17år

Ledig från skolan resten av veckan, dock är det ju bara två dagar men det är ju helt okej endå. Började dagen med sovmorgon en glad matilda kan man säga, svenskan var inställd så det blev sovmorgon till halv 11 och jag klev väl upp vid 9 öppnade ett paket, fick 3 st victoria´s secret, åkte moppe till skolan, hade matte, biologi, muntligt nationella i engelska ochsen sista lektionen hade vi samhälle, slut på dagen. Nu blir det grillning och kolla lite halvt på majbrasa innan man åker till stallet. Blir väl såklart lite tårta också!
 

en dag...

Hello everybody, tisdag idag och redan gått mer än halva skolveckan och det är mer än härligt. Började med engelska nationella skriftligt och blev mycket maffia idag också vilket vi typ kör alla dagar i veckan nu på skolan. Sedan hade vi våra vanliga lektioner som vi har på tisdagar, blev ju tråkigt nog inge ridning för mig då det var NP men inget man kan göra åt. Slutade strax innan 15 och åkte raka vägen hem, blev lite städning och glamour och thaimat på det och nu har jag nyss kommit hem från stallet och ska gå och duscha, sen blir det andra avenyn, yeah!
 
 

måndagen är slut....

Då var måndagen snart över och skolan har börjat, går 3 dagar alltiså två till sedan är vi ledig torsdag fredag och måste faktiskt klaga och säga at jag tycker vi ska vara ledig sista april med, vi har varit det i över 14 år men sedan gjorde dem en ändring så vi ej är lediga längre, fy säger jag. Inte bara det utan har även nationella då på min lilla födelsedag, poor me! Tillbaka till dagen, dubbellektion i tyska sen matte därefter lunch, maffia (kort), kemi och sist idrott. Pingis var det på idrotten vilket var rätt kul, mycket roligare än att hoppa trampett. Åkte hem såg andra avenyn, glamour åkte vid 19 upp till stallet och Inigo blev ompysslad och hon vilar ända tills på onsdag då hon Elin slår på tappskon.
 

sista dagen av det här lovet...

Nyss ätit middag och det blev snitzel och strips och lilla jag har varit duktig och pluggat lite idag så här sista dagen på lovet, tänk att jag kan vara så duktig ibland, även tagit bort påsken det lilla vi haft här hemma. Nu ska jag kolla på andra avenyn som jag börjat se om igen, alltid lika kul!
 
 

agera kock

 Blev lite pytt till lunch och mot middagen stod Pontus och Elin för, efter klockan 19 så åkte vi upp till stallet. Tog in hästarna, mockade och fixa mat, tänkte sedan rida ut en sväng på Inigo så började borsta och det till jag insåg att hon tappat en sko, hittade den ganska snappt i hagen, så hon fick vila istället.
 

26 April 2014, hopptävling 80cm

Klev upp vid 8 tiden imorse och åkte till stallet strax efter 9 och gick banan för idag var det vår första start på över ett år och det var väldigt roligt att vi kunna genomföra tävlingen denna gång, var ska jag börja jag jobbade först 30-50, de lägsta klasserna och sedan satt jag och kolla på 60 samt 70 klassen tills Kupido skulle tävla med en annan. På framhoppningen så var han väldigt taggad, men som sagt så har han ju inte tävlat sen i januari förra året. Han var väldigt lätt i baken, lite sparkut och studsfram som en studsboll. Kändes lite kaos på framhoppningen också det är ju så himla litet, blir bättre nästa tävling som är ute. Kom in på banan och även där var han ju taggad, rev sista hindret vilket var lite bittert men är mycket nöjd över honom ändå, vi är ju tillbaka på banan och jag känner mig så glad för det. Vi tar igen detta nästa tävling, nya tag och nya chanser, min fina bästavän. Nu är jag iallafall hemma tills ikväll eller snarare eftermiddagen, rider kanske ut en kort sväng på Inigo och sen fixa allt annat och natta dem. Nu blir det lite mellanmål då jag inte ätit något idag. :S
 
 

dags att sova snart!

Nu blir det the vampire diaries innan jag lägger mig i en nybäddad säng, måste få lite sömn inatt då det faktiskt är tävling imorgon. Jag är så himla taggad och det är faktiskt min och Kupidos första tävling det här året och det var ÖVER ett år sedan vi sist tävlade. Imorrn smäller det!
 

Torsdag till fredag..

Övernattning på stallet igår till idag och torsdagen började genom att jag och syrran skrittade ut en sväng i skogen och fixade allt i stallet innan Madicken skulle jobba, själv satt jag i caffy med Matilda och prata tills klockan slog 17 och vi börja fixa alt till övernattning så barnen skulle kunna sova och så. Barnen kom runt 18 tiden och de börja dra upp säng grejer sen lekte dem i manegen, gick på en liten påskrunda till scoutstugan vilket visade vara lite läskigt att gå på kvällskvisten. Dålig sömn fick man och åkte iväg vid halv 7 och mata och släppte ut Inigo, Amie och Zanna, mockade åkte sedan tillbaka till THF, fixade lite frulle och sedan åkte barnen hem en efter en och sedan kolla man på hoppkursen och sedan åkte man  och red. Var ju bara att rida och fixa mat för allt annat hade man gjort imorse, Inigo var superduper idag, det var riktigt kul. Direkt efter åkte vi tillbaka till THF igen och jobbade, bara en som kom och eftersom det var fin väder blev det en tur i skogen. Sedan åkte vi till kusin en snabbis och vid 17 tiden så var vi finally home. Slog på bastun, tog en dusch och ätit middag är det ända jag gjort, nu ska jag se lite tv, blir väl lite let's Dance, tycker Patrik är så kul att titta på! Senare ikväll är det TVD😍👌

om gårdagen...

Blev en sen kväll igår eftersom vi var på två stall, men red Kupido igår på min lektion och det var hur kul som helst, min stjärna. Så otroligt glad och allt och det var dressyr på schemat idag då vi haft markarbete och hoppning ett bra tag nu känns det som. Kupido var väldigt pigg, hade tydligen fått vila mycket sen i fredaag så han hade krut i sig men han var också fin ändå och det var så himla kul att rida honom igen så ni förstår inte. Tävling till helgen och vi är typ 5 startade i 80cm och otroligt pepp för vi ar inte kommit till start pga skada på över ett år. Så jag kommer hålla tummarna ända tills vi rider ut från banan. Okej nu till dagen och den kommande, det blir först en skrittur med Inigo och sen är det övernattning på stallet tills imorgon så ska försöka att blogga men inget jag kan lova under kvällen. :)

över 6 km..

Vaknade vid halv 10 ungefär och gick ut och gick, mobilen knepig som vanligt men gick garanterat över 6 km iallafall, hyfsat bra tempo och var ute i över 1 timma. Nu kommer kusin hit och senare ikväll blir det ju stalleN
 

kvällskvisten

Åkte upp vid 6 tiden och red Inigo, skrittade ut en kort sväng och red sedan på plan eftersom syrran var med utan häst. Gick ju bra från början, hon tappar lite fokus på slutet och vill bara hem till dem andra hästarna. Åkte sedan hem efter vi nattat dem och då var moster och kusin här ett tag och förhoppningsvis åker vi till Linnea imorgon eller så kommer hon hit. Vi får se helt enkelt och nu blir det the following, hadetbraallihopa!
 

tjena mitt bena!

Dagarna bara rullar på och har inte något speciellt att berätta, blir ju stallet alla dagar i veckan nu och det är som vanligt då det är lov. Imorgon är det ju också ridning på THF och sen har vi i u-sek anordnat en övernattning också som kommer senare i veckan. Nu ska det städas lite innan det blir middag och dax att åka upp till stallet och fixa allt, så härligt att värmen kommer, snart kan man ju bada också!
 

en snäll Inigo...

Möte först på THF klockan 15 och sedan åkte man till Inigo, började med att mocka och sedan blev det en rejäl borstning då vi inte hade särskilt brottom då vi skulle natta dem idag också, red vid halv 7 ungefä. Syrran red ju Amie och Elin knäppte kort så vi red i paddocken och Inigo skötte sig exemplariskt, hon var så snäll så. Körde lite cavaletti bommar och sedan några få småhopp på en åtta och det tyckte lilla Inigo var så roligt så, kanske ville att det skulle vara lite högre men man kan ju inte alltid få som man vill.
 

nu vare kvällen

Åkte bara upp en snabbis och mocka och det till Inigo idag, imorgon får hon röra på sig igen. Ja vad har man mer gjort idag då jo åkte ut på 20års fest till kusin på Alnön och det bjöds på middag och fika, sjung lite singstar och nu har jag nyss sett klart på mästarnas mästare och tänkte fortsätta se nån seriere strax.
 

kontorillen med tjejerna..

Började denna lördag med liten påsk lunch hos farmor och farfar och sedan åkte familjen och handla lite till taco som vi åt till middag, avslutade denna vecka med kontorillen och det gick mycket bra. Det blev en rätt lång dag på stallet idag, åkte dit och började med att mocka då vi inväntade på att Matilda skulle komma och sen red vi alla tre till kontorillen. När vi var tillbaka så tyckte jag att utrustningen behövdes smörjas och bli lite snygg, så alla saker till Inigo är nu nysmörjd och imorgon får hon en vilodag. Det är härligt nu att rida då man känner att det börjar bli sommar för redam nu blir det så himla varmt att bara rida i en tunn långarmad men det är inget att klaga på men hur ska det bli när det verkligen blir sommar?
 

sista minuten...

Blir ett sista minuten inlägg nu, inte gjort så mycket idag förutom att ha sovit halva dagen, sett på tv och åkt upp till stallet och ridit ut en sväng på Inigo tsm syrran och matilda, blev en tur ut i skogen med full fart kan man säga, närå men inigo var väldigt pigg och imorgon blir det kontorillen, vilket hon gillar. Aja har tillbringat den mesta tiden när jag kommit hem framför tv, lite glamour, let´s dance, twilight, welcome to sweden och nu till det bäst av allt the vampire diaries. Som jag väntat men nu kör vi!
 
 
 

Full fart

Uteritt med Matildorna, full fart kan man säga! Duktiga hästar👍


Då var det lov då...

Hur bra är det inte att ha lov, så himla sköönt dagens skoldag kan vara den bästa på länge, började 20 över 10 och hade då matte lektion då vi körde lite kluringar och lite i matteboken, sedan spela vi maffia och biologin var inställd och sen hade jag fysik, där vi hade lite kort repetion bara och sen åkte man hem. Red senare på källen och nu har jag sett, ryttareliten + ryttareliten stallet och vikingshill, slår väl på nån film med syrran, finns det ingen passar jag på se det nya avsnittet the originals.
 Skrittade ut en sväng först och sedan red jag i paddocken, gick väl bra tills det kom några ungar och skrek och höll på. Inigo tyckte inte alls om det utan dt får bli kontorillen nån dag framöver, så hon får galopper på lite, göra av med den dunder energi som hon har, bushästen!

wednesday...

Onsdag idag och började med att ha muntligt nationella, talet blev lite över 5 min och det var tyvärr inte det bästa talet jag gjort, kände mig inte så nervös som jag brukar innan jag skulle upp men det gick inte bättre för det utan snarare sämre. Med andra ord så sist jag hade muntligt så gick det tusen gånger bättre men hoppas det var bättre en det kändes, brukar ju ändå vara så. Sedan blev det ju ett långt hål då vi slutade tidigare eftersom vi bara är 8 stycken då vi delat upp klassen. Bortsett drån nationella var det väl en rätt vanlig onsdag, matte vid halv 11, biologi, engelska och 20 minuters samhälle. När jag väl var hemma såg jag the following och sen var det upp till Hamrin vid 5 och bestämma lite in- och utsläpp de närmaste dagarna iallafall och sedan åkte syrran och jag till THF där vi satt i caffy med Therese tills våran lektion började 20:00, hade hoppning, faktiskt vi 3 som byggde idag och hade på ena sidan en båga med 2 hinder och andra sidan var det 3 hinder på långsidan, en kombination. På tal om ridpasset vet jag inte vad jag ska säga faktiskt, undrar vad som hade flugit i hästen, han var galen, det fanns ingen broms på denna häst idag utan han hade bestämt sig för att springa i full galopp. Roliga är att han blir så himla trätt men han springer ändå lika fort, han har verkligen energi på lager, närå men idag gick det inte så bra, det blev ju bättre och bättre men han var inte sig själv. När man kom hem såg man twilight lite såhär halvdant, halvsov väl typ i soffan och nu är jag pigg, klockan rinner iväg och jag bör sova. Sovmorgon till 10:20 vilket känns ganska lyxigt då det är min enda sovmorgon, aja en skoldag kvar innan jag får lov, here i come....
 

Besviken

Ligger nu hemma i sängen och ska snart kliva upp IGEN för att åka till skolan, det var ju tydligen ingen ridning eller man skulle höra av sig och får tacka min p-erfekta mobil som funkar kanon. Jag anser att ha man inte svarat på ett sms har man förmodligen inte sett det men finns inte så mycket att göra, det var bara att ta väskan och åka hem på moppen igen och alltid roligt så det är så kallt också👍👍

vakna tidigt!

Ligger och funderar om jag får med mig allt på moppen eller om syrran måste skjutsa mig, underlättar ju att ta moppen då man ska rida ikväll också, då kan man ju lika gärna stanna kvar och plugga lite till på skolan eller eventuellt gå till kusin, vi får se och hoppas verkligen inte på något regn idag, hua det vill jag ingen ha. Aja blir en rätt vanlig skoldag förutom att vi ska gå på någon föreläsning då vi egentligen har biologi. Hoppas det är någon bra, annars ska det följa schema som vanligt, inga konstigheter!
Måste göra klart denna också, muntliga nationella imorgon såklart jag drog till med häst då det gick, haha!

Men KÖNG!!

Det var nu måndag igen och detta kan vara en av de bästa måndagarna på länge, hade först dubbellektion i tyska och sen matte direkt efter. Sedan slngde man i sig en hård pannkaka och sen tog jag och Jenniefer moppen till stallet på vårat hål för att se Clinicen med Lotta björe och som tur va, var den försenad så vi missade inte så mycket, såg några ridlärare rida först sedan några elever poch sedan var det bara markarbete så då drog vi oss tillbaka till skolan och gick på kemin som vi fått ledigt ifrån men då slapp man jobba hemma. direkt efter kemin drog vi igång idrotten då det var teori så vi kom hem tidigare, en helt okej dag enligt mig....
 

I'm number four med Pettyfer

Då var söndagen över och ny vecka igen, har tyvärr ingen gympa idag eller det är teori vilket jag kan tycka vara lite tråkigt då jag ser fram emot gympan varje måndag men men. Blir ingen clinic för min del heller vilket också är tråkigt men jag hoppas jag inte missa nått. Såg ju på "I am number four" med syrran och alex pettyfer är huvudperson och den var rätt najs, gick ju att kolla på. 
 Mycket snyggare på sista bilden än näst sista, hur kommer det sig?

.

Klev upp halv tio kanske åkte ut till älvagård då brorsans tjej skulle träna för marc nån holländare. Annelie red innan så passade på att kolla lite på henne också, fick även en ny liten kompis då jag kollade nämligen lilla mogge. Åkte sedan hem och var väl hemma innan klockan 13 och då låg man och halvsov och sedan när man fått lite energi satt jag mig med svenskan fast det varade inte så länge, gör ett nytt försök ikväll fast först blir det mästarnas mästare, partaj och café bärs och nu ska jag tydligen se nån film med alex pettyfer och emma roberts som syrran sett, wildchild! Får se om den är nå bra...
 

det är lördag idag!

Åkte upp till Inigo idag och hon var väldigt på tårna, hon skulle vilja galoppera i kontorillen någon dag nära inpå. Jobbade mycket trav eftersom hon bara exploderar i galoppen, avslutade med en fin galopp i slutet som jag verkligen var nöjd med, hon kan men hon har lite överskottenergi som kommer ut på fel ställen kan man säga. Åkte hem och fixade lite ute då mamma och pappa behövde lite hjälp sedan blev det thai och nu tänkte jag tar det lite lugnt framför datan. 
 

vad tiden går fort...

DÅ var det lov, ännu en skolvecka ör över och tvådagars helg, skolan gick som den brukar, en helt vanlig fredag. Åkte sedan upp till Evelina en snabbis innan vi åkte till stallet för att jobba, efter vi haft lektion så gick man upp och fixa fram med klubbkläder så alla som ville fick kolla och även beställa om dem ville sen var det bara att skynda sig hem och byta om för 6 så skulle några från släkten komma, vi bjöd på middag + efterrätt och hade en trevlig kväll här hemma med lite tv tittande och prat, dem åkte hem för snart en timma sen och nu blir det the following med syster. 
jobbet, lillfiluren innan lektionen...
Varmrätt, tur inte regnat höll i sig.....
efterrätt, Crème brûlée

Har övergått till fredag....

Ja vad säger man, torsdag fast fredag eller fredag fast torsdag, som ni kanske vet så har klockan stiget lite över midnatt, klockan är lite för mycket. Haft skola som vanligt så har inte haft något att blogga om, typiskt. Det ända roliga idag var väl att en lärare skrivit med en permanent penna på tavlan och det var inte smått skrivit heller.
Sen fick man ju en snap också, från självaste han👆
 

Direkt från mobilen...

Då var det mitt i skolveckan nurå, hade svenska första timmen och det har varit en rätt vanlig dag som onsdagar brukar, spelade maffia på hålet och på/efter samhällen då min grupp är klar. Känns skönt att vara klar med samhällen, slutar tidigt hela veckan plus nästa vecka det dagar vi går. Efter vi spelat klart maffia då dem andra hade lektion åkte jag hem, dammsög hela övervåningen och sen skulle jag till stallet och sälja klubbkläder men blev lite ändrade planer, åkte istället och red Inigo och det var ju inga problem eftersom vi var en extra idag men kag missade lite i början men tror inte det var så jätte många där samtidigt. Inigo skötte sig galant idag. Det var inga konstigheter utan hon var hur snäll som helst faktiskt, kändes bättre idag och tog några skutt då det var hinder framme. Hoppade på en 8 med 3-4 hinder på sedan efter jag ridit henne var det raka vägen till THF, blev lite fika innan vår lektion och sen ett markarbetespass med Prince. Han var otroligt pigg idag, aldrig ridit honom när han varit såhär men det gick ju ändå bra, det går ju bra att ta tillbaka honom men ibland så bara flyger han iväg. 
Dagens middag blev sen som alltid, en special pizza gjord av Madicken, Hawaii med kyckling och extra ost👌

stallet☞skola☞stallet

Tisdag innebär ridning på morgonen och idag blev det Tibor på ett dressyrpass, gick väldigt bra om ni fråga mig, det känndes bra, blev såklart bättre och bättre men hade en bra känsla på honom. Iallafall så var det också roligt att rida honom då jag inte ridit honom på evigheter och han kändes lite liten från början men sedan blev man van eller vad man ska säga. Nöjd som jag var, åkte jag till skolan efter jag hade duschat  och hade 2 "riktiga" lektioner, biologi läraren var sjuk och samhällen är vi nu klar med. Åt lite tårta efter fysiken eftersom My fyllde år, efter skolan åkte jag upp och red Inigo, skrittade ut bara en kort sväng innan vi red i paddocken. Inigo var väl bra men jag tycker att det har gått bättre, hon hade sina hopp idag och fjanta till sig men det går bättre med galoppen när hon sköter sig. 

 
Dagens middag👆


en vecka kvar till måndag igen....

Upp på morgonen var en besvikelse, snöar igen dock bara lite men ändå, vi vill ju inte ha mer snö har jag ju sagt och få inte tala om vad moppen tycker, uscha! Aja började skoldagen med först hör- och läsförståelse och sedan direkt efter hade vi muntligt. Sen hade jag vanliga lektioner, matte, kemi och sist idrott, hade gymnastik ingen höjdare för min del, inte alls kul men vad gör man, jo man bjuder på sig själv, failar mitt upp i allt. Sedan fick man promenera tillbaks till skolan för att ha utvecklingssamtal, allt såg fint ut enligt pelle vilket jag tycker stämmer. Har ju faktiskt bra förbättrat mig sedan jag början iallafall nästan i alla ämnen.Sedan tillbringa man eftermiddag/kvällen på stallet, kom hem vid 10 snoret skulle jag gissa på och det blev glamour och nu är det time for bed! Imorgon blir det ett dressyrpass på Tibor, hoppas det går bra! :D
 
Sedan efter skolan åker jag och syter och rider ut på hästarna, tummen upp!

söndagkväll

Denna helg gick alldelst för fort, har inte hunnit gjort någonting alls känns det som, tiden bara flög förbi. Imorgon är det skola, en helt vanlig måndag fast har även utvecklingssamtal, så det blir en lång dag imorgon. Prov imorgon om jag inte är helt ute och cyklar. Aja nu ska jag gå in på howrse och fixa lite på eventet.
längtar tills den riktiga sommaren kommer.....

lördagen är snart över....

tar väl bara fredagen lite snabbt först, hade lektioner från 8 till 13:25, hade prov sista lektionen så slutade lite tidigare då man för en gång skull inte var sist med att lämna in. Åkte sedan upp till stallet för att jobba och sedan åkte man hem och såg på tv, först glamour, let´s dance och sen åkte man upp till älvagård och tog in lite hästar. När vi var tillbaka blev det ett par avsnitt the following och ska fortsätta se dem nya avsnitten från säsong 2 då syrran inte sett dem, jag har sett alla förutom det senaste som är avsnitt 9 tro jag. Lördag som det är idag, sov rätt länge enda till typ 12 och sedan klev man upp och vid halv 14 åkte vi upp till stallet (där Inigo och Amie står) skulle agera hästskötare till Annelie som var och tävla på färsta. Tog en väldigt lång tid med tävlingen och kom hem vid 17 tiden, Madicken fick sedan rida Inigo på utebanan och sedan åkte man till simhallen, körde ett kort träningspass innan jag skulle duscha. Sedan blev det thaimat eftersom Madicken fyller år imorgon och nu efter att jag suttit framför gladiatorerna med telefonen i fokus så ska jag nu se fortsättningen på the following så vi hinner se klart innan morgondagen.
Ifrån gårdagen
ledsen för att texten är i olika stilar med vet inte varför det blir så :S


ridtur till lögdö...

Skola först och sedan åkte man upp till stallet vid 15 och red till kontorillen med Matilda och Zanna, Inigo skötte sig sådär, var väldigt fjantig. Rädd för islandshästarna, bussen och sen håller dem på med träd men det gick ju bra ändå, inte första gången hon är knäpp. Aja nu blir det snart natti!
 

hoppning med Prince

Ja vart ska man börja, hade ju ingenting förra veckan utan körde dubbellektion idag istället, en längre vill säga och vi hoppade dessutom och det var riktigt kul. Bra gick det också, hade Prince idag då jag hoppade Kupido igår. Prince var mycket bättre än sist jag hoppade honom, men idag var han extremt bra. Jag är riktigt nöjd över ridpasset idag och härligt att vi hann hoppa lite mer än vi brukar, hoppade först lite enstaka och korta linjer sedan satt vi ihop allt till en bana, avslutade med en bana på 90, Prince han förvånar mig mer och mer!👍
Det kommer ut lite bilder imorgon från systemkameran och förhoppningsvis en film också, så håll utkik!👊

inge kul...

Det har varit helt snurrigt idag, åkte moppe till skolan och började med att ha en väldigt lugn svenska, satt och lyssna när några ur klassen läste upp berättelserna vi gjorde förra veckan på skrivstafett eller vad man kallar det. Sen efter fick vi tillbaka och skulle rätta det som vi gjort för ett tag sen och sen på hålet satt jag och plugga matte, därefter hade vi matte och hade verkligen ingen koll vilken dag det va, trodde det vr tisdag men nej det är ju onsdag och hoppning å ikväll, kan det bli mer skoj. Haft värk i magen hela dagen det är väl den enda nackdelen med dagen. Aja förhoppningsvis gått över till ikväll, nu ska jag kolla på ryttareliten: stallet.
 

världens bästa!

Så otroligt glad att få hoppa med Kupido idag på morgonen, det gick faktiskt bra och otroligt kul att få börja komma igång, tävling den 26 april och jag är taggad till tusen. Så det kändes kanon att börja dagen med lite hoppning och vi körde lydnadsövningar och avslutade med en låg bana. Sedan var det skola, lite lektioner här och där, slutade strax innan tre och gick sedan hem till kusin och har varit där ända fram tills nu.
 
 

RSS 2.0