Avalon🐴

Igår blev det en uteritt för Avalon, han var pigg och glad. Alltid lika härligt att få komma ut men idag fick det bli lite dressyrtrim på kvällskvisten med fokus på bakdelsvändning. Väldigt lugnt i stallet och knutarna fick hela ridhuset för sig själva, så himla skönt. Det är så bra för då kan man göra en övning tillsammans så blir man inte i vägen för varandra. Imorgon får Avalon en välförtjänt vilodag och det blir väl lite densamma för mig bortsett den att jag ska försöka plugga någon timma. Har inte riktigt något inplanerat så vi får se var dagen tar oss.


Helg!


Torsdagen avslutas med en promenad...

Stall på eftermiddagen och började med att bara kolla en stund på hoppräningen innan jag gjorde iordning Avalon. Tänkte rida ut i skogen men det hade blivit lite mörk och skulle varit svart när man kom tillbaka så bestämde mig för att trimma lite på plan istället. Började ridpasset med lite halter som vanligt och sedan när jag trava fram la jag in lite övergångar för att känna att han lyssna på mig. Red öppna och han kändes faktiskt väldigt fin och blev mjuk, toppen. Sedan hann jag kolla en stund till på nästa hoppgrupp innan det var syrrans tur att hoppträna. Så idag var det jag som fick agera filmare och det gick väldigt fort då det bara var tre där i gruppen så dem blev väl klar nästan en kvart tidigare än vanligt. Nu sitter man hemma och begav mig ut på en kvällspromenad med pappa direkt efter jag kom från stallet. Någon timma senare är jag nu redo för att sova, ny dag imorgon med skola och stall.

Opsi...

Kom hem sent igår från stallet och hoppade direkt in i duschen, efter det fixade man något att äta sedan satt jag vid tv vid halv tolv på kvällen. Satt och skrev ett inlägg om onsdagen och hoppades på att hinna göra klart det innan klockan slagit tolv, vilket jag gjorde. Insåg senare att jag skrev ett aldrig något om hoppträningen vilket jag skrivit om i rubriken och även lagt in en bild. Se hur det kan gå, det vore ju logiskt at skriva om det som faktiskt står i rubriken men jag glömde. Till saken nudå, precis innan hoppträningen blev det fika pga. att en åkte av förra onsdagen. Fika precis efter man har haft en lättare fysträning och sedan ska upp på hästryggen, kanske inte det multimata.
Red fram självständigt i början av hoppträningen och jag kände av lite hur Avalon kändes just där och då med lite övergångar och Avalon verkade taggad, benen fulla med spring. När vi började hoppa fram, galopperade vi på en mindre fyrkant där vi skulle rida över en upphöjd bom (sockerbitshinder) som att den låg på en volt, alltså på böjt spår. Sedan hoppade vi serpentinbågar vilket gick bra, jag hade kanske för kort galopp men det är lite av ryttarens fel. Väldigt halt på spåret nära kortsidorna, lite obehagligt att hoppa när man plötsligt känner att det släpper efter man har landat. Som jag sa var Avalon väldigt framåt och det är inte bra med alldeles för mycket fart och farligt blir det om underlaget släpper i svängerna. Avslutade med att hoppa en linje med fyra hinder där det var ett galoppsprång in, två i mitten och ett språng ut. Han hoppade bra igenom det första gången, sedan tappar han bjudning in mot första hindret vilket gör att galoppen blir kortare och vi tappar galoppen men vi kommer sedan igång med galoppen igen i mitten vilket gör att sprången ut blir super. Dagens övning kanske blev lite långtråkig men den var ändå nyttig för oss båda två. Det gäller lixom att vi bibehåller samma galopp och tempo genom hela kombinationen eller linjen.

Föreläsning 10-12

Skola idag och med sagt så hade jag en föreläsning plus en lektion vilket gör av skoldagarna på skolan blir kort. Det är precis så man vill ha det men i egentligen är det bättre att ha fler föreläsningar då boken är på engelska för jag förstår mer på genomgångarna, haha. Det kanske snarare är så att jag förstår bättre det jag läser när vi har gått igenom det men men. Till lunch idag blev det pannkaka, har för mig att det var pannkaksdagen för bara några dagar sedan men då blev det inga. Det var iallafall fina och framförallt mycket goda.


Alla rätt, ett fyspass, en hoppträning✔️

Duggan godkänd och alla rätt, hurra för det. Efter man varit duktig och pluggat lite mer efter provet så har jag även varit en sväng hos mormor och morfar och sedan blev det stall på eftermiddag såklart. Ingen ridning i träningsgruppen dock utan idag var det fyspass för oss, inte det roligaste precis. Det gör jag lika bra hemma eller på ett gym för jag menar varför köpa gymkort om man ändå ska träna fys på ridlektionen. Det var inte riktigt vad man hade önskat eller trott man skulle göra på en ridlektion, hade hellre tagit ett program som jag kunna gjort antingen hemma eller i en träningslokal. Rider gör jag för att lära mig mer om hästar och sen utöver det så tränar man annat, en del iallafall men det jag säger är att jag föredrar att rida på stallet och fysträna någon annanstans. Helst skulle jag väl träna själv men efter att ha gått på några pass på etic så kan jag även göra det. Nu blev det lite uppehåll på det i sommar då det blev mycket jobb men istället begav man sig ut på en runda. Har ju sagt åt mig att minst en gång ska jag ha sprungit till stallet innan snön är här och så sent som snön brukar komma så har jag väl lång tid på mig men man vill ju inte att det ska bli för kallt innan heller. Får nog ta tag i det där om det ska ske iår, om jag bara lyckas få med mig någon annars blir det en löprunda själv men det funkar ju i och för sig det också. Imorgon blir det skola,inte så pepp för det men jag kanske blir?

 

Dugga - Godkänd?

Duggan är gjord och för att ha två timmar på sig så känns det som att den gick bra men det återstår väl bara och se. Utgår jag från att jag har alla rätt så måste jag säga att den var lite väl för enkel och då är det bara hålla tummarna att tentan i slutet av kursen blir lika lätt men det tvekar jag på.

Tisdag, dagen innan duggan..

Plugg och stall kan beskriva dagen rätt bra. Har fått lite fler uppgifter gjorda och ska väl även göra några till så småningom. Det blev pluggpaus och stall bra precis så att vi hann mocka och göra klart alla stallsysslor innan vi tog in hästarna. Linn dök upp i stallet och hängde med på en ridtur. Den ena hästen var piggare än den andra men det måste dem ju få vara också plus att det är mycket skojigare att vara fler säg. Avalon verkade glad över att få komma ut och imorgon blir det lite hoppning!

sista veckan i september

Kameran fick stanna hemma idag då det regna när man skulle åka till stallet men väl där så klarade man sig från regn. Den får kanske följa med något senare i veckan när och om det kanske blir lite härligare väder. Det fick bli ett ridpass inne i manegen för att syrran inte ville stå ute och frysa och fick dessutom vara alldeles ensam i ridhuset, det kan man kalla lyx. Madicken fick agera lite instukrör och vara på mig lite, han fick flytta undan bakdelen lite på volten och tog även fram några bommar som vi kunde ta på stora mitt volten. Han kändes väldigt fin och pigg mot slutet, det är precis så hästarna ska vara i början av ridpasset. När jag travade av honom fick man mer tänka lite halvhalter men det är bra att han gillar att springa. Har inte kollat på vädret men jag hoppas det blir bra så vi kan rida ut i skogen utan att behöva gå i massa pölar. Håller tummarna för att regnet håller sig borta.
 
Nu sitter man lite fram och tillbaka med skolboken, har gjort ett par uppgifter men måste göra ett par till innan jag lägger ifrån mig den. Det svåraste i uppgifterna är inte att få ut svaret utan det måste nästan jag säga är vad dem frågar efter. Hade jag kunna haft uppgifterna på svenska så hade det varit betydligt lättare men jag har lyckats förr och hoppas att jag förstår dem även i denna kurs.

barbackatur på Avalon!

Allt är klart för dagen. Jag har läst klart allt till den kommande duggan som jag har på onsdag bara sätta sig med lite fler uppgifter imorgon så att man har gjort allt för att vara redo. Skönt att kunna göra den hema iallafall och hoppas den går lika bra som det gjort förut på duggorna. Stall på eftermiddag efter att fälttävlan har tagit slut och det blev bara en lugnare ridtur idag och det fick även bli barbacka. Ibland så är det rätt mysigt att bara rida ut barbacka, komma ifrån den normala vardagen. Sedan får man väl passa på att rida lite barbacka när man har en sådan snäll häst.

Två pass idag☑️

Sovmorgon en lördag och ännu har det inte blivit något plugg men får väl ta tag i det innan jag lägger mig ikväll. Idag hade även syrran en häst att rida och vi trimmade lite inne. Red som ett y, red upp på medellinjen och flyttade skänkelvikning ut mot spåret och det gick väl bra. Hästen får inte ha så bråttom när vi ska flytta men med någon halvhalt så flyttade han lugnt och fint. Imorgon får man se vad vi hittar på, ingen Boye då heller. Jag funderar på att kanske ta fram några bommar och göra någon lite övning av det om man är ensam i ridhuset. Efter stallet blev det mer träning, ett fyspass och det tog kan jag säga men känslan efteråt är ändå bäst. Funderar om man kanske ska ta en löptur i stallet någon dag den kommande vecka, sa faktiskt till mig själv att jag skulle ha sprungit minst en gång till stallet innan det blir snö. Tänkte att jag kanske skulle ta och göra det också inte för att snön snart är här för vem vet, den kanske inte ens kommer, haha!

En bättre fredag!

Idag blev det lite räkfrossa för oss tjejer i familjen, vilket var gudomligt gott. Vi skar upp sallad, gjorde rhode island sås och skalade räkor, gjorde sedan vår egen räkcocktail. Alltid lika gott alltså och till detta ett kallt glas trocadero, kan det bli bättre?

Efter skolan är det raka vägen till stallet..

Skola i drygt två timmar och det var inte bara genomgång utan lite uppgifter på det också. Super och sen åkte vi hem en snabbis, åt en macka för att få i mig något innan jag åkte upp till stallet.Det blev ingen uteritt igår då det regna så igår fick han vila också tog vi en ridtur idag istället. Avalon kändes pigg men samtidigt väldigt mjuk och fin, det var som att jag hade kunna rida i flera timmar för så bra kändes han. Man vill lixom inte sluta rida, kanske en dag man egentligen skulle valt att trimma men har ville ut i skogen också vet jag att det är fälttävlan hela helgen så lika bra att rida i skogen medan man kan, vill ju inte vara i vägen precis. Imorgon blir lite trim för vår del. 


Två hoppträningar - onsdag

Att man nästan vänder på dygnet måste det bli ändring på, det fungerar inte riktigt dagarna man väl ska upp tidigt. Just nu somnar man sent kliver upp sent, förskjuter sömnen rättare sagt men jag är en nattmännsika eller kvällsmänniska och inte direkt någon morgonmänniska. Jag somnar aldrig direkt när jag går och lägger mig utan ligger vaken och oavsett vad jag gör blir det inte något bättre resultat. Får väl försöka ta och läsa lite i skolboken så kanske man somnar.

Jag hade två hoppträningar inplanerad igår och ingen Boye så vi bestämde oss för att åka lite senare till stallet eftersom vi skulle bli kvar där hela kvällen. Först var det hoppning med träningsgruppen, där jag red Kupido. Oj vilken chock säg. Red fram självständigt och vet inte riktgt vad jag höll på med den lektionen, det var som att jag var i en helt annan värld gentemot alla andra i gruppen. Försökte få Kupido rund och fick inte riktigt Kupido där jag ville ha honom i början och det ledde till att hans ben var lite överallt. Han lyssnade på mina hjälper, nästan lite för bra om det ens är möjligt men däremot blev det ett flertal byten i galoppen, ibland korsgalopp mellan hindren och ja det flöt lixom inte på. Hade ingen bra känsla om man kollar på helheten, blir förbannad på mig själv för att jag borde rida bättre men alla dagar kan inte vara mina precis som hästarnas. Kupido hoppar bra, gör det han blir tillsagd och är en klippa helt enkelt. Han kändes fin och avslappnad på slutet och då var benen på sin plats men ridpasset var inte på topp. Vi kommer väl tillbaka, känns som en evighet mellan gångerna man sitter på hans rygg men förstår ju att det ultimata är väl inte att rida en häst en gång i veckan och tror att allt ska sitta. Vi tar nya tag nästa onsdag och hoppas det blir ett bättre ridpass.Nästa hoppträning för denna onsdag var det Avalon som skulle ridas och den gick bra. Han var duktig och det kändes som att han tyckte det var roligt och det är verkligen a och o. Han fick ett par riktigt bra språng och sen finns det saker att förbättra men det är väl därför man tränar. Träningen kändes passande och det här var precis vad Avalon ville vara med på. Idag vad ju tanken att vi skulle rida ut men eftersom de regnat hela eftermiddagen så fick A vila också får vi rida ute imorgon istället.


Hemma!

Hade förelsäning nu på förmiddagen klockan 10-12 och nu har man kommit hem, hunnit käkat lunch och är väl så redo jag kan bli för att sätta mig med lite uppgifter. Det tråkiga måste ju även de göras och sedan på eftermiddagen rullar bilen mot stallet. Hoppas vädret håller i sig så man antingen kan rida ut i skogen eller på plan, Avalon gillar naturen och lika bra att passa på medan det är härligt väder.

Firande och stall...

Förmiddagen spenderades hos morfar som fyller år idag och kom väl hem någon gång efter fyra tiden. Då var det bara att byta om för att sedan dra iväg till stallet. Karin hade fixat alla stallsysslor så det var bara ridningen kvar så att säga. Jag och syrran red ut i samtliga gångarter och han var pigg men det är bra, hoppas han har samma energi imorgon då det blir lite markarbete/hoppning för hans del. Innan stallet ska man väl även försöka plugga lite då det inte blivit något av det idag.

Vecka 38

Några sidor framåt i skolboken och sen fick de vara nog. Det blev lite tacos till lunch, rester som var över sedan igår. Åkte till stallet någon timma tidigare än vad vi brukar bara för att vi inte hade någon skola samt för att vi såg att det skulle regna på eftermiddagen. Hämtade in hästarna efter att vi mockat och planen var ju att vi skulle rida ut men när hästarna var iordning gjorde kom regnet. Istället trimmade vi Avalon och Boye inne i lilla ridhuset och A hade bra bjudning. Han var faktiskt  mer åt det piggare hållet och kul att få en sån känsla inne då han föredrar att bli riden ute. Började ridpasset med lite start och stopp för att få försöka få honom ltie kvick och sedan fick han trava fram på lite längre tyglar innan jag började kräva något mer av honom. Red på en åttvolt ungefär fast med hörn, alltså en rektangel eller två kvadrater så att jag kunde böja och flytta honom lite i hörnen. Avbrott på mitten och detta gjorde vi i alla gångarter innan vi trava av sedan avslutade vi ridpasset med att skritta av dem i skogen. Nu mot kvällen har det blivit lite fler sidor läst men det är några fler kapitel som ska läsas innan nästa föreläsning som är på torsdag, så det gäller att hänga med.

 

Klubbtävling för Kupido & dressyrtrim för Avalon

Fick vara lite ledig igår, inget stall och inget plugg för den delen heller, plugget var verkligen skönt att kunna ta en dag ledigt ifrån. Farmor och farfar var hit en sväng på förmiddagen och på eftermiddagen var vi hos mormor och morfar. Morfar fyller år om några dagar, på tisdag för att vara exakt så släkten var där och fira honom, åt middag och så. 
 
Idag var det första klubbhoppningen sedan hästarna kom tillbaka från betet. Väldigt få tävlande så dagen gick rätt fort och man var väl hemma runt halv tre. Började med att vara funktionär de första två klasserna, kollade lite och ändå kändes det som en evig väntan på att det skulle bli 90cm. Kupido fick röra sig lite ute efter hans första runda, red inte fram honom så länge eftersom han redan varit inne en gång innan. Rev första hindret och resten av banan hade han bättre koll på hovorna. Det blev lite av och på vissa delar av rundan men det är bara att ta med sig och göra om göra rätt. 
Hämta tillbaka andan medan man gjorde lite stallsysslor för att sedan rida den gula. Red ute i paddocken då jag hade vädret med mig, lite tråkigt att inte klubbtävlingen var ute men men det är som det är. Skrittade fram honom med lite tankesätt kring start och stopp och i traven börja jag lägga in volter utåt på kortsidorna och inåt på långsidorna. När vi var varma i kroppen så blev det lite skänkelvikning på ena sidan och galopparbete på den andra.
Till middag idag blev det tacos, gott och nu sitter man och överväger om man ska ta fram statistikboken och läsa på lite till duggan men det är ju inte så värst kul det.....

Markarbete och mat...

Somnade inte förrän efter klockan halv sju någon gång och vaknade lite innan ett. Hann dammsuga och städade lite innan det blev stall för oss knutar. Stallsysslorna först och sedan blev det lite markarbete för hästarna. Avalon verkade super nöjd med att få ha lite bommar och några upphöjda bommar. Red fram först i alla gångarter och när vi var varma började vi med att ha bommar på marken på varje serpentinbåge. Red först på en volt över två av bommarna och sedan började vi rida serpentinbågar och avslutade med att höja upp bommarna på sockerbitarna.
När vi kom hem blev det käk, grillat och sedan lite tv efter det.

Onsdag och torsdag har susat förbi...

Tiden har bara rullat iväg att jag inte riktigt hunnit uppdatera den här veckan men så kan det bli ibland. Ska försöka minnas tillbaka så får man se hur huvudet är med efter en heldag med plugg.


Onsdag
Satt med inlämningsuppgiften ett bra tag och blev sittandes fram till att vi åkte till stallet. Red ut en tur barbacka på Avalon som en uppvärmning inför nästa häst. Nää men Avalon förtjänade att bara få mysa ute i skogen, det behövs det med. Nästa häst var Kupido och det var markarbete för oss, red fram självständigt och i början var han väldigt seg. K var ganska trög startad om man säger så men när han kommit igång i kroppen så blev han väldigt fin.

Torsdag
Plugg näst intill hela långa dagen, blev en paus när vi stack till stallet. Skrittade fram ute i skogen och gick sedan in och trimma i ridhuset. Avalon hade föredragit att fortsatt vara ute idag, han ville inte riktigt vara med i början men vi körde på, red lite öppna och lite tempoväxlingar.


Nu är den inne👏


Dagen och gårdagen i ett och samma...

Kom upp från duschen för nästan två timmar sedan efter att ha varit på stallet och trimmat Avalon. När jag värme upp la vi in mycket övergångar för att han skulle tänka framåt och lite volter emellanåt. När vi kändes oss varma påbörja vi en övning, red fyra serpentinbågar från ena sidan till den andra och red öppna på långsidan. Rullade på med den övningen ett tag då det blev varannat höger och vänstervarv efter serpentinerna. När det kom till galoppen tänkte vi bara framåt. Efter de fått pausat så fick han jobba lite på en volt och ett mindre fyrkantspår och vi galoppera över en bom som endå var framtagen. På fredag blir det eventuellt lite markarbete för både Avalon och Boye.
 
Det har inte bara varit stall utan tidigare idag så har vi varit på skolan, hade föreläsning 10-12 ungefär och sedan tog vi lunch. Fortsatte att jobba med inlämningsuppgiften fram tills det kom en hel klass med civilingenjörer så vi gjorde klart diagrammen och spara ner dem, åkte sedan hem för att fortsätte en stund innan det blev stall för oss.
 
Igår var det enda som är värt att nämna, stall för knutarna och vi åkte dit fixade stallsysslorna innan vi red ut. Hästarna var väl inte lika pigga som i söndags men motorn fanns iallafall hos Avalon, krut finns det gott om det gäller bara att använda den på rätt sätt också var han lite lätt i baken. 

Tre pigga hästar på en och samma gång!

Det här vädret alltså, från sol till regn och regn till sol. Vi åkte till stallet på eftermiddagen när det var sol men den var inte framme länge däremot klarade vi oss från regn iallafall så man får vara glad för det. Kom till stallet strax innan fem och Karin hade kommit tidigare så stallsysslorna var klara och hästen redan borstad. Vi hade bestämt oss innan att vi skulle rida ut och två blev tre. 
 
Vi red ut tillsammans, jag, Madicken och Jonna. En uteritt i alla gångarter och på en väldigt speedad Avalon men alla verkade vara pigga eller om de taggade upp varandra. Det var bokstavligen full fart i bena från början till slut på Avalon och han kunde nästan bara galoppera under denna ridtur. Glädjeskutt lite här och där men vi höll oss därbak och varierade tempot lite emellan åt men man vill ju inte hamna för långt efter säger Avalon som gärna hade sprungit om dem vissa gånger. 
 
Nu har dem sprungit av sig bra iallafall och imorgon blir det en uteritt och sedan lite trim på plan men det beror på hur vädret visar sig vara imorgon. Tanken är att åka till stallet på förmiddagen och sedan ta tag i inlämningsuppgiften för att komma igång med den som ska in på fredag.
 

lördagstrim i ridhuset...

Vad har hänt denna lördag, det har inte blivit något plugg idag men än är dagen inte över så måste läsa ett par sidor åtminstone. Det har blivit lite städning på förmiddagen, stall på eftermiddagen där vi trimmade hästarna inne i ridhuset idag. Vädret har inte varit på topp och hästarna har bara gått ute sedan de kom tillbaka från sommarbetet så idag passade vi på att trimma lite inne. Aldrig fel med omväxling och Avalon kändes ändå piggare än vad han vanligtvis är inne, kanske beror det på att han fick vila igår. Det är iallafall positivt med lite energi på hästarna, det är aldrig fel. Värmde upp Avalon i alla gångarter innan jag började rida skänkelvikning på hörnlinjerna och en volt efter man kommit ut på spåret igen. Rullade på så i båda varven och han lyssnade bra, fick jobba lite mer med att försöka få honom lite mer ställd i volterna, svårast är det i galoppen. Vi får se vad det blir för väder imorgon, det blir nog ridning utefter vädret men vi hoppas på lite sol.

Lite av varje..

Till frukost blev det ett glas drickyoghurt men låg kvar i sängen ett bra tag efter det. När jag väl klev upp så klädde jag på mig också blev det dax att käka lunch. Åkte till thaien och åt där, friterade kycklingarna var det som var godast. Åkte hem och det blev lite läsning i statistikboken. Ner till mormor och morfar en stund som blev ett längre tag, hem igen och lite mer läsning. Nu blir det lite tv innan det är dags att lägga sig.

En glad Avalon på dagens ridtur!

Det blev en uteritt idag med och vi tänkte rida i lite backar men det finns inte så många bra backar att rida i. Vi red på det som fanns och Avalon var duktig, han har gärna lite för bråttom när vi rider nerför backarna men med några halvhalter så gick vi sakta neråt, en hov i taget. Uppförsbackar är inget problem och det är väl inte nerför heller men man måste påminna honom att ta det lite lugnt. En ridtur i alla gångarter och han var riktigt glad, vilket märktes i galoppen där han bjöd på lite bakutsparkar. Det är härligt att han tycker det är kul och man känner att han gillar att ridas i skogen så vi passar på när vi ändå har vädret med oss. Blev sittandes vid hoppträningen ett bra tag innan vi åkte hem.

Första övningsuppgifterna klara👍

Det gick snabbare än jag trodde, vi kom till skolan och var väl lite fundersam hur denna laboration skulle sluta. Följde instruktionerna och gjorde uppgifter fram till kapitel 4 och än så länge var det inga riktigt klurigheter. Hann även påbörja med att koda om inför inlämningsuppgiften. Klar för idag och skönt att vara hemma en stund innan man sticker till stallet.

En längre dag på stallet..

Ledig från skolan alltså ingen föreläsning för min del idag men har ändå varit duktig och läst klart första kapitlet i statistikboken. Det känns som den här boken kommer att ta en evighet att läsa och det finns två anledningar till varför. 1. Boken är på engelska. 2. Det är över 800 sidor i den här "tunna" boken. Bra att man var ledig för att jag fick annat inplanerat, en skoning. Det blev en lite längre dag på stallet än vanligt om man bortser från när man har jour, haha. Någon gång efter ett tiden så åkte vi upp till stallet då Avalon skulle få nya dojor. Hämtade in honom från hagen och han skoddes, var mycket duktig trots att han hade lite spring i benen säg. Efter att han var nyskodd fick han stå i boxen och äta lite medan vi hämtade in Boye samt bytte om innan vi skulle bege oss ut på en lugnare skogstur. Han var oöm i fötterna och skogsturen gick bra, tummen upp!

Efter vi ridit blev det tid över för lite plugg, vi försökte och det gick bra till en början men vi kom inte många uppgifter tills jag insåg att jag inte förstod vad frågan var. Man ska jämföra med facit och inser att det finns bara facit på alla ojämna uppgifter. Tänk att det finns dem som gör en bok med uppgifter men det gör bara facit på hälften av dem alla, hur skall jag kunna veta att jag har gjort rätt då. Efter jag insett detta kommer jag nog bara göra varannan uppgift framöver för att sedan kunna kolla att jag faktiskt gjort rätt. Första tanken var ju att det måste bero på något tryckfel men alltså alla uppgifter med ett jämt tal finns inte, s ä m s t!

Klockan började närma sig tio i sex när jag och syrran drog oss ner mot stallet för att göra iorning häst nummer två att rida. Det blev lite markarbete för oss idag och ingen var gladare än mig då jag fick skutta lite på fuxen. Alltid lika glad att sitta på hans rygg men ridpasset började mindre bra, fick jobba mycket med att få honom mjuk och liksidig och hade en bra känsla på slutet. Det blev en liten bana av detsom stod framme och den gjorde han bra den här stjärnan. Hörde om det var okej att skriva upp sig på klubbtävlingen och vi har nu anmält oss på klubbisen som är redan nästa vecka. Kom hem och det blev först en dusch och sen middag efter det. Nu är jag redo att hoppa i säng, fyra timmars laboration.
 

Det är något med utsidan av en häst som är bra för insidan av en människa.🐴

Idag när jag kom till stallet var det mesta redan gjort, ja nästintill allt var klart hos Avalon. Karin hade gjort allt och lite till så nog har man det lyxigt ibland. Avalon stod sadlad och var redo för att springa av sig lite energi. Idag var vi inte ensamma ut på tur utan hade sällskap av syrran och Boye, Avalon var på tårna i skogen men när vi skulle avsluta med att trimma lite mer i paddocken var det inte samma motor på honom. Det är klart det är roligare att springa i skogen, han är nog lite sugen på att hoppa också för jag tror han saknar det. Vi jobbade på med lite volter och övergångar på ridplan och lite segare här som sagt men det är klart man försöker komma undan arbetet. Vem vill jobba gratis, inte Avalon och inte jag heller för den delen. Imorgon blir det nog en uteritt för den söta gulingen och sedan ett ridpass med fuxen mot kvällen.

De närmaste 24 timmarna...

Kan väl börja med att säga att få bädda rent sådär på kvällskvisten hade jag gärna sluppit. Måste man så måste man, tur Mallis ställde upp och hjälpte till med lakanet. 


Skolan har dragit igång men har fortfarande bara haft en föreläsning, vad jag enligt schema såg var det lektion 8-12 men vi kom hem tidigare än så. Nu blir det statistik ett bra tag framöver och än så länge verkar det inte vara någon kurs som intresserar mig så det kommer bli jobbigt med alla dessa inlämningsuppgifter, dugga och tenta. Det är bara att kötta på och göra det bästa jag kan!

Mat stall och mer mat...

Gårdagens middag blev tacos och det blev även lite rester över så det fick bli min lunch idag, tacos är alltid gott. Det är imorgon som skolan drar igång igen och man börjar med en fyra timmars lång lektion. Inte det roligaste men man får se till att hålla hjärnan vaken från början till slut så man hänger med redan från start precis som alltid.
Avalon fick vila igår och det kändes för det var mycket energi i honom idag när vi red ute i skogen. Vi var ensamma i skogen så vi jobbade med lite lösgörande arbete mellan träden och i skritten la vi in många halter. Tog lite galopp på sandstigen och det var en snäll Avalon ute i skogen, inga konstigheter. Ett bra ridpass eller en bra uteritt!

En uteritt i alla gångarter på en pigg Avalon

På förmiddagen var vi ner till mormor och morfar i ett par timmar innan de skulle iväg, den vistelsen blev lite längre än tänkt så direkt när vi kom hem därifrån blev det raka vägen upp till stallet. Tävlingen hade redan tagit slut så det var väldigt lugnt på stallet men vi gjorde klart stallsysslorna innan vi red ut. Det blev en uteritt i alla gångarter och Avalon hade verkligen super kul. Han var pigg och glad under ridturen och  imorgon får han en välförtjänt vilodag. Ladda om för en ny vecka säg och jag är faktiskt ledig på måndag, börjar skolan på tisdag. Det känns tråkigt men får hoppas på att det är en intressant kurs och det gäller att hänga med redan från start.

Fina fuxen!❤

Så himla sugen på att få börja hoppa den här killen efter sommar uppehållet vi haft. 
Tänk när vi är tillbaka på banan igen, tror både han och jag längtar.


Välkommen september månad

Det är redan september och hade gärna dragit ut augusti månad till en eller kanske två veckor till. Snart börjar skolan med en ny kurs och jag personligen är inte taggad alls. Det är egentligen ingen ovanligt då jag hittills inte tyckt det varit så intressant men vi får se, jag kör på en så länge och sedan får man se var det bli av mig. Hoppas på en bra lärare som har givande föreläsningar, just nu håller jag både tummar och tår för det med tanke på att kurslitteraturen är på engelska. Det blev stall på förmiddagen och det var lugnt i stallet, efter att stallsysslorna var klara så red vi ut en sväng och tänkte avsluta lite i paddocken men det var inte särskilt bra underlag så det blev inte så mycket ridit där. När man kom hem fick vi ta tag i en uppgift som var klar men har inte tagit tid till att skicka in den då vi inte hade någon deadline, dumt jag vet. Nu är den inskickad och det känns ju bra, bara tentan som är kvar nudå men det får man inte besked om förrän kring den tjugonde.
 

RSS 2.0