Sjuk, en av anledningen till dålig uppdatering..

Allt på samma gång typ. Har legat sängliggande med en enorm frossa  de två senaste dagarna. Haft hosta tidigare veckan men det var efter eller när jag red i måndag då jag blev helt slut och förstod att jag kommer bli dålig. Så det blev varken skola eller något stall för min del, känns inte jätte bra att ha missat två sista föreläsningarna innan tentan men hade inte tagit mig igenom dem ändå. Sen att ha tre uppgifter på det här känns orimligt för en att hinna med men ska försöka vila upp mig och sätta mig i helgen. Turen att man hann påbörja ena uppgiften så det inte är alltför mycket kvar på den .
(null)
(null) (null)     
(null)

Hästarna i onsdags..

Dressyr med Kupido och ska erkänna att man var hoppsugen bär man ser alla hinder som är framtagna. Det var fokus på bak samt framdelsvändning efter vi värmt upp hästarna. Ridpasset kändes sådär, kändes hyfsat i början och det blev det bättre mot slutet igen. Körde utan stigbyglar för att jag skulle få jobba lite extra också nä men det är bra att göra det med.
(null)

(null)
Näst häst var Boye och jag red honom första delen av ridpasset. Han kändes seg i början så lite start och stopp i början för att få honom lite mer vaken och kvickare. Jobba lite öppna innan syrran tog över ridpasset och jag fortsatte med de resterande stallsysslorna.Skola och stall, repris av gårdagen!

(null)
(null)
Skola först men idag började vi nio, lite bättre och framförallt skönare att få komma hem medan det fortfarande är ljust ute. Tre timmars föreläsning precis som igår och det känns som en evighet men man tar sig igenom dagen. Har tre inlämning uppgifter så ska väl försöka börja med den på torsdag om jag inte tjuvstartar redan imorgon, lär inte hända men. Efter skolan blev det två avsnitt av liar som jag och syrran börjat se nyligen (igår) och får väl se hur lång tid det tar att gå igenom den. På stallet var det kallt, höll bokstavligen på att frysa ihjäl trots att man hade bra med kläder, läs två jackor bland annat. Efter alla stallsysslor var klar blev jag sittandes en stund vid Kupido och sedan blev det lite surr i omklädningsrummet innan syrran och Boye var tillbaka från ridturen.


Ny gånger tre..

Ny vecka, ny dag, ny kurs. Börjar dagen med att vakna en rimlig tid, någon gång vid halv sju ungefär. Låg en bra stund i sängen och spela lite, sen förflytta jag mig till tv:n och kollade senaste avsnittet av Bron. Käkade frukost i samma veva och  sedan fick man invänta att klockan skulle dra iväg för att man skulle göra sig klar inför skolan. Skolstart klockan ett på en måndag med en tre timmarsföreläsning, inte jätte pepp men jag tog mig igenom den och bara två föreläsningar kvar för denna vecka. När man slutar skolan har det redan hunnit bli mörkt men det går mot ljusare tider. Hem för att käka innan man begav sig mot stallet, Madicken red och jag fixade stallsysslorna och fick agera hästskötare lite åt kusinen för en gång. Avslutar måndagen med lite tv spel, James Bond på playstation 2.
(null)
(null)
(null)
Igår var det stall och bara chill annars, fick tillbaka en tenta och den måste ju hinna firas med men det blir något framöver i veckan. Lyxar till det med lite godmat, kan det bli thai eller något annat gott.

Den här boken har hållet mig sysselsatt idag!

(null)


Fuxen var pigg idag...

Förflyttade mig från lagboken till bilen för att åka upp och rida Kupido. Var helt slut innan jag knappt kommit upp på hästen och det blev inte roligare då man ska ställa sig och hitta stigbyglar samt läder för att någon varit och lånat. Upp kom jag och passet gick sådär, Kupido var duktig och pigg så tyckte att jag fick jobba lite extra med att få honom lugn. Det är roligt att han är såhär pigg för det har han inte varit på länge men sen har jag ju skavsår på ett par fingrar så det blev bara styrning för det. Vi hade lite bommar och några småhinder som vi använde oss av. Red fram på lite travbommar på böjtspår och två galoppbommar på andra delen av kortsidan typ. Sedan började vi hoppa några hinder med bom före och bom bakom.  Nyttigt för mig och Kupido med att ha en bom speciellt efter hindren. Vi får lätt trångt eftersom han är så framåt och idag var han pigg och alert så idag var det svårare. Han lyssnar otroligt bra ändå och är bara bäst som säkert alla redan vet.
(null)Vi alla visste det!

Det är alltid lika roligt att se hur människor orkar bli upprörda över att en ryttare tar hem jerringpriset iår igen istället bara för att gratulera och släppa det. För igår var det den så kallade idrottsgalan som förmodligen alla vet och ni kan inte ha missat vem som tog hem priset för om han inte gratuleras i sociala medier så står det istället något med en negativ klang, många säger att de lika gärna kan bojkotta priset om inte hela galan. Jag personligen tycker att Peder och Allan var värd priset lika mycket som alla andra nominerade var, iallafall av de jag visste vilka dem var. Bara för att inte jag har kunskap eller inte vet vem två av de nominerade var så säger inte jag att de inte förtjänar att vinna och det hade inte gjort om det faktiskt hade vunnit heller. Majoriteten av alla inlägg om idrottsgalan/jerringpriset i sociala medier handlar om att fel idrottare vann priset, att Sarah var den värdiga vinnaren typ för att hon har tagit mer medaljer. Hennes prestation var bra det tycker jag men det är faktiskt svårt att mäta prestation i antalet medaljer, ger det verkligen oss en rättvis bild av idrottarens prestationen. Ska man vara mer värdig pga att man har kammat hem fler medaljer, vissa har kanske inte ens så många medaler att tävla om. Ni som anser att prestationen handlar om medaljer, till er vill jag uppmana till att se bort antalet och kolla istället hur många procent av hur många medaljer man har kunna varit med och vinna. Simmare kan tävla i olika simsätt vilket Sarah gör samt att det finns ett flertal olika distanser att tävla i, klart hon kan ta hem många medaljer. Det ser olika ut från sport till sport, tex. i hockeyn fungerar det inte så och inte heller inom hoppning. Peder och Allan vann EM-guld och ett EM-silver i lag och de medaljer var minst lika mycketvärda som Sarahs medaljer tillsammans, tack för mig men vi får inte glömma att ridning blev friskvård igår också!
(null)Taco tisdag

Man kan väl säga att man varit sjuk även om jag mer intalat mig själv att jag känner mig inte helt frisk fast det kanske är samma sak. Nu är jag på bättringsvägen och känner jag mig själv så kommer jag vara frisk imorgon och inte för att jag komma känna mig frisk utan mer för att jag vet att jag ska rida. Det är något som aldrig kommer att förändras, det går inte att växa ifrån, så fort man vet att det är ridning är man frisk. Idag blev det middag till tacos och ska försöka sätta mig och plugga lite mer ikväll och när jag blivit frisk ska jag försöka få upp lite mer bilder och bli lite mer aktiv igen. Kan inte påstå att året har börjat så bra men då kan det bara bli bättre säger jag som har juridiktenta på fredag!
(null)Barbacka idag igen...

(null)
Det blev barbacka ridning idag med precis som i fredags och trots att han vila igår var han piggare i fredags när jag red. Vi delade på ridpasset idag, både jag och syrran red och det var jag som började. Tanken var väl att jag skulle rida men jag blev så trött så syrran hoppade upp och red lite hon med. Jag började med att rida lite halter, start och stopp för att få honom lite mer framåt och när vi var varma red jag öppna och lite voltarbete. 

Veckans ridpass....

(null)
Onsdag - Markarbete med Kupido och vi hoppade några s bågar och linjer. Små korta banor och i överlag så kändes K bättre än jag skulle tro, har känt att min ork inte är hundra procent men ridpasset gick bra ändå. Hoppas inte att jag håller på bli sjuk men känner att jag blir slut väldigt lätt och blev trött efter att bara ridit fram hästen. Kupido fick jobba lite mer än vad jag gjorde och han var väldigt lugn och lyssnade bra, så det flöt på för det mesta. Jag gjorde det jag behövde och det är väl lite så man också ska göra, man ska ju inte göra för mycket, det är dumt. 
(null)
Torsdag - Hoppträning med Boye och det var bokstavligen grejer överallt i manegen. Ett tiotals bommar inkluderat några upphöjda, lite hinder med bland annat vattenmatta. Träningen gick sådär, började inte på topp när vi skulle hoppa om jag säger så. Efter vi ridit fram på bommarna så skulle vi börja hoppa en liten bana med korta anridningar. Först travade vi över några upphöjda bommar, fatta galopp och första språnget va vattenmattan och Boye la i nödbromsen, han ville inte. Problemet var att han inte riktigt gick fram men han har sina ideér om bommar och vattenmatta, det finns saker som han alltid vill stanna på men efter den banan var vi igång på riktigt så då gick det mycket bättre, det var som att vi bytte blad. Bytte hinder/övning och hoppade långsidan (bild nummer två nedanför) med studs (två sockerbitar), fyra galoppsprång till en oxer och fyra språng ut till en likadan studs. Den övningen tyckte jag att vi gjorde allra bäst, han var framme och vi gjorde bra ifrån oss båda två. Sedan blev det ny bana med start på den linjen och även en ny linje som bestod av bom, räcke, bom x2, räcke och bom samt hindrena som var med i första banan. Det gjorde han också bra, han var lite tvek på första bommen men han tog sig över på en gång och och resten är historia som man brukar säga.  
(null)
(null)
Fredag - Det blev en sväng till stallet på eftermiddag eller mot kvällskvisten, trodde syrran skulle med som sällskap men jag hade fel. Väldigt lugnt i stallet, gjorde klart alla stallsysslor först och sedan blev det lite trim barbacka. Han kändes faktiskt riktigt bra, en guldstjärna till Boye. Red som på en åtta fast med kantigare hörn och hade fokus på halter i början när jag red den någon gång i skritt, gjorde halt på mitten och la även in en till halt där jag tyckte det passa. I traven blev "extra halterna" istället övergångar till skritt. Avslutade denna övning med att fortsätta med halten på mitten men istället för fler halter red jag istället skänkelvikning på hörnlinjerna. I galoppen fick han ändra steglängden och även där göra några avsaktningar och igångsättningar från olika gångarter och han kändes väldigt mjuk och fin idag. Ett bra ridpass för att min ork skulle hålla och för att Boye skulle få arbeta lite idag med, i helgen ska vi försöka ta oss ut om det inte blir för många minusgrader.


En vecka har gått...

Det har gått en vecka utan att jag uppdaterat något här på bloggen och det blev en ofrivillig liten paus.  Har väl inte hänt något speciellt värt att nämna egentligen så är väl inget som man missat. Det har varit plugg blandat med serietittande och det är väl inte så intressant om jag säger så. idag blev det lunch på thaien och det var välförtjänt efter tentan jag gjorde igår.
(null)


Bron - Säsong 4

Säsong 4 av bron kom ut i måndags (första januari) och jag såg första avsnittet tidigt på kvällen dan den kom ut. Jag tror att det här är den sista säsongen och jag brukar tycka det är tråkigt när en serie tar slut men bron har väl inte direkt varit någon favoritserie enligt mig men jag vill fortfarande se klart hela så på så sätt är det inget fel på den heller. Det är väl en helt okej serie men för min del gör det inget att den tar slut, jag har andra jag vill eller kan kolla på. 

Hoppträning och kattvakt!

Klockan var ställd och man skulle upp för att sedan hoppträna vid halv elva. Kommer dit och en avfallning i första hoppgruppen har precis ägt rum vilket gjorde att det blev en fördröjning av hoppträningarna men jag hoppas att det ändå gick bra. Vi fick invänta ambulans innan hoppträningarna kunde fortsätta och med lite omjusteringar av grupperna. Det blev fortfarande två grupper men i knutarnas blev det bara två knutar. Hoppträningen gick okej men det blev lite för mycket av och på iallafall i början ridpasset och ibland blir det lite för mycket hand istället för att jag bara rätar upp mig mellan hinderna. Det blev lite bättre iallafall men det är något jag måste träna vidare på. Man ska väl lära sig av felen och det blir super när både ryttaren och hästen gör jobbet tillsammans. 
(null)
(null)
Efter hoppträningen blev det nästan raka vägen hem och duscha för att sedan åka och vara sällskap åt Svea. Hon är det fart och fläkt på till alla och så att det blir över men hon var ändå lugnare idag än vad hon varit tidigare i veckan. Det jag säger är att det finns lugna stunder med henne också även om hon älskar att busa, hon låg spinnande och myste medan vi kolla på en ny serie, Riverdale.
(null)(null)
(null)

Torsdagen - stall i princip hela dagen...

Det blev en sovmorgon för mig idag och lunch vid halv ett. Inget besök hos Svea idag utan såg lite tv och sen var man på stallet strax innan tre. Syrran jobba och jag blev sittandes i cafeterian med sällskap och sen blev det hoppträning. Lite middag och sen i sista gruppen agerade man hästskötare. Kupido igenom borsta inför morgondagens hoppträning. Efter att ha suttit och kolla på fyra grupper blir man inte bara lite hoppsugen. Klockan är ställd och det är snart dax att hopp i säng om man ska orka upp.
(null)


Dagens ridpass med Kupido

Rosa/Röda - Galoppbommar, rosa något kortare än det röda.
Gröna - Bom räcke bom. Blå - Krysshinder
 
Har gjort en fin skiss på dagens övning och idag skulle vi ha lite bommar och det var redan frambyggt när vi kom till stallet vilket det brukar vara när vi har markarbete och även hoppning. Red fram lite självständigt med lite input från ridläraren och Kupido kändes sådär. Det fanns vissa delar av ridpasset som jag tyckte var bra men därimellan kändes det inte lika bra och mestadels ligger det hos mig. Rider jag riktigt mot så gör ju även Kupido rätt, det blev någon gång då jag släpper honom ett språng innan hindret istället för att bara följa honom med kontakt. Var väl första gången jag kom på krysset som det här uppstod och han känns mer framme än vad han är och därav vet inte jag varför jag släpper allt men det blev mycket bättre på den fronten. Sen på det gröna momentet fick vi lite trångt ut, han vill gärna iväg men han lyssnar och vi får in två men det blir tight för oss. Det kändes trångt och det blev bättre och bättre men det kan bli ännu bättre. Kupido har blivit välidgt lydig och jag känner verkligen att han lyssnar på mig. Det blir hoppträning för oss på fredag och vi är super taggad redan nu!
Avslutar inlägget med en något äldre bild på mig och fuxen, finaste K!

Plugga, hur svårt ska det va?

Dax att lägga i hårdhandskarna. Det börjar närma sig tenta och det kanske är dags att ta tag i pluggandet igen. Påbörjade lite läsning igår i en av juridikböckerna, ja men precis det är ju inte bara en som ska läsas också måste man fixa ut lite lappar i lagboken så man hitta enklare där. Det är mycket som ska göras och jag känner egentligen bara att jag inte vill läsa något.
(null)
 

I stallet både igår och idag...

Klart man startar året med att åka till stallet om man bortser från att man gick och la sig några timmar innan man begav sig till stallet. Jag la mig väl någon gång runt fyra tiden och vaknade 9 men hade ingen anledning till att kliva upp så somnade om och klev upp några timmar senare. Agerade stallskötare precis som idag. Denna dag har vi även varit förbi Svea och hållit henne sällskap ett par timmar innan man for upp till stallet och gjorde klart alla stallsysslor åt Boye. Var även in till Kupido och myste lite med honom medan syrran var ute och red i vårt inte så härliga väder.
 
 

2018 - Mot nya mål!

Det gångna året har varit bra på olika sätt, med lite nya utmaningar som gett mig mer erfarenheter och jag har försökt att komma på lite nya mål att sätta upp. Har inga direkta nyårslöften utan har satt upp lite mål, både kort och långsiktigt inom ridningen men även lite mål angående skolan. Ett mål jag har med Kupido tänkte jag att man kunde dela med sig av och det är förutsatt om jag forfarande får möjlighet att tävla honom. Vårt mål är att vara dubbelnolla i 1 meter och i överlag få stadigare rundor.
 
 

Nyårsmiddag - Trerätters

         Igår var det den allra sista dagen av det gågna året och jag tog en sovmorgon bara för att jag var uppe och såg igenom säsong 2 av gåsmamman natten till igår. När jag klev upp var det fram med dammsugan, fixa snyggt och sedan fixade man naglarna och sen blev jag stående med håret ett bra tag. Tar en sådan tid att locka mitt hår fast det är väl inte så konstigt om man tänker efter men det är därför man gör det så sällan. Provade även att göra kromnaglar på syrran vilket inte blev så tokigt, det blir väl bättre ju fler gånger man gör det och jag måste prova det någon gång jag med.
Jag var färdiglockad och gästerna kom kort därefter, vi åt och körde några minispel samt paketleken. Gick ut strax innan tolvslaget och det var inte lika mycket raketer som det brukar, det trappas ner mer och mer. Ingen bild på efterrätten dock men den fanns villiga tillägga.
(null) (null) (null) (null) (null)

RSS 2.0