Glad midsommar

(null)


Tjejkväll

Ny vecka och det började med jobb och avslutade med en tjejkväll med familjen med lite skaldjur, mestadels räkor som visas på bilderna. Gott var det, kunde inte ha en bättre start på veckan.
 

Igår och idag

Började jobba sju och efter jobbet blev det studentfirande. Först gick de ut på grytan, åkte i centrum och sen var man på studentmottagningen. Klarade oss från regn men det var fruktansvärt kallt ute. Det var inte alls mycket folk på grytan och inte när det åkte flak heller. Att man inte har koll på vilka alla är, det är väl ganska vanligt men bästa var nog ändå när en flicka skulle krama Linnea och kramar mig istället, hon förstod ingenting men kramar det fick hon. Kan inte påstå att vi är så lika men ibland blir det fel. Man var ju hyfsat trött när man vaknade imorse men dagen gick ändå skapligt fort. Hade en kort utbildning för att kunna ta ytterligare ärenden och arbeta igenom. Blev lunch på opus och sen Birsta utan några köp.
(null)
(null) (null)


Onsdag

Först jobb som inkluderade en dryg timmes utbildning i slutet av dagen. Sen bar det direkt iväg till stallet då det var terminsavslutning. Skrittade fram i skogen, värmde upp på gräset och avslutade med att hoppa lite terränghinder  som var utlagda på plan. Det var kul och blir nog inte så mycket häst i sommar utan istället blir det jobb och sen får man se vad den bjuder på.
(null)


Förstärkning

Ny vecka och fler sommarjobbare har kommit. Kom dit och blev tilldelad min plats för sommaren och sen var vi med på en gemensam samling för oss sommarjobbare. Är redan 20 stycken nu men det kommer fler och ju fler desto bättre så här vid sommaren. Efter lite allmän info gällande den här sommaren så var det dax att fixa iordning platsen innan vi kunde sätta igång och jobba. Tog lång tid innan vi var hemma och när jag väl var hemma hann jag inte mycket mer än att äta innan jag somnade i soffan.
(null)

Kvällspromenad

(null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Kallar man det en kvällspromenad när klockan är halv nio på kvällen. Tittar man endast på bilderna skulle jag inte säga kvällspromenad men någon rubrik måste man ha.

Två flugor i en smäll

Det blev både första och sista arbetsdagen för den här veckan och inte undra på att det känns som en måndag. Nu har jag övergått till sommarjobb och känns skönt att börja med en dag, jobb direkt efter skolan som man hade avslutning från i onsdags och trodde egentligen att kandidatuppsatsen skulle vara inlämnad nu men nä tanken är att man ska små justera. Inte bara synpunkterna från opponerings som ska ses över utan också handledarens kommentarer vilket jag egentligen tycker vi borde fått mer klart från första början, då hade det inte varit lika mycket. Det blir till att fixa detta vid sidav av jobbet men det ska nog gå det också. Sedan blir det den här processen med allt väntande, den ska gå igenom ytterligare två lärare/examinatorer. Får försöka få justeringarna fixad så snabbt som möjligt så kan man lägga skolan åt sidan för den här gången. Vi är totalt fyra sommarjobbare nu men på måndag blir vi fler, både gamla och nya ansikten men det blir nog toppen det här. Vi har bra med jobb i sommar så att det är bara att köra på. Mitzie fick sig ett bad idag på eftermiddagen efter att ha varit ute på promenad runt fagerviksfältet.
 

Terränghoppning

(null)
Idag blev det lite hoppning ute i skogen men vi red fram först självständigt i paddocken, hoppade fram lite tillsammans innan vi begav oss ut i skogen. Blev lite dramatisk när vi var påväg till hindren då ingen häst ville gå först men gick bättre när vi kom till hindren och var väl igång. Kupido fick agera täthäst vilket han gjorde bra, bättre för hans del att få vara först än sist. Är man sist står man mest vid träden och studsar när de andra hoppar. Han stannade en gång på första rundan men tror det berodde Pia TT jag bromsade in för att vänta in de andra men det löste Ricken. Det var riktigt skoj att få hoppa ute i skogen och hästarna tyckte det var minst lika roligt, Kupido hade bra bjudning och han var nog överlycklig att få hoppa i skogen. Ett roligare ridpass helt enkelt och extra kul med lite variation.

Examen!

(null)
(null)
(null) (null)
(null) (null)
Då var dagen här då jag avslutar mina tre år av studier på mittuniversitetet och känns konstigt att ha avslutning och C-uppsatsen är inte inlämnad. Idag vid åtta fick vi feedback av handledaren på uppsatsen som ska fixas för att sedan gå till en examinator som ska bedöma den först och därfrån ska den sedan gå vidare till slutexaminatorn. Känns som det är en process som tar tid, hade varit skönt att fått betyg innan man gått ut. Mötet med handledaren blev lite försenat så blev stressig till kyrkan men vi hann i tid även om typ alla andra i klassen satt och väntade på att allt skulle starta. Det kändes som en lång ceremoni och det var tre program sammanlagt, ekonomer, samhällsvetare och sjuksköterskor. Det tog aldrig slut på studenter men nu behöver man inte vara med på något mer seminarium, så skönt. 

Först och sista

(null)     
(null)     
(null)     
(null)     
(null)     
(null)         
Skönt att ha det absolut sista seminariumet avklarat och att man säga att det gick bra. Vad är det jag skriver men tro det eller ej, det var verkligen inte som jag föreställt mig. Vi var först dit också trots den eviga kön man får stå i. Hade inte fått all info om hur seminariumet skulle gå till och det blev annorlunda det här med. Powerpointen hade man gjort helt i onödan och behövde inte heller säga alltför mycket när ändå läraren kom in med sina åsikter som typ tog över. Det var ett långt seminarium på fyra timma för fyra uppsatser men nu är det gjort och återstår bara att skicka in den slutgiltiga nu efter att man ska få synpunkter från handledaren imorgon. Hoppas på att det är någorlunda bra med tanke på att man ska till kyrkan sedan för någon form avslutning. Blev en promenad för Mitzie vid vattnet idag igen.

Mitzie🥰

(null)
(null)
(null)


En promenad vid Fagerviksfältet

(null)
(null)
(null)
(null)


RSS 2.0