Kan aldrig bli för mycket..


Igår var det sista arbetsdagen för denna vecka och det återstår att se om det blir lite nya arbetsuppgifter från och med nästa vecka, inget var spikat än så att säga men tanken finns ju. Det blir nog bra oavsett och vi tar en dag i taget men veckorna rullar på så man får njuta av ledigheten vilket är helgerna än så länge. Det kan väl aldrig bli för mycket promenader en dag som denna när solen lyser, man ta tillvara på de timmar man får i solen. Har varit ner till mormor och morfar tidigare idag också där vi spelade lite kort innan vi gick ut för att gå ut och gå lite, jag passade även på att springa runt lite bara för att jag kände för det på något sätt, haha. Efter det blev det en promenad vid fagerviksstranden och solen lyser även om det var lite blåsigt.

Fortfarande vaken...

Sista övertiden för den här veckan är avklarad men det väntar ett par till övertidskvällar garanterat, de närmaste veckorna är det övertid både tisdag och torsdag. Vi fortsätter och bristar, granskar, tar hand om ens egna kompletteringar, tar samtal och mer av det kommer det att bli gällande samtalsbiten. Det börja närma sig för att bli sittande på backen men inget är väl spikat riktigt än men planen är att vi ska hjälpa till att avlasta ordinarie eller de som redan sitter där. Det blir väl mer samtal ju närmare augusti vi kommer men vi tar det som de kommer, en dag i taget. En dag kvar innan det blir helg och jag tror inte att jag jobbar över något imorgon, kanske att man ska försöka att åka dit till sju men vi får se. Det beror på hur man känner sig när man vaknar imorgon, hur pigg man är vilket också beror på hur fort jag somnar ikväll. Jag är fortfarande vaken vilket kanske är lite förvånande, i tisdags efter övertiden så somnade jag i soffan så fort jag käkat middag efter att jag kom hem från jobbet. Middagen har jag ätit och nu sitter man framför datorn och det börjar bli tid för att lägga sig och sova. 
gammal bild men vad gör det om tusen år...

På jobbet!

(null)
(null)
Frukost i magen och redo för en dag på jobbet och medveten om att halva veckan redan är gjord. Övertid var det idag också, heja heja!


Sverige vinner..

Vaknade något sent idag men var framme vid jobbet vi fem i ungefär och har haft mycket knas i dag vilket gjorde att vi bestämde oss, jag och syrran för att stanna kvar ett tag till fem men som blev till tio över. Jobbade in en halvtimma iallafall på flexen vilket alltid är bra. Har gjort kompletteringar och hälften fick jag skicka om på men sen har jag granskat och reggat, bristat, i princip allt som har med årsredovisningar att göra. Vid fyra tiden började fotbollen så det passade jag på att ha i höra medan jag fortsatte granskade men  det stod 0-0 efter första halvleken sen rullade bollarna in, såg sista 10 minutrarna hemma. Såg även övertiden på Sydkorea vs Tyskland och Korea vann med 2-0 vilket innebär att tyskarna är ute, Sverige är i åttondelsfinal och vann gruppen. Nästa match blir tisdag nästa vecka. Nu blir det käk och förhoppningsvis blir det över till matlåda, ännu en lång dag på jobbet väntar.

Lång dag på jobbet


(null) (null)
(null)
Klockan var ställd och tio i sju var man pp jobbet idag och hann göra mina kompletteringar som kommit in och börja granska lite. Avbröt det och övergick till att eftergranska ett par högar från de nya, totalt från typ fyra stycken olika handläggare. Ramlade även in en hel del samtal idag, tror det blev fem totalt vilket är mer än vad jag haft sen jag fick telefon. Det går riktigt bra just nu, det flyter på både med samtal och granskandet i det stora hela. Vi har blivit fler som tar brister så från och med imorgon är vi cirka 17 stycken som delar på de resterande bristerna. Det kommer från de som inte skriver föreläggande och från att bara vara fyra till sjutton är väldigt skönt. Igår gick hela dagen åt till att brista typ och det som granskades gick till att utbilda de nya i att registrera. Nu är en övertid på begäran gjord och det gick väl bra, kom hem och käkade en välförtjänt middag. Det blev kinamat från Haga wooken och det var gott sen så kom tröttheten ikapp vilket visade sig när jag somnade i soffan. Får se hur lätt det blir att somna nu då men det är ju en ny dag imorgon.

Godnatt

(null)
Klockan är ställd och idag ska jag försöka göra rekord i att låtsas sova för ni vet väl att man måste låtsas sova tills man somnar. Hur länge det exakt blir kan jag inte riktigt svara på.


Ny vecka, nya samtal..

Jag vaknar upp och ska väl vara ärlig och säga att jag helst bara vill ligga kvar i sängen ett par timmar till. Upp för att bege sig mot jobbet, åkte dit till åtta och gick hem strax efter halv fem. Började att granska på morgonen och sen kom bunten med brister som var större än någonsin då utbildningen för det nya blivit inställd. Allt som granskade gick till utbildning istället fast med de allra nyaste. Mitt andra samtal kom även idag. Efter jobbet svängde man in på dollar för att köpa sig lite energi inför vad morgondagen väntar. Då är det övertid och det blir jobb hela dagen i stort sätt men det brukar rulla på.

Walking...

(null)(null)(null)(null)
(null)(null)
(null)
(null)
Det blev en rätt lugn dag här hemma, lite serietittande och två promenader. Hade tänkt att göra ett besök hos hästarna men det blir aldrig av. Drar snart dit ensam tror jag men imorrn är det ny vecka och mer jobb, två övertidskvällar är väl inplanerad och så får man hoppas vi tar ikapp några dagar. 

Svea

(null)(null)(null)(null)(null)
Lite bilder på Svea sen förra veckan.

H E L G !

(null)
En tre dagars lång helg väntar och den är efterlängtad kan jag lova. Skönt med lite ledighet. Dagen har varit väldigt bra egentligen, började dagen med lite kompletteringar och sen brista fram tills vi skulle på utbildning mellan 9-11, sen tillbaka till min egna arbetsplats och granska fram till lunch. Efter lunch satt jag och medlyssna på backen också i form av utbildningssyfte. Satt med i cirka 14-15 samtal kanske och sedan tillbaka till granskandet och regga innan dagen var slut. 

Hemma efter en lång dag i stan.

Idag var det den efterlängtade eller ja det var midsommarfika, lite tårta så här en onsdag när vi också blev kvar en stund efter jobbet. Började jobba åtta och jobbade över enda fram tills vi skulle ut och äta vid sex tiden. Tog inte mer än tio minuter att promenera från Bolagsverket till E Street. Var ute och åt med två som jag lärde känna i och med första året jag sommarjobba på Bv. Det var vi tre som även kom tillbaka ett andra år och då hängde även syrran med. Nu är vi tre som är på Bv i sommar därav blev det en återträff skulle man kunna säga. Tydligen var det tänkt att sommarjobbarna skulle ha AW idag men fick reda på det imorse och då hade man ju redan andra planer. Det kommer säkert fler gånger men det var iallafall trevligt att träffas ihop och snacka lite. Åt chick le freak vilket är friterad kyckling med pommes ungefär och det var gott. Blev mätt tusen gånger om och nu ligger man hemma med matkoma.
(null)
(null)
(null)
2/4

Sitter i bilen på väg in till jobbet. Halva arbetsveckan är gjord och halva kvar, vi går nu in på den tredje och näst sista dagen innan vi får helg. Detta är även sista veckan som är lite kortare än alla andra och nu det kommande veckorna kan det bli övertid för oss på årsredovisningar för att granska igenom alla handlingar.
(null)


Första samtalet

Ännu en dag har gått och idag har man kämpat på, mycket brister nu, man längtar tills vi blir lite avlastad. Just nu är vi fyra stycken som delar på alla brister från sommarjobbare så det är en hög. Fick även tillgång till telefon idag och använder nu en lite annorlunda gentemot vad jag hade förra året. Mitt första samtal för den här sommaren kom idag på eftermiddagen och det känns skönt att man var fått det första nu. Det blev inte lila lång arbetsdag som igår men haft mycket idag så det blev till att jobba över lite. Imorgon ska man ut och äta efter jobbet så man passar väl på att jobba tills man ska käka tänker jag. Det blir lite av en återträff skulle man kunna säga och det blir trevligt. Efter jobbet är man hyfsat trött så det blir lite serietittande och såg klart TA i söndags och nu har jag börjat se på Guidance, valet av den var enbart för den fanns att se på TV:n men håller tummarna för att den blir bra. De få avsnitten jag hunna sett så är det väl ingen serie jag skulle rekommendera direkt.  
(null)Snabb uppdatering...

Måndag innebär som sagt jobb och eftersom vi blev ståendes i bilkö på morgonen och inte kom till halv sju som vi hade tänkt oss blev det till att jobba över lite istället. Blev kvar till lite över halv sex, en timma efter vi slutat och flexen byggs på. Imorgon försöker vi åka dit något tidigare och vi har ju de som ska göras och imorgon ska jag eventuellt få tillgång till telefon också. Alltid nervöst innan man fått det där första samtalet men lite mer nervöst inför det som komma skall men antar att jag bara behöver bli varm i kläderna. Efter något eller några samtal så lär det bli bra det här, än så länge verkar det inte ringa så där super mycket men säger man det lär det väl ringa hela tiden när jag har telefon.

Efter jobbet kom man hem och sedan blev det en tripp till Birsta. Var in en sväng på guldfynd och kikade lite på några ringar och sen letade jag efter någon klocka. Eftersom man redan har klockar i silver och guld så har jag funderat lite om jag skulle köpt en i rose men jag är lite fundersam om jag verkligen kommer använda den samtidigt som jag bör andra smycken, tex ringar. Där ligger funderingen just nu men vi får se, kanske blir en till i guld också, man måste ju kunna variera. Dessutom var det rea på guldfynd just nu så då måste man ju passa på tänker jag, har länge varit ute efter en klocka men inte varit ute i affärer och provat. Det fynd jag gjorde var ett par brillor från guldfynd som var nedsatt faktiskt och mina solglasögon lyckas alltid böjas efter en sommar, så dessa var nödvändiga kan man säga.
(null)


4 dagar lång....

(null)
Igår jobbade man i cafeterian på ponny tävlingen som var hemma på timrå och nu är alla cafeteria pass överstökad vilket känns skönt. Tog tre flugor i en smäll skulle man kunna säga. Nu är vi tillbaka till en fyra dagars lång arbetsvecka igen då det är midsommar. Idag kommer nya eller fler sommarjobbare.
(null)slut på ridningen..

Det känns som man har något lite tid över till att hinna med att uppdatera här men jag försöker så gott jag kan på veckodagarna när jag jobbar. Nu blir det betydligt mindre häst för nu är det bara jobb jag har eftersom Boye flyttade igår och ridskolehästarna åker på sommarbete till veckan. Kommer att hinna med lite annat än att bara jobba för som många vet så tar stallet sina timmar men det är även skönt att komma bort och bara ha hästarna i fokus. Det är väl hos dem jag trivs som bäst men nu blir det lite uppehåll på ridning men förhoppningsvis blir det lite även i sommar. Jag kan inte riktigt säga att det är skönt att slippa hästarna för det är något jag vill göra så mycket jag kan. Alla timmar i sadeln räknas säger dem och jag tar till vara på de så gott jag kan.
(null)

Hmm?

(null) (null)
(null)
Frågan var ju om man skulle göra premiären i den nya hjälmen i onsdags. Vill ju ha den när jag rider Kupido men om det var honom jag skulle rida var jag inte säker på. Det var avslutning på terminen och det var önskan om att hoppa så jag räknade bort K direkt pga att han varit skada. Vi alla var ju medveten om att vi skulle hoppa och bättre att K får vänta med det tills efter sommaren när de ändå är så nära. Han är väl inte redo för det än tänkte jag men ack så fel jag hade. Det tråkiga var ju att jag frågade syrran om jag skulle ta med hjälmen för säkerhetsskull men hon tyckte det var typ meningslös när varken jag eller hon trodde han skulle få hoppa. Vi hade mer eller mindre hoppning/markarbete och jag fick avsluta mitt sista terminspass på K. Han var hur taggad och hoppsugen som helst, något mer än mig faktiskt men härligt att han är så glad. Nu får han ett förtjänt sommarbete innan vi kommer igång igen och jag hoppas att vi kommer ut på banarna igen.
(null)
Bästa K!❤️

Mitt i serietittande

(null)
Det blev en sväng ut till Fagervik såhär på kvällskvisten.

New York..

Efter man varit ute i trädgården och rensat blev det till att åka ner eller upp till Svea och vara lite sällskap till henne. Hade även tänkt att se på Netflix i samma veva när jag åkte dit, kollat på Riverdale och har inte netflix själv, haha. Men tyvärr funkade inte dosan och man lyckades inte få till det så istället blev det ett par matcher NHL, syrran vs mig och Colorado Avalanche vs New York Rangers. Första matchen vann syrran med 2-0, andra matchen oavgjord och sista vann jag med 3-1. Slutar på topp och sen blev jag sittandes i typ en timma med Svea spinnande i knäet ute på balkongen. 
(null)(null)
(null)
 

Bra start på en lördag...

Räkmacka till frukost och lite serie tittande av The Arrangement och är nu inne på säsong 2 och lär väl ha sett klart den inom någon dag. Nu ska man iväg till Svea, lill kissen efter att ha varit ute någon timme på gården och rensa bort lite skit. Svirrat det som gick och plockat bort lite ogräs, två kärror med skrot och alla mina naglar är kvar, hurra.

Sista turen...

Idag var det den absolut sista ridturen för Madicken och Boye i Bergeforsen och P fick göra honom sällskap. Det var en glad och pigg häst som fick följa med ut på en tur idag, så otroligt skönt att komma ut i skogen en eftermiddag som denna. Pratar inte bara för mig utan det går i hand med hästen också. Det är fler av hästarna på stallet som skulle älska att få komma ut i skogen och det är faktiskt kul att jag kan ge dem den möjligheten.  En mysig och härlig skogstur har ingen häst klagat över utan roligt att komma ut och göra något annat, blir lite enformigt att bara gå i paddocken eller ridhuset varje dag. Som jag sa verkade P vara super nöjd att få hänga med ut, så lycklig kille på något sätt.

Helg!

Andra veckan på Bolagsverket avklarad och nu är det helg. Vi börjar med att åka upp till stallet och rida en sista gång innan alla hästarna far på bete. Så det är bara att byta om och dra till stallet, blir en uteritt på Prince och syrran på Boye. Stövlarna skulle kanske behöva smörjas, roligare när man se ett tydligt resultat. Det var efter löpturen  eller ska jag säga mitt vårrus som jag kallar vårruset 2.0 mer om detta i ett annat inlägg.
(null)


Studentfirande!🥂🍾

(null)
(null)
Startade dagen precis som alla andra vardagar, med jobb. Klev upp vid sex tiden och gjorde mig iordning inför både jobb och student då jag skulle direkt vidare på det. Tanken var att jag skulle ha med mig kläder att byta om innan jag stack från jobbet till hedbergska men pga vädret imorse valde jag bort klänningen och körde på byxor istället. Åkte tidigare till jobbet även idag för att få in lite flex vilket man jobbar in då vi gick tidigare i och med att vi skulle på student. Det blev rulltårta på jobbet idag vilket hade att göra med den digitalafunktionen  som tillkommit kan man säga. 
Från jobbet till hedbergska blev det en promenad genom stan för att se kusin springa ut från trappan. De var inte alltför många klasser och de gick ut som andra klassen. Sedan tillbaka till torget för att hoppa på flaken och sen kollade vi när det åkte förbi med lastbilarna samtliga varv. Sedan ut till Alnö efter all student grejs var klart i stan, där fick vi flytta om tältet som höll på att blåsa bort. Ute på Alnön var vi hela kvällen och nu är man redo att dejta sängen, trött och taggad för att sova. En dag kvar till helg. Veckorna går fort på slutet.Jobb och stall👊👊

Klockan ställd för att man ska vakna och eftersom det är student på torsdag innebär det att jag jobbar ihop timmarna genom att börja tidigare. Kom tidigare och lämnade senare men det var bara för vi blev ståendes i kö en stund på morgonen men det går ju det med. Då syftar jag på att jobba över lite och inte att stå i bilkö. På förmiddagen granskade man på och väntade med bristerna, sen skulle allt som granskat och var redo att registreras upp till utbildarna så det blev mindre att regga för min del idag men fick ihop en hög på slutet som inte skulle lämnas bort. Mycket brister idag också, alla fack förutom ett är fyllda men det finns plats för fler.  
(null)
Center, nya ridskolehästen!↕️
(null)
Efter jobb blir det stall och man hinner inte mycket annat om jag ska vata helt ärligt. Det kommer inte vara såhär hela sommaren för snart åker alla hästar på betet och då blir det inte alls lika mycket häst. Idag så gjordes stallsysslorna först och sen res syrran och jag tillsammans. Vi började med att skritta fram en sväng i skogen för att sedan trimma  lite på plan. C är fortfarande seg men det känns som det går framåt och det är huvudsaken. Han fick jobba på och mycket övergångar och red på en åttvolt bland annat i båda trav och galopp där det blev lite varierat. Han fick göra ett antal galoppfattningar och kanske enkla grejer men bara få honom att jobba och ha kul samtidigt så bjudningen kanske kommer fram. Provade faktiskt att ta någon bom på marken när det ändå låg där och inge märkvärdigt tyckte han, styr rakt på bara så tar jag dem nog typ (C tanke). Sen nöjde jag mig och agerade lite filmare åt syrran, lilla jag hoppade upp och skrittade av Boye. Det var längesen jag satt på hans rygg också, har blivit Madicken mer på slutet för jag har ju haft Kupido eller varit utan och stått med stallsysslor. 
(null) Fina snälla Boye!⬆️

En helt annan häst!

(null)
Ny vecka och måndag igen, precis som alltid är måndagar alltid lite sega, började jobba en halvtimma tidigare idag. Det gick ändå bra och skönt när man har kommit igenom en måndag och den jobbiga biten är över. Ingen människa gillar väl måmdagar och läste ett citat igår "allt var bättre förr, igår var det till exempel söndag" och det stämmer rätt bra ändå även om jag bytt ut dagarna. Efter jobbet åkte man hem för att sedan åka iväg till stallet. Center har flyttat in i privatstallet eller om man numer ska kalla det ridskolestallet, totalt fem ridskolehästar står där nu och några fler boxar är tomma. Tanken är väl att sex stycken ska stå där men vi får se. Det blev en ridtur på C i sällskap med Boye idag. Red i samtliga gångarter och det var en helt annan häst att rida ute i skogen. Verkligen supersnäll och bra bjudning gentemot när man rider på plan, det är som natt och dag. Han fick sig en härlig uteritt och han verkade nöjd och vi ser fram emot fler ridturer innan betet. 

Söndag och ny vecka på ingång...

(null)
(null)
Efter att ha kommit hem efter två inatt så sov man bra i simfena säng och det blev en välförtjänt sovmorgon. Kollade på lagtävling från Strömsholm på datorn innan vi for och red. C var seg som vanligt men kanske än aning mindre seg men långt bort från att va pigg. Började ridpasset likadant som jag avslutade det, skrittade fram och av i skogen. Däremellan trimmade jag lite på plan, försöker få honom lite kvickare än han är med lite övergångar. Det är inget som gör något gratis direkt men snäll häst och förhoppningsvis får han och Tibor flytta in i ridskolestallet imorgon. Efter stallet blev serie och sen middagskäk så fort de resterande av familjen kom hem, vi grillade och det var gott. Nu efter nått till avsnitt av the arrangement, ny serie jag börjat se på. Nu ska man sova om man ska upp och vara pigg för ännu en arbetsvecka.

Gårdagen

Vaknade tidigt för syrran skulle tävla då det är lokal hemmatävling i helgen. Hon hoppade de två första klasserna och sen var det jobb som funktionär de resterande klasserna. Satt i domartornet för första gången faktiskt och var ner på banan lite emellan klasserna. På eftermiddagen efter man var nyduschad åkte vi och va sällskap till Svea. Blev kvar där fram till två på natten och därefter begav vi oss hem. Väl där blev det lite serietittande.
(null)
(null)
(null)


Helg...

(null)
Att det är 24 timmar av dygnet är inte något man känner av när man jobbar då man inte hinner med så mycket. Jobbar fram till halv fem alla dagrar utom idag, då slutar vi kvart över fyra. Sen tar det ju ett tag innan man är hemma också, jag skulle haft ett privatplan skämt och sido. Nu har jag även klarat av den första veckan för det här året och ingen telefon ännu vilket jag kan tycka är lite skönt ändå. Idag har vi granskat och skickat föreläggande på de handlingar som krävde det och det som skulle registreras fick de som går utbildning. Efter jobb blev det stall men C fick vila och jag fick göra stallsysslor och agera fotograf och så vidare. Imorgon är det hopptävling och tråkigt nog så får man stå över den här med men jag har blivit van, har jag ingen häst, egen häst så är det svårt och det är ju en nackdel för mig. Tråkigt som in i bomben för det hade varit kul att få vara med, nu är ju inte Kupido full igång för att hoppa men han jag "hoppade" sist på lektionen hade ju varit något. Men jag får avstå som jag gjort de tidigare tävlingar det här året, inte startat något faktiskt men jag kan inte göra något åt detta utan få agera hästskötare och kanske tävlingscoach åt syrran istället. Jag ska försöka hålla mina naglar hela, för dessa vara hel iallafall till på torsdag.

Snart är första veckan förbi!

En dag kvar innan man går på helg och klockan åtta imorgon är det lite repetition skulle jag tro, hur vi ska lägga in tiden. Denna dag har rullat på, vi "gamla" har granskat hela dagen och registrerat en del medan de resterande skulle vara till de som utbilda sig, de skulle säkertligen lära sig att registrera. Hyllor är fixade bara numrera dem och imorgon blir det nog en utbildning för telefon då vi ska ha en ny som vi inte använd tidigare. 


Sveriges nationaldag!🇸🇪

Klockan ställd så att man skulle hinna med stallet innan jag skulle göra mina naglar. Blev ett pass på ridplan, skrittade fram och av ute i skogen. Seg häst men han gjorde väl sitt ytterst tror jag. Får se hur det blir med ridningen nu de närmaste dagarna, finns inte direkt någon stans att rida och svårt att rida ut när ena hästen bara skritta. Vi för se vad jag hittar på. Naglarna då, det blev en typ av silveraktig färg och det är en typisk färg jag skulle kunna ha på mina vanliga. Målet är nu att jag ska försöka ha kvar alla  naglarna till kusin tar studenten nästa vecka, ska vara försiktig i stallet bland annat. Snart är ledigheten slut och tillbaka till jobbet imorgon igen men det är bara två dagar till helg. Veckan har gått rätt fort men det kanske hela sommaren gör, skönt att slippa plugget nu.
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Skimmelpojkarna!

(null)
(null)
En liknande repris av gårdagen, hela paddocken för oss själv. Igår förstår jag för blåsten och då fick C bara röra på sig lite lättare. Idag blev det lite trim i en något mindre blåst. Jag började rida Center och sen skrittade jag Tibor lite lätt. Imorgon blir det mer trim för C och den får vi se hur man planerar de resterande dagarna, lite klurigt att få till det när det är tävling hela helgen.

Minihelg mitt i veckan..

Då har man gått på en minihelg eller vad man ska kalla det. Bra start på den första arbetsveckan och idag har vi granskat hela dagen typ om man bortser från att vi registrerat alla som är kompletta. Nu blir det en dag vila för att säkert få fixa telefon när vi är tillbaka på torsdag.
(null)
(null)


Första dagen!

Skolan har jag nu lämnat bakom mig efter den här dagen, fick reda på att tredje duggan var godkänd och slutgiltiga PM är nu ikväll inskickat. Otroligt skönt och nu har man direkt gått över till jobb. Första dagen och med lite nya ansikten, vi är endast fyra gamla vilket är väldigt få jämfört med de tidigare åren. Samtidigt som vi fyra börja är det dessutom cirka åtta nya plus två som har haft praktik men det är inte alla, kommer två omgångar till med sommarjobbare. Det har halverat med gamla men det går nog bra ändå. Dagen har rullat på, hade lite välkomnande, info och sen utbildning eller kanske mer repetition innan vi hoppade in i årsredovisningar. 
(null)
Efter jobbet blev det hem, käka en macka och dra till stallet. Efter alla stallsysslor hos Boye var klar så var det dags för Center, tänkte se hur det var att rida ute i paddocken men det blåste för mycket så det blev bara skrittjobb då vinden inte var så rolig. C var inte överförtjust och det var ingen liten blåst, det kändes ordentligt. Jag hoppas det är bättre ridväder imorgon så man kan trimma lite, det skulle behövas och vara roligare. 

Sista dagen!

Idag var det sista dagen innan jag börjar jobba. Här är det inget ledigt utan från skolan direkt till jobb men det blir bara två dagar jobb sen är det nationaldag. På förmiddag var vi till Gudmundsbyn och kollade lite hundutställning, hem och fixa PM och sen bar det av till stallet. Först mocka och fixa stallsysslorna till Boye, sen byta om för att bege sig ut till C. Skrittade fram ute i skogen och fortsatte sedan resterande ridpasset i paddocken. C är fortfarande väldigt seg men han fick jobba på, i galoppen körde vi bara på rakt spår för att försöka få honom att galoppera på lite mer. Han är iallafall hur snäll som helst och borde bli en bra ridskolehäst.
(null)
(null)

Unghästbedömning på stallet...

(null)
Satt och kollade när det löshoppade hästarna inne i stora på unghästbedömningen och sen bytte man om och gick till stallet för att hämta in C. Väldigt lugn och oberydd av att det var unghästar här och där. Tog in hästarna för att vi skulle rida, red först ut i skogen som framridning och sedan resterande av passet blev på plan i samtliga gångarter. Seg häst men vi fortsätter med lite start och stopp då han inte riktigt reagerar på mina hjälper. Det går ändå framåt men jag önskar att få lite mer bjudning. 


Berättade aldrig hur det gick....

Det blev lite mycket om annat i onsdag att jag helt glömde att skriva hur ridpasset gick med Rick, han hade ganska mycket att leva upp till eftersom att jag egentligen skulle haft K. Anledning till att jag fick göra ett byte var för att det blev hoppning istället och det är för tidigt än för K så istället fick jag R. I början kändes han seg men tyckte att det blev bättre och det blev bättre. När vi hoppade fram gick det bra när vi sedan började hoppa en kortare bana bestående av tre hinder tyckte jag att vi tappade flytet lite i slutet men ridpasset kändes bättre och bättre. Avlsutade med en bättre runda på en bana bestående av kanske fem hinder. Bilderna är dock inte nytagna utan det är från 2015 när vi fick vara med på startfälttävlan vilket var super kul. Det hade man velat göra om, fina Ricken vilken trotjänare!
 

Uteritt på C

Idag fick det bli en uteritt för Center och det var nog det enda valet man hade att rida för det är unghästbedömning nu i helgen på stallet. Det innebar att det var redan dressyrstaket ute på banan, domarbås och unghästar som red i paddocken medan hinder stod färdigbyggda inne i manegen. Det kändes som att han bara hade blivit spänd över att bli riden i paddocken och det tycker inte det är så snällt mot honom att det hela tiden ska vara nya grejer, det får inte bli för mycket så lika bra att det blev en sväng i skogen istället. Så det blev en ridtur för nyhästen med sällskap av Tibor såklart med syrran på ryggen men pga av att T var med blev det en väldigt lugn uteritt eftersom T bara skrittar för tillfället. C fick jobba utefter de möjligheter vi hade och jag försökte göra lite övergångar, start och stopp genom att bland annat göra halt från skritt och skritt till trav som trav till skritt, ja ni fattar. Vi kunde ju inte rida iväg från lille T som var med så det blev bara en kort travbit åt gången och C är fortsatt snäll men har väl lite trix han gör men inget som jag inte tror går att få bort. Skulle kanske kunna säga att han har lite olater för jag tycker inte det känns som att han gör det för att han fegar ur utan mer för att han kanske testa om det går att komma undan. Han går först och tar det stopp så går han att övertala, det är bara det att han lägger i backen på en sekund från att han stannar men ju mer han går ute ju bättre kanske det blir också, vi fortsätter oavsett och tar steg för steg. Håller tummarna och tår nu!

(null)
Två papper till två duggor och nu var det upp till bevis om det var till någon hjälp. Känns lite 50/50 om jag klarar det eller inte, allt hänger på förståelsefrågorna då det ger den övervägande delen, blir man nollad där så är det kört och det är precis dem som är svårast, hoppas kryssfrågorna ger mig tillräckligt med poäng för att väga upp det lilla jag samla på mig på det sista uppgifterna. Hoppet finns ju men man väntar ju även på resultat från den jag gjorde i fredag annars är det omtugga om en vecka vilket resultera till att jag kanske måste till skolan än gång till. Jag måste ha klarat den för jag varken vill göra om den eller gå tillbaka till skolan, jag tar ledigt från skolan efter helgen.

RSS 2.0