TVÅ ridna hästar, Boye & Kupido

 BOYÉ
Började med att göra iordning Boye och red ut på honom idag med, fast denna ridtur blev det även trav och galopp. Han var väldigt pigg och på tårna när han såg ridskolehästarna trava förbi, jag tror han var sugen på att hänga med eller nått. Boye var verkligen super pigg idag, kanske var det för att han bara skrittades igår men han var ändå väldigt fin, roligt när det finns lite energi säg. Red lite övergångar på honom i början när jag skrittade, flyttade skänkelvikning på stigen sida från sida och han var väldigt lyhörd och duktig. Tog även lite galopp i ett halvlugnt tempo, en duktig skimmel.
 
 KUPIDO
Alla skor eller både skorna var på idag, han är ju så otroligt duktig på att tappa dem. Förra veckan fick han en ny på vänsterfram men denna vecka var alla på, än så länge iallafall. Det var dock inte det jag tänkte skriva om utan red ju som sagt Kupido efter Boye. Red honom inne och vi hade lite lättare hoppning som ni kanske ser på skissen här ovan. Ettan, tvåan är bommar på en båge, fortsätter vi bågen ut till trean så är det en travbom inann hindret, fyran är studs (3m emellan varje) på långsidan och sedan en båge från femman till sexan. Vi slog alltså ihop alla saker och gjorde en bana, nummer sju användes knappt av oss. I början av ridpasset, när vi värmde upp så hade jag inte Kupido riktigt där jag ville ha honom. Jag tyckte rättare sagt att han inte var på samma linje som mig, utan körde sitt eget. Han lyssnade inte riktigt på mig och jag ville få honom lite mjuk i uppvärmningen men det kom när vi tog galoppen. Han blev genast så mjuk jämfört med vad han var innan, då föll allt på plats. Så det gick ju bättre när vi kommit igång ordentligt, blivit varm i kroppen. Det som gick sämst om jag får säga, var ju hindret vi skulle travhoppa. I början så la han nog inte märke till att det var ett litet hinder utan tog det som det kom. Han var inte riktigt framme och vaken men när han viste var det var, ville han hellre ta galopp. När vi hoppade banan gick det som bäst och inga direkta galenheter av honom idag så en guldstjärna till honom och ett välförtjänt äpple till duktiga fuxen.

dagens bilder från snap....

Nu är jobbtiden slut för den här gången iallafall och jag trivdes med arbetskamraterna och tycker att det har varit roligt att träffa nya människor. Det har ju varit rätt så enformigt till den större delen men tycker ändå att det har rullat på bra och man har ju sett att det gått framåt i datumen samt högarna man både reggat och bristat. Det blev ju lite mer varierande jobb efter deadlinenen på årsredovisningar och visst var det roligt att få göra något annat och framförallt att få lära sig något nytt, utöver det vi lärt oss innan. Allt har verkligen fungerat super och dagarna har rullat på. Nu blir det skola på heltid för mig och imorgon blir det plugg hela dagen i princip. Nämen har en föreläsning plus att man måste komma igång med ett PM som ska in nästa vecka.

SISTA DAGEN!

Snoozade nästan en timma idag, kom till jobbet strax innan halv åtta och gick hem lite tidigare idag bara för att jag kunde och inte skulle få så stressigt. Tänk att jag nu jobbat där under hela sommaren, från att jag tog studenten fram tills idag. Nu efter att ha både jobbat och läst ett kapitel ur integrerad organisationslära är jag redo att åka till stallet. 
Det blev sista bunten för den här gången och jag tackar för mig!

Fullt upp hela tisdagen...

Vaknade vid sex tiden men låg i sängen, snoozade en stund innan jag gick upp. Vid kvart i sju ungefär så åkte jag mot jobbet och åkte hem någon gång så att man var hemma vid ett halv två någon gång. Sedan åkte vi upp tills stallet, jag red ut barbacka på Boye. Mot eftermiddagen så var det Dare night som vi valde att gå på. Det är med enklare ord en poängjakten, man gör saker, som man får poäng för. Det här höll på från tre till halv nio och man var rätt slut i benen efter. Här ovan är tre olika bilder tagen av våra uppdrag vi fick, första bilden står för att spela kort utanför casino, fiska i selångersån, ta en gruppselfie med hela laget osv.


denna dag och morgondagen...

Måndag idag och det var skola, information 8.15 och sen fick vi vänta i tre timmar för ytterligare information som var mer ett välkomnande. Jag blev inge klokare av den så kallade infon iallafall men på den första blev man lite rädd. Nej men skämt och sido så har vi prov/dugga redan nästa vecka plus att man ska hinna med att skriva ett PM som ska in den veckan också. Idag har vi hunnit fått ihop det böcker vi behöver, jag hoppas vi har rätt och efter att ha varit bortbjuden på middag och ätit där så har man inte hunnit med mer idag. Eller där ljög ja, vi har ju hunnit med Boye också, han är riden och alla stallsysslor är fixad. Nu ska jag sova för att bege mig till jobbet imorgon bitti, min näst sista dag faktiskt.

TRE månader tillbaks i tiden!


explosion på jobbet igår...

Denna dag började väl precis som alla andra fredagar har gjort nu när man jobbat hela sommaren, man vaknar kliver upp, gör sig iordning och drar sig in mot stan för att jobba. Jag och Madicken åkte till jobbet lite efter tjugo över sju och vi fick bokstavligen den absolut sista parkeringen på grusparkeringen rätt över lidl typ. Den började likadant som många andra dagar men runt nio tiden så small det plötsligt till på vår arbetsplats. Bara en sekund efter smällen så ser man värsta rökmolnet som flyger upp i luften. Det börjar brinna på golvet men släcks rätt snabbt efter incidenten med en brandfilt. Det var en powerbank som explodera när den låg på laddning och ingen skadades och tur det gick så bra och att det ändå fanns folk där. Hen som satt vid skrivbordet där det skedde mår bra, fick hosta men har varit in och kollat för säkerhetens skull. Det var verkligen en riktigt smäll, det flög aska till mitt skrivbord och då sitter man lixom med typ väggar eller skärmar rund skrivborden och ändå flyger det så långt, detta händer bara några meter snettt ifrån där jag sitter. Röklukten var kvar ett bra tag och vet inte om man inbillar sig att man tyckte det blev tungt att andas eller om det verkligen blev så, men med lite frisk luft emellanåt så kunde vi efter ett tag återgå till arbetet. Att vara med om sådana händelser får en att tänka annorlunda på saker, som speciellt att inte ladda saker över natten eller när man inte har det under uppsyn. Det kan hända så fort och jag har slutat att ladda över natten.
Det blev fredagsfika idag och hade jobbat klart vid kvart tjugo över fyra idag och då blev det in en sväng på dollar innan jag fick skjuts hem. Vid sex tiden skulle man till Adde och Linnéa där det blev tacomys och där blev man kvar hela kvällen. Kom hem och åkte på en gång ut och tog över några gym och sen var klockan plötsligt över tolv och jag hann inte med att blogga innan. Så kan det gå och då blir det så här, en dag efter men det har varit full rulle igår.

kom tillbaka älskade du❤️

Finns inte ord för hur mycket jag saknar och älskar denna underbara hund. Jag vill bara hålla om dig och visa hur mycket du betyder för mig. Jag vill spola tillbaka tiden och bara tillbringa all min tid med dig och familjen. Det gör ont att veta att du inte ligger vid dörren när vi kommer hem, eller ligger i soffan när man kommer hem från skolan. Att få krama om dig och bara få vara i din närhet.
Tre månader utan den finaste vovven, jag älskar dig Zilk´s Secret To Maggidosan!❤️

skola och jobb...

Dagen började med skola, jag ni läste rätt. Skola var det ja, men bara en timmas introduktion av programmet och det som sades var ungefär vad som förväntades utav oss och bara en översikt av utbildningen. En kort rundtur, som i själva verket bara var till förrådet. Sedan fick man leta parkering som en galning och fick ställa oss långt långt borta, så det blev en lång promenad från parkering till bv. När jag jobbat klart för dagen hann man bara hem och fixa inloggning till skolan innan jag åkte ner till mormor som varit ensam hemma, åt middag där med henne och dem som var hemma från familjen Vesterlund. Skjutsade hem LInnea mot kvällen där jag blev kvar ett tag och nu ska man ut och ta över några gym för att tjäna lite coins. Bara en dag kvar till helg, längtar redan!
klockan har dock hunnit passerat tolv, så om jag säger igår...

en bra och en dålig sak....

Man får väl börja med det dåliga eller kanske det tråkiga, vet inte vad man ska säga men för bara ett tag sedan så fick man reda på vilka deltagare var, som skulle medverka i kommande mästarnas mästare. Det är ett program där 12 av Sveriges föredetta idrottare, det vill säga idrottsmän samt kvinnor som lagt ner karriären nu eller för flera år sen. I programmet tävlar de om just titeln mästarnas mästare och vi får följa en del av dem allas resa. Tycker det är ett bra program som jag följer varje år, har väl varit drygt åtta år kanske. Det må va bra om jag får det jag vill säga sagt också, Jon Olsson skulle ha medverkat men eftersom han är skadad, antar att det är ryggen och det blir inget tävlande för hans del. Han har hoppat av, tråkigt tråkigt för man hade sätt fram emot att se honom i programmet men får nöja mig med att följa vloggarna istället. 
Nu till den braiga eller den lite mer roligare saken. Dagens ridpass gick riktigt bra tycker jag och det finns väl inget bättre än det. Vi hade lite bommar på marken, jobbade självständigt den mesta delen av ridpasset men gjorde även en övning tillsammans, en bana med bommarna. Hade bommar så att man kunde rida en båge till några bommar och sedan flyttade vi hästarna i bågarna, mellan bommarna. Avslutade ridpasset med att rida en bana och nästa vecka är det tänkt att det ska vara lite samma stuk, vi gör om bommarna till hinder.

en vecka kvar på jobbet...

Nu är det nära, bara en vecka kvar innan jag slutar jobba och då blir det skola istället. Imorgon är det någon introduktion av det hela så det blir en sväng dit direkt innan jobbet. Nu har jag slutat för dagen, flexade ut lite tidigare idag och ska snart brassa upp till stallet. Boye står först på listan innan det blir dax för veckans ridpass för Pia. Så Kupido ska ridas och få jobba lika mycket som jag får idag.

B O Y E

Trött och ska strax lägga mig i sängen men först tänkte jag bara säga hur det gick på stallet. Tog bilen upp till stallet så fort pappa kommit hem, började med att rida ut Boye. Han fick sig en lugnare skritt tur i skogen på cirka 30-35 minuter, fick jobba lite i skritt, flyttade han mellan stigarna och han var ju så snäll precis som vanligt. Det var ingen nyhet men vi fick oss en lugnare och en lite bättre uteritt än igår, inget regn eller något sånt där. Sedan var det bara alla stallsysslor kvar, som tur fick man lite hjälp av systern, hon fixade nästan all mat medan jag tog mockningen

Inväntar bilen...

Klockan närmar sig kvart i sex och jag slutade jobbet för lite mer än en timma sedan. Är påklädd och klar, redo för att åka upp till stallet men det är ju bilen som saknas. Pappa måste komma hem så att man kan ta sig någonstans, det går ju inte utan bil. På stallet blir det en uteritt på boye plus stallsysslor.

EN MÅNAD TODAY!!

Jag går nu in på min allra sista helvecka på bolagsverket för den här sommaren iallafall. Denna sommar börjar gå mot sitt slut, nu är det denna vecka och fram till onsdag nästa vecka som jag är kvar sen blir det skola, skola, skola. Kom till jobbet vid tjugo i och tog lite från postrummet när det kommit in lite kompleteringar där och sen när  en av koa kom fick vi en ny eller en till arbetsuppgift eftersom det inte finns så himla mycket kompleteringar och post utan det som kommer in hinner göras och det kommer ju mest post efter lunchtid, via mejl. Så nu har vi även börjat kolla listor, där vi strycker dem som är reggad och det är väl inte mycket svårare än det låtar. Får se om det blir lite variation mellan dessa saker vi har att göra. Att det ändå kan gå så fort, en dag är det hur mycket årsredovisningar som helst och nu är det knapp tio buntar.
Efter jobbet blev det lite mat i magen innan det blev stall. Boye är tillbaka på ridskolan, kom i lördags. Han har haft semester i sommar och nu ska han sättas igång, blir lite lugnt med skritt denna vecka och sen så utökar vi lite mer  för varje dag. Det gick lite från att vara uppehåll till att det regna och ett tag regnade det bra men man får väl ta det när man inte tog med sig någon jacka, bäst att man börjar göra det hädanefter. Kläckte två ägg i samma veva som vi var ute på en kortare skogtur, syrran på häst och jag till fots. Sedan har vi hunnit varit hos momor en bra stund också innan vi åkte hem, missade idol också, om det nu är värt att se. 
HAFT KÖRKORT I EN MÅNAD IDAG!!!!

Över ett år har gått...

Jag har ju kollat en del serier och förra året börja jag kolla på the walking dead men jag vet inte vad som hände, om det blev uppehåll och sedan kanske jag glömde serien. Nu tänkte jag iallafall ta mig tillbaka in i serien dock har det gått mer än ett år sedan jag såg klart säsong fem. Så ska väl påbörja säsong sex, men för att fräscha upp minnet litegrann så tog jag en liten repris av sista avsnittet i säsong fem igårkväll. En mjukstart, får se om jag hinner något avsnitt ikväll av sexan.
 

OS silver till oss!

Vad ska man säga, hade bestämt mig för att sluta tre idag och det bokstavligen spöregnar, kul. Inte direkt men jag gick iallafall hem en timma tidigare och det kändes skönt det med. Har varit lite trött så somnade till hemma i soffan en stund på förmiddagen. Kollat på os i hoppning och det blev en liten paus eller vad man ska säga så började steka köttfärs till tacosen och sen blev det hoppning igen. Och det var sex stycken ekipage som kom till omhoppningen och endast två av dem blev felfri. Peder Fredricsson med hästen All in tog hem os silveret idag, en stor applåd för dem, fina rundor av ekipaget och alla bommar låg på sin plats. Vi hoppas fotbollen går bra, just nu står det noll noll mot Tyskland.

tre timmar kvar till helg!

Det närmar sig helg och jag är nästan lika glad för det som jag var här, men det är inte lätt att toppa denna dag. Den är svårslagen, tänk att få göra om det en gång till, skulle inte tveka!

SKRATTATTACK!!

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men angående rubriken så fick det här mig att gapskratta och självklart var det om den här artikeln som jag delat med mig lite av. Ni kanske hört om den, en person hade glömt bort att hon parkerat bilen på en annan gata dagen innan och trodde dagen efter att den var stulen då den inte stod på parkeringen. Vissa har det inte lätt alltså, jag har ju hört att det finns bra appar nu för tiden. Kanske är ett smart tips att ladda ner någon app så man vet vart man parkerat bilen, tur jag inte har någon då så att inte sånt här händer mig.
Fyra av fem dagar är iallafall avklarade, nu återstår bara en tills jag tar helg och ska faktiskt sluta vid tre imorgon och gå hem lite tidigare än vanligt. Jag passar på att gå runt tre då syrran slutar, så det blir en liten kortare arbetsdag, 7.45-15 för att vara exakt. Skönt med lite helg, speciellt så man får sova ut lite. Har inte bara varit jobb idag utan det blev en kortare tripp till stallet för mig, syrran hade glömt skor här hemma så man fick åka upp med. Tog vara på att gå och hälsa och borta av Kupido litegranna så han blev lite ompysslad men blev inte kvar där alltför länge. Åkte hem och åt middag, därefter tog man över två gym. Ena var på kyrkan och det andra blev på torget men tror de är någon som hunnit tagit över det nu efter men det är smällar man får ta.Man kan ju itne vara ute hela natten och göra sånt när man jobbar, det är nackdelen det men pengarna som rullar in är lite bättre än det här spelet. Det är väl ganska bra mycket bättre. Just det, kläckte två tio kilometers ägg idag, fick en magmar på 942 och en onix på 381. Magmar hade jag inte sen tidigare!

en fin häst och bara två dagar kvar till helg!

Min jobbdag såg nästintill likadan ut som gårdagen, höll på med kompleteringar i alla former förutom att skicka ut förelägganden. Efter jobbet så fick jag invänta moster som skulle plocka upp mig, som också jobbar i stan. Slutar ungefär samma tid så det är perfa men det blev lite tidsbrist idag. Vi stack in på maxi för att snabbhandla till deras middag och klockan var redan tjugo över fem när vi åkte från afffären och var påväg hem. Därefter skulle jag äta, slängde i mig två små köttbitar och en potatis, stack sedan till stallet. Vi hade även denna vecka en liten lugnare lektion med lite mindre galopparbete och vi jobbade mycket skritt och när jag satt mig upp och verkligen börja böja och kolla hur han lyssna så verkade Kupido inte så peppad direkt. Tog inte skänkeln, gick nästan typ och halvsov. När jag fick igång honom och han blev lite mjuk i kroppen så blev han bara finare och finare ju längre in i passet vi kom. Vi red lite bågar och får inte glömma att jag tog första galoppen idag sedan hästarna kom tillbaka från betet och Kupido kändes fin som sagt. Tycker att han  nästan är svårast att jobba i skritt, han blir så snabbt oengagerad, så att man måste hitta på något nytt att göra hela tiden. Jag jobbade faktiskt även lite med mig själv och red utan stigbyglar för det mesta när han fått kommit igång och blivit varm i hovarna som man kanske kan säga istället för kläderna. Pokemonspelet var på under hela ridpasset och fick en kilometer till på mina ägg, något är bättre än inget. Nu ska jag hoppa in i duschen, göra mig redo för morgondagen efter att ha varit och promenerat, fångat pokemon och tagit över ett gym.

The Flash säsongsavslutning

 Innan jag somnar ikväll tänkte jag kolla på det absolut sista avsnittet, nummer 23 i säsong 2 av the flash, såg avsnittet innan i lördags eller söndags. Nu är det dags för det sista så man kan gå vidare till nästa serie för det blir ett uppehåll av denna serie för att invänta nästa säsong helt enkelt. Tycker det gått lite segt men håller tummarna för att det blir ett bra avslut på denna säsong, får se hur det går för Barrys biologiska pappa till exempel och vad mer väntar. Kommer Iris och Barry bli ett par som man gått och vänta på i evigheter, inte för att tycker det skulle bli bra men man har alltid vetat att det kommer bli dem, någon gång. Det är bara att vänta tills det kommer ske, bara en tidsfråga.
 

Bytte plats igår, bytte idag igen, tillbaka där jag började...

MÅNDAG
Började med att få alla mina grejer till den nya platsen, jag har ju bara en skärm vid min plats och det gör allt lite krångligare när man jobbar med ärenden i rakkön. Där har man nämligen flera unireg bilder uppe samtidigt plus att man har bolex man går in på för att kolla vad som gäller för varje bolagsform/objektform, dessutom ska man ha e-arkivet uppe för att se handlingarna som är inskannade. Svårt att förstå allt detta om man inte är insatt kanske. Gårdagen började ialalfall med att jag jobbade med ärenden i rakkön och vi var ju klara med alla handelsbolag samt kommanditbolag sen förra veckan och hann göra klart alla brf samt ek innan fikat. Så vi sex som jobba med rakkön fick en liten genomgång gällande fab och bab som vi sedan gjorde klart också och då fick vi börja plocka eller snarare sortera ut kompleteringar som kommit in. Det började vi att göra en halvtimma innan lunch och efter lunchtid så hade det kommit in en hel del så vi hade det vi skulle göra.
 
När jag väl var hemma så minns jag knappt vad jag gjorde. Vi fick besök iallafall och man hann åka ut på en liten pokemonjakt mot kvällen. Började vid timrå och tog över gymmet för att sedan åka vidare in till stan men vi fann inte en enda ny pokemon, vilket var väldigt dåligt tycker jag. Börjar lessna på både mobilen och spelet, det eller den stängs av hela hela tiden.
TISDAG
Jag hann komma till jobbet och vi hade genomgång eftersom det inte fanns något att göra, eller klart det fanns men inget som vi visste vad, så vi fick en snabb genomgång om hur vi skulle hantera det som vi delar ut och sorterade ihop. Hann inte göra mycket förrän den ordinarie kommer, platsen jag fått bytt till igår. Hon kom tillbaka från semestern så jag fick byta igen men nu sitter jag på min plats igen, vi är ju just nu klara med alla ärenden i rakkön som kommit in får väl se om det dyker upp nå mer sånt jobb, ifalld et kommer in några fler innan man slutar. Som sagt, nu sitter jag på min "vanliga" plats, där jag satt när jag höll på att granska AB, vilket var pappersarbete. Det gick ju bra när jag väl fick upp programmet, unireg kände av att jag suttit vid andra datorer så fick gå till helpdesk, sen var det bara att köra på. Vi satt ju kompleteringen tillsammans med den handling som den tillhörde och därefter får man kolla om det finns en komplett handling, att allt stämmer och finns med helt enkelt. Kort och enkelt sagt, är allt okej så är det bara att lägga i en hög så att man sedan kan regga dem som är okej, finns brister så läggs det i en annan hög och det måste skickas ut ett nytt föreläggande och komma in ännu en kompletering. Detta rullar på tills att stämmer och är som det ska. Så det har blivit lite varierande jobb idag, gått runt och sortera ut kompleteringar och även suttit vid datorn, kollat igenom dem och reggat. Nu är man alltså tillbaka till pappersarbete och framförallt till aktiebolagen. Dagen har gått segt men ändå inte, jag vet inte men nu är jag hemma och kollar lite youtube eller rättare sagt kollar jag på jov, bilden tagen därifrån.

Godnatt💤

Veckan går mot sitt slut och jag har varit ute på Pokémonjakt idag med faktiskt och tog över två gym men när man var påväg hem så tog några andra över det ena medan de andra har jag fortfarande med tre andra då. Tog ju över två igårkväll också och ena höll jag, Madicken och Patrik i 20 timmar och typ 50 minuter. Man ska ha det i 21 timmar för att få mer coins, pengar eller vad man ska säga. Men vi fick ju ta över det igen och tjänade då 10 coins och vi håller tummarna att vi har kvar det tills imorgon. Ny ska jag sova, ny vecka och nya tag imorgon. Godnatt allihopa!


räk & kräftfrossa, team instinct !

 
Lördagen har varit bra,jag har haft det rätt lugnt här hemma och bara vilat upp mig typ. Fick faktiskt fika på säng igårmorse, har suttit lite vid datorn och spelat, rensat lite appar, både filmer å bilder har jag raderat på mobilen för att kunna uppdatera den. Dammsög ett par rum och har käkat kräftor och räkor, otroligt gott som vanligt. Hade en liten eller ganska stor fest här hemma, nä men skämt och sido så åt vi lite sånt här gotta. I torsdags åt vi bara kräftor men det skadade inte att göra det igen för det är ju så himla gott. Så min middag igår bestod av tre sådana mackor och det blev jag proppmätt på, om jag får säga det själv så tycker jag kräftor är godare men räkor det är gott det med. Hann även se lite tv, bachelor finalen och sist men inte minst så blev det även pokemonjakt innan dagen tog slut. Jag gick med i ett lag idag och det blev det gula som familjen valt, jag hade tänkt ta blå bara för att de ville att jag skulle gå med i antingen röd eller gul. Röd är typ gymmen oftast och då vill man ju få bort det men tyvärr blev det inte det blå laget utan gul, team instinct. Tog över ett gym på en gång efter jag gått med i laget och sedan drog vi in till ett annat och tog det med och fick faktiskt med mig nya pokemons hem idag och har levlat upp mig 3 levlar idag så nu har även lilla jag fått ultra balls men har ännu inte använt någon. Däremot känner jag att det finns lite som jag måste bättre, få högre cp på mina pokemons för dem jag har nu räcker inte länge till. Dock lyckades jag ta över två gym och visst det är bättre än inget men långt ifrån bra. Imorgon hinner man kanske finna några fler, får väl ta en promenad för att bege sig ut på ännu en jakt.

Drygt ett år sedan

Jag är rätt så hoppsugen nu, denna film är från ett år sen och en dag för att vara precis. 

fredagen försvann...

Igår var det fredag och jag hann bokstavligen inte göra något, kom hem från jobbet vid kvart över fem ungefär och såg på tv till klockan slog sex. La mig i sängen med kissen, tänkte bara ligga där en stund med henne men jag somnade och vaknade inte förrän klockan var halv 12. Det ledde till att det blev allt svårare att somna om så det blev lite serie tittande för min del. Idag när jag vaknade vid halv 11 så fick man fika på sängen och det blev faktiskt smörgåstårta och den var mycket god. Nu sitter jag och spelar lite, ska väl städa upp lite på rummet idag och sen får vi se vad som händer med idag. Rätt trött efter den här veckan och jag känner att det var behövligt att få sova lite, snart är det bara en halv månad kvar på jobbet. Tiden går så otroligt fort, jag själv tyckte nyss att det var onsdag.

Musiken gör plugg samt jobb lättare!

╔══╗♪
 ║██║♫
║(●)║ 
Att kunna lyssna på musik eller vad det nu än är man väljer att lyssna på, det varierar iallafall för mig mellan dagarna nu när jag jobbar. Men bara att ha något att lyssna på tycker jag är väldigt skönt, att ha något i bakgrunden oavsett om jag jobbar eller pluggar, så tycker jag att det gör mig mer avslappnad men samtidigt fokuserad. Det finns dock undantag, självklart men det är ofta så. Däremot har jag allt svårare att läsa en bok (de fåtal böcker jag läst) ifall det är folk som pratar omkring mig, det är typ omöjligt för mig. Det jag vill komma fram till är att jag tycker det är otroligt bra att jag hela denna sommar har kunna jobba och haft musik i hörlurarna. Det är lixom mycket skönare att höra på musik istället för att höra röster när de pratar i telefon. Det är lite svårt att förklara men musiken är toppen och denna tid har gått fort, lite mindre än tre veckor kvar tills jag slutar.

k r ä f t s k i v a ! ! !

Jobb precis som alla andra dagar och sedan hem, satt mig och såg ett halv program av bachelor paradise innan jag åkte på kräftskiva. Åt kräftor tillsammans med släkten och det var hur gott som helst, precis som jag hade förväntat mig. Kom hem för ett tag sen och nu är det bara att hoppa i säng för att vakna upp och köra sista arbetsdagen för denna vecka, innan det blir helg.

jobb och stall, min onsdag!

Vaknade upp vid sex dag och passade på att duscha vid halv sju och slängde på mig kläder för att bege mig in mot stan för att jobba. Just nu sitter jag bara vid datorn eftersom jag gått från aktiebolagen och granskar nu årsredovisning med andra bolagsformer och det är bara vid datorn. Känns kul att göra något annat och får lära sig nytt, tycker att dagen har rullat på fort. Har börjat kommit in bra och det underlättar verkligen mycket att ha två skärmar. Har fått bytt plats så att jag nu sitter vid ett skrivbord som har två och dessutom större skärmar än vad vi satt vid igår, i mässen. Det känns lyxigt att ha det så, efter jobbet hann man knappt landa hemma förrän vi åkte vidare mot stallet.
Denna vecka drog ridlektionerna igång men bara lite lugnt så här efter betet. Tanken var väl att typ alla ridgrupper skulle ha uteritt men på grund av vädret så blev det nog ändrade planer idag. Dock så red vi ut en snabbis och det var inget regn men vi gick in sedan för att skrittjobba lite mer och Pia hade fixat upp en bana med några enstaka bommar. Som sagt så skrittjobbade mest och det blev lite travjobb och Kupido blev verkligen avslappnad. I början var han inte så arbetsvillig men han gav med sig efter att man kommit igång och han kändes mycket fin när vi avsluta. Det var verkligen ett bra pass, inte ett för hårt pass varken för häst eller ryttare men inte heller något ridpass vi bara lalla runt i skogen. Det var bra upplägg det här första ridpasset av terminen, bra att få nöta på skrittjobb då jag tycker att Kupido blir lätt oengagerad. Han känns fräsch också och jag hoppas det håller i sig, min favorit!
Igårkväll avslutade vi dagen med att åka till kyrkan för att gå på pokemonjakt och man känner sig väldigt bra när man själv går runt medan typ tio bilar åker runt och kör. Idag har spelet varit nere för mig hela morgon och förmiddagen framtill vi var påväg till stallet. Så nu funkar spelet igen och kanske får ta en runda efter jobbet imorgon, vill ha lite nya pokemons.

Kupido❤️

Dax att dra sig mot stallet efter att ha kommit hem från jobb.  

När syrran lämnar sin bilnycklar till mig..

Ännu en dag avklarad på BV och idag har jag bara suttit med andra bolagsformer vid datorn hela dagen, det vill säga inte med aktiebolag som det blir pappersarbete. Nu är det bara datorn jag sitter med och visst är det lite mer att ha koll på, då varje objektform skiljer sig från varandra med vad som gäller. Däremot är det skönt att få lite skiftande arbete och slippa pappersarbete. Denna dag har jag och en till från utbildningen, suttit uppe i mässen för att vi inte har två skärmer nere vid vårt skrivbord och det är så mycket skönare att ha två skärmar när vi har upp så pass mycket och olika fönster. Plus att det går lite mer framåt nu även om man stöter på lite frågor och man är osäker men tur man får bra hjälp. Hemvägen blev lite annorlunda idag, syrran lämnade bilnycklarna till mig. Kan ni tänka er att hon låna ut bilen till mig så jag skulle ta mig hem, vet inte vad som flög i henne då men bilen gick hem och visste vilken väg den skulle ta. Nu har jag bara tagit det lugnt och kollat lite på youtube och tänkte försöka kolla ett avsnitt på the flash innan jag lägger mig ikväll. Kanske blir någon promenad senare mot kvällen med, dock funkar inte pokemon go på mobilen just nu så måste kolla upp det med.
Moppe tiden är ju som sagt över nu när man har körkort, bara bilen som saknas ju....

Why is Monday so far from Friday and Friday so near Monday?

Denna vecka är igång och dagen bestod av utbildning mellan 8-9:20 och sen vanligt jobb från det, fram till halv fem när jag sluta. På eftermiddagen typ direkt när jag kom hem blev det stall, såg lite tv innan vi drog dit. Det uppstod ett problem men när vi kom dit så löstes det precis så vi passade på att gå en runda i skogen när vi ändå var där, inga nya pokemon. Tog en tripp senare mot kvällen också, det blev kortare pokemonjakt och fann en ny pokemon, en grön vid namn scyther på 790 cp. Lite små irreterade på mobilen som stänger av sig, fann en annan som jag inte hade heller men mobilen stängdes av, så den fick jag aldrig. Mobilen laggar så himla mycket och den mesta tiden går spelet as segt men det är roligt så länge allt fungerar som det ska. Nu ska jag sova, vi fortsätter utbildningen imorgon på jobbet och börjar sakta gör mer och mer sådana ärende.

Första veckan av augusti

Det är söndag och vi har kommit förbi en vecka in i augusti precis eftersom det snart är måndag igen. Har bara haft en lugn hemma dag skulle jag vilja säga. Suttit och kolla lite på youtube, sökt csn, varit ute på pokemonjakt och sett lite tv. Moster och kusin var förbi en sväng hit, dem stannade kvar och kollade på bachelor innan de åkte hem. Nu väntas en ny jobbvecka och vi startar morgondagen med lite utbildning eller jag och några andra ska få börja granska andra bolag och inte fortsätta att bara granska aktiebolag. Hade en genomgång i fredags och nu är det bara att ta med det och köra på. 
 

Uteritt på TVÅ ridskolehäsar...

 Kupido som har så svårt att ha öronen framåt. Har han det. är det jag som är probleme men varför?
Då har nästan hela denna vecka gått och hästarna kom hem i måndags och nu ska de få vila imorgon/idag efter att ha kommit igång lite lätt denna vecka. Den kommande vecka kör ridskolan igång och även då är det lite lättare och lugna lektioner förstår jag. Så det ända man har hunnit gjort denna vecka, iallafall på vardagarna är ju jobb och stall men jag klagar inte. Man tjänar pengar samtidigt som jag hinner göra det jag älskar, rida och vara med hästarna. Det finns lixom inget bättre än detta. Uteritten på Kupido blev lite sisådär, han var lite fegare än vanligt eller än vad han har varit tidigare i veckan. Han vägrade gå i minsta lilla vattenpöl och ibland tog det bara tvärstopp från ingenstans men vi lyckades ta oss ut en sväng och även tillbaka igen. Han kändes lite spänd och var på tårna men det var ju uppsatt tält och några hästar ute som han inte kände igen men det gick ju iallafall.
 
Roland var lite coolare än Kupido, han kunde gå i vattnet även om han helst undviker att göra det. Han är otroligt lugn och enkel att ha och göra med, kommer själv när man står vid hagen och är bara allmänt snäll. Det kommer nog bli en bra ridskolehäst den här Roland, Grålle som han få bli kallad.
 Roland som han egentligen heter men inte så passande, får kallas Grålle hädanefter.

Säsongspremiär i oktober!

Den 5/10 är det säsongspremiär för Arrow, säsong nummer 5!

fredagen gick fort!

Oj vad fredagen gick fort, den bara försvann och det är redan lördag och jag förstår inte hur tiden bara flyger iväg. Det var sista arbetsdagen för den här veckan och nu är det två dagars helg och även dubbel så lång än vad jag hade förra veckan och det är man glad över. Denna fredag blev det jobb till klockan slog ett och därefter hade jag utbildning fram till klockan fyra också kunde jag bara avsluta dagen med att lämna mina registrerade ärenden, det som skulle mappas och det som jag hade brista. Sedan kunde jag gå hem och det är bra att man kan börja en kvart tidigare för att gå en kvart tidigare, det är perfekt. Speciellt en fredag som denna då vi var bortbjuden på middag med femkamp på fredagseftermiddagen eller kvällen. Man blev ju kvar där på alnön ett bra tag, kom väl hem till ungefär halv tolv och man är lite trött ska jag säga. Det har varit allt från femkamp, grillning, pokemonspel, fotboll och har umgås med släkten med andra ord. Tog en lång sovmorgon idag och det förtjänade jag.
Fångade lickitung i torsdags och det är en av favoriterna, minns sen många år tillbaka då vi alltid spelade det här spelet hos Viktor och det gjorde vi även igår och jag måste tillägga att jag ägde ut dem på den här banan lite mer än dem andra. Man kan ju bara gissa vilken spelare man var, RÖD!

fem av sex.....

Tänk att man har har jobbat fem av sex dagar nu i sträck och det är snart helg och man kan ta det lite lugnt. Nu är dagarna fullplanerad från morgon till kväll, jag börjar dagen med jobb och sedan raka vägen tills stallet för att rida två hästar och sen är det kväll när man kommer hem och ska käka middag. I helgen blir det nog lite lugnare men idag/igår så bytte vi en av hästarna med varann. Syrran har ju inte ridit Roland något så erbjöd henne om hon ville prova han och det var ju självklart att hon gjorde det. Så istället red jag Lagos och Kupido och Lagos var riktigt seg, han var piggare förr när jag red honom. Nu var all energi borta, han kanske hade sprungit av sig all på betet men snart drar ridskolan igång igen. Fast dem blir nog lite slö allihopa av att vara ute hela dagarna nu också, blir annat till veckan. Bjuder på en bild på dagens/gårdagens motionerade hästar, två fuxar och först på speedo Kupido. Han red jag ut i sällskap med Julia och Madicken och han förvånade mig idag, mötte en traktor eller den körde på vägen bredvid en stig vi red på och han brydde sig inte ett enda dugg. Vilken tuffing han är, det är inte alltid den sidan man får se. Den nedersta är ju på Lagos, som jag red väldigt mycket ett tag när han var som nyast eller jag red ju honom när han kom och fortsatte och ha honom då Kupido inte var fräsch typ. Jag gillar honom, han är rolig häst som jag gillat från start även om han inte är den jag rider vanligtvis. Vi hann ju göra en debut på klubbtävling och då var han jätte duktig, funderade på om jag skulle börja tävla honom på lite klubbisar men då dök det upp andra ryttare på honom, bland annat min syster som ni kanske vet. Därav avstod jag men tillbaka till gårdagen. Lagos fick sig en tur i skogen efter att jag ridit ut på Kupido. Lagos var lite mer åt det segare hållet men väldigt snälla hästar. Nu är jag redo för sängen iallafall, jag är duschad och rätt så trött. 

taco till lunch och andra dagen...

Som alla andra vardagar så var det jobb fram till halv fem idag och det blev en godare lunch än vanligt, åt tacos och det var verkligen pricken över i:et. Rasterna blev lite annorlunda idag eftersom mitt spel har varit nere hela dagen i princip, syftar på pokémon go. Uppdaterade spelet igår kväll och sen dess kom jag typ aldrig in utan när jag öppnade appen kom jag till någon knasig sida om något helt annat, men efter jobbet och efter att jag varit i stallet så fick jag igång det med lite hjälp av Adde. Vet inte vad han gjorde men ett stort tack, mitt spel är kvar även om jag tappat en dag men vad gör det. Så det blev inga nya pokémon på rasten idag men kanske imorgon, bäst man byter/förvandlar lite pokémon så jag kan fånga lite fler imorgon. Efter jobbet blev det typ raka vägen till stallet för att hinna med de båda hästarna och det gjorde vi. Allt flöt på och det var bra väder så vi passade på att rida ut i skogen. En lite lättare ridtur skulle jag säga, mestadels skritt men med lite trav och hästarna skötte sig super duper allihopa. De var snälla och verkade vara i bra form efter betet, kanske lite rundare om magen men det löser vi lätt. Om det blir något stall i helgen så ska definitivt kameran med, jag skulle vilja ha lite snyggare och bättre bilder på hästarna men hinner inte ta några bilder direkt nu när man jobbar. Tiden räcker inte till utan det blir med mobilen och den kameran är ju inte den bästa.
Fuxen Kupido, skimmeln Roland

jobb och stall..

8-16:30 var det jobb idag och vi hann sticka en snabbis till hamnen på eftermiddagsrasten och tog pokémonbollar elelr pokestop. Hittade även en ny pokémon på den korta turen, Mankey så det var roligt. Blir kanske en sådan tur om dagen från och med nu om inte regnet öser ner. Regnade litegrann när vi gick idag men det får man tåla. Efter jobbet drog syrran och jag en snabbis till lidl för att inhandla creme fraiche och mjuka tortillabröd till middagen. Sedan åkte vi hem bytte om och åkte därefter raka vägen upp till stallet för att hinna rida två hästar var. Kupido var först ut och sist ut var Roland, dem fick en mjukstart med lite skrittjobb och dem skötte sig trots åskan och regnet som dök upp titt som tätt. Nu är jag hemma, middagen är i magen och jag är redo för duschen.
 

RFKF


sista svängen till betet

Vi åkte den 30 juli en sista gång innan de skulle komma hem igen. Ridskolehästarna såg ut att vara redo att lämna och åka hem, hoppas att alla hästar håller sig friska och krya nu framöver bara. Syftar kanske lite mer på Kupido som inte var det men jag håller både tummar och tår att han är bra.
Mer bilder från betet kommer imorgon...

augustimånad

Vi går in i en ny vecka och framförallt en ny månad. Tiden har gått fort nu när man jobbat sedan man slutade skolan, ingen ledighet här inte. Kan inte förstå att det redan är augusti, var tog tiden vägen egentligen och snart är det skola igen. Nu blir det jobb sex dagar i sträck eftersom det var jobb igår och det känns som att det borde vara helg nu men det är ett par dagar dit. Efter jobbet tog man lite pokestop innan man åkte hem ooch fångade en ny idag, Aerodactyl som ser ut som någon drakliknande. Just det, hästarna har kommit hem nu så imorgon åker nog jag och syrran upp dit. Har inte hunnit ridit något alls i sommar och jag har varit riktigt ridsugen men snart är vi igång igen.

RSS 2.0