Griva idag

Idag så testade jag att longera henne lite innan jag hoppade upp, gick sådär. Hon var spänd och reagerade på allt, men lyssnade rätt så bra. Så när jag tog trav på henne så flyger hon iväg och travar sedan, alltså det är svårt att förklara, men hon skrittar i ganska högt tempo innan hon tar trav och kastar sedan med huvudet och gör något lite språng sedan travar hon ganska snällt segt framåt. Gjorde lite övergångar och det blev bättre men det är liksom just innan hon får trav som hon blir lite okontrollerbar. När allt gick bättre så tänkte jag att det var dags att hoppa upp, snällt stod hon idag, men jag hinner bara skritta ett kvarts varv i manegen tills hon typ bockar och avlsutar med att stegra, det kom från ingenstans liksom. Skrittade lite och jag kände att hon kunde flyga iväg för minsta lilla, så jag hoppade av och ledde henne och longerade henne igen. Hon är så snäll att hantera från marken alltså om jag exempelvis leder henne, då slappnar hon av och bryr sig inte om något speciellt, när jag longerar blir hon lite mer tveksam, och när jag sitter på då har hon fokus på allt runt omkring. 
Ska se hur det blir imorgon, om någon ridlärare ska titta/sitta upp på henne och känna eller titta då jag rider, om hon kanske visar upp problemen. Det är liksom bara jag som ridit henne och syrran lite grann, och hon var ju lite så här i början när jag red henne första gången, men det blev bättre ju fler gånger jag red henne, hon kände igen sig och blev tryggare. 
Jag vet att hon kan, och med lite tid så är det hästen som jag tycker är superkul att rida. 

mittiveckan....

Ojojoj vad dagarna går, stack till stallet efter jag ätit lunch som blev rusti med nån cremé till...
 
Sedan när jag ätit åkte jag upp till stallet och fixade lite grejer och så, var med Lovisa och red med henne och Alva en tur i skogen, Rick skötte sig super var väldigt på och framåt och sen efter vi ridit klart så var det dax för nästa häst eftersom syrran kommit dit direkt efter jobbet, red då Sky och han skötte sig bra han med, från början var han lite seg men efter ett tag så är han på hugget,
så min dag har väl varit någolunda bra ändå, här klagas det inte! 
(jag vet att mulen inte ser bra ut) :(
1:a+2:a bilden är på Rick
3:dje bilden är på Andy
4:dje bilden är på Gregory
 
Skywalker

 Griva & Sky

Reklam

Legat i soffan och sovit inatt och vaknade 20 över 8 och såg då på PLL och sen direkt efter var det våra bästa år som jag nyss såg. Blir stallet snart ska ner och duscha och fixa lunch sedan drar jag eller om jag åker dit vi 12 vi får se hur det blir.....


Tillbaka på ruta ett

 
Jobbat idag, och sedan vidare till stallet för att rida Griva. Kan väl säga såhär, tillbaka på ruta ett. Lite tråkigt men hon är så, det tog ett tag innan hon kunde slappna av och koncentrera sig mer på mig än allt annat runt omkring, sista veckan jag red henne gick det super, men idag är vi tillbaka där vi började. En spänd häst som undrar vart kompisarna tagit vägen, alla läskiga speglar och andra saker hon finner. Tänkte rida ute idag, eftersom dem bara ska gå lite lätt, men kom ju knappt upp på hästen. Så vi red inne och visst blev det bättre med tiden, men kände inte riktigt som hon spände av helt, börja liksom stanna och blev irriterad, ja inte så kul. Men imorgon ska det gå bättre, tänker verkligen inte ge upp denna häst i första hand, hon kan och det vet jag, för jag har suttit på henne när hon var så bra. Nu ska vi tillbaka dit och sedan utveckla oss ännu mer och lära känna varandra.

30 Juli

Vaknade vid 8 idag och gick upp såg våra bästa år reprisen från igår och sen såg jag på pll och sen dagens våra bästa år och sen satt jag mig vid howrse bara för att ha nått att göra, köpte 2 hästar för  runt 80-90 tusen/st för bägge, elr båda 2 skriver man ju. Köpte thaimat vid halv 12 snåret och åt och sen åkte jag upp till stallet och hängde med ut på en skrittur och sen så väntade man in på att syrran skulle komma så vi skulle rida nyingarna som inte är så ny men de nyaste vi har på ridskolan, Sky skötte sig riktigt bra idag och han är så otroligt charmig den killen, men saknar lilla kuppe men tror inte han var så himla rolig idag, haha knäppo!
Och sen fick man åka hem i nå jävla regn, dygn blöt efter denna trip, tumen ner.....
finkillen
 

Donken❤❤

Ätit donken och en mätt mage, sitter och kolla på Desperate housewives med tutti som ligger och spinner alldeles bredvid en, imorrn blir det stallet igen och rida. Så måste börja ta med hästgrejerna till stallet nu igen, eftersom jag haft dem hemma över sommarlovet då jag vart på näset och följt med
Olivia, men ha en bra kväll för nu ska jag fortsätta kolla på desperate housewives.....


Visit...

 Tog en tur till stallet och åkte och hämta hem hästarna från betet, nyhästarna hade vart lite ohyfsade så jag fick offra mig, tog först Griva som bar riktigt snäll ändå, undrade vart Sky tog vägen då han fick vänta på nästa vända, men han var lila snäll han, väldigt framåt då han skulle hem, och blev ett glädje skutt när han gick ut och in till stallet till sin bästis. Sen åkte man hem strax efter 15 och åt för en stund, sen medans såg jag på real housewives och nu tänkte man förflytta sig till datorn och se nått avsnitt av desperate housewives!
 

Till veckan!

Visst är väl hon för fin, haha!
 
Tänkte berätta lite om hur veckan kommer se ut, jobbar måndag till fredag, sedan blir det stallet tisdag till fredag gissar jag på. Imorgon kommer hästarna hem och jag får inte vara med, istället ska jag sitta på jobbet och greja med olika arbetsuppgifter som jag har, men på tisdag ska jag åka till stallet och träffa hästarna. 
 
Var iväg på betet idag en sista gång, hästarna åt som aldrig förr, man kan ju faktiskt undra om dem vet att det är dags för hemgång redan imorgon. Haha, måste ju passa på att få sig det allra sista, så dem klarar sig. Får hoppas på att det går bra och att de sköter sig, och Griva och Sky ska få flytta in i ridskolestallet, spännande. Kommer hända mycket där när jag inte kommer kunna vara där, men jag klarar mig. Man måste ju ha lite tur också och det har jag! :)

Betet

Sista dagen detta år som hästarna är på betet för imorgon åker de hem, alla stod och åt för det mesta så det blev en kort vistelse bara men ska inte skriva nå mer utan njut av lite betes bilder på min fina Kupido!
♥älskar dig♥

Mys

Kissemiss mys med lill Tutti


ursäkta för sent inlägg

LÖRDAGEN
 
Åkte ut till Hässjö med Olivia vid 18 tiden och red Drottningen "Vickan" som hon kallas, red i paddocken som finns där Vickan står på bete och Vickan är en D-ponny som är lite känsligare än de hästar jag brukar rida och hon har lite motor men ändå väldigt lydig och snäll, Olivia äger henne ifall ni undra.
Åkte hem vid halv 9 kanske och gick hem bytte om och sen åt jag hos Olivia och efter maten chillade vi lite å sedan åt vi lite frukt med vaniljvisp och sen snapa och lite annat, gick väl hem runt halv 12 och tod lite karra och kall trocca och spelade lite kort med mammsen och nu blir det mysa med min fina lilla katt som ligger och spinner på sängen, film kommer....
 
 

Tävling hos Pernilla

Länk till tävlingen---> http://pernillasundqvist.devote.se/blogs/26411431/taevling.htm

Tävling hos MY!

 
direkt länk ---> http://monkiapa.blogg.se/2013/june/tavling-2.html 

hemma

Hemkommen från Näset nu med syster, åkte ju upp dit med Sara och Tim och det började med att vara hur varmt som helst, spelade kort och inväntade att tävlingen skulle börja då vi kom LITE tidigt och sen kolla vi på tävlingen och hade röstat och den skulle vara inne och tur var väl det då det spöregna när tävlingen var, det bara vräkte ner regn men det hade slutat efter tävlingen, men vågade ändå inte gå ut utan gick upp och spela kort, chicago vilket jag verkligen levererade på, vann ju med över 20 poäng över dem båda två. Dock förlorade jag på 500 men vilka vill vinna det, lät Madicken elr om det var Tim som vann, Whatever! 
korten som gjorde mig till segrare....
Åkte hem strax innan 16 och nu har man äntligen fått i sig lite mat. HADE!!

På väg

Alltså fattar ni på vägen, haha mot näset med syrran, Sara och Tim för att kolla på ridlägersavslutningen för Tilly! Here we come!


Färd mot.....

Åker nu mot Näset för att kolla på avslutningstävling som hålls där idag

för ridlägret (tilly & Maja) och hälsa på lite smått, haha😂

Munsboro Campfire


Äntligen Helg

Ännu en veckad avklarad på jobbet, bara två veckor kvar. Sedan blir det ledighet och lön, inte alls dåligt. 
Imorgon blir det i alla fall en liten tripp till näset. Skoj, så får vi se om vi hinner göra något annat kul, till veckan så kommer hästarna hem, synd bara att jag jobbar, jag kan liksom inte vara i stallet och greja på dagarna utan isåfall så får jag ta mig dit efter jobbet, men det ska nog gå de med! :)
 
Lilltjejen, jag vet att du kommer bli riktigt riktigt bra!♥
 

Redigerade

Har suttit från klockan 13 och redigerat bilder från hoppkursen på Näset b.la och tänkte bjuda på lite bilder, kommentera gärna vad ni tycker om dem och kanske ni vill dela med er i violket pogram ni redigerar bilder! :D
 

hemkommen

Vart ute och åkt på lite ärenden, närå jag bara skoja, jag och daddy åkte upp och hämta Madicken på lunchen och sen åkte vi och åt på Lasses matstuga och jag åt pankis och de varinte lite man fick heller utan ett jävla lass och sen ingick det även glassbufé, de var då inte snåla med portionerna då man inte åt upp hälften ens....
sen åkte vi en snabbis till ö&b, mitt fynd blev hårinpackning :)

sakta kommer också fram....

Just nu rullar tiden sakta men säkert, vaknade för några timmar sedan då pappa kom hem och bjöd på baguette med skinkröra med lite kall trocadero, hur gott som helst. Spelade 5 kort och sen gick jag in då det kom en geting, haha det är jag det, kommer det något kuse/insekt så springer jag eller skriker, vrf inte göra båda!? Det är väldigt varmt ute idag, håller på halv  här inne på mitt rum, sitter och kollar på lite grejer från gekås eller Ullared, vad man nu säger. Sen tänkte jag se ett avsnitt av desperate housewives också men ska fortsätta kolla på lite grejer..
 Haregött!
 

sommar

 sommarkänsla....

<3

Några bilder som jag fått av några, fina tjejerna! :)))
 

onödigt men ändå

 Måste säga att det är 2 endast veckor kvar innan Anton fyller år (20år) whey!

Börjar dra ihop sig....

Ligger i sängen och ser på desperate housewives, var å kolla en sväng på Maggan träningarna tidigare som var på THF och sen har man ju inte gjort så mycket mer, utan ligger bara hemma framför datan och chillar med lite smaskens.....


ojojoj

Hinner inte blogga så mycket nu, jobbet tar sin tid och allt annat som jag gör, vilket gör att bloggen hamnar lite på sidan, men ska försöka blogga så gott det går. 13 dagar kvar på jobbet nu, haha jag räknar redan ner. Det går iallafall bra, lite långtråkigt ibland, särskilt på morgonen, efter lunchen rullar tiden mycket fortfarande känns det som, tur de. Var ivåg en sväng till stallet idag också och kollade lite på hoppträning, känns lite tomt när inte ridskolehästarna är där, men vecka 31 kommer dem hem och 32 börjar ridskolan så det längtar jag till och ska bli kul att se vilken häst man sitter på till hösten. 
 
Howrsehästarna tar också sin tid, inte lika aktiv men kan inte missa att anmäla Grand Prix varje dag! 
 
 

Desperate housewives

En helt vanlig tisdag, ligger hemma och ser på desperate housewives och faktum är att jag gjort det sen 6-7 imorse, dock har jag ju hunnit duschat och fikar/ätit lunch, gjorde värmde en billys, så lat är jag sedan såg man på våra bästa år och nu kollar jag ju på desperate housewives igen och tänkte se några pogram sedan flyttat jag mig till datorn och fortsätter med hästspelet jag håller på att försöka klara ut.....


kvällskvisten

Åkte ut en sväng till söråker och hälsa på hästarna mot kvällen och knäppte lite kort och bara kolla hur dom hade det. De flesta stod bara och åt och va osocial medans andra var hur goa som helst, nu återstår ju bara en vecka kvar av deras sommarbete så det börjar ju lida mot sitt slut trots allt.
 min underbara prins

Halloj!!👋

Nyss ätit hemma gjord thai och nu sitter jag och kollar när syrran spelar nå hästspel som vi försöker klara ut, kanske vi gör ett inlägg senare och skriver vad vi tycker om alla spel, haha bara för att..


heltvanlig

Har vart hemma idag och sett på desperate housewives sedan har jag väl inte gjort så himla mycket om jag ska vara ärlig, pratat med vän i facetime och har inte träffa henne på hela sommaren, kanske man hinner innan skolan börjar förhoppningsvis, sedan har jag även sett på pll det nyaste avsnittet och ser på desperate housewives bara för att ha något att gö och ju mer man se desto mer beroende blir man sen nu har jag nyss kollat på sommarkrysset som det just nu är reklam på, sitter bara och tittar för att Anton är med, haha!
Nu ska jag tillbaka till tv......

Redigering?

 
Testade att redigera några bilder i något program, gick inte så bra, haha. Kanske var det var för att det var ett dåligt program eller så är inte jag så duktig, säkert både och, men men. Kan inte alltid gå bra, saknar hästarna nu, har inte träffat ridskolehästarna på ett bra tag nu, kanske att vi hinner åka iväg någon gång innan jag börjar jobba, vi får se! 
 

Bildbomb med lite text

Måndag, åkte upp till näset på morgonen och var där strax före 9 och träffa alla deltagare som skulle vara med, det var 7 stycken, jag, Madicken, Alva, Johanna, Unni, Yvonne och Christian. Sen vid halv 10 kom Maggan och vi började med att bli tilldelad hästar vi som skulle låna Det var 4 st som hade ridskolehästar jag, Madicken, Alva å Christian och jag fick Munsboro Campfire, en 7-årig d-ponny som kallas Charlie.
 
Vi började med markarbete och jobbade lite lösgörande och efter vi ridet första passet var det lunch (spaghetti & köttfärssås) sedan gick vi ner och byggde fram till hoppningen. Vi hoppade serier och kombinationer och slutade på 1,10 om jag inte minns fel, mådde inte jätte bra på det ridpasset, kände mig alldeles tom i kroppen, hade druckit dåligt men piggnade till efter en halv flaska vatten, trocadero och lite saft och kakor.
 
Började regna efter så vi släppte ut hästarna lite senare och sen åt vi middag vid 18 tiden (lax, köttbullar &makaroner) sedan mockade jag och smörjde sadel och därefter spelade vi kort och senare på kvällen såg vi Abductionoch sedan gick vi och la oss, somnade hyfsat snabbt faktiskt för att vara mig.
 Hästen Campfire som jag red...
 Skiss på när vi hade hoppning på måndagen
Lite godis till filmen, Abduction! 
 
 
 
Tisdag, Vi började med att äta frukost vid halv 9 och sedan hämtade vi in hästarna från hagen och mötte de andra ridskolehästarna som var på rymmen men började göra oss iordning eftersom, vi började att rida halv 10 och vi hade först markarbetes med lite olika tempon, där vi skulle korta galoppen och rida i 250 och sedan längde vi till 300 och sedan till 350 och sedan kortade vi till 250 igen. Så det är nått jag inte visste först att det stod på banskissen när man tävlar vilket tempo man ska ha. så lägg det på minnet, står det "250m" så menas det att du ska rida 250m/min.
250 är ett normalt ponny tempo och storhäst var 300. Till lunch fick vi pannkaka och halluomi sallad men valde pankis, sedan spelade vi kort.
 
Andra ridapasset hade vi hoppning och det gick mycket bättre, jag vågade inverka mer på Charlie vilket jag måste göra då han är väldigt storgalloperad. Men som sagt var jag mkt nöjd över hopplektionen även fast det finns saker jag måste förbättra. Han är gärna vänsterställd hela tiden och man måste verkligen jobba hela tiden med det annars så flyter han ut mot sidan och kommer snett. Iallafall så hoppade vi linjer och slutade på en meter och måste säga att hästen hoppar i alla lägen oavsett om man kommer nära elr långt ifrån..

Sedan har vi bara tagit det lugnt och chillat, spelat kort och lärt de andra bubblan vilket visade sig vara riktigt kul, gick ut med hästarna och middag när vi kom tillbaka och åt kött, potatis, pommes med bea och fick även glass till efterätt sedan kl 20 vart det en föreläsning eller en lektion, vad man ska säga, om psykologi och förberedelse för tävling och även träning. Det var lite hur man ska tänka, rida och hur man ska fortsätta oavsett vad som händer runt omkring en. Fika senare på kvällen, ost bricka och lite annat gott som på måndagen.
Charlie i hagen när jag hämtade honom...
Lunchen (pannkaka)
Alva & Johanna, alltid lika glad!
 Middagen (kött, potatis, pommes & bea)
 Efterrätt (glass)
 
 
 
Onsdag, sista dagen av hoppkursen och vi klev upp vid 8 som vanligt, åt frukost och hämtade in hästarna vilket tog sin tid då inte Charlie ville in, hur skitig som helst och hann inte med mycket utan vi skulle rida så fort vi var klara och vi började med att hoppa linjer och sedan hoppade vi vattenmatta, pullermanngraven och vattengraven och sedan var det dax för lunch (enchiladas) och sen var det bara raka vägen ner och fixa hästarna för nästa pass skulle börja kvart över 13, vi hoppade bana först på låg höjd och sen en högre bana på 80-90cm och vad bra det gick sista rundan med Charlie, måste säga att vi har utvecklad tillsammans till ett mycket bättre team på bara 3 dagar, man blir lite småkär i honom, underbar kille. Helnöjd med hästen på dessa 3 dagar jag har ridit honom och han var värd att gå på bete efter, haha!
Charlie när jag fick tag i han från hagen...
 
Lunch (enchiladas)
 
Bilder från "TÄVLINGEN"
 
Så efter vi hoppat så var det bara att rida ut han till betet, så det blev en barbackatur det sista vi gjorde.
När vi kom tillbaka så städade jag i stallet jag stått i och smörjde alla Charlies grejer som jag använt och mockade. Sedan for i proincip alla hem som vart med, jag och syrran och Unni stannade och sov över en natt till så vi mockade 4 stall och sopade och fixade inför tävlingen som var och är än idag, smörjt sadel träns osv, ätit pizza och spelat kort och satt uppe lite och prata om hur allt har varit och sedan la vi oss för att vara taggad för en tävlingsdag dock bara som hästskötare.
  
Efter vi ridit iväg hästarna så var det dags att slava, haha
 
 
Torsdag
Var hästskötare åt Beccis och tänker bara bjuda på lite bilder..
 
 
 

Fortview JJS Girl "Fiffi"

Lite bilder från hoppkursen från olika ridpass. Väldigt roligt med många språng och blandade hinder! 
Fiffi som jag hade är då ett D-ponny sto på 7 år, ganska grön, men otroligt snäll. Vissa gånger blev hon väldigt svår och andra gänger kunde det gå hur bra som helst, men nöjd med det hela. Inte så lätt att liksom hitta alla knappar på bara 3 dagar. Fin ponny som hoppar bra helt enkelt! :D
 
 
 
 
 
 
 
 

skötare

Vaknade 6 imorse och gjorde sudoku och gjorde en snabb dusch och började göra mig klar och började packa ihop och städa vid 8 tiden, sen efter vi var klar var det ner till stallet och agera hästskötare åt Beccis. Började med att borsta hästarna mockade åt Flora och sedan börja vi göra i ordning 3 hästar, Fiffi, Mirror och Wayn och gick sedan ner mot banan/framhoppningen, kanske inte så roligt att höra allt men som sagt så var det tufft att ha 3 hästar i samma klass, så det var snabba ryck hela tiden sedan blev det lite lugnare och lugnare då Flora hoppade lite högre och Fiffi hoppade bara en klass, men alla de andra hoppade 2 klasser och beccis blev 3:a med Flora, tummen upp.
 
 
 

Efter...

Ledsen för att jag är så efter ned bloggningen, internet är inte de bästa här utan funkar ibland och på vissa ställen mer eller mindre. Idag/igår var ju som sagt sista dagen på hoppkursen. Som Madicken skrev så stannar vi här en natt till och ni vet säkert att vi hade hoppade linjer, vattenmatta, vattengrav och pullermanngrav, vilket gick kanon med Charlie, måste säga att vi har utvecklad tillsammans till ett mycket bättre team på dessa 3 dagar, man blir lite småkär i honom, underbar kille.
Efter de ridpasset var det lunch direkt då det blev ett längre pass än vad vi tänkt och lunchen var supergod.

Sedan var det bara ner och fixa hästen till kvart över 13 för då skulle vi hoppa bana, få lite tävlingskänsla och först hoppade vi banan på en lägre höjd och sen hoppa jag en bana på 80-90, lite olika och se gick riktigt bra, är helnöjd med hästen och han var värd att gå på bete, haha!

Efter vi hoppat så var det bara att rida ut han till betet, så blev en barbacka tur det sista vi gjorde.

Städat lite i stallen, mockat 4 stall och sopat och fixat, smörjt sadel träns osv, ätit pizza och spelat kort, nyss lagt oss på rummen och är nu taggad för en tävlingsdag dock som hästskötare.


Sista dagen!

Då var hoppkursen slut, men vi stannar en natt till på Näset och kollar på tävlingen imorgon. Första passet så var det lite hoppning, vi hoppade vattengraven som dom har och pullermangraven? Vilket gick bra, hoppade lite linjer också, blev ett rätt långt pass då de flesta av oss fick lite stopp. Andra passet var det banhoppning, hoppade bana först på låg höjd sedan en bana lite högre, jag hoppade typ 80-90cm men jag och Fiffi tappade lite varandra så vi avbröt och sänkte några av hinderna, vilket gick så mycket bättre. Det har varit lite klurigt, det har gått lite upp och ner, och hon är fortfarande grön och har mycket framför sig, hoppa det kan hon, för högt har vi hoppat!:)

Bilder kommer imorgon då vi har bilder på kameran!


Klockan tickar...

Började idag igen med ett markarbetespass på Charlie (Munsboro Campfire) som han egentligen heter och det gick mycket bättre redan där, vi längde och korta galoppen från 250m-350m/min vilket gick riktigt bra, han kom långt ifrån på första bommen vilket inte var det bästa på tempo 350, vi kom fel in men fick till de på slutet. Hopp-passet gick också mycket bättre, jag vågade inverka mer på honom vilket jag måste göra då han är väldigt storgalloperad. Men som sagt är jag mkt nöjd över dagens hopp-pass även fast det finns saker jag måste förbättra men kommer till vrf senare....
Vi hoppade linjer och slutade på en meter och måste säga att hästen hoppar i alla lägen.

Sedan har vi bara chillat, spelar kort och vart på en föreläsning eller vad man ska säga, om sykologi och förberedelse för tävling och även träning.

Sitter i soffan och spelar kort, inväntar på att få göra lite bus.....


Andra dagen

Idag var det markarbete först och sedan hoppning, hoppade lite linjer och slutade idag också på lite högre höjder. En modig tjej som inte alls har problem med höjden. Jag hittar mer och mer knappar och sluten av passen blir alltid bäst, då hoppar hon som bäst osv. Imorgon är det sista dagen, tror vi ska hoppa bana, dock tror jag inte att vi kommer hoppa så högt pga olika anledningar, hoppa det kan hon det vet jag!


Första dagen

Första dagen börjar gå mot sitt slut, dressyr/markarbete första passet och sedan hoppning. Jag rider en ponny som kallas Fiffi, D-ponny sto på 7 år. Fin ponny men lite svår, väldigt svår i munnen så vi provar lite bett. Pigg är hon och storgalopperad men egentligen inte så stor ponny. Hoppar super med en helt otrolig inställning, lite vinglig och lite väl på men jättekul att hoppa! Inte dåligt att hoppa 1.10m för att nyss suttit på hästen!


Hoppkurs👏

Vaknade lite efter 7 idag och åkte till näset efter kl 8 och kom dit strax före 9 och träffa alla deltagare som skulle vara med, det består av 7 stycken, jag, Madicken, Alva, Johanna, Unni,Yvonne och Christian. Sen vid halv 10 kom Maggan och vi är 4 som har ridskolehäst, jag, madicken, alva å christian och jag fick Munsboro Campfire, en 7-årig d-ponny. Vi började med markarbete och jobbade lite lösgörande.

Sen var det lunch (spaghetti & köttfärssås) sedan gick vi ner och byggde fram till hoppningen. Vi hoppade serie och kombinationer och slutade på 1,10 tro jag. Mådde inte jätte bra på det ridpasset, kände mig alldeles tom i kroppen, men piggna till efter en halv flaska vatten, trocadero och lite saft och kakor. Började regna efter så vi släppte ut hästarna lite senare och sen åt vid 18 tiden, middag (lax, köttbullar &makaroner) sedan mockade jag och smörjde sadel och därefter har vi spelat kort!


Från betet igår.....

Det var några bilder jag tog igår med min iphone bara, därför kvaliten lite sämre....
 
 

Bloggandet?

Får se nu hur det blir med bloggandet, ska försöka blogga så gott det går. Men eftersom vi är på hoppkurs i tre dagar och internet inte alltid är så samarbetsvilligt där så kan jag inget lova. Vi kan ju hoppas på att vi lyckas blogga lite därifrån. 
Hoppas iaf att vi får det bra, har roligt och lär oss en massa. Spännande, hoppas det blir bra nu och ska passa på att njuta då jag är ledig från jobbet! 
 
På onsdag kommer vi hem och då kommer bloggen vara i full gång, hejdå på några dagar! :)

Imorgon då smäller det!!

Väntat på detta ett bra tag nu och imorgon far vi, jag och syrran till Näset på hoppkurs i 3 dagar och
det är alltid lika kul att komma dit och jag hoppas vi får lite bilder så vi håller er uppdaterade.
Började packa tidigare idag men är inte klar än utan åkte till betet efter vi hade ätit och
kom hem för en timma sedan, men nu ska jag packa det lilla sista som jag har kvar.
hästarna såg väldigt slappa ut idag men korna var väldigt social, haha...
 
R.I.P
skådespelare i Glee & Monte Carlo t.ex.

Roligt

Som madicken skrev så åkte vi till näset runt 10 och det var väldigt roligt att träffa dem, man kände lixom halva lägret typ och så, var roligt att få se hästarna de rider, de som hade med sig egen/ridskole från Åre. Åkte hem lite efter 4 efter att tagit förväl av alla åre tjejer speciellt,
hoppas vi kan träffas något mer innan året når sitt slut....
Åkte sedan ner till mormor och morfar och pratade lite angående semester om jag skulle åkt med,
sedan bjöd JAG familjen på thaimat, så snäll man är ibland alltså, guldstjärna till mig!

Soligt

Idag har varit en rätt bra dag förutom att jag var ute i solen kanske lite för länge, bränt mig igen, denna gången på axlarna, ansiktet klarade sig då jag smörjt in mig och hade keps men självklart så skulle axlarna behövt smörjas in med. 
Åkte runt tio mot Näset för att häsla på några ridlägertjejer från Åre som gick på samma läger som oss förra året, några av dom hade med sig hästar också, det var riktigt kul att träffa dom. Kollade också på avslutningen som var en hopptävling och så, roligt. Så på måndag blir det våran tur att vara Näset, en hoppkurs i tre dagar, så får vi se vad vi får för hästar, förmodligen skulle vi ha lite olika då vi inte var så många vilket kan va kul! :)
 
Imorgon blir det kanske en tripp till betet, vi får se! :)

Tjäna!

Godmorgon allihopa, klockan är lite över 7 och jag har nyss fikat, sett på lite tv då jag vaknade 6 av ngn anledning och nu tänkte klä på mig och göra mig iordning för idag ska nämligen jag och min syster upp till näset och träffa några tjejer från Åre, träffade en av dem på midsommartävlingen som var men de andra har jag inte sett på över ett år, så det blir spännande och sen vet vi även en från timrå som är det, för just nu är det ridläger och det är sista dagen för dem alla, tänkte vara där och peppa alla lite extra! :D
Juvelin som jag hade förra året ;)

Vill så gärna!

Vill så gärna åka till göteborg eller stockholm och se denna pudding, så otroligt jäkla bra på både sjunga, dansa och allt annat som han gör, så sjukt snygg också.....

Äntligen

Nu har jag klarat en vecka på jobbet, så nu är det dags för en veckas ledighet vilket betyder hästar halva veckan! 
Imorgon åker jag och syrran iväg och hälsar på Näset dit vi ska på måndag för att vara med på en hoppkurs. Imorgon ska vi träffa några gamla lägerkompisar som är där denna vecka, ska bli kul då vi även känner några andra som är där, så vi tänkte kolla på tävlingen som är avslutning och kanske att vi hinner med lite mer, träffa hästarna och kanske få reda på vilken häst man kommer sitta på själv. Kommer nog bli kul, vilket vi alltid har där, lite annat än hemma på ridskolan, allt är helt annorlunda. 
Så nu får jag se hur länge jag orkar vara vaken, känner mig väldigt trött redan, inte konstigt då man kliver upp 6.00 på dagarna nu, men nu får jag lite sovmorgon! Ha de bra!!
 
Dessa två hästar hade jag under de två lägerna som jag var där;
Första året hade jag Pinnen, en D-ponny med hjärtat på rätt ställe, hur snäll som helst och ställde upp i alla lägen, lite seg men hoppning älskade han.
Andra året red jag Killigrews Sensation, en underbar häst, henne kan jag inte riktigt beskriva med ord, men kär i hästen, underbar på alla sätt och vis, hittade knapparna fort och det blev verkligen vi, tråkigt nog är hon såld till en tjej i Finland, men jag hann rida henne lite till, en igångskittning och en hoppkurs innan jul, sedan fick jag inte träffa henne mer då hon flyttade därefter. 
Och nästa vecka sitter jag på en helt ny häst, ska bli spännande, men det blir nog svårt att toppa Cissi!
 

dåligt av mig....

zorry!!!
har bloggat väldigt dåligt nu på slutet och jag är ledsen men har inte gjort ngt speciellt, utan bara vart hemma och latat mig typ, städat lite och slängt grejer och kläder jag inte vill ha, så mitt rum är lite rensat men det ska bort mer för jag har så sjukt mycket saker jag inte använder eller behöver. Jag tycker att det är för onödigt att det bara ska ligga och ta plats eftersom att jag inte har världens största rum så behöver jag inte ha skräp eller vad man ska säga på rummet. Iallafall så har jag inte mått så himla super de 2 senaste dagarna utan orkade tyvärr inte med gårdagen utan var bara hemma med familjen, idag har jag vart ute och försökt blivit brun, tagit ut och rensat en hylla från garderoben och sen har jag sett på falsterbo, det som går på tv och suttit vid howrse, och skött lite hästar och nu blev jag sugen på spela sims, haha sjukt längesen sist!
 
 

heyhey....

Sitter nu på altanen och spelar kort med familjen, 500 om ni vet vad det är, just nu är det jag som leder men man vet ju inte vad som komma hända. Iallafall så har jag sett filmen Ego idag och den var rätt så bra, inte precis som jag trodde men helt okey ändå.
Sen dagarna går och man lyssnar på musik, ser på tv, sitter vi datorn, haha!

Godmorgon på er med

Jadu, idag vaknade jag vid 7 tiden och gick då upp och kolla på tv, fikade och såg sen på våra bästa år repriset ifrån igår, då jag vaknade precis när det var slut och sen var det drygt en halvtimma tills dagens pogram började så då såg jag pretty little liars som var innan, gammal avsnitt men hade ju ändå inget bättre för mig. Sedan har jag legat och sett på simhopp i över en timma och sedan spelat lite på teleplingen och snapat med vänner.
Nu vill jag åka och hälsa på hästarna, saknar den underbaraste♥

Långa dagar

Saknar hästarna!
 
3 dagar avklarad av 20, alltså 17 jobbdagar kvar. Hur ska detta gå, haha bara 2 dagar kvar tills jag är "ledig" en vecka då jag och syrran ska iväg. Det ska bli kul. 
Nu har jag lärt mig att kliva upp på morgonen, alarm klockan 06.00, till och med tidigare än vad när man gick i skolan, inte ofta jag klev upp tidigt då heller men. Jobbar från 06.45-15.30 typ, och just nu lär jag upp mig. En massa saker att hålla reda på, lite synd bara att de jag jobbar med tar semester nu, så de 3 resterande veckorna ska jag jobba med några andra som redan haft semester, lite läskigt. Nu har jag lärt känna de andra och då ska de bort, jag har iallafall haft turen som haft moster där som lär upp mig då det är på hennes jobb. Näe nu ska jag snart lägga mig så jag orkar upp imorgon bitti! 

PLL

 
Avsnitt 5 ute nu, äntligen, väntat sen inatt!
 

det jag längtar till....

Ni kanske inte vet att jag och min syster åker på hoppkurs till näset nästa vecka, jag ser fram emot det väldigt mycket då jag inte ridit på 3 hela veckor och det är tråkigt kan jag säga.
Iallfall så tänkte jag berätta om när vi var med sist på en hoppkurs....
De var dagen innan nyår och vi hade fått hoppkursen i julklapp, alltså jag och min syster. Vi åkte dit tidigt på morgonen och vi samlades ihop alla som skulle vara med och Maggan gav mig en häst, jag fick Top Secret (Topsan) som hon kallas och vi börja göra iordning för det första passet som var markarbete och det gick väl helt okey för att vara första gången jag satt på Topsan och jag minns så tydligt att vi pratade om att man inte kunde flyga av henne, halsen räddade en, vi satt och åt efter och fick ha hyllningstal till oss själva när vi satt vi matbordet. Senare på dagen var det dags för hoppningen och vi red fram självständigt och började hoppa, jag kände att hon blev väldigt emellan hindrena. Vi hoppade en bana, först la vi in 3 volter i banan och sen körde vi utan volter och sedan skulle vi avsluta med att hoppa lite högre på en båge och det gjorde vi, slutade på 1,20. Efter det så skulle jag ta om det för att vi kom så långt ifrån och hoppade så stort, men det gick inte så bra andra gången, hon kom likadant, långt ifrån igen och jag trodde hon skulle hoppa som förra gången men icke sa nicke, hon tvärnita och jag flög in i hindret, inte räddade halsen mig inte, härligt med en lårkaka till nyår.
 
 Vet inte vad jag får för häst eller om jag får ponny utan det blir lite av en surprise.
 

uppe

klart man sitter uppe, har snapat och faktiskt vart nere och vikt tvätten som torkat och hängt 2 tvättar med mammsi och nu sitter jag och letar nån film som ser bra ut, hoppades på att få se pll´s nya avsnitt men verkar inte komma nu vid midnatt, så får hitta nått annat att se innan jag somnar för dagen, ska försöka att kliva upp till 9-10 tiden imorgon och även hålla mig vaken efteråt så jag vänder på dygnet till nästa vecka. Ska iallafall se Våra bästa år imorgon oavsett om jag somnar efter men det är ju klockan 10 och sen kanske man skulle tagit en löptur, vi får se, blir det inte så varmt så gör jag förhoppningsvis det om inte regn faller. :)
 
Det blir Ted, har bara sett den 1 enda gång så varför inte?

Väntat hela dan

Väntat hela dagen på att kolckan ska slå 20:00 då allsång på skansen drar igång och Anton är ju med ikväll så det är klart man sitter fastklistrad vid tv med lite gotta, hoppas verkligen inte att ni har missat det för nu är det dags, han kommer att sjunga Begging och I natt är jag din som allsång och vet att han kommer vara bäst som alltid!♡
Bild i repris!

gomorron

Klart man såg Anton Ewald i Gomorron Sverige, man tar alla chanser man får och
ikväll är han med i Skansen, så helt klart man sitter spikad framför tv dåe.
Han kör då 2 låtar, Begging & I natt är jag din 
Han sjunger för alla tjejer som står och skriker, puffh,
klart han sjunger till dom i soffan som sitter och dregla :P
 
 

dunkar musik på högsta volym!!

SÅ JÄVLA BRA, ANTON EWALD! ❤
Anton Ewald´s EP "A"
Finns det ngn bättre eller?

TÄVLING!

Vill du vara med och tävla om att bli länkad på våran blogg, 
det enda du måste göra är att svara rätt på denna fråga.
Tävling avslutas onsdag 10 juli 
Vart ska jag åka om en vecka?

2 veckan...

Nu börjar andra veckan av min ledighet och det känns bra men kan inte bestämma mig vad jag ska göra, utan sitter och funderar nu. Lyssnar på musik, standard och sen efter jag bloggat tänkte jag att man lika väl kunde gå in på howrse och sköta lite hästar och sen får jag se vad man gör?
 
 
 

Imorgon, min första jobbdag

Imorgon är det min första jobbdag, denna vecka ska jag lära upp mig för att sedan jobba 3 veckor till. Så jag hoppas det går bra och att jag trivs någorlunda, kommer säkert kännas lite ensamt de 3 veckor jag ska jobba. Nu har jag min moster som ska lära upp mig som sedan ska gå på semester då jag ska jobba, så det blir spännande. Jag hoppas det blir bra, det är ju inte helt fel att tjäna lite pengar, så måndag till fredag kommer jag jobba, från typ 7 till 16. :)

Okey

Hoppas ni blev nöjda med bildbomberna jag lagt ut, passade bra eftersom
att jag bara ha städat och sedan vart hos farmor och firat henne...
 

BILDBOMB 3/3

 signeringen, bilderna fotad av mig....
 
 
 
 Detta var sista bildBOMBEN 
 
(Alla bilder är tagna från gatufesten, lördag 6 juli med min egna)
©Får ej ta bilderna utan tillåtelse!
 

BiLdbOmB 2/3

På SCENEN
Han är ju bara för BRA

Bildbomb 1/3

Great show yesterday!
Du har nu sett den första av de 3 bildbomben och hoppas du gillar vad du ser för det gör jag! ;)
Dessa bilder är tagen av mig vid signeringen....

hejpådej!

Här sitter jag hemma och gör precis ingenting, ska nog lägga mig och försöka sova, idag ska vi till farmor och farfar eftersom det är hennes födelsedag, så kommer jag fixa bildbomber idag, 3 stycken och jag hoppas ni gillar det, som ni kanske första är det mest bilder på AE eftersom att han är så jäkla grym. Att han kan sjunga så bra är en sak men att han är så otroligt snygg gör ju att de dära lilla extra, blir en guldstjärna i kanten☆
ÖGONGODIS

Begging for more..

 
 
Som Matilda berättat så var vi iväg på gatufesten idag och såg Anton Ewald bland annat, Matildas idol. Visst tycker jag det är kul att se han, men finns någon längre upp på listan för mig, men han kommer jag aldrig träffa. Haha, men alltid kul att se artister uppträda live, vi orkade inte köa för några autografer, kön var över en timme lång, istället stod vi där de skrev autografer och Matilda fotade som aldrig förr, dock blev det kanske inte några höjdar bilder då de felsta tog autografer och Anton hade fullt upp, men kontakt med Janet Leon fick vi några gånger. Kul att se att de är trevliga mot fans och alla andra, bara lite synd om ena killen där typ ingen tog autografer, alla bara gick förbi. 
 
Imorgon är det min sista lediga dag! :/

från barn till skräck

Satt mig och titta på nåra filmer, började med att se Hannah Montana The Movie
sen tänkte jag byta kategori till skräckis så då såg jag One Missed Call (från 2008)
Inte så värst läskig utan de var mycket upprepning vilket inte är något kul men
har svårt att sluta titta då jag väl har börjat, haha hur än dåliga filmerna är.
 snapa mig akmatilda

GF

Åkte till gatufesten tidigare idag och såg b.la Alexander Vasilio, Eddie Razaz, Mary Cosa Cosa, Janet Leon och såklart den bästa av dem alla, Anton Ewald. Förbered dig för några bildbomber framöver!
 
Men här kommer bara lite blandat på alla som var med...
 Alexander Vasilio
Eddie Razaz
 Mary Cosa Cosa (längst till vänster)
Janet Leon (i mitten)
Anton Ewlad (killen)
  Janet Leon
 
 Anton Ewlad
 


Nu vet ni vilka artister det är och mer bilder kommer imorgon..

Gatufesten

Signering efter en bra show


städar

Här sitter man på natten och städar på rummet sitt, två lådor har jag nu tagit ur och slängt de jag inte ska ha och vettefan hur det fick plats från första början då hela sängen är föll med saker och skrivbordet, blir ju så då inte golvet räcker till. Så jag får sova då jag fått bort allt från sängen för det första. Så blir ju uppe ett tag till men så är man pepp inför morgon dagen, hoppas på bra väder så får vi se vad som händer. :D
 

kebab

Efter att ha sett på våra bästa år och dammsugit och städat mitt rum så har jag nu ätit kebabtallrik, så otroligt gott så ska jag nog ut och springa fast vet inte om det blir idag eller imorgon, whatever lixom det är ju trots allt fredag och tänkte se någon bra film sedan men vet inte vem?
 Något ni undrar så fråga på min ask
http://ask.fm/MatildaAndersson997
eller släng in en kommentar! :)

ojoj

ber om ursäkt för dålig uppdatering nu alltså, har vart hos mormor och dammsugit och åt kyckling och krabbelurer, sett på ONE TREE HILL och nu har jag sett klart, lite tråkigt det känns eftersom det har varit en sådan otroligt bra serie och även the vampire diaries har ju något slag av uppehåll nu så nu får man vänta ihjäl sig på att nästa pretty little liars kommer ut nästa onsdag sen måste jag se om jag hittar ngn annan spännande serie.
goodbye one tree hill
får se hur lång tid det tar innan man börjar om...
 

?!

Bara lite bilder från stallet, har inte gjort så mycket idag och kändes inte som det behövdes något inlägg, eller kanske?!
 

Framför datorn

 
Sitter framför datorn nu efter att ha slagit mamma och pappa i 500 och nu tänkte jag gå in och fixa lite hästarhowrse men först vill jag rekomendera att ni ska kolla denna video, enda in till slutet då första/sista pojken är bara för skön!
"kanske säger att jag säljer dom på blocket fast jag inte ska göra de"

thai♡

Har varit med kusin på lite affärer i birsta, även coop och rusta, sedan åkte vi till mormor och tog en dricka och spelade kort, först vänd 10 och sedan 500, hann inte spela klart riktigt men jag fick 360 och linnéa 165, ibland har man bara tur men ibland är det även skicklighet, jag är hyfsat bra att spela kort och det är något jag gör ganska ofta, på skolan, stallet, hemma.
Sedan när klockan var halv fem gick jag till vetrinären då Meicie skulle undersökas och det är väl som vanligt med henne, inte bra men iallfall inte sämre, så på så sätt så är det väl bra men önskar att hon bara kunde få bort alla problem, mystisk hund, är vad hon är, inget att vara glad för men...
hon är ju bara för underbar!♡
 Efter att hon vart hos vetrinären så är det klart det ska köpas thaimat,
hua vad gott det är.... kärlek till maten♡

Ibland går tiden alldeles för fort

 
 

basta, så jäkla skönt...

Fick även fin främmande efter min springtur av två söta kissemissar
som jag skrev tidigare så var jag ute och sprang och sedan körde jag workout och tränade magen, sedan så tog man en kall dusch och basta sedan, hur skönt som helst och sen tog man lite kall trocadero på det och sen har jag och syrran spelat kort, 500 och man ni kan ju gissa vem som vann, JAG! överlägset denna gång..
 

Ca 5km👏

Då var jag hemma igen från en liten löptur med pappsi, blev över 5km vilket jag tyckte va rätt jobbigt då det blir så varmt, mindre kläder nästa gång. MEN jobbigt vart de men ändå skönt efteråt, ska även köra lite workout nu och sen duscha..... Ha en bra kväll!


tjatja

Måsten ändra på mitt dygn, ska försöka springa lite senare idag och försöka göra det ett antal gånger varje vecka, så jag börjar nu. Så efter jag ätit nu så spelar jag lite kort med familjen och sedan går jag ut och springer en runda, känner mig så lat som bara sitter inne och det är ju trots allt sommarlov och det är klart man måste träna för det.
Man kanske ska fara upp till denna underbara varelse något i veckan också :)

Framtida klass

förhoppningsvis....
 min nya klass

En vecka kvar

Snart så börjar jag jobba, har en veckas till ledighet, sedan jobbar jag en vecka och ledig en vecka sedan jobbar jag tre veckor till, så min lediga tid är snart över, tråkigt nog, men det kan vara bra att få in lite pengar också, så hoppas jag trivs på jobbet, första veckan kommer iallafall gå bra! :)
 
Vecka 29 drar jag och syrran iväg på hoppkurs i tre dagar, något vi båda längtar till. Tre dagar med hästar och på ett super ställe, alltid lika roligt att vara där! :)
 
Vecka 32 så startar ridskolan och jag fortsätter rida i träningsgruppen på storhäst klockan åtta. Ska bli roligt, kommer bara rida en gång i veckan nu vilket blir väldigt tråkigt.
 
Det är väl typ det bästa just nu, något man kan se fram emot, lite synd bara att jag inte kan vara med att hämta hem hästarna pga jobbet. Men jag klarar mig, jag får hoppas att jag kanske hinner dit någon dag på eftermiddagen! :)

SVARET JAG VÄNTAT PÅ

Brevet jag väntat på har kommit och jag är antagen till mitt första val angående gymnasievalet :D
 
Har ni något förslag om vad jag ska bogga om??
kommentera

Hästarna i hagen

 

RSS 2.0