snart måndag...

Snart börjar en ny skolvecka med prov och muntlig redovisning, heja heja. Dagen lite snabbt då, vaknade halv 9 kanske och åkte till stallet och kolla på tävling, sedan bort till Inigo och sedan tillbaka och dags att jobba, efter man stått på banan och byggt undan så var det dags för Maestro och Romeo att röra på sig lite. Syrran och jag tog en skrittur i skogen och sen var det dags att åka hem efter vi var klara, hem åt middag, somnade med kissen och vakande lite innan parlamentet börja. Nu ska jag ner och duscha håret inför skolan imorgon, yey...
 

klant...

Efter middag så åkte jag och syrran upp till stallet, nu sitter jag här hemma efter att ha ridit Inigo på plan, hon fick göra lite skänkelvikning. När man sen kommer hem och ska ta av sig ridbrallorna, vad gör man? Jo pladask sa det bara och jag log på golvet, ingen aning om hur jag gjorde det, men kan säga att magplask på golvet är något jag tycker man ska försöka undvika er att göra, glad att jag inte slog i huvudet för f*n vad ont det gjorde. 
 

•Ester

Lite fler bilder från hoppkursen i sommar, på hästen Ester:)
 Bilder från sista ridpasset...

Friday..

Skola först och sedan stallN, först till THF och sedan till Inigo. Inigo red jag ute i skogen och hon var riktigt seg men väldigt väldigt snäll. Klockan är snart över tolv och har ingen lust att blogga men fredagen var rätt najs och helgen blir det stall hit och stall dit, hemmatävling också så man ska väl jobba också, pepp!
 

Slappar framför tv:n

Ligger och slappa lite i soffan efter att jag nyss kom hem, varit och dömt 7-manna i NCC. Nyss ätit lite middag, så magen är påfylld och jag ska orka hoppa in i duschen. Dagen har varit lite upp och ner, ganska trött efter skolan även fast jag bara haft tre lektioner. Efter skolan blev det en sväng till stallet, maestro fick trimma lite.



Fullspäckaddag...

Mer än halva veckan är gjord, skola imorse 10:30-16:00 och ganska trött efter alla lektioner. Efter sista lektionen som var tyska, var det raka vägen upp till stallet för att först rida Maestro och sen Kupido 18:20, så det var snabba ryck. Jobbade lite framdelsvändning/skänkelvikning idag med en laddad Kupido, Maestro var väldigt seg, var ett bättre ridpass igår men imorgon blir det nya tag. Smörjde sedan stövlarna som måste in på lagning, kom hem bara några minuter innan idol börja. Nu har jag nyss sett klart på PH, även hunnit sett PLL mellan idol och PH, Mona is dead!😯



Tankeli tank⛽️

Varit och ridit ut en sväng på Inigo, en ganska lugn och mysig uteritt. Alldelst lagomt varmt och efter det åkte jag och tanka moppen, som var lite törstig innan jag åkte hem. Nu blir det först ph oxh sen idol..



ingen rubrik...

Denna skoldag har varit ganska lugn haft 3 lektioner, matte, kemi och idrott, fast pratade bara och bestämde oss vad vi skulle göra nästa vecka, då vi själv får välja. Även fast vi bara har 3 lektioner så gick jag från 10:40-16 fast idag blev det tidigare eftersom vi bara prata på idrotten men drygt ändå. Det som är bäst är väl att vi ska få ett annat schema då det ska bli lite ändringar, så jag hoppas det blir bättre. Att vi slutar tidigare och börjar tidigare istället för att ha alla lektioner efter lunch. Nyss kommit hem, då jag hänka med och körde ut nåra burar till posten, nu blire glamour och sedan åker jag till stallet och rider.
 

sämst schema..

Det gulmarkerade lektionerna är mina of course, känns som det blir en tung höst termin...
Då var det måndag och åkte till skolan tio över åtta och trodde jag skulle gå till fysiken men icke sa nicke, vi skulle vara på två lektioner samtidigt och som ni förstår gick det inte så bra men det var ju bara ett preliminärt schema som vi skulle följa tills vi fått ett nyare. Idag så gick jag från 8.10-12.55 men stannade kvar för att jag skulle få det nyare schemat så fort det blev klart. jag är inte alls så nöjd med schemat, slutar sent typ alla dagar och har sovmorgon tre dagar. Jag som hellre sluta tidigare än att ha sovmorgon, så dåligt. Har typ lunch i en halvtimme, längsta lunchen vi har är 40min och det är bara att kasta i sig maten...
 
 Hemkommen från både skolan och stallet, Maestro är riden och han kändes riktigt bra idag, orkar inte så jätte mycket ännu utan måste träna honom så att han orkar mer men han kändes fin och det gillar vi. Snart blire idol och sen paradise hotel.

Söndagen 24 Augusti...

Idag var det en fullspäckad dag och har hunnit med allt, först var det släktträff i Lögdö och sedan middag hos mormor och morfar, sen stallet sen tillbaka till mormor. Nu är man hemma och inte så trött som man trodde, sett två avsnitt av lost när jag kom hem och nu gör jag i princip ingenting. Ska försöka se parlamentet som jag inte hann se och sen blire nått avsnitt av supernatural innan jag lägger mig inför skolan imorgon.
 

Maestro🐴

Sitter i soffan och ser på sista avsnittet av sommarkrysset efter att ha kommit hem från stallet. Red Maestro ute i paddocken idag, brydde sig inte särskilt mycket för att vara första gången där och med alldelst tokiga ridskolehästar som ville in från hagen. Maestro var mycket bättre idag, i både traven och galoppen. Måste bara få på sig lite mer muskler så kommer det bli bra förhoppningsvis.☺️
 
 
 

Fotboll⚽️

Typ halva dagen har gått och jag kom hem för snart en timma sen, har varit och dömt på BSK ett sammandrag. Det var tre matcher och aldrig dömt så många mål i någon match förut 26 mål på 2 x 20, inte dåligt att vinna med det. Vädret var ju hyfsat till sista matchen skulle börja, regnet kom men vi alla överlevde som tur va och nu är man ju lite rikare också, känns alltid bra efteråt när cashen kommer. Aja nu ska jag nog göra mig iordning så jag kan åka iväg och handla lite gott till ikväll?
 
 

Redo att hoppa i duschen...

Det har väl varit en skit bra fredag och nu är jag hemma, redo att hoppa i duschen efter att har ridit fyra hästar. Åkte till THF vid 13 för att jag och syrran skulle inviga de nya hästarna med ett lite lungt longering och ridpass. Båda två är jätte snälla och Det är jag som rider stor hästen, dvs Maestro och han är väldigt snäll och ska inte säga så mycket än då jag vill rida honom lite mer innan jag säger nått. Han är inte i samma form som ponnyn utan måste få träna upp sig lite mer så han orkar, men det kommer säkert bli bra, vi hoppas ju på det. Mistrz har jag också ridit idag och det var ett litet tag sen sist och han var så mycket bättre. Sist så stod han bara och studsa när man satt sig upp men det var ju bara bra att han funkar att rida utan problem nu. Med Mistrz jobbade jag lite skänkelvikning vilket gick mycket mycket bättre än jag själv trodde det skulle göra men han var ju så snäll, får hoppas han tycker om mig. Efter Mistrz så red jag mitt finaste hjärta, Kupido och det gick bra, fjanta sig lite när de höll på att åka hiss upp till caffy men det är ju Kupido och pigg var han. När jag var klar med Kupido så tog jag det lite lungt i sådär 10 min för att invänta att Madicken sluta eftersom hon skulle skjutsa mig till Inigo så jag kunde rida henne. Red samtidigt som Annelie och vi började på ängen och sedan plan och avslutade på ängen. Inigo fick  hoppa lite vilket hon tyckte va lika kul som jag. Nu är jag hemma och ska ner och duscha, hoppas ni haft en bra fredagskväll allihopa!
Maestro, 8-årig valack (nyhästen)
Mistrz, född 03
Kupido, född 05 och min bästavän!
 

passerat tolv

Då var man klar med skolan för den här veckan, två dagar gjorde och två lektioner båda dagarna, prov är redan inplanerat som är om två veckor och jag känner att skolan har dragit igång på fullaste allvar. Nu ska jag käka nått och byta om för att åka till stallet. Skoldagen idag var inte så lång men den kändes otroligt lång, redan skolless och vi har nyss börjat, herregud hur ska detta gå....



Dagens planer...

Idag är det fredag och det kan väl inte bli så mycket bättre, har endast två lektioner idag med och det kan nästan inte bli bättre. Har fysik först direkt på morgonen och sen ett hål på 1 timma och en kvart, sedan har jag matte och sedan får jag gå hem för dagen och då blir det stallet nästan direkt, bara hem och byta om. Först blir det en sväng på THF och rida, börjar med nyhästarna (iallafall longera de) som kom till ridskolan i tisdag, vi fick en häst vid namn Maestro och en c-ponny som heter Romeo. Efter jag är helklar på stallet så går jag till Inigo och rider henne om vädret är bra vill säga, får iaf hoppas det.
 
en vacker sommarkväll i Vadstena... (gammal bild)

inte som planerat...

Klockan 19 var det bestämt möte på stallet och innan det kulle jag rida Inigo, åkte upp till Inigo strax efter klockan slagit fem och jag gjorde iordning henne. När jag väl kommit upp på hästen börjar det regna och jag börjar gå ner mot ridplan, hinner inte långt från att det börjar åska. Väntade en stund och gick sdan ner mot ridplan och börjar skritta fram lite lätt där, börjar regna mer och det fortsätter att åska och sen börja det blixtra och det kom ett par stycken och jag bestämde mig för att avstå. Med andra ord blev det lite skritt jobb, lite lätt och hon vilade ju igår, så imorgon gör vi ett nytt försök och trimmar henne lite. Jag blev ju klar väldigt tidigt så var i god tid före innan mötet börja, kolla på lite hoppträning för Pia och sen hade vi möte till halv nio. Eva kom med många kreativa ideér och lite tips till oss och nu är det bara att köra på.
 

tillbaka till allvaret.....

Slut på det roliga och dags för att plugga igen, ingen mjukstart här inte utan lektioner första dagen. Började halv 9 idag och då träffades vi för lite info i skrivsalen, sen blev det hål för att vår lektion inte börja förren halv 11 och då var det Kemi, bytt lärare till Olle istället för vår mentor. Hade lite repetion från kemi 1 som vi läste klart förra terminen och sedan hade vi matte efter det. I matten har vi samma lärare som förra terminen fast en ny kurs såklart, matte 3C. Sista lektionen var inställd då Agneta vår engelska lärare åkte till London, så alla engelska samt tyska lektioner är inställda fram till nästa vecka på onsdag. Vi klagar absolut inte på det, dock är jag inte så nöjd med schemat men det kommer väl bli inte ändringar och det kan typ inte bli sämre vill säga.
 

I soffan...

Sitter i soffan alldelst nyduschad med en turban på huvudet och ser på Leif Mannerströms nya pogram. Var ju och red Kupido och det gick riktigt bra, vi hade lite cavaletti och Kupido ryckte det var riktigt kul också, han kändes fin. Nu blir paradise hotel...



Tandis😁

Tandis är avklarad och allt var super som vanligt, gick väldigt snabbt och ska inte tillbaka förns jag fyllt 19år. Behöver inte gå dit på över ett år nu och det känns awesome. Tandläkarbesöket gick ju på 5 min högst, tog typ bara bilder, svara på några frågor och sen var det klart. Blev sedan en lång prommis hem och nu sitter jag i soffan och kolla på gårdagens avsnitt av glamour. 


Ridpass på plan...

Då var sista långa sovmorgonen över för det här sommarlovet, klev upp och satt mig vid tv:n, vid lunch så ringde folktandvården och ville att jag skulle komma dit IMORGON redan. Så jag fick välja mellan några tider och tog den senaste såklart. Åt sedan lunch (chicken nuggets) och sen skjutsade Madicken upp mig till Inigo, red henne på plan idag då hon fick vila igår och blir förmodligen vila imorgon med då jag rider Kupido då. Hon var rätt lat från början men fick mer bjudning när jag börja trava och idag jobbade vi lite skänkelvikning vilket hon gjorde ett strålande jobb. Galoppen kändes också bra, hon blir bara bättre och bättre för varje gång och man känner att man får ihop galoppen. Efter jag ridit henne och gjort klart i stallet så gick jag till THF då Madicken hade lektioner där. Var med min finaste en stund och kollade lite på hoppträningen och pratade lite med folket.
 

rensning...

Sitter och slöar framför datorn och rensar bort lite bilder, har fått bort en hel del skitbilder men det finns fortfarande kvar. Har även försökt laddat in de senaste bilderna från mobilen men det vill ej funka, tråkigt nog, varför har jag inte riktigt kunnat lista ut. Här är nåra bilder från en friluftsdag då jag gick på Mariedal.
Gillar att jag har fika under jackan så att jag ser tjock ut, varför inte bara lägga det på marken då vi knäppte bilden? 
skavsår efter promenaden, därav har jag bara en sko...
rätt ointressant inlägg men hade inge som var intressant att berätta...

Två hästar, två dressyrpass...

 
Blev en härlig dag på stallet och två hästar ridna, Kupido kändes kanon och han var väldigt pigg men ändå mycket fin, ett bra dressyrpass på plan. Respit skulle också få röra på sig å hon var väldigt snäll, lite stel men hon blev bättre och bättre. Gjorde nån öppna och slutna, vilket är något hon kan så hon fick godkänt hon med och galoppen var hon riktigt snäll i också, inget bus bara lite piggare efteråt. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan äta middag....

Uteritt med syster...

Nyss kommit hem från stallet då jag och  Madicken red ut tillsammans på Inigo och Amie, avslutade med lite galopp i paddocken. Inigo var snäll, såhär lagomt pigg och hade inga bus att bjuda på. Det var en rätt härlig uteritt, alldelst perfekt väder.🐴👌



om en vecka...

Om en vecka är det slut på det roliga, då är det tillbaka till plugget och det är bara att härda ut. Hoppas på ett bra schema, slutar hellre tidigt än att ha sovmorgon och även att vi har kvar lärarna vi har. Det är ju sagt att vi ska byta nån men hoppas det inte blir så, för jag är nöjd som det är.
Måste och vill tillbaka till Liseberg nästa år, längtar redan....

Kupido


Började med att skritta ut och red lite slalom i skogen mellan träden och sedan gick vi tillbaka och fortsatte med trav och galopp i paddocken. Från början var Kupido väldigt spänd och skulle titta på allt möjligt men blev mycket bättre när vi kom till paddocken. Efter ridpasset så fikade vi då Susanna ska flytta, lite tråkigt men kan inget göra😜

igår kväll....

Lilla jag var tydligen för upptagen igår kväll att jag inte hann blogga efter att jag kom hem från stallet, red först ut med Annelie en sväng i skogen och avslutade lite på ängen. Inigo var snäll, lugn i skogen och lite piggare på ängen då det var galopp, hon bara älskar att springa det är verkligen hennes favorit. Åkte hem och åt en god middag, kebabtallrik och såg några avsnitt av LOST.
 

funkar awesome....

Sitter på stallet nu vid datorn och internet funkar hur bra som helst och det gillar vi, åkte till stallet strax efter 15 då madicken skulle jobba och lilla jag har myst lite med Kupido och även hunnit sett två avsnitt av supernatural och hunnit ätit lite nudlar då syrran hade ett litet break. Jag själv har nyss bytt om till ridkläder och är redo för att se ett till avsnitt nu innan jag sak gå till nästa stall för att rida ut med Annelie en sväng i skogen.
 

R.I.P Robin Williams

1951-2014, R.I.P
så här minns jag Robin Williams som bäst, otroligt bra film som jag tycker alla borde se -> Välkommen Mrs. Doubtfire 


 

Inigo igår

Igår (lördag) var det först kräftskiva här hemma ochsedan på kvällen åkte jag och red Inigo, blev ett ridpass i paddocken. Hon var väldigt snäll och blev mycket bättre efter hon fått galopperat lite, jobbade på lite volter och både häst och ryttare var nöjd efteråt. Nu idag så har jag precis kommit igång kan man säga, sov rätt länge då jag somna sent. Vet inte om jag åker till stallet, osäkert ännu men läste nyss något som jag känner igen, har hört liknande förut  -->KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA<-- 
Säg inte saker, när du själv inte vet vad du pratar om, testa! 
 

Kinamat🍴

En god lördagsmiddag och därefter tog vi en sväng förbi fagga där Miss Li hade spelning...
 

ändrade planer... :/

Idag har det bara varit sol och bad, hade först lite andra planer men de blev inställda och då blev det istället så att jag tog en lugn dag här hemm. Har jag badat och legat i solen med musik fram tills nu med, käkat lite pankis till lunch. Nu blire lite serie och sen middag.
 



two weeks left....

Endast två veckor kvar av sommarlovet, herregud vad tiden går fort, alldelst för fort. Varit ute och badat lite i poolen sett på serier och även varit ute på en ridtur med Inigo, hon var väldigt lugn måste jag säga, supersnäll liten dam. Nu blire lite tacos och sen blir det mer serie, kanon!
 

Ridpasset idag...

Idag var det dags för ett ridpass på Kupido, började med att rida ute i skogen, jobbade framdelsvändning i skritt runt en triangel. Red lite slalom mellan träden och sedan gick vi till paddocken och red musse pigg med volter. Kupido kändes fin och det är kul att vi är igång nu, kanske lugna lektioner nu efter betet, blir nog lite lätt nästa vecka också. 
 

en tisdag i augusti...

Vaknade vid 8 och spelade lite mahjong som det heter och låg sedan och spela lite hayday, somnade om och sov rätt länge därefter. Klev upp igen efter några timmar och har varit ute och toppat mig i poolen ett par gånger och emellanåt sett på lite serie, farmor och farfar var hit en sväng och hälsa på. Något mer har inte direkt hänt idag, inget stall men imorgon blir det en uteritt med Kupido, längesen jag satt på hans rygg nu men det ska bli roligt, min älskade vän
 

längesen sen sist....

Vaknade lite innan 12 och pappa hade köpt räkmacka som jag åt till frulle och lite kall trocadero, vilken kombo alltså. Sedan gick jag och typ la mig i sängen och kollade på lite serie och vi fem så hade jag bestämt med Matilda att vi skulle rida ut en sväng då jag skulle rida Inigo. Så vi red ut i skogen och Inigo var mycket seg i skritten men väldigt lugn, lite piggare mot hemvägen såklart. Sedan tog jag en promenad från Inigos stall till THF, gick halva vägen tillsammans med Matilda då hon också skulle till ett annat stall. Kom till THF bra precis vid 20 då Madickens ridgrupp slutade och den sista skulle börja. Tog in hennes häst och nu sitter jag här utanför stallet och ser på Supernatural, här är man alltid förberedd.



HELDAG på stallet....

 Det var några bilder ifrån dagen, åkte dit till halv 9 och kom hem vid halv 8 på kvällen. Först var det ridläger från 9-15 och då blev Frasse rastad på samma gång då barnen tog sin sista tur i skogen, efter ridlägret blev det ett ridpass på plan med lill Tibor. Tibor är jag jätte nöjd med idag, han kändes väldigt trevlig och det var riktigt kul att rida honom idag. Han hade bättre bjudning själv, dock lite fjantiga i vissa hörn men är mycket nöjd över honom. Frasse var väldigt pigg idag, även fast vi bara skritta och trava i skogen så ville han springa lite fortare, bra att det var ponnysar framför, lite hjälp.

Nya imovie


Ny duschad...

Dags att ta lite frukost nu innan man sticker iväg till stallet, blir en lång dag därborta, först ridläger, hästar ska ridas och det ska fodras, heja heja! Jag gjorde klar filmen igår från hoppkursen och den kommer ut om en timma drygt, det första gången med nya imovie. Ska jag vara ärlig så tycker jag det var bättre förut om man inte tänker på det nya grejerna, lite förbättringar. Fast jag lär väl bli van efter några filmer, hade ingen musik heller som jag tyckte var riktigt bra så tog bara en random, så man slapp höra när dem pratar i bakgrunden. Aja nu kan jag inte fortsätta sitta här, adjos!
 

två hästar...

Spenderade hela eftermiddagen på stallet, efter vi käkat lunch/middag vid 16 så åkte vi sedan upp dit och red. Red bara ute i skogen idag, inget på plan utan lite lätt bara, Tibor var som vanligt, Frasse kändes väldigt på i stallet men var istället mycket lugn i skogen, han fick ju vila igår och det kändes bra, imorgon är det sista dagen innan ridskolan drar igång så då blir det förmodligen ingen ridning förns på onsdag. Nya elever till gruppen och ny ridlärare, saknar min speedo Kupido.
 

•Killigrews Stardust

Killigrews Stardust även kallad Ester, ett 6-årigt sto som jag fick låna under hoppkursen på Näset förra veckan

Godmorgon people...

Klockan har passerat sex & jag känner mig rätt så pigg just nu men somnar jag så kommer jag sova som en stock, garanterat. Idag blir det en rätt vanlig dag, åker till stallet någon gång efter fyra skulle jag tro & rider ute om vädret är bra. Jag har hört att det ska regna men vi får hoppas att det inte blir så. 
Har uppdaterat imovie på datorn och ska slå ihop en kort film, ingen toppkvalité på bilderna, en del är tagen från film från mobilen osv men det får duga. Kommer inom kort, medan ni väntar kommer det ut lite bilder på mig och Killigrews Stardust som hon heter, kallas Ester! :)

redan lördag...

Sov jag bort hela fredagen, den gick så himla fort. Sov rätt länge och gjorde inte så himla mycket på förmiddagen utan åkte till stallet på eftermiddagen och red Tibor på plan lite lätt bara medan Frasse fick sig en vilodag. Fodrade hästarna innan vi åkte hem, åt portergryta och nu är det natti, somnar väl efter ett avsnitt av supernatural. På söndag blir det en heldag på stallet med ridläger..
 

RSS 2.0