skola, stall och mer plugg

 Klockan börjar bli mycket och dagen är snart över. Det har varit skola, stall och sedan plugg här hemma med lite tv tittande i pauserna. Imorgon är det skola igen och sista dagen till att få hjälp med uppgifter på både inlämningsuppgift samt om man har några frågor på uppgifter som kan komma på tentan. Nämligen vår sista lektion innan vi ska ha tenta, den är på torsdag så min tanke är väl att både plugga till tentan plus att göra uppgiften. Får sätta mig och göra en gammal tenta imorgon efter vi varit på skolan så får man se hur man ligger till och hur det går.

från igårkväll fram till nu

Det där med att lägga mig i god tid, det blev inte direkt så igår utan det blev mycket senare än tänkt men det var värt det. Kusin var med några kompisar hela kvällen igår och hörde av sig för att fråga om vi skulle dit och skrämma dem. Hon fick inget riktigt svar tillbaka då vi tyckte det förstörde om vi skulle åka och skrämma dem, vi tänkte att de var mycket roligare om dem inte visste att vi skulle komma. Så vi åkte mot böle skola vid elva tiden och sedan gick vi mot huset där dem var. Det hörde väl inte precis allt vi gjorde men ringklockan missade dem inte, det var då det allt startade. Jag ringde på dörrklockan/ringklockan och sedan när dem öppna fanns det ingen utanför dörren och man hörde hur dem började bli skraj därinne och man hörde dem rätt mycket när dem pratade inifrån. Det var lixom "Nä, vi kan inte gå ut" vi var väl ute i drygt en timma och det var varmt att sprungit fram och tillbaka men nu är allt halloween skrämmande över för iår. När vi kom hem så var det nästan rakt ner i sängen. 
Idag vaknade jag någon gång efter klockan nio, syrran och jag skulle hoppträna så vi började med att hämta upp kusin som kunde fota. Men som alltid blir det sjukt dåliga bilder för att vi är inne, finns ingen bra inställning vad jag vet om på vår kamera eller är det helt enkelt fel färg på hästen att det gör bilderna dåliga. Här har vi en av dem bättre som jag tänkte att jag var tvungen att lägga upp. Vi började inte dagen med att hoppträna utan först blev stallsysslorna uppdelad så jag behövde bara fixa all mat åt Boye så det gick fort. Därefter hann vi kolla lite på när ponnysarna hoppträna och sedan var jag ut och hämtade in Kupido och sen var det fika och teori i cafeterian innan vi gick ner och gjorde iordning hästarna. Jag var helt själv i mitt stall idag, det var bara privathästar i min grupp så det var ensamt i stallet men det gick det med. När jag började rida fram Kupido så kändes han inte alls bra, tyckte inte han lyssnade på mig och han satt typ fast i sidorna och jag försökte få honom lite mjukare och framförallt att han fick lite bjudning. När vi kom till galoppen släppte det, då föll puzzelbitarna på plats och han kändes som vanligt. Träningen i säg gick väldigt bra, har förr blivit tillsagd någo gång att jag driver på de allra sista sprången innan hindret men det har jag slutat med men idag blev det några gånger då jag nästan blev lite för passiv. När jag gör rätt så gör Kupido rätt och det var riktigt kul att få hoppa idag, det var riktigt kul att få hoppa lite igen. Så taggad inför lokala som är om två veckor!
Kom inte hem förrän klockan var halv fem och då blev det middag på direkten, raclettegrill och det var super gott som alltid. Sedan blev det lite glamour som jag missade i fredags på grund utav halloween-övernattningen på stallet. Imorgon är det skola som gäller och ännu mer plugg väntas, lägger mig och läser någon sida innan jag somnar för då är jag trött på nolltid.

HalloweenÖvernattning2016

Tänkte väl dra igenom gårdagen samt denna dag såhär lite tröttare än vanligt. Igår vaknade jag upp tidigt, strax innan sex vaknade jag och eftersom jag inte kunde sova så passa jag på att se lite serie, den nya serien som jag börjat kolla på. Är fortfarande på säsong ett och tänkte att jag kunde presentera serien när jag avslutat första säsongen vilket borde vara snart, ge mig någon dag. Klockan elva halv tolv så fika jag, packade klart sängkläder och kläder att sova i plus ridkläder, man behöver inte så mycket till en övernattning. Åkte dit i vardagskläder som jag kunde ha efter jag ridit. Kom till stallet vid ett eller om det var innan, det är väl rätt oväsentligt egentligen men pluggade lite till tentan eller läste iallafall någon sida innan jag fick hoppa in i en lektion och hjälpa till då det var några nybörjare som behövde ledare. Sedan tog jag och syrran lite kall trocadero uppe i cafeterian i hennes paus och innan det var tänkt att jag skulle rida men det blev lite försening om jag säger så. Exxet fick vänta lite och det blev lite ont om tid innan vi skulle ha samling med u-sek för att göra iordning inför halloween men var väl kvar tio minuter innan det var sagt att vi skulle samlas. Exxet var en riktig segpropp och man kommer in i manegen och det är bara en där, då känns det bra. Gott om plats och det är lixom inte rörigt eller något men hinner inte skritta mer än fem minuter och vi är plötsligt sex, sju stycken innen i ridhuset och det blir nästan lite kaosigt. Så Exxet fick bara skritta och han är ju under igångsättning så det gör ju inte så värst mycket och inte red jag så länge heller. Ett bra skrittpass men hade velat haft lite bättre framåtbjudning i skritten. Barnen börja komma rätt tidigt och satt väl drygt en timma och tog emot barn, slutligen blev det 30 barn och det var full fart som vanligt på dem.  De måste iallafall ha varit trötta då det somnade väldigt fort efter de lagt sig men det har hunnit med mycket, olika aktiviteter såsom lekar, hopptävling, gula gången, spökhistorier, spökrunda och vad jag hörde så var barnen nöjda och den kusliga övernattningen är över för iår.
Imorse var klockan ställd på åtta men blev väckt lite innan och vid åtta var det dax att kliva upp och göra iordning frukost åt barnen. Efter att barnen bliivit väckte och hunna ätit upp frukosten så kom den vanligaste frågan "Får vi leka i manegen nu". Ungarna har redan ny energi och redo att busa av sig och barnen lämna en efter en. Innan vi började gå mot stallet var det bara städning kvar och sedan var dags att gå till Boye. Madicken red ut Boye och jag fixade alla stallsysslor, kan konstatera att det går trögt när man haft övernattning och har en häst att rida dagen efter men jag har faktiskt klarat mig från att ta en powernap när jag kom hem. Det är väl endå bra för oftas så brukar man däcka så fort man kommer hem men inte idag och det var väl tack vare att vi skulle byta däck på alla bilar. Då sover man nog bra inatt och somnar förhoppningsvis en bra tid också, imorgon är det hoppträning för Kupido och mig, SKOJ!

ridskoleponnys :D


ANMÄLDA!!

Har glömt att nämna att jag och Kupido ska få vara med på den kommande hemmatävlingen i november, hur kul är inte det? Jo verkligen super kul, värsta höjdpunkten! Vi är anmälda och redo till tusen dock var länge sedan vi hoppa eller skutta över några små hinder nu, så vi ser fram emot träningen på söndag. Det ska bli roligt och jag håller alla tummar och tår för att han fortsätter att vara frisk och sköter sig på tävlingen. Han verkar ha mer kontroll på nerverna nu, i och med det så är han mycket lugnare och stressar framförallt inte upp sig själv vilket underlättar ridningen för oss båda. Hur som, så ska det ska bli jätte roligt att tävla lokalt igen, man får lite mer tävlingskänsla då gentemot hur det är på klubbtävlingar. Klubbtävling känns mer som en träning och det är lixom alltid kul att hoppa.
bild från februari, förra lokaltävlingen som dessutom var vår första men inte sista!

Varannan dag..

Jag har märkt att det blivit lite dåligt uppdaterat här på sistone, det har typ bara blivit något inlägg varannan dag ungefär. Ska försöka bättra mig, ska ta med mig kameran för att fota lite nytt och kanske vi får lite nya bilder i helgen förhoppningsvis, för det tycker jag behövs. Kan aldrig blir för mycket bilder och dessutom behöver jag framförallt nya bilder, lägger ju typ upp gamla om jag lägger upp några vilket jag tycker är tråkigt. Det är kul att fota så ska försöka göra det mer även om jag inte är något proffs precis men ju mer jag gör det så blir jag förhoppningsvis bättre med tiden.
Tisdag - Gårdagen var väl rätt lugn på förmiddagen iallafall, det blev lite serie (Heart Of Dixie) tittande för min del. Läste lite mer till tentan men har mycket kvar och sen var det stall. Red ut Boye i skritt och trav, fortsatte sedan inne då det dugga och var blött och lerigt ute. Trimmade lite inne och sen var det möte med u-sek, sista inför halloweenövernattning. Boye var lite seg inne, inte ens efter galoppen blev han piggare men tråkigt att få inne ju, får skylla på det.
Onsdag - Idag vad det först och främst skola mellan klockan nio och fram till tolv tiden. Det var väl typ den sista föreläsning innan tentan, nu är det bara någon repetion med genomgång kvar plus att vi ska hinna göra en inlämningsuppgift också. Efter skola blev det några timmar här hemma innan vi åkte mot stallet. Först red jag ut på Boye och red i sällskap av Karin och Avalon. Boye var helt tvärt emot hur han var igår, hur pigg som helst ute i skogen och han hade mycket energi. Trots att vädret var bättre än igår så var det fortfarande lerigt men han blev riktigt fin måste jag säga. Bättre med mycket energi än ingen energi alls. Efter Boyes uteritt blev det smörjning på all utrustning typ. Sedan träning inför årets kadrilj.

Tandläkarbesök för Boye, gick inte som planerat!

I söndags, dvs. igår var det plugg på hög nivå för mig och syrran enda fram till halv tolv på kvällen ungefär och sedan åkte vi hem. Vad mer hann man göra igår, jo men det var plugg och såg lite serie, morfar var här ett bra tag och sedan åt vi hemma hos mormor och morfar. En stallfri dag kort sagt.
Imorse kom veterinären till stallet för att kolla lite tänder på sex hästar i privatstallet. Vi var först med Boye och ja det gick väl som vanligt till en början, Jag höll upp huvudet medan han kolla och prata, syrran fick kolla och sen tog all kraft slut för mig. Har ju inte riktigt fått tillbaka all kraft sen jag var sjuk eller hade ont i halsen, var snorig och så. Så Linnea hjälpte till att hålla upp huvudet och sedan stod hon där själv och höll upp det lika bra så jag typ släppte och stod på sidan om Linnea och hästen. Linnea stod på höger sida, hästen i mitten, jag på vänster och plötsligt börjar jag se lite suddigt. Min första tanke var att jag hade blivit typ bländad av veterinärens lampa när jag stod och höll i Boyes huvud och ni vet när man typ fått ett för stark ljus mot sig så blir det typ för mycket för ögonen, de hinner inte vänja sig skulle jag vilja säga men det kommer ju vanligtvis tillbaka och jag blinkar ett par gånger men tycker att jag bara ser suddigare och suddigare. Så jag blundar en stund och det blir inte bättre utan ser sämre och det är verkligen så suddigt att jag tänker, det här är straffet för jag slutat använda mina glasögon typ, vet inte hur jag kom och tänka på det, ser ju sämre med glasögonen mina än vad jag gör utan. Efter jag blundat en stund och kollar igen så har det inte blivit bättre och plötsligt bara svartnar det för mig och precis i samma sekund som jag märker att allt jag ser är svart så räcker jag ut min hand mot min syster som jag vet står utanför duschspiltan (jag står i duschspiltan) och säger något i den här stilen, jag ser ingenting, ser bara svart och känner att min syrra tar min hand och sen kommer veterinären och Caroline och tar emot mig eller hjälper mig därifrån. Får lägga mig på stallgolvet på ett hästtäcke och lägger upp mina ben på en pall och sedan är synen tillbaka och jag ser "normalt" igen. End of story skulle man kunna säga, nä men tillbaka till hästen kanske. Boye var det bra med, fick raspa lite tänder då han hade några sår på högersida om jag inte var helt borta. Med det sagt så har detta aldrig hänt mig tidigare, har aldrig svimmat men jag är glad bara att jag inte föll ihop på stengolvet utan jag var ju vid medvetande hela tiden, bara att jag tappade synen ett tag. Tänk att man tycker det går så sakta alltihop, man hinner tänka tusen saker innan nått anant händer men samtidigt så går det så himla fort. Det blev en lite längre vistelse på stallet än tänk eller kanske inte, Boye skulle ju ändå piggna till i boxen innan han fick komma ut i hagen och han var ju jätte duktig.

Rick fick hänka med ut idag

Idag fick den snälla Ricken hänga med Boye ut på en lugnare tur. Rick lät under hela turen och var faktiskt riktigt pigg och pepp, tror han tyckte det var kul att få komma ut lite i skogen. Blir väldigt enformigt att bara ridas inne hela dagarna, så det var skönt för honom att få komma ut. Har även hunnit plugga lite idag, gjort lite uppgifter på en gammal tenta och även läst lite mer i boken. Dessutom har man hängt lite tvätt, plocka in samt ur diskmaskin och lite hemma sysslor, vuxenpoäng till mig.

Vad är oddsen?

Var ska man börja egentligen, jag minns att jag hittade Maestro först hos en privatryttare men såldes därefter och sedan fann jag honom igen, den här gången på en ridskola. Fick kontakt med ridskolan han stod och det skickade den här bilden och frågade om det var samma. Självklart att det var Maestro, man ser det framförallt på benen och sedan bara för att vara helt säker så jämför man bild efter bild för att se att det verkligen är han. Det var ju jag som tog kontakt och det ångrar jag inte. Maestro står fortfarande kvar på samma ridskola och fick även lite uppdatering från en tjej som red honom (hon gör inte det längre). Hoppas det är någon ny ryttare som fortsätter att träna och tävlar honom så man kan följa hans eller deras resa för det var så otroligt kul att få lite bilder samt filmer och ny uppdatering om hur det går för honom och hur han har det osv.
 
Sedan fann vi Aron på en ridskola och vi skämtade om att vi skulle ta en roadtrip sommaren som var, åka ner och hälsa på dem båda i samma veva för att båda fanns i Stockholm men på olika ridskolor. Aron var inte kvar alltför länge där och sen dess har man inte hört eller sett något mer utav honom.
Det här är bilden tagen från instagram, Aron W
Nu för typ två eller tre dagar sedan såg jag en brun häst vid namn Aron på instagram och jag började genast undra om det var möjligt att det var han, det fanns en chans att det skulle kunna vara han då Maestro hamnade där, det kommer ju ifrån samma hästhandlare. Såg en del likheter men tyckte ändå inte att det var jätte likt men samtidigt var det svårt att säga då allt jag såg var bara huvudet i princip och det även ett filter på bilden. En brun häst utan några tecken är inte det lättaste att känna igen men frågade syrran som hade han som favorit och jag tänkte, jag kan ju alltid lämna en kommentar och fråga. Syrran tyckte först att det var olikt men sedan tyckte hon att det fanns något som sa att det var han, typ som att han har långa öron och det är Arons ögon. Jag tyckte att han borde ha längre huvud men det beror på hur bilden är tagen. Eftersom vi trodde att det kunde vara Aron så skrev jag häromdagen och frågade helt enkelt vad det var för häst men skrev även ett privat meddelande där jag tänkte att om jag ger hon stam, ålder och då såg jag idag att jag fått svar på kommentaren "En polsk häst, 11 år" och sedan fick jag svar på meddelandet att hon skulle kolla passet, vilket ni kan läsa här. 
Sedan när jag var på stallet får jag ett nytt meddelande, det var Aron och nu finns det ju bara en sak kvar att göra och det är att bestämma att vi måste ta en tripp ner till Stockholm och träffa dessa två hästar igen. Två hästar som lämnat fotspår hos oss på en kortare tid, tänk att de skulle mötas och hamna på en ridskola tillsammans, just dem två Maestro och Aron W. 

lång helg nurå....

Fredagen är nästan förbi och det är lång helg nu, har ingen mer lektion/föreläsning förrän på onsdag och det är faktiskt den enda som jag har just nu. Visst kan det komma till någon men det får vi se, en lektion nästa vecka men måste verkligen ta och försöka sätta mig ett par timmar varje dag fram tills tentan är nu. Anmälde mig faktiskt till den idag, hade nästan glömt att man skulle anmäla sig. Det är mycket man ska göra eller hålla koll på, kan tycka att gå man ett program borde man obligatoriskt vara registrerad på kurserna som ingår i programmet. Det är tur man har lite koll ändå, 72 st anmälda. Det är iallafall bra tid att börja plugga dagligen till denna tenta, det är inte långt kvar nu. Tanken är att vi ska försöka sätta oss lite imorgon med bokföring och sen får vi se hur långt vi kommer. Det kan ju vara bra att göra klart visma uppgiften så man inte har den plus tenta, behövs lite planering.
 

Dagarna rullar på för fort...

Onsdagen gick väldigt fort och jag hann inte att blogga något om vad jag gjorde just den dagen. Hade ingen skola men ändå räckte inte tiden till, den bara flög iväg kan man säga. Pluggade lite hemma, var på stallet och red Kupido. Vi red kadrilj och det gick v'äl lite sisådär, hästen min var lite sur på den bakomliggande hästen men annars gick det väl bra. Han var riktigt sur på vissa hästar igår, egentligen helt utan anledning men ibland är Kupido bara så. Det var lite tråkigt att det inte riktigt blev någon markarbete direkt och det blir det inte heller nästa vecka, ridläraren är borta och denna vecka var hon sjukskriven. Vi pasar på att träna inför Lucia, osäkert om Kupido platsar för han sköter sig inte helt enkelt. Sist fick jag byta ut honom och ta Prince istället men han har fått varit med en gång och då skötte sig han super, rock temat passade honom. Med det sagt kanske han är med iår, vi får se.
 Torsdag är det nu och idag var det skola, tre timmar som blev två och en halv men det är bara skönt att få komma hem lite tidigare. Åkte nästan direkt upp till stallet för att vi skulle hinna rida ut medan det var ljust ute men Nellie hade fått ett antal sår på båda bakbenen så hon fick vila idag. Istället red jag ut med Linnea och Daniel vilket gick fint det med. Roligare att rida ut två än helt själv lixom och vi red rätt nära stallet, sandstigen och runt på den lilla hoppslingan och Boye var på tårna. Pigg men ändå så snäll, han har fina steg, avslutade med att trava av honom lite i paddocken då det börja mörkna.
Efter stallet svängde vi in på thaien och köpte en maträtt att dela på, kan man avsluta kvällen bättre, tror inte det faktiskt. Nu blir det två avsnitt av glamour som jag missade tidigare idag.

24 ÅR

Man vaknar av alarmet men ligger fortfarande kvar i sängen, snoozar alldeles för länge innan man verkligen tar besultet att kliva upp. Man hinner inte mycket mer än att kliva upp och käka lite innan man måste dra sig. Tisdagens frukost/lunch blev rester ifrån dagen innan, måndag. Jag fick städa lite snabbt inne på mitt rum så att det såg snyggt ut till släkten skulle komma och klädde på mig och for mot skolan. Hyllor var redan avtorkad och det var väl bara skrivbordet och sängen som jag egentligen behövde fixa till. Sedan åkte man som sagt in till stan för att gå på en föreläsning i tre timmar för att sedan åka vidare. Direkt efter skulle vi till stallet, syrran för att jobba och jag för att rida och fixa allt åt Boye. Efter stallet skulle vi sen hem och fira brorsan som fyllde 24 igår, grattis till honom. Dagen gick fort och man hade det man gjorde om jag säger så. Skolan gick väl rätt bra, det var typ två föreläsningar, en gästföreläsning som två från PwC hade på typ femtio minuter en timme och resterande tiden hade vår vanliga föreläsare/lärare.
På stallet så började jag med att rida Boye, tänkte först trimma inne men ändrade mig när jag stod och gjorde iordning honom. Det var för fint väder för att rida inne, solen låg på och det var varken för kallt eller för varmt ute så jag tyckte det var lika bra att passa på att trimma på plan medan man kan och det hade inte hunna blivit mörkt. För att han skulle bli ltie piggare så började jag med att skritta fram ute i skogen och gick sedan in på plan och trimmade honom lite mer. På ena långsidan red jag skänkelvikning, det blev enkelt förklarat ett halvt timglas och på den andra långsdan red jag öppna och en volt på mitten av den långsidan. Boye flyttade bra och jag kände att jag fick honom att spåra, har haft lite svårt i de vänstra varvet då hana vänstra bakben går något innanför spåret ibland. Idag tyckte jag alla ben var på rätt ställe och vet faktiskt inte vad jag gjorde annorlunda eller om det bara var min sits, jag har det i baktanken när jag rider och kanske att jag är lite sne själv när jag rider. Ska försöka kolla på det där men man får hoppas det går lika bra nästa gång.
 
När vi kom hem från stallet var det full rulle här hemma, massvis med folk och en lång drös eller rad med bilar utanför oss. Släkten var väl här fram till tio tiden ungefär, då var väl de sista påväg hem.

Vecka 42

Måndagen är här och snart över. Vi hade ingen skola idag men ska däremot plugga lite ikväll är väl tanken men eftersom det inte var någon föreläsning inplanerad så passade vi på att åka upp till stallet lite tidigare och göra klart allt där. Strax efter lunchtid åkte jag och syrran upp till stallet för att rida ut en sväng på Boye & Nellie men vi kom inte hem förrän klockan var fyra ändå. Vi började med att rida ut en sväng i skogen och eftersom vi hade med oss Nellie så tog vi en liten lugnare tur eller rättare sagt, vi tog inte någon galopp men vi var nog ute i 40 minuter i skritt och trav. Hästarna skötte sig som vanligt, Boye var lite tittig i skogen men bara i början och därav stod han emot lite men sedan blev han pigg och alert, brydde sig inte om något. Efter skogsturen så var det nästan alla stallsysslor kvar, förutom foder och vatten. Nu sitter man här hemma, maten är klar och redo att ätas efter att ha dammsugit övervåningen och torkat lite här och där. Sedan blir det att sätta sig och plugga lite, det behövs ju det med men det är svårt att ta sig tid till att plugga men det är ju måndag.

DARWIN

Han har stått här mer än en månad nu och han har väl inte riktigt blivit presenterad här på bloggen. Den här hästen anlände till vår ridskola förra månaden, i början av september. Tanken är ju att denna kille ska ersätta Sky walker som blev såld precis innan sommaren i princip. Namnet är Darwin, en dansk storhäst på 11 år och han är verkligen super snäll att hålla på med i stallet. Han har i och för sig stått i ett mindre stall (karantän) den större delen han varit här men har kommit in i stallet tidigare den här veckan, i måndags. Han verkar hur cool som helst men han har ju ett x antal år på nacken dessutom. I ridningen så är han också snäll, jag kan uppleva att han ibland blir lite stark men han gör inget dumt så. Känslan är inte riktigt på topp när man sitter däruppe men vi kämpar för varje gång och det sägs att det ser bättre ut än vad det känns och det hoppas jag. Vet inte riktigt om han har gått någon lektion ännu, både Pia och Sara (ridlärarna) har suttit upp på honom denna vecka.

lördag förmiddag

Det blev taco till lunch, lite rester från gårdagen och sedan blev det stall för knutarna. En uteritt på Boye och Nellie, Boye var riktigt pigg idag och mer tittig på saker som han sett hundra gånger och brydde sig inte det minsta om saker han brukar reagera på. Han är ju snäll iallafall, det är ju bara farten som saktas ner, inte direkt så han skulle springa iväg när han ser något läskigt. Stallsysslorna fixades efter ridturen och nu är man hemma och suttit framför datorn ett bra tag, nu ska det fixas middag. Tro vad det blir för käk idag, inget bestämt ännu vad jag vet.

tOrSdAg & FrEdAg

Torsdag - skola efter lunch i ungefär 2,5 timme istället för tre, super skönt då man inte var helt fräsch i huvudet men det var iallafall lite som gick in, bättre än att inte fått in något alls. Vi hade föreläsning men fick även lite uppgifter mitt i som vi fick jobba med så man fick inte bara sitta och lyssna utan fick lite uppgifter att göra. Det var lättare sagt än gjort, tar ett par uppgifter innan man kommer in i det. På kvällen blev det stallet, hoppträningen inställd men syrran och Linnea hoppade lite ändå för med Boye & Danne, själv stod jag på marken och blev jag banbyggare åt dem.
Fredag - Sovmorgon, självklart tog man det och man åkte till skolan vid ett ungefär då vi hade drop in kan man säga. Nä men vi hade ingen föreläsning eller så, det var frivilligt men ibland kan det va bra att komma på skolan och få lite gjort och även kunna få hjälp när det behövs. Lättare att jobba tillsammans än själv och bra att kunna jämföra lösningarna med varandra så man inte gör helt kaos på alltihop. Har väl fyra verifikationer (uppgifter) kvar att göra och sen ska allt in i visma. Det är lite svårt att hitta rätt konto kan jag tycka, finns lite för många att välja på, känner att jag kan elelr vet vilken första siffran ska vara och det är ju en början iallafall. Inget stall idag utan fick bli en plugg dag, närå men sedan har brorsan och Elin varit här, vi käkade tacos och på kvällen såg vi idol, felix åkte ut men man hejar väl på killen som kommer härifrån. Vill se Oskar i final!

Uppe på bena..

Onsdag och det var dagen man orka vara uppe lite mer än de andra dagarna. Sov rätt länge men endå, får passa på när man inte gå i skolan. Vid halv två var syrran och jag påväg till stallet. Stallsysslor gjordes till Boye och syrran red innan hon börja jobba, jag travade bara av honom för att ha kvar energi till markarbeten. Pluggade lite i cafeterian innan det var dags för min tur. Gjorde iordning Kupido och vi hade markarbete och det gick väldigt bra, tappade högersidan lite men annars var det verkligen ett bra ridpass. Hade mestadels bommar plus två sockerbitshinder. Galoppbommar på ena långsidan och sedan låg de fyra bommar på en volt som vi både trava och galopperade över. I uppvärmningen travade vi över de bommar som låg på volten därefter ändrade Pia till galoppbommar. Hästen kändes fin och vi båda två var nog lika svettig när vi var klar, fanns inge ork kvar i kroppen efter passet.


s j u k

Åkte på en förkylning i helgen, låg hela söndagen och måndagen i stort sätt om man tänker bort de två timmarna jag var på skolan. Känner mig inte lika dålig idag men är väldigt slut i koppen och snorig, tur man har kissen som ligger och gosar med en. Det verkar som att jag är på bättringsvägen och hoppas att jag orkar rida imorgon, har inte blivit något stall för att jag helt enkelt inte har orkat men jag håller tummarna på att jag kommer iväg imorgon. Det är ju lättare sagt än gjort att stanna hemma för stall och ridning. Man har tur som inte har haft något mer i skolan, varit ledig idag och är även det imorgon så det känns ju bra. Får hålla tummarna att huvudet orkar med på torsdag. Därav usel uppdatering...

tacomys igår, dressyrtävling idag

Kusin var hemma själv igår så där spenderade man eftermiddagen. Eller åkte upp dit och pluggade lite, ett tal för att vara exakt och sedan åkte vi upp till stallet. Jag red nyingen och medan jag red så smörjde de utrustningen till dagens tävling.
 
Åkte väl till stallet halv tio, medan syrran ställde upp och jobba för osss båda tog jag och fixade hästarna, då med vår stallskötare. Mockade åt båda hästarna och fixade allting förutom höet, vi hämtade in en häst var och det blev till och med lite stressigt och ont om tid. Skippade knopparna och börja bortsa och fixa iordning Kupido. Jag började rida fram Kupido och jobbade länge på att försöka få honom avslappnad och tycker att jag nästan få börja om när jag sätter mig ner och slutar rida lätt. Då blir han spänd igen och man får jobba med lite lösgörande arbete och jag hade kunna haft en bättre känsla på framridningen. Jag fick honom aldrig där jag ville ha honom och vi gjorde mycket halter och övergångar för att i försök behålla formen. I collectingring lät jag honom kolla på allt först innan jag travade något varv för när man kom in där så flög huvudet upp och han var spänd hela tiden princip. På banan var det likadant en spänd häst och en rätt så spänd ryttare resulterar till att allt går åt pipan. Stryker den här tävlingen och lägger nog ner dressyrkarriären med Kupido, finner ingen anledning att göra detta. Träna kan vi göra utan att tävla, däremot ska man aldrig säga aldrig men dressyr är inget för mig, jag kör KM i dressyr och är allt hädanefter. Är det något jag ska ta med mig så är det väl att Kupido blev godkänd, visst att han var spänd men han flög inte iväg som första gången eller sist jag tävlade dressyr på honom, för fyra år tillbaka.

Godmorgon, 1 månad idag!

Han har stått här i en månad nu och igår red jag honom efter att han fick en vilodag i torsdags (förrgår) och han känns fin emellanåt. På gårdagens trim blev det mycket övergångar och även lite mer jobb på volt då vi inte hade så stor yta som vi brukar har men idag är det en ny dag och vi kör förhoppningsvis ett pass idag med. Först är det dock dressyrtävling som gäller, ska nämligen testa att tävla dressyr på Kupido igen. Vi gjorde det för fyra år sedan, det var klubbmästerskapet 2012 och det gick ju inte direkt som planerat. En taggad Kupido som blev lite galen när refrängen kom mitt i galoppfattningen, så han for iväg som aldrig förr och studsa runt. Det gick inte som en dans på rosor om jag säger så, efter det har vi inte varit med på någon fler dressyrtävling, jag la väl ner vår dressyrkarriär efter det. Nä men skämt och sido så har vi inte varit med på någon fler, han har ju typ varit skadad alla KM efter det och man har fått tävla Rick istället och det har väl gått bra det med. Nu kämpar vi på så gott det går och vi tar det som en träning inför kommande KM som snart är här. Mitt mål idag är väl att känna att jag presterat mitt yttersta och att hästen håller nerverna i styr, han har ju fått mognad på sig under ett par år nu men bättre en frisk häst som är över peppad än ingen alls.

Andra och sista PM:et inskickat√

Då var man helt klar med PM2 och allt är inskickat för betygsättning, bara hålla tummarna att det är minst lika bra som vårt första om inte bättre. Nu kan man pusta ut och idag har jag knappt ägna hela dagen åt plugg utan steg upp några timmar innan jag hade föreläsning, syrran och ag satt och skrev. Gick på en föreläsningen som höll på i lite mer än två timmar tror jag och sedan raka vägen hem till datorn igen. Suttit och dona fram till klockan var halv sex typ. Käkade och åkte på hockey, Timrå vs Södertälje och Timrå tog återigen hem vinsten. 3-0 och Timrå hade ju spelet även om jag tyckte det blev lite halv dåligt spel ett tag i både andra och tredje perioden. Fick ju se målen på nära håll iallafall.

onsdag & ridning

Två hästar ridna idag och först var det den bruna, nyingen som den fortfarande är. Red i paddocken och det gick väl hyfsat, jobbade övergångar och testade hoppa ett sockerbitshinder då Pia insisterade, nä men hon ville se honom skutta över det lilla hindret. Vi kom på det typ tre gånger och hästen brydde sig väl inte, det var inget märkvärdigt om jag säger så. Inge bus helelr för den delen. Det enda var väl typ att han inte ville bryta av efteråt, haha. Sedan var det bara att invänta på att man skulle rida nästa häst, Kupido. Tanken var och även blev, ett dressyrpass fast vi använde oss utav fyra bommar. Trimmade i början lite rent dressyrmässigt och sen skulle vi komma på fyra galoppbommar med olika avstånd. Vi skulle komma in och sedan korta galoppen efter varje bom, man får ju hämta hem lite på Kupdio. Han fick det väl lite svårt men vi satte det även om det blev lite trångt. Däremot fick jag göra det ett par gånger och vilken skillnad det blev om jag bara stod upp, då galopperade han fint över alla fyra bommar utan problem. Han är väldigt känslig när det kommer till sitsen, rider man lätt och sedan börja sitta ner i sadeln så får man på ett sätt börja om ltie på Kupido. Han har ju självklart blivit bättre men vi kämpar på. Är sugen på att hopptävla nu, tycker det inte är kul att tävla dressyr som vi faktiskt ska göra i helgen. Vi gör det väl mest för träning, han blev ju lite för taggad sist och sen dess har det inte blivit något mer för oss tillsammans. Har ju tävlat Rick på KM nu senaste åren då Kupido inte varit fräsch men en start räcker inte, vi får se om två gör det för varken jag eller Kupido tycker dressyr är speciellt roligt att tävla i. Vi har som mål att bli godkända och ha en bra känsla.

Dagarna numera...

Ny kurs och lite nya tider i schemat, har inget på förmiddagarna utan börjar inte förrän efter lunch hela veckan ut. Man vaknar upp vid tio tiden ligger kvar i sängen ett tag till innan man verkligen kliver upp. Skolan börjar kvart över ett numera så det är inte direkt någon brådska utan man klär på sig, käkar lunch och drar ut på tiden. Kommer väl iväg typ någon gång mellan kvart eller tio i ett, har två timmars genomgång/föreläsning. Jag själv tycker i dagsläget att den här kursen verkar lite roligare, det är inte lika mycket läsa eller det har inte blivit det hittills. Det är lite räkna och tänk istället vilket jag föredrar framför att läsa sida efter sida. Det är mycket ord, begrepp som man ska känna till och tycker jag har lite hyfsad koll tack vare att jag jobbat på bolagsverket i sommar. Man kan känna igen vissa bitar och framförallt att man förstår vad hon menar innan hon förklarat dem. Läraren tycker jag än så länge verkar bra, hon går tillbaka litegrann och repeterar saker hon vet är nödvändigt vilket gör att man faktiskt kommer ihåg och verkligen känner att man hänger med. Det är lite varierande mellan teori, genomgång och lite uppgifter då och då.
Eftermiddagarna spenderas på stallet, inte direkt någon nyhet men det är där man är. Senast igår red jag Boye i skogen, det blev första hästen och sedan var det nyhästen Darwin på tur. Boye var pigg och alert, Darwin var inte lika pigg om jag säger så. Han är ju snäll och så trots att han vilat så märks inte det direkt, inte någon som häst som hittar på bus, inte med mig iallafall. Det kanske kommer lite bus bara för jag skriver det, nä men han är verkligen jätte snäll, som jag sagt och det är väl bara att jag tycker att han kan bli lite stark, han springer ifrån mig ibland och det är främst i traven då.

Söndag, shopping och hästar

Klockan är snat tolv och det är snart en ny vecka. När jag vaknade imorse låg jag kvar ett tag i sängen innan jag klev upp, gjorde mig sedan iordning för att åka in på skopunkten för att köpa ett par nya skor. Jag ville ha ett par helfärgade så eftersom dessa inte fanns i helsvarta så tog jag ett par vita. Det är inte många gånger jag köpt vita skor men haft några converse bland annat och det är ju snyggt så länge dem är fina. Jag blir otroligt rädd att skita ner dem för då vill man inte längre ha dem ju, det syns ju så tydligt på vita skor men man får vara försiktig. Det var en kort dag med shopping men fick med mig det som var tänkt så jag kan inte vara annat än nöjd.
 
Nästa stopp var stallet, till en början stod det fem hästar på schemat för mig och Madicken. Karantänhästen blev stryken då sällskapshästen (andra karantänhästen) hade fått ett sår där sadeln skulle ligga, så karantänstallet fick vila också får man se om det blir eventuellt något imorgon eller dagen efter det. Så vi hade då två hästar var att rida, perfekt fördelning. Det blev två uteritter, första hästarna ut var Boye och Nellie. Vi red ut i både skritt och trav, blev en lugnare uteritt då det var någon/några crossar som gasade och höll på så det lät som bara den. Boye brydde sig inte till en början men det fortsatte och lät även fast vi var långt ifrån. Han blev lite trippig och väldigt på tårna men det gick ändå bra. Sedan gjorde vi klar alla stallsysslor innan vi tog nästa hästpar, nämligen Kupido och Lagos skulle också få komma ut lite.
 
Kupido var väldigt pigg ute i skogen idag och såg ut att tycka det var skönt att få komma ut en sväng. Det blev bara en lugn tur för dessa två killar också, ridskola imorgon. Vi mötte två älgar vilket hästarna knappt märkte av så det var ju inget märkvärdigt. Kupido hade väl varit den som kunde ha flygit i luften men upptäckar han dem inte så kan han inget hitta på. 

Karantänhästen√

Idag vaknade man inte så sent faktiskt och klev inte heller upp för sent. Jag åt lite taco till frukost eller kan ju kala det lunch också och satt lite vid datorn. Sedan blev det lite städning här hemma, jag fick torka fönsterbrädor och så innan jag tog lite mellanmål och sedan åkte till stallet vid fyra tiden. Nyhästen har fått lite vila men nu var det dags igen och han är väl snäll som vanligt. Springer iväg eller sträcker ut halsen och är allmänt dryg mot mig. Nä men rätt var det är när jag travar så bara sträcker han ut halsen så långt han kan och springer iväg från mig typ. Jag får ingen kontakt med honom och han blir nästan lite stark, känner mig maktlös då och vet inte riktigt vad jag ska göra. Till en början försökte jag få honom att gå rakt, han drar sig gärna inåt eller utåt så jag ville få honom att gå rakt som på en lina. Sedan efter jag travat fram lite lätt så jobbade jag lite skänkelvikning i skritt på en långsidan, skänkelvikning in mot mitten, en volt och sedan skänkelvikning tillbaka ut på spåret igen. Kortsidorna kunde jag ibland lägga volter i trav, fortsatt att trava andra långsidan och la en volt på mitten av den. På den övningen fick han rulla på lite. Sedan tog vi lite galopp i dem båda varven och där förökte jag bara få honom att vara avslappnad och hålla galoppen i ett lite lugnare tempo. Traven skulle jag nog säga är svårast för min del, där har vi lite och jobba på. Får se om jag rider honom imorgon med men två andra hästar står före i kön, jag ska väl nog kunna klämma in honom efter också. Det är lika bra då man ändå är där och innan nästa skolvecka drar igång.

RSS 2.0