Summering av 2017

  (null)År tvåtusensjutton är snart över och det har väl skett lite som i en gott och blandat påse, lite av varje under året som varit. Om jag börjar med mitt stora intresse, hästarna så har det varit både positivt och negativt om det är rätt ord att säga det på. Jag har fortsatt startat 90cm samt 1m på lokala med Kupido, iallafall det tävlingarna han har varit igång för och som vi fått varit med på. På klubbtävlingen innan sommaren satt vi får första nolla i 1m med en härlig känsla. Hade turen att få ha Avalon som min alldeles egna häst ett bra tag och vi har haft en underbar tid tillsammans men den tog även slut det här året med tanke på att han flyttat. Åkte i slutet av sommaren ner en sväng till en föredetta ridskolehäst som stod här på ridskolan, eller det var två gamla ridskolehästar som fick flytta pga att de inte var meningen att de skulle stå här pga trivsel och att de inte passade in. Två hästar som lämnat fotspår hos knutarna, det var ett underbart återseende att krama om och se hur det verkligen har det. Fick prova på ett nytt jobb och har dessutom fått mer erfarenheter under mitt sommarjobb. Skolan rullar på och jag hoppas att det blir ett roligare år, kurser som är mer intressanta än vad det jag redan läst eller läser.


31 december 2017

(null)
(null)
(null)


Lördagen

(null)
(null)


Fredag hela veckan...

(null)
(null)
Fredagen är nästan över och har väl egentligen bara haft det lugnt hela dagen. Sett något eller det har blivit ett par stycken avsnitt av gåsmamman, började se två avsnitt förra veckan och nu har jag dragit igenom hela första säsongen. Inne på den andra nu så får vi väl se när man är klar med den. Pontus och Elin var här och käkade tacos innan hockeyn och sen har man nyss kommit in från en kortare promenad. Nu blir det nått avsnitt till innan jag lägger mig, godnatt! 

Shopping och byte av julklappar..

Idag blev man väckt lite för tidigt för min del men vi skulle in en sväng på birsta idag och man vill ju gå när det är som minst med folk, självklart. Hade fått någon tröja som var för liten så jag bytte storlek samt färg på en tröja och sen fick jag lämna tillbaka en som var för liten och där köpte jag istället en svart stickad tröja som kändes väldigt mjuk och var skön, ingen rea dock men hur ofta hittar man det då. Kollade runt om det fanns något som man eventuellt kunde ha på nyår men det fann jag inte direkt, provade faktiskt några plagg men det föll mig inte i smaken. Hittade dock en kofta som jag tänkte att jag kunde träna eller rida i och den var nedsatt, tummen upp för det. Det har jag letat och fick mig även en av mamma och pappa i julklapp så det blir great. Jag måste väl säga att jag känner mig nöjd med shoppingturen för det kändes som att det var mer bilkö än vad det var folk på affärerna och fick dessutom med mig tre plagg hem och det är ju bättre än inget.
(null)
När klockan börja närma sig fyra var vi iväg till stallet, hoppträningen var framflyttad eller Madicken ridgrupp hade fått hoppa in i tidigare grupper. Så Madicken red Boye i första gruppen och då kom även vi hem lite tidigare idag och det kändes skönt. En stund trodde jag att man skulle bli kvar där hela kvällen men så blev inte fallet och som sagt, det kändes skönt för min del iallafall.

En uteritt och dressyrtrim utan stigbyglar...

Det blev två hästar för min del igår och det är inte en vardag för mig längre men så kul det är. På schemat för dagen stod Boye och Kupido. Började med att rida ut Boye igår och det var rätt bra underlag så vi körde på i alla gångarter. Boye var pigg och glad, han fick göra lite skänkelvikning samt öppna. Det blev en bra ridtur och roligt att få komma ut på en pigg häst. 
(null)
Sedan blev det ett dressyrpass på Kupido. Vi fick välja om vi ville rida barbacka eller inte, ingen i gruppen var väl direkt sugen på den idén så sadel blev det och ingen verkade ville hänga med mig på mitt förslag, att rida i jockeyläder så istället bestämde jag mig för att rida utan stigbyglar. Red fram självständigt och jag red någon meter innanför spåret och fokuserade på att rida varje hörn. Därefter samlade vi ihop oss och red alla fyra tillsammans. Uppdelad på två volter som först gjordes till fyrkanter i skritt och trav, flyttade dem något i hörnen för att få ett så bra hörn som möjligt. I galopparbetet red vi in på hörnlinjerna där vi skulle rida in på hörnlinjen genom att göra bakdelsvändning. Red även några diagonaler i galopp där vi flyttade skänkelvikning och det blev en del samlande arbete. Det var ett av dem bättre och roligare ridpass enligt mig och Kupido kändes bra, jag kan säga att jag känner mig rätt nöjd över ridpasset. Vi är på rätt väg och det blir bättre, tycker även att min sist var bättre, den kändes bra och får hoppas det såg lika bra ut.
(null)

Stalljour - det bästa skiftet!

Vad har jag egentligen gjort idag. Har haft det ganska lugnt här hemma på förmiddagen, kollade på en film och sen åkte vi till stallet. Jouren är uppdelad i tre skift och vi hade det sista, det är verkligen det bästa. Ge kraft och sen höa på kvällen sen är det bara att låsa när stallet ska stängas. Det var sista jouren för Avalon och vi fick lite gotta med oss hem av Karin, tack för allt godis!(null)
 

My Bonnie Prince

 Ligger en dag efter i bloggningen men tar ikapp det idag. Tror det eller ej men inatt eller igår natt såg jag om en serie jag såg 2012 kanske. Man får passa på när dem liger ute på svtplay igen men den var dock inte så bra som jag hade för mig. Efter att ha haft några dagar stallfritt så var knutarna tillbaka i stallet igen. Det blev en snöig ridtur på en glad Prince som fick göra Boye sällskap igår. Genomsnäll häst som gör allt för sin ryttare och han verkade tycka det var skönt att få komma ut lite, det skulle fler behöva. Vi jobba på lite ute i snön och han kändes avslappnad och kändes faktiskt fin.


Julafton - Hoppas ni hade en God Jul!

Det var julafton igår och jag började dagen med att duschade och basta innan man börja göra sig iordning inför jul. Håret torka aldrig så det satt jag bara upp i en knut istället för att locka och dessutom så hade jag fått stått och lockat håret hela dagen, den tiden hade inte jag. På förmddagen fick Mallis öppna några paket och hon verkade nöjd och hon stortrivs att vara under granen. Det är hon som håller koll så att ingen smygöppnar någon dag innan, henne kan man lita på. Åkte till mormor och morfar där vi alltid firar jul och spenderar eftermiddagen/kvällen, åkte dit på eftermiddagen och åt middag och klapparna öppnades mot kvällskvisten någon gång efter nio tiden. Får tacka så hima mycket för alla julklappar till er som inte var med oss och fira jul. Sedan hoppas jag att alla där ute hade det trevligt med nära och kära igår för nu är det ett år till nästa!

Uppesittarkväll med familjen...

Det blev sent igår så tog en rejäl sovmorgon innan jag klev upp imorse. Måste passa på nu när skolan är klar för det är året, sista tentan skrev jag i fredags. Gjorde iordning mig efter att ha käkat lunch, på eftermiddagen åkte vi iväg och fira farfar som fyller år idag. Åkte hem för att sedan spela bingo och som vanligt vann jag inte ett smack. Bara en dag kvar eller det är drygt tio minuter innan det är självaste julafton och inte nog med det, idag var det två veckor sen Avalon flytta...

Birsta...

(null)


Finally!

(null)


Onsdagens ridpass med Kupido

Från att nästan rida minst en häst varje dag till att knappt rida tre gånger i veckan är en stor skillnad, det får en att längta ihjäl sig till nästa ridpass. Red Kupido i träningsgruppen och det var markarbete för oss idag. Värmde upp själv lite självständigt innan vi börja rida en övning eller en bana som vi rullade på hela tiden i, innehöll travbommar (turkosa sträcken), tre små serpentinbågar (red emellan två bommar) och sedan det mörkblåa på skissen var krysshinder. Låg i trav och rullade på några varv till att vi gick över till galopp och börja arbeta hästarrna där. Tog bort travbommarna och red bara in mellan bommana så vi red lite förvänd galopp och sedan kunde vi gör lite vad vi kände efter den andra långsidan. Sedan börja vi hoppa kryssen på långsidan med en volt emellan och sedan tog vi bort volten och gjorde banor på fyra till sex språng. Kupido kändes lite sisådär, vi fick inte riktigt in någon bra rytm som höll hela banan utan det blev lite för mycket av och på men han lyssnar något otroligt ändå, vilken häst. Fick till en runda som nästan var fläckfri så att säga och han kändes fin. Lite lurig om man riktig var framme för skänkeln men det är mitt jobb att se till att han är det hela tiden.
(null)
 

Långt ifrån det roligaste som finns!

(null)
Blev väckt imorse och klädde på mig, åkte till stallet  för att syrran hade Boye. Jag fixade klart alla stallsysslor och sedan satt jag mig ner och inväntade på att hon skulle komma tillbaka från ridturen. Åkte hem för att sedan åka in på IKEA och sedan hem för att plugga. Sitter och gör fem, sex uppgifter och lite pauser emellanåt. Att plugga har och kommer nog aldrig vara något jag ser som roligt, tycker inte alls det är kul att plugga men hellre siffror (matematikkr än ren teori men här i extern är det självklart både och. Det är bara att försöka sätta sig någon tinne varje dag, på fredag smäller det.

Sista föreläsningen 2017

Min absolut sista föreläsning iallafall innan jul och för det här året. Nu väntas bara en tenta så än är det inte lugnt utan det blir sista växeln jag lägger in nu med tentaplugg framtill fredag. Efter två timmar med föreläsning på morgon så blev det en trippvidare till Birsta innan vi åkte hem. Det är några julklappar som måste köpas innan helgen, fick med en julklapp hem, ett steg närmare målet. 
(null)


Prick en vecka kvar till jul

(null)
(null)
Tiden går ändå rätt snabbt om man tänker efter, vi är i decembermånad och om en vecka är julafton. Kan inte riktgt förstå att tvåtusensjutton börjar gå mot sitt slut. Julgranen är uppe och julpyntad sen igårkväll och några klappar är inslagna, de sista paketen måste köpas under kommande vecka. Idag var klockan ställd för att hinna göra allt klart i stallet medan syrran red. Åkte och gjorde naglarna strax efter tolv och kom hem några timmar senare. Nya klor då ena gelnageln lossna tidigare i veckan och de resterande hade växt som bara den så det fick bli nya naglar, ny färg. Lite bling till nyår fick det bli denna gång.


Sju dagar!

En vecka utan Avalon och varje dag när jag kommer till stallet ser jag hans tomma box, det känns väldigt tomt utan att ha honom på ridstadion. Trots att jag inte har en häst att rida så blir det lika mycket stall ändå men betydligt mindre ridning, framförallt för min del och det är klart att det känns väldigt tomt att inte rida och ta hand om A. Min buskompis är inte kvar här fast tänk vilken rolig tid vi fick tillsammans, så glad att jag fått lära känna en häst med så stor personlighet och egen vilja. Han verkar trivas i det nya stallet och det är verkligen a och o. Dagarna som gått sen A åkte, har jag istället fått spendera bara med Boye och syrran, vi har nu blivit en trio nu när Avalon lämnat. Jag har ridit ett halvt pass på Boye utöver ett ridpass med Kupido men känner väl lite att det är Madicken som har Boye. Varför ska hon behöva stå över för att jag inte har någon häst men får låna honom om jag får ridabstinens annars tar jag Boye först och främst om syrran inte kan för en sak jag kan säga säkert är, jag skulle ta alla chansar jag får till att rida och allt vad som följer med det. Det är timmarna i sadeln som räknas säger man och det försöker jag följa och det har varit kanon när vi haft en varsin häst. Kör lite på att det är kul att rida ensam men det är mycket skojigare att vara två på en ridtur. Det skulle vara roligt att ha någon häst utöver det jag redan har nu för enligt mig kan det aldrig bli för mycket hästar. Rider Kupido i träningsgruppen även om jag knappt rider honom en gång i veckan längre, känns det som men det är han jag vill rida av ridskolehästarna och är väl orsaken till att man fortfarande rider på ridskolan. Hoppet är väl att man ska hitta någon att rida eller snarare att någon hittar mig men jag tar en dag i taget och sen får man se vad som väntar eller vad framtiden har att erbjuda.  
 
 

It’s Mallis birthday!❤️

(null)
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det nämligen kattens födelsedag. Mallis blir 16 år så det blir firande för henne hela dagen. Mallis bestämmer mat för dagen och hittills har det varit skinka till frukost och chicken nuggets till lunch. Ett stort grattis till världens bästa Mallis!❤️

Ridning idag och igår...


Igår fick jag hoppa upp och rida Boye lite grann. Vi turades om och jag tog andra halvan av ridpasset då Boye kommit igång. Det var ett bra val men då jobbade vi med bakdelsvändingar. Idag var jag tillbaka på Kupido, inte ridit honom sedan det var KM så jag har saknat honom en del. Vi hade dressyr med bommar eller markarbete, man kan väl kalla det både och. Red fram självständigt och till en början kändes Kupido väldigt spänd men han blev bättre. Han kändes bra och det var riktigt kul att sitta på hans rygg igen. Hade som sagt några galoppbommar med 15 meter emellan och vi skulle rida på fyra samt fem galoppsprång och Kupido lyssnade riktigt bra. Medan vi kom på bommarna så trimmade vi runt och jobba hästarna lite självständigt.
(null)
(null)
Det har blivit en dag med plugg, näst intill från att jag vakna till att jag går och lägger mig. Ska kolla igenom anteckningarna sen så säger jag godnatt. Har haft en pluggkompis som hållit mig sällskap under dagen, bästa kissen!


Före vs efter

(null)
Såhär ljust var det när vi idag var påväg till skolan strax innan ett och efter fyra timmar är det såhär mörk. 
(null)


dubbelt så långa...

Denna vecka är det dubelt så långa skoldagar om jag skulle jämföra med vad vi vanligtvis brukar ha eller vad vi hade förra veckan. Vi brukar ofta ha 2 timmars föreläsning men idag hade vi fyra timmars föreläsning och då till och med läraren blir trött och pratar i cirklar. Sista timmen var riktigt seg men den är nu överstökad och jag tog mig igenom den. Det possitiva med skolan idag var att vi var där 8-12, imorgon blir det skola mellan 13-17. Gick i skolan fram till tolv och sedan åkte man hem, la mig insnurrad i en filt för har varit så himla frysen idag och sen blev det lite lunch. Stall på eftermiddagen och som ni vet så har jag inte längre någon häst att rida men åkte upp och fixade alla stallsysslor åt Boye medan syrran red honom och städade ur det sista som var kvar i Avalons box. Nu är det klart för att ställa in en ridskolehäst och kan det vara Rick som flyttar in där tro.

Bortbjuden både idag och igår..

Igår efter vi varit med och flyttat Avalon så var vi bjuden på middag hos Karin som serverade god lasagne. Idag efter lucian var vi bjuden på födelsedagsfirande både i förskott och efterskott, moster som har fyllt och kusin som fyller 18 nästa vecka. Det bjöds på tacos där men det har inte varit en lugn dag. Årets luciashow ägde också rum idag, den startade tre och vi åkte till stallet redan vid tolv tiden. Började mocka åt Boyes och fixade resterande stallsysslor åt honom och börja också att mocka ut Avalons box innan jag gick och borsta Kupido, Tibor och Prince. Kadriljen skulle rida fram två så att hästarna var varm i kroppen till luciashowen drog igång då vi inte skulle hinna rida fram ordentlig annars. Först skulle nämligen alla ridskolehästar ledas och presenteras. Så först ledde jag Kupido och sedan var det bara att byta häst, ta av Kupido och på med utrustning på Prince. 
(null)
(null)
Första bilden är på Kupido och det var ert tag sedan han fick vara med på luciashowen. Han har blivit bortplockad för att det tror inte han ska sköta sig men idag fick han vara med, fick dock inte vara med i kadriljen men nästa år ska han få vara med, iallafall ska jag försöka få med honom förutsatt att jag är med vill säga. Andra bilden är på Prince och är en gammal bild men hann inte ta någon idag tyvärr så det fick bli en ögonbild. Kadriljen gick sisådär, Prince kändes segare än vanligt och ville inte riktigt gå fram, gick helst i undertempo men jag hoppas det såg bättre ut än vad det kändes. Brukar oftast kännas värre än det ser ut men man vet aldrig.

Genrep och flytt...

(null)
Genrep inför årets luciashow och vår andra och sista träning på kadriljen. En samling för att få reda på hur showen var upplagd och sedan direkt ut och hämta hästarna. Vi är ju ett av de första. Numren så vi gjorde iordning hästarna och värmde upp i Lill innan vi skulle köra igenom kadriljen. Red igenom programmet två gånger som jag och syrran fått ihop och många verka tycka att det var ett bra program, vi försökte göra ett lite nytt och annorlunda är aldrig fel. Det är bara hålla tummarna på att vi ryttare samt alla 8 hästarna sköter sig imorgon. Prince kändes fin när jag red fram honom men hade tyvärr inte samma känsla inne på genrepet tyvärr. Jag tappar honom när jag inte själv får bestämma tempot för att man ska rida jämsides men det får vi jobba på, vi får helt enkelt göra vårt bästa. 
(null)(null)
(null)
(null)
Klockan gick och jag bestämde mig för att skritta ut en sista gång på Avalon. Hämtade in honom som stod längst ner i hagen och idag var det som att han inte ens ville komma in, han brukar ju komma fram till en men inte idag. Det blev en lugn ridtur som ett avslut på hans vistelse här på THF. Fick mig en överraskning när jag tog bort sadelskyddet, det fanns nämligen inga stigbyglar men det var inte hans heller. Det hindrade dock inte mig men red inte barbacka utan det fick bli med sadel ändå, någon gång måste ju vara den första och kanske den sista. Avalon var snäll ute i skogen och det var sista gången Boye fick sällskap av honom och tvärt om. När vi kom tillbaka från uteritten var det bara att göra klart allt till skjutsen kom. Vi kom fram till hans nya stall och han fick komma ut i hagen på direkten, så här i efterhand önskar jag att jag skulle ha filmat eller tagit något kort på honom. Han visade upp sig lite snyggt och fick se hans nya kompisar. Så nu står han i ett mindre stall med tre andra hästar och jag hoppas han kommer att trivas. Han verkar lugn och har kommit in i stallet med en ny boxkompis och kanske blir dem bästa kompisar, super att få uppdatering av Karin.
 
 
 

Sista ridpasset - Hoppning

(null)
Sista ridpasset med Avalon är gjort och det är med blandade känslor jag red idag, en mix av väldigt många tror jag. Det var glädje och sorg samtidigt, kändes som tårarna inte var långt borta men jag är glad över att jag fått lära känna en häst med en så stor personlighet som Avalon har. All tid vi har fått tillsammans är jag tacksam över även fast jag kanske önskat att det vore för andra omständigheter men att jag fått ha honom som en egen har verkligen varit super roligt. Tråkigt att vår resa slutar här... 

Tacofredag

(null)


Vår sista uteritt i sällskap med syrran!

Tenta först som inte kändes så bra men får hoppas att det visar sig motsatsen om drygt en månad när man får resultatet. Det är onsdag vilket betyder att jag har min lektion samt att jag skulle rida Avalon innan, vi hade bestämt oss för att rida ut hästarna idag. Vi följde planen så när vi kom till stallet var det bara att göra iordningen hästen på direkten för att hinna ut innan det blev svart och bilden visar väl att det var rätt mörkt när vi var tillbaka. Med lampa och reflexer så kan man bege sig ut och både Avalon och Boye blir alltid lika glad över att få komma ut på en tur. Mötte inte en enda kotte ute på vägarna men det gjorde inte oss något och det var bara tårna som blev frysen. Det blev en ridtur i alla gångarter och Avalon var väldigt snäll, några glädjeskutt i galoppen men annars kändes han väldigt lydig ute idag. Tog mina halvhalter och bibehöll det tempo jag bestämde mig för, han var framåt men samtidigt väldigt lugn. Guldstjärna till honom och det här var nog Avalons och min sista ridtur med den syrran och Boye, vårt kapitel börjar närma säg sitt slut vilket är tråkigt men sant.
Vad ska man göra utan denna skönhet, han kommer lämna ett stort tomrum!
 
Senare var det dags för lektion men det var sistträning på Prince och Roland, jag fick Prince och vi var två stycken som fick dela på honom. En fick longera medan den andra fick rida och finns inte så mycket mer att berätta, vi fick själva hitta på övningar som vi skule göra uppe på hästryggen. Han var pigg men lyssnade ändå relativt bra, bättre det tänker framåt och man istället minskar med hjälper.

En glad häst och sedan plugg!

Idag kunde vi ta fram lite bommar och använda oss av eftersom vi hade ridhuset för oss själva. Till första övningen hade vi två upphöjda bommar på kortsidan, en vid vardera hörn. Det blev en båge med 5 galoppsprång emellan. Sedan byggde vi om och red en linje på långsidan där vi varierade antalet galoppsprång. Red  på tre, fyra samt fem galoppsprång mellan de två småa sockerbitshindren. Han var duktig och Avalon var framåt och glad över dagens ridpass, han har nog saknat bommarna. Han föredrar att det ska hända lite så idag hade han det riktigt kul även Madicken guppade lite på honom, någon gång måste bli den första. Så jag tog några skutt med Boye jag med, vi bytte hästar bara en snabbis.
(null)
(null)
Första övningen på kortsidan.

Efter stallet har det varit lite tentaplugg och imorgon smäller det. Jag hoppas det går bra men snart är det dags att lägga sig.

V E C K A 4 9

Släkten var här och fira mamma igår och då var det 20 dagar kvar till jul, i lördags var det prick en vecka tills Avalon flyttar och vi är nu inne på vecka 49, vilket innebär att 2017 börjar lida mot sitt slut. Tiden går ändå rätt snabbt ävn om jag ibland tycker den står stilla. Skoltimmarna känns som evigheter och då går jag knappt en full dag, jag önskar egentligen att man hade mer timmar i skolan och lite mindre plugg här hemma men det kan jag inte påverka nu.
 
Föreläsningen idag kändes inte riktigt som den gav något utan det var mest segt att sitta där dem två timmarna man åkte dit för. Det positiva var att jag slutade redan vid tio tiden och man får kliva upp lite tidigare än vad jag skulle ha gjort om jag fick bestämma. Skummade igenom lite bland mina anteckningar för att repetera lite inför tentan och sedan blev det stall. En uteritt och det var en eller två styckna som var på hugget idag, extra energi från vilan igår. Vi red ut Avalon och Boye, den andra hästen vr väl mer pigg än den andra också taggar dem upp varandra men det sköter sig fast med lite bus säg. Det är bra dem är glad och nu hoppas jag Avalon sparat lite energi till morgondagen då jag gör ett nytt försök till att skutta lite. När vi kom hem från stallet blev jag sittandes med att kolla igenom gamla tentor för på onsdag blir det tenta, så morgondagen är planerad för att få ut det mesta av dagen, först blir det stall och resterande timmarna av tisdagen är det plugg.

En föreläsning och sen hemgång!

(null)

Plugg och träning inför lucia...

(null)
(null)
Kunde inte riktigt somna inatt så passade på att läsa något kapitel i boken om civilrätt. Klockan var ställd på strax efter åtta för att hinna med att mocka och fixa i stallet innan vi skulle ha luciaträning. Red igenom kadriljen för första gången idag och vi slog ihop ett program igår kväll men det gick ju bra. Red igenom det ett par gånger och såklart fick ju jag göra ett hästbyte med en annan. Skulle haft Roland men istället blev det Prince och han kändes stel men jag får försöka rida  igenom honom innan showen så ska det nog gå.

Mamma fyller år!

Vaknade vid sju men la mig någon timma till innan jag klev upp. Det blev räkmacka till frukost och brorsan kom hit en stund. Mamma fick öppna paket och en till tomte till samlingen, Rolf Berg. Kan det bli för mycket tomtar kanske är en bra fråga. Åkte på några affärer och sedan blev det stall, lite städning inför att släkten kommer hit imorgon och firar mammsen. För idag är det ingen vanlig dag för idag är det mammas födelsedag!❤️
(null)


Ännu ett dressyrpass och bara en vecka kvar..

Hästarna var inne och idag hade knutarna lyx och behövde bara rida och packa hö. Vi trimmade inne och tanken på att man eventuellt skulle hoppa ändrades. Det var inte ledigt så det fick bli dressyr med fokus på skänkelvikning och galoppfattningar. Han blev bättre och bättre, mjukare i sidorna och piggare när vi kommit igång. Imorgon har han välförtjänd vila.
(null)


Första december!

Vi går nu in i decembermånad och det ligger snö på marken precis som det ska göra vid jul, vi får se om snön ligger kvar för det är väl snön man vill ha fram till jul. Dock så har väl inte underlaget blivit så mycket bättre ridmässigt, fortfarande isigt på vägarna och snön har inte riktigt lagt sig. Åkte upp till stallet mellan ett halv två och gjorde klar alla stallsysslor och sparade ridningen till sist. Tanken var att vi skulle rida ut, vi skritta fram ute och fortsatte sen inne då Boye fick styltor. Trimmade lite inne och jag tyckte Avalon kändes loj, hade inte riktigt den här bjudningen han haft de senaste veckorna. Jobbade lite övergångar för att få honom lite mer framåt men det gick inte riktigt hem. Alltså han lyssnade på mig men ändå inte, han hade gångarten men att öka tempot ville han helst inte.  När han kändes så loj som jag sa så försökte jag baragöra ridpasset roligt för honom. Man får vara kreativ när man rider, inte sitta på en och samma övning på ett pass utan måste bli lite nytt, variation skadar inte.
(null)
(null)
Hem och duscha, göra sig iordning inför hockeyn. Derbymatch som började lite svajigt men Timrå gjorde en bra sista period där målen sköts in en efter en. Modo spräckte nollan först sedan reducera Timrå och matchen slutade 4-1. Kul med en vinst och ännu roligare med en vinst når man för en gång skull gick på hockeyn. Det var ett tag sen men det är ju roligaste och se Timrå vs Modo.
(null)
(null)
Efter hockeyn åkte vi och hälsa på Svea innan vi åkte hem för att fixa lite inför kalaset i Helgen och mer julpynt ska plockad fram. Idag blev det kvällsfika för min del, en eller två varma mackor. Mums!
(null)
(null)
 

Snö❄️

(null)


RSS 2.0