Fredag igen!!

Efter jag tagit lov så åkte man till stallet och jobbade först och sen red jag ut en tur på Inigo, hon var riktigt pigg idag, kändes som en bomb skulle explodera, närå nu kanske jag tog i lite för mycket men hon var extremt pigg, ändå har hon inte stått mer än 2 dar. Såg sedan även lite hoppträning och smörjde stövlarna då det verkligen behövdes. Nu är jag ju hemma och såg lite let's dance och nu blir det lite TVD
 

DÅVARDETLOV

Jajjemän ni läste rätt, nu är det lov i en vecka

bara en skoldag kvar

Då var det en skoldag kvar innan man får lov och dagen ser likadan ut som förra fredag, 2 lektioner varav ett är prov, morgon lektionen är inställd, dvs. vår första lektion och även vår sista, lilla jag går 09:20 - 11:40. Denna vecka har varit ganska slapp om man jämför med alla andra veckor, det ända som man slitet och pluggat så mycket man bara kunnat är matten. Jag menar vi har haft många lektioner inställda, hade 3 på måndagen, 2 på tisdagen, onsdagen bara en lektion i princip, idag 2 lektioner. Så jag har inte kunnat klaga på denna vecka utan den har bvarit lite för bra, aja ska köra lite workout innan jag lägger mig nu, natti!
 

över 4 timmar

Tror jag pluggat matte i över 4 timmar idag och det är väl det ända som varit lite tungt eftersom man blir less och man är bra less nu men snart är det över och det är lov, ett prov imorgon bara. Hade en svenska uppgift idag och det vara tt skriva nå rader och reflektera om talet vi alla nästan har gjort nu. Biologin var inställd då läraren var hemma och vabba och hade typ fysik i en kvart, sedan har jag jobbat matte på hålet efter lunchen och på biologin, sedan fortsatt jag efter fysiken sluta 14:10-16:15, nu förtjänar jag lite vila, blir Pretty litte liars (PLL) och senförhoppningsvis lite plugg igen så kör vi imorgon!
gammal bild

var ba tvungen

 
kände mig tvungen att se IRL, hade sett trailern för ett bra tag sen och såg att den kom in på swe igår kväll, en film där bland annat valter skarsgård, happy jankell, charlie gustafsson och alba august medverkar i och den handlar om en kille som blir mobbad (valter) 
 
 

tjingeling

Hemma nu efter ett extra långt ridpass på Kupdio, hade lite mer praktisk teori idag så det blev längre ridning på samma gång och det är inget man klagar över och hästarna gick ju bara med oss idag så det gjorde inte så mycket. Kupido var rolig idag, han var fin och jag är mycket nöjd över att jag fick ha honom idag, Prince gick med en annan i min grupp idag för första gången faktiskt. Kupido är den jag gillar mest även om Prince ligger tätt bakom, de är två underbara hästar båda två och jag är otroligt glad att jag kan ha Pince och tävla och så när inte Kupido få hoppa men vi ska hinna tävla minst två tävlingar jag och Kupido, mitt mål men just nu tävlar jag Prince på klubbisar och det går bättre och bättre.
 

sämst dag.....

Ja vad säger man, hade sovmorgn till 10:30 var det sagt men nej matten blev inställd så skulle börjat 12:05 istället, så jävla drygt men eftersom jag inte fått höra det innan så åkte jag till skolan till 10:30, jobbade lite matte ändå, gick på lunch (kebab) och hade sedan min enda lektion som jag lika gärna hade kunnat jobba hemma på, vårt biologi prov blev även flyttat, ska nu ha det onsdag efter lovet. Nu sitter jag hemma lite halv förbannad och tänker spela sims, senare mot eftermiddagen åker jag till stallet för att dubbellektion, först blir det lite teori och sen ridning på min underbaraste Kupido.
 

thai till lunch

Blev thaimat till lunch idag och åkte till skolan efter och skulle ha biologi men nää, Mats (studie vägledarn) var där och prata om merit poäng samt val och ämnen och behörighet. Så blev inte mycket till att jobba och tyckte det behövdes då vi ha prov på torsdag. Sen hade vi 20-25 minuters samhälle, onödig skoldag tycker jag men blir en likadan imorgon, går 10:30 - 10:35 och jag har även då, två lektioner fast utan lärare då det pågår utvecklingssamtal under hela dagen. Har även lunch därimellan så det är inte en lång skoldag direkt, utan matte och biologi, prov i båda i slutet av denna vecka. 
 
Annelie och jag tog en skogstur med Amie & Inigo idag, Inigo skötte sig mer än super!

Dagen och förra veckan

Långsam dag idag, åkte till stallet på morgonen för syrran skulle rida, sedan hem och tillbaka dit igen lite senare för praktiken. Red Flamenco och idag provade vi på att skutta lite, han var jättesnäll. Väldigt okomplicerad i alla lägen vilket är toppen. 
 
Igår red jag Respit och det gick väl bra. Hon har faktikst blivit finare under den här tiden. Markarbetade lite lätt.
 
Förra veckan så red jag Respit två gånger och Flamenco två gånger, då vi turas om. Gick bra, båda är riktigt fina. :)
 

LIDENS EXCELLENCE

Blev lite markarbete såhär på mogron vid 8 tiden bara jag och Elin. Lugnt å skönt och hela ridhuset för oss själva. Vi började med bommar och red på en åtta och sedan gjorde Maria om dem alla till kryss och räcken och vi fortsatte i princip samma övning, red på en åtta och vi började med att ha en travbom på mitten krysset och sedan på slutet höjde hon upp så det var räcken och stående sockerbit. Var kul att köra lite markarbete men Exxet var otroligt seg idag, han ville verkligen inte gå framåt största delen av ridpasset men när han gick framåt då vi börja höja var det en väldigt bra bjudning han fick, då fick man ta tillbaka. Sen känns det inte helt fel att börja 13:05 idag heller, två lektioner, älskar dessa dagar!
 

school today...

Då var det tisdag nu och känner inget måste att sova, börja klockan 13:05 fast rider ju först på morgonen lite efter 8 så ska nog lägga mig ändå, två lektioner imogon. På onsdag blir det sovmorgon, ingen svenska och sen den dagen har jag typ inga lektioner utan vi får jobba med det vi vill eller om det är något vi behöver jobba med och det är pga att det är utvecklingssamtal hela dagen, så inga lärare är riktigt där vi har dem. Blir inget utvecklingssamtal för mig, min mentor skulle tydligen på möte så får väl ha det någon gång framöver, vi får se. Torsdag är en rätt vanlig dag, har sovmorgon som vanligt och börja sedan med en slapp svenska lektion, fortsätta att lyssna på andras redovisningar. Sen har jag även matte och sen är det biologi prov, fysik förhoppningsvis (om läraren kan) sist samhälle. Fredag blir väl också en rätt vanlig dag eller inte, två lektioner matte prov och kemi, ingen engelska och ingen tyska, sovmorgon och sluta tidigt och sen är det ju lov därefter YEY!
måste fixa lite nya bilder, vad vill ni ha?

...inte gjort på flera år

Det är måndag igen vilket betyder skola och vi har nu dragit igång sista veckan å skoldagen har varit lugn måste jag säga. De har ju blivit lite ändringar nu då vi har lärare som jobbar deltid, lärare som är borta, vilket innebär sovmorgon samt sluta tidigt även långa hål men vi ska inte klaga, lovet börja närma sig!
  1. MATTE (prov på fredag)
  2. LUNCH  (hamburgare)
  3. HÅL 11:10-14:00
  4. KEMI (fick tillbaka prov)
  5. IDROTT (skridskor elr skidor?)
Fick åka skridskor eller skidor på idrotten, vi fick själv bestämma och valde skidor då vi åkt skidskor redan och det gick väl som det gick, körde ett varv utan att gena. Två ramlingar och en öm rumpa men jag överlevde, det var flera år sen jag åkte längdskidor sist, gick på vivsta kanske i 5:an. Varmt var det också och efter lovet tar jag nog skridskor men vem vet kanske jag ska ta en revansch, vi får se...söööööndag....

Sista helgdagen nu och den tillbringades på stallet också, kom hem typ halv 3 och nu efter lite tittande på olika serier så ska jag göra lite vettigare saker också, nämligen plugga och som ni kanske förstår så ska jag inte skriva något mer för då kommer jag aldrig börja. Ha en bra söndagseftermiddag samt kväll.
 
 
 
 
 

Lirar lite...

Thai till middag och sen på kvällen blev det lite kareoke och sen blev det först några matcher NHL och sen Fifa. Aja man kanske ska lägga sig så man orkar åka och titta på tävlingarna.
 
 

lördag och hemmatävling

Vår klubb hade ju hemmatävling idag så har varit där hela förmiddag till 16 då tävlingen var slut, de var lite blandade resultat från timrå ryttarna men vi kammade hem några placeringar. Idag var det ponny och imorgon är det storhäst så då åker vi också dit och kollar. 
Inte lite sugen man blir att tävla, men anmäld till klubbis den 22 mars, pepp till tusen...

kort skoldag..

Åkte till skolan så jag var där till strax innan 20 över 9 då minmatte lektion börja sedan hann jag ha 25 minuter kemi och lyssna en kort stund om Polen resan sen fick man sluta vid 11, härligt härligt. Gjorde då klart kemi uppgifterna vi fick, tog typ 5 min sen åkte jag och Evelina först hem till henne och sedan på stallet där vi fixade klart tyskan som ska in efter lovet, bara lite glosor typ. Sen jobba man mellan 15-16 och sen hade vi u-sek möte som har hållt på från 16:30 till typ 19, närå men långt blev det. 
red inte Inigo idag då det snöa och sen blåste det så och eftersom vi hade u-sek möte så hann jag inte riktigt heller men får se om jag rider henne något i helgen kanske.
 

Tvålektionerinnanhelgen

Klockan börjar närma sig tolv och har bara matte och kemi imorgon känns riktigt skönt och sen är det helg, härligt härligt. Så jag har sovmorgon och slutar 11:40 och får se om jag åker upp och rider Inigo då, eftersom jag jobbar 15-16 och sen har u-sek årsmöte klockan 16:30, så det är fullt upp. 
Samhälle

 
Började lungt på skolan idag, satt och lyssna på andras redovisningar, de var allt från mulvadar och hästar till south park. Sen började man att jobba bra på mattelektionen sen har vi även hunnit haft biologi och eftersom våra fysiklektioner är inställda fram till nästa torsdag så flyttade vi fram samhällen idag så vi kommer hem fortare, sitter nu och inväntaar att alla ska komma så vi kan börja med vår sista lektion som är samhälle. Blir kvar här sedan lite efter vi slutat för att plugga lite matte då vi har prov nästa vecka och känner att det skadar inte direkt att plugga så man hinner göra klart kapitlet och kanske till och med kan repetera lite nästa vecka.
 

I made it!!

Jag klarade att redovisa muntligt inför klassen (Na + Te) och jag tycker  inte alls om att stå och prata inför klassen och stå helt helt känns riktigt jobbigt. Men iallafall så pratade ja om min lilla vovve Meicie från hon va valp till nu läget. Jag måste säga att jag överraskade några som såklart trodde jag skulle prata om hästar, haha lite kul att bryta mönstret. Sen räcker det nog med 3 stycken som redovisar om hästar så jag stod över och det är inget jag ångrar. Aja sen efter redovisningen så var man tvungen at köra lite land och stad på hålet, sen hade jag fyra lektioner till och sen fick jag åkta hem från skolan, fick sluta tidigare för att kolla på OS, det gillar vi!
här är en av bilderna som hennes uppfödare tagit...
8 veckor
de var lite blandade bilder från valp till lite äldre Meicie, hon fyller 10 i november

sista rycket...

dressyrpasset med Kupido imorse gick väldigt bra, åkte till skolan till 11 för mentossamling sen hade man första lektionen 13:05 och sen hade jag samhälle sen var min dag klar.... nästan. Gick till kusin där jag var till halv 6 ungefär och åkte då upp till stallet och red Inigo, red ut en kort sväng i skritt och trav sen red vi i paddocken, hon fick sig några fnatt och det är på vissa ställen sedan reagerar hon även när skidåkare kommer bakifrån och som att inte lamporna funkade så såg man inte så bra mer än pannlampan som jag hade. Aja nu ska jag fixa sista grejerna på svenskan som ska göras imorrn.
 

guten natt...

dax att hoppa i sängen, skola imorrn och börjar med lite markarbete med Kupido på morgonen sen blir det att åka till skolan till 11 då det är mentors samling och sen har jag lektion 12 igen, härligt härligt.
 

tog bussen...

Vad ska man säga om skoldagen, började 10 över 8 som vanligt med dubbellektion i tyska och nu har jag inte någon tyska förens onsdag efter lovet, så måndag har jag sovmorgon till 10:10 och fredagar slutar jag tidigare 11:40 ifall jag ska va precis, kan det bli bättre? Sen efter tyskan idag hade jag en matte lektion sedan var det lunch och hål, spleade land och stad sedan var det dax för framtidsresan och det höll på från 12:30-14:50 ungefär också missa man idrotten.
 lånade bilden härifrån

bilder sen hopplektionen


 
 
Något roligt kommer hända lite framöver här, ska bli spännande

Godnatt

Efter en god middag och mello mys så säger jag nu godnatt.


bilder

Tänkte bjuda på lite bilder, tyvärr ingen toppkvalité men det var ju trotsallt innetävling...
My Bonnie Prince
 Inigo

Tävlingsdagen

Hemma från tävlingen nu, det kändes som denna tävling tog väldigt lång tid men nu är jag hemma och hästarna skötte väl sig helt okej. Tävlade Prince först och han kändes bra på både framhoppning och banan, lite stark på banan men det gick bra ändå, hade ju kusin och syster som hjälpte mig då jag skulle hinna rida fram Inigo också. Så det var dem som fick ta hand om Prince efter och det är väl inte så roligt då han blir typ galen, han vill ut till de andra kompisarna i hagen, så hans tålamod är väl inte det bästa men iaf så red jag fram Inigo ute i paddocken, från början var hon väldigt spänd men det gick bättre och bättre. Inne på framhoppningen så var det väl kaos med andra ord, Inigo var pigg och är överlycklig över att få hoppa så lite bakut och hopp sparkar blir det ibland och tvärnitar på spåret då det står hästen mitt på spåret av nån anledning. På banan gick det också bra med Inigo, själv tycker jag att det går lite fort men Inigo har en väldigt snabb galopp och vi får träna på att korta galoppen och få ihop den lite men det tar lite tid. Aja första nollan är avklarad för iår och jag är redo för nästa tävling redan nu!
 

Mycket som händer

Just nu hamnar bloggen på sidan, ibland kommer jag på att kika in på bloggen och skriva ett inlägg, vilket inte alls händer ofta. Mycket som händer nu, Gala åkte igår, känns helt okej. Även fast det var jag som red henne så fastnade jag aldrig för henne vilket var tur, för jag visste redan första gången att hon inte skulle bli någon ridskolehäst. Dels för att hon var väldigt lite riden och hon hade inte alls huvud för det, nu har en valack kommit istället på 11 år, Flamenco heter han. På måndag ska han testas utav mig eller Linnea, vi ska rida han och en ridskolehäst som fått flyttat ut till karantän för att hålla Flamenco sällskap, så vi ska rida dem i ca 3 veckor, spännande. 
Imorgon är det klubbtävling och som vanligt står jag på sidan av, ganska tråkigt. Hoppas det är min tur snart att hitta min häst, känner att jag just nu inte har turen på min sida. Fastnar för helt fel hästar, jag hoppas att det ska vända snart och att jag kan börja koma igång lite med tävling jag också. 
 
Vi får se vad som väntar i framtiden, den som väntar på något gott väntar aldig för länge!

hem ljuva hem

Allt är klappat och klart för morgondagens hopptävling, åkte ju till stallet kvart över 1  då bussen gick ända fram till stallet, visst var det lite drygt att vänta då jag slutade 20 i 12, iallafall så har både Prince och Inigo har fått sina grejer putsad och är ompysslad, Prince har blivit motionerad så jag hoppas han är lugn imorgon. 
 

Bör sova, egentligen..

Efter ha sett ett avsnitt av PLL, ett av TVD samt farmen och glamour som jag missa tidigare idag så ligger jag nu i min säng. Red ju Inigo på stadion idag hon började lite lat som alltid och sen får hon ju lite utbrott, därefter får hon en bra bjudning så kan inte klaga dock behövs det bara en gång, de behöver inte upprepas men enligt Inigo så. Tänk att nu är det alla 💞-dag

Ny film ute på YT


2 år idag

I två har jag nu ridit Kupido och det har inte varit kul den senaste tiden då han varit skadad till och från hela tiden men sen årsskiftet så har han bara varit bra men har ännu inte fått börja hoppa så jag har inte ridit så mycket då jag ridit Prince men har han nu på skolan och tänker fortsätta med det så får vi hoppas att vi får börja hoppa snart. Det är ju det roligaste han vet, älskade häst du kommer alltid att vara den bästa, ingen snack om saken!
 
ℐɕℎ ℒ℩ℯɓℯ ɗ℩ɕℎ

en dag närmare fredag..

Blev ingen sovmorgon för mig idag utan var pepp för att åka till skolan fast jag inte började 8, utan pluggade lite till fysik provet som vi skulle ha sista timme halv 2, första lektionen jag hade idag var svenska och det var en rolig sådan, internet funkade inte så det blev land och stad med hela klassen + teknikarna som vi har lektioner tillsamans med, det var härligt att få köra och sen var det matte där jag också jobba fysik och sen hade vi kort lunch, kyckling och ris, godaste maten på hela veckan och sedan hade vi biologi, fortsatte med rapporten som ska in senaste på söndag/måndag. Sist hade jag fysik prov och kan inte säga mer än att jag var sjukt stressad när lärarn säger att vi har 10 minuter till på oss och man har flera frågor kvar, svårt var det också men nu har man ju klarat av ett prov gjort av leif också. 
 Nu blir jag belönad av att se PLL, love to that!

Ponnyryttare igen

Ett dressyrpass på ponnyn, oj så jobbigt det var sa Exxet. Ska man behöva jobba  också, haha. Exxet var fin, har verkligen hittat de rätta knapparna! Red fram lite självständigt som vi brukar och det gick bra, sedan bär det var dags för lite bakdelsvändningar blev allt mycket jobbigare, det tog verkligen på Exxet. Det blev iaf en skillnad och piggare blev han. Sedan jobbade vi skritt till galopp till skritt, lite enkla byten och det gick bra. Fick kämpa med att samla galoppen innan avbrottet, då han gärna går i en och samma galopp hela tiden, så nyttigt att träna på. Det hela slutade med en riktigt trött ponny och ryttare, men väldigt nöjd. Det blir nog Exxet tills att jag hittat en storhäst som passar, vi får se om den nya hästen passar mig!:)


En dyr häst...

Då var nästan hela onsdagen avklarad, Prince var otroligt fin, aldrig gått bättre faktiskt och det var jag inte ensam om utan var väldigt roligt att få beröm. Det är en riktigt fin häst att rida och rolig också, man känner skillnad från gång till  gång. Synd att det inte var ngn som kunde knäppa, Aja iallafall känns det skit bra inför tävlingen i helgen, jag är pepp som fan!matilda pluggar...

Då var man hemma från skolan, strax innan fyra hur gick detta till jo tro det eller ej men matilda satt kvar på skolan och pluggade sen klockan 14, duktig chey! Aja haft fyra lektioner idag, svenska, fysik, biologi och engelska, rätt vanliga lektioner förutom att det var prov på engelskan, haft prov sen två veckor tillbaka på varje lektion, läs-, hörförståelse samt nån skriv del så man är bra less nu men hinner inte skriva mer, ska plugga en timma nu innan jag åker till stallet och kör ett dressyrpass.
 

flappy bird....

har inget intressant att skriva men på tal om flappy bird som säkert alla vet vad det är, togs plötsligt bort från app store i söndags. De sägs att "Det råkade bli en beroendeframkallande produkt." Det finns ju kopier av spelet och jag är inte så jädra bra på detta spel, mitt high score ligger på 23. Vad är erat?21:00

det återstår nu 3 timmar av tisdagen och den började med ett ridpass på finaste Kupido och sen hade jag två lektioner mellan 12-14, fysik och biologi. Rätt kort dag men den kändes ändå otroligt lång men satt kvar på skolan och jobba lite fysik med issa sedan efter tre så hänkade jag med kusin hem då jag inte hade skjuts förns efter 16. Kom hem halv 6 då var det bara att byta om och åka till stallet, red ut en sväng på Inigo tillsammans med Annelie, Nu blir det först snooza, farmen sen glamour å kanske tvd?..

nu blev det kvällen...

Tjenixen, jag lever fortfarande även fast det varit dött här, kom hem rätt sen idag eftersom det först var på skolan 8:10-16:20, åkte till stallet därefter och var på ltie möten, närå men två möten hann man med och inget plugg som man egentligen tänkt hinna med, kom hem vid halv 9 från stallet ungefär. Skolan var väl en rätt vanlig måndag, tyska på morgon med nytt kapitel, inte så hårt jobb utan började ganska lätt med lite dativ (grammatik) osv. En matte lektion och sen en utan lärare, hann även gå på en extra kemi lektion på hålet mitt och hann även köra land och stad, sen hade vi vår riktiga kemi lektion och sen idrott, spelade basket, roligt roligt. Sen var det stallet, två möten gnska ointressant att ta upp och avslutar kvällen vid tv:n, började med att se farmen, glamour, the vampire diaries och det fortsätter jag och syrran att se på, så sweet dreams!
 

Middagen å efterrätt

Söndagen håller på att ta slut och jag spenderar kvällen med andra säsongen av the following, de två första avsnitten har kommit ut på swefilmer. Imorrn är det en ny skolvecka, bara att köra på. Nya tag varje dag!Workout sen bastumittpådagen..

Ska ner och träna nu, köra lite övningar och sedan hoppa in i duschen och sedan basta,
åker sedan på hööks. App det var lite av det jag ska göra idag, vi hörs väl!
 

svar på kommentar :)

 
Angående vår senaste kommentar tänkte jag att det kunde jag lika gärna skriva ett eget inlägg om, skrev och visade förut en film då jag hoppade en liten kort låg bana på Inigo för första gången och vi ska ju tävla nästa helg för er som inte visste. Känns som man inte hunnit med så mycket mer men har faktiskt pluggat lite då jag måste jobba ikapp lite på matten så att man hänger med. Sedan har jag bara slappat, suttit och sett TVD (the vampire diaries) och nu är det mello, har ju börjat lessnat på det men måste väl se om det är någon bra artist med. Ha en bra kväll! hemma....

Blev tyvärr inga kort direkt utan bjuder på en kort lite film och Inigo skötte sig bra
tycker det är så roligt att få hoppa igen och vi är taggad tills nästa helg.
Sedan måste jag även säga grattis till Kalla som kom 2:a idag i Sotji.

Godmorgon världen!

Nu ska jag slänga på mig ridkläder för att sedan åka och hoppa på Inigo, hoppas vi nästan är själva, det är bäst så, haha. Madicken kanske fotar så khåll utkik efter bilder.

Bästa X

Några bilder sedan onsdags lektionen på Exxet!
 

fredag igen!!

Haft 2 prov av 4 lektioner idag, fick även tillbaka 3 olika i tyska, både kapitel prov, läs- samt hörförståelse och är nöjd med alla utom ett, dock är det väl inte jätte dåligt. Så när det väl går så här bra så känner man sig så nöjd, hoppas verkligen proven jag gjorde idag kommer vara i toppresultat dem med, dock tycker jag dem va rätt svår. Aja tänkte ge er lite bildbevis eller kanske jag skryter, tyck vad ni vill?
 Efter skolan åkte jag hem till evelina, fikade lite och åkte sedan till stallet för att jobba lite, efter så satt jag i cafeterian och typ halv sov tills jag skulle börja gå mot nästa stall, var väldigt dimmigt och rätt drygt att gå, tog  30 min och tur att det inte var så kallt. Red iallafall ut en sväng på Inigo och hon var riktigt pigg, vilat sen i tisdag så energi hade hon som fan. Imorgon blir det lite hinder hade vi tänkt, träna lite till hopptävlingen som är om en vecka från imorgon. Aja hoppas ni får en trevlig och bra helg!

2 anmälda...

Snart dax för årets andra tävling och jag är anmäld på både Inigo och Prince, nästa helg det är då det gäller. Förhoppningsvis hittar jag någon som kan ta kort då jag hoppar, alltid kul med bilder. =D
 
 
 

pluggiliplugg

sitter just nu med kemiboken i handen och försöker plugga men så har vi ju något som distaherar mig, datorn är just nu det problemet och det händer alltid när man ska plugga att man får ett sms eller nån ringer eller så kollar man fb innan men man kommer aldrig därifrån sedan. Prov i kemi imorgon och det känns inte alls bra men jag ska nog allt göra ett försök, har även engelska prov också. Torsdag idag och det börjas med sovmorgon och sen hade vi svenska där vi håller på att förbereda oss för ett individuellt tal som vi ska hålla för klassen eller inte ett tal men vi ska prata i 5 min om något som hänt under ens liv eller någon i sitt liv. Svårt att hitta något att prata om och hästar ville jag inte prata om då man pratat om de hur mycket som helst förut då man haft och inte så kul att lyssna på om man inte är insatt.Sen hade vi matte och en lunch (kyckling och makaronies) sen var det biologi och tog lite blodprov, kollade vilken blodgrupp jag hade, A- och med andra ord så kan jag ge blod till A samt AB men ta emot blod från blodgrupp A samt 0. Efter biologin så var det samhälle där jobbar/jobbade vi med källkritik och jag är nu klar med det så har inga samhällslektioner hela nästa vecka då jag hade muntligt idag om det vi jobbat med, HÄRLIGT! Avslutade med fysiklektion, labbade lite bara och sen åkte man buss halvvägs hem och nu sitter jag här ensam hemma och ska plugga vilket inte går så bra, vilket ni kanske förstår eftersom jag sitter här istället.
lite bilder till labbrapporten som vi gör i biologin

En bra Exxet

Idag var ett riktigt lyckar ridpass, jag kände mig glad och det var verkligen en rolig lektion. Vi hoppade lite studs och serier. Exxet är klockren, allt gick verkligen jättebra. Han är så fin att rida nu också i dressyren, har liksom hittat läget då han kan bli bättre i formen och använda sina steg lite mer. Pigg och glad var han och arbetsvillig, känner mig riktigt nöjd. Synd att hästen är ponny, annars hade han varit perfekt för mig just nu då jag inte har någon annan häst. Det är kul att rida någon som kan, bästa lilla Exxet! :D
 

En halv miljon delas ut...

Vem/vilka blir några tusen rikare i ph idag, jag hoppas Tobbe vinner men allt kan hända och jag vet att Jeppe kommer vinna, tråkigt men sant. Iallafall så var det hoppning idag på stallet, red Prince som blivit en vana och han var riktigt duktig, det flöt på hur bra som helst, glider ut lite mot höger ibland men annars var det toppen!👌
Förmodligen blir det lite bilder då pappa fota, kommer upp imorgon!


ridbanan...

Åkte till Inigo och red halv 7 ute på ridbanan och idag kändes hon riktigt bra, mer frammåt än vad hon brukar men ibland kan hon behöva bli påmind. Hon kändes riktigt bra så det var kul att rida idag även fast hon fick lite damp ibland men det är det som är det speciella med henen. Det var inte heller så kallt att rida utan lite fuktigt. Mocka och smörjde sadel innan jag åkte hem, när jag kom hem såg jag först på farmen och galmour sen smörjde mina stövlarn och det behövdes kan jag säga. Godnatt folket!!
 FÖRE
Efter


oh herregud

Dagens ph avsnitt var typ kaos alltihop, de bråkas med allt och alla förutom TH. Emelie var väl den som gick på alla, hon som starta allt och tror hon äger allihopa. TH som inte vet vart han ska ta vägen typ å ber att de ska ta slut, se bild nedanför. Iaf så tycker jag inget par är riktigt värd att vinna utan jag hejjar på Tobbe tro jag, tycker inte man ska vinna om man åkt ut tidigare i tävlingen, utan är man ute så är man ute.
 

och där....

Och nu har jag äntligen sett klart på äkta människor säsong 2, det tog en himlans tid måste jag säga, vet inte hur länge. Antar att det kommer komma en till säsong lite längre fram men skolan idag var väl helt okej, red Kupido på morgonen och sen hade jag två lektioner på skolan, härlig härligt!
minfinastebästasteprinsutanc 

ny skolvecka....

Vecka 6, tyska provet/proven, började med ett vanligt skriftligt prov där vi skrev om allt vi jobbat med & sen efter en timma så var det hör- samt läsförståelse och sen var det ett matte pass och målet var att göra 5 tal mn inte ens det klarade jag men har nu kommit på det efter att fått riktig information med hjälpmedel, haha det är ju bra om man vet vilka knappar man ska använda. Åt lunch och sedan gjorde jag nå matte tal innan jag hade utvecklingssamtal med min mentor, lite roligt faktiskt då vi pratade mer om hästar än typ skolan, kändes som det iallafall.  Sedan vart det kortspel i nån timma eller två sen var de kemi, gick igenom lite nytt men repetera också lite balanserade formler & sist va de gympa.
 Nu ska lilla jag vara duktig och göra lite mattetal, minst 5 innan jag lämnar mitt rum.

tävling jag är med i...

länk direkt till tävlingen
hos ponnysanning
 

tjenixen

Dax att hoppa in duschen, åkte till stallet vid halv 11 idag och började med att fixa och lasta hästen inför dagens hoppning. Vi åkte till THF och byggde fram lite hinder eftersom jag, Annelie och Matilda skulle hoppa, Inigo skötte sig bra även idag, hon har ju inte hoppat på jätte länge så hon var duktig. Tror hon tyckte det var ganska kul att få hoppa igen, böjade med att hoppa (studs) på volt som uppvärmning och sen hoppa vi räcke på en volt ungefär och sen hoppa vi en linje med 3 hinder, Hon var frammåt och alert. Åkte sedan hem till Annelie och lastade av hästarna och fixade sedan kom jag hem lite innan 2 och käkade lite och nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det plugg.
gammalbild från markarbete dock

Hard work work💪👊

Började med att åka upp till B-forsen för att rida ut en sväng på Inigo som vilat hela veckan fram tills idag, jag och Annelie började med att transporten upp till stadion (THF) och gjorde iordning hästarna inför lite konditionsträning. Vi skulle nämligen rida sneiden (stavning) och låta dem galoppera lite. När vi var påväg och bara ridit en sväng i skritt så kom Julia och hängde på hon med. Det började med att Julia var först i början av sneiden men Inigo skulle prompt va först, efter en bock och så så galoppera vi om na och det gick genast mycket bättre. I galoppen ute blir Inigo lite sur när man ta i henne utan det ska gå i hennes tempo om hon inte är först. Aja Inigo skötte sig super, brydde sig inte mycket om skotrarna som kom i 270. Imorgon blir det markarbete, lite småhoppning med Inigo, skojsigt med andra ord!
Kom hem och åt lite frulle vid 2 tiden och sen vid 3 åkte jag och träna lite. Cyklat och sprungt,
kört både arm och ben samt simmat ett x antal längder, så jag är nöjd med dagen.3 rådjur på besök....

Går och lägger mig nu efter att ha avslutat kvällen med lite tvd, Go Delena! Ser ju om serien då jag fått syrran att titta så passar på se när hon kör och hon kollar ju på mitt rum så. Idag vid 11 tiden ska jag rida Inigo, om det går hon har ju haft lite vila så vi hoppas inte att hon exploderar, haha!😂RSS 2.0