sista dagen av 2012

Efter en god för och varmrätt sitter jag nu och tänker ut några bra nyårslöften, har 3 stycken hittills och hoppas vekligen på att klara dom ska verkligen göra allt som krävs, vet att det kanske kan var tufft men måste ändå göra så mycket jag kan och visa vad jag går för.
 

Ridpass, dressyr

Red Bonny idag, dom har vilat i helgen så nu var det dags igen. Haha, Bonny och jag kommer inte så bra överens, men hon har blivit mycket bättre, hon var ju faktiskt mycket piggare idag, men hon ville inte samarbeta med mig. Så syrran fick hoppa upp och ja, hon gick ju bättre med henne så det var ju bra. Haha Bonny, tror hon kan bli riktigt bra, fast kanske inte för mig. Men jag tror hon är riktigt kul att hoppa, för vi hade lite bommar idag och hon ville verkligen över dom. Dock inte i de tempo jag ville, hon ville springa fort. Hon tog liksom tag i bommarna och när det blir hinder kan det nog bli riktigt kul och det sägs ju att hon sak vara den bättre i hoppningen, så vem vet! Hon kanske bara behöver göra lite olika saker, men imorgon blir det Homer som jag ska rida. :)

Hoppkursen i bilder!

 
1.20 m, världens bästa häst, fattar inte att det kan vara sista gången jag satt på denna häst!♥
 
 
En rolig kurs, på fin häst. Tack Maggan för en toppendag! :D
 
 

Hemma

Kommer lite bilder i mellanåt så det inte ska bli för tråkigt, hihi :P
Då var man hemma efter en efterlängtande hoppkursen på näset, åkte dit vid halv 9 och kom dit till hästarna och första ridpasset började 10 med markarbete och hade ju Topsan, det är en av Maggans egna hästar som jag fick låna av henne på denna hoppkurs, tusen tack!
Jätte snäll häst som var riktigt rolig och rida, lite skillnad från Kupido som jag rider på Timrå jämt och ständigt nu förutom idrottshög där jag haft Bella, men hon har ju åkt så nu får man se vem man får när terminen börjar men det var faktiskt riktigt roligt, hade lite bommar utspridda på linjer och gjorde det till en liten bana. Kom faktiskt inte ihåg riktigt hur vi red men men spela roll.....
Efter markarbeten så var det bara att ta av hästarna och borsta av dom sen var det dax att bygga inför hoppningen, inte så mycket att bygga egentligen utan vi tog fram hinderstöd+skåller och la upp hindrena.
Sen gick vi över till Maggan och åt kycklingpasta, den var riktigt god åh mätt blev man och sen blev det lite snack där också, skulle ha ett hyllningstal till oss själva, måste bara säga att det är något jag inte är bra på, så ni förstår säkert hur det gick, tror nästan jag måste lära mig det?
Över till nästa ridpass/hoppass, började med att hoppa fram på några enkla hinder och gjorde sedan en bana vi hoppade på 12 hinder med 3 volter i sen hoppade vi samma bana igen dock utan volter.
Första rundan gick lite väl snabbt och tappa stigbygeln gjorde jag också och det hjälpte ju inte precis, andra rundan var bättre och nöjd är jag för att vara första gången jag red henne. 
Avslutade hoppkursen med att hoppa lite högre hinder, slog rekordet faktiskt avslutade på 1.20cm och det var dock innan jag flög av. Sen fick jag ju en sak på köpet, avramling på storhäst check!
Lite smått roligt att vi pratade om att hon hade långhals så man kunde ta emot sig om hon stanna,
glömde nog bort det och vad säger man, vi lär oss av våra misstag....
 Vill tacka speciellt Maggan för en otroligt rolig hoppkurs och inte fel med lite feedback heller! :)

godmorgon allihopa!

 
Nyss kommit från duschen, pigg som attan är jag och börjar nu och dra på mig kläder, måste torka håre lite snabbt bara, jag orkar aldrig torka hela, jag bara säger det, haha! Sen blir det att fika något kanske jag gör det nu förresten, men ville bara säga Morsning korsning till alla, jag är super glad idag hoppas det varar länge! :D
 

:))))

Nu är det inte långt kvar. Imorgon åker vi iväg på hoppkurs på näset för Maggan. Två ridpass på en underbar häst, kan inte bli bättre, det kommer bli så roligt. Så hoppas på en lärorik kurs med mycket skoj, och en fantastisk bra häst! Jag hoppa mamma eller pappa ställer upp och knäpper lite kort, eller kanske filmar lite, det skulle väl vara kul och få se! :)
 
 
 
 

Imorgon smäller det!!

Imorgonbitti åker jag och Madicken till näset för en hoppkurs, har längtat så.
Ska ha Topsan "Top Secret" som hon heter och ska bli roligt att få komma dit igen, alltid roligt att vara där och vi börjar med ett pass, markarbete.

Blir att lägga sig tidigt för att orka, ha en bra kväll......

 


Kan man inte!

Jag kan inte sova och det gillar jag inte men vad ska man göra, hade unge bättre för mig så såg gårdagens avsnitt av PH Norge och snart börjar det närma sig finalen och det kan inte vara länge kvar, Aja slutpratat om de!

Något ni önskar på bloggen, frågestund eller något annat så säg till, kommentera din önskan så slår bi säkert till....


Ridpass, dressyr

Idag var det min tur att rida Homer, valacken alltså. Han var pigg idag, och väldigt snäll. Det är dom båda, och jag tror stoet börjar bli bättre nu också, hon kommer säkert bli lika bra som Homer, det är bara att vänta. I helgen får dom vila också rider vi dom på måndag. Det förtjänar verkligen få vila i helgen, särskilt stoet som har haft det lite tuffare och har inte samma ork som valacken. Men, två fina hästar har ridskolan fått! :)
 

Fredagskvällen avslutas med pizza.....

Dagen lite snabbt och kort, vaknade vi 10 av pappa som kom med fika på säng och sen sov jag igen till 12 halv 1 och klädde på mig åkte till stallet för att kolla på lite hoppträning, sen har jag varit på stallet ända fram till nu då jag åker och hämtade pizzorna nu och såg på 2 hoppträningarna sedan red syster den nya homer (nyhästen) och sen kolla jag när Hedlund red Nemo och satt även i caffy med Alva ett bra tag medans Madicken och felle red. Härlig fredag kväll och den ska avsluta på bästa sett!


Ridpass, dressyr

Idag var det min tur att rida Bonny, och bättre har hon blivit men hon har fortfarande inte orken än. Efter galoppen orkade hon nästan inte ens skritta, och hon var mycket mer avslappnad idag och vi var i lilla manegen idag, så det var lite kontsigt. Finns kanske inte lika mycket att titta på, men det var ju positivt, det är  ju bra om hon kan ha alla hovar på jorden. Fast hon gör ju inget, men första gången så kändes det som att hon bara skulle flyga iväg vilken sekund som helst men det gjorde hon inte, så hon gör inget dumt. Gick iaf bättre idag, jag visste lite hur hon fungerar och vågade rida lite mer tror jag. Men jag tycker fortfarande att hon travar väldigt fort. Men hon är snäll, tror hon kan bli fin, dock kanske lite för stor för mig! 

Mellandagsrea+middag☑

Vaknade vid 9 snaret klev upp klädde på mig, såg våra bästa år sedan någon film, vet inte vad men sen drog jag iväg på birsta vid 12 tiden med Fifa och passade på att shoppa lite på mellandagsrean och mina köp blev en topp för 40:- och en mascara för 49:- och sen åkte man hem vid halv 5 och åkte nästan direkt på middag hos farmor och farfar där pappas släkt skulle komma, längesedan vi träffades sist då jag har några kusiner i övik.....

Aja det blev mitt avslut på dagen med en god middag och nu äre sims för fulla muggar.....

 


Bilder

:)


Ridpass, dressyr

Idag bytte jag och Felicia hästar, så det blev min tur att rida den lite mindre hästen Homer. Det fanns lite mer och rida på han då han orkade med lite mer, känslig på ett snällt sätt. Lite lättare för mig tyckte jag då Bonny är så stor och känns stor att rida. Homer var lite mindre och jag har lite lättare då. Dom båda är trevliga, så hoppas dom blir bra ridskolehästar! :)

Foto, katten och hunden


mellandagsrea....

Kommit hem från mellandagsrean utan något köp, bytte lite kläder som jag fick i julklapp och jag och syrran är nog de värsta att gå på birsta, så himla tråkigt och hett som f*n och hur mycket folk som helst, men tänkte dra in dit kanske imorgon med och hoppas på lite mindre folk, ska till stan nån dag också och lämna tillbaka några julklappar eller snarare en tröja jag ska lämna tillbaks, inte rea på något jag vill ha och frågan är då vad vill jag ha?

Årets julklappar.....

Jaop drar väl till med vad jag fick iår på julafton, fick en hel del paket som ni säkert också fick, det är ju tanken som räknas och inte det som är i men kan säga att jag blev rätt nöjd även fast jag inte fick nån häst på fyra ben...
Årets julklappar:
  • Hoppkurs (Näset)
  • Privatlektion (THF)
  • Pengar
  • Kläder (massvis)
  • Smycken
  • Fotoram
  • Madarin (skämt)
  • Småsaker
Det var några julklappar jag fick och ser verkligen fram emot helgen som kommer bli super spännande och förhppningsvis super duper roligt. :D

Igår och morgondagen

Igår var det julafton och vi firade jul hos mormor och morfar med våra kusiner, och där hade vi det trevligt. Fick många julklappar också, fick en massa grejjer! :)
- Privatlektion på ridskolan
-Hoppkurs för Maggan nu på lovet
-Pengar
-Kläder
-Armband
-Prydnadshäst
-typ en fotoram
-pengar 
-och en massa andra saker jag inte kommer på just nu.
 
 
 
 
Imorgon ska vi åka på mellandagsrean och sedan mot kvällen ska jag åka och rida någon av ny-hästarna! :))

DALLAS!!!

Ja, kanske inget vidare roligt blogginlägg men har suttit framför tv och kollat på Dallas som började 10:55 idag och sänds ända till 20:00, tycker det är en bra serie jag så har varit en höjdar dag för min del och kan inget mer än säga att jag är väldigt trött då man legat framför tv:n i 9 timmar i sträck, lite toa paus i reklamen.....

Lite bilder jag tog från dagen, haha!


tänker på dig♥

denna blogg är nystartad, drivs av en stark och underbar tjej som har hästar i sitt hjärta.
Hon går igenom en väldigt tuff period just nu men många finns där och ger henne stöd,
vilket jag tror hon uppskattar mer än ni tror. Det är en väldigt glad tjej i vardagen på alla sätt!
Man har alltid roligt med henne och hon har riktigt bra humor, härlig tjej på alla sätt och vis och
bloggen är nystartad och tycker verkligen ni borde besöka den, http://aliceabrahamssonn.blogg.se/ 
Jag vet att du kommer att klara denna hemska händelse,
du komma alltid vara en bit av ditt hjärta som är trasigt
men ta den tid du behöver och ta vara av det han lärt dig,
förvara minnen och tankar i ditt hjärta, där du vet att det alltid finns var du än är......
 

Sova nu?

Ska väl försöka sova nu också, tänkte att jag skulle berätta lite mer specifikt vad jag fick i julklapp senare idag, kan ju säga så här iallafall att jag känner på mig att detta jullov kommer bli awesome, speciellt den här helgen ;)

Hoppas ni hade en grym julafton, sov gott😘


Lycklig?

JULAFTON ÄR NU ÖVER!!
Hemma nu efter allt julfirande, varit hos mormor och morfar sedan strax innan 3, så vi hann se kalla anka där, tråkigt då det tagit bort en del saker i få delar men det dög ju iallafall. Tycker det är märkligt då det ingen som klagat på det förut men bort från detta ämne
Kusinerna kom så småning om och vi började äta lite julbord och så, det var bara att hugga in, sen tillbringade man dagen framför tv hyfsat mycket och sen blev det dax att öppna alla paket....
Fick ju en häst efter alla dessa år, då vi hoppats lika mycket varje år....
 
Välkommen hem sweetie!
Efter alla julklappar var öppnad så blev det fika time,
fast det tog ju en bra stund tills jag och Madicken hade insett vad vi nyss fått.....

Mormor och morfar fick ju såklart en kalender av släkten som vanligt...
 Vill bara tacka fb sidan som gjorde "Hästar är en frukt som inte finns"  annars har vi aldrig fått denna varelse...

Ute och kör...

Tidningen ska ju köras ut och här sitter man nu och åker åh lämna tidnings buntar allt från granlo, skönsberg och vad mer det kan vara. De jobbiga är iallafall gjort nu, haha sen blir det hem och sova lite eller? Läste ju tidningen som att jag sitter ju inte direkt och kör, närå men tog en kopp choklad och löste tidningen hittade mina lärare, Danne och Sofi på en bild från bröllopet deras!

Aja kommer väl hem om en timma ungefär en gissning och önskar er alla en djup sömn...


God jul♥

MERRY CHRISTMAS EVERYONE!!
God jul alla läsare, jag hoppas ni alla får en underbar julafton med mycket glädje....
Sprid det vidare till vänner och familj.
 

styrke kramar till er!

Idag har en av världens snällaste hästar åkt till Trapalanda, det är en sak som är säker &
jag vill ge Alice och hennes familj så många styrke kramar jag kan.
Saken gör det ju inte bättre då det är dagen innan jul precis,
då det sprids glädje men det hindrar inte mig utan jag kommer att tänka på er.
 
Bruno var en underbar ponny som han kommer att fortsätta vara i Trapalanda...
Finaste Leroy Brown !♥ 
livet är bra orättvist!
Leroy Brown "Bruno" är en c-ponny född 1996 och kom till vår ridskola år 2004 och var faktiskt min favorit ett bra tag, sen såldes han 2007, han var en mycket trevlig och snäll ponny, mångas favorit....
Styrke kramar till speciellt dig Alice, jag tänker på dig!
 

one day..

En dag kvar sen är det julafton, gud vad detta årr har gått fort, nästan för fort så jag inte hänger med, men känner mig stressad då jag inte köpt klart alla julklappar än, så har en del att göra + att vi ska fira farfar som fyller år idag, har alltid tyckt så synd om han. Då han var liten, kan inte var kul att fylla år dan innan jul tror inte han bryr sig lika mycket nu men men. Har aldrig frågat men aaa som sagt har ganska mycket att göra så jag säger tjao på ett tag så bloggar jag senare ikväll.

 

Imorgon

Nu är det bara en dag kvar till julafton, sista advent och allt. Det här året har verkligen gått fort, endast en termin kvar tills studenten och känner på mig att den sista terminen kommer gå jättefort, särskilt när man kommer vara ledig tisdagar och fredagar. Känns ju verkligen som man går i skolan då, har liksom en lektion på måndagar och onsdag, bara torsdagar som kommer bli en hel skoldag. Så är det, och nu på lovet kommer ni få följa våra nya ridskolehästar som jag och min kompis ska rida. Kommer bli kul, tror det kan bli fina hästar! :)
 
 

dagarna går......

Dagarna rullar bara på, sov till halv 1 tror jag sen var det bara att kasta på sig kläder, åkte till stallet sedan hem vid halv 4 ungefär fixa tacos, sen har jag duschat, härligt härligt. Imorgon blir det birsta och lite jul och kalas firande då farfar fyller år imorgon, så blir det att fira jul samtidigt, då vi ska till mormor och morfar på måndag och fira jul, även kusinerna Karlsson ska ju dit då. :)
 
Snodde bilden av madicken, dock jag som knäppte den på insta ;P

Ridpass,

Nu har de nya stjärnskotten tagit sina första steg i ridhuset! Homer och Bonny, två skimlar som tagit sig till lilla Timrå. Jag red iaf Bonny och hon var den lite spändare av dom, men när man väl var uppe i sadeln blev hon tryggare. Hon är ganska tunn och hade ingen ork, men förhoppningsvis blir hon fin! Hon tappade liksom all energi när jag travade, då blev hon seg och orkade inte mer, Homer han orkade mer och är finare i kroppen än Bonny, så han orkade med lite mer. Väldigt snälla men ändå lite försiktiga hästar! :) Nu går vi vänta och se hur de blir i fortsättningen!:)). Snodde bilderna av Matilda och Felicias insta!;)


3 dagar kvar!

Julen närmar sig nu, men än är inte allt klart. Fortfarande julklappar som ska handlas och farfar som ska firas, sedan stallet imorgon och rida. Är verkligen fullt upp nu, men datorn hinner jag med, haha, fast jag har ju varit lite dålig på att blogga den senaste tiden men ska försöka bli lite bättre på det. Bloggen får ju inte bara stå över jul, utan vi ska hålla igång den som alltid. Kanske blir några roliga inlägg sedan om julen. 3 dagar kvar nu, tänk om jag får det jag önskar allra mest? 
 
Önska kan man alltid göra, men allt är inte möjligt att få. Men en dag då ska denna önksan gå i uppfyllelse! :D
 

en dag närmare julafton...

Dagen har gått väldigt trögt idag men ändå rätt skön och har inte gjort något för mig....
Har bara varit hemma och slappat medans mamma och syster var hos mormor, pappa och pontus jobbade tror jag, sen har jag bara legat hemma, sett på "You again" en film med 2 skådespelare från glamour bland annat och även sett irene huss "det lömska nätet" och även nån till som jag ej kommer ihåg namnet på, aja sen såg jag nyss på PH, dagens pogram och har inte så mycket mer att tillägga, ha en bra JUL
Fina Juvelin & DC som jag red på ridlägret i somras....
kärlek till dom!♥

Poängen är?

Det kanske är dax att sova är ju en dag imorgon med, det är väl det som är poängen att sova, att orka med dagen därefter, Aja har spelar Fia med knuff aa då förstår ni kanske hur tråkigt jag har, har en hund bredvid mig som snarkar högt och tydligt och söt är hon också. ;)

Tycker alla borde följa mig på insta, ett bra tips!


Ridpass, hoppning

Sista ridlektionen för i år tror jag. Hoppade iaf Donald idag, och han var fortfarande helt lås i vänstersidan precis som igår. Tur att han får vila nu i en vecka eller två, det behöver han. Vi hoppade en liten bana med lite olika bågar och linjer, gick faktiskt riktigt bra. Han var framme för skänkeln och hade tog tag i hinderna och han hoppar bättre nu också. Han blir duktigare och duktigare. Så rent hoppmässigt var han super, sedan dressyren det får vi ta någon annan gång. Han är iaf bäst och klart sötast! :)))
 
Kommer faktiskt bli lite ridning på lovet också, så ni får hålla utkik efter det. :)

Finally!!

Jullovet är äntligen här och det känns förjävligt bra enligt mig och många andra, fick betygen och är väl rätt nöjd, lite överraskad på en del dock lite sur på andra, förstår inte hur dom tänker ibland....

Men godkänd i alla dock bara 3 "E" så otroligt nöjd över det och hoppas jag inte har något "E" när jag slutar nästa termin det är mitt mål, kan faktiskt höja mig till ett "C" i ett av dom, de sa hon själv till mig idag och det känns otroligt bra!

Kanske blir det birsta med brodern min, men just nu sover han medans jag ser våra bästa år med lite gotta....

 


Säger godnatt...

Säger godnatt med ett litet leende på läpparna, det är ju trots allt sista skoldagen innan jullovet riktigt chill dag blir det också, se på film tillsammans med en annan mentors grupp i typ 2 timmar, härligt härligt och Pia och Christina ska baka, toppen! (Mentorer)
Själv tar man ju ändå med godis det är ju en självklarhet såklart och sen bör det förmodligen birsta imorgon igen fast med brodern, hoppas man hittar något nice.

Funderar på att köpa denna kavaj men är inte riktigt säker, iallafall så ska jag nog sova nu efter att återigen sätt alla tre "morden i Sandhamn" sista var ju idag men så alla en gång till....

 


Ridpass, dressyr

 
Red lille Donald idag och det gick inte så bra. Redan då jag tog tygeln kände jag att det inte skulle bli så bra. Han gick emot handen redan från början, gick inte fram till skänkeln eller något. Lite synd, då han kan vara så underbar att rida. Försökte så gott jag kunde, ibland gick det någorlunda och ibland gick det inte alls. Skritten och traven var värst, galoppen gick skapligt. Vi skulle sedan jobba med öppna, men det gick ju inte alls, han var helt låst i vänstervarvet och så fort jag bara försökte ställa så gick han emot tygeln. Fick sedan sitta och jobba igenom vänstersidan och det blev bättre, så när vi travade av var han fin. Så det blev ju bättre, men men. Imorgon är det hoppning och det är det vi tycker är kul. Då får man busa och allt behöver inte vara så perfekt och Donald gillar att busa så det blir nog bra.! :))

Julhandlat✔

Då var det nästan klart, alla julklappar är nästan köpta och inslagna, snart är allt klappat och klart, hoppas att jag håller mig frisk till julafton. Har varit på allt från hööks till birsta city, inte riktigt min hobby att gå där, faktiskt något jag hellre skippar men dock så måste man ju köpa julklappar till dom man måste eller rättare sagt vill och förtjänar det! Aja men nu är denna shopping runda klar och köpte även lite smycken till mig och en bh, så måste det ju vara.....

Blev så att jag struntade i mobilen när jag var där och nu är det ju ganska mycket som hänt, 104.....

 


ingen idé...

Det var inte ens någon idé att gå på skolan idag egentligen, gick 3 timmar och först var det matte då vi gjorde problem lösningar och på engelskan var det film, ingen bra så jag, sofie, matte, gibbe och abbe spelade yatzy ooch slutade på en 3:dje plats, röta hade Matte bara, fick yatzy 2 ggr på raken och sen hade man idrott då vi körde volleyboll, hade inte ens en hel boll utan än som var trasig, gick inte ens och spela med så det var ingen idé, halva klassen sket i idrotten då..... På slute spelade vi handboll och det gick väl mycket bättre dock var det en usel idrottslektion, en av dom sämsta jag haft.......
slutade vi 11 och har ätit julbord och sovit här hemma däför det sena inlägget, sen såg jag nyss på dagens PH!

Paradise Hotel, Norge!

sitter och ser PH nu efter en lång och jobbig dag, hoppas bara man inte blir sjuk på lovet för det är ju då det smäller! Aja 3 lektioner kvar innan det är lov, jävligt skönt matte, engelska och idrott....

Ridpass, markarbete

 
Hade turen idag och fick ett ridpass på lillen idag igen. Fast nu var det markarbete, han var pigg, väldigt pigg idag. Han blev fin emellanåt men spring i benen hade han. Men han var duktig ändå, vi värmde upp med tempoväxlingar, övergångar och volter vilket gick både bra och mindre bra. Men han skötte sig, ibland ville han bara springa men när han slappnar av och tar det lugnt är han så fin. Aja, i galoppen blev det inte så bra. Han ville inte gå förbi ena kortsidan och han kan ju inte galoppera lika lugnt som de andra så det blev lite svårt, galopperade sedan på volten och det blev mycket bättre. Sedan travade vi över bommar på medellinjen, gick bra. Sedan blev det hinder och det gick också bra. Han är duktig på att hoppa och han tycker det är kul, så det gick bra. En fin ponny! :))

Dec. 18, 2012


Lite sent inlägg

Tog hem tredjeplatsen på DM och är faktiskt nöjd, vi spelade bra ich det ända vi förlora mot va vinnarna och de spelade ju bandy så dom var riktigt svår att möta, vår semi final slutade 3-1 mot dem och då gick vi vidare och fick spela om bronset där vann vi över mimer med 8-0 och kändes jävligt bra att vinna sista matchen. Vibacke vann hela DM med 6-0 mot matfors....


Innebandy DM

Vaknade sent imorse och åkte mot Haga skolan för att spela bandy DM och det visade att nivrena hade dragit sig ur så att vår första match blev inställd och andra matchen vann vi med 4-1 mot Haga, tredje matchen mot Höglunda vann vi också, 5-0 och sen vart det bussen till donken och äta sen tillbaka hit och kolla matcher sen var det dax för kvarts final. Vann den med 4-2 mot Bergsåker och nu ska vi spela semi final strax mot vibacke....


Ridpass, dressyr

Hade turen på min sida idag, red lille Andy istället för min moster då hon inte kunde rida idag . Och han var så bra, så fin idag. Han har verkligen blivit bättre, han är fortfarande ung men vilken ponny. Han var superfin i både skritten och traven, galoppen orkar han inte jobba på tygeln, men snart så. Han började sänka ner nacken och han börjar få mycket bättre balans i galoppen. Han är så fin den ponnyn, han kommer verkligen bli en toppen ponny till ridskolan, det känner jag på mig. 

sista ridpasset....

Avslutade denna termin med ett ridpass på topp, super nöjd över både mig och hästen, väldens bästa. Går inte att beskriva hur mycket han betyder, åh så glad jag blir och extra härligt att sluta så bra, innan jul och allt. Mycket bättre avslut en förr året kan man lugnt säga, förra året blir det mycket tårar men detta år är det glädje tårar kan jag säga så stor skillnad på ett helt år, blir så lycklig när jag vet vart jag hör hemma, hästarna är mitt allt!

Helgen

Har haft fullt upp i helgen då vi hade Luciashow på stallet. Så jag har inte haft orken att blogga, men syrran har bloggat och uppdaterat vad vi gjort, typ. Aja, iaf så har jag ridit Linnie då vi har tränat på vårat nummer. Det var en kadrilj och nästan alla hästar och ponnysar från ridskolan var med i kadriljen. Så det var kul, sedan hade vi också luciatåget som vanligt, och det gick bra. Showen flöt på bra, tror många tyckte den var rolig. 
Bild från kadriljen, den andra från vänster är jag och Linnie! :)

stallet.....

Kanske är jag självisk men då är jag det, tänkte rida för moster min idag då hon ska köpa julklappar, självklart tar man chansen och rider när man kan det är väl inte svårt att förstå, sen rider jag i min vanliga grupp kl 20 också, sista gången innan jul och kan ni tänka er att det är 1 vecka kvar sen är det julafton,
jag kan inte fatta det!
Vad tiden går fort, betygen får vi på torsdag.....
 
(vi är med i sundsvallstidning)
 http://st.nu/medelpad/timra/1.5403729-julkul-med-sagofigurer 

Whey....

Det var en väldigt slapp dag åh riktig skön också, började med innebandy på gympan då vi tränade till dm sen hade vi so, som man slapp eller egentligen skit i, haha! Sen var det tyska så nästan alla skolkade och då blev man ju osäker men gick och fick närvaro iallafall och var där i typ 10 min sen fick vi sluta, wiho!!!!


Skallar kudden...

Var och kollade på nör laget mitt spelade final mot alnö, matchen slutade inge vidare bra 3-0 till alnö och en andra plats till laget, (jag var dock inte med då jag varit på luciashowen) och även dam u kom också på en andra plats efter att förlorat med 1-0 mot härnösand, sen var det hem se filip och fredrik o
ch snart så blir det godnatt, fyra dagar kvar av skolan, en dag går bort för dm så det blir 3!!!!
Bild från dagens lucia show, strax innan vi ska gå in....

Lucia showen ✔

Hemma från lucia showen nu, har varit på stallet sedan halv 1 ungefär och körde igen kadriljen lite snabbt innan vi skulle öva med kören, så träningen till kadriljen gick super, Kupido var avslappnad och allt och sedan var det bara att byta om till lite röda kläder, skulle ju vara tomte på lucia tåget som var andra numret och sjöng med några få barn+ nå få från u-sek och kören, en kör vi hade fixat dit.

Övade och sen lockade jag håret lite snabbt och tiden bara flög iväg och klockan närmade sig 15 och showen började med ett pegasus nummer och sen lucia tåget.

Sen efter lucia tåget så hade man en lucka att få ta det lugnt kolla på showen hjälpa till ifall det behövdes, blev intervjuad och sen var det snabbt att försöka fixa något käk man kunde få i sig sedan sminka till sig från att vara tomte till en hårdrockare, ja ni hörde precis rätt, hårdrockare var temat på kadriljen som var avslutningsnumret, fixade hästarna så dom såg lite "snygga" ut och sen var det att ge järnet, kadriljen gick väl bra, första gången för Kupido så är helt nöjd även fast han var spänd och lite halvrädd men tyckte ändå han skötte sig bra!


Dåligt...

Vart dåligt uppdaterat med bilder på ett tag för min del och det är pga att min dator inte haft plats för mer men nu är det fixat, lite utrymme så bilder kommer nu att rulla in lite nyare.
 
Tänkte slänga in en bild på Rick som jag hade på idh igår när vi red sista gången med skolan denna termin. :)
 
och sen red jag ju Kupido idag :D

lite smått...

Varit och tränat till lucia showen imorgon, alla är varmt välkomna och det börjar klockan 3, be there!
Kupido var väl lite små irreterad och det blev lite små ändringar än vad planerat men träningen blev bra till slut, kommer gå kanon hoppas jag, så nu taggar jag till lucia tåget som är först och kadriljen som är sist. :)
 

hemma från firandet...

Grattis Viktor på din 13 års-dag, du börjar ju bli stor trots allt. iallafal så tillbringade kvällen ute på alnön och träffade faktiskt på 11 rådjur innan vi åkte, en jädra massa spring framför bilen, har aldrig sett så många på samma ställe, aja lucia träning imorgon! :)
Bilderna blev dålig så får se om jag lägger in sedan

Less!

Så var det bara en vecka kvar eller fyra dagar rättare sagt och det känns riktigt bra, börja dagen med en slapp svenska lektion, satt vid datorn sen plugga lite smått so på lektionen efter och sedan jobbade vi som vanligt på matten fast har börjat med kvoten ur osv. Sen var det ungen lunch för mig utan möte med Sara och det tig över en timma, hja så missade början av biologin men det var lugnt då vi ändå var klar med allt där, rätt nöjd med betyget också som jag fil reda på matte lektionen men iallafall så körde vi land och stad på biologin och Danne var i närvarande men Aja mitt lag vann iallafall, ska vara ärlig så gjorde jag det mesta!
Men alla vi var ruskigt bra, ägde ut de andra lagen....

Sen var det idh och var faktiskt en kille där idag dock vågade han aldrig rida men han var rätt modig som bara åkte dit av ngn konstig anledning, iallafall fick vi rida fritt och jag red Rick och han var faktiskt fin idag, tredje gången jag rider han och han är en trevlig häst tycker jag, hade lite julmusik medans vi red också.

På väg till kusin vitamin då han ska firas, så blev nästan inget att se på dagens hoppträning och när jag kommer hem
Så åker vi aldrig blir så jävla less, hade ju fan hunnit se ena!!!!!!!


Ridpass, hoppning

 
Hade Rick idag, vi fick välja någon vi tycker är svår och jag valde jag han. Jag kan inte med hans galopp, fast det var mycket bättre idag än vad det brukar. Sedan så är han ju kanon att hoppa, på hans vis. Vill man kunna ta tillbaka och så, då blir allt mycket svårare. Vi red fram självständigt och han kändes fin, rolig att rida dressyr på. Han var svår i vänstervarvet och ville inte ställa igenom riktigt men det blev bättre och bättre. Sedan travade vi över två bommar lade en volt och sedan två bommar igen, så småningom blev bommarna till små kryss. Vi hoppade inte så högt då vi jobbade med kontroll och vi hade med en häst som inte är så duktig. Det gick iaf sådär, jag har jättesvårt att bedömma avståndet på just Rick. När jag hoppar Kupdio brukar allt bara flyta på, men med Rick så blir det bara fel. När jag tänker att han tar ett galoppsprång till då hoppar han och tvärtom typ. Men det blev bättre och bättre, förhoppningsvis har vi samma hästar nästa vecka då vi ska hoppa lite mer hinder och då hoppas jag att det blir bättre. Han är ju kul, och jag gillar att pyssla om han, han är liksom så bussig och snäll, men när det kommer till att rida då blir det annat! :))

Lucia....

 
Vaknade halv 5 idag och började fixa håret med lockar, skulle vara på skolan kvart över 7 så hade lite stressigt om jag säger så, men lockade lite snabbt och drog på mig kläder, åkte till skolan och börja ta på mig luciaklänningen och glitter och allt som skulle på, skulle ju vara med på lucian på skolan. Jag var ju såklart tärna och gick med ida in, första showen gick väl hyfsat, dock var det några som sjung fel, några som ej kunde texten det skulle säga och jag som inte kunde låtarna, haha ingen var nog fläckfri för vi hade ju en till show att göra, så vi lussade 2 gånger för olika personer och andra gången gick det bättre för mig då jag hade sjöngt låtarna en gång men då var det ännu fler som för sa sig på texterna/dikterna det skulle säga och några små fel i sången men som sagt nu är det över och skönt är ju det. (gick helt okej ändå)
Erkänner att jag var väldigt rädd att någon skulle elda upp mitt hår, men ingen olycka hände som tur var, haha! 
 
Efter vi hade lussat vare bara att skynda sig byta om jóch fixa sig till en pirat, då vi hade lucia cup efter precis, tog en jäkla tid med smink och allt hår men tillslut så gick det och måste erkänna att vi var lätt bästa utklädnad och det bevisades ju också då vi vann utklädningen dock förlorade vi i finalen men det gick bra ändå...
 Länk till dagbladet, http://dagbladet.se/nyheter/timra/1.5393330-fartfylld-lucia-pa-mariedalsskolan 
 
(snodde de två första bilderna av Moa & Moa)

Andra plats!

Bittert som fan, förlorade i finalen mot sotarna med 2-1, tur mål var det verkligen åh herregud vad sur man är, men det var en jämn match och vårat lag spelade riktigt bra alla matcher, vann även utklädningen så lite nöjd är man väl men det är ju cupen man helst vill vinna.

Men nu taggar jag till DM i bandy som är på tisdag dock är det en liten förändring på lag, bl.a. 3 stycken från sotarna och 4 från det lag jag spelade med idag, BK Pirate!


Ridpass, teori

Hade teori idag och vi löshoppade två hästar. Först en privathäst, sedan våran nya ridskolehäst Elvis. Ingen av dom är så jättevan att löshoppa, så det blev inte så höga hinder. Imorgon blir det iaf hoppning, då ska jag ha Rick! :))

onsdag 12/12

Skolan idag gick väldigt fort, började dagen med matte då jag skrev rent mitt engelskt skriftliga prov och sen hade jag engelska och fortsatt att skriva där, såg även lite på film. Sen var det idrott, innebandy och det gick fruktansvärt bra idag, jämna lag och allt, dock fick jag spela med båda lagen, men jag kötta på för varje lag, vann ju trotsallt hur det än blev.... Sen hade jag lunch och sen städade vi på HK, städade överallt med korta ord.
 
Sen var det hem och redigera labbrapporten inom fysik och den avslutades på 505 ord, och rätt nöjd faktiskt då jag inte är den bästa på just det ämnet, sen drog man på affärn för att köpa lucia linne till morgondagens lucia. Sen åkte man till stallet för att ha lucia träning till lucia showen på stallet som är i helgen sen kollade man när madicken hade teori, löshoppning och det var Allan och Elvis tur att göra det idag. :)

Kvällen börjar.....

Kvällen börjar dra ihop sig, har pluggat och skrivit ett engelskt prov som ska in imorrn eller rättare sagt ett skriftlig uppgift som är ett prov, är dock inte riktigt klar än men nu ska den skrivas klart.
 
Var på träning tidigare idag och duschade i några timmar, haha så skönt så skönt.

💙

💙


nästan allt.....

Nu är nästan alla prov i skolan klara, gjorde mina sista frågor på biologin idag så fick sluta 10 i 4 istället för 10 i 3 men nu är det över, har ju inte biologi efter jul, då är det teknik och kemi som gäller, hoppas bara på att betygen är bra, var väl lite missnöjd sist men har gjort allt jag kunnat och hoppas det visas också. :)
 
Nu ska jag göra klar ett engelskt prov som ska vara inlämnad imorgon sen blir det träning så får blir lite snabba ryck nu, Tjao!

Turen på min sida...

Lottade målvakt till luciacupen som är på torsdag och en slapp stå i laget och turen var på min sida och ni förstår vad det innebär, jag slapp, det stod aldrig mitt namn på lappen......

Albin är han nå bra eller!

Nu är det tyska efter haft 2 prov på raken blir det nu ett avsnitt av Extra som vi såg i 7:an...


Avlsutade kvällen med In time

Lägger mig nu och säger godnatt till allihopa, blev en pluggdag för mig då jag har mitt biologi prov imorgon, sen avslutade jag kvällen med att kolla på en film, In time rätt bra film.....
Bjuder på 2 bilder av de skådespelare jag kände igen ;)
Justin Timberlake - Will Salas Amanda Seyfried - Sylvia Weis
Alex Pettyfer - Fortis (även med i Magic Mike)
 
Alla skådespelare:
Justin Timberlake - Will Salas
Amanda Seyfried - Sylvia Weis
Cillian Murphy - Timekeeper Leon
Olivia Wilde - Rachael Salas
Matt Bomer - Henry Hamilton
Elena Satine - Jasmine
Alex Pettyfer - Fortis
Johnny Galecki - Borel
Vincent Kartheiser - Philippe Weis
Rachel Roberts - Carrera
Ethan Peck - Constantin
Yaya DaCosta - Greta
Bella Heathcote - Michele Weis
Toby Hemingway - Minuteman Kors
Jessica Parker Kennedy - Edouarda
Collins Pennie - Minuteman Jaeger
Christoph Sanders - Nixon
 
 

kl 14

fick sluta 40 minuter tidigare idag om vi ville, vem säger inte nej till det. lärarna skulle börja med betygen och det låter ju vi dom göra med ett leende på läpparna. Aja rätt vanlig dag, föruton att gympa lektionen gick sämst och fick ett oväntat prov på tyskan, förnamnet var inte lätt, var inget vi kunde träna på utan det var bara att köra på, både hör och läs prov. Är även nästan klar med mina vantar på slöjden! :D
Tagga lucia cup på torsdag, ordet är köttaaaaaa......
 
Hoppas på det bästa men men, nu blir det att kolla på julkalendern, fast den är sämst,
haha den är inte värd att se....

Julpyntning i stallet

Jul pyntade i stallet idag, orkade vekligen ingenting men pyntade hos Alfons och Kupido, fast dock inte helt själv, haha. Känner mig riktigt lat men äsch nu har han fått lite jul stämning och hoppas det är kvar ett tag.
 
 
Kommer nästan inte in några bilder nu  här på bloggen som ni säkert lagt märke till och kan bara säga att jag inte har något utrymme på datorn utan ska köpa något slags disk elr minne där jag kan ha bilder.
Sen funkar inte appen på mobilen heller, lite le på den j*vla appen!

Sovmorgon jag älskar.....

Sov verkligen ut idag till halv 10, efter att varit hyfsat trött. Skulle ha åkt in till stan idag med Fifa, men blir inget då jag inte orkat åkt utan dra mig nu efter maten till stallet för lite pyntning åt Kalle kupp, sen får man ju se vad som händer ikväll....
Blir ingen lucia cup för min del iår, alltså fotbollscup. Utan jag valde istället
att vara med på lucia showen på stallet och som jag hoppas blir grym. :)

Gävle!!

Hemma efter en långdag, sov till ungefär 9-10 idag och klädde på mig och åkte sedan till min kusin och sen gav vi oss iväg vi halv 12 mot Gävle, då vi skulle åka och kolla på brynäs-timrå utematchen som hade 100 års jubelium, vi åkte tidigt då vi skulle in på ett företag i söderhamn, som min kusins pappa jobbar på, sen körde vi vidare och åt på valbo, buffee som vanligt och gott är det också, åt lite av varje. 
Sen åkte vid till matchen och klockan var halv 6 när vi kom dit och sedan har vi stått där i 18 minus enda tills matchen var slut ungefär 20 över 9 elr nått. Har nog aldrig frysit så mycket om tårna,
alltså det går inte att beskriva med ord hur ont det gjorde att gå efter matchen men blev sedan snabbt varm i bilen då det var hemfärd hemmåt, är nu hemma och det känns riktigt skönt, sova ska jag göra lääänge.
 Det var 15 009 åskådare och matchen blev ju inte riktigt som jag ville, 3-0 till brynäs och kan inte säga att det var orättvis resultat heller för det spelade inte särskilt bra, dock hade det ett par antal bra lägen men inte fick dom in den, fan eller!

Dejtar kudden snart......

Tänker snart gå och dejta kudden, kommer bli en lång dag imorgon med kusin och hans pappa, bror min och min pappa, tänkte ta och gå på hockeyn, jaa har man tur så har man. Men iallafall så får ni jätte gärna vara social med mig då det blir ett antal timmar i bilen. :)
 

chipsens dag :)

Vaknade 7 fast orka inte kliva upp, somnade om vaknade 20 i 8 och kasta på mig kläder och åkte till skolan, svenskan var tråkig läste bara om Medea, orkar inte berätta vad det är och sen hade vi so, gjorde ingenting där bara läste, sen matte lektionen så snackade vi tjejer mest, haha och sen var det lunch och dax för mitt sista biologi prov, gick bra hann skreva hela 4 svar, bara 7 frågor kvar och dom görs på tisdag, kanon!!
 
Sen var det idrottshög, skulle ha Bella K och gjorde iordning hon och hittade väldigt mycket sår på benen, hon går ju ofta omkull i hagen men idag var det mer så sa till Ida och hon sa att hon hade det sen igår, och det var ingen fara men hoppade upp och börja skritta, något kändes fel, fågade ida att hon skulle kolla, men såg inget i skritten, travade och kändes där med kan jag säga och hon ville verkligen inte gå fram för skänkeln, stackarn, så bytte häst till Rick som var något piggare, Har bara ridit honom en gång förut, markarbete var det då så riktigt roligt att få testa han i dressyren, gick väl bra. Nöjd med passet men lite ledsen för att jag har i tanken att Bella åker snart och det var kanske sista gången jag satt på hennes rygg, fick även beröm för att hon har utvecklas så mycket på sån kort tid, alltid roligt att höra. :)
Fick bli lite bilder på Bella K som är tagen från förra fredagen :/

Herregud var rubriken....

Pluggningen tar verkligen kol på mig åh jag menart. har inte ens gjort hälften av frågorna och har provet imorgon, känns ju super bra, tur det är jullov snart. varför väntar man på sista dagen med allt pluggande, blir ju inte av ändå, hatar verkligen sådana situationer och blir alltid detsamma!
Säger godnatt till alla er medans jag sitter och pluggar!

Ridpass, dressyr

 
Idag fick jag prova på ridksolans nya storhäst Elvis. En 6-årig valack, iaf så var han väldigt snäll, lite spänd när jag hoppade upp, men efter man ridit runt ett tag slappnade han av. Han var iaf snäll att rida, han rör sig rätt mycket och jag tyckte att han kändes väldigt stor att rida. Jättefin i munnen, så man fick bra kontakt, och väldigt kompiskär. Han ville hela tiden springa efter dom andra. Iaf så gick det ganska bra, han var bra i skritten och traven, galoppen orrkar han inte riktigt med ännu, men med styrka kommer det säkert bli bra. Kanske ingen häst man vill satsa och tävla med, men helt okej. Faktiskt roligare än de flesta andra som vi har! :)

Angående pluggning?

Pluggning är verkligen inte min starka sida, har biologi prov imorrn, förmodligen sista på Mariedal fast istället för att plugga finns det så mycket andra saker som är roligare, t.ex. kolla hastnet, fb och tv, allt blir intressantare än att plugga och det är ju klart men borde ju iallafall plugga en stund så lång tid tar det ju inte?

Besökte Timrå gymnasiet......

Idag blev det ingen sovmorgon då vi skulle till Timrå gymnasium för att få kolla på 2 linjer lite mer, åkte dit 10 över 8. Fick lite info om hur dagen skulle se ut där och sedan ropades alla som skulle kolla på samhälle i grupp 1, det var jag så vi fick följa med till lokalen där det håller till mest gick först och kolla en snabbis hur teknik hade det, men inget information dock. Iallafall fick en liten inblick i vad man pluggar i samhälle men vet dock inte om det är just den linjen jag väljer.
Sen gick vi tillbaka och hade en liten rast och sedan kollade jag på linjen som min syster går i, naturvetenskap som den heter och tyckte inte jag fick lila mycket information om den men har ju syrran att fråga om jag behöver sen fick man lunch där, fiskpinnat och potatis inget jag älskar men sen var det bara att vänta i en evighet till bussen kom och åka till skolan, skulle egentligen ha lucia träning men struntade i den och pluggade till provet som jag skulle ha i fysiken, muntlig debatt...

Men först så hade jag bild och där gjorde jag julkort vilket jag bara ritade något, hihi sen var det dax sista provet sista lektionen inom fysik, skönt hoppas nu bara att man är godkänd i ämnet sen efter provet så var det möte med Sara. Pratade om gymnasievalet, Sara är min SYO och jag har ju fått lite läxor i huvudet som ska göras fast har ju mitt sista biologi prov imorrn också....

Dax att plugga, herrå! :)


Ridpass, hoppning

Hoppade lille Donald idag. Det gick både bra och dåligt, han var väldigt seg i början men ju mer av lektion som gick desto piggare blev han. Vi värmde upp lite självständigt, sedan travade vi över bommar och sedan hoppade vi ett hinder som framhoppningen. Vi hoppade sedan en linje på långsidan med fyra galoppsprång ( jag gick på fem då jag red ponny). Det gick ganska bra, blev bättre andra och sista gången. Mer hann vi inte med, vilket var synd. Var verkligen taggad att få hoppa också tog allt sån tid, aja, nästa vecka är det teori och imorgon då ska jag rida en häst som jag inte tänker avslöja än!
 
Bilder kommer! :D

varför??

 Enda dagen man har sovmorgon också ska man till timrå gymnasiet och kolla 2 linjer, bussen går 8:10 och lär väl ska vara där vid 8, sen har man ju prov och sen möte med Sara, äntligen är det min tur att få ha ett möte och dt behövs verkligen för min del säger jag bara.....
Provet jag ska ha imorrn blir lite vimsigt för min del då vi inte haft en ända lektion om det och fick ett papper man skulle läsa och första jag söker på google om detta Vattenkraft som jag nu har, så hittar jag samma text som jag fått på papper, onödigt för min del.....

Mot veterinären å vidare...

På väg mot veterinären med Lill vovven och hoppas hon är bättre i örona och sen åker vi vidare upp till stallet för usek möte och sen plugga lite fysik där när jag väntar på att Madicken ska ha hopplektion, fotograf var jag ju ikväll.
Iallafall så skolan gick väl bra lite utbrott i klassen bara....
Först matte där vi håller på med ekvationer och sen engelskan där vi började se en film pga att vi haft så mycket prov och det gått jätte bra, hihi älskar Christina! Idrott efteråt och elevensval och det innebär att vi själv fick bestämma, såklart blev det bandy, som att lucia cupen är ju snart, nästa torsdag med andra ord, sedan var det lunch och därefter HK, det var där alla utbrott kom, lite arg och skrikande fick man ju höra, inget jag föredrar precis då man får se läraren alldeles röd i ansiktet, men arbetade med Sofie och det gick great! :)
Idh gick väl rätt bra det med hade vikarie och sen åkte man hem såg paradise istället för att plugga men ska ta insiativet och göra det på stallet.....


Ojj,

Hade visst glömt att jag skulle lägga upp lite bilder från onsdagens ridpass, men här kommer de! :)

första träningen på väldigt länge....

Skola som vanligt och hade prov på tyskan idag som gick hyfsat, sista skriv uppgiften var väl inte det bästa för mig då jag får hjärnsläpp, men bortsett från det så kändes det bra, hade även engelska där jag fortsatte med ett prov återigen, har hållt på med detta prov alldels för länge men har faktiskt kommit upp någon nivå inom betg så det är ju bra men som sagt det är skit svårt enligt mig. Hade även matte och jobba med ekvationer och sen satt jag vid datorn med Svemps. Sen har jag haft svenska då vi håller på med någon gruppuppgift och sen har man spelat lite fotboll/bandy i gympasalen medans man haft rast. Sedan har jag väl inte gjort så mycket mer, har min första fotbollsträning sen uppehållet nu och får se om jag fortsätter, måste ju bestämma mig om jag ska vara med på fotbollscupen eller lucia showen på stallet, får ju se det imorrn kanske. :/
Bjuder på en gammal bild på mig och sjuklingen, krya på dig!

sweet dreams!

Efter en lång dag så säger jag godnatt men tänkte berätta lite kort om dagen......
Skolan hade idrott, innebandy skit kulsåklart, förlorade men ändå kul, sen so då det inte blev så mycket utan mest chill och kollade paradise hotel sen tyska då vi körde någor slags spel sedan bingo. lunch och sedan blev det öppehållsrummet och kolla paradise igen då klockan var 12:05 och sen var det slöjd, gjorde klart min ena vante och började även på den andra. riktigt nöjd med den första faktiskt och sen blev det hem åt korv och mos sedan åkte jag en snabbis till kusinen min och fortsatte sedan till stallet, satt i caffy och prata från 16-19:30 med några föräldrar och pratade om allt möjligt nästan, fast såklart inom hästar. :P
Red Kupido och han var väl helt okej, red han i mycket låg form idag då vi skulle jobba med det och är väl nöjdas med galoppen och sen stundvis var han jätte bra i traven, skritten går ju oftas, men bara man ändrar någonting i sin ridning så måste man nästan börja om på noll, lite drygt men det tar sig......
 

alla åkt hem.....

Släkten har varit här och firat mamma som fyller år idag och kan inte säga mer än att det är skönt nu när alla åkt hem, har plugg jag måste göra och sen äre det väl vem kan slå Filip och Fredrik som jag tänkte titta på, iallafall hoppas jag att mamma blev nöjd med min present som legat ett bra tag, då det var ett tag sen jag köpte den.
Tårtan var ju god, jag som gjorde dom och blev rätt nöjd, iallafall nu ska jag plugga....

Bästa mamma!

Grattis världens bästa mamma som fyller 48 år idag, jag hoppas verkligen du får en toppen dag för det är du värd!
Hipp hipp hurra! :D

Saturday

Ja det var stalljour idag, vaknade vid halv 6 fast klev upp vi 6 och insåg då att det var hyfsat mycket snö ute och det var bara att göra sig klar och ut och skotta, det var ju minst en halv meters snö och pappa gick ut och skotta så vi skulle kunna fara och vi hjälpte till så fort vi var klara, kom inte iväg för en klockan halv 8 tro jag eller kanske var på stallet då och då var det bara att börja.
 
Så här såg dagen ut, en riktigt lång och jobbig dag... 
Täckade alla hästar i ridskolestallet och sedan pivatstallet sedan var det dax att gå ut, det var inte plogat någonstans så det var bara tur att vi kom till stallet ens men kan ju säga att det behövdes, vi var 4 st från U-sek och det är riktigt dåligt. Visst fick vi reda på det sent men Jag och Madicken skulle inte ens varit med då vi hade andra planer som att mamma fyller år imorgon, men vi gick ut med hästarna och de var jätte snälla men jobbigt blev det då  vi fick göra egna vägar av en halv meters snö, blev riktigt jobbigt men som sagt vi var 4 stycken så det tog sin tid att få ut alla hästar. Efter vi hade tagit ut både ridskole och privat hästarna så åt vi frukost och klockan var mot 10 halv 11 snaret och sen var det ner och mocka och då blev vi av med en, så det bara va jag, syrran och Julia och det tog också en väldans tid då vi har så många hästar att mocka åt. Emelie kom då vi hade 2 boxar kvar och förstärkte oss innan vi skulle ge lunch, men vi hade ett problem......
Hur skulle vi köra fyrhjulingen då det icke var plogat?
Försökte få tag i Alf och tillslut gick det, så bra precis när vi var klara med att mocka, fyllt på spån och sopat stallet så börja han ploga och för att dryga ut tiden så hann skulle hinna ploga lite innan höet skulle ut så fodrade vi kraft tills hästarna skulle komma in sedan så åkte vi ut med fyrhjulingen medans Alf börjat fått bort lite snö men vi fastade lite här och där så skjuta på fick man ju göra x antal gånger och less blev man men vad skulle man göra, efter vi fått ut allt hö i alla hagarna så var det dax att höa i privat stallet. Sen mockade jag även till en privathäst och fixa mat och sånt, sen blev det lunch billys pan pizza och vi var fortfarande 4 stycken och hoppades på att Felicia skulle komma snart, när hon kom så tog vi in alla hästar och var då 5 stycken från u-sek och sen täckade vi av dom.......
 
 
Vill verkligen berömma er och tacka, för nu vet vi vilka som ställer upp.
Det som är mindre bra är väl att den som tog på sig detta inte ens kom och
de flesta hade dåliga ursäkter för att inte hjälpa till som t.ex. Jag orkar inte..... 
 
Grymt jobbat alla idag Julia, Felicia, Emlelie och syrran min,
vi är verkligen bäst som fixade denna dag även fast den var ett kaos.

RSS 2.0