Imorgon

Näe snart ska jag lägga mig och sova då jag ska jobba imorgon, ska bli kul!
Träffa lille Donni och alla andra, två hela veckor på stallet och massor med vänner. Jag saknar redan att sitta på hästryggen, och det känns tråkigt att ridlägret redan är över, det är ju bara tre veckor kvar tills skolan börjar nu. Iaf så har vi redan börjat planera nästa sommar, åka på ridläger på Näset med Sofia och naturligtvis vi som var med från Timrå. Hoppas verkligen att det blir av, också kommer det mer bilder från ridlägret till veckan, så håll utkik.
Inläggen kommer framöver komma in rätt så sent så ni vet, ha det så bra! :D

♥♥♥


Ridlägret, Näset 2011

Tänkte att jag skulle försöka skriva så utförligt som möjligt om ridlägret! :)

Vi som var på ridlägret var jag, Matilda, Alva, Tim, Sofia, Nele, Merle, Rebecka, Romina och Fanny!! :)

Vi har varit mycket tillsammans allihopa, men jag har varit mest med Tim och Sofia och måste säga att det var skönt att jag och Matilda kunde dela på oss lite! :D


MÅNDAG:
Iaf så kom vi dit på måndag och Alva var där när vi kom och hade redan valt rum nummer 5. Det var fyra platser där så vi paxade en plats till Tim på en gång då vi inte ville dela rum med någon okänd. När vi packat upp lite grejjer gick vi till ridskolestallet och fick hästar, jag fick Pinnen (Pinoccio) en fux d-ponny som tävlat upp till L:A som verkligen var jättesnäll, och väldigt väldigt lat. Iaf så tog det halva veckan innan jag började gilla han, han hade ingen skön galopp och han gick verkligen inte framåt, men jag fick beröm av Maggan och hon tyckte det gick bra! :) Matilda fick Paco, också en fux eller isabellfärgad, vet inte riktigt men ah.
Sedan fick vi en bok som vi skulle ha under lägrets gång där vi skulle skriva en massa saker om oss själv och så.
Efter det gjorde vi ordning hästarna och red vårat första pass som var dressyr, vi var uppdelade efter typ hur duktiga vi var så vi red i den bättre gruppen med Tim, Sofia, Fanny, och Merle. Och vad ska jag säga, gillade inte Pinnen efter fösta passet, ingenting gick och men han gick att jobba och så och det tar ju ett tag innan man lär känna ponnyn. Vi tränade iaf på att ställa i volten och typ opportionellt tygeltag, eller vad det nu hette.
Efter det så tog vi av hästarna grejjorna och skulle äta lunch om jag inte minns fel, så vi från Timrå höll ju ihop och satt tillsammans och då kom två tjejer och satt sig med oss (Sofia och Fanny) och Sofia blev vi alla väldigt bra kompis med. Sedan hade vi lite fri tid som jag faktiskt inte minns vad vi gjorde, men skulle tro att vi spelade kort. Sedan red vi igen och hade markarbete, och det gick bättre än förra passet. Lite piggare och så och fick lite bekvämare galopp, liksom lite rundare galopp. Iaf så bytte jag och Matilda hästar efter halva lektionen så jag testade Paco, och han kändes bättre, men Matilda gillade inte Pinnen så jag fick fortsätta ha honom. Efter det ridpasset gick vi och åt och delades in i grupper vilka som skulle ha köktjänst och stalltjänst. Min grupp började med stalltjänst och det tog en himla lång tid. Efter det lekte vi lite lekar i ridhuset och spelade lite kort och var vaken till typ två somnade sedan i soffan.

TISDAG:
Vaknade vid åtta då vi skulle vakna då, hästarna skulle vi hämta kvart över åtta och sedan frukost. Efter frukosten hade vi vårt första ridpass för dagen. Lite dressyr och det gick mycket bättre. Hittade fler och fler knappar på han och Maggan tyckte jag var duktig. Efter det var det lunch och sedan en stund innan andra ridpasset som var hoppning, kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde under tiden, men vi hoppade iaf och det gick bra. Vi fick hoppa en meter och det var kul, Pinnen tyckte det var mycket roligare med hoppning än dressyr. Sedan efter det så var det middag och skrev lite i böcker som vi hade fått. Sedan gick vi tillbaka till vårat lilla tv-rum och spelade kort, och vi somnade kanske vid tvåtiden nån gång. Vi var liksom inte så trötta och jag och Tulda sover dåligt borta.

ONSDAG:
Klev upp som vanligt vi åtta hämtade hästarna och åt frukost red. Vi red ett dressyrpass på morgonen som gick rätt så bra. Och jag började gilla Pinnen mer och mer. Fast han var fortfarande väldigt seg, men världens snällaste. Efter ridpasset var det lunch och sedan skulle vi rida ut en skritttur alla tillsammans. Så vi red två bredvid varann, Maggan valde par och jag Red med Rebecka, så vi pratade och så. Började även småregna när vi red och det var riktigt skönt. Sedan efter det så skulle vi bada med hästarna. Det var skitskojj. Vi typ simmade med dom och hästarna tyckte det var skönt och naturligtvis lurade Tim ut mig så jag bara sjönk ner så efter det så gick vi och badade utan hästarna. Jag tog mitt första dopp för i år tack vare Tim som skätte vatten och försökte dra ner mig hela tiden. Sedan gick vi och bytte kläder och åt middag och pratade och skrattade en hel del. Sedan efter det sjöng vi lite singstar och slog rekord, så Thf har jättemycket rekord där nu, sedan efter det vid elva gick vi till våran soffa och spelade kort och pratade en massa och somnade sedan där som vanligt.

TORSDAG:
Vaknade åtta och hämtade hästarna sedan frukost och sedan red vi. Hade hoppning och hoppade en massa linjer och det gick helt okej, ibland gick det riktigt bra och ibland jättedåligt. Vi hoppade iaf en linje där det sista hindret låg på en meter. Sedan blev det lunch och efter det var det gymkhana. Vi blev uppdelade i två lag, mitt lag bestod av mig, Tim, Romina, Nele och Fanny och vi hade ponnyn Tucker. Det andra laget hade Egon. Vi vann en gren av tre, och jag och Tim blev rätt sura då det var en i laget vi ansåg inte kunde göra någonting. Men iaf efter det badade vi med hästarna och tog ett dopp efter det som vanligt. Sedan blev det middag och efter lite singstar. Sedan så höll vi oss vaken för vi hade listat ut eftersom att hästarna stod inne så skulle det bli kvällsuteritt så vi höll oss vaken, men det blev aldrig nån så då somnade vi i soffan.

FREDAG:
Vi klev upp av att Maggan väckte oss och var lite sur och vi hade typ listat ut vad. Åt frukost och Maggan berättade att kvällsuteritten var inställd pga av några inte gick och la sig. Ja, det var vi det, alla andra sov förutom jag, Matilda, Tim och Sofia, vi var vaken. Men iaf så fick vi bestämma om vi ville rida ut med Maggan och skritta och trava eller med Maggans syster Maria då fick vi galoppera, så vi valde med Maria och red ut en sväng. Jag fick gå näst sista då dom sa att Pinnen kunde sparkas, men han var jättesnäll. Tim red efter mig sist då Lady var lite galen, så då hade jag nån att prata med. Efter det så åt vi lunch och sedan spelade vi kort, sjöng singstar och en massa annat, vi red sen vid halv fem då Maggan blev sen då hon skulle köpa nya borstar på Hööks. Red barbacka och hade lite balansträning, och jag ramlade inte av en enda gång. Sedan efter det fick vi bada med hästarna och ha poängjakt efter det. Jag var med Nele, en liten tjej från tyskland så det var lite svårt, men vi lyckades få lite poäng iaf. Sedan la vi oss i soffan och spelade plump och sedan blev klockan typ tolv och Beckis kom ock väckte oss för att vi skulle få rida kvällsuteritt. Innan vi red gjorde vi lite grejjer som jag inte tänker berätta, det var iaf läskigt, sedan hämtade vi hästarna i hagen och skrittade ut barbacka i mörkret. Riktigt mysigt var det! Sedan efter det la vi oss i soffan och spelade klart och sedan somnade alla utom jag. Vi hade iaf ställt mobilerna på ringning till fyra då vi tänkte gå och bada. Så jag var vaken tills fyra och väckte dom, men då ville dom inte bada. Så då somnade jag tillslut, för dom hann jag bara väcka så somnade dom.

LÖRDAG:
Vi fick lite sovmorgon idag, till nio. Hämtade hästarna kvart över nio åt frukost och sedan så skulle vi småhoppa lite innan tävlingen klockan ett. Hoppade några av hinderna och gick igenom banan och så som vi skulle ha sen. Hoppad cirka 50cm och det gick väl bra, varmt var det. Sedan gick vi och åt vår sista lunch tillsammans och gjorde startlista. Jag tog 80cm på Pinnen! :) Matilda fick byta till Ruby då Paco hade svällt upp på benet. Vi hade ungefär en och en halv timme på oss, så vi gick banan och började packa ihop våra saker. Sedan gjorde vi ordning hästarna och sedan blev det tävling. Vi red fram lite och hoppade fram lite grann. Sedan startade tävlingen. Pinnen kändes bra inne på banan och jag lyckades till och med att få fart på han, klarade oss till omhoppningen och satsade allt vilket lönade sig, Pinnen var otroligt duktig och vi vann! Något glad jag blev, att Pinnen kunde galoppera och vinna! :) En lycklig tjej på en otroligt fin ponny. Så stolt och jag är glad över att Maggan inte lät mig byta ponny! Vi fick gå in först på banan och hämta våran blågula rosett och leda ärevarvet, fast då var Pinnen lite trött. Efter det fikade vi tillsammans med föräldrarna och fick diplom, jag blev lägrets super allround ryttare. Maggan skrev det också en liten kommentar, Begåvad på allt men kom ihåg att relaxa ibland! Kram Maggan :) Så himla snällt och jag tror Maggan tyckt att jag varit riktigt duktig för hon har kallat oss syskonen perfekta! :)
Efter det fick vi som ville bada en sista gång med hästarna göra det! Och sedan säga hejdå!

Det har varit en helt otroligt underbar vecka med fantastiska människor och jag hoppas att vi kan åka dit nästa år igen! :D

Nu tänkte jag visa er lite bilder från Sofia!

Jag och Pinnen! <3


Sofia och El Ninjo & Jag och Pinnen! :D


Hela ridläger gänget! :)


Jag och världens bästa Pinnen!♥


Matilda och Ruby! :D


Tim och Lady! :D


Alva och Mulle! :D


Sofia och El Ninjo! :D


Hemma igen!

Äntligen hemma, näe nu skojjar jag!
Har haft en helt underbar vecka med fyra otroligt bra vänner, haha! :)
Iaf så längtar jag tillbaka och önskar att det inte var slut än, vi har ju haft så himla roligt och lärt känna varandra mycket mycket bättre.

Iaf, vi Timråborna tog över stallet typ, närå men det var jag, Alva, Matilda och Tim från vårat stall då också träffade vi en jättesnäll tjej vid namn Sofia som vi varit med. Haha, ingen lyckades splittra timrågänget, men vi har iaf haft riktigt kul retats, busat och ridit och en massa annat. Och jag hoppas verkligen att vi alla kan bestämma att vi åker dit igen nästa år alla tillsammans.


Tänkte berätta lite mer senare med lite bilder och så och mycket mycket mer, vi har gjort en massa grejjor och allt var kanske inte så smart, men aja! Håll utkik! :D


Du är den jag behöver, jag har saknat dig så!


Kommer lite mer Ridbilder!

Här kommer lite andra ponnysar jag ridit me åren! :)


Jag & Alfons♥

Alfons igen!♥

Alfons♥ red jag i träningsgruppen rätts så länge efter att Nalle hade åkt
och tävlade bara hoppning med Alfons 50-70cm,
Har även vunnit en tävling med han!♥
(Alfons står fortfarande på ridskolan)


Jag & Polon♥

Polon♥ var en söt ponny som verkligen kunde hitta på bus ena veckan,
och andra veckan var han så snäll och så, men man satt ju kvar som tur.
Tävlade aldrig han! :´(


Jag & Puck♥
Puck är en söt b-ponny som jag red lite emellanåt, en väldigt bra ponny,
fast han var väl ingen höjdare att hoppa precis men söt är han!♥
(Puck står fortfarande på ridskolan)

Jag & Romeo♥

Romeo igen! :)

Romeo♥ är en jätte fin d-ponny som jag verkligen gillar och han är
jätte duktig på att hoppa och älskar verkligen det, hade han på ridläger 2010.
För att Elf var upptagen, men jag ångrade mig inte att jag var me på han och inte Elf.
Har ej tävlat med han, men vann hopptävlingen på ridlägret! :D
(Romeo står fortfarande på ridskolan)


Jag & Whitney♥

Whitney igen! :)

Whitney var en c-ponny som kunde se spöken i hörnen och prassade på i hoppningen,
fast med en del stannade hon med.
Red hon ofta på idrottshög och hon var så speciell på sitt sätt!<3


Jag & Sarah

Jag & Spotlight ;)

Det var lite bilder medans vi är borta :)


Ridbilder!

Här kommer några andra ponnyer/hästar jag har ridit me åren!


Jag & Boggieman♥

Boggieman var en underbar ponny som var lite skraj men väldigt bra ändå,
 tävlande bara han i dressyr!♥


Jag & Madonna ♥

Madonna var en snäll ponny som var allas favorit,
 hon kunde allt, hon var allas dröm! :)

Jag & Leory Brown♥

Bruno uteritt♥

Bruno♥ var en jättebra ponny som alla barn älskade och han var snäll
 och kunde väldigt mkt, men tävlade dock aldrig han!;)


Jag & Favorit♥

Jag & Favorit                                             Madicken & Nalle

Favvo & nalle! :P
Favorit var en väldigt snäll b-ponny men ändå lite busig,
Tävlade han i både dressyr & hoppning,
har även kommit 2:a i KM med han,
tävlade mest hoppning med han och
han gnäggade jämt när han kom in på banan.


Jag & Oktan♥
Oktan var en snäll ponny men jag kommer inte ihåg så mkt om han
 men han kunde mkt och han dog för nått år sedan och han blev över 20 år. :(


Nalle♥ var världens bästa b-ponny, busig men grymt bra häst tycker jag
och hoppa det älskade han, saknar min lille buse♥


Inte länge kvar nu tjejer!

Ja nu är det inte länge kvar till Mittnorden tjejer och vi ska komma hem med en guldmedalj runt halsen tycker jag. Nu spelar vi skiten ur alla och det är 1 vecka & 2 dagar kvar tills det gäller!


Världens bästa fotbollslag!<3

Lite ridbilder!

Tänkte visa er lite bilder då jag rider lite olika ponnyer/hästar! :)


Jag och Nellie♥ (en b-ponny som nu står i hallsta)


Jag och Carmen♥ (b-ponny som nu finns i trapalanda)


Jag och Sarah (en liten d-ponny och står på vår ridskola)


Jag och Conan♥ (d-ponny som står på vår ridskola)


Jag och Conan igen!♥


Jag och Whitney♥ (liten c-ponny, som nu står på en annan ridskola tror jag)


Jag och Whitney igen!♥


Jag och Petty♥ (b-ponny, som nyligen vandrat vidare till Trapalanda)


Jag och Zarina (storhäst, som står på ridskolan)


Jag och Zarina


Jag och Zarina igen!

Det var lite bilder då jag rider andra än Donald!

:)

Nu är klockan halv tio och vårat ridläger startar! :D
Vi hoppas ni alla har det bra och följer bloggen nu när vi är borta! :)


Ha de så bra!

Nyss vaknat nu då, så ska väl ta och fixa det sista för kvart över åtta tar jag moppen och börjar åker, då den ska på service då jag är borta, sedan lämnar jag den på service och pappa hämtar upp mig, får se vem Matilda åker med. Sedan kommer vi inte hem förns på lördag eftermiddag, så då kommer det väl något inägg och en massa bilder hoppas jag.

För er som vill följa bloggen medans vi är borta så kommer det en massa tidsinställda inlägg så hoppas det blir bra! :)

Ha de så bra, för det ska vi ha! :D


Jag älskar dig, glöm aldrig det!♥

Nu är allt klart..

Nu är allt klart i princip, packat, duschat och kläder framtagna till imorgon så hoppas vi på aatt få in ett till inlägg innan vi åker :)
Men hare bra och kolla bloggen ändå, kommer bli lite uppdaterat ändå. xD

Hur ska det här gå? :0
Hjälp mig elf♥?

En snabb...

Nyss typ ätit middag, kanske lite sent men bättre sent än aldrig! :)
Iaf, så fick vi en helt främmande liten fyrbent på besök, jag och mamma satt i soffan också kollar jag bort mot soffan så står en svartvit katt i våran lilla hall, och jag bara "titta en katt" haha inte ens vår hund eller katt hade upptäckt den, men jag gick mot den och då sprang den ut igen. Haha, lite så där halvkul, fattar inte vad den lilla katten riktigt tänkte på.
Men nu måste jag verkligen försöka packa klart, har liksom ganska så mycket kvar. Sedan måste ju jag komma ihåg att tanka moppen också, känns som att jag kommer glömma något!


Tänk om jag bara var lite yngre, då hade vi haft en lång framtid framöver!
Du kommer alltid ha en del i mitt hjärta!
♥K-Donald♥

Nästan packat klart nurå!

Ja då har man packat, köpt godis och sånt till ridlägret och har även spelat kort med mamma och pappa, sedan tiden som blev över går man ju till dator såklart.
Vet inte riktigt om vi gör något inlägg imorrn innan vi far men det kommer bli lite inlägg medans vi är borta.

världens bästa!♥

Dagen

Har varit och köpt lite godis och dricka på Lidl och sedan när man kom hem blev det att städa lite och bada vovven, så just nu torkar pappa Meicie(hunden) och snart ska jag ta över igen. När det är klart måste jag packa klart det sista och sedan är man typ klar. Har pratat lite med Alva också och hon har heller inte packat klart, men hon längtar hon också.
Det ska bli spännande att komma till ett nytt stall och se hur dom gör där och så, man får säkert lära sig en massa nytt och testa lite nya grejjer, själv tror jag att jag kommer vara rätt så blyg av mig första dagen, innan man lärt känna alla och så. Men man får helt enkelt vänta och se. :)


Hihi, lill vovven Meicie!♥

Imorgon

Imorgon den här tiden är vi inte hemma utan på ridläger, idag ska det sista packas ner så vi är klara tills imorgon! :) Kommer bli jättebra det här, hoppas man blir nöjd med ponnyn man får på lägret och det är andra trevliga och roliga som ska på lägret. Vi känner ju iaf Alva vilket är bra. :)
Vet liksom inte mer vad jag ska skriva, men jag ska fortsätta packa och så, sedan får man se vad man hinner med. Man vill ju inte direkt glömma något!


Min fina, busiga ponni, älskar dej!

Börjat packat

Jag har äntligen lyckats börjat packa lite granna! :)
Iaf så har jag packat lite och så, suttit vid datorn och kollat på lite avsnitt på serier som man kommer att missa då vi ska på ridläger, har faktiskt pratat lite med Alva om lägret och så, nu får vi bara hoppas det blir superskojjigt!:D
Eftersom lägret börjar klockan halv tio så vet jag inte om imorgon blir sista dagen vi bloggar på en vecka, men ska försöka hinna, ska iaf lämna moppen min på service på samma gång då det är efter vägen så det blev ju jättebra och därför kommer vi åka lite tidigare för att inte bli sen på lägret då moppen bara går 45-50km/h. Men hoppas att jag hinner med ett kort litet inlägg, ska försöka hinna göra några tidsinställda inlägg här, så glöm inte att kolla bara för att vi åker bort! :)


Spelart kort med......

Ja då har man spelart kort me mamma och pappa, men vi räknade aldrig klart poängen men skulle tro att pappa vann. Men nu tänkte jag börja packa litegrann till ridlägret som börjar på måndag och där har man ju med sig Alva och Madicken som tur är och man får hoppas att man hittar några nya vänner. :)

Hur ska jag klara mig utan dig i nästan en hel vecka <3

Regnar

Nu har det nyss slutat regnat, men det börjar väl snart igen. Iaf så hoppas jag på bättre väder till veckan så man kan rida ute och så, för min del behöver det inte vara skinande sol och jättevarmt, men jag vill inte heller att det ska regna så någonstans där i mellan skulle jag vilja att vädret var. Hoppas ni fattar, men tro jag ska börja packa alldeles strax, för nån gång måste man ju börja.

Iaf så har jag inte gjort så mycket nu, men jag spelat en massa spel på datorn, vilket jag gillar. Haha, sitter jämt på våra raster på skolan och spelar en massa. Men iaf hejdå på en stund!


Bjuder på en regnig bild! (Dock ser jag väldigt lång ut på bilden!:/)
Men jag och min prins är glada ändå!♥

Lördag

Nu blir det frukost sedan kanske jag sätter mig framför tvn en stund, sedan blir det att börja packa lite smått för på måndag halv tio befinner vi oss på ridläger i Matfors, med Alva! :) Kommer bli jättekul!

Näe, men nu ska jag slita mig loss från datorn och lägger in mer inlägg senare. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på..


Drar mig mot sängen..

Ja då är det väl dags att sova snart skulle jag tro och
idag blir det packning på schemat till och börja med,
för sedan är det ju bara en dag kvar.
Sedan kanske man hittar på något riktigt skojsigt att göra, 
men nu ska jag gö något lätt kort spel på en och sedan tänkte
 jag kolla lite på bilder sedan betet och så och
kolla om jag ska redigera någon fin bild. :)

En vecka utan dig komma kännas som en evighet,
kommer att sakna dig min lilla prins!♥


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Jag älskar dig hjärtat!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Nattinatti

Nu ska jag snart gå och lägga mig, fast det lär ju ta ett tag innan man somnar.
vet faktiskt inte vad jag hittar på idag men lär nog börja pcka inför ridlägret iaf. Det är ju bra om man har börjat packa så man inte står där sista dagen och ska packa allt, lär ju glömma nånting då, så imorgon får jag ta tag i packningen och sedan får jag se vad som händer. Kanske hittar på något skojjigt hemma, eller något annat.

Näe men orkar inte skriva så jättelångt inlägg just nu, men det kommer många fler inlägg idag! :)


Timrå

Sitter och kollar på postkodkampen på fyran! Vi har ju med Timrå där idag så då måste man ju bara kolla, haha. Hoppas dom vinner hela allt så att vi visar vad grym Timrå är.. :)
Sitter typ hela familjen och kollar iaf, har nyss ätit middag. Pontus är hos några killar, så nu ska jag springa tillbaka till tvn och se fortsättningen! :)
Och dom vann! :D

Sista betesdagen!

Nu är vi hemma efter en helknäpp dag på betet! Iaf så var det jag, Matilda, Alva, Alice, Jenniefer och Julia! :D
Vi hade jättekul och gjorde en massa typ som vanligt, sedan så började det spöregna och så och då gjorde vi en liten koja av filtarna som vi hade, haha det höll ett tag sedan regnade det in. Så då gick vi upp till thairesurangen om man ska kalla det så och satt oss där ute och väntade tills det slutade regnade. Vi gick iaf och kollade lite i hagen längre ner och hittade en massa knäppa saker. Sedan så har vi typ inte gjort så mycket mer och nu blir det inget mer bete för oss i år.

På måndag så åker jag och Matilda med Alva på ridläger på näset och det kommer bli dålig uppdatering om det då inte finns internet där då. Vi har tyvärr inte hittat någon som vill gästblogga.Jag kommer sakna dig så....

TV, sedan sticker vi..

Snart blir det Våra bästa år som vi ska se på, sedan sticker vi till betet med dom bästa! :) Vi kommer ha sjukt kul, och vi lär nog bli där hela dagen, så nästa inlägg kommer nog ikväll. Då kommer säkert en massa bilder också, men hejdå på ett bra tag nu! :)

God natt!.

Jag tycker att det är svårt att sova, för att det är så varmt, men nu ska jag lägga mig endå för man ska upp och se Våra Bästa År imorrn och efter det Gänget till Sörråker och spenderar dagen där tror vi, så hoppas på fin väder och inge regn tack. :)

Du är värd GULD!♥


Gonatt

Sitter med bärbara datorn nu inne på Tuldas rum och varmt är det. Sitter och snackar med Jenniefer på msn och hoppas verkligen att det blir finväder så vi kan åka till betet imorgon. Det skulle vara så roligt. Sedan måste man ju försöka sig på att packa till ridlägret, men inte orkar jag det heller. Haha, men lägret ska man gå på, men jag blir ju tvungen att packa, men inte just nu :)

Nu ska jag sova godnatt!Testade att redigera en bild förut, haha nöjd för att vara första gången!
Nytt Besöksrekord!!

OJ Nytt besöksrekord igen !!! Tack åter igen till alla som följer våran blogg! =)


Elf, världens gulligaste


Elf min super bästa d-ponny som klarar allt,
världens finaste som alla älskar♥

Jag älskar dig Elf,
utan dig klarar jag mig inte.


Pysen


Gullegris
Världens snällaste b-ponny

Exxet ♥
Världens bästa storhäst♥

/Matilda

Haha

Alltså något trött man är då man kommer hem från betet, haha det tar slut på en. Fatta egentligen inte hur vi kan spendera hela långa dagen i en hage mitt ute i ingestans, haha. Då måste man ha hur bra vänner som helst som har bra humor och världens bästa hästar. Helt otroligt, ville bara säga att vi har blivit så mycket bättre vänner nu under sommaren och jag hoppas vi kan få det lika roligt sedan när ridningen drar igång! :DHur ska jag klara mig utan min prins en hel vecka!
Jag älskar dig, K-Donald♥

Betet idag igen.

Hade en otroligt trevlig dag idag men några underbara vänner. Vi åkte dit vid tolv och träffade Jenniefer, Alva, Alice och Elise. Hann bara typ komma så skulle dom äta på Thaien som vanligt, vi åt inget där då vi hann äta lunch hemma, iaf efter lunchen där så gick vi till hästarna och var med dom enstund och tog en liten fika. Haha sedan var vi med hästarna igen och tog några bilder och så och tiden bara rullar iväg när man har roligt. Sedan blev det kortspel, spelade maffia och ja tillsammans blir vi lite galna och typ fuskar och gör allt möjligt så på slutet gick det inte att spela mer då alla typ  tjuvkikade. Sedan, så blev vi typ hungriga igen så då bestämde vi att Jag(Madicken) och Alice skulle åka och handla mer fick på Ica en bra bit bort. Så vi tog moppen och handlade lite fika, haha Alice älskar verkligen min moppe. Sedan så kom vi tillbaka och då småregnade de lite och Matilda var den som satt och vaktade grejjerna och resten hade gått på upptäcksfärd i hagen, då det finns typ en äng längre ner bakom träden, där dom också hade hittat något hinder, men aja vi ringde till dom och frågade och dom var sugen på gofika så då kom resten av gänget. Fikade och spelade mer kort sen gjorde vi allt möjligt, pratade en massa och hade riktigt skojj, så vi bestämde att det kanske blir en sväng dit imorgon också! :D

Nu tänkte vi visa er några av ridskolans hästar och ponnysar! :)

Tibor och Exxet, fast Exxet ville inte riktigt vara med på kort!:)


Tibor och Exxet igen, nu blev det tvärtom! :)


Linnie :)

Exxet :)


Conan♥


Haha Fleur som sitter och Lotus! :)


Fleuran Fjording :)


Elf♥                       och                           Musse :)


Gregory :)


Pysen :)


Lotus :)


                                   Romeo och Spotlight :)


Romeo och Spotlight igen! :)


Farao :)


Lotus                  och                   Fleur :)


Full galopp, i täten Sarah och efter Prisse, Exxet och Tibor! :)


Jättemånga hästar! :)

Är det någon ni skulle vilja veta mer om så är det bara att kommentera och fråga! :)
Vi berättar gärna lite information och så om dom! :)

Försöka sova...

Då får man väl försöka sova även fast det är så varmt och imorrn ska jag upp och se VBÅ på 3:an och sedan bjuda på en häst på howrse och sedan hoppas jag att Madicken, jag & Jenniefer åker upp en sista gång till betet imorrn.
Har anmält till Grand Prix på spelet och det är väldigt jobbigt att sitta och sköta alla hästar och tråkigt men man blir beroende och är tvungen att sköta hästarna varje dag.

Hoppas på en vacker & fin dag!!!


Kanske

Detta är inlägg nummer 100! :)
Iaf så kanske vi sticker till betet idag vid tolv med Jenniefer, vet ej någon mer ska med. Vi ska iaf åka dit om det är fint väder och då blir det nog sista gången innan dom kommer hem. Jag hoppas verkligen vi åker dit, och då ska det bli bilder på andra hästar med! :D

Ha de så bra och godnatt!

Besöksrekord!

Oj oj oj, Nytt besöksrekord!!! Tack till er alla som följer våran blogg! :)


/ Madicken och Matilda


Kvällen

Nu sitter man och spelar spel på datorn och lyssnar på musik, skönt att bara ta det lungt.
Som tur var hade vi städat idag och då fick vi gäster nu på kvällen, familjen Karlsson. Det var inte hela familjen men ah, det är iaf vår moster och hennes familj kom på en fika. Dom brukar inte vara här så ofta men idag kom dom, och dom for för en stund sedan.
Sedan kollade jag och Matilda på tv också var det ju Wallander, men det var ju knappt den svenska verisionen, nån himla engelskt tråkig film, hur dålig som helst. Det som var bra med filmen var ju att det var hästar med :') haha, näe men såg inet nå länge på den filmen utan hamnade här framför datorn, som vanligt.


Främmande..

Vid 9 så kom våra kusiner Karlsson och var här ett tag och nu sitter jag och se Wallander *Faceless Killers* och den är inte så bra tycker jag men jag ser den ändå, har typ inget annat att göra.
Nu längtar man som bara den tills på Måndag, då det blir en veckas ridläger,
Hästar hela dagarna lång+ ridning kan det bli bättre sedan har man ju med sig några vänner från THF!

Lill Mirre♥


Ja, ny ridhjälm..

Som Matilda skrev tidigare så köpte vi nya hjälmar idag. For först på Hööks och vi ville ha olika, men dom jag hade sett ut passade inte mitt huvud alls, tråkigt det, hade liksom helst velat haft en hel svart ridhjälm. Sedan åkte vi på Equeens och tittade och då hittar jag en hel svart nedsatt till 599:- men inte fanns den i min strolek heller, då blev jag lite sur. Så då blev det att jag fick köpa en likadan som Matilda. Med ett grått fult sträck på. Men hoppas den blir bra. Alltid det man vill ha finns det aldrig något kvar av, blir lite less på de...

Köpt ny ridhjälm....

Då har man varit på Hööks och köpt ridjälm, sedan gick vi på Birsta en stund men hittade inget intressant och sedan åkte vi till Equeen. (stavning)
Sen så åt man nyss och nu ska jag lyssna på musik och spela ridingclub på fb, sköta hästarna på se.howrse.com.:)

Bilden tagen från Hööks

Städat

Då har man städat och dammsuget rummet och sett på masterchef.

Här kommer en bild på förra årets finallister!!!!!!

                                      Julie            &                Poh
Julie Vann!!!!


Städning

Idag är det städning som gäller! Jättetråkigt, men sedan ska vi nog börja packa lite till ridlägret lite smått.
Kanske får man bada hunden också och det tar tid, fast då brukar jag slippa städa istället, men vi får se. Nu ska jag plocka undan lite grejjer på rummet och sedan dammsuga så får väl slänga in ett nytt inlägg sen.

H e j d å ! ! ! : )

Donald<3

Världens finaste och underbaraste ponny! :)
Jag älskar dig buspojken!♥


Hoppas ni alla har det bra! :D


Mirre

Nu när jag ändå inte har något att göra tänkte jag berätta om Miramiss, som jag red förut.

Miramiss är en maxad b-ponny född 1993 tror jag, inte säker om han var född då. Han har färgen flugskimmel och blåa ögon, söt liten ponny. Nu är han såld och står i söråker någonstans och någon liten flicka rider honom.

Jag fick iaf rida då jag kände ägaren/ägarna och han som hade honom hade inte alltid tid att rida då han spelade hockey också, så då fick jag rida lilla Mirre. Red han typ ett och ett halvt år ungefär och det var för cirka två-tre år sedan. Matilda red han ibland..
Han var en liten dressyrponny, då han tyckte hinder var riktigt läskiga, när han väl hoppade tog han i. Jag tror jag hade markarbete på han en gång och hoppade en eller två gånger sedan var det bara dressyrträning. Red han ofta själv, vilket var ganska skönt. Men som sagt nu är han såld då Tim (han som ägde han då jag red) skulle byta upp sig till en större ponny.Lilla Mirre, vi saknar dig!♥

Morgon

Nu har man varit vaken drygt en timma, haha bara jag och Matilda vaken. Men lär väl hör Pontus snart då han ska iväg och jobba, sedan får man väl se vad man hittar på, blir lite tv vid tio, sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Idag äre bara 5 dagar kvar till ridlägret, 5 dar! Nu längtar vi jättemycket :)
Godnatt

Näe, nu ska jag gå och lägga mig då jag ska upp och se på tv klockan sju. Jobbigt, men vad gör man inte. När man har sommarlov så ska man ju sova, men inte då. Men får se vad som händer senare idag, säkert städa eller något sånt, hua! Men nästa inlägg kommer nog senare på morgonen, haha håller hela tiden på att skriva imorgon men klockan är ju över tolv. Ah det var det, Godnatt! (:


Bildbomb på mig & Elf♥

Knäppte lite bilder på betet idag när vi var där och sedan är några kort tagna från en annan gång :)


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Kolla vad han gör med ögonen min lillgrabb♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Jag älskar dig♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Fotograf: Jenniefer Bylin
Blogg: http://jenniieferbylin.blogg.se/

Kul med alla kommentarer

Vi ville ta och tacka för alla som tagit sig tid att kommentera, det är jättekul att få kommentarer så fortsätt med det!


Hejdå! :)

Trött

Är så jätteträtt nu, men kanske att man blir lite piggare med lite mat i magen. Pappa håller på att grilla så snart ska vi äta, tror det blir hamburgare och någonting till. Men tänkte inte göra så långt inlägg nu för jag måste sköta mina hästar, är liksom tvungen, så det var typ allt.

Ingen som vet något bra på tvn ikväll? :)

Hihi, världens bästa moppe!♥

Betet!

Nyss hemkommen från betet!
Haha nästa hela dagen tillbringas där borta och jag kan inte fatta hur påhittaga vi är, haha mitt ute i ingenstans kan man vara i flera timmar, lite konstigt. Vi hade iaf mycket roligt jag, Matilda, Jenniefer, Alva, Julia och Susanna. Och vi gjorde allt möjligt ver lite med hästarna och såklart lite kortspel. Vi åt Thaimat och fikade som vanligt, sedan en massa annat skojj som jag inte orkar berätta om. Haha och det är ju alltid roligt med Alva som fick en idé, hon tycker vi ska tälta där. Tror inte det blir av men det hade säkert fungerat. Jag hoppas iaf att vi hinner åka dit någon annan gång och har lika roligt.

Sedan pratade jag, Matilda och Alva en hel del om ridlägret! :)
Alva sa att vi skulle iaf få rida i samma grupp alla tre så det var ju bra, sedan får vi väl se hur det blir. Hoppas på ett bra ridläger.


♥ 

Sett på VBÅ!

Nu har man sett på Våra Bästa År, som jag missat i en hel vecka och det är ju samma sak som händer än.
Lite nytt:Jett blev skjuten, Max slagen, Jermy stack.

Jett,           Max &           Jermy


Dagen

Ja nu sitter man vaken efter lite tv-tittande. man somnar efter ett och kliver upp vid 6. Men nu sitter man här istället och hoppas på något roligt, idag blir det betet klockan 11 med en massa och vi hade turen på vår sida att det blev fint väder, solen skiner och det är inte så jättevarmt. Så det blir bra det, hoppas vi hittar på något roligt och att det inte kommer börja regna för då är det inte så mysigt att åka moppe. Men eftersom det har regnat här i flera dar så borde det ju inte komma något regn på nån dag.

Iaf, så ska jag spela något spel nu.. :)

Lillprinsen♥

Bilder på mig & Donni

Fick några bilder av Jenniefer från betet! :)
Som tack så hittar ni Jennifer på den här bloggen! :D
http://jenniieferbylin.blogg.se/Tack så jättemycket!

Donald, Jag älskar dig!

Klart

Så nu var allting fixat!
Datorer är ju hur bra som helst, man kan finna allt! :)
Fast inget slår ju hästar!.Som denna fina prinsessa!♥

Sommarlovet, inte långt kvar..

Sommarlovet snart slut. Känns som den sista tiden bara kommer rinna iväg. Men förhoppningsvis blir det mycket roligt nu på slutet. Först ridläger, sedan sommarjobba på stallet och sedan startar ridningen och sedan får jag säga hej till Nv2. Kan bli rätt kul, fast skolan är väl kanske inte det man tycker är det roligaste inte tycker jag det iaf. Men första året blev det mycket skratt och vi hade väldigt kul så hoppas vi får ett lika bra andra år också. Det jag tycker är bäst med skolan just nu är ridgymnasiet och min härliga vänner, haha resten kanske inte man längtar till men det får gå.  

Nu får man vänta och se vad som händer i veckan, kan ju hoppas på något roligt bara det blir bättre väder. Nu dimmigt med lite regn, inte bra väder. Jag hoppas att solen kan skina imorgon då vi ska till betet annars blir det nog inget av det. Men nu ska jag ta och göra något.


♥♥♥


alfons

Alfons är en söt liten b-ponny som jag red förut i träningsgruppen och jag tävlade med han i både 50 & 60 cm och vann även första tävlingen med han. Han är ett gottlandsruss och hoppar jätte bra, men får nu bara tävla 50cm och jag bytte från han till elf, för att jag blev för lång för han och han är en av dom som är världens bästa b-ponnysar, kan jag lugnt säga.
älskar dig så mycket lill Alfons ♥


Alfons & jag

Det var tider det!♥


En vecka kvar :D

En vecka kvar till ridlägret! :D

Nu börjar vi längta riktigt mycket. Har typ inte ridit något på sommarlovet, eller jo lite men det var ett tag sen nu.
Tänka att komma upp på hästryggen igen, och jag har bestämt at jag ska vara frisk på detta ridläger, då är jag väldigt nöjd. :)


Bild från förra årets ridläger, då jag hade Conan.
Han var den jag red i träningsgruppen innan, en otroligt fin d-ponny som jag älskar än. Hur underbar som helst, och det har varit svårt att gått vidare från han till Donald och det fanns en tid då jag ångrade att jag bytte men det känns bättre nu, jag hoppas att jag gjorde rätt iaf.
Conan♥

Tralalaaaa

Haft väldigt tråkigt idag, men imorgon ska vi (vi har iaf bestämt) köpa nya ridhjälmar, hoppas bara att man hittar någon man vill ha. Jag har verkligen tyckt om den hjälm jag har nu, men den har blivit ful och skärmen har liksom blivit böjd också är den liten. Känner också att man inte vill lägga ut så mycket pengar för hjälmen, men vi får se vad det blir för någon! :)


Hm

Ojoj, vad klockan rinner iväg, har ju knappt hunnit gjort något idag, kommer heller inte på något jag ska göra. Hm, då är det väl bara att längta till tisdag då vi åker ut till söråker till tomatodlingen och hälsar på hästarna, skojjskojj och som vanligt med syrran, Alva, Jenniefer också ska Susanna kanske följa med. Hoppas iaf att vi får bra väder och en rolig dag, sedan måste man nog snart börja packa allt till ridlägret, haha leta reda på alla grejjer och så också måste jag få tag i Sara eller Tim så jag kan fråga några saker, känns som det kommer bli mycket att göra. Haha och jag som verkligen älskar att packa då, näe vi får se hur det här ska gå, jag kan ju alltid hoppas att syrran gör någon lista eller så. :)
Det ska iaf bli kul att komma till ett nytt ställe och träffa en massa nya människor och hoppas att några är något äldre så att det inte bara blir småttingar, fast det kan bli rätt kul, menmen vi får se hur det blir. Hoppas det är ett bra ridläger och att vi kommer ha det bäst! :D

Näe nu ska jag försöka göra något, hejdå....

Världens bästa buse!♥

jadu

Då har man nyss ätit hamburgerare och nu sätter man sig och sköter sina hästar på howrse, som är så jobbigt och tråkigt men imorrn tänkte jag och syrran åka och köpa nya ridhjälmar och den ska vara svart har jag bestämt.

Några förslag?!?

Ridhjälm Active CRW 

Hi-Lite Pro Plus CRW


Det är ju så att man inte blir bättre på att rida pga av ryttarens utrustning, och endel kanske kan hanskas med pengar vilket vissa inte kan och alla har inte föräldrar som betalar åt en än.
Man är liksom ganska bortskämd då man får nya ridstövlar varje vecka och inte betalar något själv. Håll saker du inte vet något alls om för dig själv för jag är så mycket smartare än du, hoppas du förstår, eller kanske inte för du kan verkligen ingenting.

Ryttaren blir inte bättre pga ryttarens utrustning, det är ryttaren som är bra och skit föllständigt i vad du har för utrustningen för man blir verkligen inte ett dugg bättre med en john whitaker hjälm som en vanlig ridhjälm, bara en åsikt liksom.


Kommentera

Nu när statistiken börjar gå uppåt igen, kan ni väl berätta vad som är bra och mindre bra med bloggen! :)

Och vad vill ni läsa om? :)


Tävlar om....


Är med och tävlar om ett HV Polo schabrak här:
http://showjumper.se/?p=2695

Bildbomb från Helgum

Nu kommer lite bilder på fåren och hästarna i Helgum! :)

Det här är Matildorna, fåret heter också Matilda!

Nu till hästarna.. :)

Noblesse och Zenja

Zenja

Noblesse

Ja, det var hästarna det. Tänkte berätta lite snabbt om dom.. :)

Noblesse som är den bruna är ett sto på 24år, jag har för mig att hon är typ någon tysk ridponny eller nått sånt men är inte helt hundra, hon är iaf inte så hög.
 
Zenja som är den mörkbruna är också ett sto som ska få ett föl i april, hon är en storhäst iaf, och tränas lite lätt för trav och hon vet jag inte riktigt åldern på men 6-7 år tror jag de va.

Trött men ändå vaken

SLänger in ett litet inlägg nu typ mitt i natten.
Jag kan ju typ aldrig sova, jag undrar ju hur man kommer orka med ridlägret. Trött är man men inte kan man sova heller. Vet faktiskt inte vad man hittar på idag, men på tisdag åker vi ut till betet igen och träffar våra små busar. :) Det är det man ser fram emot och om 8 dagar så åker vi på ridläger och nu har faktiskt jag börjat längtat också! Hoppas det kommer bli en super rolig vecka det! :D


Sötpojken, saknar dig så...

Trött

Mera bilder får ni imorgon då jag är så himla trött och orkar inte ladda upp dom nu, så jag lovar att det kommer lite djurbilder imorgon! :)

Helgum, och bilder..

Som ni kanske vet så har vi varit borta i ca en vecka i "Helgum" som vi i typ släkten kallar det.
Det ligger i sollefteå ca 10 mil här ifrån. Det är ett hus ute på landet typ och det är ett rätt så stort hus med väldigt mycket mark. Dock är vi inte lika mycket där längre som förr när vi var små, för typ hästarna här hemma går klart före och så, men vi var typ alltid där på lov och så men nu följde vi med då vi hade sommarlov likaså hästarna så då passade vi på att följa med.

Vi har haft det både roligt och lite tråkigt, vi har badat, gått till fåren och pysslat med hästarna Noblesse och Zenja. Vi har även fått besök och hälsat på hos min mormors halvsyster också har jag blivit proffs på fotbollsspelat fifa, haha näe nu skojjar jag, men vi har gjort en massa annat också! :)

Nu tänkte vi visa lite bilder om hur det ser ut och så.


Här ser ni Helgum, vi har tomten till den röda ladan som hör till oss och där ni ser de lite högre gräset och hela vägen ner till vattnet, så om man typ säger vi har inte så mycket tomt ovanför själva huset! :)


Här sover vi! :)
Det är en säng bredvid och det finns fler sovrum!


Här är utsikten från vårt rum, här ser ni kanske tydligare var gränsen går, vår tomt tills det ej är klippt! :)


Här är utsikten från ett annat fönster och då äger vi där det höga gräset är, vet faktiskt inte om det är vårt där det är jordigt.. :P


Här är från samma fönster som ovan fast knäppt mot ladan! :)

Här från andra sidan av huset! :)


Ni ser att det är ganska långt tomten ni ser här är då vår, till och med lill skogen på höger sida, dock saknas en del på vänster sidan! :)

Också vattnet då! :)

Hoppas ni förstod något iaf, det finns otroligt mycket mark, så det gäller bara att bygga ett litet stall och skaffa ett par hästar så blir det rena paradiset! :D

Hemma

Äntligen hemma, kanske en timme ungefär. :)
Saknat datorn och allt, haha men vi har väl haft rätt så kul ändå, iaf så kommer det bilder där vi också berättar lite om vad vi gjort och så! :)

<3Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of girl would I be
If I was to leave when you need me most


Gästbloggning!

Hej alla Madicken & Matildas läsare :D
Jag heter Ella och driver bloggen www.ellaochsune.blogg.se.
Jag rider just nu på Hallsta Ridklubb och har gjort det i ca. 2 år.
Iallafall, hästen jag rider heter Sunny Boy men kallas för Sune, han är en mörkbrun/svart maxad D-ponny.
Både jag och sune älskar hoppning, och det är det vi tränar, tävlar gör vi också, fast bara clear rounder och pay and jump's :D
Jag är nog vääldigt duktig på att ramla av om jag själv skulle säga det, har ganska bra balans ibland, men inte alltid.
Haha, man kan ju undra hur många gånger jag har ramlat av honom, absolut inte för att han är dum eller så, men när jag inte rider tillräckligt bra så hamnar jag antignen på hindret eller flyger över.
Det är många som säger att det både ser roligt och läskigt ut, men jag gör aldrig illa mig som tur är ;)
Jaja, jag har iallafall ridit han i ca. 1,5 år tror jag. 
Första gången jag skulle rida honom var jag livrädd för honom, för som många vet så sparkar man med fram-benet när man går in till honom, och säger man inte åt han bestämt så bara fortsätter han,
och tillslut gör han det bara högre och högre. När jag satt upp på honom trodde jag att man har värsta vildhästen, busig och allmänt dum, men jag hade fel, han var en dröm ! Trots hans skumpiga trav ;)
Han är hästen jag rider än idag.
Han är född 1995 och kom till Hallsta RK 2003, han har okänd härstamning och är importerad från Irland.
Under hans tid på ridskola har han gått:
L:A hoppning (110 cm.) , FEI program i dressyr, båda i allsvenskan div. 1.
Och 2010 var han med i Agrias Ridskolemästerskap på Strömsholm, då vann han hoppningen och kom 4:a i dressyren om jag inte minns helt fel.
Om ni vill fortsätta att läsa om oss och våra mot- & medgångar, kika in lite på bloggen :D
www.ellaochsune.blogg.se :)
Här har ni lite bilder :)Såhär har vi det i Helgum

Tänkte visa med lite bilder hur det ser ut, dock är bilderna från en gammal mobiltelefon och det var ett bra tag sedan jag tog dom här bilderna.


Det här är själva huset, där bor vi och det finns mycket sovrum. Vår familj har tur som har det största sovrummet och det är på övervåningen där ni ser det stora fönstret! :)
Där finns det en dubbelsäng och en enkelsäng och till och med en gammal spis!

Min mormor äger detta och hon äger åkrar ner till vattnet och en lite skog dock syns inte det på bilden!


Detta är vår pulkabacke, haha näe men man kör ner här också är helgum typ snett bakom.
Då vi var mindre åkte vi alltid bob och pulka här och det är rätt jobbigt att gå upp flera gånger! :)


Sedan har vi ju fåren som grannen äger, dom brukar beta på mormors mark så vi brukar hälsa på dom ganska ofta, och ibland så har dom lyckats rymma också! :)


Sedan har vi två hästar vi brukar hälsa på också, det är han som äger fåren som äger hästarna också! :D


Ja, det var liksom lite kort om hur helgum är och det är ju synd att det inte låg närmare för då hade man ju kunnat haft egen häst! Det hade varit hur bra som helst! :D

Hoppas ni alla har det braa!...


Gästbloggning

Hej Ella Thomas här !
jag är från bloggen http://thatismee.blogg.se/ och bloggar om hela mitt liv. Jag skriver mycket om mitt hästliv och om mitt vardagsliv utanför stallet,men nu ska vi inte prata om det ;)

Lite om mig själv: 
Namn: Ella Thomas
Ålder: 13
Kön: Kille, haha nej skojja bara tjej så klart XD
Ridit i år: 8-9 år typ

sen så nu rider jag på hallstaridklubb och till hösten så ska jag börja ride i en så kallad tävlingsgrupp och då kommer jag rida Flingan som jag har ridit i ungefär ett halvår nu, vi har tävlat i clear round en gång och gick nolla i 60cm :D
Så tänkte fortsätta rida henne sen och hoppas på att dt går frammåt :)
Men hon är D-ponny 8 år och kan inte så mycket så det är väll inte det bästa men hon har lärt sig mycket på bara ett halvår (hon har stått på ridskolan i bara ett halvår) så det kommer nog bli jätte bra :D Jag vill ju satsa på dressyren men jag kommer nog få jobba länge med henne om vi ska kunna starta L:C Just nu så är hon inte riktigt villig att gå i form och jag måste rida med spö när jag inte hoppar för att hon ska gå framåt, men vad ska man egentligen göra utan motgångar?
Här är en bild på oss från när vi tränade terräng :D
innan jag började rida Flingan så red jag på en C-ponny som hette Naughty Boy kallad Pojken men för att halvår sen så dog han i någon kolik blandat med tarmvred :( älskar dig lilla gubben <3 
Jag gick med honom i typ fyra timmar innan han fick åka till strömsholm :( 
här är den sissta bilden på oss !


Pöss på er och tack fär att jag fick skriva lite här :D

Nu far vi

Om ungefär en kvart åker vi, eller vi lär nog åka så fort morfar kommer och hämtar oss sedan är typ framme om en timme. Så det här blir sista inlägget från mig nu och kommer tillbaka antingen på torsdag eller fredag.
Men hoppas ni kollar bloggen ändå för det kommer att komma inlägg nu under tiden vi är borta.

Och tänka vad skönt att slippa städa, nu får mamma, pappa och brorsan städa, haha kul för dom! :D

H e j d å !

Snart åker....

Snart åker vi mot helgum och stannar där till torsdag eller fredag och vi hoppas att det är fin väder så man kan gå till några hästar och får.

Kommer några som ska gästlogga och håller bloggen uppdaterad :)


Hare bra!!!!!!!!!

Bilder sen idag...

Har ju varit i söråker idag med Jenniefer, Alva och syrran och knäppte lite kort på ponnysarna då.

 

♥ jag älskar dig elf ♥


Kanske sista inlägget innan vi åker..

Snart ska jag börja packa, haha kanske något sen men bättre sent än aldrig!
Det lär nog gå ganska fort att packa, jag skulle tro det iaf, det som kommer ta längst tid är att hitta min väska som jag ska packa allt i. Bra va? Men får försöka börja nu så jag inte glömmer något.

Jag hoppas också att jag hinner slänga in ett inlägg innan vi åker. Vi ska åka vid åtta så det blir ett tidigt inlägg, men lovar ej att det blir något så ni får hålla utkik. Och under tiden vi är borta så har vi två som har gjort ett gästinlägg var, också har vi gjort några inlägg som kommer komma upp under veckan.


Men om jag inte hinner säga det imorgon så säger jag det nu!
Hejdå :)


Gillar den hära bilden, även fast prinsen ser sur ut! :( Menmen!♥

Nya betesbilder!

Nu kommer en liten bildbomb från betet!


       Jag älskar dig!♥Betet, och imorgon bär det av

Nyss hemkommen från betet, åkte dit halv elva! :)
Härligt väder med mycket flugor, och hästarna mådde bra :)
Vi var där med Alva och Jenniefer och hade jättekul, haha var med hästarna och spelade kort fikade och åt. Blider kommer i ett senare inlägg!


Imorgon åker vi bort iaf, och vi har två som gästbloggar än så länge och det har skrivit var sitt inlägg.
Vi åker till Helgum och hoppas att vi får det kul och bra väder också kommer vi tillbaka på torsdag eller fredag.


Göm inte att vi söker de som vill gästblogga vecka 30! :)Everytime you need me
I´ll be there


Havremoppe.. =)

Idag sticker vi till betet och denna gång blir det moppen som får äran att ta oss dit! :)
Äntligen får jag träffa lillprinsen, igen! :D
Hihi tur man har sin lilla moppe så man kan ta sig överallt. Vi ska iaf åka dit runt 11 och träffa Alva och Jenniefer där och vi kommer ha skojj som vanligt! :)
Kommer förmodligen knäppa lite bilder.
Men nu måste jag snart gå och lägga mig så att man orkar kliva upp och så man orkar med en dag på betet.


Besöksrekord!

Idag har vi fått nytt besöksrekord och naturligtvis hoppas vi på att det fortsätter att stiga med besökare! :)

Tack så mycket alla ni som följer vår blogg! :D

Ny design

Vi vill tacka My som har gjort våran design! :)
Tack så jätemycket, det blev mycket finare nu på våran blogg! :D

Så som tack tycker jag ni kan besöka hennes blogg!
http://monkiapa.blogg.se//Madicken och Matilda

Tävling!http://sallberglina.blogg.se/2011/july/i-samarbete-med-kyro-riding-gear-vinn-ett-cr-1.htmlLite om dagen

Nyss hemkommen efter en liten biltur till bergeforsen och hem igen.

Idag har vi köpt ny soffa till nere, sedan kom mormor och morfar och frågade om vi skulle hänga med till Helgum så på mådag åker jag och matilda dit. For iaf med dom till framor och farfar och firade farmor nån timme sedan, gick jag och matilda ner och tränade lite balans med en sån där jättestor boll, haha vi ramlade och så men det gick rätt bra på slutet! :)
Sedan for vi hem en snabbis hämtade kameran som vi fick låna av Sara till Pontus student (vår bror det), och nu ville dom ha tillbaka den så vi for bort till Bergeforsen och lämnade av den där och sedan släppte vi av Pontus på örnen. Och nu är vi äntligen hemma! :D

Haha, skönt det iaf!, får se vad man hittar på sen...HELGUM, som vi kallar det... :)
Det är så kul att veta! :D
(Inget med bilden att göra)

Sovit dåligt..

Inatt så har man typ inte sovit något utan sett på tv eller suttit vi denna datorn och det är ju hur varmt som helst att sova tycker jag och det värsta är ju att nu när man är uppe så är det inget bra pogram så jag är lycklig som kan se filmer som gått på canal+ och sånt får jag se när jag vill, det är tv:n som räddat mig :)
Har sett 2 beck filmer och nån jätte dålig film.

världens bästa <3


Ny dag!

Ny dag nya inlägg och nya möjligheter!

Börjar med att säga att vi söker fler som vill gästblogga! :)
Vi har just nu en tjej vid namn Ella som ska gästblogga, men vi tar gärna emot fler!

Också kommer vi vara hemma helgen och kanske att vi åker till Helgum på måndag och kommer hem någon dag senare, dock behöver vi inte någon som gästbloggar under tiden om ingen vill.

Och snart kommer det design också!

Det var allt för denna gång!


Saknar dig!♥
Nellie, världens finaste ponny!
Drömmar kan gå i uppfyllelse.

gästblogga? =)

Idag har jag inte gjort nånting, bara suttit hemma och haft tråkigt!
Saknar hästarna, tycker vi borde åka dit igen någon gång för snart åker ju dom hem och då spenderar jag hela långa dagarna där då jag jobbar där också, hur bra är inte det då! :D
Men vi måste ju hälsa på dom innan vi åker på lägret tycker jag, hur ska jag klara mig utan lillprinsen..
Busponnin, hihi min lille grabb det, näe men hoppas jag får någon liknande på lägret fast gärna lite piggare, men vi får se.

Iaf så åker vi iväg ett helt gäng typ från vår ridklubb på samma ridläger, haha men tur att vi är vänner och hoppas vi håller sams! Eller klart vi håller sams, hoppas vi får det roligt och halvbra väder, om jag ska vara ärlig skulle jag vilja ha molningt och inte så mycket sol! :)

ÄR NI INTRESSERAD AV ATT GÄSTBLOGGA UNDER TIDEN VI ÄR BORTA SÅ KOMMENTERA! =)


Men det var mitt lilla inlägg just nu!


Aldrig utan dig min vän!♥


Våra bästa år

Nu har man sett våra bästa år på 3:an och det var ganska tråkigt för typ inget hände.


Hope & Bo Brady


Chelsea Brady (Dotter)


Belle black & Shawn Brady


Jermy Horton & Stephanie Johnson


Jett,Max & Jermey


Kayla


Max


Sami & Lucas


Stephanie Johnson


Steve Johnson


Stephanie Johnson & Chelsea Brady

?

Jag måste bara skriva en sak.
Vi är bra smarta och vi kan faktiskt lista ut saker.
Du vet nog vem du är!
Tycker du kan hålla sådana saker för dig själv, och vi kan faktiskt mycket mer än du tror...
Du är faktiskt inte speciellt rolig, eller du kanske tycker det!

Det var allt jag ville säga!

/Från oss båda typ

spelat kort med..

Spelat 500 med mamma och jag vann med prick 500 poäng och jag har nyss duschat och innan det såg jag på hoppning på tv:n rolf-göran rev ett hinder jens var felfri, såg tyvärr inte allt.


Soligt och tråkigt

For aldrig till farmor och farfar idag då dom hade åkt till övik och jobbat. Istället så blev man hemma och inte gjort mycket alls. Var iaf och handlade mat förut med pappa sedan så har jag suttit inne typ hela dagen, fast det är ju rätt vanligt för att vara mig. Dom som känner mig väl vet att jag inte gillar solen, haha och därför håller jag mig inne och en till sak jag inte gillar är att bada, har faktiskt inte badat ute något i år. Bra va! :D Haha, lite konstigt kanske men tycker det inte är så roligt och tycker det är alldeles för kallt så är det bättre att strunta i och bada.

Men iaf så h skriver jag ju detta inlägg nu också på andra datorn spelar jag sims 2. Det är ett spel man aldrig ledsnar på, haha och typ det enda man inte ska klara ut. Men får se vad jag hittar på nu, jag kan ju också passa på att jag hatar att sitta still, det kanske man inte tror men så är det. Får se om vovven och katten är på humör för lite agility så kan man gå ut och köra lite sådant och då kanske det blir lite bilder också, får se helt enkelt! :)


Min lilla ponnyprins!
♥Världens bästa K-Donald♥

Rösta varje dag!!!!!

rösta varje dag på  http://www.agria.se/tavling/hem/harligahund?OpenDocument&utm_source=bildtavling&utm_medium=confirmmail&utm_campaign=harligahund#gly-date;1;NOTE-8JL3TZ-0

BILDEN ser du när du trycker på länken

Måste gå in på hotmailen och acceptera

(Måste gå ett dygn innan man kan rösta igen)


Helgum

Slänger in ett litet inlägg nu.
Nyss sett Masterchef och sedan gick jag vidare från tv:n till datorn, hah så är det typ jämt, finns liksom inget annat att göra, men när pappa kommer hem så lär vi nog åka till farmor och farfar och grattar farmor. Sedan så åker man väl hem och gör något tråkigt som vanligt.

Ville bara meddela också att jag och Matilda åker bort till Helgum (mormors föräldrahem), resten av familjen stannar hemme fast det är inte riktigt klart en. Vi har inte bestämmt oss, kanske bara någon dag, vad vet jag.
Det brukar vara ganska kul där, vi brukar gå till fåren och hästarna hos grannen som också är mormors kusin. Kommer inte ihåg riktigt vad hästarna heter men en av dom heter Noblesse och den andra minns jag inte. Det var iaf säkert mer än ett år sedan vi var där senast, så vi får se hur det blir.
Vi åker naturligtvis inte upp dit själv utan mormor, morfar, en utav våra mostrar och hennes barn som är våra kusiner, sedan kanske en till moster följer med, men som sagt så är inget bestämmt ännu! :)


Hittade en bild på Helgum, som ni ser är det på vintern! ;)

Trött..

Bara jag som känner mig väldigt trött?
Jag är liksom uppe till ett och går och lägger mig i sängen och somnar ännu senare också kliver man upp till sju, kanske inte det bästa men det funkar. Haha, får se hur dagen ser ut idag, tror vi iaf ska fira farmor en snabbis då hon fyller år och sedan vet jag inte vad jag ska göra, vi får se.. :)

Världens finaste prins!♥

Sugen på att blogga här?

Vi söker någon som skulle vilja blogga här vecka 30 då vi åker på ridläger.
Är ni intresserad så kommentera..

Det ända kravet är att minst göra ett inlägg varje dag! :)


Kollade på Nina träning!

Då var man skötare åt Alva på Nina träningen idag och Nina hade sagt 6 till Alva och Madicken & jag for till Alva kl 10 i 5 och gjorde iordning Mulle och sedan gick vi till Nina, det tog en stund faktiskt och på vägen dit såg vi Linnea Johansson med sin häst och tänkte varför hon skulle vara med som hade storhäst, men vi gick vidare och när vi kommer fram är det bara stora hästar där och inga ponnysar ch då kom Nina fram och sa:
- JAg sa fel tid, egntligen var det halv 8 för dig men du får hoppa med storhästarna ändå.
Så Alva & Mulle körde med stor hästarna och det gick ju super bra.
Mulle tänkte bocka några gånger men Alva satt kvar. :)
Sedan släppte vi ut Mulle i hagen för att vi skulle kolla på Tim när han hopp tränade och det var ju gruppen Alva skulle hoppa med. Men vi släppte ut Mulle i hagen oss Nina och han kunde ju gå under staketet så vi gjorde en specialare att vi knöt tränset under. =P

Sedan på vägen hem gick det fort att gå med 2 travande hästar bredvid en, hade faktiskt rätt kul på vägen hem sedan så släppte vi ut Mulle i hagen igen och spelade kort medans Kikki (alvas mamma) var på väg, kom 2:a och vi spelade hjärter 7.


Ändrade planer..

Blev lite annorlunda än vad jag tänkt idag, som rubriken säger..
Iaf vid halv fem åkte jag och syrran bort mot lögde då vi skulle träffa Alva där fem. Vi skulle vara hennes hästskötare idag då hon skulle hoppträna för Nina. Så vi hämtade Mulle (Alvas ponny) och gjorde han snygg sedan red hon och vi gick bort mot Nina, är en bit kanske tog en 10minuter. Sedan kommer vi dit och får reda på att Alva hade fått fel tid så hon fick träna med hästarna och själv har hon en B-ponny, men det gick bra, efter träningen släppte vi Mulle i en hage som Nina sa att vi kunda ha honom i och sedan kollade vi när nästa grupp hade träning. Jag och Matilda ville se Tim hoppa på sin nya ponny, jag red hans förra B-ponny Miramis förut och pappa jobbar med hans mamma så det är därför vi känner han och han är väl typ född 1998 skulle jag tro. Men iaf kollade vi på de och sedan när träningen började bli slut så gjorde vi iordning Mulle så vi kunde gå tillbaka. Så jag och Matilda gick och Tim och Alva red, ja det gick rätt fort att komma tillbaka då vi hade rätt så kul på tillbaka vägen sedan blev det att släppa ut Mulle i hagen och spelade lite kort tills Alvas skjuts kom sedan bar det av hemmåt.

Haha, ja det var det!


Bild från en annan Ninaträning! (Jag, Alice och Tim)
Matilda kommer med lite bilder snart tror jag! :)


tråkar...

Då har man städat rummet och tog en paus med att städa och då såg syrran och jag på masterchef eller vad det nu heter, men nu tycker jag att jag har städat klart så nu sitter jag vid datorn och lyssnar på musik
och köper lotter på howrse, vi halv 8 ska vi åka och kolla på nina träning i bergeforsen.

Älskar dig mest bäbis! <3


Dags att sätta igång..

Nu ska jag snart sätta igång att städa rummet, dammsuga och torka golvet. Hua vad jobbigt, jag hatar verkligen att städa men det måste göras även fast jag inte tycker att det är så jättestökigt.

Sedan halv två blir det mastershef på åttan, älskar att kolla på det programmet. Vet inte riktigt vem jag hejjar på men det är kul att kolla på, det svenska mästerkock programmet var inte alls lika bra tycker jag.


Sedan på eftermiddagen så drar jag och Tulda (syrran för er som inte vet) till Bergeforsen och ska kolla på hoppträning som börjar halv åtta, tror jag iaf, annars blir det väl andra planer och för att påminna mig själv så måste jag tanka moppen :) Annars lär vi nog inte komma dit...


Världens bästa moppe, nästan iaf!... :D


Tråkigt

Känns som man inte har gjort någonting idag, bara haft tråkigt!
Mormor och morfar kom iaf förbi och hade med sig jordgubbar och glass, mums! :D
Sedan sitter man vid howrse och köper lotter och sköter hästarna, haha bra tråkigt spel, bara roligt då man vinner något eller så. :)


Snart ska man väl gå och lägga sig då jag och syrran ska upp och se någon serie som börjar klockan sju, haha egentligen är serien jättedålig men när man väl har börjat sett en serie kan man inte sluta följa den..
Bästa serien som jag har följt sen typ femman är Glamour. Haha, det har blivit riktigt tråkigt men man ser den för att man typ alltid har gjort det. Man kan till och med lista ut vad som ska hända.. Men som tur nu är det uppehåll för den serien! :)

Men nu ska jag spela något spel....


Meicie står för bild! :D

Nedräkning

Min syster har redan börjat räknat ned till ridlägret, tror det var 19 dagar kvar idag. Haha och jag tror att det är långt kvar, men det ska bli kul. Vi ska iaf på Näset och vi har varit där en gång innan och kollat på tävling där, sedan inget mer, eller vi har pratat med en tjej som är duktig och tävlar där!
Det skulle vara kul om någon som hade varit där kunde berätta lite och så, jag har iaf hört att det är duktig hästar och så, så det borde vara bra. Haha det enda jag hoppas är att jag slipper bli sjuk på ridlägret, för det blev jag förra året då vi gick på ridläger på vår ridklubb. Haha, så det är liksom min önskan också att man får en fin ponny, hihi!

Men det är ju ändå långt kvar och jag skulle behövt en ny ridhjälm, lika så Tulda så vi får se om vi åker och kollar på några hjälmar nån dag, ni får gärna berätta vad ni har för någon och om dom är bra och så.
Jag gillar iaf hjälmen som jag har nu, men den har blivit liten och skärmen har blivit lite böjd..
Men vi får se....


 
Nu blev det en liten bild på Meicie då hon var valp! :')


Vaken..

Nyss klivit upp för snart ska jag se på något på tv, eller klev inte direkt upp för det, utan kunde helt enkelt inte sova. Faktiskt ganska så trött när jag somnade efter tre :/
Vet inte riktigt vad jag hittar på idag, förmodligen städning som står på schemat som vanligt sen kan man ju hoppas på något kul! Tänker iaf inte städa hela dagen för det orkar jag inte.

Hm,


Jag älskar dig.

Betes bilder!

Bilder från betet idag :)

Matilda & Elf <3


Betesbild...........
Alltså det är nå fel, för jag kan inte ladda upp bilder, står error hela tiden!
Så ni får nöja med den enda som lyckades komma in....


Hela långa dagen

Idag for vi till betet med Jenniefer och Alva och vi hade riktigt kul. Kom dit vid tolv ungefär och har nyss kommit hem.

Först blev det lite bilder och hälsade på alla bushästarna, några hade brännt sig på mulen :/ Men Donald var iaf go och glad och kommer själv fram till en :') Sedan när vi myst med hästarna så tänkte vi att vi skulle äta lite lunch och det finns ju typ Thaimat där, men naturligtvis var det stängt, så vi vandrarde och vandrade och letade någonstans där vi kunde köpa lunch, haha vi gick i 45min och var alldeles trött och då kom vi fram till en annan liten Thairesurang, eller resurang kan jag väl inte säga då man fick plasttallrikar och plastglas! Men maten gick och äta och vi blev nöjda efter våran långa promenad. Tillbaka gick på kanske 25-30min så då gick det lite fortare. Sedan när vi var tillbaka på betet igen så gick vi in till hästarna en stund sedan blev det fika som vi hade tagit med oss. Sedan var vi med hästarna en stund till sedan bar det av hemmåt, haha det har iaf varit jätteroligt fast man är väldigt trött! :)


Min fina prins!♥

Sommaren!

Dagarna bara rullar iväg, sommarlovet är ju snart slut! :/
Fast jag har ju haft en väldigt bra sommar ändå, jag menar det är inte alltid man hittar tillbaka till en ponny man verkligen älskat. Världens bästa Nellie.

Alltså fatta känslan när jag hittade henne, hur underbart som helst! Kan verkligen inte fatta det, så det borde ju vara bästa sommaren för verkligen inget slår när jag fick träffa henne.
Det var ju rätt så roligt att jag hittade henne typ en månad innan syrran skulle ha fotbollscup precis närheten, det kunde inte ha blivit bättre, och att få se ponnyn man älskat så mycket och undrat vart hon har tagit vägen. Helt otroligt, jag hade också turen att träffa en eller snarare två supersnälla tjejer också, så jag hoppas verkligen vi fortsätter att hålla kontakt.

En kanon start på sommarlovet, och det börjar bli bättre, för snart blir det ridläger och sedan ska jag sommarjobba på stallet kommer bli skitskojj, men nu orkar jag inte skriva så mycket mer... :D


Världens finaste ponny!♥

Spelat kort med familjen ! :)

Spelat chicago idag igen med familjen och den bästa vann ju närå , jag vann och Madicken 2:a men jag brukar inte vinna på chicago idag hade jag turen med mig. :)
Älskar dig <3
Jag & Elf


Tråkig dag..

Idag har man inte gjort så himla mkt utan bara städat och sedan suttis vid denna dator och spelat spel, se.howrse.com ett väldigt tråkigt spel faktiskt men man blir tvungen att gå in varje dag och ta hand om sina hästar. Bara för att jag hade så tråkigt prövade jag min plattång som jag fick i julklapp och den funkar PERFEKT, plattade håret i ungefär 2 timmar kanske och det är hur jobbigt som helst men + pauserna jag tog några gånger så har säkert stått i 3 timmar.
Planerade med Alva och Madicken att vi skulle åka till hästarna på betet imorrn i Söråker, hoppas det blir fin väder imorrn då.

Resultatet blev jag väl nöjd med så en plattång med märket Babyliss är inte tokigt


Så trött....

Känner mig jättetrött idag, kan bero på att man inte sover mycket på nätterna, men men det blir filmer med syrran och ibland brorsan. Haha, synd att det inte finns några braa filmer.

Idag har jag iaf hjälpt pappa att bada Meicie sedan typ suttit inne på howrse hela dagen och spelat något spel på facebook, men imorgon funderar jag, matilda, alva och alice att åka ut till betet och vara där ett bra tag. Knäpper väl lite bilder och så. Sedan åker vi till Alva och Alice och badar i Orrtjärn, om det är varmt! :) Kan bli kul det!(Får bli samma bild då det inte går att ladda upp nya!)

Våra djur!

Vi har ju helt glömt bort att berätta om våra djur här hemma!
Vi har iaf en hund och en katt och skriver lite snabbt om dom nu, för vi lär nog skriva mer om dom. :)

Meicie kallas våran hund och är en Amerikansk Cocker Spaniel, hon är född 2004-11-11 och är en svart tik. Hennes pappa kommer ifrån Brasilien och mamman har sina förfäder i England. Min mamma har tidigare haft uppfödning på denna ras och är väldigt kunnig om dom, så hon har haft en egen kennel vid namn Maggidosan. Så mamma valde ju ut en fin valp.
Vi har även ställt ut henne på undutställningar och det har gått rätt så bra, men då Meicie inte gillar kopplet så har vi slutat med det. Vi har istället börjat träna lite agility med henne hemma på tomten och det går bra, slalom har hon inte lärt sig än men tunneln den tycker hon är bäst! Hon hoppar bra, men med hennes päls så river hon dom bara hon snuddar bommen..


Meicie♥


Också har vi ju vår lilla katt, hon är av rasen Brittisk Korthår född 2001-12-15 och har färgen blå och är en innekatt, hon fick vi av pappas jobbarkompis när hon var ca. 1-2 år kommer faktiskt inte ihåg, men jag och pappa åkte och hämtade henne på en fredag, kommer jag ihåg. Iaf så är hon inte så gosig av sig då hon mest var ensam då han innan hade henne, men det har blivit mycket bättre, iaf inom familjen. När det kommer främmande så kan hon fräsa eller ta till tassen, men hon är snäll då man har lärt känna henne.
Jag och Matilda tränar faktiskt agility med hon också, fast bara hoppning då. Hon är grym på att hoppa, hon kan hoppa jättehögt, haha.. Vi har iaf börjat träna hela banor med hinder och det går väldigt bra. Förut hoppade hon bara mot ingången, men kan hoppa från ingången nu.Mallis♥


Stövlar.. :)

Vi har ju plockat hem alla saker från skåpet på stallet då vi ska på ridläger vecka 30!
Och våra stövlar var något skitiga så de fick sig en smörjning.
Stövlarna är köpt på hööks och är riktigt sköna något stor, men vi har haft dom i 1 år snart och dom har hållit väldigt bra och tycker det är en bra stövel, vet dock inte riktigt vad den heter men den går inte att köpa på hööks nu tror jag, men den är bra och vi har smörjt dom en gång per vecka ungefär.


Är inte riktigt nöjd med dom så till veckan blir det omsmörjning! :)


Nytt besöksrekord!

Idag har vi fått nytt besöksrekord! :D
 Så roligt att det är några som kollar bloggen, det är ju en rätt så nystartad blogg så man kan kanske inte begära att så måga vet att bloggen finns, och vi är nöjd med alla 20 besökare idag hittills!

Tack så jättemycket, vi blir väldigt glada och hoppas ni följer bloggen också! :D

Donald

Donald är ponnyn jag rider mest på stallet och tänkte berätta lite om honom.

Namn: K-Donald
Född: 2005 december
Kategori: C-ponny

Det var lite kort fakta om han, tänkte berätta lite om hur han är osv.
Han är en riktigt snäll ponny att rida och gör aldrig något dumt, småbarn kan rida han då han är riktigt bra på att följa efter andra och kollar vad de andra gör. Iaf när jag rider han är han lat och nyfiken på allt, fast han börjar bli lite mer rädd om sig nu.

Hoppningen, han hoppar allt och ur alla lägen, dock så lyfter han inte på benen alls eller alldeles för mycket. Vi har hoppat drygt 80cm och tävlar 70cm på klubbnivå, vilket är L:d. :)
Det som är lite svårt med han är att han bromsar in sig mot hinderna och bjuder inte på frammåt, men han hoppar ändå, vilket är lite jobbigt, men jag har lagt märke till att då jag lägger på piskan mot bogen bjuder han på frammåt och hoppar riktigt bra.

Dressyren, han är en jättefin ponny som är lätt att jobba då han slappnar av, det enda vi behöver träna på är galoppfattningen. Jag tycker själv att det går bäst när man rider fritt eller när man inte är så många, då han är nyfiken och vill ha koll på allt, men han är världens goaste och snällaste! Jag tycker att han bäst slappnar av ppå tävlingar och när vi är väldigt få i gruppen då han verkligen kan koncentrera sig på att jobba, och det är en helt underbar ponny att sitta på.

Jag är den enda som har hunnit tävla med han, vi tävlar ju bara klubbtävlingar och mitt mål var att hoppa 70cm innan sommaren och det hann vi, vi fick 8fel tror jag men jag är otroligt nöjd över det!Behöver hjälp!

Ingen som har lust att förklara och hjälpa oss att fixa en header/bloggdesign så det ser lite trevligare ut här, skulle verkligen uppskattas väldigt mycket! :D

Hemma

Nyss kommit hem från tävlingen, lite sådär småkallt, men klarade oss från regnet :)
Det var kul att kolla, och det är så många duktiga med, och hemmaryttarna skötte sig bra. :D
Har inte så mycket mer att skriva om...


:)

Snart ska vi åka till stallet och kolla på midsommartävlingen. Får se om vi åker moppe eller om pappa skjutsar oss, det regnar väl inte men det är säkert kallt att ta moppen och det kan ju börja regna. :)
Vi blir nog där hela dagen iaf, så det blir nog dålig uppdatering idag, men vi ska knäppa lite bilder på tävlingen som vi lägger ut här sen.


Också tycker jag att ni borde kommentera något, om vad ni vill också svarar vi så gott det går! :DMin lilla moppe!

Svårt att sova...

Är det bara jag som tycker det är svårt att sova?
Har spelat chicago med mamma, pappa, syster, även sett på film.
Hoppas på bra väder till imorrn (idag) eller iallafall inte regn, så att man kan åka moppe till stallet och kolla på midsommartävlingarna med syrran. :D

Jag & Elf <3
Elf, världens bästa! <3


Sova snart?

Satt mig nyss vid datorn igen, har spelat kort med familjen utom min bror och jag kom tvåa! :D
Mamma vann med några ynkla poäng, spelade något som jag inte vet vad det heter men iaf, ska väl dra sig mot sängen snart, då man ska upp halvtidigt imorgon för att åka och se på tävlingarna, fast det kommer förmodligen bli regn imorgon med! :/

Godnatt!


Besöksrekord!

Idag har vi fått besöksrekord! :)

Så tycker att ni alla borde slänga iväg en kommentar också!

/Knutarna

Elf

Elf är en liten D-ponny som är född 2004 och han är väldigt snäll, glad och lite väl rund om magen.
Hoppar L:d på på lektion och tävlar 70cm.
Jag & Elf
Jag älskar dig <3


Bilder.... :)Jag och Elf! :)

Bilder... :)Några bilder på mig och Donald!♥

Kom med förslag!

Är det något speciellt ni skulle vilja att vi skriver? :)

Kom gärna med förslag, mer bilder eller vad det nu kan vara!

??

Ingen som kan fixa en fin header till oss?

Själv vet jag inte hur man gör...


1 juli...

Vet inte om det blir att åka till stallet idag då det regnar, spöregnar... :/
Hoppas att det kan bli bättre väder så jag och syrran kan åka dit, annars får det bli imorgon och på söndag.
Fast det hade nog varit roligast idag, istället får man hitta på något hemma!

Kört tidningar

Då har man kört tidningar från 1-4 på  natten och expressen var en timma sen så vi fick vänta men hittade nån i fika rummet som hade hästar, som jag & pappa pratade med.
Mamman hade trav hästar och dottern en ridskole häst från Nordvik.
skaförsöka sova litegrann för senare ska man ju titta på midsommartävlingarna på stallet.

Natti natti...

Bara jag som tycker det är för varmt för att sova?

Näe, snart får man ta och stänga av datorn och sova lite så man orkar kolla på midsommartävlingen idag! :)
Det brukar vara riktigt roligt att kolla på och det kommer så fina ponnysar som är så duktiga. Tänk om min lille pålle kunde hoppa så... Haha, näe vi får nöja oss med L:d vi, och han är ju en liten ridskoleponny så det kommer att ta tid.
Tror iaf att lägsta klassen är L:B och vi har några Timråryttare med, som vi får hejja på. Dom brukar vara duktiga, vet inte riktigt vilka som ska vara med men man känner igen dom! :D

Iaf, så tänkte jag berätta lite om Donald som jag rider i ett annat inlägg framöver, och om jag orkar så tänkte jag skriva lite kort om alla på ridskolan. Vi har faktiskt riktigt fina ridskolehästar och ponnysar, så vi ska se om man orkar med det eller inte.. :)

Godnatt!


RSS 2.0