Teen Wolf season 5!!!

Cody (ovanför)
Äntligen är säsong 5 här och mer glad blir man när det kommer ut 2 avsnitt, kunde typ inte bli mer glad idag eller vänta nu, visste ju att cody skulle komma in i serien också. Vad skulle man göra utan alla serier egentligen, en fråga jag inte har så bra svar till. Cody Christian verkar iallafall bli en del av Teen wolf, han är en varulv vid namn Theo som vill bli en del av Scotts flock och det kommer bli super får vi hoppas iallafall. Som många vet så medverkar han ju även i Pretty Little Liars, en serie som jag också följer och där spelar han Mike (lillebror åt Aria). Nu är det bara att längta till nästa tisdag och medan kan man börja se säsong 2 av True detective. Ajjämen ny säsong där med, nytt fall och nya skådespelare.

Sundsvall summer horse show del 2

Oredigerade bilder allihopa....

Sundsvall summer horse show del 1

 

lycka.....

Igår kväll så höll jag på att göra iordning ett album med alla nya hästarna som jag haft turen att få ridit när dem kommit, ridit in dem till ridskolan tillsammans med Madicken. Det är ju en del nu och några är kvar och några inte, en av dem var Maestro som kom den 19/8 2014 tillsammans med Romeo 2. Tiden med Maestro 19/8 2014-2/3 2015 är och var underbar, så glad att han ändå fick göra ett stopp här på ridskolan. Han skickades tillbaka efter sex och en halv månad då han inte trivdes och där började ett nytt kapitel i hans liv. Iallafall så sökte jag och syrran på Maestro Emetyt och trycker in på en länk och vips så hittar man hans nya och nuvarande ägare och det visade sig att han kom dit mindre än två veckor efter han åkt ifrån ridskolan. Saknar dig Finaste M!
En del dagar är svårare än andra men jag vet att det var för hans eget bästa, finaste M!
 
 

Sundsvall summer horse show...

Idag blev det en heldag med hopptävlingar på kungsnäs. Vi åkte dit, jag och Madicken med Pontus och Elin. Vi är mycket glad över vädret men det blev j*vligt varmt måste jag säga. Blir väl att lägga sig och sola nån dag då det blir lika varmt så man får lite mer brunfärg. Måste åka upp till hästarna något mer också, minst 5 gånger till!
 

Exxet

betet 25/6

Lagos
Donald
Elf
Kupido
Fleur
Kajtek
Romeo 1
 

sommarjobbet över....

En kortare dag på jobbet, vi fick hjälpa till att måla i nystallet och det gjorde vi fram till lunch då färgen tog slut och sen fick vi bara invänta att få papperena påskivna sen kunde vi åka hem och nu sitter jag här. Sommarjobbet är slut och det var det ända jag fick tråkigt nog och nu ska vi anmäla oss till en hoppkurs jag och syrran, det är planen iallafall sen blir det väl lite serie tittande.
 

Saknar min fina vän

Forr iväg till betet en snabbis igår för att hälsa på hästarna. Mycket nöjda hästar betade på och vilade upp sig. Fanns några få som tog sig tid att hälsa på oss. Bland annat så kom Prymus och ville bli kliad, jag som tyckt han varit lite reserverad och velat vara ifred. Nu följde han mig vart jag än gick och försökte till och med provsmaka mina skor. Sedan kom en liten Donald gående, han håller sig mest för sig själv och älskar att få lite uppmärksamhet. Han följer än och jagar bort de andra för att han ska få vara i centrum. 
 
En häst fattades, fina Aron. Kaj stod själv och betade utan sin kompis. Och så flög tankarna iväg tillbaka till den bruna magra valacken som kom tillsammans med Kaj. Han som jag tillslut fastnade för. Jag och syrran red igång dem när de kom, trevliga killar, lagom ålder för ridskolan. Man bildar sig snabbt en uppfattning om hur hästen är och Aron var ju verkligen en snäll individ som var en riktigt fin häst. Han hade det lite kämpigt med galoppen och var något sne. Han krubbet dessutom och ja jag förstod ganska snabbt att det inte skulle bli någon ridskolehäst. Men vi kämpade på provhoppade och inget speciellt. När de sedan kom in i ridskolan så bytte jag från Exxet till Aron för att få lite mera utmaning och för att gå upp riktigt på storhäst. Så en lektion då vi hoppade då var jag fast, han imponerade verkligen inte när vi hoppade de första gångerna. Nu hoppade han, han visade att han kunde och blev också mycket gladare och piggare. Så fortsatte våran resa ett litet tag, vissa dagar var han jättefin och andra lite mindre bra men vilken häst. Även fast han började gå med i verksamheten så fick jag låna han ibland då han inte kunde gå alla lektioner. Så red han rätt mycket, men som sagt resan blev inte lång. Aron skulle bytas ut mot en lämpligare häst till ridskolan. Under den tiden var det bara att ta vara på tiden, jag hade lite tur i oturen. Vi hann med en liten klubbhoppning innan han åkte plus en massa mysiga skogsturer och ridpass. 
 
Igår var det tre veckor sedan han åkte, och resan tog slut. En kort resa men jag lärde känna en väldigt fin vän på typ 2-3 månader. Jag red han en sista gång på lektion och det gick faktiskt bra, han skötte sig vilket gjorde allt mycket jobbigare. Vi bestämde oss för att ta några fina kort en sista gång och då började tårarna komma. Så svårt att säga hejdå, hästen har ingen aning om vad som väntar. 
Dagen efter på morgonen lastades han in i hästbussen som sedan for iväg söderut. 
 
På eftermiddagen den dagen så var det bara att hålla tillbaka tårarna för att vi skulle sätta igång två andra hästar som varit skadad. En av dem var såklart Kaj, Arons kompis. Vi kom ut och hoppade upp och Kaj gnäggade efter sin kompis, som inte längre stod där i stallet. Då kom tårarna igen, våran finaste kompis var borta. 
 
Jag hoppas han har det bra vart han nu är någonstans, jag letar för fullt efter honom för att en dag kunna se hur han har det. 
 
Jag lyckas alltid fastna för ridskolehästarna som inte riktigt passar för ridskolan och en efter en åker de iväg. Jag har helt enkelt otur med hästarna, men glad är jag som fått träffa dessa hästar och få lära känna dem. 


Första trippen....

Eftersom värmen var här idag så passade jag och syrran på att åka upp en sväng till sörråker för att kolla hur hästarna hade det. De flesta stod bara och åt medan andra var med sociala och en del bara stod och halvsov, dem är välförtjänta ett break efter att ha jobbat hårt nu den senaste tiden. Många hästar har ju varit skadad men vi hoppas att det vänder när dem kommer tillbaka och att alla håller sig friska. Man är ju bra ridsugen nu alltså, så tråkigt att inte ha någon häst att rida i sommar men förhoppningsvis blir det lite ridning iallafall. Just för tillfället får kag nöja mig med att åka och bara vara med ridskolehästarna, det är ett par hästars första bete. Lagos och Prymus som kom senaste, Kajtek som är näst nyast och sedan har även inte Romeo 2 varit där heller. Tyvärr blev det inget sommarbete för fina Maestro som fick åka i början av det här året, kom till ridskolan med Romeo 2.
 

Det rullar på...

Ännu en arbetsdag är gjord och nu är det bara en ynklig kort dag kvar, tror vad han hittar på åt oss imorgon eftersom vi är helklar med allt. Kanske vi får hjälpa till i nystallet igen eller om det finns något annat vi kan göra, brukar bli en kortare dag sista dagen. Idag har vi bara målat hagar och raspa, bra väder hela dan vilket kändes skönt, vi vill inte ha mer regn i sommar. 
 

Jobb och serie...

Onsdagen är förbi och mer än halva veckan avklarad. Det blev ju spöregn efter lunch så då blev utejobbet med att raspa och måla hagar inställt kan man säga och istället fick vi hjälpa killarna att måla i ny stallet. Skönt att slippa raspa och bara kunna måla måste kag säga och slippa alla flisor som flyger in i ögat. Fick jag önska så skulle jag gärna vilja ha lite mer sommarväder, lite värme skulle sitta fint så att man kan spendera någon dag på betet och käka thai. Nu ligger jag och ser på supernatural, ett bra avslut eller kanske början på dagen.

PLL i min nya säng!

Ligger halvt i sängen och kollar på lite serie eftersom jag tycker jag är värd det efter jobb 8-15. Sen måste man ju provligga i nysängen man fixat upp nu, rummet är städat helt och hållet. Lite trångt känns det men får vara glad för att man har en större säng nu och bättre. Hoppas jag sover gott inatt men nu ska jag fortsätta kolla serie, skummar igenom några avsnitt från säsong 5 på PLL.
Jobbet rullar på bra när man får spela lite kort också.

Halvtimme till lunch...

Det är jobb idag med, nästan hela kiosken klar iallafall så klar den kan bli. Alla plankor och sånt sitter inte uppe och det har inte vi hand om. Vi har bara dörren kvar och den skall bli röd men färg är och inhandlas så att vi kan göra klart det. Medan vi väntar på färg är set bara raspa raspa och ännu mer raspa, på sjukhagarna. Förhoppningsvis har vi färg efter lunch och kan måla istället.

Ny vecka...

Då var det måndag igen och ännu en jobbvecka väntas. Måndagen avklarad och nu spenderas ledigheten med lite serie, perfekt efter en arbetsdag. Vi fortsatte att måla staket och började måla taket och målar är typ det ända vi gör, på pauserna passar vi på att spela kort. 

s u p e r n a t u r a l

Lördagen rullar på och dagarna bara sveper förbi och jag såg nått avsnitt imorse och tänkte nu fortsätta att kolla på säsong 10. Har inte gjort så mycket idag utan bara vilat ut mig och suttit vid datorn och spelat lite, måste ju åka ut till sörråker nått också och ta lite bilder känner att det är lite tråkiga inlägg nu. Vi målar ju hela dagarna på jobbet att jag inte använder mobilen något men ska försöka slänga upp några inlägg ändå.

Jag vann!!

Midsommarafton och man har ätit gott och kört tävlingar. Klart man vann på fotbollscricket, måste ju visa att man har lite bollkänsla kvar sen fotbollen. 

dan före midsommarafton...

Allt jobbande är klart för denna vecka och det blev en lite kortare idag gentemot de andra dagarna man jobbat till tre fyra. Dagens arbete bestod att måla staketet vitt och vi fortsätter en runda till med vit färg nästa vecka och sedan ska även taket målas vitt. 

1 ½ dygn på stallet...

Då var man hemma igen jobbade över två timmar idag och nu har jag jobbat in hela fredagen vilket känns najs. Imorgon är det sista arbetsdagen för den här veckan och sen blir det tre dagars ledighet för att sedan jobba sista veckan. Idag så klev jag och syrran upp halv 8 och fixade fram frukost till barnen. Vid halv 9 stack jag ut och började måla, har målat fram till lite efter lunch, kollat på ridlägrets avslutning och sedan släppt de sista hästarna på betet. Alla hästar står nu i sörråker och vi lär väl åka dit något och ta lite bilder som vi alltid gör på stallet. Imorgon börjar vi måla staketet, det ska bli vitt!
 

M A F F I A med ridlägerbarnen...

Då var nästan tisdagen över och det är snart dax att pumpa upp sängen efter en heldag på stallet men det är nu gjort och nu spelas det maffia för fulla muggar. Jag gissar på att vi kommer spela det till barnen är trötta och vill sova, måste ju tänka på att det ska tävla imorgon allihopa och ha avslutning på ridlägret medan jag ska måla kiosken för en andra gång. Sedan kanske det bli nån sväng med det sista hästen och ponnysarna till betet, då blir det alldeles tomt i stallet och har knappt jobbat i en vecka. Man är ju ledig på fredag vilket känns alldeles perfekt och jag håller tummar och tår för att det ska bli fin väder.Tisdag, arbetsdag 2...

Då var den andra dagen av sommarjobbet över men långt ifrån hela dan är över. Började 8 idag med och jobbade en extra timme för kommande fredag då det är midsommarafton och vi är ledig. Dagens arbete bestod av att fortsätta måla kiosken plus att börja raspa sjukhagarna. Nu när man slutat så blir man ändå kvar här, sover över hör inatt med ridlägerbarnen. Har inte gjort så väldans mycket sen jag slutat, fikat och kört maffia, grymt kul för att jag är helt klart bäst. Nu ska de ha lite teori och runt sex så blir det tacos, de vi väntat på hela dagen. Sedan måste man ju packa in och upp alla sovgrejer och annat. Det väntas ju ännu en jobbdag imorgon.

I N S T A G R A M

Om ni inte redan följer mig på insta så hittar ni mig vid namn akmatilda

thai & serie...

Efter jobbet var man rätt trött, somnade hemma på soffan ett tag och sen vaknade man vid middagstid och då käkade vi thai. Provade det nya ställe vid volvo och det gick och äta men tiks thai är bättre men nu har man ju provat iallafall, måste försöka äta thai nån gång ute i söråker också. Det var alldeles för länge sen sist, det brukar ju bli ett par gånger under veckorna då hästarna betar på tomatodlingen där. Nu efter att nästan sett klart på säsong 9 av supernatural så tog jag en paus och spelade lite istället men måste väl snart beta av GOT och 100 code som kommit ut också, hinner kanske med båda ikväll, vi får se men man måste ju packa också. Imorgon väntas en heldag på stallet, jobbar ca 8-14 och sedan blir man kvar hela kvällen natten då man skall ha ridlägret och sova med barnen. Känner att det kommer bli en tung onsdag men det är bara att bita ihop.
 Första dagen avklarad✔️

Började klockan 8 imorse på mitt två veckors sommarjobb som jag har på stallet. Har väl haft två uppgifter att göra på hela dagen och det var att påbörja måla kiosken som tillhör islandshästarna samt åka och hjälpa till att släppa hästarna på betet i Söråker. Hann med 3 lass, det vill säga 15 hästar totalt och nu är det bara ridläger hästarna som är på stallet. 

• Hästar ger oss de vingar vi saknar •

 

Imorgon kör vi...

Imorgon är det dags för jobb och vi håller tummarna för att vi får bra väder så att vi kan måla det som ska målas, några hästar ska åka till betet och sen får vi väl se vad morgondagen bjuder på. Dags att ta fram kläder så att allt är klart när man vaknar, är glad över att jobba de två första veckorna av sommarlovet för då har man det gjort och resten av sommaren över till något kul. Man vill ju på någon slags hoppkurs på Näset som vi, jag och syrran måste anmäla oss till och sen skulle det inte vara tokigt att åka ner till liseberg i år igen. Jag är mer än sugen på att åka helix och annat skojsigt, måste säga att det var riktigt roligt sist jag fick hänka med släkten på en veckas semester, hann ju med mer än bara liseberg, som till exempel ullared och gustavsviks badet (campingen)
 

Söndag och sommarlov...

Då var man hemma och andra dagen på sommarlovet är snart över. Avslutade dagen med att åka upp till stallet och red Lagos. Red inne i manegen och han var inte nå speciellt piggare med tanke på att han fick vila igår. Nu blir det serie, måste komma ikapp supernatural då jag fortfarande är på säsong 9.

Seg dag....

Vaknade lite innan halv 8 idag och låg och halvsov till 9 då vi klev upp för frukost. Gårdagen blev rätt sen, när vi kom fram till Evve efter ca 40 min bilresa så bjöds vi på tacos. På kvällen så spelade vi lite kort och andra spel som Geni, blev lite gofika sen med tårta bland annat så fort den sista hade anlänt. Vi spelade som sagt spel och vid tolvtiden igårkväll så gick ner till vattnet och grillade lite korv samt marshmallow och körde lite Jag har aldrig. Vi gick väl och la oss runt tre tiden, då vi alla började bli lite trött och sudokun rättade mig när jag inte kunde somna. Idag efter vi käkat klart frukost vid 10 tiden så började resan hem från Österlo mot Timrå igen.

Ligger vaken....

Det är inte ovanligt precis att jag ligger vaken såhär och nu är sommarlovet igång. Började sommarlovet med att rida två hästar som jag skrev tidigare, efter stt jag duschat så plockade jag upp Hannah för att sedan invänta våran skjuts till Evelina. Berättar mer imorgon för nu ska jag göra ett försök i att sova.

Fredag & sommarlov👏👏👍

Skola från 9-11 ungefär och sen hem och käka lite sallad för att sedan sticka snabbt till stallet. Red ut på båda hästarna och Kaj var extremt seg, han gick inte framåt alls, spelade ingen roll hur mycket jag försökte få han att trava på. Lagos däremot var lugnare i skogen än vad han var igår, blev inte ens rädd när dem höll på att ta ner ett träd. Nu är jag i bilen på väg hem igen, dags att hoppa i duschen.

Fredag imorgon...

Hästarna blev ridna idag med, Kaj fick ta sin första galopp efter skadan och nyingarna fick sig en lugn uteritt. Nu blir det godnatt och adjö efter att ha kommit hem från farmor och farfar. Passade på att övningsköra hem och tänker ite göra det igen med flipp flopp.


STALLET!!

 Onsdag 10 juni
Som jag skrev igår så var det raka vägen upp till stallet för att hinna rida alla hästar som stod på schemat idag. Nyingarna Lagos och Prymus stod först på tur, dem red vi ute på plan och igår var jag väldigt nöjd över Lagos. Han kändes fin rakt igenom och det var helt klart det bästa ridpasset hittills. Han behöver lite mer kondis men han var riktigt duktig och fin igår. Efter jag ridit Lagos var det bara att byta alla kläder för att rida nästa häst, Kaj och det fick bli barbacka på honom då jag inte hade några andra ridbyxor på stallet och fick rida i vanliga. Kaj och Romeo började vi att rida ut i skogen med men vände bär vi fick problem, vet inte vad det var med Kaj. Det slutade med att han blev helt stojig och han villa bara galopper hem och gömma sig, så avslutade lite i paddocken. Sen var det bara att göra iordning tredje och sista hästen för dagen, Kupido. Började borsta, sätta på benskydd och fixade mina trasiga stövlar och sen kom mamma och pappa med ett par ridbyxor. Bytte om lite snabbt, gick sedan och byggde fram. Ville hoppa i stövlar så fick tejpa dem litegrann men det gick ju det också. Det var höjdhoppning eftersom det var sista gången med Eva dom ridlärare tråkigt nog. Vi hade trav höjdhoppning, tre travbommar och sen ett räcke. Vet att Kupido har ju svårt att trava då han stressar upp sig så himla mycket. Vi tog oss en tredje plats, Kupido tyckte det var nog. Det var iallafall kul även fast det flesta hoppen blev knas och han är ju rätt så slarvig med bena. Efter vårat ridpass så var det bara att Bygga undan, höa och sen var det avslutningsfika uppe i caffy.
 
Foto: My

Fullt schema...

Vilken onsdag det var, full rulle hela tiden kan jag säga och det är jag nog inte ensam om att tycka. Hade skola från 10:40-14:40 och det var då 3 lektioner, quiz, fika och avsked av min tyska samt engelska lärare, helt klart den bästa på skolan, kommer vara tråkigt att inte ha några lektioner mer med henne. Tveksam om jag ens kommer att läsa engelskan, vi får se men jag övervägar ifall jag istället ska välja till idrotten på utökat. Slutligen den sista lektion för denna termin, fysik och vi började gå igenom ett nytt kapitel, perfekt såhär innan sommarlovet. Blir nog rätt mycket repetion och så när vi kommer tillbaka. Efter fysiken så åkte man raka vägen till stallet, skriver nå mer i ett annat inlägg om det, då jag tänkte bjuda på någon bild som min kära vän My fotade. 
 

Sista onsdagen i 2:an....

Då var det onsdag och dags för sista "riktiga" skoldagen. Det är väl bara egentligen en lektion vi jobbar på pga att kursen fortsätter. Idag ska vi börja på något nytt såhär strax innan sommarlovet. Onödigt kan man ju tycka men sen har vi quiz på någon lektion,
På engelskan vet jag inte riktigt vad vi ska göra men korten finns ju nära till hands om det skulle behövas.

LAGOS

Idag fick Kaj vila och det blev bara ett ridpass på nyingen idag men imorgon blir det tre hästar. Han är väldigt pigg och känslig i början av ridpasset men efter en stund tar all energi slut och han blir lite lugnare men lite åt det segare hållet. Galoppen måste vi jobba med och han är även lite svagare i högervarvet men det får vi jobba på så gott det går innan de åker på sommarbete. Vet inte riktigt när dem åker men det lär vi väl se elelr höra något om. Tills dess lär ju syrran och jag rida dem och denna dag har varit riktigt skön, ingen skola och ett ridpass på kvällen. Varit en sväng på birsta och sedan bara varit hemma och chillat lite kan man säga, lite serier har man väl sett på och det ska jag slå på och se innan jag säger godnatt. Sovmorgon till 10:40 imorgon, känns ju inte helt fel det med.
bild sen jag longera honom i lördags:)

L E D I G ! ! ! !

Man har ju haft typ världens skönaste tisdag idag då vi var ledig från skolan och jag och två klasskompisar åkte in till birsta och köpte presenter. En 18-års present och sen en present till läraren, nu sitter jag hemma lite halvtrött och fundera ifall man ska slå på supernatural och se något avsnitt. Är på säsong 9 än men jag börjar närma mig säsong 10, lär väl se ikapp i början av sommar.
 

Hästarna igår...

Slocknade i soffan igår efter jag ätit middag och sen sett glamour. Tigare idag/igår var jag och syrran och red, båda hästarna fick motionera. Det blev ute med båda, en i skogen och en i paddocken. Lagos och Prymus fick för första gången vara ute. Kagos var väldigt pigg, lite springig i början men dog sen av och blev mer mot det segare hållet. Vaknade nyss och får väl försöka somna om, ingen skola så har inget måste att somna snabbt. Istället för skola blir det in till Birsta en sväng. 


Alla prov gjorda!👏

3 lektioner idag, och det var rätt lugna lektioner allihopa. 
Matten - lite kluringar
Engelskan - film
Tyskan - fika & muntligt prov + betygsnack
Känns skönt att vara helklar med allt plugg för 2:an. Det är bara fysiken som vi fortsätter med alla andra kurser avslutas nu. All kemi och biologi är klart så inga fler kurser med det, inge mer idrott om jag inte söker ännu ner utökad  än vad jag har. Det känns otroligt skönt att vara klar med alla biologi samt kemi kurser men idrotten är något jag kommer att sakna.
Thai till lunch, innan skolan👍


Vad ska man säga....

Det stämmer in relativt bra måste jag säga men nu är det bara en vecka kvar av skolan. Dax att hoppa i duschen så man är nyduschad till imorgon, nä men vänta nu. De tre första lektionerna är inställda och jag börjat inte förrän tio över tolv. Hinner ju duscha innan jag åker till skolan, ibland har man tur. Nu taggar jag inför sista skolveckan så gör det du med!👊

Kajtek & Lagos, check✔️

Då var man hemma och magen är påfylld, det blev grillat till middag. Var klar på stallet drygt halv 8 med båda hästarna. Tog en uteritt på Kaj med sadel på idag, har blivit några dagar barbacka på honom men det har ju gått bra det med. Om inte bättre nästan, han  hat ju ingen riktigt bjudning utan man får kämpa för att han ska trava på. Red iallafall ut en tur i skogen med honom tillsammans med Madicken som red Romeo. Sedan var det dags för nyingarna, allt gick väl lite fortare idag då vi har grejer till dem båda nu. Började med att leda runt dem innan vi satt upp, prövade och kände av lite hur han funkade, avslutade med lite lätt galopp. De båda är snälla, lite mot det latare hållet. Lagos är lite seg att få igång men när han väl kommit igång så travar han på. Vi går trimma fem lite mer till veckan och ser hur det går, vi håller tummarna för att det skall passa till ridskolan.

Börjar 12:10 imorgon!

Kan det bli bättre, fick nyss reda på att vi börjar 12:10 istället för 8:10, fyra timmars sovmorgon är inte helt fel. Perfekt början på sista skolveckan innan sommarlovet drar igång. Har svårt att fatta att vi snart får sommarlov, sommaren har tyvärr ute riktigt kommit så att man fått sommarkänsla. Dåligt med sol, vi har ju mest haft regn tycker jag. Har ett prov kvar sedan är allt klappat och klart och sedan är det bara ett år kvar i gymnasiumet. Tiden har gått sakta men samtidigt så himla fort, skulle ju vara pricken över i:et att få ridning sista året fast det är svårt när jag typ är den enda som vill ja det. Är glad över att jag fick ha det ett år iallafall, kanske jag väljer till idrott istället. Denna söndag har jag inte gjort något mer än varit ute och rensat lite på tomten, snart åker vi upp till stallet och där får vi se hur många hästar vi rider, kanske två får vila idag eller inte. Beror på om det är ledig i manegen, nyhästarna var ju första gången i ridhuset igår och det var människor som kastade ner stolar från läktaren och de brydde sig inte. Snälla har det varit hittills och vi hoppas det fortsätter att vara det.Landat i soffan....

Då var man hemma, torr och slut i kroppen. Det gick ju strålande med nyhästarna för att vara första gången i ridhuset. Började med att longera först storhästen och därefter ponnyn. Avslutade med att hoppa upp och skritta bara en snabbis. Det tog sin tid att hitta utrustning som passar. 


Sveriges nationaldag🇸🇪

Klockan är halv fem och man är fortfarande på stallet. Vi började med att ha barnridning på vivstavarv 12:30-14 och det var ju ganska blött, genomsur var man ju efter bara några vändor. Sedan har jag hunnit ridit Kaj och Madicken Romeo. Nu är vi på nyhästarna som ska få invigas, först lite longering och sen provar vi att hoppa upp. Blir ett ganska lugnt pass men det är bara för att det ska få se och känna av lite smått. 

Det är helg igen!!!

Då var det helg igen och har varit på stallet, red ute på Kaj. Red barbacka idag med i både skritt och trav. Han känns lite mer arbetsvillig nu men är lite stel och sne men det får vi jobba på med, en dag i taget. Efteråt så kollade vi ut lite utrustning till de två nya hästarna som har kommit, borstade igenom dem båda. Nu ligger man och kollar PLL, gamal avsnitt från säsong 1. Syrran har börjat kollat och det är ganska tråkigt om man jämför med den pågående säsong som nyss ha börjat. Är så förväntansfull på att få veta vem A är.

Nya hästar....

Nu har det också kommit två nya hästar till ridskolan, kommer från poolen båda två har jag för mig. En d-ponny skimmel född 2006 och en storhäst fux född 07. Det står i karantän och lär göra det ända fram till de åker på betet. Till helgen lär vi prova ut lite grejer åt dem också håller vi tummarna att det passar ridskolan båda två.
Prymus, född 06
Lagos, född 07 

❤️

Hann ta några bilder med Aron igår då han åkte imorse! Finaste hästen, kommer att sakna dig...Dax att plugga....

Då var man hemma efter både skolan och stallet. Två riktiga lektioner och en lektion gick åt till att snacka betyg. På idrotten hade vi frisbeegolf, första gången för mig och det gick hyfsat iallafall. Varit på stallet och red ut Kaj och Romeo, jag och syrran tog en skogstur. Kaj har blivit biten så red barbacka för att det inte skulle bli värre. Han var snäll och likaså Romeo, blir säkert nån fler barbackatur nån dag framöver. Nu är det dax att plugga inför provet imorgon, allt hänger på just det här provet.👊Ingen första lektionen?

Tog moppen till skolan vid 11:40 då jag börja, blev inte direkt nån lektion utan åkre och köpte thai istället. Klockan 12:40 hade vi engelska och blev solklart kortspel innan vår andra lektion börja. Hela lektionen gick åt att kolla på prov, alla nationella samt grammatik provet som vi haft nyligen. Det var ju ganska skön lektion om jag säger så, sen var det ett fysikpass som rullade på relativt bra. Sist men inte minst var de dags för det tredje kursprovet/nationella provet i tyska, skrivdelen. Den gick lite sisådär, jag blir så osäker när jag sitter och vet att allt måste vara rätt, allt blir kaos i hjärnan. Efter skolan skulle man upp till stallet, hinna rida kaj innan min ridlektion 18:20. Kaj fick först en kort tur i skogen och sen travade vi lite i paddocken innan vi skulle rida nösta. För Kupido blev det ett dressyrpass inne med lite framdelsvändning och volter, lite lösgörande arbete.

SEASON 6 IS HERE!

 Äntligen är den sjätte säsongen av PLL igång. Nu kommer man få längta ihjäl sig till nästa onsdag varje vecka framöver. Jag lovar att jag inte ska spoila något men man har ju några idéer om vad som komma skall lixom men det håller jag lite för mig själv i nu läget.

Den sanna kärleken liknar cirkeln, och cirkeln har inget slut♥

Foto: My

7000 avsnitt✔️

Glamour firar 7000 avsnitt idag och då slår vi till med kinamat, rätt ska vara rätt!Judys domstol👊

Sovmorgon till runt 12 och två lektioner på skolan, kemi och fysik. Ligger hemma i soffan och kollar lite på judys domstol innan jag flyttar mig till datorn. Kaj får vila idag också rider antingen jag eller syrran honom imorgon innan vår ridlektion. Nu har vi bara två lektioner kvar med Eva som ridlärare, det känns lite tråkigt. 


Måndag....

Skolan har gått segt, labbade på första lektionen och sedan var det biologi lektion. Sista lektionen innan provet, vilket känns skit eftersom vi inte gått igenom något. På tanke på vårat betygsnack idag så känner jag mig förvånad hur det såg ut, känns inte så jätte bra precis! Sen efter lunch var vi och lyssna på någon från räddningstjänsten som pratade lite om trafik & brand. Sen blev det lite kortspel innan sista lektionen som var tyska, lite träning inför kursprovet, skrivdelen. Nu har man varit på stallet och ridit Kaj som tidigare dagar.


Välkommen juni...

Klev upp tio i sex idag bars för att duscha och hinna torka håret någorlunda bra. Fortfarande lite blött men man är väl van, efter att kollat lite på tv så ska jag alldeles strax klä på mig och borsta tänderna innan jag rullar mot skolan. Idag har jag antingen 2 eller 3 lektioner plus att vi ska vara med räddningstjänsten i två timmar. Man har ju så otur att man missa lektionerna man hamnar efter i vilket suger. Går ju knappt att jobba i ikapp känns det som.RSS 2.0