Dressyrpass på Lagos👍

Vi fortsatte med samma övning som förra veckan, dock började vi rida lite öppna först. Sedan gjorde vi förra veckans övning som var skänkelvikning och Lagos var duktig. Han kändes fin idag. Speciellt i traven, lite svårare i galoppen men det kommer bli bättre med tiden. Vi gjorde så gott vi kunde och Lagos var ändå duktig måste jag säga. Det är roligt att det finns någon häst som är lite rolig att rida nu när Kupido är halt men ingen ersätter ju honom. Antar att jag kommer rida Lagos fram tills Kupido blir frisk och får väl se om han snart kommer att sättas igång. Fast jag tycker det är roligt att rida Lagos med, han har nått speciellt som jag inte riktigt vet vad det är. 

snabba köp igår...

TISDAG
Igår var man in på hööks och lite affärer på birsta, det blev inget som fick följa med oss hem från birsta men det är man ju van vid. På hööks blev det några små snabba köp bara, åkte dit bara för att vi egentligen behövde nummerlappshållare till helgen och sen passade jag på att köpa nya ridhanskar då mina har gått sönder. 
 
ONSDAG
Idag blir en bra dag, ingen skol för min del vilket känns toppen men nästa ondag blir en betydligt längre än vad jag brukar eller tror det var 10-14 men ändå. Ska kanske hänka med på nån mässa idag, har inte riktig bestämt mig men vi lär ju se.

Matteprov & mössprovning...

Började tjugo över elva idag och hade matteprov sedan var det mössprovning direkt efter. Och det var den dagen det, nu blir det lite serie hemma då jag ha valt att ha en pluggfri dag här hemma och tänker fortsätta så tills på torsdag. Imorrn blir en awsome dag, ledig från skolan och ridning mot kvällen. Kan det bli bättre.

Barncancergalan...

Det blev en kort stund med plugg medan syrran red sedan åkte vi till nästa tur där det var jag som skulle rida. Passade på att rida dressyrprogram som jag ska rida i helgen, inte något komplicerat program precis. Det blev mörkt väldigt tidigt ikväll men nu är jag hemma och kollar på barncancergalan där det delar ut humorpriser. Sen blir det Paradise och sen lite matte innan man lägger sig.

4 skoldagar denna vecka och 1 är avklarad...

Då var första dagen av vecka 40 avklarad med 3 lektioner, fysik, svenska och religion. Religion uppgiften är nu halv klar, jag har fixat min muntliga del och ska bara skicka in min uppsats som blev 4 sidor. Nu tänkte jag sätta mig med matten tills syrran kommer hem för då åker vi och rider.

Skolan tar kål på mig...

De senaste veckorna har varit jobbiga, vi får massvis med uppgifter och det ska vara klara på en gång. Man hinner inte slutföra ena förren man har två nya och det tar aldrig slut. Nu har vi haft två uppgifter på religionen som vi skickat in och idag ska den tredje in plus att vi ska ha muntligt på den senaste uppgiften också. Sedan har vi haft en historia uppgift sen har vi haft typ två muntliga på svenskan och det är påväg och bli en tredje. Prov har vi haft i fysik och imorgon Tisdag har vi matte prov. Inget har man hunnit plugga heller så det känns lite kört. Jag håller tummarna på uppgifterna att de blir enkla för jag vill absolut inte ha ett E i matten. Vi siktar väl mot ett C kanske men just nu känns det väldigt långt ifrån. Nyduschad ska jag snart pallra mig iväg till skolan efter ha käkat upp frukosten, har en tuff dag framför mig som jag helst hade sluppit...älskadevän

Så otur vi jämt ska ha, snälla bli frisk❤

Ö s t e r s u n d . . .

Hemma lite tidigare än vad som var tänkt och det är vi mer än glada över. Har varit på mitt universitet i Östersund och lyssnat på lite föreläsningar och de har varit lite rundturer osv, bland annat var vi in i nått frysrum och prova. Drog även på lite affärer, outlet butiken snö och Ica, sedan fick även donken ett besök. I bussen hem blev det lite kort men allt mer, med en gissningslek. Då man ställer ja och nej frågor och man ska komma på vem personen är. 

På bussen...

En tidig fredag kan man säga, vanligtvis börjar jag inte förren 9:20 men idag skulle man va på skolan 6:45. En lite skillnad och synd att man skall behöva ha en ännu längre skoldag på en fredag lixom även fast vi slipper lektioner men ändå. Hade nog hellre gått i skolan för vi ska inte komma hem förrens runt klockan sex ikväll. En skoldag från 7-18 en fredag dessutom är inget jag egentligen vill ha, vem vill det? Nu sitter jag iallafall på bussen och har sett lite serie, spelar kort och käkat frukost. Vi har väl kommit lite längre än halva biten, vet inte riktigt vad vi ska göra i Östersund men det återstå att se.upprepande skoldag...

Idag började jag kolckan två och hade endast historia och det var likadant igår, bara historia. Vi hade en genomgång och sen fick vi sluta för dagen. Nu håller man på att fixa lite käk, det blir chicken nuggets idag och sen är tanken att jag ska förska plugga lite men måste även åka och handla till morgondagens äventyr.
Bara för att göra inlägget lite intressantare så får Mallis stå för en bild...

Onsdag 23 september....

Hade en lektion på skolan idag och det kan man väl inte klaga över sen så följde jag med kusin hem. Där blev det lite plugg och roligt att man får känna sig lite smart för det är inte varje dag men klart man hjälper till med det man kan. Vid halv sex kom vi till stallet och det blev andra dressyrpasset på Anastasia för denna vecka. Hon var lite segare än i måndags och ville inte direkt galoppera men tillslut så lyssnade hon direkt. Vi jobbade lite skänkelvikning på hörnlinjerna och sedan på diagonalerna. Som den dressyrhäst hon är så gick det ju mer än lysande med det, otroligt kul att få sitta en som lyssnar så otroligt bra på hjälperna. Bortsett från galoppen idag men galoppfattningarna är svår och man vill samtidigt behålla henne kort. Hon behöver lite mer go i sig och man måste även vara stark själv. Kanske är det jag som är för svag men slutdiskuterat om ridpasset. Kom hem till tio och kollar PH, sen bonde söker fru, därefter blir det glamour. Just det, fick ju lite dubbeltrisslotter i breven idag och bara 60 kr i vinst. Lite sur kan jag tycka men man ska inte klaga.
2 lektioner idag, 1 imorgon...

Tisdagen är snart förbi och jag sitter här och försöker komma någon vart i allt pluggande men det finns mycket annat som är intressantare som alltid. Det är svårt att hålla fokus men när man väl har kommit igång så går det väl relativt bra, allt hänger på starten. Sitter den så funkar resten också och har inte riktigt kommit någonstans tycker jag utan sitter lite fast på ett och samma ställe men förhoppningsvis släpper det snart. Det har varit ganska mycket nu i skolan, vi får uppgifter på uppgifter och sedan ska man hinna göra en del bara på en lektion, helt sjuk hur mycket man ska hinna. Det känns inte riktigt som att man hänger med utan nu sitter man här och försöker komma en bra bit för att inte sitta hela dagen när den ska vara klar. Sen har vi ju prov snart också, matten och idag gick det inte alls nå vidare. Fick fråga om hjälp på typ varje uppgift, håller på med tester nu innan provet och det känns som det kommer upp sånt vi jobba med allt för längesen som man inte minns hur man skall göra. 
 

Sen måndagskväll på stallet....

Nu har man landat i soffan, åkte ju till stallet vid fem och kollade på ridlektionerna medan Madicken va ridlärare. Sen vid åtta så skulle vi rida, för mig blev det ett pass med Anastasia och hon var lite piggare än vanligt. Det kändes bra att hon hade lite energi men man var tvungen att driva på ändå. Sen höade vi ett stall var och vi hade riktigt tur med höet som räckte och vi slapp öppna någon ny. Sedan efter det blev det nått strul, vilket ledde till att jag nu har jävligt ont i öra. Ni kanske förstår varför men nu blir det middag, slår till på en Karins lasagne och sen slår man väl på pH.

Religion lektion på valfri plats!

Hemma några timmar tidigare från skolan då vi fick arbeta på valfri plats eftersom vi håller på med ett eget arbete som ska vara klart till nästa vecka. Vi hade två lektioner, första gick riktigt bra den andra mindre bra. Nu ser jag på serie, Under the Dome och sen blir det thai och därefter åker jag till stallet.

Vilken lättnad....

En sådan otrolig lättnad när man skickat in uppsatsen som legat och tyngt en alldeles för länge. Man kommer på så mycket mer när man vill bli klar och nu fick det vara bra. Glömde bara att skriva namnet på mailet men håller tummarna att hon ser att det är ifrån mig. Nu belönas man med lite tv, missade parlamentet så nu sitter man och ser och idag är det röda partiet bäst som Robert Gustafsson och Henrik hjelt är med i. Håller tummarna på att det kommer lite "man får inte säga ja nej eller tveka"
Imorrn blir det ännu en skolvecka, går måndag till torsdag helt vanligt sen på fredag ska vi åka buss...

gårdagen var pluggfri....

Igår var en pluggfri dag, från morgonen till kvällen och mycket för att vi var till stallet på förmiddagen och hos mormor och morfar på eftermiddagen, däremot blev det självklart kortspel. Morfar fyllde år så det var där vi spenderade hela eftermiddagen/kvällen, det bjöds på räkcocktail till förrätt, lite allt möjligt till varmrätt såsom kött, rostbiff, skinka, potatisgratäng, potatissallad osv och till efterrätt blev det fika senare mot kvällen. När vi kom hem så satt vi vid tv hela familjen, vi startade om atleterna som vi missat och kollade på det och sedan blev det datorn resten av kvällen. Idag måste jag göra klar historian för den skall vara inskickad innan midnatt och jag känner att jag är långt ifrån klar. Jag får lägga på ett litet kol tror jag, känns alldeles för jobbigt och det blir aldrig vila. Denna dag kommer vara jobbig, ser det framför mig och jag kommer att sitta och slipa in i de sista minutrarna som alltid för jag blir aldrig nöjd med mina arbeten oavsett hur mycket tid jag lägger ner. 

Födelsedagsfirande...

Efter att ha varit iväg och ridit Amie idag så har vi nyss duschat och är redo för att åka och fira morfar som fyller år. Det blev ett pass i paddocken och hon skötte sig blev lite stojig på slutet bara.

En dag närmare måndag...

Matte, lunch, kortspel, religon och fysik det var väl fredagens skola idag och har hunnit sett ytterligare ett avsnitt av under the dome men nu ska jag plugga lite, historian måste bli lite längre och jag hoppas på att jag blir klar ikväll men det ser osäkert ut. Man får ju tänka på att det är fredag också men vi kör på någon timme nu i hopp om att vi skriver en sida till ungefär. Känner att allt kommer på samma gång när vi får saker vi ska göra i skolan, det är inte bara historia utan det är andra ämnen också. 
 
 

Bättre en häst utan sadel än en sadel utan häst..

Foto: My

I survived!!

Då var denna torsdag över och jag har tänkt att försöka fortsätta plugga nu när jag är hemma då allt är lugn och ro. Man vill ju komma någon vart också och just nu är uppsatsen bara en sida men än så länge är jag klar med bakgrunden eller vad man ska säga. Har nyss börjat skrivit om England men nog om det, skoldagen lite kort bara innan jag fortsätter min egna skoldag här hemma. Först var det svenskan som faktiskt gick så bra som den kunde, tycker inte alls om att ha muntligt men det var kort så det var över relativt fort. Det var en ganska simpel uppgift egentligen då vi bara skulle analysera och reflektera hur "någon" har gjort upp talet med typ etos, logos och patos. Sedan hade vi GYA och där la jag bara in de lov som jag inte lagt in i tidsplanen plus att vi prata med Olle och Peter om labb. Skickade ett mejl till en som vi får hoppas att vi får något svar, det gäller också labben då vi gärna hade velat gjort en labb på vårt gymnasiearbete. Sedan är Arbetsplanen inskickad och sen sista lektionen var historia och där jobbar vi på uppsatsen, sista lektionen då han ska in slutet av veckan.

Under the Dome

Ser väl ett avsnitt innan man sticker till skolan idag.
Muntlig redovisning på första lektionen
behöver jag säga något mer.
 

Hoppning med Lagos👍

Kupido är skadad och ska kollas imorgon så idag blev det hoppning på Lagos istället. Pia tyckte det var bra tillfälle då inte Kupido kunde vara med och Lagos skötte dig över förväntan. Jag trodde inte han skulle vara så klok men det gick riktigt bra iallafall för att vara första gången. Galoppen sitter ju inte helt perfekt än utan han har inte orken att samla men han var duktig, mer än godkänt får han av mig. Pia tyckte likaså och även fast jag tycker Lagos är rolig att rida så hoppas jag att Kupido är tillbaka snart.

chill skoldag...

Då var man hemma igen, en kort skoldag med endast en liten ynklig lektion, kan det bli bättre? Nää typ inte och dagen fortsätter hyfsat bra med att det är hoppning på schemat idag bortsett från att Kupido inte kommer få vara med.

Klubbhoppningen

Tänkte jag skulle skriva om klubbhopnningen i lördags. Hoppade Exxet i 90cm och det gick över förväntan. Han brukar lägga i handbromsen inne på banan och vara rädd för den nedre delen av ridhuset. Han har ett antal gånger stannat med divesre ryttare, mig också. Hade ju hoppats på ute men tävlingen flyttades in. Jag tänkte mest att vi måste ta oss runt banan, haha. 
 
Jag stod på framhoppningen då jag samtidigt skulle jobba och hjälpa barnen på ridskolehästarna, hålla koll och så. Gick jättebra, fanns någon trött ponny som kämpade sig över men jättesnälla ridskoleponnyer faktiskt, de har tävlingsnerverna i styr. 
 
När det sedan var dags för min tur så var det bara ut i stallet och sadla hästen för att sedan skritta lite ute innan det var vå tur på framridningen. Exxet kändes lugn vilket han inte brukar vara, han brukar bli spänd och reagera på det mesta, väl inne på framridningen så kändes han fin, väldigt samarbetsvillig och lyssnade riktigt bra. Han hoppade bra på lilla och räcket, allt satt. Sedan kom vi till oxern och då tog det tvärstopp. Fick ta om det någon gång tills han hoppade bra och bjöd lite själv. Inne på banan så red jag runt förbi det flesta hinder för att se vart han tvekade att gå förbi vilket var på några ställen. Satte igång en bra galopp och sedan var vi iväg, han hoppade bra, jag lyckades ha ett bra tempo, det var några hinder han tänkte lite tillbaka på men jag är nöjd, han kom bra på hinderna och vi kom funt felfritt, grym ponny! 
 

kommer inte framåt...

Två lektioner på skolan idag och nu ännu mer pluggande. Dagen har gått segt, har suttit vid datorn i försök att komma lite längre på min historia uppsats men resultat ser inte så bra ut. Det går knappt framåt och har inte kommit igång nå bra och det gör det inte lättare att man inte är nå intresserad. Historia har aldrig varit min grej och kommer nog inte bli heller utan jag tycker det är rätt tråkigt, visst kan det finnas lite som är intressant men inte är det mycket. Fast vem sa att det skulle vara roligt, saknar idrotten i skolan för det var den som var skolans höjdpunkt.

X

 

älskade vän...

Min fina underbara häst, hoppas du blir bra snart!♡

movietime!

Första klubbisen efter sommarbetet och vi är på gång.

käpphästhoppning 27/9

Åkte till stallet vid halv 5 ungefär och fick lite sällskap när jag åt, vi satt och prata på samma gång om lite idéer och andra skojigheter men iallafall så berätta Maria att Kupido inte hade sett nå bra ut i hagen när det skulle ta in honom idag. Vi har ju hoppning på onsdag och det var inget konstigt i lördags när vi tävla men det har tydligen varit rätt vilt i hagen. Så vi passade på att longerade honom efter jag ätit och i vänster varvet såg man ingenting men i de högra såg det mindre bra ut. Så jag hoppas han kommer tillbaka fort så vi kan vara med på kommande aktivitet på stallet, det blir skoj. Efter han var kollad så borstade jag av honom och Tibor som var alldeles skitig och speciellt dammiga över hela kroppen, sen var det u-sek möte. Vår nästa aktivitet är käpphästhoppning söndagen den 27 september, kom och var med vetja för sedan kommer halloweenövernattningen...
 

Why is Monday so far from Friday and Friday so near Monday?

Det är inte loigiskt men något jag vet är att måndagar är inget jag gillar. Vi började dagen med prov och det vet jag inte riktigt hur det gick, gjorde bort mig på fråga två och sju. Får hoppas att jag får något poäng iallafall plus nått poäng från gruppuppgiften vore bra. Man vill ju ha så högt betyg som möjligt och skulle vilja ha ett C men vi får se vart det leder. Är ingen stjärna på fysik men måste ändå säga att jag gillar när man ska räkna med siffror. Det får absolut inte vara för långa frågor för då tappar man intresset utav att ens försöka känns det som. Hade inte bara prov utan en svenska och religion lektion också och som alltid ett hål som är alldeles för länge. Tidsplanen är klar på GYA eller åtminstone till vecka 41 och det tycker jag räcker för nuet. 13 september

Det är väl bäst att man pluggar fysik tills man går och lägger sig. Prov första lektionen imorgon, hua det kan typ inte vara värre. Det kommer bli en lång skoldag tror jag och jag hoppas att provet är lätt för en gång skull. Man kan ju alltid hoppas, måste tillbaka till pluggandet nu.


speedo Kupido❤

Världens bästa hoppehäst!
 

klubbtävling 90cm...

Det blev ingen sovmorgon idag inte utan upp vid kvart i 8 för att åka raka vägen upp till stallet för att börja bygga inför tävlingen, den blev inflyttad tyvärr vilket jag tyckte va lite tråkigt. Iallfall så hann man ju se på lite tävling innan jag hoppa då han gick i 70cm med en annan. Kändes väl inte så där jätte bra egentligen, när hon flög av på framhoppning och jag tänkte att attan om det sitter i när jag ska hoppa men jag passade på att kolla när hon var på banan också och där stanna han ut sig. Efter det gick tiden rätt så fort, jag fick komma in på framridningen rätt tidigt och Kupido fick en liten paus innan jag börja hoppa fram. Han var ju redan uppvärmd så jobbade han bara lite lugnt och försökte få han avslappnad vilket han blev. Började hoppa fram och han hoppade oerhört bra och det kändes så kul att han verkligen var fokuserad. Han fjantade sig lite på oxern men jag tyckte att han kom en gång bra och var nöjd så, därefter var det min tur på banan. Tyvärr fick vi 4 fel i början av banan, han ville ha mer plats för galoppsrånget men ändrade sig i sista sekund och smög ut på sidan fast sedan tog vi hela banan och det gick riktigt bra. Är nöjd ändå att vi tog oss runt för jag kände att han var lite osäker på ett sätt men jag vet ju att han kan hoppa, vi tar nollan nästa gång.
 

Tagga tävling...


Imorgon är det tävling och jag hoppas det tråkiga nyheterna blir ändrad, vi får väl se. Håller tummarna, berättar mer tomorrow...

tredje gången gillt, haha

Fredagar består av tre lektioner och denna dag kändes fruktansvärd lång men nu är man hemma och sitter framför datorn. Började dagen med lite matte och där har vi snart jobbat klart med kapitlet och sen på religionen fick vi frågor i samband med filmen Exodus Gods and Kings. Sista lektionen var fysik där vi hade först en gruppuppgift som kunde ge nått extra poäng till provet, tre i vardera grupp. Min grupp bestod av mig, Anton M och K som hade lite problem då vi fick göra om den tre gånger för vi hade räknat två gånger på densiteten (slarvigt) så vi fick reda på något som var helt onödigt men tillslut lyckades vi. Håller tummarna på att allt annat också är rätt bara. Blir inget stall idag med så förhoppningsvis kanske jag orkar plugga lite för det hade varit bra.
 

Pluggar.....

Vad gör man inte en torsdagkväll när man varit helledig från stallet idag. Jag passar på att plugga lite fysik, provet närmar sig och jag tycker faktiskt att uppgifterna jag gör flyter på. Känns skönt och jag hoppas det håller i sig, fadt bara för jag säger så kommer jag nog fastna på nästa men det är smällar man får ta. Imorgon är sista lektionen så hade varit bra om hela extra uppgifterna var typ klara så man kan göra några som var typ i början som man har glömt bort.J o H A N F A L K

Såg om alla Johan Falk filmer förra veckan och det känns tråkigt att det inte kommer några fler utan att säsong 3 som kom ut iår var de sista filmerna. Varenda film är mycket bra, det är bara nån enstaka jag har tyckt varit mindre bra det vill säga lite tråkig men det har varit hög nivå på samtliga. Jag tackar för alla 20 filmer som har producerats och en guldstjärna till samtliga skådespelare som har medverkat i filmerna, det har faktiskt varit många bra skådisar med i filmerna vilket gör filmerna ännu bättre. Tänkte avsluta detta inlägget med ett klipp på Johans vanligaste replik "va fan"

inget internet....

Idag var det skolfoto och 2 lektioner på det men lektionerna blev inte så lyckad eftersom att skoldatorerna är sämst och det var strul på internet. På alla tre av dagens lektioner behövde vi internet och det var några som funkade så det gick ju att jobba när vi var i grupper men sen sprack det. Blev bara en halv svenska lektion då skolfoto var mitt i och sen på GYA hade vi genomgång och jobbade en dryg timma efter genomgången. Sen fick vi som tur va gå hem, jag hade ju inte kunnat fortsätta jobba på historian då internet på min dator inte funkade, varför vet jag inte då typ alla andras började funka men att jobba hemma ska nog gå bra det med då vi jobbar självständigt just nu.
 

Fantastiska häst♡

Då har man landat i soffan efter ett kanonpass på bästaste Kupido och ja han var riktigt bra idag. Vi hade markarbete ute i paddocken och ridpasset började bra men det slutade ännu bättre. Han är värd en guldstjärna och den ska vi ha på lördag också. Vi är nu taggad inför lördag, vi är sist i 90cm och vi ska rida precis som vi gjorde idag. 
Skolan dåe...
Vi eller snarare jag hade bara en lektion idag plus mentor så det blev lite kortspel men jobbade även lite fysik eftersom vi har prov på måndag.

Stallet...

Åkte till stallet och red Tibor men han kändes seg och inte riktigt bra det lilla jag travade. Därav blev det inte så lång ridpass idag men vi kollade bär lite grupper hade hoppning och nu blir det hem och käka mat. Hyfsat hungrig efter att bara ätit fil och flingor tidigare idag. Ikväll blir det nya avsnitt av idol och pH också, passar på att se idol strax innan pH börjar.

Matte, muntlig redovisning plus film...

Tisdagar är rätt bra dagar i skolan då jag bara har två lektioner och det är matte och religion. Idag blev den muntliga redovisningen av efter lite problem med art få igång allt.  Sedan var det slutet på filmen vi börjat sett för två lektioner sen. Nu ska man ta moppen hem och käka lite lunch innan man åker och rider Tibor på stallet. Han ska eventuellt få trava lite smått idag, så får vi se hur han är då.

Anastasia, Kupido & Tibor...

Blev ingen redovisning idag heller då läraren glömt bort det så imorgon blir det ett nytt försök och slår vad om att jag kommer att vara lika nervös imorgon. Sedan har man varit på stallet från klockan fyra till halv nio, alltså på 4 h 30min så se jag hunnit rida 3 hästar. Först blev det en uteritt på Anastasia och det var inte nå modiga hästar med på den trippen. Kupido var näst ut och vi började skritta fram ute i skogen och fortsatte i paddocken men när regnet kom så passade vi på att gå till manegen. Kupido var faktiskt bra idag och det ska bli roligt att rida honom på onsdag också men vi hoppas det blir markarbete. Sist ut var Tibor som jag skrittjobbade lite i stora manegen och han är ju så lydig den lilla dressyrhästen. Nu ligger man i soffan och ser på idol efter att ha käka kött med bea och potatisgratäng, efter idol blir ph.
 Måndagen rullar vidare....


Måndagarna är långa och luftiga, med det menar jag att vi har rätt mycket hål/ slö tid då vi egentligen inte gör något. Vi har två lektioner på morgon och sen vid lunch blir det hål och GYA (gymnasiearbete) vilket innebär att mycket av den tiden bara sitter man på arslet och inte gör något. Vi håller på med arbetsplanen nu på GYA och mina två kompisar stack till Ica i hundra år så det blev inte så mycket gjort. Det lilla jag kom på skrev jag ju självklart sedan har jag även hunnit haft ett snack med vår nya mentorn om studierna. Poängen klarar jag och nu blev det hu ändrat så jag läser inget utökat men det gör ju inget det heller, utan nu siktar vi på att få ett par bra betyg i ämnena vi har kvar. Nu är det film på religionen sen väntas muntlig redovisning av mig och Hannah, vill bara åka hem egentligen....

Efter skolan ska man hu upp till stallet och rida åtminstone en häst. Tibor ska få fortsätta skritta då jag håller på sätter igång honom efter att han blivit sparkad.

Dagen innan måndag...

Lika tråkigt som vanligt, söndagen får en bara att tänka på att det är en sag närmare måndag och en lång skolvecka väntas. Idag har vi varit hos mormor och morfar då den bjudit släkten på surströmming, usch är väl det rätta ordet för det. Stinker som vara den och luktar ända in. Övningskörde till Willys och sedan hem, nu sitter man och kollar parlamentet med lite godis och inväntar på att trocaderon ska bli kall. Snart är reklamen slut så lika bra att man avslutar här.

Pizzakväll med u-sek

Då var man hemma efter 4 timmar med fullt ös på alla barn som valde att käka pizza med oss i u-sek. Eftersom att vi inte hade vädret med oss idag så fick vi ändra och va inne i manegen istället för att vara ute i regnet. Det blev lite frågesport, flaggleken, hoppning och evighetstafett. Självklart är det inte bara barnen som har sprungit utan vi deltar vi också och stafetten var nog min favorit för dagen. 


Sovtips nr 1

Har du problem att somna precis som jag och kan ligga vaken halva natten eftersom det är omöjligt att somna? Då tänkte jag faktiskt försöka ge några tips ibland när jag själv har svårt för att somna. Mitt första tips är att ta en bok att läsa, det gör dig sömning efter bara 2-3 sidor. Det kan vara något av det tråkigaste jag vet och kanske det bara är därför det funkar för mig. Fast detta är inget jag gör dagligen utan jag passar  på att göra detta då jag har en bok i skolan som skall läsas. Skulle inte komma på tanke att jag skulle läsa en bok frivilligt. 

Movietime.....

 Denna vecka har varit lite av en "Johan Falk" vecka, sett om alla Johan Falk filmer snart och det finns ett par man minns bättre än andra. Idag eller just nu sitter jag och ser barninfiltratören och kanske man hinner med en eller två filmer till idag, vi får väl se. Det känns lugnt och skönt nu efter att man varit på stallet, har ny börjar igångsättningen med Tibor. Han fick skritta lite kort idag bara få han stått i två veckor på grund utav att han blev sparkad.FRIDAY...

Fredagen är här och jag har klarat av ytterligare en vecka i skolan och min lilla redovisning blev flyttad till måndag istället då vi såg film idag och tiden inte räckte till, vad synd eller inte. Denna fredag kändes väldigt lång och jag har varit nervös över muntliga delen hela dagen men nu får man vara nervös hela helgen också, närå men på måndag kör vi då det bara är jag och Hannah kvar, de sparar de bästa till sist. Dagens lektioner var matte, film och fysik egentligen ingen super jobbig dag men lite slö men det blir ju bättre genom att spela kort, hjärter sju och bluff. Innan jag åkte hem så svängde jag in till mormor och morfar där jag satt och snackade lite och nu ska man strax åka till stalle

Torsdag och två fina fuxar motionerade

Det är redan torsdag och skolan började bra genom att få tillbaka referatet och ett bra betyg på den. Sedan har jag haft två lektioner till och därefter kunde man åka hem för att sedan åka till stallet. Det var två fuxar som ville komma ut i skogen, så red Lagos tillsammans med Madicken och Alva och sedan Kupido efter det. Båda var pigga och alerta idag och tyckte det var härligt att få komma ut litegrann. Passade på att kolla på de två första hoppträningarna för Pia och gud så sugen man blir att hoppa.Lille Evan

Idag bytte jag och Alva ponnyer, så idag var det min tur att prova Evan. En pigg kille, tror han kommer bli riktigt bra till ridskolan. Trimmade dem ute innan det var dags för teori. 


skittelefon!

Onsdagar betyder ju vanligtvis ridning men idag blev det inget eller stall blev det men ingen ridning för min del iallafall. Åkte dit vid lite efter fyra och började att kolla när rs hade lite lätt hoppning för att invänta min teori, ja det var just därför det inte var någon ridning. Det var teori idag och vi fick börja med att svara på lite frågor, kortfattat skulle det va vilket blev bra precis en rad på varje fråga för min del. Sedan tog vi upp lite mål både lång och kortsiktiga mål med vår ridning, det var ju lite lättare att svara på och sedan avslutade vi med att göra en förbättringsplan, alltså något vi ska förbättra tills nästa månad eller något. Klart man försöker bli bättre hela tiden men min sits har blivit sämre och anledningen till det tror jag mycket hänger på att jag har ridit mycket jälv och man tänker inte på sitsen så himla mycket utan behöver bli påmind. Sedan har jag inte hittat några bra stövlar åt mig, har provat att rida med ridskor och chaps men tycker det inte är lika bra. Mina gamla ridstövlar har ju tyvärr dragkedjan gått sönder IGEN och mina nya är jag inte så nöjd med, dem lixom passar mig inte. Ska försöka och antingen fixa mina gamla eller tvinga på mig mina nya (Mountain Horse Venice High Rider) som är ganska gamla egentligen men använda endast två gånger så jag kan rida in dem ordentligt, de är fortfarande väldigt stela.
detta är mina gamla, som jag tycker är väldigt sköna, vill inte lämna dem.....

Mentors plus historia...

Då var man hemma efter en kort mentors och lite quiz på hålet innan min enda lektion för dagen. Lite snack om gymnasiearbetet på mentorn annars var det inget. På historian idag var inte så komplicerad, såg på en kort film och mer än så var det inte. Dock fick man med sig en hemläxa, att lösa lite i den här boken och det kanske är lika bra man börjar annars kommer det aldrig gå framåt. Att läsa är ingen favorit syssla direkt för min del, jag blir så oerhört trött av att läsa, sömnmedel i böckerna kanske.Femhundra♧♤♢♡

Första lektionen var det lite kaos i hjärnan, var inte riktigt någon matte dag för varken mig eller issa. Vi höll på med ett tal hur länge som helst och sedan inser man att man gjort slarvfel redan i början. Orka lixom börja om när man skrivit nästan ett halvt A4. Sedan blev det en lugn religion lektion, satt och lyssna på redovisar och på fredag är det min tur, hur ska detta gå? Nu sitter man och spelar kort på altanen sen blir det datan och kanske blir det lite plugg.RSS 2.0