Lördag - Jour, promenad och hockey

Klockan var ställd på sex och ska jag vara helt ärlig så ville jag bara somna om och sova någon timme till men klev upp och gjorde mig ordning inför stallet då Linn skulle komma vid kvart i. Det var morgonjour mellan 7-12 vilket innebär utsläpp av samtliga hästar samt mockning och sopning och för att vara tre personer gick det väldigt fort idag. Hästarna var snälla och det mesta flöt på, det var mockningen som var värst och nu har man ont i nacken, över axlarna och fötterna. Efter vi var klar med alla sysslor så motionerade jag Kupido och idag var en sådan härlig utedag som man önskat att han hade bakskor så man kunde skritta ut men det fick bli inne som de senaste 2-2,5 veckorna. Både när jag red och skulle hoppa upp idag så skötte han sig exemplarisk om jag får säga det själv men det snurrar på bra i huvudet på honom för han är beredd på allt. Efter jag ridit honom i ungefär 30 minuter så blev det en promenad för min del på 45 minuter som att man inte redan gått tillräckligt på jouren men den som vill den kan. Däckade i soffan efter jag fått lite påskmat i magen hemma och sen var det bara att göra sig iordning inför hockeyn. Inge vidare kul match i det hela, skitmål och för många misstag vilket gör att det blir en förlust och det hade varit bra med en vinst med tanke på att Karlskrona leder med 3-1 i matcher, Timrå måste vinna resterande. Allt kan avgöras på måndag och jag hoppas verkligen att Timrå tar hem det här nu men mitt hopp har sjunkit efter idag.

Långfredag

Denna dag skulle verkligen kunna beskrivas som den kallas, långfredagen. Klubbtävlingen idag kändes väldigt lång eller tiden gick inte framåt på stallet. Det var inte alls många starter men det tog fortfarande lång tid innan vi kom till 90cm. Var funktionär de tre första klasserna vilket var typ halva tävlingsdagen och sen blev jag publik någon klass innan det var dags att ta över hästen. Fick hoppa upp direkt efter att Rick gått en runda i 70 och då var det bara fem innan min klass och jag starta först i 90cm. Kände lite på honom innan jag hoppade fram några språng eftersom han redan gått en klass innan och var varm i kroppen. Jag fick inte riktigt bra känsla på framhoppningen eller banan men han hoppar precis som alltid. Världens snällaste men hade velat haft honom lite mer på bakbenen och få ihop honom lite mer, nu kändes han bara lång men det var en helt okej runda ändå.
(null)
(null)
Efter stallet blev det lite eget spa, duscha och basta samtidigt som man åt lite frukt tillsammans med livets dryck, alltså trocadero. Sen blev det middag och det fick bli påskmat idag och nu ska man snart hå och lägga sig för att kliva upp för att ha morgonjouren.


En felfri runda!

(null)


tisdag - onsdag - torsdag

Tisdagen blev proppad med plugg från morgon till kväll inför onsdagens tenta som jag inte hade någon bra känsla när jag lämnade in igår. Får försöka hålla hoppet om att jag klarat den trots känslan men det kändes inte bra även om jag tyckte att jag kunde mycket när jag gjorde övningstentorna. Svarade på alla frågor och förhoppningsvis är jag inte helt ute och cyklar utan det vore bra om jag skrapat ihop över femtio poäng, då är jag nöjd. Efter tentan blev det lite småfix med den senaste inlämningen som ska justeras lite efter opponeringen och den ska väl vara klar inom en vecka så det är lika bra att ta tag i den nu innan nästa kurs drar igång till veckan. Stallet igår och ridlärarna var borta så min tanke och höra gällande K gick inte som planerat. Två hästar igår och den ena var värre än den andra, gick inte så bra igår till en början med varken Kupido eller Prince. K var inte riktigt på humör igår men med två man på honom så gick det och idag får han vila också får jag prata imorgon före eller efter tävlingen. Klubbtävling var det ja, och jag var tvungen att anmäla mig så hoppsugen som man är och det fick bli med Rick. Tänkte att man skulle passa på att tävla Prince också då jag rider honom nu när Kupido är under igångsättning och inte går med i verksamheten, men det blir inte två klasser för min del tvärr då det är så få startande, endast tre startande i 90cm.
Bild på mig och Rick när vi fick möjligheten till att få vara med på startfälttävlan för 2,5 år sedan
 
Idag har det varit en rätt lugn dag, hängde med till posten och lämnade av ett par burar annars så har jag inte gjort så himla mycket värt att nämna. Nu blir det lite hockeytittande i hopp om att Timrå ska kamma hem den här matchen som de än så länge leder samt vinna de resterande matcher som är kvar.


Dagen rullar på..

Klockan ställd och upp, klä på sig för att bege sig ner till mormor och morfar. Morfar kom ett tag efter och då var det fullt hus. Det kom en efter en och tror ett tag vi var typ 13 personer där och alla behövde något. En lista innan hade varit bra men det mesta fanns men vissa grejer var tvungna att införskaffas. Det blev en sen lunch när vi kom hem och sedan dax att sätta sig och tentaplugga för att sedan hinna åka och rida Kupido. Han ville knappt lämna spiltan, han är bra rolig den där hästen men han var däremot inte lika spänd idag. Var väldigt lugnt i lilla, bara en som red samtidigt och red mycket övergångar. När man kom hem blev det middag, tv:n och sen plugg igen. Imorgon får K vila och det blir en pluggdag för mig, från morgon till kväll.
(null)


Jourdag 2

Lång dag på stallet idag, från 7-20 och man är alltid segare andra dagen. Kroppen vill inte mer än en dag egentligten men nu är jouren för denna gång överstökad och det känns skönt och allt har flytit på. Alla sysslor rullar på förutom mockningen, den är klart värst och det är inte kul. Ont i både axlar och fötter och med en timma mindre sömn att sova i helgen och att ha jour på det kändes tugnt. Trött och sliten, jag är redo att somna på direkten, otroligt trött men nu sitter man med blött hår här och försöker ladda om inför en ny vecka. Har även pågått dressyrclinic under hela helgen så det har varit lite att kolla på men ändå inte alltför mycket folk. Tur vi har så snälla hästar, ridskole som privata. På kvällskvisten innan vi skulle höa syrran och jag så passade jag på att skritta Kupido i 20-25 minuter och väldigt spänd i början men blev mer och mer avslappnad. Det är mycket uppe i hans huvud nu och det märks men han skötte sig, idag var eller blev han lite spänd i början men det gick över. Det känns oerhört skönt att man inte har någon föreläsning imorgon men måste väl ta tag i pluggandet inför tentan man har i veckan. Lite nytta med lite skojigheter också blir det en sväng till stallet.

Jourdag 1

Jour idag och utsläppet gick bra, det var inte alls för blött men insläppet var värre, vatten på de flesta områdena och det är inte lite heller. Tur man inte hade conversen på sig kan man säg, blev lite blöt i ridskorna så det kanske inte var så bra ändå. Jag hoppas det har torkat upp lite imorgon så vattnet har försvunnit, för jag orkar inte med att det är ännu mer vatten. Dyngsur är vad man blir. Det har varit rätt lugnt på stallet även fast det är clinic som pågår under hela helgen, sista dagen imorgon. Efter jouren blev det en dusch och sen ett kort besök till morfar, trapptränade och sedan blev det en välförtjänt middag, thai. Kan man avsluta dagen på bättre sätt?!

Känslan när det är över!

(null)
Kvart över nio var man på skolan och trots att jag snart studerat i 2 år så vet jag inte vart alla rum finns. Tillslut kom vi rätt och skulle kolla igenom powerpointen för idag var det dags för opponering av en annan räkenskapsanalys/rapport genom en muntlig presentation. Jag överlevde om jag säger så, det är inte min favorit att stå och prata längst fram. Skönt att det är överstökad och vilken känsla när man vet att man har sagt allt som skulle säga, nästan iallafall. Nu är det bara att korrigera det men förstå får man ta tag i kommande tentan som man har nästa vecka. Blir dåligt eller snarare inget plugg i helgen då vi har jour så det är snart dags att gå och lägga sig.

Fredagen närmar sig och jag vill inte!

Idag har det varit förberedelse inför morgondagen och hur ska detta gå imorgon. Rätt nervöst inför det riktigt muntliga redovisning imorgon. Lyckas man stå där i en halvtimma, förut hade man muntliga på max 5 minuter typ. Det ska nog gå, det brukar gå bättre än det känns och får väl hoppas på det.  Efter någon eller några timmars plugg och sen stall och skrittade Kupido i 30 minuter och det var mycket som gick runt i hans huvud idag. Lite tokig som han kan vara så egentligen inget nytt om jag säger så, reagerar på mycket men sköter sig hyfsat.  Han var lugn men väldigt på idag fast tro han ville trava och galoppera precis som de andra får göra.
(null)


Två fuxar

(null)
(null)
Började med att skritta Kupido i cirka tjugo minuter och sen ett ridpass på Prince. Hade hoppas på att det var hoppning då det är hoppning enligt schema men det var dressyr för oss istället. P kändes som en pinne det tio första minutrarna så han fick komma igång lite innan vi börja försöka få honom mjukare. Ridpasset gick väl skapligt, i trav Ted vi först öppna på ena långsidan och sen gick in på hörnlinjen och andra långsidan red vi fritt. I galopparbetet red vi skänkelvikning på hörnlinjer och sedan red öppna den resterande delen på ena lång sidan. På den andra långsidan varierade jag lite, la en volt på mitten. Han blev bättre, mjukare men man fick jobba på för att hela tiden vara på honom då han är sned. Går hellre med rumpan innanför i vänstervarv, nu blev jag osäker vilket håll han åker in och ut. Han gjorde två byten bak men annars höll han galoppen.

Stressad till tusen

Vilken dag alltså, med de få timmars sömn så känner jag mig rätt pigg ändå. Satt uppe och skrev till typ halv fem inatt på inlämningsuppgiften och vaknade vid 8 men låg och drog mig till halv tio ungefär. Satt några timmar på förmiddagen, åt lunch satt 45 minuter innan jag åkte iväg på ett möte som varade i något mer än en timma. Iväg ner till mormor och sen hem igen för att plugga. Snabb visit på stallet, Madicken red Boye ute och jag fixande stallsysslorna och skrittade Kupido i cirka 20 minuter inne i lilla. Han har fortfarande inga skor bak så vi fortsätter inne, känns tryggast så. Höll knappt på att komma in till manegen idag, K ville inte riktigt utan jag tror han skulle bli gladare av att få komma ut en sväng. Snabba ryck hem igen för att fixa det lilla sista och få in allt i ett pdf, bilder, diagram, tabeller och allt vad det skulle innehålla. Vi fick in den, 2 minuter innan deadline och det var väl klart att man var sist att lämna in. Man är väl van men varför skicka in tidigare när man kan vänta och så länge den är klar och inskickad i tid är jag nöjd. Nu är det bara det värsta kvar, presentation på fredag så nu blir det dags att fixa powerpoint och börja opponera och sammanfatta en annans arbete.

Livet som student

(null)
(null)


Kvällspass....

(null)
En inte alltför lång vistelse på stallet lite såhär på måndagskvällen. K fick skritta i lilla också håller vi tummarna på att han får skor så vi kan skritta ut. Det är väl roligare att skritta ut en sväng än att sitta och skritta i ridhuset, dessutom tror jag K bara skulle må bra av att komma ut i skogen lite. Ridskolehästarna går så mycket inne redan men man vill ju inte riskera något då det är halt, det var Bambi på hal is att bara ta sig till manegen.

Instängd och kommer inte ut genom dörren..

Att det har varit mycket snö iår är det inget snack om saken, det tar aldrig slut. Nu vill man gå mot varmare tider men snön kommer ta en evighet innan den är borta för vi har ju inte det varmaste klimatet. För en vecka sedan ser det ut såhär när man kommer utanför dörren och ja, idag kom jag knappt ut. Det gick lixom inte att få upp dörren utan det ligger för tung snö utanför som rasat från taket. Det är hur mycket som helst men man får passa på att skriva lite och ta stallet lite senare idag. Blev ingen skola idag heller men det var inte direkt något man missa, hoppas jag. Det börjar närma sig deadline, imorgon och sen ska det opponeras på en annans inlämning och göra sig redo inför en muntlig prestation, hur skall detta gå. 
Helgen gick åt till att jobba på tävling som funktionär på banan halva dagen på lördag också plugg efter det och sen har det varit firande för moster som fyller år på onsdag. Nu sitter man och plugga för att man inte kommer ut plus att det måste bli klart. Om bara alla kunde skriva så vi fick det klart idag men det lär inte hända, önsketänkande dock.

Fuxen och jag💖

(null)
(null)
Första skritten för K och det var kanske tur han inte hade några bakskor så man hade väggar överallt men vi hoppas att han får det så småning om. Skönare för honom att komma ut en sväng istället för att bara gå inne speciellt nu när man bara skrittar igång honom. Han var väl sig själv, brukar bete sig såhär när han inte gått på länge, reagera på minsta lilla men han var inte särskilt pigg för att ha stått. Det var kul att komma upp på hand rygg igen och jag hoppas vi inte får några mer bakslag nu, vi går mot friskare tider igen. Efter ett skrittpass på K blev det en promenad på 35-40 minuter och sen har man suttit framför datorn och skrivit på inlämningsuppgiften som börjar närma sig deadline.


Namnsdag hade jag också...

Ett rätt onödigt och tråkigt inlägg utan bild och utan mening men man får väl inte glömma och säga att man har namnsdag. Själv hade jag glömt bort det men jag blev påmind av tidigare idag. Vad är egentligen vitsen med att ha namnsdag eller är det bara att tacka för alla grattis man får, jag vet inte riktigt. Nu blir det lite tv innan man hoppar i säng, godnatt! Glada nyheter!

Till en början så måste vi gratulera gårdagens vinst till Timrå mot Leksand, vann tredje matchen med 4-1 och nu är det vidare till att kvala in till SHL. Vi håller tummarna och hoppas att Timrå gör en repris  och vinner fyra första matcherna då det är bäst av sju. Heja heja!
(null)
Vi lämnar gårdagen. Idag har man varit ledig från föreläsningar men kommer inte undan skolan för det. Åt thai till lunch och sen plugg här hemma fram tills att vi åkte till stallet. Idag fick jag skritta en tjugo minuter på Boye ute och inte så kallt förutom händerna. Ett ridpass på Prince väntade därefter och han kändes fin, stel i början men blev riktigt fin och tyckte han mjukna i sidorna. Positivt positivt och vi hade lite bommar först som sedan byggdes upp till små räcken. Det var ett bra ridpass och jag blir lite smått frustrerad på att hästen är sned men kan inte göra mer än att försöka justera det. Vi fortsätter och jobbar på jag och P medan Kupido är borta från verksamheten. Tillbaka till en till glad nyhet, K ska skrittas igång efter att ha stått en månad nu. Stor tumme upp för det och ingen kan väl vara gladare än mig för det. Avslutade kvällen med lite fika med några från ridgruppen medan vi satt och kolla på lite hoppträning. Saknar när man själv var med och hoppträna med Avalon, vår gamla hoppgrupp.
(null)
(null)
(null)1 månad låter mer än 28 dagar

(null)
 Är det konstigt att det känns som en månad bör vara längre än 28 dagar. Det är en retorisk fråga och oavsett vad man svarar, så är det ett rätt svar. 28 dagar är lika med fyra veckor vilket motsvarar en månad (februari) även om majoriteten av månaderna har 31 respektive 30 dagar. Det kanske är helt oväsentligt det här men det har iallafall gått en månad sedan jag fick göra mitt första hästbyte för iår. K hade varit ofräsch tidigare på dagen så jag fick rida en annan och vad jag hört mig för så är inte K fräsch än. Tråkigt är bara förnamnet och i och med det här har det inte blivit någon tävling för oss, missat två hemmatävlingar men för det första vill jag bara att han ska må bra. 


Står i kö...

(null)
Var på skolan från halv tio fram till ett ungefär, hade redovisningen med inlämningsuppgift nummer ett. Lärare samt revisor var på plats för att höra och lyssna på hur vi hade tänkt och vad som var lämpligast. Hem och gjorde några justeringar på ettan och sen blev jag sittandes med inlämning nummer två tills vi åkte upp till morfar. Trapptränade där och var där en stund innan vi åkte hem och åt, nu sitter man i kö påväg in till hockeyn.

s ö n d a g

Kort summering av dagen så har vi spenderat denna helgdag med farmor, farfar och morfar fast inte samtidigt utan vi har åkt vidare mellan dem. Vi var bjuden på middag hos farmor och farfar, såg även lite hockey där och en vinst till, hurra för det. Raka vägen till morfar och började nästan på en gång med lite trappträning vilket går bättre och bättre, tummen upp för det. Åkte hem vid sju tiden och då blev man sittandes framför tv:n ett tag och nu har jag satt mig vid datorn i hopp om att få lite gjort. Avslutar min söndag med lite plugg, man måste ju hänga med i takten, föreläsning imorgon.

Det gick inte som jag hoppas!

Igår var det lördag och käkade middag hos kusin vitamin där jag även blev kvar efter midnatt. Det var middag och sedan mello vilket bara blev trams. Jag hade inte direkt någon favorit utan tyckte nästan vem som helst kunde få ta hem segern, bortsett från 4 stycken som jag verkligen inte tyckte skulle ta hem det. Benjamin var en av dem och jag hjärtröstade nästan på alla bidrag förutom honoms. Förstod att Benjamin skulle få mycket röster och därav försökte jag rösta på de andra men det räckte inte. Efter mello blev det serie, andra säsongen av Riverdale och hade stor igenkänningsfaktor till detta.
(null)
(null)

Promenad i stallkläder👍

En lugn förmiddag hemma framför datorn, stall mot eftermiddag och sitter i bilen påväg hem igen. Efter vi blev klara med stallsysslorna blev det en promenad för min del på 40 minuter och fotade syrran på Boye. Nu blir det hem för att sedan åka iväg till morfar en stund innan det blir för sent så att man inte kommer in.


Finaste kissen!

(null)


Lille vän!

Saknar dagarna man fick tillbringa med dig vännen, det blir en träff snart hoppas jag.

Sista dagen!

Skola på förmiddagen och innan det fick vi köra en liten omväg i hopp om att posten skulle ha öppet vilket dem inte hade. De öppnade tre igen och så länge var man inte villig att vänta men åkte till skolan, hade föreläsning i två timmar och sedan hem och in på dompan där vi lämna in det. Uppdraget slutfört och sen åkte man hem för att käka lunch innan mamma, jag och syrran åkte till morfar. Det blev trappträning vilket gick bra och vid  fem tiden drog man hem. Handla det lilla vi inte hade till tacos och sen blev det tacofredag här hemma.
(null)Skola och stall

Tillbaka i skolan efter en pluggfri dag och en föreläsning på dryga två timmar sedan hem för att fortsätta plugga lite. Fick lite mer gjort på andra inlämningsuppgiften innan vi åkte iväg för att göra ett besök hos morfar och sedan skulle jag hem för att hänga med My på hoppträning. Så först till stallet i lagga och sedan mot THF, hoppträningen gick fin fint och jag hoppas några av bilderna var bra. Kan erkänna att jag blev besviken på mig själv men det var längesen man fota nu, måste nog öva lite mer och komma igång. Har ju ingen häst utöver ridskolan så får passa på att fota lite på syrran. Övning ger färdighet eller vad man brukar säga. Efter stallet blev det mysa i värmen, det vill säga duscha och basta, en bra torsdag för att kortfattat summera dagen.
 

Vissa hästar går man inte ihop med..

Enda lediga dagen från skolan så det fick även bli en pluggfri dag, det förtjänar jag efter att ha fått C på den senaste tentan jag hade för lite mer än en vecka sedan. Har aldrig fått tillbaka en tenta så snabbt, brukar ta nästan en månad så stor tumme upp för finansieringslärarna som rätta på nolltid i princip. Det jag gjort idag är att kollat serie FTWD och även lite yt. Sen blev det stall från fyra tiden och först en massa stallsysslor och sist ett ridpass. Skulle egentligen ha Homer idag men har aldrig riktigt gått ihop med den hästen. Fick rida honom en hel del när jag gick i högstadiet på elevensval och var kanske inte hästen jag gillade och klickade med.
(null)
Nog kan jag rida han en gång nu när Kupido är skadad men Emma skulle inte rida idag så jag tog hennes häst, man får passa på att byta bara för att jag kunde och fick. Det blev ett ridpass på Prince istället och han har man ju ridit en del, red honom när han kom till ridskolan och fortsatte ha honom på lektion för även då var Kupido skadad. Han har blivit en ersättare till Kupido, väldigt snäll häst och egentligen orädd för hinder och allt. Nackdelen är att han är lite stel och det är lättare sagt än gjort och få honom att spåra. Lyckas man så är det ofta ett byte bak i galoppen, man måste ständigt jobba för att få honom att spåra för jag kan inte släppa det. P kändes väldigt stel i början av ridpasset men när vi kommit igång och hittat varandra gick det bara bättre och bättre. En otrolig skillnad efter att ha hoppat några språng och fick verkligen jobba för att han inte ska byta galopp men tycker ändå ridpasset gick bra. Både häst och ryttare skötte sig  relativt bra och blir otroligt glad över alla fina ord jag fick idag. Det måste jag få säga tack för en gång till om några av er läser, det är inte varje dag man får höra sånt när man rider ridskolehästar som man inte rider vecka för vecka. Hördes även som att det är honom jag ska rida nu ett tag framöver medan Kupido står. Något hästbyte gör jag inte för det finns ingen som kan mäta sig med Kupido enligt mig. Får inte glömma och säga att vi har flera fina ridskolehästar men alla fattar man inte tycke för.       
(null)
Sportlov men inte för mig...

Det är slut med sportlov för min del nu och man får vara glad över ledigheten man har annars. Har inte haft så mycket skola men i den här kursen är det skola fyra dagar i veckan vilket är dubbelt så mycket än vad man vanligtvis har.
(null)
Igår var det måndag, föreläsning på förmiddagen och ett besök hos morfar och sen stallet på eftermiddagen. Idag var det föreläsning och sen ett besök hos morfar som  innehöll lite trappträning och lite snack. Ledig från stallet men jag hoppas K är bra snart. Han skulle kollas i torsdags men det blev flyttad så han ska väl kollar något i veckan. Jag håller tummar och tår men det går inte så bra skulle jag vilja påstå, hoppas det vänder.
(null)

Vi börjar bli klar, tidig för en gång skull!

Deadline på inlämningsuppgift nummer 1 idag klockan nio på kvällen och gruppen är som gått som klar. Lite småfix innan vi läser igenom de sista delarna kommer in. Det är bara att invänta men känns skönt att inte känna någon stress men det blir att påbörja en ny inlämningsuppgift redan imorgon också ska vi ta fram ett företag innan dess. Nu hoppar jag in i duschen innan vi far vidare en sväng, eventuellt blir det en sväng till Svea också ska vi besöka morfar en stund. 

Sitter en fredagkväll och pluggar...

Det är fredag och helg men skolan hänger efter en ändå och det är väl tur man inte har något speciellt inplanerat i helgen då man först och främst vill ha klar den här inlämningsuppgiften. Tur vi är en grupp om fyra annars hade jag inte pallat den här alltså, tiden man bara behöver för att hitta lagar att hänvisa och bara en massa sökande. Är det någon som känner sig för att hjälpa så är det bara att hojta till, nä men ska väl fortsätta skriva med lite stöd från ÅRS och K3, så jag säger trevlig helg!

Tenta och föreläsning samtidigt..

(null)
Idag var det dags för tenta i jöken och se om tentaplugget räckte till. Hoppas att jag blir godkänd för man vill inte  behöva ta med lagboken till skolan  igen. Vi lämnar jöken och går rakt in på inlämningsuppgiften efter att man kommit hem och ha fått i sig lite käk. Lite synd att man missade en föreläsning men lägger dem saker samtidigt så finns det inte mycket man kan göra.  

En dag med plugg!

Började dagen med föreläsning och sen satt man lite med inlämningsuppgiften som ska in på söndag. Sedan var det dags att ta tag i tentaplugget så här dagen innan. Dags för jöken och håller tummarna för att det är min dag imorgon. Tog en kort paus från pluggandet och åkte till morfar en stund innan vi tog tag i det igen. Nu avslutar jag kvällen med dagen avsnitt av glamour innan det är dags att sova.
(null)RSS 2.0