Ledigheten varar inte hela veckan..

Dagen närmar sig sitt slut och efter att haft en rätt slapp dag så har jag hunnit gjort en massa ändå. Sökt ytterligare ett sommarjobb och varit på stallet och red ut på Tibor i sällskap av Boye. Mocka och fixa mat osv, sedan hem fär att åka och handla. Kom hem lite innan halv nio och nyss käkat mat. Sitter i soffan och ser på farmen innan jag ska ner och duscha.

28 februari 2016

FÖRBEREDELSE - Man vill ju vara ute i god tid så att man inte behöver stressa och därför valde vi att åka till stallet vid sju snåret och när jag väl hade kommit upp ur sängen så kände jag mig vaken. Inte lika trött som att vakna upp till skolan men det kan ni ju förstå varför. Jag ska inte ljuga, utan kan säga att jag har längtat efter den dag då vi skulle få göra vår riktiga första start tillsammans. Innan har vi inte tävlat mer än klubbtävlingar och så otroligt glad att jag fått frågan att göra detta och man får hålla tummarna att det blir fler gånger. För det är ju mer tävling det här en klubbisarna man är med på.
 
STALLET - När vi kom till stallet hade vi god tid på oss och vi borstade och fixade hästarna så att det var redo för att bli sadlad och så vidare. Sen gick vi och anmälda oss eller sa till att vi var här men det var ju inte det lättaste, dem hittade inte Kupido i startlistan och trodde inte att han stavades med K utan det var gssningar att han stavades med antingen Q och C men det fanns det inte heller någon. När de sökte på mig så kom han fram, hur vet jag inte men paniken slog mig ju att något blivit fel och aa behöver inte ta det nu. Därefter gick vi banan och eftersom vi var där på lördagen så visste man ju redan hur banan skulle vara, vilket underlättade det hela. Sjäklvklart så gick vi den för att vara stensäkra och sen bytte vi om och kunde därefter börja rida fram när det var tid för det. Värmde upp lite lätt i paddocken i skritt och trav, Kupido var lite spänd och så men det kan jag förstå att han var. 
FRAMHOPPNINGEN - Det tog ju sin tid att komma in till framhoppningen då varken Kupido eller Rick ville gå in, de var funktionärer som försökte leda in dem men det gick lika dåligt det. Tillslut kom Pia till undsättning som fick in dem båda på framhoppningen, nästan utan problem. Det var ju lite annorlunda gentemot vad vi har för regler på klubbtävlingar, att bara rida i vänstervarvet därinne kändes fel men det gick ju bra. Tanken fanns ju om att det kanske skulle vara kaos därinne men jag tror det var rätt lugnt eftersom jag startades bland dem första. Kupido kan ju hoppa utan tvekan men ibörjan tappade jag högersidan på honom men mot slutet blev det bättre och bättre måste jag säga. Det är så himlas lätt att han faller ut till höger och tycker han det är trångt så drar han sig till höger för att göra plats, det är jag medveten om för det har han alltid gjort. Fick ett par riktigt bra språng inne på framhoppningen och efter jag hoppat oxern två gånger kände jag mig redo för att gå in på banan.
 
PÅ BANAN - Väl inne på banan skrittade vi runt medan den före hoppade och när det var vår tur så fick vi visa vad vi gick för. Kupido sög tag i hindrena som jag känner igen honom i, i onsdags saknade jag det här suget och vi kom nära på något enstaka hinder men banan i helhet gick finfint. Alla bommar låg kvar och vi blev nolla i klassen. Kupido var inte alls för studsig utan tyckte att han fokuserade bra inne på banan precis som jag och jag är nöjd över rundan. Visst kan jag hitta lite saker jag kunde gjort bättre men det är lätt att vara efterklok men vi tar med oss det till nästa gång.

Extra lång helg...

Det är ingen direkt skola för mig idag utan det blev en lite längre helg och gud vad skönt säger jag. Man kan aldrig vara ledig för mycket. Ska fortsätta sova nu och sen måste man upp och skriva ett personligt brev men det skall nog gå. Tänkte annars bara vila ut och ta det rätt lungt idag, det blir ju stallet som vanligt på eftermiddagen. En uteritt om det inte är för kallt vill säga.
Speedo Kupido

Vad har hänt idag?

Tävlingsdax denna söndag, i och med att man skulle tävla så blev det inte direkt någon sovmorgon. Vi eller jag och syrran var på stallet från 7-18, 11 timmar och man blir trött kan jag säga. Vi började dagen med att tävla, vår första lokala tävling faktiskt och det var super roligt. Tänkte att jag skriver ett lite mer utförligt inlägg om tävlandet imorgon men kan åtminstone säga att jag är nöjd. Det blev en felfri runda, sen har man jobbat en klass och hunnit kollat på lite fler än vad man hann igår. Inte lika stressigt idag men minst lika jobbigt. Efter tävlingens slut passar alla på att smita hem för att slippa bygga undan, som att alla inte vill hem lixom. Har man varit med och tävlat tycker jag att alla har en plikt att bygga fram och bort, kan inte säga att vi var många som byggde fram heller. Man får akta sig så att man inte jobbar för mycket i den här klubben tror jag. Efter att banan va bortplockad så var det årsmöte för styrelsen som tog en timma ungefär. Är inte så peppad på att behöva gå på en massa extra möten men vi får ju se när det behövs. Vi har ju en insider som berättar det man behöver veta så kanske slipper, vi lär ju se. Samtidigt är det ju syrran som får hoppa in och jobba när det är så egentligen kan jag ju lika gärna gå men man har väl annat att göra än att gå på en massa möten.

Jamen dåså....

 
Det börjar närma sig tävling nu och allt är checkat och klart. Alla grejer är iordning gjorda till morgondagen och jag längtar tills det är jag och Kupido på banan. Det här är något vi sett fram emot i något år nu och äntligen är det dax, ska bli superkul. Vi ska upp sex halv sju så det blir en tidig morgon, klockan är ställd och man måste vara pigg och alert. Kommer säkert inte ha något problem med att somna inatt efter allt man hunnit gjort idag. Tur det väntas en slapp skolvecka, så att man kan vila och pusta ut efter denna för det kan behövas för imorgon lär man ha lika mycket saker att göra som idag. Så nu ska jag bara lägga kameran på laddning och det är ett steg närmare läggdags.

Långlördag...

Då har man landat i soffan och nu har man tid att få i sig lite middag efter en dag som varit fullproppad. Haft något hela tiden men nu får man njuta av det man hinner se av Melodifestivalen. Åkte till stallet lite innan nio och kollade på några ekipage innan vi börja och fixa till Boye. Tiden blev knappt och vi hann nästan inte rida innan vi skulle jobba i caffy. Men vi skrittade iallafall 20 minuter och det gick lite vilt eller vad man ska säga. Boye var lugn i början men sen så blev det för mycket och han blev lite övertaggad tror jag. Skuttade runt som en känguru men det gick bra tillslut, han fick ju röra sig lite iallafall. Efter det var det bara att byta om och skynda sig för att hinna till jobbet i cafeterian. Efter att jobbat i 3,5 timmar så var det snabba ryck hem för att hinna till nästa jobb och kom hem bra precis halv nio och nu blire käk.
Denna kille var ju pigg och glad idag!

The Following

5 SNABBA
Säsong•AvsnittLängd:Favoritkaraktär:Favoritpar:Betyg: 1-5
3 • 1545min 
Mike Weston
(Shawn Ashmore)
Mike Weston & Max Hardy★★★★★

 
The Following är en dramathriller som kom ut 2013 i Sverige med endast 3 säsonger. 15 avsnitt per säsong och ett avsnitt går väl på 45 minuter. En serie jag rekomenderar starkt för alla som gillar thriller. Jag har själv sett denna serie tre gånger med jämna mellan rum kan man säga. Den här serien är inte nå lång utan den går rätt snabbt att se ändå för man vill bara se mer när det ofta avslutas med cliffhangers speciellt i slutet av säsongerna. Jag hoppas verkligen ni tar er tid och ser den här serien, ni kommer inte att ångra er. Min favoritkaraktär i serien är Mike Weston som blir utsatt för många hemskheter, han blir indragen nå otroligt i de som sker.

 

HANDLING: Genom serien får vi följa Ryan Hardy (Kevin Bacon) tillsammans med Mike Weston (Shawn Ashmore) i jakten på den karismatiska seriemördaren Joe Carroll (James Purefoy). I anslaget rymmer Joe från fängelset, efter att ha blivit dömd för att ha mördat 14 kvinnliga studenter på ett campus där han undervisade i litteratur. Ryan Hardy och Joe Carroll skulle man kunna säga är besatt av varandra och medan Joe är boven i dramat så är Ryan en av de goda, en föredetta FBI-agent som kallas in som konsult för att hjälpa FBI att hitta Carroll. 

Egna reflektioner: Jag tycker verkligen om denna serie och visst tycker jag den är hel knäpp men på något sätt så gillar jag den. De skådespelarna som är med gillar jag och majoriteten av alla skådespelarna gör det bra, James Purefoy som spelar Joe Carroll är grym och Bacon är inte dålig han heller. Det finns väl speciellt en karaktär som jag verkligen inte gillar och det är Emma Hill, henne stör jag mig nå fruktansvärt på. Glädjen när hon dör, om hon dör... Serien är ju rätt sjuk om jag får säga det själv, hur är människorna funtad lixom, helt hjärntvättad allihopa i Carrolls sekt. Att anhängarna gör allt han ber om och det har verkligen planerat det hela alltet medan Joe har suttit i fängelse. Det är väl en av anhängarna man får ett litet hopp om att han ska inse att det han är inblandad i är sjukt men det visar sig inte vara det lättaste att dra sig ur. Det visar sig ju allt eftersom att det inte går att lita på någon för han har anhängare överallt, personal hos polisen, ens grannar som de känt i flera år, allt är planerat in i de minsta detalj.

 

MER OM KARAKTÄRERNA

Joe Carroll som spelas av James Purefoy
Den så kallade seriemördaren, han lockar till sig andra mördare och har en sekt som gör allt för honom. Carroll är inspirerad av Edgar Allan Poe och gör konstverk av offren som en koppling till poetens verk. Anhängarna hjälper honom med alla mord/konstverk, de lyder hans minsta lilla vink, i början så skär han ut offrens ögon som en hyllning till poeten. I samma veva som det utför alla mord så skriver Joe Carroll kapitel för varje anhängares del. Det finns många som känner stor tillit till Joe och är så desperat att det även offrar sina liv för att vara en del av boken. Joe har ett hopp om att få tillbaka sin familj, både ex-fru Claire Matthews och barn Joey.
 
Ryan Hardy spelas av Kevin Bacon
I början av serien bor han i Brooklyn och är alkoholist. Han blev sparkad från FBI efter att han arresterat Joe Carroll. Det spekuleras ifall det berodde på att han hade en nära relation till Claire Matthews eller om det var för att han blev knivhöggen i hjärtat och därav har han en pacemaker i fortsättningen. När han nu rymmer blir Ryan uppringd och kallad till Virginia för att hjälpa till hitta Joe. Hardy anser sig själv vara omringad av döden och har därför svårt att låta människor komma nära. Ryan hade en relation med Claire Matthews som är Joe Carrolls ex-fru men han stöter bort henne på grund av att han som sagt tror att han är omringad av döden. Blir de dem två tillslut?
 
Mike Weston spelas av Shawn Ashmore
Min favorit karaktär i serien, helt klart. Han jobbar inom FBI och han ser själva Ryan hardy som en stor hjälte eller legend. Han försöker att hjälpa Ryan med att få tag på Joe Carroll för att stoppa allt han ligger bakom. Mike blir mer och mer delaktig i allt som händer kring Ryan, Weston hjälper Ryan som mer än gärna vill jobba ensam. Tillslut är han lika inblandad i detta som Hardy är, ett av de västa scenerna var när Westons pappa mördas och det är så synd om Mike vid flera tillfällen under serien. Han mister mer än vad Ryan gör i serien vilket jag tycker är orättvist. Mike flörtar även med Ryans brorsdotter och det bildar en trio om att få stopp på Carroll och hans sekt. Det blir som att Mike går i Hardys fotspår och visst spårar han ur ibland men han besvarar sina så kallade utfall med att Ryan skulle gjort likadant.
 
 
*VARNING FÖR SPOILER*
*SPOILER* Tycker så synd om Mike i denna scen, detta är en av många saker som händer den stackars Mike Weston.
SPOILER* Slutligen ville jag dela med mig av detta klipp, när det äntligen blir dem så vad händer om inte de mest tragiska...

Godnatt

Då är det dax att dejta kudden, klockan närma sig tolv och för att orka med helgen så behöver jag få lite sömn. Imorgon åker vi på hopptävling till första start som är nio, det är inte bara jobb imorgon utan det är hästar som ska hinnas motioneras också.

En vecka till nästa vanliga skoldag!

Kan ni tänka er, nu har jag fått tagit helg och kommer inte ha vanliga lektioner eller en riktig skoldag förrän om en vecka. Det är ju mer än skönt kan jag säga. Idag hade jag matte och historia, den åkte jag till familjen Vesterlund där jag var fram till att syrran kunde hämta mig. Hem och byta om fär att sedan fara till stallet. Vi började med att rida och hade i princip hela manegen för oss själva, gamla ridskolehästarna Misterz reds samtidigt. Det var skönt, man hade bra med plats och vi la ut en bom på volten. Trimmade lite så här sista gången innan det är dax för tävling. Sedan smörjde man grejerna så allt är snyggt och sen var det banbygge klockan sex och kom väl hem för någon enstaka timma sen. Nu är det fångarna på fortet och sen blir det lite serie.

Ändrade planer...

Vet att jag sa att det inte blev något stall men hamnade här ändå, opsi!
Det blev stall ändå, från klockan sex fram till halv tio tio, det vill säga att jag har inte varit hemma länge. Stövlarna är smörjda och hästen lite ompysslad, blir ett pass imorgon och nu är jag hoppsugen efter att ha suttit och kollat på tre hoppträningar. Det var denna torsdag kort sagt och nu blir det farmen och Glamour som jag missa tidigare idag eftersom jag var på stallet. Har kommit upp lite aktiviteter som ska vara på lovet, klart man måste vara med på hopptränignen men glömde att anmäla mig idag så ska försöka komma ihåg det till imorgon. Känner mig så glömsk när man stått och pratat med henne idag och glömmer jag att säga till men det är lätt att glömma.

en dag närmare fredag...

Nytt kapitel på matten nu, sannolikhetsslära och sen blev det kahoot på svenskan, rätt lång mentorstid tyckte jag. Det blev lite babbel om den kommande veckan, vi ska på olia mässa på södra berget och sedan har vi utvecklingssamtal på onsdag vilket leder till att inge vanliga lektioner. Fick en ny tid på utvecklingssamtalet och för min del var det en bättre tid jag lyckades få. I slutet av dagen efter vårt gymnasiearbete så hade vi historia, den lektion flöt på bra och vi kom igång direkt. Vi hann även med lite betygsnack idag, körde ett på historian där allt såg klockrent ut och ligger stadigt på den nivån och jag måste säga att det känns alldeles utmärkt med att ligga på toppen. Vi får ju bara diagnoser och det är antingen A,C eller E och sen pratar vi ju också men på vårt kommande utvecklingssamtal har vi fått en så kallad prognos vart vi ligger i alla ämnen. Det var mycket bra saker som kom fram och det skadar aldrig att höra vad dem tycker man gör bra i skolan, reflektioner, fördjupning och analysera. Sedan hade jag betygsnack bara en snabbis gällande svenskan. Där var jag påväg mot ett bättre eller högre betyg och det är väl det man får sikta på, får se till att göra bra ifrån mig på nationella iår så jag når ett högre betyg än vad diagnosen visar. Man kan ju åtminstone försöka.
Det är tävling på söndag för oss och idag får Kupido vila så vitt jag vet och imorgon trimmar vi lite sista gången innan hopptävlingen och smörjer alla grejer så att allt är fixat inför söndagen. Idag blir det förmodligen inget stall för mig, har inget där att göra idag så jag stannar hemma och chillar, kollar lite serie om jag har tid för det. I skolan känns det ganska lugnt nu, vi jobbar bra på lektionerna och har inte fått någon uppgift att göra hemma så man får passa på att njuta för snart kommer väl uppgift på uppgift. Ska nu läsa en bok och det tar ju rätt lång tid det, så kanske ska börja läsa på den snart.

Slutkörd denna onsdag..

Klockan har passerat tio och vi är nu hemma från stallet, jag känner mig sopslut om jag ska vara helt ärlig. Dagen på stallet börja med att jag red ut på Boye i sällskap av Sara och Tibor. Boye var lugn, takta litegranna när vi nästan var tillbaka plus att han vägrade typ gå när det var någon som gick ut och hämta posten. Han gick ett steg sen så var han fast, gick ett steg och sen stod han still igen. Uteritten gick ändå bra, tur hästarna är snälla. Efter Boye var motionerad så var det att packa hö, fixa vatten och sen var det dax för lektion. Kupido var nästa häst på tur, vi hade lite hoppning bara för att vi ska tävla i helgen. Det kändes som att det var något som fattades idag när jag red men kunde inte sätta fingret på vad. Vi avslutade med att hoppa en bana och som sist ut var det den eviga väntan och när vi väl tog banan så stod det stopp. På ett helt vanligt hinder och han stannar, vet inte vart felet satt men det måste ha varit jag ändå. När han väl hoppa så tyckte jag ändå att det var bra. Det kanske blev tokigt och fel för att jag varit så stressad för att hinna med allt. Helt slut efter hopplektioner men det var inte över än. En häst återstod och det blev ett väldigt lugnt ridpass. Avalon var sist ut och vi tog det lite lugnt i manegen och gjorde övergångar och flyttade skänkelvikning lite lätt. Han är rätt känslig och flyttar lätt lite för mycket. Ridpasset kändes sådär på honom men jag känner inte att jag hittat alla knappar på honom än men det är inte konstigt. Har suttit på Avalon två gånger från och med idag och hittar väl knapparna så småningom. I och med allt man gjort idag ska hundra personer prata med en bara för man har hundra saker att göra. Ingen vila här inte, tur man slappat på förmiddagen så man hade orken att hålla ut ändå. Nästa vecka blir väl en liknande onsdag som denna, dock så blir det inget ridpass på Avalon då utan förmodligen två hästar som ska ridas, det blir lite lugnare och inte lika stressigt.
Dagens hästar, Boye (längst upp), Kupido (mitten) och Avalon (längst ner)

Hos mormor...

Onsdag är ju en typ av en helgdag, vi kan kalla den lill lördag bara för att jag inte behöver åka till skolan. Nä, jag är ledig och ingen är gladare än mig. Tog en sovmorgon, en lång sovmorgon och klev upp såg något avsnitt av the flash innan mamma och jag åkte ner till mormor med moster Kattie. Så jag sitter just nu och bara slappar i soffan och väntar på att vi snart ska åka hem. Madicken slutar sin praktik strax efter klockan tre och då blir det stallet. Madicken jobbar vilket leder till att alla hästar och all stalljobb åker på mig plus att jag har lektion. Så mycket att hinna på eftermiddagen, gav bort ena hästen så tar jag två flugor i en smäll samt att jag får sällskap ute i skogen.

Prov, uteritt och årsmöte, check...

Ja men då kan man slappna av och sätta sig framför tv:n efter att ha haft fullrulle fram tills nu. Det var skola från 11:20-15 med två lektioner, matteprov först och sen läsning på den andra. Hem och byta om för att jag och syrran skulle hinna skritta ut en sväng på Boye och Tibor. Boye var faktiskt väldigt lugn, det var bara sista biten han blev lite trippig och fick lite bråttom. Sen var det årsmöte och man blir kvar ett år till för att kunna lära upp de nya i u-sek. Tanken är u inte att alla ska gå ur samtidigt så var gör man inte. Nu efter att det är mockat och allt är fixat åt Boye som vi inte hann innan mötet.
Fick med mig en liten present hem

Ett skrittpass i ridhuset...

Då var man hemma efter att ha varit i stallet, det blev ett lugnt pass med Tibor som ännu bara skrittar och det fortsätter vi med. Pengarna på TDB har äntligen kommit in och det är dags att anmäla sig till tävlingen nu, kommer väl få starta först eftersom vi blir efteranmälda efter en veckas väntande nu. Nu efter att man kollat tv (farmen & Glamour) och käkat mat efter att man kommit hem från stallet så blir det nu plugg en timma för klockan tio var det också något program jag skulle se men först ska jag och syrrran anmäla oss till hopptävlingen i helgen. Om vi nu lyckas, vem vet kanske det dyker upp något annat som saknas skulle inte direkt bli förvånad!

Blev lite arg och irriterad imorse...

Det är måndag och det betyder skola för min dag. Mina måndagar brukar vara väldigt sköna, brukar ha en lektion och sen är man klar för dagen. Det är en mjukstart på veckan typ och det är ofta mycket prat och lite jobb om jag ska vara helt ärlig. Idag skulle ha blivit en lite roligare måndag då vi hade gjort en kahoot som klassen skulle få köra men när jag kommer dit är det dött där. Får veta att lektionen är inställd och det var min enda lektion lixom, då har jag åkt enda till skolan helt i onödan. Ni kan väl förstå ilskan ändå, visst att det är skönt att inte behöva gå på lektion men har jag ändå klivit upp och tagit mig på skolan så får det banne mig vara lektion också. Så otroligt arg men som att man ändå var på skolan var det lika bra och ta reda på ifall vi skulle ha vårt matteprov imorgon även fast han var borta på våra tre sista lektionerna veckan innan. Självklart ska vi ha prov ändå, en lektion kan jag tycka att han borde ha gett oss för han har ju inte kunnat varit här och hjälpa en och det finns inte många fler än han att fråga utan alla de andra fattar ju nada om det vi håller på med. En lektion tycker jag vi skulle fått men icke sa nicke och prov imorgon som jag inte är så taggad på om jag säger så. HAar sett lite på andra säsongen av the flash bara för att fördriva tiden. Nu sitter jag och väntar på att syrran ska sluta så att vi kan åka upp till stallet och göra klart där för dagen. 
 

Jag kan relatera!😂

Alltså det är ju så sant, syrran ställer klockan en gång medan jag har typ 20 alarm ställda för att jag verkligen inte ska sova över eller för att jag ska kunna snooza även om jag stänger av alarmet. Det händer även att jag inte hör alarmet, frågan är bra men hur kan jag inte höra telefon som ligger max en meter ifrån mitt öra. Lite döv kanske eller en väldigt djup sömn, lite otur att jag väcker alla andra i huset bara. Har man svårt att somna, är det kanske lika svårt att vakna, annars har jag ingen bra förklaring. Man känner ju att man kan relatera till den ovanstående bilden för här nedanför är min klocka för måndag och då visas knappt alla alarm för hemligheten är att alltid har för många än att ha för lite. Jag minskar risken på att sova över, det finns ju hopp om att jag ska vakna till nästa alarm....
 
 

Tankar kring serier och så...

Förra veckan skrev jag ett inlägg angående om jag skulle börja berätta om lite serier jag sett eller fortfarande ser på. Det finns ju en hel serier som jag skulle vilja dela med mig eller rekomendera om ni inte redan har sett den eller dem. Jag själv gillar serier där det händer mycket, det får inte vara ett avsnitt där inget händer för det blir så himla tråkigt. För att jag ska ha koll på alla serier så har jag ett dokument bara för det, jag är inte den som gillar uppehåll från serier för gud vad jobbigt det är alltså. Man glömmer så lätt bort vad som hänt innan och speciellt när man ser på flera samtidigt. En del serier har amn fastnat på då man inte hittar de andra säsongerna, jag vill ju se det som är gratis och det finns ju en massa sidor som erbjuder det och man vill ju ha kvalité också. Tänkte att jag ska börja med detta från och med nästa vecka, så jag kan tänka mig att det kommer ut ett inlägg om en serie på lördag. Måste bara ta mig tid att fixa ett inlägg och kanske en mall så jag skriver ungefär samma saker om alla serer. Tänkte att jag skriver lite om vad den handlar om, favoritkaraktär och även lite kort om karaktärerna om man vill veta mer om dem. Betygsätter serierna från 1-10⭐️, favoritscen och lite annat.
Måste även dela med mig av denna "ryttaren som alltid lyckas vara i vägen" och jag kan säga att det är inte bara på framhoppning det finns ekipage som är i vägen. Det är jämt och ständigt när man har ridlektion också och då riktar jag mig till ens hopplektioner främst. Människor måste börja öppna ögonen bara, en del är verkligen inne i sin egen värd när man rider. Jag tror att även de själva hade blivit less om någon alltid var i vägen för dem, så svårt är det inte att ha koll på den som hoppar. Vet man att andra rider så måste man ju hålla koll, ibland spelar det ingen roll om du skriker att det ska flytta sig utan det står kvar som att vart jag vist inte vad skulle hoppa, men ändå har den hoppat samma hinder innan, hur var det med minnet om inte annat så kan du ju stå bredvid hindret istället för rakt framför eller mitt i landningen på hindret. Nog blir jag frustrerad och visst en gång kan det vara okej men det är gång efter gång, människorna är väl inte trög heller.

shoppat...

När det var rea på hööks för bara någon vecka sen så köptes ytterligare ett par ridbyxor bara för att och idag var vi och kolla på en tröja med krage och även en sådan hittade jag. Inte alltför dyr heller utan även den hittade jag på rea och det är då man passar på eller hur. Ska ju nämligen bli spännande detta, kommer se fram emot nästa vecka. Nu ska jag iallafall se vad som ska göras då vi får gäster som kommer inom kort.

Chillar en snöig lördag som denna...

Det är lördag och jag har inte gjort mycket mer än att sett på serie men ibland så känns det skönt att bara ligga hemma och slappa med. Har sett lite fler avsnitt av the flash och såg något avsnitt av arrow för att friska upp minnet i den serien. Har även tänkt att anmäla mig till hopptävling men inte riktigt fattat vad som är fel, känner mig sämst som inte fattar något. Vill inte göra något knas så att det blir fel men man tar den hjälp man får. På skolfronten så har vi ett prov som ligger i luften litegranna och vet inte om det blir kommande matte lektion även fast det tre sista lektionerna innan provet gick bort för att läraren var sjuk. Skulle inte förvåna mig om provet blir nästa lektion men är inte redo för det då han varit sjuk/borta förra veckan. Vi tar det som det kommer, allt ordnar sig!
 

Det närma sig helg...

Då var det fredag och jag sitter fortfarande hemma efter att fått reda på att matten i tid så man inte åkte till skolan i onödan, så itället för att börja 9.30 så har jag min enda lektion klockan 13. Det är ju en liten skillnad och aldrig att jag hade velat åkt till skolan som igår. Man kom dit och får reda på att läraren är sjuk, visst försökte vi jobba matte men det är inte lltid lätt. Bara för att han inte är här behöver man typ hjälp hela tiden och egentligen skulle vi haft ett litet gruppprov idag inför provet vi ska ha på måndag. Man hade ju velat att läraren var här sista lektionerna innan provet men men, man ska ju ha otur också. Jag är iallafall super glad för att ja inte hann till skolan idag utan istället kan man slappa lite hemma och plugga lite matte kanske. Håller på att fixa en kahoot som klassen kan göra på måndagens lektion.

Städning, stallet & serie...

Idag kan man inte påstå att jag varit ledig utan först var det städning på schemat eftersom släkten skulle komma hit och äta tacos. Fixa ordning med maten innan jag åkte till stallet. Passade på att rida i lilla på Boye i ungefär 30-35 min. Sen mocka och därefter var det dags att göra iordning nästa häst. Hoppning på Kuoido och han var ju lugn  i början, inte lika på men det kommer när vi väl hade börjat hoppa.
Boye👆
Kupido👆
Nu efter att ha käkat tacos efter att vi kom hem från stallet så sitter vi nu och ser på serie. The vampire diaries rullar just nu och innan såg vi PLL.

Skola och stall...

Skolan, lektioner gick rätt smidigt idag. Två stycken, matte och historia och hädanefter blir det lite kortare skoldag på tisdagar. Flyttade lektioner 20 minuter så vi minskade hålet vi har.

Stallet, vi red ut med Boye och Tibor idag med, även Karin och Avalon gjorde oss sällskap i skogen. Tibor var lite lugnare idag men ibland blir han lite stissig eller vad man ska kalla det. Han vet inte vad han ska ta vägen men gör ju inget mer än att börja studsa.

Två hästar ridna

Vi åkte till stallet nästan på en gång efter att syster yster slutade sin praktik. Tänkte att vi skulle vara hemma innan halv 6 men så blev självklart inte fallet. Vi fick ytterligare en varsin häst att rida, jag Kupido och Madicken Skywalker.  Vi började med en uteritt i skogen med Boye och Tibor. Första turen i skogen för det här året och har faktiskt inte ridit ute i snön något tidigare iår. Tibor var lite trippig men ändå snäll, inte varit ute sen det var bart på marken så det var inte konstigt att han var på tårna. Efter det så fixade vi klart åt Boye för att invänta att en manege skulle bli ledig.  Red Kupido sedan och vi jobbade lite skänkelvikning och sluta, han lyssnade och flyttade bra. Han var fin och det var riktigt kul att få trimma honom en måndag som denna. Det var längesen man fick trimma honom lite extra men det kan aldrig bli för mycket. 
Finaste killen!❤️

Muntlig redovisning på svenskan✔️

Att kliva upp idag var inte det lättaste, låg och snooza i typ en timma men klev upp vid kvart i 9. Åkte till skolan för en lektion, svenska där vi hade muntlig redovisning och serier samt filmer. Med tanke på att jag har pratat om the following nu på svenskan så kan jag till helgen dela med mig av lite åsikter och presentera denna serie. Så får vi se hur det blir efteråt. Nu ligger man hemma sen ett tag tillbaka och slappar lite. Tror jag ska spela lite Sims bara för att jag förtjänar lite paus ifrån allt.

alla ♡-dag, igår...

Helgen bara svepte förbi eller vad hände, haft fullt upp från morgon till kväll eller nä nu ljuger jag nog, har haft fullt upp typ dygnet om. Med lite sömn så kör jag på så långt det går, man blir ju trött när man sätter sig ner och vilar. Det var ju jour igår med, på alla hjärtans dag. Det var den dagen det, spenderade den på stallet med en massa jobb. Vädret har väl funkat helt okej i helgen, var lite snöigt i lördags innan Alf kom och skotta. Man fick trampa i djupsnön som bildas vid varje hage, alla hästar skötte sig. Tror inte det var någon som hittade på något, det var väl nån enstaka som tänkte men vi kom bort från det. Jag är iallfall hemma och klar med allt jag skulle hinna klart i helgen. Jouren äär fixad, historia examintationen är inlämnad och klar, bara svenska redovisningen som jag i just detta nu kom på att jag inte är klar med. Tror jag struntar i skolan idag och sover istället, närå nog ska man härda ut en lektion där vi har muntlig, nej nej och NEJ. Tur jag är ledig på onsdag iallafall....

Första dagen avklarad...

Helgen består av jour, från 7-20 och nu har jag nyss kommit upp från duschen. Det blev stängning lite senare idag då vi var tvugna att vänta på att alla andra skulle lämna ridhuset. Det har ju varit bokat i ena manegen hela långa dagen och de slutar vid åtta men inga klocker stämmer ju på ridskolan så tiden blir bara utdragen och man blir kvar där längre. Det blir ju långa dagar när man har jour men det går ju bra när man ändå håller på, det jobbigaste är ju att vänta plus att mocka då. Mockning är ju helt klart värst, fy farao vad jag inte vill göra det imorgon men det är bara att bita ihop. Allt täckande går relativt snabbt och att höa går också rätt fort ändå. Älskar det som har fixat påsar så man slipper stå och dra i höbalarna. Det är väl efter insläpp av alla hästar det blir en väldans lång dötid men idag så passade vi på att rida då eller vi och vi, Linn och jag. Det är stallet från morgon till kväll, det ska fodras ett flertal gånger om dagen, in samt utsläpp och ridskolehästarna skötte sig super som vanligt men det gjorde även privat sidan. Ingen gjorde något trots att det kommit lite snö, bus vill vi inte ha heller. Idag red jag Avalon (stavning)  för att ägaren har lite eventuella planer och det var en pigg liten kille på fyra ben. Red och försökte bara känna av hur han fungera i början, det kändes helt okej för att vara första gången men visst blir man lite försiktig när man rider en annans häst för första gången. De blev även nå få små skutt idag efter att vi travat över lite bommar och som syrran sa så såg hon att jag börja slappna av när det kom till hindren eller sockerbitshindren. Avalon hade en bra bjudning mot de små skutten och vi får se hur det här fortsätter. Han tycker det är kul och vi fick till några bra skutt, han var jätte duktig.

Fredag och fullt upp hela helgen...

Då var även denna skolvecka avklarad och i helgen blir det ingen vila utan jour lördag och söndag. Så bäst att skriva på vår examinerade uppgift kring expeditionen. Hur var skolan idag då, klart bättre än igår, inte lika mycket väntade utan dagen innehöll två mattelektioner och en historia. En uppgift klar men en uppgift kvar att göra innan helgens slut. Inge stall idag utan blir hela helgen istället, hoppas att vädret blir bra. Nu är det slutskrivet här och dax att börja jobba på så man kommer någon vart.
 

Blandade hästbilder

 

en fruktansvärd torsdag

Efter en ledig dag så var man tillbaka i skolan och visst jag kanske inte ska klaga som har åtminstone en ledig dag mitt i veckan. Men idag var det skola och min kropp var inte så taggad om jag säger så. Första lektionen gick väl rätt bra ändå, hjärnan var alert och förutom att matten är lite klurig. Det rullade på och sen väntade vår svenska lektion där vi skulle ha muntlig redovisning om serier, bara det att jag och issa inte var riktigt klar med vår. Med skolan sämsta datorn  som knappt går att använda, står bara och snurra så fick köra på telefon istället. Vi delade upp oss och körde natur och teknikerna var för sig vilket gjorde att vi fick den extra tiden som var väl behövd. Problem med att skriva ut men i sista sekund får vi reda på att vi inte hinner och redovisa. Lite drygt men samtidigt ändå skönt fast man vill ju få det gjort när man ändå är klar. Sen var det en lång väntan på historia lektionen, lite gymnasiearbete emellan men herregud vad tiden gick segt alltså. Jag ville bara hem men historia lektionen rulla på och det var den enda vi fick till vårt seminarium vi ska ha imorgon. Så ikväll måste man fixa klart det jag ska säga men som sagt är inte på något plugghumör alls. Det är bara att bita ihop och skriva klart.

Den bästa utav dem alla!⭐️

Idag har jag sett avsnitt efter avsnitt på the following i hopp om att hinna se klart den innan imorgon. Har inte bara slappat utan har blivit lite städning här hemma också. Sen stall på eftermiddagen, först ett ridpass på Tibor som jag bara skrittar. Han är ju så snäll och lyssnar bra på samtliga hjälper, han är ju bara för go. Sen efter allt var klart med Boye så var det bara att börja med nästa häst. Det bar markarbete som stod på schemat för mig och Kupido och det gick faktiskt skit bra om jag får säga så. Idag var han verkligen fin, efter uppvärmningen så föll allt på plats. Vi fick värma upp hästarna lite självständigt innan vi påbörja någon övning. Han var otroligt mjuk och lösgörande, skulle kunna ha ridit ett dressyrprogram med honom idag alltså. Vi börja med lite bommar på backen som vi red på en båge men la en volt i mitten över några bommar också. Kupido kändes avslappna och fin, allt flöt lixom vara på, därefter så skulle vi komma på två sockerbitshinder med 24 meter emellan och räkna galoppsprång. Jag tyckte inte att Kupido var så på som han bruka och när han blev det så gick det att korrigera, jag kunde ta tillbaka honom emellan. Avslutade med att lägga upp bommarna till små hinder och tog bågen som också innehöll en volt med ett hinder i bågen. Hästen var lugn idag jämfört med hur han brukar vara och det var något positivt men han var ändå inte lat. Guldstjärna till Kupido idag och vi ser fram emot den kommande hopptävlingen.
Tibor👆
Kupido👇

Något jag har funderat över...

Har funderat lite fram och tillbaka gällande om jag skulle göra något nytt, kanske skriva om en serie per vecka. Kan prestera de jag har sett för jag vet att det är en hel drös med serier jag har sett igenom åren. Vissa kommer jag självklart ihåg mer av än andra men det kanske skulle vara något. Är fortfarande inte säker om det kommer bli något av det men det får tiden utvisa. Jag kan tycka att bloggen är ganska tråkig när jag bara skriver vad jag gör på dagarna, speciellt nu när det är skola. Dagarna är sig rätt likt och veckorna upprepas likaså. Ofta består dagarna av skola och stall, finns inte mycket annat som händer i mitt liv. För det första hinner jag typ inte med något annat och är det något så är det typ att plugga. Skola kan jag tycka är helt ointressant att skriva om medan  hästarna blir som en påminnelse  för mig eller gör åtminstonde att man får tänka lite mer utförligt hur jag red och hur det gick, även om jag inte alltid skriver det så finns det i mitt huvud. 

Skola och stall, en vanlig tisdag!

SKOLA
En helt vanlig tisdag var det ja. Matte lektion där vi jobbar fortsätter att jobba med induktionsbevis och känner faktiskt att fattar det. Fast är inte så glad över att det tar typ en halv sida minst för att skriva och räkna ut ett tal, yey får skrivkramp på mattelektionen. Sedan har vi hål i typ två timmar innan historian. Där gick vi igenom svenska kungar och ska nu på fredag ha seminarium om en svensk kung. Vi fick dra lapp om vilken kung och det var bara att vara nöjd med lappen man fick eller man hade en chans att byta men fick då inte byta tillbaka. 
STALLET
Så fort jag slutade skolan så var det bara att åka hem byta om, slängde i mig en macka och åkte mot stallet. Vi red och bytte hästar idag, jag tog Boye och Madicken Tibor. Det var längesen man satt på Boyes rygg (i oktober) men han var pigg och glad iallafall.

Den nya veckan...

Förra veckan bara svepte förbi och det är nu redan vecka sex och skulle nog påstå att jag har en rätt fullspäckad vecka framför mig nu. Dagarna är så gott som planerad och tiden kommer bara flyga iväg känner jag redan nu. Det blir typ stall varenda dag, kanske blir ledig någon dag från stallet men också skola mån-, tis-, tors- och fredag.  Hela helgen blir tillbringad på stallet då det är dax för jour, bara att ladda upp inför helgen. Sedan har jag två skolgrejer som ska göras klart till veckan, så inge vila här inte. 

Har haft problem att ta mig in på bloggen idag, vet inte riktigt varför men emellan skolan och stallet provade jag men kom inte ens in på blogg.se. Det kanske har varit problem idag, jag vet inte riktigt men vad har hänt idag då. Började med att åka till skolan för min vanliga måndag som består av en svenska lektion men blev kvar på skolan då det blev lite missförstånd på lektionen. Just nu kan jag bara skratta åt det men blev lite halvt galen när jag och issa inte visste vad felet var. Inte undra på att vi inte förstod det när allt var rätt, lite kaos men nu stänger vi den här diskussionen. Kom inte hem förrän klockan var halv två och då blev det karins lassange, mums. 
När Madicken kom hem så åkte vi till stallet, idag började vi med att rida då det var ledigt och inte en enda människa som red. Veterinären hade kollat några ridskolehästar idag, bland annat Tibor, Farao och Prymus. Tibor ska fortsätta skritta, i ytterligare sex veckor. Vet inte om tanken är att han ska få skritta hela mars ut, vi tar en vecka i taget. Efter vi ridit så redovisade vi u-seks ekonomi och lämnade in verksamhetsberättelsen. Så nu är allt klart inför ungdomssektionens årsmöte. Sen blev det mockning och packa hö åt Boye. Han blev kollad i fredags och har sen i lördags fått skritta med ryttare. Så nu blir det inga promenader med honom på ett tag utan lite skrittjobb på ryggen.

Hopptävling

Första klubbtävlingen är gjord och nu kan det nästan bara bli bättre det här året, vi hoppas att Kupido håller sig frisk så att det blir fler tävlingar iår med honom. Idag blev det två pet i 90cm men vi tar en nolla nästa gång!

Mellomys!

Idag har det varit en slappar lördag som man nästan bara har spenderat hemma.  Men man kunde ju inte bara lata sig här hemma heller så efter lunchtid så åkte familjen och bada. Vi simma ett antal längder och det var mycket skönt, avslutade med att bubbla. Man kom hem och började direkt med förrätten som blev räkcocktail, den stod jag för och god blev den. Skulle lätt kunna äta mig mätt på bara räkcocktail men det var kött och potatisgratäng till varmrätt. Efter maten har man sätt på mello lite till och från om man säger så, snart kommer det slutgiltiga resultatet. Två går direkt till final medan två bara kommer till andra chansen. Anna uppträder just nu och det var ingen höjder låt om jag säger så men hade inte förväntat mig något annat heller.

Klubbtävling imorgon!

Hoppsugen och taggad inför första klubbisen för iår, på ingen mindre än speedo Kupido!♡

Kom hem sent idag...

Har haft fullt upp hela dagen om man bortser från skolan där man hade lite hål/raster här och där. Flest skola 9:30-13:40 med två matte lektioner och en historia lektion. Sen var jag hos kusin fram till att syrran sluta vid tjugo över tre, därefter var man och hjälpte morfar när han skulle handla. Nu efter att ha packat in alla varor så ligger jag hemma i soffan och funderar på vad vi ska käka till middag idag. Ska verkligen njuta ikväll och hela lördagen då jag är ledig medan de andra i klassen åker till Umeå för att skriva prov. Ibland har man tur och är glad att jag ska få sova ut imorgon. 

tanken var att det skulle bli en stallfri dag....

När jag kom hem från skolan så bestämde jag och syrran att Tibor skulle få vila idag och i och med det så behövde inte jag sitta på stallet hela kvällen medan Madicken jobbar. Gjorde väl inget särskilt hemma men mamma och pappa bestämde sig för att åka upp till stallet så jag hängde med, passa på att vara lite med hästarna. Blev även kvar där och hjälpte till att fodra med syrran, hann se lite hoppträning och nu sitter jag framför datorn och skriver ett ganska meningslöst inlägg men jag skriver det ändå. Ser på the flash, tänkte försöka komma in på säsong 2 till nästa vecka iallafall, vi får se hur det går.

rubriker alltså...

Då var det skola igen men nu är det bara en till dag att härda ut innan man får helg. Denna torsdag tyckte jag var allmänt seg och tyckte inte jag fick så mycket gjort på lektionen som jag önskat. Tiden flög iväg samtidigt som den gick hur segt som helst, ja det är lika oklart som det låter. Tordagar är veckans längsta skoldag, har en tredjedel av mina lektioner på denna dag så det blir den jobbigaste. Har onödiga halvlånga raster på sådär en halvtimma till nästa lektion vilket är så drygt. Dagen tog jag mig förbi iallafall och nu tror jag efter att ha sett glamour så ser jag lite serie nu, tror jag drar igenom andra säsongen av the following bara för att den serien är så bra. Alla borde se den, det tar inte så lång tid att kolla igenom den då det bara finns 3 säsonger, 15 avsnitt i varje säsong och ett avsnitt går väl typ på 40 minuter., 
 

Timrå - Almtuna

Det gick trögt för Timrå ikväll men på något vänster lyckades de ändå få in ett mål i tredje perioden. Det blev även resultat på matchen, 1-0 till Timrå och en applåd till den. 
Kom till andra halvlek eftersom jag var på stallet innan. Jag började med att rida Tibor som kändes bra, skrittade lite mindre än 30 min. Sen mocka åt Boye innan vår lektion började 18:20. Vi hade teori och fick kolla när Pia hoppade, fick lite frågor kring hopphästar. Vad som är viktigast och hur mycket exteriören påverkar och hästens inställning.

stallet nu och hockey sen...

Onsdag betyder skolledig för mig vilket är toppen. Tog sovmorgon och blev väckt för att det ringde, efter det var man upp vid 10 eller 11 tiden. Såg lite serie, the flash blev det idag. Igårkväll blev det både teen wolf samt the vampire diaries, de senaste avsnitten och sen har jag även sett ikapp glamour som jag missade igårkväll eftersom jag var på stallet. Nu blir det stallet för att fixa åt Boye och sedan för att ha teori, Tibor ska ridas vem som rider vet jag inte. Madicken kanske får ta honom idag. Efter stallet blir det hockey är det tänkt, vi får hoppas på vinst mot Almtuna.

2 Februari 2016

Tisdagen är så gott som över, tänkte se lite serier nu innan jag somnar. Skolan idag gick väl bra ändå, först en matte lektion och sen hade jag och Hannah vår muntliga presentation om Amerikas historia. Då var den gjord och det känns mer än bra att ha det överstökat. Nu har vi iallfall fått vår slutuppgift eller den så kallade examinerande uppgiften på Andrée expeditionen. Efter skolan så blev det stallet och Boye ska kollas nu på fredag och det är bara att hålla tummarna att det ser bra ut. Han verkar ju iallafall inte ha ons så förhoppningsvis har det läkt rätt.

bilder sen hoppträningen 31/1

 
 

två skimlar, Boye och Tibor

Det är ju måndag och klart att det betyder stall på eftermiddagen. Madicken hann nästan knappt hem innan vi åkte till stallet. Där vi först fixade och donade åt Boye, eller vi delade väl upp stallsysslor så det gick dubbelt så snabbt. Det handlar om att vara smidigt så man kommer hem någon gång. Promenerade med Boye i ridhuset i 30min och han ville mest stå still eller bli kliad, det är förståeligt att han tycker det är tråkigt att bara få skritta, han är bra sugen på att springa och busa. Hann även rida Tibor eller skrittjobbade honom bara litegranna, han kändes fin men lite seg. Han ska ju skritta minst ett par veckor till och vi tar det sakta men säkert men han är nog världens snällaste. Lyssnar på minsta lilla hjälp, jobbade lite halter och böjde och ställde honom. Sist jag satt på honom var när jag skulle rida igång han i september förra året men den igångsättningen varade inte länge då han inte kändes fräsch. Svårt att säga något nu när man bara skritta men håller tummar och tår att han är fräsch. Vi får se vart det här leder, tur han är snäll när han stått så länge lill Tibbe.
Måste fixa lite nya bilder på Boye, ska försöka bättre mig på att fota.

En start på svenskan

Det går trögt i början som alltid, det är ingen nyhet men nu har vi iallafall lyckats börja skriva även om det bara är två meningar. Det går alltid lättare när man fått en bra start men vår fråga är ju mer om vad vi ska säga/skriva om och vilken ordning. Jag är klar med skolan för idag, svenska lektionen gick väldigt fort idag. Skönt att få börja lugnt på en måndag, från att måndagar har varit den värsta dagen så är den en av det bättre veckodagarna. Eftersom skolans mat inte var så god idag (mycket problem med att ens svälja den) så ska jag käka lite rester sen igår då syrran och jag gjorde tacos till familjen. 

RSS 2.0