Idag har jag varit duktig

Jag har nämligen haft två ridlektioner idag, ganska roligt faktiskt. 
Eftersom många är sjuk nu, så var den vanliga ridläraren sjuk, också vikarien som skulle ha gruppen så jag fick bli vikarie för vikarien typ. Haha, det gick i alla fall riktigt bra, lite nervöst men kul. Särskilt då eleverna är glad och upskattar det man gör. Och jag vågade faktiskt prata, inför folk, oj oj oj säger jag bara. Jag kan bara jag vill, i skolan säger jag inte mycket, någon gång hade jag en lärare som knappt hade hört mig prata, så jag är ganska tyst av mig på lektion, dels för att jag inte törs prata inför människor typ. Haha, det går ju bra när det är kompisar och andra människor som man känner, men jag hatar att stå inför en klass och prata, en del känner säkert igen sig. 
Men idag var det inte alls svårt att prata när man väl hade sagt de första orden, så det gick bra. Det är ju lite annat också att prata om sådant man kan lite mer, men men. Det var i alla fall kul! :)

Sista februari...

Då var denna månad snart över och jag tillbringar kvällen på stallet eftersom Madicken ska göra något för första fången idag där, vad berättar hon när vi kommer hem säkert, är på väg dit nu och kollar väl på lite hoppträning först, skolan var slapp, första lektion inställd sovmorgon till 10:05 och teknik då, sen lunch och matte med Bertil, Bertil skulle bort efter den lektionen så då hade vi Johan på kemin, gjorde lite vad vi ville, jobbade lite engelska som inte va så behövande egentligen men bara för att.
Sen sluta vi, ha en bra kväll!


Äntligen

Nu har mitt sportlov börjat, så himla skönt, slippa skolan i typ två veckor, så otroligt bra. Så nu hoppas jag på att det blir ett bra lov, imorgon så har vi övernattningen på stallet och det brukar vara kul! :))

Ridpass, markarbete

gammal bild
 
Idag hade vi markarbete med små hinder. Vi jobbade med att komma rätt in och hellre få dom att hoppa av lite större än att lägga in ett halvt språng till. Det gick ganska bra faktiskt, jag kan Donald ganska bra och han lyssnar ganska bra. Så Donald får man hjälpa lite att kliva av, han kan komma i bra galopp sedan så backar han tillbaka lite tappar bjudning så då gäller det att få igång han och hjälpa till, ibland kan han sköta allt själv också, men han drar sig gärna tillbaka lite och kommer antingen för nära eller lägger inte halva språng. Men jag tycker det gick bra, i alla fall på hoppfronten. Han var helt fast i vänsersida och ville varken ställa eller böja, helst bara gå rak och trycka sig innåt. Han är svår så, då han är känslig och spänner såg då man går på med skänkel eller ta lite i han. Men man måste ju faktiskt få göra det också, han vill helst springa på halvlång tygel och komma undan arbetet vilket han också är väldigt duktig på. Men han är fin, han har sina stunder, men dom gånger det går bra, då går det verkligen hur bra som helst! :)
 
På tisdag så hoppar jag Donald, och tror Matilda ska med då och fota lite. Tror vi ska ha lite titthinder då!
 

Teori

Idag var det teori på schemat och vi hade sitsträning. 
Vi fick turas om att rida och longera, så jag började med att rida Tibor, gick sådär. Vi hade satt på han dressyrsadel och jag tycker inte om att rida i dressyrsadlar, så det var både ovant och jobbigt. Jag rider hellre med lite kortare läder så det blev en väldig skillnad. Men men, man lär sig av att öva, så jag hoppas jag blir bättre iaf.
 
Imorgon blir det inget pass på Homer, rider Donald istället och tror vi ska ha lite lättare markarbete, så hoppas det går bra! :)
 

Bloggen

Vad tycker ni nu när vi börjat komma igång med bloggen igen? 
Men känns endå som att det behövs något som drar igång den ännu mer, en gång hade vi faktiskt en hel del läsare, över 500 st faktiskt så det blir nog vårat mål att nå dit igen. Men för att lyckas så behöver vi er hjälp. 
Så kom jättegärna med tips om vad ni vill att vi ska skriva mer om, vad som är bra och mindre bra. Man blir alltid glad över kommentarer som kommer in lite då och då. Så nu när ni har chansen passa på. 
Vad vill ni se och läsa om här på bloggen, kanske en frågestund?, vad vet jag! :)

Mitt i veckan.....

Ganska vanlig skoldag, pratade med Christina på morgonen pch gick sedan upp till Anna istället eftersom det är en mindre engelska grupp fast vi är samma klass, jobbade först med brevet som vi håller på att skriva och sen hade vi 10-15 påståenden som vi skulle prata om 2 och 2 på slutet och vi var ju bara 4 där, gick kanon om jag ska säga vad jag själv tycker och är riktigt nöjd, nöjd över brevet med. Sen hade vi idrott (redskap) inte riktigt min grej, uppvärmde med jägarboll och har aldrig kännt mig så klen/vek och utan ork i kroppen på länge men är förmodligen för jag varit sjuk, var redan slut efter uppvärmningen och så men redskap är inte så jobbigt men mycket att man ska bära sig själv lyfta, känner mig väldigt tveksam då jag inte ha nån ork. Sen hade vi lunch och sen tyska, vikarie idag med och jobbade ungefär som igår, gjorde ett korsord först sen körde vi bingo. Efter det har vi ju hål och då tog vi ett bra gäng och körde "Harlem Shake" i gympa salen och sen hade vi elensval, innebandy och var bara 7 och en skada sig nästan på en gång så var som sagt ingen avbytare, 3 mot 3 och vann med 7-2 och 5 mål gjorde jag själv och är mycket stolt eftersom jag har väldigt dåligt sikte, haha!


Min korta skolvecka! :)

Snart åker jag iväg till skolan för att ha min första och sista lektion för dagen, så en timmes skola idag, helt okej. 
Ikväll blir det stallet och ha teori, tror vi skulle ha sitsträning på teorin så det kan faktiskt bli kul. 
På torsdag så rider jag Homer på morgonen, tror vi skulle hoppa då och sedan är det skola, två lektioner, sedan är det lov! Hur bra som helst! :)

Timrå-Frölunda

Inte bra, Timrå förlora 0-1 idag och dammarna är för dåliga, Timrå spelare skadad och ingen avblåsning, resultatet blir att Frölunda gör mål, för i helvete lite förbannad nu asså. Okej om det inte var nått allvarligt men när dom blåser för minsta lilla annars, fan fan fan.....

 


I will never find someone like you


Rosor är röda, violer är blå, nu ska jag blogga, hur kommer det gå?

Först var det nationella i svenska tredje och sista delen tala, började med att fick 30 min på mig att förbreda sig för sin diskussion. Jag drog ett slumpmässigt ämne och fick "under nålen" det var två olika texter, en från en kille och en från en tjej som handlade om hur dom hade börjat taturerat sig. Aja jag var sist ut med min diskussion så hade deltagit i 4 innan och hade lite huvudvärk, allt snurrade ett tag och jag hoppades bara allt var över inom kort tid men det var bara att hålla ut och det gick slutligen hyfsat bra ändå och nu är det bara att vänta och hoppas man får ett bra betyg man kan vara nöjd över!

Dagen var inte över för det, skulle sedan ha idrott men var ej med eftersom jag varit på prov och missat en kort tid så tyckte inte det var värt att byta om och vara med sen hade jag tyska och vikarie där eftersom Ingela höll på med nationella. Gjorde typ inget bara jobba i en stencil från början sen blev det bingo och vi fick sluta, bränts på Fifa i en halvtimma för att gå upp och äta, blev sallad då fisk inte är någon höjdare för mig och sen var det so och sista lektionen var engelska, nu är jag på väg hem....


taggad till tusen

taggad är inte det bästa ordet, nationella 5 över 8 imorgonbitti, yey eller inte.
Ska försöka få lite sömn innan morgon dagen, känner på mig att det blir en lång dag.
Bara och bita ihop
Sweet dreams everybody!

Saknar den lille grå

Satt och kollade igenom lite bilder, hittade en del bilder som jag inte har visat, så här kommer lite bilder från en klubbis då jag hoppar 80cm på finaste Donald. Ska se om jag hittar lite mer bilder också ska jag försöka skriva om våran resa tillsammans, från början till slut, allt jag kommer ihåg med en massa bilder. :)
Låter det som en bra ide? 

Sick of being home

Sjuk, hemma från skolan idag, känner mig tusen gånger mycket bättre än vad jag har varit i helgen och torsdag fredag, men har inte orken, jag är uppe sover uppe en stund och sover osv. Jag är sällan sjuk och det är inte min starka sida att vara hemma, bara mer att ta igen men imorrn blir det förmodligen skola för min del eftersom jag fick höra att jag har nationella imorgon, så det är lika bra annars gör jag det på torsdag men vafan jag kör på så gott som det gå, iallafall så känner jag så nu. Är inte riktigt 100% taggad men det ska väl gå hoppas jag, bara man slipper börja, aldrig varit något stort fan att prata högt för en klass men ibland måste man och det här är väl den. Aja ska gå och duscha+basta lite nu, hare! ;)

OCH. ni glömmer väl inte övernattningen nu till helgen, fredag-lördag!
 
 

Svar

Freja  Om: Lite kort om Homer
Stå han i en spilta eller box på bilden? ser ut lite som både och! Isåfall hur tog du bilden .?
Svar: Det där är ute i karantänstallet och då stod han i box, och det är då bilden är tagen, innan vi skulle rida! :)
Hoppas det var ett svar på frågan Freja! :)
 
/Madicken

Söndag var det ja!

Ligger i soffan och ser lite smått på så det ska låta, Inge huvudvärk just nu men dock tycker jag allt låter förjävla högt och syrran ska jämt ha ännu högre, kärlek till systern min!
Aja har inte gjort så himla mycket idag med, vaknade vid 7 och la mig i soffan och väntade in för att kolla på "In Time" med Justin Timberlake och Alex Pettyfer b.la och hade som sagt inge ljud kan man säga, en skruv.
Sen gick jag och la mig i sängen vad jag kan komma ihåg och vaknade sedan vi 16 tiden och va upp en sväng la mig sov och så har det varit så till och från, orkar inte vara uppe hur länge som helst så får se hur det blir med skolan imorgon, vill ju gå eftersom jag kanske har nationella men känner även att jag inte har orken, so i fredags var jag ju halvdöd på och hur ska jag då klara en skoldag från 8-15?


Kan finaste Kupido bli frisk snart, saknar honom!❤


Lovet närmar sig

Snart är det lov, känner på mig att dagarna fram till lovet kommer gå fort, bara två skoldagar om ens det. Onsdag en lektion och torsdag två lektione + SPID! Imorgon så har jag gympa på simhallen så jag tycker inte riktigt att det är en lektion så jag räknar inte med den. Det brukar liksom gå rätt bra att simma en timme på morgonen. 
Som ni ser, inte alls någon jobbig vecka, och sen lov. Kommer bli toppen det! :)
Känns som jag kommer ha lov lite längre än alla andra!

Lite kort om Homer

 
Jag tänkte att jag skulle berätta lite om hästen som jag rider för det mesta nu, eftersom jag inte rider Donald något mer. Men innan jag berättar så vill jag ha lite mer och bättre bilder på honom. Så nu skriver jag bara lite kort så får ni en lite längre text om han sen.
 
Han heter Homer-K och är en skimmel valack född 2006. Väldigt pigg och känslig kille, men otroligt snäll. 
Jag har ridit honom ett tag nu och jag hoppas att vi kommer starta någon klubbtävling snart. :)
 
 

That's it

Dagen gick fort idag måste jag säga, hann inte alls göra mycket. For till stallet runt tolv för att vi stod för barnkalas idag och det gick väl bra. Sedan kan ju vissa saker förändras, aja jag fick det ganska lätt, vara ridlärare en stund medans några andra tappra tjejer ledde hästarna, ett stort plus i kanten till dem. Sedan allt annat som vi fixade, så som skattjakt och fika och allt annat vi gör. Det krävs en hel del. Men det är inte alltid så roligt då man är ridlärare och vuxna människor börjar lägga sig i, min dotter kan inte rida den hästen pga av vissa själ och allt annat. Det är inte så att man alltid får den häst man vill ha, det skulle inte gå. För alla skulle aldrig bli nöjd, men det förstår tydligen inte alla. Menmen, barnen lyssnade och dem som inte var ridvana tyckte det var roligt och ville rida mera, så jag tror de tyckte det var väldigt roligt. Till nästa gång vet jag att vi inte ska ha några föräldrar i manegen! (Y) Haha! :))
 
Sedan hemma så åt vi middag och familjen kollade på hockey, kul eller inte. Jag satt och vänta på att det skulle vara slut, efter det for vi och handlade och sedan hem och kolla på melodifestivalen som inte alls var bra. Ingen bra låt alls tyckte jag, det blir bara sämre och sämre fast det är kanske för att man blir äldre också. När man var liten tyckte jag det var kul att kolla, nu är man mest intresserad av vem som får reprensentera Sverige, aja nog om de. 
 
Nu så spelas musik och jag klickar runt på howrse som vanligt, hehe, ni undrar nog hur jag orkar och jag säger dessamma, hur orkar jag egentligen spela howrse? ;)
 
Saknart! :'))

Myslördag!

Vaknade vid 11 tiden såg klart någon film syrran hittat på tv såg slutet bara så efter jag sett klart den såg jag början bara för att, någon dans film och måste säga att dom är bra dålig. En tjej från vampire diaries var huvudroll och hon hade samma efternamn "bennett" och hur vanligt är det efternamnet då inte så himla vanligt, sen såg jag även det the vampire diaries, avsnittet som kom ut denna vecka och sen har jag även bastat lite eftersom jag fryser så in i bomben, åt nyss kebabtallrik, det ända jag ätit idag och halva är kvar.....

kanske blir det mellomys ikväll?

frågan är, är det värt det??


vart ska jag börja?

Blev inge bloggning för min del då jag inte kände mig helt kry, ont huvudet och frossa, frös ihjäl nästan, gick i skolan iallafall ochkom hem la mig i soffan och sov sedan flyttade jag mig till sängen då jag frös så, låg där enda till 24 och var upp bara en snabbis sen la jag mig igen, vaknade 6 imorse, bestämd för att gå i skolan.
Skulle ha nån "genomgång" på svenskan men det hade vi ju INTE, hon prata i 10 min sen skulle vi se film? filmen gick aldrig igång typ utan sista kvarten såg vi en kort snutt av filmen, so hade vi innan och det gick trögt om jag ska vara ärligt och sen hade vi musik, inte så JOBBIGA lektioner exakt men sen så var man och red eftersom det var idh, red Bonny idag och hon var väldigt pigg men hon blir ju riktigt slut de sista 10 minutrarna av ridpasset, gjorde skänkelvikningar.
 
Sen hade man möte vi 4 och sen kolla man på hoppträning :)

Ridpass, dressyr

 
Ett dressyrpass idag igen på finaste Donald. Det är verkligen jättekul att jag får rida han ibland, han är så snäll men har fortfarande sina stunder och ja, han är verkligen en liten buse.
Iaf så fick jag jobba mycket med att han skulle ta ett stöd i tyglarna, han är bra på att komma unda och brukar inte alls vilja vara låg och rund, vilket han behöver. Men det är jobbigt och han försöker med allt annat istället. Iaf så när han blev lägre i formen och man vill ställa och böja, så blir det för jobbigt och man får i princip börja om. Ibland gick det väldigt bra och ibland inte alls, men så är Donald och det får man ta. Han är ändå världens goaste ponny. 
Passet gick rätt bra, visst kan det gå bättre men han fick jobba och alla hans svaga sidor visar sig när man vill få igenom honom, men han är finast och kommer alltid vara det, min lilla prins! :)♥

Ridpass, dressyr

Ett dressyrpass på en pigg Homer, idag var han på tårna. Eller det började ganska bra, han var lugn avspänd och samarbetsvillig, sedan då det kommer till galopp då vare bara iväg. Kändes typ som han ville typ bara explodera, haha så taggad och så roligt enligt Homer då. Haha, det har helt vänt, förut så var galoppen bäst, nu har han liksom kommit på att det är superskojj att galoppera och då är det full kareta som gäller. Men det ska bli bättre, han kan och snart hoppas jag att det blir bättre. Hihi, en liten buse! :)
 
Imorgon blir det iaf ett dressyrpass på finaste Donald, ibland har man bra tur. :'))))

Ridpass, dressyr

Dressyr på Frasse, jobbade lite med att länga och öka gångarterna från början på diagonalerna och sedan även på långsidorna, gick rätt bra, Frasse var väl lite lat bara, han blir det mest när man vill rida ihop honom speciellt i galoppen, han orkar lixom inte hålla den där lugna fina galoppen, men det gick fast man fick vara där med skänkeln hela tiden. Endå nöjd, nästa vecka är det teori och då har vi sistträning, ser faktiskt fram emot det! :)

Gosade även lite med Kupido också borsta jag av honom, så synd om honom ingen som tar hand om han nu när han bara står, tappar jätte mycket hår och alldeles skitig, lite gladare blev han efteråt :)


20/2-13

Onsdag dag då och en riktigt skön skoldag, först engelska där vi inte gjorde särskilt mycket, lyssna på christina såg nå korta filmer och sen läste vi lite brev, olika slag. Sen var det irdott men det blev det inte för oss tjejer för att vi skulle pröva casting, ingen riktig "sport" skulle jag säga men men. var inte så svårt men var inte så kul heller, behöve bara göra det i 20 min sen fick vi sluta vår "gympa" och sen var det lunch raggmunk, ganska gott faktiskt med bacon och hallonsylt till sedan var vi i gympa salen körde rulla skjut och sn hade man tyska, gick igenom lite grammatik eftersom jag missat våra 2 två lektioner denna vecka hade även läxförhör vilket inte gick så bra. Sedan hade man en timmas hål då jag bara satt och lyssna på lite tjejer som tjafsa inte så roligt men sen var det idh/elevensval och innebandy, lagen blev väl kanske lite ojämna men ska inte klaga eftersom mitt lag vann med typ +24-7 ungefär, inte exakt men ni förstår sen gick man till mormor där mamma och sis var, gjorde inget speciellt. Nu  har jag småstädat lite smått och snart åker jag till stallet och säger hej då till min vän! 
Att bara älska någon utan att våga berätta det för personen är den största förlusten av alla
 
ikväll

Över!

Jaa då var denna dag över, blev tyvärr Inge final spel för oss, spelade mot arena och ska i gruppen, sen åkte vi ut mot Bergsåker med 4-0, nu är det final mellan Ala och Arena. Snart åker man hem och njuter, kanske tar man sig lite sallad!


bjuppar familjen på muffins!

Muffins var det ja, det skulle fixas till imorgon som lite fika. ;)
Aja nu slänger jag på en film och sedan hoppas jag att jag somnar eftersom det är DM imorgon, närå jag lär nog inte somna men försöka kan man ju göra, det kostar ingenting....
lust att ut att springa nu, någon som hänger med? :)

Kvarsittning?

Ny vecka ny dag och allt, började med att platta håret och sen åkte jag till skolan, mentorssamling och få va vi där, hälften var sena, sen följde jag med Pia och hämta skridskor till morgondagens rinkbandy DM. Sen så missade man ju 20 min av bilden bara för det, fast vi hade vikarie Johan så det var lugnt!
Sen hade vi svenska, genomgång först sedan en övning om att tala och stå för sina egna åsikter, i te riktigt min grej att prata inför grupp och inte världens lättaste frågeställningar heller men sen när det var över slutade vi. Sen var det lunch och sedan skulle vi träna inför morgondagen på vivsta, grabbarna som spelade idag förlorade sina två matcher. Eftersom vi tränade så missade jag min tyska, hann komma in de sista 5-10 minutrarna. Sen var det matte och då var det bara vi tjejer därför att killarna hade dans, lugnt och skönt sedan sista lektionen var HK, lämnade in min läxa och sen bakade vi småkakor, jag arbetade med saasta ich vi gjorde schakrutor och hästskor, resultatet blev rätt så bra, dock var väl ytterkanterna på schakrutorna lite missbildade men annars var det superb, blev lite övertid där också eftersom vi inte var så snabb men det är ingen tid som räknas utan resultatet! 👍


Min tur att fixa mat!

Idag var det min tur att laga mat åt familjen, så jag tog fram den kvinnliga sidan i mig och gjorde rotfruktsgratäng. Resultatet blev verkligen bra och är riktigt nöjd.

Kanske man gör det i repris fast en annan rätt.

 

förberedelsen, min "mise en place"

Nu är det bara att lägga i lite av varje....

Serverat och klart för att ätas, välkommen!

Högg in bara! :D

Denna middag var riktigt bra, nöjd nybörjarkock!


Gick det nå snabbt eller?

Bildbomb från d-ponnysar i LD och uppåt till LA på lite olika ekipage (inte alla), b.la.

Nästan alla timrå ryttare, Magdalena Törnered, Rebecka Kiviluoma, Danielle Björk, Ellen Lunneborg,Evelina Olsson, Alva Hellström, Rebecka Säll, Fanny Molander, Olivia Jonzon, Signe Backlund, Maja Nylund,
Jenny Espegren, Selma Hammarström, Fanny Borgh, Malva Pettersson och säkert fler......
Gud så sugen man blir att vara med, om man ändå kunde! ;)

Trög?

Såg faktiskt lite halvt på mello, haha måste säga att jag tyckte nästan Clas Malmberg och Tommy Körberg's grupp bidrag var bäst, haha sen var de väl BWO killen men han gick väl till andra chansen, tro jag. Iallafall sitter vid tv med musik i örona och halv tittar och spelar på howrse, sådant liv har jag. I samma veva håller jag på att ladda upp bilder här från lokal tävlingen som var idag, åker nog inte dit imorrn då det är storhäst då jag måste laga mat innan måndag och åker jag dit kommer jag aldrig hem, haha! :P


Stallet all day....

Nyss kommit hem från stallet, åkte dit till halv 10 och har varit och kollat på hopptävling tills nu och har insett att jag är mer nervös på läktaren än vad jag är på hästen själv när jag rider, blev ganska många avhandlingar på slutet i LA och blev lite väl hemsk när en gick omkull och jag hoppas verkligen att allt gick bra med henne!
Bilder får ni så småningom om ikväll;)


Fredags underhållning!

Sitter nu och kollar på talang jakten 2013 som är på vivsta skola, snart vet bi vinnaren och det är klart bättre än vad melodifestivalen är, förmodligen mikrofonkåt. Har bara haft två lektioner, svenska och so, slapp musiken för talang jakten, haha! Köng!
Nu åker vi på idh!


Ibland lönar de sig!

Ligger och ser på film nu, nyss startat ny och tänkte väl också berätta att det lönar sig att vara singel ibland, fick en lite present av mammi och pappi, en kudde med 1000kr på baksidan, wiho!
Skadar aldrig att bli lite rikare, utan dessa 1000kr ska jag spara till något vettigt, dock så är jag inte en sådan som slösar, inte på birsta iallafall då jag inte är nån höjdare att gå på affärer i huvudtaget! :)


Timrå-Luleå

Förlust 1-3 som ni säkert redan visste, blir så less när det har bra lägen slarvar de bara bort dom istället för att skjuta och skjuter försent annars, hade ingen tur heller, eller vänta nu målet det fick var väl lite tur men det räknas ju ändå inte eftersom det blev förlust.

https://cdn3.cdnme.se/2813959/7-3/pic_511d4ca1e087c3380b69a297.jpg" class="image">


14 februari

Lockade håret imorse klockan sex ungefär han med 5 lockar sen så skulle papap iväg till jobbet och jag var tvungen att åka med om jag inte ville gå, så åkte till skolan lite tidigare än vanligt 10 i 8, började kvart 20 över då vi har syslöjd på morgonen och började jobba med något papper om Lin och sen vävde jag lite på slutet också, kanske blir klar nästa gång, sen var det teknik och där målade vi högtalaren blå, åh sedan fortsatt jag ed labbrapporten och sen hade vi lunch, kyckling och ris med curry och vitlökssås, super gott!
 
saknar sommaren så mycket ;)
 
Efter lunchen var det matte och sen kemi, oh herregud nu tycker jag Timrå ska vinna en match hemma!
hockey ikväll. :)

allahjärtansdag!

Jag älskar dig
inte bara för vad du är
men för vad jag är
när jag är med dig.

Jag älskar dig
inte endast för vad
du har gjort av dig själv
utan för vad du gör av mig.

Jag älskar dig
för det stycke av mig
som du lockar fram.
Jag älskar dig
för att du lägger din hand
på mitt överfyllda hjärta
och blundar för
alla löjliga, svaga ting
som du trots allt
suddigt förnimmer där
och för att du drar fram i ljuset
alla de underbara egenskaper
som ingen annan sökt
tillräckligt länge för att finna.

Jag älskar dig
för att du hjälper mig att göra
av all bråte i mitt liv
inte ett värdshus
utan ett tempel
av mitt arbete
av varje min dag
inte en skamfläck
utan en sång.

Jag älskar dig
därför att du gjort
mer än någon trosbekännelse
kunnat göra
och mer än något öde
kunnat skapa för att ge mig lycka.

Du har gjort det
utan minsta beröring
utan ett ord
utan ett tecken.
Du har gjort det
genom att vara dig själv.
Kanke det är det
som menas med en vän
när allt kommer omkring.

 
Happy valentines day from me to you!
 

Ridpass, dressyr

Idag var det dressyr på schemat, så blev en riktigt dressyrlektion. Homer var väldigt pigg idag, han ville bara iväg. Han blir väldigt pigg och spänd då alla gör samma saker. Vilket gör att han har lite svårt att koncentrera sig på uppgiften ibland. Aja, vi red fram hästarna, jobbade med att få dom avspända och jobba med ryggen, vilket gick bra eftersom vi arbetade självständigt då. Sedan när vi skulle rida diagonaler så blev han lite väl pigg, ibland lyssnade han jättebra och ibland tappade jag bogarna men helt okej. Galoppen blev inge bra, han blev jättepigg och ville bara springa, lillpojken. Frammåt, full fart frammåt. Slutade med att jag fick skritta och trava för att få han att slappna av och inte göra som dom andra. Så tog vi lite galopp med en annan häst som var lite busig på lektionen. Så kunde han slappna av lite mer även fast han var pigg och så, men det gick bättre. Travade av och han var fin, det går bättre och bättre. Vi får träna och träna, det är en känslig häst med mycket motor så det kommer ta tid. 
 
Juat nu längtar jag bara tills nästa klubbtävling så vi får göra våran första start tillsammans, det blir superkul! :)

Dagen före hjärtansdag.....

Mys med sjuklingen!

Skola först, engelsk prov, idrott, hål ett bra tag sen idh/elevensval där vi spela bandy, mitt lag bann stort idag, 24-13 eller nått sånt och sen hem, slappa lite och sen åkte man till stallet myste med lilla sjuk hästen min och sen avslutade jag med ett ridpass på Ricken. Gick inte jätte bra idag utan tar nya tag nästa gång, blir kanske på fredag! :)

Dressyr på lill Ricken! ;)


Ett år tillsammans!♥

Du är det bästa jag har, för inget gör så ont som du!


one year!♥

Tänk att det har gått ett år sedan jag första gången satt på din rygg, du var helt annorlunda, du började få mig på bättre humör när jag var nere i botten av mitt liv, det kändes helt meningslöst.
Kärleken till dig är obeskrivlig och jag hoppas vi har mycket fler fina år tillsammans för våran tid har bara börjat.
Du är en av dom få som verkligen har tagit mitt hjärta med storm, älskar dig!
 
hoppas du blir frisk snart hjärtat! :´(

Dagen efter gårdagen!

Ingen sovmorgon idag inte, började klockan åtta, hade matte slapp äntligen att sitta ensam, var först ner till Ulla och gjorde något test inför nationella, körde två och två, ett fel hade vi och sen jobbade man lite i matteboken när man kom tillbaka sen hade man idrott, äntligen var det inne och vi spelade bandy eftersom det var elevensval. Sen hade jag tyska, fick tillbaka proven och gick väl bra på nationella, gick C där, ett tiotal fel bara, sen gick jag inte direkt något betyg på det andra provet men det var bara på ett kapitel vi jobbat med, grammatik och det är inte allt det kommer mer grammatik tyvärr. Det firades med thai+ eftersom svemps fyller år, satt som en smäck, sen var det so och nyss slutat från engelskan som jag hade den sista timmen.


Happy Birthday Matilda!

 fettisdag
Just det idag är det inte bara fettisdag utan också
en av mina vänner födelsedag, så stort Grattis till henne!
bjuder på denna seriösa bild ;)
och några till.....
godnatt, jag förväntar mig ett par timmars sömn!

friluftsdag, wiho.....

Började 10 på stallet då vi samlas, fick åka dit tidigare då jag inte hade någon skjuts annars sen fick vi hästar, hjälpte första gruppen och kolla lite när de red sen var det dags att hämta in sin egen, Rick 31 blev det idag som jag valde eller fick. såklart stod han längst ner ihagen helt forever alone men det gick ju bra ändå, litet tips bara, GÅ INTE I CONVERSE SKOR OCH HÄMTA HÄSTEN FRÅN HAGEN! inget smart drag, jag gjorde det och inget jag föredrar. Sen var det att täcka av borsta, slänga på grejer och rida, dressyr ar det och jobbade med små volter i timglaset, Rick var väldigt pigg idag och kände som att han mest sprang ifrån mig, många halvhalter vilket han inte alltid lyssnade på, jobbade även med galloppfattningar från skritt, vilket gick jätte bra för honom, han kunde det klockrent och ryggade även litegrann och inte hade han problem med det heller.
Syrran var ju ledig från skolan kan man väl säga, hade bara gympa i en timma imorse så hon fick bli fotograf för en dag så här kommer en liten bildbomb från dagen......
lite fler kommer här.....

Hemma från fjällen

Det blev en snabb visit i stugan i helgen! Hade totalt glömt bort att säga någonting om det. Men det gick ju bra ändå. Ni vet (tror jag sagt det) att jag tagit skoterkort så nu var det första gången jag körde lagligt skotern! Så himla kul! Men solen kommer inte utan lite regn;) nej jag skojja! Men en liten incident blev det allt när vi var ute på isen. Jag körde i spåret i kanten på isen, där hade det konstigt nog blivit svallis så jag gled av spåret ut på den (det lutade på skrå) och där körde jag genom isen ner på blötan. Jag var väldigt nära på att tippa också så jag ramla av (hahahahaha) ner i blötan och blev dyngsur! Men när jag skulle därifrån satt jag fast (inte jag utan skotern!) så pappa fick vända och köra tillbaka till mig för att hjälpa mig upp ur surhålet jag grävt upp med hjälp av skotern! Hahaha kan inte sluta skratta när jag tänker på det.. Så himla, himla klantigt av mig!!

Nu vet jag att det blev ett lite virrigt inlägg men jag kan inte riktigt förklara vad som hände. Men iaf så var det sjukt bra väder! Lite för kallt bara men det gjorde inte så mycket! Och klantig som jag var glömde jag kameran hemma så fick nöja mig med mobilkameran.. Sjukt dålig kvalla på bilderna men ni ser log vad det föreställer ändå;) ni får 3 st nu, men ska försöka ladda upp resten på datorn så ni får fler:)

Ska sova nu! Godnatt :*


ungdomssektionen

Nytt år, ny sektion, nya möjligheter.....

Detta år har vi fått in lite nytt folk och jag hoppas och tror detta kommer bli en bra ungdomssektion, nu kör vi hårt och satsar på lite av varje. Imorrn sticker jag till stallet vid 10 tiden och hoppaspå en rolig dag och en bra häst att rida.

Hoppbilder!

Lite hoppbilder på mig och Kupido, bilerna är tagna från förra årets KM(80cm)! :)
Alla bilder tagna av My! http://monkiapa.blogg.se/
 

Now

Passar på att blogga lite nu innan jag ska lägga mig och sova. 
Som Matilda skrivit så var vi på biteline med alla ur u-sek. En avslutning tillsammans, riktigt trevligt var det. Så det blev inget stal för mig idag och ingen skola heller då jag är ledig varje fredag. Så jag har varit hemma det mesta av dagen, försökt gjort lite nytta. Men iaf, imorgon kanske vi åker till stallet och kollar på klubbtävlingen, funderar på att efteranmäla mig, men vet inte riktigt. Får ju först se om vi kommer iväg till stallet först och främst. Sedan får vi se om det blir tävlingen eller inte, haha jag kommer bestämma mig in i det sista känner jag. Aja, hoppas vi kommer iväg till stallet, för då lär jag också vilja vara med! :)
 
På söndag årsmöte på stallet, vi får se om vi lyckas få ihop en u-sek, aja, kan nog hända en hel del saker den här helgen.

Biteline med brudarna!


Nyss hemkommen med en mätt mage från biteline, åt en gold and gate pizza och även glass buffé, finns det nå godare! Mätt och belåten tackar jag brudarna från u-sek, det är tråkigt att så många kliver av men just nu hoppas jag bara att det blir nån u-sek, har jobbat på mycket för att få någon och jag vill tacka dessa år ni varit med, ni är för härliga!

 

firar veckan med biteline....

Rick 31
Började kvart över 8 och var där 5 över för att jag inte visste vart vi hade prov, skulle ha i sal 35 men en lärare säger sal 13, okej ingen var där men jag gick in, hon läraren skriker gå ut och vänta, inser att vi måste leta rätt på alla i klassen, och längst uppe i sal 35 sitter nästan allihopa förutom jag och 3 till som visste att det bytt, lite arg och less blev dom men vad gör man, iallafall började inte för en klockan var typ 5 i halv när vi fick börja, jag valde novell av de 3 alternativen och fick skriva om en spegel. Sen var jag klar vid 11 tiden och då hade man hål till kvart över 1, spelade kort med några grabbar (gibbe,matte,ossian+viktor) kom tvåa iallafall och matte hade verkligen tur. Åkte till stallet och red, hade både markarbete och skänkelvikning en blandning av allt, fick turen att få rida Rick som jag inte fick i onsdags. Han var laddad, mycket pigg men ändå fin, sprang iväg lite väl mycket på skänkelvikningen på diagonalen men det var inte det största problemet, dem skrittar på fyrkanten då vi håller på med övningen, och är bara ivägen, less på allt det här och sa till den/dem minst fem gånger något frusterad. Sen blev det mycket prat och annat i omklädningsrummet men så duscha jag ju också och åt sedan fruktsallad i caffy, hann inte se nå på träningen idag, så får väl se Olivia rida sin nya häst nästa vecka.
liten bildbomb på mig och Rick!

Natti....

Går och lägger mig nu och samlat kraft till morgondagens nationella, den ända som är skönt med det är att vi har först det sen lunch och avslutar med att rida och sen åker man vidare och äter på biteline med u-sek som en liten avslutning/kick off. Kanon hoppas att provet går super, hade glömt mappen på skolan, jag som tänkte läsa lite men det gick ju bra ändå eller?

Lägger mig nu och säger godnatt allihopa!<3


Lite bilder..

Bjuder lite bilder från gårdagens hopplektion. Dock väldigt suddiga bilder då hon som fota inte var van vid tt knäppa i ridhus. Men fina bilder ändå tycker jag! Och övning ger färdighet :) Och hon åkte hem före lektionen slutade så hon knäppte bara på framridningen och framhoppningen. Lite synd också för Alfons var sjukt fin när vi hoppade bana!!

Hindrena låg på 1m, lite synd för det var länge sedan jag fick hoppa lite högre och igår var dagen då jag och Alfons skulle kunna hoppa hur högt som helst.. Men det gick kanon ändå! :)


The bold and the beutiful....

Klev upp kvart i 7 och började med att fika lite och sen platta håret, därefter sminkade jag mig och drog till skolan, hade syslöjd som började kvart över 8 och gjorde inte så mycket där, hjälpte Ida med schabraket hon håller på med och har ju gjort 3 stycken så jag kan ju grejerna, sen teknik och där gjorde jag klar min högtalare, den funkade kanon och nästa gång blir det att måla och skriva rapport om den. Lunchen var god, kyckling och makaroner till tro jag, sen tillbaka till skolan satt i öppehållsrummet och sen matte med bertil, sista gången jag behövde sitta själv, äntligen har det gått 3 veckor sen hade vi ju kemi så har haft Bertil i över 2 timmar lite väl långt men men det gick väl bra, satt i grupprum med Svemps på kemin så det var lugnt. Efter det slutade vi, var i gympa salen och lira lite fotboll till 20 i fyra och därefter åkte vi upp till farmor och farfar och tog en fika, sen åkte vi hem och nu sitter jag är och skriver, håller på att se glamour och nu är det reklam. 
Bjuder på en bild sen skolfoto 2012
 

Efter glamour åker jag och köper lite gotta till nationella imorgon.......

hoppning dagens ridpass....

Idag var det hoppning på schemat, skulle haft Rick men så blev det ju INTE, men blev man förvånad nej inte det heller utan Maria var sjuk så vi fick ha Kikki, det blev ju bra det. Hoppade en bana på 80-90 med Frasse "Fraxinus", blev riktigt förvånad hur bra han var, har gillat hästen förut fast det inte varit någon stjärna i mina ögon men det gick riktigt bra och nöjd är jag eftersom vi tog oss över och jag satt kvar på hästen för en gångs skull. Det gick väl lite fort efter hindren från början tills man fick till det lilla knepet men det blev ju framsteg, det är ju så kul tycker han och han flyger bara över, är detta hästen jag komma rida nu när Kupido är halt, kanske vi får se vem jag får på fredag, hihi :P
Ja just det, min lilla stjärna har fått hälta, tummen ner för det! :(
 

Ridpass, hoppning

Homer, jag och Bonny!
 
Vilken häst alltså. Första gången jag hoppar honom och vi flög över en grind och hjärthinder som hästarna inte brukar tycka om. Alla var faktiskt riktigt duktig, alla hästarna hoppade utan att tveka så duktiga hästar och ryttare var det idag. Iaf, så var han spändare än vanligt när vi red fram, mycket att titta på och jag vet inte, han var inte lika avslappnad som han brukar. Men det gick ju bra, ändå. I traven slappnade han av mer och blev mycket finare, galoppen också. Sedan började vi hoppa fram, gick helt okej. Han hade svårt att taxera men han hoppade iaf. Vi hoppade sedan bana och jag kände att jag inte riktigt visst när och var han skulle hoppa av, ibland kom vi nära, ibland långt ifrån och ibland kom vi helt perfekt. Lite svårt var det, men jag försökte vara med i sprången och det gick ju ganska bra ändå. Tror han kan bli bra, han måste lära sig lite, men en bana på 80-90cm tyckte jag var ganska bra ändå! En fin häst, en fin Homer! :D

Nationella i svenska...

Vart klar för en stund sen suttit sen kvart över 8 och har haft 20 min rast och nu är det lunch sen elevensval (innebandy) Aja sitter väl ett tag till då kompisarna ute är klara, första gången jag är klar före dem!


Typical me!!!

Vet att jag bör sova eftersom jag har en lång skoldag framför mig, nationella i svenska från 8:15-12:05 också rast någonstans vid 10 tiden sen efter svenskan så har vi lunch och sen avslutar jag dagen med innebandy dom jag har på idh!!

Idag är det inte vilken dag som helst heller utan en underbar rolig tjej fyller år, så grattis till dig, Sofie!❤
Hoppas du får en toppen dag bortsett från nationella.....


Tisdagen👊

Nästan en helt vanlig skoldag, lite stressig kanske men det är väl så dom ska vara. Matte första timmen sen idrott andra, fick ha inne gympa eftersom snövädret och spelade innebandy sen var det tyska, nationella prov också och inget fick man veta, hade ju prov igår också i tyska men idag var det nationella, läs förståelse och kändes inte som jag förstod någonting, haha och den känslan gillar jag inte!

Den var det lunch, vet inte vad det var men det gick och äta inte det godaste men man kan ju inte alltid få det bästa, sen so och där har vi börjat med invandrare och flyktingar och sen fick vi tillbaka provet vi gjorde i fredags, alla rätt men inte så glad eftersom det var lite allmänbildning kan man säga......
Nu har jag gjort klart allt på engelskan så nu set vi film, en del spelar spel en del jobbar, blir en slappdag hemma eftersom det är nationella prov i svenska imorgon, från 8:15-12:05 hell yeah!!!


Mynta

Fick rida en häst som heter Mynta idag. En ung liten häst som är väldigt känslig och inte så stark i kroppen. Men när hon blir musklad och får lite självkontroll så kommer hon att bli underbar! :)

Lite bilder på fina fina Zidane! Ni tittar väl in på Johanna's blogg och ser hur det går för henne och Z? --> bett.blogg.se


Så sant...

Varför sprida rykten? Så sjukt jävla onödigt!! om du någon gång har spridit ett rykte ska du skämmas!!

Hatar verkligen folk som sprider rykten snackar skit och är allmänt elaka mot folk. Om jag någonsin hör någon snacka illa om en person till mig, om mig eller att jag får veta att någon i min närhet spridit ett rykte om mig/mina kompisar så är det "adjö, hoppas du får ett bra liv!"

Så snälla ni som läser det här. Sluta va elaka mot varandra, allt blir så mycket bättre då. Du behöver inte älska alla människor på hela jorden, det gör inte jag heller, men du ska då fan inte gå runt och snacka bakom dens rygg utan att den vet om det. Så jävla lågt! *ryser*


Mot stallet!


Dålig uppdatering...

Det är inget i mitt liv just nu som är intressant, hela dagen har jag spenderat med avsnitt av the vampire diaries och bastade även, riktigt skönt sen har jag ätit tacos och sett 21 jump street inte någon skit bra film men gick vä att se, imorgon är det skola igen och våra första nationella kommer denna vecka, men först har jag tyska prov imorgon.....
några få minnen från 2012, lite random bilder....

Fotboll??

Var på första fotbollsträning idag på över 1 år. Ny kan jag erkänna att jag saknat det, plus alla goa tjejer såklart! Men iaf så gick det riktigt bra men jag komma ha en enorm träningsvärk imorn... Så jag fortsätter nog med fotbollen i år så jag har något att göra när jag inte har slalom eller ridning ;) håhåjaja fullt upp var det ja!

Ikväll blir det en tidig kväll så jag orkar upp på skolan imorn. Säger god natt nu för det blir ingen mer dator för mig ikväll! Godnatt:*


Foto, islandshästar


Lite saker har hänt...

Sedan sist jag uppdaterade.. Först och främst så har jag tagit skoterkortet (yippeeeey!!!), har jag färgat håret och datumet för våran klassfest är spikat också!! Det blir den 16/2 och vi håller till i en lokal som heter café koppen! Taggad till 1000! Och såklart har det hänt massa saker i skolan men det är inte värt att ta upp... Men nu ska jag sova, upp imorn för att städa och sen på kvällen åka på fotbollsträning (!) hur ska detta sluta?

BTW ser ni någon skillnad eller? ;) själv tycker jag att jag passar mycket bättre i en mörkare hårfärg så jag är skit nöjd :) vad tycker ni? Mörkbrun eller ljusbrun?


Tired....

Vaknade vid halv tio tiden åkte in till Volvo i nacksta typ och köpte ett rullband/gåband fick även tårta och sen åkte man till stallet och fixa för att ha barnkalas, kom dit till halv 12 ich börja fixa, barnen kom 1 och dem red och fika, skattjakt och sång! Gick riktigt be och kul tyckte dom det va, extra bra! :)
Körde lite joggning på bandet i 20 min bara för att testa ska köra riktigt imorgon, nu blir det the vampire diaries för jag är så trött sen blir det att käka tacos....


1/2

Just nu har kanske inte bloggen varit på topp, har inte haft tid, ork och så. Men ska försöka börja blogga lite bättre nu framöver. Men nu kan jag inte komma på något roligt att skriva/blogga om. Det är liksom tomt.
I alla fall så har jag haft en riktigt härlig vecka. Haft typ helg sedan i onsdags, haha det är ju toppen. Men inte har jag fått mycket gjort, idag åkte jag iaf till stallet och kollade när syrran red och kollade även på hoppträningen som var. Så var där hela kvällen och imorgon är det barnkalas där så då ska vi hjälpa till. Barnkalasen brukar bli väldigt lyckade som vi i u-sek anordnar, barnen har jätteroligt och många barn som är bjudna testar rida för första gången och tycker det är superkul, vilket är kanon. Aja, har ni några önskemål så får ni jättegärna säga till.

Härliga fredagen....

Kom till skolan strax innan jag börja, gick in trodde vi hade prov på en gång, fick plugga i 50 minuter först sen hade vi det, gick riktigt bra, gissar på att jag hade alla rätt, sen var det svenska, gjorde inte så himla mycket pratade om nationella bara, lunchen spenderades på Thaien men girlsen, haha!
Sen var man ett bra tag i gympa salen också, spelade bandy elr rättare sagt passade med Simon, aja sen var det musik och det var sång på schemat, sjöng lite låtar och sen slutade vi elr bara idh kvar, ridning som vanligt!
Fick rida Kupido idag, har inte gjort det sen avramlingen på tävlingen senast,
härligt att få rida honom igen även fast inte lektionen började något bra idag men
det gick bättre och bättre, alla har väl sämre dagar, elller?
 
kollade sedan på hoppträning, kom nyss hem! :)

RSS 2.0