Dagen innan fredag

Blev en promenad med Mitzie som en start för dagen och när hon lagt sig och sov så blev det plugg, fixade de sista inför seminariumet. Lite punkter på opponeringen och sen en sammanfattande presentation av ens egna arbete, snabbt och enkelt. Seminarium som höll på till fyra och jag överlevde, lika hemskt varje gång också blir det en repris nästa vecka. Eftermiddagen spenderades mest i soffan men det tycks jag förtjäna. Fick nyss reda på att jag fått en  praktikplats tilldelad i april och det är ju typ snart. Det är väldigt mycket nu i skolan så jag måste växla upp från och med imorgon men först väntas jobb.
(null)


20 mars

Det var ett par dagar sedan sist. Mitzie är drygt sex månader nu och tiden går otroligt fort. Skolarbetet har legat på axlarna hela veckan och fick ett ämne och förstod inte riktigt hur vi skulle få ihop det men ska försöka bli klar helt med detta PM/case helst innan helgen är slut så man kan plugga till tenta som vi har till veckan. Deadline var idag vid tre och tycker det fortfarande är konstigt att man får reda på saker så sent. Man ska läsa andras arbeten och då vill man ju också ha tid att göra det, är inte det självklart. På eftermiddagen var det stall och nu har de två nya hästarna flyttat in i stallet och nu till helgen är tanken att vi ska börja rida dem. Dagens ridpass blev lite enklare hoppning och jag hade svårt med att hitta ett bra tempo.
(null)
(null)


Grattis!

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)      (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Mitzie blir ett halvt år idag!

Namnsdag

(null)
Idag var det jobb hela dagen och sen blev det mat på dragonhouse👍

Snöoväder!

Nu får det räcka med snö, idag har det bara varit jobb först och främst. Påväg hem från jobbet så snöade det, bilen hade ett lager. Det blev en sväng till mormor innan stallet och snön fortsatte att falla, höll inte på ta oss ifrån stallet då det inte var skottat men vi lyckades med lite puttning. Ridpasset gick sämre och sämre, hade inte direkt någon vidare känsla på bommarna idag. Tyckte han kändes bra till en början men väldigt seg, inte direkt någon framåtbjudning. Sen blev allt bara kaos tycker jag och tänker att jag försöker glömma det där.

Skola, jobb och hockey..

En sak efter den andra, började dagen med en dugga för att sedan jobba och på kvällen blev det hockey. Fyra diskussionsfrågorna och jag håller tummarna. Hockeyn gick inge vidare, det blev förlust mot HV71.
(null)
(null)


Årets KM

(null)
(null)
(null)
Vi bytte bara från dressyr till hoppning det här klubbmästerskapet. Efter helgens dressyr KM kan jag inte ens förstå hur vi faktiskt har kammat hem en tredje placering på dressyr KM 2017 ( 2018 var det inget KM på klubben). År 2017 fick vi nedslag i hoppningen så har inte direkt haft något flyt på de senaste klubbmästerskapen. Visserligen så exploderade han på dressyren där också men det var inte lika extremt. Vi måste ha bjudit på en show iallafall, knäpphästen och jag håller oss till hoppningen när det kommer till tävlandet.

Det vi vet, det vet vi och det vi inte vet, vet vi inte

En tre timmars dugga eller tenta väntas imorgon och vet inte direkt vad jag ska ha pluggat på så det har väl inte varit mer än att kolla igenom anteckningarna typ. Så här kvällen innan så förstår man att de jag kan, det kan jag. 
(null) (null)

Ett eget dressyrprogram...

Igår var det dressyr KM och jag hade en bra inställning och jag trodde på att oss, dvs att K skulle ha mognat på sig efter senaste dressyrtävlingen. Jag trodde faktiskt att vi skulle vara med och tävla om en placering även om jag hade uteslutat vinsten men en placeringen skulle inte ha varit omöjlig, förutsatt att K hade gjort samma program. Han hade ett eget det här året tyvärr och hade jag vetat det hade jag avstått. Red fram honom i god tid, han kändes lite mesig vid dörrarna men i ridningen så blev han bättre och han hade fokus. Inge byten eller något slams från hans sida och jag var fokuserad och kände mig ändå relativt lugn. Tänkte att vi behövde bara göra vårt bästa och tänka positivt, att iår sköter han sig. Inne på banan kändes han lugn till en början, jag red runt i båda varven innan jag fick startsignal. Så fort jag fick startsignal och jag ska rida upp känner jag hur han spänner sig och vill inte gå framåt. Vänder upp och hälsar, vi är igång och andra momentet är snett i genom, vi kommer halvvägs men när vi kommer till andra halvan av ridhuset så hoppar han iväg och backar typ till domaren. Gick in på snett igenom och försökte avsluta med det vi börjat med. Jag försökte verkligen ta tid på mig för att få honom i fokus igen men det var lättare sagt än gjort. Ni kan tänka hur han höll på resterande av programmet, vet inte vad som försiggick i hans huvud, skulle mer än gärna vilja veta. Hann tänka ungefär tre gånger på att bara lämna men samtidigt ville jag inte att han skulle lämna banan när han inte sköter sig. Mot slutet la han faktiskt av med dumheterna och det var väl då han fick hovarna på marken igen så är glad att jag utförde det även om det var min absolut sämsta dressyrtävling. En otroligt spänd Kupido var det på banan och jag försökte hålla mig lugn. Visste verkligen inte om jag skulle skratta eller gråta efteråt, så besviken för jag vet att han kan bete sig även om jag vet att han kan dumma sig. Just nu har jag fått nog med dressyrtävlandet för mig och Kupido. 
(null)
(null)


Helt slut

(null)
Mitzie är helt slut efter idag men det är en ny dag imorgon!

Dag 1 - KM i hoppning

Som vi väntat på att KM ska äga rum, i över ett år eftersom det inte arrangerades något klubbmästerskap på hela 2018. Riktigt varför vet jag inte men förr har det alltid varit i november och nu är det i mars, ifall det blev nå strul för det bytt månad, vad vet jag. Idag var det iallafall hoppning som gällde och började med att bygga bana när man kom till stallet för att sedan hämta in hästen och borstade klart honom och fixade iordning allt. Hade tagit med mig schabrak men det sket sig när de byter utrustning mellan hästarna, trodde jag skulle ha svarta stigbyglar men de hade man inte längre så Kupido fick ha det han hade fått helt enkelt. Det är ju inte direkt så att outfiten avgör hur bra man rider men ville inte direkt ha rött schabrak och blåa stigbyglar, det avstod jag. Kolla lite på det lägre klasserna innan det var dags att sadla och rida fram allteftersom. På framhoppningen hoppade Kupido ändå bra men han var på och rann iväg lite, vilket är lite både och. Visst vill man att han ska ha framåtbjudning men i rimlig mängd, vill inte att han bara ska sticka i samband med hindrena. Lite mesig var han ju självfallet också, inga problem att ta oss igenom dörrarna denna gång men dörrarna var däremot livsfarlig att rida förbi väl därinne. Inne på banan var han också väldigt på hugget och kan erkänna att det var väl jag med, så antar att vi smittar av varandra. Rundan var väl hyfsad ändå och felfria i både grunden och omhoppningen vilket gav oss en tredjeplats med syrran precis bakom mig med en sekund kanske. Nu i efterhand tänker man sig att man skulle ha satsat lite mer på svängarna för att fått en bättre placering samtidigt som jag vet att det alltid brukar vara en bom i backen med mig och Kupido. Jag är glad att vi var felfria även om jag hade hoppats på en bättre placering eftersom att det är hoppningen som är vår gren. Morgondagen känns lite mer av en utmaning för oss men jag hoppas att han har mognat på sig för det har bokstavligen alltid varit något som gjort honom stressad när vi tävlat dressyr. Spänd är vad K brukar vara där och då och han gör byten huller om buller eller bara studsar hit och dit. Hos mig själv så kräver jag endast att jag gör mitt bästa och försöker att behålla lugnet men målet vi har är ändå att ta en av placeringarna, vi siktar mot förstaplatsen även om det skulle krävas ett mirakel. Att slå mitt personbästa hade ju också varit något men åtminstonde ett nytt personbästa för mig med Kupido då jag har mitt personbästa med en annan häst.
Mitzie får visa upp rosetten och medaljen (syns inte) eftersom prisutdelningen var efter tävlingens slut.

Klubbmästerkapet är igång!

(null)

Dagen innan...

(null)
(null)
Torsdag var det jobb och sen har man försökt till att plugga genom att läsa till duggan vilket är lättare sagt än gjort. Kommer inte framåt och det är ett typ tre böcker man ska läsa, kul. Tänker mig att det lär inte bli nå gjort under helgen då det är klubbmästerskap. Imorgon är det hoppning och jag hoppas verkligen att det går vägen och att det är vår helg. Snön är ju tillbaka också och jag tycker att det räcker för denna vinter, får gärna bli bart igen. Nu ska man väl försöka sova så man ska orka upp och är pigg och fräsch imorgon.


Sista passet!

Det har gått ett par dagar och denna vecka har det varit både jobb och skola. Måndag var det skola hela dagen, tisdag var det skola förmiddag och sen jobb direkt efter skolan. På jobbet blev det semlor eftersom det var självaste fettisdagen. Efter jobbet eller på kvällen blev det hockey med Elin, Timrå mot Örebro och det blev ytterligare en förlust. Idag var det jobb hela dagen och sedan stall efter jobbet. Sista ridpasset innan helgens klubbmästerskap och det kändes så mycket bättre idag. Fick hoppa och känna på hästarna lite inför helgen vilket behövdes och K var sig själv denna gång. Red fram självständigt och sen så fick vi komma över några små bockar och sedan blev det, korta banor och avslutade med en liten längre bana med lite varierande höjder.  K kändes bra, han lyssnar kanske lite för bra ibland så jag måste bara försöka göra lite mindre hjälper. Skulle inte påstå att han var så het trots att han suger tag i hindrena men det tycker jag bara är bra. Hoppas vi håller nerverna i styr och att bommarna får ligga kvar. Det är möjligt att man kammar hem något pris bara vi gör det vi ska göra samt har turen på vår sida.
(null) (null) (null) (null) (null)

vecka nio

Veckan börjar lida mot sitt slut och det har väl kanske inte hänt så himla mycket men ändå har man inte hunnit andas ut. Det känns som jag skulle behöva sova mer än det jag gör. Planeringen har kastats om helt och det blir ändringar dagligen och saker drar ut på tiden. En uppsats som vi skulle få in tidigare i veckan har bara blivit förskjutit dag för dag men nu är den inskickad. Hade handledning i måndags efter skolan, gick hela dagen i stort sett. Tisdag blev det plugg på egen hand, var och hälsade på mormor samt att jag tog mig an att söka sommarjobb. Det tog faktiskt längre tid än väntat men nu är det gjort. Bra att man har sökt ett iallafall sen får man väl se vad det blir. Onsdag och torsdag var det mer skola, hela dagen spenderas nästan på skolan och sen har man varit på stallet i onsdags. Tanken var att vi skulle ha hästar denna vecka från och med i måndags men det blev ändring på det, en förflyttning och tycker faktiskt det är bättre. Känns som tiden hade gjort allt stressig och dessutom är det bättre att vara på den säkra sidan. Det kom två nya hästar för en vecka sedan, en ponny och en storhäst som står i karantän ett par veckor framåt. Faktiskt inte sett de i verkligheten än men det kommer, hoppas på att det trivs och blir två bra ridskolehästar men det återstår att se. Ridningen i onsdagen kändes inte alls bra egentligen, fick en bättre känsla mot slutet men Kupido var annorlunda, han var avvaktande på alla hinder till en början. Vi började med att rida fram och då var han loj, tyckte inte riktigt han gick fram för skänkeln. Det blev bättre och började med bomarbete, skulle rida med ett visst antal galoppsprång mellan två bommar. Sedan fick vi hoppa några hinder som var framtagna sen innan och Kupido ville inte hoppa i det första taget vilket är ovanligt, men med en liten övertalan så hoppade han och som han älskar det. Kändes bättre tillslut då jag tror hans inställning ändrades och det blev full fart om man skulle jämföra med hur han stod emot i början. Kan inte påstå att man har någon bra känsla såhär nära inpå KM men vi har ett pass till. Satt uppe rätt länge i förrgår så klev nog inte upp förrän klockan var efter tolv och då blev det prat om hockey, alltså inget planerat utan det kom på fråga så tänkte varför inte men det blev en förlust med 2-0 mot serieledarna Luleå. Efter hockeyn blev det lite träning för Mitzie och sedan bad. Nu ska jag sova vilket är lättare sagt än gjort.

RSS 2.0