Ridpass, hoppning :D

Hoppade Kupido, han var fin men trött då det var hans tredje lektion. Han kändes bra på uppvärmningen och när vi hoppade fram, super! :) Sedan när hinderna blev högre så blev han trött och orkade inte riktigt så vi fick ta om allt och det gick bättre men det hade kunnat gått ännu bättre. Men han är rolig, riktigt rolig att hoppa. Men han är lite slarvig för han vet själv att han kan, men jag gillar att hoppa han, dressyren är lite svårare. 
Iaf så hoppade vi en kombination och en linje med relaterat avstånd med grind och sockerbitar under för att göra det lite roligare. Helt nöjd, som jag sa så är han jättekul att hoppa! :))
 
Bilder från dagens ridpass kommer kanske imorgon! :D

Stallet....

 Åkte till stallet vid 4 tiden och skulle jobba i caffy med syrran, gick riktigt bra, kom ju några men man kunde ju kolla på hoppningarna samtidigt och stod i cafeterian till 10 i 7 elr något sen var det bara att slappna av och ställa in kameran, var i stallet och sen var det dax för syrran att hoppa, hade lilla Kupido och hon får berätta hur det gick, måste bara säga att det var en av de roligaste dagarna på länge, 3 avramlingar på mindre än 5 min och en avramling var riktig snygg också, stackarn som ramlade av 2 ggr hon hade verkligen otur och inget allvarligt hände men mste erkänna att det var lite komiskt, haha! P
bjuder på en bild på madicken och knäpp hästen min.
 
Har även anmält mig till KM på lill prinsen, det blir hoppning 80cm och LB:1 som jag aldrig ridit förr, ska bli kul och se då Kupido bara tävlat dressyr en gång och var väldigt spänd, men bara att hålla tummarna.......

Stallet såklart....

Åker nu till stallet, jobbar lite i caffy och sen rider Madicken ju vid 8, hoppning är det också, extra kul och jag lär ju knäppa kort jag, hoppas det blir några som är bra, haha är inte så duktig med kameran än....
Förresten, lite glad blir man ju när en skådespelare gillar ens bild, han som är med på Portkod 1321 och kanske mer känd som mouse i hip hip hora eller idioten i tsatsiki, vet inte vad han heter där men iallafall! :D


Snart..

 
Nu väntar jag på att tiden ska rinna iväg så man kommer till stallet någon gång. Idag är det hoppning och skulle väl tro att det blir Kupido, men vem vet. :)

Gårdagens besöksrekord

Igår hade vi runt 500 besökare här på bloggen. Väldigt kul och vi hoppas att ni alla gillar bloggen! :) Tack så mycket alla bloggläsare!

Andy :))

Bilder från igår! :D

Då var det över....

Dagens avsnitt var då över tråkigt nog och har nästan bara en sak att säga, faktiskt ett ordspråk jag kom på nu efter jag tittat på avsnittet, "Hellre olycklig av sanningen än lycklig av lögnen." Ett riktigt bra ordspråk faktiskt som passar bra på dagens avsnitt....
 
Här kommer lite bilder från dagens pogram....
 

Dom 4 skådespelarna, Agnes, Steph, Hannes & Evve!
 
Steph, nervös?
 
Steph, skryter lite smått om sin mamma....
 
Agnes, lycklig som fått sms av Hannes....
 
 Sanningen om Steph´s mamma.....
 
Skillnaden mellan ditt och mitt
 
Steph får inte gratta sin mamma på sin födelsedag....
 
Man kan inte ha roligt/leka överallt....
 
Lyckan som uppstår hos Agnes.....
 
Andra sanningen för dagen......
Den kom som en chock.....
 
Måste ju vara trevlig och heja ändå! :)
 
lite mållös, kanske?

 
Här hittar ni även bloggen som visas i serien som Agnes följer http://evvesmode.se/
Nu är det bara att vänta yttligare en vecka till nästa avsnitt, tråkigt nog. Kommer minns att hinna se om avsnitten minst 10 gånger, ser faktiskt om det så fort syrran kommer hem då hon säkert vill se det med. :D

Äntligen......

Då var det dags, har nu väntat i 6 hela dagar 23 timmar och 59 minuter och om 1 minut så är det dax, äntligen!! Det är dags för det fjärde avsnittet av Portkod1321, serien jag verkligen älskar det måste vara det rätta ordet, den är grymmaste av alla serier jag sett. Jag hoppas verkligen det kommer en uppföljare av den annars vet jag inte vad jag gör, det är ett måste. Har ni inte sett serien så bör ni nog göra det, annars komma ni missa den bästa serien som gjorts, det som är lite dåligt är att det bara är 10 avsnitt och så korta, det tar slut för fort men man kan ju hoppas det kommer fler avsnitt som man får hålla utkik på.
Gilla deras sida på facebook, https://www.facebook.com/Portkod1321?fref=ts
Hare bra för nu sitter jag taggad tills det fjärde dyker upp!
/Matilda

Jäktigt.....

Det började med att pappa slutade klockan 4 och vi kom inte fram för en klockan var 16:35 och det berodde på att vi stod stilla på motorvägen av någon konstig anledning. Så Madicken sprang och bytte om och jag gjorde iordning Andy, fast så har han ju ingen sadel så det gick ju skapligt snabbt ändå när jag kom in i stallet så hade den sista hästen lämnat stallet inför lektionen. Iallafall så fixade vi så han fick ta spotlight sadel då Romeo skulle gå samtidigt, sen så hämtade jag kameran, sprang upp och åt min lilla pan pizza som jag inte hunnit äta klart hemma och sen ner och fotografera syrran. Sen var det att leta upp Maria (ridläraren) för att säga att jag skulle rida istället för min moster och såklart fick jag byta från Columbus till någon annan, jag valde tibor och ångrade mig inte, utan jag red tibor som jag bara ridit 2 ggr förut och det var riktigt roligt, det var ju dressyr, han bästa egenskap!


Sen så var det bara att ta av han och kolla ta det lite lugnt, borstade Kupido och gick och satt mig och titta när 19:10 hade teori, Maria red och visade på Frasse, sen var det bara att slänga på grejerna när klockan var 5 i 8 och sen var det nästa dressyr pass, blev dock inga bilder då men lika bra det då det inte var Kupidos bästa dag, han var jävligt sur mot allt och alla och hade en jävla fart kunde inte stå still, studsade och hade sig men iallafall så jobbade vi mycket med sitsen idag och galoppfattningar, vilket tibor var suverän på men Kupido var väl inte den bästa idag men men, det kan inte alltid gå super bara att ta nya tag nästa gång.....

Bilderna är från dagen men knäppta med mobilen från kameran,

laddar upp bilderna från kameran en annan dag! ;)

 


Ridpassen, dressyr x2

Först lektion på lille Andy, gick rätt bra. Han var pigg ooch rolig. Blev lite stressad av de andra men han var duktig, testade även på lite lättare skänkelvikning. Det började med att han tröck in mig i väggen sedan kom han på att han kunde flytta sig själv istället. Sötponnyn, han är duktig, men galoppen är inte riktigt bra än, och idag skulle vi dessutom galoppera på volterna viket var lite svårt. Han har liksom så svårt att hålla galoppen så det går väldigt fort, och sedan ska han hinna svänga också, men det gick bra. Han kämpade på. Så jag är nöjd med det passet.! :)
 
Efter det så var det många i Matildas grupp borta så då fick jag rida en av de nya stora hästarna som heter Linn. En otroligt stark häst, haha ingen man skulle vilja rida direkt. Ibland så kändes hon bra sedan efter ett tag så hade man ingen kontroll utan hon blev typ omöjlig och så gick det fram och tillbaka hela lektionen. Svår häst, tror man måste rida henne några gånger för att veta lite hur hon fungerar.
 
Bilder på Andy kommer.... :D

Fotografering (stallet)

Ja, snart beger jag och Madicken oss till stallet för att rida, båda rider ju idag för att Kattie och Linnéa åkte till husnäs igår och då passar vi ju på att rida som att vi får. :)
Blir att fota idag och förhoppningsvis kommer det in nån bildmomb på bloggen när vi kommer hem, på både mig och Madicken. Har inte gjort så mycket i helgen mer än att slappa och det är nu det roligare börjar, hästar hästar.
Jag har några punkter jag skulle vilja eller måste göra innan lovet är slut....
 

Mulle! :D

Hittade en gammal bild som jag ritat. 
Inte så dåligt va, synd bara att man inte kan måla alls nu! :)

Sova bör man annars dör man....

Hade ingen bra film på G, så det blev Beck efter solsidan och Hedenius hörna, och det gick väl det med, men som sagt inte så roligt så man redan sett filmen tidigare, ett x antal gånger, imorrn/idag blir det ridning på stallet, det blir Madicken som förmodligen blir slav som jag rider 2 gånger imorgon och det är en grupp emellan och dom har teori, härligt, vet att jag kommer få Kupido i en grupp men sen har jag ingen aning, kanske Bella vem vet. Skulle faktiskt vara lite roligt, då jag tycker om henne faktiskt men visst är det inte någon lysande stjärna i mina ögon, de vet alla vem som är det!
Men hon är underbar på ett sätt, sitt eget lixom och jag gillar det. :)

Bjuder på en bild på både Kupido och Bella K.....


It´s over

Fina Conan, fattar inte att ponnytiden är slut. 
Har haft så otroligt roligt med så många ponnyer, ibland önskar man att man blev yngre istället för äldre!

Grymt bra serie "Portkod1321"

Portkod1321, en ruskigt bra serie som jag är fast i,

jag rekomenderar att alla ska titta på den om ni inte redan gör det,

(länk finns här nere)

man bara längtar tills nästa avsnitt kommer ut!!


En webbexklusiv serie i tio avsnitt om vänskap, kärlek och självrespekt.
Dock är avsnitten bara 10min och jag var redan fast efter första avsnittet..

Jag rekomenderar att alla ska trycka in här för att se den fösra delen,

http://www.svtplay.se/video/355361/del-1-plastsystrar


Lördagen.....

Dagen har varit väldigt lugn, sov till klockan 12 ungefär, åt frukost, satt mig vid datorn och sen har jag inte gjort så mycket mer, sitter nu och ser falskt alibi med jesse metcalfe, ett tag sen jag såg filmen faktiskt, funderar på hur morgondagen ska se ut, tänkte kanske göra läxan som vi fått över lovet på tyskan så den är över lovet.


Saknar min lille grå

                                                             ♥

:))

 
Min första lovdag spenderades hemma och på stallet, hemma hjälpte jag till och städa sedan på eftermiddagen blev det stallet. Så jag hoppas det blir ett härligt lov med massa roligt. Och naturligtvis hoppas jag att det bär av till Näset någon dag. Skulle vara jättekul att träffa prinsessan igen! 
Lär vara en hel del hemma på THF också, sedan vet jag inte. Kanske att man hinner med något mer. Men nu ska jag spela lite, hejdå! :))

Varje dag

Haha, howrse tar en massa tid! Varje dag i två års tid har jag loggat in och gör det än idag. Haha, inte alls beroende, vet faktiskt inte vad som håller ån kvar på spelet. Men sluta går inte, på något sätt är det ändå kul, och eftersom jag är en som gärna vill vinna så hoppas jag att nå toppen någon gång!:) någon annan som spelar??


Hem och slappa.....

Nu sitter man i bilen på väg hem, avslutade dagen på stallet med att kolla på hoppträningarna och sista hindret som hoppades låg på 1,40m och nu blir det hem och slår säkert på en film, vet inte vad men såg "Saw ll" igår kväll med syster och inte så bra enligt mig men får se vad man hittar för någon, först blir det ju x-factor och sedan glamour.....


Forever alone....

Bussen gick för ca 40 minuter sen och hör sitter jag i caffis forever alone....
Har smörjt mina stövlar efter ett fantastisk bra ridpass på Bella K, hon var riktigt fin, bortsett från då hon fick damp lite då och då. Men körde mycket volter och hon klarade faktiskt att galoppera på volten idag, hon var riktigt duktig, det går framåt och det märks. :)
En riktigt fin häst jag gillar faktiskt, hon hade 2 sår likadana på båda frambena (Inge stora) som jag tvättade rent då det runnit lite smått, Ida trodde att hon förmodligen hade gått omkull i hagen...
Men Inge mer med det, sitter och dunkar musik nu och väntar på att klockan ska rulla vidare så hoppträningen börjar snart.....!
Höll på glömma att säga, nu är det LOV!!!!


LOV!! :))

Sista skoldagen innan lovet, hur skönt som helst. Först senarium om proketarbetet och sedan åkte typ min klass till mitt universitetet för någon grej som vi arbetat med på kemin, så var inte så mycket skola. Så ska försöka hålla igång bloggen riktigt nu under lovet! :)

sista dagen....

Det ska bli skönt att få lov kan jag säga, har nu ett prov kvar bara och ett förhör, bara ta ett steg i taget, men iallafall pluggt klart för stunden, läser väl in det lite ikväll innan jag somnar....

Provet är över, tagga nytt imorrn...

Ja, då har man kommit hem från skolan, avslutade dagen med ett fysik prov som var riktigt svårt kan jag säga, var ju lixom i Ullared då dom gick igenom det, det var ju också en labb plus att de skrev en laborationsrapport om labben också, själv gjorde jag en annan när jag kom hem så kände att jag inte kunde ett skit men har ju läst boken och hoppas det täcker, prover hade 2 frågor + abc och inte så kul då det andra i klassen fått veta vad frågorna var? :0 här har jag suttit och pluggat hela kapitlen i boken och sen var det 2 frågor med abc, kul?!
Aja har ju inte bara haft fysik prov idag, såg klart på "Hämden" på bilden och den var väl hyfsad att se, Mikael Persbrandt är med ifall du ville veta, innan hade jag bara musik och där körde vi någon sång grej vi brukar köra innan lov och sånt.
Hade även någon information om praon idag med Sara. :)


Dagen lite kort...

Skolan, matte lektion helt vanlig, engelskan vikarie igen som jag trodde, idrotten dans inte världens roligaste men nu är det över iallafall och sen HK med vikarie kung, bakade scones med Gibbe, var väl hyfsad god, chokladen var ju godast men sist men inte minst bandyn på idh var ju kul som vanligt! :D

Har även pluggat biologi idag, klar med första frågan och varit på u-SEK möte och skulle plugga på stallet också men det fanns ju annat som var roligare att göra där, kom hem och kollade på "Saw ll" med syrran nyss sett klart den och nu lägger jag mig och läser lite fysik till morgondagens prov som är idag....


Ridpass, markarbete

Red Kupido idag och vi hade markarbete. Han kändes seg i början men blev piggare och piggare. Vi värmde upp lite självständigt och han kändes sådär, sedan galopperade vi på volterna över en bom. Gick sådär, anting rann han iväg eller tog jag tillbaka han för mycket, men det blev bättre och bättre. Är inte riktigt van att hoppa storhäst, tänker att de ska lägga in ett språng till men de hoppar av i stallet. Sedan efter det hoppade vi två små hinder på långsidan med 5-6 galoppsprång emellan. Kom bra in men ut blev det sämre. Sista gången blev det bra, så det var ju bra iaf, ridpasset kändes sådär, men jag lär mig mer och mer och Kupido är svår och stor så det är en utmaning! :)

De sista dagarna....

Så här ser mina sista dagar ut i skolans värld, innan lovet.......
 
 
 
Onsdag
  • Matte lektion (prov, 1 vecka efter lovet
  • Engelska, vikarie tror jag, haha :P
  • Idrott, dans som är hur tråkigt som helst....
  • HK, praktiskt förmodligen, då vi hade teori sist.
  • IDH, Innebandy!!
 
Torsdag
  • Sovmorgon
  • Musik
  • Info om prao:n med Sara (missar tyskan=läxa över lovet!)
  • Bild, film (Hämden)
  • Fysik prov
 
Fredag
  • Svenska, inlämning (insändare)
  • SO, förhör (prov tisdag efter lovet)
  • Matte lektion
  • Biologi prov, som Danne trodde vi skulle göra på lovet, (kollen han har) =P
  • IDH, ridning (sitsträning kanske?)
LOVLOVLOVLOVLOVLOVLOVLOVLOVLOV!!!!!!!!!!
 

Tv:n

Sitter nu vid tv och kollar på x-factor som jag missat, skolan gick väl hyfsat, slapp so förhöret då Curt inte kändes sig hundra och har det på fredag istället, hade även något möte eller ja något slags iallafall då några eller tre berätta lite mer om vad man kan välja för linjer och så.
Blir så less då man har bestämt att man ska plugga fast då blir allt annat mer intresserande och man bara skiter i det och jag vet att jag måste plugga men vet inte varför jag aldrig gör det! Lite arg blir jag på mig själv men man har ju ingen lust att sitta hemma och plugga direkt?! Fick även hem någon bunt med lite information av något slag....


För länge sedan...

När jag var 8 år fick jag äntligen börja rida på ridskola. Väldigt längesedan, hela 10 år sedan nu. Och det har hänt mycket, dels min egna utveckling inom ridningen och sedan har det kommit och gått hästar. Har hunnit haft många favoriter och en av dem som lärde mig rida var Carmen. Den första ponnyn på ridskolan som jag red och naturligtvis så blev det en favorit. Kommer inte ihåg så mycket utav henne, men hon var seg och väldigt sur på andra hästar. Det är det som jag kommer ihåg, Men visst var hon väl söt.
Idag så är det inga ponnysar mer utan nu är det dom stora så kallade hästarna som jag sitter på. Det var lite tufft att jag en gång skulle lämna min ponny, förut så har alla sålts, avlivats osv. men nu var det min tur att säga hejdå till min ponny, lämna vidare han. Det gick bra, men det finns ingen som har tagits hans plats ännu, rider Kupido tills jag hittar den där hästen som är speciell för mig.! :)

Skolan,

Skolan har inte ens börjat, kan det liksom vara längre sovmorgon än till tre? Det måste vara den längsta sovmorgonen man kan ha när man gå i skolan, om man då inte ränkar med när man är ledig.
Det är liksom nu som man tycker att man inte går i skolan, är liksom aldrig där längre. Man åker dit har en lektion sedan hem. Förr gick jag åtta till fyra varenda dag och nu är jag till och med helt ledig på fredagar. Vilken skillnad, man känner inte många på skolan när man väl är där, för de är så många nya människor där som går sitt första år, och dom har man liksom nästan aldrig sett då man aldrig är på skolan. Men det är ju faktiskt skönt att inte ha de så jobbigt på skolan. fast ibland önskar man att man var där lite oftare och umgicks lite med sina vänner. Det är liksom sista året och det är nog inte många man håller kontakt med efter studenten.

Oj, känner att det blev ett lite längre inlägg, men snart äre skola för min del. Har ingen lektion utan ska på någon luppundersökning, och den lyckades precis hamna på min enda lektion idag, kan man ha mer tur! :))

Från mobilen

Bloggar lite från mobilen, så därav blir inlägget rätt kort! Iaf så var det skola idag, två lektioner bara! Haha som vanligt, sedan var det stallet som väntade. Var duktig och smörjde lite grejer som mina stövlar och några träns! Behövdes verkligen!😀


Ridpass, dressyr

Ja skolan orkar jag inte skriva om då jag glömde so:n på skolan och behöver den verkligen.....
Ridningen idag gick ju som den gick, han var väl fin delvis, han blir ju spänd när man gör något man inte gör i vanliga fall, bara en liten justering och han blir spänd direkt men är rätt nöjd då han var duktig också, hade Anna idag som jag fick en hel del beröm av faktiskt, man får någon extra kick då. :) Aja ska försöka få tag i papperen nu,
Bis morgen!

Söööndag

Nästan en helt vanlig söndag, firade brorsan idag med släkten. Så har inte haft tid att blogga, imorgon är det iaf skola, först gympa sedan långt hål och senare någon gång efter lunch börjar min sista lektion. Sedan är min måndag klar, blir naturligtvis stallet på eftermiddagen/kvällen. 
Men ska försöka sova lite nu, sovgott! :)

Världscupen, hoppning

Kollade ju såklart på världscupen, Peder Fredricson 8 fel, Daniel Zetterman 4 fel, Jens Fredricson nolla!!!
Aja nu är släkten här så bloggar mer ikväll och hoppas Jens vinner!


LIte kort om dagen+krönikan min

Ja, då har man dammsugit och städat undan lite smått, nu har moster och mormor och f´morfar kommer och släkten börjar ramla in här, aja har inte gjort så mycket mer, såg på någon film imorse och den va skit dålig, kom inte ihåg va den hette men handlade typ om siffran 23 och aa, ingen film jag rekomenderar direkt.
Tänkte även att ni skulle få läsa min krönika dock är inte detta orginalet utan min första, har renskrivit men denna får duga.....
Lämna gärna en kommentar om din åsikt.. :)

FILM FILM FILM!!!!!

Har sett på Paranormal Activity 2 och 3 idag, har faktiskt lust att slå på en till film, fast bara någon kort då jag är jävligt trött efter dagen, tycker ni borde läsa på st http://st.nu/medelpad/timra/1.5211772-valbesokt-jubileum dock var det bara några få bilder och ingen av mig och madicken var med på någon men det är smällar man får ta, närå det gör då ingenting för mig men bara att sätta på en kort film nudå så man somnar tidigt inatt då släkten kommer imorgon och firar bror min som fyllde år i torsdags.

Jubileumsdagen är över

Spotlight är den prickiga! :))
 
 
Elf :)
 
Åkte till stallet vid nio, hämtade in Spotlight som jag skulle rida på kadriljen, haha något sur var han. Vi red vid tio och red igenom programmet två tre gånger, sedan tog vi in hästarna och åt pizza. Efter vi ätit fixade vi till loppisen och sedan knoppade vi hästarna. Klockan tickade på och snart var det dags att rida fram, Spotlight var väl okej, lite stel men han är snäll att rida. Hade lite svårt att sitta ned då han blir studsig särskilt när han blir spänd. Någon gång efter ett startade showen, och kadriljen var första numret med häst, så då red vi. Spotlight var duktig, gjorde inget speciellt så är nöjd. Efter kadriljen så var det bara att hoppa i en hästdräkt och göra lite show. Sedan efter det var det några nummer och efter det så var det spegelritt med låssas hästarna och sedan gymhkana på Elf. Haha gick ju bra, jag och syrran var ett lag. Blev lite knas, så jag typ gasade på Elf och han bara flög iväg så när jag skulle bromsa så höll jag på att åka av, haha. Som tur var satt jag kvar och ja vi vann inte men kul var det. 
En lyckad show blev det.
Efter showen var det barn och vuxenridning så alla fick prova på, det var även massa andra aktiviteter, så jag tror att dagen blev lyckad. 

Över....

Då var showen över, helt slut är man och det har varit hur stressigt som helst, åkte till stallet med syrran så att vi var där till klockan 9 och tog in hästen jag skulle ha på kadriljen och borstade henne och sen var det ett kort genrep vid 10 tiden och red igenom pogrammet, sen var det bara att slänga av alla grejer från hästen då vi hade beställt pizza till klockan 11 och åt, sen fixade lite grejer innan vi skulle börja. Flyttade bord så det kunde sälja som att vi hade loppis och sen var det dax att knoppa, kan ju inte säga att det blev världens finaste knoppar men det blev 7 som jag hade tänkt+ en i pannluggen. Sen sprang man och bytte om och tiden bara flög iväg, fick göra iordning hästarna igen och börja rida fram i b-manegen. Linnie var väldigt fin då jag red lätt, blev spänd då jag satt ner men till slut så slappna hon av och det är en häst jag INTE kan sitta ner på, haha men men red tillsammans med Jennifer som hade Rick och vi var nog tamefan det bästa paret eller det snyggaste, va man nu säger! :)
Aja kadriljen gick ju bra, förutom att Linnie blev rädd i ett hörn där det stod en tunna, haha men det gör inget, annars var det bra, nu är det bara att tagga mot halloween övernattningen som är den 2-3 november :)
Red ju inte bara kadriljen utan även gymkhana (barbacka) på Elf,
vann dock inte men det var härligt att få sitta på min lilla föredetta ponny´s rygg igen.
Han som än gång i tiden var min stjärna, bara min stjärna! ♥
Saknar ponny tiden, önskar att man alltid kunde vara liten! ♥
 
Iallafall så var showen väldigt rolig och det var ju det som var planen,
hoppas alla som var där tyckte det var en stor hit!

Ni bara måste kolla.....

Alla bör komma till jubeliumsdagen imorgon på timråhästsport förening (THF), en underbart rolig show som vi i u-sek har planerat och allt du behöver veta:
Showen börjar klockan 13 och slutar någong gång vid 14, sen är det barnridning för er som vill prova, ta med er familj och vänner och fira våran 20 års dag, Detta är alltså helt GRATIS!
Alla bör komma till jubeliumsdagen imorgon på timråhästsport förening (THF), en underbart rolig show som vi i u-sek har planerat och allt du behöver veta:
Showen börjar klockan 13 och slutar någong gång vid 14, sen är det barnridning för er som vill prova, ta med er familj och vänner och fira våran 20 års dag, Detta är alltså helt GRATIS!

Friday

En dag på stallet, har haft en riktig rolig dag, med Linnea, Matilda, Alva, Beccis, Rebecka och Malin. Riktigt kul, sett på hoppträning, grejjat lite i stallet och mycket mer, imrogon är det jubileumsshow klockan ett så tycker alla borde komma till ridstadion som firar 20 år! :))

Markarbete på Bella K👌

Red Bella K på idh:n hade lite bommar me och jobbade mycket med volter, hon var väldigt fin dock lite för trött, men hon har ju stått och vilat som att hon blivit sparkad och pga strålrötan. Men hon var rolig att rida och är faktiskt nöjd, hon behöver vara bli starkare i galoppen och få mer kondis så kommer det bli kanon!


Matte lektion

Sitter på matten nu, lyssnar på musik och gör veckans problem. Har redan haft svenska och so bara biologin kvar och tyvärr var Danne frisk idag så bara att jobba och plugga till provet nästa vecka lär ju har någon genomgång....
Aja uppdaterar mer ikväll när jag ridit och sett på hoppträningarna...


Vaken!

Ligger nu vaken, som inte är så ovanligt för mig på natten men har redigerat lite bilder och tänkte nämligen visa dom för er, såklart är det ju hästbilder jag redigerat men inte till mig utan till Alva, ja hon vet ju själv vem hon är annars ser ju ni kanske vem som är på bilderna också. Det är på hennes förra häst då tyvärr men jag tror ändå hon kanske vill ha dom, men jag är då inget proffs, så ni får gärna kommentera vad ni tyckte om bilderna och vad ni tycker jag ska förbättra, skulle vara jätte snällt och det är bara och säga va ni tycker! :)


Förlorade mot Växjö...

Varit på Timrå matchen och de förlorade 1-2 Mot Växjö och de hade faktiskt några bra chanser men dem gick aldrig in, var där med Fifa. :)


Ridpass, hoppning

Red finaste prinsen idag. Verkligen jättekul att sitta på den ponnyn igen, haha. Uppvärmningen gick väl sådär, han står emot bara man tar tyglarna sedan efter galoppen så kommer en ny ponny fram. Helt otroligt, så efter galoppen jobbade han på bra. Vi hoppade fram några gånger i trav, vilket både jag och Donald har lite svårt för, Donald får liksom inget sug till hindret och blir lite för tillbaka och ja. När vi sedan hoppade de i galopp blev det mycket bättre. 
Vi hoppade två olika kombinationer, en med ett galoppsprång emellan och en med två galoppsprång emellan. Det var lite långt till Donald då vi hade en storhäst med men det gick bra. Hoppade först kombinationen runt 50-60cm bara för de skulle få se och vi skulle checka avstånden. Och Donald har nog inte hoppat så mycket kombinationer i sitt liv då han är så pass ung. Så vi avslutade med en kanonrund där hinderna låg på 70-80cm typ, och sista språnget blev bäst, han hoppade till och med med ryggen, duktig kille. Är iaf nöjd och han är superduktig lillprinsen! :)

skoldagen

Sovmorgon till 5 i 9 och körde songpop på musiken, kan inget annats än säga att vi sög, mitt lag alltså, kunder inte äns en tredjedel av alla låtar, men man kan ju inte vara bäst på allt men sen så har jag nog inte samma musik smak som Anders heller vilket gjorde detta riktig svårt. Sen hade man tyska och då skulle man bara pussla ihop meningar typ svårt att förklara men inte direkt så svårt, det skulle vara i form "perfekt" och sånt, sen hade man lunch och sen bild, där vi såg Hämden med Mikael Persbrandt b.la. Sista lektionen hade man fysik, då blev det ärligt talat bara snack, riktigt skönt ändå. :P
Ikväll blir det hockey med bästa!
Älskar dig världens bästa! ❤

Ridpass, dressyr

Red Kupido som var väldigt fin. Han var väldigt stadig idag och riktig trevlig. Så hela uppvärmningen var super, sedan jobbade vi med övergångar, galopp från skritt, och galopp till skritt, det gick inte lika bra men han var duktig. Han är inte så duktig på övergångar då han inte orkar sätta inundersig med bakbenen, inte så stark när det gäller det och då blir det lite jobbigt för han, men han var ändå duktig. Han blev lite spändare också när vi gjorde övergångarna men han kändes fortfarande bra. Riktigt nöjd med lektionen faktiskt, ibland går det super när jag rider Kupido och ibland går ingenting, men jag kan han inte riktigt än utan lär mig han mer och mer, så förhoppningsvis blir det ännu bättre sen.
 
Imorgon blir det hoppning på prinsen, äntligen! :D

Mötena....

Då har man varit på både fotbollsmötet och skolmöte och ny är hjärnan full av funderingar, men nu ska jag fixa lite fin justeringar på fysik rapporten....


Det är slut på rubriker för min del...

Började med att ha mattelektion, det var inte många där inte, totalt 10st och 4 satt i ett grupprum, det var endast tjejer + gibbe men han kan man säga är en tjej, haha :P Sen så var det sprutdax för oss, andra sprutan och det gick jätte bra, dom gör inte ont precis och jag har inte även fått några utslag eller vad man ska säga, armen är som gått som vanlig och sen fick man sitta stilla i en kvart, väldigt dryg men vi fick verkligen inte gå. Sen var det engelska och där hade vi typ hörförståelse först och sen slutade vi i princip, väldigt kort lektion då jag tror hon skulle iväg någon stans, sen var det idrott, handboll idag igen, kan ju inget mer än att säga sanningen, vi ägde ut det andra laget, dock körde vi tjejer mot tjejer och killar mot killar, och la ihop resultaten med killarna, vi tjejer fixade målen i färgade, alltså mitt lag och killarna elr killen gjorde målen för dom andra men som sagt vi vann ju. Sen var det lunch inget mer med saken, sen hk och där var det teori om försäkringar inte speciellt kul men tidigare fick vi ju sluta iallafall, och det var tvksamt om det skulle vara idh men det blev det tillslut som tur va. Hade innebandy fast det var ju ingen nyhet och där var det lite roligt för mitt lag (grön som jag var) vi ledde typ med 12-2 och sedan bytte jag då dom andra inte hade någon avbytare och det slutade då med att bollen bara rullande in och vi vann med 15-16, riktigt starkt jobbat där också, faktiskt samma tjejer som jag var med på handbollen + nellie som inte går i min klass. :)
 

Andra spruten check ✔

Då har man tagit andra spruten, får nu sitta stilla i en kvart, missar lektion jiho!!
💉 ✔


.

Då var man helt klar med fysik rapporten som jag tydligen var för "sen" med, men aja det är ju som det är idag på Mariedal, närå nu ska jag göra klar engelskan sedan ska jag ta och lägga mig för någon sovmorgon har man ju inte imorgon, utan vid sju och göra sig klar, hoppas det inte regnar/snöar så man kan åka moppe, man vill ju åka så länge man kan och snart får man ta fram  vinterjackan också, börjar bli riktigt kallt nu, iallafall så är jag super taggad för morgon dagen.....

Saknar...

Varför?
Min lille ponnyhäst, som jag har lämnat.
Ser han nästan varje dag, men det känns som han försvinner sakta.
Det står aldrig mitt namn på hans rad längre, bara en massa andras. Det är inte jag som står där i spiltan längre, det är andra. 
Jag saknar han så mycket, min finaste prins!♥
 
Att det ska vara svårt, jag vet att man inte ska fästa sig vid ridskolehästar men det är svårt, väldigt svårt!
Denna ponny var speciell och jag kämpade verkligen med han hela vägen och för mig var han allt!

Tisdag..

Idag var det tisdag då, varit på kommunhuset imorse, för det göra någon lupp undersökning och det tog runt 40 min och sen slappade man då man hade matte egentligen och sen hade vi engelska, och pratade engelska hela lektionen faktiskt om allt möjligt sen nu har vi lunch, kalops var det idag och nu klockan 11:25 typ har man tyska, sen so direkt efteråt och vet inte om det är vikarie igen, set återstår och se.
Sen avslutar man skoldagen med svenska....
Bjuder på en random bild....


Dressyrpass och hopplektion....

Fick turen att rida Linn idag eller turen och turen, hade kunnat stått över om jag säger så, blev typ stressad då det var hundra i manegen som galoppera och travade överallt, så hann nästan inte ens sätta mig, innan hon var i full galopp, i te ville hon stanna heller direkt men aaa, ingen häst för mig direkt, inte på något sätt alls, utan gillar Bella K mer men det är inte heller min "typ" av häst.

Gillar Kupido och står kvar hos honom, har ju aldrig velat bytt bort min fina prins inte! Aja sen var det u-sek möte om jubeliumsshowen som

Är på lördag, alla måste komma och då menar jag "ALLA"
Sen satt man i caffis med sis, Julia och Jennifer, sen var det dax för nästa häst, den vanliga och bästa Kupido och vi hade ju hoppning som ni kanske redan visste, får bilder av My inom några dagar så no får hålla utkik efter det, iallafall så hopplektionen gick ju rätt bra förutom då vi uppvärmde och det var lite lägre höjder, så skiter Kupido fullständigt indet ich bara far runt och lyfter inte på benen! Men det är smällar man får ta, hoppade iallafall 85-90cm idag och skojigt var det. :D

Måste bara säga att Kupido var väldigt fin idag, nästan så man hade velat haft ett dressyrpass istället, dock gammal bild, men som sagt ska få bilder av MY, http://monkiapa.blogg.se/ 


Ridpass, dressyr

Red lillen idag, han var väl okej. Inte lika fin som han kan vara men ju mer jag red desto bättre gick det. Han har blivit så duktig, han orkar hålla galoppen bättre och bättre och det är så kul när man får känna skillnaden. Jag märker att en stor förändring men det kanske inte syns, men det känns mycket. Han har blivit lugnare och är inte lika känslig längre och nu tar han stöd på tygeln nästan hela tiden, förut kunde han streta emot när det blev jobbigt,  nu fortsätter han jobba och kämpar verkligen! Så duktig så, han är bra fin lillen eller Andy som han heter.

Everything

Snart blir det stallet och rida lillen, så kul. Sedan möte, sedan så åker vi inte hem förns nio halv tio någon gång då Tilda rider åtta. Jag hoppas han sköter sig lillplutten, haha! :))
 
För övrigt så har jag och min kompis startat en blogg om vårat projektarbete i skolan. Så där kan ni följa vårat projektarbete om ni är intresserad. Projektarbete är en kurs eller vad man ska kalla det som man läser i 3:an på vår skola, och man ska då ha ha lite inriktning mot den linjen man går och så. Man ska då jobba med det här arbete ensam eller i grupp och sedan redovisa och så. Så vi får hoppas vårat bli toppen! :D
http://projecttyvar.blogg.se/

TUR man har ibland

 
Alltid roligt när man har turen på sin sida! :D
Fast ibland är det ju inte bara tur utan dom vill.
Mer får ni veta ikväll så håll utkik :)

Sitter på skolan...

Sitter på skolan nu, haft handboll på gympan, inte så speciellt men roligt var det förutom aa, det vanliga.
Sen hade vi vikarie på so och där lämnade jag in min krönika igen och Marlene ville tom sätta upp den i ett skåp, varför inte lixom, är ju rätt nöjd med den så.
Sen hade vi tyska, en helt vanlig lektion, läxförhör och öva mer häfte och sen lunch, nu väntar man på att slöjden ska börja, lite avundsjuk är man ju på dom som redan har slutat då trä är inställt, men sen blir det stallet och hoppning var det ja! :)


Bloggtävling......

http://johannagrant.se/2012/10/07/bloggtavling-i-samarbete-med-cheval-ridsport-2/#comments
www.chevalridsport.se 

Skola imorgon

Nu är det snart dags att ladda om inför skolan imorgon, eller kanske inte. Först en gympalektion sedan hem och invänta nästa lektion som är efter lunsch någon gång. Religion är det då och min sista lektion för dagen, känns faktiskt ganska bra att gå natur, särskilt sista året! :D
Sedan en hel eftermiddag på stallet, eller snarare hela kvällen! :)

Tävling

www.chevalridsport.se
http://johannagrant.se/2012/10/07/bloggtavling-i-samarbete-med-cheval-ridsport-2/#comments

Stallet idag

Idag så var det genrep till Jubileumsshowen som är på lördag och vi tränade vår kadrilj, ska inte avslöja så mycket men jag satt på en ponny jag inte ridit på år och dar. Ridskolans bästa ponny typ, alla kan rida han, stora som små, perfekt för nybörjare och rutinerade och ja är inte alls något stort fan av han. Haha, har aldrig gillat han, men men Spotlight heter han och är en tigrerad d-ponny! :)
 
Efter det var det barnkalas, och det blev lyckat. Hästarna skötte sig och barnen tyckte det var kul. :)

Hoppning på tv

RGB fick 8 fel på omhoppningen, så himla synd, iallafall hemma från genrepet och barnkalaset nu och hyfsat slö. Men det gick väl bra, var lite kaos i genrepet men det slut fick vi till det.


dejtar kudden....

Det är väl dax att lägga sig nu, kudden väntar efter att ha sett Dallas, sista pogrammet igen och även en häst film, som jag faktiskt aldrig sett fast va från 2007, "Moondance Alexander" Faktiskt en bra film, kanske inte den bästa men riktigt bra, så se den ifall du är hästintresserad. ;)


Imorrn blir det genrep till jubileum showen och sen är det barnkalas direkt efter,
bara att jobba på och få tiden att rulla...

Imorgon

Imorgon blir det stallet för genrep inför jubileumsshowen och sedan är det barnkalas på stallet, kommer bli en lång dag på stallet! :)

Svar

Anonym Om: Ridpass, dressyr
Har du fått ny favoritponny? (:
Svar: Haha näe, verkligen inte! Donalds plats tar ingen och det menar jag. Han är världens mest underbaraste ponny i mina ögon. Han är bäst helt enkelt, det är bara lite synd att han har blivit så förändrad nu, han är inte alls sig lik vilket är synd, men han är ändå min bästa vän! Finns ingen bättre, så är det. 
Sedan får vi se om jag hittar en favorithäst, har ju en men hon står inte på ridskolan. Så vi får se, ingen kommer iaf ta min favoritponnys plats! :))
 
/Madicken

Ridpass, dressyr

Som ni vet så red ju jag lillen Andy idag och det var kul, han var jättefin idag! Inte så springig alls i traven och galoppen har blivit bättre mycket bättre, men när han börjar komma ner i formen så orkar han inte riktigt hålla galoppen, men det blir bara bättre och bättre. Han har blivit så fin, kommer bli en superponny som alla kommer älska. Han har gjort så mycket framsteg sedan första gången, men jag har lärt känna honom mer också, vet hur han fungerar och så vilket är kul. Men till veckan blir det nog ingen Andy, då lär han säkert gå någon lektion och så, men jag tror vi ska hoppa dom lite på torsdagen med ridgym, så det blir ju kul! :)

Pizza kväll på stallet...

Börja med att skriva vem jag red på idh idag, respit var det ja, inte min typ direkt men aa. Nu blir man kvar här till minst halv 10 och får äran att ta hand om 35 ungar/barn. Det är väldigt ljudliga, högljuda med andra ord.
Fast bu är man äntligen hemma...
Inlägget kom aldrig upp förut, Så lite sent jag vet :)


Bilder från dagens lektion!

Fina ponny, imorgon kör vi ett dressyrpass!
Visar inte så mycket hoppbilder då dem blev så suddiga, men är ni intresserad av de få ni kommentera! :)

Tävling jag är med i...

Hoppas jag har turen på min sida! :)
Jag är med & tävlar om 2 st Stockholm Horse show biljetter på www.nellieberntsson.se i samarbete med www.horsemeup.se

Ridpass, hoppning

Idag så hoppade vi dom nya lite lätt med ridgym, och som ni vet så rider ju jag ponnyn. Och han var jätteduktig, vi värmde upp självständigt och vilken förändring, han har blivit så mycket bättre nu och jag vet nu hur jag ska rida han. Visst han gpr inte klockrent men han är superduktig och det är riktigt kul att rida honom nu. Iaf efter vi ridit fram så travade vi över bommar och det gick super, han blev lite pigg men han var ändå tvungen att gå lite frammåt då storhästarna gick på samma avstånd, efter så la vi till ett kryss hinder som vi travade in på och han tog ett litet skutt över landade i galopp och var jätteduktig. Sedan la vi till två hinder så ett räcke efter krysset, och han landade i galopp efter första och och galopperade lugnt vidare till nästa och hoppade räcket lätt. Väldigt hinderklok ponny som kommer bli hur bra som helst till ridskolan! :))
mer bilder kommer!

teater+ dagen

Hade ju sovmorgon idag till 10, då vi skulle på teater, inte så vidare bra enligt mig, väldig knäpp, förstod inte riktigt vad det skulle gå ut på men aa iallafall så har man ju sluppit lite lektioner, musik och tyskan, nu kommer lite bilder från teatern......

hemma på lunchen :)

Nu är man hemma och ska äta lite lunch, börjar halv 1 igen och då har jag 2 lektioner, hade ju sovmorgon tikl 10 då vi skulle på teater "bollkänsla" och kom ju direkt från stallet som jag varit på och känns faktiskt skönt att bara ha 2 lektioner på en torsdag och det får jag väl stå ut med.

Dallas in my ♥

Såg nyss på Dallas, sista avsnittet, gud så tråkigt jag som vill se mer, mycket mer fast det var inte det bästa slutet precis men jag vill ha mer, ett av de bättre pogram som gick på teven ju, och då är det redan slut nu. Hatar att bra serie/pogram är det bara några få av men det sämsta pogram/serier är det hundra avsnitt typ, glamour börjar ju bli riktigt dåligt också.....
Jesse Metcalfe
Ganska snygg kille, eller? ;)

Ridpass, dressyr

Red Kupido, och ja vad ska jag säga. Idag hade jag fullt upp med att försöka sitta ned i traven och galoppen och det var tufft. Jag lättar mig gärna ur sadeln och så, särskilt när jag rider större hästar, så idag kämpade jag och ibland gick det ibland inte. Han var iaf fin vissa stunder, och andra gick det mindre bra. Haha, känner att jag måste hitta en lite mindre storhäst som jag kan rida, Kupido känns lite stor och jag känner mig liten, men han är så rolig att hoppa med. Bilder kommer! :)
 
Imorgon blir det ett pass på lillen och då ska han få testa ta något skutt, kommer bli skojj det! :D

Ridpass, dressyr

Red lille Andy idag, sista gången jag red han självständigt nu. Han kommer så småningom gå lektioner och sedan flyttar han och stona in till ridskolan. Aja, när jag hoppade upp gick det sådär, stod emot och var lite bebis, men det vände. Efter galoppen blev allt myckt bättre, han fick energi utan att bli springig och fick en jättefin form. Jobbade på riktigt bra. Så riktigt nöjd, och galoppen har blivit så mycket bättre, nu börjar han söka sig ner och ta stöd på tygeln och efter ett tag kommer han till ett bra tempo men orkar inte hålla det så länge, men han kommer bli bra det känner jag på mig! :)
Så på torsdag rider jag förmodligen han på ridgym och då ska vi hoppa lite, det kommer bli superkul! :D

1-3

Resultatet blev 1-3 i sista sekunden och ville bara säga angående Luleå-hv71 matchen, hoppas jag att det gick bra för Oscar sundh i HV71 som fick en ordentlig tackling och slog i vänstra tinning i isen och där blev medvetslös och var det fortfarande efter 15 min då han fördes med ambulans....

läs mer på http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/hv71/article15581748.ab


Sitter på hockeyn......

Åkte till stallet efter av att skjutsat syrran till skolan klockan 15 och smörjde lite stövlar och så inväntade jag syrran som skulle åka dit med Susanna efter deras lektion, red sen ny hästarna, red alltså Bella K som vanligt och det gick rätt bra, ja vad mer ska jag säga, sitter på hockeyn nu och det står 0-1 till Frölunda så då förstår ni ju vilka dom möter. 5 min kvar till andra halvlek börjar, bara hålla tummarna att dom får in pucken...


Orientering på hög nivå...

Började 10 på sok och hade orientering från 10 över 10 till 13:30 och har varit ända till laggarberg och andra sidan, svårt att hitta en del checkpoints då de hade flyttat på några, fuskat med andra ord och har sprungit, gått och joggat allt vad det gått, var ju väldigt halt och slaskigt men hittade iallafall 10-15 stycken.
Ny blir det att slappna av en timma och samla ihop lite nya krafter, för att sen åka och rida Bella K.


3 ridpass markarbete.... ;D

Då var man hemme efter en långdag på stallet, kom dit vid 16 med syrran direkt efter vi hämtat upp kissen som varit hos vetrinärn och sen fick vi vänta på susanna som också skulle rida den sista nyhästen som var över, Bella var inte svullen och det var inget problem och rida så även jag fick galoppera idag, hon var faktiskt riktigt fin, älskar hennes trav, så otroligt skön att sitta ned i och man bara njuter, sen så gick vi över lite bommar också och det gick bra det också.
Bella K född 05, en riktigt fin häst att rida! :)
 
Sen fick man sprita stövlar, sadeljord och sånt, och sen byta ridkläder till ett par andra och sen kollade man lite när första storhästgruppen red 18:20, min mosters grupp och sen var det min tur igen, fast inte på Bella K utan Rick, en storhäst jag aldrig ridit men en väldigt fin häst det också och gick riktigt bra, nöjd med ridpasset.
Rick född 03, en väldigt rolig häst att rida, mycket fin! :)
 
Men det var inte över, hade ju min riktiga vanliga lektion kvar där jag såklart hade Kupido, han var väldigt laddad, trots att han har varit väldigt loj de 2 sista veckorna men nu är energin tillbaka. :D
Min fina prins, Kupido född 05, en riktig stjärna!
 
Nu är jag jäkligt laddad för nästa tävling som kommer.......
Vill ni ha en bildbomb? :D

Ridpass, dressyr/markarbete

Red lille Andy idag eller lillen som jag kallar han. Tycker Andy är jättefult. Aja, vi red inne i a-manegen och han var pigg men han kunde slappna av mer och mer fast han ibland spänner till och flyger fram i världens fart tappar balans och ser inte så trevlig ut. Men då han slappnar av och han har fokus på mig och tar min halvhalter så blir han fin. Gör inte så mycket speciella övningar då han inte kan mycket och orkar inte heller för den delen. Men eftersom alla andra lektioner hade markarbete idag så fick vi gå över lite bommar, det gick bra. Han var så duktig, bäst gick det på volten då han börjar fatta mer och mer hur man jobbar på en volt. Han har svårt att ställ och böja, han fattar inte riktigt vad man vill men det kommer. Galoppen var också mycket bättre, han rann inte iväg lika mycket men det är åndå inte bra. Ingen balans eller något han springer i världens fart. Men det blir bättre, så imorgon rider jag Andy igen, sedan vilar han på onsdag och på torsdag rider vi dem nya med ridgym så då lär jag rida han igen och då ska vi hoppa! :D

Bloggpaus..

Jag kommer ta en paus från bloggen ett tag.. Känner att tiden inte räcker till.. Ledsen men, skolan och min fritid går före datorn och bloggen :/ Så vi hörs när jag får tid över.. :( /Sofia

Ridpassen... ;D

Då var man hemme efter en långdag på stallet, kom dit vid 16 med syrran direkt efter vi hämtat upp kissen som varit hos vetrinärn och sen fick vi vänta på susanna som också skulle rida den sista nyhästen som var över, Bella var inte svullen och det var inget problem och rida så även jag fick galoppera idag, hon var faktiskt riktigt fin, älskar hennes trav, så otroligt skön att sitta ned i och man bara njuter, sen så gick vi över lite bommar också och det gick bra det också. Sen fick man sprita stövlar, sadeljord och sånt, och sen byta ridkläder till ett par andra och sen kollade man lite när första ridgruppen red 18:20 min mosters grupp och sen var det min tur igen, fast inte på Bella K utan Rick, en storhäst jag aldrig ridit men en väldigt fin häst det också och gick riktigt bra, nöjd med ridpasset, men det var inte över, hade ju min riktiga vanliga lektion kvar där jag såklart hade Kupido, han var väldigt laddad, trots att han har varit väldigt loj de 2 sista veckorna men nu är energin tillbaka.
Nu är jag jäkligt laddad för nästa tävling som kommer.......

Stallet nästa

Snart blir det stallet och rida lille Andy, sedan blir det stallet hela kvällen! :)). Här kommer lite bilder på lillponnyn!


Veterinären...

Har nyss lämnar min älskade kisse hos, veterinären. Hon har fått ett sår alldels vid öga och hon var svälld där igår och nu har hon klöst bort all päls/skinn och rinner mycket var från såret, stackarn har nu fått lugnade och Yvonne ska ta några prover, ska hämta henne senare idag.

 

Iallafall så var jag ju på skolan strax innan och hade syslöjd sista lektionen och hade volleyboll, gympa alltså första lektionen och körde 5 stycken set och åter igen vinner mitt lag ALLA set!!

Även haft so och tyska men det är inget att skriva om....

Aja nu blir det hem och tänka på Mallis och sen vid 16 åker jag och rider första hästen....


jag inväntar en härlig dag imorgon....

Faktiskt så längtar jag till morgondagen, den ska bli riktigt rolig, men tänkte berätta lite kort om denna dag först. Vaknade vid 10 snaret och åkte upp till stallet till 11 och hade barnridning, kom ett par stycken barn som red, hade Farao och Alfons och det skötte sig elegant och sen åkte man hem, städade mitt rum helt och sen åt man raklett grill och det tog sin tid men riktigt gott är det ju. Sen kom mormor och min moster hit, så det fick också äta lite sen var det solsidan och alla satt fast klistrad vid teven.
Tänk att man en gång i tiden red denna lilla Alfons! ;)
 
Imorgon så blir det en skön skoldag, slappt och som en skoldag ska se ut, sen blir det stallet så fort som möjligt efteråt och först rida Bella K, därefter rida någon jag inte vet än och sen ska man ju rida Kupdio.....

Idag och imorgon

Har inte haft tid att blogga något idag, morgondagen ser iaf ut såhär, först en lektion kl.8.00 (gympa), sedan hem och sedan tillbaka till skolan 13.30 då min andra och sista lektion börjar. Det är liksom sånt slappt schema när man går sista året och läser natur. Efter skolan blir det stallet och rida. Vi får se hur ponnyn sköter sig den här gången!

då var det dax.....

Ska väl lägga mig nu då man har barnridning klockan 12 idag så ska till stallet vid 11 och fixa hästar, så kom och rid säger jag. Sen får man ju se vart dagen leder och kanske skulle ta och plugga lite om man har det humöret. :)
Aja nu blir det musik och lägga sig i sköna sängen och hoppas på en rolig dag när jag vaknar upp igen....
Ville även berätta att det är markarbete på måndag, då jag ska rida 3 stycken hästar, men endst 2 på markarbete, vet ju att jag rider sista lektionen på Kupido och första ridpasset på Bella K,men den andra där emellan blir en överraskning! :D

Hockey...

He inte gjort så mycket idag mer än sett en film på datorn och nu sitter kg och ser på straffarna emellan Timrå mot Luleå och Timrå förlorade.....
Men andra staffen av Timrå var riktigt snygg!!!!


Vi gratulerar..

Idag så måste vi alla säga grattis till våran bloggmedlem som fyller 16år idag. Så ett stort grattis till dig Sofia som fyller år, vi hoppas du får en riktigt toppendag! :))

Träning avklarad!

Färdig med träningspasset för idag. Det blir bara ett för jag glömde bort att jag ska till mina fd konfaledarepch äta kladdkaka med resten av konfirmanderna.. Nu ska jag duscha iaf, hörs senare idag!
/Sofia

Ridpass, dressyr

Red lille Andy idag igen! Han var väldigt spänd idag och pigg så han blev lite svår. Men han kämpade på bra, han blev trött och lite svettigt. Så på måndag rider jag lillponnyn igen! Då hoppas jag han slappnar av lite mer!:)


Turen man har.....

Upp vid halv 8 då mm åkte till stallet med Susanna och Madicken som hade en teori lektion på stallet, sen var det ju Linnea och Felicia också med och gick väl bra men aaa, det kollade på ny hästarnas extriör och sen kollade man lite smått när real red och sen blev man ju också hundvakt och sen fick man turen att rida Bella K, en ny storhäst, väldigt fin 7år tror jag! :)

Nu är det bara att vänta tills hoppträningen börjar......


Tillbringar dagen på.....

 Såklart tillbringar man ju sin studiedag på stallet, ingen sovmorgon får man heller men det skadar inte, får väl sova lite på stallet annars? 
Ska dit då syrran har teori och sen får vi ju se hur det blir, hur länge man stannar och så, hoppas det inte dött där bara för då blir det riktigt tråkigt, men hästarna finns ju alltid.... :D
tänkte fota lite smått och så och sen plugga om man har det humöret och får se vad dagen leder.
Nu ska jag slå på en film och sängen väntar, Tschüs!

Ridpass, drssyr

Idag blev det lilla Andy som jag fick rida. En ny c-ponny valack på 5 år, helt grön. Vi fick välja och eftersom ingen ville ha den lilla ponnyn så erbjöd jag mig, han var väldigt liten men hade spring i benen och han försökte fast han tyckte det var lite jobbigt. Vi red inte så hårt då de inte hade gått så mycket, så vi kände mest på dem och fick liksom känna hur vi tyckte dem var. Ponnyn är frammåt, och lite känslig för skänlarna, i traven fick man göra halvhalter typ hela tiden för att han skulle hålla en god balans i traven, men annars var han fin. Han kunde ju inte så mycket så red mycket fyrkant och red på stora volter då han inte riktigt vet hur han böjer och så än. Men han blev fin när jag kom på hur jag skulle rida och när min sits blev helt korrekt så blev han en mycket fin ponny. Han typ drog med mig frammåt så jag blev lite frammåtlutad, men när min axlar kom tillbaka så blev det bra. Aja, vi testade också att galoppera på dem, och det var full fart. Han orkar inte hålla någon balans utan rann bara iväg, galopperade inte länge heller men han kämpar och fort gick det. Kändes som man låg ner i kurverna och så studdsade man, typ som att rida en b-ponny som bara springer. Aja, andra galoppen blev bättre, men än orkar han inte. Måste tränas men han kan bli fin ridskoleponny, det kan han. Men för det så måste han tränas! :)

Instagram

Följ mig gärna på instagram!


@sofiaeriksssoon
/Sofia

2 dagar kvar

Sweet sixteen på lördag!



/Sofia

Yeah....♥

Moppen startade idag efter 5 min, hade ju sovmorgon till kl 9 och åkte moppe till skolan, hade musik då vi haft i läxa att ta fram en låt som har något "djupare syfte" eller bara är djupare än vad det flesta låter är.
Jag valde "What are words" med Chris Medina och jag var typ den sista som fick säga och den hade ju inte heller blivit tagen som tur va, lyckades bra med det och sen hade vi tyska och har inte så mycket att säga om den, hade läxförhör som vanligt och aaa. Sen var det lunch, pannkakor inget vegetariskt med dom men fick det ändå sen hade vi bild, såg på en kort film 30 min, "Street Art" eller "Anaconda" med Nassim Al Fakir som typ huvudperson i pogrammet men skulle inte säga pogramledare. Iallafall så hade vi också fysik efter det, hade genomgång om generatorer och växel och likström, sen jobbade vi lite självständigt på slutet.....
Åkte sedan moppe hem och den funkade galant...

Dejtar kudden...

Sängen väntar just nu men tänkte blogga lite före, var på stallet hade u-sek möte, om lite olika grejer, tänkte bara säga att stallet firar 20 år den 20 och alla är välkomna, börjar kl 13 mer behöver du inte veta, Aja sen var jag med på syrrans teori och sen har man spelat fifa med kussen och syrran min idag.....
Såg nyss näst sista avsnittet av Dallas, jag vill inte att det ska ta slut och bjuder en bild på den snyggaste skådespelaren, som är jesse metcalfe!<3


Ridpass, teori

Hade teori idag på ridningen, en i gruppen rider islandshästar så hon kom förbi med en islandshäst och visade och så. Imorgon blir det ridning med ridgymnasiet, ska rida någon utav dem nya så vi får se vem det blir! :)

Den fina vita!

Fick rida den fina vita hästen idag! Lill pinglan är ju bara för söt. Fick sätta på henne martingalen för första gången idag för hon skjuter upp huvudet så högt att hon inte ser hindrena. Men när den kom på så blev det mycket bättre! Jätte duktig var hon idag iaf, hoppade bana på typ 60-70cm :D Det vita, 5-åriga stoet är ju bara för duktig!!




/Sofia

Onsdag och det är elevensval idag, yeah!!

Hade matte genomgång på morgonen och på slutet jobbade vi lite smått, hade ju bara 40 min och sen hade vi engelska, nationella prov, hörförståelse, sen gympa med Betty, spelade Vollyboll idag igen och samma lag, vann alla tre set och överlägset. Sen så var det lunch, soppa någon vegetarisk och mjuka mackor till, sen HK där hade vi teori, såg någon film som en bloggare gjort om vad som händer när man inte betalar räkningarna, sen idh.
Bandy som vanligt riktigt kul, vann där också och det är verkligen lite fult spel också, bara för man använder kroppen så slår dom en med klubban!?
Aja det var allt för idag, möte på stallet sedan och vill även att ni ska följa mig på instagram, akmatilda


Today

Studiedag idag, därför jag varit så duktig på att blogga! (Y)
Haha, närå men min enda lektion idag blev inställd pga studiedag, så imorgon är det skola igen för mig, en lektion! :) Sedan stallet på kvällen, möte kl.18.00 och sedan teori 20.00, på torsdag då blir det ridning. Men det är ju faktiskt nyttigt med teori också, så hippas vi gör något kul/intressant. :))

Rubrik, kan det vara så svårt att komma på?

Skola som vanligt, lite olika lektioner och avslutade dagen med ett prov på svenskan, det räckte inte med att vi skulle vara klara med krönikan inna lektionen inte, min krönika renskrev jag på so och blev lite justeringar från 459 ord till 548 och är riktigt nöjd med den och hoppas Marlene blir det också. :)
Får se om det blir någon hockey ikväll, fick biljetter av skolan,
hör av dig på sms om du vill gå med mig, jag bjuder, haha! D
Så sjukt sugen på glass.....


Hårdträning idag!

Lätt dag idag på skolan. Vi hade bara svenska, mentorstid och idrott! Fett chill dag men dessto hårdare. träningsdag! På idrotten sprang vi coopers (2km), nu har jag precis tränat färdigt på träningsverkstan. Där körde jag lite över 1 mil på crosstrainern och många mag/rygg/rump och benövningar. Sen ikväll är det slalomträning som gäller! GO HARD OR GO HOME!




/Sofia

@ school

Sitter i kaffeterian med Hanna. Eget arbete på svenskan så vi tog oss friheten att sluta lite tidigare. Nu ska vi bara vänta typ 1-1,5 h tills nästa lektion börjar..
/Sofia

K R Ö N I K A

Då var min krönika äntligen klar, riktigt nöjd med den, har verkligen skrivit ner mina åsikter och känslor fast dock kommer den inte intressera någon i klassen då jag valde Ridsport som ämne och vem vet jag kanske lägger upp den här på bloggen om ett tag, har den bara på papper ännu och 459 ord, men det ska fixas på datan men nu kan jag lägga mig i sängen med ett leende på läpparna......

En helt vanlig måndag?

Mentorsamling på morgonen och sen idrott inne i gympasalen, vollyboll var det på schemat och delades in i två lag, jag, jossan, gibbe, viktor, villiam, niklas, fredrik, kevin och simon var ett lag och körde 3 set och vi vann 2, faktiskt nästan alla tre, förlorade då med 23-25 och de andra set vi spelade vann vi överlägset. 
Men aja samma lag på onsdag och fortsätter med samma taktik, vinna och sen hade vi so och fick ju såklart ett nytt till stensil av curt, iallafall alla vi som var klar med det förra och sen hade man tyska och lyckades övertala henne att få spela spel denna lektion och det gick också, lite chockad eller vad jag ska säga, men såklart fick vi läxa men det var ingen nyhet.....
Sen var det lunch, potatisbullar, är ju någon vegeteriansk vecka nu och det är väl bra det med för hälsan, sen hade vi slöjd, alltid lika slappt och härligt att avsluta en måndag med, sen bar det av till stallet vid 16 tiden och var där kollade lite när det red och så hade man teori klockan 20, handlade om utrustning anpassning till olika grejer, använde Groggen som hjälp häst eller vad man ska säga, nu blir det att käka middag, bättre sent än aldrig och sen blir det att avsluta min krönika som ska in imorgon innan lektionen....

6 dagar kvaaaar!

Den 6/10 1996 föddes en alldeles speciell person på Sollefteå sjukhus. På lördag är det hennes 16:e födelsedag. Den som kan gissa vem det handlar om får äran att vara smart! Men nää... Orkar inte vänta på er! Det är ju JAAAG som fyller sweet sixteen :D Ahmaaagaad!! längtaas....

/Sofia

RSS 2.0