31 december 2016

På förmiddagen blev det städning och på eftermiddagen kom mormor och morfar hit. Vi har ätit trerättersmiddag som vi alltid gör på nyår och har även hunnit köra lite quiz. Nu sitter jag är och skriver medan vi inväntar tolvslaget och med det sagt säger jag GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!
Det är sista december tvåtusensexton och vi har ingen snö, det behöver inte komma någon snö i början av 2017 heller för min del iallafall. Det känns konstigt att vi närmar oss ett nytt år, 2016 är snart slut och ett nytt år kommer till att börja. Detta år har verkligen gått från höga berg till djupa dalar, det har varit en berg och dalbana helt klart. Det finns några dagar som jag alltid kommer att minnas, så otroligt bra dagar och sedan finns det även några jobbiga, känslosamma dagar som jag kommer att bära med mig resten av mitt liv. Jag har gråtit mig till sömns flera nätter men även lagt mig med ett leende på läpparna. Det helt klart tuffaste och hemskaste jag varit med om iår var när vi fick säga hej då till vår fina underbara hund Zilk´s Secret to Maggidosan även kallad Meicie, som fick lämna oss. Finns ingen som någonsin kommer att kunna ersätta hennes plats, gud vad jag älskar henne och får inte tala om hur mycket man saknar henne. Kom ihåg att vara på dem ni älskar för rätt var det är så tas dem ifrån oss. GOTT NYTT ÅR!

De senaste dygnet...

Igår var det fredag och den gick bra trots att jag bara fick några få timmars sömn efter serie tittande så klev jag upp runt tolv och åkte sedan till stallet för att kolla när kusin skulle vara med på hoppaletti. Kom väl hem från stallet vid typ halv fyra tiden, hoppade in i duschen och började duka och göra iordning middag då jag skulle iväg till en kompis senare mot kvällen. Åt tacos och stack sedan iväg och kom väl hem vid halv ett någon gång, det var trevligt att komma bort och snacka ikapp, inte samma sak som att prata via telefon. 

Mallis vid julgran


Stallet & akuten

Onsdagen blev väldigt lång, från cirka 07.00-05.30. Från att jag på morgonen insett att jag inte kommer somna om, så fick jag en positiv tanke med att vara vaken. Då bara måste jag gå och lägga mig en vettig tid på kvällen och typ somna på direkten men nej där hade jag helt fel. Visst gick jag och la mig en vettig tid och dessutom tidigare än vanligt, så fort jag kom hem från stallet vilket var runt halv nio ungefär hoppade jag i säng. Frös och fick magont så jag la mig inskruvad i både täcke och filt. 

Vi ska ta dagen från start. Vaknade någon gång innan sju tiden och kunde inte somna om. Mitt trick funkade inte så bra nämligen, tänkte att jag skule läsa lite så att jag blir trött. Brukar alltid funka, blir så sömning av att läsa men inte denna dag. Som jag skrev, jag kunde inte somna om men istället blev det lite plugg och det är ju ju bra, dock satt jag inte och sträckläste utan varierade mellan att läsa och se ett avsnitt av heart of dixie. Har trots allt duggor på tisdag och har fortfarande lite kvar att läsa. Dessutom har man ett pm som måste skrivas och få ut en enkät omgående, det ska jag försöka fixa idag. Tog lite frukost vid halv tio medan jag kollade lite serie.

 

 

Klockan tickade iväg och det var dax att åka upp till stallet. Mockade och fixade klart åt Boye, vi skippade att rida något inann lektionen idag och istället tog Madicken Boye på lektion. Det var dressyr som gällde och jag tycker att det var ett riktigt bra ridpass, roligt att rida och hästen kändes fin från början till slut. Vi värmde upp självständigt och sedan samlades vi på en fyrkant där vi fick släppa stigbyglarna och skulle rida öppna, högervarvet gick super och vänstervarvet var svårare helt klart men han fixade det tillslut bara man var på honom lite extra. Syftar då i galoppe då han tyckte det blev jobbigt och bröt av någon gång men stötte man lite med skänkeln så gick det strålande. Efter att vi ridit öppna i alla gångarter så la vi till två sockerbitshinder på ena långsidan där vi skulle variera antalet galoppsprång medan vi skulle fortsätta rida öppna på den andra långsidan. Det var enklare sagt än gjort att rida öppna på den andra sidan, alla hästar var lixom överallt, de skritta på spåret och även innanför, så ja det blev lite kaos. Kupido fixade allt galant, det var väl bara en gång då jag inte hörde att det var sex språng utan trodde det var fem men vad gör det. Vi fick ju det vi hade planerat iallafall och det var ju tanken från första början. Kupido lyssnade verkligen hur bra som helst i onsdags på hjälperna och vi hade bra flyt, han kan bara han vill och vem gör det gratis säg. 

När jag kom hem från stallet hoppade jag typ rakt ner i sängen för att jag frös och fick magont. Ju längre jag låg ju ondare fick jag och det börja kännas i ryggen med. Jag la märke att jag bara kunde lika på rygg för att det inte skulle göra ont och sedan kom Madicken med lite mat. Jag åt och klev upp och fick bara mer ont i magen så gick och la mig halvt i soffan och sedan gick jag till sängen eftersom jag inte kunde ligga i soffan. Det var typ värst att gå, det bara krampa och jag låg på golvet framför brasan ett tag och sedan tillbaka i min säng men det blev inte bättre. Vet inte om jag började och skrika eller om jag bara grina men det gjorde så fruktansvärt ont, fick en alvedon för att lindra smärtan och visst blev det lite bättre ett tag men sedan var smärtan tillbaka värre än tidigare. Tillslut bestämde vi oss för att åka in till akuten och kunde knappt få på mig strumporna, kände mig alldeles svag och ryggen bara värkte. Jag vet knappt vad som gjorde ondast. Det var som att smärtorna ville vara värre än den andra så när jag tagit mig nerför trappen la jag mig pladaskt på golvet framför ytterdörren.

Åkte in mot akuten och kom in där vid halv tolv och jag fick börja med att berätta kort, hur länge jag haft smärtorna och var typ och fick lämna urinprov vilket inte visade något onormalt utan de sa att det syntes vita blodkroppar och typ inget mer med det. Sedan fick jag sitta i drygt en timma innan jag fick komma in till en sjuksköterska som kollade allt möjligt så som blodtryck, sänkan, syrevärde och tog några prover för att se om det kunde visa vad smärtorna kom från. Hon kände efter på magen, var det gjorde som ondast på mig och det var typ högersidan, hon frågade en massa grejer och var väldigt trevlig och så. Sen var jag tillbaka ute i väntrummet, i väntan på att få komma till ett nytt rum med en läkare. Jag satt väl typ i två timmar i väntan på att bli uppropad men det kom bokstavligen aldrig, hela väntrummet hann bli tomt innan jag fick komma in till ett nytt rum.

När jag väl fick ett nytt rum så fick jag vänta ytterligare 35 minuter på läkaren. Vet inte om det var en sjuksköterska som hämtade mig, ingen aning faktiskt men fick ha med en besökare så syrran fick följa med in till rummet och tur var väl det, hade inte varit så kul och suttit själv i över en halvtimma i ett tomt litet rum med bara en säng i princip. Dessutom går tiden knappt framåt när man är där utan en minut känns som en timme. När läkaren kom så börja han med att fråga en massa saker och började sedan kolla på magen, han kände efter och truck på magen precis som sköterskan gjorde plus att han kollade hjärtat och jag vet inte riktigt vad han gjorde nu i efterhand men han berätta och så men minnet just nu är som en guldfisk tror jag, fick avsluta med att göra ett ultraljud. Magen blev kletig och hela tröjan, och det blev kallt när jag gick ut mot bilen. Allt såg bra ut iallafall vad dem kunde se och det fanns inte något som kunde bevisa att det var blindtarmen men han sa att i vissa fall kan de återhämta eller han använde ordet "läka av sig själv", annars så kan det ha varit något annat men kunde inte säga något säkert svar eftersom proverna inte visade något utöver det vanliga. Hade en betydligt mindre smärta när jag åkte hem därifrån. La mig med lite magont och väldigt lite ryggont och ingen är gladare än mig för det, det gjorde att det fanns en chans till att kunna rida dagen efter.

Så från att jag vaknade innan sju till att sitta inne på akuten i över fyra och en halv timmar och näst intill bara vänta. Man blev hyfsat trött och less men glad för att det inte var något för det betydde att det fanns större chans att jag skulle kunna vara med och hoppträna Kupido och rida Avalon.

 

 TORSDAG och jag sov tills jag blev väckt av syrran som fråga ifall jag skulle hoppträna. Klart man vill hoppträna men klev upp och kände om jag kunde röra mig som vanligt och ja, inge direkt smärtor idag inte. Så jag bestämde mig för att åka och hoppträna för proverna visade ingenting och idag kände jag mig tusen gånger bättre. 


Hoppträning med Kupido & ett ridpass på Avalon

Vaknade sent idag då man var uppe hela natten eftersom jag var in på akuten igår och det blev ett rätt långt besök med mycket väntande och det är väl orsaken till att jag inte hann blogga något igår. Hann inte skriva något om ridpasset som för övrigt var ett av de roligare dressyrpassen jag haft iår så jag tänkte att jag gör väl ett inlägg imorgon om det också ska jag skriva om varför jag besökte akuten.
Dagens hoppträning på Kupido gick väldigt bra, jag är nöjd över både min prestation och Kupidos, med andra ord var Kupido väldigt duktig idag. Det kanske var dressyrtrimmet igår som gjorde det, nä men skämt och sido så var det en väldigt bra och framförallt en rolig hoppträning. Tur jag kunde vara med så att säga, att det inte visade vara något allvarligt igår/idag med magen samt ryggen. Kupido var lite mer framåt än han varit den sista tiden och det är nog bättre det och att man får ta tillbaka lite istället för att man ska behöva driva igång honom. Vi hoppade lite korta banor efter vi hoppat fram och avslutade med att hoppa en liten längre bana på 13 språng ungefär. 
Liten paus och lite återhämtning innan det var dax för nästa ridpass. Avalon fick trimma inne och eftersom det var hinder framme så tänkte jag även passa på att skutta lite, man måste ju passa på att ta några små skutt medan man kan. De var ju andra som red samtidigt så det blev en liten blandning mellan dressyrtrim och markarbete/hoppning. Rättare sagt fick han hoppa två sockerbitshinder på volt, red lite öppna på långsidan och försökte få homom lite mer aktiv i traven så jobbade även mycket övergångar. Han blev lite bråkig och står emot litegrann men tillslut fick man mer bjudning och accepterar hjälperna utan att säga emot. Efter dessa två ridpass var jag klar för dagen, syrran hade hoppträning på kvällen med Boye, jag blev hundvakt åt Willy min stallkompis och vid tio tiden var vi hemma igen, en heldag på stallet så att säga och en bra sådan.

Uppdatering av de ni missat kring jul..

Var ska man börja egentligen. Det har varit dött här på bloggen sen mitten av förra veckan och det är bara så att jag inte haft orken eller tiden att skriva inlägg. Det var mycket vid jul och man glömmer bort sig vad det är man brukar göra. Så jag tänkte väl göra en summering av samtliga dagar som gått, lite mindre om vissa och lite mer om andra. Sist jag skrev ett inlägg var i onsdags så vi är snart en vecka framåt, vi tar väl och går igenom torsdag till tisdag, det vill säga till idag.
 
Torsdag
En tripp till Birsta för att köpa de allra sista julklapparna för året och hoppträning senare mot kvällen, vilket resulterade till min första avfallning på Boye. Andra gången jag skulle hoppträna honom och jag fick tugga grus, han var inte riktigt sig själv utan var väl mer som en studsboll. Det blev bocksprång lite här och var.  Vi värmde upp självständigt innan vi börja med en övning tillsammans där vi skulle rida öppna på diagonaler och efter det började vi hoppa fram på två sockerbitshinder (böjt spår) med två galoppsprång emellan. När jag ramla av så känner jag hur det tar tvärstopp, Boye börjar studsa samtidigt som han svänger åt vänster mot väggen och jag känner hur väggen närmar sig mig. 
 
Fredag - Dan före doppare dan
Låg jag hemma i sängen, såg skam med syrran och for iväg till farmor och farfar eftersom farfar fyllde år. Vi blev kvar där ett bra tag och sedan hem efter att vi skjutsat brorsan och tjejen till fagga för uppesittarkväll och själv hade vi planerat och vinna något men ingen vinst för någon i familjen. Precis som vanligt, man verkar bara kunna få fyra nummer i rad här i vår familj.
 
Lördag - Julafton var kommen
 Fixade klart allt här hemma och stack sedan upp till farmor och farfar. Var där ungefär fram till fyra tiden och åkte på direkt till nästa ställe. Mormor och morfar, där vi blev kvar till halv två kanske och med hos hem fick man lite av varje, det var allt ifrån kläder, pengar, smink och glas bland annat. 
 
Söndag - Juldagen
Jag vaknar upp och känner mig inte så pigg som man borde. Snoret rann och halsen sved. Sov rätt länge och åkte upp till stallet efter lunch för att ta in hästarna. Jouren är uppdelad i tre pass under helgdagarna och vi hade mittenpasset. Tanken var att vi skulle rida ut på två hästar var men eftersom jag inte kände mig frisk så trimmade Madicken Boye inne och de resterande hästarna fick vila. Åkte hem och la mig i hopp om att bli bättre och få orken tillbaka så fort som möjligt. 
 
Måndag - Annandag jul
Då jag inte orkade med någon uteritt dagen innan så fick det bli en uteritt idag. Det fick bli en lugnare ridtur i sällskap med syrran och Karin. Kupido fick följa med ut och han var väldigt lugn men jag tror han tyckte det var väldigt skönt att få komma ut lite istället för att bara gå inne. Perfekt då det inte var någon ridskola på grund av helgdag. Eftersom jag mådde mycket bättre så passade jag på att få lite plugg gjort, en liten bit närmare att skicka in gruppuppgiften.
Tisdag
Vaknade upp med halsont gånger tusen, det fick vara bra en dag sedan var det tillbaka värre än innan men snoret är bättre. Det blev en tripp till stallet idag med, jag kände att det inte blev någon ridning för min del. Jag blev slut av att bara mocka och jag sparar krafterna till imorgon. Vet inte vad som väntar på schemat men det ska bli roligt oavsett, hoppas jag känner mig bättre bara.
 
 

Två hästar denna onsdag också..

Det blev en lite längre sovmorgon för mig idag och det förtjänade man när det inte är någon skola. Gick ner och duscha nästan på en gång, hängde bara en tvätt som var klar och satt igång en ny innan jag tog en dusch, vuxen poäng till mig för det med tvätten. Slog in lite julklappar och plockade ihop lite lätt innan man åkte till stallet. Det blev två hästar denna onsdag med men inte samma som förra veckan utan idag blev det Boye och Kupido, det blev ett ridpass med dressyr och ett med markarbete.
Först blev det ett dressyrpass med Boye och han fick först av allt lite miljöträning då det var lite allt möjligt framtaget i ridhuset. Han fick göra mycket övergångar och det blev lite voltarbbete på det. Inte så jätte långt ridpass då jag skulle rida en till häst efteråt. Efter Boye var det Kupidos tur och har inte hoppat honom sen vi var med på lokala den 13 nov, så det är över en månad sen sist. Ni kan ju bara ränka er hur glad jag var för att få hoppa honom igen även om det bara var lite små hinder och så. Dock så varade inte den lyckan särskilt länge, Kupido var sig inte lik utan han kändes trött och var inte riktigt med i svängarna idag. Det kändes som att han inte tyckte det var något kul att få hoppa, visserligen hade han gått lektioner tidigare idag. En "lugnare" lektion med skolan också en hopp lektion en lektion innan vi red. Han var inte så pepp som jag var i början men jag fick igång honom bättre och bättre men det var inte hans vanliga jag. Det var endå kul att sitta upp på honom igen för han blev väldigt fin efter jag tagit något skutt och vi var varma i kläderna så att säga. 
Efter stallet hann vi även med birsta en sväng, åkte in vid nio tiden och kollade in eventuella julklappar.

jag glömde...

Glömde helt bort att blogga om ridpasset igår. Trimmade Boye i ridhuset och det var väldigt trångt eftersom det var träning samtidigt plus att dem longerade. Det fanns inte mycket plats och det var väldigt svårt att komma på någon övning att göra med den lilla platsen och för att inte vara ivägen. Red lite öppna och sluta, i början fick jag jobba med att få igång motorn på honom och på slutet var det nästan för mycket motor i honom. Det är bra att han blir piggare iallafall och har jag tur så är det kanske jag som får hoppträna honom på torsdag då Madicken är sjuk eller känner sig inte helt hundra.
Imorgon blir det nog hoppning också och jag håller tummarna för att det blir Kupido, förstår inte varför jag skulle få någon annan. Det var alltför längesen jag hoppade Kupido nu, vi som var på gång!

handledning och plugg...

Det blev cirka en timmas handledning idag på skolan om PM och därav så tänkte jag att det var lika bra att sätta sig och ta tag i den lite mer så man kommer någon vart. Dock så kommer man inte framåt endå utan står typ och trappar på samma ställe. Läser och läser men får inget skrivit typ, så funkar det för mig just nu och det blir inge framsteg tyvärr. Försöker få någon koppling mellan några av alla dessa modeller de snackas om, ett Pm på 15 sidor känns omöjligt att få ihop men det är bara att kämpa på.

Förlust....

Alltså vilken målvakt, han bokstavligen drar upp målet så att dem blåser av och han gör det inte bara en utan två gånger. Riktigt fulspel men vet dock inte om Timrå hade tagit hem det ändå men det kommer vi aldrig få veta heller. Det var ju den där skridskon som ställde till det och gjorde att de fick ett skitmål i tredje perioden men de var också lite mer taggade än Timrå. De förlorar mot Oskarshamn idag, det är bara att ta nya tag. 

de tre senaste dagarna...

Lördagen bara flög förbi, vet inte riktigt vad jag gjorde av tiden mer än att jag var till stallet och gjorde stallsysslorna åt Boye medan Madicken red. Började även kolla på den omtalade norska serien skam och det är inte många avsnitt per säsong så man hann ju självfallet se klart hela den första säsongen.
Söndagmorgon inledde jag dagen med att kolla på de två första avsnitten i säsong 2 av skam, denna säsong fick man följa en annan huvudperson genom en del av första året i gymnasiet. Den här säsongen var bättre än den första om jag får tycka till och Noora är min favorit karaktär redan från start och kanske är det en av anledningarna till att jag tycker säsong två var bättre.  Efter jag stigit upp så åkte vi iväg till stallet efter någon timma eller så, vid ett tiden var vi väl där. Skulle på kalas vid fyra tiden så vi hade inte all tid i världen om vi säger så. Vi skulle hämta in Boye och några ridskolehästar rymmer från hagen. Man ser hur dem står och nosar på privathästarna. Det är i samma sekund jag håller på med "grindarna" mellan hagarna vid Boye och Daniel. Så jag lämnar Boye och syrran och jag försöker få tag i hästarna. Vi fick en av två, syrran hann stänga igen grinden för dem andra men det var full fart på de två lösa och som sagt vi fick tag i Kaj. Men han ville inte in i hagen då den andra fortsatte att galoppera runt. Madicken fick hämta hjälp och lite mat och då gick det allt lättare till slut. Sedan fick Boye komma in och jag gjorde iordning honom och red ut. De var hästar ute överallt igår, mötte totalt nio olika hästar och man mötte vissa fler gånger än andra och Boye blir alltid lika nyfiken när han ser en häst. Tempot hem är alltid 320 för honom, vet ingen häst som älskar boxen lika mycket som Boye gör. När vi kom hem från stallet var det bara att hoppa in i duschen för att sedan göra sig redo för att åka iväg och fira kusin som fyllde år veckan som var.
 Efter jag kom hem så kollade jag klart på säsong två av skam och med det sagt så har jag sett allt som ligger ute på svtplay. Så nu återstår det bara en lång väntan för att se säsong tre som vad jag hört kommer komma ut på svtplay i början av nästa år. Det är långt dit känner jag men det är bara att sitta och vänta på att det snart är nyår.
 
Nu är det måndag och jag hade en föreläsning som knappt höll på i två timmar, vi kom hem tidigare än väntat och här sitter jag nu och har käkat, ska snart åka till stallet också får vi se om det eventuellt blir hockey ikväll eller birsta.

Uteritt med Julia....

Red ut på Boye idag med sällskap av Julia och Hans. Vi tog en sväng och red på lögdövägen och det blev en bra ridtur med mycket trav, hästarna skötte sig super. Det var inte kallt utan blev faktiskt väldigt varmt men bättre det än att man ska frysa. Imorgon blir det inte någon tävling för min del tror jag, jag och Kupido får satsa på nästa klubbtävling istället. Vi längtar båda två. Nu efter att ha jobbat är jag redo för att gå och lägga mig, känner mig otroligt trött redan.


√ Godkänd på kursens första dugga

Denna fredag kunde inte börjat bättre, godkänd på duggan och bara två kvar i denna kurs. Det är en bra del kvar av kursen men första veckan är avklarad och än så länge rullar det väl på. Ska väl försöka fundera kring PM:et också, vi har väl bara börjat lite lätt med den men ska väl så fort som möjligt få ut en enkät som vi förhoppningsvis får många svar på. Nu blir det att åka och äta lunch och lite senare idag så åker vi till stallet. I helgen är det vi som har Boye och vi får helt enkelt se om det blir någon tävling. Känns inte så pepp på att tävla Lagos eftersom jag rider inte honom längre.

Onsdagen 14/12 ridpassen...

 Avalon
Längesedan jag trimmade honom i ridhuset men nu var det dax igen. Jag började med att värma upp honom lite i alla gångarter och gjorde en övning av det som stod framme. Rätt basic med start och stopp, volt på kortsidan och lite slalom på långsidan. Därefter bytte vi övning och Avalon fick flytta skänkelvikning på ena långsidan, in mot mitten och sedan ut igen, ungefär som ett halvt timglas. Han gjorde bra ifrån sig så ett bra ridpass på den gula ponnyn. 
 
Lagos
Evigheter sedan man red honom. När han kom så red jag honom innan han kom in i verksamheten och hade han på någon lektion när Kupido blev skadad. Sedan har det inte blivit så mycket mer på honom. Fick ha honom ett tag då Kupido blev borta i några veckor har jag för mig men det var länge sen nu. Kupido har hållt sig på banan och det är jag gladare än alla för. Dock så fick jag ha Lagos i onsdags och anledningen är väl oklar men Kupido gick andra lektioner så det blev jag och Lagos på lite hoppning eller markarbete. Jag tycker väl att galoppen behöver fortfarande bli bättre, det känns hela tiden som om han kommer bryta av så man måste hela tiden driva på samtidigt som man måste hålla tillbaka honom för att korta galoppen. Den biten tycker jag fortfarande inte är bra men han hoppar alltid och gör verkligen sitt yttersta. Det är en charmig häst att rida även om jag tappat lite tycke för honom nu när man inte ridit honom. Hästarna blir annorlunda när det kommer in i ridskolan och man inte har ridit dem på länge, det är ingen nyhet. Det är iallafall inget fel att rida Lagos, han var en rolig häst att rida närhan kom så han är lite speciell men syrran rider honom nu och det får hon gärna göra för mig. just där och då var jag lite missnöjd för jag hade väntat mig på att få rida Kupido men det är bra att få rida andra hästar för instuktörer också. 

5 timmar på Birsta....

Ungefär vid tre tiden så var man påväg till Birsta. Gick runt i alla affärer och fann väl lite eventuella julklappar men åker kanske in en sväng imorgon och köper med oss några hem. Vi tog lite paus från julklappsletande och åt årets första julbord innan vi tog oss an butikerna igen. Det skulle bli tid till att plugga lite inför duggan också men så blev inte fallet. Får väl läsa igenom lite innan man åker in och skriver imorgon, om man orkar förstås.


MALLIS 15 ÅR IDAG!!!♡

Idag är det ingen vanlig dag för det är Mallis födelsedag. Världens finaste kisse fyller hela 15 år och fler ska det bli. Finns ingen annan katt som jag någonsin kommer att älska lika mycket som henne, världens bästa kissekatt!♡
 
 

skola och nu påväg till birsta...

 Hade skola 10-12 idag och sedan åkte jag hem. Har gjort mig redo inför birsta och även hunna läst på inför duggan imorgon men nu tar jag paus från pluggandet och gör ett försök att få ihop de sista julklapparna på birsta. Ska svänga förbi och hämta kusin sen drar vi in mot birsta och hoppas på lite folk men vem vet. Just det, vi är lediga från stallet idag och tänkte försöka dra ihop ett inlägg om gårdagens ridpass ikväll också. Det blev två ovanliga hästar jag red igår, inga som jag vanligtvis rider längre men ibland så händer det.

12 DAGAR KVAR TILL JUL!

Måndag och tänk att det bara är tolv dagar kvar till jul, hur nice är inte det, bäst man åker och köper julklappar snart. Idag så drog ännu en ny kurs igång, marknadsföring och vår första föreläsning samt gästföreläsning är förbi. Eftersom vi inte har någon bok så har dagen gått till att försöka få tag på en, det är slut i lager och man får den inte i tid fast det har vi vetat. Försökt att få tag i en begagnad också men det går inge vidare det heller, hittade typ en liknande om marknadsföring på bibloteket som kanske funkar men det känns som den är lite för gammal, innan tvåtusen talet. Den får duga tills vidare ch vi får förhoppningsvis tag i någon bättre, vill helst ha svensk version. 
Efter vi varit på biblo så åkte vi hem, käkade lunch och drog sedan till stallet. Jag red ut Boye i kylan och var väl ute i en timma, bara vänsterfoten som frusit lite väl mycket och även kinderna men man får härda. Var in en sväng hos mormor och morfar på eftermiddagen också och sedan har man suttit här hemma, fixat lite inför vårt kommande PM. Dock har vi inte hunna haft någon genomgång men man kan ju uppställningen från andra PM:et och vi vet väl vad det ska handla om på ett ungefär iallafall.

Jour dag 2 och luciashow√

Stalljour idag igen, från klockan sju på morgonen till åtta på kvällen och nu är man otroligt trött i kroppen. Det blir ingen sovmorgon imorrn heller utan då drar en ny kurs igång, blir lite intoduktion och sedan en gästföreläsning. Prov redan på fredag och har inte ens en bok än, vi får se hur det här går. 
 
Jouren var lite annorlunda idag eftersom det vankades luciashow mitt på dagen så hästarna fick gå in tidigare än vanligt men det gick ju bra det med. Mockningen är helt klart värst, så himla drygt att mocka spilta efter spilta plus några boxar. När klockan var två så var både rid- och privathästarna inne, avtäckade och redo för luciashow. Efter de fått mat så hade vi tid över så tog den tiden till att fixa till Rick inför kadriljen.Tiden börja närma sig och det blev dags att rida fram och när två nummer hade gått av stapeln så var det kadriljen på tur. Sedan hann man se några nummer innan vi skulle träffas till luciatåget. Tåget hade förökat sig vilket var toppen, ju fler desto bättre. Efter att vi dragit igenom så att texten satt så återgick vi till att kolla lite på showen och hjälpte till att bygga fram samt undan när det var u-sek nummer. Det blev en lång väntan tills det var dax för luciatåg men avslutningsvis gick vi in och sjung. Årets luciashow var plötsligt slut, kändes som få nummer men nu får det väntas ett år på nästa. Man sitter ju på lite idéer redan nu faktiskt men det är ett tag kvar dit.
Boye skulle bli riden och vi tog några skutt då det var ett hinder framtaget, man måste passa på medan man kan. Nä men skämt och sido så blev det ingen hoppträning för Boye tidigare i veckan så han tyckte det var kul att få skutta lite lätt bara med lite dressyrtrim. Andra gången jag hoppar honom men det är ju kul, aldrig tråkigt att hoppa säg. Tillbaka till jouren, efter ridpasset och nu sitter jag här redo för att lägga mig och sova, sova sova..

Jour och genrep, LUCIASHOW 11/12 kl 15!

Ingen sovmorgon här inte, det var stalljour även denna helg och var på stallet klockan sju. Gick rätt bra att ta ut hästarna, alla skötte väl sig förutom Kupido, vilken överraskning. Det gick smidigt att få ut både ridskole och privathästarna på fem personer. Vi gjorde klart privtstallet efter att alla var ute i hagarna och sen hade vi tur med att få lite hjälp eller ganska stor hjälp med mockning, det får man tacka familjen AL, malin och Linda framförallt. Det underlättade väldigt mycket och hann bara mocka en spilta innan vi skulle träna inför kadriljen. Så ut och hämta häst för att hinna rida fram och känna lite på hästen. Vi red igenom programmet två gånger och det gick väl sisådär, Rick är inte jätte glad på Lagos och han ramlar in i oss lite då och då. Man känner av att Rick nästan skyggar undan lite när vi ska mötas eller vi kommer för nära. Måste verkligen försöka få igenom Rick imorgon och verkligen få honom lite mer samlad, han vill hellre springa på lite. Jag tycker att det enda jag gör är att ta halvhalter typ stup i ett för att vi ska ligga jämsides med Madicken som jag rider i par med. Syrran och jag är längst fram så det är bäst vi håller oss till programmet och inte rider fel, hänger de andra på då, närå det ska nog gå bra. När vi kom hem blev det tacos, så nu är jag proppmätt och då överdriver jag knappt. Alla kläder som man ska ha med sig imorgon måste tas fram för då väntas LUCIASHOW klockan tre plus att vi har jour imorgon med så det blir full rulle från morgon till kväll.

Vilsen i skolan...

Fredag och snart blir det fullt ös medvetslös. Idag hade vi ytterligare en tenta, vi var i den nya delen och höll nästan på att missa den då vi inte visste vart vi skulle, vi var fyra stycken som bara yrrade runt där. Vi hittade i sista minuten och vet inte riktigt hur tentan gick men den gjorde mig riktigt snurrig. Den skulle bestå av 10 uppgifter men det var totalt bara sju och inte direkt någon ordning, utan ett två tre tre sex sju åtta. Mhmm.... det var knas men vi får hoppas jag skrapade ihop en bra poäng som ger en minst ett godkänd iallafall. Håller tummar och tår. Efter nästan tre timmar valde jag att lämna in tentan, lämnar bara in tentorna tidigare och tidigare men idag hade jag suttit länge klar så fanns ingen anledning att sitta en timma eller två till. På eftermiddagen blir det stall och hela helgen med, det är både jour för oss och även årets luciashow, hur ska vi hinna med allt är frågan.

3 hästar ridna idag

För att summera tisdagen som jag inte hann med att blogga om igår så var jag och plugga hos en klasskompis i ett par timmar innan man åkte hem för att käka och sedan dra sig mot stallet. Det var så himla kallt och det var helt tomt i stora manegen så jag red inne. Trimmade lite dressyr på Boye och sedan var man hemma på kvällen, satt fastklistrad vid tv och kollade på ph, glamour och JO, sedan la jag mig för att läsa lite till tentan men somnade bara efter någon sida. 
 
ONSDAG
Denna onsdag blev det inge plugg på förmiddagen utan vitog det lugnt här hemma och efter vi ätit lunch åkte vi upp till stallet i hopp om att hinna rida ut innan det blev mörkt. Vi åkte dit och började med att ta in hästarna och göra iordning men det hade redan börja mörknat när vi var påväg ut men helt svart var det inte. Madicken på Boye och jag på Avalon, både hästarna var på tårna och hade full energi. Båda ville gå först men det gick väl ändå bra, de skötte sig trots att de bjöd på lite bus. På vissa ställen är det bättre underlag än andra så det blev ytterst lite galopp, mer trav. Efter att dem var avrastad så gjorde vi stallsysslorna innan vi satt oss i caffy för att försöka plugga, just det vi försökte plugga men det gick inge vidare. Fastnade på första frågan och känns inte vidare bra inför tentan. Ska sätta mig nu någon timme innan jag hoppar i säng men jag är så omotiverad jag kan bli då jag knappt tycker det är roligt att plugga. Har jag kanske valt fel program tro, det återstå att se.
När klockan slagit fem så plockade vi ihop alla böcker och gick ner för att byta om och göra iordning hästarna inför träningen. Då var man tillbaka på Rick, det har blivit mycket justeringar inom kadriljen iår och även detta år kommer Kupido att få stå över. Rick och jag i täten och idag tyckte jag inte alls att han var i sitt esse, han kändes loj men var ändå på. Fick lixom sitta och gasa för att han skulle hålla traven samtidigt som att jag fick bromsa. Vi hade inge flyt idag och jag hoppas verkligen det går bättre på lördag samt söndag. Hur ska det här annars gå och hur ska det se ut?
Sedan var det dags för ytterligare en lektion fast då med Kupido. Yey säger jag till det, trodde inte att det skulle bli på honom men han gick inget så jag fick honom iordninggjord. Lycklig kan man säga och jag tycker att det var ett bra ridpass med Kupido. Vi skulle ha lite lätta byten och förvänd galopp tror jag hon sa men vi gjorde även en och en annan bakdelsvändning. Kupido kändes fin och jag tyckte han var rätt avslappnad även om han blev lite på tårna när vissa av hästarna sprang iväg. Han bjöd på lite bakutsparkar men i överlag så var han fin. Det var väl någon galoppfattning som blev fel då han lätt ställer in sig på att göra samma sak om och om igen. Vissa fattingar satt perfekt om jag får säga det själv och jag är mer än nöjd över det här ridpasset. Det kändes underbart att avsluta med det här ridpasset och speciellt när jag inte tyckte det gick nå bra med Rick. Ser fram emot nästa vecka då det blir det hoppning eller markarbete med Kupido, vi längtar redan.
 

Derby och förlust...

Igår var det måndag och var hemma hela förmiddagen och bara dega och sen åkte man upp till stallet. Fixade åt Boye och gjorde skiss inför luciashowen och diskuterade lite om helgens bravader. Sen åkte man hem för att göra sig iordning till derbyt, Timrå vs Modo och tyvärr blev det förlust. 2-1 till Modo och tyckte faktiskt att Tirmå lika gärna hade kunna fått in ett till mål eller två, tråkigt att det förlora men de får ta nya tag. 

Jour dag 2 och kalas firande√

Man vaknar upp och det är dags för dag nummer två. Jour fram till ett tiden och därefter vägen hem för att fixa och trixa inför att släkten kom hit för att fira mamma som fyllt år nyligen (fredags). Vi hade tur att de bara kommit lite snö, blir så tungt att gå när det är så mycket snö på marken. Hästarna  var snäll och det gick bokstavligen lite trögare idag men det är inte direkt så att man måste jobba fort heller men det är skönt att få det gjort och vila lite. Gick rätt snabbt att få ut alla hästar men allt längre tid att mocka och lite strul med rullbandet då det bara stannade och likadant blev det igår. När vi kom hem röjde vi undan lite och hoppade in i duschen, första gästerna kom redan strax över tre och sedan rullade de in eftersom. Nu väntas en ny skolvecka och har inga föreläsningar/lektioner på schemat mer än tentan jag har på fredag. Skönt men det betyder inte vila för det, måste ta någon timma varje dag till att plugga till den här tentan. Kommer bli en tuff vecka det här, bara att kämpa på!
Nu efter denna helg så förtjänar jag att sova ut med ingen mindre än denna söta kisse, ingen klocka ställd imorgon. Jag vaknar när jag vaknar också tar vi dagen därifrån. Har en plan att försöka komma till stallet inann det mörknar. Man måste passa på när man ändå inte har skola så kan man göra klart det på förmiddagen medan det är ljust ute istället för att rida ut i mörker.

Jour dag 1 och julpynta hemmet....

Idag var det upp för att åka iväg till stallet, jour tillsammans med Anneli och Linn. Det gick rätt fort att få ut hästarna och att mocka även om mockningen känns otroligt segt just när man står där. Alla hästar var mycet snäll att ta ut, dessvärre lite halv galna vid intagningen. Det var något ljud som lät som gjorde hästarna bokstavligen, tokig. De sprang i hagen som aldrig förr och alla hästar var verkligen på tårna, priset för värsta hästen att ta var nog Kupido. Hästen måste ju få ner hovarna på jorden, skulle nästan fått det här på film och sedan hört om de tycker han är redo för att vara med och platsa i kadriljen. Han spände upp sig och flög runt överallt, det var lixom ett under att jag ändå höll honom kvar i grimskaftet. De var väl generellt Kupidos hage som var värst, Lagos var också en av de galnare som alltid annars brukar vara så lugn att ta in. R hade åkt på en broddskada, stackarn men det var inte så farligt. Han brydde sig inte om det och det kanske ser blodigare ut än vad det va, såret var inte så djupt och tur är väl det. Efter att alla hästarna var inne, såret rent så var det dax för lite träning inför luciashowen som är nästa vecka (söndag). Hästarna fick mest öva och även ledarna som ska hålla i hästarna, det behövs träna men det går inte riktigt och få samma effekt på hästarna som när den verkliga showen är här. Man måste lägga sig i tid nu för att ladda och orka upp för andra jour dagen.

If love could have saved you, you never would have died!

♡Zilk´s Secret to Maggidosan♡
Fy fan vad jag saknar dig, tårarna tar aldrig slut. You were amazing just the way you were!

Efter plugg ska man bli belönad!

Hela gårdagen gick till för att plugga inför dagens tenta. Det gick ju som den gick och det återstår att se vad resultatet visas, har inte så stort hoppa om jag ska va ärlig. Det var svårt och en del saker jag inte alls kände igen men vad ska man göra åt det. Nu är det helg och fortsätta med lite julpynt och sedan är det jour i helgen och kalas. Idag fyller mammsen år så det lär väl bli någon maträtt hon bestämmer sig för att vilja äta idag. Stort grattis till mamma!

RSS 2.0