Hästarna är tillbaka!

Hästarna är tillbaka!

Välkommen tillbaka till stallet. Ridskolan drar igång redan nästa vecka men det är som vanligt bara en lugn lektion. En skogstur brukar det ju bli och inte mycket mer än det. Så jag tänkte att man får väl bjuda på några bilder som jag lyckades ta det här året. Det blev tre korta och snabba besök hos hästarna iår men det blir allt fler timmar nu när det är tillbaka i stallet.


Halv tolv

Jobbat klar för denna vecka, imorgon förtjänar man att sova ut litegrann. Det blev middag, grillat nästan på en gång när man kom hem, kändes det som iallafall. Vi drog ut en stund till betet och hästarna var inte så sociala denna gång, några av dem men inte alla. Då syftar jag mest på Kupido även om det fanns fler. Sedan efter det var vi hos kusin vitamin ett par timmar in mot kvällen innan vi drog hem igen.


Tycker om den här fuxen!

Med tanke på allt jobb i sommar så får man passa på när man har tid att åka upp och klappa om ridskolehästarna. För någon vecka sen åkte vi till Söråker där ridskolehästarna alltid står på betet. Syster och jag åkte upp dit en sväng mot kvällen bara, första trippen dit för iår. Hästarna såg trötta ut men samtidigt nöjda, redo för en ny terminsnart om någon vecka. För några år sedan spenderade vi hela dagar därute på betet med alla möjliga kompisar, nu hinner man knappt träffa dem. Kupido var sitt vanliga jag kan man säga, inte så intresserad av att bli fotad men någon bild fick man ju. Sedan om det vart bra bilder är väl en helt annan femma, man ska ju ha tur också.

Klockan ringer 6:00

Då sitter man i bilen, nästan framme på jobbet och för att få en liten tröst så hoppas man inte solen dyker upp idag. Spöregnet inatt kan mer än gärna fortsätta så man inte missar finvädret och det är väl enda gången man kan vara nöjd med att det kam regna på en lördag. Dock ser det ut som att solen kommer komma fram så då får vi hoppas den är kvar efter fyra då man slutar.

Sista spurten...

Vi är inne på sista veckan i juli, sommaren har gått fort det här året och man hinner inte riktigt med allt vad man tänkt sig men vi kör på för nu är det inte många veckor kvar. Det är sista veckan i juli vilket innebär att jag jobbar sex dagar den här veckan då alla årsredovisningar som slutar med sista december tvåtusensexton som räkenskapsår ska vara inne före den sista juli. Jag har alltså en dag kvar innan jag får helg och det blir en kort helg också. Hinner bara ladda om inför den kommande veckan.


Vad hände igår?

Igår var det onsdag om jag har koll på dagarna ännu, det återstår att se. Igår efter klockan slagit halv fem slutade jag jobbet och då hade jag lika många arbetsdagar kvar som jag gjort, innan jag går på helg. Tre av sex gjorde, nu idag är det två tredjedelar gjorda och bara en tredjedel återstår. 
Efter att vi i familjen käkat middag åkte vi till Söråker för att se brorsan spela fotboll och efter att matchen tagit slut passade vi på att åka en snabbis till hästarna. Ridskolehästarna var självklart längst bort i hagen men tur för mig så verkade de bli glada att se knutarna så att de kom i full galopp och mötte upp oss. Man kan inget annat än att älska hästarnas sällskap och närvaro. Jag längtar tills jag är uppe på Kupidos rygg igen, det har gått alldeles för lång tid sen sist. Han fick en välförtjänt sommarvila och jag hoppas han är lika taggad som mig på att forsätta att träna och utvecklas tillsammans.

Jobb, fotboll och hästar...


Upptäcksfärd...

Denna dag har varit bra, hur mysig som helst. Tog en sovmorgon idag bara för att jag kunde och klev upp för att fika frukost innan man skulle ta på sig ridkläderna för att bege mig mot Avalon och Boye. Det blev en mysig ridtur på hästarna och även fast det var premiärturen för både knutarna och Avalon så gick det bra, vi hittade tillbaka och fann ridvägen vi planerat att rida in på. Efter i dag har jag insett att jag måste införskaffa mig en tröja som jag får ner min stora mobil i och som man kan rida ut i när det är sommar, en hyfsad sval tröja och långärmad. Hur ska man annars få några bilder om man inte får med sig telefonen men samtidigt vill man inte dö i värmen. Vi red ju i skogen för det mesta och vinden var alldeles lagom, det tackar jag för i min vindjacka, haha.

Två dagars helg!

Nu var det helg. Veckan har gått fort, riktigt fort och kan väl bero på att det varit mycket jobb den här veckan. Avslutar veckan med lite glass på jobbet, det sitter aldrig fel. Håller tummarna att vädret är bra nu i helgen så vi kan åka upp och rida, det är något jag verkligen vill göra nu. Eftersom man inte hinner på vardagarna så får man passa när man kan, helgen men man vill ju rida när det är bra "ridväder". Här har vi grillat ikväll och nu sitter vi vid tv:n, kollar någon film som inte verkar speciellt bra. Finns verkligen inget bra på tv:n ikväll!Jobb 7-19, sista övertiden för den här veckan☑️

Först lite kort om gårdagen. Jobb 8-16:30 efter det hem, käka middag och sedan tog man en powernap. Kollade lite tv, hann se lite serie och sedan passade jag på att måla naglarna medan jag kollade sista avsnittet innan det var dags för mig att sova. Idag blev det jobb från morgon till kväll kvart över sju till sju och det här var sista övertiden för den hör veckan men kan även ha varit den sista för den här sommaren. Det lär vi ju se om det var den absolut sista men också jobbar vi sista lördag den här månaden, nästa lördag och därefter avtar det mer och mer. Nu ska jag säga godnatt och lägga mig för att vakna upp full laddad inför den sista arbetsdagen innan man får helg. 

En månad kvar!


Prick en månad kvar på bolagsverket för den här sommaren. Idag var det jobb 7-19, en liten längre dag än igår men det är bara att granska på och imorgon blir det en vanlig arbetsdag för att sedan jobba övertid på torsdag igen, heja heja.  

Hälften gjord, fem kvar!!

Dagarna rullar på och det går rätt fort, femte avklarad och det är nu dags för den sjätte arbetsveckan. Har nu telefon och de kommer in några samtal under en dag men det är väldigt varierande från dag till dag. Det lär bli mer samtal desto närmare slutet vi kommer. Har varit dålig uppdatering men så får det vara denna sommaren även varit dålig med bilder men här kommer tre från helgen iallafall. Bättre än ingenting alls.


Fjärde arbetsveckan✔️

Det är lördag och igår jobbade jag min sista dag innan jag fick helg. Har inte hänt så himla mycket denna vecka utan det har varit jobb mån-fredag och varav en dag jobbade vi på årsredovisningar övertid eftersom vi har en del att göra. Denna vecka har vi även fått telefon och det var lite nervöst i början, jag har aldrig varit någon som gillar att prata i telefon. Att alla runt omkring en ska höra men efter mitt första samtal så insåg jag att man tänker inte på dem runt omkring en utan har alla fokus på vad kunden säger. Det blir en bra träning det här och det kändes bättre än förväntat, nu kan alla samtal bara rulla in säg. Det blir ju lite mer varierat arbete med tanke på att man kan få ett samtal när som under hela arbetsdagen. Mer än att jobba så har vi firat farmor som fyllde år igår och monterat upp mitt vita nygamla skrivbord, det var ett tag sedan det köptes men jag har aldrig lyckats tagit tag i det hela. Nu står det på mitt rum iallafall och mitt gamla är nästan urpackat men måste rensas klart imorgon. Vet inte om jag ska skratta eller gråta men jag lyckades hitta ett par sedlar som ramlat bakom lådorna, att man inte hittade dem tidigare. Agerade även frisör i veckan då syrran ville toppa av dryga fem centemerter av sitt hår. Igår var vi hos min kusin som var ensam hemma, åt tacos där och hade lite fredagsmys och kom väl hem någon gång vid halv tre tiden.


Dax att mysa ner sig i sängen med denna sötnos...

Jag har gått in i den fjärde arbetsveckan på bolagsverket nu, dagarna går fort och jag är redo för att lägga mig och sova med fina Mallis bredvid mig. Dagen har rullat på men den kändes samtidigt väldigt lång och längre blir den imorrn då det är jobb mellan 8-19 men det kommer bli bra det. Någon dag fram över väntar även lite nya spännande saker, jobb relaterat och det kan bli en liten utmaning för mig men någon gång skall vara den första men det tar vi mer om när det kommer. Sov gott!

Första juli


Man vaknar upp och det är lördag, klockan var ställd och jag hade tänkt att åka och kolla på Sundsvalls summer horse show men det blev det inget av. Istället blev det lite serie tittande och på eftermiddagen åkte vi till fagga för att där ta en promenad vid vattnet och sen åkte vi hem och för att ha räkfrossa. Det var gott precis som jag förväntat mig och trevligt sällskap fick vi också, Mallis ville vara med på ett hörn och klart att hon skulle vara med.

RSS 2.0