Vad hände i helgen?

Jadu, allt möjligt men ändå ingenting. På fredagen var jag med Hanna. Jag åt middag hos henne och vi försökte lära oss gangnam style dansen, men jag tror de är omöjligt.. hehe! Men jag fick till det ganska bra tillslut (efter att ha sett på videon 1528117293004ggr(!) Det var tänkt att jag, Hanna och Eve skulle gå på avslutningen som endel hade med utbytesstudenterna från Spanien men vi fick inte komma för hon som fixa de ville inte ha så mycket folk, vilket jag och Hanna tyckte va jätte synd för vi ville snacka spanska med tvättäkta spanjepper;) Men iaf så istället för att gå på avslutningen drog vi till Filip. Där såg vi på film och försökte (igen) att dansa gangnam dansen, men med lika dåligt resultat! Haha lite senare på kvällen kom Eve, hon hade vart på Birsta efter skolan, och då såg vi på film. Haha grymt rolig kväll! :D På lördagen så byggde pappa och jag (nästan) färdigt taket i mitt rum. Det fattas typ 80cm innan hrla taket skulle varit färdigt, surt sa räven... Det tog typ hela dagen, men efteråt så gick jag ut och tvätta moppen för vi ska ställa av den och köra in den i skoterbon' över vintern. Riktigt skönt att tvätta moppen i mulet väder och lyssna på musik, låter konstigt men de va faktiskt riktigt mysig och pricken över i så vart den blank och fin också :) Efter det så åkte pappa och jag på stan och handla mat. Jag var kocken och det stog kycklingtacos på menyn. Otroligt gott blev det om jag får skryta (A) Sen idag var det dressyr-KM men det vet ni ju redan. En andra plats blev det iaf, en större utvärdering kommer till veckan! (+ lite bilder) Nu ska jag göra ordning mig för kvällen, ganska trött efter dagens strapatser!



/Sofia

Hästen levererar

En fin andra plats idag på KM:et! Fin häst<3



DM

2:a i DM, med fotbollslaget och förlorade med 1-0 då målet gjordes på en frispark mot alnö, nu har vi en veckas ledighet sen får man se vad vi hittar på för något roligt. :)


Tagga tävling!

Sitter och äter frukost nu och runt 8 åker jag till stallet för att knoppa Alfona. Det är KM i dressyr som gäller! Och jag bestämde mig igår, det blir endast LB:2 jag rider. Tycker att jag inte riktigt är redo för LA:4... Bra beslut tycker jag! Nu kööör vi!!
/Sofia

Film :)

Lördag igen, har städat och sett på film, pluggat, jaa och sitter nu och se en till film "footloose", en riktigt bra film handlar typ om dans och tidigare idag såg jag "super 8" och den var väl hyfsad, men imorgon blir det att åka in till kuben och kolla på dm matchen vi ska spela mot alnö, själv är jag inte med så jag haft nån blödning i foten, men den är ju inte svullen längre och visst gör det ont när jag går men det är något man får undanhålla.

Här kommer lite bilder från filmen och huvudrollerna, Julianne hough som spelade Ariel och Kenny wormald som spelade Ren........

 

 

 


Love you!♥

Många människor kommer & går men bara äkta vänner lämnar avtryck i hjärtat, precis det du har gjort.
Jag älskar dig för den du är Fifa!♥
Follow me an my instagram; akmatilda
 
 
Goda vänner är som stjärnor... Du ser dem inte alltid, men du vet att de alltid finns där!
 

Bildbomb

Andra bildbomben... 

Lunchen...........

Sitter och äter kyckling wook nu på skolan och har haft lite svenska, so och matte och bara biologin kvar nu, Danne var hemma med sjukt barn igår då vi hade fysik och idag är det tvärtom, hur otur har man egentligen på en skala 1-10. Sen blir det stallet, idh och det har jag sett fram emot men blir nog utan stigbyglar då jag har ont i foten ännu.


En toppendag

Som ni vet så år det fredag idag och jag är ledig som vanligt, inga lektioner alls vilket är toppen. Så vid ett blir det stallet och fota lite, så de kommer en massa bilder ikväll. 
 
Finaste Killegrews Senstation, Matilda tog bilden förra helgen då vi var på Näset och då hade jag även turen och fick rida denna fina prinsessa, hur kul som helst. Vi skrittade bara eftersom hon hade varit skadad och var under gångsättning, men det var kul ändå! :D

Foto, gårdagens ridpass

 

FÖRSTA!!!

Här kommer första bildbomben från Näset, då det var 30 års Jubelium där, en kanon helg med andra ord, ni som ej var där missade något extra! :)
Det var första delen från bildbomben, håll utkik då det kommer ETT ANTAL mer bilder....

Ridpass, markarbete

Fick rida lilla Sarah idag, skulle haft Suzuki men lyckades byta bort han så fick rida ponny istället. Sarah kändes bra men hon är väldigt svår att hoppa, väldigt tittig och försiktig. Värmde upp självständigt och jag jobbade hon i ett lite högre tempo då hon skulle gå på samma avständ som storhästarna, så försökte verkligen få en bra bjudning och så. 
Vi skulle hoppa en studsserie typ, vi började med bommar i trav och det gick bra, hon blev nästan lite väl pigg, sedan galoppbommar vilket också gick bra, hon häll kvar kontakten i tygeln och på så sätt så blev både hon och jag säkrare. Sedan la vi till två studshinder på slutet av serien och hon kom fint in men sedan blev hon lite tveksam och jag med, men jag höll om så hon hoppade av, så det gick bättre sedan. Sedan lades mer och mer till och Sarah skötte sig super, han blev väldigt laddad och jag tror faktiskt hon tyckte det var kul, och det var nyttigt för henne också. Då jag fick hjälpa henne och hela tiden ha kontakt med henne. När vi sedan bytte håll så kom vi in fel flera gånger men sedan efter några gånger gick det klockrent. Så jag är nöjd och positivt överraskad då jag vet hur hon kan vara, nu ville hon hoppa och hon lyssnade på mig. Tog jag en halvhalt så tog hon den, en superponny verkligen! :)

Nästan fredag....

Sovmorgon, yeah sedan coach samtal med Pia och sen musik, tyska, lunch makaroni concarne och bild (film) och sist men inte roligast, fysik gjorde en labb med Sofie och Fifa sen plugga lite teori..
Hemma här har man sett Dallas, och nu är det bara 2 avsnitt kvar:( vill ju se mer ju och här kommer några få bilder....


Gossip Girl

Sitter och ser på Gossip Girl medan jag fixar till naglarna.. Försöker få dom bra men de är tamef*n omöjligt! Någon som har tips?



/Sofia

@school



/sofia

God morgon alla pigga!

Ni har tur ni som är pigga! Jag är med död än levande... Dags att fixa mig och sen dra på skolan. Jag gör nog något inlägg under dagen!

/Sofia

om bloggen

Jättekul att vi fått så många fler läsare här på bloggen, hoppas ni fortsätter att följa våran blogg! :)

Ridpass, hoppning

 
Hoppade Kupido idag som var väldigt duktig. Han är riktigt duktig på att hoppa och så det var väldigt kul. Vi hoppade en liten studs sedan två galoppsprång till en oxer sedan snett igenom ett räck och andra långsida ett till räcke, när vi red fram kändes han riktigt fin. Sedan när vi hoppade fram på studsen så blev han lite väl försiktig och bromsade upp sig men sedan när vi la till oxer blev det bättre och vi kom alltid bättre ut än in. Aja, sedan hoppade vi en bana, låg på 90cm och han hoppade det lätt, roligt var det. Hoppade bra säkskilt mot de två räckerna, där hoppade han bäst. Travade av sedan och han var riktigt trevlig, ändrade helt min uppfattning sedan förra gången! :)
Bilder kommer! :D

På stallet

Ska hoppa idag med finaste Alfons!






/Sofia

Turen för dagen...

Fick nyss ett sms från Helena, min lagledare och hon sa att träningen var inställd, kan inget annat än hurra för det då jag ändå hade klivit snett och inte kan springa, utan nu öär det bara att tagga till träningen innan DM

Sitter på skolan....

Just nu sitter jag i gympa salen och vi har elevensval, klev snett på gympan med klassen, så jag är inte med. Har haft matte, engelska, idrott och HK och nu har vi elevensval som sagt, får se vad som händer senare idag, blir kg bättre tränar jag annars pluggar man väl.
På HK skulle vi göra något vegetariskt och jag och svemps gjorde grillad halloumi! Såg riktigt gott ut dock är det inget jag älskar....


Dör en stund på naturlektionen



/Sofia

Foto, häst

Fotade Linneas nya häst igår, en riktigt fin storhäst på 5år! :))
 
Vad tycker ni om bilderna? :)
 

Alla borde lyssna/kolla....

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=5280388
De intejuvade ju oss förra tisdagen har jag för mig, som tur har det klippt bort det jag sa :P

Tisdag...

Matte har man haft, engelska, tyska, so och svenska, seg dag men nu är den ju nästan över och träning ikväll blir det, har inte tränat på jag vet inte hur länge och ville bara gratulera, svemps som har fått sitt efterlängtade AM-körkortet.
Efter en lång väntan men imorrn firas det med MC donald's :D


Ridpass, dressyr på högsta nivå....

Red finaste prinzen idag och syrran knoppade honom och jag borsta och fixa han, Madicken har ju blivit ett proffs gällande knopparna och det gick väl bra med ridpasset och bilder kommer inom snar framtid, nerå men som kommer väl om någon dag eller två. :)

Då sitter och ser x-factor....


Glömde en liten sak!

Glömde ju att fråga vad ni tyckte om bilderna! Kommentera gärna era synpunkter, vad som var bra, mindre bra och dåligt! Jag blir glad av allt för jag vill verkligen bli en bättre fotograf!! Och säg gärna också vilken som är eran favorit ;D

/Sofia

Och ännu en gång lyckas hon.....

Ännu en gång lyckas Sara (ridlärare) övertala mig att ställa upp på dressyr KM, TVÅ klasser till och med! :O Så nu är det bara att börja tagga till på söndag. LB:2 och LA:4 är klasserna.. Usch nu blev jag nervös...

/Sofia

BTW Alfons var SJUKT fin idag på dressyrträningen! Finns inget mer o säga om dagens pass än att det var som att sväva ovanför marken... Känslan då Alfons dansade genom skänkelvikningen.. Underbar<3

Ridning idag igen...

Set är ju måndag nu igen och idag har man ju ridlektion och som vanligt är det väl på mina finast prinz, Kupido<3
Nästa vecka är det teori, lite tråkigt men det måste man ju också ha.
Hoppas vi får göra något kul, sist hade vi workinf education med Anna och det gick väl bra men tycker att det finns roligare att göra. :D


samhällskunskap



/Sofia

Klubbmästare!!

Vinner KM för andra året i rad! Bilder kommer under veckan.


/Sofia

Söndag, sista dagen....

Då är man på väg hem från näset, har haft en underbart rolig helg med massa hästar, tävlingar och mycket mer, kommer väl inte bilder sen och just nu får nu nöja er med en bild på mil och akilles! :)


Ska sova...

Började dagen med att tävla Kupido och det blev en felfri runda men det var ju bara clear round tragiskt nog, sen åkte man upp till näset kollade på tävlingar och var och hälsa på alla hästar, även mockat och gjort en massa annat kul och det har verkligen varit roligt!
Nu blir det sova och uppe halv 8, klar och allt:D


Super taggad...

Då lägger man sig efter en lång städdag, har torkat fönster, hyllor, överallt och städat två lådor.
Avslutade med att kolla på Dallas tillsammans med mamma och kan inte bli bättre avslut på denna kväll!
Det blir riktigt roligt imorrn, hoppas jag och ser verkligen fram emot det, men först är det tävling på schemat och börjar med 70 då det är första tävlingen sen betet. :)
Red Iris på idh, hade dressyr! :)


Helgen!

Denna helg har vi fullt upp jag och Matilda, vi börjar lördagen med en klubbtävling, jag hoppar Donald 80cm och sedan bär det av till ett utav våra favoritställen.Tänker inte avslöja det men det kommer bli bäst, träffa underbara människor och fyrbenta djur.Så vi kommer hem på söndag och vi ska försöka blogga från mobilerna och förhoppningsvis kommer vi hem med mycket bilder och annat kul, kommer verkligen bli en superhelg! :))

Bilder

Bilder tagna med min iPhone 3s! :))

Tiden går sakta.....

Svenska, fick inleda min dag idag, jobbade med krönikor och inte jätte kul men sen blir det ju inte speciellt roligare då man har so prov, sen hade man vikarie på matten och där jobbade man ingenting alls, då man blev intervjuad av någon radio reporter så skadar väl inte om ni hör mig på radion men inte helt säker, kanske bara kommer upp på internet också. Ingen lunch idag då jag inte är nå hungrig så äter på stallet istället och om 10 min börjar biologin!


Gårdagens lektion i bilder på Kupido!


Hoppträning för Maggan....

Här är lite bilder som jag knäppte idag och ni får gänra ta dem, men då vill jag dock gärna att ni ska skriva att det är jag som tagit dom och länka även till vår blogg! :)
Då var det klart, hoppas ngn bild blev bra! :D
 

Fin Rose idag!

Som ni redan vet red jag idag istället för igår då Alfons var halt. Fick hoppa fina Rose ute på sandbanan. Såå kul att rida henne utomhus! Hon blir liksom en helt annan häst när hon får mycket plats att röra sig på och slipper dela ridhuset med 5 andra hästar. Hoppade en liten bana på fyra hinder, det gick riktigt bra. Men nu har Sara sagt att det bara kommer bli småhinder för mig i vinter på hoppträningarna, så hon verkligen kan få självförtroende inne i ridhuset och i alla övningar vi kommer göra. Först då när hon är säker på sig själv kan vi börja höja upp hinderna. Jag tycker att det låter superbra för inte vill jag stressa henne att hoppa högt när hon inte riktigt har självförtroende. Men det blir bättre och bättre! :D Annars har dagen varit helt okej! Den flöt på som vanligt, inget speciellt som hände utan det var en helt vanlig skoldag! Och nu ikväll tog jag en avslappningskväll med skumbad och lugn musik. Otroligt skönt, spänningar släppte och nu efteråt mår jag bara såå gött! Men nu ska jag sova, Godnatt!



skola imorn..... FREEDAAAG!!!!<3<3
/Sofia

Hemma....

Då var man hemma efter att varit på stallet och kollat på 2 hopp-träningar, riktigt kul och se men väldigt kallt, har varit där sen klockan 6 så lite frusna fötter har man ju nu, det verkligen gör ont när man går, träffade goa Maggan som hade en av träningarna och det var verkligen bra!
Håll utkik så förstår ni säkert...
Knäppte även lite kort på träningen, fast om jag säger såhär så är jag ju ingen proffs fotograf precis.


Die Schule....

Började 9 med musik och lyssnade på en massa låtar bl.a. Gangnam style och sen hade vi språk. Då pluggade vi till provet som vi har på måndag och sen hade vi lunch och det var soppa men som tur fanns det rester kvar, så jag åt kyckling och ris, riktigt gott!
Sen så var vi ett bra tag i gympasalen och gick mot bilden men den var inställd då blev det bollen i luften i gympasalen igen med svemps, felle och Gibbe.
Sen har vi nyss slutat från fysiken där vi hade vikarie, Betty


Ridpass, markarbete

Red Kupido idag och våran första markarbeteslektion tillsammans, inte direkt nöjd men. Red fram självständigt och han var lite seg, sedan när vi gick över lite bommar blev det bättre men han var lite seg. Sedan galopperade vi över bommarna och han kom igång bättre. Sedan började allt fel, vi skulle trava över några bommar på medellinjen och Kupido vägrade att gå över dom, vi skulle trava och det gick inte så jag skrittade men det gick inte heller. Så min ridlärare föresökte leda hanöver men det gick inte heller så vi försökte att gå emellan istället och efter ett tag så gick det. Så då skulle jag testa igen men han ville inte, bommarna var jätteläskig, så jag tog dem från andra hållet och en första bomserien gick bra sedan när han kom fram till de andra (blå/gula) så ville han inte, det slutade med draghjälp från en annan häst. Allt blev bättre då vi hadetyp bom, hinder bom hinder osv. Då blev allt mycket lättare, han hoppade bra och allt blev mycket bättre. Lektionen blev inte så lyckad för oss så vi tar nya tag till nästa gång!

Nighty night









/sofia


Vad ska man säga...

 
 
Har ont i huvudet eller inte längre, nu har jag bara ont i käften, när jag pratar och så men vad ska jag göra, försöker just nu inte prata och ska snart lägga mig, hoppas det inte blir värre bara, har faktiskt inte blivit nån bula eller så, men lite svälld är jag ju men man får hoppas att det går ner till imrorgon vilket jag tror nästan det gör.
Men inget att klaga, är man med i leken får man leken tåla eller hur är det, lite slag måste man ju ta men hade inte tänkt en klubba rakt i facet precis men åt andra sidan är det ju inget jag kan göra, iallafall så har det varit en jätte rolig dag på skolan, speciellt idrotten och elevensval förutom slaget.
Skött lite hästar köpt lotter och sen har man ju varit och firat morfar som fyllde år idag eller firat och firat, har ätit middag där, ska kanske dit och fira han på lördag, fast vet inte hur det blir, det är ju tävling på morgonen och det är jag super taggad till!

Imorrn har man sovmorgon till 9, fast inga riktigt roliga lektioner.....

Ingen ridning för mig..

Nepp det blev ridfri dag idag, tyvärr.. Alfons hade tydligen tappat en sko för några dagar sedan och ingen hade slagit på en ny, men typ en halvtimma innan jag skulle rida så kom hovslagaren och slog på en ny. Så då vart jag så klart glad att en tappsko inte skulle få förstöra min ridlektion. Men när jag satt upp, skrittat fram och börjat trava så kände jag att han inte kändes så fräsch. Jag upplyste Sara om det och hon bad mig rida runt i rask trav. Efter några varv så sa hon att det är något som syns lite då och då, så hon sa åt mig att ta in han igen så att han skulle få vila ett par dagar. Hon trodde att han var öm efter att varit utan sko, och än är inte KM borta ur planen. Ridskolan ska kolla Alfons på fredag och lördag, om han är bra igen så rider jag och är han inte så hoppar jag över. Behöver inte ena fundera över det. Men synd vare för jag hade sett fram emot att få rida den stora svarta.

Jag ska få rida med HIL imorn klockan 14 istället för idag. Ska bli ruskigt kul! Som ni hört så får jag inte rida på specialidrotten utan jag får ledigt då när alla som har fotboll, tennis och hockey har deras träning... För jävligt låter de, eller hur? Diskriminering till ridsporten säger jag bara!! Blir så arg bara av att tänka på det :@@




Onsdag...

Nu sitter jag på simhallen och väntar på att få åka hem, Madicken får ta moppen hem då man fick en smäll i ansikte på bandyn, något ont jag har och i hela huvudet bara dunkar....
Har sett på film, i am sam, på engelskan och hade teori på HK och idrotten körde vi basket och lacross, super kul enligt mig, det var samma lag som i måndags, fast vi hade fått förstärkning eller vad jag ska säga, Felicia fick också vara med.

Denna bild visar vad jag och svemps tänker göra nästa vecka, målet var att göra något vegetarisk!


Sweet dreams

Dagen har gått alltför fort och jag är inte klar med läxan men vad gör det? Haha bara att jobba på eller strunta i den kanske, fast jag måste ju lämna in den tyvärr, nerå allt går bra jag pluggar stenhårt nu och fortsätter så tills jag är klar!
Tänkte också säga att jag har kik nu igen, så där hittar ni mig också, Matilda Andersson, enkelt va!


Ridpass, hoppning

 
Red lille Donald, och det gick sådär. Han har verkligen blivit annorlunda tycker jag, han är inte samma gamla tokponny som jag red jämt föut. Bara man tar i tyglarna står han emot och har inte heller någon bjudning. Aja, vi hoppade fram på några kryss, gick bra. Han hoppade bra och jag red lugnt, och lät han bara rulla på. Sedan hoppade vi lite linjer vilket gick sådär, han typ tittade på hinderna och så brukar han verkligen inte göra. Han brukar hoppa allt utan att tveka, men två sockerbitar under en oxer det gick inte. Han stannade och jag kände att han skulle stanna men gjorde inget åt det, utan typ lät han stanna. Kom igen och verkligen red och drev på, hoppade utan problem. Sen hoppade vi en liten bana och vi fick hoppa så högt man skulle tävla typ, så vi hoppade 80cm och det gick ganska bra, kom bra på de två första sedan blev det lite segt på nästa och fick rida på fram mot det sista, så ja det var liksom lite blandat. Och på slutet när vi travade av så kom den där busponnyn fram, han som är pigg och glad och hur fin som helst. Så jag fick ett bra avslut iaf, så till helgen hoppar vi 80cm, och då ska jag verkligen ha tryck i han så han hoppar. Har inte trycket i sig så blir allt bara fel, så jag hoppas på det bästa! :)
Red iaf för Tilly som hade blivit sjuk, så jag fick hennes lektion vilket var jättesnällt! 

X-facor

Då var X-factor slut för idag och jag försöker att göra engelska läxan, så jag kan ta med den imorgon, måste börja plugga lite so och tyska nu också då man har prov på fredag och måndag, inget man är speciellt glad för men vad ska man göra.
Det är bara att kämpa på så kommer det nog gå. :)
Imorrn blir det äntligen idh, innebandy gud vad jag längtar, det är nog det bästa men skolan.

Då fick man inte äta...

Sitter på maten nu men får
Inte ta matbröd vi har inte lunch än, vår börjar halv, och då får man inte äta utan sitta och flippa lite på telefonen istället :p


Hemma nu....

Det blev tårta till kvällsfika idag för att en i gruppen ramla av :P
Vi red working education och Kupido var super idag, mycket finare än i fredags och duktig var han också, klarade allt förutom presenningen som var så läskig men den tar vi en annan gång.
Nu avslutar jag dagen med X factor.....


Väntar....

Sitter med min fina vän och väntar på att vi ska få komma in på slöjden, dags för textil slöjd som det heter, har redan haft idrott, lacross och basket där mitt lag var köng, sen har vi också haft muntligt förhör på so, tyska test/prov och nu inväntar vi sista lektionen för dagen, åt ju även en liten lunch på Sibylla idag som att ingen fick upp till maten där det var korv och senapssås.
Aja det blev chicken nuggets och inte klagar jag heller, utan gott vare!

Efter skolan blir det raka vägen till stallet och rida min fina Kupido!<3


Storhästen!

Här kommer en liten bild på Nobel som jag har ridit ett tag, supersnäll häst!:))


sängen ropar....

Har legat och sett ett par filmer nu, "pappa polis", "Alla älskar Alice" och avslutade nyss med "Johan Falk Livvakterna". Tycker att alla borde se Johan Falk filmerna, jag har sett dem flera gånger och tycker dem är rätt bra alla gånger. Har inte gjort så värst mycket idag, städat lite och pluggat, det är väl det ända. Men ny dag imorgon och jag tänker då göra någon nytta då om jag orkar, just nu känner jag att jag är så trött jag kan bli. Sweet dreams!
drömmer om denna goda saak inatt......

Jadu?

MINNEN!

Vaknade vid 12 åt frukost och sen suttit framför tv, tänkte ta och gå och duscha så man blir lite piggare och sen får man se vad man hittar på, ska försöka plugga litegrann så man kommer ikapp det man har missat när man var borta.
Imorrn ska jag också försöka träna om jag inte blir sämre, har ju varit förkyld i över en vecka och lite less blir man ju, har ingen ork när man kommer hem från skolan utan bara går och lägger sig men det har blivit bättre och det ska fortsätta så. :)
Tycker att ni kan lämna en kommentar eller två! :)
 

Dallas!!

Ser på andra avsnittet för kvällen på Dallas med mamma, härlig serie riktigt bra faktiskt!
Nu är det äntligen helg också och den måste man ta tag i, lite pluggande och lite skoj:P
Kommer en bild på John ross och Christopher :)


Ridpass, dressyr

Hade min ridlektion idag istället för i onsdags, fick rida Nobel.
Han var seg som vanligt, men han har blivit bättre i formen men han har ingen bjudning alls, så ridskolan kommer skicka tillbaka han då de tror att något är fel på han. Han går väldigt konstig med bakbenen i traven och galoppen och kanske är det det. Men som sagt så vet dom inget, kan också vara då han är väldigt omusklad. Så ridskolan vågar inte ta risken ifall något inte står rätt till. Han är iafall världens snällaste häst, så det är riktigt tråkigt att han inte kommer stanna. Så vi kommer få två nya till veckan och då säger vi hejdå till fina Nobel, så hoppas jag att det nya blir bra och att min framtid kanske finns hos någon av dom! :)

Fikar...

Sitter och fikar hos farmor och farfar, har varit här ett tag och snart beger man sig hemmåt. Red Kupido idag och han var jätte fin i galoppen idag, super nöjd med han, underbaraste hästen.
Det blir ju väldigt trång då vi är 11 st, men man får göra det bästa, vi får ju torts allt rida! :D


USUAL

En helt vanlig dag på skolan förstås, sovmorgon såklart sen musik och då blev det sång inte så kul då man nästan inte kunde sjunga för halsen, men tur att man kan prata. Sen hade man tyska och där spelade vi kort  och jobbade en sida i ett arbetshäfte bara och det var väldigt skönt må jag säga, dax för lunch efteråt sen blev det gympasalen men den stängdes ju tyvärr! 
Sen hade vi bild och då gjorde vi ingenting kan jag säga, var ut och leta olika naturliga färger, det var allt men sen hade man ju den roligaste lektionen kvar sist, fysik. Där gick vi igenom det dom hade gjort förra veckan och sen labbade vi 3 labbar.
 
Dagarna nu på skolan går bra frammåt och det går riktigt bra hittils, lite mycket läxor ibland men dem klaras av en efter en, tycker när vi väl får en läxa får vi hundra men det är väl bara så det känns antar jag. :)

Länkbyte!

Kolla in denna blogg! :)
 
http://pownietjejernas.blogg.se/ 
 

Orkar inte blogga just nu

Orken finns inte riktigt här just nu till bloggen, har mycket att göra just nu. Berättar om dagen lite kort, varit på stallet typ hela dagen, friserat tränat och en massa annat. Så det har varit rätt jobbigt!

Kom på...

Kanske inte så roligt men nu när jag var på ullared vad det faktiskt 2 år sedan jag var där med samma häng plus syrran min, och jag har ingenting att skriva om så kom gärna med förslag.....

jag har inga rubriker.....

Har varit på grytan hela morgonen och är fortfarande där, har varit funktionär åt 6-års och även klass 1-3 och nu avslutar dom med en stafett på 400 meter, och det betyder att vi får åka hem, yeah! :D
Sen blir det ingen träning ikväll då man är förkyld fortfarande och ja ikväll blir set möte med u-sek osv.


Ridpass, hoppning...

Kom hem klockan 18:50 och packade snabbt ur husvagn och åkte upp till stallet och red Kupido, hoppade en bana på 4 hinder, hindren låg 85-90 som högst, höll t.om att gå omkull faktiskt men allt gick bra, mår ju i get vidare så nu får man lägga sig tidigt och sova ut, ingen riktig skoldag imorrn inte utan funkis åt vivsta barnen :)


Ridpass, hoppning

Hoppade lilla Nobel idag, eller lilla vet jag inte direkt, han är rätt stor. Iaf så red jag i min mosters grupp och Nobel skulle gå sin första lektion med de andra ridskolehästarna och dom skulle hoppa lite smått. Nobel var helt lugn, bryr sig verkligen inte om något, men seg var han. Men han är duktig som kämpar på, han fick också hoppa för fösrta gången på ridskolan så det var lite spännande hur han han skulle reagera, men ingen reaktion från Nobel, han travade över bommarna utan att ens titta till, travade snällt över och sedan när vi hoppade lite smått så var det inga problem. Han är ju inte den snabbaste men han hoppade och vi hoppade kanske 70cm som mest, och rätt slut var han. Men han är superdupersnäll som kämpar på och när han får lite muskler och kondition så kommer han bli bra, riktigt bra. :))

Åker och åker....

Vi är aldrig framme, vi bara åker och åker, vi är nästan i Söderhamn, vi ska vara hemma om drygt 2 h men vi får se, bilderna kommer i helgen förmodligen heller något i veckan beror på om jag har tid.


Vid dalahästen i Avesta....

Ligger i bilen här i baksätet och de andra är inne på Björkmans bil, då vi måste vänta till 13 då däckservice har lunch mellan 12-13 och här är man med punktering på husvagn, fy jag kommer aldrig komma hem....


Här sover vi....

Såklart sover vi i husvagn men åkte 15:05 från Ullared har nu stannat i Lindesberg och här ska vi sova inatt, sedan fortsätter vi imorgonbitti vägen som är kvar hem, måste bara säga att jag tycker verkligen inte om det hära stället, toaletterna stinker pyton, usch!
Men Godnatt❤


Pluggar

Passar på att plugga lite innan jag lägger mig, det måste sitta nu allting. 
Imorgon är det måndag vilket betyder skola och sedan stallet och tur som jag har så ska jag rida också! 
Till ridlektionen ska hästen vara knoppad och lindad på cirka 20min, det måste jag hinna! :)

Vägen hem....

Nu är vi i askersund och chaufören har tagit en liten paus/bensträckare och målet är att åka till fagersta, längre beroende på hur trött chaffisen är, men jag hoppas vi åker lite längre iallafall för det går då riktigt sakta tycker jag men sakta kommer också fram. :P

Måste bara säga att det är riktigt skönt att inte kliva upp till skolan imorrn, så himla gött och tur har man som inte behöver gå på tisdag heller då man få vara funktionär åt småbarnen på vivsta skola, då dom har friluftsdag!
Toppen bra, älskar att slippa skolan, haha :D

Min middag idag bestod av ryggbiff, potatis och sallad, och även heineken, närå, skoja ba!


Inne på Ullared idag igen...

Så var det tredje och sista dagen på Ullared sedan bär det av hemmåt, och har ju shoppat lite iallafall och har ju även stött på film teamet ett X antal gånger.....
Ska ändå vara härligt att få komma hem sova i sin egna säng och så, men ändå skönt att slippa skolan på måndag och även tisdag, kommer hem på måndag kväll och härligt härligt!


Dressyrtävlingen

Dagens tävling blev lyckad, Donald skötte sig och tillsammans tog vi hem första platsen i LC:1 ridskoleponny.
Började iaf med att borsta av honom och sedan knoppade jag honom, riktigt fin knoppar blev det faktiskt, sedan gjorde jag iordninghonom och så. Jag ville rida fram lite längre för att jobba igenom honom och få honom avslappnad och så, vilket faktiskt gav resultat, han var seg inne på framridningen men han var väldigt väldigt fin, så jag hoppades på att han skulle vara så inne på banan också.
I collectingring så skrittjobbade han mycket för att se hur han reagerade så när jag tog tyglarna och så och han stod emot men blev bättre och bättre, så när det var min tur att rida in på banan så travade jag direkt för att hitta kontakten och att han höll formen, och det gick. Han var fin, ibland gick han i en bra form och kändes riktigt fin, och ibland blev han spänd och blev väldigt hög i formen men han var duktig. Men jag vet att han kan bättre, men det är verkligen jättekul att han gör sådana stora framsteg, den här gången fick vi 62% och vi brukar typ få runt 50% då han springer med huvudet i vädret och så, så jag är nöjd, ingen topp poäng men det är Donald och han är ung så han är jätteduktig. 
 

Dagen som nästan gick åt helvete.....!

Har ju varit på Ullared och varit där sedan halv 11 och kom hem för drygt 20 min,kan ju börja och berätta att när vi kom till kassan och jag skulle betala så funkade ju såklart inte mitt kort, fy fan alltså och jag prövade igen och samma sak visades. Hon sa att hon inte ville att jag skulle försöka igen för funkar det inte då så blir det spärrat, frågan är vad som var fel, men som tur man har, så betalade min underbara moster Bettan,'hon räddade min dag återigen!
Sen har ju min andra moster inte gått till kassan än och klockan är 10 över 8 och Ullared ska redan har stängt men min moster hittar inte sin kundvagn och jag springer runt hela jävla Ullared och samtidigt som en ordningsvakt ropar....
-vad gör du?!
-jag letar en kundvagn!
-aha då får du fortsätta leta, men skynda dig vi ska stänga om några minuter!

Jag fortsätter springa och stöter på min moster vi springer tillsammans och sekuritas hjälper också till, vi springer och letar och diskuterar samtidigt och var hittar vi den på väg ut då vi inte har någon tid kvar, ser vi den vid maten. (tacos)

ingen upplevelse jag vill göra om......


Nyss kommit hem

Hemma nu från dressyrtävlingen och släktträffen, berättar om tävlingen senare. Så avslöjar ingenting än, iaf så vare släktträff och ja lite långtråkigt men aja, vi hade lite tävlingar och fikade och så, så nu är man äntligen hemma och då väntar rummet mitt på att bli städat, kul väldigt kul. Men iaf bloggar om tävlingen snart! :)

Shoppa shoppa shoppa...

Har varit på Ullared och handlat sedan halv 11 och nu tar man en paus och äter middag på rose garden, det är så jävla god buffé här, finns kinamat, sushi och mycket mycket mer....
Sen blir det tillbaka till Ullared och fortsätta och sen blir det hem till campingen och slöa litegranna. :)
Ville också gratta min underbara syster som vann dressyrtävlingen idag på lille Donald, ni är så duktig ni!<3
Kan ju också berätta att de har filmat på Ullared idag också.


Så söt

Titta så söt han kan va, min prins!

Tillbaka till Jönköping för en dag...

Tillbaka till Jönköping för att gå på husvagnsmässan Elmia en dag och åkte från Ullared campingen till Jönköping och det är riktigt tråkigt att åka bil hela tiden, räknade även ut att det skulle ta ett dygn och några timmar att gå till Jönköping från Ullared.
Men har kollat på husvagnar, husbilar och även gjort en massa annat, var in och kollade vad de gjorde på tonårshänget men det var spel, tv och mycket mer, haha!
Åt kyckling Wok till lunch och har gått på mässa från klockan 11-18 och sen gick vi till scandic där vi skulle äta middag och det gjorde vi och satt där ända till 20:15 då vi sedan inväntade för att hedra Stefan liv som nog alla vet vad som hände för exakt 1 år sedan.....
Alltid saknad, aldrig glömd!!


Imorgon äre tävling

 
Nu har jag nyss lärt mig dressyrprogrammet tills imorgon, rider LC:1 på Donald och det är bara för tränings skull. Donald är väldigt svår då han spänner sig på tävling och då ser det inte så fint ut, men iaf, vi ska träna eller han ska tränas. Han ska kunna slappna av och kunna gå på tygeln som jag vet att han kan, han behöver bara få lite tid och vana så kommer det gå. Så imorgon åker jag dit lite tidigt för att knoppa också ska jag rida fram ordentligt, verkligen få han fin och avslappnad och försöka hålla det inne på banan också, då kommer det gå bra. Men aja, blir iaf kul att rida lillprinsen igen!♥

Ni ser, han kan vara helt olika! Jag hoppas han kan vara lika fin som bild nummer två! :D

Ullared...

Är ju framme i Ullared nu och var förut idag lite snabbt och köpte lite grejer och så, kom till campingen 18:10 ungefär och nu ska jag se repris på Robinson sen blir det sängen...


Ridpass,

Red Rick och Mister, började med Rick som var väldigt fin idag. Har verkligen börjat hittat knapparna på han nu så nu tycker jag han är riktigt rolig. Eftersom vi tränar inför hästskötarexamen ska vi rida hästarna i god balans i en bra form och så och med Rick var det inga problem alls, sedan efter halva passet bytte vi hästar och då blev det Mister. Han var lite svårare, han spänner sig när han får en ny ryttare och man får hela tiden rida mjukt och avslappnat tills han slappnar av, efter galoppen då blev han som en helt annan häst. Gick bra då, hittade en bra balans och han blev avslappnad, så det gick rätt bra det med.

Inge skola för min del....

Då är man i ödeshög och äter lunch, hamburgare på rasta cafe och nu får vi se om vi åker hela vägen till Ullared eller om vi stannar vid husvagnsmäsaan och går på den imorgon.... :)


Nu åker vi igen...

Igår som ni kanske vet så åkte jag mot Ullared och än har vi inte kommit fram men nu rullar vi vidare, åkte från halv 6 till 01:00 och stannade mitt i resan och åt i Tönnebro, åt ju självklart pannkaka och hua vad gott det var...
Sen gjorde vi inte så mycket när vi kom fram utan la oss nästan direkt, pratade lite och svinkallt var det.
Håller på bli förkyld tro jag, snoret bara rinner och ont i halsen har man också....:(


Ridpassen, dressyr och mera dressyr

Efter skolan åkte jag direkt till stallet, dom två nya skulle ridas och jag och Matilda bestämde oss för att testa den vi inte hade ridit, så jag börjat med Iris. Vad ska jag säga, kändes som hon hade lite energi till början men sedan blev hon lat, kände nästan på en gång att jag tyckte bättre om Nobel. Aja, red henne lite lätt och försökte få igång henne, sedan ville jag byta. Tur man har snäll syster ibland, vi bytte iaf och Nobel, han var ju inte mycket piggare han heller men jag har hittat lite mer knappar på han och han är roligare på något vis, tror faktiskt han kan bli bra även fast alla säger att han inte har fin kropp osv. Men jag tror han kan bli fin då han får muskla på sig lite mer och han kommer nog bli lite mer en hopphäst! :)
 
Aja, sedan for jag hem åt middag och sedan tillbaka till stallet för möte och sedan mitt vanliga ridpass. Red Frasse först och han var ju fin. Han blir bara lite pigg i galoppen och dundrar på men annars är han riktigt trevlig, man måste bara se till att ha koll på bogarna då han lätt trycker ut en bog och så. Sedan eftersom på hästskötarexamen ska man byta hästar så gjorde vi naturligtvis det. Då blev det Respit och det är inte det roligaste. Hon är svår och därav tycker många inte om henne, aja Respan kan sina knep och det gäller verkligen att driva henne frammåt och samtidigt hålla kvar henne så hon inte blir stark och blir lång. Menmen, imorgon rider jag med skolan, så då tror jag att jag rider Rick och Mister för vi ska ju byta hästar då också! :)

Beger mig snart....

Bilden är gammal, men jag bjuder på den.......

Dagen min har känns väldigt stressande, har ju såklart varit i skolan som vanligt bästa på hela dagen var ju idh då man har innebandy, så jävla roligt det kan vara, när man är så dålig själv.....
Sen åkte man och hämta upp syrran med moppen och åkte direkt till stallet, började med att rida Nobel och sen Iris, dom är roligt att rida båda två fast på olika sätt. Men visst det är ingen häst jag tänker satsa på, jag har ju underbara Kupido!♥
Nu sitter jag bara en snabbids för snart kommer mina två mostrar och mormor och morfar för att åka mot göteborg och gå på ullared. :) Roligt roligt, sen kommer ni väl se, ska försöka blogga men kan inget lova att jag gör det varje dag.....
 

Pluggar

 
Känner mig duktig som pluggar inför hästskötarexamen, går lite tungt men det är faktiskt roligt också. Mycket roligare än att plugga in något annat, vi bestämde iaf att vi hoppade över longerings träningen idag då det sitter rätt bra och hästarna har lärt sig enormt mycket på så kort tid, särskild Mister, han var alldeles spänd och förstod inte mycket alls men nu är han ju riktigt duktig. 
 

Prinsessan

You are everything I want!


Saknar denna fina prinsessa, hon var verkligen perfekt!


Tog lite blandade bilder, tex sådana ni inte sett!

Ridpassen, dressyr och markarbete

Red först Nobel, riktigt snäll häst. Haha, han var seg idag också men det gick mycket bättre då jag kände han lite mer nu och hittade lite knappar och så. Han var väl sådär, han blev fin då jag började trava av, riktigt trevlig.
Sedan red jag Donald direkt efter och då var det utan stigbyglar som gällde. Jag var väldigt trött efter att ha ridit Nobel men kämpade på, markarbete var det också och Donald, han var så där. Märks att han inte blivit riden riktigt ordentligt, han behöver verkligen dom här större som rider han men nu går han inte alls ofta med de större. Aja, han blev fin det blev han men han var inte samma häst som jag red igång efter sommaren. Så vi får se hur det går till helgen, jag hoppas att jag kan rida igenom honom ordentligt på framridningen och att de håller sig, att han är avslappnad och inte spänner sig, men jag hoppas på det bästa.

Jag har faktiskt också nån bild då jag rider Nobel, men eftersom Matilda har dom på sin mobil så kan ju inte jag lägga ut någon bild, för hon laddar ju inte upp någon på mig...


Vinst!!

Spelade så jävla dåligt idag men vi fick in några bollar, 4-3 mot selånger/kovland och nu blir det hem och duscha sen börja packa....


Samling...

Sitter på samlingen nu och har bytt till match, funkar musik och väntar på att alla ska bli klara, gick rätt så bra att rida Iris idag, hon är ju väldigt lat och orkar inte så mycket, tog lite galopp och då blev snäppet piggare men det höll inte så länge, men är helt nöjd! :)


Skola, ridpass och match...

Varit på skolan och sitter i bilen på väg till stallet för att rida Iris och sen blir det match, fullt upp hela tiden.
På skolan gardet varit en helt vanlig dag nästan började med matte, engelska och där lämnade jag in min intejuv och sen hade vi lunch, åt nån äcklig mat och sen tyska med Louise, köng lektion ganska slapp då man Bardem ända som var klar med allt, sen när man bara trodde man hade svenskan kvar så hade man ju so också, såklart och där jobbade vi med jag vet inte vad. Sista lektionen var äntligen på g och då såg vi film sen analyserade vi filmen, har sett flyga drake på 3 lektionen nu...

Aja bloggar mer när jag kommer hem...


Stallet snart


Åker till stallet för att rida två hästar, först Nobel som jag red igår. Ska rida han imorgon också sedan ska jag rida lektion på Donald, kommer bli jättekul, saknar verkligen min prins! :)

Kort skoldag

Hemma från skolan efter dagens enda lektion som var religion. Gjorde inge mycket eftersom vi var på stallet och de på skolan hade flyttat fram den så vi kom lite sent men det gjorde inget! :)
Aja, på stallet longerade vi Exxet, Mister, Gregory och Columbus och det gick bra, dom var snälla.

Kort ridpass

 
Idag så blev jag och syrran tillfrågad om att testa dom nya ridskolehästarna som kom in i ridskolestallet idag. Iris och Nobel heter dom och är verkligen jättesnälla. Iris är ett sto på fem år och Nobel är en valack på sju år, Nobel var faktikst riktigt stor medans Iris är lite mindre. Matilda red iaf Iris och jag Nobel, och jag kan väl säga såhär, han var seg, verkligen jätteseg. Men jag kan förstå det eftersom det inte blivit ridna så mycket och har inte orken, men dom var iaf jättesnäll och riktigt trevliga, kommer säkert bli bra hästar till ridskolan. :)

Ridpassen.... :D

Då var man hemma från stallet då, riktigt trött efter två roliga ridpass, först red jag Iris, en ny storhäst som verkligen är jätte snäll, hon är nån irish cob om jag minns rätt och trevlig storhäst. Sedan hade man en liten fika paus och kollade på lite andra grupper sedan satt jag och prata med lite folk och glömde helt bort tiden men jag hann ju iallafall. Kupido var väldigt på idag men det gick ändå bra, jobbade mycket med bommar och är riktigt nöjd, nästa gång blir det hoppning på han och gud vad jag längtar....
Gammal bild tyvärr, men nästa gång blir det mycke bilder......

Hemlis....

Började dagen med morgon gympa, nerå skoja bara vi hade idrott först och spelade fotboll och baseball tro jag det var och sen hade man so och blev just klar med min uppsats om min jämförelse och sen hade vi lunch och sen tyska, på tyskan jobbade vi med subjekt,predikat och direkt objektiv hur jobbigt som helst och inte bara det utan tråkigt också, minns när bi höll på med set i 8:an på svenska bara det var uselt...
Har haft coaching samtal idag med Pia och sen har jag haft bästa lektionen på hela dagen, syslöjd!!
Älskar detta, det är så avslappnande och skönt bara lixom sitta och chillade lite smått och nu blir det hem
Och käka sen stallet och rida Kupido och......?


hej


Hemma efter första lektionen, nästa lektion börjar inte förns halv ett så då passar man på att åka hem en stund. Ikväll blir det iaf stallet då Matilda rider, sedan blir det faktiskt stallet hela veckan. Blir kul det, nu ska jag försöka göra någon nytta! :)

helgen

Känner mig rätt trött efter helgen, två heldagar på stallet då vi har haft hopptävling under helgen. Naturligtvis har man ställt upp och jobbat, vilket resulterar att man är helt slut. Men det är ju faktiskt kul också, man träffar människor som man inte alltid träffar och en massa snygga hästar.
Haha, jag har iaf börjat tjata lite mer nu om en egen häst. Går inte så bra, men jag hoppas en dag att jag får min alldeles egna häst!

Imorgon är det skola och jag har gympalektion på morgonen, sedan långt hål till typ halv ett, så inte så jättejobbig dag.
Men nu måste jag logga in på se.howrse.com :))

Giffmatch!!!

Då var det över, det blev 3-3 och Emil Forsberg nr 33 gjorde 1-0 målet och 3-0 sedan gjorde nr 32 2-0 målet och Emil Forsberg blev matchens lirare och dagens Publiksiffra blev 6085, nu blir det hem och plugga hoppas jag...

 


En timme....

Har varit på stallet från 8 och nu sitter jag i bilen på väg hem för att äta byta om för att kolla på giffarna ikväll med laget.


Dagen....

Man borde egentligen sova, ska upp och jobba klockan 8 imorgon på stallet igen och tur har man, så man får åka upp med Annelie och Linn, så snäll som dom är.
Efter det så har väl halva dagen gått och det blir nog ingen träning för min del men senare på kvällen blir det giffmatch!:)


sista minuten

Som ni kanske förstått så har jag varit på tävlingen hemma på ridklubben, jobbat och hejjat på hemmaryttarna, men träffade även på andra härliga människor. Så har varit där i princip hela dagen och det kommer vara lika imorgon. Hoppas iaf på bättre väder då det har regnat hela dagen idag, godnatt! :)

Då var man hemma igen.....

Har nyss kommit hem elr hem och hem till mormor och morfar, åkte till stallet vid 9 tiden och kollat på tävling, har ju också jobbat 2 klasser och såklart från början blir det kaos som att en kille flög av och fick ringa ambulansen men hela klassen han avgöras innan ambulansen var där och sen har man suttit och kolla på de andra sista klasserna också...
Härlig dag förutom regnet och imorrn blir det att jobba de 2 första klasserna, börjar 8 imorgon, jippi!!!
Får se om jag hinner träna.....
Såg även när min prinsessa hoppade och det gick super! <3


Vackrast

Saknar finaste prinsen, han är verkligen den vackraste i mina ögon! :'))

Bilder från åstön.....






Det var lite bilder från åstön i torsdags! :D



(Nu drar jag till stallet.......

Prisse


Hade min andra idh idag på skolan och har ju alltid haft ridning på fredagar och har det fortfarande såklart, fick rida Prisse och är faktiskt rikitgt nöjd, förutom med galoppen men den tar vi nästa gång jag rider honom och även fast han ville hitta på lite bus så var han fortfarande bäst, inte så jätte rolig lektion men det gick väll ändå, det var trots allt första gången på denna termin. :) Skolan gick väll hyfsat den också, började med att se på en afrikans film Flyga Drake som vi såg på svenskan och sen hade vi so och där fortsatte vi med våran egna uppsats som vi skriver och jag började ju om såklart, ska vara renskriven och klar på måndag sen så hade vi matte och där jobbade man lite slött och så. Sedan på lunchen då det var kyckling och ris så hittar man ett ben i kycklingen inte riktigt roligt precis och sen hade vi biologi och säger bara att jag älskar Danne, han är så skön denna lärare! :D Sen så var det idh........

RSS 2.0