Plugg och stall✔️

(null)
Först plugg här hemma, fortsatte med uppgiften så gott det gick. Det är lite klurigare än man trodde och ena stunden fattar man men sen efter en minut så fattar jag ingenting. Vi måste iallafall försöka få till den, fortsätter med den imorgon eller om man kanske skulle ha behövt plugga till tentan, vi får se hur det bli.

Gammal bild på Roland, tagen när han kom till ridskolan 2016.
(null)
Sedan begav man sig till stallet och som vanligt blev det stallsysslor innan lektionen medan syrran red ut. Roland fick jag rida idag och han kändes lite seg i början och lite tung i handen och ville gärna dyka ner med huvudet.  Försökte få honom i en något högre form men samtidigt behålla en rytm. Vi började med lite bommar på marken och red som en serpentin eller båge över två bommar och  sedan höjdes bommarna upp något och avslutade med att rida en liten bana. Banan innehöll fem linjer med fem galoppsprång emellan varje och den banan gick faktiskt bättre än förväntat om man bortser från att jag istället red på fyra när jag hoppade på en båge. Imorgon ska Kupido kollas och förhoppningsvis så vet man mer, håller tummarna för honom. Saknar honom och det känns så himla tråkigt att rida när han är skadad. Känner att jag bara ha otur nu för tiden så när vänder den?

Svårt att vara på två ställen samtidigt!

Föreläsning idag igen, från att typ inte ha någon skola alls till att behöva åka dit 4 dagar på en vecka är en omställning. Fick reda på att det blir lite schemaändring pga att vi även har en tenta på fredag mellan 8-13 och det är lite svårt att vara på två ställen samtidigt. Den obligatoriska lektionen är flyttad men istället har vi nu föreläsning som att den inte är värd att gå på, anledning till att vi har föreläsning istället var för att den är frivillig vilket jag bara tycker är knas. Man kan ju tycka att det borde ta hänsyn till en tenta men man får väl se om man hinner, annars kan man ju hoppa in när man är klar med tentan. 
(null)

(null)
På kvällen blev det stall, jag fick stallsysslorna och så var jag in till den här killen en stund. Han ska kollas på torsdag så förhoppningsvis vet man vad det är då och jag håller tummarna på att han blir bra inom kort. 

Tenta och ny kurs på samma dag

För att summera dagen så har den varit rätt hektiskt med skola mellan 8-17 och stall därefter till cirka nio tiden. Imorse hade jag tenta i finansiering och den kändes bra, hoppas resultatet visar sig vara lika positivt som det kändes. Satt kvar ett bra tag bara för att dubbelkolla och det här kan inte ha gått dåligt så jag förväntar mig ett resultat som jag är nöjd över. På eftermiddagen var det dags för en ny kurs att dra igång och vi har redan nu en inlämningsuppgift som ska in på fredag och inte nog med det har vi även tenta igen på fredag. Direkt efter skolan rullar man hem, bytte om och sen raka vägen till stallet. Red ut en lugnare tur på Boye som kändes glad och pigg, väldigt tittig men snäll precis som alltid. Sen var det årsmöte som drog ut på tiden, långdraget men nu är det klart. Sist man var på årsmötet var det knappt hälften så många som var där idag, 83 personer och hela kafeterian full. 
(null)
(null)      (null)Sover i min egna säng inatt!

(null)
(null)
En liten sovmorgon idag, klockan ställd på halv åtta för idag var det tävling för syrran, jag och kusin fick agera hästskötare. Jag föredrar själv att tävla men får man inte så kan man inte, så enkelt är det. Om man ändå hade en egen häst, det vore drömmen helt klart men skolan måste bli klar först. Det var inte så många tävlande så blev ingen lång stalldag utan åkte hem och duscha för att sedan åka till Svea och hålla henne sällskap samtidigt som vi pluggade. När vi kom hem blev det middag, gryta med lite blandade ingredienser och inatt ska man sova i sin egna säng igen. Det är nog det bästa med att ha sovit borta, att komma hem till sängen. Nu har jag nyss lämnat allt pluggande och imorgon gäller det, då är det tentatime. 

Kattvakt och funktionär

(null)
(null)
(null)
Kattvakt sen igår och bor i lägenhet i helgen samtidigt som vi har hemmatävling. Tenta på måndag och man försöker plugga mellan allt. Var en snabb sväng till morfar och nu ligger man framför tv:n och kollar riverdale medan lilla Svea ligger i knäet. Snart är det sovdags för imorgon blir det stallet igen men inget jobb och inget tävlande.

Det går bra nu

Egentligen var det en tidsfråga innan det här skulle hända. Den senaste veckan har det lossnat en pigg för varje dag och idag släppte hela allt. Värre var det med nageln som gick av i stallet igår, ni ser pekfingret på bilden vad kort den är men vad gör det om hundra år. Nu ska det pluggas inför den kommande tenta, den börjar närma sig och det är inte den enda tentan till veckan.
(null)     

Vem blev det?

(null)
Tillbaka på hästryggen igen, fortfarande ingen Kupido men ridningen stannar inte för att han är skadad. Det blev väldigt mycket hoppande bland hästarna idag., skulle först ha Prince men sen stod jag på Roland men tillslut blev det Lagos som fick ta deras plats. Red Lagos förra veckan med lite småhinder och idag var det dressyr. Red fram självständigt vilket är en standard i vår ridgrupp och då låg mitt fokus på bjudningen samt att få honom rakriktad, mycket rakt spår och kantiga hörn. När vi kom igång med en övning var det sidtvärtsrörelser på schemat idag, red öppna på halva långsidan, sluta på den andra fast mer in mot mitten och avslutade med bakdelsvändningar.  Det var en stor skillnad mellan varven men han gör sitt yttersta för ryttaren men väldigt seg men känslig. Han lär sig snabbt så det blir bättre och bättre, passade även på att rida lite utan stigbyglar så att man kommer ner med rumpan ordentligt.

Ingen hopptävling!

Jag har väl inte direkt haft turen på min sida, att man kan ha så otur med tävlande för det är inte första gången precis. Som man kanske redan förstår så handlar det om en hopptävling, den lokala som är i helgen för att vara exakt. Det känns oerhört tråkigt att inte kunna vara med men jag får hoppas vi får vara med på någon framöver. Kupido var ofräsch i mitten av förra veckan och fick höra i söndags att det inte blev någon tävling för honom/oss. Självklart att han inte ska tävla om han inte känns hundra, det tycker jag säger sig själv men hur otur kan man ha att han ska vara ofräsch  när det bara är en och en halv vecka före start. Lite bittert men jag håller tummarna för att det inte är nå allvarligt och att han är tillbaka i verksamheten inom kort. Jag som va så glad att få vara med men hoppet var inte helt borta för jag hade sett att Rick också hade licens. Man förlorar inget på att fråga om ett eventuellt hästbyte och betalningen hade precis gått in och man har en häst man ridit en hel del genom åren att man lika gärna kan hoppa honom. En ganska okomplicerad häst och vi har kammat hem några placeringar i klubbmästerskap bland annat och han är en fantastisk ridskolehäst, fungerar lika bra i dressyr som hoppning. Nu kommer jag till saken, trots att han hade licens blir det inget hästbyte och inte heller något tävlande för min del vilket jag anade, istället får man agera funktionär och hästskötare. Tråkigt men förhoppningsvis kommer det fler gånger. 
(null)
(null)
(null)


Taco

(null)


Hur skall detta gå?

(null)
Det som känner mig vet att trocadero är favoritdrycken och det fick man även bevis på att dem gör. Idag kom det ut att Vasa bryggeri kommer att sluta tillverka trocca vid årsskiftet då Spendrups äger varumärket och vill vara ensam om att sälja drycken så vad ska man göra, bunkra upp eller bara hålla sig till spendrups. Blev taggad ett flertal gånger gällande just den här nyheten. Varför inte bara låta alla tillverka trocadero och gärna göra det mer söderut också, där får man knappt tag i trocadero. Det är kanske tur man bor här uppe i Norrland så man kan dricka trocadero så länge det går.

Har inte mått så himla bra under dagen så har inte varit uppe på benen hela dagen utan vilat en hel del. Den här kissen har man haft lite som sällskap och det är väl det bästa sällskapet man kan ha om ni frågar mig. Var ut en sväng, fick lite frisk luft när vi åkte och hälsa på morfar en kortare stund tidigare idag.  Åt raclettegrill vilket var väldigt längesen så det var extra gott. Nu blir det ett avsnitt av FTWD sen säger jag godnatt.

Alla hjärtans dag, en dag precis som alla andra!

En sovmorgon och en dag man hade tänkt att hinna plugga några timmar men det blev det inget av. Blev en promenad upp till merlo för att hämta bilen då ena var inparkerad av väghyveln när vi skulle åka ner till mormor vid lunch. Bjöd henne henne på lunch och var där till ungefär tre tiden, åkte sedan vidare till morfar och var där till fem. Hem för att byta om och gasa upp till stallet. Kupido fick stå ikväll vilket innebar ett hästbyte för mig, från K till Lagos. Vi hade hoppning som mer kändes som markarbete och det var längesen man satt upp på Lagos. Han var otroligt loj idag, kände inte riktigt som att jag hittade motorn hos honom förrän på slutet. Tänk att man en tid verkligen tyckte om att rida den här hästen, så himla snäll och gör verkligen det han kan även om han var trött idag. Otittig på hinder och bara allmänt snäll ridskolehäst ändå glad över att få rida honom när det inte blev Kupido. Precis som alltid är det svårt att ta sig ifrån stallet, vi blev sittandes på läktaren då det var hoppträning innan stängning.
(null)
(null)

Brillor på medan snön är ute?

 
(null) (null)(null)
(null) 
Kände det på mig, igår hade jag varit öm i ögonlocket nästan hela dagen så innan jag la mig ansåg jag att det var något svällt. Det tyckte inte de andra i familjen men jag la mig med tanken och tänkte, när jag vaknar imorgon kommer det var värre. Om jag hade rätt, självklart var man mer svullen men det kanske känns mer än det ser ut men ja det är inte osynligt precis. Stramar lite men förhoppningsvis går svullnaden ner och det lär inte strama lika mycket. Tillbaka till skolan igen efter ett litet uppehåll på två veckor pga av sjukdom, missade två föreläsningar bara så har haft det rätt lugnt på den fronten. Däremot har vi ju haft hemmauppgifter som vi haft fullt upp med sen vi blev frisk. Skolan idag klarade vi av, första föreläsningen vi haft på engelska och jag hängde med hyfsat iallafall. På eftermiddagen blev det en sväng till stallet, delade på stallsysslorna och ridningen idag. Imorgon blir det mer ridning och jag hoppas verkligen att det är Kupido jag ska rida. 

Nybäddat, besöker morfar, stallet

(null)
(null)
Dammsugarn åkte fram idag och nu har man en nybäddad säng att lägga sig inatt. Bästa kissen ställer alltid upp och hjälper till att bädda rent, det är nog inte bara jag som älskar att lägga sig i en  säng med nytvättade lakan och allt därtill. Vi var in en sväng till morfar igår och även varit till honom ett apr timmar idag då han har flyttat. Sen på kvällskvisten blev det stallet, bara stallsysslor för min del.

Anmäld till tävlingen!

 

Alla 3 inlämningar inskickad!

Då var samtliga inlämningsuppgifter inskickade sen igårkväll då deadline var vid midnatt. Känns otroligt skönt och jag tar en välförtjänad vilodag från plugg imorgon. Nu får man hålla tummarna på att man slipper stå och presentera uppgifterna för klassen, vet inte hur det skulle gå...


Uteritt med Boye!

(null)
(null)
Det blev en uteritt i full galopp idag, nä men efter en massa timmar framför datorn med uppgift efter uppgift åkte man iväg till stalllet. Red ut Boye som tyckte det lika mysigt som mig, stötte på en räv som hoppade ut framför oss men snäll som Boye är stannar han bara upp. Han behåller lugnet och fryser nästan fast istället för att springa iväg men han är cool.  Måste även dela med mig en mening som syrran hade skrivit i uppgiften,. På en mening har hon lyckas klämma in böjningar av förändra fyra gånger så jag var tvungen att fråga. 😂
(null)


Fredag dagen innan inlämning!

Det har blivit lite av varje idag, hunnit plugga på förmiddagen innan vi åkte in till morfar och hälsa på honom. Har inte kunna åkt in något när jag legat sjuk så där var vi fram till halv sex ungefär och det var bara hem och byta om för att sedan hinna till stallet innan stängning. Fixade alla stallsysslor åt Boye medan syrran red och vi var klar när det bara hade höning kvar innan det skulle låsas. Nu har man fått mat i magen och även käkat en semla till talang, redo för att plugga mer.
(null)(null)
(null)
(null)

2 månader utan busen!

(null)
Det har nu gått två månader sedan den där speciella fina gula ponnyhästen med den långa sagomanen flyttade och ja precis, det är Avalon jag syftar på. Gud vad jag saknar tiden i stallet som jag fick tillbringa med honom och han med mig, så mycket skojigheter. Gillar den här individen enormt mycket, en speciell häst med mycket personlighet och stor vilja. Han lärde mig en hel del om bland annat att man måste vara öppensinnad, kreativ när man rider honom och hela tiden få honom att tycka det är kul annars så blev man ståendes. Det gäller ju alla hästar, man måste se till att man byter övning innan det har tröttnat och det lärde man sig snabbt. Vi blev kompisar han och jag, vi kompromissa en del och vi kunde busa tillsammans och vi kunde sköta oss tillsammans och nej egentligen var han ingen buse även om många tyckas tro det. Ingen dag var den andra lik, humöret kunde ändras från en sekund till en annan och han älskar att få prova nya saker. Jag ska åka och hälsa på honom inom snar framtid, igen för det var ett bra tag sedan jag träffade honom. Först måste jag bara känna att jag blivit fullt frisk igen. Hostan är nästintill borta, fortfarande lite snorig och orken blir bara bättre och bättre så snart så.

Glad och nöjd tjej!

Ridningen idag eller nu blev det här inlägget aldrig klart så det blir igår, passet gick helt okej, jag är på rätt väg och det kändes bra att vara uppe på hästryggen igen efter att ha legat sjuk. Första ridpasset för februarimånad och nu idag ska jag även fixa licens så att jag kan anmäla mig till hemmatävlingen. Fick klartecken om det igår så det blir kul att vara med igen. Ridningen igår gick som sagt skapligt, jag måste påminna mig själv om att behålla lugnet hela banan och inte rida iväg mot slutet. Det var väldigt tydligt under det här ridpasset att jag började banorna bra men sen mot typ sista hindret så rider jag iväg K alldeles i onödan. Gör om och gör rätt men tycker ändå att det var som sagt ett relativt bra pass. I början kändes K väldigt stel men han blev bättre, mjukare efter ett tag så vi avslutar på ett bra sätt.
(null)

ATM

(null)
(null)

Tävlingssugen!

Det är en vecka kvar av ordinarie anmälan till vår lokala hemmatävling och jag måste ju först och främst höra om man får vara med. Jag hoppas och håller tummarna för det men man vet aldrig säkert, kan vara mer komplicerat än så. Vanligtvis brukar jag redan frågat vid så här nära inpå tävlingen men har fortfarande ingen giltig hjälm plus att jag legat sjuk. Jag har inte heller varit på stallet sedan förra måndagen, så länge brukar de aldrig gå mellan gångerna. Vem vill inte vara med och tävla, licensen för honom är klar så isåfall är det bara att lösa min egen och anmäla. Jag är bra ridsugen just nu, inte bara tävlingssugen men jag satsar på att kunna vara frisk nog att rida på imorgon, onsdag. Klarar man att plugga så klarar man att rida, finns alltid lite extra kraft för det. Så vi håller tummarna för att det blir tävling om några veckor.
(null)
Sist vi var med gick det inte riktigt som jag hade tänkt mig, vi vill ha revansch!


still sick....

Jag är fortfarande sjuk men betydligt piggare, sover eller ligger inte i sängen hela dagarna längre men man blir väldigt slut. Känner mig helt färdig efter att ha varit delaktig och försökt kommit vidare med första inlämningsuppgiften. Man vet knappt vad man ska göra så det är lite klurigt att få ihop det och hoppet om att vi tänkt och gjort rätt känns ostadigt. Blir kul när vi ska presentera alla tre uppgifter vid ett och samma tillfälle, slutar väl med att alla har gjort olika grejer. Gjort ett försökt iallafall och jag får nog ta en paus nu igen för jag är done just nu. Får fortsätta med plugget imorgon!

Kärleken är oändlig!❤️

 
Kärleken är oändlig till henne!❤️Banansmoothie

(null)
Lyxar till det lite medan man är sjuk, det är man väl värd kan jag tycka!


t a n k e s t ä l l a r e

Tänk att vi redan är inne i februarimånad och det har snöat hela natten, hela dagen och ingen i familjen är frisk. Ingen är frisk nog att orka skotta men någon mår bättre än den andra men snön får ligga kvar. Den ska nog ingenstans för det kommer bara mer och mer. Jag försöker piggna på mig genom att ligga i sängen och återhämta kraft mellan gångerna jag är uppe en stund. Öm i kroppen men frossan är borta och tror inte jag har feber men kroppen orkar inte riktigt med att vara uppe och hostan gör mig svagare och svagare. Det finns ingen kraft till att hosta hur konstigt det än må låta, låter mer som man fejkar den. Jag kan samtidigt inte ligga i sängen och tycka synd om mig själv när man vet hur andra har eller kan ha det. Jag skulle vilja påstå att jag inte har rätten till att klaga på hur jag mår just nu när man samtidigt vet hur tur man har det trots allt. Nu menar jag inte att det är tur att ligga hemma och vara sjuk men det finns andra som har det betydligt värre och svårare och det tänket ger mig tankeställare. Exempelvis att jag har möjlighet att äta vad jag vill, när jag vill trots att det kanske inte just nu smakar som det brukar göra. Jag har iallafall den möjligheten medan alla här ute inte har det, det får en att se saker ur ett annat perspektiv och att värdera, uppskatta alla saker vi gör. Njut av varenda måltid, njut av varenda semestern, njut av varenda grej oavsett hur ofta eller hur sällan man gör det. Vi vet inte om det blir vår sista. Ta hand om varandra❤️

RSS 2.0