Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!

(null)


Haha

Det är helg och denna vecka har ju bara varit sämst. Dagarna bara rullar iväg och jag hänger inte riktigt med, minns knappt vad jag gjort i veckan typ. Skolan är inte rolig alls utan satt och stress skrev ett dygn innan deadline och resultatet blev sämst om jag ska beskriva det med ett ord. Utöver det har det varit jobb i måndags och torsdags på bv. I onsdags var man till stallet och vi hade lite markarbete, några sockerbitshinder och vi i gruppen trodde vi skulle få hoppa denna vecka eftersom vi inte gjorde det förra. Kupido kändes rätt bra och med det sagt, till en början var han väldigt spänd och tog tid att lossa honom. Han var faktiskt lite av en fjant i onsdags, han reagera på det han hade chansen till att reagera på.  I torsdags, alltså igår var det hockey och det gick ju dåligt därmed men man vinner inga matcher när man inte gör mål. Avslutade med att ramla i trappen på väg hem, benen bara vek sig på något sätt och tur man fick tag i räcket för det gjorde bra ont. När man la sig hade man en fin svullnad på smalbenet och ett tretal blåmärken men det lär ju gå över. Är man klantig så är man. Idag var det seminarium på skolan, det är avklarat och det är jag glad för kan jag lova, usch vad jag ogillar seminarium.
(null)
(null)


Första & sista...

Fullspäckad dag som var planerad men samtidigt oplanerad, hur nu detta kan gå ihop. Vaknade av att det var någon som ville upp och efter det så somna jag om och klev inte upp förrän jag var tvungen. Gick ner och duscha, gjorde mig klar och sedan drog vi till Söråker för att Mitzie skulle debutera på hundutställningen som var på Klass Arena. Mitzie var rätt cool på plats för att vara en valp på fem månader (fem måndag + en dag). Hon kunde vila och ta det lugnt men det tror man ibland inte, för hemma är det full fart medan hon är vaken. För att vara första gången så gick det bra, lite skuttande blev det men när hon springer så gör hon det fint vilket rosetten och HP bevisar. Mitzie blev bäst i rasen med hederspris och gick vidare till finalen, bättre start än så kan man inte ha. Fick vänta tills alla hundar hade sprungit och Mitzie hann sova en bra stund och det var bra gjort trots alla ljud som var. Efter en lång väntan så var det dags för final där hon blev 5 med resten av de som kommit till final dvs hon blev oplacerad eftersom det bara är de fyra första som blir placerad. När vi var klar där så var det raka vägen till stallet för att vara med på klubbhoppning. 
(null)
(null)
(null) (null)
Gick väl inte som planerat direkt, det var inte den bästa rundan vi gjort. Försökte att inte stressa även om det blev lite stressigt med tiden då jag först skulle få byta startnummer men sen blev det ändå inte så. Visste inte heller vilken tid hundutställningen skulle vara klar eftersom man inte visste några preliminära tider ens. Lyckades ändå ha koll på hur läget låg till på stallet med hjälp av ett antal personer. Dessutom var banan jag hade lärt mig förlängd men det i sig var inga problem då det bara var tre hinder till. Rundan blev väldigt av och på och något måste förändras. Detta var sista klubbhoppning innan KM och jag hoppas vi får hoppa något innan dess. Vi måste försöka hitta något mellanting av dessa tempon så vi kan bibehålla det under hela banan. Trodde aldrig det skulle ta slut...

Började dagen med att ramla när jag var ute med Mitzie, snäll som hon är kom hon och trösta mig direkt. Sen var det skola och det var inte alls efterlängtat kan jag lova. Seminarium som drog över tiden och själv ville jag helst bara springa därifrån innan det ens börjat, haha. Opponeringen gick väl okej, med det sagt så klarade vi oss igenom den. Efter skolan åkte vi till mormor en sväng och sedan har Mitzie fått bada och det tar ju sin tid att föna och borsta henne efteråt. Imorgon är det utställning, Mitzies första utställning så vi håller tummarna på att det är hennes dag. Utöver det var vi på en fin promenad idag så då var vi ju bara tvinga att ta någon bild.
(null)
(null)
(null)


Jobb och hemmaplugg...

Det är alla hjärtans dag och jag börjar med att jobba halvdag vilket gick bra och det är tredje och sista dagen för den här veckan. Det känns bättre och bättre ju fler ärenden man gör och tror jag kan säga att jag hajar systemet rätt bra för att tagit mig igenom första veckan. Föredrar att jobba istället för att plugga alla dagar i veckan. Efter jobbet var det hem för att fixa inför opponeringen, två arbeten skulle läsas och det är klart att man åker på de grupper som skrivit mest. Hade varit skönt att fått en grupp som skrivit lite färre antal sidor men samtidigt lättare att hitta brister på det som är lite längre. Dessutom ska man komma ihåg att det är kvalitet framför kvantitet. Var en sväng till arken också för Mitzie skulle få något nytt schampoo och så blev det också  plus en leksak fick följa med hem.
(null)
(null)
(null)
Toppa!

(null)
Toppade håret på syrran först och där rök några centimeter av hennes. Efter att hon var klippt så tänkte jag att varför inte toppa mitt eget också i samma veva. Jag gör det med jämna mellanrum så det var dags.

Inlämning och 2 hästar ridna, det var länge sedan!

Hela morgonen och förmiddagen har man den större delen tillbringat vid datorn för att plugga. Skriver som mest dagen det ska lämnas in, det är typ standard ifall man inte är hundra stycken i samma grupp. Det är ju bara första utkastet så läget är väl lugnt även om man ibland känner sig stressad. Caset skulle in vid tre så först efter det kunde man släppa skolan för idag, finns ingen risk att vi skulle fått veta vilket case man ska läsa för opponering, van att man får reda på allt sent som vanligt. Bra om man har några timmar på sig att läsa arbetet man ska läsa och veta vad man ska göra innan man tar egna initiativ som alltid är fel när det kommer till skolan. Morfar kom förbi en sväng och vi var till Hagalid efter att morfar åkte, behöver inte åka in till sjukhuset längre då det var flytt idag. Sedan hem för att byta om inför stallet, det blev dubbla ridpass idag. Alla timmar i sadeln räknas och de pratas ju alltid om att vi ska rida andra hästar så då blev det två flugor i en smäll.
(null)
Först ut var Kupido och han blev väldigt bra även om jag hade velat fått igenom båda sidorna lika mycket. Inställd för hoppning så det var schema lagt men min grupp hade dressyr med fyra bommar eftersom hästarna skulle hoppa i alla andra grupper. Det var väl inte så kul att komma till det, brukar ju vara hoppning för alla grupper om det är schema lagt så men förhoppningsvis hoppar vi nästa vecka. Det känns som det var ett tag sedan vi faktiskt fick hoppa ordentligt, har mycket småskutt och man vill ju känna på höjden man tävlar också med jämna mellanrum, dessutom är det klubbhoppning i helgen.  (null)Nästa häst var Homer och honom har jag nog inte ridit sen jag slutade gymnasiet (bilden är tagen när jag hade ridning som specialisering) och det är inget fel på hästen men ingen häst som faller mig i smaken. Jag tycker inte riktigt vi klickar men det är alltid kul att få hoppa lite och speciellt när vi hade dressyrarbete och endast avslutade med lite bomarbete på det tidigare ridpasset. Hoppning på Homer och han var faktiskt duktig, inget stopp vilket i säg är en bra sak för honom då hans självförtroende inte alltid är det bästa när det kommer till just hoppning. Tror faktiskt att det är första gången jag hoppade honom för tidigare har jag nog bara studsat över några små bockar, mest trimmat dressyr och mer när han var "ny" och då gick man i högstadiet. Avslutade med att hoppa en bana på en höjd som var lagom åt Homer och tyckte att början gick bra, fick lite oflyt på slutet men han får en tumme upp. Efter stallet så kom man hem, käkade middag för att invänta att bastun skulle bli varm och sen blev det duschning. Avslutade med att toppa håret på både syrran och mig själv, nu väntas sängen.


Träning🐾

(null)
(null)
(null)
(null)
Började dagen med jobb, in till stan i värsta trafiken. Trafiken är inte rolig vid åtta tiden, den går knappt framåt men sakta kommer också fram. Jobbade fram till tolv och har suttit och färskt pluggat i omgångar medan Mitzie har sovit, sen på eftermiddagen var det träning för hennes del. Lite utställningsträning och miljö i en och samma, två flugor i en smäll. Nu blir det till att sitta och skriva tills fingrarna inte orkar längre. Jag orkar knappt plugga innan vi ens börjat, inställningen är på botten.

Ny vecka..

Det är måndag och börjar veckan med jobb. Arbetet är lite annorlunda gentemot tidigare och efter utbildningen i torsdags var det nu bara att sätta sig in på riktigt nu. Det går ju lite sakta men säkert nu i början när man inte riktigt kommit in i det nya hanteringen men det blir bättre och bättre. Imorgon blir det återigen jobb fram till lunch, jobbar halvdag då vi har skollarbete som låste bli klart och Mitzie ska på träning. Har varit lite trött i huvudet idag efter jobbet och att då sätta sig med skolan kanske inte är det mest effektiva men bättre komma en bit än ingenstans.
(null)Vilken helg, jag svimmar..

Just nu vet jag inte riktigt vad jag gjort i helgen om jag ska vara helt ärlig. Dagarna har bara rullat på och det snurrar lite i huvudet. Har försökt göra framsteg med plugget men det har inte blivit tillräckligt tyvärr. Måste få till det i början av den kommande veckan istället och känner lite att det kommer bli ont om tid. Gårdagen skulle jag städa mitt rum men det blev bara halvt gjort, bäddade rent i sängen iallafall och fick bort lite skit och fixade med kläderna. Bastade på kvällen och sen somnade och hade en dåligt sömn i jämförelse med vanligt. Vaknade ett flertal gånger under natten och sov allmänt dåligt. Dagens plan blev inställt kvällen innan men istället var man hemma, hade ett kort besök på förmiddagen. Har varit till sjukhuset som jag även varit på tidigare i veckan men bara för att besöka en. Idag blev det inte direkt som planerat om jag får säga det själv. Idag svimmade jag där och kan det finnas någonstans där det är bättre att falla ihop än på sjukhuset. Jag hade pratat lite innan och sen stod jag bara vid sjukhussängen när det plötsligt börjar grumla till i ögonen, och i samma sekund som jag tänker säga till att det börjar svartna, så tar jag tag i sjukhussängen och faller ihop. Lägger själv upp fötterna i högläge och de bara springer in undersköterskor i rummet så er får man tacka för att ni kom med en väldans fart. De kollar blodtrycket vilket även såg bra ut och kände mig bättre omgående efter att jag druttat i golvet. Har svimmat en gång förut vid ett veterinärbesök så man hadeju kunnat tro att det är pga miljön men  tror inte riktigt det var den underliggande faktorn. Har försökt fotat Mitzie ute i snön men det är väl lättare sagt än gjort, hon är så snabb och vill helst springa runt och när hon väl står still är det någon annan som vill hem. Ska tilläggas att det inte är jag men får väl gå ut och fota lite själv eller om mamma kan hänga med så att någon kan hjälpa mig fotomodellen.
(null)
(null) (null) (null) 
De två sista bilderna är på rådjuren som var på promenad genom gatan.

Sov gott fina Maestro!❤️ 2006-2019

     Det var igår som jag fick reda på att Maestro skulle somna in pga blåsljud på hjärtat som var för grovt. 
(null) (null) (null)
(null) (null) (null)
(null)
 Fina Maestro, så glad för att jag fick lära känna denna underbara häst. Glad över att jag fick rida dig under tiden du stod på THF, vår tid tillsammans var helt underbar. Det är kul att få vetat var din resa börja från dag ett och var hans resa fortsatte efter att han lämnade THF och var den tyvärr tar slut. Kan man tänka sig att det finns människor som hittar en och jag hittar människor som varit delaktig i ditt liv, världen är ganska liten ändå. Sista gången jag träffa dig hade jag ett stort leende på läpparna, det är den bästa roadtrip jag åkt på. Alla bilder och filmer jag fått på honom har varit mycket uppskattade så tack till er alla som delat med er. Sov gott älskade vän!❤️
 


Trött och seg...

Klockan var ställd och först var det utbildning på BV där vi gick igenom lite ny hantering av ärenden vi handlägger. Efter jobbet blev det donken till lunch och sedan skola för att starta upp caset eller bestämma ämne var det väl vad lektionen gick ut på. Efter ett tag så kom vi fram till ett ämne som jag nu hoppas kommer bli bra. Mindre än en vecka innan första deadline så imorgon ska vi börja skriva är väl planen. På eftermiddagen åkte vi upp till stallet och kollade på lite hoppträning och vovven fick följa med. Satt på läktaren för första gången faktiskt ochverkade hur cool som helst. Det är ju roligt om det blir en hästtjej av henne och hon verkar inte tycka det är tråkigt iallafall. Roligast är nog när alla ska prata med henne, hon älskar människor. 
(null) (null)
(null)


Det blir bara bättre...

(null)
(null)
Börjar denna onsdag med en dusch för att vakna upp ordentlig sedan behövde mitt hår få en dusch. Sedan åkte vi in till universitetet för en gästföreläsning där det bjöds på lite fika i pausen och frågorna blev besvarad som vi hade kommit på,  det var ju hur smidigt som helst det. När man kom hem blev man sittandes i soffan och spela sedan blev det även lite serie med sällskap av lilla vovven. Stallet på eftermiddagen och gruppen har både tappat och fått en extra i ridgruppen. Det droppar av en efter en och det är lite roligt hur det kan vara utan egentligen veta så känner man på sig vissa saker. Vi tar en en dag i taget. Kupido var rätt lugn idag men hade ju sprungit en lektion innan (rs) så han var ju uppvärmd om man säger så. Vi hoppade lite lägre hinder och avslutade med en längre bana. K är alltid den bästa och jag hoppas inte vår tid tar slut.

Back to school...

Idag var det tenta och det kändes inge vidare men med tanke på att ha varit i Stockholm så gick man mest dit för att se vilka frågor som dök upp. Skrev något iallafall men inställd på att få göra om den när det är dags. Har varit och hälsat på mormor nu i två dagar och idag blev det nästan släktträff hos henne. Efter besöket så blev det middag hör hemma och har fixat lite inför kommande PM som ska skrivas. Imorgon är det gästföreläsning och idag på kvällen får vi i uppgift att ha två frågor att ställa och när ska det lära sig att komma med information i tid. 
(null)
(null)

Hemma i min egna säng!

Då var man tillbaka i sin egna säng och trots det inställda tåget tidigare idag vid två så lyckades vi komma hem via en ombokning och efter lite förseningar och problem efter vägen. Huvudsaken är att vi kom hem nu även om det var till två tiden på morgonen/natten. Nu blir det tack och godnatt, ska bli skönt att få sova i min egna säng inatt.
(null)


Söndag och tågresan hem inställd!

(null) (null) (null) (null) (null) (null) (null) (null) (null) (null)
Sista dagen i Stockholm och började dagen med en dusch och sen hotellfrukost även denna dag. Sedan gick vi ut och kolla lite affärer utan nå större resultat, ett fynd till vovven bara. Sedan var vi tillbaka på hotellet för att checka ut och bege oss ner på centralstation och där fick vi reda på att tåget vid två var inställt. Bara boka om och med lite strul så gick det till sig till slut och vi skulle istället åka hem tjugoen minuter över åtta. Det blev bara till att omplanera dagen och började med att låsa in  all bagage och sen blev det mer affärer innan vi gick och åt tre rätters. Delade lite på efterrätten och lika bra var väl det för mätt var bara förnamnet.

Lördagen

(null) (null) (null)      (null) (null) (null) (null)
Ett flertal timmar shopping och tro det eller ej men jag lyckades faktiskt hitta något. Missade mello men vad gör det egentligen, istället var vi och åt på räkan.

Välkomnar februari med en resa

(null) (null) (null) (null) (null) (null)
Det blev sent igår kväll då jag faktiskt började packa i resväskan inför Stockholmsresan. Gick och la mig när ungefär en tredjedel var packat och sov. Blev väckt på morgonen och hade helt glömt att jag skulle åka, så trött var lilla jag. Duschade och packade klart för att sedan åka in mot tågstationen. Mötte upp alla resekompanjorer och tog tåget till Stockholm. Väl här i huvudstaden idag har vi bara tagit det lugnt. Checkade in på Scandic heymarket och kollade sedan lite affärer innan vi gick och åt middag i närheten av hotellet. Sedan blev det lite quiz på hotellrummet och nu ligger man i sängen och ska väl sova, ny dag imorgon.

RSS 2.0