Dagens Griva!

 
Åkte till stallet och red Griva innan vi skulle ha ungdomssektionsmöte, haha bara lite långt ord. Iallafall så gick det sådär, hon känns liksom inte helt bra i vänstervarvet men i höger hur bra som helst. Hon har alltid haft svårt att ställa och böja till vänster men idag var det extremt och hon hade inte alls samma takt i traven. Det är liksom lite svårt då hon gärna gör sin små hopp då och då. När man väl börjar komma åt henne så vet hon hur hon kommer undan genom att typ göra sina små konster, så det är lite svårt. Imorgon så ska jag rida samtidigt som gymnasiet så att Maria kan kolla henne lite. Det blir nog bra, samtidigt som man kan få lite tips. :))

Svinkallt

Måndagen har väl varit som den brukar, dubbel lektion i tyska, dubbel lektion i matte, kemi där vi hade en lite sammanfattning eller repetion innan provet som vi ska ha på fredag och sen var det idrott, innebandy blev det och det var riktigt kul, veckans roligaste lektion enligt mig, bandyn gick väl bra och sen var det bara raka vägen till stallet då vi skulle ha u-sek möte. Blev ett STORT stopp vid bron eller fick stanna redan uppe vid motorvägen/buss-hållplatsen, tog en stund innan vi var på stallet och var ju inte precis varmt heller då man åkte i shorts pga idrotten, kunde inte vara bättre. Sen var det ju likadant på hemvägen, köö! 
Men nu har jag faktiskt åkt över den "nya" bron, check✔️👏 
Snacka om halv ihjälfrysen!!!

Nyfiken?

 

städ samt pluggdag

Putsat fönstren och städat rummet, bytt lakan och säng grejer, nytvättat och allt, 
dammsugit & plockat ihop lite smått, sen belönas man med pizza & efter blir det plugg,
imorrn är det skola igen och bara nya tag, 2 prov har vi, fysik och kemi yey så roligt! 

tjena allihopa!

Har försökt plugga lite så har gjort klart en uppgift på svenskan och har nu bara en kvar och sen måste jag nog göra biologin klar idag också och imorrn försöker jag med lite fysik, här slappas det inget. Inte gjort så mycket idag faktiskt utan ha varit rätt lungt, ätit tacos och satt nu och kolla lite på hastnet och vad hittar man, lille Tucker som var på Näset ridlägret 2011.
 
 
 

Blandade favoritbilder!

 

En jobbig dag

Ganska jobbig fredag, hade fyra lektioner idag, och sedan har jag skrittat Griva och kollat på träning. Allting tog sin tid, men snabbade oss hem innnan åtta för att se idol. 
Allt har iallafall rullat på bra, lektionerna gick utan problem, Griva skötte sig väl sisådär, så kan inte alls klaga. Nu får man vila upp sig i helgen för en ny vecka. 
 
Det var typ allt, inte så utförligt blogginlägg men är rätt trött och det var typ allt jag orkar skriva, trevlig helg alla!

SÅLD

Tidigare idag så åkte ridskolans fuxsto Linnie till sin nya ägare och hoppas hon får det skönt nu,
hon har varit ridskolans underbara storhäst och vi tackar henne för alla år hon stått här!

Fredag

Denna vecka har gott rätt så fort ändå, började dagen med att fortsätta att se Hunger games som vi ser på engelskan och sen hade vi matte där vi nu håller på med algebra vilket går rätt så fort och det är inte så komplicerat, inte än iallafall, haha! Sen hade vi kemi där vi hade lite film och teori, lite blandat och gick igenom lite inför provet nästa vecka, sen var det lunch som var tacobuffé och sen var det lite hål som ni förstår är lika med kortspel för oss, sen var det tyska och sen fick man åka hem, inte så roligt då det regna men slutade iallafall vid 20 över 1 och det är ju rätt bra ändå, synd att inte vädret är bättre bara. Nu ska jag skicka in en uppsatts på engelskan som hade deadline idag.
 

torsdag

Idag så hade jag min lektion och det gick riktigt bra, allt rullade på och gick bra. Griva fick vil idag, skrittar henne imorgon med Julia som vanligt. Ska även ha två extra lektioner imorgon utöver mina egna två lektioner, kul, haha något trött jag kommer vara, sedan hoppas jag att jag hinner kolla på hoppträningen också. Mycket som ska hinnas med, men det går nog. :)

ännu bättre

Fick sluta 20 över 2 idag om vi ville istället för 5 över 3, helt klart att man åkte hem, börja bli lite kallt att åka moppe men hoppas det inte blir halt bara så kan man ju åka ett tag till, sitter nu och försöker göra lite nytta dvs plugga lite svenska som måste göras under helgen.

Tjollahopptjollahejjagälskardig

halva skoldagen är avklarad, 2 till lektioener för dagen sen är man klar, börjat på ett nytt kapitel i matten, finally och svenskan blir det lite hemma plugg i helgen och nu är det bara fysik och samhälle klvar för dagen, går nog bra det med, fysik prov nästa vecka och samhälle om 2 veckor, yey! Ska försöka att plugga lite när jag kommer hem så man inte har allt sista dagen som jag
alltid har men ibland måste man undgå från vardagen och prova något nytt.
tjolla hopp tjolla hej, jag älskar dig♡

Skrittning och hoppning

 
Blev liksom en lång dag på stallet, fram och tillbaka. Började med att åka dit för att ha teori/genomgång om lektionerna som jag har, lika så Amanda. Vi får lite tips och information om hur vi på ett så bra sätt ska kunna hålla lektion, ganska nyttigt. Mycket som man inte tänker på i vanliga fall, sedan efter ett tag så hämtade jag syrran, åkte hem och åt och sedan tillbaka för att skritta Griva. Hon var lite knäpp i stallet men lugnade sig, och sedan red jag i lilla med Julia som rider igång Mister. Griva blev otroligt lugn när jag hoppade upp, så det börjar ta sig. Jobbar med att få korta ihop henne och få henne lite rundare, då hon gärna blir väldigt lång, men hon har sina stunder. Då jag får henne på rätt spår så protesterar hon lite. Men det går rätt bra, blir bättre för varje dag så snart så. 
 
 
Efter att ha ridit Griva så kollade jag på hoppträning med några och sedan var det dags att hoppa Exxet på min ridlektion. Han var riktigt rolig idag, haha börjar gilla han mer och mer, vi liksom kommer ganska bra överens. Han blev pigg och taggad, precis som man vill ha honom, då han ibland blir lite seg och så. Så han skötte sig super och nyttigt för mig att sitta på en häst som kan mycket mer. Ganska kul övning fast vi inte hoppade så högt, och kul att Exxet var på sitt bättre humör. Han är rolig, då han ger lite till ryttaren, för han kan man är expert på att komma undan och det är kul när man sitter på en häst som man litar på. Riktigt nöjd, fast längtar tills det är dags att börja hoppa Griva! :)
 
 
Gamla bilder! 

Hoppning

nyss kommit innan för dörren och ska nu hoppa i duschen, kommer direkt från stallet och svart är det ute, herregud, hade hoppning idag och det gick rätt bra faktiskt, och det känns lite sent att rida 8 på en onsdagskväll men livet är inte jämt som man vill, iallafall så gick skolan rätt snabbt idag, det ända udda var väl att vi hade skoljoggen, men ska ner och duscha nu, hade!


Finally

Äntligen har vi börjat, har nu ridning som första lektion på tisdagar hur grymt är inte det, så red först ett dressyrpass på Homer, det är verkligen inte en typ av min häst, känner att vi typ inte går ihop, han var fin emellanåt, sedan var han lite spänd och han är ju väldigt känslig för alla hjälper och så, minst smackning på sidan elller nån anna göer så känner man hur han bara vill framåt, men det gick helt okej för att varit första gången på ett bra tag, maria sa att vi skulle få lite utmaningar så vi kör på det och imorrn blir det hoppning på Kuppe, hoppas på någon rolig övning och förhoppningsvis får vi hoppa lite högre så man känner sig peppad för tävlingen som kommer, är ju trots allt bara vår andra tävling för iår.
Tillbaka till dagen så skynda vi oss att duscha och åkte sedan ner till skolan, hade kemi där vi labba
och sen lunch, fysik därefter där vi typ gjorde vad vi ville inför provet som är nästa vecka sen var det
engelska där vi håller på med en uppsats av ett slag som ska vara klar på fredag och kan inte mer än
med glädje säga att jag är klar, först av alla tror jag faktiskt, sen var det samhälle där vi fortsatt se
nån dokumäntär sen var det biologi prov. pappa hämtade mig på skolan och vi körde några vagnar
till posten och nått till DHL och sen blev det hem äta middag sen har jag även hunnit sett en av
dom nya wallander (saknaden) som kommit ut iår, inte den bästa utan var lite tråkig.  
 

Imorgon

Snart dags att sova kanske, imorgon blir det en lång dag på stallet. Först lite genomgång med Maria om lekioner och så, sedan ska Griva skrittas och sedan klockan 20.00 rider jag Exxet då vi ska hoppa, kul kul. Så runt halv ett blir det stallet, som sagt en lång dag! :)

Tidig morgon
Idag blev det att kliva upp tidigare än vanligt, Matilda skulle ju rida med skolan så jag passade på att skritta Griva samtidigt. När vi kom till stallet så stod en orolig Griva och undrade när det var hennes tur att få gå ut, runt i boxen gick hon, så ställde henne i en spilta brevid de andra hästarna så hon fick lite kompisar. Gick ju bra, sedan väl inne i ridhuset var hon väl lite gnäggig och orolig, så gick med henne några varv och hoppade sedan upp. Då är hon lugn, hur cool som helst. Så medans de andra jobbade på så skrittjobbade jag Griva. Hon är inte alltid så samarbetsvillig, så då jag kom åt henne lite mer så blev hon sur och protestera som hon brukar. Men idag var bra träning för henne, att få stanna inne och sedan få komma ut till de andra. Det är liksom träning som hon behöver, och framsteg hela tiden, vilket är bra. Hon blir tryggare och det är bara att träna på. 
 

Åre, bildbomb 2

 

Igång skrittning

 
Skrittat Griva idag, gick helt okej. Hon blev lite jobbig men hon var väldigt lugn för att vara utan sina kompisar, så det är ju bra. Hon kändes ganska pigg, men snäll. När jag jobbade ville hon däremot inte riktigt, blev lite sur och liksom bet tag i bettet lite, men det blir nog bättre. Imorgon skrittar vi igen, hoppas hon är lite mer samarbetsvillig då, men kul att vi är tillbaka. Nu är det bara att komma igång igen, ska skritta henne en vecka så får vi se sen! :)
 
Också har mina stövlar gått sönder, eller rättare sagt ena i dragkedjan. Den liksom delar sig, så det är ju inte så bra. Så då var det dags att leta nya, bara det att jag inte vill lägga så mycket pengar på dem, dem som jag har haft har faktiskt varit bra. De har hållit i tre till fyra år och det är ju inte så dåligt. Aja, vi får se hur det blir, får ju ta mina ridskor nu istället och jag hatar att rida i ridskor. Jag får inget stöd och ja, usch, jag kan inte alls rida med dem, men blir så illa tvungen! :/

Gladast

 
Äntligen är Griva bra och ska börjas skritta, så roligt. Så nu blir det att skritta henne en vecka och se, så glad jag är just nu. Världens finaste tjej!

Åre, bildbomb 3

Ristafallet☟
Wången☟
 

STUDIEDAG!!

IDAG ÄR EN BRA DAG FÖR IDAG ÄR DET STUDIEDAG!!!

Åre, bildbomb 1

 
 
 

Timrå.....

Då var man hemma i Timrå igen och tänkte bjuda på lite bilder imorgon så kommer de runt 2-3 bildbomber men nu ska jag plocka ihop lite på rummet, chao!
Ni får vänta till morgon dagen innan ni får Åre bilder och lite annat.... ;) 

På väg hemåt

Då var vi på väg hem, trött men glad att äntligen få åka hem och träffa hunden och katten och resten av familjen. Steg 1 av ulken är nu avklarad, så om cirka en månad är steg 2 i Sollefteå. Tills dess ska vi ha fixat en presentation om vår ridskola, kul! Fick några fler uppgifter också... 


Hej då Åre! 👋👋

Som rubriken lyder så säger vi nu hej då Åre, för nu börjar vi far hemmåt, har varit vid Ristafallet och även vart på Lundhags affär, sen åkte till wången där vi nu invätnar de 2 brudarna som vart här, så sitter inne på värdshuset och fikat lite. Iallafall så gardet varit lite små roligt i Åre,  att träffat lite ridlägerkompisar och sett deras hästar och hur dem har de, även fått sett lite mer av Åre, badat och så fast måste säga att denna vistelse borde nog få lite kritik ändå, angående badet där det var mycket urfunktion och trasig inne på relaxen eller vad man säger 

men men, allt kan inte va super!👊


ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ

ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ
 

Andra dagen på Wången

Nyss ätit frukost, städat stugan och fixat med allt, nu inväntas ledaren. Första dagen gick bra, gjort en massa grejer som vi ska fortsätta med idag. Har inte sovit så mycket, hejdå nu börjar vi!

Utsikten...

Har inget att skriva om just nu utan gör bara ett ointressant onödigt inlägg, haha  utsikten från hotellrummet är inte den bästa men ändå, tänkte göra lite nytta och försöka plugga lite så man har gjort lite saker som ska göras till på tisdag då jag har prov och kemi frågor ska vara klara, även försöka plugga matte men hinner inte allt på samma gång så börjar med kemi och sen biologi och eventuellt matten, skulle även behöva göra svenskan men den gör jag imorgon eller på måndag det beror på. 
 Här i Åre

Just nu är vi ute och åker lite, är i Ullådalen nu efter att ha köpt lite gotta till ikväll och är rätt så slut efter badet ändå, har prövat allt som finns och pröva där, var ju typ 4 år sedan man var här sist om inte längre än så. Har simmat ett antal längder, åkt ruschkana, bastat i olika grader, den varmaste var över 70 grader, badat ute, doppat mig i iskallt vatten  under 4 grader. Kritiken som holiday club får ta är nog att det var väldigt många på relaxen, eller vad man ska säga som var urfunktion/trasig,och det som funkade hade typ en del inget lyse utan svart som svart lixom....

Innan badet så åt åkte vi först till Åres chokladfabrik och provsmaka lite choklad och köpte även en sort med mig sen åkte jag även ner till Åres ridklubb där jag hälsade på gamla ridläger kompisar, det hade KM i hoppning idag och vill gratta Malva som vann KM inom privat hästarna, så duktiga hon och Qupido, sen åkte vi till Storulvån och kolla lite sedan till hotellet där vi lunchade.

Wången

Då var vi framme i wången och Madicken och Amanda har nyss klivit in i deras stuga, Madicken får berätta mer senare. Iallafall så har jag fortsatt att åka mot Åre, där vi komma vara framme vid halv 10 snåret. On the road again☃

Eftersom Madicken och Amanda ska till Wången idag så passade jag på att åka med fast jag åker till Åre och bo på hotell där, var några år sedan man var där och ska försöka vila upp mig och bara chilla, haha och ni får jätte gärna snapa mig akmatilda elr kika akmatilda
 ta mig tillbaka till sommaren, sol och värme....

Mot Wången

Ja, då åker vi! Ska försöka uppdatera så gott det går under helgen, kursen slutar tre på söndag så kommer väl hem mot kvällen någon gång. Hoppas iallafall att det är lite kul, och inte bara läskigt. Haha, tur ändå att vi är två som åker från klubben, då har vi varandra och det är ju bra. Det här blir ju spännande, Wången here we come! :)

herregud!

Har fortfarande inte börjat packa, men ska göra det innan jag lägger mig, upp vid 5 tiden imorrn då vi börjar åka halv 6, pepp som fan. Iallafallså har jag uppdaterat teleplingen min och hittills har den funkat bra den nya versionen, lättsam men blivit något knas med mitt apple ID och icloud konto så det är lite irreterande då jag inte kan fixa det, det är fel namn eller mail, vad man nu kallar det och med det vill jag säga att det går inte att ändra? Det går inte ens att trycka in och ta bort adressen som står, weird!
 

Klart

Tror jag packat det mesta nu, några saker får jag packa ner imorgon. Haha, känns som man packat för en vecka också ska man bara övernatta en natt. Blir spännande att se hur det går, brukar inte sova så mycket då jag sover borta. Hoppas kursen är rolig också, känner på mig att vi ska prata en hel del och det är inte min starka sida precis. 
 
Imorgon bitti åker vi mot Wången, sedan får vi se om jag lyckas komma ihåg att kanske knäppa några bilder med mobilen och om jag hinner blogga, ha de bra! :)

packa väskan.....

Dax att packa väskan kanske, tänkte nämligen bege mig ut på ett litet äventyr över helgen, försöka koppla av lite men och vila upp mig inför ännu en till skolvecka sen, har studiedag på måndag också så det är chill. Så jag hoppas på att kunna bjuda på lite bilder och försöka uppdatera er även fast jag inte är hemma här i Timrå. 
nu blir kinamat...
 
 

Antingen så känns det rätt eller så tjänstefel...

Vart en ganska kort dag idag, 4 lektioner varav första var inställd så blev bara 3, hela klassen väntade på att den skulle börja men tydligen hade vi ingen, haha, sen har vi även knäppt skolfoto, åt fil och flingor på skolan för första gången, check✔   Uscha tycker inte alls om att knäppa skolfoto, men det är nu äntligen över och nu får man bara vänta till att alla kommer se det också, kul
Dagens lunch - fil och flingor med lite sylt...
 
kemi lektion (järn och svavel)
 
 Tyska glosorna...
 
Efter jag slutat gick jag till moster för att få skjuts hem, men blev lite ändrade planer påvägen, åkte till mormor och åt lite sedan åkte vi vidare till Anna Källdén och har hört lite historier och lite roliga utryck, hon är en "ordläkare" skrivit åtminstone en bok som rubriken lyder, ganska roliga meningar. Hennes utryck "Alla som ger, får" därför av bildvalet
 

opsihejsi

ska väl sova nu tro jag, har vart på birsta och köpte en tröja och ett par byxor, imorrn är det fotografering som jag med en gärna hade skippat och matte prov, taggad till tusen eller inte, jag är aldrig taggad till prov men hoppas det går bra iaf, sen har jag väl inte så mycket som är viktigt, kemi frågor som ska vara klara och tyska glosor, det är rätt mycket, svårt att hinna med allt men man får ligga i!
 
 

:'))

Finaste du..
 

markarbete

Dagens ridpass var markarbete och och det gick sisådär, det gick väl inte dåligt men han kändes så spänd och och höll bara på flyga runt, inte alls som förra veckan men som sagt så är han ju speciell och han är så otroligt glad och frammåt när vi hoppar, det är inget som drar han tillbaka. Nyss kommit upp från duschen och är redo för lite plugg, så detta blir bara lite kort och snabbt inlägg.
 Bilden är tagen innan sommarn då jag red igång honom då han var halt  till och från..

Idag blev det ingen häst utan en ponny

 
Eftersom Griva är halt så fick jag rida Exxet, en maxad d-ponny. Har faktiskt ridit han ganska mycket för länge sedan, red han mycket med gymnasiet och jag tyckte faktiskt om honom då, sedan så red jag han någon gång och han var sig inte alls lik. Men idag så var han faktiskt riktigt bra, lite seg men taggad så det var kul. Vi hade markarbete och Exxet är verkligen duktig, väldigt hinderklok, så han ger en väldigt bra känsla, det är liksom bara att stämma av lite då han ibland vill iväg. Vi travade över bommar och hoppade lite studs, rätt kul, hann med ganska mycket och jag var nöjd, lite tråkigt att jag inte hade Griva men det är kul när man får sitta på en häst och få ut lite mer, med Griva så måste jag hela tiden hjälpa henne. Nöjd iallafall, nästa gång är det hoppning och jag har nog Exxet då också, så hoppas man kan få hoppa lite högre då han kan.
 
Var på stallet länge idag, först gick Maria igenom lite om lektioner och lite sånt, hur vi ska på så bra sett som möjligt kunna ha en plan inför varje lektion och så, och till helgen åker jag till Wången och ska gå en utbildning. Sedan så kollade jag när skolan red, och i samma veva fick jag flytta Griva till en box. Så där ska hon få stå nu, tills Columbus kommer tillbaka, skönt för Griva. Hon blev lite tveksam när jag från boxen, men tror att hon trivdes bra. Gick och hälsade på henne några gånger och hon blir så glad när hon får lite uppmärksamhet, kommer och vill mysa lite, så jag tog och borstade henne och klippte manen på henne. Så nu är hon fin, nu vill jag att hon ska bli frisk! :)

chillpill dag

Alltså gud vad man har fullt upp hela tiden nu alltså, känner att dagarna är för korta eller vänta är det skoldagarna som är långa? Hmm jadu just nu vet jag inte riktigt, har iaf gjort min presentation på engelskan med jenniefer och my, så det är klart och nu blir det matte prov härnäst på fredag och sen har man bara haft vanliga lektioner typ, fick välja om vi ville ha samhälle på skolan så jag åkte hem, tog sin tid då ingen kunde hämta mig, tur i oturen kan man säga så träffade man på kusin som hade slutat så slapp gå hem i regnet, sen har jag suttit och pluggat matte även sett Klara Henrys nya talkshow, sen har man typ småglott på tv lite och nu drar jag till stallet, ikväll blir det markarbete på min käraste...
 

bädda ner

Ska snart lägga mig i sängen och försöka sova men först ska jag försöka
göra klart frågorna till biologi lektionen som vi har imorrn, vi ska ju gå vidare
imorrn och sen blir det prov, känner att det är många prov på gång men alla är ju
inte samma vecka som tur är men det som kommer härnäst är matte sen biologi och
därefter fysik, tyska och engelska vet jag inte riktigt, samhälle, så det är ett par stycken som
är planerade men har bara pratat om prov på tyska eventuellt på engelskan men inget datum.
Så just nu är det matte, biologi, fysik och samhälle jag tänker mest på men även svenskan där
jag helst vill ligga lite före nu från början så jag inte behöver plugga ihjäl mig pga ridningen, haha
 

Inte lika glad som syrran

Jättekul att det har kommit upp en klubbtävlingen igen, tyvärr blir det inget tävlande för mig om inte ett mirakel skulle ske.
 
I alla fall så är Griva halt fram och ska vila den häsr veckan, blir hon inte bättre ska en veterinär kolla henne på måndag. Så någon tävling för oss blir det inte, om det nu inte skulle bli så att Griva är helt bra igen snarast. Så den här veckan blir det inte alls mycket ridning, bara imorgon på min ridlektion på någon häst som ingen annan har. Får se vilken, också är det markarbete, kul. Varför skulle min häst bli halt just nu, känns ju jättetråkigt men finns inget att göra åt de. 
Ska dit på dagen imorgon då jag och Amanda ska ha lite "genomgång" med Maria, om våra ridgrupper, lite tips och så skulle jag tro. Till helgen ska jag iväg till Wången med Amanda och gå en kurs, känns ju lite läskigt. Men tänkte passa på att höra vilken häst man får ha på kvällen då, kanske man lyckas byta om jag får någon lite tråkigare häst! 
 
Så nu håller jag tummarna på att hästen ska bli bra och att vi snart är tillbaka, vill också kunna tävla och hoppa och greja på, det är ju det Griva är bäst på! :)

OTROLIGT GLAD CHEY!

Svaret är ja, det blir ridning iår efter mycket fram och tillbaka och lite tjat och så, nästa vecka så rider jag med skolan, kommer bli hur bra som helst, skönt och allt. Skolan har ju som sagt gått bra, börja med svenska där vi gjorde klart med saker vi hållt på med och sen hade vi kemi där vi fick kolla när Pelle visade nån labb och så sedan ungspannkakor till lunch och sen fysik efter det, engelska och var och prata med Mats för näst sista gången hoppas jag nu, fick papper som ska skrivas på, ett avtal och sen samhälle där vi fick plugga inför provet, sist hade vi biologi och där är det typ samma sak, hade en genomgång ska göra nåra frågor och sen fick vi plugga till provet när vi var klar. Sen var det direkt upp till stallet för att ha u-sek möte, pizza kväll är uppsatt i gula gången ifall man vill vara med, mer än så är det inte just nu.
 Faktiskt riktigt jävla bra dag alltså, först svaret om att det blir ridning med skolan också att de kommit ut en ny klubbtävling, som min lille prins ska få vara med på ,så nu ska det äntligen tävlas igen känner mig så oerhört glad då vi inte varit med sen januari, den 26 oktober smäller det, min fina prins...
 
 

shorts på moppen

var bokstavligen dyngblöt när jag kom hem från skolan idag, inte så himla härligt att köra moppe hem i shorts då det ös regna, var fan vatten överallt, det blev en dusch med ett annat ord. Skolan var som en vanlig måndag brukar vara, dubbel tyska, matte pass innan lunchen och sen ett till efter lunchen, men därimellan har vi ett hål också, en riktigt lång lunch med andra ord, spelade då chicago och det blir ju ganska uttjatat vem som vinner eller vad säger ni, hann även prata med Malin (min svenska lärare) angående ridningen, kommer ju sent eller missar jag hela det vet jag inte än men hon ville gärna att jag skulle vara kvar i klassen, likaså jag. Perfekt enligt mig sedan var det bara att prata med mats men det blir inte förns en imorrn då han behöve prata med rektorn innan, som vi tjatat på detta hoppas jag nu att vi får ha ridning för det har då varit fram och tillbaka och är extra glad att jag slipper byta svenska klass, kunde inte bli bättre. Tillbaka tilldagen så har jag även haft kemi och idrott, spelade då fotboll på NCC och efter det var det rena mardrömmen hem alltså, hua vad det regna, tom bromsarna blev slöa när jag kom halvvägs, great lixom!
Vinnar korten!
Sedan drog man en snabbis på birsta med brodern men hittade inget idag heller,
även fått lite småsaker från ullared så som linne, trosor, Eyeliner...

Lite snabbt

Kanske dags att blogga lite. Ibland så glömmer man liksom bort, man har annat att göra helt enkelt. 
Var på stallet igår och Matilda berättade ju lite om det.
Idag så har jag tagit det lugnt framför datorn, börjat sett en ny serie (The OC) verkar inte vara så jättebra men jag blir liksom tvungen att fortsätta se klart den. 
Sedan får vi se hur veckan se ut, om hästen fortfarande är halt eller om hon kanske är bra. :)

birsta med Fifa

Då var man hemma efter att gått runt och kollat om man hittat något jag kan ha när det är dax för skolfoto, skulle ha på fredag men måste ändra tid då vi har prov just då, så vi får se, fick inte med mig ett ända fynd hem men förhoppningsvis hinner jag åka dit något i veckan och kolla lite till, iallafall så var jagju inte ensam om att inte fynda något, haha Fifa fick inte heller med sig något hem. Måste ju säga att det blev en rolig dag tillsammans och det var ju ett bra tag sen vi var på birsta. :)
Gammal bild på mig och Fifa, love you
 

tävling jag är med i...

länk till tävlingen ----> HÄR
 

Invigning...

Har varit på stallet sedan halv 11 imorse då det nya stallet har invigts, först vare klubbtävling sen lite musik och även islandshäst tävling och även barn samt vuxen ridning.
 

Dinner...

Detta åt man till middag idag, ganska mycket bättre än dagens lunch, blev inge plugg idag utan kanske imorgon men drar först till birsta med b-ruden min och sen upp till stallet då det nya stallet ska invigas "Stall Pellets" som det nu heter och det är även barnridning så kom och rid, både vuxna och barn! :)

Äntligen helg

Jobbat nästan hela veckan på ridskolan och haft lektioner pga olika anledningar, så tisdag, onsdag så fick jag hoppa in som vikarie och tordag och idag hade jag mina egna grupper. Det har gått bra, ju mer lektioner man har desto bättre går det och man kommer mer in i det. Imorgon blir det ockå stallet då vi i u-sek ska anordna barnridning och vuxenridning på invigningen av det nya stallet (Stall Pellets). Ett stall som just nu har 52 boxar men snart 100, ganska häftigt faktiskt, så nu hoppas vi på att kunna ha lite större tävlingar. 
 
Är också klubbtävling som jag tänkte kolla på, tråkigt nog har man ingen häst att vara med på, får vänta på nästa och hoppas på att Griva är frisk. På måndag ska hon kollas så nu är det bara att hoppas på det bästa. 
 
 

It´s Friday bitches.....

Började med att hämta upp Fifa och åkte sedan till skolan och hade då engelska med Agneta, vi visade upp vår interjuv och gjorde den muntlig för några grupper och sen påbörjade vi ett slags musikprojekt eller ja vi ska presentera en artist och typ berätta lite kort och ställa frågor om typ, sen hade vi matte och där jobbade vi bara på, utan någon genomgång  utan de kör vi på måndag och sen var det kemi där vi kolla på film och gick igenom lite säkerhet när vi labbar och vad vi skall undvika osv. Det var korv och mos till lunch och sedan var det dax att spela kort, chicago och avslutade med att få street flash eller vad det heter så jag tog kort, bildbevis lixom och få det på fredag den 13 är inte dåligt, haha. sen var det bara tyskan kvar, hade ett förhör på glosorna och sen lyssna vi på lite musik och repeterade moderala verb eller vad det nu heter, sen åkte man hem och nu var det ju så att jag tänkte vara lite smart och plugga, men miniräknaren som man behöver ligger där den gör minst nytta, i skåpet, jag orkar inte!
 Alltså det är inte ofta man får detta, hyfsat nöjd!

Vi är på gång, det är du & jag⭐

Vi börjar komma igång, äntligen får vi göra det vi älskar


Tråkigt

 
Jaa, var ska jag börja. Griva är halt, skulle rida med på lektion och hon gick inte alls så som hon brukade så travade lite och hon travade inte rent. Så jag tog ut henne från lektionen och ställde in henne, imorgon ska Maria kolla henne. Tänkte försöka åka dit lite tidigare och prata lite med Maria innan jag har lektion och kanske hinna pyssla lite med Griva. Så istället för att rida så kollade jag på hoppträning. 
 
Innan allt så hade jag min nybörkargrupp och det gick ju bra. De fick rida ut i skogen och leta efter lite djur också travade vi lite. Haha, bara lite jobbigt när man måste springa själv. 
 
Så imorgon så har jag en lektion, och sedan var det tänkt att jag skulle Griva, men så blir det ju inte. Jag håller tummarna på att det bara är något lätt. Att hon snart är tillbaka! 

Schema 2013
Dags att åka snart

Snart iväg till stallet för att jobba lite, sedan se på hoppträning och invänta tills jag ska rida Griva. Rider med henne på lektion idag då jag inte har någon kompis att rida med. Hon klarar ju inte av att vara själv så då blev det lektion istället. Så kommer inte hem förrän sent ikväll. Så hejdå på ett tag! 

Helt slut

 
Idag har det varit en lång dag på stallet. Från klockan två till halv tio, haft tre ridlektioner och sedan var det min tur att rida lektion. Det har iallafall gått bra, eleverna var duktiga och hästarna snälla. Bättre kan det inte bli, och Griva var duktig idag också. Var inte alls så fin på marken, men vi hade markarbete och över hinderna så skötte hon sig. Hon hoppar riktigt bra, haha något sugen man blev på att tävla i helgen nu då. Haha bara hoppa 60cm eller något. Hon är så duktig, men vi behöver jobba på galoppen, den är väldigt jobbig nu men väl mot hinder så taxerar hon riktigt bra och fixar det sedan blir hon jobbig och kommer ihop mot nästa hinder bara något språng innan. Men superfint hoppade hon. Nu är jag bara väldigt trött och vill sova, imorgon så har jag min egna  lilla grupp och de har fått bytt ponnyer, så hoppas dem blir nöjda och att vi hittar på något skoj! :)

detta gjorde DAGEN!

Är hur glad och nöjd som helst, kunde inte bli bättre avslutning av dagen, skolan gick rätt bra idag och sen var man hem åkte till stallet knäppte först på My som hade hoppträning och sen var det min tur, Kupido var fin idag och mycket lugn på sitt sätt och han är verkligen bara bäst, längtar tills han får tävla igen!
 
tänkte ladda upp nån film imorgon, så håll utkik...
 

Hur blir det nu?

skolan gick rätt snabbt idag, började med att fortsätta att jobba i biblioteket där vi ska lämna in uppgifterna när vi är klara, sen prata man med Mats angående ridningen och det är hur krångligt som helst, vill inte ens veta hur det här kommer slut, men får reda på det nästa vecka. Sen gick man på ett mattepass och sen hade vi lunch, biologi därefter engelska och samhälle sedan slutade vi för dagen, yey!
Så fort pappsen kommer hem så ker jag till stallet....
 
 
 
 
 

Jobbigt

 
Lite slut idag efter dagens pass. Griva var inte alls så kul, väldigt jobbig och lite omöjlig. Hon var pigg och både jag och hon tappade orken efter tag vilket gjorde det lite svårt. 
Innan ridning hade jag ridlektion, nybörjare på storhäst, gick ju bra. De hade markarbete och hästarna var snälla, också var de bara 5 st, lyxigt. Själv när man rider lektion är man typ 8-9st. Skritt och trav över lite bommar också la vi volter, jobbade med sitsen och tempo, ganska lätt sådär. Sedan efter jag haft lektion skulle jag upp på Griva på en gång, kanske därför jag var lite trött. Vi gjorde lite olika, började med små bågar på långsidorna för att få med hästarna riktigt för att sedan jobba på volterna på någon konstig väg. Haha, tröttare och tröttare fick man kämpa på, tillslut blev det iaf små kryss, som vi hoppade över. Skojj, imorgn laddar vi om för ett nytt pass med markarbete. 

Saknar

 
 
Det var i somras, men det känns som det var alldeles för länge sedan nu, dags att ta en tripp mot Näset igen snart! :)
 

skola

hemma nu från skolan, snart serverades det middag och sen bär det av till stallet, först blir det lite desperate housewives sen senare ska jag försöka plugga lite på stallet och jag kan, kan ju alltid försöka.

Första hoppningen avklarad

 
 
Idag så red jag med Griva på lektion som vanligt, hoppning var det idag, kul!
Griva kändes blandat, pigg men ändå inte, men hon var inge tjurig alls idag, så det var positivt. Vi travade bommar på serpentinera och det var inga problem, så det gick bra. Sedan blev det små hinder som vi hoppade över och det gick också bra, haha perfekt att vi skulle trava in då hon blir väldigt lång i galoppen då hon inte riktigt orkar bära sig där. Men hon hoppar snällt, ibland bättre och ibland lite sämre. Matilda filmade lite så funderar på att klippa ihop en liten film. Imorgon ska vi testa en ny grupp, roligt! :D

resultatet av måndagen...

Inga hål, yey och det var lika bra då min tandläkare först var sen och efter att fått tagit över 10 st kort och det gör så ont också när dem ska ta kort, man nästan blöder efteråt, iallafall så hade jag "fina tänder" som hon upprepade 1000 gånger och sa att jag skulle fortsätta sköta dem och tänka på vad jag drack, haha! Det var första gången jag hade henne, men iallafall så var det bara hem och slänga i sig lite mat innan man skulle tillbaka till skolan för ytteligare ett till matte pass och där efter blev det lite rast/kemi, hade ingen sal att jobba i, vi slutade med att vara  bildsalen, sen var det gympa som stod på schemat och då spelade vi softboll, träffade iallafall bollen, haha!
Efter idrotten så åkte jag till momo, drack lite choklad och pratade lite smått om allt, sen kom även två av mostrarna och skulle fixa lite i husbilen som ska rulla ner till ullared på onsdag, hänger inte med pga av flera andledningar, tummen ner! Sen åkte jag hem och då var det middag, kebabtallrik och en kall trocadero, de sitter då aldrig fel, mohaha, känn dig frestad!
 
 
 
 

Blandade bilder från betet!

 
 

Tandvårdscentralen...

Sitter hos tandis och väntar på att få komma in, har än så länge bara haft dubbel lektion i tyska och en lektion matte, nu blire tandis och lunch sen tillbaka till skolan för ett matte pass till för dagen och även kemi och idrott på det. Får hoppas turen är på min sida och jag inte får något hål!

trallala

gårdagens middag var tacos, dagens lunch blir INTE krögar biff och potatis med gräddsås....
OINTRESSANT inlägg av nån anledning?

Meicie

 

stilla!!

Bloggen har tyvärr stått rätt stilla för min del då jag varit och är sjuk, så inte haft något att blogga om eftersom jag bara sovit och så, imorrn är det iallafall skola hur jag än mår men just nu känner jag mig pigg efter en kall dusch, säger ju det att jag är på bättringsvägen.
Lite mys med kissen skadar aldrig!

Frukost på sängen!

Som rubriken lyder så fick man serverad frukost av pappsen imorse, jaa frukost på sängen, hur bra är inte det alltså? Sen dess har jag bara legat i sängen bokstavligen och sett desperate housewives och tagit ur diskmaskinen, ska vän försöka orka med något mer också får se.


Presentation om Griva

Eftersom vi har fått lite fler besökare nu på bloggen så tänkte jag att jag skulle presentera hästen som är med en hel del i bloggen, Griva. Hästen som jag just nu rider på ridskolan, bara lilla jag!
 
Hon heter Griva och är importerad från Polen?, född 2007 alltså 6 år. Hon är ett fuxsto som har sina stunder. Vet inte riktigt vad hon har gjort innan, men det sägs att hon har tävlat i lite hoppning. 
 
Hon kom till ridskolan i slutet av våren med en annan häst Skywalker, en onsdag. Vår ridlärare Maria visade oss (min syster och mig) dem och frågade om vi var intresserad av att rida de fram tills det var dags för dem att gå på bete, och det tackade vi ju inte precis nej till. Så måndagen därpå så skulle vi sitta upp på dem för första gången. Vi fick lite hjälp då som tur var, då Griva var den spända och lite orliga av de två, men det gick bra. Hon var inte alls stark, stod emot och ville inte alls, men vi körde på. Skrittade och travade de första gångerna innan vi tog galopp. När vi tog första galoppen så gick det jättebra, hon galopperade snällt utan några som helst problem. Så i cirka två veckor red jag henne och hon blev bättre och bättre, så det var kul. Sista passet innan betet så testade vi även på lite bommar och ett litet hinder vilket gick bra, inga problem alls. Sedan var det dags för både Griva och Sky att åka på bete med alla andra ridskolehästar. 
 
Jag var inte med och släppte henne då jag jobbade, men åkte och hälsade på henne och alla andra hästarna på betet ett par gånger under sommaren. 
 
Sedan när hästarna kom hem så fick jag rida igång henne, innan ridskolan skulle börja. Så efter jag slutat jobbet så åkte jag till stallet för att rida henne. Oftast så brukar vi rida igång hästarna ute i skogen, men det gick inte! Haha, jag kom knappt upp på hästen så vi fick rida inne i manegen. Tur var nog de, det var inte alls samma häst som innan sommaren. Nu var hon spänd och ville inte alls, och det var så allt började. Vi kämpade på och tillslut brydde jag mig inte längre om hennes små hopp, hon liksom stannar och lättar fram, som att hon ska stegra men aldrig gör det. 
 
Nu har jag ridit henne sedan hon kom hem från betet, hon blir bättre och bättre, men när det blir för jobbigt eller då någon kommer för nära så blir hon sur och gör sina små hopp, liksom lättar där fram och sedan brukar hon springa på som vanligt. Nu är det galoppen vi måste jobba med, så att vi så smånigom kan starta någon klubbis. Sedan så måste hon också börja gå lektioner, även fast det är kul att ha henne helt för mig själv, men hon är en ridskolehäst och måste kunna gå med andra också! :)
 
Världens finaste tjej, om det går som jag vill så kommer vi utvecklas tillsammans och så småningom starta någon klubbhoppning. Först måste vi bara checka lite i hoppning då vi inte hunnit med det än!
 
 
 
 

äntligen fredag!!!

Moppen inställd och är nu hemma efter att äntligen fått helg, hade engelska förhör som gick hyffsat och sen bara fortsatt jobba på i matteboken och haft genomgång i kemi och även gjort lite frågor där, sen lunchen var det godaste på hela veckan, Snitzel och potatisklyftor med dragonsås, hua så gott och sen hade jag tyska som var dagens sista lektion, hade även ett läxförhör där också som gick över förväntan

Inget med dagen att göra men ni får bara inte missa!!!

Lilla Griva

Fortsätter med sena inlägg. Fullt upp på dagarna, haha eller inte.
 
 
Lektionen gick bra,och efter lektionen var det min tur att rida Griva som vanligt. Red ut en sväng i skogen med Sara som red Respit och gick sedan in i paddocken och galoppade lite. Griva var riktigt seg, gick inte alls fram, men första gången hon kommit ihop i galoppen, i båda varven till och med bra. Hon kommer i mycket bättre balans då och får jobba lite mer vilket bara är bra. Så hon var duktig i galoppen, sedan hade jag önskat lite mer bjudning i skritt och trav, då hade det varit toppen.

Sängen min bästa vän❤

Just nu är sängen min bästa vän, orkar ute direkt göra något utan bliv ingen tidning för mig och inte heller någon match, skulle egentligen dömt fotboll men det finns ju andra matcher, igår trodde jag att jag skulle orka men har bara blivit värre, haft en sådan huvudvärk idag i skolan och kännt mig helt tom i kroppen så har legat cv sett desperate housewives i sängen och nu har jag tagit mig upp och ser på glamour sedan återgår jag till mitt rum, Aja hoppas ni mår bättre än mig!


Skitt, trav, galopp

gammal bild
 
Ett dressyrpass idag igen, en inte lika samarbetsvillig Griva men det gick bra. Strävade efter att få hästarna runda i bra form och balans idag, inte Grivas starka sida då hon blir väldigt lång i början av passen. Ju mer tiden gå desto rundare blir hon och mycket bättre också. Hon hade inte samma ork och vilja som igår, men vi kämpade på. Idag gick vänstergaloppen inge bra alls, hon blev lång, springig och bröt av. I höger var hon mycket bättre i galoppen, där fick jag ihop henne mer, men då när det blir jobbigt så bryter hon av. Galoppfattningarna blev iaf bättre än vanligt, så det var ju bra, sedan mot slutet då hon ger med sig så blir hon ju riktigt fin, så nu har jag lite att träna på i två dagar. Ska jobba mycket galopp en dag iallafall, det behövs och sedan bara ställa och böja, liksom gå igenom grunderna ordentligt. Så hoppas jag på en samarbetsvillig och glad häst! :)

dressyr!!!

Helt slut efter att ha haft ett dressyrpass på Kupido idag, han kändes jätte bra i skritt och trav sen blev han hetsig i galoppen och ville inte riktigt sammarbeta, gick bättre åt ena hållet då han var helt okej men andra var inte alls ok, körde även utan stigbyglar och orken är helt borta då jag fått ont i halsen, inge vidare att bli sjuk nu ju, vill ju vara frisk och kryoch vill då inte missa något i skolan och hamna efter!
Idag serverades god mat till middag innan stallet, toppen!

mittiveckan....

Då har man slutat för dagen och bara 2 skoldagar kvar innnan man får helg, dock blir det förmodligen lite jobb i helgen som ska göras, iallafall så har vi haft dessa vanliga lektioner som svenska, matte, engelska, samhälle, det ända var väl biologin, hade ingen lektion utan skulle bara fortsätta läsa kapitlet, läraren är sjukskriven och jobbar halvdag eller vad man ska säga, så har aldrig haft na men vi kör på och läser.
Nu blir det lite chill och ligga och kolla på desperate housewives sen åker man ju och rider ikväll..

Dressyrpass på Griva

 
 
Då var vi på rätt väg igen. Griva har vilat i fyra dagar och idag blev det ett dressyrpass i Evas dressyrgrupp, har fått hoppa in i den gruppen några gånger nu. Vi jobbade med att få hästarna framåt, att de skulle bjuda och sedan lite skänkelvikning. Bra för Griva, från början då jag drev på henne stod hon emot lite, men sedan blev det mycket bättre. Hon bjöd på bättre och blev inte alls lika tjafsig och irriterad, så det var bra. När vi galopperade så jobbade vi också med bjudningen, red på framåt i galoppen och red lätt, och Griva höll igång och var balanserad, vilket hon inte ofta är, blir gärna springig och snabb då hon inte orkar hålla ihop sig, men nu gick det bra, rullade på i galopp så några varv. Riktigt nöjd, sedan skulle vi rida som på en digital åtta, alltså skänkelvikning hela vägen. Lite för svårt för Griva, så jag gjorde lite skänkelvikning här och där och jobbade sedan med lite rakriktning emellanåt. Kände att hon började bli trött då hon blev mer och mer tjurig och inte riktigt tog mina hjälper, travade av sedan och böjde igenom henne. Hon har fortfarande lite svårt i vänster att böja och ställa men det blir bättre. Riktgit nöjd med Griva idag, hon skötte sig för det mesta och galoppen kändes bättre än på väldigt länge. Så imorgon blir det nog ett nytt dressyrpass i min egna grupp för Maria! :)

fryst ihjäl?

nyss kommit hem från stallet där jag suttit ute från typ 6 till strax innan 9  och kollat på hoppträning, samtidigt halvpluggat? det var ju bara LITE kallt och LITE knort, tror dem bitit sönder mig, inte kul asså. Sista 20 minutrarna kollade jag på sista lektionen och läste på lite biologi, går ju trots allt natur och fick inställd lektion för att vi skulle plugga hemma, så då har man det gjort, perfa!
Imorrn är det min tur att rida, jippy!

chill chilligare chilligast

Skoldagen är snart över och började med en kort sovmorgon och sen har vi haft svenska, kemi, fysik och där jobbade vi på som vanligt hade en kort genomgång i både kemi och fysik sen hade vå samhälle med våran riktiga lärare för första gången, Erik heter han och tror det kommer bli super, gjorde inte så mycket på lektionen med honom, den var klart chilligaste lektionen denna vecka, vi kiom och han presterade sig och började komma på nån ide att lära sig allas namn, det blev slutsligen att vi skulle lära känna varandra 2 och 2 lite mer, prata om vad vi ville ha en fredags/myskväll, sedan skulle vi presterade den andra med namn och det vi lärt oss, jag och Emma pratade lite mer med varandra och måste säga att det var lite roligt, iallafall så slutade vi efter det och sen hade vi engelska där gjorde vi typ ingenting heller, övesatt våra glosor som vi har tills på fredag och sen pratade hon om betyg och vad vi skulle göra i kursen och så. Innan sista lektionen spelade vi kort men lektionen blev inställd, drygt då man har väntat lixom men men, ska läsa litegranna tills imorgon men tänkte göra det lite senare mot kvällen, kanske när madicken ska rida ikväll?

 

bästa...♥

 
Sitter och bläddrar igenom en massa bilder, för det mesta så visas en grå ponny som är alldeles för bra. Allt var så mycket lättare då och en bättre ponny att lära sig och utvecklas med finns inte, tackar han verkligen för allt. Med han så kände jag mig säker, han ställde alltid upp för mig.
 
Många av er känner han som Donald, ponnyn som går på ridskolan, har han som favorit och allt. För mig är han och kommer alltid att var min bästa vän som jag litar på till tusen. Det har gått två år, och jag har fortfarande inte släppt honom. Finns inte en dag då jag är i stallet och checkar den söta ponnyn. Vill bara upp på hans rygg och busa ute i skogen och göra om allt kul som vi gjort. Han är något alldeles extra och utan han skulle jag inte var den ryttare jag är idag. Han har lärt mig så mycket samtidigt som han har fått lära sig då han fortfarande var ung. Ni som går på ridskolan kommer säkert ihåg hur han hoppade och allt, nu kan han ju faktiskt hoppa med teknik också, inga grodhopp längre. Synd bara att han inte alltid får visa det han kan, min underbara prins. Jag saknar dig alldeles för mycket, min kära lilla ponny! 
Kan inte beskriva dig med ord, man brukar säga
En bild säger mer en tusen ord! ♥
 

har inte tid för mig :/

Ändrade planer precis innan man skulle åka, skulle till tandis idag men hon ringde strax innan jag skulle åka och jag som var redo att få det överstökat men icke sa nicke, sa att hon inte hade tid för mig så nästa måndag har jag fått en ny tid så får försöka komma iväg då, fick istället åka till skolan och hade först en dubbel lektion av tyska och sen 2 matte lektioner efter varandra och lunch på det, pankisarna var superb, efter vi ätit passade vi på att göra läxan vi fick av Pelle pga av att kemin var inställd sen hade vi andra matte lektionen och sen hade vi ett långt hål och och då åkte vi till sporthallen och väntade på att idrotten skulle börja, spelade kort för att fördryga tiden vilket vi gjorde i över en timma, men nu är jag hemma och känns riktigt skönt att slippa mer plugg då man gjort klart allt för idag iallafall.
 
 
 

bjuppar på lite film

 


hos kusin

Som Madicken sa så kollade vi färdigt på alla föl och det blev ett hoppstammad föl som vann champion även fast dressyrfölet hade bättre poäng men det hade nån liten kort anledning varför hoppfölet vann, iallafall så åkte vi till kusin och spelade först lite memory och körde sen 5-kamp ute som jag även tänkte bjuda på, körde även lite mario på wii och nu är jag hemma och imorgon är det skola men först tandis.
filmen kommer imorrn då det blev nått fel...
 
 

5-kamp

Som Madicken sa så kollade vi färdigt på alla föl och det blev ett hoppstammad föl som vann champion även fast dressyrfölet hade bättre poäng men det hade nån liten kort anledning varför hoppfölet vann, iallafall så åkte vi till kusin och spelade först lite memory och körde sen 5-kamp ute som jag även tänkte bjuda på, körde även lite mario på wii och nu är jag hemma och imorgon är det skola men först tandis.
 

Wihoo

Blev en ganska lugn dag, åkte till stallet och kollade lite, eftersom jag skulle rida Griva. När vi kom så började fölen så vi satt och tittade, ganska kul. Fölen sprang runt och gjorde små hoppa och busade på. Samtidigt som man fick se en hel del fina ston. Efter ett tag bestämde vi oss för att hämta hästarna och rida, vilket vi kom väldigt långt med. Hann bara ta in och börja borsta innan Griva fick nå fnatt. Helt uppstressad så fick vi henne lugnare och valde att ta ut henne och den andra hästen Mister. Så det blev ingen ridning, inte så kul att sätta sig upp på en häst som är helt galen. Jag har ju tagit in henne förut med syrran då hon red Sky och de andra hästarna var kvar ute, men jag vet inte. Griva har sin egna idéer, men jag gillar henne ändå! :)
Så efter det kollade vi klart på fölen och åkte till vår kusin och spelade lite spel och så, nu har jag nyss kommit hem! :)
 

Sovmorgon!!

Tog en sovmorgon idag, vaknade vid 10 tiden av mobilen sen somnade man typ om och vaknade igen vid 11-12 och gjorde fika och såg på desperate housewives, sen vid 1 tiden åkte vi upp till stallet och sitter nu i caffy och kollar på lite föl, så söta och busiga!

 


film utan ljud...

ibland måste man ju bjuda på sig själv lite, haha


RSS 2.0