Regnet började falla....

Idag var man inte ledig utan det var skola och det gick väl bra, dagen gick ganska fort om man tänker i sin helhet. Idrotten var ju klart roligast, började spela deutchball och sen spökball, önskar vi hade haft idrott flera gånger i veckan, labbade även lite och såklart jobba man som vi alltid gör. Åkte moppe och började regna när jag var halvvägs och då blev det inte så roligt men nu ser det ut att vara över och det ser bra ut!Gokväll

Blir väl lite oth såhär på kvällskvisten, jag, syster och kusin sitter fastklistrad och samtidigt spelar hay day!😂fartfylld ridtur....

Åkte lite efter klockan tio till Inigo och gjorde iordning hästarna för att ta oss till kontorillen och låta dem galoppera   i friska luften, vi börja typ rida 11 och skritta och trava till kontorillen och sedan fick dem galoppera och Inigo tyckte det var så otroligt härligt hon bara rulla på i galoppen, fort gick det också. Red hela kontorillen och sedan fick dem skritta tillbaka och sedan tog vi lite mer trav galopp efter kontorillen på hemvägen, Inigo skötte sig och kontorillen är veckans höjdpunkt för Inigo.
 

Inigo

Började med att skritta ut en sväng i skogen, blev även lite trav där och sen fortsatte vi att jobba i paddocken. jobbade lite med skänkelvikning i både skritt och trav och i galoppen tog jag upp henne och kortade, vilket jag tyckte hon gjorde riktigt bra. Hon kändes riktigt bra idag och jag är nöjd imorgon blir det eventuellt kontorillen så hon får springa av sig ordentlig, det blir hon nog glad över.
Något jag inte är så glad över är min mobil, den bara dampar hela tiden, antingen är den bara svart. eller funkar inte knapparna eller varför inte vara på men ändå låst, det ända jag gjort på bilden är att sudda ut det som stod på fb, så därför är det suddigt just där...
 

klockan är 12:00

Godmorgon säger jag som klev upp för någon timma sen och började med att man fick fika på sängen, precis som jag fick igår fast lite annorlunda. Sedan har jag bara suttit vid datorn och tänkte gå in och kolla howrse då jag inte har nå bättre för mig, även börjat spela hay day efter att syrran bett mig, tycker faktsiskt inte spelet är roligt alls men. Blir en tur i skogen eller i paddocken på Inigo idag!
 

fredag och HELG

Vilken studiedag man haft, dagen gick väldigt fort, sov till typ 11 och åkte till stallet vid halv 2 då madicken hade lektion, jag kollade lite när dem red och sen hade även jag lektion och en elev bara, vilken privatlektion lixom. Efter den lektionen smörjde jag stövlarna som jag hade ridit med i tisdag, hann ju inte smörja då jag skulle till skolan, det blir för tajt. Efter jag smörjt stövlarna hade jag möte och sen åt vi tacos uppe i caffy, åkte hem halv 8 och såg let´s dance och welcome to sweden. Nu det jag väntat på hela veckan, the vampire diares och sen så ska man eventuellt sova, imorgon rider jag även Inigo. Första gången denna vecka, Madicken red hon tidigare i veckan men hon har nu vilat i allafall 2 dagar.
 

torsdag och helgen har redan börjat?

Ganska sent linlägg jag vet men har inte suttit så mycket vid datorn precis, idag var det fredag på skolan skulle man kunna säga, sista dagen denna vecka då vi har studiedag imorgon, vilket är hur bra som helst. Aja hade sovmorgon till 9:30 kom till skolan och har ingen lektion för att läraren är hemma och vabbar, kul, fick vänta till matten började och sen har vi också haft biologi, fysik, samhälle sedan var jag även kvar till skolan till kvart över fyra ungefär och sedan tog jag moppen upp till stallet där jag skulle va med på ett kort litet möte eller skulle inte riktigt kalla det ett möte men vi snackade lite som usek ska anordna eller hålla i. Kändes bra fast än det bara var jag där från u-sek, några få börja ramla in när vi höll på att avsluta och var klar. Åkte sedan hem, lite kallt på moppen, längtar till den riktiga sommaren kommer....
 

:')

 

onsdag var det ja...

Ingen sovmorgon utan börja klockan 8 som jag alltid gör på onsdagar, hade svenska där vi först snackade lite om nationella och sen körde stafett då man skriver berättelser och sedan byter med en annan, imorgon läser lärarn upp dem för klassen, inte så komplicerat. Sen hade vi hål och då körde vi land och stad, sen matte lektion, biologi ska vi börja med en inlämningsuppgift, lyssnade på andras redovisningar på engelskan och jobbade lite med prezin (fattigdom) på samhällen. Blir inget stall idag då vi kör dubbelt nästa vecka istället så då får detta bli en pluggdag tänkte jag och det är väl lika bra att sätta igång så jag får något gjort.  Först blir det kemi och sen får jag se var jag tar näst eller kanske det räcker, haha!
 

min fina Kupido

Började dagen med ett ridpass med Kupido, jobbade lite med förvänd galopp, vilket inte var Kupidos starka sida, ville mycket hellre åka in med rumpan och förstöra men det var ett kul pass och är väldigt glad att jag fick rida Kuppe. Imorgon är det ingen ridning utan blir lite dubbel nästa onsdag. Sen åkte man till skolan och nu är halva skolvekan avklarad och det känns riktigt bra måste jag säga bara bita ihop det två sista innan det blir helg. Gick hem till kusin efter ha haft tre lektioner och även Henna var med som är min kusins kompis, hon fyllde även år idag så grattis till henne, vi fikade lite, sjung lite singstar och snackade lite om allt mellan himmel och jord. Åkte sedan hem efter att Adde skulle hjälpa morfar, åt schnitzel och strips som var mycket gott såg glamour åkte och handla lite med pappsen. Blev en tripp till dollarstore, city gross, bauhaus och detta köpte jag till mig själv, hårinpackning, två nagellack och lite karra. Avslutade med att se ryttareliten och nu ska jag snart lägga mig! 
Hela dagen var rätt bra idag
┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌█████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌███████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌██┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌██┌┌┌┌██┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌██┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██┌┌┌┌┌┌████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌███┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌████████████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌████████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌█████████┌ ███┌┌┌┌█████████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌█████ ██┌┌┌███████┌████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌███ ██┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██ ███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌█████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██ ┌███┌┌┌┌┌┌┌████████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██ ┌┌████████████┌┌┌████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██ ┌███┌██████┌┌┌┌┌┌┌████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██ ┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██ ┌┌████┌████┌██████████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██ ┌┌┌████████████┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌███ ┌┌┌┌██┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌███████┌┌┌┌┌┌┌███████┌ ┌┌┌┌████┌┌┌┌┌┌████████┌┌┌┌┌┌┌┌████████┌ ┌┌┌┌┌████████████┌┌┌███┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌███┌█┌█┌┌┌┌┌┌███┌┌┌███┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌███┌┌┌┌┌┌█████┌┌█████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌██████████████████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌██████████████┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌ ┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌┌

Hästar

Var iväg och red Inigo en sväng, red lite på banan och avslutade med en liten kort tur i skogen. Hon skötte sig super, jättesnäll. Sedan var det bara att skynda sig hem för att se ryttareliten, haha. Alltid lika kul.
 
Tävlade Exxet i helgen på klubbhoppningen, gick väl sådär. Inte alls våran dag, han gick inte fram alls. På banan gick han med hambromsen i och han brukar inte vara så. Jag brukar få ganska bra snurr i honom, aja nya tag nästa gång. På onsdag på lektionen var han riktigt bra, har börjat hitta rätt takt och känsla nu, så han börjar bli riktigt fin nu, samtidigt som det är kul när det går framåt så känner jag att jag vill upp och rida storhäst. Exxet är ju som sagt ponny, vilket gör allt mycket lättare i ridningen för mig. Så skulle vara kul att hitta den dära storhästen som jag kan utvecklas med. Har jag haft mina motgångar när det gäller storhästar, inget jag ångrar men ibland undrar jag om jag kanske hade haft någon annan häst nu om jag hade valt annorlunda. Sådant man aldrig får reda på.
Inigo
Exxet
Saknade häst, Griva...
 

3 skoldagar kvar...

Då var första skoldagen avklarad och det ända positiva med måndag är att det är en hel vecka till det är måndag igen. Skolan gick rätt segt, Dubbellektion i tyska sen matte, labbade på kemin och spela basket på idrotten och idrotten är ju det bästa med skolan helt klart, spelade lite match. Sen har man bara vart hemma och inte gjort någonting förutom sett på the following, glamour, talang och hasselhoff- en svensk talkshow. Nu blir det lite plugg👊uteritt med matilda

Helgen har verkligen gått fort, har inte hunnit gjort särskilt mycket, kusin slaggade över här så åkte hon & madicken till henne vid 16 tiden då jag skulle rida Inigo, red ut en sväng i skogen med Matilda & Zanna. Det gick bra, hon var lite lätt i baken men gjorde inget särskilt, mötte 5 rådjur, 4 på ängen & en hoppade fram mitt framför oss i skogen. Nu inväntar man farmen finalen som tydligen läckt ut, dock vet jag inte själv vem som vinner men jag har min aning om vem & senare ikväll är det mästarnas mästare.

#workbitch

Åkte och gjorde lite nytta, tränade först lite i träningshallen, bada och bubbla blev inga längder direkt utan bara flöt omkring, käkade thaimat, bättre kunde inte kvällen avslutas, hem och se gladiatorerna som jag nu gått ifrån, det är just nu är det hinderbanan så det är ju snart slut. Kusin har varit med hela dagen, hjälpte mig och syster på stallet men blev ju inte så mycket för min del. 
 

blev ingen tävling...

Blev inget tävlande för mig då Prince hade ett sår som inte såg så mysigt ut och kollade bara så att han inte var halt. Hästen blev mer än nöjd när han fick gå till sina kompisar igen, då han inte alls tycker om att vara ensam, han blir alldelst stressad.
 

tagga tävling

Tävling idag med Prince i 80 och jag är taggad, ska smörja stövlarna och fixa fram allt så ska jag sova, banbygge vid klockan 9 så lär väl åka lite innan, har startnummer 7...
 

grattis🎉

Jaa man är nu hemma från festen, kalaset eller vad man nu vill kalla det. Min moster fyllde år idag så det bjöds på god mat, tårta och gott sällskap. Rätt trött är man och tävling imorgon👊fredag och HELG

Äntligen är det helg och klarad av muntliga i engelska som vi hade idag, så himla härligt att ha det överstökat och  inte haft så himla jobbiga lektioner mycket dö tid på skolan idag och mycket sång, åkte hem till Ewe en snabbis innan vi åkte mot stallet för att sedan ha lektion. Nu sitter jag hemma och fixar iordning mig inför fest ikväll.
 

snart är det fredag!!

IAN SOMERHALDER
Passade på att se en liten film på torsdagskvällen, måste ju välkomna fredagen med lite fredagsmys. Imorrn är det ju kalas, jobb och skola, inte direkt så intressant men aja syrran vill slå på en till film så bäst att börja se den så man kommer upp imorgonbitti, snart är det helg, jippie!

en dag närmare fredag..

Började dagen likadant som igår nästan, sovmorgon till klockan 9 & sen så skulle vi gå på en föreläsning, att byta land, handlade om en elev som går på Timrå & som har flyttat hit pga krig. Efter den så hade vi ingen lektion som vi egentligen brukar ha på tisdagar utan vi fick vila lite till nästa. Sen hade vi matte & det känns faktiskt riktigt bra just nu, ligger för en gång skull före planeringen & känner inte direkt någon stress som jag gjort förut & jag hoppas det fortsätter såhär nu. En kort lunch innan vi hade biologi, svarade på frågor i boken, på fysiken fick vi tillbaka vårat prov som vi gjorde före lovet & fick D & det är jag väl halvnöjd med, det är ju mitt svåraste ämne & det är bara att kämpa på. Avslutade med lite samhälle där vi håller på att fixa en prezi som vår lärare kan ha en genomgång på, alla i klassen har fått olika uppgifter men allt handlar om samhälls-ekonomi. Nu tänkte jag försöka vara lite duktig och göra lite fysik, fick inte så mycket gjort på lektionen idag och känner att det är bättre att ligga före än efter. 
 

otroligt trött...

Man ska väl passa på att försöka sova då man ändå är så trött, körde ett dressyrpass på Prince som verkligen var pigg idag, fullrulle hela tiden och märker att han lär sig övningarna väldigt fort och gör ibland lite väl mycket ibland, han tänker ett steg längre men han är duktig. Han var även fin trots att han var på hugget hela tiden. Innan jag red så provade jag lite klubbkläder och ser verkligen fram emot att få lite nya grejer! Avslutar med PLL👌
 

Prince

Nu blir nu blir det ett dressyrpass på Prinsen💖
 
 

inställd lektion

Då var man klar för denna dagen, hade ingen svenska utan gick på en föreläsning om självkänsla istället och sen var det ett hål innan vi hade matte lektion och lunch, fick nyss reda på att biologin är inställd och på engelskan är vi klar då vi jobbar med grupparbete, samhällen är på valfri plats så man kan säga att jag har slutat för dagen men måste gå och få närvaro på både engelskan och samhällen. Sitter och kollar på en film som kommit ut på swe, Veronica Mars, så bäst jag kollar klart på den innan jag åker hem. Känns härligt att behöva vara på skolan från 8-14 eller vad det nu blir bara för en enda lektion, härligt!
 

10:20-14:50

Skepp och hoj, började dagen med ett dressyrpass på Fraxinus som kallas Frasse, jobbade lite volter respektive  skänkelvikning och det gick bättre än förra gången. Ovanlig häst att sitta på, inte alls lik Kupido och Prince, kan även meddela att det inte blir någon tävling för Kupido i helgen, utan förhoppningsvis tävlar jag Prince i 80cm. Ser fram emot nästa tävling för då är det Kupido och jag!
Jaa sen var det ju skola också, hade matte när jag kom dit, dock kom jag ju sent då inte klassen var där vi förra gången men hittade dem tillslut och sen har jag haft lite andra lektioner som fysik, biologi, samhälle och gick även på en typ "föreläsning" om depression och har även haft en elev från 9:an som hade "elev för en dag" så Kristin var med på lite lektioner och så. Nu blir det att sticka till stallet och rida Inigo...

långt hål

Så otroligt rolig skoldag man har idag, hade 3 lektioner på morgon tyska och matte  från 8:10-11:10 och sedan har jag, hål från 11:10 till 14:45 eller kan man kalla det lunch. Aja har varit lite duktig idag iallafall, pluggat kemi så frågorna är klara tills på fredag. En timma kvar av hålet nu och sen är det idrott..... bilden är lite gammal, kanske gick i 3:an och har absolut inget med inlägget att göra!
 

härligt med kontorillen....

 
Åkte och red Inigo halv 11, Annelie hade fixat klart henne så vi red direkt när jag kom och idag var det dags att rida kontorillen, dem behövde få galopper av sig lite och det gick super bra. Inigo är så nöjd när hon bara får galoppera och hon var jätte snäll hela ritten, var väl lite småfjantig här och där men i det hela så var hon väldigt snäll. Även varit på stallet och kollat på hopptävling, LA och msv B. Nu är man hemma och nu blire lite pa och sedan middag och efter det blir det lite plugg hade jag tänkt mig.

LÖRDAG

Idag är det lördag och det är helg, åkte till THF på morgon för att kolla lite på hopptävlingen, såg LD, LC och sedan åkte jag och Madicken till andra stallet, till Inigo och Amie. Vi red ut en sväng och eftersom det blåste så mycket så kändes det bäst att sätta på luva och tecke på Inigo då hon inte är så förtjust i blåsten. Hon var väldigt snäll idag, tappade väl humöret mot slutet och blev som hon brukar, lite smått irreterad typ. Smörjde all utrusning innan vi åkte tillbaka till THF och såg LA, nu taggar vi kontorillen imorgon om vädret vill förstås. Åkte hem efter LA och åt korv med bröd och åkte sedan och träna, känns härligt såhär efteråt och ikväll kör jag lite workout som jag kör dagligen men nu blire tacos.
 avslutade med lite simning, bubbling och basta!
 

Namnsdag och fredag

Sitter nu och inväntar let's Dance som börjar om bara några minuter, var ju i skolan tidigare idag, åkte moppe till stallet jobba och hade sedan möte, efter 18:20 kom jag hen och det var inte så roligt att åka moppe i denna blåste som var imorse samt bär jag skulle upp till stallet, hemvägen gick ju bra då det inte blåste något. Mätt och belåten nu efter en middag med familj och moster, blev Kina en sådan fredag och snart blir det lite mer fredagsmys, börja med att se let's Dance och sen blir det the vampire diaries!😘Jajjemän

Ja då nu blir det raka vägen upp till stallet för att sedan jobba lite.💪
 
 

valen√

Dax att åka till skolan & lämna in alla papper, allt sker den 14 mars o justja lilla jag har ju namnsdag!:D
tro vad jag väljer, vet du det? :/
Lite halv-hemlig måste man vara ibland, haha

zorry men tog ut moppen igår...

 
Glömde att blogga efter jag hoppat i onsdags, kom hem så sent då vi var tvungen att bygga bort allt och när jag kom hem duschade jag och såg på farmen, sedan hann jag väl inte men hoppningen gick väl bra. Det har gått bättre men det var bra ändå, hade kanske inte de bästa suget. Tycker vi hoppat mycket studs nu med samma häst och allt, trodde att jag skulle få ha Kupido men hade Prince men Kupido får det bli nästa gång för nu vill jag tävla honom snart. Har anmält mig på två tävlingar med honom men har ännu inte fått hoppat han men jag ser fram emot att göra det, vi saknar det båda två lika mycket! :)
 
Torsdagen har också hunnit passera och det har varit dålig uppdatering men det har inte varit något speciellt med dagen, haft lite olika lektioner som vanliga torsdagar bruka se ut. Det ända som stack ut från dagen var väl att jag tog moppen till skolan, vi hade ett till prov idag och stannade kvar på skolan till 16 och jobbade lite matte. åkte sedan hem och fortsatt plugga, svenska var det nu och den är inskickad sen några timmar då den skulle in idag, vilket blir igår då klockan är över 24. Sett glamour, farmen och även pretty litte liars och längtar verkligen tills nästa vecka för att se PLL, bara att härda ut men positiva är att the vampire diaries kommer ut imorgon, blir så glad varje gång, att det inte är fredag alla dagar i veckan! 
 
Nu var det fredag igen och första skolveckan efter lovet har snart passera, har 4 lektioner idag vilket känns mycket då jag bara haft 2 eftersom Agneta har varit borta men det ska nog gå ändå. Efter skolan åker man upp till stallet för att först jobba och sedan ha möte, sen blir det helg för mig, tack o hej!

mums

 some salad to dinner, now the bold and the beautiful on the tv

Dagens hoppning

Bilder kommer imorgon då mamma och pappa kom förbi stallet och fotade. 
Exxet var pigg och busig, samtidigt som han var väldigt fin var han väldigt fjantig. Vi hade en liten blandad övning, travbommar, travhinder, studs och en kryssoxer. Blev en liten bana på slutet, vilket gick ganska bra. Kändes inte som att allt klickade lika bra idag i själva hoppning, haha, men på backen sitter allt, där stämmer allt just nu. Det gäller bara att vi får in hoppningen och börjar jobba lite mer tillsammans så kommer det bli mycket bättre, kul iallafall när man rider en häst som kan lite mer då jag får lära mig mer istället för att alltid sitta på de yngre hästarna somman själv får lära.

tung i huvve

Har varit lite seg i huvve idag och började med svenska där vi ska skriva en argumenterande text som insändare typ, en recension och en person- eller miljöbeskrivning, fick dagens lektion och sista lektionen imorgon och det känns tajt men bara att köra på. Sen har vi hunnit haft matte, biologiprov, engelska, samhälle och avslutade dagen med max 10 minuters tyska eftersom vi haft så mycket inställt men jag blev klar på bara några minuter så fick gå. Väntade på kusin till 16 och sen åkte vi med morfar hem och nu sitter jag här och klockan är snart 17, funderar på vad de ska bli för mat, lutar på thai!
frukost?

vildhästen...

Hade ett dressyrpass på Frasse idag vilket inte riktigt gick som jag ville, skulle flytta men han sprang bara mer frammåt och blev spändare, blev väl bättre men kändes inge bra. sen hade jag matte 10:20 lunch och sen har jag haft 3 lektioner till varav en var frågesport, körde jeopardy istället för prov och det var så dåligt för vi fick fel för att vi inte hade rätt stavning på sista utslagningsfrågan och vi hade ju rätt stavning men bara för de så förlorade vi men vi vet att vi egentligen skulle vara segrare, vi var ett grymt lag! Efter skolan åkte jag och syrran och red ut, Inigo var helt knäpp idag som en vildhäst, mycket överskottsenergi så att hon var galen. Sista backen upp till stallet, från halt till fullt ös så var hon uppe och flåsa som hon sett en utomjordning, herregud hästen var nog mer rädd än mig!
 

en klapp på axeln...

Har gjort flera saker samtidigt ett tag, dvs. pluggat suttit vid datorn och spelat lite musik men nu ska jag försöka få lite sömn inför nästa skoldag, börjar med ridning sen ska jag försöka komma så fort jag kan till matten som inte ligger så bra på schemat just för mig men får göra så gott man kan.
efter plugget imorrn åker man och rider nästa häst, hoppas hon är lugn!

det varar ej länge

Fått nytt schema idag och det varar ej länge då det satt in både mentor och kemi på tisdagar då jag rider, så det kommer bli flyttat och sedan är det väl inte så jätte stora ändringar, lite framflyttning på nåra lektioner. Aja jag har iallafall hunnit haft en lektion som var matte och nu har jag hål eller lång lunch, bara kemi och idrott kvar👊
Första schemat längst upp var mitt gamla, längst ner är nästan mitt nyaste, tar bort mentor samt kemin och rider istället på tisdagar (som jag gjort tidigare) annars så ska detta var mitt schema för vår terminen.

Det börja närma sig

Lovet börja rulla mot sitt slut och jag sitter och pluggar lite smått men ska inte förstöra mitt lov med att plugga inte, så slår väl på en film och börjar dagen med sovmorgon till 10 över 10 sedan är det hård körning, vet inte om vi får nytt schema eller om vi får det senare i veckan, det återstår att se. Slutar jag runt 15 tiden eller slutar jag som vanligt 16:15, blir en överraskning för mig.
 Bilden tagen på min praovecka hos reklamteknik när jag gick i 9:an 

TVD

galen i serien, DELENA!!

Åkte och träna...

Bestämde mig för att träna innan mello så jag gymmade lite kört lite allt möjligt idag faktiskt och sedan blev det ett antal längder i bassängen också. Hem för att äta rostbiff och potatissallad och sedan var det dax, finalen vi väntat på dock gick den inte alls som jag ville. Anton kom sist vilket jag inte tycker va rättvis!
Började dagen med en räkmacka👌
 då var den ute

Lagt ihop en liten film från hoppkursen som var tors-fre men allt är från fredag och jag hoppas ni gillart!

Gårdagen

Exxet var mycket bättre idag, mer koncentrerad och allt gick mycket bättre. Riktigt roligt var det, ska fösöka fixa ihop en liten film också. Efter hoppning åkte vi vidare till nästa stall, skittade ut på Amie med syrran som hade Inigo, gick ju bra, sedan åkte vi tillbaka till ridskolan för jag skulle jobba. Härligt! :)
 
 
 

kan väl berätta...

 Det var ju som sagt hoppning igår som stod först på schemat eftersom jag var med på hoppkurs, det var andra å sista dagen. Vi började med att plocka fram allt vi skulle ha vilket var rätt mycket, hade lite studs och linjer. Proffsmålare som jag är skissade jag upp lite dåligt men ni förstår ungefär, vi la ihop allt och hoppade bana på slutet, tyvärr ingen film från det men har lite av varje innan vi la ihop till en bana.
  Började med att trava över lite cavaletti och sedan tog vi galopp och det blev studs och sedan la vi till räcket med vattenmattor under (som ni ser med ringar) och sedan fortsatte avslutade vi linjen med studs igen. Första gången Prince hoppa vattenmatta och det gjorde han utan problem, inget han brydde sig om. Körde även det från andra hållet sen bytte vi linje och hoppa vanligt räcke, plank till oxer och sedan la vi ihop allt så det blev en bana. Prince blir stark då det är linjer och det krävs att man ha vantar annars får man blåsor som jag, sedan har han det lite svårt i studsen men nå tar han sig över, han hoppar allt man styr på i princip. Iallafall kommer han bli en riktig höjdare, med lite mer träning så kommer det bli perfect!
 

hoppkurs dag 2...

 
slänger in lite bilder, hoppas de inte se förskräckliga ut men ibland måste man bju på sig själv lite.. 
 Tänkte försöka få ihop en liten film som förhoppningsvis kommer ut imorgon, bilderna är tagna från film därför av kvalitén på bilderna.

Saknar

Vissa dagar saknar jag henne lite extra....
 

hoppkurs dag 1...

Idag klockan halv 10 hämta vi in hästarna för att göra iordning dem inför första dagen på vår hoppkurs, jag är med på Prince då Kupido inte får gå hoppning så hårt, så vi kör på jag och Prince och han har ju vilat rätt mycket då han fått ont i ryggen. Han går nu bara med mig eller en lektion per dag och det går super. Lite överenergi men snäll som alltid. Vi körde i princip samma övning som i onsdags fast hade lagt in lite andra grejer och bytt ut småsaker. Prince var rätt pigg om jag säger så och han tycker allt är kul nästan, han toppade inte gårdagens pass men det var helt okej. Efter hoppkursen, markarbeten så gick jag bort till Inigo tillsammans med Matilda och Alva + (fredde och kingston). Red en uteritt med Matilda och Alva, blev en rätt långtur men ändå inte, imorgon blir det bara en skrittur för Inigo och Amie tillsammans med Madicken, då Inigo vaccinerades idag. Sen har jag varit på THF till 7 halv 8 nått och myst med bästa Kupido och imorgon åker jag dit och där kommer jag spendera hela morgondagen också plus en sväng till Inigo då hon ska skrittas. Lite ful skiss på dagens övning men ni förstår förhoppningsvis.
godmiddag.se

Markarbete

Första dagen avklarad av hoppkursen. Gick sådär, han var inte alls lika fin som igår, väldigt okoncentrerad ponny. Hoppas på att han är lite bättre imorgon, lite mer fokus på mig. Vi hade en övning som vi kunde rulla på hela tiden. Ganksa kul, var typ samma som igår så det blev inte så svårt. Imorgon ska vi hoppa lite mer, ska bli kul, sedan blir det jobb på kvällen. 

Roligt

Idag var det markarbete och jag hade Exxet. Han var verkligen superbra idag, pigg och glad och ja han är grym. Kul övning var det också vilket resulterade med pigga hästar(väldigt pigga hästar). Det gjorde att jag åkte i backen, haha. Exxet gjorde en riktig fin bock och ja då fanns det inte myckt att göra. Det gick iallafall bra och vi fortsatte utan problem. Rikigt nöjd över passet och det känns kul att det går bra. Nu laddar jag inför hoppkurs på Exxet imorgon och på fredag, jag undrar hur detta ska sluta! ;)
 

Always & forever💞

Onsdag var det ja och det var markarbete på schema. Skulle haft Prince från börja men fick byta då ingen vill ha Kupido och jag tackar aldrig nej till världens bästa. Så det blev Kupido och jag är så otroligt glad att dem bytte. Jag har längtat så att få komma igång med markarbete samt hoppa så vi kan komma igång och tävla. Han var pigg och otroligt glad, otroligt fin och mjuk i munnen. Det var ett drömpass, jag kommer aldrig kunna byta ut Kupido, det är vi för alltid!
Dagens ända måltid👊
 

sitter här på stallet

Ibland blir man förvånad suttit och försökt få gång internet sen klockan halv 2 ungefär, såg film som bröts, skitbra. Iallafall så suttit och pratat bort tiden och vad är det man ser internet funkar prima, jag som väntat så länge och nu kan jag fortsätta se filmen, fast den vill inte samarbeta. Aja ska vara glad för att internet funkar, rider ju inte förrens klockan 20:00 ikväll så jag har ju något att underhålla mig med, tjao!
 
 
 

Fleur på rymmen...

Ja vad ska man säga, Fleur var ute på en liten tur idag. Käkade lite hö och stod och reta upp Misterz, iallafall åkte till stallet vid 9 tiden, checkade in nyhästen då syrran red och efter det hjälpte jag till på käpphästhoppningen som höll på till drygt 14:30-15:00 och sen var det lite dö tid. Förskte få internet men gick inte så bra, halvsov typ närå men åt lite yoghurt och flingor och sedan åkte jag till Inigo och red ut en sväng i skogen tillsammans med Anneli och Amie. Inigo var otroligt lugn idag, väldigt dutti häst!

Godmoron världen

Det är nu det RIKTIGA lovet drar igång, blir inget stall idag då jag kände för att bara slappa, ska ändå dit resten av veckan. Idag blir det väl lite sims, serier och kanske nån film.
 

:)

Idag så åkte vi till ridskolan med hästarna och red. Jag fick testa Amie vilket var kul, vi hoppade lite och fick hjälp av Annelie på marken så det var bra. Imorgon så är det praktik, min sista vecka på praktiken faktiskt, skönt men lite tråkigt. Får se vad som väntas sen.
 
Den här veckan så har jag inte gjort så mycket på stallet, red Respit måndag och torsdag, Flamenco tisdag och Exxet på onsdagen, sedan så har det varit ganska lugnt.

hoppning!

Åkte till stallet runt kl 10 och idag var det hoppning på schemat, Inigo skötte sig lite halvlat från början men sedan  efter ett knäpphopp så är hon igång. Hoppade lite studs och några korta banor, hoppade 95cm för första gången med henne och hon tycker det är så kul, iaf ritade upp några av baner.
Hade tyvärr ingen som kunde fota idag så gammalbild...:/

Inigo

Idag så var det min tur att rida Inigo, blev en tur i skogen med Anneli och Amie. En härlig tur ute i skogen, imorgon blir det lite hopp i ridhuset!


Middag innan mello
HÅRDTRÄNING

Körde lite extra träning idag, sprang på löpband, cyklade, körde lite ben, rumpa och även mage avslutade med dagliga workouten. Bjuder på lite bilder men dem är lite suddiga då det är under träningen.
 

RSS 2.0