Hej då!

 Igår flyttade Myran till Skellefteå och jag är tacksam för den här tiden vi fått tillsammans. Det har varit roligt och det är verkligen en fin häst och jag hoppas att hon kommer trivas, jag önskar henne all lycka till i fortsättningen. Då det inte är min häst har jag inte velat skriva ut så mycket tidigare gällande försäljningen och så men nu har hon flyttat och det kommer bli tomt igen. Det är ungefär ett år sedan Avalon flyttade från stallet och nu står man här igen utan häst och tillbaka till att bara rida en gång i veckan vilket känns alltför litet. Dessa hästar har faktiskt lite likheter fast det är två helt olika hästar men Myran var en dam som va bestämd och gör inte allt gratis, precis som det ska va. Bjuder på lite blandade bilder här nedanför på henne och mig från vår tid tillsammans.


SIHS och tjejkväll..

Har bara varit tjejer här hemma så det blev en automatisk tjejkväll både igår och idag. Efter stallet igår blev det lite bastu vilket var otroligt skönt. Sa hej då till Myran som flyttade till Skellefteå och jag hoppas att hon kommer att trivas. Idag blev det thai och såklart en hel del bus med lillan, även kallad Mitzie.
(null)      (null)      (null) (null)


Kan va den sista!

Idag kan jag ha gjort min sista ridtur på Myran och det blev bara en mysig uteritt. En riktigt kall ridtur blev det och Myran tyckte nog det var härligt att få komma ut men vi hade gärna skippat alla minusgrader. Så med tanke på minusgraderna var det väl inte världens mysigaste uteritt dessutom inte det smartaste att låta vinterjackan hänga hemma medan man är ute och rider en sådan kall dag som det är -10 grader.
(null)
(null)


Ska lägga i en växel imorgon

(null)
Har försökt att komma igång eller vidare med några skoluppgifter utan större resultat. Imorgon ska jag lägga i ytterligare en växel för att få de överstökat i slutet av veckan. Dagarna flyger iväg och snart är det december.

Ops

(null)
Förlåt för att jag varit frånvarande men det finns saker att göra hela tiden och bloggen har kommit i sista hand helt enkelt. Så för att komma ikapp, i torsdags så fick jag ta morgonpasset med vovven och på eftermiddagen åkte vi upp till stallet och red Myran. Hoppträningen var inställd så det var ledigt i stora och det var faktiskt inte alltför många där. Hästen var något seg men det är hon för det mesta innan hon kommer igång i kroppen. Sen efter stallet blev det thaimat till hockeyn. I helgen har man inte gjort mycket mer än att passa vovven, det är lixom en cirkel det där med att springa ut, sova, äta och leka. Blev inget black friday direkt, enda jag klickade hem var två mobilskal från ideal of Sweden. Det fick bli ett rosa skal, vem hade kunna trott det lixom, är ju inget fan av den färgen men ibland måste man. Sen har man påbörjat och fixa inför guppuppgifterna som ska göras klart denna vecka. 
(null)
(null)

Vilken chock

(null)
Till att börja med så fick jag en sovmorgon idag även om det kom in en Mitzie och pussade en godmorgon. Var uppe sent igår trots att jag var trött men på något sätt tar det ändå lång tid innan man somnar. Hade inte skolan förrän klockan ett så faktiskt skönt att sova ut, älskar det. Sista föreläsning för denna vecka är gjord och det känna skönt men fick faktiskt en lite chock på föreläsningen idag. Jag är ingen som vill svara på frågor speciellt inte om jag inte behöver men ibland har man föreläsare som bara pekar på en eller ställer en fråga enbart till mig. Igår var en sådan gång och idag med men blev lite paff idag men det är bra att komma ihåg att många lärare vet nog mer om oss än man tror. Jag tycker att det borde vara ganska svårt att veta vem som är vem när man går på universitet, det är ju inte något upprop och mycket av allt är ju bara namn. Det är ju nästan ingenting som kopplar vem som är vem men på något sätt så vet de kanske det. Ska inte komma ifrån hädelsen men vi syrran och jag sitter längst bak i ena hörnet och de tar oss som exempel för att vi rider. Jag förstod inte hur de kan veta sånt liksom, har aldrig pratat om de med någon lärare och varför skulle det komma på tal. Ett arbete under hela universitet har handlar om hästar men med helt andra lärare men kanske är så men fortfarande underligt och det konstiga var att klassrummet blev så tyst så att föreläsaren la till att ni håller väl på med hästar, de har ni sagt. Konstigt, det är knappt så hela klassen vet att jag håller på med hästar men satt inte helt tyst utan efter en stund så svarade jag tillslut. Nu slutsnackat om skolan, har varit i stallet med. Myran red först men idag blev det syrrans tur och sen var det lektion. Dressyr med några markbommar, fyra på ena långsidan med två galoppsprång emellan och sen fanns det en bom som låg på en volt. Kupido kändes bra idag, tyckte han blev fin och inte alls lika spänd som han varit de senaste veckorna. Tyckte mycket var på plats idag men däremot när vi kom på bommarna på långsidan blir han gärna något böjd då han gärna drar åt höger så det hade kunna varit bättre.

En lång tisdag..

Så här bra blir bilderna typ när man själv ska ut med valpen och försöka knäppa kort men
det är inte lätt när de inte vill stå still, kopplet ser bara ut att hänga rakt i ansiktet....
(null)Kroppen känner verkligen av att man varit uppe hela dagen och gjort saker hela tiden ungefär. Energin är på noll nu och jag är redo att hoppa i säng så snart som möjligt. Man kan ju tycka sig ha tur som börjar skolan vid ett men det blir väldigt stressat mot kvällen istället, eller egentligen inte stressat för mycket går om man vill. Det handlar om att prioritera och planera. Vaknade imorse och var uppe med Mitzie, hon fick lite mat i magen och var ut ett antal gånger. Lekte med henne emellanåt och hade samtidigt på någon film, tillslut la hon sig och sov. Eftersom hon somna så kollade jag lite serie innan vi åkte upp till stallet. Red Myran i lilla och kort sagt så var det kul att rida och trimma på, visst hade man önskat att man hade ridhuset för sig själv men det här gick ju också bra. Hon var lite småsur i början men tyckte jag fick fram henne bra när hon kommit igång och kändes rätt fin idag med. 
(null) (null) (null)
Efter stallet var det hem och duscha för att sedan hinna få i sig lunch innan skolan. Föreläsning och sen vidare på event på englaporten. Det var stall killigrews som har tagit fram två nya koncept som presenterades idag, intressant men det är nu man önskar man var tio år yngre och kanske hade fått andra möjligheter än vad man själv hade som liten. Det är knappt så man får tävla nu och det är väl nackdelen med att inte ha en egen häst men förhoppningsvis kommer man ut på banan igen. 
(null)
 


Det sämsta jag gjort!

 
Har knappt ord för hur dåligt det här blev, hoppas på ett under för att inte få tillbaka det för jag orkar inte skriva mer på engelska på ett bra tag. Det här kan bokstavligen vara det sämsta jag fått ihop, tyckte planen var bra men känns som allt bara blev fel. Har skjutit upp det här i sista sekund och tillslut finns det varken motivation eller tid kvar. Skönt att det är inskickat nu iallafall och lär väl ta några veckor innan man får något svar med tanke på att man har ytterligare två uppgifter samt en tenta som man fortfarande väntar på och det har ju gått ett par veckor. Det går inte snabbt om mam säger så men sakta kommer också fram har jag hört, haha!

9 veckor!

Idag blir Mitzie nio veckor och imorgon har hon varit norrlänning i en vecka.
Tiden går fort när man har kul men ska försöka ta tag i fotandet lite bättre. 
(null)
(null)
(null)
 

Myran

(null) (null)
(null)
Otroligt trött imorse, var uppe någon gång vid sex tiden men efter att vovven somna så somnade jag också. Sen vid halv två var jag upp till stallet en sväng och red ut Myran. Hon var väldigt snäll och lugn när jag red ut, lite piggare nu men hon hade ju stått i två dagar, sedan i torsdags plus att det var hemmatävling. Påvägen tillbaka till stallet så galopperade någon nästan upp i rumpan på henne så därefter blev hon väldigt stissig och laddad var bara förnamnet tror hon helst vara hade velat galoppera iväg. Hon blev väldigt lätt i hovarna men försökte skritta tillbaka lugnt, exploderade lite sådär då det är så rörigt överallt när det är tävling.

Fredag!

(null)
(null) (null)


Bara en massa siffror

(null)
(null)
Många tidiga mornar nu när denna lilla valp ska ut, äta och leka alldeles för tidigit men man kommer ju upp iallafall. Idag blev det lite serie och bus med valpen innan skolan. Hade en föreläsning mellan 9-12 sedan var man hemma igen efter ett stopp på dollar för att köpa lite trocca. Dagens skola bestod mest av en massa siffror och formler men jag tror faktiskt att jag hängde med, haha. Åkte till stallet på eftermiddagen en snabbis för att syrran hoppträna, man önskar ju att man fick vara med. Nu kan man nog säga att man är utan häst igen. Tråkigt men det är nog tyvärr sant, berättar mer när jag vet mer.

en brun och en fux..

Man hann bara hem så skulle man iväg igen. Det är speciellt sådana dagar man önskar att dygnet varade i mer än 24 timmar. Åkte upp till stallet och hade lyxen att hästen stod klar redan när jag kom, så det var bara att hoppa upp och rida på en gång. Det blev ett något lugnare ridpass för M idag och var mest bara för att hon skulle få röra på sig lite och efter det var det bara att göra iordning nästa häst. K var väldigt trött i boxen och det är väl egentligen inget som är ovanligt, han ser typ jämt trött ut när man ska göra iordning honom. Det blev lite skuttande idag och när jag red fram var Kupido väldigt spänd, låg grejer i hörnen som såg läskiga ut och man vet ju aldrig om grejerna attckerar. Dessutom blev han rädd för ridläraren, att inte sitta still i hörnet, ja då vet man ju inte vad som kan hända. Försökte få honom på andra tankar vilket gick emellanåt och det blev ju bättre. Började sedan hoppa fram på en volt vilket jag tyckte att han gjorde riktigt bra om jag får säga det själv. När vi sedan hoppade en kortare bana så gör han det bra där med, är tydligen jag som blir lite het vissa gånger. Det var kul så länge det varar, nä men det är så kul att få hoppa lite speciellt nu när han har en sådan bra bjudning mot allt. Det är lixom bara och styra och försöka vara lugn för att inte gå på för allt för lite galoppsprång. Det blir något av och på ibland nu när han är så himla hoppsugen, vilket även jag är. 
(null)
(null)
Myran var inte så glad på bilden men hann inte ta en bättre helt enkelt medan Kupido hade öronen fram ett kortare ögonblick iallafall. Brukar vara så att öronen av någon anledning alltid åker bak när mobilen eller kameran plockas fram. Vill de då inte vara med på bild kanske?!


Välkommen Mitzie!

Det har varit väldigt tyst och dåligt med bilder men låt mig presentera vårt nya tillskott i familjen, Mitzie!❤️
(null)      (null) (null) (null)
Hon har nu fått landat häruppe i Norrland och nu har de flesta fått reda på att vi har hållt hemligt om denna lilla sötis som äntligen är här hos oss. Har lagt in ett inlägg den elfte november om när vi åkte och hämtade hem henne😍


Önskan att man fick sluta tidigare

(null)
Sitter just nu på skolan och har föreläsning, andra pausen nu och förhoppningsvis får vi åka hem snart. Man försöker hålla fokus men inte lätt när en föreläsning innehåller typ några skildes från typ fyra fem PowerPoints.


Ny kurs

Idag påbörjades en ny kurs, så skoldagen bestod av, först en introduktion till kursen sedan gick klassen vidare till en annan föreläsning. En av vice riksbankschef hade en föreläsning som handlade om landets ekonomiska  läge och aktuella penningpolitik. (null)
Inget stall för min del idag och inte hade jagnågon häst att rida så hade andra saker som var viktigare. 


Aceton i ögat!

Blev väckt vid sju och var sedan uppe i drygt en timma för att sedan sova ytterligare två innan man gick upp och duscha. Haft besök vid lunch och skulle ta bort nagellacket som var kvar på naglarna och lyckades få upp aceton i ögat. Det var inte alls skönt kan jag lova och sköljde ett tag och försökt få bort det. Stod ett tag i en ögondusch också och nu efterhand känns det bra. Blev en liten biltur innan vi kom till mormor och morfar, de va nämligen inte hemma så en liten biltur och sedan åkte vi ner dit och fika. Sedan har vi haft lite besök på eftermiddagen här hemma, både före och efter stallet.  Jag tror vi har blivit poppis men man kan ju undra varför!


Det nya tillskottet!❤️

Allt som skulle kunna behövas plus lite extra var inpackat och nerpackat i bilen dagen innan och  klockan ställd på sex. Innan klockan var sju satt vi i bilen påväg ner till Stockholm för att kolla på en valp, en svart tik som vi redan innan hade bestämt skulle heta Mitzie. Efter att bara ha sett bilder så var vi alla förväntansfulla att se henne i verkligheten. Blev ett snabbt stopp i Gävlebro, en kisspaus innan vi fortsatte resan neråt i landet. Kvart över elva var vi framme i Rönninge och när vi såg valparna var det som ett leende på läpparna, hur kan man inte tycka sådana små sötnosar är urgulliga. Efter att ha fått sett lilla söta Mitzie och vi tagit lite kort så fick vi umgås med henne litegranna och hur söt som helst är hon. Hon älskade flätorna och hon var ju bara allmänt söt och så. Det är klart denna tjej fick följa med oss hem. Hemresan med henne gick bra, sov i princip hela vägen, mycket lugnt. Blev några stopp på hemvägen för kisspaus både för oss och den lilla valpen och sen blev det donken för att få i sig lite mat. 
(null)      (null) (null) (null)


❤️

Elfte november är en dag då jag alltid kommer att tänka på dig lite extra mycket, oavsett vart jag är. Kärleken är oändlig❤️
(null)
(null)
(null) (null)
(null)
(null)


Helg...

Klockan är mycket och jag ligger redan i sängen, ja det kanske lät lite underligt men brukar inte somna så fort. Vi får se hur länge det tar innan jag somnar men känner mig trött då det blivit tidiga mornar typ hela veckan, nu vill jag egentligen bara sova ut. Idag var det jobb 7-16, sista dagen på Bv för denna vecka och gång. Skönt med helg efter en bra arbetsdag, fick mycket gjort och vi har jobbat på timma efter timma.
(null)
(null)


Hög efter hög...

(null)
Jobb åtta till halv fem, det rullar på och kanske något fler brister idag men det är bara granska vidare. Efter jobbet hann kag bara komma hem innan vi åkte till stallet där jag blev sittandes på läktaren idag och syrran fick rida idag. Dagarna går fort när man jobbar och speciellt när det är så mörkt när man åker hem. Imorgon är det jobb igen och tyvärr blir det ingen klubbhoppning för min del tråkigt nog. Det är så få klubbhoppningar nu för tiden och plus att jag missar denna gör ju inget när vi ändå inte ska vara med på lokala. Vi sparar på hästen istället och blir väl iallafall en julklappshoppning man kan vara med på fast man vet aldrig.Oj oj

Presentationen och diskussionen hade man avklarat redan efter en timma in på seminariumet, skönt. Sen var det bara att sitta och lyssna och längta tills man skulle få gå hem, blev klar två timmar tidigare än tänkt men det klagar man inte på. Inte världens roligaste att stå och ha ett seminarium som innebär att man måste prata engelska och individuellt också. Nu är det överstökat, oj vad bra man är. Efter skolan blev det en tripp till Birsta för att hämta ut ett paket och kanske något annat ärende utöver det. Sen hem för att sätta sig och fixa klart en opposition till en annans uppsats. Därefter raka vägen till stallet för att hinna rida innan hoppträningen. Den här donnan var rätt sur idag, kanske vaknat på fel sida?
(null)


Hektiskt...

Det känns som det aldrig tar slut på allt stressande.  Igår var det jobb på först och sen blev man sittande med PM:et enda fram till deadline. Efter det blev det någon timme plugg till tenta. Uppsatsskrivandet har verkligen tagit på krafterna, vet ingenting längre. Tenta idag som inte kändes ett dugg bättre också hundra saker som ska vara klara inför seminariumet imorgon,,allt på en gång.  Allt som måste göras idag, det var det som var i mitt huvud hela dagen, man kan kalla det lyx för det som har seminarium efter oss. Då hade man fått en dag till iallafall och då vore allt mycket lugnare men skönt när allt är över imorgon eller inte allt men mycket av det. Trots allt detta så blev det en tripp till stallet, där kommer man på andra tankar och det är så skönt att slippa skolan två timmar men helst fler. Mer om själva ridpasset skriver jag om imorrn.

Sista minuten

Vart har tiden flugit iväg någonstans egentligen. Det timmarna jag lagt ner på uppsatsen är hemska och blir aldrig nöjd med något jag skrivit. Igår satt man på förmiddag och skrev för att sedan åka iväg och fira två kusiner, en som fyllt år tidigare i veckan och en som fyllde igår. Efter att jag kom hem satt jag ett x-antal timmar till. Idag har jag försökt att sitta hela dagen med ett hundratals pauser. Åkte upp en sväng till stallet då M skulle bli riden. Imorgon ska det vara klart och skickas in men innan jag skriver klart det blir det jobb. 

har aldrig gått så dåligt....

 På eftermiddagen igår satt jag och kollade igenom lite artiklar i hopp om att komma igång med PM:et utan några större resultat. Blev thai till middag och sedan stack vi till stallet en stund och försökte tänka bort skolan en stund medan syrran red M. Idag sitter jag här igen och visst har jag påbörjat en del stycken men är långt ifrån klar och jag är redan less på allt. Så långt tid det tar på att bara komma igång och det gör det inte lättare för att det är på engelska, google translate är just nu min bästa vän.
 
 

Det var bättre förr

Ingen tävling den här gången heller. Det är väldigt tråkigt men jag är egentligen inte förvånad över att inte få vara med. Jag var rätt inställd på att det inte skulle bli någon tävling för oss och det är inte kul men magskänslan visste det. Vem vet, jag kanske har gjort min sista start på K redan förra året. Hade ett mål att vi iår skulle vara dubbelnolla i 1 meter vilket jag vet redan nu att jag inte kommer att lyckas med iår iallafall. Det är svårt när vi inte fått varit med på någon tävling under 2018. Hoppas det kommer en tid då vi får vara med igen, jag håller fast vid hoppet. Jag visste att det kunde bli så här men bättre att veta till hundra procent och dessutom få reda på varför. Hade dock inte frågat om jag inte tyckte att vi skulle få vara med, men det är inte bara som att jag kan bestämma att jag vill och ska när det inte är jag som tar besluten. Det är synd att jag ska ha så otur om man nu kan kalla det här det, för det är klart man vill vara med när det är hemmatävling. Det kanske är så att jag bara ska släppa tävlingen och glädjes åt alla andra som får vara med. Jag hoppas ni uppskattar att får vara med, det hade jag gjort. Nedanför ser ni när jag delade med mig om mitt mål, jag vill och hoppas att vi kommer ut på banorna jag och min kompis.

Fredag och helg..

Jobbade bara förmiddag idag, fram till tolv tiden och det kändes skönt att avsluta veckan med en något kortare arbetsdag. Mår inte tipp topp men trots det ska man försöka komma igång bättre med skrivandet idag, det börjar närma sig deadline.
(null)Årsredovisning efter årsredovisning

(null)
Ännu en dag förbi, jobb till halv fem. Vi granskar på och har nu börjat med femtonde så vi har kommit igenom fem datum de senaste dagarna. Inget stall idag utan efter jobbet skulle man hem för att försöka komma igång med PM:et, det var lättare sagt än gjort. Det blev inga större resultat utan står på samma ruta, vad jag ska skriva om. Spånat på idéer men tycker antingen att det är för dåliga eller för lik de vi redan har skrivit om. Jag vet inte hur det ska sluta men nog får man ihop ett, det ska väl inte vara alltför svårt då är det värre med att man sedan ska ha muntlig prestation helt själv på engelska. Det blir bara värre och värre med skolgrejerna och ny information kommer hela tiden.

RSS 2.0