R.I.P Tibor♥ 2001-2018

Idag har den genomsnälla och trogna ridskolehästen Tibor fått somna in efter en lång tid från verksamheten och det så himla tråkigt att det ska behöva ta slut, varför finns inte eviga liv där alla är friska. Det var faktiskt tomt att komma till stallet idag, man var liksom glad fram tills jag kom till hans box, där stod det ingen Tibor längre. Jag hade faktiskt förväntat mig att jag skulle bli känslosam när denna dagen skulle komma, det aldrig lätt att säga hej då. Han brukar alltid liksom vilja att man ska komma in och säga hej, kanske prata och gosa lite med honom men det var ingen Tibor som såg mig i stallet idag men nu får han springa på de evigt gröna ängarna. Jag vill tacka denna genomgoa individ som varit med en i stallet i över tio års tid och det har blivit många ridturer, igångsättningar som vi spenderat tillsammans och självklart ridlektioner, du har varit en del av knutarnas gäng och vi har tillbringat rätt mycket tid tillsammans speciellt de senaste åren och han har faktiskt fått en plats i mitt hjärta. Efter att man varit med honom så mycket genom åren och ridit honom utöver så har han liksom sett en där i stallet och man bara måste gå in och prata och pyssla om honom ibland. Fina Tibor var dressyrhästen i många år som nu lämnar ett tomrum i stallet.
Tack för allt Tibor♥

Sista duggan för denna vecka..

Nu kan jag pusta ut ordentligt, alla duggor är klara för denna veckan och den jag gjorde i tisdag vet jag redan att jag är godkänd på, mycket skönt. Sen duggan jag gjorde idag, känslan säger att jag har klarat den men man vet aldrig så ska väl inte vara för inställd på det om man nu inte klarar den. 5 frågor på totalt 50 poäng och det var en fråga jag kände att jag kunde räkna bort helt vilket var typ 10 elr tolv poäng men det andra 4 frågorna var inte speciellt svår utan där beror det ju på hur det är i bedömningen men ett godkänd måste jag nästan minst få. Det känns iallafall skönt att veta att man är godkänd på en av de två duggorna som jag gjort i veckan. Har aldrig gått så fort att få ett resultat men jag är superglad att man slipper vänta dryga månaden för att få svar, hoppas det inte ta alltför lång tid att få tillbaka den här. Vore ju ändå skönt att klara dagens dugga också. Satt och pluggade i stort sätt hela gårdagen förutom när jag var upp till stallet. Nu känner jag att man kan lägga fokuset på något annat lite skoigare innan nästa kurs drar igång. 
Kom precis i tid till stallet igår, när vi var nere i hagen så börjar det regna, mycket. Det blev till att trimma inne men jag red bara en stund idag då syrran också skulle få rida och tanken var att jag skulle plugga medan hon red men det gick väl som det gick. Idag ska hästen få komma ut i skogen och vädret håller i sig, man vill ju rida ute så mycket som möjligt, speciellt när vädret är på ens sida.

Två ridpass och massa plugg..

Plugget fortsätter och vet inte direkt om jag blir nog klokare men jag hoppas. Åkte till stallet vid fyra för att hinna rida en häst innan jag skulle rida K tjugo över sex. Just nu är viju forfarande i det här läget på att lära känna varandra men det var lite roligt att komma och hämta henne från hagen och hon gnäggar när man kommer. Känner hon igen en redan på så kort tid, man kan ju alltid hoppas för det vore väl lite roligt, man måste gjort ett bra intryck igår då. Idag bestämde jag mig för att rida ut för första gången, hon var något piggare ute i skogen vilket man kan förstå och väldigt snäll. Vi skrittade och travade mest provade även lite galopp i skogen, efter ungefär en halvtimma ute i skogen red jag tillbaka för att fortsätta lite innan jag avslutade henne på plan.
Sedan var det fuxen, K fick gå inne idag och det var väldigt varmt. I början var han väldigt seg och det tog ett tag innan han kom igång men när han väl kommit igång tyckte jag att han kändes bra. Fick även höra att vi skulle få hoppa lite nästa vecka och det ser vi fram emot båda två, avslutade med att gallopera över tre galoppbommar med fyra galoppsprång emellan varje. Kupido fixade det där galant, tyckte vi hade en bra rytm och ett bra tempo som vi behöll över alla. Han är så duktigt fina K.


S p ä n n a n d e

Till att börja med så fortsätt mitt plugg, har en omdugga på fredag som ska skrivas eftersom jag var 2 poäng ifrån godkänt första gången jag skrev den. Med andra ord håller jag tummarna för att det går bättre denna gång, måste komma in i kursen igen först. Blev även ridning idag vilket var bestämt  och ser fram emot att få komma upp på hästryggen lite oftare. Kul att bli tillfrågad och det kan aldrig bli för mycket häst i vardagen, för jag saknar det men det är inte samma sak att bara rida på ridskolan en gång i veckan. Det var tider då man hade en häst på heltid, den gula busen har man många minnen med bland annat och även med B även om syrran red honom mer. Ville egentligen bara uppdatera lite och säga att jag vill bara att denna dugga ska bli avklarad och godkänd.

Alltid otur?

Till att börja med så tyckte jag att jag hade tillräckligt med tvåor men tydligen inte, det var där det brast, i det sista vilket resulterade att jag missade en häst. Det var inte kul och att jag ändå sa precis innan sista loppet att det hade gått bra för mig eftersom att jag hade tagit många tvåor men tydligen en för lite. Jag fick äta upp det jag sa efter sista loppet då Milligan's School vann där som hade numner två. Där hade jag inte nummer två utan en spik, nummer åtta som det inte alls gick lika bra för. Jag skulle ha tagit häst nummer två där också men det är lätt att vara efterklok och ska jag vara ärlig så hade jag inte alls funderat på att ta den hästen/kusken. Man får vara glad att man lyckades kamma hem mer än vad man spelade för såhär första gången man spelar själv. Mer än att kollat på travet har det varit plugg från att jag vakna och sprungit emellan loppen för har ju hört att man ska belöna sig själv och varje minut från plugget är en belöning i sig.
Hade ju varit roligare med sju rätt vilket alla borde förstå, det var kul så länge jag hade alla rätt men ändå nöjd med mina sex rätt också. Kommer aldrig vilja bara ha en spik i sista loppet iallafall eftersom då mycket kan hända i ett lopp. Det såg vi även i fjärde loppet, tror det blev fem omstarter totalt pga tjuvstart och häst nummer tre som jag bland annat hade blev struken andra gången han var för tidig och då blev jag lite tveksam på att få sju rätt men det sprack i sista loppet istället.

Det här har varit jag....

 Det här beskriver min sommar rätt bra, det enda jag gjort är att jobbat. Har bokstavligen inte gjort mycket mer än det i sommar men när plugget drar igång får man vila lite. Tråkiga är ju att sommaren har bjudit på bra väder och då har man suttit inne hela dagarna, ibland 7-19. Ni förstår att det inte finns så mycket tid över då. Gjorde min sista dag vilket jag faktiskt inte riktigt har förstått ännu men lär väl sjunka in på måndag då jag inte behöver ha klockan ställd på sex. 

Fredagsmys på jobbet..


(null)
Då sitter man här, sista rasten innan sista rycket. 

Laddar upp...

Satt nyss och kolla serie i lägenheten som jag ska sova i, med eller hos missarna Svea och Selma. Laddar upp med serie inför morgondagens jobb. Jag kan inte riktigt förstå att sommaren är typ slut och idag var det jobb 7-16:30. Nu säger jag tack och godnatt!
(null)
(null)


2 dagar....

(null)


O n s d a g . .

(null)
(null)
Nedräkningen har börjat och nu är det inte långt kvar. Vi jobbar på de sista dagarna nu så blir det plugg sen och förhoppningsvis lite ledigt för det förtjänar jag. Stallet och rida bästa fuxen, tyckte ridpasset gick bra. Det går åt rätt håll och han kändes trevlig dock blev man sugen på att få ha lite bommar idag då det låg framme men så blev det tyvärr inte. Dressyrpass men K kändes bra och jag hoppas jag inte blir av med honom för tycker jag missat tillräckligt många lektioner med honom för skador eller för att jag ska ha ridit någon annan. Det går för långt mellan gångerna om man inte får rida honom varje vecka så jag hoppas att jag får fortsätta ha honom. 

Vi blir bara mindre..

(null)
Allt fler slutar och nu är det väldigt tomt i landskapet men det är några dagar kvar för mig. Det droppar av en efter en och det är väldigt få kvar av oss sommarjobbare nu och det blir färre och färre. Det tråkiga är att veta att man själv ska fortsätta jobba medan en slutade idag, har en annan gjort halva veckan och jag har från och med nu tre arbetsdagar kvar. Bilden visar verkligen vad jag gjort juni, juli och över halva augustimånad. 

Uppdatering..

Sist jag uppdatera här var i onsdag och har inte direkt legat under en sten vilket man kan tro om man kollar uppdateringen. Har jobbat, plugga också haft en tenta, sett fotboll och varit på kräftskiva hos mormor och morfar. Det är väl kort och gott det jag gjort hunnit göra och i fredag hade vi kusin och moster som var hos oss och såg film. Har även emellan pluggat sett lite serie för att få en liten paus, vilket behövs när motivationen ska hållas uppe. 
 
 
 
 
 
 

fattar ingenting...

Från ett ställe till ett annat och i slutet av dagen är man hur trött som helst och vill egentligen inget mer än att gå och lägga sig. Dock känner jag samtidigt att jag måste utnyttja timmarna på dagen till max även om motiveringen är noll. Först jobb och fick ingen trevlig överaskning när vi kom till bilen, parkeringsböter och inte roligt när jag är helt säker på att jag hade satt på appen imorse. Förstår varken hur eller varför den inte funkade och det roliga va att jag till och med sa till syrran när jag skulle sätta igång den. Jag får ont i magen av sånt här men nu kommer jag hålla koll på appen och om inte annat kanske ta en screenshot att jag satt på den för ifall den försvinner. Det har ju hänt en gång förut att det inte blivit registrerad men då upptäckte jag det i tid men en böter till ska jag då inte ha, det här var första och sista gången kan jag säga. Åkte in på hööks en snabbis för att syrran skulle lämna tillbaka något vi köpte igår för att de tyvärr var för stora och fanns inga inte storleken som behövdes. Sen hem för att byta om till ridkläder och vidare till stallet. Där fick jag ett leende på läpparna, idag skulle jag rida Kupido och det är alltid lika kul. Vi red ut den övervägande delen i samtliga gångarter men det blev mycket halter för att stå och vänta in segproppen till ponny som var med, jobbigt att hänga på storhästar kanske. Kupido var nöjd över att vara ute i skogen blev en segpropp inne på ridplan där vi avslutade men han kändes bra ändå och det ska bli kul att komma igång på riktigt.
Inte någon vidare fin uppställning men vad gör det, han är bäst ändå!

En dag med lite av allt..

Denna tisdag har blivit en liten mix av allt för att beskriva det kort. Jobb 7-16:30 och dagen gick ändå rätt snabbt om man jämför med va det kändes som förra veckan. Efter jobbet blev det en sväng in till rusta och hööks dock fann jag inget åt mig själv däremot fyndade vi ett par stövlar till syrran som inte var med. Rea på rea och det är inte dåligt men ska nog åka in dit något mer något framöver, såg bland annat en hur mjuk och gosig tröja. Har ett presentkort där som jag gärna använder och kanske att den får hänga med, kan vara bra att ha till vintern när det blir kallt. Älskar kläder som känns sköna och man ska väl trivas i kläderna man har på sig. Tillbaka hemma och det blev middag och plugg, nu efter något avsnitt av prison break är jag tillbaka vid plugget. Tentan börjar närma sig.
 

Den bästa måndagen på hela sommaren!

Med glädje och längtan kan jag började med att säga att jag endast har en måndag kvar att jobba innan jag slutar. Dagen var planerad, samåkte in till jobbet med Ida och jobbade 7-17 och sen åkte direkt mot strike club. Spelade två set av lasergame och det slutade med skavsår vilket innebär att det blir flipp flopp på jobbet imorgon. Kul var det iallafall även om jag blev smått förbannat ett tag men avslutade med att käka på apa. Mätt och belåten ska man nu hoppa in i duschen för att sedan se om man får någon tid till att plugga innan det är tid för att sova.
(null)
(null)
(null)
Vi kan ju konstatera att en måndag blir inte så mycket bättre än såhär!

Back where i belong!

Så glad för att få vara tillbaka i sadeln på hästen som jag gillar allra mest. Det blev veckans sista uteritt och idag fick syrran rida C då K fick hänga med som sällskap idag och jag tror han tyckte det var lika kul som jag att få komma ut. Helt klart den bästa ridturen för denna vecka föpr det finns ingen på stallet som kan jämföra sig med honom, han är speciell men helt underbar. Så eftersom jag red Kupido idag så var jag ju även tvungen att inviga min nya ridhjälm som jag fick i slutet av maj.
Idag blev det kräftfrossa vilket var super gott precis som alltid och man blev super mätt. Nu är man nyduschad och sitter med skolboken men snart är det dag att hoppa i säng. Jobbar lite längre imorgon och sen drar man iväg på lite aw och jag ska göra allt för att vinna. 

Serie och kattmys

(null)
(null)
Är nu hemkommen från dessa skönheter och har hunnit sett ett par avsnitt av prison break. Tredje säsongen är över och vi har gått in på den fjärde. Nu blir det snart tack och godnatt.

typiskt....

Det är väl ganska konstigt att när man ser fram emot att kunna få sova ut en dag så vaknar man vid fyra tiden och det tar hundra år innan man somnar om. Efter att ha försökt en bra stund slutade med att jag tog upp mobilen och tillslut somnade jag om och vaknade några timmar senare. Satt mig och pluggade en stund innan vi åkte upp till stallet och red ut på varsin häst. Jag red C och Madicken Flamenco och det fick komma ut på en tur i skritt och trav. Bjudningen på C är lite varierande men han travade på lite idag och det tror jag bara är nyttigt för honom. Imorgon ska K få hänga med ut också får syrran ta C. Nu är jag tillbaka till plugget och ska väl sitta med det en stund innan jag beger mig mot katterna.

Äntligen, så efterlängtat!

Idag var det äntligen fredag vilket innebär att man fick helg och innebär att man kan få sova ut lite och vila upp sig. Varit mycket jobb och tror alla tycker det ska bli skönt med helg. På jobbet har det varit de vanliga, fick regga lite på eftermiddagen idag så fick en liten paus ifrån allt granskade. Fredagen gick rätt så snabbt ändå, haft ett par samtal under dagen. Efter jobbet hann vi bara komma hem för att sedan åka iväg på middag och sen hem för att hinna iväg till stallet. Red ut en rätt lugn tur i skogen med Center och Roland fick vara sällskap. C var något mer framåt idag i början av ridturen men långt ifrån pigg om jag säger så. Nu ligger jag framför tv:n och tänkte väl avsluta med lite plugg, bättre att göra lite än ingenting alls.
(null)
(null)

Mat med trevligt sällskap..

Mindre än en timma kvar till fredag och det känns suveränt, ska bli skönt med helg. Torsdagen är nästan passerad så att säga, jag är trött och redo att lägga mig och sova ett par timmar innan man ska upp vid sex. Fick ytterligare två timmar på flexen idag och det var i och med att vi skulle gå ut och äta några stycken på eftermiddagen. Kan man säga att det var en AW trots att det var typ en mix av gamla kollegor och nuvarande kollegor. Vi åt på pinchos och för ett år sedan var vi faktiskt och åt på exakt samma ställe just vi fyra men då jobbade vi alla tillsammans. Lite har förändras eller kanalen ganska mycket men vi hade iallafall trevligt och hann och prata ikapp litegrann. Jag blev proppmätt och åt kanske lite för mycket men vad gör det om tusen år. Nu efter att ha kollat något avsnitt på younger så är jag mer än redo att somna.
(null)
(null) (null) (null)Glad men lite tråkigt ändå...

Det kan ha varit den lägsta dagen någonsin även om jag bara jobbade en timme längre än normal arbetstid. Timmarna på jobbet var riktigt sega idag, man granskar och granskar men idag kändes det inte som att man kom framåt. Efter jobbet begav vi oss hem en snabbis men sen var vi påväg till stallet. Blev ingen Kupido för mig idag tyvärr men ska inte påstå att jag blev förvånad, hade det på känn att jag lika gärna kunde få rida C , så blev även fallet. Han hade tydligen varit pigg i veckan vilket jag mer än gärna hade velat känna på. Han var seg precis som innan betet och kondisen är väl inte på topp om han inte leker med mig. Han började sega ihop och dra ner huvudet lite här och där, tur man är beredd men han ska lära sig att sånt ska man inte göra. Vi red ut på hästarna i regnet, fyra tappra elever var tillbaka men en av oss kommer att sluta, tråkigt men jag förstår henne samtidigt. Idag blev det dock inget plugg, har nyss kommit från duschen och nu blir det tack och godnatt för jag är för trött nu. Två arbetsdagar kvar innan en helg på två dagar, känns skönt det var längesen.
(null)
(null)


Planerar och försöker....

Då var tisdagen nästan över och idag blev det inte lika lång dag på jobbet som igår utan åkte hem efter halv fem och idag tillsammans med syrran igen. Igår var det bara jag kvar av oss två men det fanns ju andra kvar så helt ensam var man ju inte självfallet, vi sitter inte alltid ihop även om vi gör mycket tillsammans, haha. Åkte in en snabbis på ett par affärer idag och sedan hem för att käka tacos för att sen påbörja pluggningen. Sitter just i denna stund och skriver ner en liten eller stor sammanfattning och förhoppningsvis gör det att jag klarar denna dugga om någon vecka. Försöker få ner så mycket som möjligt och hoppas även lite kommer in i huvudet också även om det inte är något som direkt intresserar mig. Jag ska väl försöka hinna få ihop det här innan fredag, det hade varit bra. Har denna dag gjort lite planeringar och ska försöka ta mig tid till allt eller till det jag behöver lägga mer tid på, ska försöka planera dagarna någorlunda så jag får ut så mycket jag kan av varje dag utan att jag kör slut på mig själv. Det har varit väldigt mycket jobb och kommer att vara en del fram till den tjugofjärde då jag slutar men sen när skolan kör igång kan man passa på att vara ledig. Lite trevligheter ska hinnas med innan skolan kör igång och innan jag slutar på bv. Det blir en mix mellan jobb, plugg och lite annat skoj för jag har ju hört att man ska belöna sig själv efter varje gång man pluggar.

Nedräkningen har börjat..

När något börjar gå mot sitt slut så brukar jag och säkert många andra ha nedräkning. Den har nu börjat och jag kan säga att det endast är tre veckor kvar innan denna sommaren är förbi och i det stora hela har jag bara jobbat. Idag blev det 10h jobb plus lunch, så 7-17:30 och fick ihop bra med högar även om det kommer lite brister här och där. Fortfarande ingen registrering för min del vilket jag trodde det skulle bli men vi försätter granska på, dag efter dag.
(null)

Det var den helgen det...

Vad har hänt i helgen då mer än att jag jobbade igår så man kan väl säga att denna helg var lika kort som förra veckans var. Jag har sovit ut och det var en skönt men nu är det inga mer helgdagar som ska jobbas. Har faktiskt tagit fram skolböckerna och kollat igenom lite, har nämligen tenta den sjuttonde så att jag fått fram boken är ett stort steg. Nästa steg blir till att försöka hinna plugga lite efter jobbet nu också. Ska göra några försök till det även om det inte är någon favoritsyssla och sen har bytt lakan och allt i sängen. Det var dock ingen Mallis där som satt och hjälpte till när jag skulle lägga på nytt lakan och det fick mig att tänka på henne lite extra mycket för det går inte en dag utan att man tänker på de djur som varit en del av familjen. Saknaden blir inte mindre och jag skulle göra allt för att träffa henne och Meicie igen, att bara få krama om dem.

Hemgång

(null)
Då var man hemma igen efter att ha varit och sett serie hos brorsan och Elin.😎

Jobb sju dagar i sträck...


(null) (null)
(null)
Nu är det helg iallafall vilket känns otroligt skönt men den kommer gå fort. Jobb måndag igen och egentligen förtjänar man väl minst tre dagars ledighet efter att ha jobbat sju dagar i sträck men sådan tur har jag inte. Dagen har gått åt till att bara granskat föruto sista tjugo minutrarna då jag skrev brister. Vi började på 10/7 och drog igenom elfte och tolfte bara idag. Nu efter att ha sprungit fram och tillbaka på rusta har jag kommit hem och glöm inte att jag nu har helg!

Inte helg för min del ännu...

Det har varit en lång vecka och än är den inte över för imorgon är det jobb igen och sista dagen för denna vecka. Lång dag för att vara fredag dessutom, jobb från sju till kvart i fem och det hade varit skönt och säga att det är helg men nej. Nu har jag nyss fått i mig lite mat och redo att kolla lite serie för det förtjänar jag.
(null)


En bra dag på jobbet

Mer än halva arbetsveckan är gjord och nu återstår bara två dagar kvar innan man får helg. Idag har det inte ringt mycket alls utan kan säga att det ringt mindre än en full hand vilket känns underbart. Har suttit och granskat, bristat, gjort kompletteringar och allt som är redo att reggas ger jag bort än så länge, prio att göra de tre sakerna jag nämnde först. Har även haft lite utbildning eller kanske mer uppfräschning gällande några handlingar som har kommit in på två olika vägar.
(null)


Omväxling...

Kom till jobbet halv åtta idag istället, behövde helt enkelt inte åka dit till sju som vi vanligtvis gjort. Gjorde klart kompletteringar och sedan blev det lite granskning innan gårdagens brister delades ut på oss som skriver föreläggande. Sedan tillbaka till granskning och slingan var öppen och det började ringa på direkten. Det kommer bli lite omväxling nu,  mindre samtal per dag vilket innebär att man hinner granska ännu met och vi har en del datumen att beta igenom.
(null)
Lillan får stå för bilden bara för att jag inget annat har.

RSS 2.0