3 år utan dig!❤️

Saknar och älskar dig Meicie!❤️

 

Mitzie

(null)

(null)

(null)


Hundutställning

Lång dag om något. Först var det mello igår kväll, såg dock bara de sista poängen och Sverige blev sexa. Inte sett alla bidrag så vet inte riktigt vem som var bäst men efter att han låg etta efter juryrösterna tycker jag han lika gärna hade fått vunnit. Ingen sovmorgon idag inte, duschade vid fem tiden och sedan satt man i bilen mot Östersund för hundutställning. Sista valp utställningen för hennes del och jag tyckte hon skötte sig suveränt och förtjänade faktiskt en bättre placering i best in show om jag får säga det själv. Vi var där strax vid åtta och det börja vid halv nio och Mitzie trettonde hund ut. Hon blev BIR, bäst i rasen med hederspris och gick vidare till finalen som var på slutet av hela dagen. En lång väntan och inte det bästa vädret, gick från regn till uppehåll och som tur va hade vi uppehåll iallafall när vi sprang. Vid halv tre var det dags för final och Mitzie skötte sig super, sprang fint och uppställningen var bättre än sist. Jag blir bättre iallafall men vi slutade på en fjärdeplats i finalen och det får vi vara nöjd med även om man kanske tycker vi egentligen borde fått en högre placering.
(null)
(null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Saknar dig!❤️

(null)
(null)
(null)
Ett år har gått sedan du somnade in och som jag saknar dig Mallis. Det kommer aldrig att finnas någon som du, jag älskar dig!❤️


Tillbaka i sadeln

Onsdag innebär stall för min del och det känns otroligt tråkigt att inte ha någon häst att rida utöver Kupido. Saknar att vara i stallet varenda dag, hoppas möjligheten kommer och förresten kan det aldrig bli för mycket stall. Teori som blev ridning och ett ridpass som kan diskuteras. Först en sväng ute i skogen och sen trim på plan. Red fram och Kupido kändes fin, något spänd till en början men jag var redo för ett dressyrpass men det blev lite skuttande istället. Tror inte K var så pepp på det mer idag för han provade på långt håll att försöka rymma därifrån efter att vi hoppat fram. Det var väl inte förrän sista rundan efter att vi hoppat första som han verkligen sög tag i hindrena. Välförtjänad thai efter ridningen.
(null)
(null)


Veckor har blivit månader!🥳

(null) (null)
Tiden går alldeles för fort, Mitzie blir 8 månader idag och hon har växt som bara den. Önskar att tiden inte hade gått så fort.
(null) (null)

Årets första dykning

Igår var det klubbhoppning på stallet och klart man passar på att vara med när man ändå kan och inte jobbar. Tävlingen gick inte vidare fort men det var bombana, 30, 40 osv. upp till 1 meter så hann länge sitta på läktaren och kolla. Red fram ute en stund innan jag gick innan på framhoppningen och Kupido kändes lugn ute i paddocken och likaså på framhoppningen. Han hoppade bra och det var verkligen inga problem utan allt flöt på och jag hade en bra känsla inför banan. När vi kom in på banan tog det lång tid innan jag fick starta, först var det två stopp på hästen innan sedan tog det ett tag innan det kom in någon ny på banan men tillslut fick vi starta. Inne på banan tycker jag inte att jag får någon riktigt ärlig bjudning på honom och jag försöker få lite tryck i honom och på fyran kommer vi nära och sen på sexan blir han lite lång mot hindret och jag tänker att han ska hoppa men han väljer istället för att lägga in ett till och stannar istället och jag dyker ner i sanden. Efter det tog jag bara ett enstaka språng på framhoppningen för att tycker jag fick sådan dålig känsla på banan och han hoppade bra så jag nöjde mig med det. 
(null) (null)
(null)

Onsdag/torsdag

(null)
Ridpasset igår var väldigt lyxigt, bara tre i gruppen och några skutt på det. K var spänd redan från start, skrittade fram i skogen och sen fortsatte vi rida fram på plan. Till en början var det bara att försöka få honom avslappnad och lugn, för han var väldigt tittig på näst intill allt. När vi började rida på bommar så gick det bra, det flöt på och han rann inte iväg som han kan göra ibland. Sen när vi började hoppa några mindre hinder så gick det väl sådär. När han egentligen kommer bra så vill han lixom inte hoppa eller han stannar men kommer han däremot lite större emot så flyger han över. På torsdagen åkte vi in till skolan för att försöka sätta oss in i SPSS efter att inte gjort det sen ett år tillbaka. Idag försöker vi att skriva och får se vart det slutar, knappt så man får upp artiklar så känns ju super bra detta...
(null)
(null)


Mer från utställningen..

(null)
(null)
(null)
(null)  (null)
(null)


Räksallad eller sallad med räkor?

Måndagar är väl inte direkt någon favorit men idag var den något bättre. Har pluggat lite på förmiddagen och sen blev det räkfrossa på eftermiddagen.
(null)
(null)
(null)
(null)


Vecka 18

Det är väl lite som hänt sedan sist, bland annat så var släkten här lördagen innan jag fyllde år. Sedan kom vi in på vecka arton och sista veckan i april. På måndagen blev det plugg non stop för att deadline var på valborg när man fyllde år men blev ett break när vi åkte på sista utställningsträningen innan helgen. Sista april (tisdagen) blev det god mat, pizza till lunch och dragon house till middag. 
(null)
Torsdag var marken typ vit igen och såklart då ska man in till stan. Vi hade seminarium och blev kvar några extra timmar på skolan för mera plugg, inhämtning av data eller en variabel till kandidatuppsatsen. Avslutade dagen på stallet med att kolla på lite hoppträning. Gud vad jag saknar att rida varje dag, förhoppningsvis finns det någon häst som behöver eller vill ha hjälp.
(null)
(null)
(null)
Fredagen fyllde pappa år så då blev det även då lite godare mat, fast hemma gjord och på kvällen blev det bad för Mitzie.
(null)
(null)
 I helgen var det hundutställning som tog typ hela helgen, på lördagen blev hon bäst i rasen med hederspris vilket resulterade till att vi gick vidare till final och det var bara att invänta den. En evighet senare var det dags men i finalen blev vi tyvärr inte bland de topp fyra av de cirka 13-15 hundar som gått vidare dit. Söndagen var det ny domare och nya tag, Mitzie blev bäst i rasen med hederspris idag igen och slutade som BIS 4 (best in show) i finalen denna dag. Hon kom hem med ett flertal nya leksaker och annat gott, Mitzie var väldigt nöjd vilket hon förtjänade att vara också.
(null)
(null)
Tänkte lägga upp kritiken men ska ta lite bättre foton på just det senare i veckan...


RSS 2.0