De två skimlarna..

Idag så blev det två ridpass inne på två skimmelpojkar, både Tibor och Boye. 
Först ut var Tibor och han var väldigt pigg, vilket jag tycker är bra för då har han ändå en bjudning istället för att man ska behöva driva på honom. Härligt med lite energi och jobbade lite skänkelvikning med honom. Hästen lyssnar ju hur bra som helst, flyttar klockrent om man jämför med hur man får jobba med vissa ridskolehästar bär man ska flytta. Han bibehåller form och faktiskt även tempot, väldigt duktig Tibor. 

Boye stod näst på tur, även han fick ridas inne idag och vi red lite öppna och  jobbade lite rakriktning. Red en bit innanför spåret och i vänstervarvet har vi lite problem. Han går lite snett och får in baken lite mot mitten, vet inte om det är jag som sitter snett elr vad det är frågan om. Det är lixom ibland och jag försöker justera sitsen men sen när jah inte tänker på det så går han in med baken igen. Han spårar i höger varv men i helheten så var han fin och lugn. Visst blir han lite piggare efter man tagit lite galopp men det är så han funkar. Galoppen kändes verkligen bra, han är verkligen en rolig häst att rida. En duktig Boye idag efter lite trim i ridhuset.

SÅ mycket kärlek till denna hund...

Världens starkaste hund jag känner, du är så speciell finaste Meicie!

Vad händer med hästen?

Åkte till stallet lite innan halv sex och börja med att göra iordning hästarna på direkten. Hade tydligen inte dubbellektion idag, det var tydligen nästa vecka. Här har man igen koll men vi får se hur det blir nästa vecka eftersom syrran fyller, rida är jag säker på att hon vill göra men man kan ju inte vara borta hela dagen. Tillbaka till dagens stall. Jag gjorde iordning Kupido som jag nu skulle rida på lektion, han har ju blivit riden av mig lite på sidan om  ridskolan. Det är ju en sådan stor skillnad om man jämför hur han är att rida på lektion och själv. Mycket lättare att rida honom ensam, han kan fokusera mer och det gör allt så himla mycket lättare, att få honom att slappna av och göra övningar. 
Dagens ridpass gick väl väldigt bra, jag är nöjd över både hästen och mig. Känner att han lyssnade på mig, iallafall delvis och mer än vanligt dock var han inte den vanliga Kupido. Han blev väldigt sur på de andra hästarna när vi möttes vi uppvärmningen och visst brukar han bli sur men nu ville han nästan bita tag i dem. Det var speciellt en häst han blev helt besatt av, Kupido betedde sig så underligt på något sätt. Suzuki var ju på glatt humör och lät som en gris och höll låda som bara han gör. Kupido blev lite till sig skulle jag lätt kunna säga. Vart än Suzuki var så sökte Kupido upp honom och Gud vad han blåste upp sig och det var som att de var två magneter, iallafall för Kupido. Kupido var knäpp helt ärligt och alla skrattade åt honom. Ett tag vägrade han röra sig framåt och annars skulle han bara dra mot Suzuki, börja lixom trava ikapp honom. Han ville verkligen visade upp sig, för vilka steg han fick, han såg ju riktigt snygg och fin ut. Knäpphästen men jag gillar han ja, en häst som gör dagarna lite ljusare. Det finns några justeringar som vi måste träna så att det sitter men det känns bra. Jag vet att han kan, han är ju en hoppehäst den här killen. 

Att jag är så himla rädd...

Inatt när jag skulle kliva upp för att gå och kissa så blev jag livrädd, helt ärligt så tror jag aldrig att mitt hjärta slagit så fort. Det bara bulta som aldrig förr, jag slängde mig upp från toan för att jag blev så otroligt rädd. Stor fet spindel alldeles vid toan och nej jag tog ingen bild men det var ingen pytte spindel. Jag hatar spindlar och jag måste säga att set var rena turen att jag precis kissat klart innan jag fick syn på den. Mamma fick rädda mig, så sorry för att jag väckte henne men jag kunde inte röra den. En av mina stora fobier, spindlar och kryp överhuvudtaget, så otroligt äckliga. Jag vet att det inte gör mig illa men det kan få skrämma ihjäl en.  

Boye är motionerad och klar...

Hade bestämt att åka tidigt till stallet idag och som sällskap fick kusin hänga med. Vi började med att rida ut vid 11 tiden och vi både skritta och trava. Det har ju tinat bra på en del ställen och mindre bra på en del, la in lite trav emellanåt, där det passade. Sedan avslutade jag med lite galopp i paddocken eftersom Tibor inte får galoppera än och dessutom fick inte Boye galoppera något igår heller. Han var sugen på lite galopp och skulle egentligen velat busat av sig lite tro jag. Han var lite fjantig när vi red ute på vägarna men inget stort eller så. Fruktansvärt lugn i skogen förutom att han blev rädd för ingenting och stubbar, han taktade inget alls och var väldigt lugn, förvånad över att han var så lugn även på hemvägen. På plan blev han lite piggare men skötte sig super, tog lite galopp i båda varven och det var ju superkul. Han var snäll, efter det fick man smörja typ allt då det blivit så skitigt, typ lerigt från det som har tinat. Allt är typ klar med Boye idag vilket är skönt, har dubbellektion idag så har inte tid på eftermiddagen ändå. Tur man är ledig och skönt att känna att man gjort klart det mesta lixom.

Uteritt på Kupido...

Nyss kommit hem från stallet, vi hade planerat att rida ut idag och vädret var fint och allt. Vi red ut som planerat och även Julia hängde på. Det var härligt och skönt för Kupido att få komma ut tråkigt att bara gå inne så man måste passa på när det är bra väder. Kupido var jätte snäll och framförallt väldigt modig ute. Han tyckte det var lika kul som mig att få komma ut i friska luften. Imorgon börjar han gå lektion, med lilla mig såklart. Blev till och med lite galopp på vår ridtur tillsammans med Boye och Hasse. Det var tre pigga och alerta hästar. Nu efter att fått i mig lite mat så sitter man vid tv och kollar lite smått på Parneviks.

Balklänning sökes...

Jag har ägnat lite tid till att kolla eller leta efter en balklänning och det är lättare sagt än gjort att hitta någon. Tiden går väldigt fort nu och det är inte så himla länge kvar tills att det är bal och ja, jag har nämligen redan biljett eftersom kompisarna hade väldigt bråttom med att köpa av någon anledning. Idag har jag bland annat varit in på missydress och kollat lite. Visst ser man vissa man skulle kunna tänka sig men jag vill inte ha någon klänning som kostar över tusenlappen, klänningen kommer användas en gång och inget mer, den komma bara hänga i garderoben efter balen, precis som min förra klänning. Den är ett bra exempel på hur många gånger jag kommer att använda den, så ifall någon är sugen på att köpa min gamla klänning, inför bal eller någon avslutning eller event, hör av er. Storleken är smal och färgen är typ orange. Just nu kollar jag själv inte på färgen utan, bara hur själva klänningen ser ut, efter jag hittat en klänning så ska jag sen försöka klura ut vilken färg jag vill ha samt passar i. Har inte någon färg på rakarm som jag vet jag ska ha precis men jag vill ha en färg jag tycker är fin och det får inte vara någon liknande färg som jag hade i 9:an. Att försöka hitta en klänning som inte är så lik den, tycker många klänningar påminner om min gamla och då uteslutar jag dem direkt. Man vill ju lixom hitta en finare nu, det har ju gått tre år och man vill ha allt annorlunda. Jag var helnöjd med denna i 9:an då vi hade vår "bal" eller avslutningsmiddag och den är i fint skick.
Gud vad tiden går fort, saknar faktiskt mariedal litegranna ibland.

Annandag påsk

Denna måndag har varit rätt lång känns det som, tiden brukar vanligtvis bara flyga iväg eftersom jag har en lektion och sedan på eftermiddagarna brukar vi vara på stallet och rida, mocka med mera. Idag blev det inget stall då Natalie själv kunde rida och Tibor har ju för den delen blvit riden både lördag och söndag, likaså Kupido. Så att dem fick vila idag var alldeles passande. Vi får väl se om Kupido går lektion imorgon, har ridit honom i skritt och trav, han känns fräsch och jag är mycket glad över att han är på G igen. Vem vill inte ha en fullt frisk häst lixom, alla föredrar nog det.
Idag åt vi påskmiddag med tre rätters och tanken var att jag skulle fota och lägga upp allt här men knäppte bara på förrätten då minnet inte är på topp nu när man är ledig. Jag glömde helt enkelt att knäppa innan jag hade ätit på det två övriga rätterna men ni får helt enkelt nöja er med en matbild. Till varmrätt blev det lite småplock av allt vad man ville ha, som en påsktallrik brukar se ut. Det man gillar det tar man eller vad jag ska säga, det var både varm och kall mat helt enkelt. Nu bara för någon stund sedan åt vi efterrätt, det blev schwarzwaldtårta och efterrätten blev då lite försenad eftersom man var för mätt efter både förrätten och varmrätten, jag höll knappt på att orka varmrätten.
Brorsan med sambon var här idag och åt med oss, jag fick en liten förskottspresent. Fyller ju inte år förrän sista (30) april och dit är det ju över en månad till. Fick lite prylar från the body shop med doften Pink Grapefruit plus en ögonskugga från kiko. Nu blir det tv, andra säsongen av Ex on the beach.

Playa del sol E9 efter stallet...

Nu har man varit hemma i snart en timma efter att ha varit på stallet sedan klockan halv två. Hjälpte till lite på jouren idag med men först red vi. Kupido kändes fin idag och han är nog tillbaka i verksamheten på tisdag redan. Skulle inte bli förvånad men han var u inte halt så det är ju bra. Efter vi ridit så tog vi in hästar och därefter fodra. Nu ligger jag och kolla på Playa del sol som jag började se igår. Redan på avsnitt 9 och det är en gammal serie jag sett förut. Den gick på tv:n för ett par år sedan, minns inte mycket men en del scener känner man igen. 

På facebook, där kan man hitta mycket!

Tänk vad mycket man kan hitta på sociala medier och hos mig har det varit mycket på facebook och även lite instagram, jag har sökt och letat en del hästar på internet och man har hittat en del saker via facebook. Mest har jag nog hittat om den charmiga Maestro som stod på vår ridskola och lämnade fotspår hos mig. Han har dykt upp här på bloggen ett antal gånger och speciellt under tiden han stod här eftersom jag red honom då. Så glad över att jag fick chansen att lära känna denna fantastiska häst med en sådan mysig och härlig personlighet. När Maestro lämnade ridskolan så hittade jag honom rätt snabbt via fb, ett polskt företag eller stall där han från att han föddes och fram till 2014 skulle jag tro. Visste inte då om han stod kvar hos Sven Inge eller om han hamnat någon annanstans men det tog inte lång tid förrän jag hitade hans nya ägare. Det var rätt nära inpå jag såg att hans dåvarande ägare lagt in en bild på honom, i kommenter på den här polska sidan, där han kom ifrån och berättade att hon ägde honom. Så självklart skickade jag en vänförfrågan till denna ägare och hon tog kontakt direkt och efter drygt fyra månader så lämna hon tillbaka honom och han var tillbaka hos hästhandlaren i skåne. Därefter så letade jag överallt men fann inget nytt om honom men sen kom det en dag och en vän till mig fann honom på instagram, sedan lyckades jag hitta dem på facebook och fick även kontakt med ridskolan. Nu har jag istället lite kontakt med tjejen som rider och tävlar honom. Det är så himla roligt att få veta att han mår bra och se lite filmer och bilder på hur han har det, så glad över att jag hittat honom. Idag när jag kom hem från stallet så hade jag fått ett nytt meddelande. Det visade sig vara hon som ägde detta polska företag/stallet som Maestro kom från (uppfödare), så idag har jag fått träna på min engelska och den sitter kvar. Jag kan ju fortfarande trots att jag inte haft engelska på snart ett år och är väl inte den bästa på engelska precis men den duger. Hon verkade förstå vad jag skrev och det var iallafall kul att hon skrev trots att han inte står kvar på ridskolan. Det är tydligen inte bara jag som håller koll. Bilden är tagen från facebook (Stajnia Kogut) på Maestro såklart!
 

en halv dag med jour...

Vid tolv tiden så åkte jag och Madicken upp till stallet eftersom vi skulle ha jour tillsammans med Karin. Eftermiddagspasset var det ja och efter hästarna fått och ätit upp lunchen så passade vi på att rida. Tibor och Kupido, kan ni tänka er att jag var snäll och lät Madicken få rida Kupido idag. Tibor var helt fantastisk idag, pigg och glad. Fina steg i traven och fick till och med hålla honom lite i traven. Det är härligt med en piggare häst, för han är ju lite mot de segare håller inne men bättre med energi än ingen alls. Hästarna var mycket snälla att ta in och det gick fort trots att vi bara var tre fyra stycken. Som tack vi även ett påskägg av Karin, alltid gott med godis.

F r e d a g 2 5 m a r s 2 0 1 6

Idag är det fredag och den är snart slut, har inte hunnit blogga något idag men vet inte vart tiden har flygit iväg. Loven går alltid snabbt och att det redan har gått en dag redan känns alldeles för tungt, hinner knappt blinka tills jag är tillbaka i skolan igen. Tog och sov ut till nästan 12 tiden idag och klev upp gjorde inte så mycket. Har hunnit städa mitt rum, dammsugit och fixat lite men det är saker kvar att göra. Städat lite mer i huset men inte nå jätte stort eller så. Jag kan inte påstå att jag tycker det känns som att det är fredag, inte direkt men skönt att vara ledig och man njuter så mycket man kan. På eftermiddagen åkte jag och träna eller jag simmade lite, körde några länger med bara armar och varierade och gjorde likadant fast jag simmade bara med bena istället. Körde även lite pull ups, det var inte nå jätte avancerat men skönt att röra på sig litegrann. Sedan när jag kom hem blev det lite sallad till middag och senare på kvällen såg jag lite smått på let´s dance, tyckte det var tråkigt att Johan åkte ut. Han hade gärna kunnat stanna men hejar på Nassim al Fakir.

Njuter av ledigheten...

Då var det lov och åkte på simhallen mot kvällen och simmade, passade på att bubbla men även basta lite innan man åkte hem. Nu sitter jag och kollar ifall man ska se någon serie som gått på tv:n för länge sen, typ Playa del sol eller Mäklarna. Det lutar mest åt någon av dessa nämnda serier. Vi får väl se, kanske inte blir något ikväll utan ska nog försöka läsa lite i svenska boken, Jag är Zlatan.
Måste även säga att jag testade detta spel när jag uppdaterade appen för nästan en vecka sedan, vågade inte spela mer än två gånger för då skulle jag nog inte kunna sluta.

Nu har jag PÅSKLOV!

Ni kanske redan har fått påsklov men nu kan jag också säga att jag har lov, f i n a l l y. Känns skönt att få lite lov igen för sportlovet bara flög iväg men detta lov börjar väl på ungefär samma sätt. Har jour till helgen, igen men inte hela dagar utan det är uppdelat i tre olika pass. Morgon, lunch/middag och kväll, såklart har man ju mitten passet vilket resulterar att man måste fodra (höa + krafta) mer än en gång plus intag av alla hästar. Det är det längsta passet men det ska nog gå, man slipper ju mocka och det är otroligt skönt för det är ju det som man tycker är drygast. Så i helgen blir det lite jour men tänkte även passa på att rida, då vi endå är däruppe på stallet. Så det ska bli kul. Jag har Kupido fram tills på måndag om inte något annat uppstår. Vi har ju Tibor som också rids igång lite försiktigt men när det passar och vi är där får han motioneras lite. Sen har vi ju Boye mån-onsdag, så i helgen kanske Tibor och Kupido får en uteritt om, Kupido har modet att gå först eller om man har någon modig häst med oss.
Denna dag kan ha varit rätt onödig, på matten gjorde vi lite problemlösningar. Lite roligare än att jobba i boken men inget man missa direkt. Sedan på svenskan var det ju inte direkt så att vi tog närvaro eller så utan vi gick och åt på svenskan och sedan satt typ rakt upp och ner. Det blev lite läsning i boken och sedan på gymnasiearbete tiden så pluggade vi inför historian. Historiaprovet gick väl bra måste jag säga, skrev på alla frågor och det kändes bra.

Känner mig som ett barn igen...

Ledig från skolan som jag alltid är på onsdagar vilket är skönt. Lite trist att läsa att en del går på lov idag bara, själv går man heldag imorgon med 3 lektioner plus gymnasiearbete. Där på GYA antar jag att vi ska få och ge opponering, svenskan ska vi bara läsa på och matten är det rätt chill på men vi avslutar dagen med prov eller läxförhör. Så viss det har försökt att plugga lite för det blir/blev stallet hela eftermiddagen och kvällen. Tre hästar riden. På tal om rubriken, när man skulle åka till stallet ovetandes om vilken häst man skulle få, man var så förväntansfull. Lite så kände jag idag, vilken häst kommer det stå mitt namn vid och det är ju eftersom jag inte kan hoppa Kupido idag men det är en liten tröst att jag ska få trava honom idag. Jippie, det ska bli kul och jag hoppas han är lika fin och avslappnad idag som han var igår. Det är kul att trimma honom lite på egen hand även om han inte är helt igång än men snart så.
 
Tibor (skimmeln ovanför)
Han var först ut idag och det blev en uteritt idag med, det är ju bara bra för han att gå ute nu efter skadan han haft. Än så länge skrittar och travar vi, det har gått väldigt bra och han känns bra. Idag var han väldigt fin ute tycker jag, jag kunde rida honom i den form jag ville och han är ju bara så himla go. Verkligen super snäll men lite feg bara, det finns saker som är väldigt läskiga, när man rider ute.
Kupido (ovanför och en gammal bild)
Nästa häst var Kupido, han skulle få trava lite idag och se om han kändes lika bra där som han gjort när jag skrittat. Red i lilla manegen och det var två andra där också så vi hade inte hela ridhuset för oss själva idag. Jag började skritta och kände av ur han var, lite spänd i början och blev lite rädd för en på läktaren men det gick bra, bara dem var still. I traven var han  lite piggare, eller efter jag travat första sträckan så blev han lite mer på. Tror han tyckte det var kul att få trava lite och jag får se om jag rider honom något imorgon eller om han får vila torsdag, fredag. Syrran jobbar hela eftermiddagen, kvällen imorgon så jag skulle ju kunna rida honom, vi får se hur det blir. Gör inget om han får vila två dagar heller men det är ju kul att få rida honom lite såhär. Han är ju annorlunda när man rider honom själv, mycket lugnare och blir mer fokuserad. På lektion tappar han fokus och sen är det så många att hålla reda på. Tur han inte sparkas men ibland blir han sur på det andra hästarna och blir typ seg. Han är bättre när man rider honom själv helt enkelt och sen har man ju mer plats också, ingen som är ivägen.
Rick (ovanför, även denna bild är gammal)
Sist jag satt på honom var typ någon klubbtävling förra året då Kupido var skadad. Rick var hästen jag fick och syrran fick flytta sig och ta Exxet, därav erbjöd jag mig att byta om hon ville men det blev tillslut jag som red honom. Det var hoppning på schemat och i början kan jag säga att, det gick inte alls. Jag tyckte att allt blev fel om jag ska vara ärlig, det var somom jag inte ridit honom en enda gång. På slutet skulle vi hoppa en bana och samla ihop så många poäng som möjligt, 8 totalt. Jag var tvåa ut och då tyckte jag att det gick bättre, allt flöt på. Det var något hinder jag kom lite nära inpå men inte så att det blev kaos. Den rundan var typ det enda jag var nöjd med den lektionen, var lite nere eftersom jag gärna velat hoppa Kupido. Jag längtar till han får hoppa igen men är glad för att jag fick RIck, gör jag rätt så hoppar han hur bra som helst. Bästa allround hästen vi har på ridskolan faktiskt.
När jag kom hem så blev det jag som fick ställa mig och göra mat, det blev köttbullar och makaroner med gräddsås. Nu ska jag läsa lite så att jag gjort något bra efter att jag kom hem från stallet. Imorgon är det sista skoldagen innan vi går på påsklov och då kan man andas ut lite igen.

How To Get Away With Murder S2 E14

Spänningen fortsätter, Annalise Keating blev attackerad i Wes lägenhet men på något vänster hann Phillip Jessup försvinna. Jessup är efterlyst och polisen försöker hitta honom medan Annalise och hennes elever samt personal spenderar sin tid hos henne eller i förhör hos polisen angående natten då Singclair mördades. Mördaren till Singclair vet vi alla vem det är och han känner sig skyldig.
Annalise skall berätta sanningen för Wes som till en början inte vet om han ska tro henne, Annalise säger aldrig allt hon vet utan hon utelämnar saker hon tycker inte är värt att nämna även om det är en bidragande faktor.
Annalise berättar att hon var med Rose när hon tog självmord men hon erkänner även att en del av det var Annalise fel och hon känner sig ansvarig för henens död även om ingen tror det. Allt eller väldigt mycket handlar om att vinna fall för henne oavsett hur det går till och om det är sanning eller inte. Den hon företräder ska kunna gå fri, allt för att vinna.

När Annalise Keating jobbar med fallet Mahoney är hon i samma veva gravid och det är något som få har kännedom om. Eve och Frank vet om det men det finns inte många andra utan det är inget hon berättar om även om det tär henne. Hon mister barnet i en bilolycka när hon är påväg stationen för att erkänna att hon var med Rose när hon begick självmord. Wes är oskyldig och likaså Annalise även om det är hon som drivit henne, Rose sista ord är att hon ska ta hand om Wes. 
Även om mycket i avsnittet handlar om Annalise och Wes så har hemligheten om att Frank mördat Lila kommit fram till alltfler, Bonnie finner sanningen att det inte var för Annalise utan för Sam som han gjorde det. Medan Laurel är onykter och tror att Annalise var den som beordade Frank att göra det. Så även Annalise är nu medveten om detta vilket gör att hon sticker till hennes mamma av något skäl. Det fattar jag inte riktigt men vi får väl se vad detta leder vidare.
Mer sanning och sånt kommer fram i och med att Wes inte riktigt tror på Annalise, ifall hon ville så gärna att inte Wes skulle få reda på hur hans mamma dod. Hon skyddar honom från hans pappa som visar sig fortfarande leva och är ingen mindre än Mahoney som hon jobbade för till Annalise förstod varför Rose inte orka leva längre. 

tjugoandra mars

Skolan gick väl bra idag, två lektioner och ett långt hål. Det kändes verkligen som att dagens hål aldrig skulle ta slut, tiden gick knappt framåt men tillslut var timman kommen.
Tibor fick komma ut idag och det var med både trav och skritt. Han sköter sig och verkar tuff så länge han slipper gå fört. Ett steg före den andra hästen skulle aldrig komma på tanke i Tibors lilla hjärna men jag tror han känner sig tuff när han går bakom. Han är ju så himla snäll, lite feg vet ju alla att han är. Han kändes bra även idag, tror han tyckte det var kul när det snöa, själv vill jag gärna att snön skall tina bort nu. Vill inte ha någon snö i april, helst men vill egentligen det, vill man inte ha värme nu..
Kupido kändes vädligt avspänd och var väldigt trevlig att skritta idag. Hade hela manegen för mig själv vilket kändes fantastiskt, tänk om man kunde trimma ordentlig med en häst som är full igång. Imorgon ska vi prova lite trav och kolla om han känns lika bra som jag hoppas. Vill inte ha några bakslag nu för det är ritktigt tråkigt att jag missar hoppningen som är imorgon. Hade ju velat haft honom där men eftersom han inte är fullt igång ännu så rider jag honom veckan ut. Så vem man får rida imorgon är fortfarande oklart, hade ju inte gjort så mycket om det var dressyr men nu när det är hoppning hoppas jag, att jag får någon som jag tycker är lite halv rolig.

Skola 11:20

Då har man nästan alldeles nyss vaknat och jag har tagit fram grejer, så att jag är redo att hoppa in i duschen. Tänkte duscha håret igår kväll men orkade helt enkelt inte göra det, vilket resulterar att jag får göra det idag innan jag åker till skolan. Man blir ju pigg och vaken då iallafall, fast börjar inte förrän tjugo över elva men ändå. Hinner ju åta någon lättlunch innan jag åker till skolan. Gårdagen blev ju bättre än väntat faktiskt. Jag var ledig från skolan, chillade hemma och tog det lugnt. Åkte ner en stund till mormor som blev glad över lite sällskap. Sedan blev det stallet och goda nyheter om jag får säga själv. De ville att jag skulle sätta igång Kupido, veterinär hade varit och kolla honom men utan några problem. Han såg fräsch ut med andra ord, så jag skrittade honom idag. Han verkade inge märkvärdig utan kändes som Kupido, väldigt lugn för att ha stått prick en vecka. Det känns bra att han ite var halt eller nått utan han måste gjort något den dagen. Som sedan gått över, han hade ju tydligen varit lös tidigare innan han skulle longeras, som jag skrev förut. Så istället för att ha två hästar hade man tre hästar, så Julia fick ta Tibor, också red vi alla tre hästarna samtidigt. Var även duktig och smörjde stövlarna innan vi for hem och det behövdes. Innan jag la mig igår så var det bara en sak kvar att göra. Eftersom att man var ledig så var man ju även tvungen att läsa i boken som vi läser i svenska kursen. Nu är jag på elfte kapitlet och har snart läst ut halva boken.

Film utan ljud 28/2

Efter nästan en månad så har jag lyckats fått ut vår runda ifrån hemmatävlingen 28 februari. Däremot är den helt oredigerad och utan ljud och det är för att jag har fortfarande inte fått filmen till min dator och kan därav inte redigera. Ljudet tog yt bort för att Adele spelades under min ritt. Angående min runda så ser ni att det blev väldigt tajt på femman och han tar ett till språng men det får man fixa till nästa gång. Han sköttes sig väldigt bra om man jämför hur mycket han egentligen vill sticka iväg emellan och efter hinderna. Nu är han ju under igångsättning eftersom han inte var fräsch förra måndagen då han longerades. Han travade bra i vänstervarv men när de bytte varv till höger så såg han inte alls nå vidare bra ut. Nu i efterhand har jag fått höra att han hade varit löst tidigare på dagen och troligtvis gjort något då. Gunnar har kollat honom och inget fel så idag fick han ridas. Skrittjobbade honom lite i manegen och han var väldigt lugn för att ha vilat en hel vecka. Vanligtvis brukar han vara riktigt taggad när han sätts igång. Rädd fölr minsta lilla ljud och så vidare men idag var han lugn, jobbade honom lite lång och låg, han kändes fin och framförallt fräsch.

Har ni hört?

 
Skådespelaren Dylan O´brien som alla vet spelar Stiles i Teen Woolf men också Thomas i filmerna Maze runner. Han har nu blivit skadad under inspelningen av tredje filmen, The Maze runner: The Death Cure. Hoppas det inte blir någon försening med filmen och jag håller tummarna att han snart är tillbaka. Artiklar hittar ni här, Aftonbladet, MTV, frida
 

Söndag och stall..

Idag är det söndag och vanligtvis dagen innan en ny skolvecka men jag har tur för imorgon är man ledig, ytterligare en helgdag. Det enda jag behöver göra är ju att läsa lite i Zlatan boken, har skippat det ett par dagar nu, vilket inte är okej. Jag måste komma framåt så jag hinner läsa ut den. Eftersom Natalie inte kände sig nå vidare bra så hade vi Boye idag. En uteritt med Boye tillsammans med Tibor blev det och jag red Tibor idag då syrran ite ridit Boye något tidigare i veckan. Tibor var snäll som vanligt lite piggare än inne, vi skritta och trava dem på vägarna. T travade på bra och han känns fräsch, så jag hoppas det fortsätter i samma riktning framöver. Det lär ju bli lite mer trav till veckan, vi tar det rätt lugnt nu i början och sen ökar vi lite i taget. Precis som med Boye men han har ju fått gått lite lugnare när vi rider ut på dem tillsammans.

How To Get Away With Murder S2 E13

Vi har fått sett en del tillbakablickar kring Wes mammas (Rose) död, innan det här avsnittet hade vi inte fått reda på vem som låg bakom hennes död. Nu har vi fått sett hela scenariot och vi vet hur det gick till. Från att Rose stod upp och andas precis som alla andra levande på serien, fram till att hon plösligt låg på golvet med en kniv i sig och ryckte, även om det verkar som att Wes har förträngt det så såg han när hon dog. Han var bara ett barn och han minns inte mycket från den dagen, Wes tror tillslut att det var han som mörda henne eftersom han fick syn på en rapport från hans mors död där det står om honom. Han minns tillbaka och det är han som står där med en blodig kniv i handen och nedanför ligger Rose. De märks tydligt i serien att de vill få en att tro att man ska veta vem mördaren är men sen visar det sig att man har fel. Det blev lite så i början men efter man sett lite så kommer tankesättet man tänker vem som kan vara mördaren så hittar man mönster. Jag uteslöt Wes samt pappan till sonen som hon skulle vittna för tidigt, det var för enkelt även om det visades tillbakablickar som antydde att så kunde fallet vara. Vi fick se en massa tillbakablickar innan vi fick se hela bilden och det visar sig vara hon själv som valde att ta livet av sig. Hon lämna en ung pojke helt ensam, det kan jag inte förstå och utan ett adjö. Laurel var med Wes och tittade i gamla dokument/utredningar när hans mamma skulle vittna. Laurel hittade ett dokument som beskrivit dödsplatsen som att Wes var den skyldiga.
Trots att Annalise vet att hon tog självmord så säger hon inget till Wes men hon har lovat att ta hand om honom. Jag vet inte men det känns konstigt allt det hela, det leder till att ingen tror på någon typ. Frank och Laurel bråkar ännu om att Frank är den skyldige till Lilas död och hon har inte något förtroende för Frank längre. Denna hemlighet vet ingen mer än dem två om, eller nu har de blivit tre eftersom Bonnie tjuvlyssnar på dem och hör att det var Frank som mörda Lila men det dem inte vet var att han gjorde de för Sam, inte för att det gör saken bättre. Phillip Jessup är ute efter blod, vem det blir är väl lite oklart och säga ändå. Han vill ge igen på huvudkaraktärerna och i slutet får vi se att han gör inbrott hos Wes där Annalise är. Hon tror ju självklart att det är Wes som är därinne men inte vill prata med honom. Hon kliver in i lägenheten och får en signal av hennes väninna Eve som berättar att Wes sitter hos henne. I samma sekund som hon hinner säga till Eve att ringa polisen, attackeras Annalise i Wes lägenhet och där slutar avsnittet. Hur ska detta gå, har två till avsnittt att se ikapp.

Hemma och tror du jag ljuger?

Jag är hemma nu efter att ha varit och firat min moster (Bettan) som fyller år om någon dag. Vi blev bjuden på lite påskmat och sedan mot kvällen blev det lite fika, tårta och det var gott. Mätt och belåten sitter jag hemma nu. Här hemma har jag landat framför datorn och fastnat, tänkte nämligen kolla på premiären av Tror du jag ljuger som hade sitt första avsnitt idag klockan nio. Men jag missade det då jag var på fest så nu passar jag på att kolla och jag hoppas att det är ett bra program eller ett roligt, det är nog ett bättre ord. Det sägs ju att det ska vara ett underhållningsprogram så vi får se om det får en att skratta med andra ord. Johan Rheborg och Glans är ju med och det brukar ju vara några som kan få en att skratta, sedan var det några andra lite mindre roligare om jag säger så.
 

Kalas, moster fyller år på måndag...

Denna lördag blir det kalas för att fira moster som snart fyller år. Vi ska dit till halv sex tro jag och väntar bara på att pappa ska komma hem igen. Då åker vi ner dit och lär väl bli där nästan hela kvällen iallafall. Imorgon blir det stall igen efter tre dagar utan hästar. Denna helg varar lite längre då jag inte har någon skola på måndag och det resulterar att jag inte har någon jätte tuff vecka innan påsklovet. Det blir skola tisdag, torsdag och det värsta är att man har prov på torsdag, dagen man ska få gå på lov. Det är jag inte så pepp för men det blir väl bra, får plugga lite till veckan.

PLL S6 E20, Säsongsavslutning!

Serierna som går nu börjar närma sig säsongsavslutning allihopa, Teen Wolf hade redan förra veckan och det leder till att det blir uppehåll nu framöver. Sista avsnittet av Pretty Little Liars var den här veckans och vad hände och hur avslutades avsnittet./säsongen.
Hannah hade ju beslutat sig med hjälp av Caleb att hon skulle erkänna att det var hon som döda Charlotte, Charles, Cece, ja ni får kalla henne vad ni vill. De hade i och med det bekännande tänk ut en plan för att få ett slut på det hela men som vanligt fanns det någon som var listigare än dem. Nu är den dem tror var A (Cece/Charlotte/Charles) död men tjejerna får fortfarande konstiga meddelande och det finns någon som vill straffa dem.Det kanske fortfarande är A, Charlotte kanske bara var en del av det och det finns mer bakom. Jag trodde ett tag att det var Alis mamma, det är inte första gången de kommer tillbaka från de döda, närå men hon kanske hade fejkat sin död. Så verkar inte fallet vara fast vem vet, sedan har jag haft en snabb susning eller tanke på att det lika gärna skulle kunna vara Lucas som låg bakom de nya meddelandena och andra hemskheter de får genomlida. För Hannah som är kompis med honom, hon har klarat sig ganka lindrigt om man jämför med Aria och Emily, om man bortser från dagens avsnitt. Sen ska jag inte hitta på men har hela tiden tyckt att Alisons nya kille eller till och med man, har varit skum och underlig från första början. Plus att i förra avsnittet råkade även Alison ut för en olycka som var lite udda, en olyckshändelse tror jag inte det minsta lilla på, utan då fick jag ännu större vibb av att han var inblandad eller låg bakom det hela. Min magkänsla hade rätt verkar det som iallafall.
Det bästa med hela det här programmet var ju att det blev ett Haleb moment. Det börja med en tillbakablick som visade att ingen av Hannah och Caleb egentligen ville göra slut. Det som alltid inträffas i filmer eller serier uppstod, det går typ om varandra eller vad man ska kalla dett, efter att de bråkat. Sen fick vi ju även se ett Ezria moment också, Ezra och Aria fick ihop det igen och det har man fattat skulle hända förr eller senare, det har man sett när de jobbat och skrivit en bok tillsammans om just kärlek vilket för dem ihop igen. De får nog dem att tänka på deras förflutna även om boken egentligen handlar om Ezra och hans flickvän som dog. Däremot lyckan när man fick se Hannah och Caleb, det var inte lika förutsebart men det hade man ju hoppats på. De bara måste bli dem igen för de är ju favoritparet i hela serien och ingen tar deras plats och det gör det ju inte bättre nu när Caleb är med Spencer, usch. Jag håller tummarna att det blir dem tillslut iallafall, gärna att det blir de två redan i nästa säsong. Kanske det blir Caleb som räddar Hannah och jag tror 100% på att Caleb skulle välja Hannah före SPencer oavsett vem han är med just då. Spencer tycker jag ändå inte om och Hannahs kille ser man inte så värst men han är ingen favorit heller, han är bara en biroll i serien för att de tog slut emellan Haleb.
"Ezria" Ezra & Aria (översta)
"Haleb" Hannah & Caleb (understa)
Bort från kärleksdramat och allt sånt. I säsongsfinalen är det inte bara kärlek i luften utan även spänning, vad är det som komma skall. Deras plan misslyckas och Hannah blir kidnappad och drogad skulle jag tro. Spencer och Tobyhittar dokument i Radley som visar att Charles är adopterad. I samma ålder som Jason och även hans kusin och inte syster. Hen är alltså inte syskon med Alison eller Jason. Det visar sig att det var kusiner och det är ingen mindre än Charles mamma Mary Drake (samma skådis som Alisons mamma) och Alisons man Dr.Rollins, ligger bakom allt. Det verkar inte vara Jessica (Alisons mamma) utan en moster som man inte ens vetat om. Det måste ju vart tvillingar , Jessica och Mary och i boken har jag hört att Alison har en tvilling. Det finns likheter även om det inte stämmer precis men nära inpå. Vi lämnas med en cliffhanger, man får se Hannah bli dragen nedvetslös i kyrktornet där Charlotte dog. Tanken är väl att hon ska dö men tror inte direkt att hon kommer att göra det, är det Caleb som räddar henne i nästa säsong eller kommer Hannah vara död men egentligen så lever hon. Det vill säga att alla tror att hon är död men som en del andra så var den fejkad och hon lever ett hemligt liv någonstans eller är fångatagen av Mary. Eller kommer Hannah vara spårlöst försvunnen så att de inte kommer att hitta henne så att det kommr vara det drivande i de första avsnitten av den kommande säsongen. who knows?  Vi har ett tag att fundera.
 I detta avsnitt har ju Alison kommit hem från sjukan och hennes man åker bort plötsligt, han kunde verkligen inte stanna hemma. Alison tror hon hallucinera men det hon inte vet är att det är hennes man Dr.Rollins tillsammans med hennes moster Mary Drake. Detta leder till att Alison tror att hon håller på att bli tokig och därav skriver hon in sig på samma hem/sjukhus där Charlotte fick hjälp. Där hennes man äger en större del av, faktiskt över halva. Han har gjort allt för att hämnas åt Charlotte som mördades.

Gymnasiearbete inskickat för opponering!

 Efter en massa trassel och så har jag nu skickat in gymnasiearbetet för opponering. Det är fredag och helg, det känns otroligt skönt ute för att jag haft en sådan tuff vecka men ändå. Kupido var inte fräsch i måndags så han står i sjukhage, frågan är vem man får rida på onsdag. Tråkigt att han blir skadad när det går som bäst. Skolan idag var rätt lugn. Två matte lektioner, en där vi jobba på i boken som vanligt och en där vi hade typ problemlösning eller vad man ska säga. Ena klarade man ut rätt snabbt, det gällde att ha ögat med sig. Hitta felet och på historian hade vi genomgång om andra världskriget. Plus att det har blivit lite GYA jobb också bara för att det skulle bli klart.

Jag gick in i en dörr....

Jag har haft en relativ lugn torsdag här hemma. Det blev inget stall idag då jag inte hade någon anledning till att åka dit och ibland är det skönt att bara vara ledig också. Hade missat en helveckas glamour som jag fick kolla ikapp och jag säger att det är tur man har så man kan se i efterhand på tv:n. Förut kom inte Glamour ut på någon sida men nu går det faktiskt också att se det på TV4 såg jag. Såg även att det stod att var avsnitt 366 av 500, på vilken säsong ska jag låta va osagt för det vet jag inte själv. Serien eller dokusåpan har hållt på i flera år. I dagens avsnitt var det väl inte så mycket som hände egentligen. Thomas flörtar med Ivy och det är drama överallt kan man lugnt säga. Alla brusar upp över Thomas beteende förutom Ivy, Wyatt blir svartsjuk och Steffy blir som hon blir. Caroline väntar barn med vad hon tror är Thomas unge men självklart ska Ridge (Thomas pappa) vara far till barnet utan att Thomas skall veta att det är hans. Någonting säger mig att det inte ens är Thomas unge hon väntar men vem vet. Vad är det mer som händer, nä men vi har ju Maya, Rick och Nicole också plus Zende. Maya och Rick vill ha barn men de vill att syster Nicole ska vara surrogatmamma åt dem. Det är inte mycket nytt i denna serie utan det är liknande intriger hela tiden men eftersom man har kollat på Glamour sen man var liten så har det blivit en vana skulle man kunna säga.
 Jag har inte bara suttit och kollat serie utan som rubriken lyder så gick jag bokstavligt in i en dörr idag. Vi skulle käka tacos tidigare och jag dukade. Tänkte tända ljus så att jag var och hämta några i ett skåp och tappar ena på golvet. Jag tar upp ljuset och går typ medan jag plockar upp det och rakt in i dörren. Huvudet tog i men foten som typ hamna under dörren fick den största smärtan. Samma fot som hästen klev på mig igår, det är inget jag nämt men kan gå på foten och har bara fått ett blåmärke. Det härdar man ut men nu gör det lite ont i foten, den verkar men kan ju röra den. Lite smärta får man tåla, är man klantig så är man. Har ingen annan än mig själv att skylla.

Torsdag och en vanlig skoldag

En heldag på skolan skulle man kunna kalla det här, började tio i nio och sluta tjugo i tre. Tre lektioner inklusive klassråd, haft matte, gymnasiearbete och historia.
Nu har kag varit på hööks idag igen en liten snabbis bara och nu är jag utanför posten för att lämna några burar från mitt media print. Sen blir det någon affär på hemvägen och sen lite chill ikväll. 

Två lugna hästar idag...

Efter hööks blev det stallet, två hästar var på schemat och först blev det en uteritt på Boye och han  var mycket lugn ute i skogen. Han kanske blev lite lugnare när han fick gå ut själv, vi skrittade lite i skogen och travade lite på vägen i omgångar. Boye blev lite pigg men tyckte ändå att han var väldigt lugn av sig på samma gång, han taktade inge alls utan hemvägen var han inte lika på. Han var väldigt duktig och det är så skönt att rida ut nu, inte för varmt och framförallt inte för kallt. 
Efter Boye så passade jag på att smörja, mocka och fixa allt annat då ridhuset blev fullsmockat. Tog en paus och fick invänta tills Tibors sadel var ledig. Melizza använder samma, så efter hon gått lektion så passade jag på att rida Tibor i lilla. Tog även lite trav på rakt spår idag men jag är lite rädd att han inte skall kännas fräsh som sist. Tyckte han trava på bra och sen tyckte jag att han kändes konstig men tog lite trav till och då tyckte jag han kändes bra. Det kanske är jag som inbillar mig också men han går gärna i lite undertempo men får man han att trava på så känns det bättre. Man får jobba igång motorn litegranna och för att vara på säkra sidan fick Kikki kolla på honom och hon tyckte han trava på fint så det kändes bra att höra det från någon annan. Så jag hoppas att han håller i nu så det inte blir några bakslag, utan att vi fortsätter igångsättningen med lite trav.  

Halv dagen avklarad...

Ingen skola idag för mig, som precis vilken onsdag som helst men hade annat inbokat. Min första jobbintervju eller  ja det var till ett eventuellt sommarjobb. Klockan 10:30 började intervjun och det tog ungefär en timma och vi var där en halvtimma innan för att cverkligen vara i tid, de var ändå två där före. Det var en gruppintervju, så jag tillsammans med fyra andra sökande blev intervjuad av två som arbetade där. Det gick väl skapligt antar jag men det kändes som det gick skit. Vi får ju se om man har tur och får ett jobb till sommaren, vecka 15-16 skulle vi senast få svar och det var ju jobb hela sommarn isåfall. Pengar är det alltid bra att tjäna, ju mer desto bättre. Nu efter att vi käkat lunch och landat hemma så ska vi sticka på hööks, se om vi ska göra något fynd. Har sparat lite money till en kavaj såförhoppningsvis hittar man någon till ett bra pris.

Skola, Boye, möte och läsning...

Vi har typ kommit halvvägs in på marsmånad och andra dagen efter påsklovet är nästan förbi. Två lektioner idag, matte vid lunch tid och sen hål en massa timmar för att sedan ha historia vid två. Det är så himla drygt att vänta, det är verkligen så himla tråkigt när man har hål bara för att. Hade inget som riktigt behövdes göra och alla uttag var upptagna så orka inte gå till Bilbo bara för det. Tiden gick riktigt långsamt och jag ville bara att dagen skulle vara över då jag haft en sådan mensvärk idag. Inte kul men nu har jag tagit mig förbi skolan och även stallet. Tanken var att vi skulle åka direkt till stallet efter att jag slutat men eftersom jag inte varit riktigt pepp idag om jag säger så. Så blev vi kvar hemma, övervägde ifall jag skulle stanna hemma från stallet men tryckte i mig en alvedon och lite mat innan vi stack dit. Först skulle vi rida Boye och Tibor för att sedan hinna med u-sek möte. Vi red ut på hästarna, Boye var lite piggare än igår. Red mest på vägen då stigarna var alldeles slaskiga. Hästarna skötte sig och sedan var det bara att borsta av och smörja grejerna innan möte. Efter mötet så fick vi fixa de  som återstod, mocka, fixa maten och nytt vatten. Sedan blev vi kvar på stallet lite längre än tänkt. Kollade när 19:10 gruppen skulle hoppa och sen blev det lite prat på läktaren också. Alltid lika svårt att slita sig från stallet.
Vi kom väl hem från stallet lite efter åtta eller nått. Fixade middag och passade på att se farmen som vi missat. Nu sitter jag här i soffan med blött hår och väntar på bättre tider typ. Nä men jag ska väl snart gå och lägga mig för att läsa lite i Zlatan boken.

Kära häst, håll dig frisk♡

Igår så var det teori på en av lektionerna och två hästar skulle longeras. Det var två fuxar, Kupido och Lagos. Tydligen så rörde sig Kupido knackigt, man såg tydligt att han inte var fräsh, vilket ni säkert förstår att jag tycker är så himla tråkigt. Senast jag red honom (i fredags) så var han så lugn och fin, varför ska det falla nu när det går bra. Som syrran sa, det är ju just då vi brukar få bakfall eller vad man ska kalla det. Jag tycker att jag har haft tillräckligt mycket otur med honom, vi har haft tuffa år. Ett tag så var han halt fram och tillbaka, vi hann ju knappt tävla på ett helt år. Det är ju Kupido som är den här speciella killen och visst är det kul att rida igång honom. Man får ha honom för sig själv, en tid man få ta till vara på men jag vill hellre att han ska hålla sig frisk. Jag hoppas verkligen att han bara gjort något lätt i hagen så han är bra snart igen. Får väl ändå säga att jag har rätt tur att det var denna vecka då jag ändå inte har någon lektion just den här veckan som är. Så för mig kan han ju få vila sig i form några dagar och sen får man hoppas att han är tillbaka så fort som möjligt.
Denna bild är från onsdagen som var förra veckan, dressyr/markarbetespasset som vi hade.

Idag är det min namnsdag

Måndagen är i stort sätt förbi och jag är hemma efter att ha hunnit med två hästar på eftermiddagen, det blev lite lätt trimning i ridhuset på båda skimlarna. Först ut var Boye som var väldigt lugn, vi skritta och travade idag. Han tog sin första galopp igår så det blir väl lite galopp någon gång i veckan. Tibor var lite seg idag och han fick börja trava men tyckte att eftersom han stått i helgen så började veckan med att bara skritta, också får han trava lite imorgon. Om vädret är okej så rider vi nog ut, det är ju väldigt slaskigt ute nu och vattenpöl ner mot hagarna så det var inte kul att gå och fylla på vatten idag. Nu ska man snart sova, blir väl sittandes här en stund och kanske man hinner se ett avsnitt av någon serie eller får man ta och läsa ett eller kanske till och med två kapitel ur Jag är Zlatan.
Boye👆
Tibor👆

Säsongsavslutning av Teen Wolf

Säsong 5 är nu slut och nu är det bara att invänta säsong 6 som kommer ut den 28 juni det här året. Frågan är ju vad som kommer att hända i säsongen härnäst. Jag hoppas att vi får se Cody Christian som spelar Theo Raeken, i fortsättningen för att vi lämnas ju med cliffhanger med honom. Han blir typ nerdragen i källaren eller vad man ska säga, för att hans syster ville träffa honom. Det var många som på något sätt blev skadad under det här avsnittet och visst det bar ju säsongsavslutning. Det gick ju illa för Lydia som hamna på sjukhus, självklart överlevde hon och många andra. Scott klarade sig trots att han var nära döden ett tag när Sebastian Valet, även kallad the beast of gevaudan. Men i och med att Valet satt klorna i Scott så såg han Scotts minnen tillsammans med Alison. Alison var dubbelgångare till Marie Jeanne Valet och när Sebastian såg Scott och Alison så hände något med honom. Han stannade upp och the brast dog tillslut med hjälp av the hellhound som Parrish kallas. Mason var ju den som gjorde så att Sebastian kom tillbaka som människa men man lyckades rädda Mason. Hayden blev skadad av the beast och likaså Lydia, båda klarade sig som man hade anat att de skulle göra. Malia, Stiles och Braeden var i en fight med Malias mamma. Alla blev skadad men Stiles var mest synd om, alla återhämtade sig. Det blev ett hopp på slutet, alla hade blivit friska och inga sårskador kvar av vad man kunde se. För listan var lång med alla som blev på något sätt skadad i episode 20 i femte säsongen. Sebastian var den enda som inte var kvar, dog the beast eller försvann han bara några år är en bra fråga. Måste även tillägga att det var mycket pakter som ändrades, de går bakom ryggen på varandra, en efter en. Det blev ett flummigt inlägg känner jag men det får duga. Avsnittet avslutas med att alla var tillbaka i skolan som ingenting hade hänt typ, 
Den nedersta bilden är från när syster Marie Jeanne dödade honom första gången på 1700-talet eller nått så frågan är, dog han för alltid eller är han inte riktigt död.

Tillbaka i skolan..

Då var det måndag och man är tillbaka i skolan och har även slutat för dagen, vilket känns skönt. Nu ska jag möta upp skjutsen min och sen åka hem. Har inte så värst mycket att göra utan jag tar och förutsätter att skriva sammanfattningen på mit gymnasiearbete innan jag ska upp till stallet vid halv fyra tiden.

Godnatt

Då har jag passerat kapitel 7, läst 154 sidor av totala 421. Jag har kommit en bit iallafall och måste försöka att lösa två kapitel om dagen om jag ska hinna. Problemet är bara att jag blir så himla trött av allt läsande, ett kapitel är nu på drygt 20 sidor. Nä tror ni jag håller på att börja somna, jo redan efter 2-3 sidor. Verkligen ett bra sömnknep för mig, fast ibland lyckas man inte somna ändå. Nu aka jag säga godnatt så att man orkar kliva upp vid 8.

Dagen innan skolan drar igång igen...

Det är söndag och Sundsvalls ridklubb har hopptävling idag, så jag åkte dit tillsammans med syster, bror och Elin för att kolla. Vi åkte till hööks en sväng efter att en meters klassen var klar och nu sitter jag här hemma och inte gör ett piss om jag ska vara ärlig. Försökt kolla det här med video men kanske måste köra vi youtube för att få in den på bloggen men får göra det till en annan gång. Har fortfarande inte fått alla filmer till datorn då pappas telefon krånglar när man laddar in filmerna på macen.
Imorgon är det skola men vi startar veckan lätt och det är med en lektion, där ska vi jobba med vårt gymnasiearbete som snart ska in. Tur man har rätt bra schema i skolan nu sista terminen.

Kapitel 5, jag är Zlatan

Jag har kommit till kapitel 5 efter att ha läst bara några kapitel så tycker jag att boken verkar intressant. Jag känner mig lyckligt lottad för allt jag har och hur jag växt upp. Det har inte varit en helt lätt match för Zlatan och jag ser fram emot att fortsätta läsa även om jag tycker det är urtråkigt när jag just gör det. Boken får en att tänka på hur vissa faktiskt har det hemma exempelvis, att bo med en ensamstående pappa och öppna kylskåpet och det står tomt, alltid tomt i matväg. Som sagt boken verkar intressant och jag ska nu börja läsa så att jag kommer framåt.

Sista sportlovsdagen

Efter en lyckad hoppträning så blev det thai till lunch och ni kan väl bara gissa hur det smaka. Det var gott och välförtjänt tycker jag. Man måste njuta av sportlovet för snart är man tillbaka i skolan igen, tiden går snabbt när man har roligt. Får se vad man ta vara och gör i helgen, kanske hittar man på något skoj eller passar man på att chilla när man ändå kan. Ta vara på ledigheten lixom. Nu har jag nyss kommit hem efter att ha varit ute och åkt lite runt runt bara, såg lite let´s dance när det var men det var lite tråkigt så jag låg och halvsov istället.

Trassel!

Har försökt konstant att fixa in en film på några språng från dagens hoppträning men det blir bara knas alltihop. Får försöka vidare men ni får nöja er med lite tråkig text istället. Jag skrev i förra inlägget att jag trodde jag skulle få ta Rick idag men glädjen när Pia säger "Du rider Kupido idag" okej hon sa inte exakt så men det får vara citat tecken där ändå. Det kunde ju typ inte bli bättre och trots att man var på stallet så pass tidigt så hann jag inte se första gruppen som red. Det blev så mycket och tiden bara flög iväg, tog rätt lång tid att få in den fega Kupido. För det första ville han inte komma in, utan att ens gå mot honom så sprang han i fullgalopp. När man fått tag i han så var det inte över. De har hållt på att ta ner snön från taket på ridskoledelen, så de var en snöslunga och snö forsade ner. Kupido blev trippig och visste inte alls vart han skulle ta vägen, flög från höger till vänster men tillslut kom vi in.
HOPPTRÄNING - När vi börja red fram så ville jag bara att han skulle vara lugn och avslappnad, han var väldigt rytmisk över bommarna som vi bara rullade över ett par gånger i både trav och galopp innan vi börja hoppa. Han kändes lugn och fin, fick inte bråttom utan höll sitt tempo hela tiden. Vi började sedan att hoppa två räcken som stod på långsidan och skulle i början ha sex galoppsprång emellan hinderna. Ta gick fin fint, han var inte lika på utan tog det lugnt och vi fixade de galant. Hoppade de ett par gånger åt båda hållen med lite högre hinder eftersom, sedan skulle vi rida på fem, vilket blev rätt bra när hon höjde och Kupido blev bara mer och mer på så han behövde jag inte tänka något framåt på. Hoppar han in bra på första hindret så gick det galant, ena gången kom vi lite nära och då blev det lite långt på slutet. Det blev bara att jag var tvungen att göra om, göra rätt och sedan var det inget med det. Sedan bytte vi långsida och hade ett litet kortare avstånd mellan hindren, fast då var det först bara ett sockerbitshinder och sedan ett stigsprång. Första gången drog han lite mot höger men de resterade gångerna så hoppade han bra där, 4 galoppsprång emellan och kom inte knasigt en enda gång faktiskt. Han var riktigt duktig idag och på slutet hoppade vi en kort bana på fem hinder plus sockerbitshindret. Träningen överlag tyckte jag kändes bra, det blev en ryttarmiss då jag plötsligt bara sluta red efter att han tog sig över vattenmattan utan problem. Vanligtvis stannar han inte på den men nu de senaste gångerna vi hoppat den så har han varit jävligt larvig, bara en massa dumheter så den vägran som kom på hindret därefter tar jag helt på mig. Det roliga var att jag hade övertalat mig själv att vi skulle klara den idag utan problem och det gjorde vi faktiskt, en morot till Kupido. 
 

Pigg och pepp👊

Idag är man alert för strax efter nio tiden åkte jag upp till stallet för att vid elva har jag hoppträning. Har verkligen sett fram emot detta, det var lite osäkert vem jag skulle ha men fick Kupido. Ingen är gladare än mig. Ett tag funderade jag på om jag egentligen skulle tagit Lagos, det var längesen nu och är sugen på att rida honom igen. Sist jag red honom var alldeles för längesen men är sugen på att tävla honom på en klubbis igen, han var ju så duktig på hans första. Tur jag inte valde Lagos', då kanske jag inte fått Kaupido. Jag hade gissat på att jag skulle få hoppa Rick, blev bara gladare med att få Kupido så jag ska inte klaga.
Igår innan jag gick och la mig och läste ett kapitel ur Zlatan så blev det lite kort. Det var ett tag sen man spela och det är ju typ alltid lika kul att spela kort. Det blev ett spel av femhundra och att jag vann var ju ingen surprise. Skoja, jag ska inte skryta. Gällande boken så får jag verkligen inte strunta i att läsa den varje kväll, jag bara måste men i land känns det som att jag ska belönas med en kväll utan läsning. Förstår verkligen inte folk som kan läsa ut böcker så himla snabbt. Jag har alltid haft i åtanke att boken jag läser måste finnas på film men Zlatan finns det ingen film av ännu iallafall så det är ett framsteg måste jag säga.

torsdagen är i stort sätt förbi...

Denna dag har jag hunnit gjort lite allt möjligt, det blev dock ingen tid över för att städa eller dammsuga mitt rum som tänkt. Jag har varit på en kort promenad, bastat, hunnit sett ett avsnitt på Teen Wolf och även bestämt tid för en sommarjobbsintervju. Ridit ut i skogen på Boye i sällskap av Tibor och syrran, kollat på tre hoppträningar och sprungit emellan och fixat åt Boye med mat och vatten. Man passar på när gupperna värmer upp, sen har jag även varit och myst lite med Kupido i stallet. Sett farmen och nu sitter jag här och tänker lite extra på Inigo som har funnits i min tanke hela dagen. Idag har det gått ett år sedan hon fick lämna oss, saknar henne nå enormt. Dagarna med henne var något extra

ett år sedan....

Det har nu gått ett år sedan min kompis fick komma till trapalanda och jag saknar dig lika mycket var jag än är. Jag hoppas att du får galoppera i full galopp och hoppa som du älskade/älskar att göra, minns väl att du inte kunde vila mer än två dagar i rad för då var det en överspeedad Inigo som inte fått galoppera av sig ordentligt. Saknar tiden jag spenderade med dig varje vecka, du var något speciellt med dina påhitt för det var sällan en uteritt var lugn när du var med. Det fanns alltid något att hitta på, antingen höll vi inte på att komma hem eller var det spöken överallt men känslan när vi bara rullade på i galoppen i kontorillen och du blev näst intill inte ens andfådd på tillbaka vägen medan Amie inte ens hängde med i vår fart. Du må vara busig och energifylld men det gjorde ju allt roligare för gud så kul vi hade tillsammans, våra minnen kommer alltid att finnas hos mig vart jag än må vara. 
Älskade Inigo!❤️
 

Teen Wolf S5 E18

Vi får se och höra hur allt börja med Odjuret, vi får också se Allison i och med att vi får en tillbakablick på hur de fösta odjuret uppstod och senare dog. Längesen man såg henne i serien, hon dog och kan inte direkt påstå att jag saknar henne. Tycker det rullar på bra däremot tycker jag att Colton Haynes som spelar Jackson ska komma tillbaka till serien. Det är skådespelaren Crystal Reed som man får se fast det är inte som Allisons utan hennes dubbelgångare Marie-Jeanne som även kallas "jungfrun av Gevaudan". Det är ingen mindre än hon som stoppar odjuret vilket visar sig vara hennes bror. Om vi tänker på hela serien så har jag några absoluta favoriter i Teen Wolf och det är Stiles som spelas av Dylan O'brien, Malia spelad av Shelly Henning och självklart Cody Christian som spelar Theo. Skulle jag ranka dem mellan 1-3 blir det nog först Cody, Dylan och sen Shelly, tycker även Halloand Roden som spelar Lydia är väldigt bra. Man har ju sina egna favoriter och om ni ser denna serie, vilken är din?
 

Promenad med mamma...

Idag vaknade jag lite efter nio tiden men klev upp lite senare. Klädde på mig och gick sedan ut och gick en sväng med mammsen i ungefär 20 minuter.
Efter vi varit på en promenad så passade vi på att basta, otroligt skönt. Vår hund är ju bara för rolig, står utanför och klöser på bastudörrn. Vilken hund vill basta lixom men efter jag bastat så duschade och sedan blev jag sittandes vid datorn. Nu tänkte jag se något avsnitt av Teen Wolf innan jag gör något annat.

Pretty Little Liars S6 E19

Såg PLL igårkväll, innan jag gick och la mig. Det var ett rätt långtråkigt avsnitt, det står still just nu i serien. Från att nästintill varje avsnitt kom de något nytt upp så är typ avsnitten hur tråkiga som helst. Har det blivit för många säsonger eller kommer det tillbaka, det här mysterie liknande, vi får hoppas att det kommer tillbaka snart. Hanna kom ju på en idé, som med hopp skulle hjälpa tjejerna att få ett avslut på allt detta. Det är nu inte längre A det får sms av och andra knasiga grejer utan någon annan men det är inget som säger mig att A eller Charlotte är död. Vi lär ju se om hon är det förr eller senare, det känns ju som någon som har dött komma vara vi liv. Alison råkar ut för en olycka och får ligga inne ett tag och sen är det inte så mycket mer med det. Blir lite besviken på att det är så tråkiga avsnitt och inga bra par finns det i serien längre heller, tråkigt tråkigt. Hoppas verkligen att Hanna och Caleb blir tillsammans igen, tror nästan det kommer bli "Ezria" tillslut igen, det finns kärlek i luften där.
 

HTGAWM S2 E13

Det blev lite oboy igår till serietittandet, vet att det blir lite många inlägg om serier. På lovet har man eller kan man ta sig lite mer tid till att kolla på serier. Idag får jag se en annan då jag sett ikapp How to get away with murder nu.
Kände mig tvungen att se de två senaste avsnitten igår som låg ute på dreamfilm, så nu är det vara at invänta att nästa ska komma ut. Avsnittet avslutades med en cliffhanger. Det var eller är inbrott i en av elevernas lägenhet och det slutar med att en person nära vän till eleven (hoppas man kan säga så) blir attackerad i lägenheten. Varför denna vän kliver in i lägenheten ska jag låta va osagt för ägaren eller den bosatte var inte hemma. Det var ju så att man såg tydligt att det var någon i lägenheten men det var inte riktigt rätt person. Vi blir ovetande om hur detta går men jag tror starkt på att hen kommer överleva. Dock kommer det inte bli smärtfri. Det är ju inte bara ett avsnitt om slutet utan dettahönde ju typ sista fem ministrarna.vi får veta hur Wes  mamma dör. Det var min första tanke som var rätt trots allt, ibland får man en känsla att man bara vet svaret. Sedan har vi sen lurige Bonnie, det man får se av henne i slutet av det här avsnittet hade jag aldrig förutsett. Visserligen trodde jag att det skulle spridas men inte att det skulle avslöjas genom att smyglyssna genom mikrofoner typ. Man får läsa emellan raderna ibland när jag skriver om avsnitten och det är på grund av att jag inte ska spoila alltför mycket. Det kanske finns folk som ser eller skulle vilja se denna serie, jag tycker att ni bör se den om ni inte redan gör det. 

Uteritt med Boye. Dressyr/markarbete med Kupido

Onsdagen börjar gå mot sitt slut och halva lov veckan är förbi, det känns som tiden bara flyger iväg. På måndag är man tillbaka i skolbänken tyvärr. Hemma gjorde jag inte så mycket, har städat lite lätt bara. Mikron fick bli skinande ren idag och dammsugan fick komma fram lite. 
Boye - Stallet vid fyra tiden, vi börja med att rida ut syrran och jag. Även idag var de båda skimlarna och vi byter häst lite mellan dagarna eftersom Tibor fortfarande endast får skrittas medan Boye har börjat trava. Det ska vara lite trav några raksträckor och sen kommer det väl bli mer och mer trav innan det kommer till galoppen. Han känns ju bra och det går framåt så förhoppningsvis är han fullt igång inom snar framtid. Tibor är det lite tveksammare med, i skritten känns han inte konstig eller ofräsch men vi får se om han är fräsch när han får börja trava. Vad jag vet så ska han skritta hela denna månad ut, det var senaste uppdateringen jag fick. 
Kupido - Klockan 18:20 var det dags för min lektion, vi hade dressyr/markarbete. Vi hade dressyr men avslutade passet med litet lågt hinder som vi bara fick rulla några gånger på. Kupido blev väldigt fin idag, jag tyckte att han kändes lugn och han blev avslappnad så pass tidigt, jag var väldigt nöjd med det här ridpasset. Han lyssnade bra då vi även jobbade över lite bommar där det var olika avstånd emellan. Vi fick ta tillbaka hästarna först och sedan få hästarna att länga stegen litegranna och sedan gjorde vi likadant fast tvärt om. Som jag sa, han lyssnade bra och kändes väldigt avslappnad och fin ut. Det är inte alltid man är överrens med tränaren men idag var vi överrens, inte för att vi aldrig är överrens men ni fattar. Ibland så känns det sämre än var det ser ut att gå. Kupido förtjänar en guldstjärna idag.
 
 

How To Get Away With Murder S2 E11

Snart sett ikapp How To Get Away With Murder. I januari när jag börja såg denna serie så kunde jag bara se första säsongen men nu har säsong två också kommit ut så att jag kan kolla, hittills finns det tretton avsnitt att se och jag har nyss sett klart elfte. Tror de är två avsnitt plus de två jag måste kolla innan det är säsongsavslutning, för det var nämligen femton avsnitt i första säsongen så det borde vara lika många nu också. Det ska ju komma en säsong till också och jag är väldigt nyfiken vad som kommer att hända då, om det fortfarande handlar om de senaste som hänt nu, i säsong två.
*Varning för spoilers* 
I detta avsnitt så är det nästan inga som är sams utan det finns lite grupperingar om man kan kalal det så, eleverna har tappat förtroendet för Annalise och kan väl säga att hon känner desamma om dem, det är ömsesidigt. Det är typ Frank som inte har något agg mot någon om jag får uttrycka min synpunkt på det hela men han gör ju allt för sin ledare eller vad man ska kalla henne. Han är trogen till Annalise mer än sin så kallad flickvän, vem hon är ska jag låta va osagt men ni som ser serien förstår vem det är. Frank bär en hemlighet som han nu är ensam går och håller inom sig, denna stora hemlighet delar han med sig. Egentligen skulle jag inte säga dela men han tvingas på ett eller annat sätt att säga den eftersom han får ett ultimatum. Han har under säsongen upprepa typ att, om du visste alla hemska saker jag gjort... Tjejen blir anklagad för att ljuga medan han ljuger på samma sätt, de spelar på samma sätt fast på olika nivåer typ. Det är inte allt som sker utan självklart är det fall som ska lösas. Wes blir inlagd på ett psyk för att han skämtade om att ta sitt eget liv efter att han haft ett samtal för att få sömntabletter. 

Uteritt på Tibbe

Vi åkte upp till stallet efter fyra och red ut på skimlarna. Tibor var riktigt snäll men visst blev han lite rädd för traktorn och raketen som sköts, vem skjuter raketer nu. Red förbi scoutstugan också två varv på rundbanan innan vi red hemåt. Behövde varken fixa mat eller mocka för Natalie hade varit där tidigare och fixat de.

Thaien har öppnat igen..

Äntligen har tiks thaimat öppnat igen efter att haft stängt för renovering. Så det var ett tag sen man käkade mat därifrån. Såklart att vi var tvungen att köpa och det var hur gott som helst. Delade på två rätter med lite blandad mat och det var gudomligt. 

Klubbtävling 5/3

Fick bilder igår från Moa som fota på klubbtävlingen som var i helgen och eftersom telefonen inte har något minne så har jag inte kunnat fått någon film på det senaste tävlingarna.

At the moment...

Innan jag somnar är det lika bra att läsa lite, för det krävs inte många sidor för att jag ska bli trött. Det måste nästan finnas något i läsningen som gör en så himla trött. Ska försöka ta mig igenom första kapitlet, det vore toppen. Har några veckor på mig och för att jag ska hinna få det bli läsning varje kväll från och med nu. Vi får se hur länge det varar, brukar sluta med att jag tycker att jag förtjänar en dag utan att läsa och sen blir det bara fler sådana dagar.

Slappar måndag...

Det är lov och jag tog sovmorgon utan att ställa klockan, Gud så skönt att inte behöva kliva upp. Att bara ligga och sova tills man vaknar. Vaknade vid tio tiden, vilket ändå inte var så sent. Idag har det varit en riktig slappardag. Håller på att se säsong två av How to get away with murder och nu tycker jag att det har blivit lite spännande igen. Tycker den blev lite tråkig efter säsongsavslutning i ettan. Just nu är det flera brott som utreds, väldigt rörigt ibland men det är bra när det händer mycket. Bättre mycket än inget alls.


Naaw, käraste M!

Är detta Maestro, den lilla hästen som fick lämna ridskolan eller först av allt mig och åka vidare på nya äventyr. Killen trivdes inte på vår ridskola och kom därefter till en ägare i Oxelösund men nu står han på en ridskola i Stckholm. Saknar denna kille lite extra mycket ibland men är glad att han mår bra. Får tvinga syster att hänka med och träffa honom kanske till sommarn om man har vägarna förbi.

Hemma tidigare idag...

Då var man klar med jouren för denna dag men även för denna helg, vi behövde inte stanna kvar längre idag så nu efter att alla hästar är inne och avtäckad. Så nu går jag på lov och jävlar vad jag ska ta sovmorgon, tänker inte kliva upp förrens jag vaknar självmant imorrnbitti. Ska sova ut efter helgens slit men hästarna har skött sig utmärkt  och det har varit mest tungt då det kommer till mockning. Tre personer på hela ridskolestallet och ja motivationen var inte på topp såhär andra och sista dagen av stalljouren. För att vi inte skulle få sitta helt rastlös så passade vi på att rida ut en sväng med Boye och Tibor. Nu är allt gjort och man är hemma nu, ikväll ska jag bara ta det lugnt, ser väl på mästarnas mästare som drar igång nu för denna säsong.
 

Jour idag med

Det var klubbtävling och jour igår, idag är det bara jour och förhoppningsvis finns det något man kan kolla på när vi ska invänta tiden att slå tre för att hästarna ska få komma in. Hopptävlingen tog slut strax efter tolv igår tror jag och sen var det dött i ridhuset. Någon enstaka som red på eftermiddagen, jag hoppade i lilla medan det var en häst i stora också. Efter att vi var klar med jouren så blev det lite familjetid och vi bada eller jag bubbla rättare sagt den större tiden. Passade på att ligga i bastun, kände mig lite frysen men jag hoppas inte att jag blir sjuk. Så man kan ju säga att man laddade upp inför denna dag och det är dax att åka mot stallet nu snart.

Jour, hopptävling och så vidare....

Jour
Vi måste ta oss igenom helgen innan det riktiga lovet drar igång. Det var jour idag och även klubbtävling. Man var ju ganska glad för att skippa gå ut med de hästar som skulle tävla men det har blivit en ändring på det. Alla hästar skulle släppas ut i hagen ändå, så efter att man tagit ut dem så är det någon som kommer en timma senare och tar in. Jobbigt men det är ju snälla att gå ut med, inget sånt men det blir jobbigare med fler hästar såklart. Efter ridskole samt privathästarna hade kommit ut var det dags att mocka. Därefter var det dax att gå banan eftersom att vi trots allt blev uppskrivna även fast vi stod på reserv så det var ju kul att vi gick vara med.
Tävligen
Framhoppningen gick fruktansvärt bra, tyckte Kupido kändes väldigt fin därinne och hoppade bra. Det kändes mycket bättre än vad det gjorde på framhoppningen förra helgen då det var lokal. Däremot inne på banan gick det sämre än i söndags. Fick ett pet på första hindret och besvikelsen kom direkt. Jag hade igen bra rytm inne på banan utan han blev mycket av och på. Visst att det inte alltid kan gå bra men nu känner jag att vi har ett pet på varje klubbhoppning, det är ju lite surt men tur han höll koll på hovarna på lokala och var felfri. Vi tar nya tag till nästa tävling, som jag tidigare sagt blir det ingen klubbtävling i april men vem vet om det blir en lokal. Det är fortfarande oklart men inget snack om saken att de hade varit kul. Inte lika glad som sist men inget kan stoppa oss.
Tillbaka till jouren
Efter tävlingens slut, då allt var bortplockat och Kupido hade kommit ut till hagen igen. Då var det dax att fixa man och sedan blev vi sittandes typ rakt upp och ner, hade inget att göra. Det fanns inte en enstaka som red man kunde kolla utan vi satt och prata för att få tiden att gå. När klockan slagit tre fick hästarna komma in och det var dax för nästa häst att hoppa. Kupido hade jag tävlat på men nu hade vi tidigare i veckan bestämt att hoppa lite på Avalon   såhär en lördag då igen rider. Många privata hade tävlat tidigare så det var inte många som red. 
Hoppning med Avalon
Tredje gången jag sitter på honom nu och vi tog fram, byggde tre rätt enkla hinder. Hoppade fram på ett lågt räcke på långsidan och sedan ett kryss på diagonalen. Till slut satt vi ihop dessa tre hinde till en kort liten bana på fyra språng. Vi hade lite problem med att fatta högergalopp idag, han försöker komma undan arbetet denna lilla pojk. Så lätt vinner han inte men sist jag hoppade kände jag inte av detta men han kanske testar en. Det skulle ju vara bra ifall man kunde hoppa honom åtminstone en gång i veckan och då kanske man kan vara med på någon hoppträning för Pia eller så framöver. 

Foton på finaste...

 

SPORTLOV!

Fick gå på lov lite tidigare än tänkt. Hade två matte lektioner och sen på historian behövde vi bara skicka in vår senaste uppgift som vi hållt på med och när vi var klar med det så fick vi gå hem sedan. Easy och sen var denna dag över och nu får man lite lov men först måste jag ta mig igenom helgen, där är det jour på schemat. Så jag passar på att kolla lite serie nu för att vila upp mig, ska se Arrow och sen How to get away with murder. Vi får se om jag eventuellt går på hockeyn ikväll.
 

Efter en vecka är man tillbaka!

Då var det fredag och idag får vi lov men måste säga att det känns NÄSTAN som att det har varit lov denna vecka. Här sitter jag nu påväg till skolan och har inte haft någon lektion sedan förra fredagen så det var en vecka sen jag sist satt här på lektion med lärarna. Kan inget annat än vara glad att jag dessutom går på lov efter jag tagit mig igenom denna skoldag som innehåller två matte plus en historia lektion. På historian har vi en inlämning som ska göras klart idag, inte så jätte svår eller avancerad utom lagomt såhär innan sportlovet.

Pretty Little Liars S6 E18

Hann inte se de nya avsnittet av PLL igår så passade på att se de idag/igår och måste säga att gud vilket långdragit avsnitt. Det hände verkligen ingenting och tillbakablickar på Spoby (Spencer & Toby) nej gud det ar inget man ville se. Hade varit bättre om man fick se Haleb (Hannah & Caleb) istället. Tycker varken om Toby eller Spencer, så jag tyckte dem passade som ett bra par men nu när Spencer är med Caleb, usch. Hoppas Caleb byter tjej inom snar framtid för detta håller inte. Det finns inget att se och Arias kille har också förstört, hon passade bättre med Ezra men det finns ju någonting däremellan än bara att vänta och se. Jag hoppas det börjar hända lite saker för det börjar bli tråkigt att se nu. Det är så tråkigt att man inte får se Mike något också, haha. HAn blev ju en stor del av serien ändå när han blev lite mer inblandad, tur man får se honom i Teen Wolf. Godnatt folket!

utvecklingssamtal...

Veckan fortsätter att rulla på och kan inte säga att det var någon skola idag heller för min del men jag åkte dit en sväng för att ha utvecklingssamtal. Fick prognos om hur jagligger betygmässigt och det var väl inget som jag inte redan visste så att säga. Inget kom som en chock, sedan såg vi att det har blivit något fel i mitt system. Saknar ett betyg gentemot vad jag ska ha för poäng men det har blivit något fel som mentorn min skulle försöka prata med syon om. Vi får se om det blir något stall för mg idag, har inte riktigt bestämt mig men tror inte det. Vad jag vet så har jag inget som jag måste göra där så det är lika bra att vila upp sig inför helgen då det blir jour. 

Onsdag och stall..

Dagen då man är ledig blir det långa sovmorgonar och när jag klev upp gick jag och duscha samt basta och det var riktigt skönt sen fick man besök av moster. Hon var här enda fram till klockan var halv tre ungefär och då hade även kusin kommit hit innan också. Sedan for jag till stallet för att syrran skulle jobba och jag skulle rida och ta hand om Boye innan lektionen min. Jag red ut på Boye och Linnéa fick ta Tibor så att jag inte skulle behöva stressa, de var snälla men Boye var väldigt pigg men han takta inget iallafall. Sedan blev det mockning innan vi åt lunch/middag det vill säga nudlar. Därefter var det bara att börja göra iordning Kupido till lektion, på schemat idag var det dressyr med lite bommar på marken. Kupido kändes bra, han lyssnade och väntade på mig. Pia tyckte han såg jätte bra ut idag och han var ju inte alls dålig men det har ju gått bättre. Jag tyckte han var lite seg och inte så avslappnad i början men det blev ju klart bättre ju längre vi red. Vi red lite öppna innan vi gick in på galoppbommar med 3 galoppsprång emellan. Rytmen hos Kupido och mig var mycket bra idag. Vi hade ett bra flyt och jag kunde få ihop honom mycket lättare idag och fick även plats med fyra, kanske var det för att han inte var lika på som han vanligtvis är. Lektionen kändes bra i sin helhet, väldigt lång faktiskt och det enda jag önskat var att folket inte skulle vart i vägen men det verkar vara svårt att undgå.
 

Minnen finns alltid kvar...

 

Maestro❤️

Idag har det gått precis ett år sedan Maestro fick lämna ridskolan, saknar denna lilla bruna hästen som man fick rida från att han kom fram till att han åkte. Finaste M, hoppas du har det bra nere i Stockholm. Så kul att veta vart du står och kanske om jag har möjlighet skulle jag ville åka och träffa dig. Kanske blir något i sommar, vem vet men vi kan alltid hålla tummarna att vi ses någon gång i framtiden. Bilden nedanför fick jag av förra ägaren som skickade tillbaka honom till Sven-Inge för att de inte passade varandra. Detta var dagen innan han åkte från henne, nu står han på en ny ridskola.
 

Tack för all...

I detta inlägg vill jag först och främst tacka för all beröm jag fått nu de senaste dagarna, sen lokaltävlingen var i söndags. Har fått höra så fina ord utav så pass många som såg vår tävlingsdebut i söndags och det är så otroligt roligt att få höra, det uppskattas verkligen. Tusen tack det värmer att höra alla era fina ord och vi verkar ha förvånat en del men jag tror på Kupido och vet att han kan. Det finns ingen som han och jag hoppas att det fortsätter att vara vi men det är inte lätt kan jag säga. Det är svårt att kunna göra saker om det är fler som är intresserad, att jämt hamna som andra val känns inte roligt. Jag får se vad som händer fram över och vi tar en dag i taget nu för att se vart det leder. För jag kommer nog inte bli förvånad på något sätt  för jag vet vilka scenarion det kan bli, frågan är bara vilket det blir men jag hoppas och håller tummarna för att det går min väg. Att pengar skall vara den avgörande eller primära faktorn till mycket är lite tråkigt men som sagt, man kan alltid hoppas. Nu kanske det inte är så att ni förstår allt ni läser men det gäller att läsa mellan raderna så att säga. Till helgen är det klubbtävlingen och yey skulle man kunna säga men denna gång säger jag nog ingenting mer än att, livet är orättvist ibland och så enkelt är det. Tanken var ju att man skulle vara med som jag vanligtvis är men denna tävling får vi nog stå över och tyvärr kommer vi göra det den nästkommande också. Det är väldigt tråkigt och surt men jag är fortfarande glad över tävlingen som var. Jag får leva med den ett bra tag framöver eftersom det inte kommer bli någon klubbis de två närmaste månaderna iallafall. Vad är anledningen till detta kan man ju undra. Hade jag haft ett bra svar på detta så hade jag kunnat gett er det men svaret jag fick stämmer inte så egentligen finns det inget skäl att älta detta. Men jag måste få säga att jag känner mig lurad efter att ha pratat med hen, vilket jag nu ångrar men det är lätt att vara efterklok. När man pratat med en människa som säger en sak och sedan gör som hen säger, sedan så är det en annan sak som gäller. Jag vet inte men man blir ju lite besviken för jag anser ju att det ska vara samma regler för alla men så är det ju inte. Jag släpper detta nu efter att ha fått skrivit av mig litegranna, inget agg hos mig finns kvar. Det kommer fler tävlingar som man förhoppningsvis kan vara med på, ny dag och nya tag imorgon hurrni!

Snap....

Kusin och moster kom hit vid tre och vi köpte thai och åt innan vi åkte till stallet. Eftersom det hade hunnit blivit mörkt så red vi inne idag också får de ridas ute imorgon igen. Tibor kändes fin, han är ju så himla lydig alltså. Efter vi var helklar på stallet så blev det farmen och sen Parnevik, nu väntas glamour.

Noliamässan

Dagens skolplikt var att befinna sig på Noliamässan, så alltså har man varit på mässa idag och ingen riktig skoldag. Gått runt och minglat lite och fått lite gratis prylar på köpet men är så dålig på att ta även om det är gratis. Det känns så hemsk lixom att bara ta men lite pryls fick jag ihop. 

RSS 2.0