermiddagen/kvällen blir det avslutning med ungdomssektionen. Det är nu nytt år och snart ska det väljas om till en ny sektion, vi ska ha en avslutning som innehåller laserdome och mat. Det ska bli kul, har verkligen längtat till att få köra laserdome nu. Det har gått alldeles för lång tid sen sist men imorgon då smäller det, hoppas jag orkar med det bara. Har ju länge varit sugen på att testa köra paintball men det har jag ännu inte gjort men fortfarande lika sugen. 
Nu sitter jag i bilen påväg mot stallet för att hinna rida Melizza medan det är ledigt.

Mallis❤


en repris av gårdagen typ...

Vi var först på birsta men idag bara en snabbis, prövade några vinterskor då jag inte har några utan kör på converse vanligtvis. Nu har jag faktiskt även haft mina tennisskor nu när det kommit lite snö. Det skadar ju inte att ha ett par vinterskor men just nu behöver jag inte ha någon snö utan julen är över och det kan även vintern vara. Är inte någon som är behov av snö för någon speciell vinteraktivitet håller jag inte på med. Nu vill jag ha värme och sommar, vem vill ha kyla lixom plus att jag vill bli frisk, har varit sjuk tillräckligt många veckor nu. Att jag aldrig ska kunna hålla mig frisk på loven, då man vill vara som allra piggast för att orka med så mycket skoj som möjligt. Tillbaka till dagen, efter vi var klar med trippen på och runt Birsta så for vi hem, bytte om innan vi åkte vidare till stallet. Började med att rida och idag körde vi inte något jätte hårt eller långt ridpass utan som man orkade. Jobbade lite övergångar och försökte tänka nästan lite undertempo på lilla Melizza som annars springer på. Otroligt snäll häst måste jag säga och det blev ju inga lektioner fär någon utav nyingarna denna vecka men nästa så är Melizza nog inne i verksamheten och går en lektion om dagen. Efter vi var klar med dem så var det Boye på tur. Jag mocka medan Madicken gick med honom, fixa mat och vatten innan vi drog hemåt. Badade och duschade, bubblade lite. Blev ingen simning för min del men däremot prövade jag paddla kanot eller kajak. Har aldrig suttit i en kajak förut utan det var faktiskt första gången. På klassresor så har jag paddlat fast i en öppen kanot, kanadensare. Det var riktigt kul att testa iallafall. Nu sitter jag här nån minut i tolv och funderar ifall jag ska spela något på datorn eller om jag ska se någon film. Imorgon väntas en rätt lugn dag, hoppas jag på men det blir väl en tripp till stallet fär att Melizza och de andra två ska få röra på sig. De måste hålla igång så det orkar med att gå lektion när det är dax för det. Tanken var ju att det skulle börja gå i måndag men så blev det ju inte. Ska inte klaga på att ha en häst att rida men vill samtidigt bli frisk. För jag är medveten om att jag inte blir friskt när jag tar ut mig i stallet.

missen vid granen

tänkte slänga in lite julbilder på de finaste djuren vi har, glömde helt bort att ladda upp dem efter jul.
Så nu kommer det dyka upp lite uppdatering med några bilder på katten och hunden i fortsättning.
Nu blir det birsta innan stallet idag igen.

Birsta och stall

Kvällen börjar närma sig och idag blev det en dag på birsta tillsammans med mamma och pappa. Hade en julklapp som skulle lämnas tillbaka, tanken var väl att jag hade hopp om att hitta något annat men inte idag. Det var lite tungt att gå där tillslut, hostan som bara kommer tipp som tapp. Slemklumpar och aa behöver jag säga mer. När klockan började närma sig sju var vi tvugna och åka hem för att jag skulle hinna med Boye, så det var bara hem och byta om och sen upp till stallet. Började med att gå med honom i 20 minuter och avslutade med att mocka, herregud vad jobbigt det var ska jag säga. Stod i 40 min och mocka, visserligen tog jag en kort paus mitt i då jag blev alldeles slut. Låter hemskt att jag bli slut av att mocka men tror jag var rätt slut i kroppen efter hela dagen lixom. Efter jag mockat klart var det tid för att kvällshöa och sen fick man åka hem och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, har inte riktigt någon serie att se på men kanske man ser de senaste på typ teen wolf för tror det kommer nytt avsnitt imorgon. VI får se eller blir det något annat jag uppehåller mig med.
 Säsongsavslutning av revenge

Första serien för iår har jag nu sett klart. Fyra säsonger av revenge och serien är över för jag tror inte att det är tänkt att det ska komma en femte säsong. Denna serie slutade inte med någon speciell överraskning utan precis som jag trodde, med bröllop. Nu får man se vad det blir för serie härnäst men tror jag tar det lite lugnt nu och kollar först de avsnitt jag missat i de serier som pågår eller har dragit gång. Snart börjar ju också PLL igen med den sjunde säsongen och senare iår kommer en ny säsong av TVD och GOT (i april) bland annat. Skulle inte bli överraskad om jag börja kolla någon ny serie.
 

sista lov veckan..

Då var det måndag igen och vi är nu inne på min sista vecka som ledig, ja exakt skola nästa vecka och jag är inte så taggad. Är fortfarande sjuk och idag försökte jag hålla mig inte för sysselsatt men vi hade ju aktivitet på stallet  som jag tror många hade glömt bort lite. Det blev lek från början till slut med alla möjliga lekar såsom flaggleken, femkamp, maffia, banankull och bro bro breja. Från 12-15 var det fullt men energi och sedan var det bara Boye kvar innan vi fick åka hem. Nu blir det serie eller revenge innan jag kommer att kunna sova och har inte så jätte mycket kvar av serien.

Helgens ridpass med Melizza

Det blev inget bloggande för min del igår, har inte så mycket att skriva om känner jag. Det man gör på dagarna är att sova, kolla serie och åka upp på stallet. Igår så var vi riktigt snabba på stallet, vi red Melizza och Aaltje sedan kunde vi fara hem igen på direkten. Jag körde ett väldigt lugnt pass igår med Melizza eftersom jag inte är hundra procent frisk och idag körde jag väl lite hårdare. Idag blev vi på stallet lite längre också eftersom vi skulle ta hand om Boye. Vi fixade allt med Boye först och red sen. Imorgon är tanken att de ska börja gå lektioner vilket jag kan tycka är skönt då orken inte är på topp men det har varit kul de veckor man ridit Melizza. Jag hoppas nu att detta blir snälla ridskoleponnysar som får stanna kvar, de har ju skött sig än så länge.

FÖRSTA JANUARI

Kan man tänka sig att det är januari nu, herregud vad tiden går fort ändå. Önskar bara jag mår lite bättre, att man ska lyckats bli sjuk just över jul samt nyår, när man har lov och har en massa man vill kunna göra. Plus att jag ska vara sjuk så himla länge och det är väl inget lite heller men jag är inte lika snorig längre men hostan är värst. Idag har väl varit en rätt slapp dag men rätt jobbig ändå. Det blev sent igår vilket ledde till att jag typ vaknade och verkligen klev upp vid två tiden idag men var gör väl det när man är ledig lixom. Jag är medveten om att jag vänt på dygnet men måste snart vända tillbaka det igen. Har varit och simmat lite, så mycket jag orka vill säga och sen har vi aft lite främmande här hemma vid eftermiddagskvisten. Nu försöker jag ladda om för att orka med stallet imorgon, det blir väl ett lättare pass med Melizza för att jag inte ska ta ut mig.
 
 

𝔻𝕖𝕥 𝕗𝕠̈𝕣𝕘å𝕟𝕘𝕟𝕒 å𝕣𝕖𝕥 𝟚𝟘𝟙𝟝...

Lite tillbakablickar av mitt förra år, mycket kring hästarna där jag spenderar mest av min tid.
 
Maestro Ett av de sista ridpassen på honom innan han åkte tillbaka den 3/2
Mister numera såld, red honom lite emellanåt ibland bara för att han t.ex. skulle få komma ut
Inigo och jag hann vara med på en hoppträning för Pia innan vår men framförallt hennes tid rann ut
Kupido bara för att han är den bästa utav dem alla
Rick tävlade honom bara för att syrran inte hade någon häst, offrade min stjärna för Rick
Prince var under igångsättning en rätt lång period, det varierade mellan att han kändes fresch och inte
 Filur under igångsättning, tog en tillbaka till ponnytiden och man fick agera ponnyryttare igen och det var längesen man satt på hans rygg. Det var första ponnyn jag var med och tävla på även om vi kanske inte tog oss runt felfritt. En ponny som stått här i många år.
 Maestro fick lämna ridskolan (2 Mars) och åka tillbaka ner till skåne/hästhandlaren tillsammans med Bonny
Bonny fick lämna ridskolan samtidigt som Maestro
Aron kom istället för Bonny & Maestro
Kajtek kom till ridskolan tsm med Aron, när Maestro & Bonny fick åka tillbaka
 Privathästar man tagit hand om, Inigo, Amie & Nivena, O´key & Boye (ordningen efter bilder)
Inigo fick somna in (11 Mars) och komma till de evight gröna ängarna fullt med hinder. Vår tid tog slut
 Utbildad simlärare 3 helger (lör+sön) nere i Gävle
Högskoleprov
Suzuki under igångsättning
Utbildad poollivräddare 2 helger (fre-sön) nere i Sandviken
 Skywalker under igångsättning, dressyrhästen man red in till ridskolan. Ett trevligt återseende att sitta på hans rygg igen.
Elf under igångsättning, en otrolig känsla att få rida honom igen även om han inte var fullt igång, min underbara kompis som jag fick säga adjö till lite för tidigt. Kärleken till honom är stor, en kille som alltid finns i mitt hjärta
Helgum alltid lika roligt att gå till fåren och hästen
Nya hästar Lagos (storhäst) & Prymus (D-ponny) då Aron fick åka tillbaka
Höjdhoppning som avslutning förr förra terminen och sista gången vi hade Eva Hägglund som ridlärare. Kommer sakna henne, så engagerad och kunnig. Tack för allt Eva!
 SM veckan som arrangerades här i sundsvall, kolla när Sarah Sjöström simma
GIF spelade oavgjort och jag dyngblöt innan matchen börja, nersprutad av vattenspridaren
Började övningsköra men har inte ännu skrivit in mig på någon körskola
Hoppläger på Näset, ett av de bästa med sommaren. Iår med hästen Munsboro Kahlua som är en D-ponny, kom till Näset strax innan sommaren.
Pay and Jump med hoppläger hästen Munsboro Kahlua i 80cm
  
Lånehästen Anastasia kom till ridskolan efter sommarbetet, när hästarna var tillbaka från sommarbete hade vi hela ridskolestallet att rida. Det blev minst tre fyra hästar om dagen plus att jag red O´key lite då och då ute i Söråker.
Oke'y, Saras häst. Född 2004, connemara
Domare på Mid Nordic Cup (Mitt Norden) vilket var samtidigt som vi red igång ridskolehästarna från betet
 Husvagnssemestern till Stockholm, varierade mellan shopping, grönalund etc. På Grönan var det riktigt roligt, allt från roliga attraktioner till pratglada främlingar. 
House of Nightmares, den allra första gången jag gick den och lite missnöjd över den
Tibor under igångsättning men kändes inge fresch när vi börja trava, står fortfarande 
 Hopptävling 90cm och därefter blev Kupido skadad
Toppbetyg på min uppsatsså bra och fin att läraren vill använda den som exempel, jag är stolt!
 
Fick frågan om att vara med på en fälttävlan och med Kupido halt så valde jag Rick som skötte sig galant. Det var en riktigt rolig dag och mycket tacksam att jag fick vara med.
 
Tredje och sista året i Gymnasiet. Tänk vad tiden går fort ändå, bara en termin tills jag tar studenten. Känns overkligt!
Tävling och Kupido fortfarande halt därav hästvalet men det blev Lagos första tävling. Rick tävlade jag bara för att han blev ledig där och då i 90cm. Båda hästarna skötte sig och det blev två fina och felfria rundor. Blev imponerad av Lagos insats, galoppen satt bättre än vad den brukar, duktiga häst!
Kupido under igångsättning efter att han blev halt efter vår senaste tävling i 90cm
Boye sparkad vilket har lett till att han nu står på boxvila, en spark högt upp på griffelbenet.
Någon fyllde år, vi lyckades tillslut fixa detta trots att det var lite tungt
Dressyr KM 2015 kammade jag och Rick hem första platsen, varit två i mer än två års tid men äntligen var det vår tur att vinna. (Kupido fortfarande halt)
Allround KM 2015 blev lite blandade resultat, från topp till botten kändes det som men klart man tog hem vinsten i allround KM ändå, ingen slår mig. Vi står fortfarande kvar som allround vinnare ytterligare ett år jag och RIck!
 Gladiatorerna, skolan hade fått biljetter och det var kändis programmet som var, klart man går när man får slippa en skoldag. Ett enkelt beslut! 
Studentmössan h
Julklappshoppning med Rick i 90cm då Kupido inte fick hoppa över 70cm, felfri även där
 Nya ponnysar Melizza (D-ponny), Aaltje (C-ponny) & Bob (B-ponny). Melizza på bild, connemara född 2003

Gott nytt år allihopa!

Önskar knutarna

RSS 2.0