tjobre

Dagen har varit ganska slapp, varit till vetrinären med lill vovven och det har väl inte blivit bra precis men bättre än sist vi var där, ska dit om en månad igen då det är samma problem med öronen som vanligt. Sedan har jag inte gjort så mycket mer idag kanske nått matte tal eller två?
Sover även över på stallet inatt med ridlägerbarnen, privatlektion imorrn, yey!

Rick 31

Blev ännu en tidig morgon då Madicken hade ridläger barna idag och jag fick vara hjälpreda, de hade dressyr idag och sedan efter så spelade vi lite kort innan vi åkte hem för att käka lunch, vilket blev thaimat och sen åkte vi tillbaka till stallet igen lite innan 6 och kolla på hoppträning och hade sen hoppning klockan 8 och hade Rick pga att Kupido sträckt sig förra veckan så han har fått/ska få en veckas vila. Gick inte jätte bra med Rick idag, kändes så ovnligt och gå från att hoppa ponny igår till storhäst dag, det är en skillnad och på tanke på att Rick vill bara gasa och köra i sin egen takt så blir det fel, men vi avslutade hoppasset bra då det var en liten bana på 6 hinder på lite blandad höjd.
Bilderna är gamla (22 maj)

Exxet

 
Haha, första gången man inte var så taggad till hoppning. Men det gick bra, Exxet var jätteduktig och egentligen var det väl inga problem, men den här glädjen att hoppa fanns inte riktigt hos mig. Blev iaf väldigt nöjd med ett av sprången då han hoppade bra och då blev man faktikst glad. Vi hoppade linjer och avslutade med en bana, allt gick bra, inga större missar utan allt rullade på. Ibland vågade jag inte riktigt lita på alla hans beslut men han lyssnade på mig och var faktiskt riktigt bra. Han var taggad när vi väl hoppade och bjöd bra, och framför allt så var han väldigt kontrollerbar, vilket kändes bra. Han är ju riktigt rolig att hoppa då han är väldigt hinderklok och fixar det mesta själv, så det är nyttigt för mig att komma på en häst som jag får tänka till lite mer med och inte bara hjälpa hela tiden, vilket jag har fått gjort mycket den senaste tiden. 
Det värsta nu är väl att Griva ska åka, och vet inte om det är det som drar ner mig lite. Det är hos henne jag har fastnat och när man har en speciell häst så blir det bara så mycket svårare. Jag hoppas att jag kanske kan ha kontakt med hennes nya hem och få följa hennes utveckling på annat håll och att kanske någon av de nya hästarna kan få mig på lite bättre humör som kan ta Grivas plats. Det var ganska skönt att få komma bort från stallet och tänka på annat igår. Då var det iaf hur kul som helst att hoppa och jag kände mig nöjd. :))

Hoppkursen med Labolina

 
 
Varit en riktigt rolig dag idag på Näset, anmälde oss igår till hoppkurs för Maggan. Alltid lika roligt att komma dit och jag fick nog världens sötaste ponny plutt. En liten c-ponny, försiktig men så rolig att rida. Pigg men ursnäll, kommer verkligen bli en kanonponny. Hon heter Labolina och är 5-6 år, och har tagit det ganska försiktigt sa Maggan så det var spännande. Började med markarbete vilket gick bra, ponnyn skötte sig och gjorde det hon skulle och ah riktigt häftig. Sedan var det lunch och en massa och sedan på eftermiddagen hoppade vi ett pass och Labolina kämpade på. Hoppade en bana på 9 hinder och sedan hoppade vi lite omhoppningsvängar och sedan banan lite högre. Bana högre gick kanske inte så bra då hon blev väldigt trött och tappade allt men hon hoppade och kämpade och tog sig över. Sedan fick så fick vi vänta för att hoppa tre språng till då hon hämtat sig lite, och då gick det mycket bättre, hon fick till och med ta i lite. En oxer glömde sänkas men Labolina hoppade hur snällt som helst över utan problem. Jättekul, och supersöt ponny. Att hoppa är hur kul som helst, så är det bara! :D

Hoppkurs med Munsboro Campfire

Jag och syster + Lovisa drog upp till Näset idag och var med på hoppkursen, när vi kom dit så kollade vi på nya hästarna och sedan fick vi hästar, jag fick Munsboro Campfire (Charlie) samma ponny som jag hade i somras på hopplägret, vilket jag tyckte var jätte kul. Man hittar ju knapparna lite bättre än vad man gör på en ny häst, vi började med lite markarbete vilket gick riktigt bra. Var väldigt pepp för hoppningen då jag inte tävlade i lördags, men först åt vi lunch (köttfärssås och spagetti) och sen var man banpersonal 2 grupper då man red sist, iaf så när vi började hoppas fram så gick det kanon men när vi skulle hoppa en låg bana gick det sämre, dåligt av mig, sen hoppa vi lite hinder med snäva svängar och sen höjde vi banan och körde en gång till, vilket slutade MYCKET bättre, nöjd ryttare!
 

Nu det börjar

Idag var ju första lovdagen och har bara tagit det lugnt, såg våra bästa år imorse och sen dallas som jag inte sett i torsdag, nu ikväll blir det the vampire diaries, var till stallet lite förut.
 

 
 

no title

Nu har amn kommit hem, har ju varit på stallet och haft halloween övernattning och efter på förmiddagen så åkte vi hem med kusinen och där blev vi kvar ett bra tag, till nu med andra ord. Sjung först lite singstar sedan fortsatt vi och spelade GTA.
 

fullt ös medvetslös....

efter en fullspäckad kväll här på stallet med 26 stycken barn som är med på övernattningen och vi började med att äta tacos och sen lekte barnen i manegen och sen har vi kört 5-kamp och varit ute på en liten spökrunda ute i skogen och även spökat i mangen och spökhistorier på det, haft lite spökbilar och allt möjligt. Nu är det rätt så lugnt men annars har det varit fullt ös hela tiden. Några har lagt sig och några sitter även kvar uppe och spelar lite kort eller bara pratar.
Middagen (tacos)!
En deltävling i 5-kampen (stoppa ner handen och leta efter en kork)
 

Idag gäller det

Herregud vad man önskar man kunde vara med och hoppa, var på hopptävling imorse och kom hem vid 1 och har bara suttit och kolla, det gick riktigt trögt tyckte jag. Tillbaka tills tallet vid halv 5 för att ha de alla barnen längtat till, halloween övernattning, ikväll så kommer det spökas, det kan du ge dig på!
 

hoppas på de bästa

Avslutade fredagskvällen med att titta lite på maggan träning och sen har man varit ute och leta en ponny som springer lös, så ser ni en brun liten ponny runt Bergeforsens område så kontakta genast ägaren 070-5320562

lov

Ätnlgien lov, slutade efter tyskan där Agneta bjuppade på fika, satt perfekt inför lovet kan jag säga, lätt bästaste lektionen, hade en muntlig redovisning först med Petro. Innan det hade vi engelska där vi såg på JB (James Bond) och sen har vi haft matte och kemi med.
 

Älskade vän, ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ♡

Tyvärr blir det inge tävlande för oss i helgen, vi har verkligen inte haft turen med oss i år,
inte tävlat på över 9 månader med denna underbara varelse och det känns så himla tråkigt,
men vi hoppas att han kommer tillbaka så fort som möjligt, min älskade bästavän,
vad skulle jag göra utan dig! ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ♡
 


tråkiga nyheter

Min finaste har gått och blivit halt idag, det svider kan jag säga......
Med andra ord så blir det ingen tävling för oss i helgen då Kupido är halt, hur allt kan ändras bara på en dag är helt sjukt, jag var så nöjd över allt igår, han var så fin och allt gick super på markarbeten och dagen efter går han en lektion och är nu halt, DET KÄNNS SKIT ALLTIHOP!, har inte tävlat på över 9 månader nu och såg verkligen fram emot denna tävling, jag ger fan upp snart! jag som var så pepp, älskade vän, vrf? :´(

schule

Rätt lugn dag, svenska först där jag nu skriver en filmrecention om "Populärmusik från Vittula" och sen hade vi matte och lunch sen långt hål där man hann se PLL´s nyaste avsnitt som kom igår, sen hade vi mentorsamling och fysik och sist samhälle där vi fortsatte med vår muntliga redovisning om "Slumdog Millionaire" som vi sett på  där och ska berätta om tortyr, hur det tillkommer i filmen osv.
Halloween börjar närma sig, övernattning nu till helgen! 

taggad till tusen!!!

Igår var det markarbete och vi körde en övning med som hela tiden rullade på bra, Kupido kändes helt fantastisk, så otroligt glad och peppad för tävlingen i helgen, så sjukt taggad. Det blir vår andra start detta år, han jar ju vart skadad till och från typ så sist var någongång i januari vilket var hur länge som helst. Iallafall är jag sjukt pepp och ser verkligen fram emot tävlingen, snart KM också så vi måste ju träna, har inte riktigt bestämt mig om jag ska vara med i dressyren då den är lite halv omöjlig och veta.
ℐɕℎ ℒ℩ℯɓℯ ɗ℩ɕℎ♡

Markarbete

 
Idag var hästen duktig, hon kändes jättefin och hon var rätt så arbetsvillig. Vi hade en rätt rolig övning faktiskt även fast det bara var bommar på backen. Men hon var duktig, man travade typ hela övningen och sedan galopp halv fyrkantspåret så det var kul, alla kunde liksom rulla på hela tiden. Och det bästa var att Griva var super i traven och lyckades galoppera i högervarv utan konstigheter. När vi sedan gjorde det spegelvänt, alltså bytte varv så började det roliga. Vänstergalopp, själv så vet jag liksom vad hon gör. Men det började bra faktiskt, fick lite vänstergalopp utan större problem, dock orkade hon inte hålla igång, så när vi kört banan en gång till och vi kommer till galoppen så tar hon aldrig galopp, när vi kommer någonstans i mitten av långsidan så fattar hon galopp och sparkar bakut, träffar väggen och då blir hon inge rolig. Vet inte riktigt vad hon gjorde men, hon typ bockade flera gånger och när jag tappar balans så ställer hon sig på bakbenen. Och det var ingen liten stegring, lite till och det hade kunna gått illa, som tur var gick det bra. Sedan står hon där på alla fyra ben och helt lugn. Själv blev jag inte rädd, man hinner liksom inte fatta. Men jag vet när hon gör grejer och säger det vilken balans jag fått. Jag bara sitter där. Fattar inte hur egentligen, men vi beslutade att det inte blev någon mer galopp för vår del utan travade banan vilket gick super. Aja, gruppen blev nog lite skrämd, men jag gillar hästen ändå. Och det blir inte roligt när hon åker! :(
Men jag är nöjd över passet, fin och superbra, sedan en liten mindre bra händelse som slutade bra. 
Världens bästa!
 
 

pluggar

sitter framför datorn nu med boken öppen, glosor till imorgon, yey och det är inte lite heller, över ett trettiotal, en halv sida ungefär. Har inte gjort så mycket efter skolan idag, bara suttit vid datorn, OINTRESSANT.
ända ner till master....

Tokigare och tokigare

Bästa hästen, (gammal bild)
 
 
Som rubrik säger så blir hästen bara tokigare för varje gång. Red med syrrans grupp på morgonen då ingen vill rida Griva, då hon är som hon är. Men hon har blivit finare men i galoppen så är det verkligen en rodeohäst. Hon gör luftsprång, sprakarbakut och typ skrämmer upp sig själv, haha, tur jag ändå är så pass berädd att jag hinner få stopp innan något större skulle hända. Vi jobbade med bommar på volter och Griva var superfin. Travade jättefint över bommarna utan att göra något, men då vi kom till galoppen så blev hon tokig. Hon hoppade och far runt som något tok, lyckades faktiskt komma över någon bom utan att hon gjorde något. Hon kommer inte bli kvar på ridskolan, det är klart nu, så någon gång är det dags att säga hejdå till henne vilket jag inte ser fram emot, men det är nog bäst då hon inte fungerar som ridskolehäst.
 
Red henne på lektion igår också, och hon var duktig då också, i skritt och trav. Galoppen blev det inte så mycket av då, men ah, det är Griva och hon är rolig ändå och blir bättre på vissa delar, medans andra saker blir sämre. Min tokhäst. Imorgon är det markarbete igen, kul! :D

tagga kemi....

Nyss ridit Frasse, hade lite bommar på volter och så, Frasse är väl ingen riktigt favorit direkt men det gick hyfsat bra ändå, efter lovet blir det markarbete igen och sen hoppning efter det och det ser vi framemot. Iaf så blir det en snabb dusch nu & sen åker man till skolan & har lite lektioner, kemi först sen lunch osv.
 
 
 
 
 

ajjämän

Då var denna dag snart över, vart på skolan först sen u-sek möte på stallet & kom hem vid halv 9 å
såg på ensam mamma söker & sen har jag även sett snooza & nu blir det med Clara Henry där Anton gästar,  efter det är det lika bra att packa till morgondagen då det blir markarbeteFrasse
vilket betyder att vi får åka lite tidigare så vi hinner plocka fram, men det ska nog gå det med.
GLÖM ATT MAN ALLTID SKA VARA POSITIV!
Godnatt då allihopa!
 
 
 

Galoppera på ett fuxsto?

Allt gick bra, förutom när vi kom till vänstergaloppen. Då blev det lite inte riktigt lika kul sa Griva, tillslut så kunde hon galoppera normalt!


Helgen i Sollefteå

Åkte kvart över sju på lördag morgon för att hämta upp Amanda och sedan vidare mot Sollefteå då steg 2 var där. Gick ju bra att hitta, kom fram strax innan klockan 9. Lite öde sådär, vi visste liksom inte alls vart vi skulle vara och inga människor syntes till så vi satt i bilen och vänta tills vi såg några vilket vi till slut gjorde. Så fick vi fika lite och 10 började själva kursen. Så vi lyssnade och skrev ner viktiga saker osv. Sedan var alla och kollade på Sollefteå Ridklubb och det var väl det vi gjorde första dagen. 
På söndag började vi 9 och slutade 14.30 och då åkte vi raka vägen hem. Haha, allt gick bra, förutom att vi hade sommardäck och det var snö i Sollefteå. Det var en backe man skulle upp för och den var väldigt hal, så det tog ett tag innan vi kom upp för den backen, så det slutade med att några fick putta på bilen, bra va? 
 
Allt gick iallafall bra, och sista steget på kursen är på Näset så det blir toppen. Lite närmare att åka också, sedan är kursen klar! :)

söndagkväll

Då är det väl snart dax att sova, nyss kommit upp från duschen, tog och bastade lite vilket var otroligt skönt lite väl varmt 85 grader men det ska inte klagas, måndag imorgon och vi hoppas på fin väder så moppen kan få lite ny luft, sen blir det möte på stallet.
 
Nästa helg, då kör vi!

Hemma

Äntligen hemma i lilla Timrå. Tänkte blogga lite om helgen imorogn, orkar inte skriv en massa nu.
Kom iallafall hem och åkte red hästen. Hon har inte gått sedan onsdag och eftersom jag var borta så blev det söndag som jag kunde rida henne. Gick bra, nöjd, berätta mer om de imorgon också och syrran fotade och filmade lite så kanske blir några bilder eller en film. Godnatt! :)

ny dag

Vaknade 9 imorse men har legat och halv sove till 10 typ tills pappa kom in med frukost, lyx och sen nu tar jag en funderare och tänkte göra klart engelskan så jag kan lämna in sista frågan också som jag haft på datorn, sen får vi se, syrran kommer hem idag så kanske blir det en sväng till stallet också.
 

Trött...

Känner mig så himla trött, tog en lång sovmorgon efter gårdagens partaj och det behövdes kan jag säga, nu sätter man sig vid datorn ett tag och får se vad man hittar på för något skoj idag, kanske tar en löptur.
Dagens frukost blev smörgåstårta👍Party🎉🎉

Äntligen helg och denna kväll avslutas med släkt och vänner hemma då Pontus fyller 21 år, grattis till honom! Nyss sett klart idol och nu sitter man och kollar på lite olika serier med Linnea. Mittemot Evelina

sitter nu på första lektionen (engelska) och lyssnar på lite musik, så passade på att blogga lite kort bara, har matte och kemi idag också plus tyska prov sist av allt sen bär det av hem, och ikväll kommer släkten dit för att fira bror min som fyller år idag. 
 
 
 

?

Kanske dags att börja packa inför helgen då jag och Amanda ska till Sollefteå. Spännande, steg 2 denna gång och ja förhoppningsvis så går allt bra där och att vi har roligt med våra nya vänner. Ska nog gå bra, haha. 
Imorgon hinner jag inte med att packa då brorsan fyller år och släkten ska hit på eftermiddagen/kvällen och på dagen så jobbar jag lite på ridskolan så kommer ha fullt upp. Så kanske bättre att man börjar packa i tid, så på lördag runt åtta kanske så åker vi mot sollefteå. 
 
Idag har jag inte gjort så mycket, hade min grupp som gick super idag. Sedan kollade jag på lite hoppträning och sedan hem och då är klockan ganska mycket. Det är väl typ allt, hejdå!

matte prov..

 
Började med att fortsätta se "Populärmusik från Vittula" på svenskan och det är ingen film jag rekomenderar direkt, inte så bra om jag säger. Sen hade  vi matte prov och tror aldrig att hela klassen/gruppen suttit så länge på ett prov, det var rätt svårt men det gick, ont gör det att skriva också med min skavsår så det gick rätt segt men som sagt så är det bara att skriva på. Sen hade vi lång luch, spelade kort och sen hade vi en kort mentorssamling där vi bara gick igenom vem man skulle ringa/gå till om det blir bråk typ och sen spelade vi kort igen, därefter hade vi fysik och sen såg vi klart på "Slumdog Millionaire" sen fick vi sluta kan man säga.
3 tappra som åkte moppe till skolan, inte dö vi av lite snöslask, NEJ!
en sak vet jag att min moppe kände sig väldigt ensam därute idag,
hur blir det imorgon?

Taggad häst

 
Idag var det dressyr på schemat och naturligtvis har jag världens roligaste häst Griva. Hon var faktiskt riktigt bra idag, förutom i vänstergalopp då hon slog ordentligt med bakbenen, men högergaloppen var super. När det blir jobbigt så hittar hon någon utväg så hon slipper jobba. Men hon var fin, fick igenom henne mer och mer i vänster varvet riktigt fin har hon blivit. Jag har mina knep, nu längtar vi till nästa vecka, markarbete! :D

dressyrpass!

Dagens träning gick riktigt bra, otroligt nöjd över hästen, det började först lite sisådär när vi värmde upp, men sedan släppte allt och han blev allt finare och finare, det är sånna dagar man lyser upp och inser att man är lyckligt lottad som har denna häst i sitt liv, världens underbaraste kille!♥

halv 8

vart på skolan idag som varje vardag, såg på film på svenska & samhällen och ska fortsätta imorrn på båda och sen har vi även haft engelska matte  samt biologi där vi jobbade vidare, nu ska jag sticka till stallet, rider en halvtimme tidigare idag så vi kommer hem lite snabbare, hehe sånna chanser man får i livet, då det andra har teori, hoppas på att Kupido är fin idag, skulle vart lite roligt och får ju se hur bra det går och rida med skavsåren, mycket problem man ska ha!
 
kalle kupp

Dagen

Jaa, då var man hemma från stallet. Man blir ganska trött av att vara på stallet, haha lite konstigt. Bara haft två lektioner men dem var lite utspridda så halv två började jag och slutade sju. En lång dag, hann iallafall frisera Griva och någon annan häst, så det var ju bra. Bara det att jag hatar att klippa, tycker det blir fult och jag blir aldrig nöjd, tog rätt lång tid innan jag blev halvnöjd med Grivas man. Lektionerna gick bra, markarbete på schemat och det gör alla barn glada, hästarna också. 
 
Ingen Griva idag heller, hon har nu gått sin första lektion utan mig på ryggen, bra jobbat. Det gick väl bra utan större problem. Blev kanske lite väl busig och testade lite, haha. Min bushäst, men det gick bra. Hon gör sina grejer sedan blir hon bra, för det mesta. Imorgon är det min Griva igen, hoppas jag. Vem vet, kanske någon annan får testa henne bara för att, för om hon ska vara ridskolehäst måste hon fungera med flera ryttare. 
 
Nu är jag trött och Grand Prix måste anmälas på howrse, haha, lite jobbigt!

Whey!!!!

Det blir en till säsong av PORTKOD tror jag ,
kommer bli grymt, ser verkligen fram emot att se den!
Som man längtat, tack Portkod för detta, kommer bli AWESOME!
 
 
 

Tisdag

Slutade 16:15 idag och har varit en rätt skön dag, tycker tisdagarna aldrig bruka ta slut men inslag var ett undantag, började med att rida sky på morgon och det fick bra förutom att jag fått skav av tyglarna, skönt
Sen hade jag en lektion på skolan och sen lunch därefter 4 lektioner till och nu är jag i princip hemma efter att varit en snabbis in på Ica på hemvägen.

just nu

sitter och äter lite frukost precis innan jag ska åka till stallet, tjao!

Helt slut

Efter en lång eftermiddag på stallet kan man nu ta det lugnt hemma framför datorn. Hade tre lektioner och det var hoppning idag, som tur var skötte sig hästarna sig super, så allt gick bra. Sedan var det dags att fodra alla hästar och sedan var det min tur att rida lektion på Griva. Bara något trött sådär, hon var iallafall snäll och skötte sig, imorgon går hon sin första riktiga lektion, utan mig. På onsdag får jag tillbaka henne igen, och imorgon blir det en till jobbdag på stallet, dock bara två lektioner, haha. :)
 
 

nästa vecka...

OMY!!
 Anton gästar hos "med Clara Henry"

inte som jag tänkt mig..

Skolan är väl rätt ointressant, den gick väl rätt bra längtade till idrotten hela långa dagen, gick ju till kvar över 4 vilket kan kännas rätt segt på en måndag men det går ändå bra då vi har 3 olika ämnen och dubbel lektion i 2 och sen har vi idrott sista timme vilket man längtar till, hade häcklöpning idag som kanske inte var det roligaste och trodde inte att man skulle få värk men vet i fan vad jag har gjort, ont i arslet har jag, haha! Vi avslutade med en tävling uppdelad i ett par lag, mitt lag var oslagbar även när vi bytte lag, köng! 
Skorna var sköna, perkekt till idrotten och ser verkligen framemot att springa lite mer i dessa dojor..
Nu bir det lite småplugg med grejer som ska in imorrn.

ASICS♥

Inviger mina asics skor på idrotten nu, pepp!
 vad tycker du? 

Godmorgon världen!

Nyss vaknat typ och ska gå och fika strax, skola idag som vanligt, var lite snurrig igår när jag plugga, trodde det var lördag, iallafall blev det ingen till helgdag för mig ändå för sådan tur har jag inte. Det blir en helt vanlig dag, inga konstigheter står på schemat. Rätt skönt ändå, har två prov i slutet av veckan men det ska nog gå bra det med. Ska faktiskt använda ett par nya skor idag också, på idrotten!
 

Vanligtvis är jag smal & snygg men idag är jag ledig

Sitter och ser partaj nu efter att ha taget en dusch inför skolan imorrn, sen blir det café bärs klockan 22:00, skönt att avsluta sin söndag så här efter att ha pluggat hela dagen!☺️
Dagens middag👌
Berocca👍En liten jag och en liten ponny

 
 

Tips?

Behöver nya hanskar då jag får skav av ena paret jag har av någon underlig anledning och de andra har jag på något sätt tappat bort, vet inte riktigt vad jag ska köpa för några, har ni några tips så får ni gärna dela med er via en kommentar eller så.
dessa hanskar har jag redan...

Agility med djuren

Vem sa att agility var för hundar? Näe, här har ni våran kissekatt som är en innekatt som är grym på agility. Inte alltid man får en katt att hoppa en hel bana, haha.
Hunden kan hon med.
 

Broccoli

Lite kvälls nytti

19:13

Skulle vart en plugg dag men istället blev det en städdag, så ska försöka plugga imorgon istället, har engelska, svenska och matte som måste göras, matte prov till veckan.
 

Stallet idag

Hade mina två lektioner idag, de gick bra. Allt gick som de skulle, sedan så var jag snäll och tvättade ren Grivas svans och bakben, inte så mysigt. Hon hann bara bli ren innan hon slutade ner sig, haha bajshäst! Aja, hade tur och fick hjälpa av Lovisa som var där och red med skolan. 


Happy!!!

Dem trodde Kupido var halt igår, det fick gå ut från lektionen eller skolan med honom, idag går han igen så det verkar positivs så det kanske blir tävling för oss ändå, vilket vi hoppas på, bara startat en tävling detta år och skulle vara tråkigt att få stå över denna också, man vill ju lixom tävla.
 Såklart så får vi ju se, men vi hoppas vi kan vara med! ;)

vi gillar fredagar!!!!

Bra chill skoldag..
Engelska √
Matte  √
Kemi  √
Tyska √
 
4 lektioner, slutade kvart över 1, härligt så här på en fredag. 
 ikväll blir det lite gotta till idol, heja kevin!

Fina Griva

Hästen skötte sig lika bra som igår, kunde jobba henne utan att hon stod emot. Var lite seg idag, men vi kämpade på. Duktig häst, tror jag skulle rida med på lektion på måndag, men vet inte riktigt hut det ska gå till då jag ska jobba och ha några grupper, men det kanske fixar sig, för hoppas på de! 

Dinner

Dagens middag....förvirrad....

Vaknade kvart i 8 & slängde på mig kläder & fixade mig sen så satt ja på moppen påväg till skolan, hann till banergatan då det slog mig att vi har sovmorgon, trodde det var onsdag istället för torsdag, kul!
 
 Så jag vände och åkte hem igen, satt lite vid datorn och plattade håret lite halvt sådär och sen åkte jag till skolan runt 9 och hade då svenska där vi hade argumentationer vilket jag måste säga vi är riktigt duktiga på, haha! sen så hade vi matte och lång hål sen fysik där vi fastna på en uppgift och hann med 2 stycken denna lektion, bra gjort känns skit bra, sist men inte minst hade vi samhälle där vi hade lite diskutioner om rättigheter, skulle välja bort 4 av dem först sen yttligare 4 st, vilket gick rätt bra förutom då vi hade lite olika åsikter, men vi valde så att det blev enligt majoriteten. 
bilderna är från dagens lektion i samhälle, lätt den bästaste hittills, haha!
 
 
 
 

NA1, herregud

klassen, NA1 here we are!
skolfoto 2013

Världs bäst!

Nu har ridskolan börjat gett upp hoppet om Griva, om hon inte fungerar och det inte blir bättre så är det bättre att få in någon annan häst som skulle fungera nästan direkt. Jag har liksom ridit Griva sen i maj/juni och hon har fortfarande inte gått en lektion med någon annan än mig. Hon har liksom varit min häst, finns ju inte många som vill sitta upp på henne heller, en tjurig häst som bara tjurar på. 
 
Men idag så var det en ny Griva, en helt underbar häst, hon gick att jobba hela passet utan större protester. Fattar ni lyckan, hästen gör det hon ska mesta dels och faktiskt riktigt fin. Allt har nu gett resultat och nu håller jag tummarna på att någon annan kan sitta upp och rida henne utan större problem, så hon kan bli kvar och bli ridskolehäst som jag kan ha som min lilla prinsessa och försöka ta mig vidare med. Vi jobbade övergångar idag och att hästarna ska bli bäriga och hålla en god takt och form, bra träning för Griva, men jag har hittat knapparna nu och kan korta och få henne mycket rundare, än vad jag fick förut, så tror vi börjar samarbetar mer och mer och Griva börjar nog lite mer på mig. Nu får vi jobba på med galoppen, speciellt vänster där hon har svårt med takten och blir springig och framtung, men det ska vi få ordning på. Hon har blivit bättre i vänstervarvet i helhet. Hon gör att ställa och böja mycket mer och jag får ta mer i henne. Idag kunde jag liksom "rida" henne ordentligt, kunna visa vad hon skulle göra utan att hon skulle tjura ihop. Så nu hoppas jag att allt blir bättre, och att jag får ha min Griva kvar. Annars får jag helt enkelt börja tjata på mamma och pappa om att hon ska bli min på riktigt, min alldels egna häst! 
 
 
Imorgon rider jag henne själv, med Julia som rider Mister. Kul, kanske sista gången som jag rider henner själv, om hon nu börjar gå lektioner! :/
 

dressyrsadel...

Red för första gången i dressyrsadel på Kupido, kan då inte säga att det var någon höjdare, han blev bättre och bättre men har man börjat och ridit lätt och sen ska sitta ner så måste man börja om helt och hållet vilket blir så himla jobbigt, bäst är han i galoppen och den är jag riktigt nöjd med och han är ju inte den lättaste att sitta ner på utan jag måste variera men då blir han spänd ner jag sätter mig ner men iallafall så släpper de ju mer och mer för varje stund. Han blev väldigt pigg också, han ville bara rusa iväg och fick göra halvhalter efter halvhalt och fick ju även skav, så fick ha tyglarna i ena handen hur knasigt som hest, men men jag överlevde och det är väl det som är grejen hoppas jag.
 

godnatt folket...

Efter att ha pluggat hela kvällen eller vänta nu, kanske jag tog i lite väl mycket men iallafall efter att ha pluggat så mycket att allt sitter i huvve nu, det är gjort. Men det känns inte som det kommer sitta för morgondagen, blir väl att läsa och repetera lite eller snarare allt på hålet jag har, hatar att provet är sista timmen, man lixom glömmer allt, vet att man inte ska lära sig för stunden eller dagen och så men vissa kan och vissa inte, iaf så ska jag försöka så svårt kan det väl inte va, om man inte får hjärnsläpp, iallafall så kan man ju rätt bra utan att ha läst också, allt är ju faktiskt inte nytt och tur är väl det ändå. 
Pepp för ridningen imorrn, har dubbel-lektion, först teori vilket man slipper då dem ska gå igenom grönt kort, vilket jag och syrran redan har sedan har vi ridning, perfa hihi!
 
  

Vad ska man smörja stövlarna med?

Nu är det så att jag har en liten fråga till alla er bloggläsare. 
 
Jag har köpt nya stövlar och är ganska "rädd om" dem i början. Vill alltså att de ska vara snygga och hålla länge, men nuförtiden kan man ju hitta en massa på internet och jag har läst en väldans olika åsikter om vad man ska smörja in stövlarna med. Så min fråga är vad är det som är bäst att smörja med, för att de ska hålla utan att bli fula? Någon som vet något bra, ska man använda vanlig lädertvål och balsam, eller är det bättre med skokräm. Skulle gärna vilja ha svar! :)
 
Jag har ett par Mountain Horse Venice High Rider om det är till någon hjälp?

Lyfta hovarna √

 
Ja, idag har Griva varit duktig, rätt så duktig iallafall. Ridmässigt kanske det inte gick så bra, fast det gick inte dåligt heller, lite sådär mitt emellan. Hon var seg och tjurig, men jag hade ett litet spö med så ibland gick hon faktiskt på bra framåt, och gav mig ett någorlunda stöd. Blev ingen galopp idag på grund av olika anledningar, dels för att jag inte riktigt fick ihop henne, plus att det byggdes fram hinder vilket gör att Griva blir lite halvt knäpp och är överallt. Så ja, kände att vi tar galoppen imorgon istället. 
I stallet däremot så borstade jag henne som vanligt och hade inte riktigt tid att träna henne att lyfta hovarna så jag testade bara för att och hästen lyfte på hovarna, utan att jag ens jag henne godis, ojojoj. Hon kan ju, eller är hon bara snäll mot mig ibland, haha tokhästen! 

plugga!!!

blir bara ett snabbt inlägg nu pga att jag måste hinna med allt, började med att rida Sky idag och sedan bytte jag häst bara för att elin ville prova Sky, så red även lite på Homer och jag föredrar hellre Sky kan jag ju säga och det var roligt att få rida honom igen, skulle vilja rida honon för någon men iallafall så var det bara att kasta sig in i duschen och slänga på sig kläder för att dra sen till skolan därefter.
kemi var första lektionen för mig idag på skolan och vi hade genomgång för det mesta, fick läxa och sen blev det fil och flingor till lunch och sen hade vi fysik, där vi nyligen kommit in på ett nytt kapitel, typ densitet och tryck, på engelskan där hoppar vi från en grej till en annan så man inte vet vad man gör och sen hade vi samhälle och sist biologi, på biologin har vi nu påbörjat ett grupparbete 2 och 2.
Nu sitter jag hemma och ska plugga det sista inför morgondagen, pepp!
 
bilder från dagens ridpass kommer senare eller imorgon, håll utkik!
 

Tillbaka

 
 
Nu äntligen är Griva i full gång, galopperade första gången på tre veckor idag, så snart så. Hon var duktig idag, fast lite jobbig, slog med huvudet nästan hela tiden, men fick ihop henne emellanåt vilket är bra. Det tar ett tag innan hon börjar ge med sig, i början går hon emot i både skritt och trav, sedan när hon kommer igång flyter allt på mycket bättre. Så hon skötte sig riktigt bra, tills vi började och skulle galoppera. Hon liksom vill iväg samtidigt som hon inte vill jobba, så hon drar mig gärna fram så att hon får springa som hon vill, så jag måste träna på att få sitta kvar, hon ska inte få dra fram mig, sedan så orkar hon ju inte hålla galoppen, utan blir gärna springig, så i galoppen får jag rida med rätt korta tyglar för att hon ska komma upp och kunna bromsa sig lite. Men det gick efter ett tag. Galopperade inte så mycket eftersom hon inte riktigt är igång. Svettig blev hon, lite jobbigt var det iallafall. 
Imorgon kör vi ett till pass på liknande sätt, ska försöka ha med mig ett litet spö för att kunna få igång henne lite mer så kanske vi får bättre flyt redan från början. 
Vi får jobba på, sista veckan som bara jag rider henne nu, så dags att ta vara på tiden! :)

dressyrprinsen!!

denna fina häst får jag rida imorgon, skojsigt! 
 

jag lever!!

Jag lever fortfarande, jag finns bakom boken som håller på att ta kol på mig, inte kul asså är ingen som gillar att läsa, utan föredrar nog att nån berättar typ eller bilder och så, dock om det typ inte gör att man vill veta mer, lite spännande och så men det är väl inte skolan så värst? Aja men ska läsa klart dessa sidor sen gå ner och duscha, kom hem från stallet för en halvtimma sen drygt och imorrn är det ridning på schemat som första lektion, jippi tisdagens höjdpunkt. Blir Sky om inget förändras och det var ett tag sen så ser verkligen fram emot morgondagens ridpass och syster har även lovat att fota så förhoppningsvis kommer det lite bilder! Det är ju lite roligare att få lite bilder tycker jag dock måste jag förbättra mig och även fota mer, pga det så blir det nästan repris på bilderna hela tiden för vi inte knäpper nya förstås men det ska ändras, helt Klart! Vad tycker ni?
 

Godmorning

Ny vecka och nya tag, kommer väl gå lite trögt i början och senkommer det glida på, börjar dagen med en dubbel lektion i tyska som vanligt, läxförhör och sen har vi även dubbla mattelektioner idag och kanske man får tillbaka fysik provet, det får vi se sen har jag även kemi, kanske får tillbaka provet där med, beror på om dem är rättad, avslutar dagen med den roligast lektionen enligt mig, idrott!
 

barnridning

vid 11 tiden åkte man till stallet pga att vi skulle ha barnridning och efter det åkte vi till farmor och farfar, länge sen vi var där sist, sen har jag nyss kommit hem och käkat, blev kött och lite rotsaker och potatis, nu tänkte jag sitta en stund vid datorn och sen ska jag läsa lite till provet som jag ska ha på onsdag, glömde papperet på skolan där sidorna vi skulle läsa stod, han har ju kortat ner de, men fick sidorna skickade av en vän så nu kan jag plugga, tänkte även läsa alla sidor innan jag lägger mig fram till provet är, pröva om resultatet blir bra.
bilden tagen från snap som ni kanske ser...

något jag saknar

saknar fotbollen så himla mycket, blir så sugen att spela när jag kollar på fotboll eller
när jag dömer, bara jag hör ordet boll så saknar jag det, men jag vet inte hur det kommer bli,
kanske att jag börjar spela igen, det är ju oklart men skulle vara kul så vem vet?

länken är på ett resultat av DM mot sidsjöböle för nått år sen, det var tider det
 
 

man får det aldrig lugnt

proven tar aldrig slut utan det rullar bara in fler och fler, snart är det prov i samma ämne igen men det bara bita ihop och köra på eller vad har man för val, iallafall så blir det samhälle prov till veckan och tänkte försöka läsa lite om dagen då vi ska läsa 100 sidor och då har han kortat ner sidorna, härligt!
 
Imorrn blir det ävenen sväng till stallet då det är barnridning som drar igång.

Ghaaaa

Kom hem från stallet för en timma sen och vår nästa aktivitet blir halloween övernattning så passa på och va med, det kommer bli en succé.
 
Inge mer med det men Kevin Walker gick vidare, yey!!
splay är en kanal jag följer på youtube som rätt så många andra gör
bjuder på den här bara för att vara lite ointressant, haha

caffy

Direkt inlägg från caffy dvs cafeterian på stallet, har varit här sedan jag slutade idag, kom hem vid 12 tiden och sedan skjutsade pappa hit oss, Madicken har haft fullt upp, lågra lektioner i rad och sen har vi även filmat lite till ulken där hon och Amnada ska göra en presentation eller något om vår ridsklubb, sen har hon även ridit Griva och jag har pluggat lite matte, sett på det nyaste avsnittet av the vampire diaries hur glad som helst alltså
 

Stallet....

Sitter på stallet och pluggar lite, är ju pizza kväll idag så blir ju här hela kvällen, fick åka upp hit nu för att Madicken skulle ha lektion och vi ha brist på skjuts så jag fick hänka med när jag sluta. 
 
Började 10 över 8 idag och hade engelska, hade muntligt om filmen vi sett och sen gjorde man inget mer på den lektionen, sen hade man matte där jag först fick hjälp med en uppgift på fysiken som skulle in idag och sen jobba jag matte och plugga även lite kemi inför provet, sen var det prov och det kändes bra för en gång skull men det är väl då man ite får nå bra resultat? Sedan sluta vi och såklart var man klar sist men det lönar sig förhoppningsvis, menar jag gjorde allt jag kunde, haha!
 
Iallafall så slutade man 11:40, king👌

dagen

Inte gjort så mycket utan varit på stallet och haft min lektion, de hade hoppning idag och det gick bra. Hästarna var jättesnälla, så blev en lyckad lektion, nästa gång är det hästbyte, spännande. 
Griva fick vila idag, skönt för henne, imorgon tänkte jag rida henne lite lätt för på måndag så får hon börja galoppera, äntligen. 
 
Imorgon blir en dag full med olika aktiviteter. Första ska jag ha mina två lektioner plus en extra, sedan ska Griva ridas och sedan har u-sek anordnat en pizzakväll, så det blir en lång dag på stallet. Hoppas det blir kul.

Hur bra kan det bli?

Sovmorgon till 9.05 kommer till skolan har typ ingen lektion, utan sitter och gör ingenting och sedan hade vi matte med vikarie och sen lunch och slutade vi direkt efter mentors, dvs en onödig skoldag. Otroligt kall dag att åka moppe också, vi vill ju kunna åka en månad till åtminstonde. :P Hänger även med till stallet idag fast pluggar, följer med mest för sällskap till syster som har lektion.
gammal bild pga inlägg från skoldator...

Framsteg

 
Idag har Griva gjort stora framsteg, idag klarade Griva att vara utan kompis i ridhuset utan problem. Det tar sig, sakta men säkert, så nu hoppas vi att det blir bättre och bättre. Hon var också väldigt bra idag, gjorde som jag ville och blev mycket rundare i formen, vilket vi strävat efter. Hon blev inte alls lika lång, visst hade hon sina små protester idag också, men hon gav med sig och jag kände skillnad. Så imorgon tänkte jag låte henne vila också rider jag på fredag istället. Känns kul att det går frammåt med henne, nu är nästa stora steg att se hur det går när hon börjar gå lektioner, ska rida henne den här veckan och nästa som det ser ut nu, eftersom vi inte har börjat galoppera än. Sedan så kommer jag bara ha min lilla tjej på onsdagar, känns ju tråkigt.
 
Eftersom hon vilar imorgon så ska vi träna på att lyfta hovarna, vilket vi tränade idag också, när man ska kratsa så lägger hon all sin tygd på hoven man ska lyfta, så nu är det bara att börja träna med lite godis som muta! :)

stövlarna putsade

tog mig lite tid för mina skitiga stövlar och passade på att putsa dem lite, ska äta nu och sen blir det att slå på glamour och sen ska man kanske plugga lite har lite uppgifter som ska göras till imorgon, tänkte visa lite bilder på stövlarna, dock väldigt dålig då dem är tagna med telefonen men det får duga...
 
before
 
After
 

kort dag...

Hade ju sovmorgon till halv 11 och fysik prov, de var svårt men kändes helt okej faktiskt, sen hade vi kort lunch och sen hade vi biologi där vi såg en kort film och sen var det engelskan där vi fick svara på lite frågor angående filmen vi sett och sen slutade vi nästan, var och pratade med Erik (samhälls läraren) bara en kort stund om provet och så sen fick vi åka. Imorrn hoppas jag att det blir en minst lika bra dag, det kan faktiskt bli det också, hur grymt det är inte det lixom, typ superB!
blir inget stall idag då vi har dubbellektion nästa vecka istället..

Om...

Om jag hade bra med pengar så skulle den här hjälmen varit min för länge sedan, så snygg. Bara att börja spara! 
 

Jaa

Haha, första gången man har internet på stallet. När det verkligen behövs så fungerar det, jippie! Har nyss jobbat klart på stallet, så nu sitter jag ensam uppe i den läskiga cafeterian, inge läskigt allt! Haha, har iallafall kollat så att ingen sitter i soffan. 
Näe, nu är det bara att invänta att hästen ska komma in så jag kan skritta och trava lite, rätt dött på stallet annars, men vad gör det när jag har internet! :)

duschat och pluggat, check

Ska snart åka till skolan för att ha fysik prov, därefter ha man biologi och inlämningen är klar, sen blir det väl en chill engelska lektion då jag redan gjort min presentation, eller om vi kanske surrar om "Hunger Games" som vi nyss sett klart (riktigt bra film asså). Sedan får man förhoppningsvis sluta, börjar bli en vana på samhällslektionerna, men snart blir det prov ska ni se, låter som en rätt bra dag ändå, haha
 

Godnatt

Då var det dags att sova, inte alltid som man måste kliva upp tidigt på mornarna nu för tiden. Men imorgon ska jag jobba lite, skoj, sedan ska hästen ridas. En lång dag på stallet är ju aldrig fel. Så godnatt! :)

fyndat

Vad kan de vara?

Nya ridstövlar!

Jaa, då hann bara lämna in de gamla stövlarna på lagning så gick man och köpte sig ett par nya. Så nu har man två par, bra de ifall man ska rida i något annat stall någon gång, eller om de skulle gå sönder. 
 
Blev ett par Mountain Horse Venice High Rider, inte så jättedyra så det passade ju bra. Tycker det var helt okej pris, ville inte lägga så mycket pengar på ett par stövlar då de fort blir ful. Så hoppas dem är bra nu då! :)

Duktig häst

 
Som rubriken lyder så var hästen duktig idag. Visst, hon har sina stunder men hon blir bättre och bättre. Blir ju mycket skrittjobb, vilket behövs. Hon gör allt för att slippa, men nu när hon ger med sig så blir hon fin. Traven kändes mycket bättre idag, bättre flyt och takt. Sedan är det vänstervarvet som vi måste jobba med, ställa och böja. Högervarvet är så mycket bättre, där kan hon ställa och böja hur bra som helst. 
Vi eller de andra jobbade med rakriktning och lite ställning, få dem eftergivna i innersidan. Både i skritt och trav, gick ju bra. :))

börjar 12 igen

 
Första lektionen var ridning idag och blev ett dressyrpass på Homer, sedan har jag nu lång lunch kan man säga, till klockan 12 då jag ha fysik, är man king så får man vara ensam naturare också, blir jag och teknik 1 så synd att vi inte ha lektion utan dem, haha närå men sen efter det har jag engelska och samhälle, 3 lektioner är rätt chill alltså, medans min klass är på föreläsning får jag plugga, rätt bra ändå att jag får plugga då vi har fysik prov imorgon, en sista lektion innan lixom.
 

Jävla skitspel

så himla dåligt, tror jag lägger av för en gång skull, det är ju inte ens värd den tid man lägger ner...
 godnatt, tagga ridning imorgonbitti!

RSS 2.0