Fettisdag

Måndagen har passerat och skolan blev inställd så istället plugga man hemma och hjälpte morfar med handling efter lunch någon gång och var inte hemma förrän halv fem. Fortsatte att städa mina lådor men det går väl inte riktigt så bra som jag önskat. Det blev tisdag och det var dax att jobba, en rätt lugn dag skulle jag vilja säga. Efter jobbet var jag ner en sväng till mormor och morfar innan jag åkte hem. Vid sju tiden var man på stallet och idag trimmade jag Boye inne i lilla. Jobbade mycket övergångar, speciellt i början för att få Boye lite alert och red öppna i samtliga gångarter. Skillnaden mellan början och slut är otroligt, han är otroligt segstartad men när han väl kommit igång så vill han springa på. Man vill ha den farten redan i början men vi får jobba på det. Nu har jag duschat och är redo för ännu en arbetsdag.Årets första riktiga tävling!

Jag är så otroligt glad över att denna underbara häst står på vår ridskola och att jag får möjlighet att tävla honom är riktigt roligt. Vi hade anmält oss till första klassen, 90cm och Kupido har blivit mycket lugnare och vi behåller ett jämnare tempo, vilket är positivt.
 
Klass 1, 90cm
Framridningen - Red fram honom lite lätt ute innan vi fick komma in på framhoppningen och med Kupido så vet man aldrig när man kommer in. Precis som vanligt så ville han inte gå in till framhoppningen utan envis som han är gör han allt förutom att gå in men med en massa muta och övertalan så kom vi in. Hoppade fram i lugn och ro, kände redan efter jag hoppat lilla att han hade bra bjudning mot hindret. Det gillar vi!
 
Banan - Första rundan gick super, vi nollade 90 cm och jag blev tillfrågad om jag ville hoppa nästa klass också och det är väl klart. Det skulle vara snabba ryck och såklart strul med att efteranmäla men tillslut så fick vi/de till de och det var bara ut i stallet och sadla på hästen i princip.
Klass 2, 1 meter
Framridningen & banan- Gick banan en gång och sedan hoppade jag upp och red fram, trots att det blev tajt om tid så kände jag mig endå lugn och det var nog bra det. Väl inne på banan gick det lite mindre bra men jag är fortfarande nöjd över rundan, jag vet varför det gick som det gick men det är inte hela världen med fyra fel och det är inte alltid så lätt att bara gör om och gör rätt. Vi fick tyvärr ner en bom i grunden då vi rev b-hindret i kombinationen, vi tar nya tag nästa gång.
 
 

Träningsvärk = mer träning

Torsdag
Förstår inte hur dagarna bara rinner iväg, jag hinner aldrig blogga förrän klockan är efter tolv på kvällen och det är ny dag och nya tag. Det blev ingen skola på torsdag och kanske var det lika bra, var inte direkt någon lektion så det känns bra att man inte hamnar efter. Så vad hände egentligen på torsdagen, jo men man fixade lite med mobilen på morgonen, kollade på tv och åt god lasagne till lunch. Sedan började jag ta ur mina lådor, kasta det som jag inte behöver och det fanns en hel del saker att slänga. Köpte ju nytt skrivbord för ett tag sedan men har inte fått upp det då jag inte tagit mig tid dessutom finns det inte lika mycket plats till förvaring men det som bara är skräp ska ändå kastas så en rensning behövdes. Hann väl hälften av lådorna och sedan var det typ dax att göra sig iordning för ett träningspass. Det var dags för styrkepass två för denna vecka och det blev lite mjölksyra i armarna på slutet kan jag säga. Är väl svagare i armarna än benen och därav får jag mer träningsvärk i överkroppen/armarna men det går nog över. Det var inte lika många på detta träningspass, elva stycken ungefär och desto färre desto bättre tycker jag. Mer plats och mindre ögon, nä men det är skönare att vara färre helt enkelt. Egentligen har jag inte riktigt tänkt mig själv gå på träningspass men det blir lättare att ta sig tid när man har en tid att passa helt enkelt. Efter jag tränat så hann man nästan bara hem för att göra sig iordning och åka upp till stallet. Madicken skulle hoppträna och jag var sällskapet som fick hjälpa till med stallsysslorna. Det var lite blandat mellan bommar på böjt spår, sockerbitshinder på serpentinbågarna och en serie längst medellinjen.  Hoppträningen gick bra för syrran, hon satt kvar i sadeln även fast han blev lite busig. När vi kom hem så var klockan rätt mycket att vi åt middag på en gång vi kom innanför dörren. Satt oss framför tv:n och åt, där blev vi kvar tills vi gick och la oss.
Fredag
Det blev körit och ont om tid med alltihop, på eftermiddagen fick vi reda på att våra nya klubb/tävlingsjackor var klara och redo att hämtas så vi åkte in dit så fort som möjligt. Sedan till stallet för att hinna rida ut Darwin och Boye innan banbygge och innan det blev kolsvart. Det var väldigt blåsigt men hästarna var snälla, Darwin var lite på tårna men med hovarna på jorden. Sedan blev det dags för banbygge och därefter hade vi stallsysslorna kvar innan hemfärd.
 
Lördag
Det blev en lång jobbdag på stallet, jobbade de två första klasserna och det blev långdaget och andra klassen var inte klar förrän klockan var typ tre. Efter det passade vi på att smörja allt både till mig och Kupido, göra honom snygg inför morgondagen. När tävlingen var slut så kunde Madicken trimma Boye för att därefter kunna duscha honom innan vi åkte hem. Så i det stora hela så har vi varit på stallet hela lördagen, från morgon till stängning. Nu ska jag hoppa i säng och vara utvilad inför morgondagen.

Ett skönt hej då och ett gladare hej!

 
Det var verkligen på tiden att jag skaffade mig en ny mobil och bättre sent än aldrig. Visserligen har förra Iphonen varit med ett antal år och den har hållit bra men kan inte sticka under stolen med att den är segare än alla nya som kommit åren efter, en efter en men det är ju inte så konstigt. Att jag haft min iphone 4s sedan 2011 är rätt bra tycker jag och har haft inte direkt fått lämna in den någon gång, skärmen sprack endast en gång på alla år. Till helgen lär det bli en och en annan bild med ny mobilen.
Så jag vill nu säga hej då iphone 4s och hej ipone 7 plus.
 

Snöstorm eller vad..

Snöat hela gårdagen var det onsdag och dagen bara swishade förbi bokstavligen. Jag vaknade åkte till simhallen, väntade en stund där innan jag begav mig mot jobbet. Det var inte alls lika mycket folk där igår som det var i tisdags och det kanske beror på vädret, kan tänka mig det. Med andra ord var det en lugn arbetsdag och kanske lite för lugn. Efter jobbet fick man gå i snön som gick ända upp till skorna men vi får ju se hur länge snön ligger kvar. Så när både jag och syrran var hemma så hämtade vi upp Linnea och åkte upp till stallet. Det var lite tidsbrist så det var tur vi var tre, Madicken red, jag och Linnea fixade stallsyssorna åt Boye samt gjorde iordning våra ridskolehästar inför ridpasset. Det blev lite hoppning, främst för att jag ska tävla på söndag och jag längtar redan. Vi hade tre sockerbitshinder som bildade två bågar och på ena långsidan hade vi, bom två galoppsprång och ett räcke medan den andra långsidan var det bom ett galoppsprång och en oxer. Kom lite dåligt in på bommarna, det kändes som om dem var lite ivägen igår. Annars gick ridpasset bra, jag tycker att han känns fräsch och han är minst lika laddad som jag. Han har blivit lite mer framåt nu det sista två veckorna och det är kul med lite fart också bara det är kontrollerat. Tycker om den här hästen super duper mycket, bästa K!
Efter vi ridit hade vi årsmöte med ungdomssekktionen och sen när det var klart kunde vi åka hem, käka middag och sedan var typ dagen över.

Dunder tisdag...

Det har verkligen varit fullt upp hela dagen så att säga, från morgon till kväll. Det har varit mer än vanligt på jobbet, tror vi aldrig haft så många förut, inte när jag har varit med iallafall. Arbetsdagen gick bra och imorgon väntas en ny. Efter jobbet var det typ ner till mormor och nästan raka vägen hem för att sedan åka in till stan, hämta mobil och sedan hem för att kasta sig till stallet. Vi hade Boye idag och vi hade lite tidspress så jag tog stallsysslorna och syrran red sen bar det raka vägen hem. Byta om och göra sig redo för ett styrkepass och det var första gången jag varit med på ett träningspass om man räknar bort då man haft fys med fotbollen men det var ett par år sedan men någon gång ska vara den första också. Det gick väl helt okej men det kan bara bli bättre framöver nu. Nu efter allt som varit så satt det bra med en god räkmacka, efterlängtat. Den var godare än den ser ut.
 
 

måndag v.8

Ny kurs och nu var det dags för makroekonomi i fem veckor framåt ungefär. Kom hem vid halv fyra och har även hunnit med en tripp till media markt och köpt ny laddare och sladd som vi kan ha i bilen. Ska nämligen köpa ny telefon och det var på tiden det, min mobil har varit med i ett par år nu och det behövs en ny. Min lever ibland sitt egna lilla liv men har ändå funkat relativt bra och kommer vara väldigt mån om den nya. Just nu vet jag bara inte vilken färg jag vill ha, antingen silver eller en blank svart. Jag var dessutom ute igår och shoppade ite nya träningskläder, för imorrn ska jag gå på mitt allra första träningspass. Håller tummar och tår att det kommer gå bra och att man är i en rätt bra form. Det känns som dagen är ganska fullspäckad imorgon, har lite grejer inplanerat och vad jag vet så är det fortfarande endast 24 timmar på ett dygn men det ska nog gå ska ni se.

Inte så värst bra underlag ute nu..

Sovmorgonen var riktigt bra, det behövdes men dock vaknade jag upp med smärta vid nacken annars är det väl great. Får hoppas det blir bättre imorgon men har haft en ganska lugn lördag idag. Började dagen med frukost och kolla lite youtube. Åkte upp till stallet, jag red ut Boye då det var dressyrtävling och underlaget är inte det mesta och därav blev det mycket skrittarbete men på de ställen det gick att trava passade man självklart på. Fick lite sällskap av Maja och Figge i början av uteritten och Boye var pigg och glad efter vilan igår. Efter middagen här hemma så somnade jag i soffan och vaknade upp efter att mello hade börjat, så nu tänker jag väl kolla någon serie, det tycker jag låter som en bra idé och mysa med kissen.

TILLBAKA!!!

Jag är medveten om att det varit usel uppdatering och det har inte blivit något alls den här veckan och det har varit mycket bara. Det blev lite bloggpaus kan man säga, har inte haft tid helt enkelt då jag haft andra prioriteringar men nu bir det andra bullar. Tentan är överstökad och det blir en lugn fredagskväll och mogondagen lär bli ganska chill den med. Tar med kameran till stallet imorgon och förhoppningsvs få lite nya bilder och jag håller tummar och tår på ett fint och bra väder. 
I detta inlägg tänkte jag bara kortfattat dela med mig av vad min tid tagit vägen.
 
MÅNDAG - Skola och ännu mer plugg här hemma, bortbjuden på middag.
TISDAG - Stallet red ut Boye, provade nya stalljackor (tävlingsjackor), plugg till tentan.
ONSDAG - Jobb och sen raka vägen till stallet (hoppning) och lite plugg när man kom hem.
TORSDAG - Det var näst intill plugg nonstop från morgon till kväll med lite pauser här och där.
FREDAG - Dagen då allt gällde, tentamen dax och den är överstökad så nu kan jag andas ut.
 
 
Tänkte väl ta upp lite kring ridpasset i onsdags. Vi hade hoppning och vi red fram självständigt, samlade ihop oss när det var dax att börja hoppa fram. Kupido var lite ofokuserad i början och visst förstår jag att han tyckte det var konstigt att de gick och ledde en häst där en miljöträning det kan han behöva, borde egentligen inte vara märkvärdigt. Han kändes lite stelare än vanligt så försökte få honom mjuk och liksidig redan i början av ridpasset och han blev bättre och bättre. Däremot tyckte eller tycker jag att han har fått lite mer motor i sig nu och det kan vara bra, bara vi använder den på rätt sätt. Man känner verkligen att han bjuder fram mot hindrena  och han verkade ganska taggad på att få hoppa, kul var det. Eftersom han var lite för på ibland så fick jag jobba lite med att ta tillbaka honom och jag tycker han har blivit så lydig att jag knappt behöver ta i honom för att få en förändring men nu var man tvungen att ta tillbaka honom för att han inte ska rinna iväg. Däremot behöver jag då istället bara tänka framåt men det är bra att han har bjudning och man känner att han vill hoppa, det kan man aldrig klaga över. Vi avslutade med att hoppa en bana och första linjen gick lite för fort, vi fick in fyra och skulle komma på fem galoppsprång så vi tog om, gjorde rätt och som sagt så får vi ta ett hinder i taget så han inte blir alltför taggad. Jag är super taggad till lokala och det lär även speedo Kupido vara också, bara drygt en vecka kvar nu!

Film från gårdagens tävling!

Som jag sa igår så ville jag försöka få upp rundan här och nu har jag fått filmen från klubbtävlingen skickad till mig och den är inladdad på datorn. La in någon bild också men jag hoppas det blev okej.

Godnatt folket

Dagen håller på att lida mot sitt slut och har varit lite slut och trött efter dagen på stallet. Det var ju tävling och när man kom hem käkade vi tacos, vilket var väldigt smaskigt för min mage just då. Var så himla hungrig efter stallet men hade vaknat lite tidigare än vanligt också. Vet inte om klockan var kvart i fem eller kvart i sex, det ska jag låta vara osagt men jag kunde inte somna om. Så jag spelade lite hayday och sedan blev det ett par avsnitt av Heart of Dixie. Nu i efterhand hade det varit ett perfekt läge att ta och läsa mer i boken men så smart var jag tydligen inte. Ska läsa nu innan jag somnar så jag blir klar med kapitlet jag håller på att läsa.Somnade om en kort stund innan jag hade ringing för att vi skulle kliva upp och åka till stallet. Trött, ja lite men vi drog på oss kläder, hämta kusin och drog. Mer behöver jag inte säga för har redan tagit upp hur det gick, en rosett med mig hem av en möjlig. Super! Nu ska jag hoppa i säng för imorgon blir det jobb också är familjen bort bjuden på middag och sedan får man se om man hinner ner något till mormor och morfar det är väl tanken.

En blåröd rosett rikare...

Började klubbtävlingen med att stå på banan som funktionär i några av de lägre klasserna och sedan gjorde jag iordning Kupido så han var borstad och stod klar redo för att sadla och tränsas. Hann se syrrans runda i klassen före innan jag gick till hästen och därefter begav mig mot framridningen. Kupido gick faktiskt raka vägen in till framridningen idag och det var fler än jag som blev förvånad kan jag säga men det är ju värre att gå in på kortsidan och tror inte han själv förstod att det var tävling på gång förrän vi var därinne. Det känns inte riktigt så för mig heller så då var vi två. På framridningen var nog Kupido lite mer pepp än mig, han hoppade av lite stort på hinderna men hade en bra bjudning, mer på än vanligt så det var bara att hänga med i sprången. Inne på banan fortsatt han att ha en bra bjudningen och han hoppade bra, det var något enstaka språng vi kom nära men det fixade Kupido och alla bommar låg kvar och vi fick en felfri runda. En bra start på året och nu är det inte många veckor kvar till lokala, cirka två och det är jag pepp inför då blir det tävling. Ska försöka få tag i en film från dagens tävling men måste först få in den på datorn så jag hoppas den kommer upp senare ikväll eller imorgon. Kupido var så duktig och han lyckades även vara glad på en del bilder vi tog efteråt.
 

klubbtävling 11/2

 

Dax för tävling...

 
Imorgon är det tävling och jag ska väl hoppa direkt i säng nu och för att somna fort tar jag skolboken och läser tills jag somnar. Det lär gå ganska snabbt också hoppas jag att man hinner bli lite pepp inför årets första klubbtävling. Egentligen är det inte så kul med att tävla klubb längre, ser det mer som en träning och det behövs ju det med. Tråkigt dock att vi inte fick hoppa metern då man vill uppåt i klasserna men är det max höjd på 90 så är det väl bara att gilla läget, klart man tar det för man får ta chanserna man får att träna för snart är det lokala. Sista klubbisen förra året så avstod jag för då var det max höjd på 70 och varför gå ner en massa klasser, vill ju träna på klasserna man ska tävla ju. 

skola & hoppträning

Det var skola först mellan klockan 10-15, två lektioner och sedan brassa man hem för att byta om och hinna till träningen som börja halv fem. Vi åkte upp till stallet efter vi var ombydda och det var redan frambyggt, så det blev raka vägen in till stallet för att börja borsta och göra iordning hästen. Det blev självständig uppvärmning tilll en början. Vår gemensamma uppvärming eller när vi skuttade fram på några sockerbitshinder så var det samma stuk. fyra galoppsprång. Sedan fick vi hoppa några korta banor, linjer och avslutade med en längre bana. Hoppträningen överlag gick väl bra men på slutet när jag skulle ta om så dunsa jag i backen, tog med mig hinderstödet också. Det gick bra med mig och anledningen till att det tog stopp var för att vi inte hade något flyt, kom i något mellanläge och han stannar i sista sekund helt enkelt och sväger mot högra hinderstödet. Vi tog om och gjorde rätt, det kändes bra och riktigt kul att vi fått möjlighet att hoppträna lite inför lokala och nu till helgen blir det klubbtävling. Vi börjar så och nästa vecka blir det nog hoppning på onsdagg istället, blir super det här.

klockan är 23.59

Majoriteten av alla timmar på detta dygn har spenderats på banken och stallet. Efter jag var klar på banken gick jag ner till mormor och morfar, var där i lite mer än en halvtimma innan jag åkte hem. Fick vänta en stund innan syrran kom och sedan for vi upp till stallet. Red Boye i lilla och det fick bli ett lite kortare ridpass idag för det blir ont om tid när man kommer senare till stallet pga att man jobbar. Jobbade mycket på en åttvolt idag med Boye för att böja igenom samt lägga in lite övergångar, för att få honom lite kvickare. Han fick också jobba lite skänkelvikning vilket han flytta och gjorde bra. Nästa ridpass vilket var träningsgruppen jag rider i, det blev en chock. Idag skulle jag tydligen inte ha Kupido utan Darwin och visst blir man lite missnöjd när man sätt fram emot något också nu när tävlingen börjar närma sig och vem snodde inte hästen, jo syrran. Aja det är en dag imorgon också, vi får ta igen det då. Ridlektionen gick väl helt okej måste jag ändå säga, första gången i ridhuset för mig och Darwin och även första gången jag rider honom i grupp och för någon. Vi red fram lite självständigt och han är väldigt stor i stegen trots att man kan korta upp honom. Han var pigg men lite stel och det ena varvet var svårare än det andra, precis som de oftast är. Det är ju lite skillnad från att man rider dem typ dagligen till att sedan sitta upp på dem några månader senare. De förändras ju väldigt fort men kan väl säga att jag red runt och kollade lite hur han funkade. Det var lite annorlunda att rida honom nu och lite piggare när man skutta nu än vad han var när han kom. Började med att rida på åttvolt med lite bommar på båda diagonalerna och sedan hoppade vi sockerbits hinder med tre galoppsprång emellan och vi avslutade med att hoppa en låg bana. Darwin vill gärna rinna iväg lite mellan hindrena eller om jag ska säga i de allra sista galoppsprången innan hindrena. Det går bra och trava och ibland är han väldigt fin och lugn i galoppen med men man måste göra ett par halvhalter lite här och var.

föreläsningar och plugg....

Skola precis som de varit de senaste veckorna på tisdagar och även två lektioner idag även om jag ett tag inte trodde läraren skulle dyka upp. Stod och vänta i över en kvart innan läraren kom men det var så enkelt att ibland är man inte på rätt ställe, väldigt svårt att hitta därborta där det är nybyggt. Vi hade första föreläsning i gamla delen och sen efter lunch skulle vi va i nya. Jag har ju till och med nästan missat tentan för att vi inte hittat men det blir väl lätt så när man nästan aldrig har några lektioner där. Efter skolan så åkte man hem, har försökt att läsa lite mer i boken men nu har jag fastnat på ett kapitel som jag började med igårkväll och det går så segt att läsa, usch. Man får ta några sidor i taget och ska försöka läsa lite mer innan jag somnar. Kom upp från duschen för ett tag sedan och är redo för att borsta håret och försöka få det lite torrt innan jag lägger mig.

Dagens lektioner/föreläsningar

 

ändrade planer...

Blev ingen ridning för min del ikväll, syrran red och jag fick göra det "roliga", stallsysslorna. Det är ju verkligen en stor skillnad på att rida vs att göra stallsysslorna. Nu är man hemma och ska väl säga hej till kudden för att sova för imorgon väntas skola. För att somna snabbt tar jag nog boken i handen och läser någon sida så somnar jag på någon minut.

söndag & måndag...

Söndagsförmiddagen blev en repris av förra veckan och sedan åkte man hem och gjorde sig iordning. Åkte ut till Alnön på eftermiddagen där vi var kvar hela kvällen. Hem för att se lite tv, bland annat Innan vi dör och efter det blev det läggdags för att vara pepp och pigg inför en ny kommande vecka. Idag vaknade man, gjorde sig iordning och fick skjuts till simhallen där jag satt en stund innan jag begav mig mot jobbet. Gick till jobbet och har suttit den mesta tiden vid datorn och fortsatt göra utbildningen som jag hade kvar. Sedan fick jag sitta och kolla lite med en kollega tills jag gick hem för dagen. Nu blir det stallet efter att ha läst lite i skolboken, nu väntas ett ridpass på Boye.

Lördag - Jour

En tidig lördagsmorgon och det har varit en lång dag på stallet. Allt rullade på och det gick väldigt fort med att ta ut alla hästar, mocka och alla stallsysslor egentligen, värst är väntan. När man har gjort allt som ska göras och ska vänta på att få göra nästa sak, timmarna mellan alla moment skulle gärna få gå lite fortare. Det var ju klubbdressyr så lite tittande blev det ju för att dryga ut tiden och sedan red vi även ut en sväng i en anann lucka vi fick, och då gick tiden ännu mer, positivt positivt. Madicken tog Boye idag och jag fick Darwin som ville komma ut, vilket var ett tag sedan. Red honom när han kom men därefter tog ridlärarna över och sen dess har jag inte ridit honom något mer men idag blev det vi igen. Ska jag vara ärlig tror jag inte han har varit ute sedan han var ny och stod i karantän, vilket var i september/oktober så helt känd med ridvägarna är han inte men verkar rätt cool i sig själv. Dock sägs det att han blir spänd och stressad när han ridits efter han kom in i ridskolestallet, jag själv upplevde honom aldrig så men det blir ju annat i grupp. Han blev väldigt glad över att få komma ut iallafall, väldigt pigg men otroligt snäll. Så mysig häst på något sätt jag inte riktigt kan sätta ord på, han känns verkligen genomsnäll och han vill verkligen inte göra något dumt men har kanske lite mer överskottsenergi än vad han borde ha. Det blev en mysig och bra ridtur med lite varierande 
gångarter och Darwin verkade trivas bra i sällskapet med Boye och likaså tvärtom.

Ett riktigt bra dressyrpass...

Det blev lite trimning inne idag på Boye och det var faktiskt ett av de bättre ridpassen med honom. Jag fick fram honom mycket mer redan från start idag. I början jobbade jag mycket övergångar för att få honom kvick, bli lite mer alert, red lite öppna/slutor när jag ridit fram. När det kom till galoppen återgick vi till övergångar så vi inriktade oss på att göra många galoppfattningar vilket han tog väldigt bra dessutom fick jag en bra bjudning i galoppen. Fick jobba igenom vänstersidan lite extra då den är lite svårare och tror det både är ett svårare varv för både han och mig. 
 

en snarkande kisse...

Klockan börjar ticka iväg och efter att ha städat lite, läst lite mer i skolboken så ska man snart bege sig mot stallet. Har kvällsjour idag och heldag imorgon men också har vi Boye utöver det. Så vi lär väl åka till stallet kring sex tiden kanske också får man hoppas man kommer hem så snabbt som möjligt.

Hoppträning med bästa!

Åkte till stallet rätt tidigt för att vara torsdag men det var egentligen bara för att både jag och syrran skulle hoppträna idag och inte i sista utan första gruppen, 16:30. Båda fick plats i gruppen så det var toppen även om vi blev kvar på stallet ett bra tag ändå så kom vi hem någon timme tidigare än vanligt vilket var hur skönt som helst. Hoppträningen började rätt bra, värmde upp på egen hand och Kupido blev bara bättre och bättre ju längre in i ridpasset vi kom. Det började relativt bra när vi hoppade fram om man bortser från den plastbommen som skrämde livet hur honom. Vi skulle hoppa typ en upphöjd bom in, räcke och en bom ut, det gick bra fram till räcket men efter hoppade han åt höger istället för över den lilla "läskiga" plastbommen. Han flög verkligen till höger som en vante och jag bara hängde med. Dock var det inte bara Kupido som reagerade på den så Pia valde att ta bort den för att hinna med allt. Vi fortsatte och avslutade med att hoppa en bana och första runden blev det lite mycket av och på. Efter jag hoppade en kortare bana som innehöll vattenmatten så blev det ett j*vla tryck i Kupido, han bara rusa iväg och därav skulle jag tro att det blev ingen  rytm utan bara av och på under banan. Däremot tyckte jag att vi fick ett bra avslut på banan, vi tog om lite på slutet och det gick mycket bättre. Tog verkligen ett hinder i taget och hade en bättre rytm genom hela rundan.

Vaknar upp med ett strålande humör...

Idag tog jag en sovmorgon och det var verkligen skönt bortsett från att jag vaknar upp och med värsta värken vid nacken och axel eller någonstans där emellan. Jag måste ha legat för högt med huvudet i natt men det är bara att bita hop och köra på som vanligt. Nu har jag varit duktig och läst på lite mer inför tentan och mer ska väl läsas ikväll men nu tar jag paus och Madicken får läsa ett tag. Det blir stallet sen och vi får se om det blir en helkväll där så boken får nog följa med men jag är pepp!
 

Första februari & första dagen på banken

Det blev ont om tid att hinna med allt idag, kanske lite tidsbrist denna onsdag men vi är ju effektiv men ibland hjälper inte alltid det. Dagen var planerad så som att vi först skulle jobba och sedan direkt efter åka upp till stallet för att hinna rida samt fixa alla stallsysslor innan vi skulle ha vår ridlektion, teori. Trots att vi skynda oss upp till stallet så blev det en vilodag för Boye, båda manegerna var upptagna av ridskolan så mer otur kan man inte ha och skulle vi ridit ut honom hade vi i princip bara hunnit ut så skulle vi rida hem igen, dessutom var det fruktansvärt kallt ute så vi avstod från det. Detta ledde till att Boye fick vila men det gör inte så mycket, de måste ju få en vilodag också men vi gjorde stallsysslorna klara och sedan var det dags för teori, sitsträning. En red medan den andre longera och den tredje stod och gapa, det var lite så, kort sagt. När vi kom hem var väl klockan åtta ungefär och det blev mat, hungrig som en varg var man och passade på att se mästerkocken plus farmen.
Jag hade önskat att vi skulle fått tömköra för det är verkligen något jag tycker är kul, även om jag inte gjort det så himla mycket men av det lilla jag gjort det så tycker jag det är fruktansvärt roligt. Något jag skulle vilja bli bättre och lära mig mer på. Minns denna teorilektion så väl, år 2013 för Maria. Det var bara två som dök upp, jag och min syster vilket då inte var så ovanligt när vi hade teori men mer tid till att vi skulle få tömköra och det var så himla kul, skulle lätt kunna börja tävla i det efter lite mer träning såklart. Stallet är slutdiskuterat för idag och ska kanske berätta lite om min första dag på banken. Har suttit mycket framför datorn, först för att fixa inloggning och allt som behövs göras också efter det har jag fått gjort några utbildningar man ska göra för att lära sig lite allt möjligt som har med jobbet att göra. Nu blir det lite helg torsdag fredag men ska väl ta mig tid till att plugga lite för i helgen har man lite annat att göra men ska försöka få in någon timme plugg minst varje dag, det hade varit toppen. Tenta om två eller tre veckor så det är bara att kämpa på.

RSS 2.0