GoDNATT

Veckan rullar på och det är ingen mer skola, den biten är klar för denna vecka i och med att vi bara hade två föreläsningar idag. Dock blir man inte ledig för det, måste fortsätta läsa ett par kapitel i boken så man kommer framåt och är redo för nästa veckas föreläsningar. Då återgår vi till fyra lektioner istället för två om det inte blir någon utöver de fyra också. Nu är det dags att hoppa i säng iallafall, klockan ställd och jag är redo för att ta mig an lite nya utmaningar. Vi får se vad morgondagen erbjuder, nytt ställe och nya människor. Det blir nog bra det här!

Anmäld och taggad...

 
Då var vi anmälda till vår kommande och även klubbens första hemmatävling och jag är så peppad inför det, Kupido likaså. Det är lite mindre än en månad dit så jag hoppas vi nu hinner hoppa lite. Vi har ju haft lite mer markarbete men det känns som det var längesen vi fick ta oss an några höjder. Det har ju inte heller varit någon klubbtävling men vi hinner med en innan lokala så det är verkligen toppen. Annars så känns det super, Kupido har verkligen varit klockren när jag ridit honom den sista tiden, allt är på sin plats och det är verkligen kul att vi ska ut på banan igen. 

29 januari

 Igår blev det kort, femhundra och en smoothie på kvällskvisten. Nu idag var det först jobb när jag vakna och sedan blev det läsning på hög nivå. Läst igenom första kapitlet nu och det var drygt att läsa men ska väl fortsätta lite mer senare mot kvällen och läsa innan jag somnar. Så vi tar några sidor i taget och försöker komma ett kapitel framåt så vi ligger jämt med vad föreläsningarna handlar om. En skjuss på att man ska bli trött och somna fortare också. Idag har vi varit stall ledig och det är lika bra det. Veckorna rullar på fort att jag själv inte tycker man hinner med något men det är bra att vi går i skolan två gånger i veckan med två förelsäningar om dagen, alltså fyra förelsäningar på en vecka. Den kommande vecka har vi dock bara en dag i skolan inlagd på schemat men det kan väl tillkomma någon föreläsning eftersom vi inte hade någon alls den allra första veckan. 

U t e r i t t

 Stallet färdigt för den här lördagen och har väl bara lite pluggande kvar att göra. Åkte upp till stallet och red ut Boye, syrran fick ta stallsysslorna idag. En ridtur med sällskap av Jenniefer och Julia med varsin häst såklart. Var nog ute i drygt en timma och en mycket pigg Boye som var super lycklig över att ha lite sällskap, alltid lika taggad. Ni vet, det är mycket skojigare att vara flera än helt själv. Det ju den här bjudningen man får ute som man bara skulle vilja ha när man rider inne också. 

Avslutning med u-sek

Idag var det dax för avslutningen som vi alla väntat på, vi brukar alltid göra någon aktivitet på nöjeshallen som ett avslut efter det gågna året. Nu blev det inte direkt nöjeshallen då nästan allt därifrån har flyttats upp till södra berget men få köra på ett nytt ställe med ny bana skadar inte. Det blev lasermaxx som vi kört även tidigare år så det var väl bra och lite roligt att det var lite annat även om jag tyckte att det var bättre bana när det var på "nöjeshallen". Det var svin kul som alltid trots att bana var tråkigare eller sämre. Första spelet var ju mycket att lära känna banan, hitta alla ställen och framförallt veta vart man ska hålla sig även om jag springer runt som en dåre. Fotbollskonditionen sitter i även om jag inte springer lika mycket nu men har väl aldrig haft något problem att springa. Det är bara låta benen jobba och det gick ju bra det här, höll mig på benen vilket jag inte gjorde för något år sedan så det är jag väldigt glad över. Har nog sprungit av mig all energi för den här kvällen så inatt somnar jag nog snabbt förhoppningsvis. Tror alla tyckte det var en rolig kväll och nu är nog alla pepp inför ett nytt spännande år även om jag tackar för mig. Lånar bilden från u-sek insta!

inte en utan två......

Det blev inte bara en häst utan två, eller en häst och en ponny för att vara exakt. Åkte till stallet och Madicken red Boye och jag gjorde stallsysslorna men sedan kom Karin och då blev det så att jag trimmade Avalon lite i lilla manegen. Tränsningen gick snabbt idag, guldstjärn till Avalon och ridpasset gick helt okej det med, hade önskat lite mer bjudning från start. Jag tycker han var lite seg under den större delen av ridpasset och försökte verkligen att få honom lite mer framåt men det är svårt när det känns som dem står emot. Motorn var inte på topp idag alltså, det går att trava på i traven men alltså i galoppen så går det riktigt sakta och så är det verkligen inte ute, där får han mer bjudning precis så vill jag ha honom inne. Vi jobbade lite övergångar för att få lite fart på hästen och det blir skillnad men det kan alltid bli bättre, vi får fortsätta jobba med övergångar nästa gång jag sitter upp på honom.
 
Efter första ridpasset blev det en kort återhämtning innan det var dax att göra iordning Kupido och idag var det lite mer hoppning på schemat. Det var en långsida där vi skulle ha fem galoppsprång emellan också en båge där vi också skulle rida på fem språng. Sedan hade vi även två galoppbommar på volt med två galoppsprång emellan och värmde först upp på en markbom på långsidan. Kupido kändes lite seg i början så man fick jobba igång honom och han lyssnar så himla bra nu att jag behöver inte göra så mycket för att få en förändring vilket jag märkte tydligt idag. Det är ju egentligen super bra, desto känsligare han blir desto bättre och det känns så kul att han har blivit så lugn i sig själv. Jag tycker verkligen om denna häst och att vi ska få tävla lokalt igen känns super kul och jag är så glad för det.
 
När vi kom hem blev det middag och samtidigt såg vi mästerkocken på tv för att sedan se farmen och har även hunnit frisera syrran som ville bli av med lite längd på håret. Hon tyckte det börja bli för långt så hon bönade och bad för att jag skulle klippa det så jag fick ryckte in med mina magiska krafter. Vad gör man inte för sina kunder, närå skämt och sido så måste man ju dela med sig när jag är ett proffs på att toppa/klippa håret. Resultat kan ni ju se här nere och klart man måste visa även om jag tycker att det ser snett ut på bilderna så såg det bra ut i verkligen. Jag är ju van att klippa mig själv och det brukar bli kanon. En hårlängd kortare och en gladare syrra, man är ju grym!
FÖRE 
EFTER 

Onsdag betyder stallet för oss

 

Nationalekonomi - mikroekonomi

Då var vi igång med en ny kurs, nationalekonomi och vi hade två föreläsningar idag och det blev mycket att ta in men man kände igen lite av första föreläsningen tack vare några klipp man kollat på. Det känns faktiskt bra det lilla vi haft nu, föreläsaren vet vad den pratar om och det är ett stort plus. Hoppas det fortsätter så här för min egen skull, vill försöka hålla motivationen uppe på topp vilket underlättar då man har bra lärare. Det har redan kommit en hel del nya begrepp att hålla reda på och sedan utöver det är det modeller och matematiska termer att hålla koll på men bara man hänger med så är det nog lugnt. Idag har vi varit lediga från stallet så har nästan bara legat hemma efter skolan, haft lite ont i magen så har inte velat gjort något. Det är iallafall nu bokat för avslutning med u-sek så det blir på fredagkväll och då är det bara kötta, det blir lasermaxx/lasergame som vi gjort tidigare år.
Innan vi dör är en ny svensk thrillerserie som jag börjat följt på svt, lite igenkända skådisar sådär och den är helt okej. Så bra att jag fortsätter kolla vill säga men skulle inte ge den toppbetyg men den går helt klart att kolla på.

Alltid kul att prova något nytt!

Det blev inget inlägg om dagen igår. Började dagen med jobb, efter det var man lite seg så tog en powernap med kissen när jag kom hem innan jag och syrran drog iväg till stallet. Någon gång efter sex tiden skulle vi käka middag då brorsan och Elin skulle äta med oss. Det blev kött och potatis med sås och sedan lite kortspel, plump där man tog hem spelet.
Idag var det måndag igen och denna vecka har vi skola så nu får man lite mer koll på vilken dag det är. Det är så lätt att glömma när man inte har någon skola. Idag hade vi saker inplanerade så vi stack till stallet tidigit imorse och gjorde klart allt där, åkte hem och duscha för att hinna få i sig lite lunch. Jag och syrran skulle nämligen in till banken i stan där vi hade ett bokat möte så att säga. Efter vi var klar där passade vi på att gå in och träffa moster som jobbar i princip bredvid. Sedan blev det en liten snabb runda genom några butiker i stan men fann inte något intressant som jag fick med mig hem, inte en chock precis. Vi gjorde ett stopp på lager också men även där kom vi båda tomhänta ut. Nu har jag sett på tv, först var det glamour, guldbaggegalan och nu sitter jag och halvtittar på Robert Gustafsson 25 år. Imorn blir det nästan en hel dag på skolan, hela två förelsäningar har vi så det är en mer än vad vi brukar men det var ju ingen förra veckan så det är bra att vi kommer igång nu.

Gäster

Lördagen är i stort sätt förbi. Det blev en sväng till stallet precis som vi planerat, vi hade ju Boye idag så det var väl det enda som var fastspikat. Jag red ut Boye ensam idag, började med att skritta lite i skogen där det faktiskt var skottat, inte för att det varit så mycket snö där men det var nästan inget kvar nu. Det var inte alls mycket snö på stigarna i skogen utan det var bara ett tunnt lager såg det ut som. Vissa vägar var lite bättre än andra så det blev lite galopp där det var som bäst och han fick jobba en hel del i galopp. Boye var inte så jätte pigg faktiskt även om han var framåt och så men inget utöver det vanliga om jag ska vara ärlig. Stötte på en och en annan häst därute faktiskt men det var inte förrän i slutet av uteritten som jag mötte en skoter. Hörde den komma bakom mig när jag var på väg hem mot stallet igen, så jag skrittade på litegrann för att ta mig in på en avfart typ så att skotern inte skulle köra så nära mig. Skotern saktar ner farten och kör försiktigt förbi oss men han kommer inte långt bort förrän jag ser att föraren kör upp mot en snödriva och jag tänker genast att skotern kommer att tippa, välta över. Precis som jag trodde ser jag att skotern välter när han kör upp mot en snökant, just när den tippar blir Boye fundersam men var väldigt modig må jag säga. Han stod stadigt på sina kanske drygt 10 meter bort och jag blev kvarstående där en stund, fram till de fått upp skotern igen och hörde att alla var okej. Det var även några barn med så nån av dem blev väl lite rädda men det såg också ut som att det gick bra med alla och det sa även föraren. Tummen upp för det!Däremot har jag inte hunnit eller jag har inte tagit mig tid till att städa rummet mitt så det får bli en annan dag helt enkelt har inte heller pluggat något som jag hade tänkt. Jag får väl sätta mig en stund inann jag lägger mig för nu mot kvällen fick vi gäster, kusin skulle ha lite kompisar hemma hos sig så resten av familjen kom hit under tiden.


Godmorgon

Inte alla dagar man vaknar såhär tidigt men har väl varit vaken i över två timmar nu. Egentligen så borde man väl sova när man endå inte har något inplanerat men ibland går det bara inte. Har försökt somna om men det är inte så lätt när man vaknar och är hungrig. Tog lite frukost, bara lite fil med banan i. Just nu är det väl bara stallet som är inplanerat och sen kanske det blir träning för min del, kanske lite ben och mage. Nu har jag sett några avsnitt av skam, bara för att fördriva tiden. Ni kan ju vara gissa vilken säsong man ser på, enligt mig den bästa och det var säsong två. Där vi får följa Noora en termin i ettan på gymnasiet.


Enda dagen man är ledig från stallet...

En dag hemma med familjen, har väl städat litegranna på förmiddagen dock inte mitt rum men det får man väl ta imorgon, ska försöka iallafall. Sedan har man suttit en del vid datorn emellan man har städat. Har väl haft det rätt chill hela dagen skulle man kunna säga. Ingen skola på en fredag förrän vi har tenta om ungefär en månad så det känns skönt men tumme ner för tenta. Det gillar jag inte men inför den nya kursen hoppas jag att vi får en bra lärare/föreläsare och att det är lite struktur på kursen eller vad man ska säga. Det blev tacos till middag idag, tacofredag och i bra tid inför fångarna på fortet. Glamouret står och stampar på samma ställe, samma drama hela hela tiden. Det blir aldrig något nytt utan man kan ju nästan förutspå det som komma skall jämt.

Ligger efter lite....

Hann aldrig uppdatera något efter att jag kom hem från stallet igår. Kom hem och det dröjde inte lång tid förrän jag somnade med kissen bredvid mig. Inte alltid man somnar på direkten men jag var riktigt trött och det var väl bra det. Ska nu komma till hur ridpasset gick.Onsdag - Det var dressyr med lite bommar på marken, red lite blandat mellan öppna/sluta och på ena kortsidan eller det var vid kortsidan, två bommar låg tekniskt sätt på långsidan, bommen i mitten var på kortsidan, så dessa bommar blev som ett hörn, en fyrkant som saknade en bom. Först börja vi med att vi skulle rida på olika ställen av bommen, ibland på den yttersta delen av bommen och även någon gång red vi på den näst innersta delen av bommen. Svårt att förklara med text men bommarna hade olika områden som vi skulle rida på. Kupido var lite slingrig, han blir lätt det men när vi kommit in i det så tyckte jag han gjorde det riktigt bra. Jag är nöjd och tycker det var en riktigt bra övning som vi behöver träna mer på, då Kupido lätt åker ut med rumpan eller blir lite överallt. Just det får inte glömma att säga att jag har goda nyheter som jag kommer dela med mig av framöver, man ska aldirg vara för säker så en så länge säger jag inget. Efter vi ridit och var klar i stallet blev vi kvar en stund uppe i caffy, hoppade in och spelade tecken en stund innan vi drog hem. När vi kom hem från stallet så gjorde jag iordning lite kvällsfika då man alltid är hungrig efter man ridit och efter det somnade jag.

Torsdag - Ingen skola som jag tidigare nämnt på pga sjuk lärare så istället åkte vi, jag och syrran in till birsta eftersom det var rea. Hoppade in i duschen när jag vaknat till och sedan drog vi in till birsta för att det är inte fota man åker dit. Ni kan då bli förvånad då jag till och med fick med mig ett par plagg hem, det är inte ofta det händer. Tror det blev tre stycken, två tröjor och en kofta så det var kanon och alla på rea mer eller mindre. Vi var faktiskt in både i birsta och i stan så har inte haft någon tid till vila idag inte. Så när vi kom hem så blev det typ bara att slänga i sig lite av middagrn för att sen dra vidare till stallet då Madicken skulle hoppträna. Nu har jag kommit hem, käkat middag ordentligt.


inställd skola igår, stallet idag..

Gårdagen var ganska lugn, tanken var ju att vi skulle ha lektion men den blev inställd, så ingen skola då föreläsaren hade blivit sjuk. Så det leder tilla tt vi inte har några lektioner denna vecka, de blev inställda så istället kollade vi på lite klipp som handlade om den nya kursen, mikroekonomi. Vi städade lite här hemma på förmiddagen och och hängde tvätt, kolla farmen och glamour. Var till stallet för att ha u-sek möte där det inte alls var lika många som jag trodde skulle dyka upp. Aja det verkar vara som att det är svårt att boka in sig på något för att det ska passa alla, det är lixom lite lättare sagt än gjort. Det hände väl inte så mycket mer denna tidsag. Nu idag blir det först en sväng till mormor och morfar och sen blir det stall på eftermiddagen och det lät som att det blir dressyr idag. Kan aldrig trimmas för mycket, vi hoppas Kupido har en bra dag så att allt flyter på och att det blir någon rolig övning, vilket det säkert blir. Bjuder på en gammal bild från typ 2012 på mig och finaste Kupido!

Vinner matchen efter straffar...

Idag klockan sju var det hockey, pappa hade biljetter så vi passade på att gå och kolla, varför inte lixom. Timrå mot Vita hästen och efter ordinare matchtid, efter förlängning och efter sista straffen tar Timrå hem segern tillslut. Jag kan erkänna att jag tappade tron ett tag där i tredje perioden men det ramlade in lite mål vilket gjorde att det blev förlängning. Förlängen var ganska tråkig, hände inget och det gjorde det inte heller i början av straffarna men en av de alla sex straffläggarna satt den i samma veva som klubban gick sönder. Vinst till Timrå och finns inte mycket mer att söga, ingen gladare än oss. Nu ska jag kolla lite youtube efter att ha sett idrottsgalan och antar att alla sett det om inte sett det på sociala medier men jag tar det igen, PEDER VANN JERRINGPRISET, HURRAAAAA!

Jerringspriset går till ingen mindre än Peder Fredricson!

Det är klart Peder tar hem jerringpriset, där satt den!!!

Någon var lycklig av att få komma ut...

 Vi bestämde oss för att åka lite tidigare på dagen till stallet, vid halv ett ett tiden ungefär. Började med att fixa allt innan vi tog in hästarna. Boye skulle ridas ut men Kajtek fick också följa med och det var ett tag sedan man satt på hans rygg. Han har nog inte varit med på en uteritt när ligger snö på marken sedan han kom för då låg det nämligen bara lite snö på marken. Pigg som aldrig förr var han, han småtravade hela tiden och sparka bakut gjorde han också. Han blev väldigt lätt i baken men lite motor skadas inte och jag ska inte säga att Kaj är seg. Det är bra att han tyckte det var kul att få komma ut, det är sällan ridskolehästarna får göra det nu när det är kallt och det inte är sommar helt enkelt. 

Intervju

Ingen skola för idag men ska försöka skicka in en uppgift som ligger klar sedan ett tag tillbaka. Kom hem från stan för en halvtimma sedan då jag varit på jobbintervju som jag hoppas gick bra, det kändes klart bättre än den första jag gjorde även om jag var nervös idag med. Vi får se vad som händer här efter, nu ska det bli någon lättare lunch innan vi åker mot stallet. Igår red jag Boye inne, vi åkte dit efter vi skrivit klart PM och vi skulle bara läsa det innan vi skickade in det. Boye var faktiskt lite piggare än vanligt, han fick göra mycket övergångar i början och sedan red jag lite öppna. Avslutade med tre galoppbommar, mitten höjdes upp litegrann. Idag blir det en uteritt för Boye.

32 minuter & 43 sekunder

 
Det är en härlig känsla att se när arbetet laddas upp utan komplikationer och med över en halvtimme innan den ska in, någon gång ska vara den första. Suttit nästan hela dagen med detta PM och nu är det färdigt och bara hålla tummarna för att man får ett bra betyg på den.

Horses

Idag blev det en rätt lugn dag föratt jag tog sovmorgon efter att ha justerat lite på PM:et igårkväll. Åt rester till lunch, alltså tacos som blev över sen igår. Har börjat plocka ner julen, torkat i fönstret och sedan måste jag väl röja bort lite saker och rensa ut lådorna så jag kan sätta upp mitt nya skrivbord men det får jag ta en annan dag. Åkte upp till stallet någon gång runt halv två kanske, vet inte riktigt vad klockan var men spela rolll. Kameran var med för att syrran ville ha lite bilder på Boye så jag blev fotograf för dagen och hängde med ut på en promenad. Lite tråkigt att fota ridskolehästarna som bara stod och åt men fick några bilder på vissa så jag tänker väl att jag lägger upp dem. Får väl försöka ta med kameran lite mer men det är svårt när man själv rider, då blir det oftast bara mobilen om ens det.

Darwin

KUPIDO

ROMEO 

ALFONS

LAGOS


Fredag den trettonde

Vaknade vid nio tiden, klev upp och åt frukost och satt mig sedan vid datorn i väntan på att syster skulle kliva upp ur sängen för att vi sedan skulle åka till stallet. Idag var det min tur att få hoppa lite, med lille Avalon för jag blev så himla sugen på att skutta lite då jag kollade på hoppträningarna. Dessutom tror jag att han tycker det är kul att få göra lite annat men dock verkar det ta ett tag innan han insett att det är hoppning. Red fram på lite travbommar som låg på en åttvolt och sedan red jag även över någon bom i galopp innan jag började hoppa över ett sockerbitskryss. Att hoppa är lättare sagt än gjort, jag önskar mig mer bjudning mot hindren samt  lite bättre tryck i galoppen men Avalon är envis och vill inte riktigt göra det jag ber om. Sammarbetet är inte altid hundra men det blir bättre och bättre men man vill gärna ha det redan från start. Det blir att han ibland bara länger galoppen men går inte fram för skänkeln och då blir det bara allt svårare att reglera galoppen. Det underlättar inte för att vi ska få ett bra avstånd till hindret utan jag måste nästan ha den här korta galoppen men försöka få lite mer tryck i den. Det finns en del att jobba på men jag tar med mig dem sista sprången från idag, då det var som att gå från natt och dag ungefär. Nu är det dags att käka middag och det blir tacooos. 

Onsdagen - Det går bra nu

Det känns riktigt bra nu och har gjort det i ett par veckor, så himla roligt att rida när man känner att träningen verkligen har gett resultat. Kupido är på topp och jag är så otroligt hoppsugen, en tävling nu hade inte suttit helt fel enligt mig. Då jag inte bloggade något i onsdags så måste jag väl återberätta så gott som det går, iallafall om ridpasset/ridpassen. Jag och syrran åkte upp till stallet, Madicken skulle rida Boye inne eftersom det va snökaos. Det typ regnade snö och det var inge vidare väder för att rida ut. Tanken var att jag bara skulle rida Kupido men mötte upp Karin i stallet så då fick jag trimma Avalon innan jag skulle rida Kupido. Så vi red och det blev typ fullt i ridhuset, fanns inte mycket att göra men Avalon fick jobba övergångar och sedan fick jag hålla koll på rumpen för att den gärna ville åka in innanför spåret.. Som tur va hann man med lite galopp innan det kom in tre nya och då hade väl två andra lämnat, trångt som det var fick man göra det bästa av situationen. Han fick skritt och travjobba lite på volten där jag jobbade med att flytta ut rumpan lite eftersom han gärna ville ha den innanför.

Nästa häst var ju ingen mindre än Kupido och jag tycker verkligen att ridningen går framåt. Det är så himla kul, övningarna är rolig att man bara vill göra mer, dessutom är Kupido lika pepp som jag. Allt rullar på och det känns riktigt jävla bra om man får säga så. Jag har honom där jag vill att han ska vara, han lyssnar riktigt bra och gör det han blir tillsagd. Det enda är väl att han kan bli snäppet rakare, blir lätt lite slingrig men det är något vi ska fortsätta jobba på. Ser fram emot det här året och jag hoppas jag har turen med på min sida så att det kanske blir någon fler tävling.


Hon jag älskar❤️

Finns inget som är bättre än att få somna med denna sötnos, spinnande bredvid mig. Även om det håller mig vaken så får jag mysa och hålla om den vackraste katten på jorden. Finaste Mallis!❤️


Ingen bra känsla på den här tentan!!

Idag var det dags för tenta igen och det kändes inge vidare direkt. Vissa uppgifter borde jag ha rätt på medan andra har jag aldrig stött på tidigare, helt nya saker lixom. Alltid är det något knas i tentan med, hade någon uppgift om att det tillverkas skärbrädor och när man kommer till d i den uppgifter står det helt plötsligt om hur det blir om man producerar 1100 skålar. Är det då en kuggfråga eller har dem skrivit fel, ingen som vet. Efter tentan åkte man hem, och vi har inget internet och ingen tv, varför vet jag inte men jag hoppas det kommer tillbaka inom kort. När jag får tillbaka internet ska jag iallafall uppdatera om gårdagen, bland annat ridpasset.


Banken, bibblan, stallet, hochey mm.

Måndag och vi går redan in i vecka tre av det nya året. Jag vaknar upp vid vid elva, tolv och åt frukost/lunch, läste igenom ännu ett PM. Sedan åkte vi in till banken eftersom jag var tvungen att fixa en grej men det gick rätt snabbt, fyra före mig i kön och som sagt gick det smidigt och snabbt. Därefter åkte man mot bibblan för syrran skulle lämna tillbaka en bok, kollade efter nästa kurs litteratur men ingen fanns att låna. Tror vi har en av fem böcker eller något så det måste vi försöka fixa innan nästa kurs drar igång. Efter vi varit på biblioteket jag och syrran, åkte vi hem för att sedan bege oss mot stallet. Idag fick syrran rida Boye och jag hittade mig faktiskt sällskap som ville snacka lite och spela kort. Har tagit upp det i stallet igen och det är alltid kul med kort, de insisterade på att vi skulle köra det eftersom vi var fyra stycken så jag var med och tog hem skiten. De andra fick väl ihop fem poäng kort max och det var inte särskilt svårt att spela men hade mig ju en bra medspelare också, hade inte klarat det själv. Sedan var det hem och efter man fått i sig middagen så blev det hockey med pappa, Timrå vs Södertälje och trodde i början att de skulle ta hem det men i andra perioden såg det mörkt ut. Det hade chanser men fick inte in pucken helt enkelt. Det blev en förlust med 1-3 och det är bara att ta nya tag till nästa match. Nu blir det plugg innan man förtjänar att se serie.
 

sent inlägg som vanligt....

Satt uppe bra länge och satt och skrev på PM innan jag la mig och sov. Idag skulle PM:et skickas till seminariedeltagarna och det svåra var bara att veta vad alla de hette på sin mejl, kom ju inte direkt fram om man sökte på namnet så jag hoppas att jag har skickat rätt och såklart blev det strul med skickningen också. Det gick inte så bra men tillslut lyckades jag nog skicka till alla, några har nog fått dubletter men bättre det än inget alls. Det är väl inte helt klart men det värsta är nog att man ska nu läsa fyra andra till på onsdag, ajajaj, det är bara att ta en varje kväll och en under morgondagen för att man ska hinna också att varje PM består av typ 15 sidor gör det inte roligare, hoppas på mycket bilder. När jag vaknade så gjorde jag det sista innan jag skickade iväg det och därefter tog man en efterlängtad dusch innan det blev lite städning, spelat och inte gjort så himla mycket mer. Brorsan och Elin kom hit på eftermiddagen och vi åt tillsammans, kött och pressad potatis med sås. Snackade litegranna och spelade kort, plump  vilket var rätt längesen man gjorde.

Elektors boy Dara

Idag är det lördag och medan syrran var på utbildning så var man hemma och chilla. Nä men har inte gjort så jätte mycket idag. Jag åkte iväg till stallet eftersom jag hade Boye själv idag, det tar ju lite längre tid när man är själv men det går ju bra det med, skönt att slippa syrran säg. Åkte dit lite innan intag, så hämtade honom de första jag gjorde och kollade vattnet i hagen i samma veva. När man var redo och klar för att rida ut så hade det redan hunnit mörkna men vi begav oss ut i snön och det blir ju lite ljusare när allt är täckt med snö. Boye var framåt och glad att få komma ut och han har fått ett sår vid mulen men det var mycket bättre idag så nu håller vi tummarna för att det blir bra om någon dag. Efter ridturen var det bara några stallsysslor kvar att göra innan man åkte hem för att käka middag.
 
Nu har man suttit några timmar framför datorn i hopp om att komma hitta något bra om köpbeteende men det är lättare sagt än gjort. Har inte hittat något bra på den fronten men fått lite annat skrivit men det finns kvar att skriva och lär väl sitta uppe en stund till innan jag hoppar i säng.

STALLJOUR

Den övre bilden är tagen efter att alla ridskolehästar samt ponnysar är ute i hagen medan den
nedre är tagen efter att alla privata har fått kommit ut. En rätt stor skillnad på ljuset.
 
Det blev en allför tidig morgon idag egentligen, hade klockan på sex men gick väl upp någon gång efter det. Var på stallet vid sju och det var dax för stalljour och bara hästarna fått mat så var det bara täcka på alla och börja gå ut med dem. I 28 minusgrader så gick vi väl ett x- antal rundor i kylan. Håret som var utanförjackan blev alldeles vitt och fryset, kinderna bara frös fast men vi överlevde och hästarna med. Det är tur vi har mycket snälla ridskolehästar och privata, det underlättar verkligen, lite pigga och så men det är bra att det kan röra sig i hagen nu när det kommit lite snö.
Det tog ju lite extra tid med uttaget idag då vi var väldigt få, två på ridskolans och tre på privata hästarna men det värsta är ju som alltid mockning i ridskolestallet. Stefan hade kommit en bra bit med mockningen när vi var klar med uttaget så det var verkligen skönt att veta att en tredjedel var klar i stallet innan fika. Vi tog en fika, passade på att få tillbaka värmen efter att alla hästar var ute och innan vi tog tag i det värsta och sista jobbet för denna jour. Det var skönt att vi bara hade morgonen nu när det var så kallt, visst minskade graderna men skönt att få komma hem en vettig tid.
När man kom hem så var man pigg i början men så fort man la sig i soffan så somnade jag nog till rätt snabbt. Frös så jag förflyttade mig till sängen in skurad i en filt och spelade lite hayday. Just det, idag släpptes den tredje säsongen av skam med svensk text så gissa vem som kommer se det ikväll, ME!

Tacksam för svar, ni är guldvärd!

Efter att ha suttit uppe och kollat på JVM, semifinalen mellan Kanada och Sverige som slutade med förlust så tänkte jag bara  byta ämne och säga till att ni får jätte gärna svara på vår enkät. I och med kursen vi läser just nu på miun så behöver vi er hjälp med att svara på enkäten, den innehåller cirka tio frågor som är väldigt enkelt att besvara. Vi skulle verkligen uppskatta ifall ni tog er tid till att svara, tar max två minuter och svaren är anonyma!
För att svara och komma till enkäten, tryck ---> TILL ENKÄTEN <---

Dagens ridpass

 (bild från någon hoppträning)

 

Idag fick Boye vara med på ridlektionen. Vi hade lite lättare hoppning. En bom 4 galoppsprång ett räcke 4 galoppsprång bom. Vi värmde upp självständigt och Boye var bättre framme än vad han brukar vara i början. Lade in bommarna lite i uppvärmningen också. Sedan red vi bommarna med jämna språng åt båda hållen. Boye hade inte riktigt släppt igenom och blivit riktigt mjuk, så medans de andra kom jobbade vi lite öppna på långsidorna för att bli mjukare och rundare. Vi hoppade sedan bommarna med räcket. Först med fyra språng och sedan med fem, gick riktigt bra faktiskt. När vi gick på fem så fick vi till fina språng på räcket. Så vi var nöjda, och samtidigt blev han rundare och kunde hålla formen hela vägen. Så idag var han duktig och bra att han börjar komma igenom vänstersidan som är lite svårare.

 

Ska försöka göra en liten presentation av hästarna som jag brukar rida. Boye vill nog ha en liten presentation här på bloggen :)


Tisdag 3/1 - Duggor & Stall | Onsdag 4/1 - STALL & PM

Tisdag - Ingen sovmorgon denna tisdag utan det var dags för de två sista duggorna för den kursen vi läser just nu, marknadsföring och duggorna gick bra som syrran skrev. Det var väldigt svåra måste jag säga men vi klarade båda två, hon klarade sina och jag mina, så egentligen kan vi inte vara mer än nöjd men vi har ett litet PM kvar att skriva. Efter duggorna var klar så bestämde vi oss för att ta tag i enkäten och få den fixad och det fick vi näst intill iallafall. Madicken började jobba tre på stallet så vi åkte upp dit och jag fixade klart allt till Boye och red sedan ut i snöstormen i sällskap av Alva. Det var ett tag sen vi red tillsammans men det är alltid roligare att rida ut med någon en alldeles ensam. Det gick bra, Boye var pigg och glad för att komma ut i snön och tror han blev glad att det kom lite snö på backen. Vi red ganska lugnt endå, i skritt och trav innan vi begav oss hem igen för att inte frysa. Det blev inte så kallt för min del faktiskt, det var väl Alva som blev lite kall men vi var nog ute i 45 minuter så det blev en bra snötur. Sedan satt man i caffy och spelade kort och sedan blev det ett och annnat avsnitt att kolla på för att få tiden att gå. När jag kom hem så somnade jag typ i soffan på en gång därav blev det inget inlägg igår utan det kommer nu idag istället.
Onsdag - Jag sov alldeles för länge, nej men tog en lång sovmorgon idag och vaknade upp i soffan och käkade fruskost. Har fixat det sista på enkäten så den kunde skickas ut idag, nu är det bara att vänta på att man får in en hel drös med svar. Jag belönades med att se ett eller två avsnitt och sedan åt vi lunch, därefter blev det stall. Jag red Avalon inne i lilla och gjorde mycket övergångar för att få honom lite mer framåt och red lite skänkelvikning på hörnlinjerna. Blir lite trångt att rida skänkelvikning i lilla på hörnlinjerna, skritten gick ju bra men det blev svårare att göra det i traven.
Efter Avalon var det dags för min "riktiga" lektion, red Kupido vilket inte är en sådan surprise. Det började väl lite sisådär, han ballade ur på ena nya bommen, plastbom. Han bara vägra till en början men tillslut kom vi över och det var då tur han fick komma över den innan vi skulle börja med övningen. Det var bom, hinder, bom och en väldigt bra och rolig övning faktiskt. Vi red fram självständigt och han fick lite bättre steg och krut eftersom han blev lite upprörd över bommen. Det kändes bra och sedan började vi med att rida en båge över bommarna och sedan skulle vi ta helaraksträckan. Vi började med att rida fyra galoppsprång både innan och efter hindret och sedan red vi fem både före och efter, Kupido gjorde ett strålande jobb och är väldigt nöjd över honom. Vi skulle avsluta med att hoppa in med fem galoppsprång och ha fyra efter och är så himla roligt att rida nu när det känns så himla kul. Tycker att det kommer lite nya och roligare övningar också, tänk om man hade kunnat haft honom för sig själv, bara om man hade pengar hade jag lätt köpt honom. Han har kapacitet och han är verkligen speciell, gud vad jag tycker om den här hästen. Han är så otroligt bra, är så sugen på att tävla honom, det har gått alldeles för lång tid sedan vi tävlade sist och den kommande klubbtävlingen är inställd men vi är redo och super taggad. Efter ridningen blev det ett efterlängtat bad, gud så skönt att bada även om det inte blev så länge och att basta på det.

Tillbaka på bloggen

Nu gör jag ett nytt försök till att börja blogga igen och hjälpa lillasyster på traven så hon slipper vara ensam här på bloggen. 


Gårdagen tisdag börjades med att vi gjorde duggor om marknadsföring. Har blivit lite dåligt pluggande under jul o nyår men duggorna blev godkända. Sedan blev det lite jobb med PM:et. 
Klockan tre var det dags för jobb på ridskolan. Var ett tag sedan sist man var ridlärare, men tror det gick ganska bra. Barnen verkade nöjda och ville fortsätta med övningarna och då vet man att de tycker det är roligt. De äldre ryttarna trimmade på dressyr medans barnen fick jobba lite bommar så blev lite blandade lektioner. 

Imorgon eller rättare sagt idag är det min tur att rida lektion och tror Boye ska få vara med. Kan vara bra att trimma lite för instruktör innan helgen då jag ska iväg på kurs, en inspirationskurs på Färsta. Blir spännande det!


Uteritt i kylan...

Då går vi in mot en ny vecka och måndagen är snart förbi. Vaknade rätt tidigt idag och började läste lite inför duggorna men efter något kapitel råka jag somna om. Det har väl varit plugg på hög nivå här hemma ändå, är ju inte bara ett prov att plugga till utan vi har två duggor imorgon så det var ju dubbelt så mycket man ska läsa. Med detta sagt så förstår ni kanske att det inte blir någon sovmorgon utan tagga prov och jag bara håller tummarna för att det ska gå bra på båda, hoppas man inte tappar fokus efter första. Det har inte varit plugg non stopp utan har varit och ridit Boye ute i kylan. Han tyckte det var kul att få komma ut på en ridtur i 45 minuter eller något och det var lite kallt i början men när man kommit igång efter lite trav så var kylan inget problem.

1 januari 2017

Välkomnar januarimånad och jag får väl börja med att tacka det gångna året med dessa topp nio bilder tagna under 2016 direkt från insta. Nu väntas ett nytt år, ett helt nytt år har vi nu framför oss med nya möjligheter och nya mål. Jag hoppas att det kommer bli awesome och jag ser fram emot att se vad året har att erbjuda. Denna dag har jag egentligen bara tagit det lugnt, tog en lång sovmorgon som verkligen behövdes, varit på stallet, haft lite gäster, kollat lite på yt och nyss kommit in från en promenad. Inte någon lång sväng utan bara till kyrkan och tillbaka, inte riktigt 3 km men 2,7 km för att vara mer exakt, inte en dålig start på året. Det är en bra början så här första dagen av 2017, få lura med syrran på längre promenader framöver, det kan bara bli bättre nu. 

RSS 2.0