Laddad häst

 
Red Inigo idag, var ett tag sedan jag var dit. Inigo var fulle med överskottsenergi då hon inte hade gått så mycket. Vi red bort mot kontorillen där de fick galoppera och sträcka sig lite och nog blev hon svettig hästen, men på vägen hem så flög hon iväg ett antal gånger för minsta lilla grej. På vägen dit hoppade hon också till för allt möjligt, haha. Blev en riktigt lång tur, vilket var bra, så förhoppningsvis lugnar hon ner sig lite. Bushästen!

Bildbomb från dressyr KM!

 Jag & Rick 31

fredags fuxarna

Hade ju som sagt bara 2 lektioner idag, hade engelska på morgonen och gjorde tyska läxförhöret på den lektionen så vi slapp hålet eftersom kemin var inställd. Så hade man en matte lektion också, sen åkte man till stallet, knäppte lite kort ute i hagen på typ Kupido och nyingarna mest. Var med när Elin red Jack först sen fixa jag och red Kuppe i lilla och det började med att han var lite studsig, rädd för allt som hördes typ, sen fick vi lite sällskap i ridhuset och det gick genast mycket bättre, han skötte sig då super och är riktigt nöjd över honom.
Dutti hest♡
Sen var de nästa fux som skulle ridas, Prince och han var lite pigg idag, lyssnade på minsta lilla smackning från Madicken. Han rann iväg lite i traven och vill man jobba honom blir han genast seg, så man måste jobba med bjudningen hela tiden, galoppen är helt underbar på honom, han känns super i den bortsett från vänster galoppen där han har lite svårt medhögerbakben tro jag det blir, han vill helst galoppera lite snett eller typ byta galopp bak. Men det ska bli bättre, det är jag helt säker på!

?

 
 
Jobbat på stallet idag och ridit Gala, allt gick bra. Grupperna rullade på bra utan konstigheter, alla hästarna skötte sig och det är väl det bästa. Sedan så var det dags för Gala. Red henne inte igår då hon gick löshoppning och hon har inte riktigt kommit in i stoflocken, lite utstött från de andra. Lite tryggare i stallet var hon, så det är bra. Hon tyckte det var lite konstigt då hon satt fast när jag borstade, sadlade och så, hon försökte bara gå ut en gång. Hon ver helt okej idag i ridningen, lite seg kanske. Men hon gjorde inget för att jag skulle åka av. Utan var väldigt snäll, sedan är hon väl inte så glad då man hoppar upp. Lite besvärlig där, har ju kommit på att hon trivs bättre i lilla då jag kan rida mer själv och jobba henne lite mer ensam, utan att behöva ha Prince framför. Hon har hela tiden koll på han där, vilket hon inte har i den stora manegen. Vem vet, det kanske blir en bra häst, ingen aning vad jag tycker just nu. Börjar ändra uppfattning lite nu, men är fortfarande tveksam. Hon är också mycket gladare när jag kommer och grejar lite med henne i stallet. Inte lika avvaktande som ute i karantänstallet. Vi får se, hon kanske klarar att vara ridskolehäst, vem vet. 

Natti folket

Bara en skoldag kvar sen är det helg, härligt härligt!

Har bara 2 lektioner imorgon/idag och sen åker jag upp tills stallet och rider fuxarna, tänkte även ta med kameran och knäppa lite kort, ska även försöka få nån att knäppa när jag rider också men ska iaf ta lite hagbilder tänkte jag och på lördag bjuder jag på en liten bildbomb från dressyr KM som har tagit tid att laddas upp, så håll utkik efter lite nya och härliga bilder, hästbilder. ;)

En dag närmare fredag!

Skolan idag har varit rätt vanlig, med andra ord en rätt vanlig torsdag, började med svenska klockan 9 och sen hade vi hål innan matten och därefter långlunch och mentors och matte, samhälle där vi såg på film och sen fick vi sluta som vi hann se klart den på typ en kvart 20 minuter och sen fick vi åka hem, wiho! Väntade på brorsan som hade lunch vid 3 och åkte då hem, nyhästarna fick lite vila idag. Taggad till morgon dagen då jag bara har 2 lektioner, toppen fredag!
Var ute och gick en snabbis också, rensa tankarna lite smått!

Kvällsis

Började dagen på skolan, åkte till stallet red Kupido i stora men fick avbryta då det inte gick, han var för tokig och det var förmodligen för att de bytt underlag, så jag red i v manegen och allt gick mycket lättare och bättre. Han var lite irreterade i galoppen bara och vet inte riktigt va det var, bi får se hur han är på fredag. Sen hade vi iaf markarbete senare på kvällen då jag red Prince, han var duktig för att vara första lektionen han var med på och han skötte sig!
Nu innan jag duscha blev det paradise hotel och därefter glamour med lite kvällsgott till, super!
 

Markarbete

Idag var det första gången vi red med dem nya på lektion. Vi hade markarbete så idag blev det mycket testa. Gala var väl duktig, en gång blev hon rädd då Prince klev på en bom och det slutade nästan med att jag åkte i backen, nästan som alltid. Hon var spänd och osäker och reagerade på nästan allt. Vi travade över lite bommar som uppvärmining sedan så galopperade vi över dem. Jag och Matilda fick galoppera själva medans de andra fick jobba i andra delen för att Gala skulle kunna slappna av lite, gick väl sådär. När hon väl börjar slappna av så blir hon seg och orkar inte, men det gick. Slutade med att bommarna blev lite upphöjda och vi hoppade lite försikgt över dem, gick väl ganska bra de också, men man känner sig inte säker där uppe. Man känner i hela hon att hon kan dra iväg nästan när som helst. Svårt. 

hej hå

Tisdag idag, började med att rida Prince då jag rider med skolan men idag var det bara lilla jag som skulle rida, hade syrran som sällsis. Red i lilla för andra gången och han var mycket lugnare idag och han blev bara bättre och bättre i ridpassen, galoppen tycker jag känns bäst och det gjorde den även idag, vi har ju lite svårare i höger galopp men det går, vi gör så gott vi kan vill säga. Sen var det bara att raska på så man skulle komma till skolan i tid, vilket var helt fel, vi hade ju ingen lektion så det blev ett hål eller lång lunch kan man säga, sen hade jag alla lektioner efter lunch, helt ok dag ändå. började med fysik där vi jobba på med kurvor, engelska (läste bok), samhälle (film) och biologi, film där också + veta lite betyg på grejer som gjorts hittills. Sen blev det hem och käka thai mat, gudomligt gott!
 
 

Nöjd med Gala idag

 
Idag var första gången som Gala var riktigt duktig, för det första så kunde jag rida fritt utan en häst framför och hon började slappna av, framsteg. Inte för att hon kommer kunna bli en ridskolehäst på något år men vi får väl försöka. Vi red i lilla manegen för Sussie och det var bra att få lite hjälp. Jag jobbade med framåtbjudningen näst intill hela passet, hon är känslig men dör ganska fort så det gäller att vara på lite redan från början, sedan blev det en träning för Gala att klara sig själv då Matilda jobbade Prince på helt andra saker, så det var nyttig träning. Känns mycket bättre att rida i lilla manegen då jag kan jobba Gala mer sjäv där inne, eftersom det är mindre och hon ser hela tiden Prince, i vår större manege tappar hon bort honom och får lite panik. Så ska nog försöka rida i lilla så mycket som möjligt och sedan när hon blir tryggare så kan vi börja jobba lite mer i stora. 
Kändes bra att det gick bra idag, har liksom inte samma tålamod med henne som jag hade med Griva. Gala är liksom ingen gosig häst och då blir det inte att man liksom fäster sig. Hon är alltid lite tveksam, men det går bättre och bättre, nu får jag borsta henne utan konstigheter, tränsa går också bra, men då sadeln ska på behövs någon som håller i henne. Vi får se som sagt, hur det går och om hon blir kvar. Känner att jag vill hitta någon som jag kan börja tävla lite klubbtävlingar och så på, men det är svårt.

ridning imorrn

Skola först och sen åkte man upp till stallet och skritta och travade lite lätt i lilla, då det var dressyrträning bokat hela dagen och Prince var inte lika säker i lilla som stora men det gick bättre och bättre ändå, han är ju så snäll som han bara kan, mycket som var läskigt då det var transporter och små hästar ute och gick men lite miljöträning dör han inte av, imorgon bitti blir det åter igen ett ridpass på honom, vi kör jag och syrran i lilla manegen igen. Sen blir det skola som en vanlig tisdag brukar se ut.
 

Hm?

Idag blev det en snabbis i stallet, då det var dressyrträning så passade vi på att rida i lilla manegen när lektionen hade teori, Tillbaka på ruta ett igen, haha. Lyckades leda henne utan att ha Prince framför, framsteg. Men när jag satt upp så kändes det säkrast att gå bakom Prince, skrittade och travade lite idag. Besvärlig att hoppa upp på också, tur att vi hade hjälp av vår moster som var där då vår kusin hade teori. Vet inte riktigt hur det ska gå med Gala, känns som hon inte är den tryggaste hästen att ha på ridskola och jag har ju liksom lärt känna henne lite mer nu och hon är fortfarande väldigt tillbaka, väldigt försiktig och man får också vara väldigt försiktig, då man ska borsta sadla och tränsa. Vi får se hur det går, imorgon ska jag rida henne på morgonen i lilla med gymnasiet.

Äntligen

En månad kvar till julafton nu. Det här året går alldels för fort, och så mycket som har hänt. 
 
Har i alla fall gått klart kursen nu, så nu är jag "ungdomsledare", härligt. Inga mer träffar nu, jippie. Denna gång var vi på Näset så det var ganska nära att åka, vilket var bra. Lite halvlånga dagar då man sitter och lyssnar ganska mycket, men man får även röra på sig lite och ha mycket grupparbeten vilket är hemskt. Men jag tror att jag blivit lite bättre på att prata inför andra, tycker det fortfarande är jobbigt. När man håller ridlektion är det inte lika svårt då man vet vad man pratar men när man får en uppgift och ska presentera det för andra, det är inte min starka sida, även fast jag tycker att det gick ganska bra för mig på slutet av kursen, då det fanns de som var ännu "blygare" än mig. Jag hoppas jag lärt mig något bra och att jag får med mig något som jag kan använda lite. Känns i alla fall skönt att det är över!
 
Träffade på lite hästkompisar också, det var roligt. Både lilla Labolina och Fiffi står kvar så det var roligt att få säga hej till dem. 
 
 
Nu väntas en helt vanlig vecka tror jag. Ska fortsätta rida Gala och hoppas på att det går bättre och bättre! :)
 
Söta Labolina! :D
 

Dressyr

Då var denna helg slut, blev en andra plats i dressyr KM idag och nu blir det lite käk och duschning och sen blir det lite myskväll..

Rick 31
 
 

rensa tankar

 

Första dagen

Hoppningen idag gick inte alls som jag tänkt mig, framridningen kändes jätte bra, lite stark men han hoppa jätte fint, på banan däremot, det tar jag inte ens upp är så himla besviken på både mig och hästen men ska tagga om och rida dressyren imorrn och förhoppninsvis få en bra placering.
 

taggad till tusen!!!

Med denna rubrik säger jag nu godnatt, taggar med lite sömn till KM i hoppning,
jag lovar er att det kommer ryka, nu ska vi glida igenom banan och slå alla.
 

Busig häst?

Idag så testade Gala om man kunde lyckas få Madicken ner i backen, men tyvärr lyckades hon inte riktigt. Haha, det var jätterörigt idag i ridhuset och det är inte alls den bästa förutsättningen för Gala, då hon är spänd och reagerade på allt. Märkte idag också att hon inte gillar andra hästar, hon drar bak öronen och svänger med baken mot de andra hästarna, inte så bra. Naturligtvis så springer också ett barn på läktaren som klättrar och håller på, toppen. Ja, vad ska jag säga, gick inte alls bra, alla ljud och rörelser gjorde så att min häst hoppade till och spände till lite och jag säger det, det kommer ta lång tid, väldigt lång tid. Tur att jag är berädd, då hon lägger in en fin bockserie i galoppen, och drar ner huvudet i galoppfattningarna. Haha, gillar dig också Gala! ;)

Gårdagen å fuxarna idag

My Bonnie Prince var rätt bra igår, men han var ännu bättre idag, känns som han orkar lite mer nu och det är bara bra, visst blir han trött men det fixas när han får upp lite muskler och lite bättre kondis, idag har man ju först vart i skolan sen åkte jag direkt upp till stallet och började med att rida Kupido, sist så var han ju knäppis och det började lite spänt, vi var ensam i manegen och han var lite små irreterad som han brukar när man hoppar upp lixom, men sen när jag skrittat en stund så kommer det barn, som inte tänker sig för utan springer upp till caffy. De måste väl ändå se att han blir rädd, när han hoppas och studsar iväg, men nej man måste säga till dem för att dem ska förstå och vad är reaktionen? "Vah!?" gissa tre gånger lixom. Iallafall så ramlade de in mer och mer hästar efter jag travat lite smått, vilket ledde till kaos. En häst börja studsa så kommer nästa efter osv, sen tillsltu gav jag upp alltså, det blev inge mer trav då Kupido var alldelst för spänd och blev rädd för minst lilla, fjanthästen! Sen så fick man vänta ett bra tag tills det börja bli tomt i manegen vilket aldrig hände utan vi fick rida nyhästarna med en massa hästar och för mig gick det riktigt bra för idag faktiskt, han blir bättre mer avslappnad och det är ju aldrig lugnt när vi rider så jag förstår ny hästarna då det blir lite osäker. Sen var det sångträning och sen u-sek möte, disktuterade lite om lucia och även en övernattning, ajjämän så håll utkik!
Smörjde och fixade lite inför KM också, hoppning imorgon och jag är super taggad!!
 

Stallet

Snart vinter nu, och såklart så börjar man då bli lite smått sjuk, ont i halsen och lite ont i huvudet, men jag kör på. Jobbade på stallet på morgonen och hade lektion och sedan min vid tre-tiden och allt gick bra. Sedan var det lilla Gala som skulle ridas. Gick helt okej, var väldigt rörigt i manegen men det gick ändå bra. Börjar ju märka nu att hon inte gillar när andra hästar kommer för nära, och helst inte bakifrån. Men hon blir tryggare, även fast hon hoppar iväg för minsta lilla som händer, men om allt är lugnt så går det bra, men jag måste fortfarande rida bakom Prince. Vi får se imorgon om vi ska byta hästar, vet inte hur det blir. :)

En Gala och en liten Donald

Alltid lika kul att komma till stallet då man har flera hästar att rida. Först ut var Gala, hon var duktig idag, hon börjar bli lugn och vågar mer och mer men fortfarande beroende av Prince. Dock hade hon tappat en sko, igen! Ja, hästen verkar inte vilja ha skor, hon släpps ut i hagen med två skor och kommer in med en, lite knepigt att hon lyckas få av sig en nästan varje dag, men det blir framsteg i ridningen vilket är bra. 
 
 
Sedan var det ett kärt återseende då jag skulle rida Donald, vilket var hur länge som helst sedan sist. Världens sötaste ponny plutt. Fick ha honom då han varit lite busig, men han var fin. Visst kände jag att han var lite på tårna men så fort jag kom åt honom så segade han ihop. Nyttigt för han att få jobba lite mer, Han var väldigt fin i skritten och traven, galoppen blev han inte lika avslappnad då han tjurade ihop, men vi tog oss igenom den också, när han rullat på lite och kommit igång så kunde jag jobba han där också. Sedan har vi den här vänstersidan som jag har så svårt med, och på Donald blir jag väldigt stark i vänster, vilket gör att han också blir lika stark tillbaka, men så fort jag mjuknar så mjuknar han med. Väldigt känslig där och nyttigt för mig, jag har ofta väldigt svårt med vänstervarvet och om hästen också har det svårt där så blir det inte alltid så bra. Men jag är nöjd, väldigt fin ponny, som bara är bäst. Kul att få sitta på honom igen, särskilt nu när jag inte har någon storhäst! :D

3 fuxar

Då var hemma igen, vart på skolan imorse klockan 8 då vi hade svenska, matte, biologi, engelska och avslutade dagen med en muntlig presentation i samhälle på engelska då vi har nån tjeckisk lärare just nu inom media. Sedan åkte jag direkt upp till stallet och nyss kommit hem, blir lite käk och Paradise hotel nu. När jag kom till stallet var det pang på och rida nyhästen, My Bonnie Prince vilket gick hyfsat ändå, han blir ju trött rätt fort så många pauser blir det men han är duktig, så snäll. Efter vi ridit klart jag och syster så gick vi upp och åt en billys och sen hade vi lite sångträning, därefter red jag Kupido och han var helt galen, spänd och rädd för allt, stod mest och studsa och hoppa, blev alldelst för mycket kände jag, men det gick bättre mot slute, han börja slappna av och var rätt fin och då kände jag mig nöjd så sen var det bara av med grejerna och sen dax för nästa häst, Rick som jag skulle ha på min lektion. Vi hade dressyr och det var sista gången jag red honom nu innan KM och jag hoppas verkligen det går bra, för jag tänker vinna!
My Bonnie Prince "Prince"
Kupido (Min älskling)
Rick 31 (KM hästen)

Lunch, fil och flingor👌

Nu är man hemma från skolan, varit en lång dag, började med att rida Prince på morgonen och sen duscha jag och utan scampo och balsam, slå det ni! Madicken skjutsade mig till skolan efteråt, hade kemi och sen lunch. Därefter fysik, engelska, samhälle och biologi, på samhällen håller vi på med presentationer om media och det är dessutom på Engelska sen på biologin så labbade vi. Vi kollade på olika celler och sen skulle vi skriva skillnader och en massa...
En duktig Gala

En duktig Gala idag måste jag faktiskt säga. Blev till och med lite galopp idag, dock så red jag i rumpan på Matildas häst då hon blir knäpp då hon kommer för långt ifrån, men testade faktiskt att trava ifrån Matilda på volten och det gick bra, men så fort hon ser Prince så sätter hon fart. Förhoppningsvis kan vi börja träna på lite mer saker när hon känner sig tryggare och inte måste ha Prince framför sig. Hon har mycket lättare för sig i höger varv och så vi måste jobba lite med vänster varvet. Ganska känslig häst men lite seg, väldigt liten och pluttig och väldigt försiktig, ganska rädd av sig då man ska sadla och tränsa, men vi får hoppas det blir bra. Tror hon kan bli rätt rolig, också är det ju som en ponny att rida. Vi håller tummarna på att hon fungerar! :)

Gala och Inigo

Två hästar ridna idag, först Gala som gick sådär. Hon är inte alls så trygg och tycker allt är läskigt. För det första går hon inte att hoppa upp på, någon måste hålla i henne, så fort jag närmar mig sadel så backar hon eller slänger iväg med huvudet. Inte så lite heller, utan hon backar snett bakåt och sedan mot mig och ja. Så fort jag kommer upp blir hon lugn, men sedan är det allt som rör sig på läktaren till att hennes kompis (den andra nya hästen) kommer för långt ifrån henne. Jag stod på mitten medans Matilda travade och då bjuder hon på några små hopp och en liten stegring såklart. Långt ifrån Grivas, men lite lik. Lyckades iallafall att skritta och trava efter Matilda. När hon skulle galoppera var det bara att hoppa av. Haha, ridskolehäst? Det kommer att ta tid.
 
Sedan iväg för att rida Inigo, skrittjobbade henne idag och det gick bra. så något gick som det skulle. Bra det. 
 
 
 
Imorogn ska jag rida Gala på morgon, håller tummarna på att jag kommer upp!

Monday

Skolan idag gick rätt snabbt, började dagen med fika på tyskan till filmen vi såg, vet faktiskt inte vad den hette men Cem som var med i serien vi såg 8-9:an var med vilket var lite roligt. Sen hade vi matte prov och sen kemi, sist hade vi skridskor, Gud vad bra man är!😂


 

helgen

Denna helg gick extremt fort, på lördagen hann man inte med att göra något efter clinicen utan det räckte, idag så var man ju i tidningen inte alla gånger man är det. Sen har jag inte gjort så himla mycket idag eller utan imorse fixade jag till swe filmer så jag kunde kolla på the orginals och ravenswood & nu tänkte jag även se tvd som jag inte sett på nån vecka. Var ut en sväng en kvällsuteritt sådär vid 20 tiden & det var ett bra tag sen man satt på en islänning, hästen jag red heter Sudri & är född 1999, jätte snäll & ser ut som en liten nallebjörn! Iaf så var det inte så mörkt som jag trodde & verkligen inte kallt, dock hade man väl på sig bra med kläder. Måste nog säga att det var länge sen man kände sig såhär.
 

Rolig dag!

 
 
Började dagen med att åka till Inigo för att rida. Idag red vi till ridstadion och trimmade lite i ridhuset och red sedan tillbaka till stallet. En busig Inigo var det idag, riktigt laddad blev både hon och Amie. Men allt gick bra. Sedan så har jag varit hemma och sedan på kvällen så hörde min vän Felicia av sig och frågade om vi ville komma och rida en månskensritt. Så naturligtiv åkte vi iväg och det var bland det roligaste man gjort på länge, Julia och Alva var också där. Så vi fick varsin islandshäst, Glampi fick jag också red vi i en rätt lång tur i skogen. Så mysigt, haha lyckades få några få töltsteg också. Min häst hade det lite svårt att tölta, men alla andra bara tölta på. Roligt var det, verkligen hur snälla hästar som helst. Hoppas vi kan göra om det fler gånger! :D

"From good to great"

Clinic med Jens Fredricson✔️

Varit super att kolla på, glad att vi åkte dit och detta ska jag ta med mig, allt jag lärt mig och ska lägga det på minne för det vi (Jag & Rick) ska vinna KM!


Idag

Ja, idag så har vi ridit de nya hästarna i skritt och trav. Naturligtvis rider jag stoet, och hon är väldigt spänd men efter jag skrittat ett varv så landade hon lite och kunde slappna av lite mer. Också har hon tappat en sko igen, haha, alltid något såklart. På måndag så fortsätter vi och hoppas på att hon blir tryggare och att det kan gå lite framåt, hon känns väldigt liten, som en ponny att rida. Kul, nu får vi se om hon passar!
 
Innan vi for till ridskolan så åkte vi till Hamrins stall och tog in alla tre hästarna där då Inigo skulle skos, imorgon ska jag iväg och rida henne och på söndag. Roligt, sedan så ska jag och syrran iväg och kolla på clinic med Jens Fredricson, en helg med mycket roligt! :)
Lilla Gala!
 

Premiärturen...

Idag är det fredag, kan ni tänka er att det är helg igen, grymt! Var på skolan och hade 3 och en halv lektioner och åkte och släppte in hästarna i ena stallet och sen åkte vi till THF där jag först red Kupido och vi skrittade lite inne. Sen var det dax för nyingarna, så vi gjorde iordning dem och red lite i både skritt och trav och det gick riktigt bra, trevliga hästar båda två skulle jag säga, hoppas det håller i sig!
♥Kupido♥
♥My Bonnie Prince♥
 

sista minuten....

Skola som vanligt och sen hämta Madicken mig och vi åkte raka vägen till stallet idag igen, longerade nyhästarna och gick väl bra med tanke på att dem hoppade och var hur mycket som helst inne i manegen, imrron hoppar jag upp på honom för första gången. Hann även plugga lite på stallet och såg även hoppträningarna, riktigt kul att se då det var ett flertal hästar som var extra busig/pigga, haha!
 Natti

Nytt

Jobbat hela veckan på stallet känns det som, nyhästarna gjorde också premiär idag. Blev inte så att vi satt upp utan jag longerade båda hästarna medans syrran ledde den andra. Prince var jättsnäll, lyssnade jättebra och väldigt lugn, naturligtvis var han lite tittig men det var ju första gången de var i manegen också var det ganska rörigt så han gjorde det jättebra. Gala gick det inte lika bra med, tittig på allt och minsta lilla. Och longeringen gick inte alls, märks att hon inte blivit longerad, hon fattade ingenting. Så vi får se imorgon hur vi gör med henne, om det kanske är lugnare kanske hon kan landa lite mer och kanske att hon förstår lite bättre. Prince får Matilda hoppa upp och testa rida imorgon då han verkar cool. Också får vi hoppas att de båda fungerar! :)

gårdagen.....

Åkte till stallet direkt efter jag slutat vid 3 igår och red först Kupido, bara lite lätt i skritt och han kändes bra, lite irreterad innan jag hoppa upp men så brukar han ju vara då han stått ett tag. Sedan hade vi möte, vår ridgrupp och rs och senare på kvällen vid 20:00 red jag Rick, vilket var fruktansvärt jobbigt och galoppen klarar jag inte av alltså, hua vilken häst hur ska KM sluta egentligen?
 
Aja nu ska jag se snooz, bye!

Skywalker

 
Idag efter allt jobb så blev det ett pass på Sky, ridskolans dressyrigaste häst. Jag har nog aldrig blivit så slut efter en ridlektion, haha snacka om träningsvärk jag kommer få. Det var en ganska kul övning faktikst, vi jobbade med rakriktning och samla galoppen. I början var han väldigt framtung och seg, jag visste inte alls hur jag skulle rida honom heller utan försökte hitta knappar hela tiden. Så det blev bättre och bättre, han kom ihop mer och mer och kom mer uppåt. Haha, lilla jag flög, när man red lätt hamnade man typ en meter ovanför sadeln, aja man ska väl inte säga nej till en häst med gång. Vi började med att rida på en volt, flyttade undan för skänkeln och så, och ja det gick helt okej. Sedan så red vi innanför fyrkantspåret i trav, nedsittning och en liten övergång på långsidan, jag kämpade för att sitta ner kan jag säga. Ibland blev han riktigt fin då han kom upp och inte blev framtung. Sedan galoppen, då vi skulle samla på långsidorna, vi lyckades samla riktigt bra faktiskt, men jag var helt slut efter långsidan. SÅ jobbigt var det, men han blev fin och fick verkligen jobba med bakbenen. Jag ska väl vara nöjd men det är verkligen ingen häst för mig. Jag som brukar kunna rida alla hästar, men den här hästen gjorde så jag fått fina sår på fingrarna, härligt. Dags att börja rida med ridvantar kanske!

Stallet och jobba

 
Då är det dags att bege sig till stallet för att ha fyra lektioner, och sedan ska jag rida Sky på min lektion. Spännande, har bara suttit upp lite snabbt på han en gång och det var ingen häst alls för mig. Men det är bra träning för mig att kunna rida han, då han är en häst som verkligen visar upp mina svagheter, så det blir spännande att se. 

Bju väl på en liten bildbomb :D

Här kommer bara en kort liten bildbomb, allt för er! ;)

:)

Stallet hela dagen känns det som, hoppade in som vikarie två lektioner och imorgon väntar yttligare fyra lektioner. Något trött jag kommer vara då jag ska rida min lektion, haha bara att kämpa på. Hoppas allt flyter på bra, dagen gick bra, en teorilektion och en markarbeteslektion. Och nyhästarna få göra premiär på torsdag istället!

Hoppning?

Började tisdagen som jag alltid gör, ett ridpass dock med en annan häst, nämligen Rick som jag ska tävla med på KM, vi måste köra hård träning för att vinna och det är det vi vill, hade hoppning idag. Hade 2 hinder på lång sidan och sedan 2 hinder på en båge och det rulla på, ganska nöjd faktiskt då jag tycker ändå att det gick bättre och bättre, jag fick upp han mer och mer vilket är bra, imorrn kör vi dressyr och hårdträning där med. Efter ridpasset åkte jag till skolan och hade kemi, fysik, engelska, samhälle (på engelska) och biologi, herregud säger jag, visst förstår man lite av engelskan men det går ju alldels för fort ibland men det är bara att bita ihop och köra på, fortsätter säkert imorgon.
 tänkte ge er en liten bildbomb från markarbeten/hoppningen imorgon då Madicken käppte kort!
Sedan måste man väl skryta lite då man hade alla rätt på engelskan, king!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stallet

For iväg till stallet en stund idag för att fixa lite grejer. Fixade lappar till Luciatåget, så alla från klubben som läser det här tycker jag ska kolla efter lappar om det. Alltid kul att få vara med på en del av THF's Luciashow. Sedan så fixade vi lite utrustning till två hästar som vi ska rida igång lite till ridskolan, spännande. På onsdag så ska vi prova dem. Så sadel och träns är fixat, bara lite smågrejer kvar till onsdag som sadelgjordar och så. Får vi se om det blir någon ny stjärna, en ny Griva kanske. Blir nog svårt att hitta en Griva, och om så är det nog bara hejdå till den hästen! 

en vecka till nästa helg..

Skola som vanlig till kvart över 4, rätt vanlig måndag, dubbel lektion på tyska och matte sen kemi och idrott sista timmen, var skridskor, skojsigt! Åkte upp till stallet en sväng och fixa gejer till hästen, på onsdag så smäller det, vi får hoppas de är fina, väldigt social iaf.
bjuder väl på nån fin bild, haha!

Grattis

Idag är det ingen vanlig dag för det är Meicies födelsedag. Idag blir hon hela 9 år, lillvovven! ♥
 
 

FARSDAG

Spenderade förmiddagen med hästar, sen for vi en sväng in till birsta, varit till farmor och farfar samt mormor och morfar efteråt, har hunnit med rätt mycket idag ändå. ;)
 Grattis på farsdagen världens bästa pappa!

Inigo

Idag åkte vi iväg med hästarna till ridstadion. Blir lite annat då, jag kan jobba lite mer och så. Hon blev lite seg men efter ett tag så blev hon faktiskt riktigt bra, vi lär ju känna varandra än och jag hittar mer knappar på henne. Tog det ganska lungt, skrittade, travade och galopperade lite lätt sådär, inga problem alls. Duktig häst de där! :D
 
Också bjuder jag på lite bilder, kul va?
Bamsehästen! :))
 

Allt möjligt

Ska försöka komma igång med bloggningen lite nu igen. Det har blivit lite till och från nu på den senaste tiden. Känns som jag inte har tid fast jag egentligen har det. 
 
Kommer ju faktiskt hända en hel del till veckan, så det blir kul. Samtidigt som det blir mer och mer hästar för mig nu när jag börjat rida Inigo. Håller fortfarande på att lära mig hur hon fungerar lite, hitta knappar osv. Tur att hon är väldigt snäll och samarbetsvillig, långt ifrån Griva kan jag ju säga. Lite ovant för mig, men hoppas på att det ska bli bra. Vi har ju fått två nya hästar på ridskolan också så jag hoppas att någon av dem kanske kan ta lite av Grivas plats. Så får vi se vad som händer, själv missar man ju KM på ridskolan, inte alls kul! 

Spotify

Sitter hemma en lördag förmiddag vid datorn och lyssnar på musik, denna vecka har gått relativt fort tycker jag, nu till veckan har man 2 muntliga redovisningar och hoppning med skolan, kommer äve hända en annan sak i veckan men det tar vi då, det blir en liten surprise. Måste även säga ett efter några om och men så skrev jag upp mig på KM, Rick blir då min tävlingshäst då Kupido är halt tyvärr, hade sett fram emot att få ta revansch, eftersom vi rev i omhoppningen förra året men vi tog vinnartiden, dressyren gick ju mindre bra men han försöker ju och det är det som räknas.
Detta resultat är sista gången jag var med på ponny, man slutar på topp!
Världens bästa Elf!

Stallet hela dagen

Först till ridskolan för att ha mina lektioner som gick bra, sedan vidare till ett annat stall bara en bit bort för att rida Inigo. Hästen som jag är "medryttare" på, kul kul. På söndag ska jag rida henne igen och då ska vi kanske iväg till ridskolan och rida i nån av manegen. Inigo var duktig, vi red ut en sväng i skogen först och red sedan lite lätt på banan, inga större bekymmer förutom då vi ska rida upp för en backa som leder till stallet från ridbanan och då kommer det en och springer som gör den andra hästen Amie lite tokig så Inigo blev lite laddad hon med bara för att. Sedan vidare till ridskolan igen för att ha u-sek möte och kolla på hoppträning. Bra dag, sedan blir det även lite mer hästar nästa vecka, spännande, händer mycket nu! :)

chill

Vilken dag alltså, en lektion bara, hur mycket härligare kan det va på en fredag lixom. Här hemma sitter jag nu vid datorn men tänkte förflytta mig till tv:n nu och ska sätta mig och kolla på Glamour (The bold and the beautiful) som jag missat två dagar i rad pga plugg och fotbollsmatch.
 
 
 

:'(

I hope to see you again one day

morsning korsning allihopa!

Tummen upp för sovmorgonen, ska upp nu och sedan dra mig mot skolan och det börjar ju bli lite kallare nu men moppen hänger kvar än så länge, men bortsett från det. , så har jag nu svenska på morgon som första lektion och sen prov i fysik och sen har jag även samhälle och en till lektion som jag inte vet om det blir matte eller fysik, vi bara byter och grejer mellan fysik å matten så man vet inte vad man ska ha typ, men prov är det! 
 

Giffarna

Åkte och kolla på Giffarna när dem spelade mot halmstad idag, de tog ledningen redan i det allra första minutrarna men tyvärr så blev det 1-1 och Halmstad kanske var tyvärr lite bättre, mer på. Träffade min gamla lärare där, Anna så pratade lite med henne och sen såg jag inte så många jag kände faktiskt, men kul var det att komma ut och kolla, lite kallt om fötterna men de har jag bara mig själv att skylla på då jag tog ett dåligt skoval, iaf så var det ett tag sen sist jag var där och kolla på dom, så de va skoj!
Jag & min "gamla" lärare från 1:an-6:an (år 2010?)

tjenixen

kändes som en lång skoldag idag, men nu är jag hemma och sitter fast framför datorn
 fast jag vet att jag bodre plugga, iallafall så blir det lite hemmagjord thai till middag idag.
 
Inget med inlägget att göra men ville bara berätta att det är osäkert om jag kommer att tävla Kupdio, han är nu halt och jag håller alla tummar att han hinner komma tillbaka innan KM, det vill vi inte missa!
MIN UNDERBARASTE KILLE!
 

5 November, markarbete

Idag har jag bara pluggat i stort sätt, har mycket som ska göras, iaf så började jag min dag med ett pass på Frasse, markarbete och han var otroligt pigg idag, vilket jag inte tycker syns på filmen vilket är bra. Efter det så åkte jag till skolan hade kemi, pankisar till lunch, mhmmm!

Sen hade vi fysik, engelska, samhälle (redovisning) och avslutade med biologi där jag börjat på en ny grej som ska redovisas muntligt, hua, inte min grej!
 

Spännande

Idag har jag varit ute på lite spännande saker, jag har nämligen ridit en häst som jag ska bli typ medryttare på. Ett 13-årigt sto, jättesnäll häst men väldigt stor. Just nu rids hon lite lättare pga någon skada hon haft eller vad man ska säga men planen är att hon ska bli frisk och få börja hoppa lite så ägaren sedan kan börja tävla henne igen. Så cirka två gånger i veckan ska jag börja rida henne och sedan får vi se. Blir spännande, lite kul med lite mer hästar utanför ridskolan. 
 
Berättar mer senare då jag börjar känna hästen mer och så. Var liksom första gången idag och vi red ute i skogen och allt gick bra, så nu hoppas vi att det blir bra. :))
 
Har tyvärr inga bilder på hästen, men ska försöka ta några, så bjuder på en bild från ägarens facebook! ;)
 

skolan igång

Började dagen med sovmorgon till 10 över 10, åkte moppe till skolan vid 10 i och hade matte som både första och andra lektion, sen kemi och sen idrott, kort dag men kändes ändå så lång. Ny i klassen också, häligt med nån till ändå, bort från skolan nu, dax att fixa lite käk, hade bra!
även hunnit sett det nya avsnittet av revolt.

snabbt

Snart är lovet slut och enligt mig har det gått alldelst för snabbt, känns inte som det redan gått en vecka, imorrn är det skola igen och har faktiskt sovmorgon så det är rätt skönt, börjar 10 över 10, idag har jag bara tagit det lugnt, ska ner och duscha nu också och sen slår jag på Dallas...
 
 

12.49

Klockan 8 åkte jag och syster till stallet för att kolla på lite hemma tävling idag och måste väl säga att det gick rätt bra för klubben, ett par placerade i olika klasser, åkte hem lite efter 13 och nu har jag suttit och pluggat lite, började om på en sak som ska in på onsdag, den har blivit bättre men är inte ännu klar med den, snart bär det av mot fest, kusin fyller 18 år idag. där det serveras taco till middag.
 

En gammal kompis

 
 
Idag hade vi privatlektion, jag syrran och kusinen och jag valde Homer. Hästen som jag red rätt mycket innan sommaren. Så det var länge sedan jag red honom sist, visste liksom inte vilken annan jag skulle ha så tänkte det kunde vara kul att komma tillbaka på en häst man en gång har kunnat ganska bra. 
Det gick bra, han var fin. Tog kanske ett tag innan jag hittade tillbaka alla knappar men jättefin är han. Han blev avspänd och jobbade bra och jag kan inte vara mer än nöjd. Det blir en helt annan ridning jämfört med Griva vilket också är väldigt nyttigt för mig. Då Homer är lite mer känslig för hjälper och ja, Griva var det mycket bjudning och framför allt balans, då hon då och då bjöd på sina små hopp hit och dit. Så av henne har jag fått väldigt bra balans måste jag säga, så det har ju varit bra. Men jag har inte kunnat inverka på det sätt som jag behövde på Homer, så det är nyttigt att rida många olika och det blir alltid roligare då det går bra. Nu är det bara att hitta den "rätta" hästen då jag kommer tappa Griva. Kommer bli svårt, men jag är så illa tvungen, har ingen riktigt favorit av storhästarna så vi får se om de nya är bra eller om jag kommer byta runt lite, det får vi vänta och se.

Nästan ett dygn!

Då var man hemma, varit på stallet sen 18 igår, så jag kollade på lite hoppträning och sen fick spelade ja lite kort med ridläger barna eftersom jag skulle sova med dem på stallet deras sista dag, vi vaknade vid 7 och åt frukost och sen fick man vara hästskötare och knoppa hästar. Sen hade dem hoppning och satt och kolla sen så har jag haft privat lektion idag också och nu ska vi hem och äta lite mat.
 

RSS 2.0