Då var denna dag snart över....

Föst så tränade man MMA i stan sen direkt till stallet och ha barnkalas med u-sek, sen direkt till sporthallen och döma lite matcher, har dömt 6 stycken idag, bara 4 kvar imorgon då, härligt härligt!
Men nu ska jag fika lite då mormor och morfar är här, jävligt sugen på godis är jag också :)
Julia och jag är fan det bästa domar paret på hela skolfotbollen, imorrn blir det 2 matcher med svensson också, men har även 2 med jula med.
Ha en bra kväll!

kommer inte på ngn passande rubrik

Sitter nu framför datorn och bara tar det lungt. Känns som jag har annat att göra men orkar inte med det just nu. Kanske att jag orkar plugga lite sedan, vi får se. Kom iaf hem från stallet för någon timme sedan, där grejjade vi en massa och fick leda lilla Musse på kalaset. Ponnysarna skötte sig super och det blev ett lyckat kalas, och barnen tyckte det var riktigt roligt. Hästar är ju helt klart bäst, man måste bara våga testa, sedan är man fast. Aja, imorgon blir det barnridning och innan hade jag tänkt att rida lite. Vi får se, Matilda har ju massa fotboll den här helgen så det är så svårt att hitta någon passande tid, så förhoppningsvis blir det innan barnridningen. Ska också försöka fixa lite bilder, börjar bli tråkigt att bara lägga in samma bilder hela tiden, så nya bilder måste jag skaffa. Och nu när jag rider Linnie kan det väl kanske vara kul att få se lite bilder på henne.
Bloggar mer senare, ha det så bra så länge!

Kort inlägg

Slänger in ett inlägg nu innan jag ska iväg till stallet, fast först ska vi hämta Matilda på fotbollsträning eller vad det nu är hon är på. Blir iaf barnkalas på stallet och ingen ridning idag då vi beslutade att Frasse och Linnie skulle få sig en liten vilodag idag, så imorgon skrittar vi dom igen. Vi ska rida dom fem dagar och de ska vila två dagar på en vecka, så det blir ju bra. Så vi passar på imorgon innan barnridningen skulle jag tro. Aja, ska göra mig klar så vi kan åka nu, hejdå!

Morsning korsning allihopa!!

Kommer ett inlägg nu innan jag åker till stan för att träna lite MMA med tjejerna, sen har jag ett samtal med tränarna, sen blir det raka vägen till stallet och då ska man hjälpa till på barnkalas och sen direkt efter det ska jag dra till sporthallen och döma 6 matcher med Julia, sen blir det hem och vila för det är ju en dag imorgon också ;)
Men ska börja åka nu, men vi hörs, hoppas madicken och sofia bloggar lite när jag är borta över dagen.
Summer summer summer..........
I really love summer!<3

Om en vecka

ja då är det lov, påsklov och inte vilken dag som helst utan min artonårsdag. Fyller år på själva långfredagen så hoppas på en lång och riktigt bra födelsedag. Känns faktikst konstigt att man snart är arton, känns inte riktigt som jag ska fylla arton, man känner sig mycket mindre. Skulle gärna fylla sjutton år igen istället för arton för det känns som allt börjar gå mot sitt slut snart. Sjutton är en lagom ålder tycker jag, haha. Aja, man får ju så småning om ta körkort, om man törs vill säga. Kan bli kul det här! Aja, det är ju en vecka kvar så man får njuta av tiden som sjuttonåring nu då! ;)

Stallet,

Idag var det teori som vanligt idag för mig och de andra som går ridgym, och idag fyllde vi i papper och typ anmälde oss till hästskötar examen. Blir spännande, hoppas verkligen att det går bra men man kommer vara skitnervös. Tänk att göra en massa med hästarna och bli bedömd av helt okända människor, hua inget man vill tänka på just nu det är bara att läsa boken vi har fått hundra gånger om, tills vi i princip kan den utan till.
Efter teorin så skrittade jag Linnie, med Matilda och Jenniefer som red några andra, även Felicia och Julia red med oss en stund. Linnie var snäll, gjorde ingenting bara hur go och snäll som helst. Hon är lite pigg men det är bara positivt.

Stallet

Die Schule, satt och kolla på en gympa lektion imorse då jag hade sovmorgon och sen hade jag svenska, so lunch och sen tyska, kollade på en film.
Åkte sedan till stallet och red Kupido och han var väldigt fin i galoppen och lugn. :)
Sen red jag även Frasse men fick ju vänta nån timme på Julia och även för att det var fullt i manegerna! :/
Men nu har jag ridit och lägger mig tidigt ikväll då det blir en lång dag imorrn med både träning,kalas också ska jag döma!
Iallafall ska jag kolla så jag kan alla regler.


The bed....

Då har man sett alla avsnitt av Dubbelliv, rätt bra serie fast tråkigt att den tog slut så snabbt, ska lägga mig strax, hoppas jag somnar snabbt så man är pigg imorrn, blir ju först skola+stallet då jag har idh, sen blir det att rida Frasse igen, skojsigt skojsigt, idag var han väldigt lugn, lite seg men det gjorde då inte så mycket egentligen, lite spänd men det får man ju vara, faktiskt 2:a gången jag red han tror jag. :)
men men tycker ni borde se dubbelliv, helt klart jag garanterar att ni tycker den är as bra om ni har en bra smak vill säga, nerå alla tycker olika.
Iallafall så är ju Charlie Gustavsson med som många vet vem det är och även Joel Lützow (som var med i filmen, Klara) och Hanna Margareta Ardéhn (som var med på, 30 grader i februari)
Några till också men Hanna och Joel är huvudpersonerna, ska inte berätta vad som händer utan det tycker jag ni ska kolla själv, tyvärr har jag inte sett säsong 1 men det gör inget!
dom namn som är i (parantesen) är deras namn på serien
Dom här är huvudpersonerna i serien, Joel (Alex) & Hanna (Amanda)
Joel (Alex)

Massa olika......

Hela släkt trädet....................

Joel (Alex) & Hanna (Amanda)

Sofia (Julia) & Charlie (Niko)
Carlie (Niko)

Skit bra serie...... 10000000 stjärnor av 100!


Ridpass, dressyr

Fick ha lilla Tibor idag, en liten storhäst som är väldigt fin att rida men han är inte någon speciell hopphäst. Iaf så red vi ganska självständigt, och jobbade lite så som vi ville så jag jobbade med att han skulle ta en jämn kontakt vilket gick rätt bra. Han brukar ofta bara kröka på nacken och slippa undan en kontakt, när man väl får kontakten så blir han jättefin. SÅ red mycket framridning, lång och låg i formen och så, och det gick bra. Han var lite seg men kom igång bättre på slutet. Han kändes fin, ganska roliga att rida så hoppas jag får han nästa gång också.

Sedan efter skolan blev det stallet igen och skritta igång Linnie, en lite större dam eller inte så jätte stor men större än Tibor. Tror att hon varit halt eller något så nu ska hon sättas igång, har ju inte ridit henne så mycket men hon var snäll. Lite pigg och spänd till början men helt okej. Tycker hon är lite klurig att rida faktikst, hon är liksom så känslig i munnen och tappar stödet hela tiden, men ju mer man rider henne desto bättre går det och vi skrittade bara som sagt så hon kändes okej. Ska rida henne imorgon också så kommer säkert någon uppdatering från det ridpasset också! :)
(bild på tibor tagen från, http://www2.idrottonline.se/TimraHSF-Ridsport/Ridskolan/Bildarkiv/Sommarbete/?ShowFile=268218)

Hemma igen!

Äntligen hemma, blev Inge pluggning på stallet så får väl försöka göra lite senare ikväll, hoppas jag! ;)
Red iallafall Frasse, han var väldigt seg men som sagt så har han ju stått ett bra tag, men idag skrittade jag bara som att han ska skritta i en vecka nu sen om han är bra blir det lite trav också.
Iallafall sitter och kollar på glamour och ska fortsätta med det! <3

 


Hemma bara en snabbis.....

Då är jag hemma nu och har slängt i sig lite mat för nu drar jag och syrra till stallet och rider lite smått! :)
Iallafall så har jag bara haft 3 lektioner, matte och fick tillbaka proven, sen HK där vi lagade pannkakor/plättar/våfflor, men jag och matte gjorde pannkakor och gick riktigt bra, fick även beröm av Jenny för en massa grejer! :D
Sen på lunchen gick halva klasse till Ica och köpa hamburgare och dricka för 10:- sen hade vi kemi, skriver mer när jag kommer hem.....


Sovmorgon YEAH!!

Ida så har jag sovmorgon till halv 10, riktigt awesome och fick värta paniken då jag kollade i kemi mappen hur långt vi har kommit på planeringen, har ju varit sjuk på nån, sen var det ju lov och när vi började i skolan efter lovet hade vi ju friluftsdag på torsdagen, så det är över 4 veckor sedan jag hade Kemi sist och kollade på planeringen och kollar vart vi ska vara på vecka 13: Trummers prov (påvisa enkel sockerart) snacka om paniken jag fick då jag bara gjort 5 labbar av 13!
Som tur är har vi prov om 2 veckor måste det bli efter det andra lovet, för vi ska bara gå halvdag nästa torsdag!
Om det inte blir några ändringar vill säga, fast jag hoppas nästan det, att vi skjuter provet på ett par veckor iallafall!
Idag blir det iallafall stallet och rida, kanske lite pluggning där, skulle behövas med andra ord och sen blir det väl datan när man kommer hem....
Ha en bra dag!! :)

Sovadags

Nu börjar det bli dags att lägga sig och sova inför nästa dag, och den börjar med ett dressyrpass på Tibor. Ska bli kul, sedan skola till halv fyra och sedan stallet igen. Hoppas det blir en bra dag, haha inte så jobbiga lektioner hoppas jag på. Men nu ska jag sova så jag är pigg imorgon, måste samla mina krafter så man orkar med nu dom sista dagarna innan påsklovet så godnatt! :)

Teori

Precis som rubriken lyder så var det teori idag, men tur att det var den här veckan ändå. Imorgon blir det ridning på morgonen och förhoppningsvis har jag fått bytt häst, sedan på eftermiddagen blir det kanske till att rida Linnie eller Frasse. Kan ju bli riktigt kul faktikst, aja på teorin hade vi inte så roligt utan gick igenom lite utrustning och så sedan skulle de testa nånting och då fick jag och Alva en egen uppgift, klippa Fleurs man. Fleur fjording, hon är ju som hon är fast hon var ändå väldigt snäll. Klippte hennes stubbman så den blev lite kortare och snyggare och vi blev väl nöjd med det, sedan hoppas vi på en roligare teori nästa gång! :))

The day

Ny har man tränat på ncc och innan så kom jag direkt från skolan elr stallet med andra ord, red Paleja idag, hoppade lite i skogen och så, kul var det iallafall:)
Hela helgen är uppbokad nu, ska både vara domare på skolfotbollen och rida+ träna, härligt härligt!
Älskar livet!<3


Minns ni dom här?

Hittade igen denna lilla tjej. Ni som rider på THF kommer säkert ihåg vår fina prinsessa Whitney. Hon står nu på en ridskola som heter Storås ridklubb.
(bild från ridskolans hemsida, http://www5.idrottonline.se/StorasRidklubb-Ridsport/Ridskolan/Hastarna/Lektionsponnyer/Whitney/ )
Och Arko, tror inte att han står kvar på ridskolan där men de hade en bild på han iaf, så han har förmodligen stått där, alltså på samma ridskola där Whitney står nu!
http://www5.idrottonline.se/StorasRidklubb-Ridsport/Arkiv/Bilder/?ShowFile=270791

THF

THF, en utav de mest framgångrika ridskolorna i Sverige. Hur bra är inte det då!
Vi måste ju faktiskt vara riktigt nöjd med vår braiga ridskola, Timrå Hästsportförening!
Läs artikel här nedan!
http://www3.ridsport.se/RidklubbRidskola/Nyheter/2012/03/Treframgangsrikaridskolor/
/Madicken

Ojjj

Oj, glömde visst att blogga igår, måste verkligen bli bättre på att uppdatera nu. Igår var jag på skolan och stallet som vanligt och inget speciellt hände typ, det vanliga. Haha, en rätt skön dag!
Idag så var det skola som vanligt, fast hade turen och fick sluta en och en halv timme tidigare och då blir man glad. Så hade en rätt skön dag idag också, imorgon blir det jobbigare. Men då blir det iaf stallet, har bara teori så hoppas att det är någon rolig teori.
Men nu blir det lite tv för min del och snart middag, så hoppa ni inte glämmer bort bloggen och kom gärna med lite förslag om vad vi ska skriva på bloggen och så. Kanske ni vill ha mer bilder, filmer, hiss/diss och sådant, kommentera så ska vi försöka fixa det, ha det bra! :))

The day....

Skola först som vanligt och imorrn blir det matte prov, idag var det mycket film på schema vilket var bra men man blir så jävla trött efter, såklart spelade vi kort också men det ingår ju typ i skolan nu.
Sen slutade jag vid halv 15 och Pontus hämtade mig innan han fot till jobbet, sen åt jag en macka och lite yoghurt också efter jag ätit upp mackan kommer pappa hem och säger att vi aka köra tidningar vid halv 17 tiden men dom var försenad såklart så och jävligt tung också, det var 10 burar med buntar i som vi körde till posten!
Så visst kom man sent till träningen, också var löpning men fick springa ikapp dem, haha!
Var väldigt geggigt och lerigt men det gick väl, nu är jag ny duschad och sitter och ser glamour repris!


Ridpass-markarbete

Kom till stallet och åt direkt pannkaka, mums och sen spela vi kort, sedan hade vi i u-sek möte om lite allt möjligt, sen red jag Kupido, han var tydligen frisk igen som tur var, han var verkligen jätte fin idag, även fast det va markarbete.
Så nöjd med han, längtar tills nästa måndag då det är hoppning!

Så här såg det ut på banskissen, snygg va!x)

Hhela banan

Blue,light green,light blue var det bara bommar

Dark green var ett litet hinder!

Grey betyder trav i banan och svart are galopp


Studiedag....

Började kl 8 och slutade 20 över 10, jävligt skönt måste jag säga, hade bara 1 och en halv lektion.
Nu ser jag på våra bästa år, senare ikväll blir det stallet......

 


Söndagkväll....

Min söndag bestod av våfflor och såg på lite film och även pogram jag missat, t.ex *Robins* *Kvällen är din* *Irene Huss* & några andra, men iallafall så har jag haft en rätt skaplig dag och imorrn är det ju skola igen, har ju inte varit där på en hel vecka nu och vet ju att jag har några prov som väntar på mig och även några få som jag vill ha resultat på.
Men iallafall så ska jag väl snart lägga mig för sov ju över imorse till fotbollsträningen men hann ju i tid, det som är meningen, markarbete imorrn och Kupido stackarn är halt, så blir ju en liten överraskning vem man får istället, hoppas på någon bra, men jag tänker inte ha så höga förväntningar så man blir besviken bara, men det ska nog gå bra ändå eller!?
I didn´t leave you, because I really fell for you!

Bildbomb från dressyrtävlingen!

Lidens Exellence
( d-ponny, född 2001)

Våren är här!

Solen skiner och snön är snart helt bort vilket är väldigt skönt, så hoppas på att jag får ta fram moppen snart så man kan ta sig dit man vill, sedan får man börja tänka på körkortet också. Då får man en helt annan frihet, tar inte lika lång tid att ta sig någonstans om man jämför med moppen, så det lär ju bli ganska skönt. Men det är faktikst en frihet att ha moppe också, så det är något man borde skaffa sig.
Imorgon är det skola och vi kommer en vecka närmre påsklovet, härligt! Så det blir nästa vecka som är en helt vanlig vecka och sedan blir det en halv vecka skola och sedan lov igen. Det har gått riktigt fort nu, snart har jag bara ett år kvar i skolan och sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Känns iaf som de tre årena på gymnaiet kommer gå väldigt fort. De är ju snart slut, hejdå!

fotbolls träining+ klädprovning

Vaknade kvart i 10, då jag hade samling så jag slängde på mig fotbollsgrejjerna och åkte till ncc på sturt, var iallafall inte sen ädå som tur va och det var andra i laget som kom senare (också sovit över)
Vi ställde ju tillbaka klockan inatt, så fick ju sova en timma mindre nu också.
Iallafall träningen gick bra, ramlade bara ett antal gånger eller blev fälld rättare sagt men efter träningen hade vi kläd provning, provade lite olika storlekar och kan ju bara säga att lång byxorna var hel knäpp, iallafall ska vi ha dom på Gothia i sommar, ska dit på cup!
Jag längtar verkligen till sommaren för fler orsaker men detta är en av dom! :)
Älskar er tjejer, ni är världsbäst!<3

Ett snabbt inlägg

Bloggar lite snabbt nu på kvällen innan jag ska gå och lägga mig. Känns som jag inte har haft tid att blogga idag, först så hjälpte jag till och badade vovven och efter det då gjorde jag och mamma iordning oss för att hjälpa min moster/mammas syster med grejjer till hennes 50-årsfest. Hjälpte till med mat och lite städning och så, sedan så rann tiden iväg, så då blev det hem en snabbis för att fixa sig och sedan tillbaka dit också kommer man hem sent på kvällen och har ingen tid att blogga, men det ska bli förbättring! :)

50 års firandet!!

Äntligen hemma från allt firandet, moster fyllde 50år för bara några dagar sen så idag firade vi henne litegrann och hela släkten var där, förutom nån/några, hade inge internet där då det blåste så mkt men kommer ju ett inlägg nu iallafall, tänkte fortsätta se Mission impossible 2 nu, och sen se slutet på The last song som jag såg förut.
Men iallafall blir det träning imorrn och vet inte vad jag ska skriva mer men vi hörs! :)
Ge mig sommar nu!!!!!!!!!!1

MMA träning..

Hade MMS träning imorse och sen får jag och pappa lite snabbt på birsta och ÖB, köpte en liten present till min moster som vi ska fira snart, så ska åka dit snart och gratta henne, var en snabbis till farmor och farfar också, och hämtade en blomma som hon skulle få men iallafall har varit hemma ett bra tag nu och känner att jag inte har så mycket mer att skriva om men ha en bra lördag kväll allihopa!!!

Ridpass, markarbete

image description
Idag så fick jag rida lilla Sarah, hon är bra fin hon. Iaf så var det markarbete vilket var kul, det var några travbommar på marken och inte så jätteavancerat men kul ändå. Sarah var jättefin, stadig och hade bra bjudning, så riktigt nöjd. Hon gick super över bommarna också och gjorde inte det till så stort problem. Sedan när vi skulle galoppera så busade en ponny lite så en flicka ramlade av och då blev Sarah lite spänd och springig. Men hon slappnade av rätt fort igen, var iaf väldigt kul med Sarah, hon är liksom så fin att rida också är det inte så ofta jag rider henne, så roligt var det! :))

Sista dagen...

Sista dagen av praon bar underbart kul inte bara för att vi fick rida 2 ggr utan dagen började med att vi mockade åt ridskolehästarna och sen höade vi åt privat hästarna, sen blev blev det ett ridpass på Nixi (den nya storhästen)
var väldigt fin att rida dock lite lat men fin hest!
Olivia red Rosine som var lugnare idag och även Annelie red henne. :)
Sen efter det skötte vi om dom och gick med dom till hagen igen, sen åt vi lunch med Annelie och Ida och pratade lite och jag och Olivia hann även att spela kort idag igen, sen tog vi in Puck för att han skulle longeras, för att få busa av sig innan ridgrupperna skulle ha markarbete, men det hjälpte dock inte, han kastade av en och samma ryttare 2 ggr.
Sen efter jag longerat klart så var det dax att rida med skolan, fick Exxet som var jätte lat och på bushumör men väldigt fin i vänster varvet! ;)
Sen satt jag i cafeterian i princip hela kvällen med Julia men nu är jag hemma och ska göra tacos!


Natti♥

Klockan börjar dra sig mot 24 och ska upp 7 imorrn, då jag börjar jobba klockan 8, lite roligare dag imorrn hoppas jag på,får ju rida imorrn vilket fall som helst och det gör ju praon lite roligare måste jag erkänna, ska väl ta hand om ny hästarna litegrann och hjälpa och ta in hästar när dom ska in, kanske får sitta lite på kontoret också, som idag typ!
Men har också fixat klart med en skol uppgift som skulle in för några veckor sen men om jag varit sjuk och fick göra en ny som jag inte hade några grejer hemma, men måste säga att jag är nöjd ändå, hoppas bara man inte skrivt så mycket fel och så, är lite osäker om jag ska vara ärlig, engelska är inte mitt bästa, det är nog idrott och matte om jag får säga, det är nog dom roligaste ämnena också. ;)
Blir inte så lång dag på stallet imorrn tro jag för att man måste ju hem och städa lite också, fast gjorde lite skit göra idag hemma också, lite mindre till imorrn bara.
Tänkte ta lite mer kort då man ändå inte har något speciellt att göra på stallet, får ju i princip göra vad vi vill, ganska tråkigt men ändå så skönt, blir mycket kortspel och käka men man klagar väl inte. :D
Du har gett mig styrkan att fortsätta med det jag älskar & brinner för,
det kommer jag aldrig att glömma, du gör mina dagar ljusare!♥

En kort litet bildstund....

Lite bilder på några hästar jag fotat på prao veckan, heztar......
Bus Exxet som jag red i tisdags med ridgym.....
Bråk hezten Donald som bråkar med allt och alla......
Skit Musse, som är kaxig i hagen, också en bråkstake......
Lotus som nu är såld fast står kvar med sina gamla kompisar......
Underbara Elf, som är den finaste d-ponnyn på jorden, älskardej!..<3
Snälla Mikron som nästan alltid gör det han ska.......
Knäpp Kupido, som ser spöken överallt men ändå en stjärna för mig...
Fina Prisse, som är en fin stor stor hezt......xD
Lill Sarah, som alltid är den snällaste i alla lägen.....
Pansar fleur som  är jävligt bestämd ibland..........;)
Ny Nixi som är jätte fin och skulle inte tacka nej att få rida ngn gång...
Den hemliga hezten som jag glömt namnet på, men ni får det imorrn!
Börjar på R............
Hoppas ni njöt av den lilla bild stunden, vill ni ha mer så kommer det!
SÄG BARA TILL!!!!!

Ridpass, hoppning

Hade Suzuki idag också var det hoppning. Vi kan säga såhär, en supersnäll häst som ser lite ut som en köttbulle och är väldigt framtung. Inge rolig alls att rida. Vi hade iaf Pia så hoppning blev det, var andra gången jag satt på hans rygg och kände mig inte alls säker. Visste inte riktigt om han skulle lyfta på benen riktigt eller hur han skulle reagera. Aja, vi fick börja med att rida fram dom självständigt vilket inte gick så bra, seg och tjurig. Men efter det skulle vi hoppa fram på ett kryss i en åtta typ, gick okej. Han hoppade av ganska stort, så då fick jag sitta och jobb ihop honom för att komma närmre krysset och få han att jobba lite mer. Sedan blev det långsidan där vi hade två hinder. Först ett räcke på kanske 60-70cm och sedan ett räcke på 80cm, och jag tänkte bara, ska hn inte sänka ned åt mig klarar han verkligen det här och visst klarade han det men behövde hjälp med farten. Han hoppade lite kul och jag kände att jag inte hängde med i sprången alls, men han var duktig. Vi hoppade sedan långsidan åt andra hållet och hade räckena på 80cm vilket gick okej, haha. Sedan hoppade vi en oxer som gick väldigt bra. Sedan gjorde vi allt till en liten bana, hoppade 80cm på banan då han inte hade orkat högre och det kändes liksom säkrast. Iaf ingen häst man vill rida direkt, men han är väldigt snäll och försöker komma undan men hoppas man får någon bättre nästa gång.

Dagen.....

Åkte till stallet halv 8 med Susanna och Madicken som hade hoppning på ridgym och Madicken hoppade Suzuki, film kanske kommer in sen, får Madicken avgöra, men iallafall så kollade jag på dom, filmade litegrann sen så spelade vi kort i caffis, sen så var klockan 20 öer 10 och jag gick ner och där satt Annelie så jag började jobba med lite enkelt pappersarbete, sen efter så skulle Annelie möta upp Ida som går till jobbet, så väntade på att Olivia skulle bli klar och sen gick vi till sadelkammaren och snygga till lite snabbt, sen kom Ida, Olivia hämtade hjälm och så, sen gick vi ut till ny hästarna, storhästen heter Nixi typ er nått liknade och c-ponnyn börjar på R iallafall, men kom inte ihåg men kommer lite bilder senare ikväll, på båda två och sen lite bilder på lite andra hästar, imorrn ska Olivia rida c-ponnyn igen och Annelie ska rida storhästen, skulle faktiskt vilja prova storhästen, såg väldigt trevlig ut och snäll.
Börjar ca 8 imorrn då man ska vara med på morgon-ridningen och sen lär jag ju kolla när Olivia och Annelie rider ny hästarna.
image description
Ha en bra kväll!<3

Innan jag åker.....

Ska göra mig iordning nu och sen åka på stallet för att tillbringa min näst sista dag dä av praon och hoppas ny hästarna har kommit så man kan se dom också, men iallafall så måste jag käka frukost nu så jag är klar när susanna kommer hit för att hämta upp oss.
Men hoppas ni får en bra dag, det får garanterat jag....

trött..

Litet kort inlägg innan jag läger mig, tänkte bara säga att jag hoppas att jag vknar upp imorrn pigg och kry utan att ha ont i nacken, sov nämligen med en boll förra natten då jag fortfarande var blöt i håret och då har jag tydligen legat på något konstigt sett, imorrn ska man till stallet vid 7 tiden, fast börjar vid 11 tiden men kunde ju lika gärna åka dit då man fick åka med syrrans kompis, hoppas ny hästarna har kommit också, så man får kika in dom och då kanske man har lite mer att göra också.
Iallafall om det är någon som vill göra länk byte så säg bara till, tänkte även lägga ut några bilder jag tog på hästarna i hagen idag, kanske knäpper mer imorrn men har inte laddat in dom på datan än men det kommer eftersom.
Men hoppas ni sover sött för det tänker jag göra ;)

Ridpass, dressyr

Red lillbusen idag som var riktigt laddad. Idag var det bara frammåt som gällde vilket var kul, iaf så skötte han sig  riktigt bra. Han var ju pigg och vill springa men när jag väl fick tillbaka han blev han riktigt fin. Vi jobbade med serpentinbågar och ibland vill han inte alls jobba ich ibland gick det hur bra som helst, bara jag tappar kontakten så smiter han iväg och då får  man börja om. Men han kändes bra, fick igenom han riktigt bra i slutet i traven vilket kändes bra då vi brukar ha svårast där. Så jag är nöjd och ångrar mig lite nu i efterhand att jag inte tog han på dressyren ändå, han kan ju bara han vill. Kommer kanske lite bilder från ridpasset, vi får se! :)

21 mars, tredje prao-dagen....

Nu har man klarat av mer än halva veckan på praon och det går skit bra, lite att göra, mest kortspel, och andra spel, läsa hästtidningar, städa osv.
Började dagen kl 11 med att smörja lite grejer i sadelkammaren och sen spela kort och secret code, sen gick vi och hämta hästarna och även vickan kom då som praoar varje onsdag, tog in lite hästar och sen pratade vi litegrann och spelade kort, sen så hjälpte vi Linn och jag fick äran att springa med henne och Fleur, Fleur var väldigt pigg idag men det gick väldigt bra ändå.
Sen kollade jag på när mini träningsgruppen red och en flicka flög av Puck 2 ggr och en annan flicka 1 gång på Conan, sen satt jag och åt i cafeterian, pannkaka.
Sen så gick vi till stallet gjorde iordning Donald som Madicken skulle rida och hon lär ju berätta hur det gick och även kastade Puck av Alva då, fastnade i stigbygeln, han är så dum lilla Puck.
Sen spelade ett hel gäng kort i caffy och sen vid 19 tiden åkte jag och Madicken hem. :)
Imorrn börjar vi 10 elr 11, får bestämma helt själv men jag åker dit 7 jag så flitig som jag är och kollar när ridgym ska rida elr hoppas som dom ska göra. Förmodligen har ju ny hästarna kommit så man får se dom och kanske när Annelie och Ida ska rida dom. ;)
Saknar er tjejer, tråkiga dagar utan er!

Dressyrtävlingen i lördags!

Tänkte berätta lite kort om dressyrtävlingen!
Bytte ju ponny till Lidens Excellence istället dör Donald, då jag kände att Donald och jag inte var redo för dressyrtävlingen. Så Exxet kom som inhoppare, han är fin han. Jättefin på framridningen, där hade jag ett dressyrspö och han var fin, riktigt fin. Så väldigt nöjd med framridningen, sedan när jag kommer in på banan så tappar han all bjudning och energi, skulle verkligen behövt sporrar för att få igång honom. SÅ det blev smygtrav genom hela programmet. Eller ja dom delar som var i trav, men är faktiskt nöjd med han. Det var första gången jag tävlade han och nu vet jag vad som ska göras till nästa gång. Han är fin Exxet, en superhärlig ponny verkligen!
Min sits inte den snyggaste, men en snygg hest! ;))
Snygg ponny! :))
Tog bilderna av My, hoppas det är okej! :)
Här hittar ni hennes blogg, http://monkiapa.blogg.se/

Andra PRAO dagen!

Andra dagen av praon är klar nu och åkte dit kvart i 7 och smörjde lite saker och fixade Exxet och sen var vi fyra stycken som red och bytte ju med olivia så hon fick suzuki och det värsta är nog att syrran ska ha han på markarbete på torsdag om hon inte byter och nu har man fått skjuts av pontus och adde så nu är jag hemma.
Men iallafall så efter vi hade ridit tog vi ut hästarna och in 4 nya ponnysar som skulle gå HK.
Hjälpte till där i drygt 1 timma och sen åt vi lite, kyckling lindad bacon med stekt potatis, senare tog vi in alla hästar/ponnysar och borstade linne och Micron, jävlar vad hår dom släpper och duschade även Kupido och han var så duktig!


Bättre sent än aldrig.. svar på frågestunden!

Även fast de inte är så mycket frågor måsta jag säga TACK till alla som har som har ställt en fråga! :D


Postat av: jenniefer

ska ni gå på samma ridläger iår igen ?
Hur ser ert år ut inom ridningen?

Ja det ska jag, om jag inte får sommarjobbet jag har sökt. Men om jag inte får det utan blir utan så ska jag fara ;)

Om 1 år har jag en egen häst (hoppas jag) och jag har debuterat 1.20m med den och jag åker runt på tävlingar för att försöka kvala till Globen! --> Detta är en DRÖM jag har, som jag hoppas och vill ska förverkligas inom 1 år ;)

Postat av: Olivia

Fin blogg! (:
Vad brukar ni göra i stallet förutom att rida och så?
Har ni bara gått på ridskola, inte haft någon medryttarhäst eller så?

Tack! :)

I stallet umgås jag med mina kompisar, o vi brukar snacka, chilla osv. Har alltid jätte kul när jag är där! Jag brukar också hjälpa kompisarna med egen häst att göra iordning inför passet. Och så hjälper jag SÅKLART till i stallet med mockning, sopning osv.

Japp, endast ridskola för min del. Jag började där när jag var ca. 5 år, alltså har jag ridit där i ca 10 år. (Jubileum!) Förut red jag endast 1 gång i veckan men är nu sen i höstas utökat till 2 ggr. Ibland när jag har tid så hjälper jag mina ridlärare att rida deras hästar. Men nu på vinern blir det inte mycket eftersom jag åker slalom ;)

Postat av:

Sofia, vad hette den du red innan Zidane?

Jag red faktiskt ingen speciell, ingen hade riktigt fångat mitt hjärta på samma sätt som zidane har gjort. Men jag red massa olika hästar :)

 
postat av: Moa
Vad är det för ridläger ni är på? :)

Ett ridläger som är på Näset. Det ligger i Matfors, jag verkligen rekomenderar det ridlägret om ni funderar på att åka iväg på ett! :)


Jag tror de va alla frågor! Hoppas ni är nöjda med svaren ;)

//SOOFFAN



trööött

Min dag idag har varit lite annorlunda faktiskt, började med sovmorgon då jag och en kompis skulle till våran praktikplats och få lite information, sedan skolan och då får man reda på att man slutar halv två istället för fyra. Ni kan ju gissa hur glad man blir då! Sedan hem efter skolan och vid femtiden bar det av till stallet. Har faktiskt inte kännt mig så jättepigg, väldigt trött och nästan inte orkat med något, förhoppningsvis är man piggar imorgon. Har ju faktiskt tur som har sovmorgon imorgon också, och tisdagar brukar inte vara så jobbiga men vi får se. Hoppas ni alla har det bra och snart äre ju faktiskt påsklov och då fyller jag 18, vill inte bli arton känns som allt roligt kommer ta slut. Aja, godnatt! :))

Första prao dagen avklarad...

Då var först prao dagen avklarad och den gick riktigt bra, började kl 13-16 och vi började dagen att städa hela stallet+sadelkammaren och sen får man denna känslan när några ska rida, hela stallgången skitig men sen så kollade vi igenom alla hästar och alla såg pigg och kry ut, sen fick vi fika, fast vi spelade kort då vi inte hade något fika med oss och sen sopade vi stallet igen och sen var vi med på en ridgrupp och kommentera hur dom red, vad dom var bra och vad dom behövde träna på:)
Sen slutade vi i princip, och då åt jag och hängde med alice ett tag sen åt jag och sen spela vi kort i cafeterian, ett gäng som vi var och sen rann tiden iväg och jag gjorde iordning Kupido som jag skulle rida.
Det var dressyr och han var väldigt lung jämfört med vad han brukar vara och han var jätte fin i galoppen och allt, väldigt nöjd, som i fredags gick det skit, verkligen jätte dåligt.
Nu måste jag käka något och imorrn blir det upp klockan 7 elr kvart över 7 och åka till stallet när jag är klar för att rida kl 8 på Exxet förmodligen, elr Suzuki! :)
Kupido som jag red idag! :)
image description
Exxet som jag ska ha imorrn om det inte blir nå ändringar! ;)

....

Sitter nu och skriver lite på både svenskan och engelskan som ska in till imorgon. Så jag känner mig rätt duktig, men på något sätt så hamnar jag alltid med läxor sista dagen, kvällen innan, vilket inte är så jättebra. Måste förbättra mig och det är nu! Vet att jag inte kommer hålla det men ska försöka så gott det går förutom med glosor. Aja, imorgon är jag ledig från skolan på förmiddagen då jag och min kompis Anna ska in till stan till en veterinärklinik och träffa dom vi ska prao oss, så det blir säkert kul. Vecka 17 praktiserar vi där och hoppas vi får lära oss mycket, har bara varit där en gång förut och det var med Meicie när hon hade ont i öronen och en massa andra problem, så det blir spännande, sedan efter det blir det skola. Sedan väntas stallet, och ska försöka plugga lite där, det skulle vara bra om jag gjorde det.
Hejdå!

Matilda´s svar på frågestunden!

Tänkte svara på frågestunden som jag helt och hållet glömt bort att vi hade, men bättre sent än aldrig.....
Innan jag svarar på frågorna tycker jag inte man beöhver ställa någon om man inte vågar stå för det man frågar, det är jävligt fegt, egentligen har man ingen lust att svara på dem men gör det ändå, bara för att det verkar ju som att dom vill ha svar på den/dom frågorna!

Hanna
Vad tycker du om:
Matilda Nybjörk
Victoria åsell
Anna svedlund
Alva Abrahamsson
Jennifer bylin
Betty Ögren
Kim öhlen
Svara i ett inlägg

(Bara du som ställt frågan behöver läsa!Tycker detta är en märklig fråga när jag typ inte ens känner hälften av dom, visst vet jag vilka det är men, svårt att veta vad jag tycker om dom, dom är väl alla snäll och så.)
Svarar inte i ett eget inlägg men, här kommer svaren!

Matilda Nybjörk är en väldigt prat glad tjej som tillbringar mycket tid i stallet, är en duktig ryttare
, rider Conan jätte bra.

Victoria Åsell känner jag inte så väl men pratat med henne någon gång i stallet och så, svårt att skriva vad jag tycker om henne men hon rider väldigt bra och är en jätte snäll person, som jag gärna skulle vilja lära känna bättre.

Anna Svedlund känner jag inte alls kan man säga, vet ju vem det är och så, har gått på samma skola som hon när jag var mindre och skulle tro att hon är en jätte snäll tjej och hon har ju egna hästar och rider ju också bra.

Alva Abrahamsson är en jätte gullig tjej som man alltid har roligt med, som jag alltid var med på stallet förut men blir mer sällan nu då jag inte är lika mycket på stallet som att jag har så mycket träningar, men vi har ju gått på samma ridläger i 2 år, och vi har haft grymt kul, iallafall förra året då vi var på näset, en av dom bästa veckorna i hela mitt liv, helt klart det var grymt kul och vi var ett härligt gäng även fast vi hade några jobbiga på ridlägret men det gör ju också ridlägret lite roligare än då. Hon är duktig på att rida sin häst Mulle även fast han är lite busig ibland, ska även iår åka tillsammans på ridlägret och kan bara säga att jag älskar denna unge, hon är underbar.
Skulle kunna skriva flera flera tusen ord om hur mycket jag tycker om denna unge, hon gör mina dagar så mycket bättre, kan inte tänka mig ett liv då jag inte hade känt henne!

Jenniefer Bylin är en jätte rolig och snäll tjej som jag både har ridit med och spelat fotboll med, har också alltid jätte roligt när man är med henne, och vi hade verkligen jätte kul på bete i somras. Där vi tillbringade många dagar av sommarlovet, hoppas vi gör det i sommar igen! ;)

Betty Öhgren, snäll tjej som har en fin häst och rider mycket fint och bra, länge sen man pratade med henne, känner inte så bra.

Kim Öhlen, en trevlig, glad tjej som jag har varit med nån gång när det var lokaltävling (hemma), hon har även en söt ponny, rider även bra.

Moa
Vad är det för ridläger ni är på? :)
Näset, ligger i matfors, ett jätte roligt och bra ridläger för dom som vill utvecklas och verkligen ha kul,
andra gången vi ska dit iår. :)

Anonym
Matilda, vilken är din favorit av storhästarna?
Har ju inte ridit så jätte många än men rider ju Kupido nu och gillar han verkligen, så det är nog Kupido som är min favorit just nu men gillar även Tibor, men då gillar ju han inte att hoppa. ;)

Vad brukar ni göra i stallet förutom att rida och så?
Spelar mycket kort på stallet nu, kommer inte en dag dit utan kortlek, smörjer annars eller bara pratar med en massa folk, händer även att man pysslar med någon men mest kortspel nu iallafall! :D

Olivia
Har ni bara gått på ridskola, inte haft någon medryttarhäst eller så?
Jag har bara gått på ridskola sen jag var 5år, som sagt har jag ridit i 10år nu och på samma ridskola alla år, rider ju även min kompis häst ibland också.

Jenniefer
ska ni gå på samma ridläger iår igen ?
Självklart ska vi det, det var ju köng förra sommaren och hoppas det blir MINST lika bra iår, hoppas vi blir samma gäng också, bortsett från några ;)

Hur ser ert år ut inom ridningen?
Jag vet faktiskt inte men jag hoppas jag har hittat den rätta häst för mig (som jag passar med och kan tävla), skulle vara jätte kul att åka ut och tävla lokalt också elr bara en hemma lokal, men vill verkligen vara säker att jag har hittat den rätte hästen för just mig och förhoppningsvis har jag blivit en bättre ryttare också.

Moa
Hur länge är hästarna på betet? (:
Det vet jag faktiskt inte! :)

Hanna
Vad tycker du om:
Matilda Nybjörk
Viktoria Åsell
Jennifer Bylin
Anna Svedlund
Sara Simonsson
Kim Öhlen
Linnea Widen

(Dom som är strykna har jag redan skrivit vad jag tycker om, längst upp i inlägget)

Sara Simonsson, snäll tjej som är jätte duktig på att hoppa och så, skulle jätte gärna vilja lära känna henne bättre, då jag inte känner henne så väl.

Linnéa Widén, en snäll och rolig tjej som är jätte duktig på att rida, har bra hästsmak då hon gillar Elf som mig, hon är en väldigt trevlig tjej med andra ord. :)

Hoppas ni är nöjd med svaren nu, får ju alltid och fråga något om det är nått ni vill veta, får alltid ett svar, om det inte är någon dum fråga & jag tror ni förstår vad jag menar! xD

VET INTE VAD DET ÄR FÖR FEL ELR ÄR DET BARA JAG SOM TYCKER TEXTEN BLEV MINDRE PÅ SLUTET!!!


Hemma.....

Har jobbat sen 7 idag på ncc och är entligen hemma nu, det blir lite käk nu och sen försöka komma på någon text så jävla svårt alltså!
Gick iallafall bra att jobba på ncc och ikväll blir det lite myshemma kväll för mig, sista avsnittet av äktanännsikor också :(
Sen ska jag svara på frågestunden i dag också om jag hinner:D


Innan jag somnar.....

Håller på att försöka komma på en text till någon låt, har inga riktigt bra idéer om vad jag ska skriva, någon som kan hjälpa mig kanske, gärna så fort som möjligt. Ska gå och försöka sova snart också då man ska upp vid 6 tiden imorrn då jobbet väntar på ncc klockan 7, man vill ju inte var dö trött imorrn då man vaknade klockan 5 imorse, men jag hoppas man får se någon match och att man jobbar med någon rolig! :)
Blir nog inge inlägg från mig före kl 13 imorrn......
GODNATT ALLIHOPA!

Svar till frågorna kommer här!

Anonym om Frågestunden:
Madicken, vilken av storhästarna gillar du?
Svar: Alltså jag har ingen favorit om jag ska vara ärlig. Men jag gillar att rida dressyr på Micron och typ Rick och hoppa på Gregory och Linnie. Så det är lite blandat, annars gillar jag att rida Exxet men han är ju ponny nu. Men ah det är lite olika, har inte ridit alla storhästar så jag gillar lite olika beronde på om det är dressyr eller hoppning! :)

Olivia om Frågestunden:
Fin blogg! (:
Vad brukar ni göra i stallet förutom att rida och så?
Har ni bara gått på ridskola, inte haft någon medryttarhäst eller så?
Svar: Vi brukar göra en massa på stallet, men vi spelar kort väldigt ofta sedan så brukar vi prata en massa och vara i stallet och grejja lite. Men ofta hamnar man uppe i cafeterian och spelar kort.
Alltså jag vet inte om det kallas medryttarhäst men jag red en kompis häst för några år sen. Det var en maxad b-ponny som var lite speciell men rolig. Sedan så har jag ridit på ridskola sedan jag var 8år. :)

jenniefer om Vi firar sportlovet med en Frågestund!:
ska ni gå på samma ridläger iår igen ?
Hur ser ert år ut inom ridningen?
Svar: Ja, vi ska gå på samma ridläger i år igen! :)
Jag har förmodligen gått upp till storhäst och hittat någon ny favorit och lämnat lille Donni. Sedan har jag ingen aning om hur det ser ut!
Moa om Torsdag:
Hur länge är hästarna på betet? (:
Svar: Det vet jag faktikst inte, det får du kolla upp på hemsidan! :)
http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=226847
Moa om Anmält mig!!!:
Vad är det för ridläger ni är på? :)
Svar: Vi går på ridläger på Näset! :)
Tror det var svar på alla frågor, så hoppas ni blev nöjda! :))
/Madicken

Today

Jaa, nu är det mesta gjort för dagen. Först tävlade ju jag men det kommer ett inlägg om det sen och kanske lite bilder, men iaf har nyss ätit middag och ska försöka göra lite skolarbeten. Känner ju att det kan vara nödvändigt faktikst. Måste läsa ut en bok som ska in nu så fort som möjligt sedan har jag även en till bok som ska vara klar till fredag, + ett grupparbete som jag inte riktigt har gjort klart. Känns som det är ganska mycket, sedan har man glosor och sådant också men det brukar jag fixa utan problem.
Har också övningkört idag, första gången faktikst och det gick väl bra. Fick typ lära mig att starta och stanna och så, och det gick väl bra förutom att jag är jättedålig på höger och vänster, haha inte bra men det går ju ändå.
Kommer som sagt ett inlägg om tävlingen senare, kan avslöja att jag komma 6:a och att jag är ganska nöjd med det faktiskt! :)

Fotboll+dressyr tävling....

Vaknade vid 5 imorse och gjorde mig iordning och åkte till ncc 6:30 med Svemps, Hon skulle ju döma 4 matcer så, kollade på lite matcher och för en del timrå lag gick det skit bra för och en del mindre bra men Timrå är ju bäst ändå
det vet ju alla redan men sen åkte jag till stallet vid 9 halv 10 tiden och kollade på när Madicken och Jenniefer t.ex. tävlade, Jenniefer slutade på en 3:dje plats och Madicken lär väl berätta hur det gått senare.
Imorrn bire jobb på ncc, stå i kiosken från klockan 07:00-13:00, så lär väl kliva upp vid halv 6 imorrn, lite sovmorgon iallafall.
Nu ska jag sköta hästarna på howrse lite snabbt och sen tänkte jag eventuellt kolla på någon film, om det finns någon bra som jag inte har sett redan bara.
Men ni får ha en trevlig helg, jag själv tillbringar den med mina favoriter sporter, ridning & fotboll! :)

MMA

MMA pass avklarat, gick skit bra med världens bästa bruttor, imorrn hämtar Svensson upp mig klockan 6:30 för att åka till ncc och döma, sen blire stallet och kolla på dressyr tävling förmodligen som att syrran ska tävla:)
Iallafall så är klockan ställd till imorgon och jag längtar faktiskt även fast man inte ska spela någonting i helgen, men hoppas den blir bra ändå, får ju duga med stallet för set blir det ju hela långa veckan nästa vecka då man ska praoa på stallet med Olivia.....


Kommer inte på någon rubrik!

Sitter nu och försöker plugga in dressyrprogrammet tills imorgon, tror jag kan det ganska bra faktikst. Sedan så spelar jag howrse på samma gång, vilket kanske inte är det bästa. Rider iaf LättC:1 imorgon då jag känner att jag inte riktigt är så duktig på dressyr, eller iaf inte på tävling för då blir jag jättenervös och spänd. Aja, vi får se om Matilda hänger med och fixar lite bilder och så. Blir spännande det här! :))

Gjorde ett litet byte

Är ju dressyrtävling imorgon och jag hade ju anmält mig på Donald, men jag känner själv att det inte har gått så bra utan att han har varit väldigt spänd och nästan omöjlig. Så jag bytte ponny till Exxet istället typ i sista sekunden. Så nu hoppas jag att det går bra, han är snäll Exxet, dock kan han vara väldigt seg och busa lite men han är rolig. Pluss att han har det lättare att slappna av och är inte alls lik Donald. Så hoppas på det bästa nu! :))
Och att jag kan slappna av riktigt och känna att det går bra, han har ju varit riktigt fin på lektionerna då jag ridit han fast det var ju någon vecka sedan nu men det ska nog gå bra.

Skoldagen innan träning...

Skolan lite nu då, hade sovmorgon idag fast åkte till skolan ändå, hänt en hemskt grej så det var lite bittert men kämpar vidare ändå, inget jag tänker ta upp här.
Men iallafall lektionerna gick bra och sen så på idh gick det skit men alla kan ju ha en dålig dag, och detta var en av mina.
Inge dressyr då än annan tog hästen innan jag hann betala så en tråkig lördag lär det ju bli och blir nog Inge domare i helgen heller...
Men nu ska jag strax åka med Julia på MMA träning med brudarna för i helgen är vi ju lediga som att det är Mid Nordic Indoors fast är för yngre lag!


Bilderrr

Bjuder på lite bilder från dagens Ridpass! :)


Domarutbildning...

Då har man klarat av Domarutbildningen och det gick ju kanoners, taggad till helgen då man kanske ska vara domare! :)
Avslutar dagen med att kolla på glamour och skicka en engelsk uppsats till Christina och även plugga lite tyska!


Friluftsdag

Har haft friluftsdag idag och åkte till stallet vid 7 tiden och kollade bär syrran red med ridgym och jag blejade klockan 10 och slutade vid kvart i 1, efter det smörjde jag stövlarna och Kupidos beskydd och ridpasset var helt underbar, dock var han lite busig och sparkade bakut i galoppen när man inte var beredd men han var helt underbar idag och jätte fin.
Nu tänkte jag kolla på när sörberge rider på idh och sen far jag nog hem för sen ikväll är det domar utbildning i 3 jävla timmar!
Inlägget blev det något fel med därför det kommer nu....


Ridpass, dressyr!

Red lillpojken idag. Gick inte alls så bra, han spände sig bara och ingenting gick, förutom dom gånger han slappnade av. Han kändes bra i början, sedan så gick det inte så bra. Han spänner sig och man får börja om från skritten hela tiden för att få honom avslappnad vilket inte går så bra. På slutet blev det bättre, då kunde han trava i en låg form och bara slappna av. Vilket faktiskt var rätt bra, känns faktiskt bra att man avslutar bra iaf. Vi måste bara få till det, för på lördag är det dressyrtävling och då vill man ju att det ska gå bra, så jag hoppas han är duktig och att vi kan få lite bra poäng, det skulle faktiskt vara jättekul för det har aldrig gått speciellt bra då han spänner sig på banan och inget går som det ska. Men han är ju för söt för att man inte ska tycka om honom, han är ju en liten buse! :')
Världens finaste! :)♥

Ingen jävla sovmorgon för mig inte!

Är på väg till stallet nu och tänkte kolla när syrran red och kanske knäppa lite kort, sen har jag även kanske tid att plugga efteråt om det inte blir något kort, tror jag börjar vid 10 elr 11 och hoppas bara man inte blir själv på stallet när dom åker till skolan efter de har ridit.
Iallafall så har vi friluftsdag och man får äntligen välja något vettigt, just det ridning på stallet, klart man väljer det! :D
Har även med
Mig
Lite gofika + nudlar som blir min lunch!


Mår dåligt... Uppdaterar senare ikväll.


Svar till Mira

Mira om Bilder från tävlingen!:
jag har aldrig läsit din blogg förut jag hittade den på nellieberntssons blogg är det din ponny vad fin dom är på korten men jag ska börja läsa din bligg om ok
Svar: Okej, vad roligt att du hittat hit! :) Det är iaf inte min ponny, men jag önskar att det vore min, och tack så mycket! :'))
/Madicken

Dagen, den 14 mars

Börjar med att skriva att jag har namnsdag idag och har varit i skolan hade ju sovmorgon för att första lektionen (matten) var inställd och började kvart över 9 med ett gympa bas, körde både volleyboll,handboll och styrke träning.
Sen hade vi so och då satt jag i grupp rum med alla tjejer som är kvar i klassen, som att några åkt med konfirmationen till Åre, iallafall var det jag, Svensson, Saastamoinen, felle och Fifa och vi jobbade väl på elr pratade.
Sen vare lunch och då blev det ett chicken bits meal på Sibylla med samma tjejer utom saasta. :)
Sen kom vi precis i tid till engelska och där hade vi tjejer utom Fifa prov, då vi ska hålla ett samtal och föra det vidare, gick faktiskt riktigt bra, bättre än vad jag trodde.
Sen åkte man till Paleja med Olivia och jag mockade och fixade hö och mat medans Olivia letade en sko, sen for jag hem och bytte om och hämtade upp Julia åh åkte och träna på ncc och det gick också bra tycker jag, skjuter bara sämre och sämre med höger annars är det toppen!
Nu har kg duschat och ska fixa lite sallad som lite mat och sen pizza till det men glöm inte att ställ frågor, svarar nog på dom i helgen.....


Ridpass, hoppning?

Red idag och det gick skit, vill egentligen inte berätta alls, är bara less på allt just nu. Vi hade hoppning om man nu kan kalla det för hoppning, tre hinder på max 60cm. Man undrar ju, kan dom i min grupp rida eller, blir bara så himla less. Själv tävlar man liksom 80cm och resten av gruppen tävlar tyå 30cm som är bommar på marken, fattar ni skillnaden. Ska inte säga att det är alla i gruppen för jag har ju faktiskt Alva som är duktig och kan, sedan finns det ju faktiskt andra som kan också. Men vi hoppar en gång var femte gång typ och då får man inte ens hoppa. Dels för att det är bara typ jag som hoppar högre och det tar sån lång tid. Innan nästa kan komma på ett litet hinder som man hoppar fram på väntar dom tills den som hoppat har gjort halt, dom kan liksom inte bara rulla på så man hinner med mer. Aja, hoppade en bana på tre hinder och vi skulle rida så "fina" vägar vi kunde och det var ju inte så svårt. Sedan var det omhoppning och ja Donald kan jag vända och grejja hur jag vill så det var ju inte svårt. Men då finns det en del i gruppen som knappt lyssnar, dom rider istället så långa vägar som möjligt, och gissa om man blir less. Jag har ju iaf världens bästa Donald och ska rida han imorgon med och då blir det dressyr som kommer gå skit. Ni kan jag inte rida han, det går inte. Inget blir som jag vill.... Ingenting fungerar också är det dressyrtävling på lördag och då lyckades jag byta till mig Donald och ja, vi kommer nog inte få några poäng alls.
Du är verkligen bäst, det är du.
Men när jag blir less på allt annat så går ingenting.
Jag har verkligen turen som har dig, och utan dig hade jag inte varit där jag är idag.
Jag älskar dig, det gör jag verkligen!

Tar nya tag imorgon, och hoppas på en mycket bättre lektion! =)
Behövde skriva av mig lite, så hoppas ingen tar illa upp men, ah han är finast lille Donald och han var ju faktiskt duktig. Omhoppningen gick ju faktiskt super, det är något som vi kan. Lillvännen! <3

fys träningen idag då......

Var på fys träning vid halv 7 och den gick ju snabbt och väldigt bra, gjorde 2 prov idag och fortsätter imorrn med ena och nu sitter jag och ser på time out och tidigare såg jag på glamor men efter time out är slut ska jag upp och fixa lite med prao pappern, har en vanlig skoldag imorrn förutom att första lektionen är inställd :D
Så glad man blir med sovmorgon!!! =D
Domarutbildning på torsdag i 3 timmar....

Länkbyte

http://tavlingsryttarenn.webblogg.se/index.html
http://tavlingsryttarenn.webblogg.se/index.html
Ta er tid och kolla på Emelies blogg, den är jättebra och värd att kolla på! :))

Lång dag idag

Känner mig jättetrött idag, vet inte varför men orkar typ ingenting. Skolan var ju inte så speciellt jobbig men skönt att vara hemma. Imorgon kan mitt schema se lite annulunda ut och vi har vikarie, då skulle vi kanske få sluta tidigare. Vilket skulle vara jätteskönt, att få sluta tidigt och sedan vara på stallet hela dagen, skulle vara super det.
Har ingen ork till att skriva nå mer så ni för nöja er med detta inlägg för idag! ;)

Skolan hittills.....

Har haft tyska idag och fick något papper vi fyllde i på tyska och sen jobbade vi självständigt och sen hade jag biologi prov och det gick hyfsat bra och efter det hade vi matte och matte provet är ju flyttat till efter praon och nu har jag nyss varit och ätit och väntar på att musiken ska börja......


Nu är man tillbaka, skolan i full gång

Nu har man klarat av första skoldagen, två veckor sedan sist. Först en vecka sjuk och sedan sportlov och jag märkte att man låg lite efter, haha är liksom ganska många lektioner man missar då man är sjuk. Men jag tror det gick rätt bra iaf, fick lite snabb info om vad jag missat och så, sedan är det ju bara att jobba i kapp.
Efter skolan åkte jag till stallet, Tulda rider ju och han hade Kupido. Så var där till kvällen och mös lite med Doni, han var ju snäll nafsar och bråkar med grannarna sina, sedan då man kliar han i pannan sänker han ner huvudet och nästan somnar, så söt ponny.
Också ska jag försöka svara på dom frågor vi fått in på frågestunden, vet inte när jag gör det men det får bli när jag har tid. Och det är ju jättekul att få en massa frågor, men det är inte lika kul när de som ställer frågorna knappt vågar stå för dem och jag måste bara få fråga, varför fråga vad tycker du om den och den personen? Tycker man att det är intressant att veta vad andra tycker om folk, en del vill bara lägga sig i alla andra och hitta på massa saker som inte ens är sanna. Skriver man en fråga och inte vågar stå för den, då börjar man undra. Men tack alla ni som tagit er tid! :)

Ridpass, dressyr

Hade Kupido som vanligt och har ju stått och vilat lite mindre än en vecka så han var riktigt pigg och väldigt fjantig också är han ju svullen på vänster framben stackarn, har förmodligen sparkat i staket i hagen och då men Inge fel för dom har kollat upp han.
Han var riktigt fin i vänster varv och så, lite spändare i höger men en del kan ju inte sitta still på lektaren så han hoppade ju till ett par gånger men inget att göra åt bara att slappna av och låtsas som ingenting har hänt! :)


Håll utkik....

Har fått några frågor nu och svaren kommer i helgen tänkte jag, skriv gärna fler, ju mer desto roligare.......
Men har iallafall kommit hem från skolan nu och imorrn blir det en timma längre efter skolan, ska nämligen göra ett prov jag missa när jag var sjuk så imorrn går man väl till 16 om man inte blir klar tidigare med provet :)
Hade även prov idag i engelska och ska fortsätta med det imorrn också ;)
Mycket just nu på skolan...
drar till stalletnu

Lunch

Har haft lunch i över en timma nu och satt och spelade bluff poker och vänd 10 efteråt med Fifa och Michelle och nu väntar jag på att tyskan ska börja, var ju över 2 veckor sen jag hade tyska sist.
Men ska fort sätta spela ett tyskt spel


Pretty woman....

Då är jag äntligen helt klar med engelskan, skulle skriva över 500 ord och jag lyckades men nu sitter jag och ser pretty woman och nästa vecka blir det sista avsnittet av äkta människor:( har även sett kontoret och ponnyakuten idag också men ska snart sova men blir kanske ett inlägg på skol tid imorrn från mobilen då, hoppas ni blir nöjd :D
Men har inte så mycket mer att säga men ni kan ju kommentera om ni har någon fråga! :D
Det är synd att man inte får träffa denna skönhet i sommar!:´(<3

Men jag får ju träffa Tucker! :')

& denna fina häst som räddade min dag!<3

En helt vanlig söndagkväll...

Sitter och pluggar lite engelska nu som skulle in när jag varit sjuk så lämnar in det imorrn och har ju även prov i veckan men har inte pluggat något än för jag helt enkelt inte ha orkat göra det, sorgligt nu men jag måste verkligen börja skärpa mig, skolan är ju egentligen viktigare än vad jag egentligen tycker, men ska försöka bättre mig kan ju inget annat än att bli bättre iallafall, men ser på så det ska låta och det är kanska värdiglösa som är med men sen blire Äkta människor så jävl bra serie synd att den snart är slut bara men ska skynda mig bli klar med engelskan nu för om 18 min börjar ju äkta människor.....
Älskar dig!<3

Hemma från helgens aktiviteter!

image description
Suddig bild från tävlingen, men den är tagen från en film så då blir det inte bättre!


Har haft fullt upp på lovet känns det som och nu är det redan slut. Är riktigt trött och hoppas på att man är pigg imorgon till skolan, idag har vi varit på stallet där vi sov inatt. Hade övernattning där så det blev en massa lek och bus. Var inte så många barn så det var ganska skönt. Vi sjöng singstar, åt våfflor, gick i gula gången, lekte i manegerna och såg melodifestivalen, en lyckad kväll helt enkelt. Barnen la sig runt ett och ja vi ledare vi la oss inte förns tre, så imorse var vi riktigt trötta. Klev upp halv åtta och väckte barnen sedan frukost och föräldrarna kom för hämtning, så det blev ju bra.
Sedan blev man kvar på stallet till tre med Jenniefer, Julia och Felicia och vi hittade på en massa, blev en massa prat och kortspel. Och nu sitter man hemm aoch har ätit middag vilket är ganska skönt. Känns skönt att vara hemma.
Så på lovet har man i stort sätt bott på stallet, vilket har varit kul! :)
Nu är det bara att ladda om till skolan! :/

Helgen

Kom ju ett litet inlägg igår ändå och det var ju då jag var på väg hem för att äta middag och sen åkte vi tillbaks och hade hand om övernattning på stallet och blev en sen kväll igår men det var ju kul, såg på melodifestivalen, sjung lite singstar efter typ till 01:00 och sen gick barnen och la sig och vi i ungdomssektionen fortsatte sjunga förutom någon få. Sen så flög klockan iväg och vi gick ner spelade lite kort och kollade så barnen somnade och även städade, som att dom åt våfflor som kvällsfika, satt sen och kollade på gamla bilder, och sen vid 3 tiden gick vi och la oss, jag lssnade på rix FM som att jag inte kunde sova och klockan gick och var iallafall över 4 innan jag somnade men sov och hade ställt alarm på halv 8 men då kommer en unge vid halv 6 och frågar om dom får leka i manegen, åh gud vad trött jag var men sen gick tiden och vi gick upp gjorde fika och dom åt bara i princip och sen lekte lite och sen for alla hem vid 9 tiden.
Har suttit och ätit nudlar och spelat kort med alla möjliga, men typ dom i u-sek och kom hem strax innan 16 och nu blire middag hemma, hoppas på något gott. Skulle egentligen behövt plugga men jag orkar inte, det är ju faktiskt söndag, och Olivia kom em idag så hon fick ta hand om Paleja idag men det har varit en rolig vecka iallafall och det är ju så ett lov ska vara, nskar bara att det var en vecka till MINST!
Här kommer lite bilder från veckan.......
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Dom kommer inte i någon speciell ordning :P

Tävlingen!

Klubbtävlingen idag gick super. Donald skötte sig bra och jag är väldigt nöjd med han.
Han kändes rätt bra på framhoppningen, förutom att han kom fel några gånger och han börjar alltid med att riva räcket så alla bommar bara flyger, sedan fattar han vad han ska göra. Lillkillen, inne på banan kändes han nästan lite seg men det gick ju bra endå. Han hoppade på bra och jag ville ha en runda som jag kunde känna mig nöjd med och det gick ju. Kom fel på några men Donald räddar oss alltid och han ställer verkligen upp, men jag kunde även rätta Donald när ja kände att det höll på att bli fel. Känns bra att vi jobbar tillsammans och att jag kan lita på honom. Så jag är riktigt nöjd med dagen! :))

Bilder från tävlingen!

Tävlade lillprinsen idag, så här kommer lite bilder!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193271157.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193271157.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193271158.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193271158.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193271181.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193271201.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193271219.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193271220.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193271234.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193271237.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193271274.jpg" class="image">


Gårdagens ridpass, dressyr

image description
Hade lilla Sarah igår vilket gick bra. Hon är fin hon, riktigt trevlig ponny i dressyr. Kändes mycket bättre än i måndags iaf, mycket mjukare och finare och jag visste lite mer var jag hade hon. Vi jobbade med framdelsvändning vilket gick rätt bra. Hon har ju lite svårt för det men hon kämpade på och var duktig. Trevlig ponny, verkligen. Kände mig nöjd efter ridpasset.

Mobil inlägg...

Tävlade bus Exxet idag och det gick jätte bra på både framhoppningen och på banan men han var väldigt feg så han vägrade en gång men super nöjd ändå, har ju trots allt bara ridit han 2 gånger, och det var riktigt kul men sen så gick vi mot Paleja men sen hämtade HG upp oss, så snäll som han är och red på ridbanan medans Madicken och Matilda kollade på.
Spelade lite kort också och var lite med Pascall.
Imorrn rider jag ut med Matilda och Madicken!
Det blir thf stallet ikväll igen då det är övernattning där och sen får man gå till Paleja igen om man inte har någon skjuts!
Nu blire go fika oss farmor och farfar....


Hoppas Sofia bloggar...

Blir nog inget inlägg från Madicken elr mig idag för det är tävling först sen ska vi rida Paleja och sen ska vi ha övernattning för barnen på stallet!
Men ha en trevlig helg och ha kul dom sista lovdagarna! :)


Inlägg om igår...

Då har man varit på båda stallen idag igen och red först Paleja en timma och fixade åt hon, marie som snäll hon är hade mockat åt henne när vi kom och sedan gick vi till stallet och tillbringade kvällen där med Alva och Jenniefer bl.a. och nu städar vi hemma som att vi blir borta hela helgen och inte har man pluggat heller utan det lär ju inte bli något av det.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193204247.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193204247.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193204247.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193204247.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193204383.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193204383.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193204383.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193204383.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193204572.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_193204600.jpg" class="image">


Tråkigt inlägg

Nu ska jag vara duktig och plugga lite på lovet då jag känner att det behövs, eller plugga och plugga men jag ska läsa en bok som är hur tråkig som helst och någon typ av bokrecension ska in någon gång efter lovet och då kan det ju vara en fördel om man har läst boken, så det ska jag göra nu. Boken är sämst och jag hatar att läsa så det kan faktiskt inte bli så mycket värre. Aja, har ju en engelska bok som skulle ha varit klar nu också, men jag har ju faktiskt varit sjuk och då har man inte orkat pluggat något alls. Men nu ska jag lägga mig och läsa och hoppas på att sidorna minskar och att boken snart är färdig läst, haha.
Kanske inte så roligt att läsa men hade inget bättre att skriva, godnatt!
Nu har jag anmält till ridlägret också, så då hoppas jag att jag träffar på denna underbara kille också.

Anmält mig!!!

Då har jag anmält mig till ridläger, allt är klart, hoppas bara det finns plats kvar :D
Kung sommar ska det bli, det ska jag se till ;)

Dagen, lite kort

Matilda har ju berättat om dagen, Matilda var ju snäll och lånade ut Paleja till mig också. Så red henne från ridskolan tillbaka till stallet, sedan hade vi tur och fick skjuts av Sara till ridskolan där vi tillbringade en massa tid. Imorgon blir det ridlektion för mig istället för Tilly som ska åka bort. Ska bli roligt det, hoppas det går bra. Men nu ska jag sköta om lite hästar på howrse och kanske spela något spel, så hejdå!
Glöm inte frågestunden, det har kommit in några fler frågor vilket är super! :)
http://knutarna.blogg.se/2012/march/fragestunden.html

En bra låt!

Superbra låt enligt mig! :))

Stallen, hemma

 

Vid 12 tiden åkte jag och syrran till stallet där Paleja står och Alva kom också dit, jag mockade och fixade hö medans syrran fixade mat och sen hämta vi henne ute i hagen och jag red till Timrå där vi bytte så Madicken fick rida tillbaka istället för att behöva gå, jag sprang (gick) tillbaka där kom också Tim och Sara, så jag tog av Paleja grejerna och fixade vatten sedan fick vi skjuts till Timrå (thf) av snälla Sara, slapp ju gå i en halvtimma iallafall och där spelade vi lite kort med Julia och pratade lite med Juni och Matilda.
Satt på stallet ett par timmar och spelade kort, Alice kom också efter ett tag. :)
Imorrn blir det också en lång dag på stallet, först ska jag rida Paleja och sen ska Madicken rida istället för Tilly i hennes grupp, men det skadar ju inte att vara länge på stallet! :)

Bild på Pascal! :)

 


Klar

Nyss sett klart på våra bästa år och ska käka något innan jag åker till Paleja med Alva & Madicken, Alva ska kanske fota och, sen måste man plugga litegrann när man kommer hem, blir kanske lite kortspel idag på stallet också, jobbigaste blir det för dom som måste gå, haha :)

Ska väl försöka sova nu.....

Kom på att det skulle nog vara bra att sova, blir så less att jag aldrig somnar så istället sitter man uppe och sover tup 5 till klockan 10 och så går dagarna för mig, iallafall så har man ju något och göra på lovet då jag rider Paleja och sen ska jag ju även tävla i helgen så då blir det ju ännu mer ridning, ska ju tävla Exxet i 70, har faktiskt aldrig hoppat han, utan tog bara han för  det är så jävla tråkigt att bara sitta och kolla på hopptävlingar och lilla Elf var ju upptagen och Kupido fick inte vara med så jag chansar på lill Exxet:(
Har faktisk ridit han 2 gånger, så det blir roligt att se hur det går, hoppas bara att han inte är på bushumör, han har ju faktiskt blivit ponny nu :) lillkillen ;)
Iallafall ska jag försöka
få Alva eller Madicken att
knäppa lite kort imorrn,
om vi rider i ridhuset! ;)

Sovdags!

Näe nu tror jag att det är dags att sova, senare idag blir det en sväng till Paleja med syrran och hon ska väl rida medans jag får promenera en ganska lång bit. Får se hur det går, kanske att hon får rida till ridskolan också kan jag vila lite där, haha. Vi får se, bäst vore ju om hon hittade en kompis som hon kunde rida med så kunde jag göra något, fast det skulle nog vara rätt tråkigt det. Men nu ska jag sova, godnatt! :)

Ridpass, markarbete

Red lillbusen som var på lite knepigt humör idag. Spänd och ja, pigg pålle. Uppvärmningen gick faktiskt helt okej, men sedan då vi började små hoppa blev han tokig. Han rusade över små kryssen och bommarna och när jag sedan tog förhållningar så stod han på stället och bara jag lättade så flög han iväg, haha ponnyn är ju galen ibland. Blev ju lite bättre på slutet men helt tokig var han. Aja, han är bäst endå den lille ponnyn och kommer ju ha en riktigt taggad ponny på lördag. ;)

Ny duschad :D

Nyss kommit upp från duschen, först var jag till stallet och red ut på Paleja en sväng medans syrran gick bredvid, skrittade och travade litegrann i drygt 20 minuter bara, hon blev väl inte jätte svettig men imorrn får man väl se om man kanske rider med Tim elr kanske jag skiter i det och rider till Timrå för Alva tänkte hänga med hon också, dock inte med Mulle då hon har ramlat i fjällen när hon åkt slalom, hon har gjort illa axeln men vi får se. Syrran kan väl kanske ha en lektion för mig eller Alva om hon vill det ;) Men gick sedan till timrå då vi fixat klart allt till Paleja och spelade kort med Emelie & Elin sedan flög tiden bara iväg och jag bytte om och for på fotbollsträning direkt, gick inte så bra idag, det ända bra var att jag vann straff tävlingen på slutet, köng man är då!!!! Nu ska jag se master chef men vi hörs!! :)
Fina Paleja!

Morsning korsning

Har inte sovit speciellt bra inatt men iallafall ska jag se våra nästa år och sen klä på mig och åka till Paleja och tror jag bara skrittar ut på hon också måste jag mocka och fixa mat åt henne, kanske kommer några bilder sen när jag kommer hem!


BILDBOMB!!!!!

Jag & Kupido! ;)
Det var lite bilder på mig & Kupido från i måndags! :)

Litet kort inlägg innan bildbomben...

Har inte gjort så mkt utan bara pluggat lite och spelat sims 3, tråkigt liv, var även inne en snabbis på stallet.se och det var ju ett bra tag sen man var inne där dagligen, men gud men nu sitter man vi howrse dagligen istället. Har ju tagit hand om hästarna där och nu får man blommor så man kan göra bryggder men ni förstår nog inte om ni inte spelar eller är medlem där själva, tråkigt spel men man blir beronde xD
Det kommer liten bildbomb och kommentera gärna vad ni tycker och måste bara säga att, min sits såg lite knasig ut på en del men strunta gärna i den ;)
Ska sova snart då man ska upp och rida imorrn och ska tydligen ha fotbollsträning utan någon tränare så det blir väl bara vi tjejer då, men vi kör, kanske många som är borta över lovet också men hoppas vi blir ett litet gäng om det inte blir inställt. :)
Får även träna med u-ladet om vi vill men jag står nog över det som att jag varit sjuk i över en vecka, men träna ska jag i vilket fall som helst :D

Vet ni..

jag kom nyss på att om en månad, precis en månad så fyller jag år. Hela 18 år, kan faktiskt knappt fatta det..

Frågestunden

Skriv eran fråga här! :)

Tisdag,

Passar väl på att blogga lite nu när jag inte har något bättre för mig.
Dagen har inte varit nå speciell alls, bara vare hemma och gjort ingenting. Men morgondagen är det mycket som står på schemat. Först ut till Paleja och grejja med hon, sedan vidare till ridskolan och invänta kvällens ridlektion där. Så blir nog inge bloggande alls då.
Men iaf nu så tänkte jag så här, vi har ju typ inte fått några frågor alls till frågestunden så det skulle vara väldigt snällt om ni tog er tid och bara kunde ge oss en liten fråga. Skulle verkligen vara jättekul!
Lille Donni, på lördag äre klubbtävling. Skojjsigt! :D

tisdag den 6 mars....

Sitter nu framför tv med datorn i knät, kollar på master chef och såg våra bästa år tidigare men inget speciellt hände. Utan nu ska jag snart gå och göra lite mat och tydligen så är det ingen träning ikväll, men imorrn så är det fullt schemat, måste upp till stallet och sköta om Paleja, får se om jag rider något för syrran har ju ridning på kvällen men jag får se om jag hinner och har någon att rida med.
Det kommer en liten bildbomb senare idag och blir ju säkert något inlägg senare idag också men ha en bra förmiddag allihopa! :)
You are amazing, just the way you are!

Ridpass, dressyr

Red lilla Sarah idag, var riktigt roligt att få rida igen.
Hon var riktig fin, det var bara i högervarvet på ena kortsidan hon inte ville vara med på, men annars superfin ponny. Hon var väldigt spänd i början men slappnade av och kunde jobba på med henne, vi gjorde mycket volter och då ville hon gärna trycka sig in på volterna. Hon kändes bäst i traven då hon gick med jämn fin kontakt och var avslappnad och kunde jobba på, galoppen kändes också riktigt bra. Haha, skritten var typ sämst då hon inte bjöd frammåt för fem öre, aja men riktigt nöjd med henne faktiskt. Tror jag skulle få henne på fredag också.
På onsdag får jag iaf lille Donni, var ju sjuk förra veckan så missade ju ett pass på han, så då hade han stått min lektion vilket jag blev lite förvånad över då jag vet att andra i min grupp vill ha han, hihi glad blev jag iaf! :)
Sedan på lördag blir det hopptävling på Donald, våran andra 80cm (L:C) så det blir ju skojjigt. :D
Lite bilder kommer i ett eget inlägg! :))

Bilder

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_192630954.jpg" class="image">


Det blev ett ridpass...

Red istället för min moster idag och hade Kupido och han var jätte konstig, han sparka hela tiden när jag skulle upp och vägrade stå still. Tillslut kom jag upp och gick och nån sprang vid cafeterian och han flög iväg, galopperandes men fick ju stopp som tur är och han hoppade till ett X antal gånger och från början var han väldigt spänd men det gick över.
Han blev väldigt fin sen efter ett tag, vill ni ha bildbomb så kommentera!

longerade sen i min grupp och jag Longerade linnie men ha en bra kväll!

 


Ganska lugn dag hittills....

Har inte gjort så mycket idag, utan vaknade vid 10 tiden och kollade på Våra bästa år och sen har jag suttit vid howrse litegrann och sett på Master chef, sen blev det lite llunch dock åt jag bara sallad då jag inte gillar paj.
Men vid 4 tiden åker jag och syrran upp till stallet (THF) och får se om jag rider idag, har ju teori i min grupp men kanske blir att jag rider ändå, vi år se helt enkelt.
Men ska ta på mig något man kan ha i stallet nu och ska försöka knäppa lite bilder, på hästarna idag! :)
Älskar dig

söndag

Idag har man varit hemma hela dagen och inte gjort så mycket, kollar lite på Masterchef Australien och suttit framför howrse. Har klarat många mål idag så är nöjd. Fattar inte att jag fortfarande spelar det där, det är ju inte ens kul. Men man har blivit beroende av det, aja det kommer ju nya grejjer hela tiden och då måste man ju vara med. Haha, känner att man bara borde avsluta sitt konto men man vill inte det.
Imorgon blir det stallet iaf, får se vad man gör där. Om jag kommer dit tidigt kan jag knäppa lite kort på hästarna ute i hagen och så kan ni ju få se lite bilder, men då gäller det att man är där i tid!
Näe nu ska jag se lejonhjärta på tv och snart blir det ponnyakuten, ha de så bra allesammans! :)
Glöm inte frågestunden! :)

Borta bra men hemma bäst!

Då var man äntligen hemma från stallet, mockade och gjorde mat först och sen hämtade jag Paleja och red till timrå med Olivia & Tim, red i ridhuset och jobbade mycket volt och igångsättningar och avsaktningar, gick väl rätt bra väldigt stel i vänsta varvet, då menar jag väldigt stel, har blivit ändrat, jag & syrran ska ta hand om Paleja från torsdag-söndag, någon man kan rida med så hör av er! :)
image description

FRÅGESTUND!

Ni har väl inte glömt bort frågestunden?
Går bra att ställa frågorna i detta inlägg! :D
/Knutarna

Funderar......

Ligger nu i sängen och kan inte sova, har suttit och kollat på filmer då jag hoppat med Elf och Sarah, sen nu så kom brorsan hem och aaa ligger helt enkelt vaken pga att jag inte kan sova och har alltid haft problem med det.
Har faktiskt tom pluggat lite nu inatt, har ju ett PAR prov när skolan börjar igen och blir ju rätt upptagen i veckan då man har en häst att sköta + fotbollsträningar i veckan som kommer. Har vilat i helgen som jag har varit sjuk och blir ju lite fys på tisdag och vanlig träning på onsdag sedan på lördag blire ingen träning för då är det ju hopptävling på stallet och då tänkte jag vara med på Exxet som att Elf är upptagen men kanske ska prata med Lovisa och fråga om hon vill hoppa 40 för han får nämligen hoppa 30, 40 och en högre och hon har skrivit upp sig på 50 och det är ju ingen stor skillnad precis. :)
Sen ska ju Paleja ridas också men tar väl kanske någon dag då hon får vila bara! ❤


Melodifestivalen börjar vara ett skämt....

Men gud att så dåliga kan gå vidare, torsten flink, skojar dom med mig eller, fast sean banan är ju inte så bra han heller men bättre än torsten iallafall, och dom andra som gick vidare var ju inte så mycket bättre dom heller men men så är sverige, dom sämsta till final, haha.
Imorrn blire det ju stallet med Olivia igen och vi lär väl rida ute, hoppas bara att det blir lika fint som det var idag och blir nog inga bilder men kan försöka ta några men blir nog inga när vi rider.
Men hoppas inte melodifestivalen förstört eran lördags kväll, jag sätter på gladiatorerna och kollar där nu jag,
ha en underbar kväll!<3

Dagen

Ja, idag var första dagen man var ute då men varit hemma hela dagarna då man varit sjuk. Åkte till att stall där Tuldas kompis har hästen där hennes kompis visade vad hästen skulle ha för mat osv. Vi ska ju ta hand om Paleja som hon heter några dagar då hon ska åka bort. Fick även testa rida henne, väldigt snäll häst! Var även på ridskolan och hälsade på Donald ute i hagen. Han mådde bra han, lillbusen.
Nu har man kollat på melodifestivalen och det var ju bara dåliga bidrag som gick vidare. Aja, hoppas någon bra vinner nästa veckan. Det var allt från mig, hejdå!

Stallet, ridit

Var med olivia och kollat hur mycket mat och sånt Paleja ska ha när olivia åker till fjällen, Olivia red till manegen och där red vi alla 3 litegrann var och sen skrittade olivia tillbaka på Paleja medans vi gick och mockade och gjorde klart allt hö och mat innan vi red.
Imorrn ska jag dit igen och rida Paleja förmodligen hela tiden och Olivia ska rida Trinda om inte syrran ska med igen.
Paleja var verkligen jätte fin idag och väldigt kompakt! :)
Blev inte så mycket bilder men här kommer någon bild på Paleja och Elf!


Litet inlägg innan jag åker......

Vaknade vid 9 tiden och kollade lite på tv och tog lite fika, sedan fastade tv skärmen så jag gick till datorn istället, har skött hästarna på howrse och jag tycker ni är ganska dålig på ge frågor, ju fler frågor desto bättre, inge kul men lite frågor inte och jag hoppas ju att ni vill veta saker. :D
Jag & Elf

Sweet dreams♥ (fråga)

Ska lägga mig snart då man ska upp vid 9 tiden imorrn och piggna upp lite innan, man ska åka iväg till bergeforsen med syrran och Olivia vid 12 tiden. Kanske rider till stallet och rider i manegen, också ska vi ju få en ny c-ponny till ridskolan, vilket inte är något för mig, men ändå roligt att se, hoppas den inte är för fin bara.
Har ju inte varit på stallet på 1 och en halv vecka, känns som ett år men blir mkt nu på lovet då man har en häst att sköta från tisdag till söndag.
Iallafall ska jag käka lite karra och trocadero innan jag lägger mig, blir ett inlägg innan jag åker imorrn tänkte jag och ska försöka få lite bilder också, syrran får hjälpa mig att ta lite kort, hoppas det blir kul imorrn då och hela lovet där på, måste även plugga då jag har typ 4-5 prov efter lovet, då man varit sjuk och så.
Helt okej att skriva frågor till frågestunden på detta inlägg också! :)
Have a good night♥

Godnatt

Nu ska jag gå och lägga mig för att orka med morgondagen. Har ju varit sjuk men är frisk nu och imorgon ska vi åka med Matildas kompis till stallet där hon har sin häst som jag och Matilda ska ha hand om nu på lovet. Är bara en bit bort från ridskolan så ska försöka mig dit och hälsa på lill hästen också. Kommer bli kul hoppas jag, blir spännande med Paleja också. Godnatt! :))

:)

Ni glömmer väl inte ta en titt på denna braiga blogg!
Super snäll också! :))
http://monkiapa.blogg.se/
Läser en massa andra bloggar också men kände för att länka hennes blogg för hon hjälper verkligen till!

Bilder från nu och då!

Eftersom bloggen har varit tråkig från min sida då jag har varit sjuk så kan ju jag visa er lite bilder från mig och hästarna. Gamla som nya bilder, dåliga som bra, knasiga som normala bilder, laddar upp lite allt möjligt och hoppas på mycket fina kommentarer. Också får ni ju inte glömma frågestunden! ;)
Ja, det var en massa bilder det. En del kanske ni känner igen och en del kanske jag helt enkelt inte ha velat visa. Haha, har verkligen så otroligt mycket bilder som man bara kollar på själv, ni vet sådana man inte vill visa. Bilderna kan väcka så många minnen!
Aja, jag ska kanske berätta om dem underbara varelserna som är med på bilderna. Och det är alla ponnysar som jag tyckt/tycker väldigt mycket om.
Kan ju börja om min lille gråing, eller ja som ni kanske vet är han den mörka skimmeln (med andra ord grå). Han äslkar jag över allt annat, han är den bästa och vi tävlar och tränar tillsammans och ja det är typ det. Han är ganska ung och är under utbildning och vi tävlar just nu L:D och L:C i hoppningen.
Skäcken som finns med på några bilder hette Petty och var en underbar lite b-ponny med ett hjärta av guld. Henne litade jag verkligen till 110%. Hon älskade att hoppa och springa och ja hon fick sluta sina dagar för cirka ett år sedan, tufft var det. Hon har liksom alltid varit den där extra ponnyn jag har haft, en super ponny verkligen.
Sedan har vi Nellie som det finns ganska mycket bilder på. Vet faktiskt inte vad det står för färg på henne men någon mörk mörk fux skulle jag gissa på. Aja, hon var ponnyn jag började i träningsgruppen med, underbar tjej som hade lite humör. Hon kunde tjura ihop och stå på mitten hela lektionen, men aldrig gjorde hon några dumheter med mig. Hon kunde heller inte hoppa vilket visade sig vara helt fel, jag var typ den enda som hade henne på hoppningar för med mig hoppade hon och andra inte, lite knepigt. Aja, nu har hon flyttat till en ny ridskola där hon tävlar för det mesta i hoppning tror jag och hon trivs bra, träffade ju henne i somras vilket var väldigt kul.
Sedan har vi en brun d-ponny vid namn Conan som jag tävlat och grejjat med mycket innan lille Donald dök upp, så har väldigt många minnen med han, en ponny som ställer upp i alla lägen och är hur snäll som helst, ibland saknar man faktiskt han, han är ju som en riktigt hjälte.
Jag tror det var någon bild på Romeo också när vi typ står i en stor vattenpöl. En jättefin ponny på ridskolan som jag inte ridit så mycket men då jag har ridit han har han varit super. Kanonfin, dock vet jag inte riktigt hur hans framtid ser ut. Han var iaf jätt
duktig på att hoppa vilket han inte kommer få göra mer vilket är väldigt synd.
Sedan var den en bild på en till skimmel (ganska så vit) hon heter Whitney och stod på ridskolan och var besvärlig. Jag red henne på slutet innan hon såldes/skickades iväg och hon visade sig vara en riktig prinsessa. På något sätt så började hon hoppa och allt, hon har alltid tvekat och så, så det var ju kul. En fin ponny var det iaf.
Och en bild på Pinnen som jag hade på ridlägret, en ponny som gör allt för sin ryttare.
Haha, hoppas ni fattat nånting iaf och att det var kul att jag bjöd på lite bilder! :)

2012-03-02

Har inte gjort så mycket mer dag än spelat sims 3 och pratat med Olivia och ska hänga med henne till Paleja och checka av lite saker, ingen träning blir det iallafall som jag inte är riktigt bra i halsen än även fast jag är mycket bättre. Men ska försöka knäppa mycket kort nästa vecka, ska försöka och blir trologen Madicken som är fotograf, om inte båda rider samtidigt på måndag, men hoppas inte det!
Ha en bra kväll jag tänkte ta lite glass nu jag, och käka!
Älskar dig min vän!<3

Bildbomb Del 3 (sista delen)





Bildbomb Del 2





Bildbomb Del 1




The Sims 3 (djurliv)

Vaknade vid 10 tiden idag och kollade först på våra bästa år och sen någon film, filade också lite emellan där och sen satt jag mig vid Sims 3 och har nästan suttit här sen dess, spelar fortfarande men ska göra något käk nu och sen fortsätta, tro jag.
Jag är mycket bättre idag, helt frisk skulle man kunna säga, så det blir ett härligt lov!


Sportlov!

Jaaaa, nu är det äntligen sportlov! Inte en sån där jättebra start då man var hemma från skolan och inte riktigt frisk än, men snart så. Förhoppningsvis är blir man bra till måndag då lovet egentligen börjar och då blir det stallet och kanske rida. Sedan lär man väl typ bo där resten av veckan. Måste även hinna med lite pluggning eftersom jag varit sjuk och inte haft ork att göra något. Så det är typ så mitt lov kommer se ut så hoppas det blir bra.
Nu får ni inte glömma frågestunden!
http://knutarna.blogg.se/2012/march/vi-firar-sportlovet-med-en-fragestund.html#comment

Inlägg från mobilen..

Har helt glömt bort att blogga idag men såg typ fyra program av parlamentet idag och det är så jävla bra, såg även tusen gånger starkare igen, var ju bara någon vecka sen sist, sen har jag sovit och typ spelat Sims 3 djurliv :)
Pratade med Pia idag också hon ringde tidigare idag och tyckte att jag skulle bara hemma imorrn också och det ska jag också, bättre att vara helt frisk för det är ju lov snart. :D


Smakprov på bildbomben!

Kom hem från backen typ nu så orkar inte fixa över bilderna ikväll, men jag LOVAR att dom komma imorn och filmen komma snart den också. Jag ska bara få den från Maria som filmade :)

Vi firar sportlovet med en Frågestund!

Dags för ännu en Frågestund och vi har ju en massa nya läsare så det passar ju bra nu! :D Fråga vad ni vill till mig, Madicken eller Matilda! När vi fått några frågor så kommer svaren! Fråga på tills ni ser att svaren är utlagda ;)

Torsdag

Ingen ridning idag, ingen skola, ingenting...
Bara en jättetråkig dag hemma. Får se om dagen blir den samme imorgon eller om man känner sig pigg och går i skolan. Vet inte riktigt hur det blir imorgon, idag har man haft ont i huvudet och haft feber till och från och just nu feberfri. Sedan har man hosta som man inte blir av, vilket inte känns så bra. Aja nu hoppas jag på att man är frisk till sportlovet. Haha, det är liksom målet nu.
Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva, har ingen ork heller så vi får se. Ni kan ju kanske komma med lite tips! :)

RSS 2.0