sista dagen av år 2015

En summering från instagram av detta år och nu är dagen här då vi ska påbörja ett nytt. Det är mycket som hänt detta år om man tänker på hästbiten. Det är hästar som lämnat fotspår hos mig, både från hästar som gått bort och andra som bara fått lämna ridskolan men också en del nya som blivit en del av ridskolan, nån enstaka har lyckats charma mig mer än den andra. Syftar allra mest på Inigo och Maestro som var en stor del av min vardag, jag hoppas verkligen att de har det bättre där dem är nu. Gällande Kupido så har han och jag hunnit varit med på några tävlingar iår. Han blev halt en eller två gånger under det här året men det har inte varit någon stor grej som ett år då vi inte fick tävla något alls. Kupido fick ju inte vara med på KM dock eller typ de två andra klubbtävlingar som var kring Km, en före, en efter. Han blev väl frisk någon gång kring KM så jag har haft tur i oturen som haft Rick som reserv. Kupido har kommit tillbaka efter ett par veckor men inte fått hoppat men vi hade hunnit siktat in oss på lite högre höjder tidigare innan skadan och han starta någon 90 klass. Rick som alltid ställer upp, har ju varit reservhästen skulle man kunna säga, vi har hunnit starta två klasser i 90. Även fått turen att varit med på startfälttävlan, även där var Kupdio halt tyvärr men Rick fanns där och briljerade om jag får säga det själv. Rick var jätte duktig och det var en helt annorlunda känsla att tävla dressyr ute och kul att få prova på allt. Väldigt tacksam över detta år men det har funnit stunder då tårar har runnit som bara den. Det säger att saknaden är stor men kärleken är större! Det här året började vi också att rida Boye och hade väl lite otur med honom också, har står på boxvila sen snart två månader tillbaka efter en spark högt upp på griffelbenet. Skolan då, har nu börjat trean och det känns både skönt men även sorgligt. Vad ska man hitta på härefter, kommer nog sakna skolan för där vet man vad man ska göra och denna gemenskap man har är något man inte kommer ha på samma sätt. Samtidigt skönt att slippa plugga om jag nu inte bestämmer mig för att plugga vidare vill säga.
 

sjuk på nyår

Jag vakna och familjen åkte och bada, bara lite snabbt för att hinna med allt annat som skulle hinnas med, städa och fixa innan gästerna kom. Jag dammsög huset, städade lite där det behövdes och la mig sedan för orken inte var med mig. Blev slut och här sitter jag hemma lite halv less på att jag iår igen är sjuk på nyårsafton.

vilken häst!

Dagen efter tisdag, det vill säga onsdag och jag vaknade vid halv 9 och var uppe och gick lite. Myse lite med kissen och somnade sedan om en stund. Morfar kom hit en stund och hälsade på på förmiddagen, vi eller han pratade om allt från lumpen till bilar. Ungefär vid tre var vi på stallet idag, redo för att rida de nya som var först på tur. Melizza skötte sig även bra idag, kanske inte var lika bra som igår men det var ändå väldigt positivt. Hon vill helst undvika jobb och bara springa men det går med lite tålamod sig. Efter Melizza var riden fick man sig typ en paus där jag skulle kunna återhämta mig för att orka rida ytterligare ett pass senare mot kvällen.
Nu när man är förkyld så har man inte samma ork som vanligt utan blir lätt slut så jag behövde  hinna vila upp mig och återhämta ny kraft till nästa häst. Först skulle allt till Boye fixas, Madicken och jag delade upp sysslorna. När jag idag gick med honom blev han lite uttråkad och förstår väl att det inte är så kul att inte få springa och busa något men han är ju otroligt duktig för att ha haft boxvila i nästan två månader. Han har ju haft boxvila sedan den 2 november och snart är det januari men han är hur snäll som helst för att ha stått så länge, stackars kille.
Efter att syrran och jag var klar med Boye hann vi se när Kupdio var med och hoppade lite iallafall. Kupido dängde av ryttaren redan i början och han var ju överallt och ingenstans kan man säga. Det såg ut som ryttaren blev lite tillbaka vilket gjorde att det tog stopp för honom, han börja vägra och flög åt sidorna. Han hoppade väl inte så jätte mycket därpå lektionen men svettig var han ju och han blir ju så lätt uppstressad och mycket av han själv. Han måste ta det lite lugnare och få hovarna på jorden för det är nämligen så här att han glömmer bort det lite då och då.
Det var en lektion mellan den han var med på innan, så han fick en 50 minuters vila innan jag skulle rida och vi hade hoppning vi med. Jag red fram och han var inte lika avslappnad som han varit de senaste gångerna jag ridit honom men nu var det ju tre veckor sedan jag red honom sist och han har ju haft en halv veckas vila också på grund av röda dagar. Vi börja hoppa fram och han var väldigt på och det var ju bara att tänka lungt då vi hade en galoppbom innan hindret. Vi hoppade de ett par gånger och det gick ändå bra även fast han var lite på, försökte trava emot men han tar ju galopp ändå men det är mycket uppåt så det blev bättre avstånd. Sedan skulle vi hoppa en linje, en vanlig oxer till ett räcke med vattenmattor, vid vattenmattorna tog det tvärstopp. Herregud vad jag försökte och det värsta är ju att jag vet att han inte är rädd utan bara fjantar sig men han rygga och hoppa från sida till sida. Hästar stod som infångare på båda sidor och han fortsatte med att flamsa runt, tillslut så kom jag och han var inställd på att hoppa men väljer att hoppa på sidan och springer typ rakt på hästen som står vid hindret. Alltså Kupdio förvånar mig inte ens men jag kände att han var inställd på att hoppa men jag blev lurad. När det gått alldeles för mycket tid så hoppade han över det och fick full galopp efteråt, han bara sprang och tog om det efter jag hämtat tillbaka honom och han fixade det igen. Kupido var rätt flåsig men han hade ingen än honom själv att skylla, fattar inte hur han orkar alltså, knäpphästen. Orken är ju inte riktigt med mig så det var ett grymt jobbigt pass men är glad att vi tog oss över hindret och att Pia inte gav upp utan verkligen tog sig tid till att vi fick över honom. Avslutade lektionen med en bana där jag fick jobba med att verkligen få tillbaka honom mellan hindrena och fick klämma in lite volter här och där och verkligen försöka få honom lung för att han inte bara ska rusa på hindrena i full kareta. Nu när detta ridpass är över och inget har vi nästa vecka men som tur jag har så är det inlagt en hoppträning för ridskolehästar som jag nu skrivit upp mig på. Det blir ju på Kupido det med och då ska han nog vara som han brukar.

Tisdagen är över...

Klockan går och passerar snart tolv, har varit en lång och rätt jobbig dag. Vaknade väldigt tidigt och sov inte så bra natten som var men hoppas jag får en bättre sömn inatt. Såg en hel rad avsnitt av revenge imorse och vid tre tiden så åkte vi upp för att rida nyingarna. Planen var väl också att vi skulle flytta in dem till stallet efter vi ridit men när vi kom så hade de precis kommit in till ridskolestallet. Mindre jobb för oss, det var bara att hämta alla grejer vi hade ute i karantänstallet och gjorde iordning ponnyerna. Eftersom Alva var sen så passade jag på att gå med Boye som ska promenera 20 min om dagen i två veckor. Madicken packade hö. Sedan när Alva kommit var det proppfullt i stora ridhuset och vi valde att longera C-ponnyn i lilla för att den skulle gå springa av sig lite innan vi skulle rida samtidigt som andra. När hälften var klara i stora gick vi in, det blir ju så många pga att det är ju tre nya ponnys. Melizza var lite springig i början och jag jobbade mest bara att få henne att ha en lugn trav, hon springer gärna i väg. Bara efter en stund så blev hon bättre, det var faktiskt den bästa gången. Hon skötte sig över förväntan och nu man känner att det tar sig. Fortfarande lite stel i högervarvet men det blir förbättring och hoppas hon känns lika bra imorgon. Melizza börja orka mer och det gör ju allt lite lättare. Innan vi åkte hem så var det mockning åt Boye som skulle fixas. Hem sen och jag somna på soffan tills vi skulle äta middag och senare mot kvällen kom kusin och moster på besök. De stannade väl kvar till typ halv tolv typ och nu blir det lite Sims innan jag lägger mig.

svårt att sova...

Klockan är typ tio och jag sitter vaken efter att inte ha sovit så bra men på något vänster känner jag mig ändå rätt pigg måste jag säga. Tidigit imorse innan sju så gjorde mamma och jag iordning lite frukost och sen har jag legat med Meicie bredvid mig som snarkat djup och sovit hur bra som helst. Samtidigt som jag har kollat på serie, nu ligger hon i sängen och jag passade på att göra något annat för en stund. Det blir väl en dag som de andra dagarna, vi åker upp till stallet och rider nyingarna plus att vi sedan ska flytta in dem i stallet också. Det måste bli lite ändringar med placeringar hos ridskolehästarna. Kanske att något är fixat innan, det lär vi väl se sen när vi åker dit. Lär ju åka upp till stallet vid två kanske om jag inte är helt ute och cyklar. Nu skall jag fortsätta se på revenge, börjar närma mig halva säsongen av den tredje och det står ganska still i serien just nu.
 

vecka 53

Då var vi inne på årets sista vecka och iår som ni kasnke har insett så är det inte bara 52 veckor utan 53 stycken. Nyår börjar närma sig och det var lite raketer som sköts idag, så kissen var på sin vakt hela tiden. Var vaken länge inatt eller jag somnade igår kväll sen vakna jag vid 2 och kunde inte somna om. Så klev upp efter klockan tolv idag och skulle åka och rida vid tre. Har haft ont i örat så det var lite tvek om jag skulle orka åka till stallet, sen är man ju lite snorigare elelr snarare lite förkyld än vad man brukar vara. Jag är väl lite sjuk men det hindrar en inte från att åka till stallet, orken känner man att den inte är på topp men den får försöka hålla igång så länge den orka. Kom hem från stallet vid typ halv sju och då blev det lite sism innan jag fixade lite lätt middagskäk. Nu tänkte jag slå på ett avsnitt av revenge för att komma fram i den serien, har ju över en säsong kvar att se ikapp. Hade väl tänkt hinna se ikapp den innan jag börjar i skolan igen men det ser jag inget problem  över att jag inte skulle hinna det. Man får prioritera och ta sig tid så hinner man allt förhoppningsvis.

sista söndagen år 2015

Det är redan söndag och dagarna bara flyger iväg när man har lov. Man hinner egentligen inte göra något speciellt utan dagarna bara glider iväg. Denna dag tog vi stall och häst ledigt då familjen ändå var bortbjuden så vi har varit hos farmor och farfar där vi hade blivit bjuden på mat. Det var riktigt gott och där blev vi ett par timmar och sedan på kvällskvisten åkte vi till Vesterlund. Kom hem vid halv nio och fick världens smärta i ena örat. Har sett klart säsong 2 på revenge idag men det blir nog inget mer avsnitt ikväll utan jag avrundar min dag här och går och lägger mig. Känns som örat ska explodera och ville bara slippa denna fruktansvärda smärta, aldrig haft så ont i örat förut alltså. Det går knappt att beskriva, hoppas jag vaknar fullt pigg imorgon som att ingenting har hänt.

Saknaden är stor!♡

En saknad kille!♡
Maestro charmade mig för att han var annorlunda, inte som de hästar jag vanligtvis gillar. Han är verkligen supersnäll och ville alltid väl men kunde lätt anses vara lite vinglig att rida. Killen tog en plats i mitt hjärta och jag hoppas att någon gång kunna få träffa honom igen. Jag fäste mig vid honom lite mer än vad jag brukar göra hos en häst och betydligt mycket snabbare. Vi spenderade mycket tid tillsammans på en sådan kort vistelse du fick här, vi var med varandra varje dag speciellt i början när han kom. Han var som min egen den första månaden M stod här och det var av hostan som jag fick så mycket tid med honom. Jag fick fortsätta rida M innan han börja komma in i verksamheten pga hostan han hade emellanåt. Vissa gånger gick det bättre att rida medan ibland hann vi knappt börja trava, utan han bara hosta och hosta så att vi inte kunde rida. Det var ett halv år som M bodde här uppe på THF, jag ångrar verkligen inte att våra vägar korsades, speciellt inte de första månaderna då jag red M som mest. Så glad att jag fick rida honom lite på slutet också när han sluta gå lektioner men innan han fick åkta tillbaka till hästhandlaren. Jag hoppas på att få se honom igen, kanske att våra vägar möts någon gång framöver annars får jag nog åka och hälsa på honom nere i Stockholm där han står nu. Jag vet att han haft en ägare efter att han stod här men eftersom de inte passade varandra så står han nu på en ny ridskola och jag hoppas att han har det bra. Han är en sådan otrolig häst och förtjänar det bästa, fina M.
 
En saknad tjej!♡
Inigo, jag vet knappt vart jag ska börja. Du var en liten halv galen häst men med hjärtat på helt rätt ställe, visste inte vart hovarna skulle ta vägen ibland bara. En häst som bjöd på mycket skratt, bus och det fanns bara en sak i huvudet, att alltid vinna. Du hoppade allt man styrde på och galoppera uppför kontorillen utan att ens vara anfådd med Amie en bit efter. Snabb som attan och du älskade verkligen att galoppera och hoppa för vila var inte något för dig. Mitt tålamod blev testat ett antal gånger men jag är så oerhört glad att jag fick chansen att få ha dig i mitt liv. Stallet är tomt utan dig men jag hoppas att du har det bäst i trapalanda min älskade vän!

Dagarna rullar på...

 
Rätt lugn dag har det varit, sov rätt länge då jag hade så fruktansvärt ont i ryggen igår men idag är det bättre, fortfarande lite öm men mycket bättre. Vi var och red ny på eftermiddagen, vid fem tiden åkte vi till stallet. Idag tänkte vi köra lite skänkelvikning på ett timglas fast vi la bara en volt på ena långsidan och jag kom inte så långt på den övningen. Att flytta Meliszza var verkligen en match, samarbetet var inte på topp. När jag väl fick hon och flytta så ville hon abslolut inte göra åt nästa håll. Detta blev liksom kaos redan i skritt så vi fick hoppa skänkelvikningen och köra vägar istället. Försökte lite skänkelvikning emellan åt men det var lättare sagt än gjort, hon blev bara som en bromskloss och vägra röra sig.

Jour plus ett ridpass✔️

Låg och såg serie till halv fyra inatt och gick upp vid halv tolv för att åka upp till stallet. Vi skulle ha jour och nu vid alla röda dagar så är jouren uppdelad i tre olika pass. Vi hade mitten passet, i det så ingår det att man ska fodra ett antal gånger, ta in hästarna och täcka av och så. Vi var där mellan 12-16:30 och efter att vi höat första gången ute så passade vi på att rida. Melizza var lite piggare idag vilket var kul att känna av. Jobbade lite galoppfattningarna och lite ställning och böjning. Nu ska jag käka hos mormor och morfar, bloggar lite mer om julafton imorgon då jag har tid. Haft full rulle hela dagen idag och rätt slut i kroppen. Börjar bli förkyld, jävligt ont i halsen och väldigt snorig men inget som hindrar en från att rida än så länge.

revenge

Klockan är två och julafton är över, nu tänkte jag passa på att se lite serie innan jag somnar och började se revenge förra veckan då syrran ville att jag skulle se serien och har tagit igenom mig första säsongen och är nu inne på den andra, nästan i mitten på den. Först handlade de om att hon skulle hämnas nu har det blivit lite ändringar och folk dör ändå inte efter varann som jag trodde från början. Med tanke på att serien heter revenge så tänker jag mig mycket blod men det är mycket velande om jag får säga så, ska inte spoila alltför mycket ifall niär sugna på att se serien. Jag drar väl nått avsnitt innan jag somnar. Imorgon väntas stalljour men inte en heldag utan det är uppdelat såhär vid jul. Så fodring och insläpp av hästarna, ett rätt simpelt pass och sedan ska nyingarna få röra sig litegranna också för det hade ju vila på julafton.
 

julafton 2015...

Årets julafton är över och jag började med dagen att bada och sedan gjorde vi i familjen iordning oss innan vi skulle åka till mormor och morfar och fira jul. Där var det även lite kusiner och annan släkt som firade med oss. Vi åt god mat, julmat med lite gott och blandat. Allt ifrån det man äter till det man inte äter, som till exempel julskinka till lax. Vi körde quiz, såg lite ifrån kalle ankas jul och självklart öppnade vi julklapparna. Så nu är man lite rikare på allt tro jag, har fått bland annat lite nytt till garderoben och pengar.

God jul!!

Hoppas ni alla har en trevlig och god jul, hoppas på god mat och fina julklappar...
 

Dagen innan julafton...

Jag låg och sov rätt länge, klev upp runt 11 kanske och efter lunch åkte vi till farfar som fyllde år. Åkte hem vid halv 6 för att vi sedan skulle på stallet, först kraftfodra. Sen passade vi på att rida och efter skulle vi höa och låsa/larma stallet. Nu sitter man framför tv:n och kollat på Bingolotto och lite emellan åt ser man på julstök med Lasse Kroner

atm stallet..

En kort skoldag och nu jullov, kan fortfarande inte tro det. Känns inte som jul då vi är utan snö men glad att vi har lov nu iallafall. Åkte till stallet strax innan två för idag hade vi planerat att vi skulle prova hoppa lite med nyponnysarna. Vi värmde upp lite kort bara för att orken skulle finnas klar och i början var Melizza på alerten och hade bra motor men dog av lite på slutet. I början tyckte jag att det gick bra och hoppa men efter ett tag ville hon inte samarbete med mig och strejkade om jag får kalla det så. Det gick inte så ra med andra ord och hon har en stark vilja denna ponny men vi fick tillbaka det på slutet. Hoppa gjorde hon men man måste verkligen rama in henne och verkligen vara bestämd. Vi kom lite nära och det var det ena med det andra men hon tog även några fina skutt. Det var bara lite småhinder och nu får vi fortsätta att jobba med dem i veckan, det behöver få bättre kondis fortfarande. Imorrn blir det ridna och på julafton får de vila är det tänkt. Hoppas hon återfå lite energi inför imorgon, det var tur hon tyckte det var lite kul att hoppa också.
Melizza👆

Efter vi var klar med nyingarna passade jag på när manegen ändå var ledig i ytterligare 10 min. Gick med Boye och sen var jag med och hjälpte till på gymkhanan. Spotlights lag hade ett mycket stort problem. Han ville nämligen inte alls stå still utan bara preja på allihopa, helt inställd på att göra allt svårt. Sedan var det Alfons i nästa lag. Han började mot slutet och blev vild, efter att ha kastat av en. Så herregud vad man fick springa, vinnarskalle som man är vill man ju alltid vinna. Det blev ett rejält träningspass kan jag säga. Hästarna blev mer taggad än vad barnen var tillslut och Alfons lag blev segrare idag. 
Boye👆Äntligen är lovet här...

Jullovet är kommen och jag börjar med att se serie innan jag ska åka upp till stallet. 

Trött är bara förnamnet...

Så himla trött att jag somna i soffan efter att jag kom hem och åt i princip. När vi kom till stallet börja vi med att rida ponnysarna och Melissa var väl inte nå bättre för att ha vilat precis. Hon dra sig mycket till ert andra hästarna och är fortfarande riktigt seg när jag skrittar men väl i traven och galoppen är det annars full fart. Tror hon tycker det är jobbigare att hålla ett lite lugnare tempo. Efter nyhästarna var klara så var fet att byta kläder för att kunna mocka och fixa allt åt Boye. Sedan blev det ett par avsnitt av revenge fär att få tiden att rulla innan vi kunde åka hem. Madicken jobba till 19:10, så gick bara 10 min med Boye innan vi for hem. Här hemma hade mamma och pappa ordnat så tacos fanns klart och åt, såg på glamour och somnade sen i soffan.

Gällande Casello...

Det har varit mycket snack via media om Douglas Lindelöw och hästen Casello. Det har diskuterats och flödat över facebook och andra sociala medier men nu har det hela kommit till ett slut. Det var planerat och tal om att det skulle vara auktion på Casello idag men det blev inget av auktionen utan hästen har sålts till Ludger Beerbaum. Lite tråkigt att Lindelöw inte fick ha kvar Casello kan jag tycka men vi kommer nog få se mer av Casello.
Artikeln om Casellos ägarbyte hittar ni här 
 

En dag kvar innan lov..

Har haft fullt upp men samtidigt haft hela tiden i världen. Första lektionen idag var det film och sen hål, hade haft ett hål från 9:10-14 men vi gick sluta vid halv 11. Det var ju riktigt skönt istället för att behöva sluta vid 15. Efter fysiken kollade jag på revenge fram till 12 då vi åkteknik till Birsta. Hemma efter några julklappar rikare och ska sticka direkt till stallet nu. Har inte hunnit ätit men vi kör på ändå, får äta när jag kommer hem och dagen är över.

Sista uppgiften x2√

Vad ska man säga alltså, stod att det skulle vara 1-2 sidor men samtidigt som hon hade sagt att det fick bli mer så, tur var väl det. Det var iallfall den sista skoluppgiften för 2015 och även den sista uppgiften i kursen religion 1. Vi får väl bara hoppas på ett bra betyg som man kan vara nöjd över men nu tänkte jag se på en serie innan jag säger godnatt. Det blir en kort skolvecka med två onödiga skoldagar men vi får väl hoppas vi får ha lite roligt på nån lektion.

fortfarande en skoluppgift kvar...

Sitter fortfarande och har en uppgift kvar som ska in innan jag får jullov, den ska skickas in imorgon och har väl inte direkt haft tid idag. Ska väl försöka göra klart den så fort som möjligt, jag måste ta tag i den nu känner jag annars kommer jag missa att skicka in den. Dagen har gått åt till att vara på stallet där jag både tävlade Rick och red Melissa, badat och käkat thai. Imorgon väntas först jobb, sen in en snabbis på birsta för att byta några klädesplagg och sen ska man på stallet för att rida. Går det tänkte vi skritta ut en sväng, det vill säga om det inte är alldeles för halt eller om någon av hästarna inte är galna. Tror inte att det skulle vara det men vi får se om det är halt.
 

stallet 9-15:30

Syrran väckte mig imorse då jag ställt in alarm en timma försent, kom tillstallet vid 9 där det var banbygge och när det var klart gick vi banan. Det var sju hinder och en rätt lätt bana att lägga på minnet, började med att mocka och gjorde klart sedan tog jag in Rick som inte ville hänga med in först. Han ville nog hellre vara ute i hagen där alla andra var. När vi väl var inne så borstade jag honom och gjorde han redo innan jag skulle jobba. Stod först som in och ut slätt då dörren var trasig men sedan på banan mellan 50-60 cm, därefter fick vi kolla på några ekipage innan syrran och jag börja gå och göra iordning hästarna. Gick med dem en kort stund innan vi fick komma in på framhoppning, väl där inne så kändes Rick piggare än vad han varit den senaste tiden, han var även lite piggare i onsdags vilket jag tycker är positivt. Det är ju han, en väldigt glad, snäll och framåt häst som är så otroligt bra på det han gör. Framhoppningen kändes super, han var framåt och det var bra samspel och inne på banan fick vi först agera lite stöd åt Exxet innan det var vår tur. Vår runda gick ju bra, hästen flyger ju bara över det och det är ingen match för honom. Nästa gång jag är med på honom kan jag lika gärna hoppa 1 meter men det blir kanske Kupido nästa gång. Den kommande tävlingen kommer ju vara i början av 2016 så vi vår väl se vad som händer innan dess, vilken häst det blir. Kanske båda är upptagna innan man hunnit skrivit upp sig. Jag får helt enkelt vänta och se men Rick levererade idag precis som han brukar göra. 
Efter tävlingen var det fika uppe i cafeterian innan de var dax för nyingarna. Vi började gå in i stora manegen, först var set bara vi plus en till men sedan kom det en hel drös med folk som stod i hörnen på läktaren och överallt. En som skulle provrundan också, min ponny hade ju inte så mycket problem men C-ponnyn blev värst. Vi bestämde oss för att byta och gå över till lilla. Melissa var mycket bättre idag än vad hon var igår. Det går framåt och det kan bara gå bättre när hon orkar lite mer. 

klubbtävling imorgon...

Imorgon är det dags för årets sista tävling, en julklappsöppning som alltid. Då Kupido endast fick hoppa 70cm så kände jag mig inte så sugen på att hoppa honom. Vet inte riktigt varför han inte får hoppa högre än så för han har ju trots allt fått varit med på hopplektioner. Tog Rick då han ändå var ledig och vi kör på 90, blir lite revansch sen KM känner jag. Startar inte först denna gång  men det är ju bara velat round nu. Efter hopptävling är det fika i caffy innan vi tänkte rida nyhästarna. Jag hoppas hon är lite piggare imorgon.

Fredag och helg, så himla skönt...

Blev en besviken matilda idag när jag kom till skolan då läraren säger "Det finns ingen mening med att vi har någon lektion", man hade ju varit glad om man fått reda på detta innan man åkt till skolan. Det var ju inte direkt någon religion heller, jag vet vad jag ska göra men man får göra det på valfri plats. Så denna fredag hade jag endast ett fysik prov som gick som det brukar göra. Så istället för att börja 12:50 fick man sitta på skolan från halv 10 men man fick göra det bästa av situationen och det blev ju att köpa thai till lunch. Thaien var god iallafall och nu sitter jag här på stallet efter ett ytterligare ridpass på Melissa. Hon var inte lika pigg idag, hon dör ju bara efter en kvart typ och vill inte gå framåt. Det hade ju varit roligare om hon haft någon bättre bjudning men vi får hoppas den kommer så småning om.

en piggare ponny

Åkte till stallet vid halv 8 och hann kolla på lite hoppträning innan jag gjorde iordning Melissa för andra ridpasset på henne. I tisdag blev hon slut nästan på en gång, hann näst intill bara galoppera åt ena hållet sen dog hon bara av. Idag var hon mycket piggare även fast det kändes som hon dog av och man fick verkligen driva på henne för att hon skulle börja trava. När hon väl trava var det helst i full fart och lika så i galoppen. Så hon hade helt klart mer energi men det fanns en häst som hade mer...
 

1/2 religionsuppgifter√

 Då var man äntligen klar med ena religionsuppgiften eller den första av dem två som legat och tärt på mig sen två veckor tillbaka. Det blev väl lite närmare tre tusen ord så hoppas jag den är bra och väl reflekterad kring allt. Efter att man nu är klar med denna så är det dax att ta tag i nästa religionsuppgift. Har hört att den ska vara inne på söndag men det vore ju bra om man tog tag i den och börja skrev. Skulle vara skönt om man blev klar med den innan helgen men har ju prov imorgon också. Tänkte väl lägga det åt sidan idag och plugga lite till det imorgon bitti på matten. Har inget att göra där endå så varför inte tänker jag. Blir en liten paus med käk, chicken nuggets och sen på kvällskvisten vid halv nio är det planerat att vi ska till stallet, syrran, jag och Alva för att rida nyponnysarna. Hoppas min har fått lite mera energi, tror den kommer att dö av ganska tidigt men vi måste förska träna upp konditionen lite för varje gång, vi tar en dag i sänder och se vart det vänder.

Onsdag och torsdag

Onsdagen har hunnit passerat och hann inte med något bloggande som ni kanske förstår. Tog en sovmorgon idag onsdag då jag ändå hade mentors vid 12:40. En lektion som vanligt och sen åkte man upp till stallet. Fixade allt till Boye innan vi skulle rida själv. Det var markarbete eller hoppning idag och jag fick välja om jag ville ha Kupido eller Rick, var lite tveksam vem jag ville ha. Så det var inte förrän jag skulle göra iordning som jag valde att köra på Rick den här gången. Det var extremt längesen jag red honom för någon, har bara typ tävlat honom lite nu och då men jag har skrivit upp mig på helgens klubbtävling. 90cm på Rick, det blev han bara för att Kupido inte fick hoppa mer än 70cm på tävlingen. Rick var väldigt fin idag när jag red fram honom, han kändes alert och tog skänkeln och handen väldigt bra. Jag har tyckt han varit lite lat på senaste tiden då jag ridit honom så det var positivt och hoppas han är lika peppad på lördag.
 
Dagen idag då, torsdag var det och svenskan var inställd pga att läraren skulle vabba, så började 12:30 men hade min första lektion vid 14. Aa det blev lite plugg framtill lektionen börja och då var det muntlig presentation om korståg på ett neutralt sätt. Herregud vad nervös jag var alltså, att prata inför grupp på skolan är inte min starka sida men jag hoppade inte över något stycke idag iallfall, haha.

Premiär för nyhästarna...

Som ni kanske vet så har det kommit tre nya ponnysar till stallet som nu står i karantän tills vidare, de har stått där i en vecka nu (tisdag) och vi satt upp på dem igår (mån) för första gången. Medan jag var i skolan var Madicken uppe och fixade lite åt Boye så det enda jag behövde göra var att fixa hö. Det blev typ ingen lektion för mig idag utan fick jobba med valfritt var vi ville. Kom tills stallet vid ett tiden och vi börja med att välja ut lite grejer som vi hoppades skulle passa mer eller mindre. Gick ut till nyingarna och borsta och försökte bli lite kompis, kom in i manegen och de fick gå runt och kolla en stund innan vi satt upp. Tänker inte utvärdera så nogrannt nu eftersom jag inte känner hästen riktigt än men D-ponnyn som jag rider har fötterna på jorden och är väldigt pratglad. Är väl varken pigg eller seg, utan rätt lagom. Nu hade de stått i en vecka så visst hade de lite energi i början men inget överdrivet hos min. Hann inte rida så mycket utan orken tog slut rätt snabbt men vi får fortsätta jobba lite lätt och lära känna varandra. 
Hennes namn är Melissa.

Kattens födelsedag!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det faktiskt Mallis födelsedag.
Vår fina katt som jag hoppas finns med oss i flera år till, världens finaste!❤️

Tisdag...

Då var det lite mindre än en timma kvar innan jag börja, har pluggat lite fysik så gott jag kan. Har inge fler uppgifter tillgängliga. Det gick faktiskt ganska fort och nu sitter jag rakt upp och ner, har inget att göra. Har matte 11:20 och sen religion, kanske på valfri plats, uppgiften ska snart in och det är bäst man fortsätter fila på den.

måndag med en massa plugg...

Då var det en ny vecka och måndag igen, sista fysik lektionen innan provet och dagen fortsatt med lite kahoot (quiz) på svenskan, sedan kunde man åka hem och fortsätta plugga. Har suttit lite med religionen nu som ska in denna vecka, om några dagar. Är inte riktigt nöjd med det jag har skrivit så det är lite ändringar här och där men är inte klar på långa vägar känns det som. Tog en lite paus och passade på att blogga.
Bloggen hade jag inte riktigt tid för igår utan det var ju lucia show på förmiddagen och kalas på eftermiddagen, hela dagen gick åt. Hoppas att alla hade en trevlig vistelse på stallet igår och nu är snart julafton här. Lite mer snö hade jag kanske önskat, för att få lite mer julkänsla men det går ju lika bra utan. Nu ska man ner till mormor innan det bära av mot stallet där jag blir kvar hela kvällen. Då blir det lite mer plugg efter att ha fixat klart allt till Boye.

Dax för serie....

Haft fullt upp hela veckan och har det fortfarande men känner att jag förtjänar ett avsnitt av arrow nu för att orka med morgondagen. Åker till stallet vid ett tiden och lucia showen börjar klockan tre, är med i början då kadriljen ha sitt nummer så man måste vara där i tid för att göra iordning allt och fixa hästarna plus att de självklart ska ridas fram. Sen på eftermiddagen, så fort lucia showen är klar så blir det att skynda sig göra iordning sig för kalas sedan. 

Genrep luciashow...

Upp tidigt idag med eller vid 8 tiden och åkte till stallet så att vi var där strax innan klockan 9 och vi startade upp barnen innan vi hämtade in hästarna då vi hade genrep på kadriljen direkt efter. När vi skulle rdia fram inför genrepet blev det kaos, alla ridskolehästar blev allvarligt livrädda för pegasus som ska vara. I början av genrepet så blev det pckså kaos men efter en stund när vi kom vidare så gick det väl sisådär. Tyckte Prince kändes spänd och ville inte riktigt samarbete med mig, han var väl fin lite emallanåt men långt ifrån bra. Tydligen såg han fin, vet inte riktigt vad jag ska tro men vi tar nya tag imorgon då det verkligen gäller. Har ju gjort en lite justering också så jag hoppas det funkar bra imorgon, det blir väl en överraskning eller rena rama kaoset.

Ingenjörsdag på miun...

Vaknade vid 9 och gjorde mig iordning för att åka in till miun. Inväntade bara skjutsen då jag åkte med Embla tillsammans med Issa. Två tappra natur treor var på plats och lyckades vara frisk denna fredag. De började med att presentera olika linjer och inriktningar, som t.ex datateknik, industriell ekonomi osv sen var det en mässa som man fick gå runt på. Till lunch blev vi bjuden på biteline pizza och nu är jag påväg in till Birsta. Först en tripp till hööks.

Byte av häst...

Det blev ju ett byte avhäst för mig i kadriljen som vi ska rida på söndag då vår lucia show hålls på THF. Kupido är för flamsig och pallar inte trycket med andra ord, plus att han är så himla sur mot de andra hästarna. Han sparkas iallfall inte, så det är ju tur iallfall men han har ju faktiskt varit med en gång förut. Då vi hade rock tema, kanske de temat passade honom bra för då skötte han sig över förväntan. Mitt byte av häst blev till denna kille som visas här nedanför men tänkte faktiskt inte berätta namnet än, man kanske ser på bilden. Fick rida honom idag bara för att få känna på honom, visst har jag ridit honom förr men nu hade de varit ett tag sedan. Har för mig att jag red igång honom från en skada senast men nu är han taggad inför kadrilj, hoppas jag iallafall.

DEL B, C & D...

Dagen är kommen och nationella är äntligen över eller vi har ju muntliga delen kvar men det är ju ingen big deal, närå skämt å sido. Skönt att ha gjort nationella nu, de skriftliga och de är faktiskt mitt sista matte nationella i gymnasiet. Matte 5 är det inget nationellt prov på, hur bra är inte det lixom. Nu har jag överlevt och de första två delarna B och C kändes faktiskt bättre än förväntat, vi hoppas bara att resultatet visar sig vara bättre än jag tror. Förra året var det bara två på skolan som klarade godkänt, de andra fick F och jag håller tummar och tår för att få ett bättre betyg än E. E det är ungefär som F, eller det känns som man inte ska ha något sådant när man går ur gymnasiet. Ett mål jag har uppsatt och hoppas det håller i sig, mest orolig för fysiken. Vet inte riktigt vart jag ligger där, prov om en vecka och en dag. 

Bänkad framför tv:n

Sitter nu framför tv:n och kollar på finalen av Paradise hotel, jag tror som sagt att Jossan och mos tar hem det. Frågan är om någon kastar kulan, kanske att Jossan skulle kunna göra det, det återstå att se. 
Onsdag är en riktigt bra skoldag, har en lektion och den rullade på bra. Sen var jag in på stadium en snabbis men hittade inget där som passade. Sedan blev det raka vägen upp till stallet, fixa åt Boye innan vi skulle träna. Kupido var väl inte på något bra humör och skötte sig inte så bra på dagens träning. Nu är han därav portad från Kadriljen och jag får göra ett byte av häst. Han pallar inte att gå med i Kadriljen, knäppo!

Dagen innan nationella...

Här sitter man på skolan, över 2 timmar innan vi börjar eller det är bara mentors samling. Första och sista lektionen för mig börjar inte förrän 13:45, vilket är ett par timmar bort om man säger så. Jag är iallafall alltid lika glad på onsdagar då jag bara har en lektion, det kan typ inte vara bättre. Kanske nästa termin så kag inte har någon insatt på onsdagar men det kan ju bli schema ändring.

Skola och julpynt i stallet..

Vi är nu inne på andra skoldagen för den här veckan, kom till skolan strax efter nio. Pluggade lite och kolla serie innan vi börja och tisdagar består av två lektioner. Matte och religion som vi har fullt upp med båda ämnena. Det är mycket, väldigt mycket och jag känner mig riktigt skolless.
Efter skolan vid 5 tiden var vi (syrran och jag) på stallet, fixade klart allt till Boye innan vi skulle ha julpyntning i stallet med barnen. Nu är det julfint hos alla hästar mer eller mindre. Just det, det har kommit tre nya ponnysar till ridskolan som står i karantän. Tog bara en snabb bild på dem innan vi åkte hem, därav den dåliga kvalitén.
Kom hem från stallet lite innan åtta och käkade sallad till en sen middag som denna. Nu sitter jag i soffan och kollar bachelor och sedan blir det Paradise där det snart är final.

Vilken måndag alltså...

Klockan har passerat tolv och måndagen är över, herregud vad less jag var nu på kvällen alltså. Åkte till stallet vid halv 6 då syrran skulle jobba, så jag fick ta hand om Boye. Börja med att gå med honom llite i manegen och sen mocka och fixa och dona. Sen blev det lite plugg i cafeterian innan man skulle kvällshöa. Larmningen gick inte så bra idag, kom aldrig hem alltså. Vi bara gick fram och tillbaka utan några bättre resultat. Fattar mig inte på det riktigt men där gick man i mörkret och yrade om kring. Tillslut fick vi åka hem, sett Paradise och glamour. Emma tog pengarna och drog, det gjorde hon rätt i då jag tror att Jossan och Mos tar hem PH iår, jag håller tummarna på dem. Glamour stod det rätt still på, Thomas (ny skådespelare) är tillbaka och det är en stor diss att det har bytt. Gregory var väl bra, lite snyggare än dem andra också. Nu är det väl bäst att man försöker sova, ny dag med nya tag!

kort dag på skolan..

Hade fysik lektion på morgonen där vi fick jobba matte inför nationella och sen på svenskan fick vi läsa en novell som vi läst förut. Vet inte riktigt varför men sen fick vi göra egna frågor som eventuellt kommer med i quizen eller kahooten vi ska ha om en vecka på svenskan. Sedan kunde vi gå hem efter att ha pratat med Malin. Vi ska ju ändå skriva vår uppsats och de kunde vi göra på valfri plats. Hade skola från klockan 8 till 11 och nu efter att ha legat på golvet i någon timme med värk så tänkte jag ta tag i pluggandet innan det blir stallet på eftermiddagen.

matte plugg

Här sitter jag och fastnar på något tal som jag inte riktigt förstår mig på, jag fattar inte vart felet är. Det är knas och man blir bara osäkrare ju mer man tänker och räknar fel på sånt man ska kunna utantill. Tro jag hoppar det talet och får testa imorgon, förhoppningsvi få hjälp med det. Ska fortsätta plugga lite till, det har stått still länge nu och man tappar lite fokus här vid datorn som är väldigt frestad. Jag ska försöka hålla mig borta från serie tittande fram tills torsdag iallfall, finns ingen tid över till det tyvärr. Verkligheten gör ont ibland men sanningen är det att jag har ju mer grejer än bara matte nationella, två uppgifter i religionen som ena har jag knappt hunnit börja på medans den andra vet jag inte vad jag ska skriva om och fördjupa mig om. Har skrivit lite grund bara, sen har vi ju även historia uppgift som ska göras och ett fysik prov. Jag känner mig inte alls stressad, nejnej!
 
 

Lördag och stalljour idag med..

Det blev en tidig morgon idag med, det blir så när man har stalltjänst. Dagarna har flytit på bra, både igår och idag, de flesta hästarna har varit jätte snälla. Det finns väl några vildingar som slår till om de har chansen men en del gör det även om dem inte har chansen. Nu ska jag hoppa i duschen och sedan ska det väl bli lite plugg kanske, ska försöka göra klart kapitlet i matten så jag vet att jag gjort allt, sen är det bara att börja göra testerna eller repetitionsuppgifter och göra de gamla matte nationella. Ska inte skriva bort tid jag kan lägga på plugg utan nu måste man redan börja tagga med nya krafter inför en tuff skolvecka. Känner att jag lägger allt åt sidan och bara fokuserar på matten, jag vill så gärna ha ett betyg jag kan vara nöjd med. Plus att jag vill känna att jag gjort allt vad jag har kunnat på provet, prestationen skall vara på topp men ligger väl i botten för det mesta. Jag är sällan nöjd med min prestation, något jag måste börja försöka. Jag känner att jag alltid ska kunna mer eller bättre, man blir besviken på sig själv. Nu är det slut diskuterat och det är dags för mig att ta tag i skolan efter en helg med hästar och jour.
 

Jour: lördag

Såhär mörkt var det när vi börja släppa ut hästarna och likadant när vi tog in i princip.
Alla hästar glad efter det fått sitt lunch hö.

Vaknade strax efter 6 och klev upp och åkte till stallet, ingen sovmorgon här inte. Börja med att fodra och sen täcka alla hästar både ridskolehästar och privata, ut i hagen med alla. Efter det var det fodring samt mockning i stallet. Sedan fortsatte dagen med att lunch hö, lunch för oss och intag av hästar osv.

Fredag och helg, tiden flyger iväg...

Då var det redan fredag och jag hinner inte riktigt med mig. Känner att jag har tusen grejer som ska göras och vet inte vad man ska börja med, effekten blir att jag istället inte gör någonting alls. Så alla grejer kvarstår till sista dagen är kommen, problemet är att alla skoluppgifter ska typ in samma vecka och så, det blir kaos alltihop.
 
Matte nationella börjar närma sig och jag kommer inte ihåg ett skit, vad ska jag ta mig till. Känner att man får hoppas på ett under för att man ska klara sig igenom det. Kom iallfall igång på religionen idag och det är ju en början men har ju DUBBLA inlämningar där som ska in samtidigt. Fysik provet närmar sig också och där har vi nu börjat med repitions uppgifter. Har inte ens hunnit klart med alla kapitel på matten än och det är mindre än en vecka kvar.
 
Om vi nu tänker bort skolan ett tag så är det så att släkten kommer hit ikväll och ska fira mamma som fyllde år i onsdags. Så hela kvällen här hemma så lär det väl rulla in folk och i helgen är det jour, så det är bara att bita ihop och köra på. När är det tänkt att man ska hinna plugga?

Gårdagen, träning inför lucia showen....

Gårdagen - Onsdag
Hann inte med att blogga igår, eller jag satt fastklistrad vid tv:n när jag kom hem från stallet. Det blev lite tårta eftersom mamma fyllde år. Det var ju inte direkt något ridpass utan vi tränade för första gången på Kadriljen men programmet var inte riktigt helt klart. Så vi körde på en bit och spånade lite idéer om hur fortsättningen skulle gå till. Kom hem lite senare en tänkt och då blev det fika till Bachelor, sen såg vi även på PH som börjar direkt efter.
(En väldigt gammal bild, några år sedan)
 
Idag - Torsdag
Tänkte jag först åka till skolan tidigare men det blev inte så utan jag var för trött helt enkelt. Tog en dusch vid 9 och åkte till skolan. Hade ungefär 3 timmars gymnasiearbete, vi hann fixa en enkät som vi hoppas ska få en trovärdig statistik på. Den handlar då om vårt GYA, frågor om kläder och kemikalier, gifter som de innehåller. Det är även lite om ekologika kläder och hur stor skillnad det är osv. Historia lektion gick sådär, har kommit några rader på arbetet och hoppas att det flyter på men det går trögt. Nu sticker vi in på hööks i hopp om att hitta något nytt.

Finns det någon godare mat?

Mamma fyller år och det firades med thai såklart innan vi åker till stallet för att ta hand om Boye och även hinna rida lektion. 

har man inte engelska så får man komma hem tidigare...

Som rubruken lyder så är jag hemma medan de andra i min klass är kvar på skolan. Det känns ju mycket skönt att få komma hem efter att bara ha haft en lektion, en helt vanlig onsdag för mig. När jag endå bara har en lektion så plugga jag matte innan lektionen. Nu så ska jag väl förhoppningsvis få någon mat i magen innan vi åker till stallet.
Ännu en dag går och fortfarande inge snö på marken, det blir ju trots allt lite ljusare när det kommer snö. Jag behöver inge mycket men lite kan det väl ändå komma.

December och utan snö...

Det är december nu och vi har fortfarande inge snö men kanske skönt det också men man har ju ingen direkt julkänsla. Åkte till skolan lite tidigare och passade på att plugga matte, det rullade på mycket bra med matten idag och vi hade ju en mattelektion sedan så det blev ett par timmar mattejobb. Två lektioner i skolan varav en fick vi köra på valfri plats, stannade ändå kvar på skolan för att invänta att tiden skulle gå. Klockan 3 skulle ett gäng från släkten på birst först och sedan mot kvällen äta julbord. Det blev inge köp men det är jag inte speciellt förvånad över heller, var in på lite alla möjliga affärer. Nu har jag nyss kommit hem typ och tänkte sitta vid datorn till 9 för att sedan kolla på Bachelor och paradise hotel som går efter varandra på tv:n. Sedan blir det väl förmodligen ett eller kanske ett par avsnitt av serien Arrow eller Haven, beror på om dreamfilm vill fungera normalt.

RSS 2.0