Tillbaka

Ska försöka bli bättre på att blogga igen. Tiden har tyvärr inte räckt till nu så bloggen har kommit lite på sidan om. Praktiken går bra, gör allt möjligt samtidigt som jag jobbar och håller lektioner. Rider en massa hästar också. I måndags fick jag rida Donald och det var jättekul, han blir verkligen fin då han går fram för skänkeln. I onsdags red jag Exxet på min ridlektion och det gick hur bra som helst, han superfin! Han brukar blir kort i formen och ganska seg, men han blev lång och låg och han jobbade på bra. Sedan så hade vi markerbete så vi hoppade hinder på serpentinbågarna och det gick super det med, fin ponny de där!:)

Oh herregud

Skolan idag var extrem jobbig, började med att vi skulle få typ värma upp inför våra redovisningar men då har vårat klassrum blivit dubbelbokat eller vad man ska säga och vi var tvungen att flytta, så det blev inte mycket att träna ut fick leta rätt på ett ställe där vi kunde sitta, slutade med att vi hamnade på biblo då dem öppnade sedan så hann vi köra igenom det en gång och det gick hur bra som helst men när det väl gällde och det var dax, vi var tredje gruppen som skulle köra så det var först två grupper och sen paus, fick lite tilltugg om dem sa. Sedan var det dax och det blev lite fel på utal då det stod epa, såklart är det ju bokstaverat alltså en förkortning men jag sa själva ordet men samtidigt så vet jag ju att prata inför klass samt 6 lärare inte är min starka sida. Det igck mycket bättre när vi körde innan men som sagt då var det ju bara min grupp som hörde och såg, lärarna sa att de tycte vi var bra men är det verkligen sant, de säger att man tycker det går sämre än det känns men jag vet inte, var ju trots allt inte bara jag som utalade eller sa fel, tur är väl de? Sedan hade vi en kort lunch och sen var det tyska, vi får göra provet på måndag då vi haft fullt upp med hållbar utveckling. Sedan åkte man buss upp till stallet för att jobba och sedan nästa stall för att mocka, nu är jag hemma mätt och belåten (kebab & pommes).
 



Just nu




tog över en timme!

Började vid 9 idag och har jobbat med vårt projekt som ska redovisas och presenteras imorgon, vi har suttit med det typ hela dagen förutom en lektion då blev det lite paus, käk och kortspel. Hade ingen skjuts idag heller då pappa sluta 7 så fick härda ut och gå hem och det tog över en timma att gå och tur att det bara va -4 för man hade ingen känsel händerna då jag inte hade vantar och skorna var v'l inte heller dem bästa, converse och nu har jag blivit svullen vid hälserna på både höger och vänster ben, aja nog pratat om mina problem just nu, är hemma iallafall och fått tillbaka värmen. Sett på love in the wild och sen såg jag glamour, tänker bara chilla idag men föst ska middagen förberedas.
Hann tyävrr inte blogga efter jag ridit igår kväll, kom hem rätt sent då vi måste plocka undan efter vi haft markarbete och sen måste vi höa och det tar ju extra lång tid då en del bara smiter därifrån och säger en sak men gör en annan, iallafall så hade Prince fått lugnade eftersom de hade kollat tänderna på honom och allt var bra och han kändes bra i mun då jag red och var ju lugn också, var väl inte bästa passet men det kanske berodde på lugnade han fått, han var iaf lugn och fin, just bommarna och småhindrena gick lite sämre men det kan ju inte alltid gå bra och vi får ju ha lite överseende ibland.

ridning ikväll

klockan är kvart över fyra och jag sitter hemma och fixar till lite på prezin som ska vara klar imorgon och tänkte bara skriva lite snabbt om dagen, jobbade en timma först med vår projekt om kärnkraft och sen hade vi hål och där trixa och fixa vi lite åt projektet också men vi spelade även kort, sedan hade vi vanlig matte lektion och sen har vi haft 3 timmar till då vi har fortsatt att jobba med projektet. Så blir inte så mycket mer prat utan har slängt i mig lite mat rester, kebab och sen sticker jag till stallet och har markarbete/hoppning vet inte riktigt vad vi har men roligt lär det bli....på Prince...
 
 

filmen kommer ut tidigare

På något sätt gick det jätte fort så tänkte lägga ut filmen jag gjort, den är inte så komplicerad utan bara en kort film av dagens hopplektion där jag red Exxet, en ponny jag nästan aldrig har ridit....

Onödigt med 10 min!

Ett ridpass på morgonen kan vara det bästa jag vet, man blir pigg och alert efteråt, vi hade lite hoppning idag och eftersom Prince väver då han blir själv i stallet så fick han vara med sina kompisar och jag red Exxet istället vilket var hur länge sen som helst, jag har ridit honom litegrann och faktiskt varit med att tävla på honom en gång men har nästan aldrig hoppat honom så det var kul att få ha honom idag. Vi började med att hoppa en låg bana som hon sedan höjde och det gick bara bättre och bättre, Exxet kan allt efter ha varit med men sedan är han ju rätt fjantig ibland också. Han är ju också nermätt till ponny och i början kände jag mig väldigt stor på honom men hoppas det inte såg så ut. :P
Tänkte bjuda på en liten film imorgon så idag får ni se lite bilder och då är de tagna ur filmen så kanske inte världens bästa kvalité men det får ni leva med. Efter det stallet var det bara att åka raka vägen till nästa och mocka och fixa hö åt Inigo och Amie, sedan raka vägen hem utan att passera gå och hoppa in i duschen för att sedan hinna till skolan till klockan 11 för en mentorssamling och Per (min mentor) har ju varit sjuk sen i fredags men han var tillbaka idag och kort och onödigt så hade vi mentorssamling i mindre än 10 minuter så jag åkter till skolan för 10 minuters mentor och sen lunch en timma, sen har vi jobbat med hållbar utveckling från 12-15 och nu har jag tagit en paus och sedan vid 18 tänkte jag ta och fortsätta att skriva lite mer på hållbar utveckling.

Monday

Tjolla hopp tjolla hej världen, skolan idag har varit ganska lika hela dagen, hade två tyska lektioner på morgonen en mattelektion, sedan jobbade vi med vårt projekt som vi ska vara klar med i slutet av veckan, avslutade dagen med gympa, vilket är veckan höjdpunkt om man tänker skola plus ridningen på tisdagar, fast det tillhör ju gympan så att det är ju typ samma. 
 jag vill verkligen ha sommar nu....

Bilder sen hopptävlingen

fotograf: Fanny

godnatt

Dax att sova, ny skolvecka nu och det är tema vecka så det är hållbarutveckling i stort sätt alla timmar förutom några enstaka, aja vi ska kämpa på min grupp, here we come!
 

Inigo i paddocken

klockan är 5 i 7 och jag ska ner och duscha innan farmen börjar, idag var vi som tidigare sagt, jag och syrran upp till Inigo och jag red henne i paddocken och syster passade på att fota lite, första gången jag red Inigo helt själv och hon föredrar när hon har någon kompis med sig men det gick. Det var rätt mycket därute och eftersom man vet hur hon bruka vara så är man hela tiden beredd vilket gör det värre men det gäller att bortse från allt och bara vara lugn som ingenting har hänt eller händer. Efter jag varit i stallet så har jag legat och sett på tvd men iaf bjuder väl på nå bilder då :)
de var en liten bildbomb fler kommer. ha en fortsatt trevlig helg!

sista lördagen i januari

Idag blev det thai till middag, så otroligt gott som alltid. Tyckte jag var värd det efter min träningsdag, började med att köra lite lår, sedan cyklade jag, sprang på löpband och avslutade med att köra lite armar. Sedan simmade jag ett tiotal längder också och sedan åkte man hem och åt thai, bra kväll. Imorgon åker jag och syster upp till Inigo och rider. Kanske det kommer lite kort då vi rider i paddocken?
lite bilder under träningen, längtar tills gräset kommer fram då man kan köra lite ute...

TÄVLING

  • Årets första tävlingen
  • Prince's första tävling
  • Vår första tävling tillsammans
Idag var det dax för årets första tävling samt Prince första tävling och måste säga att han var riktigt duktig, litet glädje skutt innan sista hindret men det kändes som att vi klarade det. På framhoppningen var han hur bra som helst, lite beskymrad vart alla kompisar var men han är duktig, på banan blev han väldigt stark och våldigt på, hindren är inga promblem utan hoppa är något han tycker är riktigt kul. Jag är mycket nöjd även fast resultatet inte var en höjdare men vi tog oss runt hela banan och vafan, man kan inte alltid vara bäst! ;)

Nu ska man göra lite nytta, sticker och tränar! 

ojojoj

Kan börja fråga mig hur detta ska gå? Prince fick vila idag vilket var det ända jag inte ville, ända gången man såg fram till att någon skulle rida hästen man ska tävla, dagen innan men bara därför så fick han vila, Vila för Prince= super pigg nästa dag och sen lägger vi på att det är hinder framtagna och då blir han ännu mer peppad men bortsett från allt detta så ser jag fram emot att tävla, förra året var inte så lyckat utan börjar året med ett ganska lätt mål att bara ta oss runt banan felfritt och känner att det passar då det är första tävlingen han gör och vi vill ju börja året bra. Skolan var inte så intressant, hade engelskt prov på morgon, sen spela vi kort och sen var det info om vår tema vecka och vi fick börja tänka ideér i grupperna vi är indelad i. Sedan var det lunch och typ 20 minuters tyska och sen skulle vi lyssna på rektorn som bara prata blaha blaha typ.
2013 sista tävling, en andra plats i dressyren på RIck!

gladarekanmanintebli....

Skolan idag har varit väldigt bra, började med att jobba med grammatik på svenskan för sista gången på ett tag iaf och sen hade vi inget, matteläraren var borta så men jobbade ändå matte så gott vi kunde och sen hade vi ingen biologilärare heller, samhällen där fortsatte vi att skriva om "En oväntad vänskap" en film vi sett, fysiken gick bra dock får man typ fråga om hjälp efter varannat tal sedan var jag och Issa extra duktig som stannade kvar på skolan och pluggade matte till 4. Det allra sista jag vill säga som har med rubriken att göra är att vårat kemiprov imorgon är inställt, yey!
Jag & Prince ska vara med å tävla i helgen, bara 60cm då han inte tävlat förut & har lite väl brottom.

musik och plugg, bra kombo!

Sitter just nu och pluggar kemi, prov på fredag och är inte pepp för det. Skolan idag gick som en vanlig onsdag brukar göra, lång men kändes ändå inte så jobbig, ingen börda för mig direkt. Hade svenska som jag inte ha haft på över 2 veckor tro jag och jobbade med grammatik, bisatser och sen hål och därefter mate och har suttit fast på ett tal rätt länge men idag klarade vi av de, det var ju abc också. Efter matteb hade vi en kort lunch, blev inge mat för mig, filen tog just slut så tog det jag hade, en clementin och det fick räcka för lunch och sen hade vi biologi, fortsatte med vår rapport, jobbar tillsammans med Issa och Ewe och skulle gjort labben igår men grejerna har inte kommit.... På engelskan fick vi tillbaka både glosförhör och även nån inlämning, hade 19,5/25 på glosförhöret och på inlämningen fick jag typ C antar jag, inte sämre iallafall. Satt sedan kvar på engelskan och fortsatte att jobba ed samhälle då vi får göra det på valfri plats, där jobbar jag med My och Jenniefer, ganska jobbigt att jobba med olika hela tiden men sånt är livet?
 sticker till stallet efter jag är klar med dessa frågor ovanför, bra förslag av mig där!
 
 
 
 

duscha

Blev en liten sen dusch för mig, i inlägget innan sa jag ju att jag skulle iväg och rida Inigo & vi red ut en kort sväng i skogen & sedan red vi ute i paddocken & Inigo skötte sig bra för att ha stött på många skidåkare & sen var det även några som spelade rinkbandy, hon var välförtjänt sitt äpple kan jag säga. När jag kom hem så började jag med att äta, broccoli, stekt potatis & chicken nuggets, bra kombination jag vet. Sedan satt vi oss & kolla på PH och sedan såg vi FARMEN som vi hade missat då jag red, när jag skriver vi så är det jag och madicken jag syftar på, men sov sött för vi ska vakna upp till skola.
 

plugg innan stallet

Tisdag idag och markarbeten med Prince gick riktigt bra, han var lugn eller blev lugn efter att få sprungit av sig lite innan, vi hoppade några småhinder på olika linjer och sedan satt ihop det till en bana och lilla jag funderar om jag och Prince kanske ska vara med och tävla i helgen, vad tror ni han tycker om det? Efer ridningen fick man hoppa in i duschen innan man åkte till skolan, började med mentors och sedan fysik, biologi och samhälle, kort dag men kändes ändå fruktansvärt lång ändå, nu sitter jag och pluggar lite, svenska som ska lämnas in tomorrow och efter det så åker jag och rider en tur ute i skogen med Annelie.

monday morning

 
Inte direkt morgon men man tar det man kommer på, har ju varit skola idag som precis alla andra vardagar och började med dubbel lektion i tyska och fick tillbaka glosförhören, ett halvt fel men det är bra det med. Vi hade sedan matte och nu har vi bara en mattelektion för att läraren inte kan vara där nästa timme som vi brukar ha. Så då var det hål och inte bara det, vår kemilektion var inställd så vi hade hål från 11:10-15:15 så himla kul asså, det var ett jävla tjat om att vi skulle skita i idrotten som började kvart över 3 och gå hem istället men det är ju idrotten som är roligast, fast ha hål i över 4 timmar är väl ingen höjdare heller men allt för gympan. Så efter många om och men så blev det idrott men framflyttad vilket blev jättebra, körde fotboll i NCC och gud vad kul det är att spela, det var ju längesen och vinnarskallen har man alltid med sig, det är inte bara en lek. Iallafall så är det en glad Matilda här som sitter och skriver och har ni några önskemål om vad vi ska blogga om så är det bara att skriva en kommentar! :D
 härligtattredanhaslutatdåvibrukarslutarkvartöverfyrakännsasnajs
 
 

Movietime

Dagens middag
Avslutar lördagen å börjar söndagen med en skräckfilm med Madicken, Elin & Pontus, går de om vi överlever, haha!



Vi är hemma!!

Nyss kommit hem från stallet eftersom vi har haft jour idag tillsammans med Annelie och Linn, det gick rätt fort allting idag och lätt att gå med hästarna då det var skottat och alla hästar skötte sig hyfsat iaf. För att ha varit där sedan imorse så känner jag mig inte så trött som jag trodde jag skulle göra men nu blir det ner och duscha för att sedan äta middag, ha en fortsatt trevlig helg!
 
social kompis :D


tung fredag....

Denna fredag har varit riktigt jobbig, började med att ha glosförhör på engelskan med typ 50 glosor och det var helt klart det svåraste glosorna vi haft hittills och sen hade vi matte och klarade äntligen av talet jag och Issa satt en lektion och försökte få ut. Visade sig att det inte var så svårt, man tror det ska vara klurigare så man gör det svårare än vad det egentligen är, kemi direkt efter matten där vi fortsatte att prata om allt mellan fetter, alkener, metan serien och en massa annat, prov nästa vecka, YEY!! Lunch och sen glosförhör IGEN fast på tyska, var ca 35-40 glosor och jag höll på dö. Tyska glosförhöret var mycket enklare och man kunde några ord sen förut men det kändes hårt innan vi fick det. Åkte sedan hem och var hemma till halv 2 å då dammsög jag hela övervåningen, duktiga jag! Nyss ätit thai
 



less man blir...

Åkte till skolan och var där strax innan vi skulle börja och sen får vi höra att det inte är nån lektion, andra gången denna vecka alltså, jag blir så less. Så istället spelade vi kort, allt från bluff till poker och sen 20 över 10 hade vi matte, lunch och sedan har vi hunnit sett klart på filmen på samhällen, haft biologi och fysik, sedan passade jag även på att gå på extra matten efter vi slutat men lyckades inte göra ett enda tal, vi försökte på några och ett tal fick inte ens läraren ut, så få ta det imorrn isället. Nu ska det bli lite plugg men vet inte vad jag ska börja med sen blir det ravenswood och sen mer plugg.
Är det någon mer än jag som vill ha sommar?
 
Måste även berätta om gårdagens dressyrpass på Prince, körde på utan stigbyglar precis som förra veckan, han är hur rolig som helst att rida när det går så otroligt bra. Han var inte lång och rann iväg som han kan göra ibland utan han va precis som man vill ha honom. Jobbade mycket med att flytta hästarna och de var han mycket bättre på, han är väldigt känslig med skänkel, de betyder oftas framåt men igår var han underbar på alla sätt och han vill verkligen jobba hur svettig han än är...
 

En duktig Tibor

 
Idag blev det dressyrpass på Tibor, en häst som jag aldrig typ rider men väldigt fin då han kan mycket. I början försökte jag hitta så mycket knappar som möjligt för att hitta en bra känsla. Han var väldigt seg i början men blev riktigt pigg på slutet och riktigt fin. Vi jobbade utan stigbyglar och lite bogen in, gick väl bra. Ibland så tyckte Tibor det var lite för jobbigt och bröt av, men då lyckades ju jag med arbetet då jag kom åt han och han tyckte det var jobbigt. Jag tappade lite ork också, haha red i dressyrsadel och jag kan inte sitta i en sån, så jag brukar undvika att använda dressyrsadel men idag så var det bara att prova för att förbättra mig och min sits. Tibor skötte sig och blev riktigt fin, så jag känner mig nöjd även fast det inte riktigt är min typ av häst, men jag lär mig genom att rida olika och det är lite kul att känna skillnad. Vissa hästar tar fram svagheter som man inte sett förut och stärker andra och det är bra, visst är det roligt när man rider en och samma och kunna utvecklas, men nu när jag inte har någon riktig favorithäst så tycker jag det är bra att få rida många olika! :)
 
Red Conan och Donald i måndags och det gick bra, inte så mycket att berätta men det är kul att sitta upp på ponnyerna ibland och jobba dem lite samtidigt så får dem busa av sig lite! 

Ons-day

Gud vad jag känner mig frusen, tänkte lägga mig i sängen och slå på nån film innan jag drar till stallet. Har ju varit i skolan idag också, kom hem lite efter 3 då farmor och farfar skjutsade hem mig, skolan har gått rätt segt idag började med att inte ha någon lektion men passade på att göra klart svenskan och sen jobbade jag även lite matte, duktiga jag! sen har vi typ haft matte samt biologi lektion sett sett på film i två lektioner.
 

är man nå trött eller?

Snacka om trött tjej, ska gå och lägga mig då jag börjar 10 över 8 tomorrow, då blir det en rätt lång dag så man måste lagra energi så det finns. Red ju ut en sväng idag och Inigo började väldigt lugnoch allt kändes bra, det var på hemvägen hon blev lite fjantig, rädd för minst lilla som lät eller så. För att vara så många grader så kändes det inte så kallt att rida ut eller var det jag som var väl påklädd?
 

Snart...

Som rubriken lyder "snart" beger jag mig till b-forsen för att rida ut i det varma vädret, tur man blir varm när man rider för -16 är hyfsat kallt asså. Skolan gick riktigt fort idag, 3 lektioner och inte så jätte jobbiga, känns bra det här, fick nya schemat också men det stämmer inte. Som sagt hade ju jag och några frågat rektorn om det gick att byta så jag inte missa svenska, hon flyttade men den ädringen syndes ej på schemat och läraren hade tyckt de var konstigt att båda klasserna inte kom på dagens lektion men nu är det flyttat och vi har svenska imorgon istället och så kommer det vara hädan efter. Vill även säga att man blir lite glad av att höra att man sköter sitt hår bra och vill veta hur jag gör och vad jag använder, det är kul (att inte alla säger, "klipp dig"! Nu ska jag byta om och åka till Inigo, klär mig i väldigt varma kläder!
Har även varit med och tävlat, hoppas att jag är den lyckliga att vinna denna gång, skulle bli väldigt förvånad för jag vinner ALDRIG, allvarligt!

Morgonridning

Började min dag med att åka till stallet och rida Prince, hade lite markarbete idag, bara bommar på marken vilket är rätt bra för Prince, han vill gärna bara rusa igenom dem. Nu sitter jag hemma efter att ha duschat och funderat vad jag ska äta, det blir sibylla och hamburgare bara för att det var så länge sen jag åt det. Sen vid 12 börjar jag skolan med fysik, nästa lektion biologi och avslutar min korta dag med samhälle där vi ser film, 3 lektioner på en tisdag känns riktigt bra varav en är film idag, jippi! 
 

Sweet dreams

Ännu en ny vecka är igång och skolan idag gick segt från början men sedan rullade allt bara på, började med dubbellektion tyska, sen matte lunch lite hål där jag passade på att chillla och plugga lite, sedan matte igen, kemi och sist idrott, idrott som lixom är veckans höjdpunkt var inte så rolig idag, ont i magen och hade ingen lust att spela handboll, men nästa vecka kör jag järnet. Åkte sedan hem och har typ inte gjort nått speciellt sa att jag skulle gö nått matte tal men icke sa nicke. Iallafall så börjar vi med det nya schemat, vår termin alltså och tror jag kommer ångra detta, jag har ju haft en svenska mindre i veckan än vad alla andra i min klass haft och jag själv har haft ridning istället och på höstterminen hade vi 3 svenska/vecka (jag hade 2, hur snäll lärare har man inte!) Nu har vi bara 2 gånger i veckan och det skulle varit tis och onsdag men då skulle jag bara haft en svenska per vecka och det känns lite lite och därför valde jag att fråga om vi fick byta så att vi fortsatte ha svenska på onsdag å torsdag, då jag inte rider och det gick, hela klassen blev glad då vi får sovmorgon till 12 eftersom vi hade kemi förut meen det var också bara på höst terminen, haha. Så för mig hade det inte spelat så stor roll, får ju ingen sovmorgon då jag rider 8:20 men det är minst lika kul som sovmorgon, vad gör man inte för hästarna. Iallafall så får vi se om jag komma ångra mig, svenskan har ju faktiskt gått riktigt bra om jag ska vara ärlig, för att haft mindre svenska lektioner så har jag fortfarande inte hamnat efter, awesome! Tillbaka till verkligen eller snarare här och nu, sett på lite tv, såsom farmen, glamour och nu innan jag lägger mig tänkte jag slå på paradise bara för att somna sedan, upp och rida imorgonbitti...
 

Igår och idag..

Red ju inte bara Inigo igår utan även Whoops som vi skulle ta hand om, blev ett ridpass igår, hon var lite seg men jätte snäll häst, sedan var vi med kussen  hela dagen igår från att jag åkte från Inigo till kvällen, såg på film och hade de mysigt. Idag åkte jag ut till Inigo då jag skulle rida ut med Annelie och Ida, Inigo hade sina skutt idag men dagens höjdpunkt för henne var kontorillen helt klart. Nu ska jag ner och duscha och sedan äre pluggning som gäller, kämpaaa!
 
 



Övernattningen

Så var den över, var ju övernattning på stallet igår till idag, hoppas att barnen tyckte den va läskig som dem ville men även rolig. Vi har busat vi har lekt, vart ute på en liten nattprommis med lite skrämmande här och där, gula gången, tysta leken, friidrott å vattenkrig? Och sett på wildkids men efter allt detta så somnade alla barn. Upp vid 9 tiden och städa, fika  och barnen blev hämtad sen drog jag iväg till Inigo vid halv 11 och red ut en sväng med Annelie, Inigo var pigg idag efter att ha vilat 2-3 dagar. Lite glädje skutt här och där, det var en väldans fart på henne idag redan från start tills vi hade hoppat av, haha!
 
 
 

8:10-10:25

 Hyfsad chill skoldag, tre lekioner varav en jobbar jag hemma, hade engelska på morgon och där vi skulle prata om rasism i olika grupperså passade på att köra i första gruppen så är det gjort. Mattelektion efter och sen så fick lilla jag åka hem för dagen, fick jobba tyskan hemma, världens bästa! Nu ska jag packa till ikväll då jag sover på stallet eftersom vi har övernattning där och sen ska jag göra klart skolarbetena och sen får man chilla, blir lite filmmys innan man drar till stallet ifall jag hinner. 
 
 

9/1-2014

Kom hem vid 20 över 3 och gjorde iordning lite kräftmacka och smoothie, satt mig sedan och kolla på nyaste avsnittet av pretty litte liars och passade även på se senaste avsnittet av ravenswood och sedan blev det glamour, dubbelavsnitt och nu sitter jag här framför datorn och tänkte se mästerkocken och sen plugga lite eller?
 




Paradise hotel...

Började med att gå i skolan, haft lite olika lektioner och fick reda på matte betyget "D" och även från biologi provet  där jag fick "C", efter skolan åkte jag direkt upp till stallet och spelade kort och sen åkte jag till Inigo och skritta ut en sväng i skogen tillsammans med Annelie och sen tillbaka till THF red lektion på Prince. Han var hur bra som helst idag, så otroligt jäkla nöjd!
Nu fortsätter Paradise, bye AK....
 

Dagen

Långa dagar på stallet, men onsdagar är nästan bäst då jag själv rider lektion på kvällen. Hade fina Homer idag och han var verkligen fin idag. Väldigt lugn och avspänd och det var kul att få rida lite mer. På Gala har det varit mycket grunder och jag har hela tiden fått varit berädd på att något ska hända, Homer är snäll med mycket motor vilket gör alt så mycket lättare. Han var jättefin, fick en bra känsla och han brydde sig inte alls om de andra hästarna som var busiga utan hae fokus och lyssnade på mig. Vi hade sitsträning och red utan stigbyglar och det gick bra, kanske att jag hittar tillbaka till Homer, vem vet. 
 
Under dagen har jag varit duktig och longerat en massa hästar, fem stycken hästar, lite jobbigt men nyttigt då man hela tiden lär sig särskilt då alla är så olika på sitt sätt. Har också slutat ridit Gala nu, då vi inte kommer någonstans och hon inte kommer passa på ridskolan, så snart är det dags att säga hejdå till ännu en häst. Hon har ju varit som min häst då det bara är jag som har ridit henne, som tur är så har jag inte fastnat för henne så det blir nog lättare när Gala åker. 
 
Imorgon blir det mycket jobb på ridskolan, bara att vila upp sig nu!
 
 

Där var första dagen✔️

Då har man klarat första dagen av skolan och det bar stenhårt direkt, börja med ett ridpass på morgonen på Prince och sen har jag även haft några ämnen också, kemi, fysik, engelska, samhälle och biologi, sedan följde jag med My hem tilll henne och vid 20 i 5 åkte vi upp till stallet och hade u-sek möte, övernattning på fre-lör.



många tränings-pass idag

Så himla trött idag alltså, vaknade inte av mobilen utan syrran fick väcka mig, åkte till Inigo och lasta på henne och Amie sedan åkte jag, syrran och Annelie till ridstadion där Kicki hade tagit fram lite bommar och sånt för lite markarbete till mig och Annelie, Inigo var väldigt snäll idag, seg som vanligt men skötte sig exemplariskt. 
 
Efter vi ridit var det bara hem och byta om till träningskläder för att sedan åka och gymma lite innan det blev bad, 11 längder räckte för mig och sedan var jag nöjd, avslutade med lite bubbling och bastning.



2day

Inte gjort något på hela dan typ, sett ett x antal avsnitt av the vampire diaries med Madicken och käkat kinamat och annat gott, nu väntar svängen. Imorgon blir det antingen stallet eller gymmet eller kanske båda, vi får väl hoppas ett stall blir det i vilket fall ;)
 



börjar dra ihop sig

Nu ska man snart gå och lägga sig efter att ha sett på the vampire diaries hela dagen typ men man måste ju vända på dygnet till skolan börjar, tänkte försöka att kliva upp vid 10 tiden imorrn/idag och kanske tar jag en kort promenad ifall vädret ser fint ut. Vi får hoppas på det bästa!



Sovit bort.....

Då har man sovit bort halva dagen typ, vaknade vid 9 och somnade om därefter, nu tänkte jag gå ner och duscha och sen tänker jag bara slappa idag men först är det städning, jippi!
Vill ha tillbaka sommaren nu, vem vill ha detta skitväder?

movie time

Jag & syster fortsätter fredagskvällen med lite film eller snarare sere, jag har nämligen övertalat syrran att hon ska se TVD, vi börjar ikväll och jag passar på och ser om det då jag är på 5 säsongen och jag lovar efter bara ett par avsnitt kommer hon vara fast i serien, mohaha!

Lite uppdatering

De två senaste dagarna har jag varit på stallet och inte hunnit med att blogga. 

torsdag: kom dit vid tolv, red Conan och Bonny och longerade puck. Allt gick bra, sedan hade jag två ridlektioner, och det gick också bra. Hästarna var väldigt snälla.

Fredag: kom till stallet vid ett och red Donald som var bäst, lite tjurig i början men sedan hur bra som helst, toppen! Sedan respit, inte lika rolig som Donald men hon var snäll. 

Fredag hela jävla veckan...

Fick en timmas sovmorgon idag, åkte upp till THF vid klockan 13 och började med att rida Kupido och han skötte sig fint, kändes väldigt bra idag, världens bästa pålle!💞 nästa häst blev Prince och han blir bara piggare och piggare för varje dag, men även han skötte sig, han skulle aldrig göra något dumt, sen var det bara att käka innan man åkte till Hamrin där jag fixa Inigo och sen åkte jag och Annelie till THF och red där då det är så halt att rida ute, var i princip helt själva i ridhuset och det var riktigt skönt, Inigo skötte sig super hon med.

Dagens hästar, skötte sig perfa allihopa!👌


fooooooooort...

Dagen går alldels för snabb, hinner inte ens med allt, vaknade vid typ halv 12 och åkte till stallet direkt då och vi kom dit, jag syster och kusin, vi fick en lista på hästar vi skulle rida och det är alldels för lite tid, hann knappt med alla utan vi hämtade in våra 3 första vi skulle rida, Kupido blev det för mig och jag började med att longera honom bara för att han skulle få springa av sig lite innan jag hoppa upp, då han kan lägga sig ner. Iallafall så hoppa jag upp sedan och han var rätt alert från början sen blev han lugnare och lugnare, skötte sig super. Tyckr väl att det som rider kan kolla hur hästarna reagerar, man kan ju ta det försiktigt när man håller på och trixar och allt vad dem gjorde, men Kupido var ändå snäll, blir lite rädd ifall det öppnas dörrar och ifall det prasslar och så, han blev till och med rädd när vi var påväg tll manegen, i privat stallet där någon gick med skärran, herregud tokhästen. Sedan efter jag ridit Kupido var det dax för nästa häst som blev Prince han var mycket bra han med, är pigg och alert, gick inte så hårt idag utan vi körde lite lugnt, sedan var det upp till caffy släga i sig mat vid 3, halv 4 tiden och sedan lämna jag kussen och syster på stallet och drog iväg till Hamrin, där jag skulle rida Inigo eller vi skulle åka upp till ridskolan och rida där, vilket gick lite sisådär. Inigo har ju sina hopp och ljud, hon vet lixom inte vart hon ska ta vägen ibland och förstår inte att de behöver rida exakt vid en hela tiden då man ser hur den andra hästen reagerar, det var ju en häst som sparka i väggen och studsa och jag vet själv inte vad dem gjorde utan , vara uppe i mig var nog hennes prio 1, haha. Sen fick Inigo sig en dusch och sen åkte vi tillbaka och fixa och dona lite i stallet, hem såg på lite avsnitt av de vet du och sen åkte man upp till alnö och tog in lite hästar, hunnit med 3 stall, ridit 3, tagit in en hel del inte dåligt men jag föredrar att lägga på lite timmar på dygnen!
 



nyårs maten

glömde förrätten i bild, haha
 

jag tänkte....

Första januari är nu över och alla hästar är ett år äldre nu, härligt härligt. Iallfall så tänkte jag berätta hur jag spenderade min första dag 2014, la mig efter 4 och somnade runt halv 5 och vaknade sedan kring 10-11 och vi skulle åka och bada, så vi bada + käka pizza från 12-15, och sen åkte vi upp och hämta kusin plus en kompis till henne och sen for vi till stall nummer 1, som var hos Annelie där vi mocka och fixa mat åt Inigo och Amie å släppte in hästarna, sen åkte vi direkt till det andra stallet som var THF, där var ridning på schemat, jag red Prince som vanligt och vi hade även lite bommar idag och det gick riktigt bra, han kändes toppen. Hem sedan och åt lite pizza rester och sen iväg igen till tredje stallet för dagen, på Alnö där vi tog in hästar.
 

Happy B-day!

Gjort en liten film om mitt & Kupido's 2013, det blev helt annorlunda än tänkt men hoppas vi får ett bättre 2014! Förra året hade vi mycket otur, hann med en tävling & sedan har Kupido varit skadad till & från, aldrig riktigt kommit tillbaka helt, 2014 ska bli vårat år, du och jag, jag och du!
Idag är det inte vilken dag som helst utan denna dag är det hästarnas dag, finaste Kupido fyller år och dagen har spenderas med hästar, från ett stall till ett annat och jag grattar alla hästar i de 3 stallen jag varit idag i.
 

Året's första inlägg

Gott nytt år allihopa!
 
 

RSS 2.0