Senaste avsnittet...

Det var sjunde avsnittet av true detective och kan tycka att det var väldigt tråkigt. Det är inte någon serie man tycker är speciellt bra men nu när man börjat sett den är det lika bra att se klart den. Så lång är den ju inte.

1 O O C O D E

Efter att man kommit hem från skolan efter en rätt kort skoldag med två lektioner så har jag hunnit gjort lite allt möjligt faktiskt. Började med att käka lite thai som jag inte hann äta upp innan jag åkte till skolan vid lunch och satt mig sedan vid datorn eller la mig i sängen och påbörjade att se en ny serie, "100 Code" och sedan har jag faktisk även hunnit varit ut och övningkört för första gången. En stor applåd för mig för det var ju på tiden, man kan ju säga att det är prick en månad till jag fyller 18år och bättre sent än aldrig. Har ju gått väldigt trögt att börja övningsköra eftersom jag har haft så mycket annat inplanerat den sista tiden  och då har jag helt enkelt inte haft tid men idag så stack pappa och jag ut och körde lite. Åkte sedan hem och sedan åkte jag och pappa iväg för att handla, både mat och annat gott och sedan kom man hem och såg lite pogram/serier på tv:n, bland annat glamour, under samma tak, biggest loser och nu blir det True detective. Blev ytterligare en vecka utan någon innebandy för mig och jag är så sugen på att åka och spela att nästa gång ska jag vara med. Ett måste och jag håller tummarna att nästa gång det är att jag inte har något viktigare eller annat planerat för mig.
 

Våfflor, mums...

Käkade våfflor till middag igår och gud så gott det var. Nu är halva skoldagen klar, haft kemi lektion nyss och nu inväntar jag min sista lektion för dagen som är fysik. Sedan kan man åka hem och fortsätta äta lunchen som man inte hann äta upp innan jag skulle till skolan.
 

sista veckan innan lov...

Måndagsmornar brukar alltid vara sega och det var väl denna måndag också, började med quiz tävling på naturspecialiseringen som gick rätt bra. Trodde inte jag skulle vara kvar så pass länge som jag var, hade ju ingen chans att få mina egna frågor eftersom jag inte fick chansen att skriva några men det gick väl bra ändå, kom typ delad 4. Berodde ju helt på vilka frågor man fick, vissa var ja och nej medans andra var sjukt svåra men det var ju mest en kul grej eller vi hade quiz istället för prov vilket var tusen gånger bättre, inte lika nervöst. Höll ju inte på med quiz tävlingen i två timmar precis så man fick invänta att biologin skulle börja eftersom datorerna är inskickad på uppdatering. Biologin kändes som en evighet, såg först en film som för en gång skulle jag tyckte va rätt intressant att se eller intressant är inte just det rätta ordet men det är otroligt vad man kan göra via operationer osv. Efter lunch så var det 3 kortare lektioner, matte, engelska och tyska som rullade på rätt bra och sedan har jag faktiskt varit duktig och pluggat lite hemma. Ikväll tänkte jag nämligen se den nyaste Beck filmen "Sjukhusmorden" och jag hoppas den är bättre än den jag såg igår kväll "Invasionen"
 
 

klockan är framflyttad....

Inatt fick vi ju en timmas mindre sömn eftersom att vi drog fram kolckan en timma. Idag fick man en liten sovmorgon iallafall, vilket jag uppskattade och var glad över, det var något som behövdes för mig. Åkte till stallet och red på förmiddagen, hade tur att körtävlingen precis hade avslutas så att vi slapp rida ute i regnet. Det blev ett dressyrpass i lilla manegen och Prince var väldigt pigg, han var på tårna på uteritten igår och han behövde verkligen få springa av sig. Han började lite spänd och bara ville springa på men han blev väldigt fin efter att jag hade värmt upp. Galoppen kändes super idag och han var väldigt fin rakt igenom efter att han kommit igång och när man hittar en bra kombo av allt. Idag var ett sådant pass man skulle kunna fortsätta rida i timmar och bara njuta men han är ju fin Prince, så mycket som jag tycker om han. Jag hoppas han håller sig frisk nu så att han kan få börja hoppa igen, det som han tycker är så kul. Efter stallet blev det hem och vid 4 halv 5 åkte jag och syrran ner till mormor där vi skulle fira moster som fyllde år när vi var i Gävle förra helgen. Det bjöds på god mat och fika, blev lite kort, lite roligt att få med dem vuxna på maffia. 

Slutkörd...

Är helt slutkörd efter denna dag och det har man väl kännt sig de senaste lördagarna nu. Högskoleprovet är iallafall avklarat nu och måste säga att jag har nog aldrig varit så här lugn inför ett prov. Kändes väldigt skönt måste jag säga, det ända som kändes lite tajt var väl när dem sa "5min kvar" då kom stressen ifall man inte resan var klar. Hade man några enstaka frågor kvar då haka man upp sig på dem och det avslutades med att man typ gissa. Åkte direkt hem efter att vi var klar med det sista provet. Hämta upp kussen och fot till stallet för att rida ut en sväng. Prince var väldigt fjantig och spänd idag, rädd för minsta lilla. Efter stallet blev det bad, simmade runt 20 längder bröstsim då man måste hålla igång lite med simningen nu. Det blev ju jobbigt att simma så mycket på utbildningen när man inte är van. Visst vet jag att jag kan simma men om man jämför med dem sem hade varit tävlingssimmare så var man ju inte i samma form eller har aldrig varit det. Högskoleprov..

Klev upp tidigt den här lördagsmorgonen med, klev upp halv 8 och gjorde mig iordning för en heldag på Mittuniversitetet. Som ni kanske förstår så är det dags att göra ett försök på högskoleprovet, tre prov är nu avklarade. Det återstår nu två kvar som vi gör efter lunch och sen är allt klappat och klart. Då är det bara att hålla tummarna på att resultatet blev bra så man slipper göra det någrafler gånger.

Bättre sent än aldrig...

Som rubriken lyder är något man hör lite då och då. Fredagen började väldigt segt, inget funkar när man t.ex ska kolla på någon film. Filmen fick lagga under hela lektionen och den kom inte längre än ca 5min och då har vi en lång biologi lektion. Sedan hade vi matte innan lunch och efter lunch var vi utan lärare på engelskan. Så då passade vi på att jobba lite svenska istället då vi har muntligt nästa vecka. Sedan efter en halv tyska lektion fick jag ta helg men skulle inte kalla det helg än utan det blir nog imorrn eftermiddag. Efter skolan åkte jag upp till stallet, syrran red och vi åkte hem. Sett lite tv, som glamour, lets dance, ninja warriors finalen och ack Värmland, det var väl typ min fredagskväll. Nyss gjort iordning baguette till morgondagen, det blir inget Gävle den här helgen iallafall men om jag ska vara ärlig, skulle jag nog hellre åka dit än att skriva prov. Ingen tvekan där men får hoppas att det inte blir alltför svårt, målet är väl att vara bäst? Klart man gör ett försök för mer än det kan jag inte göra, hoppas ni håller både tummar och tår för både mg och syrran imorgon. Jag undrar vad jag egentligen gett mig in på! Måste iallafall sova nu, tung dag framför mig....En springig Prince....

Som jag nämnde tidigare var jag påväg till stallet och där red vi först, alla tre. Jag, Madicken och Linnéa och det blev lite för mycket för Prince idag. Det var lite halv kaos i ridhuset, hästar överallt som for och hoppa, ingen mer än Prince ville gärna hänka på och vara med. Pigg och glad var han iallafall, en kille med mycket energi i jämförelse med Kajtek. Efter vi ridit satt vi och kolla på lite hoppträning för Pia, man blir ju så hoppsugen själv, markarbete på lovet blir det iallafall. Nu har man iallafall sett farmen, glamour och till och med gjort några prov på datorn inför det viktigaste proven av dem alla som snart ska göras. Mitt försvar är ganska enkelt, det är sjukt svårt att klara ens en!
 

Lång dag med endast 2 lektioner...

Kan ni tänka er, först en lektion 8-9 och sen hål ända fram till halv 2 då jag hade idrott. Vilken dö tid det blev därimellan men det blev lite plugg i 2 timmar sedan åkte vi hem en snabbis till Issa som glömt idrottskläder. Åkte tillbaka till skolan, åt lite chicken nuggets och därefter blev det kortspel och lite serie tittande, sedan tog vi en kort liten roadtrip strax innan idrotten. Uppvärmde med handboll och avslutade med hinderbana och nästa vecka är det fotboll i NCC, längtar redan! Nu sitter jag i bilen påväg till stallet, hade👋Onsdag 25 mars...

Dagens två lektioner gick relativt snabbt, 12:40 var första och det var engelska och därefter fysik. Fortsatte bara att jobba på i båda ämnena, åkte sedan hem och sedan till stallet vid sex snåret. Red Kaj som var seg som vanligt, bara att driva på hela tiden. Nu när jag kom hem passade jag på att se sista avsnittet på säsong 5 av Pretty Little Liars och det var väl bra, lite förbannad över att man aldrig får se vem A är. Vi har nu ett namn Charles DiLaurentis och vi får väl se hur det slutar, blir tyvärr ett långt uppehåll nu, hur ska man klara av det. Vi kommer iallafall få reda på mer om A eller Charles DiLaurentis i början av säsong 6. Jag är helt besatt av serien alltså, man blir galen av att inte få veta!
 

Sovmorgon idag igen...

Sovmorgon idag med och vaknade klockan fyra på morgonen idag. Hade svårt att somna om men till slut gick det. Har två lektioner idag plus en utan lärare, så passar på att jobba på hålet så att man får längre sovmorgon istället. Även idag blir det en sväng till stallet, Prince går lektion med nyingarna ska få röra sig. Lektionen med Laj och Aron igår gick väl sådär, dem har ju verkligen inte orken. Det behövs mer muskler och mer kondition på båda två men till nästa vecka lär dem gå lektioner.Dax att trimma lite..

Endast en lektion, kändes väl rätt onödigt men här skolkas det inte. Var bara att dra sig till skolan för att gå på fysiklektionen där vi hade en kort genomgång och fick tillbaka provet. Pluggade därefter lite matte i väntan på att pappa skulle hämta mig, sen körde vi några burar till posten. Nu är jag på stallet, två hästar ska ridas. Prince är först på tur, passar på 19:10 då det är ledigt i båda manegerna och sen skall nyingarna få gå sin första lektion på ridskolan. De flyttade in till ridskolestallet idag och efter idag är dem nog igång i verksamheten. Blir kanske nått fler ridpass på kaj i veckan men han lär nog gå någon lektion också. Prince ska bara tränsas och lektionen som pågår måste avslutas, sen ska Prince trimmas och därefter Kaj. Hinner nog inte till innebandyn tyvärr, allt på samma gång och man missar jämt nått, man får prioritera!13:30-14:25

Inställd första lektion idag och det innebär att jag inte börjar förrän halv 2 istället för 10 över 12, vilket inte gör mig någonting alls. Har faktiskt pluggat lite smått imorse, inte gjort nå mycket men nått iallafall och då behöver man inte stressa för att hinna göra klart allt senare. Det blir ju lätt att man drar ut på pluggandet och sitter med allt sista kvällen men har man ett flertal uppgifter är det bättre att göra några så det blir en mindre hög kvar att göra. Det är alltid nått man sitter med sista dagen ändå, hur man än försöker dela upp det så sitter man ändå kvällen innan och pluggar som bara den. Man lär sig aldrig!

Typiskt...

Har sovmorgon till 10 över 12 ungefär också vaknar man förbannat klockan kvart över 7, blir så himla less. Jag vill ju sova nu när man för en gång kan. Frågan är varför vakna man så himla tidigt då jag ändå kunde sova 3-4 timmar till? Får väl hitta på något, serier räddar min morgon!

studiebesök -> skola -> stallet

Fick lite sovmorgon eftersom jag och Hannah skulle på studiebesök och sovmorgon var något jag verkligen behövde, det var otroligt skönt. Var helt slut efter helgen och studiebesöket på Bogrundet gick mycket bra, vår kommande handledare visade oss runt och berättade lite kort om allt i princip. Kom till skolan vid lunch och hade bara matte och engelska, tyska vikarien var hemma och vabba och lpå grund av det blev lektionen inställd. Sedan blev det stallet nästan direkt, åkte hem och slängde i mig lite thai och drog sedan till stalllet. Red först Kaj och  Madicken Aron innan hon skulle börja jobba och sedan passade jag på att vara lite duktig och plugga. Sedan red jag Prince som från början var väldigt spänd men han blev mycket fin efter ett tag, väldigt nöjd över honom och Kaj kämpade på bra han med. Det var väl typ bäst i början där, han är ju inte den piggaste utan man får driva på honom lite hela tiden annars dör han av. Jobbade lite serpentiner med övergångar som vi sedan körde i både skritt, trav och galopp. Sedan blev det återigen lite plugg och nu sitter jag med datorn i knäet och kollar på lite markarbete, sen blir det fodring och sen kan man åka hem och äka middag. Man blir ju lite hungrig och den senaste tiden känns det som att jag alltid är hungrig men äta bör man annars dör man, har jag hört.
Kajtek👆
Prince👇Skönt men samtidigt tråkigt...

Då var denna utbildning avklarad i stort sätt, lite slutprovs uppgifter kvar att göra bara. Det är både praktiska och skriftliga uppgifter som väntas och skall göras. Måste säga att det känns otroligt skönt att det är klart nu men ändå lite tråkigt. Kommer inte direkt att sakna det långa dagarna och att ha en alldeles tom mage på lördagarna men människorna som har varit med under utbildningen kommer man ju att sakna. Jag tycker att vi har varit en rätt bra grupp, helt igenom och tycker att min grupp som jag planerat simlektionen med inte kunde vart bättre, vi har haft mycket bra simlektioner.
Fem i halv åtta var jag på plats på fjärran höjder badet idag. Förberedde inför den sjunde lektionen och körde igång lektionen klockan 8 och den höll i 30 min. Sen var det bara att kolla på grupp nummer två och efter deras lektion var det dags för simprov. Tredje sist ut och provet innehöll att man först skulle simma med livboj, dyka ner och hämta docka, bogsera en kompis tillbaka 25 meter. Dax för teori med Thed efter att alla gjort simprovet. Då var det grupparbete två och två där vi skulle planera tre lektioner som skulle innehålla ett simmärke i vardera lektion. Lunch sen och mera teori fast med Catharina, mer grupparbete fast tre och tre och samma grupper som vi hade på teorin med henne igår. Planering av sista simlektionen efter att vi var klar med grupparbetet och hade framfört det. Blåste ballonger, diplomen var fixad sen igår och sen var klockan slagen, avslutning med barnen. De fick visa upp hur det simma både bröst och ryggsim, körde hinderbana, dansstop och avslutade med strömmen. Efter båda simkurserna var det dax för våran avslutning, fick intyg på det vi klarat och gjort, käkade lite tårta och började sen rulla vidare hem mot Timrå igen. Nu blir det inget mer Gävle på ett tag, ska njuta och sova ut nästa helg. Det är tur att det snart är lov, känner att det behövs för mig nu. Man blir så slut i kroppen av att bada så mycket som vi gjort och det långa dagarna som tagit på ens krafter.
 

Gårdagens middag...

Det fick bli middag på Scandic igår då vi inte hittade något nära hotellet, thaien som vi varit på tidigare, där hittade vi inga parkeringar. Men Scandic funkade det med dock var väl thai/kinamaten lite godare men det var ändå helt okej. När vi kom till hotellet blev vi lite överraskad, fick ett bättre rum än sist, tusen gånger bättre och även finare/nyare. Det var klart det bästa rummet vi haft på dessa tre helger som vi bott på hotell Gävle. Hann se hinderbanan på gladiatorerna, då det blev sen middag att vi inte hann till hotellet till det börja. 
Sitter nu i bilen påväg hem, har ungefär 7 mil kvar så snart är vi hemma. Att sova i son egna säng efter man varit borta är det allra bästa med att komma hem. Sover som bäst då. Imorrn väntas ett studiebesök till bogrundet vid halv tio och efter vi är klar där beroende på tid så kommer vi åka till skolan efteråt.

Näst sista dagen, check✔️

Näst sista dagen är nu klar och åker nu och letar någonstans att äta. Dåligt med parkeringar. Blev snökaos vid tönnebro och jag i foppa toffler, kunde inte haft bättre skor med mig. Började annars dagen i vattnet, bogsering av olika tekniker och sedan blev det ett fyspass innan vi fick lunch. Därefter teori, lite grupparbete om skador som vi sedan skulle berätta muntligt om och det blev även lite teater med också. Sen var det planering inför lektion 6 och 7, jag började med diplomen och de är nästan helt klar. Efter det var det dags för simlektion nummer sex, den gick mycket bra. Blev en tripp till stora bassängen idag, avslutade dagen med att först se andra gruppens lektion innan vi utvärdera.
Som förväntat är man vrål hungrig, behöver lite mat i magen nu. Det känns som man har ett hål rätt igenom!

Dax för sista helgen...

En ytterligare tidig lördag morgon, klev upp 5:20 och tog en snabb dusch och börja sedan åka så fort skjutsen kom. Sitter fortfarande och åker men vi är en bra bit påväg. Jag passar på att kolla lite serie, sett ett avsnitt av vardera PLL, Zoey 101 och ett av supernatural. Har inte haft tid i veckan och se något, TVD får jag se efter att vi tagit oss igenom den här sista helgen. Det blir ju en lång dag nere i Gävle på fjärran höjder badet som alltid. Idag börjar vi i vattnet och sen får vi se var vi slutar.


Solförmörkelse...

Först var det ju skola från åtta till två med tre lektioner och kortspel som hör till vardagen. Kollade på solförmörkelsen bara en snabbis innan lunch. Hade ju hål eftersom vi inte har ngn lärare på engelskan, lite plugg och mycket kort. Precis så det ska va, lite bluff och damnolla. På eftermiddagen åkte jag upp och red Kajtek och det var för sista gången när han står i karantän. På måndag flyttar både han och Aron in till stallet om inget oväntat händer. Nyss käkat middag och nu blir det lets dance, sen ska det packas inför sista helgen i Gävle. Sedan är utbildningen klar men först måste man ta sig igenom denna helg. Blir prov på guldbojen, 3 simlektionener och en massa teori, säkert något mer jag inte vet. 

Lill busen...

Tar väl skolan lite kort och snabbt. Började med tyskan 8:10-9:10 hål till 10:25 och passade på att jobba matte. Hade kemi, svenska och idrott, den efterlängtade idrotten. Det blev lite fotboll som uppvärmning och sedan volleyboll. Hem en snabbis till Madicken slutade, åkte upp och red, kaj börjar bli lite små busig nu, vilket är bra så han får lite fart. Han är väldigt lätt i baken, avslutade ridpasset med att skritta ut dem. De var väldigt snälla som förväntat, de är coola killar det här.Hemma👍

Klockan har passerat halv tio och jag och syrran kommer direkt ifrån stallet. Red ett dressyrpass 18:20 på Kupido med övergångar och tempoväxlingar och lite skänkelvikning, en övning vi rullade på med. Sedan klockan 20:15 hoppade jag Kajtek, han var piggare än sist. Hoppade på en åtta och rullade på så några gånger. Började i kaos, han lyfte inte på benen men efter en bakutspark och lite bus så lyfte han och hoppade av mycket bättre. Tror till och med att han tyckte det var roligt, segproppen blev bra efter lite hopp och bus. 
Dressyrhästen👆
Hopphästen👆

Stressa i onödan...

Då var det redan onsdag och pluggade innan jag åkte till skolan, hade svenska, engelska, fysikprov och sen så fick man stressa för att inte missa tyskan. Fick nämligen sitta längre med provet men vill ju inte komma hur sent som helst på tyskan. Frånvaro vill vi ju inte ha men när jag kommit ut från provet så får vi veta att vi inte har ngn tyska. Nu framöver kommer vi ha den lektionen på torsdag morgon istället. Så blir ingen sovmorgon imorgon heller, börjar nu 8:10 istället för 10:30. Nu är jag och kör en bur till posten med pappsen sedan blir det raka vägen hem.Övergångar med Kajtek...

Tog med mig mamma och pappa till stallet och började göra iordning hästarna till vi skulle rida tio över sju. Mamma borstade Aron och pappa tränsa så  sadlade jag honom och gjorde klar Kaj. Jobbade även idag som alla andra dagar med övergångar på Kaj för att få han lite mer framåt. Får ändå driva som bara den för att han inte ska dö av. Han har ju inte någon bjudning i överhuvudtaget men vi kämpar på. Ny sko hade han fått på sig och den satt kvar efter det här ridpasset. Dax att åka till stallet...

Dagens vanliga lektioner var såklart med på schemat idag, 3 no ämnen som man kallade dem förut. Dagen rullade på och har hunnit plugga lite mer när jag  varit hemma, fick jobba hemma på tyskan sist. Därav hade jag lite som behövdes göra men nu sticker man till stallet. Kaj ska ridas, han tappade ju en sko igår så får se om han fått en ny.Inigo❤

Finaste Inigo tjejen, jag är så glad för att jag fick lära känna just dig och allt vi hann göra tillsammans. Du gjorde dagarna så mycket bättre och lättare, man kunde åka till dig och glömma bort alla beskymmer för en stund. Så tråkigt att det slutar här, önskade att du fick vara med oss i ett par år till men det var helt klart det bästa för dig. Nu får du springa på de evigt gröna ängarna i full galopp och hoppa hinder som du älskar. Kommer sakna våra ridturer som alltid bjöd på skojigheter och kontorillen som vi lätt galopperade upp för utan några problem, det var något du verkligen tyckte om, att bara få galoppera på. Terrängträningen som vi var med på förra året, det var något jag inte hade testat på om det inte vore för att jag börja rida dig Inigo. Det var jätte roligt, Inigo hade minst lika kul som jag hade. Du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta, bästaste Inigo jag älskar dig, kommer aldrig att glömma vår tid tillsammans!❤
Du älskar inte en häst för att den är vacker, den är vacker för att du älskar den.

Kajtek tappade skon...

Åkte upp till stallet vid halv sju och gjorde iordning hästarna till Madicken jobbat klart. Jobbade lite övergångar och även skänkelvikning. Efter att jag tagit lite galopp i ena varvet så åker skon av, han snubblade typ i traven och skon var alldeles böjd. Efter det tog jag det bara lugnt, han fick gå lite lättare då jag tyckte han blev lite snubblig. Nu ska jag snart se farmen och sen säger jag godnatt tror jag.

Vikarie sjuk....

Måndagmorgon börjar med en längre eller dubbellektion i naturspecialisering, en längre biologi lektion och sedan lunch. Matte efter lunchen och sedan engelska där vi skulle ha vikarie men den var sjuk och lektionen inställd och då fick vi jobba hemma med tyskan. Tyskan har vi fått en vikarie på, så slutar senare både onsdag och fredag nu igen. Stannade kvar och plugga fysik en stund tills pappa kunde hämta mig. När jag kom hem så låg jag i soffan och där somnade jag nån timma. Ska snart upp till stallet för att rida, känner mig rätt trött efter helgen nu.Dejta kudden nästa...

Efter lite tv tittande på både farmen och Wallander så är jag Alldeles slut i kroppen, finns inte mycket ork kvar nu så det är bara att hoppa i säng. Man ska ju orka med en veckas skola nu innan vi avslutar våran utbildning. Det kommer bli en tuff vecka, det är prov inplanerat och det är 5 lektioner fler än vad jag haft de senaste veckorna. Jag kan ju alltid hoppas att de inte hittat en vikarie på engelska men tyskan är jag rätt säker på att dem hittat en. Det som känns tråkigt är väl att vi skulle haft tyska prov innan lovet och kommer inte ha det förrän Agneta är tillbaka. Agneta kommer tillbaka vecka 16, dvs efter lovet och då har man ju tappat vad man ska ha prov på. Tråkigt men sant men först måste vi ta oss igenom denna vecka. Har rätt mycket i skolan jag måste plugga och nu har vi även lite uppgifter att göra från utbildningen med. Allt på samma gång, sedan har vi nyhästarna som ska trimmas på vardagarna plus Prince eftersom att vit borta helgen. Skulle passa bra med dygn som ligger på cirka 30-32 timmar istället för 24.2 av 3 helger✔️

Känns underbart att två helger utav 3 är nu gjorda, bara en kvar nu. Denna helg gick både snabbare och var även roligare, vilket gör allt lite lättare. Halv 8 var man på badet och börja förbereda inför simkursen och 5 i hel drog vi igång. Jag tycker helt klart att det här var den bästa lektionen vi haft, vi var effektiva och allt rullade på. Vi är ju trots  allt 8 simlärare på 10 barn så det är ju lite speciellt. Efter den fick ju jag och min grupp vila och kolla på nästa grupp när dem hade lektion. Sen var det dax att hoppa i vattnet igen, två timmars vattenpass där vi bland annat simma. Bogsera, hämta docka från botten, livräddande och lite andra saker. Sen var det lunch och 12:30 blev det lite teori, planering av nästa lektion och sen ett vattenpass till innan andra simlektionen skulle börja. Då körde vi lite crawl och fick även prova på nordisk lagkapp bland annat. Sen var det bara att utvärdera lektionen och sen börja rulla hem över.


Uppe med tuppen...

Ska samlas halv 8 på badet idag och först är det simskola sen har jag inte koll på så mycket mer faktiskt. Jag hoppas denna dag går lika fort som gårdagen och att vi kanske får sluta lite tidigare, det skulle inte skada precis.


Halva kursen klar...

Tänk att nu har vi klarat av och gjort halva utbildning, vilket känns otroligt skönt. Idag hade vi nog den bästa dagen på länge, dagen gick relativ fort och man överlevde allt och kände mig inte utmattad som man gjorde efter förra lördagen. Som jag skrev tidigare så började vi med HLR som vi höll på med i ett par timmar och efter det blev det lite planering inför simkursen vi hade idag. Efter det blev det lite teori innan vi skulle ner och göra olika övningar i vattnet. Sen fick vi en timmas paus, där vi passa på att planera simlektion nummer 4 innan simskolan började 17:10, körde den. Därefter var det bara utvärderingen kvar, den gick rätt snabb och sen fick vi sluta för dagen. Tur vi är så snabb och effektiva så att vi kan sluta lite tidigare iallafall.  Åkte direkt till Subai som är ett matställe, åt där sist med och det var riktigt gott, en blandning mellan kina och thaimat. Dem till och med kände igen oss från förra veckan vi var här, varit där två gångar och de känner redan igen oss. Efter middagen på Subai så blev det raka vägen till hotellet där jag nu ligger på rummet och ser mello, kanske att det blir Maria Wern efteråt. Får inte glömma att man ska upp imorgon med, 07:30 skall jag vara redo på badet, får en frukostpåse från hotellet och ska försöka få i mig nått annars blir det inte förrän lunch kanske och det klarar man inte.Kaffepaus...

Klev upp 5 imorse och åkte till Gävle, sitter nu för 3/6 dagen på den utbildningen och på schemat är det HLR som vi haft sen klockan 8. Har nu en tio minters kaffepaus men dricker inte själv kaffe. Passar på att spela hatat istället då, nu ska vi fortsätta med HLR.Kort skoldag....


Skola från 8-11, två lektioner men det kändes ändå som en heldag med lektioner. Sedan var det bara att ta närvaro på engelskan och sen kunde jag åka till stallet. Jag och syrran skulle provhoppa nyhästarna och det gick väl bra, dem tog sig över båda två om jag säger så. Efter det blev det lite lunch, lunchrester sen igår (portergryta) och efter det red Madicken Prince. Hem och städa lite, thai till middag och två avsnitt av glamour och nu lets dance och efter det måste man packa inför ännu en helg i Gävle.

Pluggning på hög nivå...

Dessa två bilder beskriver vad jag gjort sen jag kom hem från skolan. Åt protergryta till middag och pluggat/pluggar fortfarande till morgondagen biologiprov. Det känns och det är ett alldeles för stort prov, skulle ha delat upp i minst tre. Det hade vart mycket bättre men det är vara att bita ihop, fredag imorgon och sen en helg bara med utbildning. Ajjemän vi ska tillbaka till Gävle för ännu en helg, faktiskt andra av tredje. Skulle jätte gärna ta ledigt från allt en dag och bara ligga hemma och vila ut mig, skulle vara nice.

Maestro🐴

 

Två hästar, tre timmar i skolan...

Åkte upp till Ridstadion efter 8 och började med att rida Kaj (Kajtek) och efter att han var riden var det dags för Prince. Det blev ett ridpass och en ridtur, tror att dem tyckte det va skönt att få komma ut lite också. Nu blir det lite käk innan man ska upp till skolan och plugga lite. I 3 timmar ska man vara där och plugga med det man vill eller behöver. Så det blir biologi för mig då jag har prov imorgon.

Klantiga jag....

Klockan är över tio och jag sitter och kollar på Sveriges mästerkock just nu och efter det blir det glamour och sedan går jag nog och lägger mig. Det har ju varit skola idag och åkte dit till 8 och pluggade lite biologi och spelade lite kort, allt ifrån hjärter, bluff, bluffpoker och röda hand. Kortspel är väldigt avslappnande kanske dock inte på röda hand men när det blir för mycket plugg är det bra att vi har korten. Man måste ju variera lite för hade inte lektion förren 10:30, då var det svenska och sen har jag bara haft en fysik lektion på det. Engelskan och tyskan var det bara att ta närvaro på. Efter skolan blev det stallet, red först Kajtek och sen Kupido, tycker inte det fik nå bra idag. Väldigt ont i armen, det enda positiva med ridpasset på Kupido var att han kändes riktigt fin faktiskt. Det var hoppning idag men hann inte hoppa så mycket men Kupido kändes väldigt seg idag, konstigt nog.
Fina underbara Inigo...Gud vad jag kommer att sakna dig, glad för all tid vi spenderat tillsammans. Du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta♥️stallet istället för sovmorgon...

Ingen sovmorgon idag heller utan åkte istället och red nyingarna så har man det gjort. Red båda idag, vi bytte efter att vi hade börjat trava igång hästarna. Aron kändes vinglig och har lite svårt med galoppen, han måste bli starkare men det var ju helt klart mer fart inAron än vad det är i Kajtek. 

Idag ska jag ta vara på eftermiddagen och plugga litegrann till provet som jag har på fredag. Det känns att man har tappat bort lite vad man håller på med nu efter lovet vi haft, så måste komma in i allt igen och fortsätta att köra. Var väl klar i stallet ungefär vid 10 och drog därefter till skolan där jag hade endast tre lektioner och det är lagomt många tycker jag. Efter jag slutat fick jag vänta en timma för att sedan ha utvecklingssamtal, blev ju inget av förra terminen. Utvecklingssamtal gick väl bra, inte för att jag tror att det kan gå dåligt men. Ligger bra till alla ämnen och mer behövs väl inte veta?det är måndag och jag lever....

Det var riktigt tungt att bara komma upp ur sängen efter denna helg, trött och sliten var orden men det var bara att slänga på sig lite kläder och sticka till skolan. Dagen blev väl typ som de senaste måndagarna i skolan har varit, Agneta är sjukskriven men däremot var vi tvungen och gå till lektionen idag. Fick bara ett papper också tog de närvaron sen var lektionen över, de har även fixat en lärare som skulle ta närvaro på tyskan så fick invänta den. När de var 10 minuter innan den börja så fick vi reda på att vi kunde gå hem, skulle kolla upp ett valfritt kapitel som vi skulle jobba med hädanefter. Otroligt onödigt att stanna bara för det lixom men vi spelade lite kort som drog ut lite på tiden. När jag fick besked om att jag kunde sluta, åkte jag upp till stallet, jag och syrran red först nyhästarna Kajtek och Aron sedan pluggade jag lite lätt i cafeterian. Red även Prince lite senare på kvällen då det blev mer plats i stora manegen då det var några som provade sadlar där. Han var ju mycket pigg efter helgens vila och något utav det bästa han vet är ju att få springa alltså. I började av ridpasset var han lite spänd men det släppte och han bev riktigt fin efter att vi kommit igång.
 Kom hem till åtta...

Vi kom hem bra precis vid åtta tiden och kan bara tacka för att vi blev klar snabbt med sista uppgiften för denna helg och kunde då sluta tidigare och åka hem till Timrå igen. Jag kan ju säga att man är ju rätt slut i både huvve eller egentligen slut i hela kroppen, varit rätt så hungrig när man slutar dagarna. Alla hästar har ju fått vila hela helgen då både jag och syrran varit på utbildning så imorgon ska både nyingarna försöka hinna ridas och sen ska jag även rida Prince också. Imorgon är det ju även slut på vårat sportlov så imorgon klockan tio över åtta sitter jag på skolan för en tung vecka känner jag, det ska skrivas prov och man ska ha utvecklingssamtal. Hoppas det blir en lite rolig vecka ändå för annars kommer jag aldrig orka med den, har ingen idrott heller vilket jag tycker är sämst men är inte förvånad att det alltid är idrotten som ska drabbas. Måste iallafall försöka att sova snart, ny vecka med nya krafter och nya tag, det är bara att köra på tills man inte kan kötta mer.
Jag vill ha tillbaka sommarn nu, GE MIG!

En timma tidigare👍

Det blev en tidig morgon idag med, klev dock inte upp vid fyra utan fick lite sovmorgon. Klockan kvart i sju klev vi upp och gjorde oss i ordning för ytterligare en dag med utbildning i Gävle. Eftersom vi inte hann äta frukost på hotellet fick vi med oss en påse men hann aldrig äta den där frukosten. Vår första paus var lunchen, härligt att köra på tom mage lixom men det gick bra. Till lunch blev det pasta alfredo och även Karins lasagne, godare än lunchen igår. Efter lunch skulle vi planera ytterligare en lektion som vi nu hade på eftermiddagen och har också haft lite teoretiskt idag. Det bästa av allt var väl att vi fick sluta en timma tidigare än vad vi skulle gjort, så kommer förhoppningsvis vara hemma till klockan åtta. NICE!👌
 

På hotellet...

Ligger nu och kollar lite halvt på mello samtidigt som jag ser på supernatural. Har varit en tung dag, först klivit upp vid fyra tiden för att hinna åka ner hit till Gävle för att få på denna utbildning från cirka 8-18 båda dagarna. En dag är nu avklarad och imorrn ska man vara där 07:30 och då slutat den 18:15 så nästan en timma längre än idag, hur skall detta gå. Imorgon kommer även barn dit som vi ska ha 8 gånger framöver, heja heja. Har faktiskt hunnit käkat middag idag också, är ju van att det blir sen middag men inte då man kliver upp fyra på morgonen lixom. Det fick bli thai-/kinamat och gott var det också. Hann på Ica också innan vi åt middag och med andra ord så blev lunch till morgondagen fixad.


Ingen sovmorgon här inte!

Klockan var ställd 4:00 imorse och efter att jag duschat så begav vi oss mot Gävle för en utbildning hela helgen. Passade på att kolla på supernatural när vi åkte och vi var väl framme vid halv 8 ungefär och då var det bara att invänta att alla andra skulle komma hit. Hittills har vi gått igenom lite teoretisk och även lite praktiskt också, nyss käkat lunch för att få lite ny energi. Nu är det snart dags igen, bloggar väl mer när jag kommer till hotellet. Utbildningen slutar inte förrän 18 ikväll, så vi har inte tagit oss igenom halva dagen än så länge.


Mätt i magen...

Sitter och ser Postkodmiljonären såhär innan lets dance ska börja, käkat middag som var svingod. Måste ta tag i packningen också, får göra lite i pausen så man blir klar någon gång. Har aldrig tyckt om och packa, känns alltid som man ska glömma något viktigt. De tre närmaste helgerna kommer jag ha fullt upp men ska försöka hinna bloggen lite också. 

H e m m a . . . . .

Då har man kommit hem från stallet, både Kajtek och Prince är riden. De var rena motsatsen med varandra skulle man kunna säga. Iallafall bjudningen på dem, Kajtek var seg och ville absolut inte röra på sig det minsta medan Prince mer än gärna rusa iväg i världens fart. Vi började rida nyhästarna och dem är väldigt snälla och inte så jätte stora hästar utan rätt små. Jobbade lite övergångar med Kajtek idag och även lite slutna. Prince kändes mycket  mycket mjukare igår, idag var han mer spänd och han kändes lite ofokuserad men ingen mer än han blev lycklig av lite mer galopp idag.
 Kajtek☝️
Prince☝️

godmorgon världen...

Satt mig nyss vid datorn, är fortfarande rätt trött så tänkte ta en snabb dusch så jag vakna till lite, det enda jag gjort idag är att spelat hayday som jag laddad ner till telefon igår kväll ännu en gång. Dags att ta tag i lite grejer också, måste packa färdigt inför helgen och hästar ska hinnas ridas. Ska inte skriva något mer utan måste göra klart så att jag kan åka och rida vid et skulle va skitbra, så kan man packa färdigt när man kommer hem från stallet. (bjuder på en bild på fina M)
saknar denna lilla kille♡

Nya hästar

Idag var det dags att provrida de nya hästarna. Jag red Aron W och Matilda Kajtek. Väldigt snälla var dem båda, så nu är det bara att köra, rida de lite lätt och sedan börja jobba dem lite mer ska bli spännande! 


Kajtek & Prince

Åkte till stallet till klockan två idag med och vi började med nyhästarna Kaj och Aron. Började longera dem innan vi satt upp och Kaj som jag red var väldigt lugn, LITE för seg kanske. Får ta med en pisk imorgon, fick jobba väldigt mycket med tempo idag. Efter nyhästarna var hel klara så var det bara att byta om, på med andra ridkläder/grejer för att rida Prince. Första galoppen på honom är nu gjord och det var han väldigt glad över. Nu är det bara att fortsätta med lite galopp så kanske han snart går lektioner igen.


Stallet...

Åkte till stallet vid klockan två eftersom att Maria skulle kolla på Prince, vi ska nu börja galoppera och förhoppningsvis kommer han in på lektioner snart igen. Nyhästarna Kajtek och Aron är ompysslade och grejer är utprovade så imorgon får de komma in till ridhuset och bli longerad. Hade en kort liten middagspaus innan vi börja bygga fram inför markarbeten som vi hade idag. Kupido var peppad precis som jag på ridpasset idag, höll på med en rullande övning vilket var mycket bra. Lite problem med travbommarna och galoppera rak. Han flyger gärna ut med baken, lite bakutsparkar, byte av galopp och lite sidtvärs. Skulle kunna säga att det är typ det på samma gång men han skötte sig bra emellanåt faktiskt. 
slappar dag...

Har inte gjort något speciellt idag, sett serie ända fram till ungefär halv fyra och åkte en snabbis till bista och köpte en svart bikini underdel bara. Det är så lätt när man vet vad man skall ha, det är bara och köpa och sedan sticka därifrån, inget ställe jag trivs på. Jag köper bara när det är något jag verkligen behöver, vilket är bra, då går det inte så mycket kläder på shopping lixom. Kan vara därför man har så mycket presentkort, måste ta någon heldag på birsta och shoppa bort alla presentkort jag har. Nu har jag nyss gått från tv och förflyttade mig direkt till datorn, såg på true detective och även lite på crocodile dundee och nu blir det musik och spel istället för serie.
 

god mat...

 
 

nya hästisar...

Ut med två gamla och in med två nya. Det var ju faktiskt inte bara M som lämnade ridskolan idag strax innan åtta utan även Bonny som stått här ännu längre än vad M hade gjort. Ridskolan bytte alltså Maestro och Bonny mot två nya hästar, Kajtek och Aron W och de verkade lugna i stallet och vi hoppas dem blir bra ridskolehästar nu, vi håller tummarna att dessa två hästar stannar kvar några år.
Bonny Silver
Maestro
 
NYA (nedanför)
Aron W
Kajtek

Hej då min vän!♡

Jag önskar dig all lycka du kan få, finaste M

Nästa stall...

Sitter nu på andra stallet, THF efter att ha varit och mockat och donat hos Inigo. Nu blir det lite serie medan syrran skall jobba enda fram till halv åtta. Skoldatorn gör lite nytta nu på lovet som när man har lite tid över, sen ska jag väl ta farväl av M som ska åka ikväll. Ska försöka få lite bilder också, tycker inte om att säga adjö till någon man tycker om. Jag håller tummarna om att han kommer så småningom till något bra ställe där han stortrivs.

Morgonträning....

Åkte och fixade så att jag har klarat guldbojen inför den kommande helgen; simma utan samt med livboj, bogsera en kamrat och upptagning av en livräddningsdocka och nu var det gjort, nu blir det lite serie innan vi åker till stallet, först blir det till Inigo och sen till ridskolan.
 

Ingen skola imorgon!!!

Så otroligt skönt att jag inte behöver gå till skolan imorgon, finns inget bättre. Dagen tillbringades i brorsans lägenhet och stallet, red både Kupido och Filur. Hästarna skötte sig med råge och nu har ligger jag framför tv och kollar på repris realitystjärnor på godset men väntar egentligen på att farmen ska börja.

RSS 2.0