30 April 1997, 20 år idag!

Tiden går fort och jag fyller 20 år, vart tog alla åren vägen?

Första dressyrtävlingen för iår och vi tar hem segern!

Första starten för iår i dressyren avklarad, brukar inte vara med när det är klubbdressyr då jag inte riktigt finner intresse i att tävla dressyr. Jag tycker oftast att allt går skit och jag blir spänd vilket gör hästen spänd och det är bara inte min grej men en sak som är säker och det är att vi kunde inte ha placerat oss bättre än resultatet visar. En seger i LB:1 och Kupidos allra första placering inom dressyr dock så har han inte tävlat dressyr så mycket då det finns ett ointresse hos han med men jag är helnöjd med dagens placeringen iallafall. Tanken var ju att vi bara skulle ta denna tävling mer som en träning men det skadar inte att bli lite överraskad och ta hem segern, man blir extra glad då. Inte trodde jag att Kupido, hopphästen skulle kamma hem en första plats i dressyr speciellt när jag tinte ycker att ritten gick så bra som jag önskat. Egentligen var denna tävlingsdag bara en massa stress för mig vilket gjorde att jag inte hade någon vidare bra ridkänsla, utan det kändes mer som allt gick skit men det verkar ha sätt bättre ut än vad det kändes och ibland är det ju så det är. 
Anledningen till att allt kändes så stressigt var bara för att det var ont om funktionärer. Allt började där, fick dubbla arbetsuppgifter efter bara två tre tävlande och jag jobbade klassen innan jag skulle tävla vilket var det sämsa jag kunna gjort. Hann inte göra iordning hästen ens utan det var rena rama turen att syrran bestäms sig för att inte vara med för annars vet jag inte alls hur det hade slutat. Hade tagit in och bortat honom innan tävlingen dragit igång, så syrran fick agera stallskötare idag, tog in han till framridningen och jag hittade några som kunde jobba åt mig något ekipage innan syrran skulle ta över mitt jobb som både springare och räknare. Tiden gick fort och jag tyckte det var stressigt på framridningen då det nästan var min tur på direkten kändes det som. Inne på framridningen så kändes han otroligt seg, han var inte heller riktigt lika rund och fin som jag hade velat ha honom. På banan gick det väl okej, han kryper upp från formen ibland och vi fick några missar, bland annat ett byte i galoppökningen och ett avbrott pga toapaus. Det är sånt som händer men jag lyckades rida rätt väg och det får jag ju tacka mig själv för, det har ju hänt att man ridit fel en eller två gånger. Vi fick ihop 61,607% vilket idag gav oss en första plats.
 
Efter tävlingen blev det Avalons tur och idag tänkte vi passa på att skutta lite då det inte blev någon hoppning i onsdags. Han skötte sig bra, det blev en liten repris av övningen vi gjorde sist i hoppgruppen onsdag 20.00 förra veckan, hoppade på volt och idag lyckades vi bättre. Vi avslutade med att hoppa bom, tre galoppsprång till ett räcke. Avalon längtar till kommande klubbhoppning han.

Tenta, glass och stallet...

Tenta och efteråt blev det in en snabbis för att kolla present åt pappa, blev lite gotta vilket var välförtjänt efter att tentan var överstökad. Det var en mäktig glass det där, åt knappt upp halva innan vi for till stallet några timmar senare. Vi hade varsin häst så vi började med att rida ut i skogen, rätt så lerigt så vi bestämde oss för att travjobba och galoppera dem lite mer i paddocken. I början försökte jag bara få A art ta stöd på yttertygeln, galopperade i båda varven försökte få honom att tänka framåt då han gärna tappar tempot i galoppen. Sedan började jag jobba honom på en åt volt ungefär, så jag fick böja han åt båda hållen samt för att jag ville att det skulle hända lite. Körde detta i trav några gånger innan jag la in en galoppvolt på kortsidan. Han gav efter och kändes bättre ju längre jag trimma och måste säga att han tog galoppfattningarna väldigt bra. Sedan blev det lite snabbputsning inför dressyrtävlingen, innan vi for hem. Har sagt att jag inte ska vara med på dressyr men jag tar det som en träning för både hästen och mig. Vi håller tummarna på att Kupido håller nerverna i styr så ska även lilla jag försöka göra det också får vi se hur det gå. Kupido har inte gått så himla mycket i veckan så man för se hur han känns, sist  jag red honom var det lokala. Klockan rinner iväg och jag måste sova så jag vaknar pepp imorgon även om jag vet att jag inte kommer bli pepp för denna tävling.


S E G D A G

En riktig lång och seg dag har det varit, plugg rakt igenom och imorgon gäller det. Denna kurs, internationell ekonomi har väl varit lite sisådär, mycket beror på kurslitteraturen. Det är utmanande med att ha böckerna på engelska och ska inte sticka under stolen och säga att jag föredrar svenska böcker framför. Jag tycker det är bra mycket att bara läsa en svensk, inget fan av att läsa böcker direkt. Det gick bra sist vi hade en liknande kurs, alltså med engelsk kurslitteratur men då var det duggor och visst var det svåra men det gick faktiskt bra, alla godkända. Dessutom tror jag inte att jag själv blir lika nervös vid duggor, tentamen känns hemsk och det blir inte bättre, spelar ingen roll om jag vet hur det går till utan lika nervös varenda gång.
Nu är jag redo för några timmar sömn för att sedan kliva upp och visa vad skåpet ska stå,
kanske en liten snabb repetition innan vi åker. 

Avalon den gula & Darwin den bruna

Sitter just nu och pluggar lite emellanåt. Dagen började med plugg och avslutas med samma sak, har läst klart den sammanfattningen jag har men har ännu inte lyssnat och sett klart alla genomgångar som ligger ute på yt. Har väl ett tiotal klipp kvar men det är en dag imorgon också, då får det bli lite repetion av allt och kolla alla figurer/modeller. Har även varit och handlat lite, provat lite ridhjälmar och sen har vi varit på stallet också. Det blev ett ridpass med Avalon ute på plan och det var ltie blåsigt i mellanåt och det kom även lite hagel när jag värmde upp. Han fick flytta skänkelvikning från mittlinjen ut till spåret. Försökte rulla på lite mer i galoppen, försökte få honom att tänka framåt.
Nästa häst var tyvärr inte Kupido, han fick vila. Syrran tog Boye på ridpasset vilket gjorde att det blev jag som fick rida hästen med stort D. Vi hade hoppning men det kändes inte riktigt som det, vet inte riktigt vad som saknades. Kan det har varit för att jag hade fel häst eller för att det var mindre hinder gentemot de man hoppade i helgen, nä men skämt och sido. Tycker att ridpasset gick över förväntan, kändes som han behöll lugnet fruktansvärt bra under hela lektionen. Darwin kändes väldigt avspänd och riktigt fin, såklart blir han mjukare och stadigare efter att ha hoppat ett par språng. Det är typ från natt till dag och det är då man skulle vi trimma lite dressyr på honom. 

Dubbla pass idag💪

Idag har det varit plugg, stall vilket innebar ett ridpass också, styrkepass på etic och ännu mer plugg. Började med att läsa lite innan jag klev upp, stall på eftermiddagen och idag blev det ett ridpass inne på grund av vädret. Ridpasset var bara första träningspasset för mig idag, en uppvärmning inför styrketräningen som man skulle gå på efter. Vi åkte in på Willys en sväng när vi var på väg hem igen, hann nästan bara byta om innan jag skulle iväg igen. Dags för ett styrkepass nere på etic, det gick hyfsat men är lite öm i armen när jag har den i vissa vinklar/positioner men det är bra mycket bättre. Vi kör igen efter en veckas uppehåll och det gäller att hålla igång så man inte tappar det helt. Från och med nästa vecka hade jag även tänkt mig att jag ska ta mig ut på en löparrunda, minst en gång i veckan. Jag har varit sugen på att springa till stallet i några veckor nu när det inte varit snö och det är inget jag ljuger om, skulle lätt kunna göra det. Kanske blir det till veckan då om det inte ligger snö på marken, annars tar man en runda mot laggarberg, den som jag sprungit förr. Efter att jag var nyduschad återgick jag till att plugga lite mer, att göra det i omgångar känns ganska bra för man hinner nästan inte bli less innan man tar en paus. Dessutom blir det lite varierat plugg mellan att lyssna på genomgångar och att läsa någon form av sammanfattning av allt och det är på 77 sidor.

Sista veckan i april...

Måndag och ny vecka. Det var både den första och sista föreläsningen för den här veckan, det är alltså inge mer skola bortsett från tenta på fredag. Så det blir tentaplugg fram till fredag och lika bra att börja i tid. Det blev inte stall förrän på eftermiddagen, tog alla stallsysslor medan syrran red ut, pysslade om Kupido lite också som fick sig en vilodag. Det var helt klart välförtjänt efter hand prestation i helgens hemmatävling. Nu efter att ha varit ute på en kvällspromenad är jag redo att gå och lägga mig.

Inget tävlande bara jobb...

Från halv nio fram till tävlingens slut stod man och jobba idag. Först på banan i två klasser och sen resterande timmar i cafeterian. Det var rena rama turen att det inte var lika många starter totalt som det var igår, då hade vi aldrig kommit hem. Drog hem efter vi städat cafeterian, duschade snabbt för att vi skulle hinna åka in till stan och äta middag på dragon house. God mat trots att jag skulle smaksatt det lite bättre men är det inte super när man kan välja vad man vill ska stekas/wokas kalla det vad man vill. Mätt och belåten åkte vi hem, avslutar kvällen med en kortare promenad. Godnatt.

TÄVLING 22/4

Det blir väldigt långa dagar på stallet tre dagar i sträck nu, först igår och även idag men det är en dag imorgon med dock ingen tävling för min del utan jobb från start till tävlingens slut. Klockan var ställd på 6:39 och vi åkte till stallet strax innan halv åtta på ett ungefär. Det var verkligen ingen stress idag för varken jag eller Madicken var bland det första tjugo starterna men jag hade tänkt och ställde mig faktiskt och knoppade Kupido det första vi gjorde när vi kom. Resultatet blev hemsk och därav tog jag ut alla och jag struntade i det, ingen bra man att knoppa i helt enkelt.
Bara för att jag hann och kände att jag kunde sitta och kolla ett par ekipage, så gjorde vi det innan vi gjorde i ordning Boye och sedan när syrran var uppe på hästen, red fram ute börja jag göra i ordning Kupido. Det var väldigt blåsigt men det var inget Kupido brydde sig om speciellt mycket, han har hovarna stadigt på marken nu om man blickar tillbaka något år, han blev lite lätt i baken i galoppen men annars så var han som vanligt, rätt spänd i början men det förstår jag att han är. Det enda han inte riktigt ville gå med på var att ta sig mot framhoppningen men när jag väl fick komma in och stod nära intill så gick han snällt, rakt in utan några som helst konstigheter. Första klassen blev det lite av och på, måste ha bättre flyt och Kupido hade bra bjudning men jag tog tillbaka honom och sen mot hindren så rider jag på, vissa gånger helt omedvetet. Det blir inge bra och jag måste verkligen ta det lugnt för att inte jaga honom annars blir det svårt att få ett bättre flyt genom hela banan så man slipper dem där halva galoppsprången innan hindren.
Trots att det inte var den bästa rundan vi ridit så tog vi oss igenom den, felfri och Kupido räddade oss där trots att man ibland rider som en kratta. Vi tar med oss rundan ändå och med Kupido kan jag inte vara annat än nöjd med som går in och nollar klassen. Nästa klass var en meter, ingen jätte brådska då jag starta långt bak även där. Hann se ett flertal ekipage innan jag börja rida fram, ingen jätte lång framridning då han hoppat klassen innan. Kom in på framhoppningen ganska smidigt även där så en stor guldstjärna till K bara för hur snällt han ändå gick in på framhoppningen i båda klasserna. Måste också säga ett stort tack till Annelie som jag fick lite hjälp av på framhoppningen och fick till några riktigt bra språng därinne och hade en bra känsla innan jag gick in på banan. Inne på banan så hoppade han mig ur sadeln vissa språng så det måste det bli ändring på men det kändes som jag började bra, kommer på fjärde hindret kommer jag i det här mellan läget så han lägger in ett kort galoppsprång men är väldigt nöjd att jag klarade mig ur kombinationen då den bommen föll sist och då hade jag för högt tempo in att han river på b-hindret men det var härligt att få revansch på det och dubbelt upp också, bommarna låg kvar både i grunden och i omhoppningen. Det var också vår första omhoppning, första gången vi kom till fas två men dock med fyra fel och det var ju helt och hållet mitt fel, jag tar på mig det. Nästa gång sätter vi dubbelnollan så är jag nöjd, träning/tävling ger färdighet.
Får se om det eventuellt kommer upp någon film, får se om jag hinner göra någon imorgon. Nu är det dags att hoppa i säng så man orkar upp imorgonbitti...

Fredag - En lång dag på stallet

Föreläsningen vi skulle haft valde dem att ställa in av en chansning om att vi ska ha den i nästa kurs. Det blir lite mindre att plugga till denna tenta men dock mer till nästa men det får man ta senare, när det väl kommer. Vid kvart i ett skulle jag rida Kupido, vi skulle ta något språng inför morgondagen och nu är vi taggad till tusen båda två. När jag red fram honom var han lite ur fokus, det blåste mycket vilket han hörde innifrån och det hade han full koll på om det var något som skulle ta sig in och äta upp honom. När vi väl började ta några språng kändes han bättre, han fick annat fokus vilket behövdes och det kändes bara bättre och bättre. Jag är taggad till tusen och Kupido verkade väldigt på han med så vi måste bara komma ihåg att behålla lugnet och andas. Jag håller tummarna att det kommer gå vår väg.
Sen blev det smörjning och fixade klart allt till Kupido, Madicken trimmade Boye efter en lunchpaus och sedan skulle bara Boye duscha och hans grejer smörjas. Banbygge vid sex tiden och efter många timmar i stallet så kom vi tillslut hem. Sitter jag här framför datorn i blött hår, nyss dragit ihop några klipp från dagen som jag tänkte bjuda på. Man måste passa på då man hade en som kunde filma säg.

OJOJ!

Vad hände med gårdagen, helt dött på bloggen. Hur gick detta till egentligen. Det var skola först och främst, tycker väl att det som mest sägs är "ääh.... ähh" aa ni fattar. Det blir jobbigt att lyssna till slut och man blir helt omotiverad men det är bara att gilla läget och bättre en föreläsning än ingen alls, tror jag iallafall. Stallet på eftermiddagen och idag fick även jag en häst att trimma. Red Avalon lite på plan och ville först och främst få honom att ta stöd på yttertygeln och jobbade lite volter i varje hörn i början. Sedan när vi galopperat lite så tänkte jag snabbt dra ihop en övning jag kunde rulla på några gånger, flyttade skänkelvikning på ena långsidan och sedan vände jag rakt upp på andra längsidan, fattade galopp och galopperade ett halvt varv för att sedan göra samma sak åt andra hållet. Efter jag var klar så hann vi se lite hoppträning innan Madicken skulle träna och hade turen att Elin snällt mockade åt mig, tusen tack för det och då hann man se mer av hoppträningen senare på kvällen, tummen upp för det.

Tre hästar denna onsdag...

Klockan har slagit tolv men whatever, jag hinner inte med mig. Onsdagen började väldigt lugnt men sen på stallet blir det ont om tid att man knappt hinner andas ibland. Det är tur det är så roligt och kanske det därför är just så mycket man ska eller vill hinna med. Innan stallet var det först skola på schemat för denna dag och man kom hem, åt en macka för att sedan åka iväg till stallet vid fyra tiden. Klockan stack nog iväg och var lite efter fyra men vi åkte iväg till stallet och fick plötsligt en till häst att rida. Lagos ville hänga med ut en tur i skogen så det blev totalt tre hästar för mig idag, syrran ville rida Lagos då det var länge sedan nu så jag tog Boye. Vi red ut lite och sedan avslutade jag med lite mer trav och galopp på plan då Lagos inte skulle gå så hårt, Boye var riktigt trevlig. Han blir piggare ute när man rider med sällskap och tror jag fick lite av det krutet kvar på plan och han kändes mjuk. Kul att trimma med lite fart i honom redan från start, en tumme upp för honom. 
 
Sedan var det snabba ryck för att hinna med lektionen min, lite markarbete för Kupido och mig innan tävlingen. När jag värmde upp kändes det bra men när vi börja skutta över en liten upphöjd bom blev det misstag och dem är på mig. Jag slutar helt plötsligt rida, jag ser att det kommer bli trångt men jag gör inget åt saken, varför gör jag inte det? Rider jag som jag ska flyter det på och fick bättre tryck i honom efter en stund och det gick genast mycket bättre. Kupido går inget på fredag då det inte är någon skola för att det är lov så skulle även då får rida honom lite och det känns bara bra att få känna på honom dagen innan tävlingen. Kan det bli bättre, min finaste hoppehäst!
 
Det tredje och även det sista ridpasset för dagen var med Avalon. Vi hade ungefär samma upplägg som på min tidigare lektion på Kupido. Hoppade fram bra och det gick bra att ta varannan på volten men att ta fyra upphöjda bommar på samma volt blev allt svårare. Han var lite envis ett tag och ville verkligen inte samarbeta med mig utan emot mig. Det var en liten svårare övning för Avalon men vi försökte och gjorde vårt bästa och några fick vi till. Sedan när vi byggde på det småhindren som låg på volt för att sedan komma på ett räcke så kompromissa vi lite så att vi iallafall gjorde det vi skulle fast inte lika komplicerat och det gjorde han bra. Imorgon tänkte jag trimma honom i paddocken, om vädret vill.
 

Ont i kroppen men på bättringsvägen...

Dagen har varit rätt lugn, tog en liten sovmorgon bara för att jag kunde. Har haft lite ont i kroppen, speciellt den vänstra sidan. Har slagit i armen så jag knappt haft någon kraft i den och det var en av anledningarna till att det inte blev någon träning idag. Dessutom har jag haft ont i vänsterfoten, det beror nog på valet av skor i helgen så det får jag skylla mig själv men inte nog med det så hade jag först ont i vaden men sedan övergick det igår till att jag fick ont i knävecket istället. Har inge flyt just nu men det blir bättre och försöker gå normalt, man får ju härda lite smärta ibland. Vi har varit ute och krattat lite här hemma på gården, fixat till lite i en av rabatterna, så lite nytta har jag gjort. Det har även blivit lite plugg, passade på att läsa då det snart är dags för ännu en tenta. Har trots lite ont i fot och ben varit ute och gått lite, inte ett tillfälle utan det har blivit två promenader idag. Blåser lite kallt men annars är vädret bra, ett sånt här väder som man skulle vara nöjd med ifall man ska ut och springa, med tanke på att det inte är någon jätte blåst utan det blåser lite kallt bara.
 

Startlistorna klara..

Är anmäld till helgens hemmatävling, två starter på lördagen och jag är peppad som alltid. Det ska bli roligt och ser även fram emot onsdagens ridpass med Kupido som är det sista innan tävlingen. Startar långt bak i båda klasserna och tycker det är bra så, att antingen starta mot slutet eller i början. Det är lugnast på framhoppningen då och det blir automatiskt mer plats åt en själv, tumme upp för det.
Finaste fuxen!

Påskmiddag, vad är det?

Det finns verkligen ingen skillnad på påsk- och julmat, det är lixom samma lika varje högtid dock så äts det jul matunder en längre tid vid julen. Det ska vara julmat där, julmat här också rester på det, det är klart man blir less men det har bara blivit så kallat "påskmat" en gång den här påsken och det räcker för mig.
När kissen är sugen och vill smaka, klart hon får en tallrik men bara för att det är påsk säg. Ibland måste man lyxa till det och idag var en sådan dag.

Svag i benen...

 

Gårdagen började med jour vilket ni såg i förra inlägget. Sedan åkte vi ut till Alnön för att fira kusin som fyllde 23 år i lördags. Så efter stallet blev det bara hoppa in i duschen för göra sig iordning inför middag. Var bjudna på tacos och vi gick därifrån efter nio tiden någon gång, vet inte exakt. Vi bokstavligen gick från Alnö men inte enda hem till Timrå, det blir nästa gång. Det är alltid härligt att komma ut och gå lite, det var väl lite kallt med tanke på att man inte hade så mycket kläder men det blev inte direkt kallt, frös lite om händerna så ett par hanskar hade suttit bra.
Väl uppe på bron så kändes första blicken utöver vattnet hemsk, är fruktansvärt höjdrädd och det är något jag alltid varit. Att ens stå på högsta trampolinen på simhallen tycker jag är högt, man blir så svag i benen. Det går bra om jag bara går men att stanna och bara kolla ner, usch för den känslan. Hur kan det komma sig att man känner så egentligen. Höga höjder är inget för mig men samtidigt vill man ju så gärna trotsa höjdrädslan så ett antal gånger tvinga jag mig själv att stå och kolla rakt ner. 
Vi hann fram till Alnöbron tills vi blev omkörda av skjutsen som skulle ta oss hem. Detta var en ídé jag fick tidigare på kvällen, som uppmuntrades och det visade sig att vi fick till en bra söndagspromenad. Vet dock inte exakt hur långt det blev men ett par 3-4 kilometer kanske. Gårdagen började med jour vilket ni såg i förra inlägget. Sedan åkte vi ut till Alnön för att fira kusin som fyllde 23 år i lördags. Så efter stallet blev det bara hoppa in i duschen för göra sig iordning inför middag. Var bjudna på tacos och vi gick därifrån efter nio tiden någon gång, vet inte exakt. 

Morgonjouren

Alarmet på och trött som man var klev man upp och självklart var man tvungen att skrapa bilen. Hästarna var snälla att ta ut och vädret var okej, inget att klaga över. Mockningen är klart värsta på hela jouren men även det tog vi oss igenom, spilta efter spilta, box efter box.
Passa på att gosa lite med K ute i fin vädret😘
Efter vårt arbetspass var klart hämtade vi in Boye, jag red ut en sväng och syrran gick bredvid faktiskt. Det blev en rätt lugn tur men trots det i alla gångarter.

Stalljouren blev inte som väntat!

Dagens stalljour gick inte riktigt som vi hade tänkt oss. När vi kom till stallet idag så började vi mocka, gjorde alla stallsysslor innan vi skulle ut och luncha hästarna. Vi lunchade alla hästar ute och sedan fixade vi klart båda stallen med allt vad det innebär. Sedan hämtade vi in Avalon från hagen som hade en lös sko, hovslagare skulle komma och fixa till det. Vi passade på att äta innan hovslagaren skulle komma och när klockan var kvart i 2 ungefär så åt vi korv till lunch, jag och syrran sitter kvar en stund efter vi ätit och de andra går in i stallet då hovslagaren kommit. När vi också ska gå, Madicken ställer sig upp och fråga om jag känner att det luktar konstigt och vad det var som lukta. Jag känner inget därifrån jag satt men ställer mig upp och känner direkt att det luktar inte som det ska och i samma sekund hör jag brandlarmet tjuta. Hämtar Karin som också konstaterar att det luktar och jag går till entrén för att se vad det stod på själva larmsaken. Jag ser vad som står och vi kollar läget, inget brann som tur var. Det tar en stund innan brandkåren kom, de stängde av larmet och kollade runt på olika saker som var kopplat till det som stod på larmet. Efter en stund får det plötsligt ett nytt larm de måste åka på, en brandman eller vad man ska säga stannar och vi pratar och berättar vad lukten kanske berodde på. Han kollar och plötsligt när han går därifrån börjar det lukta ännu mer så vi löste det eventuella problemet men skulle ha koll i fortsättningen. Tiden rann iväg och det var dags att ta in hästarna, så självklart började de att snöa, de var minsann på tårna och minsta lilla ljud reagerade dem på. Efter alla hästar var inne, hade fått mat så red jag och syrran ut en sväng på varsin häst. Darwin fick hänga med idag och han var snäll men väldigt pigg, de fortatte snöa under hela uteritten och stötte även på fem rådjur sammanlagt fast vid två olika tillfällen. Nu har man knappt hunnit ladda om inför morgondagen men det gör vi genom att se första avsnittet på säsong 4 av SKAM.

Långfredag🐣

En lugn förmiddag, blev lite städning och yt tittande för min del. Bror med tjej kom hit och käkade middag hos oss. Det blev andra grillningen för iår och sedan körde vi en quiz bland annat mellan perioderna i hockeyn Brynäs vs Frölunda. Brynäs vann och nu efter lite lets dance tittande känner jag mig nästan redo att hoppa i säng. Kanske sätter mig vid datorn en stund men det är en dag imorgon också, den här långfredagen varar inte hur länge som helst.

Nu får det vara nog!!

Det har snöat igen och marken har blivit vit men man är inte speciellt förvånad för jag antar att man blivit van. Man kan aldrig veta vilket väder som komma skall men jag föredrar att det ska bli grönt på marken och att värmen kommer igen. Inge kul när det är strålande sol ena dagen, vind och regn en dag och sedan snöar det en annan. Det räcker för denna gång och det har jag sagt förut, vem vill ha mer snö. Det blir bara blött och slaskigt. Vi åkte iallafall till stallet och klockan var över tre, vi delade upp ridpasset idag och det gick ju det med. Han var riktigt seg i början och han ville verkligen inte gå framåt men när han väl kommit igång, det är då man vill börja rida egentligen. När vi kommit igång så red jag på en fyrkant och red framdelsvändningar. Imorgon blir det inget stall men i helgen är det jour igen men ingen heldag men däremot två pass, ett på lördag förmiddag och ett på söndagmorgon. Får se om man får ut någon häst till skogs på lördagen om orken finns så att säga.

En onsdag i april...

Det var en dag igår också. Den rullade på även om det gick lite segt i början och åkte till skolan någon gång vid halv tio, kanske lite senare men det var bara för att vi skulle hinna opponera en annan grupps PM. Föreläsningen började inte förrän klockan slog ett så vi hade ett x antal timmar på oss och vi var väl klar strax efter elva. Så efter det käkade vi lunch, innan lunchstormen kommer och det bli kö för att värma maten. Efter vi käkat blev det lite räkneuppgifter tills lektion börja, lektionen strulade lite för dem i Östersund men det gick till sig, läraren var här i Sundsvall för andra gången. Efter klockan slagit fyra och videokamerorna stängdes ner så avslutades vår tre timmars föreläsning. Då blev det raka vägen hem för att sedan bege sig mot stallet för att rida. 
Först ut var K, det hade varit fram och tillbaka om vi skulle ha hoppning eller dressyr men det blev en mix av båda, lite markarbete. Tre sockerbitshinder på långsidan och sedan hade vi två travbommar på kortsidan och dessutom två bommar vi skulle rida igenom både före och efter travbommarna. Kort beskrivning om hur ridpasset var så kändes Kupido väldigt fin och han lyssnade väldigt bra. Ett ridpass man skulle vilja fortsätta hela kvällen med, det var ett bra ridpass. Avslutade med att minska samt öka antal galoppsprång mellan sockerbitshindrerna. Därefter blev det en paus eller jag hann ta av Kupido grejerna för att sedan börja göra i ordning A. Avalon skulle även denna vecka precis som förra, får vara med och hoppa lite. Vi hade ungfär samma lika som vi gjorde på lektionen innan om man tillägger ett räcke och en oxer på varsin diagonal. Dessa hinder bildade bågar till varsitt sockerbitshinder. Avalon skötte sig och var duktig idag med, hade kanske inte lika bra bjudning under hela ridpasset utan ibland försvinner den bort men överlag så var han framåt och gjorde ett bra jobb. Fick till några bra språng och han tycker det är roligt när det händer lite så det känns inte direkt så att han skulle stanna, om han inte är nödig. Fick soppatorsk när vi började hoppa fram på sockerbitshindren, ett toalettbesök precis efter hindret och det tog verkligen tvärstopp just där och då.

30 minuter lång.....

Vaknade idag och var så himla trött, ville egentligen bara stanna hemma och inte hade det gjort något om jag så hade gjort det. Vi åkte till miun och kommer dit, krångel med filmningen så binder inget utan hör endast vad som sägs i Östersund. Vi fick en PowerPoint att följa och som sagt det hade jag lika gärna kunnat kolla hemma. Efter en halvtimma då var vi klar med föreläsningen, det kändes lite ovärt men nu är det över och man har hunna käkat lunch och varit hemma ett tag. Slutar egentligen 12, om tre minuter för att vara exakt. Man får se det positivt, nu har jag hela dagen framför mig.

Ledig från skolan

Idag behövde man inte åka in något till skolan, skönt men har fått ett PM som ska opponeras och har väl tagit lite av dagen till att läsa och gjort lite kommentarer. Har haft en ganska lugn dag här hemma faktiskt inte gjort så mycket på förmiddagen. Eftermiddagen var det andra bullar så att säga, först blev det en tripp till stallet. Red ut Boye en sväng i sällskap med Karin och Avalon, det blev en rätt så lugn ridtur men ibland måste man få göra det också. Efter det var det bara hem för att sedan åka och köra ett styrkepass med roffe. Bästa känslan kommer efteråt och det kändes som det hade gått lång tid sen sist men det blev ju inget förra torsdagen då syrran fyllde år, tisdagen var passet istället med Ingela.

En klapp på axeln!

 
Verkligen värd en klapp på axeln och dessutom när jag/vi skickar in en timma innan deadline, det känns skönt. Nu är det gjort och det blir inge mer plugg för denna dag men det är man värd. Får aldrig glömma att man måste belönas ibland, haha.

Kort föreläsning men fortfarande kvar på skolan...

Man vaknar upp och vädret är inte på topp, man käkar frukost och det regnar, inte kul. Åker mot skolan för två timmars föreläsning men det blir bara en timma, läraren hade inget mer att tillägga. Nu sitter man fortfarande kvar på skolan och gör klart det sista på vårt PM för att sedan skicka in det.

 

torsdag-söndag, vad har hänt?

Som ni sett och märkt så har uppdateringen denna vecka varit usel, gjorde max ett inlägg per dag fram till onsdagen sedan har det inte hänt något förrän idag. I torsdags var det 6/4, Madicken fyllde 23 år och början av den dagen åkte vi in till banken en sväng. Efter vi var färdiga där så passade vi på att äta lunch på thaien vilket var lika gott som väntat och man gick proppmätt därifrån. 
Det blev hoppträning för Madicken precis som vanligt på kvällen, inte en chans att hon skulle skippa den bara för att hon fyllde år, vem skulle göra det. Jag erbjöd mig att hoppa in istället för henne.
 
Fredagen var det upp tidigit för att åka till skolan och få lite skrivet på PM:et som ska in imorrn (måndag), vi kom en bra bit och nu är det väl bara lite justeringar, kolla stavning och fixa källförteckningen så den är korrekt. Som man ser är det lite understryket här och där men det ska fixas imorgon innan vi skickar in den för att få någon annans att ge respons på. Det här påverkar inte betyget men däremot måste man få godkänt, man vill ju ha ett betyg mellan A-F och inte E eller F...
Inte bara PM skrivande som var fredagens plugg utan vi hade ju även en föreläsning på det. Från 14-16 och det var ju som sagt via skärmar och kameror. Ingen lärare på plats utan här blir man till och med filmad. På fredagseftermiddagen ramlade släkten in här hemma för att fira syster och några blev ju kvar här till efter midnatt men vi drog ut en sväng till stallet. Det var ju nämligen övernattning och barnen blev lite överraskad att se oss knutar där, vi har ju gått ur ungdomssektionen efter att ha suttit med där ett x antal år. Sanningen är ju att det bara är 24 timmar på ett dygn och tiden räcker tyvärr inte till allt även om man så skulle vilja. Vi finns som stöd, alltid i stallet ändå så det är inga problem.
 
lördagen tog jag en sovmorgon och det var väl mer av en chillar dag, pappa och brorsan hade åkt ner till gävle för att se Brynäs vs Frölunda. Tyvärr förlorade Frölunda som de åkte dit för att se vinna, det blev 4-3 och sista målet som avgjorde kom i den allra sista minuten. Står väl lika i matcher nu om jag inte är helt ute och cyklar, vem vet. Jag och syrran åkte upp till stallet efter lunch, red ut en sväng på Boye och Avalon. Lerigt som bara den efter vägarna men det är iallafall inget snö och is, allt har tinat bort. Nu ska det bara torka upp så blir det kanon sedan. Hästarna var snälla, Avalon var lite lätt i rumpen i början och det kom lite action men sedan var han hur lugn som helst, precis som inget hade hänt. Det var lite energi som behövde komma ut tror jag och sedan blev det smörjning och ont om tid. Hem för att fixa sig inför middagen vi var bortbjuden på, hos mormor och morfar.
 
Söndag - Nu har vi kommit ikapp verkligheten och idag var det tävling som stod på schemat, klubbtävling. Två starter för mig idag på två olika hästar, Avalon och Kupido. Ingen är den andra lik men det är väl lite kul också, Avalons första tävling och det gick riktigt bra. Han verkade tycka det var roligt att hoppa igenom en bana också var det en amssa publik också. Tror det är dem han tittar på mest men han verkade endå cool på banan för att vara första gången. Inte lika fjantig som Kupido säg. Han verkade nöjd över att ha tagit sin första rosett, det kommer bli fler. Kupido fick sig en väldigt långdragen tävlingsdag precis som jag själv upplevde det, han hoppade 70 och sedan skulle han inte starta förrän i 1 meter och det tog då en väldigt lång tid därimellan. Dock så rullade allt på som det ska och det var inte fler tävlande än vanligt vilket känns knasigt men vi var väl inge senare än vanligt iallafall, det var väl bara jag och många andra som upplevde att tiden ibland stod still. Vi tar med oss rundan och får tänka på att göra om och göra rätt. Ett bättre tryck behöver jag i honom redan från start och flytet ska komma direkt. Han var duktig iallafall han med, jag är inte besviken för ett pet. 
Avalon på bild
Får väl avsluta detta lite längre inlägg med att meddela att jag nu anmält mig till kommande lokala hemmatävlingen nu i april, två veckor. Jag längtar precis som vanligt. 
 

Tävlingsdebut med A, träningsrunda inför lokala med K

Idag var det dags för Avalons allra första tävling och det gjorde han bra. Det var inga sur miner alls utan en bra bjudning redan från start, inne på framhoppningen och likaså inne på banan. Avalon skötte sig verkligen super och var väldigt lugn. Han fick en välförtjänt rosettefter rundan, med andra ord blev det en felfri runda.
Kupido och jag startade en meter men fick tyvärr en bom ner på första hindret. Vi tar det här som en träning och taggar om till nästa "riktiga" tävling, då ska alla bommar ligga kvar. Det gick bättre på slutet där fick vi bättre flyt, i början av banan hade vi inget bra flyt, kanske lite undertempo och kom nära på nått hinder och då river han med frambena. Vi tar med oss den här rundan och tränar vidare, blickar framåt mot lokala. Så taggad och det ska bli så roligt att tävla igen, bara att anmäla sig och invänta tills dagen är kommen.

Två ridpass, en häst och en ponny👍

Första ridpasset var med Kupido och vi skulle hoppa lite, ni kan väl förstå hur glad jag blev. Så hoppsugen och känns bra att få hoppa då det är klubbtävling i helgen och vi startar först i en meter. Det känns skönt och man har gott om plats på framridningen då det inte är så många ekipage efter oss. Brukar vara lugnare mot slutet vilket man förstår och vi tycker inte om när det blir för trångt och rörigt. Vi red fram självständigt och Kupido kändes faktiskt bra redan från start, han lyssna och allt flöt egentligen på för honom. Det är jag som måste andas och chilla lite, ibland går det lite för fort att inte hovarna hinner upp men vi får träna på så vi är redo inför nästa lokala.
Nästa ridpass var på Avalon och även där hade vi självständig uppvärmning. Började med att jogga fram han på lite halvlånga tyglar så att bjudningen skulle komma. Han tog galopperna utan några konstigheter och han var duktig idag. Han är ju inte direkt tittig på hinder utan det är väl lite svårare med att justera galoppen. Man vill ju ha den här bjudningen av honom och tror han tyckte det var lite roligt. Bjöd på lite bus och det gick bättre än förra veckan, galoppen flöt på nu i båda varven. Han tappade inte farten i vänstergaloppen som han ibland kan göra, mycket positiv. Han höll humöret uppe och fick till några fina skutt. Vi får ta en funderare om man kanske ska starta en lagom höjd i helgen på honom också.

Lyxar till det..

Alarmet stod ställd på tio över åtta, jag snoozade en stund innan jag gick upp och tog lite frukost. Sedan bar det av mot skolan för lite PM skrivning. I har väl kommit en bra bit på vägen men har lite kvar att skriva. Sätter mig en stund innan jag går och lägger mig ikväll hade jag tänkt också får man se vad som blir kvar.
Efter skolan så blev det glass i stora lass, skar upp en banan, la på lite colasås och toppade med lite strössel. Gott vart det och det var bra länge sedan man åt glass. Klockan började närma sig träning och jag hade ätit lite middag innan så var fit for fight. Dock var det inte roffe som höll i passet utan det var Ingela som stod för träningen och det var lite annorlunda övningar men jag kämpade på. Känslan efter är ju bäst om man säger så, just där och då vill man bara att allt ska va slut någon gång.
Efter att jag tränat blev det lite kvällsfika skulle man kunna kalla det. Det satt väldigt fint efter dagens träningspass och jag är taggad inför morgondagens ridpass. Det lär bli skoj.
Klart man måste avsluta med denna skönhet till kisse man har, bästa!😽

Myser


RSS 2.0