Allt som vi verkligen älskar är sannerligen oersättligt, medan allt som vi kan tänka oss ersätta har vi aldrig sanning älskat...

 
 

29 Juni 2014

Åkte till stallet och var bara åskådare idag, kollade på de två sista klasserna och det har ju inte varit nå sommarväder direkt utan det var kanske kallt. Nu efter att ha sett några avsnitt av lost med syrran å sätter jag mig och ser nått avsnitt av teen wolf. Är snart på tredje säsongen och jag kommer fram sakta men säkert, blir lite variation då jag också ser lost, sedan blir det ju nya PLL avsnitt varje vecka, de är ju det bästa!
 

dagen som var...

Kollade på teen wolf hela morgonen fram till 13 med en duschpaus därimellan för vid 4 tiden åkte vi upp till farmor & farfar där vi var bjuden på mat och sen har jag inte gjort så mycket mer idag faktiskt, såg på tre avsnitt av teen wolf när jag kom hem och sedan kom Pontus och Elin hit och de ville se kärlek deluxe, tror den hette så. Nu ska jag lägga mig i sängen och se på teen wolf innan jag somnar.
 

Fredagen som var...

Tog väl en sovmorgon, eller inte men vaknade klev upp klädde på mig åt och åkte till första stallelt. Efter allt var fixat i stallet åkte vi upp mot nästa då Inigo fick en vilodag. Var på nästa stall vid halv 3 och där jobbade jag på banan, alla klasser som var och det var inte så många startande, vilket var tur för det kändes som en evighet ändå. Sedan på det få som jobba så gjorde vi det riktigt bra!
 

Bara avdelning B kvar nudå...selfies...

Bjuder helt och hållet på den första bilden
 

bildbomb från igår

 

betet

Då vi hade så fint väder idag så passade vi även på att åka upp till betet, hästarna mådde super och de fick agera lite hästmodeller också. Först stod dem och åt typ längs nere i hagen, sedan kom dem upp och drack vatten och då passade vi på att fota lite. Tänkte bjuda på lite bilder imorgon, så det blir lite uppdatering. Dagarna är kanske tomma eller vad man ska säga, man gör inte så mycket som är värt att skriva egentligen. utan lilla jag har påbörjat att se en ny serie "teen wolf" och den går fortfarande och första avsnittet av säsong 4 har nyss kommit ut, så jag tänkte försöka se ikapp den.
Kärlek till denna underbara häst, vad skulle jag göra utan dig♡

Lång onsdag....

Verkligen varit en lång dag, vart uppe nästan hela natten, somnade efter 04:30 imorse och sov 3 timmar (till 07:30). Sedan skulle jag upp igen och vid 8 snåret imorse tog jag en löptur till Bergeforsen. Sprang faktiskt inte hela vägen utande varierade på tempot men det tog endast 1 timme ändå vilket jag tyckte va ganska bra, drygt 10km, d.v.s lite mer än 1 mil, från mig till BSK (stallet där Inigo står). Mockade åt Inigo och sen vare vara att åka hem😂regnbågar

Många regnbågar igår kväll, skulle så gärna vilja ha en bild då jag hoppar och sen att man ser en klar och fin regnbåge i bakgrunden, hihi

23:44

Klockan tickar på och tisdagen har snart passerat förbi och sommarlovet fortsätter med regn varenda dag tråkigt nog. Vaknade en bra tid idag faktiskt, strax efter 8, inte sovmorgon varje dag. Satt mig först vid datorn och efter nån timme slog jag på Dear John med Channing Tatum. Klev upp efter jag sett filmen och åkte upp till stallet vid 18, mockade och red ut en sväng på Inigo och det gick överförväntan. Hon var väldigt lugn hela ritten och det är jag mycket glad över också. Efter jag var helt klar i stallet så åkte vi till ridskolan för att kolla på hoppträning, hörde lite om morgondagen också om vi även ska vara med på något senare i sommar. Imorgon är det Madicken tur att rida på morgonkvisten och då tänkte jag försöka passa på att springa lite, tar förhoppningsvis en löptur upp till stallet.
 

Mät aldrig bergets höjd förrän du nått toppen....

världens bästa hoppehäst

första turen på sommarlovet...

Första turen detta sommarlovet är nu gjord och Inigo ska nu skrittas en vecka till att börja med så får vi se hur det blir sedan. Fick sällskap av Matilda och Zanna, så Inigo var faktiskt riktigt lugn efter att ha vilat ett antal dagar. Jag hoppas hon är lika lugn resten av veckan också, tror hon var ganska nöjd att få komma ut då hon va lite crazy i hagen strax innan jag tog in henne.

såhär dags...

Efter att jag såg fotbollsmatchen USA - Portugal, där det blev 2-2 de sista 20 sekundrarna då Portugal reducerar och jag tappade faktiskt tron och trodde det var tack och hej men nu är dem kvar. Iallafall så satt jag och gjorde en mapp med lite speciella bilder, på Kupido så att jag har dem på samma ställe så sitter jag fortfarande här vid datorn och lyssnar lite smått på musik och hoppas på att jag inte ska väcka någon annan i huset. Hoppas på fin väder hela dagen, för vi vill inte ha nå mer regn i sommar!!!
 

Kvällsrunda

Tog en kvällsrunda med pappsen på 5,5 km, härligt väder och mycket skönt för man kan ju inte bara ligga inne och slöa hela dagarna lång...😂

Grillat å cheesecake
Några ridskolehästar på betet!

 

Det finns en stillhet i liv som levs i tacksamhet. En tyst glädje.

världens bästa

Natti people😴

Efter en god middag (hemmagjord thai) och ett flertal timmar framför datorn med att se på serie så lägger jag och vovven och försöker sova, vovven komma somna utan problem medan det dröjer nån timma för mig....

Ju mer du har, desto mer har du att oroa dig för...

 
serier serier och ännu mer serier

Då har jag sett andra avsnittet, säsong 5 av Pretty Little Liars och inte så mycket nytt som hände tråkigt nog men det är en grym serie som jag tycker alla ska se, har även sett sista avsnittet, säsong 4 av Game of Thrones. Såklart har jag ju sett en hel del Veronica Mars avsnitt också och är på säsong 3 nu, sedan ser jag ju OM Andra Avenyn och det blir nått avsnitt då och då men inte sett något sen jag börja se Veronica Mars.
Det värsta är att alla är inte så värst bra ens men kollar bara för tidsfördriv och har man börjat sett en måste man se klart men hatar då det blir uppehåll, som det t.ex. är på The Vampire Diaries. TVD är ju typ den bästa och även PLL, dem måste man bara se.

typ bästa nyheten i sommar

Lite halvplanerat så åkte vi till sörråker jag, Madicken och även Nelly eftersom dem sista hästarna skulle släppas  idag, bland annat Elf och Donald som jag och syrran red innan vi gick upp på storhäst. Klart man är där när släpps på bete och på samma gång kanske få lite nya fina bilder, Kupido va inte så social utan bara åt så det var rätt svårt att få nå bilder och det lär nog ätas kankse mycket i början men vi åker ju dit fler gånger. Var väl lite att ta i med rubriken men bästa nyheten idag var väl att thaien ute där. Inte är stäng utan öppen som vanligt och med det kan vi säga att vi kommer spendera dagarna ute i sörråker lite då och då. :D

nu vill vi ha sol...

Tycker att det borde bli lite finare väder nu alltså, man vill ju inte ha vind och regn. Imorgon åker vi till stallet och tänkte släppa de sista hästarna, sedan om vädret vill stannar vi kvar och fotar också. Nu ska jag lägga mig och se lite avsnitt av veronica mars och förhoppningsvis så har jag snart sett klart på säsong 2 med. 
 

Idag och igår

Sitter och ser på serien Veronica mars och är nu i mitten av säsong 2 typ, lite tråkig men har ändå inget bättre att se på. Gårdagen så jag också på serie och var en kort sväng på stallet, hade ett u-sek möte innan sommaren, Kupido har fått åkt på sommarbete och lär väl åka upp dit nån dag och se hur dem har det allihopa. Nu ska jag fixa nån middag, måste kolla om vi har nå gott hemma.☺️
Sommar och hästar

Duktiga hästar som jag ridit förra veckan! :)
 
 

mycket tittande och sittande...

Min fina underbara prins
Det är sommarlov och mesta tiden tillbringas framför datorn, antingen spelar man eller ser på serie, har nyss sett klart på första säsongen av Veronica Mars och det är klart vi drar igång nästa på direkten. Sen ska jag även försöka sova så man eventuellt orka åka till stallet imorrn och kanske släppa Kupido på sommarbete, det tror jag han skulle gilla.
 
 

summer feeling....

 

Lov i 10 veckor framåt...

Ligger framför datorn och ser på sista avsnittet av käftsmäll. Ska sedan försöka hitta någon bra film att se på, tycker att det borde kommit ut någon ny som man inte redan sett. 
SVAR: Ja vi vann!!

Då har även lilla jag fått tagit sommarlov och har också klarat av hela första året utan ett enda E och det är ett mål jag har genom hela gymnasiet och det set hyfsat bra ut kan jag säga. Mycket nöjd över betygen faktiskt, jag kämpar på dom bara den och det ger faktiskt resultat efter ett år av slit. Om man tänker på mina betyg från 9:an så har jag bara fått bättre, dock så betyder ju inte de så något nu men jag tänker försöka fortsätta som jag gör så kommer det här nog gå kanon.
 

kan vi ha vunnit?....

Då var studentfirande över och kusin har nu tagit studenten, två år kvar tills det är min tur och jag känner ingen brådska nu om jag säger så. Na3 och Te3 åkte ju på samma flak och antar att vi vann tävlingen om snyggaste flaket/vagn eftersom de brukar vara den som åker först och det var vår som fick göra det och kusin på. Kan inte påstå att den var något extra jämfört med dem andra men vi får väl se om det var vi som vann. Imorrn blir det förhoppningsvis bara en snabbis till skolan, hämta betyg typ.
 

9-11

Äntligen så blev det en kort dag, åkte till skolan till klockan 9, kollade på guldkotten tävlingarna, fixade  studenflaket till Na3 samt Te3 och hoppas den blev bra då kusin ska åka på den idag. Vid 11 utsågs vinnaren av guldkotten (ekonomi) och efter det åkte vi hem.

PRETTY LITTLE LIARS, GREAT!!!!

Got a secret, can you keep it? Swear this one you´ll save. Better lock it, in your pocket,
taking this one to the grave. If I show you, then I know you, won´t tell what I said.
Cause two can keep a secret, If one of them is dead.
Som ni kanske vet eller förstår så har ett nytt avsnitt av PLL släppts, det är nämligen så att säsong 5 är nu igång efter ett uppehåll som har varit alltför länge. Så himla glad för att det är igång igen och nu väntar man bara tills nästa kommer ut. Aja har ju inte bara sett på PLL idag utan först var det ju skola, åkte dit till 10:30, helt jävla onödigt, fick bara sitta utanför och göra vad vi ville och det kändes drygt då vi skulle ha minister för en dag som började 13, hälften av klassen skolkade elr vad man ska säga så men vi som var där spelade kort. Körde faktiskt tecken som man inte spelat på evigheter, var jag och Alex mot Issa och Embla. Klockan gick väldigt segt och från klockan ett till strax efter fyra så hade vi minister för en dag och det var typ ett spel, där man skulle sätta sig in som ministrar och förbättra deras land, mitt land (Cindro) hade mycket dålig miljö, vilket vi fick upp till 4 eller 5 stjärnor eller vad man ska säga.
Efter skolan åkte jag en snabbis till birsta och sedan hem byta om för att sedan åka vidare till stallet. På grund av vädret så red vi inne och hade duell hoppning vilket var ett bra avslut på denna termin, hästen skötte sig galant faktiskt dock så hade ryttaren lite besvär med händerna  
 Men nu ska Tulda ner och duscha, det är aldrig försent....

myggbett gånger tusen...

Kommer vakna upp med tusen myggbett imorgon, det var kusar överallt och det bara kryllar av dem, nyss kommit hem efter att ha varit ute och spelat fotboll med lite kompisar och nu avslutar jag tisdagen med sista avsnittet i säsong 4 av PLL för imorgon antar jag att första avsnittet av säsong 5 kommer ut. Skoldagen imorgon vet jag inte alls hur den kommer se ut, tråkigt nog så slutar jag 16 medan alla förutom min klass samt TE1 får gå hem......
 mitt kära gamla lag, finns inget bättre 

Hola people

Sista gången som det var ridning med skolan nu och det var jag och Julia på Kupido och Rick. Vi hoppade stockade och det gick BRA mycket bättre än förra onsdag, idag var Kupido mycket bättre och det var tänkt att Rick skulle vara först men Kupido fick visa vem som verkligen var modigast. Det var riktigt kul att hoppa ute idag och det var inte alldesllt för varmt heller. Sedan skjutsade Madicken mig till skolan eftersom att hon följde med och kolla, hon glömde tydligen bort och filma/knäppa kort så det blev inga tråkigt nog. På skolan hade jag inget att göra tydligen, behövde inte gå på lektionerna förutom kemin där vi körde en tävling. Morgondagen blir tråkig eftersom att alla slutar 14 förutom vi (Na1) och Te1 som slutar vid 16, kul! Alltid ska man ha sådan otur, jämt och ständigt...
 
Då det var så pass fint väder tog jag mg en timmas promenad hem från skolan👍

jag är pepp...

Jaop vad ska man säga, matilda alltid lika pigg på kvällen och kan inte sova. Sitter och spela nå spel egentligen ett urtråkig spel men lite tidsfördriv. Tisdag var det nuja och jag är pepp för att rida sista gången med skolan och jag ska göra allt jag kan för att få det nästa två terminerna också, behövs bara fyra elever som är "satsande" + mig, så ska det nog gå. Jag håller tummarna för att det blir bra väder så vi kan hoppa ute som planerat men nu är man aldrig säker med vädret, man vet aldrig vad som väntar. Efter ridningen blir det nog en ganska slapp skoldag då vi inte har något att göra på dessa lektioner, betygen är nu satta och jag vet i princip alla förutom ett men jag har ju min gissning. Syrran ska med till stallet idag också, så kameran är på laddning och för

2 lektioner....

Kom hem för snart en timma sedan och haft två lektioner, fick bestämma själv vad vi skulle göra på gympan och vart, när jag ändå tagit mig till skolan tyckte jag att vi kunde köra där, Jag och Issa spelade badminton och sedan fick vi även en uppgift att göra, att skriva en analys om en sport. Innan idrotten hade vi kemi och det var min skoldag, de flesta var väl lediga idag eftersom att vi hade studiedag fram till klockan 13. Något som var positivt var väl att vi kanske ska få sluta vid 14 istället för 16 på onsdag men måste höra då vi egentligen skulle ha "minister för en dag" då. Man kan ju alltid hoppas.


 
 

Sista veckan👏

Då var vi äntligen inne på sista veckan i skolan och det börjar verkligen närma sig sommarlov. Har inte börjat än men ska snart dit och ha kemi, känns väldigt onödigt men man har ju inget val direkt och här skolkas inge. Sen får man se om det blir nån idrott eller inte.inte cyklat på....

Funderade på att ta en löptur men det blev en cykeltur istället och åkte till Laggarberg där brorsans tjej har hästen och 12,29 km, trodde inte det var så himla långt men, Sedan var vi ju i stallet också och det är även inräknat i varaktigheten som visas ovanför så vi var inte så seg på att cykla. Aja nu ska jag spela lite hayday..

All tid går åt på Serier...

Alltså förstår inte hur mycket tid man spenderar framför datorn genom att kolla på serier, helt otroligt egentligen vad mycket tid man missar. Fast har jag börjar sett en måste jag fortsätta tills den tar slut om den inte är helt urtråkig. Det värsta är att jag ser ett tiotal stycken och det blir ju så eftersom nu t.ex. har pretty little liars (PLL) och  the vampire diaries (TVD) haft uppehåll båda två och då börjar jag med en ny. PLL börjar nu igen på tisdag, så kommer förhoppningsvis avsnittet ut på swefilmer på onsdag. The following, the originals och Ravenswood är ju typ slut får se om det kommer nå nya säsonger framöver. I detta inlägg blev det plötsligt väldigt mycket fokus på just serier men det går ju det med, lite variation skadar aldrig. Det är väl dax för mig att försöka sova också det är ju skola imorgon men har ju en LITEN sovmorgon som tur är, hihi!

det är lördag idag alla barnen vill ha en glasstrut med choklad...

Lördag var det jag och känns som söndag fast det är lugnt för mig att vi har ännu en dag till innan vi går sista veckan. Vad har man gjort idag då? Sätt på ett flertal avsnitt av två olika serier, gjort fysik uppgifter som skulle göras eftersom vi inte hade lektion i torsdags. Nu tänkte jag slå på ett till avsnitt eller kolla om jag hittar nån bra film att se på.
 

då var det klart!

Lite öm i fötterna efter att ha varit och haft ponnyridning på vivstavarv då det var nationaldag firande, inte det bästa skorna och lång väntan på mat. Nu är man hemma och tänker slappa framför lite serie och får se var det blir av resten av dagen.


fotboll...

Japp men då var man hemma igen, tur att det inte regnade något mer iallfall. Har köpt ett par nya skor på skopunkten och sedan var det ju även bestämt att vi skulle spela fotboll idag och många blev osäkra pga vädret men det var ett gäng iallafall. Åkte väl dit till klockan 21 och har nyss kommit hem, härligt att vara hemma igen för det var så himla mycke mygg ute. Nu blire lite serie innan man somnar, måste ju sova lite så man orkar med barnridningen på vivstavarv imorgon.
 

Slutat 2 timmar tidigare...

Då var det klart, allt jobb och slit är nu över för detta skolår, inga skoluppgifter kvar nu och det känns så himla skönt. Haft två lektioner idag, frågesport på svenskan och muntlig redovisningen på biologin, som gick...😂
 

att bara älska någon utan att våga berätta det, är den största förlusten av alla..

Idag var det hoppning på stallet, vi var 4 tappra elever som ville hoppa i skogen och stockarna tog de fram igår så vi var pepp allihopa, Hästarna skötte väl sig bra, nästan alla iallafall, speedo Kupido var lite knäpp. Började med att hoppa lite olika hinder i skogen, hoppslingan och avslutade med stockarna på rundbanan. Vi red in i träd och stod mest och studsa på stället tro jag men det måste ju vara lite action ibland och han var ju taggad på att hoppa eftersom han inte hoppat i skogen på över ett och ett halvt år. Aja vi får köra ett nytt försök och hoppas han sköter sig lite bättre på tisdag då vi eventuellt ska hoppa med skolan eftersom det är vår sista gång, förhoppningsvis är han lugnare då. Världens bästa knäppis!
 

Ännu en skoldag✔️

Tiden går ganska snabbt i skolan nu, vi började med kortspel (maffia) på svenska lektionen samt betygsnack. Det blev ett B vilket jag är nöjd med och sen hade vi hål från 9-12, vilket innebar mer kortspel och sen passade jag även på att göra några kemi uppgifter och sen hade vi en vanlig lektion i biologi och sen engelska där vi spelade kort + betygsnack, fick ett CSista lektionen på schemat var samhälle för mig, hade lite info om kommande onsdag då vi ska ha någon "Minister för en dag" och sen spelade vi även maffia där och fick även veta betyget, blev ett B i samhälle. Så en kort sammanfattning av dagen så har den varit chill, fått ett C och två stycken B i slutbetyg osså maffia på det, kanondag👌jobbat på brännan...

Det var ju strålande sol idag, så fort jag kom hem typ så la jag mig och sola och har gjort det så mycket jag bara kunnat med en smoothie i min hand. det har verkligen varit sommarväder idag, kanske ite kallt på kvällen då jag åkte ut till söråker för att kolla på lite fotboll, det var bara att härda. Efter en stund blev an van och kände inte så mycket och tipset är ju för att inte frysa...... slappna av, dock måste man göra det från första början annars är det meningslöst.

Trodde jag var klar...

Trodde jag var klar med allt iskolan men såklart så var det inte så, vi börja på nytt arbete och ska ha muntlig redovisning om bara några lektioner, visseligen är det kanske inte såndant stort arbete men kändes väldigt tajt att börja med något nytt då vi har så lite tid kvar i skolan. Bortsett från skoldagen som har varit en rätt vanlig tisdag, haft två lektioner typ och sen har vi spelat kort, STANDARD! 
Red ju innan skolan idag då det är specialidrott för mig och skulle hoppat i stockarna i skogen men då vi hade ont om hästar så fick vi avstå, jag hade ju min lilla speedo Kupido. Istället körde vi ett dressyrpass, självständigt och det gick faktiskt riktigt bra, vänstersidan var perfekt idag, bättre en i högervarvet vilket är positivt.
 

skola och stallet...

Today var det först skola, tyska lektionen bestod bara av att vi fick tillbaka kursproven + betygsnack (B) och sedan avslutade vi med att fika, andra lektionen var matte och där gjorde vi kluringar. Långlunch därefter och då blev det även lite kortspel, såklart och skickade även in den allra sista uppgiften, biologi. På kemilektion fick vi tillbaka vårt senaste prov vi gjorde för två veckor sen och sen hade vi ett litet betygsnack där också och då var det ett bra tag innan idrotten började så det blev ännu mer kortspel. Det blev volleyboll samt basket som vi varierande emellan på idrotten då killarna valde nästa vecka är det vi tjejr som bestämmer, måste tvinga dem att spela fotboll. 
På eftermiddagen åkte jag upp till stallet och red ut på Inigo tillsammmans med Anneli och Amie, bara en mysig tur ute i skogen i skritt och trav, då Amie tävlade i helgen. Det hände ganska mycket påvägen idag, en lös hund som dem aldrig fick tag på, läskig båt och nått som var riktigt läskigt i skogen, även fast det inte var något. Inigo försökte även lägga sig ned efter att fått stått och ätit gräs. Hon hittar alltid på nått litet bus denna damen.

söndagen rullar på...

Blev en riktigt hemmadag idag för mig, har varit hemma hela dagen och rensat ut garderoben. Så mycket man inte använder och vet inte ens att man haft en del plagg och en del oanvända som är för små, bra matilda att jag använder det lilla jag shoppar, haha. Nu sitter jag och spela nå spel på spela och lyssnar på musik, laddar upp för en skolvecka i fyra dagar. Är inte så himla mycket kvar nu utan bara biologin, fysikprovet blev flyttat så nu ska vi ha det efter sommarlovet så det är bara att ha kvar så mycket som möjligt i hjärnan så vi inte failar på provet.
Igår var det bal, 2 år kvar bara....

RSS 2.0