Ingen rubrik!

Har inte alls orkat bloggat idag, haha känner mig alldeles för trött.
Skola idag som vanligt, hade svenska, engelska och vår lärare bjöd på fika, sedan lunch, matte och idrott. Det var typ skolan också hemma så har jag väl inte gjort något speciellt, har inte orkat heller, men imorgon blir det skola och sedan på eftermiddagen blir det stallet och rida. Har inte så mycket mer att berätta så det var typ allt! :)

fys..

Var typ 13 stycken på fysen och det gick riktigt bra idag, fast inte så jobbigt som vanligt, nån ny övning kanske det var och hockey behöver man ju inte ens nämna för dem är ju som dem är ju.
Har iallafall nyss kommit upp från duschen och äntligen har man idrott på skolan imorrn, borde ha det oftare tycker jag, hade även ett litet möte med rektorn idag om brannalarm och el grejer.
Tur det inte hände någon olycka iallafall! :)

Längtar till Gothia i sommar!

Vill verkligen ha den tillbaka nu.....
skaffa nya minnen för livet!

snabbt inlägg..

Börja dagen med tyska,biologi,matte,lunch musik och sist so, ganska norml dag, sjung litegrann på musiken och satt i grupprum på biologin och so:n, hade resurs lärare på matten som jag gick till. :)
Det var dagen lite kort, åkte sen till mormor en stund och sen hem och åt makaroner och korv! :)
Nu ska jag dra iväg på lite träning, på bergeforsens skola (fysträning)
Bild på Felle ;)

Men vi ses


stallet...

Skrev ju lite om skolan tidigare idag så jag berättar lite grann efter skolan, åkte direkt till stallet och skulle skriva upp mig på tävling till helgen men då är det småbarn som ringt in, så fanns ingen plats kvar men skrev upp mig på Exxet istället men vet inte om jag ska tävla, har ju cup till helgen ändå, och den vill man inte missa och sen har jag ju ändå barnkalas på söndag och sen ska några från u-sek möjligtvis till Bite line, men vi får se som sagt har jag ju cup. Lång dag i stallet iallafall då man rider klockan 20:00 men hade ju även u-sek möte också och sen red jag Misterz och det är typ 3 elr 4 gången, red honom senast i fredags och då var han väldigt fin, idag gick det väl sådär men Maria tyckte det såg jätte fint ut så jag hoppas på det. :)
Höade även som vanligt och lika roligt varje gång! :P
Ha en bra kväll!

Svar till kommentar!

Lisa Hej eran blogg är väldigt bra :) Jag läser den varje dag :) Men jag undrar bara om i kunde börja göra hiss o diss och outfits och sånt , med häst grejer såklart.. Typ 3 ggr i veckan åtminstånde roligare och läsa då! Och självklart får man veta mer vad ni har för smak :D & glöm inte, I LOVE YOUR BLOGG!!!<33
Svar: Jovisst skulle vi väl kunna göra det. Vi kan ju försöka fixa det så fort som möjligt och tack så jättemycket. Kul att veta att du tycker bloggen är bra! :D
/Knutarna - Madicken

Måndag, 30 januari

Ja, då var snart måndagen över, skolan idag var rätt bra. Haha, hade två en och en halv timmes lektioner lunch sedan en promenad i elljusspåret, sedan slutade jag. Superbra, tog en buss vid ett till stallet och har nyligen kommit hem. Gjorde inte så mycket men det var u-sek möte och lite folk kom. Det är bra att det finns mycket roliga och snällla människor på stallet, fast det tråkiga är ju att det även finns dom man tycker mindre om. Iaf så blir det ridning på onsdag och då är det markarbete för mig och Donald sedan så blir det ridning på torsdag och lördag bara en dag på stallet och lördag är det barnkalas på stallet och på söndag, ja då är det en liten klubbtävling och jag och Donald ska förmodligen bara hoppa 70cm denna gång då det känns lite tidigt med en liten runda på 80cm som dessutom innehåller titthinder. Känner att vi ska träna hoppa 80cm banor först innan vi börjar hoppa det jämt, men han är iaf duktig. Aja, nu ska jag snart lägga mig. Ha de bra! :)))

1 h Hål

Imorse vare lite slagsmål på skolan men iallafall då sitter man på skolan och väntar på att tyskan ska börja, haft engelska och svenska (prov nästa vecka)
Ska fortsätta med charader på tyskan och hoppas att vi får se "turkiska för nybörjare" sen har man so och idrott (elevensval) sista lektionen!

 


sova maybe?

Såg på Ponnyakuten, tråkigt att det är så kort pogram, känns som att inget riktigt hände men efter det såg jag på Så ska det låta och det var ju kund som att Katrin Sundborg, Per Andersson, Christine Meltzer, Lina Hedlund
var med, det blev lite roligare än vanligt kan man säga. HAHA xD
Efter det så såg jag och syrran Äkta människor och tycker den värkar lite halv knasig men måste ändå se den när man redan börjat och sen såg jag Paradiset tror det är filmen före Sprängaren men är inte helt 100 på det men såg ju Sprängaren igår iallafall och såg även hon som spelar Irene Huss, vet inte riktigt vad hon heter poå riktigt men, hoppas ni förstår vem jag menar, annars förstår ni ju om ni sett på Paradiset (frun till den mannen som skulle få barn med Annika Bengtzon (Helena Bergström)
Som ni kanske förstod så blev det inge pluggning för min del men nu ska jag dra mig mot sängen, skola imorrn ju elr har jag fel!?

Sweet dreams♥


Dags att sova?

Helgen slut nu och en ny vecka börjar. Skola hela långa veckan och typ inga brytande aktiviteter utan fullt ös på skolan. Bara samla kraft för att orka med skolan, haha. Näe, men imorgon börjar jag åtta och slutar fyra och har inga långa raster alls, kommer bli jobbigt, sedan efter skolan bli det stallet hela kvällen. Matilda rider ju inte förns åtta så det blir en lång dag det också blir det klubbtävling på söndag som man ska anmäla sig till, så jag hoppas min lille ponny finns kvar. Funderar på att hoppa bara 70cm denna gången då det är titthinder från 80cm och uppåt, inte för jag tror han skulle bry sig men känns som vi får hoppa någon 80cm med vanliga hinder istället för titthinder. Aja, ska väl ta och lägga mig nu då och kanske läsa en engelska bok som ska vara färdigläst snart. Hoppas ni alla får en bra vecka så får vi se om det blir något bloggande imorgon.

Träningsvärk..

Spelade ju match´tidigare idag och sen har jag typ sovit hela tiden, för jag har träningsvärk i både armar,revbenen och benen + att jag har ont i huvve.
Har så himla ont så har ju sovit till typ nu, såg lite på tv förut och spelade kort och sen blire ponnyakuten och sen ska man väl se på Äkta människor också och sen får man se vad det är för något på tv:n!
Ska försöka plugga lite svenska och kanske sätta på en liten film till :)
Några jag saknar så otroligt mycket!♥

Ni komma alltid finnas i mitt hjärta!♥

Ni är oförglömliga!♥

I LOVE YOU! ♥
Ha en bra eftermiddag!♥

Howrse

Sitter inne på se.howrse.com hela dagarna nu känns det som. Haha, det enda man gjort på helgen typ. Är ju liksom lottdragning där nu som man bara inte kan missa, haha. Beroenda av det där spelet även fast det är rätt tråkigt. Aja, får väl se hur länge man orkar med det.
Ikväll blir det iaf ponnyakuten :))

Tagga till match..

Så jävla taggad till matchen idag mot heffners och vi ska bara kötta sönder dem, väntar nu på att bli hämtad av Julia! Har samling kvart över 9 och matchen börjar 10:)


Gladiatorerna

Ser just nu på gladiatorerna och har nyss spelat chikago med familjen och sen blire väl att plugga lite och sen sova, det är ju trots allt match imorrn klockan 10 och samling 10 över 9, bara kötta alltså och det är ju någon back som är sjuk så det kanske blir back imorrn då jag spelar på lite olika positioner!


Bildbomb! =)

Nu blir det en massa bilder på mig och den finaste ponnyn!

Hoppbilderna är från förra tävlingen då vi hoppade 80cm och de andra bilderna är tagna någon dag i stallet, han är verkligen finast den där ponnyn!
/Madicken

På väg hem!

Sitter i bilen med 3 tjejer på väg hem nu efter ett hårt MMA pass med laget och nu blire hem och käka lunch och får se vad man hittar på sen då:)


Drar mig mot stan då...

Då åker jag med Ebba och Julia till stan + hela laget och kör lite MMA träning!
Bara köra stenhårt!

HARE!!


Kom med förslag

Om det är något ni tycker saknas på bloggen så tycker vi att ni kan skicka iväg en liten kommentar så att vi kan förbättra oss. Det är lite svårt att se vad som saknas själv så kom med förslag så vi kan förbättra bloggen! :)
/Knutarna

Fredag

Sitter nu medans restan av familjen tittar på Timråmatchen och kollar på lite hästhoppning. Mycket roligare än att kolla på hockey måste jag säga.
http://svtplay.se/t/103675/ridsport__varldscupen
Har iaf varit på skolan, hade tyskaprov första timmen sedan en mattelektion med problemlösningar och så och sedan en kort mentorsamling sedan slutade jag. Hade i och för sig teori på stallet men det räknas inte som lektion tycker jag. Iaf åkte till stallet och hade teori, gick igenom en massa och sedan pratade man med en massa och sedan blev det väl lite kort också. Sedan åkte jag hem och åt och nu sitter man här. Aja, ha de bra alla bloggläsare! :)

Idh....

red Mister på idrottshög och vi hade lite markarbete med olika galoppsprång på långsidan och bommar på böjt spår på andra långsidan, Mister var väldigt pigg och han var faktiskt riktig rolig att rida och han var verkligen jätte fin också. Så jag är helt nöjd över dagen och satt och spelade kort med Tilly och Malin efteråt och även Linnea. :)
Imorrn blire MMA träning i stan och sen får man se vad man hittar på och nu ska jag se på hockey fast det kanske inte är någon bra ide men dem behöver mitt stöd känner jag just nu. XD
Mistrz polskt halvblod som är 9 år!

Hjälp Timrå nu, dem behöver verkligen det!


Skola

Ja vart ska man börja, åkte till skolan halv 8 och började 5 över halv 9 med svenska och klarade svenska provet men har inte fått Tillbaka det än men sen hade vi so, satt i grupprum med Sandra och Sofie!
Sen lunch och gröt var det och sen tyska, körde charader (det var tävling)
Hade bara hunnit kört 5 olika charader sen börjar brannalarmet gå och första ingela (lärarn) säger är: vart är mobilerna?! Haha
Fick stå ute typ i 40min och kom tillbaka 10 min innan vi ska sluta och nu sitter jag på bussen med
5 ridsugna tjejer! :)
Bjuder på en bild på mig och Sandra!


Svar till kommentar!

Sara
Vad är en fem och halva? :)
Svara gärna i ett inlägg :)


Svar: Fem och en halvan är en hoppövning som vi brukar ha på ridskolan. Det är 5,5m mellan hinderna. Oftast har vi en travbom innan och sedan ett litet kryss och sedan ett högre räcke på slutet. Så det är en liten övning bara. Skulle tro att den kallas fem och en halvan då det är just 5 och en halv meter mellan hinderna. Hoppas det var svar på din fråga. Om inte annat kan du ju söka på det och få lite bättre förklaring. :)
/Knutarna

Ridpass, hoppning

Hoppade Linnie idag vilket gick riktigt bra. Vi värmde upp självständigt och hon var väldigt seg, haha hon blir bara pigg när man vänder upp mot hinder. Aja, gick skapligt sedan hoppade vi fram på en fem och en halvan som gick bra.
Vi tavade in på den och hoppade lite lågt som uppvärmning, sedan hoppade vi en studs som vi kom i galopp vilket inte gick lika bra. Då man kommer i galopp blir man tvungen att hålla henne annars rinner hon bara iväg och allt blir fel, fast då man tar tillbaka henne kommer man också helt fel, så vi travade in på den och flöt på i galopp sen, då gick det mycket bättre. Sedan hade vi ett hinder med galoppbommar framför vilket gjorde det lättare att komma rätt mot hindret. Så det gick jättebra. Vi gjorde det sedan till en bana och hinderna låg runt 90cm. Och Linnie togs sig över lätt utan problem. Haha, jättekul att hoppa henne, rena motsatsen jämfört med Donald, så det är kul med lite piggare häsar inom hoppningen.

Hemma nudå..

Som jag skrev förut, så var det några kort inlägg som kom från mobilen och nu är man hemma och bakade matbröd på HK och mina blev så himla goda och det säger jag inte bara utan dem var faktiskt väldigt goda enligt mig och några andra. :)
Sen på lunchn var man inte särskilt hungrig för mackorna men åt lite mt ändå och fällde även Gibbe innan lunchen och han flög ner i korridoren, såg ganska roligt ut men aa.
Sen på Kemin så jobbade vi med kolföreningar och alkoholer som vu skulle bygga upp och visa upp för Bertil, gick ju bra blev klar ganska snabbt, var kvar på skolan än stund efter också men nu så  blire köpa lotter på http://se.howrse.com/ och sen blire lite tv för min del, tänkte se på ngn film, och pappa är på väg hem med bacon lindad kyckling, jävligt gott!

Brannalarmet

Satt på matten i ett gruppeum med Felicia det börjar sjuta och trodde det var brannalarmet men sen sa Felicia: det är inget jag kollar ut och ser hur alla bara går ut från sin lektioner och Felicia slänger penna och vi går ut med. Det gick för ett tag sen, så jävla kallt det var ute när man bara har t-shirt på sig men slapp ju matten;)
Bjuder på en bild på mig och Felicia från mattelektionen! :)


Sovmorgon

Börjar dagen med sovmorgon och sen har vi matte, har bara 3 lektioner idag och sen har man HK och sist Kemi, så jävla kung! ;)
Bjuder på en bild av mig och Fifa sen igår! :)


Godmorgon!

Hej alla bloggläsare, kommer nu ett väldigt tidigt inlägg. Iaf så är jag klar och väntar på skjuts till stallet och spenderar sedan hela dagen där. Ska plugga lite med en klasskompis också fyller en kompis år. Kommer bli roligt, men först väntar en lektion på Linnie. Så ha de bra så ska vi se om jag kan ta med en dator till stallet och blogga därifrån!
/Madicken

Svar till kommentar!

Moa
ungefär hur många läsare? (:
Svar: Det varierar lite från dag till dag, men dom senaste dagarna har statistiken gått upp väldigt bra, runt 60-70 läsare. Det tycker vi är mycket för att vara våran blogg, naturigtvis skulle det vara kul med ännu fler läsare men vi är glad för alla som tar sig en titt! :)

/Knutarn- Madicken

Ridpass, dressyr

Dressyr på lillprinsen, superfin var han idag. Tog en liten piska till en början för att vecka upp han lite vilket fungerar. Plus att man får en skitfin ponny, efter att man har haft pisken ett tag. Iaf, så värmde vi upp och han jobbade på bra i en stadig och låg form. Sedan så skulle vi flytta dom på fyrkantspåret med bakdelen innåt. Det gick bra, Donald flyttade bra så vi körde lite överkurs och gjorde lite sluta istället. Han är verkligen duktig, så det gick bra. Sedan jobbade vi på volter och kunde ställa igenom han och han kändes bra, har verkligen en bra trav ibland kan han lägga av men då är det bara att väcka upp honom, galoppen är lite tvärt emot. Han springer gärna iväg och orka inte jobba riktigt, tar ett tag tills han blir avslappnad och man kan jobba honom, men jag är nöjd. Han kändes fin och kunde jobba han så som jag ville och det känns toppen.
Bästa Donald!
Imorgon blir det ingen skola då det är dubbelboll och vi som har ridning får rida och sedan sluta. Så då är man ju ledig imorgon så en lång dag på stallet blir det. Tror det blir hoppning på Linnie, så hoppas att det går bra! :D

Glädjetårar :´)

Idag så har man först varit på skolan, haft en skaplig dag på skolan förutom att jag TAPPAE MIN TELEFON I GOLVET! Blev så jävla sur att jag höll på kasta den i väggen, skalet gick ju söndet som man fick i måndags från Thailand men det går ju att använda ändå så det är ju tur! Var ju även och red Paleja idag och vi red först ut lite och skritta fram tillsammas ns jag och Olivia och sen red jag henne i paddocken och även olivia red lite fter mig sedan skrittade vi ut en sväng igen tillsammans och sen travade jag av henne i paddocken, hon var riktigt fin idag bortsett att hon ibland börjar småbocka och börjar sedan med huvudet men iallafall så var det jävligt kallt ska jag säga!:)
Jag & Paleja!
image description
Sen fort hem och göra käk innan fotbollsträningen, träningen gick väldigt bra förutom i slutet då, sen hade vi fotbollsmöte och bestämde cup till sommarn, GOTHIA blev det, riktigt kul kommer det bli, längtar redan!<3
Världens bästa lag, IFK Timrå f97!

Gothia<3


Ser statistiken och blir suuper glad!

Tjo alla! Kolla en snabbis på statistiken och ser att den bara stiger. Super kul verkligen att ni vill läsa våran blogg! Stanna gärna kvar och hjälp till att göra oss till bättre bloggare genom att kommentera vad ni tycker! Haha men de är verkligen asa kul! :D

Fysträning!

Fysträningen idag gick ju bra ganska jobbigt men ändå inte och sen har man varit ner och duscha och sedan packat allt till morgondagen som blir full bokad typ, har ju först skola och sen har jag ridning med olivia i sörberge och sen eftr det är det träning och sen hem och göra läxa, måste även göra lite läxa nu så det blev ett litet snabbt inlägg det här men vi syns alla bloggläsare! ;D
Söta Mirre, saknar dig!♥

(skit i pricken, var något fel på kameran)


Till minne av en fin fin vän!

Fick idag reda på att en ponny som jag red förut togs bort igår. Inte alls roligt, han var verkligen speciell den lilla ponnyn och ett tag så tillbringade jag väldigt mycket tid med han. Jag hade verkligen turen som fick rida han då han som ägde ponnyn inte alltid hade tid och i samma veva som jag började rida han så bröt han handen eller vad det nu var så fick rida han ganska mycket.
Han var iaf en söt maxad b-ponny vid namn Miramis som var speciell. Han hade blåa ögon och var alltid glad, en supersnäll och go ponny som inte gillade hinder. Han var snäll att rida men blev lätt rädd för saker som han sett tidigare och så. Men iaf var det riktigt roligt att få rida den där ponnyn.
Måste bara tacka för all tid med dig som jag verkligen inte ångrar!
Finaste Miramis och tack Tim och Sara för den fina tiden som jag fick med han!

Dåligt med bloggande nu!

Har verkligen inte orkat med att blogga så mycket nu när skolan har dragit igång och det händer mycket. En fin ponny togs bort igår som jag red väldigt mycket ett tag så tänkte göra ett litet inlägg om honom när jag känner att jag orkar.
Igår var det skola igen då helgen var slut. Dagen gick väl sådär haha, började med en lång historialektion och sedan en lång fysiklektion. När dom var över var det lunch och dagen går plötligt mycket fortare. Hade svenska som gick rätt bra, sedan lite kemi b och sist engelska. Då kan jag säga att jag var väldigt trött men som tur var hade vi kul ändå.
Idag så gick skoldagen riktigt fort, sovmorgon sedan svenska och engelska efter det lunch och sedan en lång mattelektion och idrott. Och riktigt kul på idrotten hade vi och rasterna haha, kort kort och kort. Bluffpoker spelar vi jämt nu, skitkul. Så det är typ så skolan har varit.
På måndag eftermiddage blev det stallet hela dagen och idag har jag bara vare hemma. :)
Imorgon blir det stallet och rida och torsdag morgon blir det ridning på morgonen och sedan ledig resten av dagen! :D
Ha de bra!
/Madicken

R.I.P

Vet inte dirket vad jag ska säga men, som ni förstår så är det ju alltid sorgligt när någon går bort elr så och extra sorgligt när det är en vän elr ett djur, och aa vad ska jag säga, vet ju att dem ska ta bort en häst om några dagar, en häst jag inte ridit så mycket men ändå och sen har även en till häst som jag ridit lite mer gått bort igår, och ska inte säga vem det är elr så just nu utan det är lite privat men håll ut kik på bloggen.
Det är så mycket som händer just nu tycker jag med hästar, skolan och lite annat men alla har det väl sämre ibland och jag känner at den tiden är nu för just mig, men bättre och bättre blir det ju på stallet får ju rida ponny ändå som jag tycker är lite konstigt men jag klagar ju inte som att det är ponny jag vill rida :)
Nu ska jag göra lite käk innan jag åker på träning! xD
Bjuder på en bild på mig!



Slapp lektion

Har haft tyska ganska lugn lektion bara spelade spel och så och nu har vi biologi + vikarie =kung lektion sitter och prata om lite allt möjligt!
Sitter med mina fina vänner!<3


GODnatt

Säger bara godnatt nu för nu blire lite pluggning sedan så blir det sängen för har ju ingen sovmorgon imorrn precis utan en lång dag framför mig men hoppas att den blir lite skojsigt som den nog blir, kung att jag fått ett Iphone skal av Fifa från Thailand då som det ä englandsflagga på, snygg enligt mig men här kommer någon bild:



Godnatt alla trötta! :)


Hoppning!!

Hoppade Sarah och har varit där sedan klockan 16 och hoppningen gick väl bättre och bättre :)


På stallet nuråå!

Ska rida snart! Gör en uppdate senare när jag komma hem ;)

SO

Sitter på so nu och jobbar lite och har bara idrott kvar sedan, såg på turkich typ hela lektionen och har även haft svenska och engelska
image description


Såg.....

Började någon ny serie idag "Äkta människor" och den var lite konstig men när man väl börjat se den kan jag inte sluta, handlar om hubotar (robotar) och är en hjälpreda till familjen och sen finns det några som typ är fria, bättre ni se den nästa söndag för jag är inte särskilt bra på berätta om den!
Har tyvärr ingen bättre bild:/


Film från klubbtävlingen!

Här kommer filmen från gårdagens tävling på lille Donald.
Det gick rätt bra, några hopp blev lite roliga, men han är verkligen jätteduktig för hans teknik har verkligen förändrats en hel del. :)

Film från tävling...

Här kommer en film från tävlingen igår, nolla i 70cm med Elf!


Träningen!

Då har man nyss kommit upp från duschen och har varit och tränat lite på ncc och såg även Tilly och Hasse där,
Träningen gick lite upp och ner hade bara 8 bollar så mycket spel blev det också ;)


Hästarna

Zidane

K-Donald
Elf

Hopptävling

Hopptävlad lilla Donald idag. Hoppade 80cm för första gången på tävling med lill pojken. Han var jätteduktig, dock lite trött då han hoppade en klass innan och blev trött. Så blev inte så mycket på framhoppningen men på banan då gick det super. Han kämpade verkligen på och ställer verkligen upp till mig till 100%. Behöver inte alls oroa mig över att han ska vägra eller något, han hoppar alltid. Han är verkligen världens finaste och bästa ponny, som verkligen ställer upp. Min superduper kille det där! :)
image description
Jag älskar dig!
Mer bilder kommer och kanske film! :)

Tacos :)

Nu har man kommit hem från stallet och börjar och gör lite tacos och tänkte kolla om det fanns någon bra film på tv:n eller så annars blir det datan. ;)
Ha en bra kväll iallafall för det ska jag ha!♥


Tävling!

Tävlade 70cm med Elf och det gick super och han är så duktig och vi blev felfria, har även spelat lite kort i caffis och nu sitter jag med mobilen medans Fello och Maddo gör kemi läxa!



Irene Huss

Såg  nyss på Irene Huss "Nattrond" och tyvärr hade jag redan sett den men kollade ändå och nu tänkte jag läsa lite engelska och sen lägga mig så jag ät pigg till tävlingen.
Ska bli riktigt kul att rida elf igen det ser jag fram emot men det är väldigt dyrt att tävla nu! :/
Mindre bra men ska böja plugga nu så mankan sova sen.
Jag älskar dig♥


En helt vanlig fredag

Skola först och hade två lektioner + mentorsamling sedan långt hål till teorin på stallet. Så vi brukar säga att vi slutar efter vår sista lektion, då teorin inte ränkas med då det är mycket roligare än skolan. Så runt 11.40 for vi upp tll stallet. Väntade där till typ två och hade teori. När sedan den var slut så blev det en sväng ut i skogen med Alva som skulle motionera sin lille ponny Mulle. När vi kom tillbaka så satt vi i cafeterian ett tag och sedan fixade vi hästarna inför morgondagen. Haha, lill Donald är smutsig men hoppas på en supertaggad ponny för det. Grejerna smörjda och nu är det bara att tagga till tävlingen. Kommer bli kul.
Sen blir det väl någon film på tv som jag kommer se, haha brukar bli så.
Det är inte alla som har någon som du, min fin fina pojke! :')

:´(♥

Aldrig roligt när en vän går bort eller ska gå bort men jag hoppas verkligen det är det bästa sättet,
för snällare än henne finns det få utav, jag kommer att sakna dig!♥
Men är ju fortfarande inte hel säker men formodligen så tycker dem det är bäst så här,
men man kan ju alltid hoppas........♥

Svenska Prov+idh

Då är svenska provet avklarat och provet gick ju riktigt bra ju men aa väldigt svårt ändå!
Hade sen läxförhör på tyskan och det gick ju mindre bra och efter läxförhöret såg vi bara på turkiska för nybörjare lektionen ut:)
På idh red jag Exxet och han var faktiskt riktigt fin och sen smörjde man grejer till tävlingen imorrn!!



Äntligen!♥

Äntligen har världens bästa kommit hem från Thailand, och hon har varit borta i en månad nu och har saknat ihjäl mig, gud vad härligt att ha henne tillbaka här i svergie igen.
Då det är skola imorrn också och det kommer bli grymt och så jävla härligt att ha henne tillbaka,
hon är ju lite rappare än mina andra 2 vänner! <3
haha, skönt med helg sen och tävling då men kom på att jag glömt skriva höjd, wops men får ju se vart man blir insatt, troligen på 70cm och denna tävling ska bli grym med världens bästa häst!
Fifa, hon gör mina dagar så mycket bättre, jag älskar dig Fifa!♥



♥♥

♥♥♥


Ridpass, markarbete

Hade markarbete och fick rida Linnie, en snäll dam som jag aldrig har ridit förut, så det blev första gången idag. Det gick ganska bra, hade lite lydnad och hon är en som sticker över hinderna då hon älskar att hoppa. Det gick faktiskt riktigt bra, första gången vi galopperade över bommarna sprang hon iväg för fort, sedan när vi kom igen så gick det bättre, lärde mig ganska snabbt att ta tillbaka henne. Hon är lite speciell, hon brukar nocka dom som hoppar henne när de tar henne i munnen så hon är väldigt känslig men jag hade turen och slapp det. Hon var väl helt okej att rida, kul att hoppa på. :))

Snön faller, allt blir vitare och ljusare!

Hemma från skolan ännu en dag. Slutade tidigt idag, såklart eftersom det är torsdag! Eftersom de va ett tag sen jag uppdaterade så tänkte jag ta veckan lite snabbt ;)

måndag: Vanlig skoldag och direkt efter drog jag till staller för hoppträning för Matthias Jönsson. Helt ok träning, jag fick jobba häcken av mig för Zidane var ruskigt het. Varje chans han fick tog han bettet och stack iväg och sparka bakut. hihi lite roligt faktiskt! Inte varje gång han är så ;)

tisdag: Vanlig skoldag. Slutade 14.30, drog hem, fixa läxan, hjälpte pappa med middagen och sen kom Johan och hämta mig för att åka på slalomträning. Nice träningmed massa skratt och bus ;) haha kan nog tänkas att ¨Håkan o Putte inte tyckte vi koncentrerade oss, men va fan, nångång i livet måste man ju ha roligt!

onsdag: "Lill-lördag", ännu en heeelt vanlig och tråkig skoldag. Långdag och slutade 15.30, men ändå chill. Två sista lektionerna va bild och elevensval. Lyssna på musik och rita på bilden. Sitta i datasalen och titta på youtubeklipp på elevensval. haha jora de är ju ganska nice de också! Sen stallet och hopplektion. Om man säger så här, Zidane var nästan tvärt emot vad han va i måndags. Ganska lat asså, men helt ok ändå! =)

 

torsdag: Kort dag idag, kom hem typ 13.30. Suttit medd engelska läxan tills nu typ. Vi ska skriva en typ uppstats om Irland. Svår, svårare svårast? Haha nää inte så jätte svårt faktiskt. Inte för att skryta men jag tycker jag är ganska duktig på de;) hihi

 




Blir väl att ta det lungt nu på eftermiddagen tills slalomträningen börjar!
Hare gött!


19/1

Riktigt skön dag började dagen med sovmorgon till halv 10 och hade sen 3 lektioner på skolan, matte med vikarie kung alltså och HK och lagade gröt mindre gott men slapp lektion ändå och sist kemi och där labbade jag med Sandra 2 stycken olika labbar om kol! Sen så slutade man 5 i halv 3 och nu är jag på väg hem och tänkte försöka se glamour för det har ju inte funkar att se så jag hoppas det gör det nu!
Råkar alltid trycka på resign  näs jag ska passa!


Ridpass, dressyr

Hade underbara ponnyn idag, han var bäst och helt underbar. Vet verkligen varför jag har den där ponnyn, för den känslan när allt går som det ska är det perfekt.
Började med att göra iordning han i stallet där han var trött, orkade inte med något och stod bara snäll och väntade. Så i ridhuset så tänkte jag att ett spö skulle vara bra och hittar naturligtvis bara långa och Donald är jättekänslig när piskan snuddar på han. Så i skritten så spraka han och gjorde allt möjligt och  slappnade inte av något alls, men pigg blev han. SÅ travade fram med spöt ett tag och la ifrån mig det sen. Ponnyn blev skitfin, han var precis så som jag ville ha han och det gick super. Gjorde lite framdelsvändningar som han inte riktigt fatta men gjorde det riktigt bra, också minskade jag traven och längde den och han var ju som en dröm. Känns verkligen som vi har hittat tillbaka där vi ska vara. En superfin ponny med en nöjd ryttare. På lördag då blir det tävlingen och hoppar 80cm på lillbusen för fösta gången på tävling, blir spännande att se.
Älskar dig, finaste K-Donald!

Fotbollsträning

Då är man ny duschad efter en fotbollsträning och har även toppat håret på mig själv men nu blire lite engelsk läxa och sen plugga lite svenska, hoppas jag iallafall! :)



Ville bara gratta brorsan som tagit körkort nudå, så nu blire fika hos farmor och farfar!



Sv på elevensval!

Då har man äntligen slutat och hade svenska på elevensval och det var ju bästa lektionen idag måste jag säga, har haft matte, so, engelska och idrott med men svenskan var fan bäst!
Nu väntar jag på att mamma ska hämta mig sen blir set glamour hemma med lite gofika ;)



Nu har jag varit duktig..

... och pluggat tyska. Förstod inte mycket men det brukar gå bra, när jag väl försöker bli det rätt. Och eftersom jag kände mig duktig så tog jag ett glas trocadero också! :)) Hihi, man måste ju få någon belöning när man är duktig, ska se om jag kan bli bättre på att plugga nu då och försöka att inte spara allt till sista dagen som jag jämt gör.
Jag lär mig faktiskt det mesta dagen innan glosförhör och sådant så därför tar inte det så mycket tid, gör det innan jag somnar. Ganska bra att jag kan lära mig dom så fort för då har man mycket tid med annat, men med allt annat skulle man kanske ta och börja någon dag innan så man inte sitter där dagen innan det ska vara inlämnat eller vad det nu är för något. Måste bli bättre på det nu! Haha, inte så kul och veta men måste verkligen bli bättre på det.
Har liksom en engelska bok som ska vara klar till slutet av denna månad och gissa om jag har börjat? Näe, inte än och det kommer nog ta ganska lång tid innan jag börjar. Men aja, nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med dagen imorgon.

Glömde!

Glömde skriva att jag har varit och haft fysträning på bergeforsens skola och det gick ju great så nu spelar jag lite gold miner på mobilen sen blir det sängen och läxan förmodligen.
Sweet dreams alla bloggläsare!<3
Bild från ridlägret, älskar er!


Glömde!

Glömde skriva att jag har varit och haft fysträning på bergeforsens skola och det gick ju great så nu spelar jag lite gold miner på mobilen sen blir det sängen och läxan förmodligen.
Sweet dreams alla bloggläsare!<3
Bild från ridlägret, älskar er!


17 Januari

Skola först då, ganska vanlig dag med Ty,biologi,matte,musik och so gick faktisk riktigt bra och imorrn då börjar idh och tror jag ska ta sv fast bara imorrn annars följar jag med Olivia till Pajson och rider.
Men som att vi har prov på fredag så känns det bäst men är inte helt 100 än, beror på men ska göra lite läxa nu elr ska läsa en engelsk bok! :)
Bild sen förra gången jag red pajson!<3
image description

Trött

Är jättetrött nu och vill bara gå och lägga mig, haft en okej dag på skolan. Inte så jobbigt, utan hade väl en del roliga lektioner. Tur att man har vänner som gör det roligt att komma till skolan, annars hade man aldrig velat gått i skolan. Imorgon bli iaf min värsta dag på skolan, har alla jobbiga lektioner och har inte nån lång rast alls. Undrar om man kommer orka med det, också blir man ju bara gladare när alla andra har sovmorgon förutom dom som har tyska. Jättekul, så mer en halva klassen har sovmorgon och vi har lektion, inte bra.
Men imorgon blir det stallet hela eftermiddagen, vilket blir kul. Men nu ska jag plugga lite, för det hör ju till när man gå Natur tror jag. Haha, näe men har lite tyskaläxa till imorgon som måste göras så det kanske vore tid för de nu!

Jerringpriset! :D

Ni kan ju bara gissa vem som vann Jerringpriset, exakt Rolf Göran Begntsson, helt jävla awesome och det stod emella han och Markus Hellner, så jävla grymt asså, nu ska jag försöka göra lite läxa sedan tror jag att jag lägger mig är super trött.

Nu är man hemma.

Efter en lång dag på skolan, och en lång dag på stallet är man hemma. Denna dag var faktiskt riktigt bra, på skolan har vi rätt kul och spelar bluffpoker så fort vi har någon ledig tid och på lektionerna så gör vi det roligt. Så det är ju bra, fast nu har vi ju bara kommit igång med de nya ämnena och sedan lär det inte bli lika kul längre. Men vi får kämpa på, på stallet hände inte mycket alls, Matilda red och jag var med en massa olika under tiden. Var även och hälsade på buskillen som var gosig idag, la huvudet på axeln och bara mös. Gosponnyn, han är verkligen den sötaste! :')

Ridlektionerna!!

Red 2 lektioner idag för moster inte kunde komma och dem hade markarbete och jag red Columbus, han blev väldigt fin efter galoppen fast han bar väldigt lat också men det gick hyfsat bra iallafall.
Sen klockan 20:00 red jag Sarah och samma där, markarbete och en del hopp blev väldigt bra lite långa avstånd för hon då det är storhästar med.
Det var ridningen det och vi hade Anna!


Skola!

Haft 2 lektioner pch nu har man lång lunch, har varit upp och ätit, nyss varit en timma i gympa salen och spelat gold minder men iallafall har bara 3 lektioner kvar, jippo!!
Sen blire stallet och rida :)


Söndag kväll!

Som jag skrev i inlägget tidigare så var jag hos Olivia och vi kollade på lite hästar och tv och satt vid datan sen så såg vi ju även ponnyakuten, har även gjort lite engelska nurå så det är klart till imorrn och nu går jag och lägger mig med mina sköna träningsvärk, för det är ju faktiskt skola imorrn.

Sweet dreams!<3


Träning och sen ridning!

Vaknade vid 9 tiden och gjorde mig i ordning för träning och träningen behöver vi inte prata om för den gick skit och ont i revbenen har jag också (träningsvärk sen mma träningen igår).

Åkte sedan direkt till Paleja och Olivia och vi red lite i paddocken och Paleja var väldigt fin, så snäll som hon är
men väldigt envis i skogen, haha!

Blev ett inlägg från mobilen då jag är hos Olivia nu! :)



Sofias svar till frågestunden

Agnes

Hej knutarna! mina frågor är
1. vad är era hästar för ras?
2. vad gör ni hoppning eller dressyr?
3. vilken klubb tävlar ni för? haha
4. vart har ni åkt längst till för att tävla?

Hej Agnes!
1. Zidane är inte min häst utan Kramfors Ridklubb äger han. Han är en Holländsk ridponny (KWPN) ca. 150 cm i mankhöjd.
2. Jag tävlar hoppning utanför klubben, men även dressyr på klubbtävling.
3. Kramfors Ridklubb (KFRK)
4. Till Näset, ca 12-13 mil från Kramfors



Linn

                       är det en som heter sofia som också driver den här bloggen??

Japp, jag heter Sofia Eriksson och kommer från Kramfors. Jag träffade Matilda och Madicken på ridlägret i somras.



Linda

Går ni i några fler sporter än ridning?
Hur länge har ni ridit?
Om ni fick välja en häst som skulle stå på er ridskola, vilken?

1. Japp, åker slalom och spelar fotboll också!
2. 10 år har jag ridit på ridskola, men eftersom min mamma hade häst när jag föddes så kan man säga att jag har ridit hela mitt liv :)

3. Vem som helst? Det skulle nog vara Roffes häst Ninja. Den är så sjuukt fin den hästan ;)

 

 Jessica


varför började ni blogga?
har ni alltid gillat hästar? :)

1. Bra fråga, men de va nog för att jag ville testa nåt nytt. Jag drev en annan blogg innan den här som hette awesomestyle.blogg.se men den tog jag bort. Och sen frågade madicken om jag ville blogga med dom och jag tackade ja! ;)


Moa

*Vilken häst kan ni inte leva utan?
*Vad är din dröm inom ridningen?
*Om du skulle köpa en häst, vilken ras skulle det vara?
KRAM! :D

1. Zidane!<33

2. Få tävla i Globen! Det skulle va helt underbart ;)
3. Jag vill inte ha någon speciell ras, jag skulle titta efter om hästen hade kapacitet att bli riktigt bra i hoppning och den ska vara snäll i ALL hantering. ca 165cm i mankhöjd
kram!

 

 Emme

* Hur länge har ni drivit denna bloggen? :)
* Vad är det äckligaste ni ätit?
* Vad är det högsta ni har hoppat?
* Har ni egna hästar?
* Har ni gått på ridskola?
* Vilken färg på häst föredrar ni? :)

Hoppas det duger och att det räcker.
Skulle ni kunna meddela när svaren är uppe? :)
Kram<3

1. Vet faktiskt inte när Matilda och Madicken startade den men jag har väl bloggat här sen på slutet av somarn. tror jag iaf! ;)

2. De måste vara kåldolmar eller rotmos. USCH!

3. 1.20m
4. nepp :(
5. Mörkbrun tycker jag är finast :)



 

 Julia

 Vill du köpa Zidane?
Eller skulle du vilja köpa någon annan häst?

/Julia :)))


1. Det skulle jag väldigt gärna göra!


Lisa

Om ni inte hade haft den häst/ponny ni har nu, vilken hade ni haft då? (:


Det vet jag faktiskt inte, men om min ridlärare fått bestämma skulle det nog vara Alfons


Madicken


Vilken är den bästa ponnyn på din ridskola och om inte Zidane hade funnits vilken tror du att du hade haft då? :))

 

Den bästa ponnyn måste vara Jade, hon är inte så här jätte snäll men hon är GRYM på att hoppa. Tyvärr för liten för mig då hon bara är c-ponny. Ingen aning, kan inte tänka mig ridskolan utan Zidane =)

 

 Alice

skulle du vilja ha en d-ponny?

Nej, jag är ganska lång så jag både trivs bäst och rider bättre på storhäst än på ponny :)


Söndag

Sitter nu framför daotrn med lite godis och spelar en massa spel. Funderar faktiskt på att vara lite duktig och göra lite tyskaläxa. Men har ingen stor lust till att göra det, men det är ju bättre att ha det gjort.
Klockan sju bli det tvn iaf då ponnyakuten börjar som man bara inte får missa. Älskar att se det, sedan imorgon så börjar ju skolan igen. Längtar inte särskilt när vi fått ett ännu sämre schema än vad vi har haft, aja får se hur det blir. På eftermiddagen bli det stallet då syrran rider klockan åtta, så kvällen tillbringas där.
Busponnin!, får se om jag kanske hinner med att ta lite bilder på den här busen imorgon! :))

Svar till Frågestunden!

Alice
Vart vill du komma med din ridning ex bara rida, eller skaffa häst och tävla? :D
Svar: Såklart vill jag ju skaffa egen häst och träna och tävla, inte bara tävlingar på klubben, börjar bli lite väl tråkigt att tävla men ska jag alltid göra och fortsätta med det.

Sofia
gris-åsna?
Svar: Åsna, för att det är ju mest lik en häst, inte för att jag har något emot grisar då!

rida-borsta? 
Svar: Helt klart rida för det är ju det som är det roligaste med hästar, men jag säger inte att det är tråkigt att borsta för att det kan vara jätte roligt ibland och bara sköta den man älskar.

skratta-gråta?
Svar: Jaa alltså det är ju så sjukt mycket roligare att skratta men ibland kan det va väldigt skönt att få ut alla känslor man haft inom sig och bättre att få veta sanningen fast den ibland gör ont. Men hela livet går ju inte under.

ponny-storhäst?
Svar: Det är svårt för att jag inte ridit så himla många storhästar men som det är just nu så tycker jag ponny är roligare och jag skulle verkligen ha velat utnyttjat den tiden längre om jag kunde men i detta fall så går det ju inte men det är ju ovanligt att rida storhäst nu men jag lär väl vänja mig vid det och det kanske blir mindre tjafs på stallet då.

Mig-Fanny? Svar:Liten rolig fråga dedär men det är ju klart att jag väljer dig Sofia om man tänker vilken man har umgåtts mest med, och visst pratar jag med båda men aa, vad ska jag säga ni var båda roliga på ridlägret fast på 2 helt olika sett, haha den tiden glömmer man aldrig utan den är oförglömlig men jag hoppas att det blir samma gäng nästa år också elr iallafall nästan samma gäng.

Hur ser ditt liv ut om 15 år? ;) Svar: Jag vet inte riktigt, så jag har faktiskt inget svar.
Lisa
Om ni inte hade haft den häst/ponny ni har nu, vilken hade ni haft då? (:
Svar: Har ju ingen häst elr ponny just nu men om jag inte haft Elf så hade jag ju haft Romeo utan tvekan och jag tycker det är roligt att rida Mikron och Exxet av storhästarna men har ju som sagt inte ridit så många. :)

Emelie
Vilken häst hade du tänkt dig nu när du inte får rida kvar på ponny?
Svar: Som jag skrev tidigare så vet jag inte det än pga att jag inte ridit så många men gillar Exxet och Mikron just nu men skulle vilja rida dem lite mer för att veta om det är en häst jag skulle tycka om.
 
Vad är ditt mål med den hästen?
Svar: Då blev den här frågan lite komplicerad därför att jag inte hr ngn häst än jag riktigt känner sticker ut,
så tyvärr kan jag inte svara på den frågan. :/
 
Högsta du har hoppat?
Svar: Väldigt kort svar men har hoppat 1m som högst.

Mål med din egna ridning?
Svar: Mitt mål med ridningen är att bli en riktigt duktig ryttare och kunna köpa häst när jag blir lite äldre och kunna åka ut och tävla+träna och sen gå vidare den vägen.

Vad du behöver träna på?
Svar: Jag behöver och ska försöka att träna på allt om jag ska va ärlig, jag är ju inte perfekt på någonting direkt men vissa saker mer bra än andra, man kan ju bara bli bättre så jag känner att jag ska träna på precis allting jag kan och vill träna på vill säga.

Beskriv drömhästen!
Svar: Jag vet inte precis vilken ras den skulle ha, men den ska vara smäcker och fuxfärgad också ska det vara lite krut i den, mest inriktad på hoppning. Inte så jätte stor.

Julia
Vilken är den roligaste ponnyn/hästen du någonsin har ridit?
Svar: Oj svår fråga enligt mig, alla är roliga att rida på olika sätt men jag tycker att Whitney va väldigt rolig att rida och Puck men det var ju ett bra tag sen och självklart var Nalle en riktigt rolig häst, sen av storhästarna så är det nog Exxet, som att jag föredrar hoppning.

Om du hade en egen häst, skulle du vilja ha den i privatstallet eller ett eget stall?
Svar: Allstå om jag hade ett eget stall där jag bodde, hade den helt klart fått stått där om den hade någon sällskaps kompis+så måste det finnas bra ridvägar elr ridbana i närheten för annars hade jag nog fått haft den på stallet.

Emme
Hur länge har ni drivit denna bloggen? :)
Svar: Sedan 28 Juni år 2011 :)

Vad är det äckligaste ni ätit?
Svar: Allt inom fisk är vidrigt men surströmming är nog det äckligast av allt, har dock bara smakat det som tur är. :P

Vad är det högsta ni har hoppat? 
Svar: Högsta jag hoppat är 1m!

Har ni gått på ridskola? 
Svar: Gått, ja går fortfarande och rider 1 gång i veckan där + idrottshög.

Har ni egna hästar?
Svar: Nej, rider på ridskolan som jag skrev ovanför men jag rider också min kompis häst/hästar.
(Hon har 2 stycken)

Vilken färg på häst föredrar ni? :)
Svar: Jag gillar fuxar mest! :D

Moa
Vilken häst kan ni inte leva utan?
Svar: Leva var och ta i, jag kan leva utan alla men skulle vara svårt och jobbigt och skulle nästan kännas som att mitt liv var meningslöst och vara väldigt sorgsen ett bra tag, men just nu är det väl Elf om jag skulle säga, den jag älskar mest men blev helt förälskad i Paco som jag hade på ridlägret och hade bara han i en vecka men han var så himla underbar, en ängel som kommer lyser upp hela Sverige! <3

Vad är din dröm inom ridningen?
Svar: Min dröm är nog att få en egen häst som jag kan träna och tävla på och utvecklas ännu mer på, både hästen och jag!

Om du skulle köpa en häst, vilken ras skulle det vara?
Svar: Rasen bryr jag mig inte så mycket om faktiskt.

Kattie
Vilken storhäst är bäst på ditt stall?
Svar: Jag vet inte riktigt men Exxet blir det väl då om jag måste säga en, för att han är en jag hoppat, som jag tycker är helt bra.

Jessica
Varför började ni blogga?
Svar: Tyckte det skulle bli roligt att skriva om våra intressen och framgångar och även motgångar! :/

Har ni alltid gillat hästar? :)
Svar: Ja så mycket jag minns så ja.

Alva
Vilka hästar stor hästar tycker du om?
Svar: Mikron,Linnie,Exxet!

Hur ska den vara pigg eller lat duktig att hoppa eller så :)
Svar: Allstå jag skulle nog vilja ha en liten piggare häst och den ska vara relativt bra på att hoppa, behöver inte vara någon stjärna men det är ju ett plus i kanten bara. :D

Vilka höjder vill du hoppa :D
Svar: Har inte tänkt på detta än som att jag inte riktigt har någon häst jag vet att jag verkligen vill ha än.

Michaela
Hur länge har du bloggat?
Svar: Sen 28 Juni 2011

Hur kom det säg att du började blogga?
Svar: Tyckte det skulle bli roligt att skriva om våra intressen och framgångar och även motgångar! :/

Vad gör du en lördag-kväll?
Svar: En lördag kväll för mig är oftas att jag kollar på typ 1 elr 2 filmer och även typ gladiatorerna som har börjat nu. :D

Linda
Går ni i några fler sporter än ridning?
Svar: jag går även i fotboll, IFK Timrå och har spelat i typ 7-8 år ungefär.

Hur länge har ni ridit?
Svar: Jag har ridit i 10 år nu!

Om ni fick välja en häst som skulle stå på er ridskola, vilken?
Svar: Det hade helt klart varit Paco som jag hade på ridlägret!

Agnes
Vad är era hästar för ras?
Svar: Har ju ingen häst just nu men, men Elf är säkert Korsning. :)
 
Vad gör ni hoppning eller dressyr?
Svar: Tävlar mest hoppning då det är mer fart och mycket roligare enligt mig, tävlar bara dressyr när det är KM och vi tog ju hem 3 platsen och vann hela allrounden!

Vilken klubb tävlar ni för? haha
Svar: Haha, Timrå hästsportförening, THF

Vart har ni åkt längst till för att tävla?
Svar: Har inte åkt ut och tävlat något bara på klubben, förutom på Näset fast då var det ju ridläger med dem underbaraste!<3 

Hoppas ni är nöjd med svaren! :)


Madickens svar till frågestunden!

Nu svarar jag på alla frågor från frågestunden! :))
Så hoppas ni blir nöjda med svaren! ;)
Frågor i fet stil..

Alice
fråga till madicken pricken- vart skulle du helst vilja av dessa alternativ:
*köpa häst
*rida på ridskola
*rida ridskole häst och tävla en sån
* eller foder häst
?????
Svar: Köpa en häst. Skulle verkligen vilja ha en egen häst som jag kunde träna och tävla med! :)


Emelie
Hur ofta och vilka program/höjder brukar ni tävla i :)
Svar: Jag brukar tävla L:C 1 i dressyr och L:D i hoppningen vilket då är 70cm. Ska börja hoppa L:C (80cm) nu också! :)


Sofia
5 snabba Madicken!

*katt-hund? Hund
*rida-borsta hästen? Rida + borsta svansen! ;)
*storhäst-ponny? Ponny
*diarre-kräkas? Kräkas, egentligen inget av dom...
*bulle-kaka? Kaka :))

hur ser ditt liv ut som om 15 år? ;)
Svar: Det vet jag faktiskt inte, hoppas på att det är bra iaf. :)

diggar eran blogg ja! suuuper fin :D
Svar: Jaa vad ska man säga, super fin blogg vi har! (Y)


Lisa
Om ni inte hade haft den häst/ponny ni har nu, vilken hade ni haft då? (:
Svar: Jag skulle tro att jag hade haft kvar Conan då. :)

Snygg blogg!

Svar: Tack så mycket! :))


Emelie
Madicken:
* Vilka mål har du med Donald? Inom Dressyr & Hopp
Svar: Målet med Donald är faktiskt att ha kul och njuta av tiden som jag har kvar på ponny. Sedan så vill jag väl komma upp till L:C med han i hoppningen och dressyren har jag inte tänkt på så mycket faktiskt. Känner inte att det är vår grejj.
* Vad är det högsta du har hoppat?
Svar: Jag har hoppat 1meter
* Hur länge ska du rida ponny?
Svar: Just nu vet jag inte, men jag kommer gå kvar tills det finns en ledig plats i storhäst träningsgruppen.
* Om du skulle köpt häst skulle du köpt ponny eller häst då?
Svar: Jag skulle köpa en storhäst då.
* Vad är du sämre på inom ridningen, Och vad är du bättre på?
Svar: Bra fråga, men jag vet att jag har lite problem och ibland vrider om vänsterhanden och sedan på tävlingar blir jag vädigt spänd och det kanske inte är det bästa. Jag har faktiskt lite olika problem när jag rider sotrhäst och ponny. Men det som jag är bättre på är väl kanske att jag ger inte upp så lätt och att vara rätt lugn iaf när jag rider storhäst. 
* Beskriv drömhästen!
Svar: Ja min drömhäst, först och främst ska det vara ett sto som är smal och smäcker. Inte så jättestor, utan sådär lagomt stor och vara utbildad men kanske inte så mycket tävlad och så. Ska gå bra både i dressyr och hoppning och vara lite egen i temprament. Färgen spelar ingen roll. Sedan ska den vara pigg och inte seg.


Julia
Madicken:
*Om du fick gå om gymnasiet nu, skulle du fortfarande välja natur då? Haha :))
Svar: Jag vet faktiskt inte, men tror inte det. :)
*Vilken storhäst tycker du mest om att hoppa och vem gillar du mest att rida dressyr på?
Svar: Jag tycker om att hoppa Gregory av storhästarna och rida dressyr på Mikron och Rick :)
*Vad tycker du är det bästa och det sämsta med thf?
Svar: Det bästa är väl att vi har superfin anläggning och har det mesta, två ridhus och mycket mer. Det sämsta är väl allt skitsnack som går runt där.


Emme
* Hur länge har ni drivit denna bloggen? :)
Svar: Vi började med den i somras, alltså sommaren 2011. :)
* Vad är det äckligaste ni ätit?
Svar: Det måste nog vara surströmming.
* Vad är det högsta ni har hoppat?
Svar: 1meter
* Har ni egna hästar?
Svar: Nej, rider på ridskola
* Har ni gått på ridskola?
Svar: Går på ridskola nu!
* Vilken färg på häst föredrar ni? :)
Svar: Gillar typ de flesta färger, men fuxar och mörkbruna hästar.

Hoppas det duger och att det räcker.
Skulle ni kunna meddela när svaren är uppe? :)
Kram<3

Svar: Klart vi kan meddela när svaren kommer upp! :)


Moa
*Vilken häst kan ni inte leva utan?
Svar: Jadu, det är nog Donald. Han är verkligen bäst och vi har verkligen utvecklats tillsammans. Det finns även två b-ponnyer som betydde otroligt mycket för mig men dom finns inte kvar i stallet längre. En av dom avlivades och en såldes och står nu på en annan ridskola som jag har varit hälsa på. Petty och Nellie hette/heter dom.
*Vad är din dröm inom ridningen?
Svar: Alltså min dröm är väl att få en egen häst, sedan att bli en duktig ryttare och tjäna pengar skulle ju inte vara fel.
*Om du skulle köpa en häst, vilken ras skulle det vara?
Svar: Vet inte vad jag skulle vilja ha för ras faktiskt, det enda jag vet är att det skulle vara ett sto. 
KRAM! :D


Kattie
Vad är bäst
katt
hund
häst?
Svar: Häst såklart! :)


Jessica
varför började ni blogga?
Svar: Kommer inte riktigt ihåg.
har ni alltid gillat hästar? :)
Svar: Jag har alltid gjort det. Vet inte varför men har bara gjort det, det har liksom alltid varit mitt favoritdjur och när jag var liten så vill jag börja rida och sedan har intresset vuxit mer hos mig.


Alva
1.vilken storhäst ska du satsta på :D?
Svar: Det vet jag faktiskt inte. Får väl testa några när jag ska gå upp till storhäst.
2.vill du byta grupp ;)?
Svar: Både ja och nej, vill ju naturligtvis inte rida med alla jag rider med nu, men för att få rida Donald måste jag ju. Så hade jag inte haft Donald hade jag bytt om vi säger så.
3. älskar du tim :)?isf varför /inte
Svar: Näe det gör jag inte, ser han inte mer som en vän..


Michaela
-Hur länge har du bloggat?
Svar: Sen i somras.
-Hur kom det säg att du började blogga?
Svar: Det kommer jag inte ihåg.
-Vad gör du en lörda-kväll?
Svar: Är oftast hemma och ser på tv, eller vid datorn.


Linda
Går ni i några fler sporter än ridning?
Svar: Nej, jag går bara i ridning.
Hur länge har ni ridit?
Svar: Börjad epå ridskola när jag var 8år.
Om ni fick välja en häst som skulle stå på er ridskola, vilken?
Svar: Donald helt klart! :)


Linn
är det en som heter sofia som också driver den här bloggen??
Svar: Ja, det är det.


Agnes
Hej knutarna! mina frågor är
1. vad är era hästar för ras?
Svar: Har ingen aning om vad Donald är för ras.
2. vad gör ni hoppning eller dressyr?
Svar: Hopptävlar för det mesta, då dressyr inte riktigt är vår grej.
3. vilken klubb tävlar ni för? haha
Svar: Timrå Hästsportförening (THF)
4. vart har ni åkt längst till för att tävla?
Svar: Har inte åkt ut och tävlat med någon, men tävlar klubbtävlingar hemma på klubben och har tävlat på Näset en gång då det var ridläger ;)

Det tror jag var alla! :)

Lööördag

Idag är det städdag här hemma! :/
Inte alls kul, städa bort julen och storstädar rummet, haha verkligen jättetråkigt så datorn den är på. :))
Sitter också och håller på att svara på fregestunden som förmodligen kommer upp idag, har lite frågor kvar som jag ska svara på sen så dyker dom upp. Kommer iaf bli en långtråkig dag idag men vi får se. Ha de så bra!
Min stjärna! :)))

MMA träning!

Har varit i stan och tränat MMA med världens bästa lag och körde lite olika övningar.
Kul var det iallafall och lär träna där några gånger till, ägde ju ut dem på evighets stafetten! :)


Fredag och helg!

Härligt, första veckan i skolan avklarad. Nytt schema nya ämnen och mycket mer. Började ju på måndag då det var en rätt lugn dag, gjorde inget speciellt vad jag kommer ihåg. Tisdag då var det bara tt börja jobba och ett prov, inte kul. Onsdag rätt härlig dag det, slutade tidigt då vi inte hade någon fysik, torsdag då var det väl en halvseg dag men det gick bra och fredag, det är den bästa dagen. Slutar jättetidigt och har bara två lektioner + mentor. Kung dag det, och så kommer vi fortsätta ha på fredagar men resten av dagarna är inte alls kul. Lektione efter lektion varje dag, inget hål eller något bara lektioner, känns jobbigt nu och inte kommer vi hinna med att spela kort då heller. :/
Aja, dagen idag var inte helt fel hade riktigt kul med några av klasskompisarna. Vi spelade kort och hade kul, bluffpoker är det som vi alla spelar på skolan just nu, jätteroligt. Men vi hade ju ingen teori idag så då blev det inget stall för mig, för jag visste inte riktigt hur jag skulle ta mig dit heller, men nu får man ha en lång fredagskväll hemma istället. :)

fredag 13

Ganska lugn dag som jag skrev tidigare har jag bara haft 3 lektioner idag som att idh börjar nästa vecka och det var ju fredag den 13 och var i gympa salen och det var ett par stycken som fick en boll i huvve nån gång och en gång var det ju jag, en flög ner på golvet t.o.m, såg väldigt roligt ut och var även ett litet slagsmål imorse. :)
Sitter och gör lite läxa nu och lyssnar på musik, sen får man ju se vad man hittar på, blir nog inge stall idag.


Vetrinärn

Kommit hem från veterinärn nu och sätter mig en stund och gör lite läxa vid datorn :)



Maten

Sitter på maten ny och äter pannkakor med mina fina vänner och sen går vi mot Lidl och handlar lite godis, sen blir sista lektionen som är tyska för mig, har haft både svenska och so redan :)
Slutar klockan 13 typ, härligt härligt!
Har tagit bort wordfeud nu, hörde att det var något virus!


Ridpass, fri ridning

Red på Mikron idag och han var faktiskr riktigt fin. Jag tycker verkligen att han är supersnäll. Red självständigt helt idag då ridläraren var borta. Red mycket skritt och trav, och han kändes verkligen jättefin. Lite seg i skritten men mycket avslappnad, traven var han mycket pigg i men riktigt avslappnad där också. Han är verkligen kul att rida dressyr på, blev väldigt lite galopparbete, men han var fin där också när jag väl fick galopp. Väldigt fin i formen och kändes riktigt bra.
Mikron! :)

Skolan

Slutar ungefär 15 och har bara haft 3 lektioner idag, matte, HK och nu har jag kemi. Har genomgång om kol och så, när jag kommer hem blir det fastna och stallet vid 4 tiden! :)

Bild sen jag red Mikron i måndags!


Ridpass, markarbete

Hade Donald och det gick väl sådär, han kändes seg och trött. Ville inte alls jobba på riktigt, ibland var han fin och ibland försökte han bara komma undan. Vi hade bommar på en båge där vi skulle ställa igenom dom och hålla en jämn takt. Det gick rätt bra, höll formen över bommar och allt och det var ju bra. Traven gick ju faktiskt rätt bra idag då jag kom åt han bättre än vad jag brukar. Galoppen blev det inte så mycket av idag och jobbade inte han så mycket där, då han heller inte bjöd frammåt för fem öre. Men han är fin prinsen min och det går ju frammåt. Sedan hoppade vi samma båge med pyttesmå kryss i galopp och det gick väl sådär, haha han blev förvånad första gången över att det var hinder och sedan märkte ju han att det var superkul med hinder. Aja, är väl nöjd men känner att det kunde ha gått lite bättre men vi kämpar på.
Imorgon ska jag rida Mikron så får se hur det går! :)
Bästa Donald! :')<3

11 januari 2012

Först skolan, tråkig som vanligt och livräddning gjorde vi också.
Matte,so,engelska också slutade vi klockan 13:15!

Stallet, red Paleja idag och hon var verkligen jätte fin och jag är jätte nöjd red lite serpentinbågar och red även lite barbacka, hon var ju snäll hade ju kasta av Olivia igår, bushästen!<3
Var där från klockan 14-16:20

Fotbollsträning, gick ju skapligt var ju första träningen efter uppehållet, så det gick väll hyfsat bra ändå!

 


Sova?

Då kanske man ska sova nu, måste börja få till baka tiden så man inte är trött på morgonen. Tur man är morgon pigg!!
Imorrn blir det bad med skolan och ska försöka lova och knäppa några bad kort, ska försöka men lär väll behöva simma några längder och sen ska vi liv rädda!
Tur man har pappa dom jobba där och kan det då, men det kan väl ändå alla gjorde det förra året med :)
Sov gott sötisar!<3



Svar till frågestunden kommer till helgen!

Svaren på frågestunden kommer till helgen då vi har tid att svara på alla frågor. Så vi tackar alla ni som har gett oss någon fråga, jättekul. Så nu hoppas vi att ni blir nöjd när svaren kommer!

Det är alltså inte försent att skicka in mer frågor,
http://knutarna.blogg.se/2012/january/fragestund.html#comment

Skolan..

Känner mig inte alls pigg idag, skolan gick helt okej. Kändes inte så jobbigt men när man kommer hem får man oont i huvudet och orkar ingenting. Aja, imorgon blir en kort dag då vi inte har någon fysik och har håltimme innan fysiken så då får man sluta ganska mycket tidigare och det är bra. Har först tyska och sedan 3 timmar matte och vi har faktiskt redan börjat på matte d nu. Mycket plugg, en tjock bok som ska bli klar innan sommaren så det kommer bli matte matte matte. Förhoppningsvis går det bra utan några större problem.
Tycker att vi faktiskt haft ganska tur i skolan nu, inget sådär jättetungt jobb har vi fått än och det känns ju bra, men snart lär väl de flesta lärarna planera in lite prov. Nästa vecka får vi nytt schema och det känns inge bra det, kommer säkert förstöra den lilla sovmorgonen som jag har och kommer säkerrt bli mycket mer håltimmar, så vi får se. Kan ju ladda upp en bild på mitt nya schema sedan så ni får se.
Imorgon bir det stallet och ha markarbete på Donni, tror jag. Ska ju få rida Conan något dressyrpass framöver då min ridlärare tyckte jag skulle få testa han då jag inte har ridit han på jättelänge. Ska faktiskt bli kul, för han är fin den där ponnyn också. Så imorgon blir en lång dag på stallet!

Första skoldagen avklarad

Då är första skoldagen på detta år avklarad och det gick ju bra, hade biologi efter mitt förra inlägg och sen matte lunch och musik därefter och gick ju bra det med :) sist men inte minst så hade jag so, så nu åker jag hem från skolan och sätter mig vid datan framför tv och kollar på glamour!


Första lektionen

Då har man börjat skolan med att lyssna på nya rektorn och sen kollat på turkiska för nybörjare och sen fick man sluta 15-20 min tidigare. :)) börjar 5 över igen!!
Det är du som är världens ängel!♥


Hela långa degen på stallet! :)

Inatt så sov jag ju över hos Alice och Alva så jag börjar att skriva om gårdagen!
Vaknade vid 11 och åkte till stallet och hjälpte till med ett barnkalas och sen efteråt spelade vi lite kort i caffis, dem från u-sek och några till, sedan åkte syrran och susanna hem och jag var kvar med Alice och Alva och åt sibylla sedan så kollade vi när några rid och satt och småpratade lite om mat typ.
Alice gjorde ju även ett inlägg som dock inte stämmer huvudtaget, för det första är det drygt en mil kanske lite mindre och Alice som inte ens går hem och bor alldelst bredvid, aa men vi får väll se, hon åt ju faktiskt också sibylla så att, salladen var från en annandag eller hons lunch.
Ruby (frånridlägret)

Men vi åkte hem sedan och dems kusiner var där tror jag att det är och vi åt lite fruktsallad och spelade kort, satt lite vid datorn också men det var mest alva och alice, sedan vid 11 gick vid mot sängen men Alva sov inte med oss utan alice och jag satt vid datan ett bra tag, ska inte säga ngn tid men jag somnade lite efter halv 4 iallafall!
Ruby (frånridlägret)

Vaknade idag vid klockan 9 och väckte alice och gjorde mig iordning men hon somnade om så jag låg kvar i sängen och väntade, slummrade till igen och sen vakna igen av att alva stod i dörröppningen och sa, skulle inte ni väcka mig.
-Jo jag väckte Alice men hon klev inte upp så jag la mig med.
Iallafalll så gjorde jag och alva oss iordning och åkte till stallet och spelade först kort i caffis och sedan med Matilda som gick i skolan, verkar vara väldigt slappt att gå på real gymnasiet och så, och ingen ååt skolmaten utan dem fick ta annan mat, mmm en smula bortskämd klass kanske, inte vet jag.
Iallafall satt där i ett bra tag med dems klass och sen gick dem och fixa hästarna och vi gick ner och kollade,
dem hade dressyrpass utan stigbyglar och det gick väl bra antar jag och var ju bara jag som ville titta om jag säger så men fick alva att titta klart till slut.
Dem longerade Mikron och Prisse och dem var tokig och dem bockade poch sparka bakut och hållde på och samtidigt red Alva mulle och hoppade litegranna med emma som ridlärare, medans då var jag med alice och bruno vaccinerades, trött han blev efteråt, stackarn och sen blev det jackies tur och sen var man med alva och emma och spelade kort och någon minut efter kom alice och vi spelade tecken, såklart vann ju alva och jag.
Alice och emma hade inte ens över 5 kort så att inte så svårt att räkna ut, sen drog tiden iväg och vi åt sibylla idag igen så känner mig kanska tjock.
Mikron 

Men sen så hjälpte jag mostern min och sen efter 1 timma och 40 min så red jag mikron, han var väl ganska lung i början av passet och fin i mitten om jag får säga och på slutet men han blev galen efter galoppen, hur pigg som helst men det gick ju bra är ganska nöjd, tycker det är lite ovanligt att rida storhäst, det var ju ett bra tag sen det.


Äntligen hemma.

Första skoldagen idag och det gick rätt bra faktiskt. Hade tre lektioner och ett långt långt hål som spenderades med vännerna och en kortlek, haha vi vet hur man fördröjer tiden. Spelade länge och lärde mig några nya spel. Sedan hem och åt en snabbis och sedan vidare till stallet. Matilda har ju börjat rida på måndagar nu istället så hon får berätta om det. Spelade lite kort där också och hälsade på buspojken, på något sätt känns det som det snart är slut men jag hoppas verkligen inte det för jag älskar verkligen den där ponnyn. For sedan hem och nu sitter man här och ska försöka plugga lite och ta sig en dusch, så imorgon blir det mer bloggning.
Det skulle vara jättekul om ni skrev vad ni vill läsa mer om eller om ni tycker det är bra som det är så vi kan förbättra oss nu när vi får mer och mer läsare och vi letar fortfarande efter ny header!
Vi har en klar som vi tänker ha som tillfällig men vet inte hur man får in den, så vi är tacksam för alla hjälp vi kan få! :)

Slaggar över hos Alice!

Vi ligger här med varsin dator och lyssnar på musik, ska strax se lite på parlamentet och lär väl kanske gå in på howrse och fb men finns ju på mobilen iallafall för jag lär väll inte sova förns om några timmar men ska ju upp vid klockan 8 imorrn och va på stallet klockan 9 hade vi tänkt.
Skulle se när real gymnasiet red och man får hoppas det händer något så det blir lite roligt och lär väl vara på stallet hela jävla dagen för jag rider ju trots allt imorrn också kl 8 så får vi ju se hur det går och vem jag får! :)
image description


Sista lovdagen.

Nu har dagen kommit som vi alla längtat så länge på eller?
Tror nästan alla skulle svar nej på den frågan, i alla fall jag. Vem vill börja skolan egentligen, det är ju mycket härligare med lov då man kan göra vad man vill och bara slippe tänka på skolan hela tiden. Lov är ju det bästa, men inte är dom långa, men nu får man längta till vecka 10 då det är sportlov och då får man ju en veckas lov vilket är skönt, men det är några veckor kvar till det. Men jag ska se det positivt, vi kommer närmre sommarlovet hela tiden, och sedan när sommarlovet kommer får vi en lång ledighet från skolan och förhoppningsvis ett superbra sommarlov. Hoppas verkligen det blir ett superbra sommarlov precis som det förra.
Var ju som sagt på stallet idag och hjälpte till, gick rätt bra. Haha, spelade kort som vanligt fast idag bara med Emelie. Riktigt kul, sedan åkte man hem och lämnade kvar Matilda då hon ska sova hos Alice och Alva eftersom att dom är lediga imorgon. Men nu ska jag försöka göra någon nytta, ha de så bra!
Längtar till sommaren!

Bilder sen ridlägret

Fotograf: alice abrahamsson

Stallet strax!

Nu blir det stallet, åker dit med en kompis som också är med i u-sek och bor i närheten av oss, så då passar det väldigt bra så man kan samåka till stallet. Vi står för hämtningen idag. Blir ett barnkalas som småponnyrna får visa upp sig lite, bruka bli dom minsta alltså b-ponnyer och några små c-ponnyer. Blir nog bra det, sedan får man åka hem och plugga lite inför morgondagens skola. Hua, längtar inte alls just nu, känns bara som det kommer bli jobbigt också har en av mina vänner farit utomlands så det blir ju inge kul, men vi brukar ha det rätt kul på raster och så med klassen, haha spelar typ jämt kort nu förtiden. Aja, ska göra mig iordning så bloggar jag mer sen. Och jag vill passa på att tacka alla som varit snälla och gett oss en massa frågor på frågestunden, jättekul. Hejdå =)

Nackspärr!!

Nu ligger jag i sängen och spelar spel pga att jag har nackspärr elr kan inte ligga ner särskilt bra och det gör jävligt ont kan jag säga men som tur är har jag mobilen och om ni undrar varför det inte kommer några bilder i mina inlägg är för att jag är inne på mobilen, men har ju några bilder här som tur är. Duschade iallafall vid 1 tiden och tror jag har ont i nacken för jag har legat konstigt därför jag har blött hår.
Men aaa kunden är ju dyngblöt plus att jag har en handduk på kudden dom också är genomblöt.
Hoppas ni får bättre sömn en mig :)


07/01-2012

Idag har man haft en helt vanlig dag, suttit vid datan och teven och har sett på gladiatorerna och en beck film, tycker gladiatorerna har blivit så mycket sämre än förr och har även kollat lite grann på parlamentet och ibland är det så jävla roligt att se på. Imorrn blire iallafall barnkalas på stallet som man ska hjälpa till med och sen är jag väl där hela dagen och sover sedan hos Alva och Alice, får se om det blir något bloggande då men får hoppas det. Har ju sedan ridning på måndagen´klockan 20:00 men ska ju hjälpa moster innan och på morgonen tänkte jag och alva kolla när real gymnasiet red. :)
Man har ju trots allt studiedag så en extra dag på lovet!♥
Skriv gärna lite mer frågor så svarar vi dem snart, vill ha några till, minst 5 till frågor så hitta på några bra!♥
http://knutarna.blogg.se/2012/january/fragestund.html#comment

Har typ inga bilder nu, så fick bli en på mig men lovar att jag 
ska försöka få några kort på när jag rider på måndag,
så att det blir nya bilder och inte gamla hela tiden!
Blir ju annars bildrepris hela j*vla tiden! :)♥


Lovet börjar gå mot sitt slut...

Lovet börjar nu gå mot sitt slut. Inte kul alls, skulle gärna ha en vecka lov till. Och man blir ju inte gladare över att alla har typ studiedag på måndag utom gymnasiet, kul. Det är lite orättvist, men vad ska man göra. Vi lär ju knappast gå halvdag heller. Aja, men får kämpa på denna termin för sen väntar ett långt sommarlov som man hoppas på blir superduper bra. Kanske inte är så dåligt att skolan börjar heller, för vi kommer ju faktiskt närmre sommarlovet hela tiden och skoldagarna brukar ju gå ganska fort ändå fast man slutar fyra typ varje dag och har superlånga lektioner, men det går nog bra. Och vi har ju faktiskt tur som kan välja till ridgymnasiet och rida en gång i veckan med skolan och ha teori, så det är ju inte så dåligt. Men nu orkar jag inte tänka på det mer.
Imorgon blir det stallet vid tolvtiden då det är barnkalas som ungdomssektionen står för, blir säkert bra det. Sedan får man väl hitta på något kul resten av dan. :)

Frågestunden!

Ni glömmer väl inte frågestunden! :))
http://knutarna.blogg.se/2012/january/fragestund.html
/Knutarna

Twilight

Då har man sett New Moon, Twilight och den var väl sådär men måste se nästa också :)
Får se vad man hittar på för kul imorrn då, elr blir det en trist dag det också! xD



Frågestunden!

Glöm inte våran frågestund!
Klickan direkt på länken för att komma till den :)
http://knutarna.blogg.se/2012/january/fragestund.html

Hemma nu!

Varit på stallet hela dagen, inte mycket som hände där utan bara det vanliga. Först så kollade vi på hoppträningen med Julia och Alva sedan när den var slut så samlades typ alla som var där och snackade en massa och spelade kort. Sedan for några hem, kvar va typ jag, syrran, matilda, alva, alice och jenniefer. Sedan så har vi inte gjort så mycket mer. På söndag är det barnkalas på stallet som vi ska hjälpa till på iaf, så då lär min bli där ett bra tag också.
Nu är det mat snart här hemma och sedan klockan nio blir det film! :))
GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN!

Nina hoppträning...

Har sovit så lite man kan sova inatt, i princip ingenting och klev upp ur sängen lite efter 9 och därav åkte till stallet och kom dit vid 11 tiden som att bilen var så isig och kall.
Hoppträningen var väldigt tråkig att kolla på idag, det var RS som hoppade men värmde upp i en heltimme, långtråkigt och sen har man spelat lite kort och snackat lite med några tjejor, inte många dagar kvar av lovet och tänkte sova över hos alva men blev icke det, för jag ville se twilight och hade inga grejer.
Spenderade som sagt dagen med Matilda Alva Alice och Jenniefer och även Indi.
Som ni förstår så har jag nyss kommit hem och på söndag blir det kanske så att jag slaggar över hos alice och alva. :)


Zidane ♥




2004
Holländsk Ridponny (KWPN)
Timeless - Norina - Herannus

Mörkbrun valack, ca 150 cm


Jag älskar dig vännen♥



 



















Du anar inte vad du betyder för mig!


Sverige vann faktiskt JVM....!

Sverige vann faktiskt JVM helt jävla awesome om jag får säga, kändes ju förjävla bra! Men har laddat ner lite mer grejer på telefon och nu så tänkte jag pröva några nya spel!


J V M !!

Sitter nu och kolar på finalen mellan Sverige-Ryssland och det står 50-16 i skott till sverige men forfarande 0-0 och nu är det snart förlängning, så jag undrar. Någon ide att gå och lägga sig om man ska upp vid 8 imorrn! :) Sitter även och kollar på kommentarer på fb som nästan laggar sönder tro jag, och dem är ju bara uppe i 896 stycken och dem ska upp till tusen, undrar hur dem orkar men nu ska jag se straffarna!!

Film

Sitter och kollar på film nu då, fast egentligen så borde man ligga och sova för det är ju snart skola igen. :/
Men men vi får kämpa på, imorgon runt halv elva åker vi till stallet och kollar på hoppträning och sedan blir vi nog kvar där ett bra tag. Så för att orka med morgondagen så kanske man ska gå och lägga sig snart. Men ha det så bra så ser vi om det blir något bloggande innan stallet imorgon! :)

Parlamentet♥

Har sett lite på parlamentet nu, så jävla kung de är allstå och nu tänkte jag kolla om det finns nån bra film jag kan slå på fast först ska jag kolla om det finns nått roligt att göra på datan men imorrn blire stallet och fotografera, tycker det behöver uppdaterat med lite nya bilder. :D

Barn med hjärtan av guld,
sjunker som sten i vattnet
men i himmelen flyger dem högst♥


FRÅGESTUND!

Nu kör vi igång en frågestund här på bloggen och vi svarar när vi tycker vi har fått lite frågor, så nu är det bara för er läsare att ta er tid att skriva en fråga till oss eller bara till någon av oss.
/Knutarna
Madicken-Matilda-Sofia

Hemma från stallet

Var på stallet och vi kom dit sent, blev bara att slänga på grejjorna på Conan. Min kusin och hennes kompis borstade och så, medans jag fick hämta utrustningen till han. Haha, man har tur att Conan är så himla snäll, bara står snällt och inga problem alls. Men dom red och jag och syrran satt i cafeterian och spelade lite kort sedan så kollade vi lite när dom red. Också skrev jag upp mig på klubbtävling på Donald, funderar på att hoppa 80cm men har inte riktigt bestämt ännu. Känns lite tråkigt att bara hoppa 70cm jämt så det skulle vara kul om vi hoppade lite högre och bli ännu bättre. Det som är problemet är att han hoppar räcken lite roligt, oxrarna går mycket bättre, men jag vet att lille Donni klarar det! :)
Conan! =D
Visste ni att Conan var ponnyn som jag red innan Donald i träningsgruppen! Så en gång i tiden var det faktiskt Conan och jag! :))

Hemma från stallet....

Varit och hjälpt kusinen på stallet och hon red conan som jag hade igår och det gick väl skapligt, han ville inte lyssna alla gånger på hon men tillslut så gick det. Kollade när hon red och pratade lite med några där och måste bara säga att Alice har då en riktigt bra fantasi som jag verkligen gillar. ;D
Ska gå och fixa lite käk ochnu äre ju hockey, timrå-modo och inatt blire final mellan sverige-ryssland och det får vi ju se hur det går, hoppas på vinst!

jag älskar dig
Älskar dig så enormt, kommer aldrig att släppa taget om dig!♥
Matilda & Elf <3
I will always love you, my angel♥


Stallet snart, och en massa bilder!

Åker en snabbis till stallet idag. Min kusiner rider så lär väl hjälpa till lite och kolla när dom rider. Så blir inte kvar där så länge, men imorgon så blir det en lång dag på stallet, först ska vi kolla lite på hoppträning sedan på eftermiddan så ska man hjälpa till lite och kanske att Donald får sig en liten dusch. Han behöver det nu då han har blivit grå/gul haha, smutsig häst men vackrast ändå! :))
Tänkte visa er lite bilder på lilla Donald, oftast blir det samma bilder som används om och om igen och det är ju kul att få se lite andra bilder. Så här kommer några från förra vintern som ni förhoppningsvis inte har sett! :D
Han är verkligen världens finaste, och jag är så glad över att jag fick träffa denna underbara ponny!

TV!

Har suttit hela morgonen vid tv och kollat på "Våra bästa år", "Irene Huss" (2 filmer) och även "Grabben i graven bredvid" litegran. Nu tänkte jag sitta lite vid datan och sen får jag se om det händer nå skojsigt idag, var och hjälpte pappa inatt ock körde tidningar från klockan 1 till typ 3 och det gick väl bra, snöade också ute, härligt härligt! :)


Ridpass, dressyr!

Dagens ridpass gick helt okej. Hade Donald precis som vanligt och kommer fortsätta på han ett tag till, vet inte hur länge men hoppas på riktigt länge. Iaf, början av passet var han fin, till och med så att min ridlärare kallade han dressyrponny, men det tror jag hon tog tillbaka senare av passet. Haha, hon skulle inte ha sagt något för resten gick inte alls lika bra. När vi värmde upp gick han en låg form för det mesta, traven lite stretig men annrs riktigt bra. Sedan då det blev utan stigbyglar så gick det åt andra hållet. Dels för att Donald spänner sig när man sitter på han och när man rider utan stigbyglar så ja det blir lite annat. Donald blev iaf pigg och då är det inte så kul att rida utan stigbyglar, men det gick ju. Vi jobbade lite olika övningar och slutet blev det jobb på volt och jag höll på dö. Hade ingen ork kvar alls, det brukar faktiskt aldrig hända mig men hade ingen ork så mina volter behöver vi inte prata om. Han var iaf riktigt fin i galopp och skritt, traven lite blandad men han kändes okej. Han är ju bäst vilket fall som helst den lille grabben.
Han skulle verkligen behöva komma ut och få springa och busa och göra roliga grejjer, han tycker det är tråkigt med dressyr och jobbigt. Springa, det är det han älskar! :))
Det finns ingen som dig!

Ridpass på ponny...

Sista ridpasset i onsdag träningsgrupp pony nurå, bittert men sant, börjjar nu och rider på måndagar klockan 20:00 och se hur det går. Red conan idag utan stigbyglar också, conan är en häst jag inte tycker om, inge kul alls men sen spelade vi lite kort i caffis och nu ser jag på the voice sverige och sen blire kronjuvelerna och lite glamour efter det.
Får se vad som händer imorgon och så, på fredag blire stallet och kolla på nina träning och tänkte försöka knäppa lite bilder på elf!

Här kommer en bild på conan som jag red idag, han är en lat d-ponny ganska stor

Tyckte inte att ridpasset var så bra men, har ju inte ridit conan så mkt heller så helt missnöjd var jag inte!

Hej då


Godnatt

Näe, nu blir det dags att gå och lägga sig. Man måste ju börja kliva upp lite tidager på morgonen nu för skolan börjar ju snart. Idag blir det iaf ridning på världens bästa ponny förhoppningsvis, hihi. Blir säkert dressyr, men aja. Får blogga mer senare på dagen om vi säger så, klockan är ju faktiskt över tolv, men sov gott! :))
<3

Vovven!

Nu ska denna lilla buse få sig ett litet bad, vilket hon inte alls gillar.
Så vi får ju se om man hinner bli klar till tvn klockan nio, brukar ta nån timme att torka och bada Meicie. Ni kan ju tänka er hennes päls! :))

Varit med Olivia!!

Åkte till stallet i sörberge klockan 11 och red med Olivia, jag red Sunny medans hon red Paleja, red lite efter vägen och lite i skogen och det tog ett bra tag att få tag i hästarna i hagen från början, dem var helt galna så blev själv lite trött och så men sen så var vi lite i stallet och fixade och åkte hem vid klockan 2 och då satt jag i en timme och vänta på att pappa skulle sluta. NU har jag ätit och städat bara läxan kvar nu dåe! Ha en bra kväll!


Morsning korsning!

Vaknade vid 9 tiden idag och börjar dagen med att åka och rida med Bästa Olivia och vet inte riktigt hur länge vi blir men ett bra tag skulle jag gissa, tänkte försöka ta några kort om jag kommer ihåg! Nu ska jag fika lite sedan kolla lite på tv och sen far vi, Tjo hejs!


nu blev det kvällen!

Har sett 2 olika filmer idag och en serie som heter kronjuvelen och sen var man även på stallet blev inge engelska idag inte men måste ju göra nått innan lovet är slut, bra att jag inte vet när jag ska rida heller har försökt fått tag på annelie men har inte gått särsklit bra försöker även imorgon. Hänger även med Olivia till sörberge och rider Paleja och Sanny och ska rida Sanny tror jag men vi får se och sen så lär väl jag hitta på någit mer med henne. :)


Måndag, 2 januari

Snart ska jag och Tilda åka till stallet och hjälpa våran moster som rider. Känner att vi varit duktig som fått vår moster och kusin Linnea att börja rida och hålla på med hästar, riktigt roligt. Det är liksom lite tråkigt att bara jag och Matilda har varit intresserad och ingen i typ släkten gillar hästar. Jag har en faster som red när hon var yngre och har faktiskt två shettisar nu. Dom är lite för små för att rida på men supersöta! :)

Denna dag har jag inte gjort något speciellt, bara suttit hemma framför tvn och hunnit med två filmer, rätt tråkigt men finns inte mycket att göra när det regnar och det är halt, man tar sig heller inte till stallet förns på eftermiddagen. Och idag har jag fått mitt körkortstillstånd, så nu snart får man börja övningsköra. Haha, undra hur det kommer gå, men nu ska jag gå. Hejdå! :))

Header?

Tycker våran header är lite gammal och tråkig nu ja, och skulle gärna vilja ha en ny, men såklart om någon skulle kunna tänka sig att göra en vill säga, är inte så bra på det och så.
Om ni gör en skicka den då till [email protected] är ni snäll!

Dagen har varit väldigt vanlig, måste göra lite engelska och stallet blire ju snart som att moster ska rida, får väl se vad man hittar på där om det finns några roliga.
Blir väl lite kortspel antar jag så får vi väll se vad som händer ikväll.


Rolig dag?

Kan svara ett nej på den frågan! Har så himla tråkigt sitter inne på facebook, howrse och en massa andra sidor och har så tråkigt. Det enda bra är att jag har hittat ett rätt par snygga ridbyxor som jag vill ha! =)
Skulle vilja ha dom här, tycker dom är rätt snygg också har jag tänkt haft en marinblå v-ringad tröja när jag rider! :))

1 januari 2012

Nytt år, nya möjligheter och ett helt år tills nästa år. Känner ett det kommer bli ett jobbigt år, fast jag hoppas det blir lika bra som förra. Hände verkligen endel saker som man verkligen inte vill glömma.
-Bytte till Donald
-Träffade Nellie!
-Ett underbart ridläger
-Många nya vänner
Hihi, kunde nästan inte ha blivit bättre!

2012!

Då är det bara 5 månader kvar då tills man fyller år eller nästan 5 månader men aja lovet har gått väldigt fort tycker jag och det har varit världens värsta lov enligt mig och mina tankar bara snurrar runt och runt.
Jag vet inte hur min framtid kommer se ut, utan jag bara få ta hur det än blir, så sjukt jobbigt, hade varit så lätt om det hade varit som jag tänkt mig.
Visste ju att denna dagen skulle komma men trodde den skulle komma om typ 2år men hade tänkt själv 1 som att madicken blir tvungen. :D
Tydligen är inte det här mitt eget beslut utan jag lyssnar på dem andra och får ser hur det blir, men det jag kan säga är att det är så sjukt jobbigt att veta att det är slut men ändå kommer jag inte framåt, utan står still efter rutan där jag var med Elf! :)
Det är bra att du står kvar för jag vet vem som kommer ta hand om han och såklart kommer jg alltid vara där och busa med min lilla prins.
Minnena med dig, finns alltid på samma plats i mitt hjärta och från dagen jag red dig var du den jag ville a, dem i gruppen ville att en annan skulle ha han men så småning om så slutade jag i den gruppen och bytte till onsdag och där red jag han och fick andra hästar som att han inte orkar, utan behövs till småbarnen och märkligt men sant så har jag fått ridit en mindra d-ponny än elf och nu är jag för lång? :O
Min syster är 5cm kortare och får rida kvar då undrar jag, är jag verkligen för lång då?

Happy New Year! (2012!)


RSS 2.0