Tillbaka i Sverige och hemma igen!

Kom hem någon gång strax innan ett inatt och klockan var väl lite efter två innan man somna. Vaknade vid halv elva tiden idag och har väl packat upp det jag köpt från Ullared. Packat ur väskan och sen på eftermiddagen åkte jag och syrran till stallet. Det är klart man vill tillbaka på hästryggen efter att ha varit borta i några dagar samt att det inte blev något ridpass med Kupido den här veckan. Tur jag har Avalon som vill vara med mig och jag med honom, idag blev det en uteritt i regnet. Vi red ut trots att det regnade lite men det var inte så värst mycket utan det gick bra. Avalon var snäll och Boye med, båda hästarna var lite piggare än vanligt. A blev lite piggare i traven och ville hellre galoppera tror jag men efter någon halvhalt så travade vi på som vanligt. Det var inte så blött ute i skogen heller, geggigt på något ställe men man får ju anpassa gångart lite efter hur underlaget är. 

I Norge🇳🇴

Gårdagens slutdestination var Fredrikstad i Norge där vi skulle bo på hotell vilket vi även gjorde. När vi kommit in på rummet var väl klockan kvart över tio och vi kollade lite tv innan det blev en dusch för mig. Sedan blev det lite film innan jag la mig men somnade inte förrän två tiden någon gång.

Vaknade drygt en timma innan min klockan skulle ringa då jag låg med mobilen i handen och höll mig sysselsatt. Sedan var det dags för frukost och utcheckningen och åka vidare mot Gamlebyn. Nu sitter jag i bilen påväg hem mot Sverige igen. Hela resan tar ungefär 9h och nu har vi drygt 8h bilfärd innan vi är hemma men det är kanske 1-1,5h kvar tills vi är i Sverige igen.


Fortsättning på vår roadtrip...

I måndagskväll så kom vi fram till hotellet i Göteborg ungefär vid halv elva på kvällen. Lite synd man inte var här under EM men man har ju inte sån tur jämt. Vi checka in och gick och la oss nästan på direkten men klockan hade ändå slagit tolv innan man somnat.

Man vaknar upp på tisdagmorgon, börjar med att käka frukost innan vi sätter oss i bilen mot nästa stopp. Åkte till Ullared och var där i några timmar, inte så hemskt mycket folk egentligen för att vara Ullared men endå mycket. Ni som varit där förstår vad jag menar. Det fanns dåligt med storlekar men lite grejer har jag fått med mig hem, hoppas bara att inget är sånt där onödigt köp. Vi provade att äta på Ullareds restaurang och där blev det schnitzel, det stället påminde IKEA. Avslutar Med att säga att hela marken börja Ullared skaka, det höll på att bygga ut Ullared genom att spränga och det var mycket byggarbeten även därinne. Stort är det men större ska det bli. När vi var klar med Ullared så rullade vi mot nästa destination...


Roadtrip Eskilstuna-Stockholm-Göteborg

Från Strängnäs till Eskilstuna. Vi var väl där i någon timme, kolla området lite och började prata om vi endå inte skulle höra om båda hästarna stod kvar ock åka och träffa dem. Min önskan gick i uppfyllelse och vi åkte mot västerhaninge.
Skriver lite mer om själva besöket på Blåkulla imorgon, det var iallafall väldigt roligt att få se och klappa om finaste Maestro.
Matstopp i Marieberg innan vi fortsatte mot vår nästa stopp där vi kommer att sova. Hämta ny kraft för den kommande morgondagen. Vi är snart i Göteborg men tror inte att det blir någon mer uppdatering ikväll utan återkommer imorgon med ny energi.

Ett efterlängtat besök!❤️

Fick träffa finaste Maestro och dagen kan inte bli bättre än så här, bokstavligen. Det är en häst jag saknar lite mer än de andra som passerat ridskolan.😍

Häng med på roadtrip!

Vaknade alldeles för tidigt men ska man bege sig iväg så ska man. Trött efter en helg med jour och lite öm i kroppen men jag ska inte klaga. Passade på att pussa och gosa lite med katten innan jag åkte. Efter ett par timmars bilresa har man gjort två stopp. Första stoppet blev att köpa statistikboken så nu har man en liten för tjock bok på att läsa och självklart på engelska, får hoppas man förstår lite. Sedan blev det ett stopp i Gävlebro för att sträcka på benen och käka lite frukost, närmare sagt en baguette. Vi är väl snart framme i Eskilstuna där tredje stoppet blir...

Älg, stalljour och EM guld!

Lite kort om dagen i bilder!
Det var riktigt tugnt att kliva upp idag, helst ville jag bara ligga kvar i sängen hela förmiddagen men är det stalljour så är det stalljour. Vilket innebär att man ska vara på stallet från klockan 7 på morgon fram till klockan 8 på kvällen och ja det tar på krafterna. Lördagen brukar gå väldigt bra men när man ska upp söndag, sista dagen så finns det inte mycket energi kvar hos en. Alla hästar var ute innan kvart över nio så det gick fort och alla var lugn och snäll. Sen blev det liten paus av stalljouren också skulle Avalon bli riden och sedan återgick vi till schemat och vi mockade åt alla ridskolehästar samt ponnysar. Det var nog det som var kämpigast idag, då var verkligen min energi nära noll alltså men vi tog oss igenom och stalljoren fortsatte som vanligt. Det var vid halv två som sändningen började till den individuella EM finalen i hoppning och vi satt spikad för att se Peder ta hem segern efter sina fina rundor. Finalen avgjordes efter två omgångar, först var det dem 25 bästa under EM och sedan minskades de ner till de tolv bästa som avgjorde om titeln. Peder tog hem guldet och det måste ha känns helt underbar nu när det var på hemmaplan och allt. Dem var verkligen värd det här och hur grym är dem inte tillsammans!
Efter EM så red vi ut en lugnare sväng och Anastasia  var väldigt lugn och helt obrydd av
allt tyckte jag. Vi skrittjobbade hästarna lite ute på alla möjliga stigar som finns. 
Nu sitter jag här med blött hår och ska packa inför min lilla semester som börjar imorgon,
det bär av tidigt och jag har fortfarande inte packat, why?

Vecka 34

Har varit usel uppdatering vilket man uppenbarligen ser då jag inte skrivit något sedan i söndags. Den här veckan har det inte funnit något intressant att skriva om. Hade tenta både torsdag och fredag så dagarna innan mån-onsdag har gått åt till att plugga. Har både pluggat hemma och hos en kompis en kväll så just nu hoppas jag på ett mirakel att jag ska ha klarat båda två, det återstår och se. Resultat får man väl inte förrän drygt en månad senare. De tre sista bilderna är från en promenad, tog en paus från allt pluggande en dag då man blir helt slut att sitta en hel dag.
 
I onsdag var det även stallet för min del, ett bra ridpass på Kupido. Ett sånt här ridpass man aldrig vill ska ta slut och man är bara så glad och känslan när allt bara går som man vill. Vi red fram ute i skogen i både skritt och trav innan vi gick till paddocken. I paddocken red vi på en aning mindre yta, red serpentiner och fick rida lite fritt så det blev även lite skänkelvikning för Kupdio och mig. Avslutade med lite bommar tillsamman med träningsgruppen och Kupido kändes riktigt bra och fin, mjuk och väldigt lyhörd. Han gjorde precis allt jag bad om, det bara flöt på och då känns det extra tråkigt att det inte blir någon ridning på honom nästa vecka. Det är vekligen jätte tråkigt men är annars alltid där och att vara borta en gång på kanske 4-5 terminer det får jag stå ut med.
Igår var det fredag och började dagen med tenta och sedan åkte vi en och nu är man fri från skolan en vecka innan den drar igång. Lite semester kan man säga men först måste man ta sig igenom en stalljour. Åkte upp till stallet på eftermiddagen/kvällen och knutarna inväntade tills vi kunde fodra hästarna plus att A och B skulel komma hem. Alltså Avalon och Boye kom hem från betet igår och när det landat i stallet så kvällsfodrade vi båda stallen innan vi åkte hem och såg EM i hoppning lagfinalen som gick. Efter att Sverige låg etta efter två omgångar så slutade dem med ett silver och Peders tre felfria ritter gör att han nu är i fortsatt ledning inför finalen imorgon. Synd att man har jour....
Lördag och klockan ställd något efter sex tiden och vid sju var man på stallet och det var dags för jour. Det började väl inte så bra, fick skav medan jag höll på att gå ut med hästarna vilket inte var så kul men det är ju bara att fortsätta gå. Efter att alla hästar var ute så kunde jag konstatera att fyra skavsår/blåsor hade jag fått, bytte självklart skor men det känns ju endå. Jag håller tummarna på att blåsorna hller sig till jag har klarat av jouren, bara en dag kvar nu. Jouren har gått bra men det är väl lite tungt att veta att vi är så få men vi kämpar på, det tur man trivs så pass bra på stallet. Nu ska jag borsta tänderna så jag är redo för att hoppa i säng sedan, hyfsat trött efter dagen och det är bara att sova och kötta på likadant imorgon. Vi höres!

Fredag em. fram tills nu, direkt från snap


Dagens middag - grillat

Idag var det en sån här dag man bara få slappa och ha det chill. Satt och kolla lite yt och serie på morgon när jag vakna och sedan när EM drog igång på tv förflyttade jag mig dit. Sverige tog brons. Efter halv fem tiden kom Pontus och Elin hit och runt tjugo minuter senare kom mormor och morfar också hit. Vi åt grillat och sedan blev det lite kortspel. Nu sitter jag och funderar lite på hur veckan kommer tt se ut. Det är tentamen den här veckan så måste ta tag och öppna skolböckerna eller kanske det räcker med att kolla igenom några gamla tentor. Jag ska väl försöka ta tag i lite pluggande redan imorgon då man snart sitter där i salen och ska skriva, j a g v i l l i n t e !

fredag den 18 augusti

Första dagen på semestern eller om man ska kalla det sommarlov. Är iallafall ledig och det ska väl bli lite skönt men önskar mig lite bättre väder än vad denna fredag bjudit på. Jag tog självklart en sovmorgon idag, ingen klocka ställd och visst vaknade jag en gång vid åtte eller något men jag låg kvar och somnade om. Klev upp och åt frukost/lunch och sen blev det en tripp till affären där jag bytte ett par byxor som jag köpte förra veckan. Upptäckte att det sytt med en röd tråd på typ svarta byxor och det var inget jag tänkte gå med så det blev ett lätt beslut att åka och byta. Nu har jag nyss kommit hem från brorsans match och det blev en förlust mot essvik med 1-3.

Semester!

 

Då var man ledig en vecka eller ett par dagar åtminstone, innan det är dags för tenta i slutet av nästa vecka. Sista arbetsdagen 8-15, en kortare dag med en massa kompletteringar och många kunder som hört av sig med varierande frågor precis som alltid. En kort summering av sommaren är nog att den gick väldigt fort, tyckte jag nyss sluta skolan och snart ska man tillbaka dit igen. Hade hellre stannat på Bv än att börja i skolan, jag längtar redan tills jag gått klart skolan.
Semestern har börjat och med det sagt så åkte vi upp till hästarna och red ut en sväng, fick lite sällskap på vägen också. Red en sväng jag inte riktigt vet vart men någonstans runt kävsta och indal. Avalon var lugn men ändå lite små pigg men han sköter sig och är väldigt snäll.

Mot sista dagen!!!


Började i skogen och slutade med lite trim på gräset...

Onsdagen är snart förbi och dagen har gått fort trots att jag slutde tidigare än vanligt. När jag kom hem från jobbet blev det lite bakning, en silviakaka som jag tänkte att vi kunde ta med oss och äta sista dagen på jobbet. Avslutar med lite fika innan man slutar, det är klart man måste göra det och kanske slå till med donken till lunch, det återstår och se. Stall på eftermiddagen och vi började med att rida fram ute i skogen i både skritt och trav sedan gick vi till gräsplan och fortsatte trimma hästarna lite. Han kändes väldigt trött i stallet men efter vi kommit igång så var han med på noterna. Kupido kändes fin, han blev mjuk och var med mig hela tiden. Nu ska man snart lägga sig, ny arbetsdag väntar imorgon och just det, fick mitt första samtal på engelska. Vet inte riktigt hur det gick till men hyfsad nöjd när man inser att det förstod var jag menade för jag skulle inte kalla mig expert på engelska men det räcker ju att de förstår en och jag dem för den delen.

Flexa på en onsdag är aldrig fel. #2

Det är mitt i veckan och jag har bara en dag kvar. Har suttit med kompletteringar nästan hela dagen, började med listor men sedan övergick jag till att bara göra kompletteringar för att få så många kompletta handlingar. Desto mindre man har kvar desto bättre eftersom att det blir min sista dag imorgon. Bilderna är tagna från snap tidigare idag då jag hade två dagar men nu sitter jag i bilen påväg till stallet. 


8-16:30

Den sista dagen jag slutar halv fem, imorgon och på torsdag blir det två kortare dagar. Dagens jobb blev lite varierande mellan att göra kompletteringar och brista listor. Jag märker att mycket folk har försvunnit för det börjar bli riktigt tomt i landskapet, allt fler börjar droppa av och snart gör även jag det. Imorgon är jag även pepp för att åka till stallet, yey som jag längtat och förhoppningsvis blir det lite galopp för hästarna då.
 

Tisdag #3


Nedräkningen har börjat!

Gått in i min allra sista vecka på BV sedan får jag en kort semester innan skolan drar igång igen. En av fyra dagar är avklarad och med det sagt så blir det en kortare vecka, måndag till torsdag. Det är kompletteringar som ramlar in och egentligen vill man ju bara få alla så det blir klart men det hinner jag aldrig, vi har listor som görs. Det rullar på och telefonen ringer i omgångar, ibland är det lugnt och andra gånger ringer det konstant. Sedan har vi varit på jakt efter lite kurslitteratur och vi har väl hittat och har en del sen tidigare. Vi får ju se hur man ska klara sig igenom den här boken som är på engelska, wish me luck!
 

Har jag lyckats shoppa?

Ibland lyckas även jag få med mig något hem, nu förvånar jag många. Köpte faktiskt något i alla butiker jag var in på men var bara in på två så finns inte så mycket mer att säga. Först var jag in på skopunkten och trodde faktiskt inte att jag skulle hitta något för det brukar vanligtvis vara så när jag ska shoppa men så såg jag ett par skor. Det var dock inte svarta och jag brukar hålla mig till svart eller möjligtvis vita men också såg jag dem här på bilden ovan och tänkte att jag provar dem och det var inte alls tokiga. När jag väl tagit på mig skorna så tänkte jag även att, det är bra med en annan färg. Så jag är nöjd över dessa skor och det dröjer väl inte allt för länge innan de ska börja användas. Sedan var jag in en snabbis på lager och såg ett par mjukisbyxor typ och dem fick också hänga med hem. 

Ladda upp....

Sitter här nu en söndag kväll och har gjort mig redo för en ny arbetsvecka och det är även min sista vecka för den här somamren. Det blev haga woken till middag idag efter en kortare tripp på några få afärrer. Haft främmande här tidiagare ikväll men nu har det åkt hem och jag ska snart hoppa in i duschen. Har faktiskt tagit upp tittandet på arrow, såg något avsnitt för en månad tillbaka och nu fortsatte jag, man kan ju kolla nått avsnitt när man har tid lixom. Så nu efter att ha sett ett eller två avsnitt av Arrow ska jag duscha håret så det är hyfsat torrt imorgon när jag vaknar.
 

Lördagsmys


Tillbaka i sadeln där jag hör hemma!

Som rubriken lyder så är jag tillbaka i sadeln på Kupido och ingen är gladare än mig för det.
Det är på hans rygg jag hör hemma och ser fram emot en termin med nya utmaningar och
kommer att ta vara på alla möjligheter jag får, för gud vad jag tycker om den här hästen!
Det blev en liten lugnare ridtur och det var härligt att vara uppe i sadeln igen för det är något jag verkligen saknat. Klarar mig inte utan hästarna, denna fyrbenta kompisen tycker jag ju om lite mer än alla andra trots att han har sina knasigheter. Han såg några spöken samt en mus eller något liknande som rörde sig på marken, man går aldrig säker så det gäller att vara på sin vakt.

THE FIRST TIME!

Det kunde inte bli en bättre tisdag igår med bästa gänget. Jobb från 8-16:30 och sen hade jag och några kollegor bokat bord på Pinchos. Aldrig varit där tidigare och det var inte dåligt för att vara en tisdag, dagens höjdpunkt utan tvekan. Mätt och belåten efter att ha ätit god mat med trevligt sällskap, har bästa arbetskamraterna och det är lite tråkigt att sommaren snart är slut men det kommer fler. Mina favoriter för denna gång blev sötpotatispommes som var det jag var så sugen på och efter att ha ätit crispy chicken blev det också en favorit och får inte tala om den coola drycken sodapop. Älskar denna godis så jag var ju självklart tvungen att köpa den drycken och det blev ingen besvikelse. Tummen upp för Pinchos och favoriterna från dagen i bilder!

från söndag till måndag....

Söndagen var lugn och vi var ute och åkte en sväng. Senare mot kvällen blev det lite familjespel och denna gång vart det finans och har inte riktigt spelat de någon gång tidigare så det var kul med lite ovant spel. Det påminner väl lite om monopol fast det är lite mer aktie och känns inte som att man ska satsa på att köpa tomter och bygga hus. Kul att testa på och alltid roligt att variera mellan olika spel.
Måndagen gick snabbt och nu har jag mindre en två veckor kvar för den här sommaren, gud vad denna sommar har gått fort. Det har ringt betydligt mer idag än det gjort tidigare och tror det varit mycket av halt idag. Samtal efter samtal, ibland hinner man bara avsluta ett innan nästa kommer och har även fått brista väldigt mycket, tyckte det var mycket brister förra veckan med. Om man bortser från allt jobb så har ridlektionerna dragit igång redan idag så på onsdag blir det ridning. Ska bli kul att komma till stallet och få träffa och mysa lite med Kupido, antar och hoppas det har honom jag har på onsdag. 

Skaldjursfrossa!

Idag slog vi till med skaldjur och det var riktigt gott kan jag lova. Min favorit för dagen är kräftorna
och det brukar det vanligtvis vara, men jag äter de andra också. Räkor kommer på en säkerandra plats för hummer är inget jag skulle föredra utifrån det lilla jag smakat.

Kortspel en fredagkväll som denna...

Det blev en omgång i Chicago och klart man tar hem vinsten och avslutar med fyrtal. Det gäller att vara smart och låga kort är inte alltid "dåliga". Andra gången jag får fyrtal den här veckan och det kan jag erkänna att det är ingen skicklighet bakom det utan bara tur. Nu ska jag gosa ner mig med kissen, avslutar denna dag med ett avsnitt av JO!🤗


Augustimånad

Juli månad gick fort och jag kan bara gissa att augusti går ännu snabbare. Det är inte många veckor kvar på jobbet nu och årsredovisningarna trappas ner allt eftersom. Vi har kommit ett par datum fram och är snart ikapp dagens datum men det är allt mer kompletteringar som kommer in och med lite halvnya arbetsuppgifter fortsätter vi jobba stenhårt. Sommaren har gått fortare iår men det är inte slut än, snart är man tillbaka på universitetet och kan inte påstå att jag längtar till studierna.

RSS 2.0