Sista november

Skolan kändes som en evighet idag när vi hade hål/GYA, trodde aldrig jag skulle få komma hem. På morgonen var det Gruppuppgift på fysiken och jag, Pontus och Oscar i en grupp. Gick lite trögt emellan åt men annars rullade allt på och vi svarade ju på allt. Håller tummarna på fullpott för de var ju faktiskt två som inte somna och sov under lektionen. Han var inte mycket till hjälp om jag säger så. Seminarium därefter och det gick väl sisådär, prata inför grupp är överskattat och helt onödigt skämt åsido. Sen blev det lite matteplugg innan religionen som börja vid två, en evig väntan. Quiz på religion lektionen, typ den bästa lektion på länge. Hoppas på vinst, hem efter skolan och åt lite portergryta innan jag och sis stack till stallet. Boye blev ompysslad osv och lappar inför både julpyntning i stallet och en lek/tävlingsdag på jullovet skrev och fixades.

Sista söndagen i november

Igårkväll spendera man ju några timmar med att både kolla på serie och lite från horse showen som man kunde kolla på. Idag ville man inte riktigt kliva upp men man pallra sig upp för att jobba på morgonen. Tur man verkligen vaknar upp på jobbet, då är man pigg resten av dagen. Plus att man slipper sova bort dagen och då kan man hoppas att man får en bra sömn innan kommande skolvecka börja. Nu ska det städas, mitt rum skulle behöva bli lite större så att man får plats med allt.

En rätt lugn lördag

Vad har man gjort denna lördag då, jo men har väl legat och kollat serier i några timmar och skrivet nå få ord till å mitt PM. Sen har jag hunnit simma några längder idag också. Lite varierande mellan att antingen bara köra bentag eller armtag. Nu ska jag se om man kan se något från horse showen på svtplay.

Black friday...

Dagen håller på att nå sitt slut och kom hem vid nio tiden från familjen V och satt mig då vid datorn för att kolla på lite kläder men i samma sekund försöka plugga. Det är ju rätt enkelt att förstå hur det gick, ytterst lite plugg och datorn tog över det hela kan man säga. Sen börja jag kolla facebook också kollar jag tillbaka på några bilder och ser den bruna, gud vad jag saknar honom och jag hoppas verkligen att han har det bra där nere på den nya ridskolan i Stockholm. Självklart hade jag hoppas att du skulle hitta en ny privatryttare då du inte riktigt trivdes här på vår ridskola. En del av mig önskar att jag hade kunnat åkt på Stockholm horse show så att man i samma veva hade kunnat hälsa på honom och se hur han hade det, käraste M. Dock kanske man inte hade kunnat åkt dit heller pga sjukdom men någongång i framtiden så hoppas jag iallfall att jag ska få se honom igen. 
Jag önskar dig allt, min saknade kompis!

Skola och jobb...

Dagen börja med skola, matte och religion sen bar det av till stallet för lite jobb. Fick rycka in och ha skolan idag då ridlärarna är på horse show. Det var många borta idag, så det var inte nå stora grupper. Att ha ridlektion på egen hand gick faktiskt riktigt bra. Duktiga elever som lyssna och tog åt sig instruktioner bra. Nu är jag påväg hem till kusinen efter att ha varit på
Maxi och handlat till tacos, hänkar med kusin för att invänta att syrran ska sluta.
Fick tillbaka religion provet idag också och fick ett A, med det förstår ni väl att jag är nöjd.

Dax att plugga...

Det är lika bra att försöka plugga lite ikväll då jag missar fysiken imorgon. Får köra så långt jag kan och hoppas jag får något gjort. Malin var lite tveksam på vissa uppgifter, det var lättare med genomgång men så smart man är ska väl det inte bli några problem, eller?

Studentmössan har kommit...


Torsdagen är över...

Vart ska man börja, jag lyckades somna om inatt och sov till 9 tiden imorse. Klev upp lite efter och tog en dusch, gjorde mig iordning och morfar kom förbi. Så jag passade på att åka med han, så slapp Madicken kliva upp och skjutsa mig. Kom till skolan och gjorde först någon lupp undersökning i början av svenskan innan vi fortsatte med PM. Det ska tydligen vara inne på söndag så fick lite mer tid på den, vilket är bra eftersom jag inte är riktigt klar ännu. Har väl den sista biten kvar bara, den får ju inte vara med än 800 ord heller. GYA gick väl sisådär idag, skrev ett typ av manus eller kort fakta om vad vi ska prata om på deltidseminariumet vi har nästa vecka. Sedan har vi påbörjat med en slutuppgift på historian, gällande korståg och jihad. Här sitter man på skolan, sist kvar och inväntar skjuts.

gårdagen, onsdag

Skolan
Onsdagar i skolan är väl typ den bästa, bara en lektion men idag var det en klurig en. Vi skulle göra läsförståelse på historian, ja det säger väl sig själv, tråkigt att läsa och den var lite svår att förstå sig på. Det blev bara en kort inlämning och man hoppas man inte är helt ute och cyklar. 
 
Stallet
Först fixa vi med Boye, mocka, motionera honom, fylla vatten osv, sedan fick även lilla jag äta lunch. Skulle ha ätit på skolan men de hade redan hunnit stängt lunchen innan jag hann med mig. Surt men fick iallfall i mig något innan ridpasset. Det var hoppning idag och vi hoppade serie, vilket lätt blir lite trångt för Kupido, jag ska nog vara ärlig och säga att vi fick det nog svårast utav alla. När vi red fram idag så tyckte jag Kupido var väldigt loj, ville inte alls gå framåt. Han stod emot mycket också, det var svårt att böja igenom honom och få han mjuk men han blev iallafall piggare när vi börja hoppa, som förväntat. Vi fick till det bättre och bättre men det var trångt och han trycker verkligen ifrån så man får ur sadeln några gånger för mycket. Kupido är en häst som drar en framåt, mycket för att jag inte orkar sitta tillbaka och idag drog han mig ur sadeln eller snarare hoppade mig ur sadeln. Han kan ju hoppa och det vet vi, värre blir det väl nästa vecka då vi sak träna inför luciashowen. Han ska ju få vara med på kadriljen iår, han är ju inte den mest avslappnad i sådan tillfällen. Vi har ju varit med för typ 2 år sedan och visst skötte han sig men han var ju lite spänd och så.
 
Hemma
När vi kom hem från stallet vid åtta tiden så beställde vi thai, det var längesen och lika gott som alltid. Dock kunde friteringen har varit lite mer för att ha blivit ännu godare. Samtidigt kollade vi på Bonde söker fru och efter det var det BachelorGlamour och sedan somnade jag någon gång efter det och missade PH, vaknade vid ett och kunde typ inte somna om. Så det blev inte så mycket sömn under natten men blir en dusch innan jag drar mig mot skolan idag.

Variation mellan serie och plugg...

Åkte till skolan lite tidigare än min första lektion börjar. Jag tänkte att jag behövde plugga lite inför nationella, det är ju bra om man hunnit gjort klart alla kapitel. Sen passar jag även på att se lite serier, variation är alltid bra.

måndag, tisdag...

Igår efter jag varit och kollat på Gladiatorerna så åkte vi mot kvällskvisten till Boye. Skötte och pysslade om honom och gick lite lätt några vändor i stallet då han ska få göra det i ett par veckor för att sakta komma igång och få röra sig lite då han står på boxvila. 
 
Tisdag - Hade sovmorgon till 11:20 och den tog jag vara på och åkte till skolan strax efter 11 tiden. Har bara två lektioner på tisdagar vilket känns lagomt, matte först där vi ska ha börjat på ett nytt kapitel men det blir nog nästa lektion. Ska försöka börja lite smått på nästa kapitel innan nästa lektion som är på fredag, man får inte ligga efter då vi snart ha nationella i matte. På religionen så hade vi lite diskussion eller vi skulle återberätta lite kort om artikeln vi skrivet om Islam och sedan hade hon en kort genomgång på slutet. Nu har jag varit hemma en stund, sett på gårdagens glamour samt paradise hotel, nu tänkte jag vara duktig och plugga.
 

en lektion sen gladiatorerna...

Hade en lektion på morgonen och sen for vi till Gärde för att vänta och vänta på att få komma in. Vi hade fått biljetter med skolan för att se Gladiatorerna och eftersom det var kändisar så passade jag på att gå. Det är inte så kul att kolla på då tiden går hur långsamt som helst, framförallt i början. Sist jag var där tog det över 5 timmar, närmare 6 för att grejer gick sönder i hinderbanan och det blev omtagningar ett flertal gånger. Tiden flyger inte iväg direkt men denna gång gick det snabbare och man visste ju vilka utmanarna var, mer eller mindre. Det var ingen som man inte kände till om jag säger så men det bästa var nog i pausen alltså. Sångtävlingen gick ju fin fint, tre från skolan som var med och deltog och en av dem tog faktiskt hem segern. Det gick ut på att sjunga en sång på direkten då micken var under ens mun, samma låt fick inte sjungas fler gånger utan en ny låt varje gång. Det var underhållning. Kastar väl in några bilder fock med väldigt dålig kvalité, direkt från mobilen.
 

Jag behöll första placeringen i allround KM

Idag var det hoppning på schemat och kände mig inte super taggad för att tävla men ville trots allt ändå vinna. Jag visste att om jag safeade och bara red felfritt och inte hade jätte dålig tid att jag skulle bli placerad i både KM i hoppning och allrounden men som den vinnarskalle man är, så vill man ju försöka vinna klassen också. Vi satsade för mycket och fick därav fyra fel i omhoppningen och detta är ett bevis på varför jag inte vill starta först. Syrran fick också ett stopp i omhoppningen och därmed kunde alla bara ta det lugnt och bli placerad. Varför känner jag just nu, jag var först ut i både dressyren och i hoppningen. Hade mer än gärnat vilja startat sist, jag skulle hoppat 90cm istället men detta är inget att lägga energi på. Det är bara så surt när jag vet att det är hoppningen som vi ska visa vad vi går för och sen går det bara skit, Rick borde inte tveka, det gör han så sällan. Fick iallfall med mig två fina placeringar från årets klubbmästerskap, 1:a plats i dressyren, där kom vi två förra året och 1:a plats i allrounden precis som förra året. Däremot fick vi ner i placering på hoppningen men livet är inte alltid rättvist. Nu ska jag ner, duscha och försöka få mig på andra tankar, så besviken som jag är.

Ny serie på gång...

Dreamfilm vill inte riktigt samarbete med mig utan det går inte att se något avsnitt. Så istället börja jag kolla en ny serie som några från klassen tyckte jag skulle se. Kollar nu på viaplay och det är så skönt att avsnitten rullar på efter varandra. Ska väl kolla ett avsnitt innan jag lägger mig, tävling imorgon som man måste orka upp till. Banbygge klockan nio och första start klockan tio men det är ju några klasser innan. Hoppas det inte är kaos på framhoppningen och att allt flyter på. Vi har bra förutsättningar men allt kan hända.

En god middag


KM i dressyr...

Dagen har kommit till att utse året klubbmästerskap i dressyr och Rick kändes väldigt bra på framridningen bortsett från att han plötsligt börja stegra från ingenstans. Det är inte något Rick vanligtvis gör men jag fortsatte rida och red igenom programmet på framridningen. Det vi har problem med är avbrotten, det vill säga när vi ska göra halt och hälsa plus när vi ska bryta av från galoppen. Rick vill gärna rätta galoppen efter att man saktat av. Han öppnar sig alltid i halten och idag blev det även ett ryttarfel inne på banan. Jag var så spänd och nervös att jag red åt fel håll i början, nervositeten tog över och jag blev riktigt besviken på mig själv. Under hela ritten var misstaget det enda jag tänkte på, så arg och så otroligt besviken men jag hade ju bara mig själv att skylla. Rick kändes lite spändare inne på banan men jag tyckte inget funkade och var på andra tankar under hela ritten, ville bara bli klar med programmet och bara försvinna därifrån. Fick ändå en relativ eller hyfsad bra procent på 65,36% men med det visste jag inte så mycket eftersom jag var först ut i klassen men jag lyckades bli placerad. Vi kammade hem första platsen trots misstaget, så på något sätt måste jag ändå vara nöjd. Detta gör att jag ligger mycket bra inför allrounden, nu är det hoppning imorgon och då smäller det. Jag vill sätta ribban högt, så jag håller tummar och tår för att vi ska göra en dubbelnolla. Hade ju varit kul att kunna bli placerad i både KM i hoppning och morgondagensklass. Efter LB:1, min klass så var det jobb alla klasser ut, som räknare och det gick ju bra men det tar ju en evighet innan tävlingen tar slut. Nu har man landat här hemma och vi ska nu käka middag och försöka ladda till nästa dag. Rick är en underbar häst som alltid ställer upp, tur ridskolan har honom.
 Vi hade ett mål och det klarade vi, bästa Ricken klubbmästare i dressyr!🏆👍

Godmorgon världen!!

Idag är det lördag som förmodligen alla redan vet, onödig info helt klart. Det var studie dag igår (fredag eftersom klockan slagit tolv). Tillbringade halva dagen på stallet och sen var det kalas mot eftermiddagen, vi åt middag där, kyckling och pressad potatis med ädelostsås tror jag det var. Blev ju självfallet lite spel, wii och det var ju typ bara lilla jag som spela och de andra satt och titta på. Nu ska jag hoppa i säng så man är pigg till tävlingen när jag vaknar, det är ju faktiskt KM som ni säkert har läst här på bloggen. Har försökt att plugga in dressyrprogrammet och vi lär ju se hur bra jag kommer ihåg det när det väl gäller. Hoppas Rick är lydig, mjuk och att även ryttaren kan slappna av.
 

stallet från ca 8-15

Kupido
Började dagen med ett markarbetes pass såhär en fredag morgon, kan det bli bättre. Vi hade det ganska enkelt upplagt med två sockerbitshinder och ett räcke på en långsidan och sedan två bommar på diagonalerna. Kupido kändes bättre överlag än va han gjorde i onsdags dock hade vi lite problem att få in fyra galoppsprång både före och efter hindret. Det gick att klämma in fyra antingen efter eller före men att göra båda det bara gick inte, det var ju helt enkelt lättare att få in fyra innan. Han tycker det är så kul men han låg ändå inte på utan det var bara galoppsprången som var för lång så tempot var ju bra. Efter ridpasset passade jag på att smörja stövlarna inför tävlingen, vet inte om det blir ridskor och chaps eller stövlar imorrn på dressyren. Har inte ridit in stövlarna än och jag tycker fortfarande att de är lite stela men glömmer varje gång att ta dem. Hästarna fick komma ut i hagen och sen invänta vi vetrinären som skulle komma halv 12 till ridskolan och först kolla en ridskoleponny och sen var det Boyes tur. Det skulle ta nya röntgenplåtar på honom då det gått nästan 3 veckor sedan han fick en spark på griffelbenet, väldigt högt upp. Vi blev väl kvar på stallet lite längre än tänkt plus att vetrinären var försenad så klockan blev bara mer och mer. Strax efter halv 1 kom han och Boye blev först ut, det hade läkt bra, som han hoppats på men det kommer att ta tid innan han är igång igen. Han sa att läkprocessen kunde ta upp till 3-4 månader, men han ska iallafall få börja skritta lite lätt i stallgången i ungefär 3 veckor bara 3-5 vänder fram och tillbaka, två gånger om dagen. Så det var ju bra nyheter, inget som läkt snett eller något annat utan det är bara från sparken och det har läkt till en början. 
Boye
Foto: Charlotte Willén

Upplägget inför helgen...

På lördagen är det dressyr och klart man är först ut men det var vi sist vi tävlade dressyr på fälttävlan så det skall nog gå nu också. Det är iallafall skönt att få rida först, det vill säga att jag kan rida fram honom som jag vill  så jag är ändå nöjd plus att man har en preliminär tid så man vet när man skall vara redo. Något jag verkligen vill få till är väl halterna, där han kryper upp i formen och vi ska försöka med längningar så gott det går. Måste nog träna in programmet också så man vet var alla avbrott osv är eftersom det är nytt. Man tävlar ju bara dressyr då det är KM och det är en gång om år så det är inte ofta vi tävlar, det blev ju typ en dressyr tävling på fälttävlan men då var det ju ett annat program. Sedan är det ju en självklarhet att jag inte ska vara så spänd som jag alltid blir, jag bara studsar däruppe i sadeln känns det som.
Söndag är det dags för hoppning och även där är jag först ut i min klass, hade gärna sluppit vara allra först men finns inte mycket att göra utan det är bara att hoppas på det bästa och köra på. I omhoppningen blir det allt eller inget, skulle vara kul med en vinst.

Startar upp helgen med serie...

Inleder denna helg med lite serier och drar av några avsnitt på arrow, fortfarande tredje säsongen och det är en bra serie men det kan bli lite segt ibland kan jag tycka. Efter jag sett ikapp denna serie ska man väl kolla the flash som hänger ihop med denna serie. Jag ska väl se ytterligare ett avsnitt innan jag lägger mig. Ingen sovmorgon imorgon då man ska vara med på fredagsridning

Torsdag och jag får helg...

Lärarna ville ha oss på skolan vid 9 tiden idag då de hade besök av niorna från arena skolan, så jag passade på att plugga lite matte. Sedan var det svenska och kom inte så mycket framåt men har väl koll på källorna nu iallfall. Jag skriver som bäst när jag är hemma, sent på kvällen och att jag är en kväll/natt människa är nog inget nytt. Att sitta sista dagen är ju också mycket vanligt hos mig men jag är väldigt trögstartande och jag blir sällan nöjd, sitter och ändrar in i sista minuten innan jag skickar in mina inlämningar. På GYA hade vi information på var vi kan få tag i bra fakta och lite olika källor, sånt man hört förut men som en liten påminnelse. Sista lektionen innan helgen var historia, hade genomgång på korståg och sedan lite frågor. En simpel opch kort lektion på typ en halvtimme innan vi fick gå hem.
Imorgon är det fredag och då tänkte jag passa på att vara med på fredagsridningen när jag ändå kan lixom. Plus att det var markarbete och det är ju alltid roligt och det är med Kupido som jag är med på då Rick var upptagen. Vad gör de, lika roligt att vara med på Kupido samtidigt som de kanske hade varit bra och ridit Rick någon gång innan KM men på lördag och söndag kör vi.

Ingen ledig dag här inte!

Efter att ha suttit och kollat program efter program på tv:n. Först var det bonde söker fru, bachelor och nyss sett Paradise hotel. Idag var det Oliver som fick lämna vilket jag inte tyckte va rätt men allt går ju som Adrian vill. Nu ska jag äntligen gå ner och duscha efter en tuff dag.
Tog en lång sovmorgon idag, då det var så otroligt kallt när jag tänkte kliva upp första gången. Åkte till stallet efter jag käkat lite lunch och det var bara att börja och ta in hästar. Eftersom all personal var i Härnösand på studiebesök så fick man rycka in och hjälpa till med insläpp och fodring. Ett fyrtio-, femtiotal hästar skulle in och det var livat i hagarna, de sprang i full kareta. Vissa hästar var snällare att gå med än andra om jag säger så, flög runt för ingenting men dagen slutade bra. Ett markarbetespass på Kupido och det gick väl hyfsat, mer än bra men det kändes bättre förra veckan. Det går upp och det går ner men han är mycket lugnare i hoppningen än så länge iallafall. Han kändes ändå bra idag men det var lite för mycket vänta, mycket som tog tid på dagens lektion.

Skola, stall, stall✔️

Kom till skolan strax efter nio, passade på att åka med syrran när hon ändå skulle iväg. En matte lektion och sen lite eget plugg på religionen. Hem och käka för att sedan åka till hästarna, först till Amie där vi tog in dem direkt och jag började med att rida för att det inte skulle bli så mörkt. Mycket skrittjobb och lite trav då det var lite hårt i början av ridpasset. Mockning och mat skulle fixas innan vi åkte till nästa stall för att ta hand om Boye.
Boye rör ju om boxen som bara den men det gick lite snabbare än igår. Han älskar ju uppmärksamhet och vill helst vara med och hjälpa till med allt. Nu är man hemma och redo att plugga efter att ha sett ett avsnitt på arrow.


En tidig måndagsmorgon...

Denna måndag fick man ställa klockan tidigare än vanligt då vi hade hand om utsläpp idag, så det var bara att brassa upp till stallet innan man åkte till skolan. När det väl var ute så hade vi ju lite tid över så vi passade på att fixa allt annat i stallet där så gick det fortare på eftermiddagen sen. Mockningen fick syrran sköta och jag fixade mat-, vattenhinkar, höpåsar och efter att vi var klar så var väl klockan tjugo i åtta, bytte om lite snabbt och åkte till skolan. Skolan gick rätt segt men när vi väl hade lektioner så rullade det på i hyfsad fart, har lite svårt att komma igång med svenskan annars så är det väl rätt så lugnt i skolan just nu. Kom hem vid tre och åkte väl till stallet vid efter fyra halv fem tiden, denna gång hos Boye och inte Amie. Boye såg ut att må bra, rört om i hela boxen men han har väl inget bättre för sig nu när han har boxvila. Nu blir det lite serie som ett avslut på denna långa måndag.

det börjar närma sig slutet...

Denna söndag började med jobb och sen har det blivit lite serie tittande för min del, har snart sett klart på andra säsongen på Arrow. Det har tagit lite tid med att komma framåt i denna serie då jag haft fullt upp med skolan men man får väl kompensasera lite grann. Sedan lär jag ju ha missat lite andra avsnitt på andra serier som går nu men jag får ta mig tid lite när det blir plugg paus och så.

en kall lördag...

Skaffade en ny glad liten kompis!
Tog en lång sovmorgon idag och hur skönt var inte det, klev upp och åkte till stallet nästan på direkten. Vi tar hand om Amie nu lördag fram till tlsdag. Det har blivit lite serie och sen har jag inte gjort så mycket mer, imorgon väntas jobb och sen ska man väl kanske ta och göra lite nytta på eftermiddagen, kanske lite plugg. Det kan behövas om jag säger så, inte till något prov men det känns som man har uppgift på uppgift som ligger på hög. Det är lite oklart vad so ska göras först också då det ändras från en sekund till en annan. 
 

Bella K 2005-2015

Bella K, kom till vår ridskola 2012 och var ett mycket speciellt sto. Jag red henne lite innan hon kom in i verksamheten men fortsatte ha henne på idrottshög när hon börjat gå lektioner. Hon var en snäll häst som var rolig att rida, hade lite svårt med galoppen och behövde bli starkare där men annars en väldigt fin och trevlig häst. Bella lämnade vår ridskola i slutet av 2012 eller i början av 2013. Hittade henne efter lite sökande och såg att hon stod på en ny ridskola i närheten av Göteborg och där hade hon stått sen 2013, det vill säga tätt efter hon lämnat vår ridskola. Nu gick jag in och kolla igen och såg att det fått tagit bort henne den här sommaren (2015) pga skador. Hoppas du har det bra nu finaste Bella!♥

Religion prov och fysik...

Fredagen började sämst, kom till skolan  och får veta att första lektionen är inställd. Att man inte fick reda på den informationen lite tidigare men istället pluggade hela klassen till religion provet. Så min första lektion blev 11:30 istället för 9:30, 2 timmar senare och innan jag fick gå hem var det fysik. Den lektionen var väldigt flamsig eller vad man ska säga, alla var trötta och less på att skriva, det blev ju åtta sidor skrivna på provet. Tiden var knappt så pennan gick ju hela tiden.

plugg torsdag...

Denna dag började med en inte så lång svenska lektion, försökte komma igång med PM:et. På slutet fick man vara med och lyssna på det sista argumenterande talet, alltså muntlig redovisning och sen kommentera vad talaren gjorde bra och vad den behövde bli bättre på eller vad som var mindre bra. Gymnasiearbete var det sen, vi hade inte gjort något på tre veckor utan det har bara stått still, vi har prioriterat annat då vi haft lite mycket i skolan nu de senaste veckorna och än är det inte över. Det ligger lite uppgifter på hög, nu håller jag på med historian och sen måste man plugga lite religion så man kan till kommande prov som vi har redan imorgon.

Meicies födelsedag...

Finaste vovven!

En fin Kupido!

Efter att ha firat vår 11-åriga vovve så åkte vi till stallet och det blev ju en omväg att åka dit idag. Bergeforsbron är ju avstängd så man var ju tvungen att fortsätta mot söråker men iallafall ridpasset gick ju super. Vi hade dressyr med lite markarbete med små hinder, vilket var riktigt kul. Vi red fram själv och Kupido kändes rätt avspänd, i början stod han emot lite när jag ville böja och ställa men han gav efter. När vi hoppa så var han fortfarande lugn, jag kunde behålla samma tempo och han väntade in hindrena. Det flöt på bra allting och Pia var mycket nöjd över honom idag och det gör en ju glad att få höra. Kupido kan och han tyckte det var riktigt roligt att få små hoppa idag på dressyren.

Meicie 11 år

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Meicies födelsedag.
11 år idag hon blir klart det firar vi.
 
Det blev Inez, korv med mos och strips, hennes favoriträtt.

vad jag blir förvånad!

Hade ringning redan vid 8 tiden idag då det var tänkt att madicken skulle skjutsa mig till skolan i och med att hon skulle iväg men valde istället att åka dit senare då jag ändå bara hade mentors 12:40 och sen historia lektion vid två. På mentors blev det prat om fonder och stiftelser och på historian fick vi tillbaka provet vi gjorde sist och fortsatte med nästa uppgift som ska vara klar redan imorgon. Provet gick bättre än förväntat, vi fick inget riktigt betyg men hon hade fyllt i kriterierna på A så jag ska inte klaga men det kändes väl sämre än det gick och det är ju positivt att det visas att det gått bättre. När man kommer hem ser man att man fått ytterligare brev från statistiska centralbyrån, jag fick det även igår och dem ringde i söndags. Jag har fått flera inloggningar så jag vet inte riktigt vad som är fel men det är iallfall ifyllt och klart, även postas så jag hoppas att det inte kommer några fler brev.
 

Vad hände med tisdagen?

Vart tog gårdagen vägen, jag hängde inte alls med. Två lektioner och en ganska snabb skoldag tycker jag att det var. Sedan hem och käka thai innan stallet. Det var ett tag sen vi åt så det var ju efterlängtat kan man lugnt säga och gott som vanligt. Vi började med att fixa till Boye sen var det möte och fixade klart med Boye innan vi åkte hem. När vi var hemma blev det tv, bachelor och fixade lite med u-sek grejer. Nu ligger jag i sängen och hoppad jag ska somna så bäst jag säger godnatt.

2 lektioner innan hemgång...


en lång måndag med plugg...

Det är måndag och har varit skola som vanligt, 3 lektioner som alltid och ett långt hål med lite pluggande och mycket frågesport på vetgirig. Skolan gick väl inte så snabbt utan precis som måndagarna brukar se ut, nytt kapitel på fysiken, svenskan stod det kanske still på. Har inte riktigt kommit igång än med mitt PM men jag har en-två veckor på mig och jag har andra prioriteringar just nu, har prov på fredag och det är mycket som skall fasta i min hjärna för att detta prov ska gå bra. Lite kan man sen förut men det är ju hur mycket som helst som ska in som är nytt. Nu sitter jag på stallet i cafeterian och har nyss käkat pannkakor och ska väl ner och fixa lite mer hö åt Boye och sen är det nog tid för att höa. Vi som låser ikväll så vi lär ju bli kvar ett bra tag och såg ut som vi behöver öppna en ny hö bal också, mindre kul.

Farsdag var det ja...

Helgen lider mot sitt slut och man passar på att se allt man missat tidigare idag då man inte varit hemma. Utan se varit och firat farsdag lite här och där men nu avslutar jag helgen med lite tv. Det blir först stjärnhoppningen, solsidan och vem vet mest junior (finalen).
 

7 år sen...

Det har nu gått hela 7 år sedan vår lilla kisse försvann för ett tag men efter ett tiotals dagar så kom hon tillbaka. 

Vad har hänt idag då? Jo det var jobb på morgonen och efter de var jag in på Jula och handla farsdagsprestent. Varit hos farmor och farfar och nu är vi hos mormor och morfar och ska käka middag. Dagarna rullar på och inget hinner man med känns det som, snart sa för en ny skolvecka och jag håller både tummar och tår att denna går bättre.

Chosen säsong 3!!

Den 2 juli började jag se serien Chosen och och anledningen var väl mest för att jag såg att Chad Michael Murray skulle va med, har jag för mig och till en början tyckte jag att den var rätt värdelöst men Chad hade inte kommit in i serien än så jag fortsatte kolla och jag blev mer och mer fast i serien som jag lätt blir. Ju fler avsnitt jag såg desto mer ville jag se och den blev ju bättre när Murray kom in i serien vid säsong 2 och han blev typ en huvudkaraktär han också och jag tänker inte spoila hur det går för honom i spelet men han är en utav de "Chosen". 
Handling:
Det handlar om helt vanliga människor som plötsligt kastas in i ett spel där allt handlar om att antingen "döda eller dö själv", man måste alltså döda för att överleva och allt hänger på de val du gör. När en låda anländer till dig så vet du att du blivit Chosen och det finns ingen återvändo, det vill säga efter att en låda dykt upp som innehåller en pistol samt en bild på en främling. I lådan får de instruktioner om att döda personen på bilden innan en viss tidpunkt. Det här spelet tar aldrig slut utan när den ena spelaren jagar en främling så kan den andra vara jagad av en annan.
I första säsongen får man följa advokaten Ian Mitchell (Milo Ventimiglia) som en dag plötsligt får en låda och är därmed utvald. Han söker upp killen på bilden och attackeras av andra främlingar som är i samma situation fast har han på bilden. Han får reda på att han har valts ut av en mystisk organisation som kallas The Watchers av en annan spelare som upptäcker att han är ny och berättar hur det ligger till efter hennes egna erfarenhet av spelet. I andra säsongen kommer en ny spelare in Jacob Orr (Chad Michael Murray) och vi får följa honom. Nu ska jag börja se säsong 3, den kunde jag inte se förut så man få passa på nu lite eftersom när jag har tid.

Gårdagen och nuet...

Igår så var det födelsedagsfirande av både Adrian och Linnea, det bjöds på tacos till middag och vi kom hem sent igår kväll. Det blev lite serie innan det var sovdax. Tog en liten sovmorgon idag sen åkte vi upp på stallet och kollade på hemmatävlingen som var, kollade bland annat för att se Kahlua som jag red i sommar och såklart hemmaekipagen och sen åkte vi hem och käka lunch innan det blev jobb. Nu är det dags för middag, det lutar mot kinamat.

"Vafan det är ju fredag"

Det är fredag och första veckan efter lovet är avklarad. Otroligt trött och seg, har inte varit någon speciell rolig vecka direkt. Har varit mycket i både skolan och fullt upp på stallet, tiden har bara svept förbi och man har så mycket man ska hinna med men det är så lite man gör. Boye är skadad. Efter tre lektioner idag så har man helg, nu ska man göra sig iordning och åka och fira två kusiner som fyllt år den här veckan också. Där lär vi ju bli hela kvällen om jag inte vet bättre och imorgon blir det stall, kolla tävling på förmiddag och sen har man jobb på eftermiddagen.
 
Nog om denna dagen, nu är man uppskriven till KM och vi satsar ju på att kamma hem så många första placeringar vi kan. Det blir på Rick iår igen, Kupido har ju varit skadad och har inte riktigt kommit igång med hoppningen än.

Kallt och jävligt....

Mardrömmen är över och jag vill bara lägga mig under en sten ett tag. Två lektioner idag, två som jag hade kunnat skippa. På svenskan fick vi bara läsa en stund medan några hade muntligt, blev även lite kort innan vi fick komma in. Sedan på GYA så plugga vi inför historia provet sen var det prov och det gick åt helvete om jag får säga så. Helt omöjligt att hinna med alla frågor, var typ 14 frågor och de gick inte att hinna fördjupa sig i dem. De gick helt klart skepprätt åt helvete, nu blire hem och försöka få mig på andra tankar. Nya tag imorgon, nytt prov, nytt ämne'

Dubbellektion i teori...

Idag var det ingen ridning på schemat utan dubbellektion på teorin. Vi hade teori tillsammans med gruppen efter och vi hade "rid och visa" vilket är kul att se, alltid roligt att se någon ridlärare rida hästarna. Vi skulle ha två eller tre hästar och Flamenco var självklar men jag ville även se henne rida Kupido och det var jag inte ensam om. Däremot såg väl inte hon direkt fram emot det lika mycket men han fick vara med litegrann. Så vi hade Frasse, Flamenco och Kupido, det är ju en skillnad än vad man ser hästarna på lektion. De ser ju enklare ut än vad det är men samtidigt är det ju lättare att få hästarna avslappnad när man inte är typ 7-8 stycken i ridhuset. Kupido är bättre ju färre hästarna som är med. Ska försöka att komma ihåg till bästa vecka, ta med hennes ridning till vårt ridpass på onsdag. Han är ju svår, lite vinglig och flamsig. Stressar lätt upp sig, vilket inte medför något positivt i ridpasset.

Onsdag den 4/11

Kom till skolan vid halv 11 ungefär och satt och plugga inför morgondagens prov. Alla frågor är förhoppningsvis besvarad och det är bara komma ihåg så mycket som möjligt av dem. Bi har ju boken med på provet så det skall nog gå. Nu blir det hem en sväng bara att invänta skjutsen först. Hem och käka för att sedan åka på stallet, en sen lunch kan man säga.

hinner inte med mig...

Man känner sig trött och sliten varje dag nu när man kommer hem, från både skolan och stallet. Man får kämpa för att inte somna så fort man sätter sig. Idag eller igår blir det ju men iallafall på tisdagen så klev jag upp redan mellan 8 och 8:30 men började inte förren 11:20. Jag och Issa passade på att plugga till ena provet som vi ska ha den här veckan, fysik och det är på fredag men sen har vi ju historia prov på torsdag. Att man får ha med boken på provet säger ju mig som att vi inte kommer ha stor användning av boken egentligen. Det gör detta prov lite klurigare, man vill ju ha et så bra resultat som möjligt men det är samtidigt så svårt och veta vad man skall kunna och inte. Två riktiga lektioner idag, matte som vi inte haft på över två veckor och religion som vi har prov på nästa vecka. Det känns att vi har mycket i skolan just nu, sen har vi inlämningar som knappt man har börjat med som ska in om en vecka och någon om två. Det skulle ju ha varit bra om dygnen bestod av 30 timmar istället för 24 för då hade man kunnat lagt några fler timmar på sömn, vilket jag känner kan behövas nu.

Morfar hämta mig från skolan och då stannade man en stund där nere. Sedan hem för att hinna stallet, Boye blev ompysslad och fixade åt honom. Blev hundvakt en stund och det pratas och det tar alltid längre tid än vad man tror. Åkte hem och sedan for vi och köpte Inez, passade på att övningsköra och jag tycker det är böst att övningsköra mot kvällen. Det är typ inge trafik och det mesta bara rullar på, det är så det ska vara. Få inte tala om lastbilen som for av motorvägen när vi var påväg till stallet. Han kör av motorvägen strax efter Timrå kyrka men sedan stannar han och tänkte typ vända och köra ut på motorvägen igen. Han höll på att backa in i bilen bakom, det blev kö från avfarten från motorvägen och bara en massa kaos. Tillslut när hjärncellerna full på plats och han insåg att han inte kunde köra som han tänkt fortsatte han vidare mot Lidl. Det är sådana här gånger man är glad att man inte kör bil, även fast det inte var vi som låg bakom lastbilen/långtradaren utan vi skulle ut på motorvägen. Han måste ha varit vimsig men nu ska man väl läsa eller se på serie så man somnar.

Dressyrpass med Lagos

Måndagen har rullat på, det har slutat med att jag har somna ett flertal gånger både innan och efter stallet. Var på stallet och fixa åt Boye, han har nu boxvila efter en spark på griffelbenet. Håller både tummar och tår att de läker ihop fint så han blir bra. Red Lagos efteråt, han var fin i skritt och trav, galoppen är allt svårare. Man måste verkligen sitta och ta tillbaka honom samtidigt som man måste driva på för att han ska orka hålla galoppen. Annars så var han ju fin men galoppen kommer väl så småning om, sakta med säkert, hoppas jag iallafall. Nu har man sett på ph och med tanke på att jag varit så otroligt trött idag blir det nog läggdags tidigt ikväll, om det går.

en riktigt kort och snabb skoldag...

Det blev bara en lektion denna måndag och vi kunde åka hem halv 10 redan, hur skönt är inte det en måndag så här direkt efter ett lov. Veckan hade ju kunnat börja värre men man måste ju plugga lite hemma nu också och vi har ju prov till veckan så det behövs ju.

Kalas....

Brorsan firas nu eftersom han var utomlands när han fyllde år för nån vecka sen.

första november...

Det var ingen sovmorgon idag heller utan upp i tid för att jobba och sen hem och städa lite innan vi stack till stallet. Det var snabba ryck hela tiden, Boye såg inte fräsch ut så på det viset gick det ju lite fortare, vi får hoppas det inte är något, så att han är bra om nån dag.

Rick 31

 Denna häst är väl fantastisk på många sätt och vis, en riktig allround häst är var han är!

RSS 2.0