Han stod emot lite idag...

Hemma efter ett par timmar i stallet och kom hem bra precis till Paradise, ja nu har startskottet gått. På stallet så körde vi Ellens spel "vad gör man" jag, Nelly och Jennifer. Man hade ju ganska tur att det kom och gjorde mig sällskap så vi passade på att spela då inte det fanns några kort till hands. Var på stallet från fyra bara för att jag skulle rida vid sju tiden och det blev ett dressyrpass på den finaste Kupido. Så glad att få rida honom dig då vi har teori på onsdag, alla stunder med honom är de bästa och vi har även skrivit upp hos på en klubbtävling. Taggad till tusen, hoppas vi hinner med ett markarbetespass innan. Kupido stod emot lite idag och kändes inte lika mjuk som han varit nu den senaste tiden, kanske hade han bara en mindre bra dag. Tillbringade lite tid med honom i stallet, pyssla om honom och bara gosade lite. Bjuder på den fina bilden här nedanför...
Du är underbar, älskar dig för den du är!❤️


Måndag

Åkte till stallet vid fyra för att hinna rida en av de nya ponnyerna innan jag skulle ha lektioner. Ridskolan har fått två nya ponnyer, en D-ponny sto vid namn Gwinea på 5 år och en c-ponny valack vid namn Evan. Än så länge har jag bara suttit på stoet, på onsdag ska jag prova den andra spännande. Iaf blev ett litet lätt pass i ridhuset. Sedan var det dags för att ha lektion, hoppning var det på schemat, gick bra. Både elever och hästar skötte sig. Sedan var det min tur att sitta till häst igen, denna gång Exxet. Trimmade lite dressyr, han var fin men fastnade lite i vänstersidan, så han har varit bättre men han känns väldigt samarbetsvillig och positiv till arbete så han är riktigt rolig att rida. Sedan dags för sista lektionen och sedan höa, blev en lång dag på stallet! 
Gwinea på bild

långtråkigmåndag....

Klart att man inte har sovmorgon på en måndag då man är i behov av den mest, en längre fysik lektion och sen svenska. Sen hade vi typ hål i 3 timmar så det blev lite kortspel, hänga gubbe, frågesport och lite serie. Man fick mycket gjort måste jag säga men det känns drygt att vänta in vår religion lektion som börjar klockan två. Ena uppgiften är nu inlämnad och klar, nu är det bara den muntliga biten som måste bli klar. Hinner inte göra något mer idag och Hannah var sjuk så förhoppningsvis slipper vi redovisa imorgon. Nu ska jag ner och byta om så ska man åka till stallet, Kupido ska rida, yey.
 

Klar med svenskan...

Vilken känsla alltså, fick göra lite små justeringar för att den skulle hålla maxet men nu får den vara klar. Hoppas på att kvalitén är så bra den kan bli, det lär vi väl se snart.


Nu, parlamentet...

Helgen är redan slut, den har gått alldeles för fort och det känns som den knappt börja när man har uppgifter att göra så här på helgen. Allt förstörs men jag har ju allt kvar till sista dagen och det är så jämt. Dagen lite kort bara, tog en sovmorgon och sedan när kag vaknat dammsög jag lite snabbt. Städade lite och skrev lite på en skoluppgift. Sedan vid halv sju så åt vi kräftor och sedan spelade vi Texas holdem och nyligen sett fångarna på fortet och nu blir det parlamentet.

"Du skall hålla vilodagen helig"

Här sitter man på den såkallade heliga vilodagen och pluggar samtidigt som man förbereder ytterligare en kräftskiva fast idag här hemma hos oss. Pontus och Elin kommer hit och det blir kräftor idag igen och det är väl tur det är gott så det inte gör något att man äter det två dagar i sträck. Jag går lite emellan datorn och annat som ska fixas innan ikväll, skurit gurkan och tomater till salladen och nu ska det sista som ska i salladen skäras. Dax att jobba, har både religion uppgift och en svenska uppgift som ska vara klara inom kort, imorrn börjar vi med respons på svenskan så den är väl prio ett och maxet är 200 ord och jag är uppe i hälften så en bit kvar har jag.
 
 

Blev borta hela gårdagen....

Lördagen bara susade förbi och nu är det redan söndag, denna helg kommer att gå fort. Jag, Madicken och Linnea var och kolla på kvalitetsbedömningarna på stallet och efter det åkte vi hem till Linnea och där har vi varit hela kvällen. Vi blev bjuden på kräftskiva och sedan grillade vi lite också och eftersom det är/var lysnatta så tände vi lite ljus och hade de mysigt. Vi kollade på spring för att se om nån var med men så mycket visade dem inte från Timrå.Dressyrpass med Anastasia✔️

Åkte till stallet så vi var där till tre och började leta utrustning till de två nya ponnysarna som kommit. Sedan tog det en stund innan Alva kom och Madicken fick börja borsta nyhästarna. Så fort Alva kommit börja jag göra iordning Anastasia och hon var piggare än sist jag red hon. Det var lite lättare att få henne framåt och hon blev faktiskt fin. Hon blir roligare och roligare att rida för varje gång, lite kul att få rida en häst som kan lite mer än de "vanliga" ridskolehästarna kan. Anastasia får mer än godkänt på dagens ridpass på plan, lagomt varmt i luften. Nu åker man och tränar lite lätt, käka lite middag och det blir en efterlängtad kebabtallrik.

F r e d a g . . . .

Matte, religion och fysik är mina tre lektioner nu framöver på fredagar. Dagens känns ändå rätt lång från 9:30-14:00 och nu ska jag nyss om lite snabbt och dra mig mot stallet. Anastasia ska ridas på plan så jag hoppas inte att det regna.


En fin Kaj....

Idag blev det en uteritt på Kaj i sällskap av syster på Anastasia och vi passade på att rida när det var uppehåll från regnet. Vi jobbade hästarna i både skritt och trav och Kaj kändes faktiskt fin, tog ingen matpaus vilket är värd en guldstjärna. Däremot ville han absolut inte gå in i duschapiltan utan tvärvände och travade raka vägen in till sin spilta, så snabb är han vanligtvis inte annars.😂

j*vla skoldator....

Det var först en svenska lektion men den blev inte så lyckad pga att min skoldator är sämst, den bara stängs av lite då och då när man håller på att skriver och sen tar det en kvart för datorn att starta. Hela lektions tiden går ju åt att bara starta upp datorn och man kommer ingenvart på uppgifterna som ska in om ett par dagar. Efter svenskan så passade jag på att kolla på TE som hade sitt lilla race idag och treorna tog ju hem det och det var ju inte mer än rätt. Tror de vann med typ 30 sekunder och sedan stack man till lektionen, gymnasiearbete och fanns inte så mycket att göra då jag var utan dator. Sökte lite på mobilen och vi har kommit på en ide men tydligen måste man göra ett arbete själv, vi trodde ju om vi gick ihop en grupp att vi kunde göra ett tillsamans men allt ska in separat. Skit om jag får säga det men vi får väl se om dem ändrar, sen blev det kortspel innan historian där vi diskuterade om en text vi börja läsa igår. zwei fuxar...

Det var inte bara en häst som skulle ridas idag utan två, två fuxar och jag och syrran bytte hästar med varandra idag. Syrran red Kaj och jag Lagos och vi började med att skritta ut i skogen och sedan fortsatte vi i paddocken bara lite lätt då det hade regnat och det var rätt lerigt. Lagos är en väldigt charmig häst, alltid roligt att rida honom men skulle inte byta bort speedo Kupdio, han är ju något alldeles extra. Lagos kändes fin efter att jag fick koll på bogen som flyger ut ibland. Efter att vi var klara med de första två hästarna Lagos och Kaj så var det dags för vår vanliga lektion, bara att börja borsta speedo Kupido. Det blev inget dressyrpass utan Pia hade bestämt att vi skulle ha lite markarbete istället och Kupido var lugn om man jämför hur han brukar vara och det kändes jätte bra när vi hoppade över de små hindrerna på bågen. När vi börja rida fram så var han väldigt snubblig och så snubblig är han inte vanligtvis men det gick bättre när vi värmt upp och han kändes lite för lugn för att vara Kupido. Det är så roligt att han faktiskt kan bete sig som en "normal" häst, hans rumpa flög inte ut och han började aldrig att studsa och hoppa runt utan allt flöt på. Jag kunde lixom plocka upp honom lite och jag själv blev lite förvånad men mycket nöjd över honom idag, han kan vara en snäll och duktig kille. Han stressar lätt upp sig när vi brukar hoppa och jag hoppas han inte gör det på kommande markarbete eller hoppningar heller. Det är ju en sak om han är pigg, det får han vara men det blir lite jobbigt både för han och mig när han stressar upp sig för hoppa det vet vi ju att han kan.
Lagos, den charmiga killen
 Kupido, min stjärna

historia, dagens lektion...

Idag måste väl ändå vara den kortaste dagen för mig i skolan, har en lektion plus mentors samling. Det kan kännas lite ovärt att bara ha en lektion men samtidigt mycket skönt att få komma hem på en gång. Ikväll blir det ridning och sen kanske man skulle försöka komma någonstans med svenskan med tanke på att jag knappt har börjat. Har fått till två rader och maxet är 200 så det ska väl inte vara så jätte svårt att få ihop ett referat. Jag menar det är ju bara att sammanfatta det viktigaste lite kort på min frågeställningen som jag valde "Hur bra förstår vi egentligen varandra i Skandinavien?" 

Uteritt

Uteritt på Lagos med syrran och Kaj


Två lektioner..

En kort skoldag med bara två lektioner och kanske är tisdag den bästa skoldagen på denna termin, vi får väl se. Efter att jag slutat så åkte jag och hämta moppen som varit på service, bakdäcket och bakbromsen är bland annat bytt. Sedan drog jag och syrran in till hööks en snabbis innan vi åkte och red. Kajtek och Lagos skulle få komma ut i skogen och vi tog en lite annorlunda tur. Lite gamla vägar som man red mycket när man var mindre och det gick ju strålande. Kajtek är ju modig och han kändes lite seg men ändå inte fast hungrig var han. Vi gjorde en deal kan man säga, han fick äta lite efter att han jobbat för det och det gick super, nu är jag hemma och det är dax för lite middag.
A good day to die hard...

På eftermiddagen hade vi i ungdomssektionen möte, har planerat in en liten aktivitet om två veckor. Det blir en pizza kväll med lite annat skoj. Imorgon har jag sovmorgon till 11:20 så tänkte se en film som gick på tv:n med Bruce Willis, därav rubriken. Två timmar tidigare...

Då var det måndag och skolveckan är igång, började redan tio över åtta idag med en lite längre fysiklektion. Därefter hade jag svenska och där har vi redan börjat med en uppgift som ska vara klar på måndag. Schnitzel med dragonsås till lunch och hårda klyftpotatisar var dagens lunch, hade klyftpotatis varit klar så hade det varit en tumme upp. Därefter skulle vi haft typ 2 h gymnasiearbete Men eftersom vi bara ska spåna idéer så tog vi och gjorde religionen på en gång så vi kunde få sticka hem istället för att sitta och vänta ut tiden. Att få sluta lite mer än två timmar tidigare kändes mer än skönt. Sedan kan jag även plocka bort två lektioner ifrån mitt schema då jag inte ska läsa engelska 7 längre. Jag hoppas jag gjorde rätt beslut men det lär man aldrig får veta, känns som det hade blivit väldigt jobbigt så jag inte ens tycker att engelska är roligt och jag är nöjd med mina två C:n i engelska 5 och 6. Så fort jag var klar med religion uppgiften så börja jag promenera hemåt  i väntan på att bli upp plockad av pappa som var inne i stan men någon hann före. Blev upp plockad av Kattie istället som såg mitt långa hår på vägkanten. Nu sitter jag hos mormor och ett gäng ska åka till husnäs i några dagar.


Veckan närmar sig sitt slut

Måndag
Red både Exxet och Anastasia, Exxet var först ut och han var fin. Fick ihop honom riktigt bra och han var mjuk och fin sidorna. Efter det var det daga för Anastasia. Inte lika fin som sist när jag red henne. Hon kom på min svaghet och lyckades göra sig lite för lång för att jag skulle orka sitta kvar. De gånger jag fick ihop henne var hon fin.  

Onsdag
Lektion på Exxet som gick hur bra som helst. Allt satt som det skulle, denna lektion kan jag leva länge på. 

Torsdag
Uteritt på en laddad Anastasia, en skritttur i skogen 

Lördag
En tur i skogen på lilla Abel, en pigg och glad ponny😊en andra plats var inte illa....

Årets släktträff var ute på Lögdö och det var väl ett fyrtiotal som var där och en del vet man knappt vilka det är men det är som det brukar vara. Det tog ju upp minst en halvdag med allt vad man ska göra, vi käka mat, det var sång, tävlingar och tillslut fika och prisutdelning. Man vill ju alltid vinna, det spelar ingen roll vad det handlar om men konkurrenter har blivit svårare att vinna över då man för ett x antal år sedan fick tävla mot de vuxna. Förra året gick det inte speciellt bra men iår så kammande jag hem andra platsen, bara ett poäng ifrån ettan. Det var ju bara den där GB gubben som inte riktigt  ville ge mig några poäng, ni ser ju den nedanför här. En bild tagen för 2 år sedan ungefär.

Saturday...

Åkte ut till denna lilla pojk vid halv sex och red ut en sväng tillsammans med Sara och Madicken. Han skötte sig super och var jätte snäll, inget märkvärdigt och imorgon ska han tävla så vi håller tummarna här hemma. Tyvärr kan vi inte åka och kolla då man ska gå på släktträff imorgon. När vi kom hem hade vi främmande och fler fick vi, först blev det grillat och senare blev det lite tårta då Elin fyllt år. Första avsnittet av atleterna var idag så det har man hunnit sett också ser jag på sista avsnittet av true detective nu och sedan tänkte jag se spring finalen tror jag att det är.3 år idag....

Såg nämligen att det var tre år sedan idag jag tog moppekortet och snart ska man väl ta körkort också och då blir det tack och adjö med den här lilla moppen men än så länge hänger den med mig.
Dagen rullar på och jagt tog en sovmorgon till någonstans runt halv 12 kanske och det var riktigt efterlängtat efter att ha gått i skolan. Vid fem tiden så åker vi ut till söråker och rider med Sara och sen blir det någon middag här hemma då brorsan och hans tjej kommer hit och äter för att hon fyllt år.

S e r i e . . . .

Blev lite serie tittande så här på fredagskvällen innan läggdags, fick se om några avsnitt på true detective bara för att snappa upp vad som hänt.  Har inte sett det två sista på säsong 2, planera att se sjunde avsnittet idag och åttonde/sista avsnittet imorgon.

Helg efter två skoldagar...

Då var denna skolvecka på två dagar gjorda och det känns som vi redan ha gått en vecka men det är bara att bita ihop. Började dagen med lite introduktion på engelska 7 dom jag har blivit osäker om jag ens skall läsa det, det känns lite för svårt för mig och har tillräckligt med poäng ändå. Sedan har dagen rullat på med lite nya kurser och några som är gamla som vi fortsätter med. Nu sitter man hemma proppmätt efter att ha varit på Stekhuset och ätit för första gången.Första dagen på sista året i skolan...

Efter första dagen på mitt sista år i skolan så känner jag mig inte så pepp för resten av året. Det var inge lugn start utan fick schema på direkten och det många lektioner efter lunch och mycket hål, inget jag egentligen vill ha. Dagen bestod av tre lektioner och det blev lite kortspel innan alla då vi har hål mellan varje. Efter skolan så kollade jag på lite EM i hoppning och sen somna jag i soffan innan vi drog till stallet för att rida ut en tur. Lagos och Anastasia var det dom skulle få komma ut i skogen litegrann och ingen är ju någon täthäst men Lagos var riktigt modig idag.Dressyrpass och tacos...

Klockan tickar och sommarlovet glider mot sitt slut vilket är så tråkigt som det låter. Hade ju ridningen idag och det var dressyr på schemat idag med för mig och Kupido. Kupido kändes bra redan från start sedan blev han lite stojig vipp som happ och sen var det bara min sist jag skulle tänka på. Den behöver bli lite bättre men det finns alltid saker att förbättra, vi är lite hoppsugna nu. När jag kom hem blev det tacos och nu ser jag idol sedan blir det raka vägen till duschen efter att jag sett klart idol. Efter duschen blir det glamour och sedan får jag nog dejta kudden för att orka med morgondagen.

sommarlovet når sitt slut....


The Hunger Games

Häromkvällen kollade jag på the hunger games och igårkväll såg jag the hunger games catching fire och nu denna morgon passar jag på att se nästa film mockingjay del 1. Måste vila ut mig idag då allvaret börjar imorgon, ett ridpass som avslut på mitt sista sommarlov. Det kan inte bli bättre om jag får säga det själv.18 augusti...

Tog en sovmorgon även fast jag hade tänkt att stiga upp lite tidigare idag för att sedan orka när skolan börja men samtidigt måste man ta vara och sova ut medan man kan. Idag har jag haft en hemmadag kan man säga, varit ute och hjälpt till att fixa på gården och städat boden. Inte så värst roligt, emellanåt har man suttit en stund vid datorn eller tv, även hunnit sett ikapp glamour avsnitten jag missat när jag varit i stockholm och sen har jag inte hunnit gjort så mycket mer idag.
 

G r ö n a n !

kommer några fler bilder imorgon...

två fuxar ridna...

Kupido
Lagos
Det blev stallet mot eftermiddagen för att rida dessa fina två fuxar, började med Kupido och det blev dressyrtrim i paddocken och är jätte nöjd över dagens ridpass med honom. Han var inte överspeedad och jag kunde rida honom ordentlig och han lyssnade bra på alla hjälper, han var lite lugnare än vanligt vilket gjorde allt lite lättare. Han kändes riktigt fin och det är så himla roligt när han verkligen försöker, jag vet att han tycker det är tråkigt med dressyr för helst vill han bara busa och gärna hoppa. Det har jag inget emot men man måste göra både och, det blev ett lyckat dressyrpass idag och en glad Matilda tog det lite lugnt innan jag red nästa häst. Då var det Lagos tur att få röra på sig lite. Det var nog en eller två veckor sedan jag red honom och tyckte han var segare än vad han brukar vara och hade inte så mycket bjudning själv, vanligtvis tycker jag att han brukar dö av efter ett tag men nu var han död innan jag ens skrittat fram. Han kanske bara var allmänt seg och trött idag, för han är ju fin när man väl får igång honom men han behöver bli starkare i galoppen. Tycker iallfall att det är en charmig och rolig häst att rida, alltid roligt att få rida honom ibland.

h u s v a g n s s e m e s t e r

 
 

Thai...

Hemma från semestern och vi slog till på thai idag, riktigt gott men hade inte förväntat mig något annat precis. Idag åker jag och syrran till stallet och bilder från semestern kommer ut imorgon istället för idag.

Home sweet home...

Tillbaka till Timrå igen efter 4 dagars husvagnssemester och det känns riktigt skönt. Det blev ju ungefär 2 dagars åkande, en dag spenderades på stan i Stockholm och en heldag på grönalund och för mig behövdes det inget mer. Saknade väl Liseberg lite men det får bli en annan gång, längesen man var på grönan så det var kul det med. Vi kom hem vid sex tiden idag och har nu packat ur Näst intill alla väskor. Sitter och ser the hunger games nu och ska försöka hitta catching fire så att jag kan kolla på den också. Har bara sett första men passade på att se den igen nu när den gick på tv:n och då kan man ju försöka se den andra nån dag framöver. Iallafall så tänkte jag ladda in och bjuda på lite bilder ifrån husvagnssemester, så håll utkik imorgon.

Raka vägen hem mot Timrå..

Campingen i Furuvik hade stängt, så nu fortsätter vi hela vägen hem till lilla Timrå. Det kanske är lika bra för jag känner mig klar och behöver inte stanna någon annanstans för att tillbringa ytterligare en natt bara för att. Vi har ändå inga idéer om vad vi skulle hitta på då campingen var stäng. Vi gjorde ett stopp i tönnebro och passade på att äta där, det blev lite flygande Jakob och det var riktigt gott. Vi är typ i Hudiksvall nu så vi har inte långt kvar innan vi är hemma, skall bli skönt att få sova i sin egna säng igen.

Lämnat rösjö camping...

Idag tog vi och packade ihop allt Och bar av hemåt och tänkte eventuellt tillbringa en dag/natt någon annanstans,  på Furuviks skogscamping. Vi är nu alldeles utanför campingen och redo att checka in, vi lär väl hitta på något att göra kanske att det blir lite bad vem vet. Vi börjar väl med en liten rundtur och kollar runt litegrann.

Grönalund✌️

Då var man tillbaka på campingen efter en heldag på grönan. En lite roligare dag än gårdagen om jag får bestämma. Tanken på att det var över 10 år sen jag var på Grönalund så började vi med att kolla runt lite och kollade lite på genrepet samtidigt. Därefter var det bara att börja köa och åka, första åket blev Jetline och den var ju den roligaste tror jag efter alla vi åkt idag. Sedan har vi även testat twister, kvasten och blå tåget också var vi ju tvugna att gå spökhuset house of nightmares för första gången. Trodde det skulle vara bättre måste jag säga, hade förväntat mig att det skulle vara läskigt men kan inte påstå att jag blev särskilt rädd därinne. Det blev iallafall en härlig dag här i Stockholm på grönan och vädret var på topp att vi höll på koka över medan vi köade. Sen är det inte alltid man får komplimanger om att man har fint hår men det är bara att tacka för. Det är inte alltid flera främlingar säger det på en och samma dag men visst har man hört det förut och jag tackar och tar emot. Lite roligt när det inte bara var en som sa det, däremot vad ena trodde jag kom ifrån vet jag inte riktigt om jag kan hålla med, att jag kommer från Skåne, nästa gissning var ifrån Lappland. Visste knappt var Medelpad låg men att vi var hälsosamma det var något hen visste.

Ni har väl inte glömt....

Ni har väl inte glömt att följa oss på instagram, vi har ju gjort en insta som är lite mer baserad eller mer till bloggen där vi bjuder mestadels på bilder ifrån vår systemkamera som hänger med oss på äventyr. Det är mycket hästbilder då det är det vi brinner för båda två menvi har fortfarande kvar våra privata konton som ni får följa ifall ni vill det.
Våra konton:
knutarna
akmatilda
madiiickenandersson
 

Ändrade planer....

Då var man tillbaka på campingen efter en heldag på stan i Stockholm. Det var till en början tänkt att gå en kortis på stan idag och sedan dra till grönan men vi blev kvar längre på stan. Så istället blev det en heldag på stan och lite rundtur på samma gång. Det var länge sen man var här i Stockholm men än så länge har jag inte hittat något eller jo det gjorde jag men tröjan var inte i sitt bästa skick. Så fick inte med mig nått från Hollister men det blir säkert en annan gång. Att ha gått över en mil är inte så konstigt men det är tur man har sina älskade skor.har jag berättat....

Jag tror att jag har glömt att berätta en sak, ni kanske har läst att jag skrev för ett tag sen att jag hittade Maestro (länk till det inlägget här) och hans ägare tog kontakt med mig efter att ha sett bilder på honom. Han köptes ju mindre än 2 veckor efter att han åkt ifrån ridskolan men han står tyvärr inte längre kvar hos den ägaren. Hon skickade tillbaka honom och nu är vi båda i hopp om att nästa ägare hör av sig och för hans skull så hoppas jag att han kommer till det rätta stället så att han får stanna och ha det super för det förtjänar han. Det hade ju varit roligt att få följa han utveckling och det skadar aldrig att veta hur han har det och mår, blev så gald över filmen jag fick på facebook när han var på betet och att se bilder på honom. Denna bilden nedanför skickade hans ägare 23/7-15 dagen han åkte tillbaka till skåne, finaste M!
 

Mot grönan...

Idag blir det en dag på Grönlund och vädret är super, nästan lite för varmt. Man får väl se vad man törs åka, är ju inget för höga höjder men annars så finns det väl inget jag inte tycker om. Det är lite synd att man missar hemma tävling men det är sånt som händer. Nu skall vi ha lite skoj, får se om det är bättre än Liseberg men är tveksam. Har inre varit på grönan sen jag var pytteliten men det ska bli kul. Hoppas ni alla har en lika bra dag som jag kommer att ha.

Rösjö camping....

Då var vi framme i Sollentuna på campingen som vi skall bo på. Enligt mig så har vi bott på bättre campingar förut men vi stannade först på en annan  men tyckte inte den verkade vara nå bra. Vi drog nå det kortaste stået men här stannar vi ett par nätter iallafall. Imorgon väntas en spännande dag i Stockholm, som jag längtat. Bäst att man lägger sig nu så man får lite sömn, godnatt.

On the road....

Vi passerar Gävle nu, syrran och jag sitter nämligen i en bil påväg på en minisemester, vi kommer hem redan på måndag igen. Vi stannade och käkade lunch i Hagsta på Hakke gård, första måltiden på denna semester och då är det en standard att äta pannkakor. Man måste ta vara på sommarlovet eftersom att jag börjar mitt sista år om prick en vecka. Det känns lite knas, tiden har gått så fort på gymnasium och en liten del av mig vill inte sluta skolan efteråt även fast det blir skönt att slippa sitta i skolbänken 5 dagar i veckan. Det man kommer sakna mest är idrotten och det känner jag redan att jag saknar. Är helklar med idrotten om jag inte försöker få att läsa ännu mer utökat program, vi får väl se men det skulle vara kul att ha idrott sista året också. 

Markarbeteslektion

Idag blev det lite markarbete på Exxet, gick väl bra, lite okoncentrerad häst men annars så. Hade tre små hinder med 18 m mellan varnadra och där skulle vi få in fem galoppsprång. Började lite för segt då jag höll igen han vilket vi rättade till. Han hade ganska bra flyt, och han lyssnar ju väldigt bra så när vi fick in tempot så gick det faktiskt riktigt bra. Sedan hoppade vi bara de två första hinderna för att sedan ut på en liten båge på 18 m, gick också bra. Sedan las alltihop till en banan och vi hade ett bra flyt, så jag är nöjd med passet! 
 
 

Markarbete med Kupido...

Andra och sista ridpasset för denna vecka och det blev lite markarbete då Pia ville se hur hästarna och säkert hur vi va också. Det gick mycket bättre idag, Kupido var finare redan i starten och när vi börja hoppa några små skutt blev det lite av och på. Fast tyckte att han bara vände mot slutet och det gick riktigt bra sista banan vi hoppa. Allt flöt på och Kupido var inte alls lika på som han var innan. Pia tyckte samma som mig och tror att detta kommer bli super och vi håller tummarna för att få tävla snart när vi kommit igång ordentligt.

We all know who A is...

Dagen vi alla väntat på så otroligt länge och nu vet man vem A är och jag hade ju fan rätt alltså. Fast jag hade en annan som jag också kunde ha varit. Måste säga att det är lite tråkigt att veta ändå för vad ska hända i nästa säsong när man vet allt lixom. Att Cece var "A" kom alltså inte som en chock direkt utan vi hade det på känn men trodde hon var det tillsammans med Charles/Charlie men det var ju samma person, det hade jag däremot inte förutspått. Man kan ju inte veta allt till 100% men nu är det som sagt slut på säsong 6 och jag tycker verkligen att PLL hat varit en bra serie. Nu blir det uppehåll och invänta nästa säsong och hålla tummarna på att det fortsätter att vara lika bra även fast vi vet vem A är.Maestro❤️

En mycket saknad kille som jag hoppas hittar den rätta för honom💖

Tuesday...

Vi är inne på sista hela sommarlovs veckan och det är tisdag och som vanligt var det jobb klockan 7. Haft u-sek möte på stallet om lite framöver vad som kan tänkas planeras och nu halvligger jag i min säng och kollar serie. Det är en standard för mig och snart lär jag sett klart på den här serien också, är på säsong fem plus att ett nytt avsnitt av Teen Wolf har kommit ut som måste kollas på.Ridpass

Idag blev det ett bra dressyrpass för Maria på Anastasia. Gick mycket bättre än vad jag förväntade mig, har bara suttit en gång innan på henne och då upplevde jag henne väldigt stor. Idag så skrittade vi ut en sväng för att sedan trimma på plan. Tränade lite vändningar och jobbade med rakriktning, vissa vändningar gick bra med andra tyckte hon var alldeles för jobbiga, tog ett tag innan vi hittade varandra där, sedan blev hon väldigt fin. La in trav i övningen och jag ville mer framåt än hästen, lite seg men hon kom ihåg bättre och bättre. Jag lyckades rida ihop hon och hon blev riktigt fin, vissa delar. Hon tyckte det var lite jobbigt, menn vi kämpade på, när vi sedan kom till galoppen så kom vi inte så mycket längre, orken tog slut och hon blev lite sur på mig, lite för mycket jobb tyckte hon. Travade av och jag är riktigt nöjd, hon kändes fin så länge hon orkade, tror detta kommer bli en trevlig  häst!
Och alltid lika kul att trimma dressyr för Maria, hon får en att hitta känslan och hästarna blir så fina och avspända, och då känner man sig nöjd.
 
 
 
På onsdag är det vanlig lektion, spännande vad man får för rolig häst då :)

K U P I D O ❤

Hade turen att få rida min finaste idag då han inte gick någon lektion och sådana chanser missar man inte och ett dressyrpass för Maria var efterlängtat. Har saknat henne som ridlärare då jag tycker det gick så bra med Kupido innan vi bytte ridlärare så det var riktigt roligt att få rida för henne igen. Vi skrittade fram lite lätt bakom vallen då vi inte kom längre med någon av de tre töntiga hästarna, lika fega allihopa. Vi trimmade lite i paddocken, bara tre pers så hjälp fick man och är riktigt nöjd över Kupido det här passet. Han var så mycket finare idag än förra veckan och fortsätter det så här kommer det bli awesome, ska försöka att få han lika fin på onsdag då det blir ett ridpass igen på honom. Han kan bara han vill, han är ju lite slingrig av sig och kan han så vill han strunta i att jobba och bara springa i full galopp. Det blev en liten match ibörjan då han inte riktigt ville sammarbete men när vi kommit igång så gav han efter och gud så fin han blev, älskar denna hästen hur kan man inte göra det.

TWD

Då var det söndag och helgen är snart över, nästa vecka kommer säkerligen bjuda på lite jobb, ridning och andra skojigheter. Idag känns det inte som man gjort så mycket som är värt att skriva om utan åkte till mormor för att dem skulle fixa taket på altanen hos oss och här hos mormor har vi spelat kort tillsammans. Löste lite kryss förut och nu sitter jag och kollar på serie, TWD The walking dead och snart är man på säsong 5. Det rullar på med mitt serie tittande och ska väl se nått innan vi åker hem, vet inte riktigt när vi skall åka hem men det spelar ju inte någon större roll då jag sitter och tittar på serie.Aron W

Aron W är en kwpn valack född 2005 e. Radar ue. Kennedy imp. Holland
 
 

Magic Mike

Lördagen är snart förbi och efter en kortare lördag så sitter vi här hemma och ser på Magic Mike. Tidigare så var vi och åt kräftor hos mormor och morfar och sedan tog jag, Madicken och Linnea en promenad hem till oss. Här sitter vi nu och kollar på film efter lite gofika. Imorgon får man se vad man hittar på, förhoppningsvis något roligt.


S ä s o n g 4

Blev inget stall för min del idag då jag ändå inte hade någon häst som skulle ridas utan det blev en slappar dag här hemma istället med ett massa serie tittande, tänkte försöka hinna se klart TWD innan skolan börjar och nu ska jag börja på säsong fyra. Har kommit en bra bit på bara en vecka och har nu endas två säsonger kvar tror jag sedan i oktober kommer sjätte säsongen ut så det blir att invänta den.

Work...

Då var fredagen igång och började sju med lite städning och sedan fortsatte vi nere i källaren att skruva och dona, det börjar vara klart snart. Tänkt att man bara har lite kvar nu men först väntas en helg med lite lugn och ro för en gång skull. Har ingen häst att rida iallafall ingen planerat, har ju blivit ganska mycket hästar varje dag de senaste två veckorna. Fast samtidigt måste man ta vara på alla hästar man får, ingen blir ju gladare än oss. Två skimlar

En Prymus och en Tibor riden idag. Började med Prymus, en liten sväng i skogen som uppvärmning och sedan lite trim på plan. Jobbade med övergångar, att han ska framåt då jag lägger på skänkeln, gick bra efter ett tag. Lite jobbigt tyckte Prymus, men han var duktig. Sedan var det dags för Tibor. Blev en skogstur med lite skritt och trav, en lite taggad Tibor. Stallet och serie....

Det börja med jobb och sedan blev det lite städning här hemma och sen stallet för att rida fuxarna, 2 av 3 blev ridna, Lagos fick vila pga att han var svälld på kotan. Kupido var först ut, värmde upp lite lätt i skogen i skritt och trav, han var mycket bättre redan ute i skogen och sedan fortsatte jag jobba han lite på plan. Det släppte på slutet och han blev fin, lite fjantig var han men det är man van vid. Andra och sista fuxen för dagen var kaj, han och Tibor gick sig en uteritt och dem var väldigt båda två idag, Kajtek brukar vanligtvis vara jätte lugn i skogen men inte idag. Nu ligger man i sängen och kollar på serie och det här är en vanlig dag för mig nu.

Då var vi igång igen

Jag glömmer helt bort att blogga, men jag ska göra ett nytt försök. De senaste dagarna har det blivit många hästar att rida plus jobb på de så ofta kommer man hem sköter hästarna på howrse och somnar.
 
Idag åkte vi till stallet vid fyra, först ut var Kajtek som vi bara rider igång (vilket vi gör med några andra också). Vi valde att rida inne då det regnat hela dagen och Kaj var faktiskt lite piggare än vanligt, jobbade lite övergångar och han tog skänkeln väldigt bra tillslut. Kul att han börjar komma igång, men han behöver fortfarande få ännu mer bjudning, vilket kanske kommer då han är igång mer. Väldigt snäll att rida iaf, trygg och en "typisk ridskolehäst".
 
Sedan var det dags för ridlektion på Exxet, vi började att skritta ut sedan fick vi rida i ridhuset och våran nya ridlärare kollade också lite. Kände att jag skärpte till mig lite, haha tänkte på min sits hela tiden och ja det gick ju bra. Exxet var lite seg men kom igång, när hon kollat samlades vi på en liten övning där vi fick lite tips. Jobbade med att få hästarna till yttertygeln, övergångar och vändningar. Exxet kom igång riktigt bra när vi galopperade, han blir ju ganska bekväm och då fick jag jobba igång han ett snäpp till och han blev mycket bättre. Tror det här kan bli riktigt bra :)
 
 
 

Två fuxar✔️

Blev lite städjobb imorse, började med att fixa träningshallen så den var ren och på eftermiddagen for jag och syster till stallet. Började med att rida Lagos och pga vädret så red vi inne idag och Lagos var lite spänd ibörjan men blev mycket bättre och mer avslappnad. På vår eller min lektion så skrittade vi ut en sväng men Kupido gjorde allt förutom att skritta. Feg och fjantig som Kupido var så kändes det bra att vi skulle fortsätta ridpasset inne. Kupido var väldigt stojig och sur av sig idag, vi bara var tre stycken i gruppen så vi fick bra med hjälp och vi har ju nu fått en ny ridlärare. Det blev bättre mot slutet med Kupido, han började slappna av lite iallafall men han hade mycket energi idag.

lång tisdag...

Vaknade lite efter halv sju och slängde på mig kläder och stack till jobbet, på eftermiddagen så åkte jag och syrran upp och red Lagos och Kaj. Kajtek var så himla seg, det är så himla tråkigt när han inte har någon bjudning och sen är han stel som en pinne. Det blir inte bättre heller eller det går ju och jobba han men det är en ständig kamp med tempot då han går i undertempo hela tiden. Jobbade med övergångar för att han skulle bli alertare men det är inte mycket som händer om jag säger så och han är helt klart den segaste hästen på stallet. Efter att vi var klara i stallet så åkte vi hem till kusin och var där fram till halv nio ungefär. Spelade lite badminton, volleyboll och såg ett avsnitt av TWD och det blir det mer av nu innan jag somnar efter att ha spelat Chicago med familjen.

inte bara stall...

Har ju inte bara varit i stallet idag utan dagen började som det tidigare veckorna med jobb vid sju på morgon och sedan har vi varit en sväng till mormor och morfar för att vattna blommor eftersom de varit bortres men kom hem senare mot kvällen. Efter vi varit där så fick vi gäster här hemma och halv sex åkte man upp till bergeforsen för att rida, plus att man har sett lite serie, har påbörjat en ny, the walking dead och är redan på säsong 2 och det rullar på då jag tänkte se några avsnitt innan jag somnar inatt men måste väl se lotta på liseberg också men det blir väl imorgon eftersom vi missade det när vi var på stallet, vi som larma idag så det blev en sen kväll.
 

Ridskolan drar igång...

Måndagen är här och ridskolan har nu dragit igång och man har turen att få rida med i några grupper. Red Lagos i första storhästgruppen, en tur i skogen och han blev väldigt fin och avslappnad efter att han fått sett sig omkring de första fem minuterna. Första ritten bjöd på lite zoo känsla, först mötte vi två älgar, en stor och en liten sedan stötte vi på ett rådjur också. Den lilla älgen ville gärna hälsa och komma och joina oss i ledet men så blev inte fallet. Efter Lagos var klar så fick jag nån minuts vila innan jag skulle börja göra iordning nästa häst som var Anastasia. Jag provade att rida ut på henne med sista gruppen och hon var lite piggare idag och kändes också fin, skötte sig exemplariskt.Helgen når sitt slut....

Om några få timmar så är söndagen och helgen slut och ännu en vecka med jobb väntas och åtminstone några hästar att rida iallafall i början av veckan. Tillbaka till dagen, denna dag passade jag också på att ta sovmorgon och dåg nått avsnitt av the originals och strax innan ett åkte jag och syrran till sörråker. Sara jobbade sent så jag skulle rida O'kej och syrran Abel och det blev ett dressyrpass i paddocken med lite skänkelvikning för min och Åkes del. Han var lite fjantig i ena hörnet men annars flöt allt på och han är väldigt lydig och snäll. Båda var väldigt irreterad på alla kusar, Åke var väl snäppet mer irreterad men herregud vad de bet en och speciellt bromsen som biter igenom ridbyxorna. Det för ju svinont och det var överallt på oss båda, det kryllade av dem hela ridpasset.
Efter att vi var klara med hästarna i Söråker så gasade vi hem och slängde oss i duschen. Stack sedan ut till Alnö för att grilla hos Karlssons nya place (sommarstuga). Efter att magarna var full med god mat så blev det lite kortspel.

Första augusti . . .

Tog en sovmorgon idag men vaknade redan vid halv åtta tiden men lyckligtvis somnade jag om efter ett tag. Åkte till stallet vid tolv tiden och red Rick, Anastasia och Lagos. Nu blir det en liten sen snabblunch och sen datan ett tag. Imorgon ska ridskolehästarna få vila så då blir det bara en sväng till Söråker för att rida Åke.

RSS 2.0