2013


I miss you♥
 
Bara någon timme kvar av året, nu väntas ett förhoppningsvis bra 2014.
 

Bildbomb från hoppkursen....

 Verkligen nöjd över denna hoppkurs, vi började med markarbete första passet och sedan efter lunch hade vi hoppning, började med att hoppa bana, på en låg höjd bara och avslutade därefter med lite höjdhoppning, 1.20 med Charlie detta år och han har bara blivit bättre och bättre. Red han första gången i somras då jag var på hoppläger och då var han en helt annan häst, visst hoppade vi 1.10 men vi hade inte samma känsla, sedan har jag ju lärt känna Charlie och man hittar knapparna direkt nu när jag ridit honom, kul att komma och rida ponny också, det är ju lixom en annan känsla!
 

Många hästar

Idag hade vi planerat en lugn dag men inte blev de så, jag hade praktik på stallet vilket jag helt glömt bort. Jobbigt men kul, fick rida både Donald och Gala sedan longera två andra. Donald var seg och ville inte jobba, haha tror han mest studsa och försökte komma undan då jag skulle galoppera, det gick inte framåt alls. Tillslut kunda han rulla på snällt, men han var fin. Man märker väldigt skillnad då man kräver något av honom, han segar ihop och bjuder inte riktigt, när han släpper efter blir han super. Gala var sur idag, men hon galopperade bra, börjar fatta galoppskänkeln mer och mer. :)
 
Vet att det blir dålig uppdatering men försöker så gott det går. 
 
 

Gårdagen och årets sista hoppkurs


hua

Va man lite trött imorse eller, syrran förstörde allting. Vi var uppe rätt länge igår/idag satt på en film vid 03 tiden och idag blir jag väckt vid 11 halv 12 av syrran som säger vi måste vara på THF vid 1, men dööö! Så det var bara att slänga sig upp och klä på sig för först skulle vi till ett annat stall och mocka och ta hand om två andra hästar, sedan åkte vi raka vägen till ridskolan, anledningen till att vi skulle vara där är för att madicken praktiserar där, kom dit och fick en lista av Maria, en ridlista rättare sagt, hästar som skulle få "busa av sig"
Först på listan var Donald och Kupido, Madicken på Donald och jag Kupido och Kupido har vilat i två veckor och han bruka vara galen efter vila men jag börja med att leda honom eftersom att han är så irreterad när man ska hoppa upp, har även lagt sig innan man hoppar upp men har aldrig hänt mig utan han står och sparka, vifta på svansen och är allmänt sur och står inte still men som sagt så hoppade jag upp, fick hjälp av Sara som höll i honom, Madicken berättar att han brukar lägga sig ibland och så. Sara och Tilly går ut som hade ridit klart och Madicken börjr trava medans jag skrittar lite till på honom när jag sitter på. Han var väldigt seg och jag fick verkligen kicka igång honom och bara efter en stund så vill han lixom klia sig mot benet men jag tycker att han kan fortsätta gå istället men det ville han inte, han börja stanna och snurra och jag sparkar och sparkar utan nån signal från honom och han lägger sig ner, knäppo hoppar av honom när han är påväg ner och får skrämma upp honom nästan, så fick jag börja om. Gick med han lite från marken innan jag hopade upp igen och då kunde vi körde på, gick genast mycket bättre, han var snäll bara lite irreterad och lätt i rumpan men annars så gick det bra. Sedan var det dax för två andra hästar som skulle få springa av sig lite, Mistrz och Puck, vi longerade dem och de skötte sig super, klart man tog lillhästen, haha. Syrran fick ta storingen och sedan var det dax för Gala och Prince att röra sig lite, red i stora då det blev lektion i lilla efter vi longerat och Prince var nästan ännu piggare idag, kanske för han vila igår, iallfall så gick det väl bra, han rinner iväg lite ibland så det blir många halvhalter men han skötte sig bra, han blir ju starkare ju fler som rider och i början var det ju lite privatryttare där men sedan blev det bara vi. Sedan var jag klar för dagen skulle man kunna säga, åkte hem och åt thai, blev lite friterat till förätt och sen själva thaien till huvudrätt.
 

Hoppkursen

Idag var vi på hoppkurs på Näset. Skoj som alltid. Ett hopp- och markarbetspass. Hade markarbete på Ester vilket gick sådär, hon var lite svår. Lite lik Gala faktiskt, haha alltid jag som får sådana hästar, aja i hoppningen så fick jag byta då jag hade lite ont i huvudet och det kändes bättre att sitta på en häst som kunde lite mer. Då fick jag låna Maggans häst Akilles, stor var han, men jättesnäll. Och vad han hoppade, ibland hängde inte riktigt jag med. Det var kul, tänkte ag skulle bjuda på lite bilder, med dem är på Matildas dator så de kommer en annan dag. :)

Bjuder väl på lite film....

Bjuder väl på en film från förra året då jag var där på hoppkurs.
förhoppningsvis får ni en ny film från detta år efter morgondagen! :D

ojoj

Märker att vi är ganska dålig på uppadatera men tiden bara rinner väg och man hinner inte, dock lite konstigt då vi har all tid på dygnet, iallafall så red jag Prince igår och idag, vilket blir fel eftersom idag är det söndag. Så i förrgår och igår så red jag prince och han var pigg och alert båda dagarna, vi har lite problem i volten båda två tro jag, så jag ska fortsätta på måndag men samma tanke, idag får han vila eftersom att vi åker upp till näset och är med på en hoppkurs, hoppas på Charlie men ändå inte. Det spelar inte så stor roll bara jag inte får topsan, vill inte avsluta mitt år med en avramling precis som förra året, närå men detta år har varit lite trögt för mig så vill gärna sitta kvar i sadeln. ;) Tillbaka till ridninge här hemma, prince har uppfört sig kanon och är glad att få ha honom över lovet, han r ju så charmig och gosig och vem tackar nej till det, men han måste få lite mer muskler och han blir alldelst igenom svettig efter ett pass så tycker han ska klippas med, vi får väl se hur det blir. Imorgon får han vila för det är han värd lill prinsen. (tänkte försöka få ihop en liten film också men det tar nog ett tag pga att jag måste ha lite filmer när jag rider honom)
Bjuder på en film från förra året då jag var där på hoppkurs.
 
 

Bra häst

 
Idag var Gala riktigt duktig. Ganska lugn vilket gjorde allt mycket lättare, hon var också mycket piggare vilket är bra, då hon ibland bara stannar och rör sig inte. Gick runt med henne som vanligt, hon fick titta på allt i hörnen osv, passade även på att bygga fram lite slalom bara för att. När hon får vara med och titta går det bättre på koner och sockerbitar. Sedan hoppade jag upp och hon gick framåt utan konstigheter. Jag kände mig ganska nöjd då jag kunde rida runt i hela manegen, haha. Fast vi var ju i den lilla och hon fungerar mycket bättre där inne. Det var kul att kunna jobba henne normalt utan konstigheter. Sedan när en privathäst kom in blev hon knäpp, letar efter sina hästkompisar och vet inte var hon ska ta vägen, som tur var gick hon ut ganska snabbt. Galoppen gick också mycket bättre, nu får jag galoppera några varv på volten med lite övertalning, ibland försöker hon bryta av men det går bättre och bättre. Så nöjd med Gala idag! :)
Idag blev hon till och med kompis med Fleur!
 
Gårdagen gick inte alls lika bra, hon spände upp sig och allt var läskigt tyckte hon, slutade med att jag longerade henne i skritt och trav och tillslut började hon slappna av, och då hoppade jag upp och red henne lite. Som sagt så tycker hon andra hästar är typ läskiga och vi har ju fjordingen Fleur med oss nu som ska skritta och lite koll Gala skulle ha på henne. Men det gick ju bra, och att jag lyckades longera henne, haha. Det är ju bra att träna fast Gala inte fattar någonting. 

stallet

Gud vad dagarna går fort fast då är det ju inte så konstigt då man är uppe till 3-4 på natten och sover till 1, det måste vi ändra på, käkade lite frukost bara för en stund sen och senare åker jag upp till stallet för att rida Prince efter lektionerna, får se om han har lika mycket energi idag som igår.
 

mellandagsrea

Har varit på birsta & lämnat tillbaka & bytt lite julklappar som jag inte ska ha kvar, även gjort några köp här & där, varit & ridit Prince på stallet, han var riktigt pigg idag fast inte så konstigt då han vilat mer än vad han gått. har inte så intressant att berätta & dela med mig utan hoppas ni haft en trevlig jul.
 

Igår, idag och imorgon

Allt går så fort just nu, igår så firade vi jul hos både farmor och frafar och mormor och morfar, fick en massa bra grejer. 
 
Idag så följde vi med brorsan och hans tjej till hennes häst. Det var kul, jättesnäll häst och trevlig så det var kul. Fick ta några små skutt också vilket var kul. 
 
Imorgon är det tänkt att vi ska åka och rida Gala och Prince och byta lite grejer. Vi får se, dagarna blir ju inte riktigt som man tänkt sig. :)

25 december

Idag är det som rubriken lyder 25 december och julen är över som sagt, iaf så har jag haft en ganska lugn dag. Sov ända till 12 halv 1 ungefär och sen därefter har man bara suttit vid datorn i stort sätt, sen efter fyra åkte ja ut till alnö med Pontus, Elin och Madicekn där jag red Elins häst litegrann, fick även prova å ta några små skutt eftersom det var uppbyggt. Imorgon ska jag syster och kusin försöka åka och rida på Timrå.


Hoppas ni haft en riktigt god jul

Jag hoppas att alla har haft en jätte trevlig jul med nära och kära, vi har hunnit varit hos både farmor och farfar och mormor och morfar sedan hunnit tagit in lite hästar på kvällskvisten men iaf så tänkte jag bjuda på lite bilder och även visa lite av det jag fått idag.
Det var en liten del av min jul och såklart att hästen skulle ha en liten tårta såhär på julafton👌



god jul allesammans


hoppas alla får en jättebra julafton, tillsammans med nära och kära!
 
God jul till er alla
Önskar knutarna och tomten
 

#uppesittarkväll

Just som många andra, så sitter jag nu framför tv:n har nyss gjort klart sista spelet på bingolotto, 1 siffra ifrån 2 miljoner, skämtar ni med mig, sedan var det ju nära på lite annat också men vafan, det skulle sitta bra med 2 miljoner, det hade räckt för mig eller snarare familjen.....
 
 

Julklappshoppning del 5

 

Julklappshoppning del 4

 

Musik videon är ute...

---> ANTON <---
Antons musikvideo är nu ute till CLOSE UP
så tänker passa på att dela, så att ni som vill kan se den
 close up
 
 
 

Julklappshoppning del 3

 

Julklappshoppning del 2

 
 

Julklappshoppning del 1

 

Ferre🎉🎉

För det första blev det ingen tävling för mig idag, jag inte riktigt suget, men en del av mig ville men valde istället att fotografera men tycker dock inte bilderna blev nå bra, tänkte bjuda och visa dem imorgon, har inte hunnit nu då datorn har dampat och det avbryts när jag skulle skicka till några som ville ha bilderna, så ska fortsätta imorgon och försöka, prövar på bloggen imorrn. Iaf så stod jag och knäppte kort från 50cm-1.00m och det blev jobbigt och får inte tala om hur ont jag fick i ögat då man kollar i linsen så mycket.😂 sen var det raka vägen hem duscha ich sen åka på 70-års fest, ajjämän farfar fyller år på måndag så det var full rulle. Var där typ hela kvällen, träffade kusiner man inte sätt på länge. 
Aja klockan är över 01:00 nu så bäst att man lägger sig, imorrn ska man in till birsta och handla det sista julklapparna👊


fredag och det är lov!!!

Började med att vara i skolan en timma, drygt satt bara och lyssna på när några elever samt lärare sjung, hade lika gärnat kunnat tagit jullov igår, iaf så åkte jag upp till stallet vid 14, dagbladet var där men visste inte vad hon skulle fråga? bra, red Prince och det gick riktigt bra, var över en vecka sen jag red han sist men kommer nu rida han över lovet och det ser jag fram emot. Efter vi ridit och var påväg hem såg vi att det var maggan träning och det skule hoppa bana så vi stannade och kolla och blev kvar där hela kvällen, haha se där hur det kan gå. Imorgon är det tävling på ridskolan, sista tävlingen för iår, tråkigt nog kan jag inte vara med på Kupido men funderar ifall jag ska anmäla mig, får se imorgon ;)
My Bonnie Prince
Systrarna knut´s kvällsmiddag!

Duktig häst

 
Hade min sista lektion innan jul. Också hann jag med och rida Gala. Hon var faktikst jätteduktig, lite seg men hon gick fram vissa stunder, ibland så bara fryser hon fast men det blir bättre. I galoppen så jobbade jag mycket för att hon skulle gå framåt då hon gärna bryter av, så jag höll igång henne ett varv på volten och sedan bröt jag av till trav och fattade galopp därefter igen. Fungerade riktigt bra då, ska försöka jobba mer galopp till veckan så hon börjar orka lite mer och kanske kan hålla igång lite bättre. När vi travade av så bjöd hon mig på ett rejält bocksprång från ingenstans. Haha, knasiga femåring! 

"En fucking god jul"

Nyss sett på gårdagens Studio Paradise där Samir var med eftersom det var han som åkte ut igår från Paradise Hotel, ska inte berätta något utan ni får se om ni själva vill se. Iallafall så var det sista riktiga skoldagen på detta år, fick tillbaka svenska samt fysik proven som vi gjort tidigare, fick på svenska, fysiken vet jag inte riktigt nått betyg men över godkänd, har varit en ganska slapp skoldag, började med att se klart filmen vi börja se igår på svenskan, sen matten där vi skulle göra fyra tal vilket gick rätt snabbt, att det inte är så oftare ;) Sedan blev det långlunch, då hann vi spela chicago spela land och stad. Sen såg vi en kort dokumentär på fysiken och sen blev samhällen inställd, åkte buss en bit sedan fick man gå typ halva, i regnet, nu ska jag upp åka upp till Annelie strax då inigo ska ridas.
Härligt att avsluta denna termin med ett B på svenska provet👌


:)

Dagarna bara flyger iväg, inte många dagar kvar till julafton längre. Några julklappar är inhandlade som tur är, praktiken på stallet rullar på, Gala var faktikst riktigt duktig idag. Inte alls lika pigg och spänd utan idag så var hon riktigt lat och orkade nästan ingenting. Men hon blir bättre, tryggare och låter mig få jobba henne lite. Det är bra att jag får mycket tips nu när jag ska rida henne lite över jul. Då ska vi träna lite och bli bra, förhoppningsvis. 

Halva skolveckan avklarad👊

Skola som vanligt, idag var det ingen lektion inställd utan alla rulla på som vanligt, börja med att se film sen hål och sen matte, lunch biologi prov, engelska och sen avslutade jag dagen med samhälle nu blir det hem och ta det lite lugnt, slå på lite pogram man missat förra veckan och början av den här, sen är det tänkt att jag ska in på birsta och köpa lite julklappar.



Jättetrött

Praktiken idag gick bra, red Gala med på lektion också. Haha gick väl sådär, något laddad och flög för minsta lilla. Slutade med att jag red lite självständigt och fick galoppera lite då de andra skritade av. Hoppas hon är bättre imorgon om jag ska rida henne då. Ska iallafall rida henne på lovet och hoppas då att vi kan börja jobba lite och ta oss fram överallt i manegen utan att hon sak bli osäker och flyga iväg. Det var ett tag sedan hon var så här, gick inte att göra mycket. Vi får se, vi har våra motgångar och framgångar. 

På tal om kändis

Var på birsta igår en sväng och Kevin Walker var ju där och sjung, köpte skivan och det var mycket kameror både här och där, blev filmade i nån film som är med på Facebook och sen finns man även med på reklamen på tv:n, blev även intervjuad av TV4, oh herregud, att ha en kamera sådär nära facet är alldeles för mycket😂🙈
Aja nu sticker jag till stallet och rider ut en sväng med Annelie för att sedan åka hem och plugga till prov imorgon, vi hörs!



Lucia show 2013

 

Praktik, Donald och Gala

 
Gammal bild
 
Praktiken rullar på, jag rider hästar och ponnyer och följer med på lektioner och lär mig hela tiden mer och mer. Samtidigt som jag jobbar där också. Idag så red jag Gala, hon var bra idag, det blev dock väldigt rörigt och vi valde att inte rida så långe då, då det känns som hon kan lätta bak och kanske sparka då andra hästar kommer för nära. Sedan var det dags för Donald, som var superbra idag. Han var väldigt fin, och jag kom åt han så det blev riktigt jobbigt, men nyttigt då ponnyerna inte alltid jobbar när de går lektion. Så man märker på en gång då man tar tyglarna och kräver något. Då blir han seg och man sitter på en helt annan häst. Han blev lite jobbig ett tag då jag skulle galoppera, då stod vi på stället och galoppera samtidigt som han sparkar bakut, men sen så när vi kom ur det så blev han jättebra. Han är fin lille ponnyn, verkligen kul när man får sitta upp på ponnyn som man red jämt förut. Förändrats har han gjort, börjat med en massa dumheter, lite synd, men det är kul när man får lite tid med ponnyn! :))

kevinwalker

Klippte bort min röst, synd att jag inte kan göra det på tv4....


fotbollsturnering...

Idag var det dax för fotbollsturneringen som alla väntat på, närå men åkte till ncc vid halv 9 och  det var 5 lag i vår grupp, dvs att 1 lag inte gick vidare till kvartsfinal, i den andra gruppen gick alla lag vidare, vi spelade första matchen vann den och alla andra matcher i gruppspelet, vi var laget som hade hållt 0:an men i kvartsfinalen så ändrades det. Men vi vann även den och gick vidare till semi där vi också vann men i finalen blev det förlust 2-1.
 
 
 

matilda här!!!

Kom hem från kusin vitamin för en stund sen, varit där och firat Viktor som fyller år idag, så grattis till honom, innan det har vi varit ända sen imorse och tränat på stallet inför lucia showen imorgon, hoppas att många kommer dit och kollar, klockan 3 slår vi igång och bjuder på underhållning med allt från sång till kadrilj.
minfinastehäst

fredag utan idol?

Fredag igen och nu är idol slut, vad ska man göra, närå har väl nått att hitta på, lite mys passar perfa. På skolan blev det först en vanlig lektion sen kolla vi på lite lucia firande och sen 2 lektioner till innan lunch, avslutade med tyska där vi hade först läxförhör och sen nått muntligt, sen fick jag skjtus upp till stallet av pappa och där har vi julpyntat lite åt hästarna, tränat inför lucia showen som är på söndag klockan 3, be there!
 



Praktik och jobb

Dagarna blandas med både praktik och jobb. Idag hade jag även turen att Sara kom dit och hjälpte mig på praktiken, toppen. Så nu är det pyntat i gula gången, tack vare våran kreativitet. Red Gala idag också och skötte sig bra. Sedan hade jag min lektion och sedan var jag med på några lektioner och fick sedan hoppa in på en ponny som behövdes ridas igenom lite. Så det var kul, Romeo var väldigt fin men det märktes att han tyckte det var jobbigt att jobba. Hoppade lite små hinder då det var hoppning, och det gick bra. Imorgon blir det mycket jobb, också är det träning till kadriljen och julpyntning i stallet, fullt upp! :)
 
Ska försöka ta lite bilder under dagarna så blir det roligare inlägg!!

1 lektion men ändå så lång dag?

Sovmorgonen blev helt förstörd eftersom att de satt in nationella och såklart är man först ut, inlagt klockan 10 över 8, härligt istället för sovmorgon till antingen 10:20 eller till halv 1, men det var bara att bita ihop och åka till skolan, hade sista delen nu som var muntligt dessutom, så nu är allt överstökat och har bara 2 prov kvar innan jag går på jullov om det inte händer något mer. Iallafall så efter muntliga så hade vi inte mentors för en halv 1 så gick hem till Jenniefer och va där. Sedan blev det kortspel för att invänta nästa lektion, jobbade lite fysik, sista gången innan prov och läraren är inte där, kul...
Hade sedan den ända riktiga lektionen på hela dan, samhälle där vi nu påbörjat med Sociologi.
Jaa, tar tag i fysiken nu så man blir klar med alla uppgifter innan provet.

Praktik och hoppning

Det blir långa dagar på stallet, vilket är kul, men det blir lite ensamt ibland. Idag har jag varit med på många olika lektioner, allt från nybörjare till mindre rutinerade, så det är kul, samtidigt som jag får mycket tips. Avslutade dagen med ett pass på Gala, och vi hade hoppning. Hon var riktigt duktig, från början var jag lite väl försiktig och då fungerade allt mindre bra, men sedan då jag verkligen bestämde mig och verkligen red, så hoppade hon riktigt bra. Samtidigt blev hon säkrare och vi började hitta varandra mer och mer. Hindren var inte speciellt höga men lagom högt för Gala, då hon har varit osäker med och utan hinder.

mitt i veckan..

Skoladagen va väl rätt vanlig, börja med prov, hål, engelska och samhälle, direkt efter skjutsa kusin upp mig till stallet, där jag jag hem för en timma sen drygt, hade först lite teori elelr vi såg på film och snodde lite övningar och satt ihop det till en bana, hade alltså hoppning och även denna gång med Prince, han har då en himlans fart emot hindrerna, lite svårt att korrigera men han blir nog bra tillslut, vi får iaf hoppas på det!
 

Snabbt inlägg

Bloggar lite snabbt, då jag är väldigt trött och vill gå och sova. 
Dagen på stallet var ganska lik gårdagen, allt gick bra. Red med Gala också på en lektion och lite seg hon var. Hon bara dör av, det går liksom inte framåt, måste verkligen hitta det där läget då jag får henne att fortsätta. Det kommer nog!

Inhoppare

Fick hoppa in och rida Inigo idag eftersom Madicken praktiserar på stallet, jag och Anneli red ut en sväng och det gick riktigt bra, Inigo skötte sig och det var bara skotrana som var läskig och vill även tacka att några kör med förstånd, vi mötte ju en skoter och de märkte att inte Inigo var så förtjust utan blev lite skraj, så stort tack till dig dig/er som stannade och stängde av den, guldstjärna till dej!
 Idag var det även första gången för Prince att gå lektion utan mig :/

nationella.....

Idag var det ingen vanlig dag, inga lektioner all bara nationella i matte, började halv 9 med del 1 som tog en timma att göra, sen fick vi en kvarts paus ungefär sen dax för nästa del som var del 2, fick en timma på oss med en uppgift, sen hade vi lunch innan del 3 som vi fick 120 minuter (2 h) på oss, fattade nada på sista frågan, haha men man kan ju inte kunna allt, därefter fick vi sluta när vi var klar, skönt att sluta 2 timmar tidgare! Nu pluggar man för morgondagens prov, sen sticker jag iväg och rider....
 

Första praktikdagen

Då var denna dagen avklarad, min första praktikdag på stallet. Det är alltid kul att vara på stallet så egentligen känns det liksom inte som man praktiserar. Turen har jag iallafall att jag kommer ha en kompis som praktiserar på stallet på måndagar, så måndagarna behöver jag inte vara ensam på, så det är toppen, de andra dagarna kommer nog gå lite långsammare då jag kommer vara själv en hel del. Idag har vi hunnit med att rida, longerat, smörjt träns, varit med på lektioner och grejat på. Jag red lille Donald då han hade varit lite busig och skulle få busa av sig lite, sedan Gala som inte börjat gå lektion med andra ryttare än. Det gick bra, hon var seg idag, och hon blir tryggare och tryggare för varje dag som går så det är bra. 
 
Imorgon väntas en ny dag på stallet, spännande! :)

Första praktikdagen

Då var denna dagen avklarad, min första praktikdag på stallet. Det är alltid kul att vara på stallet så egentligen känns det liksom inte som man praktiserar. Turen har jag iallafall att jag kommer ha en kompis som praktiserar på stallet på måndagar, så måndagarna behöver jag inte vara ensam på, så det är toppen, de andra dagarna kommer nog gå lite långsammare då jag kommer vara själv en hel del. Idag har vi hunnit med att rida, longerat, smörjt träns, varit med på lektioner och grejat på. Jag red lille Donald då han hade varit lite busig och skulle få busa av sig lite, sedan Gala som inte börjat gå lektion med andra ryttare än. Det gick bra, hon var seg idag, och hon blir tryggare och tryggare för varje dag som går så det är bra. 
 
Imorgon väntas en ny dag på stallet, spännande! :)

långmåååndag

Började denna vecka med en extra lång tyska lektion eller dubbellektion, sedan hål i 4 timmar, så himla drygt och extra roligt när majoritetetn av klassen går/åker hem, själv stanna jag på skolan med issa och plugga i biblo, vilket inte blev så lyckat men vi förskte iaf, haha! Lyckades skicka in både samhälle samt 2 svenska uppgifter innan vi gick och åt så fick ju lite gjort, blev fil och flingor till lunch. Sedan försökte vi plugga lite mer, spelade även lite kort och taggad är man inför nationella, inte direkt! Hade sedan kemi lektion klockan 2 och sen gympa till kvart över 4.
 

Helgen går mot sitt slut

Blev en tidig morgon i stallet idag, det skulle tränas inför Lucishowen, och jag har Skywalker, spännande. Det gick väl sådär, han sköter väl sig men blir lite seg. Sedan var det barnridning, som gick bra. 
 
Imorgon så blir det stallet, ska nämligen börja praktisera på ridskolan, hoppas det blir roligt! :)

Träning inför Lucia show

Började med att träna inför kadriljen lite efter kl 8 imorse och det gick väl helt okej, för att vara första gången, nu kan vi alla vägen hoppas jag, hihi! Sedan fick hästarna gå ut och syrran och jag stannade eftrsom det var barnridning kl 12, de kom lite barn och Alfons är så otroligt söt, saknar att hoppa och rida honom.
Min söta lilla tjockis!

Duktiga hästar

 Åkte vid tio imorse till Inigo och red ut med Anneli, duktig var hon idag. Igår var hon lite crazy, men idag skötte hon sig. Vi red bort mot ridstadion och red lite där efter vägarna. 
 
Sedan på eftermiddagen eller snarare mot kvällen åkte jag och Matilda till ridstadio för att rida Gala och Prince, och det gick också bra, vi bytte till och med hästar lite mot slutet, inget jag tänker göra om. Gala var mycket bättre än Prince, men så är det alltid, den hästen man börjar rida lär man sig, och man tycker om den mer, så är det bara!

Prinsen

Igår så fick Prince vila och nu efter vi ätit middag ska jag och syster till stallet och rida och på måndag börjar han gå lektioner med andra, för jag kommer förmodligen få rida Kupido nu när han går lektioner, har ju inte haft honom pga Prince utan red ju bara igång honom, han har ju varit lite crazy, så får se hur det gå på onsdag. Måste även säga att jag varit riktigt duktig idag, skrivit klart samhällen, så nu blir det svenskan när jag kommer hem från stallet.
 

Vem hade rätt?

Just det, jag!!! Kevin vann idol 2013


Kevin vinner!!

Skola och sen stallen, nu idol....
Sitter framför tv:n och väntar på resultatet, är det Kevin eller Elin som tar hem titeln? själv skulle jag tycka det va kul om Kevin vann och set kommer han göra också, nu intar the fooo scenen!👏👏




Prince är på topp nu!

Hade ju som sagt hoppning idag och det gick över förväntan, så otroligt rolig att hoppa faktiskt, dock blir han lite svår då han har svårt i ena varvet med galoppen och byter till korsgalopp, han blir alldeles vinglig och i obalans, men han var jätte duktig, mycket framåtbjudning mot hinderna och hoppa kan han, han kommer bli bra den här killen, en riktig klippa! Redan dem som är intresserad av han i gruppen så for väl se vem som har turen och få honom, jag har ju som sagt Kupido men Prince har ett gott intryck hos mig, lill Princen!☺️




Jobbar på

En ganska lugn häst idag igen, skönt. Gala har börjat landa och är inte lika känslig för allt längre, även fast hon reagerar på saker. Jobbade bara skritt och trav idag, då jag tyckte det räckte. Det tog emot lite när man kramade i tyglarna med mitt finger som jag gjort illa. Men det är mycket bättre nu, inte lika ont. 
 
Idag har jag också köpt ny dator, en mac, bra bra! :)) 

dutti häst

Red Prince efter skolan idag och det gick rätt bra, han var inte lika pigg som igår men han var inte lat heller utan rätt lagom, red på lite volt och jobbade lite med att flytta honom lite lätt och sen gjorde jag nå korta galoppfattningar också, inget byte bak idag i galoppen, framsteg!


 

Hoppat Gala! :)

Gala var riktigt duktig idag, mycket lugnare vilket gjorde allt så mycket lättare. Vi hade hoppning och det gick bra, hon hoppade ganska snällt, blev lite osäker på ett hinder men hoppade jättefint. Så det var kul, och det bästa av allt var att jag kunde galoppera en hel långsida utan Prince, haha vilket framsteg. Men idag var hon riktig rolig att rida, det kanske börjar ta sig ändå. Sedan att mitt lillfinger blev lite svällt under ridlektionen är ju en annan sak. Vet liksom inte vad jag lyckades göra, ont gör det i alla fall så jag hoppas det blir bättre! :)

hoppning ikväll med Prince

Sitter hemma och pluggar lite, fick sluta lite tidigare idag som att läraren var sjuk, vi fick jobba på valfri plats vilket jag tog som att vi sluta, ialf nyss sett på oth och nu ska det städas innan man åker på stallet, först möte om lucia showen som är nästa helg klockan 15, Alla är välkomna!
Sen är det hoppning ikväll också, får man testa att hoppa med Prince lite mer, hade han på markarbeten förra veckan vilket gick bra, det känns roligt. Hoppas vi får hoppa lnån rolig övning, kanske man kan lura dit mamma och pappa så dem kan fota lite vi får se hur det går?
gammal bild tyvärr, bloggar från skoldatorn.....
 

Uppföljer gårdagens ridpass

My Bonnie Prince
Började ju med ett ridpass på morgonen lite efter 8 och det gick riktigt bra, han började fint redan från starten och ibland hänger sig han i tygeln men är mycket nöjd över ridpasset, körde lite fortsättning på gårdagens ridpass som var lite skänkelvikning och det r inte hans starkaste sida direkt, en sida funkar helt ok men den högra är mycket sämre, så det måste vi träna på och får se om jag hoppar honom på lektionen imorrn elelr hur det bli, han kommer säkert snart börja gå med andra också, så snäll som han är den lilla Princen. Efter ridningen åkte jag till skolan hade kemi, matte, engelska, biologi och samhälle, sedan for man upp till stallet för u-sek möte och sen har man suttit på stallet från att man sluta vid 16 tiden till halv 8, 8. tungt!
 

Duktig?

 
Idag var hon duktig, första gången hon klarade gå lektion utan att behöva gå bakom Prince. Dock var vi bara fyra stycken så kan ju vara de. Så idag kunde hon fokusera mer på mig, även fast hon tjurar ihop. Hon var mycket lugnare och det ända som var lite läksigt var en coca-cola burk på läktaren. Fjantig häst, men det gick bra. Hon blir liksom en helt annan häst då hon inte har Prince framför sig, hon blir seg, riktigt seg. Hon är nog ett ganska tjurigt sto som inte gör mer än vad hon behöver. Imorgon är det hoppning och jag undrar hur det ska gå?

Kämpar på

Fortsätter att kämpa på med lilla Gala, lite framåt går det hela tiden. Vi fick hoppa in och rida lektion för att hon ska vänja sig och förhoppningsvis kunna klara sig mera själv. Prince är fortfarande tryggheten för henne men jag kan ibland lägga mig lite längra bakom utan att hon blir tokig, problemet är bara då någon kommer och rider emellan. Då blir inte Gala så glad. Men det gick bra, spänd och så, men hon blir ändå lite bättre. Vi får se, jag kanske har helt fel om hästen, men hon har blivit gladare i stallet och gillar när man kommer och bortar på henne, så det är bra. Problemet i stallet är då man ska ta av tränset, hon släpper liksom inte bettet så hon sitter som fast och kastar sig. Vi har provat med mat men det funkar inte, vet inte riktigt hur jag ska göra. Det ser inte så kul ut då hon blir rädd. 
 
 

tjabba tjena hallå

Sitter och ser ensam mamma söker och nu är det reklam och jag passade på att skriva ett inlägg. Skolan idag gick väl rätt okej, började med tyska en lektion sedan så var man och pratade lite om natur då det kom Arena barn som kollade lite och fick lite information och bjöd på godis och julmust, gottigotta. Aja sen hade vi matte och lunch, matte igen och sen kemi och sist idrott, körde lite badminton elr vad det heter på idrotten. Åkte sedan till stallet då det var betsämt att vi skulle rida nyingarna på lektion 18:20, gjorde en kadrilj innan och fick hoppa in och köra lite sångträning med barnen också. Ridpasset gick riktigt bra med Prince, vi gjorde lite skänkelvikningar och han var duktig även fast han inte alls var lika pepp för det som jag, ne men han var fantasktisk fin i traven riktigt nöjd och har alltid tyckt att han rinner iväg och hänger sig i halsen, men idag var det tummen upp!
 

de börjar rulla in...

Mamma fyller år imorgon och hon firas idag av släkten, de börjarredan rulla in här hos oss, så det blir lite smörgåstårta att käka och hänga lite med stora släkten, närå men har inte så mycket och säga, njuter av den sista helgdagen för imorgon är det skola IGEN!

R.I.P ❤

Som ni säkert har läst så har Paul walker gått bort inatt under en bilfärd, läs mer nedanför....
minns vi honom

Awake

Ligger ute i vardagsrummet och kan inte sova, idag kommer släkten hit för att fira mamsen som fyller år imorgon och det lär väl bli en dusch imrgon bitti så man piggnar till. Dagen gick rätt fort igår sov till typ halv 1, börja med se semi dom jag missat och sen har jag varit duktig och städat rummet, bytt sängkläder och torkar å dammat, sen belönades man med en kebabtallrik och chili cheese, kusiner kom hit och var här ett tag, såg på film, sett lite från Globen och lite till och från, även hunnit plugga?


RSS 2.0