Nya naglarđŸ’…đŸ»

(null)
(null)
DĂ„ var det dags igen för nya naglar och denna gĂ„ng lite mer julaktiga för vi gĂ„r ju in i december snart. Julen börjar nĂ€rma sig sĂ„ man mĂ„ste försöka fĂ„ in nĂ„gon slags julkĂ€nsla plus att man mĂ„ste prova lite nya fĂ€rger.

Jag visste det!

Idag nÀr jag kom till stallet och kollade listan sÄ var mitt namn skrivit lÀngre ner Àn vanligt, dvs att jag skulle inte ha Kupido den hÀr gÄngen. HÀstbyte var det och jag sa ju det, jag tar inte för givet att jag kommer ha Kupido, det mÄste vÀl ÀndÄ tyda pÄ att kÀnner min ridlÀrare rÀtt sÄ bra. Att hon bytt hÀst pÄ mig och att jag skriver om det samma dag, vad Àr oddsen. Det Àr nÀmligen tÀnkt att jag ska rida den hÀr hÀsten jag bytt till, pÄ kadriljen iÄr. Det blir en annan hÀst för mig varje Är i kadriljen nu för tiden men vem vet jag kanske kommer hamna pÄ Kupido tillslut. Roland skulle jag rida vilket jag Àven gjorde och vi skulle hoppa, det gjorde vi men först var det den underbara gulingen som skulle ridas.
Avalon var först ut av hÀstarna och det fick bli lite bomarbete blandat med dressyrjobb och Avalon var hur bra som helst. Han kom rÀtt pÄ varenda bom och dessutom varje gÄng, vi hade verkligen en bra kÀnsla och han var bara sÄ duktig. Vill inte att vÄr tid ska ta slut, det kÀnns otroligt trÄkigt för vem ska man Äka upp till stallet och spendera flera timmar i veckan med att rida och dona pÄ. Att gÄ frÄn att typ ha honom som min egna till att bara rida en gÄng i veckan eller minst en gÄng i veckan. Vi fÄr se hur det blir nÀr han flyttar men just nu vill jag ta vara pÄ tiden jag har kvar med Avalon. 
Cafeteria tjÀnst efter ena ridpasset fram till det andra och dÄ var det Rolands tur att fÄ arbeta. Har inte ridit hÀsten pÄ över 1,5 Är och det var ju nÀr han kom till ridskolan. Det har ju gÄtt ett bra tag sen dess och hÀstarna förÀndras rÀtt mycket frÄn att man rider dem som ny och det Àr bara jag som rider hÀsten, den blir annorlunda nÀr man sÀtter sig upp pÄ hÀsten ett tag senare och andra ryttare har ridit. Det blir ju andra signaler och ingen rider ju som den andra och det blir lixom nya ryttare dag för dag. Han jobbade ÀndÄ pÄ bra tycker jag, fick jobba lite för att fÄ igÄng motorn pÄ honom och fick fram honom bra men han gör det inte gratis. Började lite vingligt, han ville gÀrna in mot mitten men tyckte ÀndÄ han blev mjukare efter att han kommit igÄng i kroppen. Hoppade in pÄ lÄngsidan dÀr det var tvÄ studs, tre galoppsprÄng till ett rÀcke och sen tre galoppsprÄng till tvÄ studs ut. Det var dagens övning och det var lite fokus pÄ gas för att fÄ honom bra fram pÄ tre galoppsprÄng och tÀnka bara pÄ att rÀta upp mig efter för att fÄ bra plats ut. En helt okej ridpass för att vara första gÄngen sen 1,5 Är.

BĂ€sta K i tidningen!

(null)
Idag kom tidningen dĂ€r ingen mindre Ă€n Kupido och jag fick vara med pĂ„ bild, en bild som tog upp hela sidan och det Ă€r inte alla dagar vi fastnar pĂ„ bild av en fotograf. 

Missade nÀstan skolan!

Syrran sa att vi börja tio men nej, Ätta var det och av ren slump jag gick in och dubbelkolla och sÄg vi börja Ätta. Skönt att ha skolan klart redan pÄ morgon, börjar man 10 blir det bara mer sömn, finns vÀl ingen vits med det. Nu Àr skolan klar för den hÀr veckan men ska vÀl försöka fÄ lite mer gjort hemma men snart blir det stall. TvÄ hÀstar ska ridas, Avalon och sedan antar jag att jag ska rida Kupido pÄ lektionen. Det brukar ju vara sÄ men man ska inte ta nÄgot för givet för rÀtt var det Àr ska man rida nÄgon annan hÀst, kanske hÀsten jag ska rida pÄ kadriljen men det ÄterstÄr att se.

Avalon in action!



TvÄ uteritter - Boye & Avalon

Först var det skola, i tvĂ„ timmar alltsĂ„ en förelĂ€sning precis som en vanlig skoldag brukar bestĂ„ av för mig. En lagom lĂ„ng dag för att sedan Ă„ka hem och Ă€ta lunch, torka vardagsrumsfönstret och sedan stall pĂ„ eftermiddagen. Åkte upp dit vid tre och var dĂ€r hela kvĂ€llen precis som igĂ„r och hade Ă€ven tvĂ„ hĂ€star att rida, red ut pĂ„ bĂ„de Boye och Avalon, det höll mig sysselsatt under tiden dĂ„ syrran jobba. Det var inge halt pĂ„ vĂ€garna och hĂ€starna fick inte heller nĂ„gra styltor sĂ„ jag passade pĂ„ att rida ute för vem vet, imorgon kanske det Ă€r slask igen. Nu har bĂ„da fĂ„tt varit ute och bĂ„da hĂ€starna blir glada över att fĂ„ komma ut. Boye blir piggare ute och han fĂ„r mer bjudning, mer tryck i honom. Avalon Ă€lskar att komma ut, han Ă€r ocksĂ„ pigg men Ă€r samtidigt vĂ€ldigt lugn. Det blev tvĂ„ uteritter i alla gĂ„ngarter och hĂ€starna skötte sig, inga konstigheter. Mötte en eller tvĂ„ Ă€lgar tror jag att det var iallafall, det var dĂ„ inga rĂ„djur men det spelar ingen roll. 
(null)
(null)
 

GĂ„rdagen - MĂ„ndag

IgÄr var det stall frÄn eftermiddag och hela kvÀllen. Det första jag gjorde nÀr jag kom till stallet var att rida ut Boye i sÀllskap med Maja och Witz. Vi begav oss ut för en lugn skrittur och den blev vÀldigt lugn och försiktig. HÀstarna fick styltor och gled varannat steg sÄ det blev en kortare tur men det tog sin tid ÀndÄ för att det var sÄ halt. Vissa stÀllen gick det hur bra som helst att rida pÄ men överlag sÄ var det halkigt.
(null)
(null)
Sedan red jag Avalon inne i lilla och han kĂ€ndes framĂ„t sĂ„ vi trimmade pĂ„. Flyttade honom pĂ„ hörnlinjerna och red lite serpentinbĂ„gar. Han kĂ€ndes bra, blev mjukare men fick verkligen jobba med vĂ€nstersidan, dĂ€r ville han inte riktigt böja igenom men det blev mycket bĂ€ttre mot slutet.

StraffrÀtt

(null)
Ny vecka, ny snö och förelĂ€sning pĂ„ det. Tidig morgon för att bege sig till skolan och en förelĂ€sning om straffrĂ€tt. Nu flera timmar senare Ă€r vi pĂ„vĂ€g till stallet.


HopptÀvling med Avalon & Kupido

(null)
Avalon👆Kupido👇
(null)
Min sista tĂ€vling pĂ„ Avalon och han avslutar pĂ„ topp precis som jag önskat och trott. Han tyckte det var superkul att fĂ„ vara med och bĂ€st i klassen, alltsĂ„ snabbaste ekipaget och dubbelkolla men det betydde ingenting för det Ă€ndrat till clear round utan att sĂ€ga nĂ„got innan. TrĂ„kigt, hĂ€r trodde jag att han skulle fĂ„ en blĂ„gul eftersom det var tidshoppning men vad fel man kan ha. En rosett fick vi med oss iallafall, synd bara att man aldrig hann ta nĂ„gon med hĂ€sten. Funderade ett tag om jag skulle efteranmĂ€la mig till nĂ€sta klass men det slutade med att vi nöjde oss med den hĂ€r rundan dĂ„ han verkligen tyckte det var kul. Dessutom gick tĂ€vlingen sĂ„ fort eftersom det inte var nĂ„gon prisutdelning och inte sĂ„ mĂ„nga starter. SĂ„ direkt nĂ€r jag var klar med Avalon var det bara att börja med Kupido. Det var tvĂ„ klasser mellan Avalons och Kupidos men man hinner inte med sig Ă€ndĂ„. Kupido kĂ€ndes bra pĂ„ framhoppningen men pĂ„ banan sĂ„ sket det sig direkt. Jag orkar inte.... 8 fel i grunden mer behöver jag inte sĂ€ga. Det var inte vĂ„r helg denna gĂ„ng men ibland undrar jag nĂ€r Ă€r det vĂ„r tur att skina. Det svider lite att gĂ„ frĂ„n tre första placeringar till bara en tredjeplats men man kan inte alltid vinna Ă€ven om det Ă€r det man vill.

TĂ€vlingsdag 2

(null)


Sanningen.

Man vaknar upp och det Àr dag 1 av 2017 klubbmÀsterskap, idag var det dressyren som stod pÄ schemat. Skulle inte pÄstÄ att jag var taggad till att rida men samtidigt tÀnkte jag att det kanske var en bra sak, att nerverna Àr i styr och att jag lÀttare slappnar av inne pÄ banan. Mitt mÄl idag var att ha en bÀttre kÀnsla efter min ritt Àn vad jag hade sist jag tÀvlade Kupido i dressyr men det kan jag redan nu sÀga att det har jag inte. NÀr jag red fram försökte jag jobba honom lÄng och lÄg dessutom fÄ honom rund och avslappnad. NÀr vi kom in pÄ banan sÄ tÀnkte jag att jag rider förbi domaren och fortsatte trava runt, kom till andra hörnet dÀr Kupido blir rÀdd för en mörkare flÀck i ridhuset. Red förbi igen för att han skulle komma ut i hörnet och sen börjar jag galoppera och han flyger ivÀg pÄ tvÀren och vill inte gÄ ute vid spÄret. NÀr jag galopperar pÄ volten flyter/studsar fram mellan höger- samt vÀnstergalopp, det blir ett flertal byten. Försöker rida mot spÄret men han bara bestÀmde sig för att inte gÄ utan vi kommer bara bakÄt, han ryggare bak. NÀr vi sedan fÄr startsignal Àr han som en tickande bomb att sitta pÄ men försöker prata med honom lite tyst under ritten för att han ska lugna sig. Det som jag kÀnde mig nöjd över i denna ritt var framförallt mellantraven pÄ diagonalerna. Han fick steg frÄn spöket eller spökena han sÄg, det var det positiva med att han flög ivÀg och gjorde som han gjorde. DÀremot var det allt svÄrare att fÄ honom avslappnad och ner pÄ jorden igen.
NÄgot gjorde vi rÀtt för att vi lyckades skrapa ihop över 60% vilket ledde till att Kupido kammande hem tredje platsen och det fÄr jag vara nöjd över för det var inte sÄ hÀr jag tÀnkt att det skulle gÄ. Min plan sket sig och det enda jag ville ha var en ritt jag kunde vara nöjd över och det kan jag inte riktigt sÀga att jag Àr men vi fÄr ta nya tag. Det Kupido gör blir jag knappt förvÄnad över lÀngre och jag tar med mig de bra bitarna och trÀnar vidare. Man fÄr komma ihÄg att det finns en sanning bakom varje resultat, du kan rida bra trots att det inte visar genom att bli placerad pÄ samma sÀtt som det kan vara tvÀrt om men pÄ nÄgot sÀtt Àr man vÀl ÀndÄ vÀrd det, det Àr vÀgen dit som Àr olika. Prestationen visas inte alltid i resultatet eller snarare om man kollar placeringen men vissa gÄnger kanske jag fastnar pÄ det dÄliga och ritten kanske inte var sÄ dÄlig som den dÀr och dÄ kÀndes som.

Placerad i dressyr KM pĂ„ Kupido!👏

(null)


Det Àr imorrn det gÀller!

(null)
Dax för mardrömmen, nej nu tar jag kanske i lite för mycket men imorgon Ă€r det klubbmĂ€sterskap i dressyr. Ser inte direkt fram emot att rida dressyren men vi ska göra ett tappert försök och jag hoppas pĂ„ att jag har en bra kĂ€nsla efter ritten. Nöjd, jag vill vara nöjd med min prestation och Ă€ven hĂ€sten men man mĂ„ste trĂ€na för att bli bĂ€ttre. Jag har kollat och ridit igenom programmet, analyserat vad jag ska förbĂ€ttra sen förra dressyrtĂ€vlingen men ska Ă€ven försöka göra allt snĂ€ppet bĂ€ttre. Vi fĂ„r se hur lĂ„ngt min plan tar oss förutsatt att jag följer den, har inte rĂ„d med nĂ„gra misstag. 
(null)
I april nĂ€r vi tĂ€vlade sist hade jag ingen bra kĂ€nsla men vi fick med oss en rosett hem, nu höjer vi ribban!

Hoppas det gjorde susen!

(null)
Klockan stod pÄ sju och man begav sig mot stallet redo för att rida vid halv nio. Var med pÄ en fredagsridning bara för att kunna rida igenom Kupido inför morgondagen. Dagens upplÀgg var att vi fick trimma sjÀlvstÀndigt frÄn början till slut. Ridpasset gick bÀttre och bÀttre, red igenom delarna av programmet som jag vet vi mÄste förbÀttra oss pÄ. Utöver det mÄste bÄde jag och Kupido vara mer avslappnad Àn vad vi brukar vara inne pÄ banan men det Àr lÀttare sagt Àn gjort.
(null)
Ut med ena hÀsten och in med en annan. Avalon trimmades inne idag och han var mer Ät det segare hÄllet sÄ det blir bra med en vilodag för honom imorgon. Han kom igÄng bÀttre efter jag ridit fram men det var inte samma energi som han haft den senaste veckan nÀr jag trimmat honom. Red igenom hela programmet en gÄng bara för att veta att jag har koll pÄ programmet och inte rider fel. Fokuserade Àven pÄ att göra mycket övergÄngaroch jobbade Àven med det pÄ serpentinbÄgarna.

HopptrÀning och barbacka...

Först och frĂ€mst sĂ„ blev det ingen skola idag, sĂ„ jag lyckades somna om efter jag slagit av alarmet. Ridning pĂ„ eftermiddagen och först var det stallsysslorna som skulle göras. BlĂ„san jag hade fĂ„tt sprack men det var bara som död hud sĂ„ det var tur i oturen men lika bra att den sprack nĂ€r den inte var vĂ€tskefylld. HopptrĂ€ning pĂ„ Amie och det var tre sockerbitshinder pĂ„ en s-bĂ„ge pĂ„ ena lĂ„ngsidan och sedan ett sockerbitshinder fyra galoppsprĂ„ng till ett rĂ€cke och sedan fyra galoppsprĂ„ng ut till ett sockerbitshinder. TrĂ€ningen i sin helhet gick vĂ€l bra, fĂ„r inte riktigt koll pĂ„ högersidan alla gĂ„nger men piloten försöker Ă„tminstone. Det var iallafall en vĂ€ldigt nyttig övning  inspirerad av Zettermans tror jag, hans övning var samma lika fast andra hinder pĂ„ lĂ„ngsidan. Vi skulle sakta av till skritt innan hörnet och sedan fatta ny galopp. Efter hopptrĂ€ningen Ă„terhĂ€mta jag mig lite snabbt igenom att kolla en stund pĂ„ syrran. Dax för nĂ€sta hĂ€st, ungarna ville att jag skulle rida barbacka och testa pĂ„ det hĂ€r med att rida med en morot framför. Gott med morot sa Avalon och han var snĂ€ll, orĂ€dd som alltid. NĂ€r jag vĂ€l börja rida ordentligt sĂ„ kĂ€ndes han rund och fin.
(null)
(null)
(null)


En, tvÄ och tre hÀstar ridna...

Stallet hela kvÀllen, tre hÀstar riden och det var ju bara att börja göra iordning den första nÀr jag kom till stallet. Stallsysslorna hade Karin precis hunnit klart med sÄ det var bara till att rida för min del. 
(null)
Avalon - Det var han som var först ut och jag red ut i alla gÄngarter i sÀllskap med Natalie och Boye sedan fortsatt jag lite mer inne i ridhuset. Han vilade igÄr sÄ tyckte att han kunde fÄ jobba lite till och han var med pÄ min idé. Avalon kÀndes pigg och glad, nÄgon bakutspark ute i skogen men det var av glÀdje tror jag. Han kÀndes fin och blev rund, riktigt roligt att han kÀnns sÄ bra men mindre kul att vÄr tid börjar gÄ mot sitt slut. Vi fÄr ta vara pÄ de sista veckorna innan flyttar. Det kommer bli tomt.
(null)
Kupido - Sen var det trÀningsgruppen, min lektion pÄ Kupido och den gick vÀl sisÄdÀr om jag ska vara Àrlig. Sista ridpasset pÄ honom innan klubbmÀsterskapet som Àr i helgen. Har vÀl ingen bra kÀnsla inför KM direkt utan just nu hoppas jag pÄ ett under men nog ska vi göra vÄrt bÀsta, mer kan vi inte göra. 
 
Amie - Direkt efter Kupido var det dags för den tredje och sista hÀsten för dagen. Det var tvÄ bommar framlagda pÄ volterna sÄ anvÀnde mig lite av dem och försökte hitta en bra rytm pÄ henne. Det gÄr bÀttre ju lÀngre jag rider, tar ett tag innan jag kommer in i hennes ridning och tror vi bÄda mÄste bli varma i kroppen innan vi bÄda slappnar av. 

Seg dag...

(null)
Först var det skola och sen somnade jag i soffan efter nĂ„gon timma hĂ€r hemma. KĂ€nner mig lite Ă¶m i kroppen och har ont nĂ€r jag svĂ€ljer framförallt pĂ„ morgonen men hĂ„ller tummarna pĂ„ att jag inte blir sĂ€ngliggandes. Tappar man orken Ă€r det kört kĂ€nns det som och man mĂ„ste vara frisk och kry till helgen klubbmĂ€sterskap och det blev en dag för att vila upp mig inför resten av veckan skulle man kunna sĂ€ga. Jag har vĂ€l försökt att planera sĂ„ bra jag kan men fortfarande vet jag inte riktigt hur det kommer att sluta med morgondagen. Tre eller tvĂ„ hĂ€star ska ridas beroende pĂ„ om vi har ridning eller teori pĂ„ morgondagens lektion. InvĂ€ntar svar sĂ„ jag vet nĂ€r man mĂ„ste Ă„ka upp till stallet, kĂ€nns segt att Ă„ka upp dit flera timmar tidigare helt i onödan men vi fĂ„r se om jag fĂ„r nĂ„got svar annars fĂ„r jag Ă„ka upp och rida innan, hoppas pĂ„ att jag tog rĂ€tt beslut. Garderoben Ă€r fixad och nu Ă€r jag redo och sova, hoppas man somnar trots att jag sov nĂ„gon timme tidigare idag.


Àndrade planer tusen gÄnger om...

Först var det skola i tvÄ timmar och Àntligen började man Ätta men dÄ vill man knappt komma upp ur sÀngen. NÀr man vÀl Àr uppe och skolan Àr över sÄ kÀnns det skönt, dÄ har man hela dagen framför sig. NÄgra fönster Àr nu putsade och hyllor Àr frÀscha och allt Àr nÀstan pÄ sin plats. Dammsugaren fÄr Äka fram imorgon ocksÄ lite stÀdning av skrivbord och klÀder. Tanken var att Avalon skulel antingen ridas idag eller imorgon och vila den andra dagen. Idag bestÀmde jag mig för att han fick vila men dÄ fick syrran jobb och vi skulle ÀndÄ upp dit sÄ det kÀnde jag att jag bytte bara dagarna för egentligen spelar det ingne roll men dÄ fick han tyvÀrr inte komma ut dÄ man fÄr reda pÄ allt sÄ sent. TÀnkte att jag trimmar vÀl inne en dag till dÄ jag inte ville rida ut i mörkret men dÄ var Linn pÄ stallet och hÀlsa pÄ honom och ville sÄ gÀrna rida, det slutade med att hon red honom ocksÄ fÄr han vila imorgon.
Det slutade med att det blev en dag i stallet bara med snack och lite hÀstmys för min del
men nu blir det tv och sedan dejtar jag kudden, skola imorgon igen.

Om ni vill sÄ!

För ett par dagar sedan skickade jag in en bild till st för att vara med och tÀvla om Ärets lussekatt och nu behöver jag eran hjÀlp med att rösta pÄ finaste Mallis. Bilden ser ni nedan och det ni behöver göra Àr att sms:a STKATT 226 till 72072 innan den 23 november! 
 
 

Man blir glad!😍

Idag efter jag ridit A sĂ„ kollar man mobilen och vad har man inte fĂ„tt, en bild pĂ„ finaste M. Vad glad man kan bli för en sĂ„dan sak. Jag tycker att det Ă€r sĂ„ roligt att fĂ„ lite uppdatering och kul att se vad han har för sig.
(null)


Söndagstrim i ridhuset..

(null)
Idag trimmade jag Avalon inne i ridhuset och han kĂ€ndes positiv. Red bĂ„de serpentinbĂ„gar och sen pĂ„ ena lĂ„ngsidan flyttade jag skĂ€nkelvikning in mot mitten och sedan ut mot spĂ„ret igen, ett halvt timglas. Tog bort serpentinbĂ„garna nĂ€r det kom till galoppen men fortsatte pĂ„ ena lĂ„ngsidan att flytta skĂ€nkelvikning i trav och galopp pĂ„ den andra.  Avslutade med att rida igenom dressyrprogrammet jag ska rida till helgen, LB:1. Avalon blev rund och det var ett bra ridpass frĂ„n början till slut. Han fortsĂ€tter ha en positiv instĂ€llning till allt och imorgon blir det antingen en uteritt eller fĂ„r han vila, vi fĂ„r helt enkelt se hur jag lĂ€gger upp veckan för honom. 

Avalon

Det blev en uteritt för mig och Avalon igÄr fredag med sÀllskap av Lillemor och Denver. En ridtur i mörkret men det var inte sÄ kallt och hÀstarna var lugna som filbunkar bÄda tvÄ, hade inte trott nÄgot annat heller. Efter uteritten blev man sittandes över en timme för att invÀnta att clinicen skulle dra igÄng. UpplÀgget igÄr var att Alexander red en hÀst, sen var det en hoppgrupp pÄ fyra ekipage och han avslutade med att rida en till hÀst. Dagens upplÀgg skrev jag i det tidigare inlÀgget. Tillbaka till Avalon som detta inlÀgg skulle handla om, han fick skutta lite och tog en övning som var med pÄ clinicen. Det var jag, Maja och Frida och det blev en lÀngre uppvÀrmning dÄ vi fick vÀnta ut ett ekipage som inte ville att vi skulle hoppa. Avalon var vÀldigt pÄ och fick verkligen jobba med halvhalter lite hÀr och var men samtidigt bÀttre med för mycket energi Àn ingen alls. Jag red fram i alla gÄngarter och sedan började vi med nÄgra travbommar, en galoppbom och sedan kom vi till övningen och hindren som var med pÄ clinicen. Det var tre hinder pÄ en s-bÄge för att sÀga det enkelt, rÀcke, oxer och rÀcke. Hoppade först ett i taget,  och la sedan ihop och hoppade hela bÄgen pÄ slutet och galopp och travjobbade honom lite mer innan jag började trava av honom.
FÄr vÀl avsluta med att sÀga att första snön har kommit, fÄr hoppas det ligger kvar ett lager pÄ vÀgarna sÄ man kan börja rida mer ute och slipper all is. Nu ska jag nog hoppa i sÀng efter att ha kommit hem frÄn mormor och morfar dÀr slÀkten har kÀkat middag tidigare idag.

Dag 2 med Alexander Zetterman!

(null)
(null)
IgĂ„r var det clinic pĂ„ vĂ„r ridklubb och det var Alexander Zetterman som kom upp till TimrĂ„. Det var en rolig, intressant och givande clinic som jag skrev igĂ„r. Verkligen superkul att just han kom upp hit nĂ€r man varit och sett Jens och Peder Fredricson samt Malin Baryard tidigare. Jag Ă€r nöjd, fĂ„tt inspiration och nya lĂ€rdomar som jag kommer att försöka ta med mig i ridningen. Det rĂ€ckte inte med clinicen igĂ„r utan nĂ€r man har möjlighet att kolla sĂ„ Ă„kte vi upp och sĂ„g hopptrĂ€ningarna Zetterman hade idag. Det var tre grupper och sen ett litet plus var vĂ€l att han hoppade S, en av hĂ€starna han red igĂ„r pĂ„ clinicen. Lite mer höjd pĂ„ hinderna idag och det var inte bara det som var kul att de utan Ă€ven hur enkelt det kan se ut. Kort sagt, efter dessa tvĂ„ dagar med Alexander Zetterman hoppas jag verkligen att det hĂ€nder fler gĂ„nger. 

Clinic med Zetterman!

(null)
(null)
En rolig och givande clinic med Alexander Zetterman, detta mÄste göras om!

HopptrÀning - bomarbete

Ingen förelĂ€sning idag utan har bara varit plugg hĂ€r hemma, lite lĂ€sning och försökt pĂ„ mig att hitta i lagboken men det Ă€r lĂ€ttare sagt Ă€n gjort. Det kanske knappt lĂ„ter enkelt men som det Ă€r nu kommer hela tentan gĂ„ Ă„t till att jag ska hitta rĂ€tt lag. MĂ„ste bli bĂ€stis med lagboken för att jag ska lyckas klara denna kurs. Nu Ă€r jag hemma, nyduschad och nyss kĂ€kat middag efter en kvĂ€ll pĂ„ stallet. Åkte till stallet och började med att rida Amie och red fram sjĂ€lvstĂ€ndigt innan vi började arbete gemensamt allihopa pĂ„ tvĂ„ fyrkanter istĂ€llet för volter. Jag försökte fĂ„ henne mjuk och avslappnad, det fanns lite sockerbitar att kolla pĂ„ i början och kolla mĂ„ste hĂ€starna fĂ„ göra. SĂ„ smĂ„ning om började vi anvĂ€nda oss utav bommarna, pĂ„ lĂ„ngsidan var det fyra bommar med tvĂ„ galoppsprĂ„ng emellan ocksĂ„ fanns det tre bommar som lĂ„g pĂ„ ett voltspĂ„r. Det kĂ€ndes bra för att vara första gĂ„ngen och det gick bĂ€ttre och bĂ€ttre ju mer vi red. Hon Ă€r ganska stor och har bra bjudning Ă€ven mot bommar sĂ„ bara jag rĂ€ta upp mig sĂ„ rullade hon pĂ„. Jag avslutade verkligen den hĂ€r trĂ€ningen pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt, det var som allt bara gick som pĂ„ rĂ€ls, blev sjĂ€lv lite förvĂ„nad. Det var kul att fĂ„ vara med sĂ„ det tackar jag sĂ„ mycket för.
Den hÀr bilden Àr tagen för nÄgra Är sedan (2014) sÄ hon Àr nÄgot ljusare nu.

√3 hĂ€star ridna denna onsdag

Dagens utfall blev inte riktigt som planerat men det löste sig ÀndÄ och det Àr bra att man fÄr veta i tid sÄ man hinner planera om lite snabbt. Vi Äkte upp till stallet medan det fortfarande var ljust ute eftersom Madicken skulle rida ut Boye idag. Hela dagen var vÀlplanerad av oss idag, jag skulle fixa stallsysslorna medan Madicken red Boye och sen var tanken att vi skulle rida ridskolehÀstarna. Direkt efter jag ridit Kupido skulle jag rida Amie och sen skulle Madicken fÄ hopptrÀna Avalon men tydligen var gruppen full sÄ jag red Avalon istÀllet ocksÄ fÄr Madicken hoppa honom nÄgot i helgen. 
Det blev först en svÀng ute och sedan fortsatte jag med lite galopp och travarbete inne i ridhuset. Han kÀndes pigg och glad precis som igÄr och han behövde fÄ jobba för att göra av med energi. Det Àr verkligen sÄ kul att rida honom nÀr han kÀnns sÄ pigg, instÀllningen till allt blir mycket bÀttre. Tyckte jag fick igenom honom och han blev mjukare i sidorna och jag kÀnde att arbetet lönat sig.
 
NÀst pÄ tur var fuxen, det var dressyr med Kupido och han kÀndes riktigt fin idag, han var eller blev mjuk redan nÀr jag vÀrmde upp. Det kÀndes som allt var pÄ sin plats och övade pÄ lite halter till klubbdressyren och allt mÄste verkligen sitta tills dess och det Àr bara en och en halv vecka kvar. Sedan jobbade vi mycket samlande arbete i galoppen, gick ut pÄ att vi skulle göra ett mindre fyrkantspÄr ocksÄ att vi gjorde kortsidan sÄ liten som möjligt. 
 
 Sist ut idag var Amie och det var över tvÄ Är sedan jag red henne sÄ det var kul att vara uppe pÄ hennes rygg igen men ovant. VÄr första gÄng i ridhuset och ridpasset med henne gick bra, red mest och försökte hitta lite knappar och det gick bÀttre och bÀttre ju lÀngre jag red. Allt sitter ju inte pÄ plats direkt och hon kÀnns större att rida Àn till exempel Kupido som jag red direkt innan. Det tog ett tag innan vi kom igÄng bÄda tvÄ tror jag men det ska nog gÄ bra det hÀr. Blir en uppdatering imorgon gÀllande Amie hur nÀsta, morgondagens ridpass gÄr.

Onödiga 45 minuter...

(null)(null)
(null)
Skola i 45 minuter, det lÄter knappt vÀrt och det var det inte heller. Det var ingen riktigt lektion utan snarare information som ÀndÄ stÄr pÄ moodle. Nu var det ÀndÄ gjort och sen blev det till att Äka pÄ lite Àrenden. KÀkade lunch nÀr man kom hem och nÄgon timma senare satt vi i bilen pÄvÀg till stallet. Idag trimmade vi hÀstarna inne och det behövdes efter att Avalon fick vila i helgen ocksÄ blev det en uteritt igÄr sÄ han hade mer energi att göra sig av med. Med det sagt sÄ var benen fulla av spring idag  och det ser jag bara som positivt. Tyckte att han kÀndes pigg och glad, blev mjuk och han jobbade pÄ riktigt bra idag. GuldstjÀrna till Avalon. Jag fick nog en guldstjÀrna jag med för efter lite mat i magen sÄ blev det bastun med ett kallt glas trocadero och nu sitter man hÀr med blött hÄr och har kollat pÄ tv ett tag. Nu övergÄr man till datorn, kanske ska ta och se nÄgon serie i sÀllskap med goskatten.

Lag och rÀtt...

(null)
Efter att haft tenta i statistik har man idag pĂ„börjat nĂ€sta kurs, juridik. 2 timmars förelĂ€sning idag och imorgon kĂ€nns det Ă€nnu mer onödigt att Ă„ka, har en 45 min lektion. Tar ju lĂ€ngre tid till och frĂ„n liksom men vad gör man inte för skolan, man Ă€r ju ledig onsdag samt torsdag. NĂ€r jag kom hem frĂ„n skolan blev jag sittandes framför tv:n i nĂ„gra timmar. Upp till stallet i tid för att rida medan det Ă€r ljust ute. Hann göra klart alla stallsysslor innan jag hĂ€mtade in Avalon frĂ„n hagen. Det blev en uteritt, mesta delen i skritt dĂ„ underlaget inte Ă€r det bĂ€sta just nu. För att ha vila tvĂ„ dagar sĂ„ skötte han sig super men imorgon blir det till att trimma Avalon.

Besviken man blir...

En tidig söndagmorgon. Vaknade redan vid fem och kunde inte somna om sÄ efter ett tag började jag sakta men sÀkert göra mig iordning. Satt i bilen nÄgon gÄng efter sju och nÀr jag kom till stallet hade jag mer Àn god tid pÄ mig. Fixade klart det sista med utrustning, mockade, borstade av och fixade klart hÀsten och gick banan en gÄng till. Kupido var obroddad vilket jag mÀrkte igÄr kvÀll, trodde han skulle fÄtt brodd dÄ en del ridskolehÀstarna skoddes i veckan men tur som jag hade var det grusat. Gruset rÀdda mig annars hade det varit bambi pÄ hal is och med andra ord typ omöjligt att ta mig nÄgonstans ute. Det gick bra eftersom det var grusat, vi fick lite fÀste och dessutom var det ingen is varken intill framhoppningen eller ut frÄn banan utan vi höll oss pÄ benen. 
(null)
90cm - Första klassen började jag röra mig lite tidigare mot framhoppningen eftersom jag vet att han har sina idéer om att vÀgra gÄ in. Lite försök till att protestera men vi kom in rÀtt snabbt och red fram, i lugn och ro innan jag börja hoppa fram. K kÀndes laddad och vi hoppa fram i och det kÀndes riktigt bra pÄ framhoppningen . PÄ banan hade vi ett bra tempo men kom lite nÀra pÄ trean och sen var det sista hindret som Kupido valde att lÀgga in bromsen i typ sista sekund (tror han hade en tanke om att stanna men det hade inte jag) han var lÀtt övertalad och vi tog oss över och nollade klassen.
(null)
1m - Andra klassen och hÀsten gÄr nÀstan raka vÀgen in till framhoppningen, duktig kille. SprÄngen pÄ framhoppningen kÀndes bra och kÀnde att jag hade en bra kÀnsla. Det var pÄ sjÀtte hindret som det kom en rivning och min hjÀrna börja sÀttas igÄng. Hoppade sjuan och sen var det hjÀrnslÀpp och var nog sÄ inne med att vi skulle hoppa kombinationen tvÄ gÄnger att jag var dum nog att ta den igen istÀllet för Ättan. Jag vet inte hur besviken man kan bli över sig sjÀlv men jag klantade till det rejÀlt och det hÀnder inte igen. FÄr hoppas jag kan ta igen dett apÄ klubbmÀsterskapet.
(null)
(null)
Om jag ska reflektera över rundan sÄ hoppar Kupido bra, tappade lite fart i svÀngen mot tvÄan och Kupido vill gÀrna brassa igenom kombinationen. Jag försöker göra plats till honom i kombinationen dessutom försöka fÄ tillbaka honom lite för att int komma in i största galoppen. Tyckte jag lÄg bra pÄ sexan men vi fÄr ÀndÄ en rivning och resten har  kommit fram ovan.  Inga bommar föll i kombinationen, varken första eller andra gÄngen dessutom vill jag sÀga att Kupido gjorde ett riktig bra jobb i helgen. Stod som ett ljus i ridskolestallet helt sjÀlv under tÀvlingen, Àr han inte vÀrldens bÀsta ridskolehÀst pÄ alla sÀtt!? 

FunktionÀr och laddning inför morgonen!

(null)
(null)
Tog en sovmorgon efter att ha haft tvĂ„ tentor denna vecka och lite för mycket plugg för min del. Har varit funktionĂ€r pĂ„ stallet och sedan fixade vi de sista inför morgondagen. Tog en dusch och bastade lite emellan och mer Ă€n sĂ„ kan man inte lyxa till det dagen innan tĂ€vling. Har Ă€ven varit en stund hos Svea, dĂ€r vi busade och myste framför lite hockey.

En tenta, ett ridpass och banbygge senare..

(null)
In till stan för att skriva tenta och jag förstÄr verkligen inte varför en uppgift ska ge sÄ himla mycket poÀng, kan man inte en uppgift sÄ Àr man nÀstintill körd pÄ tentan. Tror inte att jag klarar den men dÄ blir jag bara gladare ifall det vore sÄ att jag ÀndÄ pÄ nÄgot sÀtt lyckades skrapa ihop minst 50 poÀng, det hade varit guld. 
(null)
Tillbaka i stallet efter en dag stallfri, igÄr fick Avalon vila och Karin var dÀr medan jag var hemma och plugga. Idag passade jag pÄ att trimma innan banbygge inför helgen. Red fram pÄ lite halvlÄnga tyglar för att  A skulle bli lite varm i kroppen och för att han skulle fÄ lite bjudning. Tyckte att han kÀndes bra, tar lite tid att komma igenom och fÄ honom mjuk i galoppen men vi jobbar och det gÄr framÄt. Ser faktiskt fram emot att trimma till veckan igen.
(null)
Banbygge i dryga tvÄ timmar om man bara hade varit fler. Nu Àr banan uppbyggd och imorgon Àr det ponnytÀvlingar och man ska jobba. PÄ söndag Àr det dags för tÀvling, dÄ Àr det storhÀstarnas tur.
 

Ett och tvÄ...

Onsdag - Tentan vill jag knappt nÀmna, bara hÄlla tummarna pÄ att resultatet visar tvÀrt om gentemot hur det kÀndes att göra den. Stall pÄ eftermiddagen och medan syster red B sÄ blev det lite plugg för min del. Har nÀmligen en till tenta pÄ fredag, sÄ idag blir det till att plugga konstant.
 
HÀst nummer ett var Kupido och det var sista ridpasset innan lokala. Han kÀndes riktigt seg i början men nÀr jag fÄtt igÄng honom blev han vÀldigt avslappnad. Hoppade nÄgra linjer och bÄgar  och avslutade med en bana. Kupido sköter sig som vanligt nÀr piloten gör som den ska men han var lite mesig mot vattenmattorna idag men bara Ät ena hÄllet. De stack ut lite mer Ät ena hÄllet och det sÄg Kupido men förstÄr inte varför, han har hoppat de tusen gÄnger och bryr sig inte om det nÀr det kommer till tÀvling. Samtidigt Àr det bÀttre han fjantar sig pÄ trÀning och sköter sig pÄ tÀvling.
Efter ungefÀr 40 minuters vila sÄ var det dags för hopptrÀning med Avalon. Han gör det bra Àven om han har lite egna idéer ibland, helt otittig pÄ hinder kan jag konstatera iallafall. Han hoppade över vattenmatta för första gÄngen idag och det gjorde han som att han har hoppat det förr. Tror han tycker det Àr lite kul med lite annorlunda hinder sÄ det inte blir samma samma hela tiden.(null)

Dagen innan...

Klev upp och pluggade, fortsatte med gamla tentor och sen tog vi en paus strax efter tolv. Åkte upp till stallet och red, koppla bort skolan en stund och hĂ€mta lite ny energi pĂ„ samma gĂ„ng. Hade bestĂ€mt med Jenniefer idag sĂ„ vi red ut tillsammans med henne och hĂ€starna skötte sig bra. NĂ„gon mer rĂ€dd en den andre men Avalon Ă€r och var den modiga och fick gĂ„ först nĂ€r B sĂ„g nĂ„got spöke. Han Ă€r inte fjantig som alla verkar tror utan han har ett hjĂ€rta av guld och Ă€r egentligen vĂ€rldens snĂ€llaste ute i skogen. Han trivs bĂ€st att vara först men det blir inte alltid som man vill och nĂ€r alla hĂ€star vill gĂ„ först sĂ„ blir det svĂ„rt. Han Ă€r duktig, man ska kunna rida först och sist, det ska lixom inte spela nĂ„gon roll.
(null)
En dusch senare sÄ Àr man hemma och tillbaka till pluggandet. Allt som vi kan göra Àr gjort och i det stora hela sÄ Àr det bara att hÄlla tummarna pÄ att rÀtt frÄgor kommer pÄ tentan, annars Àr jag körd...

Plugg och stall..

Man gÄr frÄn skolboken till att Äka till stallet för att sedan komma tillbaka för att plugga lite mer. Tentamen nÀrmar sig och nu Àr alla övningsuppgifter i princip gjorda sÄ nu fÄr man kÀmpa pÄ med nÄgra gamla övningstentor innan det Àr dags. Stallet dÄ, idag red vi ut och Avalon verkade super glad. Det vart glÀdjeskutt och egentligen tror jag han bara ville galoppera men det behöver bli lite bÀttre underlag ute innan men lite galopp blev trots allt. Man fÄr passa pÄ dÀr det Àr bra underlag.
(null)


Startlistorna Àr ute

Startlistan inför helgen kom ut idag och jag har startnummer tio i 90cm och fyra i 100cm. Just nu hÄller man vÀl bara tummarna att man sitter kvar i sadeln, nej men jag och Kupido ska göra vÄrt yttersta. Vi kan inte göra mer Àn det och nu Àr avramlingen struken sÄ nu Àr det bara köra pÄ. FÄr se vad onsdagen bjuder pÄ men man skulle ju gÀrna ha velat tagit nÄgot sprÄng innan helgen pÄ honom, det hÄller jag tummarna för. Det kÀnns som denna vecka kommer att gÄ med en vÀldans fart. Jag har vÀl allt planerat i detalj dag för dag och med tvÄ ord sÄ skulle dem vara STALL & PLUGG. 
 

Dag tvĂ„, jouren överstökad✔

Äntligen Ă€r jouren över för denna gĂ„ng och man Ă€r helt slut i kroppen och Ă€ven lite smĂ€rta frĂ„n min avramling men det fĂ„r man leva med, det Ă€r vissa rörelser men det blir nog bra om nĂ„gon dag. En summering av helgen sĂ„ har hĂ€starna skött sig, lite piggare idag men inga större beskymmer dĂ„ allt har rullat pĂ„ Ă€ndĂ„. Kupido har fĂ„tt manen klippt och den Ă€r fortfarande rĂ€tt lĂ„ng trots att man klippte nĂ€stan halva manen. Man hade kunna tro att han skulle spara tills han hade lika lĂ„ngt hĂ„r som mig, haha. Nu Ă€r en bit av och fĂ„r se om man fixar till den i veckan nĂ„got mer eller om den fĂ„r vara sĂ„dĂ€r, tĂ€vling till helgen. Avalon riden i ridhuset dĂ„ jag inte blev sĂ„ glad över vĂ€dret men dĂ„ fick han köra lite markarbete idag ocksĂ„ fĂ„r han komma ut imorgon. Han var pigg och verkade glad sĂ„ det var roligt att se. Hade lite travbommar och tvĂ„ sockerbitshinder ocksĂ„ red jag först som en Ă„ttvolt pĂ„ travbommarna och sedan red jag bĂ„gar, tre travbommar och fatta galopp i bĂ„gen ocksĂ„ ut pĂ„ den upphöjda bommen pĂ„ sockerbotshindret. Avslutade med att ta lĂ„ngsidan, alltsĂ„ de tvĂ„ sockerbitarna pĂ„ fem galoppsprĂ„ng.

Dag ett, jouren✔

Upp alldeles för tidigt för en dag pÄ stallet. Jour var det ja och bara en dag kvar nu. Allt har gÄtt som planerat och det har rullat pÄ, hann plugga lite nÀr det fanns sÄ kallad "dötid". Avalon fick vila ocksÄ försöker jag rida honom imorgon, antingen om det Àr fint vÀder sÄ kan det bli ute annars trimmar vi inne, kanske tar fram nÄgon upphöjd bom. Vi fÄr helt enkelt se hur energi nivÄn Àr imorgon.
(null)

Avalon igÄr....

Red inte bara Kupido igÄr utan Avalon fick en blandning mellan trim och lek i ridhuset.
Efter hopptrÀningen med Kupido sÄ blev det lite fika/lunch i cafeterian innan man skulle ut och hÀmta in den andra och sista hÀsten för dagen, Avalon. Var lite velig om jag skulle ge mig ut pÄ en tur i skogen men det kÀndes som att det bara Àr lerigt och planen Àr att han ska fÄ komma ut en svÀng pÄ en lugnare tur i helgen sÄ jag trimmade honom inne idag. Han kÀndes vÀldigt positiv, jobbade lite rakriktining, red cirka en meter innan för spÄret och det var mycket övergÄngar i samtliga gÄngarter, försöka fÄ honom lite kvickare. Försökte fÄ honom mjuk i sidorna och sen fick han avsluta med att lira lite boll med nÄgra ridskoleponnysar och det var vÀl lite annat Àn vad vi alla brukar göra. Han skulle nog bli en bra fotbollsspelare med lite trÀning, alltid kul att prova nÄgot nytt.


Ryggplask?

Klockan Àr stÀlld och man vaknar men man orkar inte kliva upp för att plugga utan ligger kvar i sÀngen nÄgon timma till innan man kliver upp. DÄ blir det stallet och kollade först lite pÄ nÀr ponnygruppen hoppa för att sedan hÀmta in Kupido. Allt blev lite fördröjt men och hela förmiddagen spenderades pÄ stallet. VÀrmde upp lite sjÀlvstÀndigt ch började sedan hoppa fram tillsammans pÄ en grind. DÀr hoppade han bra och drog inte alls lika mycket till höger som vanligt sÄ det var lÀtt att justera och han hoppa rakt. Sedan skulle vi göra en kort bana pÄ fyra hinder och dÀr hade jag lite dÄlig galopp de tvÄ första hindren sÄ han kommer vÀldigt nÀra dÄ han tar ett halv galoppsprÄng till. Sedan hoppar vi nÄgra korta banor, jag har bÀttre galopp och han kÀnns lydig.
Avslutar med att hoppa en lite lÀngre bana pÄ 9 sprÄng och det Àr dÀr pÄ kombinationen som jag gör ett ryggplask om det finns nÄgot som heter det. Sista hindret av banan och jag Äker i marken men det Àr bÀttre jag Äker av pÄ en trÀning Àn en tÀvling men i det hÀr fallet fÄr jag skylla mig sjÀlv nÀr jag bromsar honom sÄ att han tar ett till galoppsprÄng. Han lyssnade iallafall pÄ mig, jag bromsa och han stannade men det blev ju alldeles knas, för trÄngt för att han skulle fÄ upp benen sÄ det slutar med att Kupido hoppar över med frambena och jag Äker av nÀr han sÀnker ner huvudet mot marken. Det kÀndes verkligen som att allt gick i slow motion, jag gled lixom nerför halsen och hamna sedan pÄ rygg. Jag tar pÄ mig det hÀr misstaget och vi gör inte om det. Om jag tar rundan frÄn start sÄ gÄr ettan till trean bra sedan tappar jag allt i svÀngen till fyran som ocksÄ Àr kombinationen och vi river första och efter det tappar jag lite flyt men tycker jag hittar tillbaka efter sexan och han hoppar bra fram till sista kombinationen dÀr jag backar av. Gjorde klart kombinationen men byggde Àven pÄ med tre hinder dÀrefter och dÄ hoppar vi igenom kombinationen utan nÄgra nedslag och vi kommer in samt ut bra, jag ger han plats dÀremot tappar jag högersidan pÄ nÀstkommande hinder och fÄr ta om det nÄgon gÄng. KÀnner vÀl lite att det Àr jag som mÄste prestera lite bÀttre, jag tror jag kommer lÄngt pÄ att bara ta ett hinder i taget men övning ger fÀrdighet och ju mer vi trÀnar desto mer tur har man, sÀgs det iallafall. Tryck pÄ lÀnken för att se ett klipp pÄ avramlingen, den bjuder jag pÄ!  https://instagram.com/p/BbC4IZPleGpseb2MXI4fZBCV7_s0tLKZYKyeJE0/

Vi har gÄtt in i november mÄnad...

Lite Àndrade planera pÄ skolan idag, det blev tvÄ förelÀsningar idag istÀllet och nu Àr det bara tentan kvar. Samtliga inlÀmningsuppgifter Àr godkÀnda, den senaste fick vi tillbaka idag sÄ det var skönt. NÀsta vecka Àr vi förhoppningsvis klar med kursen om tentan gÄr som jag hoppas, jag hÄller tummarna.(null)
(null)
(null)
(null)
Efter skolan blev det stall. Först ut idag var Kupido och han kÀndes vÀldigt fin och blev mjuk. Han var liksom bra frÄn start det som var mindre bra var vÀl att han glider ut mot höger pÄ hinder och det mÄste korrigeras av ryttaren, mig. Efter första ridpasset blev det lite trocadero innan jag skulle rida nÀsta hÀst. Avalon kÀndes och bra frÄn start, han hade bra framÄtbjudning nÀr jag red fram och likasÄ nÀr vi börja hoppa fram. DÀremot mot slutet försvann bjudning men det gÀller att ta med sig dem bra delarna och tÀnka över vad vi kan göra annorlunda. Imorgon fÄr han en vÀlförtjÀnt vila och bara lite ompyssling.

RSS 2.0