Sista oktober

(null)
Jobb 8-16:30 och hem för att käka middag och byta om inför stallet. Först ett ridpass på K, skulle markarbeta lite grann. Älskar att han är så lycklig över att få se hinder, speedo Kupido. Vill verkligen få vara med och tävla igen, vi båda två vill det. Det har gått alldeles för lång tid sen sist. Efter det ridpasset blev det ett något lugnare ridpass på Myran, i skritt och trav. Började med att det var typ kaos i ridhuset, hundra stycken i lilla manegen men vi överlevde. Nu efter jobb och två hästar har man duschat, bastat och ska hoppa i säng. Redo för en ny dag imorgon, välkomnar november!
(null)
(null)
(null)
Tillbaka i granskandet..

Då har man några dagars jobb framför sig och denna dag har rullat på. Kommer in i arbetet mer och mer, man ser högen växa tillslut. Känns faktiskt skönt att få jobba, det är bra mycket roligare än att plugga. Sen är det ju också ett stort plus att man trivs i miljön och alla människor runt om i hela avdelningen, ett mycket trivsamt ställe. Vi har dykt ner i granskandet och har full fokus på det, hade lite kvar från åttonde och imorgon är vi inne på tionde. 
(null)


Tenta och stall

(null)
Startade dagen med en tenta, vet inte riktigt hur det gick men alla frågor besvarad och bara invänta resultatet. Nu är det bara att påbörja sista PM för den här kursen, först måste man ju ha något ämne också. Det blev stall sedan, red M i lilla och till en början stod hon emot lite, lite sur men när hon fått komma igång tyckte jag det blev mycket bättre. Känns bra i traven så det går åt rätt håll. Hann kika lite på Björne träningen som var också, synd att det är dagar man är upptagna. Det är ofta så och imorgon blir man ledig från stallet, efter jobb blir det till att försöka plugga. När man kom hem från stallet så kunde man inte avsluta kvällen bättre, det blev duscha och bastning på det.


Kan man tänka sig...

Imorse blev det lite onlineshopping för min del och Cubus hade 40% fram till tio. Fann mig två saker som jag klickade hem, har alltid svårt att shoppa och det är inte riktigt min grej men ibland måste man. Efter jag klickat hem plaggen så gick jag och la mig igen vid sju och sov nog till typ tolv. Har lagt  ner ett par timmar till att försöka plugga, hur det gått är en annan femma. Pluggpaus och åkte upp till stallet och red Myran inne idag.
(null)
Blev ingen bild så får bli en gammal...

Sista klart!

(null)     
(null)
Skönt att sista grupparbetet nu är klart, hade seminarium idag och det var ju väldigt smidigt. Sju minuter presentation + tre minuters diskussion och alldels lagom längd för att diskutera ett arbete, väldigt koncist. Det var max med sju minuter på presentationen och trots att alla i gruppen faktiskt hade tagit tid på det så blev det för långrandigt. Jag som till och med hade räknat med att det skulle ta lite längre att säga där än när jag tog tid. Att man hinner prata är väl fördelen med att vara först att prata, hann ungefär säga hälften men så kan det gå. Det blev mindre för mig att säga och man ska ju tänka positivt, så var gör det om tio år. Kom typ hem en timma tidigare än planerat och hur glad är man inte över det. Vid fyra tiden så blev det stall, Madicken red och jag trampade på utan häst. 
(null)
Nu till höstlovet som närmar sig såg man att det kommit upp hoppträning av något slag. Första tanken var ju att man ska skriva upp sig direkt men den planen stöp. Den dagen jobbar man ju på och brukar  vanligtvis vara så att jag alltid har skola just när det är för så mycket är man ju inte i skolan. Tiden går att justera när man väljer att plugga lixom  men det få föreläsningar man ha, de vill man väl inte missa direkt. Otur man ska ha men jag jobbar ju hellre än att gå i skolan helt klart, det är ganska mycket roligare om jag säger så. 


Onsdag

(null)
Två hästar ridna och först blev det en uteritt på Myran i skritt, hade sällskap av syrran, Anna-Lena som gick med Flamenco. Sen andra hästen var Kupido och vi skulle hoppa lite. Började med lite bomarbete i galopp efter vi värmt upp och blev lite fokus på att samla galoppen något. Sen lades sista bommen upp och det byggdes en oxer. Till sist så avslutade vi med en bana och Kupido var taggad lika som jag. Det finns ingen som han iallafall, han är bra den här killen, önskar du var min. 
(null)


Hoppas!

Håller just nu både tummar och tår att det blir hopptävling för mig i november men först måste man får klartecken av alla. Det skulle vara kul att få vara med igen för det var alldeles för länge sen vi sist var med. Jag vet att hästen skulle vara lika glad som mig för att vara med, det är sånt vi älskar.


ungefär samma..

Igår och idag blev väldigt snarlika. Skola 8-14:30 ungefär och vi har suttit konstant med det sista grupparbetet för den här kursen, ä n t l i g e n. Alltså ingen lektion har vi haft denna vecka men seminarium med redovisning närmar sig, så har suttit ett tag nu ikväll med vad som ska sägas på presentationen på torsdag. Nu ska det sista skrivas så att man bara behöver läsa de andras arbete under morgondagen. Efter skolan blev det stall, samma lika, igår som idag och det blev en kortare sväng med Myran precis som planerat och hon var snäll. Nu har jag för en stund sedan kommit in från en promenad i mörkret så att säga. Det var inte så kallt att gå men tillräckligt kallt för att mobilen slog ut sig eller kanske det var batteriet, tur man kan pinkoden till mobilen....

Vart har jag hållit hus?

Det har faktiskt varit väldigt oaktivt från min sida (dock ingen annan som uppdaterar heller, haha) de senste tre veckorna ungefär och jag har ett utkast som var påbörjat men som jag aldrig riktigt gjorde klart. Istället blir det ett enda inlägg om de senste veckorna, det blir lite av varje. Först och främst måste jag säga att det känns som det är mycket i skolan just nu och har inte varit bästa upplägget direkt. Man är lite less på att läsa en massa artiklar och sedan skriva PM för att ha seminarium som inkluderar redovisning av PM + disskusionsfrågor och sen göra detta fem gånger om. Än så länge har vi haft 3 av 5 seminarium och inget har varit de andra likt så man vet aldrig vad som väntar. 
 
Onsdagen förra veckan blev det ett hästbyte för mig då Kupidos högra sko var böjd, skulle haft Roland men bytte till Rick då inte ryttaren som skulle ha honom kom. R är ju som han är, en fantastisk ridskolehäst och han hoppade precis lika bra som jag hade förväntat mig, han skulle kunna fixa det mesta själv den här hästen. Vi fick skutta lite, var några linjer, en låg kombination och sen ett hinder med en galoppbom innan. Avslutade ridpasset med en kortare bana på en lägre höjd.
 
Emellan allt plugg hemma såväl som på skolan så har man faktiskt hunnit med några promenader bland annat runt fagerviksstranden där de fyra nedanstående bilder är tagna, måste ju få koppla av och rensa tankarna lite också i det fina höstvädret.
 
M tar det lite lugnt nu och man har varit ute på någon promenad med henne med, inte bara jag som ska ut och röra mig. Hästen har varit väldigt snäll och lugn, så kan ju konstatera att det är inte vi på bilden som går för fort utan fotografen som inte verkar fått till skärpan än men det kanske kommer.
 
Nu när man inte spelar själv får man kolla på brorsans lag lite extra, de spelar kval till division 3 nu och förra lördagen spelade de mot IFK Strömsund. Matchen slutade 0-0 men det blev straffläggning ifall de två lagen skulle sluta på samma poäng och Söråker tog hem straffarna med 6-5.
 
Denna vecka så blev det ett ridpass på Kupido i onsdags och vi hade vikarie på lektionen. Lite trim med tre galoppbommar och till en början kändes det inte som varken jag eller hästen var med på noterna. Efter uppvärmingen var vi varma i kläderna och tyckte K skötte sig galant och vi varierade antalet galoppsprång emellan bommarna och det gjorde han riktigt bra. Han gör ju rätt bara jag är där och hjälper honom och är tydlig med vad jag vill ha. Sen blev det en sväng ute i skogen på C, han var snäll som vanligt och verkade nöjd över att få komma ut en sväng.
 
Igår var det kalas för brorsan som fyllde år i torsdags, fortsätte firandet med släkten och katterna.

Första men förhoppningsvis inte sista!

Planerna blev ändrad fram och tillbaka men lite bommar blev det trots allt och man är ju väldigt flexibel. Första gången vi använde oss av bommar, vi körde lite markarbete för det var tänkt en sak som tyvärr blev inställd. Först var tanken att vi skulle ha markarbete något i helgen för att sedan hoppa denna vecka men det blir inget av det nu. Ridhusen var uthyrt så vi började planera om. Det slutade med att vi bestämde oss för att provhoppa lite i söndags ändå. Hundutställningen var klar när vi kom till stallet, så vi hade turen att få ha hela ridhuset för oss själva och det känns alltid lika lyxigt. Tog fram två hinder på långsidan med ungefär 24 meter emellan och började på markhöjd och försökte bara känna rytmen och försöka ha ett bra tempo, avslutade på en lagom höjd. Jag fick inte riktigt ihop henne som jag velat utan hon blev en aning lång i galoppen och sen var hon lite tjurig. Första skutten med M och det var roligt även om jag fick kämpa lite men tror inte det var hennes bästa dag. Tycker ändå att det gick helt okej även om det finns saker som kan förbättras. Hon hoppar alltid även om hon kommer långt ifrån och det kändes som hon tog hinderna väldigt lätt. Det var roligt att få hoppa henne och jag hoppas att det kommer fler tillfällen både för mig men även så att syrran också få prova. Jag håller tummarna för der men hur och om det blir får framtiden utvisa men vi njuter av tiden vi tillbringar tillsammans.

En dag med lite av allt....

En blandning av lite allt möjligt idag, det är allt ifrån skola, hockey, stall och vädret har varit så pass bra att det faktiskt blev en liten promend också. Timrå vann tillslut efter förlängningen som jag dock inte såg eftersom jag åkte till stallet. Red ut M i skogen idag, en något lugnare sväng men samtidigt fick hon gå i samtliga gångarter.  En mysig ridtur som jag hoppas det blir fler av.

Dagvirrig

(null)
Har inte riktigt vetat vilken dag det varit, känns som allt förutom fredag ungefär. Trimmade Myran i paddocken idag, började och avslutade ridpasset på samma sätt genom skritta fram och av i skogen. I början stod M emot lite och var väldigt seg och var inte super glad. När hon väl kommit igång efter galoppen så är det som en helt annan häst att rida.  


Onsdag & torsdag

Lite kort om de två senaste dagarna är väl egentligen plugg och stall. Igår trimmade vi dressyr, Kupido kändes väldigt stel i början men var som en helt annan häst när vi avslutade ridpasset. Ridpasset kändes ändå helt okej, det fanns inte mycket plats att rida på men man får göra det bästa av situationen. Med extra inhoppare och hundra bommar och hinder framtagna så blir det trångt helt enkelt. Det gick verkligen framåt och jag kände att K bara blev mjukare, rundare, bara bättre och bättre. Blev plugg efter stallet, idag var det omvänt. Skola först och sen stall, två föreläsningar och sen var vi hemma för att sedan bege oss mot stallet. Red ut Myran i skogen i samtliga gångarter men en rätt lugn ridtur ändå. Hem för att käka då mormor och morfar skulle hit på middag och se hockey, såg första perioden sedan skulle man till nästa ställe. Spenderade ett par timmar med kissarna hos brorsan och Elin. Timrå vann så hurra för det även om jag inte såg klart matchen men lika bra att man missade Brynäs mål i sista perioden. 
(null)
(null) (null) (null)
(null)


Finaste fuxen!

(null)
(null)

RSS 2.0