Nya naglar💅🏻

(null)
(null)
Då var det dags igen för nya naglar och denna gång lite mer julaktiga för vi går ju in i december snart. Julen börjar närma sig så man måste försöka få in någon slags julkänsla plus att man måste prova lite nya färger.

Jag visste det!

Idag när jag kom till stallet och kollade listan så var mitt namn skrivit längre ner än vanligt, dvs att jag skulle inte ha Kupido den här gången. Hästbyte var det och jag sa ju det, jag tar inte för givet att jag kommer ha Kupido, det måste väl ändå tyda på att känner min ridlärare rätt så bra. Att hon bytt häst på mig och att jag skriver om det samma dag, vad är oddsen. Det är nämligen tänkt att jag ska rida den här hästen jag bytt till, på kadriljen iår. Det blir en annan häst för mig varje år i kadriljen nu för tiden men vem vet jag kanske kommer hamna på Kupido tillslut. Roland skulle jag rida vilket jag även gjorde och vi skulle hoppa, det gjorde vi men först var det den underbara gulingen som skulle ridas.
Avalon var först ut av hästarna och det fick bli lite bomarbete blandat med dressyrjobb och Avalon var hur bra som helst. Han kom rätt på varenda bom och dessutom varje gång, vi hade verkligen en bra känsla och han var bara så duktig. Vill inte att vår tid ska ta slut, det känns otroligt tråkigt för vem ska man åka upp till stallet och spendera flera timmar i veckan med att rida och dona på. Att gå från att typ ha honom som min egna till att bara rida en gång i veckan eller minst en gång i veckan. Vi får se hur det blir när han flyttar men just nu vill jag ta vara på tiden jag har kvar med Avalon. 
Cafeteria tjänst efter ena ridpasset fram till det andra och då var det Rolands tur att få arbeta. Har inte ridit hästen på över 1,5 år och det var ju när han kom till ridskolan. Det har ju gått ett bra tag sen dess och hästarna förändras rätt mycket från att man rider dem som ny och det är bara jag som rider hästen, den blir annorlunda när man sätter sig upp på hästen ett tag senare och andra ryttare har ridit. Det blir ju andra signaler och ingen rider ju som den andra och det blir lixom nya ryttare dag för dag. Han jobbade ändå på bra tycker jag, fick jobba lite för att få igång motorn på honom och fick fram honom bra men han gör det inte gratis. Började lite vingligt, han ville gärna in mot mitten men tyckte ändå han blev mjukare efter att han kommit igång i kroppen. Hoppade in på långsidan där det var två studs, tre galoppsprång till ett räcke och sen tre galoppsprång till två studs ut. Det var dagens övning och det var lite fokus på gas för att få honom bra fram på tre galoppsprång och tänka bara på att räta upp mig efter för att få bra plats ut. En helt okej ridpass för att vara första gången sen 1,5 år.

Bästa K i tidningen!

(null)
Idag kom tidningen där ingen mindre än Kupido och jag fick vara med på bild, en bild som tog upp hela sidan och det är inte alla dagar vi fastnar på bild av en fotograf. 

Missade nästan skolan!

Syrran sa att vi börja tio men nej, åtta var det och av ren slump jag gick in och dubbelkolla och såg vi börja åtta. Skönt att ha skolan klart redan på morgon, börjar man 10 blir det bara mer sömn, finns väl ingen vits med det. Nu är skolan klar för den här veckan men ska väl försöka få lite mer gjort hemma men snart blir det stall. Två hästar ska ridas, Avalon och sedan antar jag att jag ska rida Kupido på lektionen. Det brukar ju vara så men man ska inte ta något för givet för rätt var det är ska man rida någon annan häst, kanske hästen jag ska rida på kadriljen men det återstår att se.

Avalon in action!Två uteritter - Boye & Avalon

Först var det skola, i två timmar alltså en föreläsning precis som en vanlig skoldag brukar bestå av för mig. En lagom lång dag för att sedan åka hem och äta lunch, torka vardagsrumsfönstret och sedan stall på eftermiddagen. Åkte upp dit vid tre och var där hela kvällen precis som igår och hade även två hästar att rida, red ut på både Boye och Avalon, det höll mig sysselsatt under tiden då syrran jobba. Det var inge halt på vägarna och hästarna fick inte heller några styltor så jag passade på att rida ute för vem vet, imorgon kanske det är slask igen. Nu har båda fått varit ute och båda hästarna blir glada över att få komma ut. Boye blir piggare ute och han får mer bjudning, mer tryck i honom. Avalon älskar att komma ut, han är också pigg men är samtidigt väldigt lugn. Det blev två uteritter i alla gångarter och hästarna skötte sig, inga konstigheter. Mötte en eller två älgar tror jag att det var iallafall, det var då inga rådjur men det spelar ingen roll. 
(null)
(null)
 

Gårdagen - Måndag

Igår var det stall från eftermiddag och hela kvällen. Det första jag gjorde när jag kom till stallet var att rida ut Boye i sällskap med Maja och Witz. Vi begav oss ut för en lugn skrittur och den blev väldigt lugn och försiktig. Hästarna fick styltor och gled varannat steg så det blev en kortare tur men det tog sin tid ändå för att det var så halt. Vissa ställen gick det hur bra som helst att rida på men överlag så var det halkigt.
(null)
(null)
Sedan red jag Avalon inne i lilla och han kändes framåt så vi trimmade på. Flyttade honom på hörnlinjerna och red lite serpentinbågar. Han kändes bra, blev mjukare men fick verkligen jobba med vänstersidan, där ville han inte riktigt böja igenom men det blev mycket bättre mot slutet.

Straffrätt

(null)
Ny vecka, ny snö och föreläsning på det. Tidig morgon för att bege sig till skolan och en föreläsning om straffrätt. Nu flera timmar senare är vi påväg till stallet.


Hopptävling med Avalon & Kupido

(null)
Avalon👆Kupido👇
(null)
Min sista tävling på Avalon och han avslutar på topp precis som jag önskat och trott. Han tyckte det var superkul att få vara med och bäst i klassen, alltså snabbaste ekipaget och dubbelkolla men det betydde ingenting för det ändrat till clear round utan att säga något innan. Tråkigt, här trodde jag att han skulle få en blågul eftersom det var tidshoppning men vad fel man kan ha. En rosett fick vi med oss iallafall, synd bara att man aldrig hann ta någon med hästen. Funderade ett tag om jag skulle efteranmäla mig till nästa klass men det slutade med att vi nöjde oss med den här rundan då han verkligen tyckte det var kul. Dessutom gick tävlingen så fort eftersom det inte var någon prisutdelning och inte så många starter. Så direkt när jag var klar med Avalon var det bara att börja med Kupido. Det var två klasser mellan Avalons och Kupidos men man hinner inte med sig ändå. Kupido kändes bra på framhoppningen men på banan så sket det sig direkt. Jag orkar inte.... 8 fel i grunden mer behöver jag inte säga. Det var inte vår helg denna gång men ibland undrar jag när är det vår tur att skina. Det svider lite att gå från tre första placeringar till bara en tredjeplats men man kan inte alltid vinna även om det är det man vill.

Tävlingsdag 2

(null)


Sanningen.

Man vaknar upp och det är dag 1 av 2017 klubbmästerskap, idag var det dressyren som stod på schemat. Skulle inte påstå att jag var taggad till att rida men samtidigt tänkte jag att det kanske var en bra sak, att nerverna är i styr och att jag lättare slappnar av inne på banan. Mitt mål idag var att ha en bättre känsla efter min ritt än vad jag hade sist jag tävlade Kupido i dressyr men det kan jag redan nu säga att det har jag inte. När jag red fram försökte jag jobba honom lång och låg dessutom få honom rund och avslappnad. När vi kom in på banan så tänkte jag att jag rider förbi domaren och fortsatte trava runt, kom till andra hörnet där Kupido blir rädd för en mörkare fläck i ridhuset. Red förbi igen för att han skulle komma ut i hörnet och sen börjar jag galoppera och han flyger iväg på tvären och vill inte gå ute vid spåret. När jag galopperar på volten flyter/studsar fram mellan höger- samt vänstergalopp, det blir ett flertal byten. Försöker rida mot spåret men han bara bestämde sig för att inte gå utan vi kommer bara bakåt, han ryggare bak. När vi sedan får startsignal är han som en tickande bomb att sitta på men försöker prata med honom lite tyst under ritten för att han ska lugna sig. Det som jag kände mig nöjd över i denna ritt var framförallt mellantraven på diagonalerna. Han fick steg från spöket eller spökena han såg, det var det positiva med att han flög iväg och gjorde som han gjorde. Däremot var det allt svårare att få honom avslappnad och ner på jorden igen.
Något gjorde vi rätt för att vi lyckades skrapa ihop över 60% vilket ledde till att Kupido kammande hem tredje platsen och det får jag vara nöjd över för det var inte så här jag tänkt att det skulle gå. Min plan sket sig och det enda jag ville ha var en ritt jag kunde vara nöjd över och det kan jag inte riktigt säga att jag är men vi får ta nya tag. Det Kupido gör blir jag knappt förvånad över längre och jag tar med mig de bra bitarna och tränar vidare. Man får komma ihåg att det finns en sanning bakom varje resultat, du kan rida bra trots att det inte visar genom att bli placerad på samma sätt som det kan vara tvärt om men på något sätt är man väl ändå värd det, det är vägen dit som är olika. Prestationen visas inte alltid i resultatet eller snarare om man kollar placeringen men vissa gånger kanske jag fastnar på det dåliga och ritten kanske inte var så dålig som den där och då kändes som.

Placerad i dressyr KM på Kupido!👏

(null)


Det är imorrn det gäller!

(null)
Dax för mardrömmen, nej nu tar jag kanske i lite för mycket men imorgon är det klubbmästerskap i dressyr. Ser inte direkt fram emot att rida dressyren men vi ska göra ett tappert försök och jag hoppas på att jag har en bra känsla efter ritten. Nöjd, jag vill vara nöjd med min prestation och även hästen men man måste träna för att bli bättre. Jag har kollat och ridit igenom programmet, analyserat vad jag ska förbättra sen förra dressyrtävlingen men ska även försöka göra allt snäppet bättre. Vi får se hur långt min plan tar oss förutsatt att jag följer den, har inte råd med några misstag. 
(null)
I april när vi tävlade sist hade jag ingen bra känsla men vi fick med oss en rosett hem, nu höjer vi ribban!

Hoppas det gjorde susen!

(null)
Klockan stod på sju och man begav sig mot stallet redo för att rida vid halv nio. Var med på en fredagsridning bara för att kunna rida igenom Kupido inför morgondagen. Dagens upplägg var att vi fick trimma självständigt från början till slut. Ridpasset gick bättre och bättre, red igenom delarna av programmet som jag vet vi måste förbättra oss på. Utöver det måste både jag och Kupido vara mer avslappnad än vad vi brukar vara inne på banan men det är lättare sagt än gjort.
(null)
Ut med ena hästen och in med en annan. Avalon trimmades inne idag och han var mer åt det segare hållet så det blir bra med en vilodag för honom imorgon. Han kom igång bättre efter jag ridit fram men det var inte samma energi som han haft den senaste veckan när jag trimmat honom. Red igenom hela programmet en gång bara för att veta att jag har koll på programmet och inte rider fel. Fokuserade även på att göra mycket övergångaroch jobbade även med det på serpentinbågarna.

Hoppträning och barbacka...

Först och främst så blev det ingen skola idag, så jag lyckades somna om efter jag slagit av alarmet. Ridning på eftermiddagen och först var det stallsysslorna som skulle göras. Blåsan jag hade fått sprack men det var bara som död hud så det var tur i oturen men lika bra att den sprack när den inte var vätskefylld. Hoppträning på Amie och det var tre sockerbitshinder på en s-båge på ena långsidan och sedan ett sockerbitshinder fyra galoppsprång till ett räcke och sedan fyra galoppsprång ut till ett sockerbitshinder. Träningen i sin helhet gick väl bra, får inte riktigt koll på högersidan alla gånger men piloten försöker åtminstone. Det var iallafall en väldigt nyttig övning  inspirerad av Zettermans tror jag, hans övning var samma lika fast andra hinder på långsidan. Vi skulle sakta av till skritt innan hörnet och sedan fatta ny galopp. Efter hoppträningen återhämta jag mig lite snabbt igenom att kolla en stund på syrran. Dax för nästa häst, ungarna ville att jag skulle rida barbacka och testa på det här med att rida med en morot framför. Gott med morot sa Avalon och han var snäll, orädd som alltid. När jag väl börja rida ordentligt så kändes han rund och fin.
(null)
(null)
(null)


En, två och tre hästar ridna...

Stallet hela kvällen, tre hästar riden och det var ju bara att börja göra iordning den första när jag kom till stallet. Stallsysslorna hade Karin precis hunnit klart med så det var bara till att rida för min del. 
(null)
Avalon - Det var han som var först ut och jag red ut i alla gångarter i sällskap med Natalie och Boye sedan fortsatt jag lite mer inne i ridhuset. Han vilade igår så tyckte att han kunde få jobba lite till och han var med på min idé. Avalon kändes pigg och glad, någon bakutspark ute i skogen men det var av glädje tror jag. Han kändes fin och blev rund, riktigt roligt att han känns så bra men mindre kul att vår tid börjar gå mot sitt slut. Vi får ta vara på de sista veckorna innan flyttar. Det kommer bli tomt.
(null)
Kupido - Sen var det träningsgruppen, min lektion på Kupido och den gick väl sisådär om jag ska vara ärlig. Sista ridpasset på honom innan klubbmästerskapet som är i helgen. Har väl ingen bra känsla inför KM direkt utan just nu hoppas jag på ett under men nog ska vi göra vårt bästa, mer kan vi inte göra. 
 
Amie - Direkt efter Kupido var det dags för den tredje och sista hästen för dagen. Det var två bommar framlagda på volterna så använde mig lite av dem och försökte hitta en bra rytm på henne. Det går bättre ju längre jag rider, tar ett tag innan jag kommer in i hennes ridning och tror vi båda måste bli varma i kroppen innan vi båda slappnar av. 

Seg dag...

(null)
Först var det skola och sen somnade jag i soffan efter någon timma här hemma. Känner mig lite öm i kroppen och har ont när jag sväljer framförallt på morgonen men håller tummarna på att jag inte blir sängliggandes. Tappar man orken är det kört känns det som och man måste vara frisk och kry till helgen klubbmästerskap och det blev en dag för att vila upp mig inför resten av veckan skulle man kunna säga. Jag har väl försökt att planera så bra jag kan men fortfarande vet jag inte riktigt hur det kommer att sluta med morgondagen. Tre eller två hästar ska ridas beroende på om vi har ridning eller teori på morgondagens lektion. Inväntar svar så jag vet när man måste åka upp till stallet, känns segt att åka upp dit flera timmar tidigare helt i onödan men vi får se om jag får något svar annars får jag åka upp och rida innan, hoppas på att jag tog rätt beslut. Garderoben är fixad och nu är jag redo och sova, hoppas man somnar trots att jag sov någon timme tidigare idag.


ändrade planer tusen gånger om...

Först var det skola i två timmar och äntligen började man åtta men då vill man knappt komma upp ur sängen. När man väl är uppe och skolan är över så känns det skönt, då har man hela dagen framför sig. Några fönster är nu putsade och hyllor är fräscha och allt är nästan på sin plats. Dammsugaren får åka fram imorgon också lite städning av skrivbord och kläder. Tanken var att Avalon skulel antingen ridas idag eller imorgon och vila den andra dagen. Idag bestämde jag mig för att han fick vila men då fick syrran jobb och vi skulle ändå upp dit så det kände jag att jag bytte bara dagarna för egentligen spelar det ingne roll men då fick han tyvärr inte komma ut då man får reda på allt så sent. Tänkte att jag trimmar väl inne en dag till då jag inte ville rida ut i mörkret men då var Linn på stallet och hälsa på honom och ville så gärna rida, det slutade med att hon red honom också får han vila imorgon.
Det slutade med att det blev en dag i stallet bara med snack och lite hästmys för min del
men nu blir det tv och sedan dejtar jag kudden, skola imorgon igen.

Om ni vill så!

För ett par dagar sedan skickade jag in en bild till st för att vara med och tävla om årets lussekatt och nu behöver jag eran hjälp med att rösta på finaste Mallis. Bilden ser ni nedan och det ni behöver göra är att sms:a STKATT 226 till 72072 innan den 23 november! 
 
 

Man blir glad!😍

Idag efter jag ridit A så kollar man mobilen och vad har man inte fått, en bild på finaste M. Vad glad man kan bli för en sådan sak. Jag tycker att det är så roligt att få lite uppdatering och kul att se vad han har för sig.
(null)


Söndagstrim i ridhuset..

(null)
Idag trimmade jag Avalon inne i ridhuset och han kändes positiv. Red både serpentinbågar och sen på ena långsidan flyttade jag skänkelvikning in mot mitten och sedan ut mot spåret igen, ett halvt timglas. Tog bort serpentinbågarna när det kom till galoppen men fortsatte på ena långsidan att flytta skänkelvikning i trav och galopp på den andra.  Avslutade med att rida igenom dressyrprogrammet jag ska rida till helgen, LB:1. Avalon blev rund och det var ett bra ridpass från början till slut. Han fortsätter ha en positiv inställning till allt och imorgon blir det antingen en uteritt eller får han vila, vi får helt enkelt se hur jag lägger upp veckan för honom. 

Avalon

Det blev en uteritt för mig och Avalon igår fredag med sällskap av Lillemor och Denver. En ridtur i mörkret men det var inte så kallt och hästarna var lugna som filbunkar båda två, hade inte trott något annat heller. Efter uteritten blev man sittandes över en timme för att invänta att clinicen skulle dra igång. Upplägget igår var att Alexander red en häst, sen var det en hoppgrupp på fyra ekipage och han avslutade med att rida en till häst. Dagens upplägg skrev jag i det tidigare inlägget. Tillbaka till Avalon som detta inlägg skulle handla om, han fick skutta lite och tog en övning som var med på clinicen. Det var jag, Maja och Frida och det blev en längre uppvärmning då vi fick vänta ut ett ekipage som inte ville att vi skulle hoppa. Avalon var väldigt på och fick verkligen jobba med halvhalter lite här och var men samtidigt bättre med för mycket energi än ingen alls. Jag red fram i alla gångarter och sedan började vi med några travbommar, en galoppbom och sedan kom vi till övningen och hindren som var med på clinicen. Det var tre hinder på en s-båge för att säga det enkelt, räcke, oxer och räcke. Hoppade först ett i taget,  och la sedan ihop och hoppade hela bågen på slutet och galopp och travjobbade honom lite mer innan jag började trava av honom.
Får väl avsluta med att säga att första snön har kommit, får hoppas det ligger kvar ett lager på vägarna så man kan börja rida mer ute och slipper all is. Nu ska jag nog hoppa i säng efter att ha kommit hem från mormor och morfar där släkten har käkat middag tidigare idag.

Dag 2 med Alexander Zetterman!

(null)
(null)
Igår var det clinic på vår ridklubb och det var Alexander Zetterman som kom upp till Timrå. Det var en rolig, intressant och givande clinic som jag skrev igår. Verkligen superkul att just han kom upp hit när man varit och sett Jens och Peder Fredricson samt Malin Baryard tidigare. Jag är nöjd, fått inspiration och nya lärdomar som jag kommer att försöka ta med mig i ridningen. Det räckte inte med clinicen igår utan när man har möjlighet att kolla så åkte vi upp och såg hoppträningarna Zetterman hade idag. Det var tre grupper och sen ett litet plus var väl att han hoppade S, en av hästarna han red igår på clinicen. Lite mer höjd på hinderna idag och det var inte bara det som var kul att de utan även hur enkelt det kan se ut. Kort sagt, efter dessa två dagar med Alexander Zetterman hoppas jag verkligen att det händer fler gånger. 

Clinic med Zetterman!

(null)
(null)
En rolig och givande clinic med Alexander Zetterman, detta måste göras om!

Hoppträning - bomarbete

Ingen föreläsning idag utan har bara varit plugg här hemma, lite läsning och försökt på mig att hitta i lagboken men det är lättare sagt än gjort. Det kanske knappt låter enkelt men som det är nu kommer hela tentan gå åt till att jag ska hitta rätt lag. Måste bli bästis med lagboken för att jag ska lyckas klara denna kurs. Nu är jag hemma, nyduschad och nyss käkat middag efter en kväll på stallet. Åkte till stallet och började med att rida Amie och red fram självständigt innan vi började arbete gemensamt allihopa på två fyrkanter istället för volter. Jag försökte få henne mjuk och avslappnad, det fanns lite sockerbitar att kolla på i början och kolla måste hästarna få göra. Så småning om började vi använda oss utav bommarna, på långsidan var det fyra bommar med två galoppsprång emellan också fanns det tre bommar som låg på ett voltspår. Det kändes bra för att vara första gången och det gick bättre och bättre ju mer vi red. Hon är ganska stor och har bra bjudning även mot bommar så bara jag räta upp mig så rullade hon på. Jag avslutade verkligen den här träningen på bästa sätt, det var som allt bara gick som på räls, blev själv lite förvånad. Det var kul att få vara med så det tackar jag så mycket för.
Den här bilden är tagen för några år sedan (2014) så hon är något ljusare nu.

√3 hästar ridna denna onsdag

Dagens utfall blev inte riktigt som planerat men det löste sig ändå och det är bra att man får veta i tid så man hinner planera om lite snabbt. Vi åkte upp till stallet medan det fortfarande var ljust ute eftersom Madicken skulle rida ut Boye idag. Hela dagen var välplanerad av oss idag, jag skulle fixa stallsysslorna medan Madicken red Boye och sen var tanken att vi skulle rida ridskolehästarna. Direkt efter jag ridit Kupido skulle jag rida Amie och sen skulle Madicken få hoppträna Avalon men tydligen var gruppen full så jag red Avalon istället också får Madicken hoppa honom något i helgen. 
Det blev först en sväng ute och sedan fortsatte jag med lite galopp och travarbete inne i ridhuset. Han kändes pigg och glad precis som igår och han behövde få jobba för att göra av med energi. Det är verkligen så kul att rida honom när han känns så pigg, inställningen till allt blir mycket bättre. Tyckte jag fick igenom honom och han blev mjukare i sidorna och jag kände att arbetet lönat sig.
 
Näst på tur var fuxen, det var dressyr med Kupido och han kändes riktigt fin idag, han var eller blev mjuk redan när jag värmde upp. Det kändes som allt var på sin plats och övade på lite halter till klubbdressyren och allt måste verkligen sitta tills dess och det är bara en och en halv vecka kvar. Sedan jobbade vi mycket samlande arbete i galoppen, gick ut på att vi skulle göra ett mindre fyrkantspår också att vi gjorde kortsidan så liten som möjligt. 
 
 Sist ut idag var Amie och det var över två år sedan jag red henne så det var kul att vara uppe på hennes rygg igen men ovant. Vår första gång i ridhuset och ridpasset med henne gick bra, red mest och försökte hitta lite knappar och det gick bättre och bättre ju längre jag red. Allt sitter ju inte på plats direkt och hon känns större att rida än till exempel Kupido som jag red direkt innan. Det tog ett tag innan vi kom igång båda två tror jag men det ska nog gå bra det här. Blir en uppdatering imorgon gällande Amie hur nästa, morgondagens ridpass går.

Onödiga 45 minuter...

(null)(null)
(null)
Skola i 45 minuter, det låter knappt värt och det var det inte heller. Det var ingen riktigt lektion utan snarare information som ändå står på moodle. Nu var det ändå gjort och sen blev det till att åka på lite ärenden. Käkade lunch när man kom hem och någon timma senare satt vi i bilen påväg till stallet. Idag trimmade vi hästarna inne och det behövdes efter att Avalon fick vila i helgen också blev det en uteritt igår så han hade mer energi att göra sig av med. Med det sagt så var benen fulla av spring idag  och det ser jag bara som positivt. Tyckte att han kändes pigg och glad, blev mjuk och han jobbade på riktigt bra idag. Guldstjärna till Avalon. Jag fick nog en guldstjärna jag med för efter lite mat i magen så blev det bastun med ett kallt glas trocadero och nu sitter man här med blött hår och har kollat på tv ett tag. Nu övergår man till datorn, kanske ska ta och se någon serie i sällskap med goskatten.

Lag och rätt...

(null)
Efter att haft tenta i statistik har man idag påbörjat nästa kurs, juridik. 2 timmars föreläsning idag och imorgon känns det ännu mer onödigt att åka, har en 45 min lektion. Tar ju längre tid till och från liksom men vad gör man inte för skolan, man är ju ledig onsdag samt torsdag. När jag kom hem från skolan blev jag sittandes framför tv:n i några timmar. Upp till stallet i tid för att rida medan det är ljust ute. Hann göra klart alla stallsysslor innan jag hämtade in Avalon från hagen. Det blev en uteritt, mesta delen i skritt då underlaget inte är det bästa just nu. För att ha vila två dagar så skötte han sig super men imorgon blir det till att trimma Avalon.

Besviken man blir...

En tidig söndagmorgon. Vaknade redan vid fem och kunde inte somna om så efter ett tag började jag sakta men säkert göra mig iordning. Satt i bilen någon gång efter sju och när jag kom till stallet hade jag mer än god tid på mig. Fixade klart det sista med utrustning, mockade, borstade av och fixade klart hästen och gick banan en gång till. Kupido var obroddad vilket jag märkte igår kväll, trodde han skulle fått brodd då en del ridskolehästarna skoddes i veckan men tur som jag hade var det grusat. Gruset rädda mig annars hade det varit bambi på hal is och med andra ord typ omöjligt att ta mig någonstans ute. Det gick bra eftersom det var grusat, vi fick lite fäste och dessutom var det ingen is varken intill framhoppningen eller ut från banan utan vi höll oss på benen. 
(null)
90cm - Första klassen började jag röra mig lite tidigare mot framhoppningen eftersom jag vet att han har sina idéer om att vägra gå in. Lite försök till att protestera men vi kom in rätt snabbt och red fram, i lugn och ro innan jag börja hoppa fram. K kändes laddad och vi hoppa fram i och det kändes riktigt bra på framhoppningen . På banan hade vi ett bra tempo men kom lite nära på trean och sen var det sista hindret som Kupido valde att lägga in bromsen i typ sista sekund (tror han hade en tanke om att stanna men det hade inte jag) han var lätt övertalad och vi tog oss över och nollade klassen.
(null)
1m - Andra klassen och hästen går nästan raka vägen in till framhoppningen, duktig kille. Sprången på framhoppningen kändes bra och kände att jag hade en bra känsla. Det var på sjätte hindret som det kom en rivning och min hjärna börja sättas igång. Hoppade sjuan och sen var det hjärnsläpp och var nog så inne med att vi skulle hoppa kombinationen två gånger att jag var dum nog att ta den igen istället för åttan. Jag vet inte hur besviken man kan bli över sig själv men jag klantade till det rejält och det händer inte igen. Får hoppas jag kan ta igen dett apå klubbmästerskapet.
(null)
(null)
Om jag ska reflektera över rundan så hoppar Kupido bra, tappade lite fart i svängen mot tvåan och Kupido vill gärna brassa igenom kombinationen. Jag försöker göra plats till honom i kombinationen dessutom försöka få tillbaka honom lite för att int komma in i största galoppen. Tyckte jag låg bra på sexan men vi får ändå en rivning och resten har  kommit fram ovan.  Inga bommar föll i kombinationen, varken första eller andra gången dessutom vill jag säga att Kupido gjorde ett riktig bra jobb i helgen. Stod som ett ljus i ridskolestallet helt själv under tävlingen, är han inte världens bästa ridskolehäst på alla sätt!? 

Funktionär och laddning inför morgonen!

(null)
(null)
Tog en sovmorgon efter att ha haft två tentor denna vecka och lite för mycket plugg för min del. Har varit funktionär på stallet och sedan fixade vi de sista inför morgondagen. Tog en dusch och bastade lite emellan och mer än så kan man inte lyxa till det dagen innan tävling. Har även varit en stund hos Svea, där vi busade och myste framför lite hockey.

En tenta, ett ridpass och banbygge senare..

(null)
In till stan för att skriva tenta och jag förstår verkligen inte varför en uppgift ska ge så himla mycket poäng, kan man inte en uppgift så är man nästintill körd på tentan. Tror inte att jag klarar den men då blir jag bara gladare ifall det vore så att jag ändå på något sätt lyckades skrapa ihop minst 50 poäng, det hade varit guld. 
(null)
Tillbaka i stallet efter en dag stallfri, igår fick Avalon vila och Karin var där medan jag var hemma och plugga. Idag passade jag på att trimma innan banbygge inför helgen. Red fram på lite halvlånga tyglar för att  A skulle bli lite varm i kroppen och för att han skulle få lite bjudning. Tyckte att han kändes bra, tar lite tid att komma igenom och få honom mjuk i galoppen men vi jobbar och det går framåt. Ser faktiskt fram emot att trimma till veckan igen.
(null)
Banbygge i dryga två timmar om man bara hade varit fler. Nu är banan uppbyggd och imorgon är det ponnytävlingar och man ska jobba. På söndag är det dags för tävling, då är det storhästarnas tur.
 

Ett och två...

Onsdag - Tentan vill jag knappt nämna, bara hålla tummarna på att resultatet visar tvärt om gentemot hur det kändes att göra den. Stall på eftermiddagen och medan syster red B så blev det lite plugg för min del. Har nämligen en till tenta på fredag, så idag blir det till att plugga konstant.
 
Häst nummer ett var Kupido och det var sista ridpasset innan lokala. Han kändes riktigt seg i början men när jag fått igång honom blev han väldigt avslappnad. Hoppade några linjer och bågar  och avslutade med en bana. Kupido sköter sig som vanligt när piloten gör som den ska men han var lite mesig mot vattenmattorna idag men bara åt ena hållet. De stack ut lite mer åt ena hållet och det såg Kupido men förstår inte varför, han har hoppat de tusen gånger och bryr sig inte om det när det kommer till tävling. Samtidigt är det bättre han fjantar sig på träning och sköter sig på tävling.
Efter ungefär 40 minuters vila så var det dags för hoppträning med Avalon. Han gör det bra även om han har lite egna idéer ibland, helt otittig på hinder kan jag konstatera iallafall. Han hoppade över vattenmatta för första gången idag och det gjorde han som att han har hoppat det förr. Tror han tycker det är lite kul med lite annorlunda hinder så det inte blir samma samma hela tiden.(null)

Dagen innan...

Klev upp och pluggade, fortsatte med gamla tentor och sen tog vi en paus strax efter tolv. Åkte upp till stallet och red, koppla bort skolan en stund och hämta lite ny energi på samma gång. Hade bestämt med Jenniefer idag så vi red ut tillsammans med henne och hästarna skötte sig bra. Någon mer rädd en den andre men Avalon är och var den modiga och fick gå först när B såg något spöke. Han är inte fjantig som alla verkar tror utan han har ett hjärta av guld och är egentligen världens snällaste ute i skogen. Han trivs bäst att vara först men det blir inte alltid som man vill och när alla hästar vill gå först så blir det svårt. Han är duktig, man ska kunna rida först och sist, det ska lixom inte spela någon roll.
(null)
En dusch senare så är man hemma och tillbaka till pluggandet. Allt som vi kan göra är gjort och i det stora hela så är det bara att hålla tummarna på att rätt frågor kommer på tentan, annars är jag körd...

Plugg och stall..

Man går från skolboken till att åka till stallet för att sedan komma tillbaka för att plugga lite mer. Tentamen närmar sig och nu är alla övningsuppgifter i princip gjorda så nu får man kämpa på med några gamla övningstentor innan det är dags. Stallet då, idag red vi ut och Avalon verkade super glad. Det vart glädjeskutt och egentligen tror jag han bara ville galoppera men det behöver bli lite bättre underlag ute innan men lite galopp blev trots allt. Man får passa på där det är bra underlag.
(null)


Startlistorna är ute

Startlistan inför helgen kom ut idag och jag har startnummer tio i 90cm och fyra i 100cm. Just nu håller man väl bara tummarna att man sitter kvar i sadeln, nej men jag och Kupido ska göra vårt yttersta. Vi kan inte göra mer än det och nu är avramlingen struken så nu är det bara köra på. Får se vad onsdagen bjuder på men man skulle ju gärna ha velat tagit något språng innan helgen på honom, det håller jag tummarna för. Det känns som denna vecka kommer att gå med en väldans fart. Jag har väl allt planerat i detalj dag för dag och med två ord så skulle dem vara STALL & PLUGG. 
 

Dag två, jouren överstökad✔️

Äntligen är jouren över för denna gång och man är helt slut i kroppen och även lite smärta från min avramling men det får man leva med, det är vissa rörelser men det blir nog bra om någon dag. En summering av helgen så har hästarna skött sig, lite piggare idag men inga större beskymmer då allt har rullat på ändå. Kupido har fått manen klippt och den är fortfarande rätt lång trots att man klippte nästan halva manen. Man hade kunna tro att han skulle spara tills han hade lika långt hår som mig, haha. Nu är en bit av och får se om man fixar till den i veckan något mer eller om den får vara sådär, tävling till helgen. Avalon riden i ridhuset då jag inte blev så glad över vädret men då fick han köra lite markarbete idag också får han komma ut imorgon. Han var pigg och verkade glad så det var roligt att se. Hade lite travbommar och två sockerbitshinder också red jag först som en åttvolt på travbommarna och sedan red jag bågar, tre travbommar och fatta galopp i bågen också ut på den upphöjda bommen på sockerbotshindret. Avslutade med att ta långsidan, alltså de två sockerbitarna på fem galoppsprång.

Dag ett, jouren✔️

Upp alldeles för tidigt för en dag på stallet. Jour var det ja och bara en dag kvar nu. Allt har gått som planerat och det har rullat på, hann plugga lite när det fanns så kallad "dötid". Avalon fick vila också försöker jag rida honom imorgon, antingen om det är fint väder så kan det bli ute annars trimmar vi inne, kanske tar fram någon upphöjd bom. Vi får helt enkelt se hur energi nivån är imorgon.
(null)

Avalon igår....

Red inte bara Kupido igår utan Avalon fick en blandning mellan trim och lek i ridhuset.
Efter hoppträningen med Kupido så blev det lite fika/lunch i cafeterian innan man skulle ut och hämta in den andra och sista hästen för dagen, Avalon. Var lite velig om jag skulle ge mig ut på en tur i skogen men det kändes som att det bara är lerigt och planen är att han ska få komma ut en sväng på en lugnare tur i helgen så jag trimmade honom inne idag. Han kändes väldigt positiv, jobbade lite rakriktining, red cirka en meter innan för spåret och det var mycket övergångar i samtliga gångarter, försöka få honom lite kvickare. Försökte få honom mjuk i sidorna och sen fick han avsluta med att lira lite boll med några ridskoleponnysar och det var väl lite annat än vad vi alla brukar göra. Han skulle nog bli en bra fotbollsspelare med lite träning, alltid kul att prova något nytt.


Ryggplask?

Klockan är ställd och man vaknar men man orkar inte kliva upp för att plugga utan ligger kvar i sängen någon timma till innan man kliver upp. Då blir det stallet och kollade först lite på när ponnygruppen hoppa för att sedan hämta in Kupido. Allt blev lite fördröjt men och hela förmiddagen spenderades på stallet. Värmde upp lite självständigt ch började sedan hoppa fram tillsammans på en grind. Där hoppade han bra och drog inte alls lika mycket till höger som vanligt så det var lätt att justera och han hoppa rakt. Sedan skulle vi göra en kort bana på fyra hinder och där hade jag lite dålig galopp de två första hindren så han kommer väldigt nära då han tar ett halv galoppsprång till. Sedan hoppar vi några korta banor, jag har bättre galopp och han känns lydig.
Avslutar med att hoppa en lite längre bana på 9 språng och det är där på kombinationen som jag gör ett ryggplask om det finns något som heter det. Sista hindret av banan och jag åker i marken men det är bättre jag åker av på en träning än en tävling men i det här fallet får jag skylla mig själv när jag bromsar honom så att han tar ett till galoppsprång. Han lyssnade iallafall på mig, jag bromsa och han stannade men det blev ju alldeles knas, för trångt för att han skulle få upp benen så det slutar med att Kupido hoppar över med frambena och jag åker av när han sänker ner huvudet mot marken. Det kändes verkligen som att allt gick i slow motion, jag gled lixom nerför halsen och hamna sedan på rygg. Jag tar på mig det här misstaget och vi gör inte om det. Om jag tar rundan från start så går ettan till trean bra sedan tappar jag allt i svängen till fyran som också är kombinationen och vi river första och efter det tappar jag lite flyt men tycker jag hittar tillbaka efter sexan och han hoppar bra fram till sista kombinationen där jag backar av. Gjorde klart kombinationen men byggde även på med tre hinder därefter och då hoppar vi igenom kombinationen utan några nedslag och vi kommer in samt ut bra, jag ger han plats däremot tappar jag högersidan på nästkommande hinder och får ta om det någon gång. Känner väl lite att det är jag som måste prestera lite bättre, jag tror jag kommer långt på att bara ta ett hinder i taget men övning ger färdighet och ju mer vi tränar desto mer tur har man, sägs det iallafall. Tryck på länken för att se ett klipp på avramlingen, den bjuder jag på!  https://instagram.com/p/BbC4IZPleGpseb2MXI4fZBCV7_s0tLKZYKyeJE0/

Vi har gått in i november månad...

Lite ändrade planera på skolan idag, det blev två föreläsningar idag istället och nu är det bara tentan kvar. Samtliga inlämningsuppgifter är godkända, den senaste fick vi tillbaka idag så det var skönt. Nästa vecka är vi förhoppningsvis klar med kursen om tentan går som jag hoppas, jag håller tummarna.(null)
(null)
(null)
(null)
Efter skolan blev det stall. Först ut idag var Kupido och han kändes väldigt fin och blev mjuk. Han var liksom bra från start det som var mindre bra var väl att han glider ut mot höger på hinder och det måste korrigeras av ryttaren, mig. Efter första ridpasset blev det lite trocadero innan jag skulle rida nästa häst. Avalon kändes och bra från start, han hade bra framåtbjudning när jag red fram och likaså när vi börja hoppa fram. Däremot mot slutet försvann bjudning men det gäller att ta med sig dem bra delarna och tänka över vad vi kan göra annorlunda. Imorgon får han en välförtjänt vila och bara lite ompyssling.

RSS 2.0