Årets första för Kupido!

(null)
Klockan ställd men inte så pepp men vad gör det, ser klubbtävlingen mer som en träning. Hämtade kusinen påväg upp till stallet och började med att jobba 4 klasser, minst en tredjedel av dagens starter. Sen var det raka vägen till att göra iordning hästen, tur man ha stallskötare med sig dessutom har han ju sina idéer ibland. Det var längesen vi startade tillsammans eftersom han blev skadad i början av året så det här var faktiskt första klubbhoppningen sen han blev bra och det är snart oktober. Jag hoppas det är nu oturen vänder för har varken kunna vara med på lokala eller någon klubbtävling med K det här året. Det är skador som på ett eller annat sätt varit i vägen så det var roligt att få vara med på honom igen. Kupido var verkligen jätte glad och likaså jag för den delen. Han var rätt cool när jag red fram, kändes lugn något spänd ute men han var framåt inne på framhoppningen och vi tog det rätt lugnt, hade god tid på oss. Precis som jag sa så var Kupido taggad och det gjorde faktiskt även mig lite taggad, vi hoppade igenom rundan med en bra tid trots att det bara var clear round. 
T r å k i g t

(null)
(null)
(null)
(null)


Överlycklig

(null)
Hästen var överlycklig på banan idag och så himla kul att få hoppa honom igen. Mer om dagen kommer, håll utkik!

Något man saknar att göra

(null)
(null)
Inte varit så pepp för att göra någonting alls det senaste dagarna men åkte och kolla lite fotboll på Baldershov när brorsan spelade. Söråker mot IFK Sundsvall och Söråker tog hem matchen med 5-0 och de spelade bättre. Det var på slutet det blev lite tungt ett tag men samtidigt så hade det även Söråker kunna gjort fler mål men huvudsaken att höll nollan, det är skönt det med. På tal om rubriken så ska jag vara ärlig och säga att man saknar fotbollen lite då och då, speciellt matcherna men det är väl en självklarhet. Det är ju endå något mer än att bara springa efter en boll, man ska ju göra mål också. Det var några år sedan man hade på sig fotbollsskorna och faktum är nog att jag var nog domare sist jag bar dem men det är inte samma sak som att spela, haha.


Värsting fredag...

(null)
Typ en av det värre fredagarna jag varit med om. Åkte till skolan vid elva och slutade vid fem tiden och hade presentation i början vilket var skönt men det var så hemsk det bara kan bli. Utöver min grupps presentation så har man suttit och lyssnat på en efter en i försök på att ha en diskussion också. 
(null)


Plugga eller se på hockey?

(null)
(null)
En lätt val att göra fast allt för att slippa läsa och allt vad det innebär med plugg. Däremot får man väl läsa några arbeten innan man lägger sig. Frågor ska man också komma på några, det här seminariet kommer inte vara roligt precis som alla andra. Finns inget som är positivt med skolan just nu alltså. Som det inte är nog, kul och gå i skolan enda fram till fem imorgon på en fredag lixom. Kan fredagen bli sämre, nä men det blev vinst för Timrå idag, 1-0 mot Färjestad.

Skola, stall och förhandsvisning, första parkett!

(null)
Skola i ett par timmar och hade hoppats på att vi skulle vara klara med arbetet men så är inte fallet tyvärr. Egentligen vore det smartare att va på skola en hel dag istället för åka in varje men går ju inte om drt planeras in andra saker. Så skola i 3 h och en snabbis in på dollar för att köpa trocca, därefter raka vägen hem för att äta lunch vid tolv. Sen upp till stallet vid fyra, pratade lite med hästarna innan jag hämtade in M och O. Gjorde iordning henne och red ut, hon var faktiskt något piggare idag vilket var roligt. Jobbade lite sidtvärsrörelse och galoppfattningar ute i skogen, det gjorde hon bra. Efter stallet blev det hem för att duscha och göra sig iordning till en förhandsvisning. Var lite mingel först och sen två avsnitt för att sedan mingla eller pausa lite för att sedan fortsätta med ytterligare två avsnitt och en till paus innan de sista två avsnitten. Det var en underhållande serie och som jag tycker är värd att se. Första avsnittet har premiär imorgon och vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men som sagt så var det roligt att se. Så jag kanske ska uppmana er att kolla på SVT 1 klockan 18:45 imorgon, håll koll om ni vill ha ett gott skratt och kolla om ni känner igen platsen!
(null)
(null)

Summering

(null)
(null)
(null)
Lite av helgens måltider eller vad man ska kalla det. Lyxade till det med thai till ridsports VM och det blev ett lag silver för Sverige, individuellt fick Jönsson en åttondeplats i finalen och Tyskland tog hem var det land som tog guld individuellt och USA i lag. Kommande skolveckan ser jag inte ett dugg fram emot, vill helst bara skrika.

Torsdag, en dag ifrån fredag..

(null)
En dag som blir lite av en repris från gårdagen, först skola och sen stall. Föreläsning och sedan eget arbete fram till halv tre ungefär. Hem och kolla lite ridsports VM efter att två av svenskarna hade hoppat blev det dax att åka till stallet och ta in hästarna. Red ut M i skogen och red sedan lite i paddocken för att sedan avsluta med att skritta av henne runt vallen. Kikade på hoppträning en stund innan vi begav oss hemåt. Alla svenskar har ridit och Peder gjorde sin andra felfria runda idag, förutsättning följer imorgon. Just nu ligger Sverige på en fjärde plats i lag VM, heja heja!
(null)
(null)

Hoppning på schemat..

(null)
Skola på förmiddag, först 2 timmars föreläsning och sen ett möte med läraren om den senaste inlämningen. Hem för att sedan bege sig till morfar som fyller år och såg även på lite ridsport eftersom VM pågår just nu. Två felfria svenska och två på fyra fel, så just nu har det 4 fel i laget och vi hoppas på allt fler felfria rundor imorgon. När klockan passerat halv sex så var det stall. Hoppning på schemat men blev väl egentligen ingen hoppning hoppning för det är väl så att allt under 1 meter är bara markarbete, haha. Kupido var lika glad som han alltid är när det är hoppning och speciellt ute, då är det en taggad speedo Kupido. Efter stallet fick vi besök hör hemma på kvällskvisten så nu sitter man här och får ta plugget tills man somnar vilket är lika tråkigt som vanligt.
(null)


Igår och idag

Igår var det skola och sen var vi till moster och kusin i ett par timmar, sedan blev det stall. Syrran fick rida och jag gick/sprang till fots. Idag var det min tur att rida och M som inte var så pigg utan hon var lite av och på skulle man kunna säga. Humöret variera men hon var ändå snäll och alltid roligt att rida. 
(null)


Mitten av september

Knappt tagit mig igenom en artikel och tanken var väl att jag skulle läst en om dagen minst. Dock så är det ju smart om man förstår det man läser också, annars finns det ju inte direkt någon anledning till att läsa egentligen. Då går det ju bara in i ett öra och ut genom ett annat men det får väl ta sin tid trots att man varken vill eller kan läsa sex artiklar inom några dagar. Jag har iallafall börjat och kommit en bit och får väl läsa några sidor innan man somnar inatt. Mer än allt tråkigt plugg så var jag en sväng till mormor och morfar som kom hem från en roadtrip sent igårkväll. Väl där var jag väl i någon timma innan jag åkte hem igen och på eftermiddagen blev det stall eftersom syrran och jag skulle bege oss ut på en skogstur. Det blev en skrittur i cirka 45-50 minuter och hästarna var väldigt snäll och hästarna är väl alltid lika glad för att komma ut en sväng i skogen, speciellt fina dagar som denna.(null)

Redan förbi..

(null)
Tiden har bara rullat iväg idag, var uppe sent igår och hade klockan ställd på elva. Familjen fick besök på förmiddagen och sen var det typ middag. Sett på VM lite under dagen, fälttävlan pågår och idag var det terrängen, hoppningen kvar nu. Blev grillat då Pontus och Elin kom över på middag och nu på kvällskvisten blev det frågespel som jag och pappa tog hem. Nu blir det kanske någon tid till att läsa det nya artiklarna, det är ju ett par stycken och ett hundratals sidor att läsa förmodligen.

Ut på tur aldrig sur

På eftermiddagen bar det av till stallet för en mysig ridtur i skogen för hästarna med knutarna på varsin häst. Det är väl aldrig fel att rida ut en sväng när vädret är så pass bra som det är.

Fel klassrum?

Det måste vara den absolut värsta dag jag varit med om på universitet. Kommer till seminariumet idag och det visar sig att man missuppfattat hur hela seminariet skulle vara. Förut när vi haft seminarium så har det varit till för att opponera på andras PM vilket hela min grupp hade antagit även denna gång, det här seminariet var inte alls uppbyggt på samma sätt. Kände direkt att jag bara var på fel ställe, hade lika gärna kunna gått in i fel klassrum liksom. Blev helt förvirrad och herregud vad hemskt det var och det här med engelska är verkligen inte min grej. Nu är ett PM och seminarium trots denna förvirring över och det är väl bara börja läsa det nya artiklarna så snart som möjligt för att påbörja det andra PM i den här kursen. Nu vet vi hur det är till kommande seminarium så då kommer det gå en aning bättre, kan inte gå sämre än det gick idag. Så för att sammanfatta denna dag så gick själva diskussionen sämst och presentationen kändes inte heller nå bra men det gör det aldrig, bara glad att det är överstökat för idag och inte så pepp för de kommande. Nu blir det snart stall, en lungare ridtur i skogen bara, avslutar denna usla fredag lite bättre än den startade iallafall. 

Sista!

Idag var det sista skaldjursfrossan för iår och det var lika gott som alltid. Skönt att kunna lyxa till det lite när man inte gjort annat än att läst PM hela dagen. Har fortfarande lite kvar att läsa och förstår inte riktig hur det kan vara möjligt att man ska läsa nästan tio PM på en dag som är omkring 10 sidor och det ska antecknas för att imorgon ska man opponera. Hoppas jag överlever för det är ju knappt på svenska, ska lyckas göra allt detta på engelska imorgon och jag är inte peppad. Presentationerna vet jag inte hur det ska gå men förhoppningvis tar man sig igenom dem på något sätt.
(null)


Vi är glada!

(null)
Markarbete på K idag, vi red ute i paddocken och klarade oss ifrån regn. Man vill passa på att rida ute medan man kan, större yta och gladare hästar. Kupido var pigg och alert, lika glad över att få ha markarbete som mig. Kändes lite rimgrostigt i början men när vi kommit igång blev det bättre. K var duktig idag och det är så himla kul att han har en sådan energi.

O n s d a g

Skola 8-11 och gillar att man får svar på vad vissa saker ska innehålla när man är som gott som klar och det ska skickas in imorgon. Det verkar vara lite svårt att lämna all information hur det ska vara i början av arbetet. Nu blir det en paus och då åker man till stallet. Sen blir det till att skriva det som ska presenteras på fredag, hur nu detta ska gå vet jag inte. Måste ha allt ner skrivet om jag på något sätt ska lyckas få fram engelska ord löpande.  Hunnit hälsa på katterna idag också, väl där blev det en hockeymatch, blev bara utvisningar för min del idag och matchen sluta 0-0.           (null) 
(null)
Svea & Selma

En lugnare tur i skogen med sällskap...

(null)
Idag var det uteritt för M och det blev en lugnare ridtur idag och vi klarade oss ifrån regnet. Lite dugg när vi skrittade tillbaka till stallet men man är ju utbildad badvakt så lite regn skadar ju inte en som är utbildad, haha. Jag fick sällskap ut i skogen också vilket var trevligt, även om det är kul att rida ut ensam så är det mycket skojigare att va två. Mer än att ha varit i stallet har det varit ett flertal timmar i skolan. Från nio till ungefär tre tiden och sen blev två rum dammsugit mellan plugget och stallet. 

M å n d a g s p l u g g

(null)
Det är måndag och sista spurten innan PM ska vara färdigt. Blev sittandes hela förmiddagen ända fram till klockan var två. En bit kvar är det ändå, sådär cirka tusen ord saknas. Kom hem från stallet för en stund sen och dags att sätta sig och se över PM inför morgondagen.

Helgen

(null) 
Helgen var slut innan den knappt hann börja. På lördagen blev det smörgåstårta till frukost och kan väl låtsas att det var för att provsvaren kom och fick även betyg i två kurser på fredagen. Helgen har bestått av plugg och har fortfarande kvar att skriva på ett PM som ska vara klart den kommande veckan.  Vi har kommit en bit iallafall och imorgon hoppas jag att det vi nästan blir färdig imorgon, det vore skönt. Söndagen eller ska man säga valdagen har man nu tagit sig igenom, jag har röstat för första gången i mitt liv. Efter familjen varit och rösta så blev det käk här hemma, Pontus och Elin kom hit och åt. 
(null)
(null)

Glad häst!

Började med att läsa lite ytterligare på en artikel till sen blev det stallet vid ett för att sedan rida på eftermiddagen. Blev två ridturer ute i skogen där jag gick bredvid då skolan fick starta igång elevensval med en uteritt, alla hästarna skötte sig precis som förväntat. Efter två promenade ute med hästarna så blev det mer läsning av artikel och sen vid fem hämtade man in hästarna. Borstade och red ut M i skogen som var glad och faktiskt lite piggare än vanligt. Skönt att komma ut i skogen tyckte både hon och ja, tjejen var snäll även denna gång och idag blev det en ridtur bara hon och jag utan något sällskap. Det gick ju fin fint det med. Utöver stallet så fick man reda på två till betyg nu som ramlade in under dagen. Godkänd på båda och kan inte vara annat än glad en fredag med endast positiva nyheter.
 
 

En bättre torsdag!

(null)
Först var man på skolan i cirka 3,5 h varav 2 h var föreläsning sen hade vi eget arbete. Sen hem för att käka lunch innan stallet. Två hästar ridna och en glad Matilda, k kändes pigg och fräsch. Han blev väldigt mjuk och fin, det var en trevlig känsla och ett bra pass. Så roligt att han är framåt med mycket energi, det gillar vi. Skimmeln och jag skulle bege oss ut på en skogstur, man kan ju alltid pröva men C ville inte bege sig ut helt själv. Vi hade tur och fick hänga med Clara en sväng som skulle rida ute i skogen så vi kom dit. C verkade nöjd tillslut iallafall för att få komma ut. Man är mycket modigare om man är två, speciellt om man gå efter någon annan. Efter hästarna så blev det hoppträning men bara tittande men det är väl givande det med.
(null)


Lycklig häst!

Idag skulle vi få hoppa lite för första gången för denna termin och Kupido var över speedad. Hade energi för minst tio hästar till, snacka om lycklig över att få hoppa ute även om det inte var någon höjd men det var en väldans fart på speedo Kupido. Full gas mot vattenmatta som alla andra hinder och älskar att han är så glad även om han skulle kunna tagga ner ett steg. Det blir lite av och på mellan hindrena så det är väl bara fortsätta hoppa tills vi får en bra rytm och ett tempo som vi kan bibehålla genom en hel bana. Vi ser fram emot båda tvåan att då hoppa mer så vi kommer igång ordentligt. 
(null)
älskar honom till tusen!❤️

En givande föreläsning

(null)
(null)
Andra föreläsningen och det finns väl en positiv sak med att anteckningsblocket ser ut som det gör, behöver inte något nytt på ett bra tag. 

Dressyrtrim i ridhuset...

Tisdag och ingen skola men har mycket att läsa så plugg blir det ändå. Två av sex artiklar är lästa och förhoppningsvis hinner jag läsa någon till innan föreläsningen imorgon. På stallet har man väl gjort allt och ingenting, varit och pysslat om ett par tre hästar och även pluggat lite när jag kunnat. Red denna tjej i ridhuset  eftersom det var Björne träning bokat i paddocken. M var lite seg men snäll och det är alltid roligt att kunna hjälpa till att rida, kul att kunna trimma också även om man gärna hade velat göra det på plan för det var väldigt varmt i ridhuset. Efter hon var riden blev det lite snack och även lite tid för att titta på hoppträning och nu är man nyduschad och redo för att hoppa i säng.
(null)ska jag verkligen va här?

Vaknar upp ungefär vid åtta tiden och gjorde mig redo för att åka med till vetrinären tillsammans med brorsan eftersom katterna skulle vaccineras idag. Ingen trevlig bilresa hem kan jag berätta, höll bokstavligen på att spy och mer tänker jag inte säga. Sen efter lunch var det skolan och dagen blev bara värre, har ju börjat eller ska börja en ny kurs nu men har inte registrerat mig ännu. Vill absolut inte gå den här kursen och får ont i magen över hur det här ska gå och det är mest för att undervisningen och allt är på engelska. Det jag menar med allt är att kursen innefattar hundra seminarium, i grupp och individuellt plus uppsats efter uppsats som ska skrivas på dessa tre veckor och få inte glömma en tentamen på det här också, det hade varit tillräckligt tungt att haft det på svenska. Ser inte så ljust ut för min del då men kanske och får leva på att hoppet om att min engelska är  bättre än kursen. För att inte hamna efter är det väl bara att börja läsa alla artiklar som det första arbetet ska handla om, ingen vila här inte. Vart tog sommaren vägen, ta mig tillbaka!
 

RSS 2.0